Waarom een AED?

Het kan u ook overkomen! Een familielid, (sport) vriend, of zelfs een onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet u hoe u dit slachtoffer kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal.
Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2 tot 5% van de slachtoffers dit.
Door vroegtijdig (binnen vier minuten) het hart te defibrilleren vergroot de kans op overleven tot 70% iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrilleren neemt de overlevingskans met 10 tot 12% af. Dat was ook de reden van NOAD 32 om over te gaan tot de aanschaf van een AED inmiddels zo’n negen jaar geleden.
Tijdens de cursus die gegeven werd op 31 november 2018 door First Care zijn de volgende personen geslaagd en daarbij gediplomeerd bediener van een AED.

Gediplomeerde AED bedieners binnen NOAD’32 zijn:
Angela Arendse van Gemert, Marian Bakker, Quirine Barten, Ans Bouman, Tonny Dammers, Yannick van de Goor, Wim van de Goor, Dennis Hus, Jelle Lobregt, Eva van der Maaden, Henri Raams, Margriet Schouten, Stefan Timmermans, Gerard van de Velden, Nadine Verheij, Demy de Wit, Desley de Wit.

Namens NOAD’32 bedanken we deze vrijwilligers voor hun inzet op deze avond.

Bestuur NOAD’32