ANDEL – De seizoensouverture tussen de buren Sparta ’30 en NOAD ’32 eindigde in 1-3. Voor rust won de thuisspelende ploeg van Ad van Dongen de slag op het middenveld, maar kwam het niet tot scoren. Het elftal van Ron Laros toonde zich wel tweemaal trefzeker en kon die voorsprong in de tweede helft consolideren. Nadat de thuisploeg nog wat terugdeed werd het duel in blessuretijd definitief beslist.

“Voetbal kan heel oneerlijk zijn”, luidde de conclusie van Van Dongen. “Wij waren wel de betere ploeg, maar zij hebben meer spelers die makkelijk weten te scoren. Ik ben wel tevreden over het spel en over de kansen die we creëerden. Zeker als je weet dat wij aan het einde van vorig seizoen enkele spelers kwijt zijn geraakt en dat NOAD ’32 tot de betere teams uit onze klasse behoort.” Uiteraard was oefenmeester Laros blij met het behaalde resultaat. “Maar ik ben wel ontevreden over het spel. Dat zal een niveau hoger moeten als we tegen betere ploegen uitkomen. Gelukkig scoren we makkelijk en was het elftal in de tweede helft beter georganiseerd, waardoor we de voorsprong vast konden houden.”

Vanaf het begin van de eerste helft werd langzaam duidelijk dat Sparta ’30 het betere veldspel beheerste. Toch kwam de thuisploeg vanuit het niets al na een kwartier op achterstand. Carlo Riedijk kreeg net buiten de ‘zestien’ de bal en zijn lastige schuiver, die desondanks toch houdbaar leek, glipte tussen de benen van doelman Robin van Wijk door het doel in. Vanaf dat moment ging de ploeg van Van Dongen zich meer en meer profileren voor het doel van NOAD ’32. De kansen die hieruit voortkwamen werden echter vaak slechts half geraakt. Zo was daar Jan de Flijter die de bal teruglegde na een mooie aanval, waardoor Bertil van Bergeijk kon uithalen. Zijn inzet strandde op sluitpost Ferdi Kwetters. Arne van Noorloos kwam bij een voorzet goed voor zijn man, maar zijn schot verdween over het doel. Anrico Visser creëerde een kans voor zichzelf en zag vervolgens de bal net voorlangs over de achterlijn verdwijnen. In de 38e minuut viel nadien de goal aan de andere kant. John van Bergeijk legde de bal hoog voor het doel en Robin Parijs, tijdens de zomerstop overgekomen van Sparta ’30, kopte eenvoudig de 2-0 binnen.

Na rust zette Van Dongen er met Thomas Prins een aanvaller bij. Desondanks hield NOAD ’32 het lange tijd achterin goed dicht. Tot de 63e minuut. Sparta ’30 werd eindelijk voor zijn spel beloond met een doelpunt van Van Noorloos. Hij brak door de verdediging en aarzelde oog in oog met de keeper niet. De wedstrijd leek weer open, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Pas een minuut voor tijd werd het gevaarlijk voor het doel van Kwetters. Uit een vrije trap van Marco Vos kon De Flijter vrij koppen. Zijn inzet ging echter ruim over. In de vierde minuut van de blessuretijd werd het duel vervolgens beslist. Een lange bal van achteruit viel net over Sparta ’30-verdediger Jan van Andel heen en zo was de weg vrij voor Riedijk om de 1-3 binnen te knallen.

“Het is jammer, want na de 1-2 had ik het gevoel dat de gelijkmaker dichterbij was dan een doelpunt voor hen”, zei Van Dongen. “Dat dan uiteindelijk die 1-3 nog valt komt natuurlijk omdat wij op het eind veel risico namen om nog te kunnen scoren. Dan geef je automatisch achterin veel ruimte weg en daar wist NOAD ’32 van te profiteren.” Laros vindt dat zijn ploeg geluk heeft gehad. “Zij hadden de betere kansen, maar het was voor hen allemaal net niet. Wel heb ik genoten van Sparta ’30-middenvelder Arne van Noorloos. We winnen het openingsduel en pakken drie belangrijke punten. We willen bij de bovenste vijf eindigen om zodoende kans te maken op promotie en dit is een goede eerste stap.”

Bron: www.regio-voetbal.nl