Een veel beter NOAD liet er tegen Woudrichem geen twijfel over bestaan. De Wijk en Aalburgers willen écht wel kampioen worden.

Woudrichem – Hoezo zou NOAD, door het missen van belangrijke en veel scorende voorhoedespelers, ook genoegen nemen met plek twee aan het eind van de competitie? Nou, mooi niet. In en tegen Woudrichem lieten de Wijk- en

Aalburgers er geen twijfel over bestaan. “We gaan wel degelijk voor het allerhoogste”, zo verklapte trainer Ron Laros na afloop. Geen grootspraak. Want hij zag dat mannen als Barry van Loon en Peter van de Velden zich volwaardige vervangers toonden. Van Loon zowat ’n jaar en Van de Velde nog veel langer niet voor het eerste gespeeld. Maar nu stonden ze er. De eerste met twee assists en ’n treffer. En de tweede met heerlijke vrije trappen en corners en altijd aanspeelbaar. Daarbij werd het wat slordig omgaan met kansen hem ter plekke door de trainer vergeven.
NOAD speelde vooral intelligent voetbal. Balletjes werden breed gelegd als het moest en diep gespeeld als het nodig was. Kortom, voetballes. Een genogen om naar te kijken.
Wat Woudrichem daar tegenover stelde? In de tweede helft in ieder geval veel inzet en zelfs, optisch gezien, een overwicht. Maar toen de aansluittreffer uitbleef was NOAD toch een tegenstander die gewoon ’n maatje te groot was.

“We leden, zeker in de eerste helft, veel te makkelijk balverlies”, somberde Woudrichem trainer Cees van Bavel. “En dat is toch de basis waar alles om draait. Ja, en als dan zo’n aansluittreffer uitblijft dan is het een onbegonnen zaak.”
Dat laatste was het voor de gasten in ieder geval allesbehalve. Vooral in de eerste helft werd er goed voetbal gespeeld. Bijna iedereen was steeds aanspeelbaar.
“Ik heb dan ook genoten”, wilde Laros nog wel kwijt. “Dit sterkt me in de overtuiging dat we ook gewoon kampioen kunnen worden. Daarbij reken ik ook op Woudrichem als ze op tweede paasdag de wedstrijd tegen Sleeuwijk inhalen.”

Zoals reeds gemeld begon NOAD na tien minuten aftasten op stoom te komen. Met name Ruben Bouman had in de beginfase al twee treffers op zijn schoen. Maar hij maakte het niet af. Uitgerekend op het moment dat hij na een botsing behoorlijk dizzy naar de kant moest en de gasten met tien man speelden, was het raak. Van Loon schoof de bal door en Blom gaf het laatste tikje, 0-1. Vlak voor rust stond Van Loon andermaal aan de basis. Een balletje breed op Van Kessel die de 0-2 aantekende. Daarna zag Van de Velde nog kans om voor een gapend leeg doel de bal over te schieten. Op zich een knappe prestatie.
In de tweede helft had Woudrichem de pech dat de volley van Rob van Wijngaarden op de lat ketste en dat Ben Bakker ’n centimeter of twee over kopte. Naar ook NOAD was ’n paar keer gevaarlijk. Een kopbal van Kevin Bouman net naast en Van Loon tegen de paal. En Van de Velde helemaal alleen voor open doel nog naast. Maar hij maakte het goed met een strakke corner die Van Loon kon binnenwerken, 0-3.
Toen de hard werkende Frank Jansen voor een leeg doel ook nog over kopte was het met Woudrichem wel zo’n beetje gedaan.
Na zijn publiekswissel noemde Barry van Loon nog even de toch wel bijzondere situatie. “Moet je nagaan, vier maanden geleden voetbalde ik nog met Peter van de Velde in het vierde. Vandaag doen we gewoon lekker mee.”

 0-1 Huub Blom. 0-2 Erik van Kessel, 0-3 Berry van Loon

Woudrichem: Jorrit Jasper, Gerard den Haan, Dennis Baks, Dennis Verzeyl, Walter van Burgel, Wilty Schaap (Yannick Kant), Ben Bakker, Frank Jansen, Danny Groeneveld, Arjon Schaap ( Dwayne Wieringa), Rob van Wijngaarden.

NOAD’32: Ferdi Kwetters, Kevin Bouman, Rik Bouman, Mark Bouman, Huub Blom (geel), Erik van Kessel , Sander v.d.Velden (geel), Jeroen van Herwijnen (Sven Bleijenberg), Ruben Bouman (Rutger Versteeg), Berry van Loon (Carlo van Riedijk), Peter van der Velden (geel)

Bron: www.regio-voetbal.nl