Ook na het kampioenschap twee weken geleden blijft NOAD’32 1 aan de plichten die het heeft voldoen. Afgelopen zaterdag kwam Giessen op bezoek, maar de punten bleven in een leuk en aantrekkelijk potje voetbal in Wijk en Aalburg. Vervolgens was het groot feest op sportpark ‘Korenzand’, niet ten zeerste door deze overwinning, maar vooral om het kampioenschap met alle leden en supporters te vieren.

Het kampioenschap werd al uit bij GVV’63 een feit, maar kwam heel onverwacht en ondanks een leuk en gezellig feestje twee weken geleden, voelde het die dag nog niet echt als een kampioenschap. Om deze reden werd de wedstrijd thuis tegen Giessen omgedoopt tot kampioenswedstrijd en daarbij was werkelijk aan alles gedacht.

Vanaf 14:00 uur verzamelde zich een grote schare aan supporters en leden bij de entree van het hoofdveld. Er was duidelijk veel gehoor gegeven aan de oproep om in grote getallen aanwezig te zijn en voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal de kampioenen te huldigen. Een ereboog gevormd door de in rood en wit uitgedoste NOAD-jeugd vormde de toegang tot het veld en in combinatie met een tiental rode stadionfakkels werd een geweldige embiance gecreëerd. Onder luid applaus gecombineerd met een sirene betraden de spelers van het eerste elftal en de kampioenen van de F3 het veld. En terwijl deze jonkies een ereronde maakte tegenstander Giessen van de gelegenheid gebruik om het eerste elftal te feliciteren.

Na een minuut stilte in verband met het overlijden van een lid bij NOAD’32, werd om 14:30 aangevangen met de wedstrijd. En het was de thuisploeg die liet zien waarom het kampioen was geworden. Binnen vijf minuten was het Kevin Bouman die op een mooie manier de 1-0 op het scorebord zette. NOAD’32 was heer en meester in deze eerste helft en Berry van Loon maakte er niet veel later al 2-0 van. Vlak voor rust was het Jeroen van Herwijnen die de 3-0 op zijn naam mocht zetten uit een strafschop.

De tweede helft was het Giessen dat feller de kleedkamer uit kwam en NOAD’32 vergat waar het de eerste helft aan begonnen was, namelijk doelpunten maken. Terecht was het dan ook dat Giessen terug kwam tot 3-2, maar verder dan dit kwam men echter niet. Het eindsignaal van de scheidsrechter was in Wijk het teken voor de aanvang van een feestje, dat werd begroet met wederom een aantal stadionfakkels en wat onschuldig vuurwerk. Het terras en grasveld voor de kantine waren vanaf dit moment druk bezet en niemand leek naar huis te willen.

Toen de zon onder ging werd het feest voortgezet in de kantine waar een discjockey aanwezig was om de avond in banen te leiden. Een geweldig feest ontstond vervolgens en vele mensen bleven hangen voor het aangekondigde optreden van een bekende zanger. Vele namen deden al de rondte over wie dit nu zou zijn, maar niemand minder dan Ed Nieman verscheen deze avond op het toneel en hoewel het al enorm gezellig was, wist hij de boel op de spreekwoordelijke “kop” te zetten. Later op de avond werden de spelers en begeleiders nog gehuldigd en op hun beurt bedankten zij een ieder die aan dit kampioenschap heeft bijgedragen, met name de trouwe supporters. Kortom een geslaagd kamioensfeest dat bij een ieder nog lang in het geheugen gegrift zal staan.

Uiteraard zijn er weer veel foto’s en filmpjes gemaakt van deze dag. De foto’s kun je terugvinden op de fotopagina op deze website van de filmpjes staan er hieronder al vast vier!