Hieronder de nieuwjaar speech te lezen van afgelopen zaterdag 4 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie:

Welkom iedereen op de nieuwjaarsreceptie van NOAD’32.

We hebben 2019 afgesloten en zijn over de drempel gegaan naar 2020.
Traditioneel is deze nieuwjaarsreceptie een moment vooruit te kijken naar de toekomst maar niet voordat we terugblikken op het afgelopen jaar.

Er gebeurt meer dan genoeg in de wereld om ons heen:
de zwarte pieten discussie; een stikstofcrisis; boze boeren op de snelweg; discussies over een algeheel vuurwerkverbod.
Het is alleen maar ellende, maar gelukkig zijn er ook momenten waar het wel gezellig om ons heen was.

Als voorbeeld wil ik de jaarlijkse clubdag van twee weken geleden naar voren brengen.
In de ochtend was ik in de kantine aanwezig bij de bingo voor onze allerkleinste leden. Kinderen met ouders die fanatiek de nummertjes afstreepten.
Buiten waren diverse leden bezig om de voetbalkooi in elkaar te zetten. Tevens werd er een grote schoonmaak gehouden en een container met rotzooi gevuld. Fantastisch om deze vrijwilligers bezig te zien.

In de middag ben ik in de auto gestapt om naar Vlijmen te rijden. Daar zag ik de oudere jeugd in het Soccerhome bezig. Bijna 70 jongens en meisjes die met elkaar een toernooi afwerkten.
Eind van de middag nog even terug gereden naar de kantine waar het kaarten en pokeren bezig was. Ook hier was de kantine weer goed gevuld.
Nadat ik thuis even een hapje ben gaan eten en vrouw en kinderen op bed heb gelegd, ben ik nog even terug gegaan naar de kantine.
De kampioenen waren net gehuldigd en de aanwezigen maakten zich op voor het Kerstman raden. Nadat Herald Sterk zich had onthuld als Kerstman, maakte ik de nieuwe hoofdtrainer bekend. Erwin Verheij zal vanaf volgend seizoen voor de selectie staan.
Na deze mededeling nam dn Bebber de microfoon weer graag ter hand en zweepte de aanwezigen nog maar eens op.

Deze hele zaterdag symboliseert waar NOAD32 voor staat. Van de vroege ochtend tot de late uurtjes zijn er activiteiten met 1 gemene deler: NOAD’32.
In een plezierige en ongedwongen sfeer is er vertier voor iedereen! Als voorzitter geniet ik van alles wat er rondom deze dag gebeurd. Ontzettend trots op de vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Het is naast voetballen gewoon leuk om bij NOAD32 te zijn.

Maar niet alleen de vrijwilligers van deze clubdag maken mij trots.
Ook onze trainers en leiders van alle elftallen zorgen voor trots gevoel.
Zoals ons 3e elftal. Waar menig vereniging in de regio moet besluiten om een seniorenelftal terug te trekken, hebben wij er een elftal bij ten opzichte van vorig seizoen.
De complimenten gaan dan ook uit naar Michel en Erica Timmermans die het toch iedere week weer voor elkaar krijgen om een elftal op de been te brengen.
Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ze er een mooie tweede seizoenshelft van maken.

Sportief gezien blijven we groeien als vereniging. Als straks de competities weer gaan beginnen, zullen er twee teams extra op het Korenzand verschijnen. Maar liefst twee JO7’s zullen hun competitiedebuut gaan maken op de velden. Een prachtige ontwikkeling.

Hoe ziet de toekomst er uit.
We kruipen langzaam weer uit een financieel dal.
De inkomsten zijn in orde en de kantine draait goed. Zoals jullie misschien al hebben gezien heeft de achterwand achter de bar weer een frisse look gekregen. Men heeft in de winterstop niet stilgezeten.

Naast inkomsten hebben we natuurlijk ook uitgaven. Deze zijn gelukkig onder controle. Er zijn nieuwe contracten afgesloten met andere energiemaatschappij en met onze drankleverancier.
Helaas hebben we wel een flinke kostenpost gehad met een kapotte boiler.
Dus is gelukkig weer vervangen, zodat er weer lekker warm kan worden gedoucht.

Om onze uitgaven te reduceren zijn we aan het onderzoeken of we de lichtmasten op onze velden kunnen verduurzamen en hiermee overstappen naar energiezuinige LED-verlichting. Ook de aanschaf van zonnepanelen zijn op ons lijstje.

Op sportief gebied zie ik de toekomst rooskleurig in.
Met Mari van der Sterre aan het roer gaan we de jeugd stap voor stap naar een hoger niveau tillen. We willen een vereniging zijn waar iedereen op zijn eigen niveau de voetbalsport met plezier kan bedrijven.
Zo staan er het komende jaar leuke en leerzame activiteiten op de planning om dit te bereiken.

Voor onze seniorenelftallen zijn we halverwege de competitie.
Het 1e elftal heeft een wisselende seizoenshelft achter de rug. Een slechte start die werd gevolgd door een mooie serie van 5 overwinningen op rij. Echter de laatste 4 wedstrijden werden maar 3 punten gepakt. Maar met een mooie 4e plaats kunnen we na de winterstop naar boven blijven kijken. Wordt de basis gelegd door volgend weekend in de keuken van Liverpool te kijken? Misschien kunnen jullie nog een leuke speler meenemen naar Wijk?

Het 2e, 3e en 4e elftal bevinden zich in de onderste gelederen van de competitie. Volgt na de winterstop de ommekeer?
Dan blijven het 5e elftal en ons damesteam over. Beide zijn winterkampioen en gaan zich opmaken voor een spannende strijd om het hoogste treetje.
Zullen wij van het vijfde de banden van de platte kar oppompen en jullie de kar versieren?
We gaan het zien!

Beste aanwezigen, ik wil gaan afsluiten.
Ik wil jullie ontzettend bedankt voor weer een prachtig verenigingsjaar!
Ik wens jullie en jullie naasten een sportief, succesvol maar vooral gezond 2020 toe.

Jerry Bouman
voorzitter NOAD’32