Kampioenswedstrijd ODC A3 – NOAD’32 A1 2-2 (1-2)

Vandaag was de grote dag, de A-junioren konden bij winst kampioen worden van de voorjaarscompetitie. We waren van niemand afhankelijk, de nummer 2 (OJC Rosmalen A4) stond een punt achter ons. Het moest gebeuren in de uitwedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie ODC A3 uit Boxtel. Op voorhand mocht dit geen probleem zijn, het zou toch anders lopen.
Eerst maar naar het begin van de middag. Met behulp van een aantal sponsoren konden we met een schoolbus van Piet Verbeek richting Boxtel. Bijna alle B-junioren en een aantal ouders zorgden ervoor dat de bus lekker vol zat.
Vele supporters kwamen gaven de voorkeur aan de A-junioren in plaats van het eerste elftal. Een fantastische ondersteuning voor de spelers.
Tijdens de warming-up bleek al snel dat voetbal op zo’n veld vrij moeilijk zou worden. Dit veld werd door ODC dan ook als trainingsveld gebruikt. We hadden afgesproken niet te gaan lopen met de bal en dat de balaanname goed moest zijn. Al vrij snel kwamen we in een zetel door een goal van Kris, 0-1. We probeerden vanuit achter te voetballen, maar het ging zeer moeizaam. Veel onnodig balverlies en slechte passes. Maar toch kwamen we op een 0-2 voorsprong door een goal van Sven. Door een foutje achterin gingen we rusten met een 1-2 voorsprong. In de rust hadden we afgesproken om eerder de diepte te zoeken naar onze snelle spitsen. Na de rust kregen we wel een aantal kansjes, maar het overzicht en geluk ontbrak om de bevrijdende derde goal te maken. ODC werd gevaarlijker en 20 minuten voor tijd werd er een overtreding gemaakt in onze zestien, strafschop voor ODC. Deze werd benut en zo werd het 2-2. We bleven ervoor vechten, maar het zat er gewoon niet in vandaag. Vele corners en vrije trappen leverden niets op. Toen de scheidsrechter voor het eindsignaal blies, stortte iedereen ter aarde. We waren zo dichtbij en dan lukt er vrijwel niets in het veld. Ook het ongeloof bij supporters was van de gezichten af te lezen. We dropen af naar de kleedkamer en er waren tranen van verdriet. We gingen er vanuit dat OJC Rosmalen A4 hun wedstrijd bij WSC A3 toch wel zou winnen. Maar na een aantal telefoontjes naar zowel WSC en OJC Rosmalen bleek dat OJC met 2-1 verloren had! De stemming sloeg gelijk om en de tranen van verdriet veranderden in vreugdetranen. Een aantal ouders had op de terugweg het nieuws gehoord en zijn gelijk omgedraaid. Het was een dolle boel in de kleedkamer en op de terugreis richting Wijk. Op het Korenzand aangekomen stonden de supporters ons op te wachten. Met een kampioensshirt en een bos bloemen liepen we onder luid applaus de kantine in, echt kippenvel.
Het feest barstte los en vele liedjes werden gezongen. Het zou nog lang onrustig worden.
Het is een fantastische seizoenshelft geweest. De tegenstanders waren van een niet al te best niveau, maar we zijn er gewoon goed mee omgegaan. Al vrij snel werd duidelijk dat we samen met OJC Rosmalen A4 en Emplina A3 zouden gaan strijden om de titel. Helaas verloren we in Rosmalen knullig na een mindere 2e helft. Maar ook OJC liet punten liggen. Dus konden we een aantal weken geleden tegen Emplina de koppositie nemen. Voor mij persoonlijk was deze wedstrijd het hoogtepunt van het seizoen. Goed voetbal met een paar prachtige aanvallen. Hetgene waar je het hele seizoen op traint, kwam er in deze wedstrijd uit. Na Emplina werden de overige wedstrijden gewonnen en de rest is bekend.
We hebben het gedaan met de volgende spelers: Jean-Paul Arendse, Wesley Arendse, Kevin Sterkenburg, Gert-Jan Vos, Johan Bouman, Tibor Molnar, Barry Bouman, Alex Chis, Jeroen Bouman, Sven Blijenberg, Gabriel Warnaer, Kris v/d Velden, Matthijs Kuipers, Mike de Vaan en de gastspelers die een aantal wedstrijden mee hebben gedaan. Jongens bedankt. Ook onze langdurig geblesseerde spelers, Bram Bok en Dave de Vaan, moeten we niet vergeten. We hopen ze weer binnen de lijnen van het veld te kunnen zien. Ook leider en vlagger Stefan Timmermans bedankt voor je inzet.

Foto’s van het kampioenschap van de A-junioren zijn hier terug te vinden.

Hieronder het filmpje van de aankomst van de A-junioren bij NOAD:
httpv://www.youtube.com/watch?v=sVq8Zack2qQ

Jerry