De competitie zit er op, althans voor de meeste teams. Het eerste elftal van NOAD’32 is in elk geval helemaal klaar voor dit seizoen en kan al op het gemakje aan vakantie gaan denken. Op 5 Juni zullen we het seizoen definitief met zijn allen gaan afsluiten. Afscheid nemend hoofdtrainer Ron Laros stuurde de redactie deze brief toe en blikt hierin al vast terug op vorig- en met name dit seizoen.

Met trots kunnen we terecht terugkijken op het zojuist gespeelde seizoen. Na twee jaar trainer te zijn geweest bij NOAD`32 hebben we denk ik redelijk diverse doelstellingen gehaald. Toen we twee jaar geleden aan de slag gingen waren er twee punten die voor het toenmalige bestuur belangrijk waren, namelijk proberen herkenbaar voetbal te spelen en van NOAD’32 weer proberen een stabiele 3e klasser te maken. Het 1e team had namelijk een paar moeizame seizoenen achter de rug en bivakeerde anoniem rond in de kelder van de 3e klasse. Vorig seizoen zijn we proberen iets anders gaan te voetballen met meer aanvallende risico’s en dat resulteerde zeker voor de winterstop in leuk en fris aanvallend spel met als resultaat de 1e periode in een prachtige pot bij Sleeuwijk. Zoals bekend vielen we helaas na de winterstop in het alom bekende winterdipje. We konden SVW en Sleeuwijk niet bijhouden en eindigden op de 3e plaats. Vooraf het seizoen gezien een prima reslutaat achteraf gezien kunnen we zeggen met soms iets minder naief spel had er meer ingezeten.

Over dit seizoen kunnen we heel kort zijn; alles zat vanaf het begin mee, we behaalden redelijke resultaten met soms minder voetbal als vorig seizoen, maar het team werd wel volwassener naar mijn mening.Ook een sterk punt dit seizoen was de mentale weerbaarheid, ons team raakte nooit in paniek deed geen gekke dingen en straalde rust en vertrouwen uit. Natuurlijk moet je als trainer weleens (belangrijke) beslissingen nemen en ook Ron Laros heeft weleens gadacht na een wedstrijd achteraf van; “Ron dit had je misschien anders moeten doen”. Aan mijn spelers kom ik daar dan ook wel op terug in de nabespreking, maar supporters weten niet alle ins en outs en bij deze wil ik dan ook mijn excuses maken aan de supporters, die soms terecht maar soms ook onterecht weleens kritiek gaven zoals ik heb kunnen horen of soms heb kunnen lezen. Nogmaals mensen excususes, maar jullie kunnen van mij aannemen dat ik altijd heel mijn ziel en zaligheid voor NOAD’32 heb gegeven, met daarnaast een stukje voetbalkennis en nog belangrijker wat mensenkennis heb gebruikt  om NOAD’32 zo goed mogelijk te laten funcitioneren.Met hoofdletters geschreven ben ik TROTS op mijn spelersgroep inclusief begeleiding en wat we dit jaar met zijn allen hebben bereikt.

De 1e. 2e en afgelopen zaterdag ook nog de 3e periode werden gewonnen, 60 doelpunten scoren, 52 punten halen en met 11 punten verschil kampioen. Om aan te geven; Sleeuwijk is al jaar en de dag de beste ploeg in de 3e klasse, daar is vriend en vijand het overeens en vorig seizoen eindigden we met 8 punten achterstand op dit team. Een jaar later zijn we gewoon kampioen met 11 punten voorsprong. Ik wil ook namens mijn familie alle NOAD’32 leden danken voor de steun en de support in de afgelopen twee jaren en ik zal NOAD’32 altijd een warm hart blijven toedragen, want twee keer trainer zijn bij dezelfde club komt niet zoveel voor en twee keer een redelijke succesvolle periode komt heel weinig voor.

Komende maand gaan we lekker afbouwen en ipv nacompetitie te spelen kunnen we lekker ontspannen gaan kijken.

NOAD’32 BEDANKT,
Ron Laros