Vandaag was het dan zover, de Nationale Techniek Kampioenschappen bij NOAD’32. Voor alle voetbal(st)ers tussen de 7 en 14 jaar was deze dag bestemd. Met 62 aanmeldingen was het een drukte van belang op het Korenzand.
Vanaf 10.00 uur werden de kinderen vooral bezig gehouden met allerlei oefeningen die op techniek gebaseerd waren. Allerlei schijnbewegingen, zoals een schaar of schijntrap zijn voorbij gekomen. Ook bewegingen van beroemde voetballers, zoals Zidane en Cruijff werden uitgevoerd.
Aan het eind van deze voetbalmiddag waren er kleine partijvormen waar er extra naar de aangeleerde techniek werd gekeken. Want per leeftijdscategorie moest er een winnaar komen.
Deze winnaars mogen naar de finale die 1 november op Papendal worden gehouden.
Daar strijden ze wie de beste van Nederland is in zijn of haar leeftijdscategorie.

De uiteindelijke winnaars van deze prachtige voetbalmiddag waren:
Categorie F-pupillen: Pieter Poorter (NOAD’32)
Categorie E-pupillen: Roan van der Zalm (Brakel)
Categorie D-pupillen: Jimmy Bax (Wilhelmina’26)
Categorie Meisjes: Carola van Herpen (Achilles Veen)

Heel veel succes toegewenst op Papendal!!

Deze dag kon natuurlijk niet slagen zonder vrijwilligers.
Ten eerste de trainers, die speciaal waren opgeleid om deze dag in goede banen te leiden:
Adriaan v/d Boom, Bert Lubberdink, Carlo Lagrouw, Dian Dammers, Erwin van Herwijnen, Jan v/d Velden, Jerry Bouman, Peter Colijn en Wim v/d Goor. Vincent Honings was door ziekte helaas verhinderd.
Deze trainers zijn opgeleid door Fred Duijnstee van de René Meulensteen Academy.

De lunch tussen de middag en het drinkpauzes waren keurig verzorgd door het barpersoneel. Dit waren Angela Arendse, Ans Bouman en Lia van Ballegooijen. ’s-Middags heeft Corina van Straten nog een steentje bijgedragen. Bedankt dames.

Dan blijven de kinderen over. Uiteindelijk draait het toch om hun. Ieder kind is tevreden met een shirtje, een bal, een beeldje, een eigen diploma en het voetbalmagazine naar huis gegaan!

Een geslaagde dag voor iedereen!!

Foto’s van deze dag zijn terug te vinden op deze website onder de kop “foto’s”.