NOAD’32 wint ook van Capelle

Wijk en Aalburg, 13 september 2009 – Noad’32 heeft ook zijn laatste wedstrijd onder het voorzitterschap van Anton de Waal gewonnen. Er waren twee belangrijke momenten in de wedstrijd waarin doelman Ferdi Kwetters zijn waarde bewees voor zijn ploeg. Het eerste moment was voor de rust toen een speler van Capelle alleen op hem afkwam. Het schot wat daarop volgde hield hij bekwaam met zijn voet tegen. Het tweede moment was net na rust, een heel scherp genomen corner van Capelle kon hij ter nauwer nood uit het doel ranselen.

 Kwetters voorkwam in beide momenten dat Capelle aansluiting kon vinden. Inmiddels was NOAD’32 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen. De doelpogingen van John van Bergeijk zijn bijna altijd doelgericht. Hij keek echter in de 5e min. vreemd op, dat zijn niet onhoudbare lijkende schot in doel belandde. De doelman van Capelle was net zo verbaasd, maar de voorsprong was wel een feit.

Het tweede doelpunt viel in de 23e min., na een fantastische aanval belandde de bal bij Huub Blom, schuin voor het doel weet hij de bal over de doelman, in de verre hoek, te plaatsen.

Het derde doelpunt viel in de 73e min., dit doelpunt kwam door middel van een strafschop tot stand. Voorafgaand aan deze situatie werd John van Bergeijk onreglementair afgestopt in de zestien. Het betekende voor Capelle niet alleen een strafschop tegen, maar dat ze ook met 10 spelers verder moesten. Van Bergeijk verzilverde deze geboden kans op zijn bekende wijze.

De zege kon NOAD’32 niet meer ontgaan. Berry van Loon had alle pech, dat zijn inzet in de 80e min. via binnenkant paal uit het doel ging in plaats van er in. Enkele minuten na deze actie is van Loon zijn tegenstander te slim af, hij werd echter, net buiten zestien, aangeraakt. Omdat hij alleen op weg was naar het doel, werd er nogmaals een speler van Capelle de rode kaart getoond. Door deze tweede overwinning zit de ploeg bij de eerste plaatsen.

Bron: www.digitaalburg.eu