Afgelopen zaterdag was er “the battle of the fittest” Een soort bootcamp op en rond het Korenzand. Waarbij het niet alleen ging om de conditie en kracht, maar vooral om teambuilding.
Om 09.00 uur waren de JO8 – JO9 – JO10 aan de beurt.
Na een gezamenlijke warming-up werd de groep verdeeld. 1 groep ging met Lars en Machiel een parcours afleggen langs de maas en de andere groep ging op de oefenhoek oefeningen doen. Deze oefeningen op de oefenhoek bestonden uit oa zaklopen en verschillende opdrachten met banden.
Na een half uur kwamen de groepen weer samen op de oefenhoek voor een kleine drinkpauze en werden de groepen omgeruild. Lars en Machiel hadden een mooi parcours uitgezet over de uiterwaarden, waarbij er een flinke afstand moest worden afgelegd.(langs de ijsbaan) Onderweg moesten ze de nodige spullen meenemen zoals balken, jerrycans en een brancard.
De opdracht was simpel : niet stil staan en elkaar helpen zodat ze tegelijk bij de finish kwamen. Onderweg moesten er ook nog de nodige oefeningen gedaan worden en was het een ware uitputtingsdag. Op de terugweg was er ook nog een oefening in de Maas, daarna was het klaar en konden de kids snel naar huis om te douchen en te rusten.
De begeleiders hadden nu even pauze en daardoor had Kees samen met de guppen de tijd om het parcours op de oefenhoek te verkennen. En natuurlijk kan een rondje onder een camouflagenet dan niet ontbreken.

Om 11.00 was de JO11-1 – JO11-2 – JO13-1 aan de beurt.
Deze waren ook met een grote groep aanwezig en gingen dezelfde oefeningen doen.

Na de middag waren de JO15 – JO17 – MO15 aan de beurt en ook deze wisten het parcours af te leggen.
Kortom weer een prachtige dag, waarbij er vandaag een keer geen bal aan te pas kwam.
Maar alles in het teken stond van teambuilding.

Klik hier voor de vele foto’s en filmpjes!!

Profiletyrecenter Altena bedankt voor het beschikbaar stellen van de banden.

Machiel, Lars en natuurlijk ook de rest die heeft meegeholpen weer enorm bedankt!

Tot volgende week !!