NOAD’32 1

03 oktober 2020
NOAD’32 1- SPARTA’30 1 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: J. Masman/Dommelen
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Niels Duister-Mark Bouman-Rik Bok-Dominik Ostolski-Jens Vos-Stephan Kok-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-Julian Vos-Sem de Waal-Remy Schouwenaar
Wisselspelers: Stephan Kok-Sven v.d. Ley-Jens Vos-Remy Schuwenaar-Sem de Waal
Gewisseld: In de 35e min. Rik voorSven/vdL; in de e.t. Julian Vos voor Dominik Ostolski (op het wedstrijdformulier staat dat Stephan Stevens is gewisseld)
Doelpunten NOAD’32: 29e min. Wessel; in de 41e min. Sven/Bl
Doelpunten Sparta’30: n.v.t.
Geblesseerd: Nick Verheij-Jalal Boujamaa-Ruben de Waal-Giovanni van Driel
Afwezig: n.v.t.
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: Ruben Bouman en Sven/vdL
Gele kaarten Sparta’30: 3 x
Wedstrijdbal: Bjorn Scherff Handel en Verhuur
Regio Advies Groep Dussen B.V.
Verti Advies & Partners

Levensmiddelenmand: n.v.t.

Dit was het NOAD wat we willen zien. Met veel inspiratie de wedstrijd spelen. En er voor zorgen, dat er door niemand verzaakt wordt. Het is alleen jammer, dat dit zonder publiek moest. We hebben echter wel genoten.

Kunnen we stellen, dat Niels aan de basis staat deze overwinning? Voor rust zien we een verre uitgooi van onze doelman. Mede daardoor kan Sven/Bl het tweede doelpunt scoren. In de 2e helft zien we een paar puike reddingen van Niels en daarmee voorkwam hij de aansluitingstreffer van Sparta’30.

Door de veelvuldige regen was het veld loodzwaar, dat werd door beide zo gevoeld. Daarom is het niet vreemd dat de eerste helft het beste van het spel te zien was. Het was direct te zien, dat NOAD er zin in had, aan de andere kant zagen we een Sparta’30 wat ook fel op de bal zat.

In de 18e min. komt Julian een teenlengte tekort op een voorzet van Sven/Bl. Uit een corner deed Sven/Bl. de bal verlengen en de bal kwam voor de voeten van Wessel, die kreeg best veel tijd om de bal in het doel te jassen. Het net bolde flink.

Tien minuten voor de rust een tactische wissel, Rik Bok gaat er uit en Sven/vdL. komt voor hem in de plaats. Het tweede doelpunt, in de 41e min., is bovenstaand al beschreven, hoe dit tot stand kwam. Ruststand dus 2-0.

Na de rust was duidelijk te zien wat Sparta’30 van plan was, ze wilden de aansluitingstreffer forceren. Gelukkig gebeurde dit niet, onze mannen waren van plan om de punten thuis te houden. Sparta’30 in de aanval, voor ons meer ruimte om uit te breken, dat deed Sven/Bl. enkele malen, helaas ontbrak bij de achterlijn de kracht om de bal goed voor te zetten. We hielden stand en lieten de Andelaren niet dichter bij te komen. Klasse mannen.

26 september 2020
TSVV MERLIJN 1 – NOAD’32 1 3-2 (2-0)

Scheidsrechter: N. Opstraat uit Den Bosch
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: absent
K. trainer: absent
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Corné Mouthaan-Mark Bouman-Rik Bok-Dominik Ostolski-Jens Vos-Stephan Kok-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg
Wisselspelers: Stephan Kok-Sven v.d. Ley-Jens Vos
Gewisseld: Stefan van H. voor Stephan Kok (in de rust)-in de 67e min. Rik Bok voor Jens Vos-in de 75e min. Sven/Bl voor Sven vdL.
Doelpunten NOAD’32: 51e min. Sven/Bl-e.t. Stephan Stevens
Doelpunten Merlijn: 26e min. Lars van der Zanden-33e min. Ties Sluijs-55e min. Lars van der Zanden
Geblesseerd: Nick Verheij-Jalal Boujamaa-Ruben de Waal-Giovanni van Driel-Remy Schouwenaar-Julian Vo
Afwezig: n.v.t.
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: geen
Gele kaarten Merlijn: 2 x
Wedstrijdbal: n.v.t.
Levensmiddelenmand: n.v.t.

Kees en ondergetekende werden door de vrouwelijke voorzitter van Merlijn ontvangen. Ze vertelde, dat ze pas een week aan de “macht” was en dat voor een jaar zou gaan doen. Ze vertelde ook, dat de trainer het verwachtingspatroon naar boven had bijgesteld. Van het afgelopen seizoen wisten we al, dat wanneer Merlijn volledig was, best gevaarlijk waren. Helaas bleek dat aan het einde van de wedstrijd ook.

Het was opmerkelijk, dat Sven/Bl. zich zo snel heeft hersteld. Daar hadden we niet op gerekend. Op een kwartier na heeft hij het vol gehouden, toen was de pijp helemaal leeg. Op zich begonnen we best aardig aan de wedstrijd. In de 5e en 6e min. kregen Stefan/vH en Dominik een mogelijkheid om tot scoren te komen. Na een klein kwartier begon Merlijn meer grip op de wedstrijd te krijgen en daarmee kregen ze ook de kansjes. En af en toe wisten we niet hoe dat we het hadden.

In de 26e min. wordt er door Merlijn gescoord, het was een frommel doelpunt, maar ook die tellen. De maker heet Lars van der Zanden. Zeven minuten later zet Merlijn een gedegen aanval op en het is Ties Sluijs die de bal zo het doel in kan lopen. Die twee doelpunten vallen weer te snel achter elkaar. Na het eerste doelpunt zijn we te snel de weg kwijt. Vier minuten voor de pauze zien we een goed schot van Mo, maar helaas treft het geen doel. Op de helft van de gespeelde wedstrijd kijken we tegen een 2-0 achterstand aan.

Stefan/vH blijft in de kleedkamer achter voor hem in de plaats gaat Stephan/K spelen. Na 6 minuten gespeeld te hebben is er een ongelukkige handsbal aan de kant van Merlijn, dit voorval vond in de zestien plaats en dat betekent dan een strafschop. Sven/Bl ontfermt zich over dit voorval en verkleint de achterstand tot 2-1. De aansluiting is er. Maar dan?

Weer valt er te snel een tegendoelpunt, in de 55e min. is het weer Lars van der Zanden die de voorsprong voor Merlijn weet te vergroten. Hier zit slechts vier minuten tussen!! In de 59e min. een kansje voor ons, maar de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal. In de 67e min. gaat Rik er uit en voor hem komt Jens in de plaats. Vlak daarna zijn er drie schoten op het doel van Merlijn, echter iedere keer weet een Merlijn speler de bal wel te keren, dat zegt op zich voldoende.

Met nog een kwartier te spelen worden de Svennen gewisseld. Sven en Wessel moeten nog een keer op de doellijn redden om erger te voorkomen. In de extra tijd wordt de eindstand iets dragelijker en het is Stephan Stevens die zijn doelpuntje kan mee pikken.

Conclusie? Een terechte nederlaag en er moet duidelijk uit een ander vaatje getapt worden.

Anton

19 september 2020
NOAD’32 1 – SV BLC 1: 1-3 (1-2)

Scheidsrechter: A. Bracht uit Well
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Corné Mouthaan-Mark Bouman-Martin Faro-Rik Bok-Remy Schouwenaar-Dominik Olstolski-Stefan Bouman-Jens Vos-Ayrton Versteeg
Wisselspelers: Ayrton-Jens-Stefan/B-Dominik
Gewisseld: Remy voor Stefan/B-Martin voor Jens (tijdens de rust)-71e min. Stefan/B voor Dominik
Doelpunten NOAD’32: 112e min. Stefan van Herwijnen
Doelpunten SV BLC: 34e min. Jori Pallada-38e min. Piet Vollebergh-83e min. Jelmer ter Avest
Geblesseerd: Nick Verheij-Jalal Boujamaa-Ruben de Waal-Giovanni van Driel-Sven Bleijenberg
Afwezig: Julian Vos
Geschorst: Jeroen Verschuren
Gele kaarten NOAD’32: Ruben Bouman
Gele kaarten SV BLC: 5 x geel; 1x rood
Wedstrijdbal: HVO Afbouw
Slagerij C.W. van den Heuvel – Werkendam
Erik van Giessen – Totaal dienstverlening
Levensmiddelenmand: Happetap

Mo, Mark, Ruben/B en Remy werden zaterdag omringd door spelers van louter rond de twintig jaar. De reservebank werd alleen bezet door JO19 spelers, die er al een wedstrijd op hadden zitten. En het team werd alleen maar jonger, toen al vrij vroeg in de wedstrijd Remy ook nog eens geblesseerd uitviel. Stefan/B vervangt Remy. Op dit moment werden we nog te licht bevonden, maar we komen eraan, daar ben ik vast van overtuigd.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd konden we meer dan goed meekomen, Stefan vH kreeg een redelijke kans, maar er werd te zacht ingeschoten. In de 12e min. komen we een 1-0 voorsprong, in een toegekende strafschop, die wel is waar pas bij de derde poging raak was. Stephan St. werd in de zestien “gevloerd”. Mo gaat achter de bal staan, de doelman van BLC pareerde de bal, dan schiet Stephan/St de bal in, maar komt de bal tegen de paal. Het is Stefan/vH die uiteindelijk de trekker overhaalt en NOAD op voorsprong zet.

Na deze voorsprong en het uitvallen van de geblesseerde Remy zijn we de kluts een beetje kwijt. BLC komt steeds beter in haar spel, men voert de druk van lieverlee op. In vier minuten tijd weet BLC de achterstand om te draaien in een 1-2 voorsprong. In de 34e en de 38e min. vond deze kanteling plaats. Net voor de pauze werd nog een doelpunt van BLC terecht afgekeurd.

Martin blijft in de kleedkamer achter, Jens is zijn vervanger. In de tweede helft pakt BLC 5 gele en 1 rode kaart. In de 71e min. wordt Stefan/B vervangen door Dominik. We komen en paar keer redelijk weg, wij zelf kunnen te weinig druk zetten om het BLC echt moeilijk te maken. Het blijft lang spannend, want BLC neemt geen grotere voorsprong.

Pas zeven minuten voor het einde zakken we door onze knieën, het is Jelmer ter Avest die een uitgespeelde verdediging het nakijken gaf. Vlak daarna deed deze speler een domme actie en mocht het veld verlaten. Met opgeheven hoofd hebben we het veld verlaten, want we kunnen ergens naar toe groeien, we hebben perspectief.

NOAD’32 1 – SVS’65 1: 3-1 (1-0)

Scheidsrechter: I. Roeland uit Sleeuwijk
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Jeroen Verschuren-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Corné Mouthaan-Mark Bouman-Martin Faro-Rik Bok
Wisselspelers: Ruben/B (licht geblesseerd)-Rik Bok-Martin Faro
Gewisseld:in de 65e min. Sven Bl voor Rik; in de 71e min. Stefan vH
Doelpunten NOAD’32: 12e min. Stefan vH; 52e min Sven/Bl; 94e min. Jeroen
Doelpunt SVS’65: 1 x in de 49e min.
Geblesseerd: Nick Verheij-Jalal Boujamaa-Pieter Poorter-Robin Jonker
Afwezig: Remy Schouwenaar
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: n.v.t.
Gele kaarten SVS’65: 1 x
Wedstrijdbal: Regio Advies Groep Dussen; Garage Embrechts & Schneider

Scheidsrechter Ies Roeland uit Sleeuwijk was de leidsman tegen SVS’65. Destijds bij het jeugdtoernooi op Hemelvaartsdag heeft hij meerdere keren gefloten. Sinds 1978 is hij scheidsrechter en inmiddels telt Ies 66 lentes. Hij heeft uiteindelijk de Hoofdklasse bereikt om te fluiten. Een prestatie op zich, maar het zegt voldoende hoeveel scheidsrechters er nu actief zijn, gezien het feit dat Ies op dit niveau kan fluiten (is vorig seizoen nog gepromoveerd).

Na een kwartier gespeeld te hebben konden we al tegen elkaar zeggen, dat we meer voetbal gezien hadden dan vorige week tegen The Gunners. We hadden in SVS’65 een stugge opponent. Een ploeg met veel ervaring en een doelman waar onze Corné, qua lengte, wel twee keer in paste. Het was een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was.

In de 5e min. moest onze doelman al attent zijn op een inzet, hij tikte de bal nog net aan. In de 12e min. is de voorsprong een feit, een afvallende bal komt voor de voeten van Stefan/vH. (een eindje buiten de 16). Stefan bedenkt zich geen moment en laat een verwoestende trap los. De bal verdwijnt in de bovenhoek, onhoudbaar voor de doelman en een wereldgoal is geboren. Kansjes zijn er over en weer, maar de 1-0 voorsprong blijft tot aan de rust.

Na de pauze wordt te snel de gelijkmaker gemaakt. De verdediging is even te balverliefd, SVS’65 veroverde de bal en men wist deze in de lange hoekte schuiven. Voor SVS’65 was deze gelijke stand voldoende om naar de volgende ronde te gaan, De tweede helft was van iets minder gehalte, echter het bleef wel spannend. Op de nieuwe voorsprong behoefden we niet lang te wachten. We waren slechts 3 minuten verder toen de 2-1 viel. Na een mooie aanval was het Sven/Bl. die de bal in het dak van het doel deed belanden.

Verscheidene mogelijkheden waren er om de voorsprong verder uit te bouwen. Een goed schot van Stephan/St. werd overgetikt en Ruben/de W. had nog een doelpunt op schoen, maar het bleef bij had. Doelman Corné moest wel attent blijven om geen tegentreffers te moeten incasseren, hij deed dat met verve. In de extra tijd kon de overwinning veilig gesteld worden. Rik speelde naar Julian, die op zijn beurt Jeroen aan speelde. En Jeroen was het, die het derde doelpunt afdrukte. Net als bij de vorige doelpunten kon er zeker een applaus daarvoor af.

In de 65e min. werd Sven/Bl voor Rik gewisseld. In de 71e min. vond de laatste wissel plaats tussen Stefan/vH en Martin Faro. De wissels vielen goed in.

THE GUNNERS 1 – NOAD’32 1: 1-0 (0-0)

Scheidsrechter: C. Konings uit Tilburg
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: absent
K. trainer: absent
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Jeroen Verschuren-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Corné Mouthaan-Giovanni van Driel-Mark Bouman-Remy Schouwenaar
Wisselspelers: Stefan vH-Sven v.d. L.-Giovanni
Gewisseld: Wessel-Sven Bl-Remy
Doelpunten NOAD’32: n.v.t.
Doelpunten The Gunners: 1 x in de 54e min.
Geblesseerd: Nick Verheij-Jalal Boujamaa-Niels Duister-Pieter Poorter-Robin Jonker
Afwezig: n.v.t.
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: 1 x Julian
Gele kaarten The Gunners: n.v.t.
Wedstrijdbal: n.v.t.
Levensmiddelenmand: n.v.t.

De afgelopen week werden we in kennis gesteld, dat er bij The Gunners geen gelegenheid was om te douchen. Dit is op last van de gemeente. 1 kleedkamer was er open om de spullen op te bergen en in groepjes om te kleden. Onze mannen hebben zich daarom op ’t Korenzand omgekleed en gedoucht. Misschien geen ideale voorbereiding, maar dat gold ook voor de tegenstander. Tevens moest iedereen geregistreerd staan. (moest, echter de uitvoering??) De rust werd op het veld gehouden. Het zijn inderdaad andere tijden.
The Gunners is een echte stadspartij, alleen aan de kantinezijde waren er tegels aangelegd, aan de andere zijden stond er veel gras. Een kudde schapen had het niet zomaar kaal gekregen. Zei nog tegen JvT van de TC2, tís maar goed dat onze vrijdagmorgenploeg hier niet aan de gang moet.
Wat moet er eigenlijk over deze wedstrijd geschreven worden werd er al gezegd. En dat klopt inderdaad. Het was jammer dat er van onze kant weinig inspiratie was. Er waren wel kansjes van onze kant, maar ja…..De beste 2 kansen waren voor Remy en Stefan vH. Die van Remy was in de 38e min. van de eerste helft. Remy mikte op de paal in plaats van in het doel, jammer we hadden op voorsprong kunnen komen.
Op het eind van de wedstrijd had Stefan voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar ook hier werd er verkeerd gemikt. Stephan St. kreeg ook enkele mogelijkheden, echter daar bleef het bij en dat was best jammer voor hem.

De 2e helft is nog maar 9 minuten oud, toen TG de voorsprong nam, een verre ingooi ging over de verdediging van NOAD, de bal werd wel opgepikt door TG en met halve draai wisten ze de 1-0 te scoren. Met veel inzet probeerde men deze stand te handhaven, ook toen ze met 10 man kwamen te staan. Men was door de wissels heen, toen een speler geblesseerd raakte. Met een man minder verhoogde men de inzet en zo zat er iedere keer een been tussen om ons het scoren te beletten.
Zo kunnen we de competitie niet in, het zal echt anders moeten, maar dat weten jullie zelf ook wel.

NOAD’32 1- FC TILBURG ZAT. 3-0 (1-0)

Scheidsrechter: A. Fitters uit Drunen
Trainer: Erwin Verheij
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Ruben Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Jeroen Verschuren-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Martin Faro-Rik Bok-Stephan Stevens-Stefan van Herwijnen-Corne Mouthaan-Giovanni van Driel
Wisselspelers: Rik-Stefan vH-Martin
Gewisseld: Sven Bl.-Giovanni-Sven/L.
Doelpunten NOAD’32: Julian in de 13e en 36e min.; Ruben/B in de 48e min.
Doelpunten FCT: n.v.t.
Geblesseerd: Nick Verheij ; Jalal Boujamaa-Niels Duister-Pieter Poorter
Afwezig: Remy Schouwenaar-Mark Bouman
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: n.v.t.
Gele kaarten FCT: 2 x dezelfde speler = rood
Wedstrijdbal: Slagerij v.d. Heuvel/Werkendam; Garage Embrechts & Schneider
Levensmiddelenmand: n.v.t.

FC Tilburg is fusieclub tussen LONGA, NOAD en RKTVV. Thuisbasis is het “Sportpark Spoordijk”, de locatie waar LONGA speelde.
FC Tilburg zat. 1 speelt in de 4e klasse, bestaat bijna helemaal uit Poolse spelers, 2 spelers komen uit een ander land. Dit team is overgekomen van de vv Broekhuizen, daar deze vv niet meer bestaat.

Zeker geen verkeerde tegenstander, menig tegenstander in de 4e klasse zal er best moeite mee hebben. Was de overwinning verdiend? Op zich denk ik wel, maar de 3-0 is wel iets teveel van het goede. Een paar keer zijn we echt door het bekende oog gekropen. Vooral in het eerste kwartier was de tegenstander een stuk rapper, daarom was het tegen de verhouding in, dat we in de 13e min. op voorsprong komen. Julian was attent op een schot wat in eerste instantie gekeerd werd, de rebound was voor Julian.

Al vrij snel in de tweede helft (48e min.) wordt de voorsprong vergroot, eer is een vrije trap te nemen. Ruben/B gaat achter de bal staan en laat met een ouderwetse trap het net (in de bovenhoek) bollen. In de 81e min. gaat Julian op avontuur, deze actie wordt bekroond met zijn tweede doelpunt. De eerste officiële overwinning is binnen.

CAPELLE 1 – NOAD’32 1: 1-4 (1-1)

Scheidsrechter: W. Struik uit Ellemeet (vlakbij Scharendijke/S-D)
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Remy Schouwenaar-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Mark Bouman-Delano Wilschut-Stefan van Herwijnen-Rik Bouman-Corné Mouthaan
Wisselspelers: Sven/L-Stefan-Rik-Corné
Gewisseld: Jalal voor Stefan 70e min.)-Remy voor Sven (87e min.)-Delano voor Rik (89e min.)
Doelpunten NOAD’32: 38e min. =Delano; 59e min. = Remy; e.t. = Julian en Stefan
Doelpunten Capelle: 45e min. = Ndongala
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Ruben Bouman/Sven Bleijenberg
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten Capelle: 1x
Wedstrijdbal: n.v.t.
Levensmiddelenmand: n.v.t.

De eerste helft was voor NOAD, pas in de 38e min. kunnen we dit in een doelpunt uitdrukken. Het voorbereidende werk is van Julian en het is Delano die de trekker weet over te halen. Helaas gaan we niet met een voorsprong rusten. Op slag van rust kunnen we uit een corner de bal niet wegwerken en weet Capelle dit gegeven in een doelpunt om te zetten. Daar hadden we niet op gerekend, dat het gelijk zou worden.

In de tweede helft komt Capelle feller uit de kleedkamer, echter men weet niet tot scoren te komen. Het moet wel gezegd worden, dat Jeroen in de 63e min. de bal van de lijn kopte. Op dat moment was de score al in ons voordeel. In de 59e min. een goed en hard schot van Julian, de doelman kan de bal alleen maar pareren en dat is voor Remy voldoende om de bal in het doel te werken.
Capelle doet wel enige pogingen om weer gelijk te komen en in het laatste gaat men alles of niets spelen, dat betekende voor ons meer ruimte voor in. Toch moesten we wachten tot in de extra tijd, dat dit tot uitdrukking kwam. Mathijs weet de bal te ontfutselen en de bal af te geven aan Julian en die weet er wel raad mee. Een ogenblik later is Julian de eerste partij, legt af naar invaller Stefan en ook deze speler weet raad met de geboden kans.
We verlaten het veld met een 4-1 overwinning. Misschien te veel, maar het voelde wel lekker. Bedankt mannen.

NOAD’32 1 – GDC 1: 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: B. Cakir uit Den Bosch
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: afgemeld
Spelers: Wessel v.d. Boom-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Mark Bouman-Delano Wilschut-Michiel Vos
Wisselspelers: Sven/L-Mathijs-Michiel-Delano
Gewisseld: Jalal voor Mathijs (60e min.)
Doelpunten NOAD’32: n.v.t.
Doelpunten GDC : 78e min. = Jelle Bouman; 96e min. = Joost van Rooijen
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: n.v.t.
Geschorst: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: Remy (3e kaart)
Gele kaarten GDC: n.v.t.
Wedstrijdbal: Mavo Auto; uitvaartverzorging M. de Jong; Bistro Tante Pietje (Den Bosch)
Levensmiddelenmand: Happetap

Deze wedstrijd zal in de media breed uitgemeten worden. Er waren drie kranten aanwezig. Het BD, het AD en het Kontakt. Dus iedereen is al (volledig) geïnformeerd. Het geeft in ieder geval aan, dat dit niet alleen een derby is, maar dat beide partijen hoog op de ladder staan. Kan NOAD dichterbij komen bij GDC of loopt GDC verder uit? Wat ons betreft is men verder uitgelopen. Wat betreft ONI, BLC en GVV’63 is afstand hetzelfde gebleven. Met 5 punten verschil op de 2e plaats is GDC de trotse koploper.

In principe verdiende deze wedstrijd geen winnaar, echter GDC had het geluk aan haar zijde wanneer je op 1e plaats staat. Iedereen was er over eens, tijdens de wedstrijd, degene die het eerst een doelpunt zou maken, spekkoper zou zijn. En dat kwam inderdaad ook uit.

En weer zouden we bijna in de eerste minuut op achterstand zijn gezet. Via Mo en de paal werd deze kans te niet gedaan. Aan de andere kant werd een kopbal van Sven van de lijn gehaald. Er was inzet, er was veel verkeer op het middenveld, echter weinig spektakel in het doelgebied. Van beide kanten kwamen passes niet aan, de redelijk harde wind deed daar geen goed aan. Met een 0-0 stand zijn we gaan rusten.

In de 2e helft moet Denzel een paar keer optreden. In de 53e min. kreeg hij op een schot de bal niet klemvast, Mo kon erger voorkomen. In de 59e min. was er enige opwinding, buitenspel of niet, het spel ging door en Denzal moest een doelpunt voorkomen.

Het beste moment voor ons om tot een voorsprong te komen was in de 65e min. Julian kreeg een open kans, echter hij knikte naast het doel. Als, als inderdaad als. Maar dat werd het echter niet. In het laatste gedeelte van de wedstrijd trok GDC de overwinning naar zich toe.

In de 78e min. was er een scrimmage voor ons doel en het was Jelle Bouman die zijn voet tegen de bal zette en zijn ploeg de voorsprong bracht. In de extra tijd (90+6), dus in de allerlaatste minuut strooide Joost van Rooijen nog meer zout in de wond. Op zich deed dit doelpunt er niet meer toe. Conclusie: we hadden meer verdiend.

Scheidsrechter Cakir voelde deze wedstrijd goed aan, liet lekker doorspelen en deelde slechts 1 gele kaart uit. In zo’n wedstrijd is dit toch uitzonderlijk.

ONI 1 – NOAD’32 1: 1-2 (1-2)

Scheidsrechter: P. v.d. Zwan sr/Hei- en Boeicop
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Pupil van de week: n.v.t.
Spelers: Wessel v.d. Boom-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Stephan Kok-Ayrton Versteeg-Stefan van Herwijnen
Wisselspelers: Sven/L-Stephan-Ayrton-Stefan
Gewisseld: Jalal voor Sven/L (30e min.) ; Mathijs voor Stefan (38e min.)
Doelpunten NOAD’32: Wessel (28e min.) e.d. ONI (32e min.)
Doelpunten ONI : Niels Fioole (34e min.)
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Delano Wilschut (ziek)
Geschorst: Mark Bouman
Gele kaarten NOAD’32: Ruben/B (4e)-Mathijs (1e)-Julian(3e)
Gele kaarten ONI: 2x
Wedstrijdbal: n.v.t.
Levensmiddelenmand: n.v.t.

Voorafgaande aan deze wedstrijd was toch wel de gedachte, deze ploeg moeten we kunnen pakken. ONI kent een mooie “historie”, de eerste periode hebben ze te pakken, Staan met 26 punten op een mooie derde plaats. In de thuiswedstrijd moesten we toch erkennen, dat het zeker geen verkeerde ploeg was. Destijds moesten we de mooie voorsprong van 2-0 weggeven ten koste van een gelijkspel en daarmee kwamen we niet slecht weg. Echter we wisten ook dat ze de laatste drie wedstrijd verloren.
Vanwege de regen, het miezerde praktisch de hele wedstrijd, heb ik slecht de aantekeningen kunnen maken. Vanwege een schorsing moesten we zonder aanvoerder Mark starten. Over de gehele wedstrijd bezien, zagen we twee hard werkende ploegen, misschien niet allemaal even mooi, maar er zat wel dynamiek in de wedstrijd. Vooral voor de supporters was het een spannende wedstrijd.
Aan het begin van de wedstrijd was NOAD de gevaarlijke ploeg, echter ook ONI liet zich niet onbetuigd, met enig fortuin bleef het 0-0. In de 18e min. een kans voor Mathijs, echter de doelman redde. Vooral in de 26e min. kwamen we goed weg. Qua doelpunten komen er in zes minuten tijd mooie momenten aan. We komen op een 0-2 voorsprong. Deze doelpunten vallen in de 28e en 32e minuut. Twee corners liggen er aan ten grondslag.
Het eerste doelpunt komt op naam van Wessel, met een kopbal tekende hij voor de voorsprong van 0-1. Heel graag had de Waal gezien, dat het tweede doelpunt op zijn naam zou komen. Hij had er zeker een groot aandeel in, want hij maakte het zijn tegenstander zo moeilijk, dat ie “prachtig” in eigen doel kopte. Te snel weet ONI de achterstand te verkleinen. Met een bekeken aanval weet ONI door Niels Fioole te scoren. Achteraf kunnen we zeggen, dat toen de wedstrijd gespeeld was, we gingen de rust met een 1-2 voorsprong.
Is dan de tweede helft een saaie wedstrijd geworden? Nee, dat was niet geval, er werd voor iedere meter gestreden. Vooral in het begin was de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Met enig fortuin en hulp van de doelman konden we doel voor de rest schoonhouden.
Na een half uur gespeeld te hebben, zien we een schot van Remy, via de vingertoppen van de doelman en de lat gaat de bal corner. Het spel golft daarna op en neer. ONI probeert de gelijkmaker te forceren en wij proberen de voorsprong veilig te stellen of te vergroten.
Met respect voor elkaar is de strijd gestreden. Wat dat betreft een heel andere wedstrijd dan tegen Zwaluwe, de laatste kansen zijn voor NOAD, naar ik meen, zijn deze toe te dichten aan Julian. Het betreft een keer een 1 op 1 situatie en de andere keer tartte hij de paal. Na een minuut of vijf in de extra tijd gespeeld te hebben, klonk het eindsignaal als muziek in de oren. Mannen, we hebben er van genoten. Proficiat.

NOAD’32 1- ZWALUWE 1 : 1-2 (1-1)

Scheidsrechter: W. van Bleek uit Tiel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
K. trainer: Wim Bolman
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: Thijs de Fijter
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Stephan Kok-Ayrton Versteeg
Wisselspelers: Mathijs-Sven/L-Stephan-Ayrton
Gewisseld: 61e min. Remy voor Mathijs; 81e min. Jalal voor Stephan
Doelpunten NOAD’32: Ruben/B (13e min.)
Doelpunten ZWALUWE : 17e en 87e Bart Martha
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig) –Delano Wilschut
Afwezig: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: Jalal-Mark (geschorst)-Ruben/B-Jeroen-Ruben/W
Gele kaarten ZWALUWE: 1x
Wedstrijdbal: Palletbedrijf Arie Bouman/Plantenexport Wilfred de Waal
Levensmiddelenmand: Cafetaria Happetap

Weer waren we in het begin van de wedstrijd niet wakker, want in de 6e min. kon er nog net op tijd een blok gezet worden om erger te voorkomen. Het was even konkelen. Tegen de verhouding in komen we des ondanks in de 13e min. op voorsprong. Jalal wordt door Julian aangespeeld, dan gaat de bal naar Ruben/B. en met een bekeken schuiver tekende Ruben voor de 1-0.
We konden niet lang van deze voorsprong genieten. Volgens velen was er weinig aan de hand, maar we kregen in de 17e min. een vrije trap tegen, Bart Martha gaat achter de bal staan en met een bekeken trap laat ie de bal in de verre hoek verdwijnen. En zo is de wedstrijd, qua stand, weer in evenwicht. In de 37e min. zien we Remy nog op de lat koppen, Met deze gelijke stand gaan we dan ook rusten.
De tweede helft gaat moeizaam, het wordt een rommelig geheel. Het is werkvoetbal. Op zich niks mis mee, maar we gaan mee in de wijze van spelen van de tegenstander, we kunnen bijzaken niet meer onderscheiden van hoofdzaken. De wind hielp ook niet mee om tot een mooie wedstrijd te komen. Er was weldoende te “beleven”. Op zich komen we niet slecht uit de rust. Maar het is Zwaluwe dat met een goed schot Denzel in actie bracht met een puike redding.
In de tweede helft worden er door de scheidsrechter vier gele kaarten aan ons gegeven, op zich valt daar weinig op aan te merken. Slechts eentje wordt er aan Zwaluwe gegeven en dat konden we niet begrijpen. Waren zij dan toch iets gehaaider met de overtredingen? Daar en tegen werd een akkefietje in de extra tijd goed opgelost door de scheidsrechter.
Daar gaat nog iets aan vooraf en dat is de 87e min., bij een aanval van Zwaluwe glijdt Mark bij de achterlijn weg en daardoor kan Zwaluwe ongehinderd de bal terug leggen op de vrijstaande Bart Martha en deze speler schiet voor de tweede maal raak in deze wedstrijd en laat ons met lege handen achter.
Wegens enkele blessures en oponthoud werden er zo’n 8 minuten bijgeteld en dat klopte een heel eind. Het werd duidelijk in de tweede helft, wie een goal zou maken, zou de wedstrijd naar zich toe trekken en dat waren niet helaas wij.
In de bestuurskamer stelden wij ons nog de vraag, waarom op het veld deze twee ploegen elkaar niet liggen? Wie weet het?

MVV’58 1 – NOAD’32 1: 0-3 (0-0)

Scheidsrechter: F. Engelen uit Belfeld (Limburg, iets onder Venlo)
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: nvt
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathieu de Bekker-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Julian Vos-Stephan Kok-Ayrton Versteeg
Wisselspelers: Ruben/B-Jalal-Stephan-Mathieu-Ayrton
Gewisseld: in de extra tijd Ruben/Waal voor Ruben/B-79e min. Remy voor Stephan-82e min. Julian voor Jalal
Doelpunten NOAD’32: 3 x Julian in de 53e -57e en 80e min.
Doelpunten MVV’58 : n.v.t.
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig) –Delano Wilschut
Afwezig: n.v.t.
Gele kaarten NOAD’32: 2x; Mo en Sven
Gele kaarten MVV’58: 1x

MVV werkt haar wedstrijden af op een kunstgras veld, wellicht een voordeel, dat we tegen Rhelico ook op kunstgras speelden. En meestal zijn de resultaten niet slecht.
Klinkt best goed: 0-3 tegen MVV’58. Maar dat hadden we de eerste 15/20 minuten niet gedacht. We hielden ons hart vast, er werd veel druk gezet door de Meterense club. Gelukkig steekt doelman Denzel in een uitstekende vorm, want hij was het, die ons, zeker drie maal, voor een achterstand behoedde. Na deze minuten ging de storm toch wat liggen en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd.
In de 36e min. kwamen we niet slecht weg, er wordt gefloten voor een overtreding. Volgens ons geen overtreding, maar het was wel in de zestien, Gelukkig werd de bal buiten het strafschopgebied gelegd.
teams kwamen niet tot scoren, dus stond er met de rust een 0-0 stand op het scorebord.

Dan de tweede helft, in gedachten hadden we de eerste minuten van voor de rust. Men krijgt ook in het begin van de tweede helft zeker mogelijkheden om tot scoren te komen, echter dit werd verzuimd. De wedstrijd werd niet geopend door MVV’58 maar door NOAD’32. Bijna uit het niets kwam het eerste doelpunt tot stand. We spelen in de 53e min. wanneer Julian in de zestien de bal veroverd, hij ziet kans om een schot te lossen, via de doelman zien we de bal in doel verdwijnen en staan we onverwachts met 0-1 voor.
We zitten zeven minuten verder in de wedstrijd. Een goede uittrap van Denzel, doorgekopt door Remy, via Mathijs kan Julian zijn tweede doelpunt scoren. Een aanval uit het boekje. In de 80e min. wordt Julian weggestuurd (volgens de assistent was het buitenspel), bekwaam rondde hij dit karweitje af. Drie maal scoren in1 helft? Dat is een echte hattrick. Proficiat Julian!! En natuurlijk ook NOAD’32.

RHELICO 1 – NOAD’32 1: 0-8 (0-2)

Scheidsrechter: Van Honk uit Zuilichem
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Ass. scheidsrechter: Luuk Bouman
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: nvt
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Stefan van Herwijnen-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Mathieu de Bekker-Mathijs Fitters-Sven v.d. Ley-Ian Arendse
Wisselspelers:
Gewisseld:
Doelpunten NOAD’32: 3 x Sven/Bl.-2 x Mathijs-2 x Jeroen-1 x Ian
Doelpunt Rhelico: n.v.t.
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig) –Delano Wilschut
Afwezig: Julian Vos
Gele kaarten NOAD’32: n.v.t.
Gele kaarten Rhelico: n.v.t.

Rhelico is een fusieclub tussen Rhenoy en Linge Boys, nog niet zo lang geleden was er een vrijage met Beesd. Oud trainer Ben Klerkx is bij Rhelico ook trainer geweest. Prof Erik Pieterse komt hier vandaan en dat heeft de vereniging zeker geen windeieren gelegd.
Mathijs is te terug vanuit Spanje, waar hij een geweldige tijd heeft gehad. Hij heeft de tweede helft gespeeld en in vier minuten tijd had hij er twee in hangen. Jalal stond niet in de basis (lies), op het eind van de wedstrijd heeft hij nog even meegedaan.
Rhelico was een tegenstander met weinig weerstand. Gezien de wedstrijd naar MVV’58 toe was het een voordeel, dat er lekker gescoord kon worden en dat er op kunstgras gespeeld werd. De ruststand was een schamele afspiegeling van de wedstrijd.

HAAFTEN 1 – NOAD’32 1: 2-2 (1-2)

Scheidsrechter: H. den Hertog-Schoonrewoerd
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: nvt
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Delano Wilschut-Mo Makhlouf-Julian Vos-Stefan van Herwijnen-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren-Dick Vos-Rik Bouman-Mathieu de Bekker
Wisselspelers: Stefan/vH-Rik-Mathieu-Dick-Delano
Gewisseld: 76e min. Ruben/W voor Stefan/vH; 80e min. Jeroen voor Delano
Doelpunt NOAD’32: 38e min. Jalal; 41e min. Julian
Doelpunt HAAFTEN: 5E Min. Jelle van Zuidam; 70e min. Thijmen Gerringa
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Mathijs Fitters
Gele kaarten NOAD’32: Ruben/B en Mo
Gele kaarten HAAFTEN: 5x

* Het begin was duidelijk voor Haaften.

*In de 5e minuut kwam Haaften al voorsprong. We lieten duidelijk onze man lopen en onze sluitpost Denzel zag de bal onder zijn lichaam door gaan. Maker van dit doelpunt was Jelle van Zuidam.

*Van lieverlee komen we beter in het spel, krijgen wel kansen, maar de doelman van Haaften is een sta in de weg.

*In de 38e minuut weet Jalal de aansluiting te scoren.

*Enkele minuten daarna zien we een spurt van Julian bekroond worden met een doelpunt, in de extra tijd nog een mogelijkheid om verder uit te lopen. Het blijft bij 1-2 en dat is te weinig.

*Haaften leverde veel strijd in de 2e helft en wij zijn voetballend iets minder.

*In de 61e en 65e minuut dachten we recht te hebben op een strafschop.

*Het was een pittig potje en een levendige wedstrijd. Een slijtageslag op een heel zwaar veld.1

*in de 70e minuut kwam de gelijkmaker tot stand door Thijmen Gerringa, daarna kwamen we nog een paar keer goed weg.

*Om te winnen hadden we in de tweede helft iets meer moeten brengen.

*Deze wedstrijd was het aanzien waard, beide doelwachters vervulden een hoofdrol.

*We hebben (nog steeds) maar 1 wedstrijd verloren!

*Veel supporters gezien! Prachtig.

NEO’25 1 – NOAD’32 1: 1-1 (1-1)

Scheidsrechter: J. IJpelaar – Kaatsheuvel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: nvt
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-Sven v.d. Ley-Denzel de Wit-Delano Wilschut-Mo Makhlouf-Julian Vos-Stefan van Herwijnen-
Ayrton Versteeg-Jens Vos-Stefan Bouman
Wisselspelers: Jens-Sven/vdL-Stefan/vH-Ayrton
Gewisseld: 18e min. Julian voor Sven/vdL; 79e min. Stefan/B voor Stefan/vH
Doelpunt NOAD’32: 2e min. Remy
Doelpunt NEO’25: 22e min. Nicky van Wanroy
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Mathijs Fitters-Jalal Boujamaa-Jeroen Verschuren
Gele kaarten NOAD’32: Mark en Ruben/W
Gele kaarten NEO’25: 2x

*Beide doelpunten vielen in de eerste helft. De 0-1 kwam al in de 2e min. tot stand. Het was een aanval uit het boekje. Wessel speelde Julian aan, deze rende naar de achterlijn, gaf de bal voor en heel subtiel legde Remy de bal in het netje.
*Doelpunt van NEO’25 viel in de 22e min., in tweede instantie maakte Nicky van Wanroy dit doelpunt.
*Vier minuten daarvoor moest Julian al het veld verlaten wegens een blessure. En dat is verlies aan stootkracht. Sven vdL viel trouwens goed in.
*De andere A junioor (Stefan Bouman), was in het begin nog aarzelend, maar naar mate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. In de 39e min. had hij zelfs de voorsprong op zijn schoen.
*Deze wedstrijd was het aanzien waard, beide doelwachters vervulden een hoofdrol.
*Qua kansen hadden wij (gezien ook het aantal corners) wellicht iets meer verdiend. Maar dat krijg je niet altijd.
*We hebben nog maar 1 wedstrijd verloren!
*Veel supporters gezien! Prachtig.

NOAD’32 1 – VUREN 1: 1-1 (0-1)

Scheidsrechter: P. v.d. Wiel uit Hank
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: absent
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: Sage Toonen
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Sven v.d. Ley-Denzel de Wit-Stephan Kok-Delano Wilschut-Mo Makhlouf-Julian Vos-Stefan van Herwijnen-Stefan Bouman
Wisselspelers: Stefan/B-Stephan-Delano-Sven
Gewisseld: 28e min. Remy voor Delano-46e min. Stefan/vH voor Sven-71e min. Julian voor Stephan
Doelpunt NOAD’32: 57e min. Sven/Bl
Doelpunt Vuren: 2e min. Luuk v.d. Vliet
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Mathijs Fitters-Jalal Boujamaa
Gele kaarten NOAD’32: Stefan/vH-Mark
Gele kaarten Vuren: 1x

Allereerst kunnen we toch wel concluderen, dat we met 1 punt meer dan tevreden moeten zijn. We konden al heel snel met onze ogen knipperen. De wedstrijd was nog geen twee minuten, toen op het middenveld de slag verloren werd, er ontstond een snelle counter van Vuren, vanaf de rechterkant wordt de bal voorgezet. Luuk v.d. Vliet staat klaar om de bal, via Denzel in te koppen. Zo staan we al direct achter en lopen we achter de feiten aan.
Vuren is feller en wij zijn niet voldoende scherp. In de 25e min. een minder moment in de wedstrijd. Eerst zien we nog een mooie kopbal van Remy, die tegen de lat belandde. Echter tijdens het koppen kwam Remy in aanraking met een tegenstander en dat zag er minder mooi uit. Met een hoofdletsel moest hij het veld verlaten en door zijn vader naar het ziekenhuis gereden om de wond te hechten. Delano werd zijn vervanger.
In de 33e min. belandde een schot van Julian op de vuisten van de doelman. Met de rebound werd niks gedaan. Met een 0-1 achterstand moesten we gaan rusten.
Tijdens de rust vond er een wissel plaats. Stefan/vH werd gewisseld voor Sven/vdL. In de 57e min. komen we op gelijke hoogte. In de zestien werd Julian neergelegd, Sven/Bl verzilverde deze strafschop. In de 61e en 62e min. komen we verschrikkelijk goed weg. Twee inzetten van Vuren belandden op binnenkant paal, de bal valt beide keren recht in de handen van Denzel.
In de 71e min. moet Julian zich laten vervangen door Stephan/K. Naar het zich liet aanzien was het een liesprobleem. Voor een overwinning werd de meeste aanspraak gemaakt door Vuren, gelukkig konden we de schade beperken tot 2 punten. En zo zie je maar, dat je tegen laag geplaatste ploegen ook alles moet geven om tot een goed resultaat te komen.

GVV’63 1 – NOAD’32 1: 2-3 (0-1)

Scheidsrechter: M. Klaare uit Tiel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Jalal Boujamaa-Sven v.d. Ley-Denzel de Wit-Stephan Kok-Ayrton Versteeg-Rik Bok-Stefan Bouman-Michel Sonneveld
Wisselspelers: Stefan-Stephan-Ayrton-Rik Bok
Gewisseld: 44e min. Jalal voor Stephan/K
Doelpunten NOAD’32: 20e min. Jalal-68e min. Remy-78e min. Sven/Bl
Doelpunten GVV’63: 47e min. Richan Kreling-64e min. Jeffrey v.d. Meijden
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Delano Wilschut-Mathijs Fitters-Julian Vos-Mo Makhlouf-Stefan van Herwijnen
Gele kaarten NOAD’32: Wessel-Ruben/B-Stephan-Remy-Michel-Jeroen
Gele kaarten GVV’63: NVT

KOPPEN OP INTERNET EN IN DE KRANT:
*Pech breekt verliezend GVV’63 op in inhaalduel tegen opstomend NOAD’32
*Oprukkend NOAD’32 is GVV’63 in slotfase nog met 2-3 de baas
*NOAD’32 wint vijfde wedstrijd op rij
*NOAD’32 gaat voor goud

Beiden ploegen misten een aantal spelers, bij GVV’63 haakte zelfs in de warming up een speler af. We hebben een open wedstrijd gezien, er werd gestreden voor iedere bal. In de 20e min. lieten we ons even wat terugzakken om daarna razend snel een aanval op te zetten. De Waal rende naar voren, leverde op maat de bal af aan Jalal, deze speler behield het overzicht en plaatste de bal in de hoek. Stand 0-1.
Wegens een blessure moest net voor de rust de maker van het doelpunt het veld verlaten. Stephan Kok was zijn vervanger. We gingen met een 0-1 voorsprong rusten.
In eerste instantie had de rust ons geen goed gedaan. Al vrij snel (na 2 minuten) werd het gelijk door Richan Kreling. In de 64e min. kwam GVV’63 zelfs op voorsprong, Jeffrey v.d. Meijden kreeg iets teveel ruimte om te schieten. Stand 2-1. Gelukkig werd het vrij snel (na 4 minuten) weer gelijk voor Remy, dit uit een corner van Ruben/B.
GVV’63 was nu zoekende, men verzuimde bij de 2-1 door te drukken. NOAD ging er weer in geloven en dat resulteerde in de 78e min. in de voorsprong. De doelman verkeek zich op een vrije trap van Stephan, Sven/Bl stond compleet vrij en kon zo heel gemakkelijk de 2-3 maken. Daarna werd het zeker niet gemakkelijker, Denzel hield zijn doel op de juiste wijze schoon.

Mannen, we hebben van jullie genoten!!!!

NOAD’32 1- SV BLC 1: 2-1 (0-1)

Scheidsrechter: Dinkt de Witte uit Hank
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Pupil van de week: Mohamad Makkiyah
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Denzel de Wit-Stefan van Herwijnen-Stephan Kok-Ayrton Versteeg-Mathieu de Bekker
Wisselspelers: Sven-Stefan-Stephan-Ayrton-Mathieu
Gewisseld: 83e min. Jeroen voor Stafan/vH
Doelpunten NOAD’32: 64e min. Julian; 82e min. Remy
Doelpunt BLC: 41e min. Niels Nagtzaam
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Delano Wilschut; Mathijs Fitters
Gele kaarten NOAD’32: Jalal-Ruben/W-Ruben/B
Gele kaarten BLC: 3x

Vooral in het begin van de wedstrijd oogde BLC als een fris team. Men schakelt snel om naar de aanval. Het wordt een open wedstrijd, waarbij wij een heel eind de betere kansen krijgen. Helaas staat het vizier in de 24e min. niet op scherp. Er zijn drie kansen op rij. In eerste instantie is er de redding van de BLC doelman, daarna een blok van een speler en daarna net over.
In de 32e min. staan we al te juichen voor een vermeend doelpunt. Maar dat was iets te vroeg, een speler van BLC kon de bal nog een lel geven. Drie minuten daarvoor kwam Denzel nog goed uit bij een aanval van BLC. In de 36e min. wordt er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Dan komt er in de 41e heet fatale moment van de 1e helft. Op eigen helft neemt BLC heel snel een vrije trap, onze verdediging verkijkt zich lelijk, men staat verkeerd opgesteld. Daar profiteert Niels Nagtzaam heel handig van. In de extra tijd behoedde Denzel voor een verdere achterstand. We gaven BLC iets teveel vrijheid en we kunnen niet op ons gemak de bal aannemen. Dan is het niet verwonderlijk, dat we met een 0-1 achterstand gaan rusten.
De 2e helft zou een levendige wedstrijd te zien geven. We zagen een hard werkend NOAD, dat voor en met elkaar de strijd aanging. In de 56e min. komt de gelijkmaker op het scorebord te staan. Julian gaat op avontuur, ziet een gaatje en weet de bal richting de korte hoek te sturen. Rakelings naast de paal gaat de bal het doel in.
In de 66e en 68e min. krijgt Jalal nog een mogelijkheid. In de 72e min. zien we een schot van BLC net voorlangs gaan. In principe is de 82e min. de mooiste van deze middag. Door Ruben/B wordt een vrije trap genomen, dan zit het hoofd van Remy aan de bal. Het wordt geen keiharde kopbal, de bal gaat tergend langzaam richting doel. Echter met voldoende snelheid om de doelman te verschalken. We staan met 2-1 voor.
Er volgen nog zo’n 10 spannende minuten. Remy moet de bal wegwerken om de drie punten te kunnen behouden. De buit wordt binnen gehaald en zo kunnen drie punten bijschrijven. Bedankt mannen!!

BZC’14 1 – NOAD’32 1: 1-5 (0-1)

Scheidsrechter: Patrick van Schilt/Lepelstraat
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Pupil van de week: n.v.t.
Aanvoerder: Mark Bouman/Sven Blijenberg/Ruben Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Denzel de Wit-Stefan van Herwijnen-Stephan Kok-Ayrton Versteeg
Wisselspelers: Stephan-Sven (vdL)-Ayrton-Stefan vH
Gewisseld: 57e min. Mark voor Stefan vH/ 79e min. Jeroen voor Stephan/82e min. Sven/Bl voor Sven/vdL
Doelpunten NOAD’32: 39e min. Jalal/46e min. Ruben W/53e min. Remy = 100ste doelpunt/70e min. Jalal/81e min. Stephan Kok
Doelpunt BZC’14: 47e min. Sten Pijlman
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)
Afwezig: Delano Wilschut (Mathieu de Bekker = 2e)
Gele kaarten NOAD’32: Remy-Sven/Bl
Gele kaarten BZC’14: 3 x (w.v. 2 x voor 1 speler =rood)

NOAD startte met de wind mee, wind tegen is wat, maar wind mee is ook niet alles. De bal gaat veel sneller en daar werd niet altijd op gerekend. In het eerste kwartier kon BZC nog redelijk mee komen. BZC kon nog snel omschakelen en dat deed men in de 11e min. even werd Denzel in de problemen gebracht. In de 13e min. zagen we een vrije trap net naast gaan.
We gaan richting einde van de eerste helft en dan breken er enkele belangrijke momenten aan. In de 38e min. gaat een schot van Remy nog naast. In de 39e min. zien we eerst een goed schot van Ruben/B, een corner is het resultaat. Jalal gaat achter de bal staan, met een uiterste precisie en met hulp van de wind gaat de bal in de verste kruising, de bal ging ineens in het doel. Stand 0-1. En minuut later de tweede domper voor BZC, een speler krijgt zijn tweede gele kaart en kan dus inrukken. In de 44e min. zien we de bal, door Jalal, op de lat belanden, daarna had Julian nog kans om te scoren. We gaan echter met 0-1 rusten.
Het was een korte rust en niet iedereen heeft het tweede doelpunt van NOAD gezien, die kwam dan ook in de 46e min. tot stand, uit een voorzet, kwam Ruben/W goed voor zijn en kon zo de bal intikken. (Kreeg hij toch zijn doelpunt, hij claimde n.l. ook de eerste). Snelle uitloop naar de 0-2. Maar even zijn we niet bij de les, want een minuut later verkleind BZC de achterstand, de achterhoede kan de bal niet wegwerken, Sten Pijlman zette tenslotte zijn voet tegen de bal en scoorde het doelpunt voor BZC.
In de 57e min. moet Mark, wegens een blessure, het veld verlaten. Invaller is Stefan/vH, na een kaakoperatie stond hij weer zijn mannetje. Op aangeven van Sven/Bl weet Jalal zijn tweede doelpunt te maken. Dit gebeurde in de 70e min. Stand 1-4.
In de 79e min. wordt Jeroen gewisseld voor Stephan/K, deze speler staat koud in het veld wanneer hij weet te scoren, Sven en Jalal hadden het voorbereidende werk. Stephan werkte deze kans rustig en bekwaam af. Stand nu 1-5. De laatste wissel vindt in de 82e min. plaats. De twee Svennen gaan van plaats wisselen. De aanvoerdersband komt nu bij de derde speler terecht.
We hebben deze middag een gedreven NOAD gezien, de inzet en teamgeest was goed en dan zie dat je een heel eind kunt komen.

NOAD’32 1- SV CAPELLE: 5-0 (2-0)

Scheidsrechter: M. de Zwarte uit Vlissingen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Pupil van de week: Chiem van Ballegooijen
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Delano Wilschut-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Mathieu de Bekker-Denzel de Wit-Stefan Bouman-Corne Mouthaan
Wisselspelers: Stefan-Sven (vdL)-Mathieu-Corne-Remy
Gewisseld: 72e min. Ruben/B voor Remy; 75e min. Delano voor Stefan; 82e min. Jeroen voor Sven
Doelpunten NOAD’32: 15e en 52e min. Jalal; 36e en 80e min. Julian; 833 min. Sven/Bl.
Doelpunten Capelle: nvt
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)-Stefan van Herwijnen (komt er aan)
Afwezig: nvt
Gele kaarten NOAD’32: nvt
Gele kaarten Capelle: nvt

Hebben we ooit met zulke cijfers van Capelle gewonnen? Winnen was meestal al niet gemakkelijk. Capelle heeft veel ingeleverd t.o.v. voorgaande jaren. De eerste tien minuten was men goed bezig. Wij liepen achter de feiten aan Capelle had zeker de mogelijkheid om te scoren, echter dat verzuimde men.
Het was dan wel geen geweldige wedstrijd, dat kan allemaal waar zijn, maar vijf keer tot scoren komen, is toch ook niet mis. De doelpunten waren best van kwaliteit, en aan die doelpunten gingen aanvallen aan vooraf en die waren best goed.
Op het juiste moment komen we op de 1-0 voorsprong (15e min.), Jeroen speelt de bal af aan Delano en die geeft een bekeken pass op Jalal en die weet wel raad met deze geboden kans. Tien minuten voor rust wordt het tweede doelpunt geproduceerd. Ruben/W geeft de bal mee aan Julian en met een boogballetje weet hij de doelman te verschalken. Tot aan de rust blijft deze stand gehandhaafd.
Redelijk snel in de tweede helft (7e min.) valt het derde doelpunt, Jalal is de maker. De kwaliteit van de wedstrijd gaat naar beneden. We geven, tot twee maal toe, Capelle de gelegenheid om tot scoren te komen. Echter bij deze ploeg is duidelijk, dat scoren moeizaam gaat.
Op het eind van de wedstrijd kunnen we de voorsprong vergroten. Sven en Remy staan aan de basis, Julian maakt het af. Stand 4-0. Met een diagonaal schot weet Sven/Bl. een handvolle score op het bord te zetten.

NOAD’32 1 – SPARTA’30 1: 3-0

Scheidsrechter: N. Opstraat uit Den Bosch
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel van den Boom, Mark Bouman, Julian Vos, Ruben Bouman, Sven Bleijenberg, Jeroen Verschuren, Delano Wilschut, Jalal Boujamaa, Mo Makhlouf, Sven van der Ley en Denzel de Wit
Wisselspelers: Stefan Bouman, Corne Mouthaan, Ian Arendse, Mathieu de Bekker en Stephan Kok
Gewisseld: Delano Wilschut, Jeroen Verschuren en Jalal Boujamaa
Doelpunten N.O.A.D.’32: Wessel van den Boom, Jalal Boujamaa en Jeroen Verschuren
Doelpunten Sparta’30: 0
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig) en Stefan van Herwijnen (komt er aan)
Afwezig: Remy Schouwenaar en Ruben de Waal
Gele kaarten NOAD’32: 0
Gele kaarten Sparta’30: Remco v.d. Heijden, Derk Groenenberg en Marten Nieuwkoop

Hoe zou de derby tegen de gasten uit Andel vandaag uitpakken? NOAD’32 dat een mindere competitiestart heeft gehad dan vooraf werd gehoopt en Sparta’30 dat 7 punten uit 3 wedstrijden pakte. Tevens zat Sparta’30 in een flow na de 5-0 overwinning van vorige week op titelkandidaat GDC.
De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren afwachtend van beide kanten. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld. NOAD’32 had het meeste balbezit, maar deed daar niet veel mee. Sparta’30 lonkte af en toe op de counter. Maar na een half uur waren daar de eerste speldenprikjes van NOAD’32. Een kopbal van Julian die net over het doel ging en Sven B. had even daarna een mooi schot dat de buitenkant van de paal schampte.
Vlak voor rust nog een scrimmage voor het doel van NOAD’32, maar Denzel kon op tijd ertussen komen.
Na rust kwam er een feller NOAD’32 uit de kleedkamer. De druk werd vol op de verdediging van Sparta’30 gezet. Door vol op de aanval te gaan, kwam er wel meer ruimte voor de counter van Sparta’30. Maar achterin stond het als een huis onder aanvoering van Mo. Meer en meer werd Sparta’30 onder druk gezet en het was wachten op de 1-0. In de 66e minuut was het dan eindelijk raak. Uit een corner kopte Wessel steenhard de bal tegen de touwen. De ontlading was groot onder de jongens. NOAD’32 bleef doorgaan en 10 minuten later maakte Jalal na een prachtige individuele actie de 2-0. Sparta’30 leek zich gewonnen te geven en liet de koppies hangen. Daarentegen bleef NOAD’32 gas geven. Het duurde uiteindelijk tot de 82e minuut dat Jeroen met een mooi diagonaal schot de wedstrijd op slot gooide (3-0). NOAD’32 speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en kwam niet meer in gevaar.
Na twee minuten blessuretijd floot de uitstekende scheidsrechter Opstraat voor het einde van de wedstrijd. De eerste overwinning van het seizoen was een feit. Een dikverdiende overwinning op Sparta’30!
Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen GVV’63 uit Gameren. Probeer de stijgende lijn door te zetten mannen!!

Jerry Bouman

ZWALUWE – NOAD’32 1: 2-2 (1-1)

Scheidsrechter: B. van Belzen/Kapelle
Trainer: absent
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Delano Wilschut-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Sven v.d. Ley-Mathieu de Bekker-Denzel de Wit-Stefan Bouman-Ayrton Versteeg
Wisselspelers: Sven-Stefan-Sven (vdL)-Mathieu-Ayrton
Gewisseld: 59e min. Jalal voor Sven (BL)-80e min. Delano voor Stefan
Doelpunten: 43e min. Julian-88e min. Mark
Doelpunten ZWALUWE: 43e min. Thijs ’t Hooft-78e min. Pim Schonk
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)-Stefan van Herwijnen (komt er aan)
Afwezig: nvt
Gele kaarten NOAD’32: Jalal-Mark-2 x Remy = rood
Gele kaarten ZWALUWE: 4 x

Dit is een wedstrijd, die we niet snel zullen. De toon werd al direct in de wedstrijd. We zullen er maar op houden, dat het een mannelijke wedstrijd was, vandaar ook de 8 gele kaarten. In het begin van de wedstrijd was de bovenliggende partij. Daarna werd het een gelijkwaardige wedstrijd. Er werden enkele gerichte doelpogingen gedaan, echter de doelman van Zwaluwe was een sta in de weg.

Toch zou er voor de rust nog gescoord worden. Tweemaal zelfs, praktisch in dezelfde minuut. Dit was in de 43e min., een goed schot van Julian trof doel, daarna werd het dus snel 1-1, Thijs ’t Hooft rondde het voor Zwaluwe af. Dit werd dan ook de ruststand.

Over de gehele wedstrijd werden pittige duels uitgevochten, dus ook in de tweede helft, er viel zat te beleven. Een kopbal van Remy, die van de lijn gehaald werd. Een goede kopbal van Pim Schonk zette ons op een 2-1 achterstand. In de zestien een overtreding, iedereen dacht aan een strafschop, behalve de scheidsrechter.

Een tweede gele kaart voor Remy, waarin de scheidsrechter een belangrijke rol vervulde. Op “advies” van
Zwaluwe werd die aan Remy gegeven. Toen was de maat even vol. Rust brengen was het parool en een strategie uitvogelen, want we moesten met 10 man verder. Er waren nog een minuut of vijf te spelen.

Er werd vol op de aanval gespeeld en dat resulteerde in een treffer voor Mark (ietwat hulp kreeg hij van de doelman), echter Mark verdiende deze treffer. De ontlading was heel groot. De scheidsrechter floot redelijk snel daarna af. Er was gerechtigheid geschied. We waren zeker niet de mindere, door iedereen is er hard gewerkt. Niemand verzaakte.

Voor Zwaluwe voelde het als een verlies, maar voor ons voelde het als een overwinning. We stapten als de morele overwinnaar van het veld. Klasse mannen.

NOAD’32 1- ONI 1: 2-2 (2-0)

Scheidsrechter: S. de Jong uit Heukelum
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Corne Mouthaan-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Delano Wilschut-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Ian Arendse-Sven v.d. Ley-Mathieu de Bekker-Denzel de Wit
Wisselspelers: Delano-Ian-Corne-Sven-Mathieu
Gewisseld: 77e min. Remy voor Delano; 89e min. Jalal voor Ian
Doelpunten NOAD’32: 17e min. Wessel; 32e min. Julian
Doelpunten ONI: 69e min. Sander de Bont; 85e min. Sander Blom
Geblesseerd: Nick Verheij (langdurig)-Stefan van Herwijnen (komt er aan)
Afwezig:
Gele kaarten NOAD’32: Jeroen
Gele kaarten ONI: 2x

We hadden goede hoop bij het in gaan van de rust, een 2-0 voorsprong is toch mooi te noemen? Er was de juiste inzet, er werd leuk gespeeld. De eerste kans was wel is waar voor ONI en daarna volgde nog enkele mogelijkheden. Echter wij kwamen op voorsprong, in de 17e min. konden wij een corner nemen, de timing bij Wessel was perfect en kon daardoor vrij inkoppen. Stand 1-0.

In de 32e min, speelde Mark Julian aan en die ging op avontuur, passeerde enkele spelers. Op het moment dat ik dacht dat loopt niet goed af, laat Julian met een uiterste precisie een schot los. In de uiterste hoek kwam dit doelpunt tot stand. Een voorsprong van 2-0. Wie kan ons nog wat maken?

Dat liep in de 2e helft toch wat anders. Hadden we voor rust iets teveel gegeven? Daar leek het verdraaid veel, we liepen toch een beetje achter de feiten aan. ONI was bijna heer en meester. Toch kregen we enkele mogelijkheden bij de uitvallen, maar deze strandden in schoonheid.

In de 61e min. kropen we door het bekende oog. Binnenkant paal ging de bal uit het doel en daarna ging het ook maar net goed. Het werd bijna een totale omsingeling. En dat wreekte zich in de 69e min, ONI kreeg daarbij wel hulp van onze kant, volgens de supporters, daar wist Sander de Bont wel raad mee. Stand 2-1.

ONI dacht, hier valt meer te halen, het ging bij ons van kwaad tot erger. De andere Sander in het team van ONI, Sander Blom, liet buiten de zestien een prachtig schot los. De bal belandde strak in de kruising. Het is van de tegenstander, maar hier kan ik wel van genieten (van de schoonheid). Stand 2-2.

Daarna werd het natuurlijk wel zaak, dat we het dicht hielden. Want ONI was zeker op meer uit. Het bekende eindsignaal klonk ons als muziek in de oren. Er werd weinig extra tijd bijgeteld en dat was zeker niet in ons nadeel. Het eerste puntje is een feit.

G D C 1 – NOAD’32 1: 5-2 (2-2)

Scheidsrechter: K.Konings uit Kerkdriel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman/Ruben Bouman
Spelers: Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Sven Bleijenberg-Corne Mouthaan-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Delano Wilschut-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Ian Arendse-Rik Bouman-Joris Schreuders-Michel Sonneveld
Wisselspelers: Delano-Michel-Ian-Rik-Joris
Gewisseld: 71e min. Jeroen voor Delano; 78e min. Sven voor Ian; 84e min. Mark voor Michel
Doelpunten NOAD’32: 24e min. Remy; 47e min. Ruben/B (extra tijd 1e helft)
Doelpunten GDC: 17e min. Tom van Rijswijk; 20e min. Justin Youell; 48e min. Menno Schouten; 77e/81e min. Maarten van Wijlen
Geblesseerd: Nick Verheij-Stefan van Herwijnen
Afwezig: Denzel de Wit
Gele kaarten NOAD’32: Jeroen-Mark-Sven-Michel
Gele kaarten GDC: 2x

Als…….Als en zo kunnen we nog een poosje doorgaan. Dan hadden we misschien niet verloren. Het liep allemaal anders. We zitten in de 2e helft en we zijn bij de 58e min. aangekomen, op dat moment is de stand 3-2 in het voordeel van GDC. Ruben/B wordt aan het shirt getrokken (in de zestien) en dat betekent een strafschop. Voor de tweede maal in deze wedstrijd gaat de specialist Remy achter de bal staan. De eerste keer was het goed, helaas de tweede maal niet. De doelman ranselde de bal uit het doel en zicht op de gelijkmaker werd te niet gedaan.

In de 73e min. kreeg Ruben/B nog een flinke kans, de doelman was ver uit zijn doel (buiten de 16), helaas kreeg Ruben de bal niet onder controle en was de kans verkeken om de gelijke stand te bereiken. In de resterende tijd deed Maarten van Wijlen ons de das om. In de 77e min. schoot hij in de hoek en in de 81e min. een goed uitgevoerde counter en de 5-2 was feit.

Hoe kwam de 3-2 tussenstand tot stand? In drie minuten tijd werden we op een 2-0 achterstand gezet. En dat was in 17e en 20e min. In de 17e min. kon GDC een vrije trap nemen, de bal lag op redelijke afstand, echter dat was geen beletsel voor Tom van Rijswijk, de bal ging vlak langs paal het doel in.

Drie minuten later werden we compleet uitgespeeld en het was Justin Youell, die trekker overhaalde. Voor op dat moment was het gelukkig, dat we via een strafschop de aansluiting konden krijgen. In de extra tijd van de 1e helft kunnen we zelfs langszij komen, het is Ruben/B die een mooi doelpunt scoorde. Ineens neemt de bal op zijn pantoffel en diagonaal verdwijnt de bal in het doel. Met een 2-2 stand gaan rusten, met de gedachte dat alles nog mogelijk is.

Maar dan wordt alles te niet gedaan, veel te snel valt er een doelpunt. We zijn nog maar drie minuten bezig in de 2e helft. Wederom een snelle omschakeling van GDC, bij de achterlijn wordt de bal
teruggelegd op Menno Schouten en deze speler weet raad met de geboden kans. Een tussenstand van 3-2 in het voordeel van GDC.
Wat er daarna gebeurde kunt U bovenstaand lezen. Dit verlies had niet mogen gebeuren, we dienen hieruit lering te trekken en het positieve naar boven te halen. We moeten onze verantwoording nemen.

NIEUWKUIJK – NOAD’32 1 (3-3) 6-4

Scheidsrechter: K. Walthuis uit Eindhoven
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers:Denzel de Wit-Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Desley de Wit-Ruben Bouman-Sven v.d. Ley-Demy de Wit-Stefan Bouman-Sven Bleijenberg-Corne Mouthaan-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-Delano Wilschut
Wisselspelers: Sven v.d. Ley-Demy-Denzel-Desley-Stephan
Gewisseld: 36e mi. Sven voor Sven; 60e min. Stefan voor Stephan; 79e min. Remy voor Demy
Doelpunten NOAD’32: 1e min. Julian; 5e min., 44e min., 54e min. = Remy
Doelpunten NIEUWKUIJK: 16e min; 29e min.; 41e min.; 52e min.; 64e min.; 89e min.
Geblesseerd/Afwezig/Geschorst: Nick Verheij-Stefan van Herwijnen-Mathijs Fitters-Bart Bouman-Jalal Boujamaa-Mo Makhlouf-Ian Arendse-Mathieu de Bekker
Gele kaarten NOAD’32: Mark en Delano
Gele kaarten NIEUWKUIJK: nvt

Volgende week is Denzel niet aanwezig en daarom werd Corne in het doel geposteerd. De eerste vijf minuten werden overrompelijk afgewerkt. In de 1e min. was het al raak door Julian. Door Remy werd het volgende doelpunt gemaakt. Binnen 5 vijf met 0-2 voor, wat gaat dit worden? Daar kwamen we redelijk snel achter, Nieuwkuijk kwam steeds beter in haar spel.

Men wist voor de rust drie maal te scoren. Het eerste doelpunt kwam uiteen vrije trap, het tweede werd goed uitgevoerd over de grond. Het derde doelpunt, doordat men sneller aan de bal was. Net voor rust kwamen we toch nog op gelijke hoogte. Er werd een strafschop toegekend en Remy tekende hiervoor.

Na de rust was de tegenstander al gelijk gevaarlijk. In de 52e min. kwamen we weer op achterstand. Remy zorgde twee minuten later voor de aansluiting, echter deze gelijke konden we niet in onze hand houden. Tweemaal wist Nieuwkuijk te scoren en dat betekende een 6-4 nederlaag.

Een nuttige wedstrijd, er moet volgens mij nog wel veel trainingsarbeid verzet worden om tot betere resultaten te komen.

NOAD’32 1 – SC ELSHOUT 1: 4-0 (2-0)

Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers:Denzel de Wit-Wessel v.d. Boom-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Michel Sonneveld-Mathieu de Bekker-Desley de Wit-Ian Arendse-Ruben Bouman-Sven v.d. Ley-Corne Mouthaan-Demy de Wit-Jens Vos-Stefan Bouman-Stephan Kok
Wisselspelers: Ian-Jens-Stefan-Stephan
Gewisseld: Mathieu voor Stephan; Demy voor Stefan; Ruben voor Ian
Doelpunten NOAD’32: 3 x Julian Vos 7e-41e-51e minuut-Stefan Bouman 81e minuut
Doelpunten SC ELSHOUT: nvt
Geblesseerd/Afwezig/Geschorst: Nick Verheij-Stefan van Herwijnen-Rodney Sack-Sven Blijenberg-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters-Ruben de Waal-Atanas Stravrev-Bart Bouman-Jalal Boujamaa-Delano Wilschut
Gele kaarten NOAD’32: Mark
Gele kaarten Elshout: 1x

Tegen FC Drunen was het niet best, de wedstrijd tegen Elshout was van een ander gehalte. Er werd met inzet gestreden en ook de tegenstander schuwde de werklust niet. En daar komt nog bij, dat Julian het op zijn heupen had. Al vrij vroeg in de wedstrijd (7e min.) wist hij het net te vinden, Elshout probeerde langzij te komen, het bleef echter bij proberen.

In de 18e min gaat Julian achter de bal staan i v m een vrije trap, het is misschien wel 25 m naar het doel, maar toch gaat hij het ineens proberen, geen doelpunt maar wel een mooie poging, de bal ketste tegen de lat. Vier minuten voor de rust was het wel raak, het voorbereidende werk was van Demy en Julian rondde het af.
In de 51e min. werd door dezelfde speler het derde doelpunt gemaakt. In de 65e “verslikte” een verdediger zich, Elshout werd gevaarlijk, echter de paal bracht redding. De nul kon gehouden worden en zelfs de voorsprong vergroot worden.
We spelen met nog negen minuten op de teller, Julian neemt het voorbereidende werk op zich en de jongste van het stel kan het mooi afronden. De overwinning staat, het blijft 4-0

Anton

NOAD’32 1 – OOSTERHOUT (1-1) 1-1 – (dinsdagavond)

Scheidsrechter: P. v.d. Zwan Sr uit Hei- en Boeicop
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers:Denzel de Wit-Mathijs Fitters-Wessel v.d. Boom-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Mark Bouman-Julian Vos-Remy Schouwenaar-Michel Sonneveld-Gerard v.d. Velden-Mathieu de Bekker-Ruben de Waal-Delano Wildschut-Desley de Wit-Ian Arendse
Wisselspelers: Michel-Gerard-Mathieu
Gewisseld:
Doelpunten NOAD’32: 10e min. Remy
Doelpunten Oosterhout: 2e min.
Geblesseerd: Ruben/B-Nick Verheij-Stefan van Herwijnen-Rodney Sack (zover bekend)
Afwezig: Sven-Jeroen (zover bekend)
Geschorst: nvt
Gele kaarten NOAD’32: nvt
Gele kaarten Oosterhout: nvt

Oosterhout was met de zaterdag afdeling van deze vereniging op bezoek, dit team speelt in de 4e klasse en heeft als trainer ons oud eerste elftal speler Ahmet.

Per saldo waren wij de bovenliggende partij, maar dat wil niet zeggen, dat de tegenstander af en toe best gevaarlijk kon zijn. Dat bleek al in de 2e min. toen Oosterhout op voorsprong wist te komen. In de 10e min. kwamen we langszij, uit een voorzet kopte Remy keurig de gelijkmaker binnen.

Deze wedstrijd werd op het A-veld gespeeld, gestart werd er om 19.30 uur, dan is het snel uitgerekend, dat er geen 90 minuten op het scorebord kunnen komen. Vanwege in de invallende duisternis floot de scheidsrechter een tiental minuten eerder af.

NOAD’32 1-ALTENA (0-1) 0-3              – 11/05/2019
Scheidsrechter: A. van Drunen uit Papendrecht
Trainer: Rob van Loon; Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg; Mat. man: Luuk Bouman; Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit, Mathijs Fitters, Wessel vd Boom, Mo Makhlouf, Jalal Boujamaa, Sven Bleijenberg, Soufiane Bakkali, Francois Toonen, Mark Bouman, Julian Vos, Yannick Schuurmans, Ruben Bouman, Stefan van Herwijnen, Dick Vos, Rik Bouman, Remy Schouwenaar; wisselspelers: Stefan-Soufiane-Jalal-Yannick-Denzel
Gewisseld: Ruben (voor Soufiane)-Francois (voor Yannick)-Mo (voor Stefan)
Doelpunten NOAD’32: geen; Doelpunten Altena: 3x Nick van Wanrooij
Geblesseerd: Jeroen-Ruben (W); Afwezig: nvt; Geschorst: nvt
Gele kaarten NOAD’32: Mark; Gele kaarten Altena: geen
* We liepen achter de feiten aan.
* Teveel ruimte tussen de linies.
* Onbegrijpelijk t.o.v. vorige week tegen Pelikaan
* Geen vertrouwen in eigen kunnen.
* Een katterig gevoel.
* De wedstrijd sleept zich naar het einde.
* Een beter spelend Altena.
Twee belangrijke momenten in de eerste helft. In de eerste en de laatste minuut had het moeten gebeuren. Mathijs had het verschil kunnen maken. Helaas liep het allemaal anders. Wat was er van de
wedstrijd geworden wanneer we in de eerste minuut op voorsprong waren gekomen? Wat was er van de wedstrijd geworden wanneer we met een 1-1 stand aan de tweede helft waren begonnen? Dit is koffiedik kijken. Wat we zeker nog dienen te vermelden, dat Dick verscheidene malen ons voor erger behoedde.
De tweede helft was teleurstellend, Soufiane kreeg nog een mogelijkheid, de bal ging voorlangs. Te gemakkelijk liep Altena in twee minuten uit naar een 0-3 stand. We hebben het dan over de 54e min. en de 56e min. Het eerste was een misverstand tussen Dick en Wessel en het tweede ging te gemakkelijk. Beide keren was van Wanrooij de wesp in het geheel.

Anton


NOAD’32 1 – WOUDRICHEM 2-4 (ruststand:1-3) – 23/03/2019
Scheidsrechter: P. van Veelen uit H’veld; Trainer: Rob van Loon; Leider: John van Bergeijk; Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg; Mat. man: Luuk Bouman; Verzorger: Cor Millenaar; Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers:Mark Bouman-Rik Bouman-Denzel de Wit-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Yannick Schuurmans-Wessel v.d. Boom-Nick Verheij-Ruben de Waal-Dick Vos-Mo Makhlouf-Jalal Boujamaa-Remy Schouwenaar-Sven Bleijenberg-Ruben Bouman-Sven v.d. Ley-Max Bouwmeester
Wisselspelers: Dick-Nick-Yannick-Max-Sven; Gewisseld: Ruben/W voor Yannick; Jeroen voor Nick
Doelpunten NOAD’32: Remy en Mathijs; Doelpunten Woudrichem: Tim Saaman 2 x – Corne Nijhof-Dillis de Vries
Geblesseerd: Julian-John-Francois; Afwezig: Mo en Rik; Geschorst:nvt; Gele kaarten NOAD’32: Mark (geschorst)-Remy-Jeroen-Ruben/W
Er was donderdag zeer scherp getraind, meestal is dat een goed teken voor de komende wedstrijd. Op een paar minuten na was dat ook in de eerste helft. We kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong (5e min.), Remy strafte een verkeerde terugspeelbal af. Tot de 35e min. had Woudrichem niet veel te vertellen en Mathijs had een paar uitgelezen kansen om de voorsprong te vergroten. Het was geen vertekend geweest, wanneer we met de rust met 3-0 voorsprong hadden gaan rusten.
Maar niets is minder waar, van deze wedstrijd weten we wel wat kantelen is. In vijf minuten tijd trok Woudrichem de voorsprong naar zich toe. In de 38e, 41e en 43e min. vielen er drie doelpunten voor Woudrichem. Het eerste doelpunt uit een vrije trap door Tim Saaman, tweede doelpunt werd een fout van Denzel door Corne Nijhof afgestraft. En het derde doelpunt was wederom van Tim Saaman, van grote afstand wist hij Denzel te verschalken. Wetende dat je tegen Woudrichem, dan weet je ook dat het een heel moeilijke tweede helft zal worden.
Na 13 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft wordt de hoop op beter resultaat de grond ingeboord. Het is Dillis de Vries, die alle hoop doet vervliegen. Krijgen we dan in de loop van de wedstrijd geen mogelijkheden om de achterstand te verkleinen? Toch wel.
Een kopbal van Remy, die van de lijn wordt gehaald. In de 88e min. weet Mathijs zijn doelpunt mee te pikken. In de extra tijd krijgt hij nog een keer een prima mogelijkheid, echter de doelman ligt dwars. Helaas wordt het een zure nederlaag en druipen we af naar binnen.

NOAD’32 1 – HEUKELUM 1: 2-3 (2-2)
Scheidsrechter: D. van Helden uit Prinsenbeek
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: Lennart van Dongen
Spelers: Ruben Bouman-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Ruben de Waal-Max Bouwmeester-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Soufiane Bakkali-Sven Bleijenber-Mathijs Fitters-Remy Schouwenaar-l Vos-Jeroen Verschuren-Yannick Schuurmans-Daan de Fijteer
Wisselspelers:Yannick-Remy-Jeroen-Daan
Gewisseld: Mathijs voor Jeroen; Max voor Remy
Doelpunt NOAD’32: Soufiane en e.d. Heukelum
Doelpunt Heukelum: Robin Boekhout-Sil van Putten-Benjamin Meijdam
Geblesseerd: Nick-Jalal-John-Yassine-Francois
Gele kaarten NOAD’32: Sven, Ruben/W, Max en Rik
Gele kaarten Heukelum: 1x
Twee cruciale momenten hebben ons, in onze ogen, genekt. En dat was toen Heukelum op 2-3 kwam. Deze situatie speelde zich af in de 58e min. Bij een aanval van Heukelum maakte een speler van Heukelum hands en had daar voordeel van, helaas niet in de ogen van de scheidsrechter. Uit deze aanval kwam een voorzet, die door Benjamin Meijdam werd ingetikt.
Het tweede voorval vond plaats in de extra tijd van de 2e helft, NOAD probeerde met man en macht een gelijkspel uit dit duel te slepen. In een scrimmage werd er gescoord, echter echter de vlag van de grensrechter ging omhoog wegens vermeend buitenspel. Ook weer in onze ogen kon dit niet, want er stond nog een speler van Heukelum tegen de paal. De scheidsrechter nam dit signaal over en keurde het doelpunt af.
Twee belangrijke momenten, die een stempel hebben gedrukt op deze wedstrijd. Helemaal niet omdat we voor 100% voor NOAD zijn, maar dit hebben we niet verdiend. Zeker op basis van de tweede helft hadden we minimaal een gelijkspel verdiend. Vorige week tegen Altena was er geen discussie over de uitslag, maar zaterdag zagen we het echte NOAD en als je zo de kleedkamer c.q. kantine c.q. de bestuurskamer moet opzoeken, dan ben je flink pissig.
We kwamen goed uit de startblokken, want al in de 4e min. was het raak. Uit een voorzet van Sven en een overstapje van Mathijs, wist Soufiane te scoren. Te snel kwam Heukelum langszij en op voorsprong. We spelen in de 16e min. wanneer Heukelum net buiten de zestien (aan de zijkant) een vrije trap heeft te nemen. Robin Boekhout is de nemer van deze vrije trap en tot onze ontsteltenis zien we de bal direct in het doel gaan.
Dan 5 minuten later, weer een vrije trap voor Heukelum, nu is het Sil van Putten, die achter de bal gaat staan en wederom verdwijnt de bal ineens in het doel. We staan met 1-2 achter. Op zich gelukkig, dat we nog gelijk kunnen maken. We spelen wel is waar in de extra tijd, wanneer bij een aanval het laatste tikje door een Heukelum speler werd gegeven. We dachten in eerste instantie dat dit Mo was, hij had zelf deze aanval opgezet en ook afgerond had. Dat bleek dus niet te zijn.
We kwamen heel goed uit de kleedkamer. Het belangrijkste heb ik bovenstaand al beschreven. Denzel stond in de 2e helft zijn mannetje. De beste redding was in de 86e min. toen hij een inzet van Heukelum, de bal via zijn vingertoppen, tegen de paal zag komen.
Tijdens de rust werd Mathijs gewisseld voor hem kwam in de plaats Jeroen. In de 73e min. de tweede wissel. Max verliet het veld voor Remy. Nogmaals, we hebben onverdiend verloren.

ALTENA 1- NOAD’32 2-1 (ruststand: 1-1)
Scheidsrechter: Felix uit Alblasserdam
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ruben Bouman-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Ruben de Waal-Max Bouwmeester-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Soufiane Bakkali-Sven Bleijenber-Francois Toonen-Mathijs Fitters-Remy Schouwenaar-Wessel van den Boom-Ayrton Versteeg-Michiel Vos-Jeroen Verschuren
Wisselspelers:Julian-Max-Remy-Wessel-Ayrton-Michiel
Gewisseld: 71e min Jeroen voor Remy; 44e min Francois voor Julian; 2e min. Ruben/W voor Max
Doelpunt NOAD’32: Soufiane in de 92e min. uit een strafschop
Doelpunt Altena:20e min. Ali Fariya; 55e min. Julian Geelhoedt
Geblesseerd: Nick-Jalal-John
Afwezig: Yannick-Yassine
Gele kaarten NOAD’32: Max en Sven
Gele kaarten Altena: 3x
Vol goede moed togen we naar Nieuwendijk, dit in het belicht gezien aangaande de wedstrijd tegen Nivo Sparta. Toen was er strijd, we hebben het de tegenstander best wel moeilijk gemaakt. En de gedachte was toch zo’n beetje, dat we best wel kans zouden hebben op de overwinning. Maar dit werd een misrekening, we kwamen eigenlijk bijna niet in het stuk voor.
Altena is gretiger en langs de lijn wordt al gezegd, van NOAD zijde is het slappe hap. En daarom is het niet verwonderlijk, dat we in de 20e min. op achterstand worden gezet. Een speler van Altena kan frank en vrij tot in de zestien komen, zijn inzet wordt door Denzel nog aangeraakt. Echter onvoldoende om het gevaar te bezweren. De bal wordt alsnog door Ali Fariya aangeraakt en het 1e doelpunt voor Altena te scoren.
Vijf minuten later is het Ruben/W die de bal nog van de lijn weet te halen. In de 40e min. moet Francois zich laten vervangen door Julian, dit i.v.m. een blessure. Het blijft een krappe 1-0 voor Altena, in de 2e helft alle kans nog om het recht te zetten.
En dat gebeurde bijna in de 47e min., Mathijs was doelgericht, was niet in de beste positie, maar toch ging de bal goed richting doel, Kees en ondergetekende telde de gelijkmaker al. Maar dat was iets te vroeg, want aanvoerder Julian Geelhoedt wist de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Dit was de grootste kans van de wedstrijd, veel meer hebben we ze niet gehad.
Deze aanvoerder, gaat verder nog een grote rol spelen in het geheel. Niet alleen lag hij NOAD dwars voor de gelijkmaker, een krappe 10 minuten later was hij het die Altena de voorsprong liet vergroten. Uit een vrije trap kopte hij de bal door en de bal verdween zo in de bovenhoek. Stand nu 2-0.
Er moet nu wat meer risico genomen worden. In de 71e min. wordt Jeroen gewisseld voor Remy. En in de 82e min.
komt Max er in Ruben/W, gevaarlijk kunnen we niet echt worden. Aan de andere kant moet Denzel attent blijven. In de extra tijd wordt er wel is waar door ons nog gescoord, maar dat is te laat om er alsnog een gelijkspel uit te peuren.
Hoe kwam dit doelpunt tot stand? In de zestien wordt er door Altena hands gemaakt. Dat betekent dat de bal op de stip gaat. Soufiane is de aangewezen persoon, die achter de bal gaat staan. Het moet gezegd worden, dat hij zich deze kans niet liet ontnemen om te scoren. De eer is gered, maar het levert niets op.

NIVO SPARTA 1- NOAD’32 3-1 (ruststand: 1-0) EEN GELIJKSPEL HAD NIET MISSTAAN
Scheidsrechter: M. Klerks uit Drunen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Ruben de Waal-John Pootjes-Max Bouwmeester-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Soufiane Bakkali-Sven Bleijenberg-Bart Bouman-Francois Toonen-Mathijs Fitters
Wisselspelers:Julian-Yassine-Ruben/W-Bart
Gewisseld: 71e min Francois voor Bart-81e min Mathijs voor Julian-86e min John voor Yassine
Doelpunt NOAD’32: Soufiane in de 51e min/
Doelpunten Nivo Sparta: 3 x Willem Looijen in de 19e min – 82e min – 93e min
Geblesseerd: Nick-Remy-Jalal
Afwezig: Yannick-Jeroen
Gele kaarten NOAD’32: Sven en Max
Lars heeft aangegeven, dat hij niet meer beschikbaar is voor de selectie. Met enige schroom naar Zaltbommel afgereisd, normaal gesproken moet het voor Nivo een makkie zijn, maar dat werd het zeer zeker niet. We hebben ons niet naar de slachtbank laten leiden. We hebben goed partij gegeven, dat is ook te zien aan het score verloop.
En zeker in de 1e helft hebben we enkele goede mogelijkheden gehad om te scoren. Zeker is het jammer hoe we op achterstand kwamen. Want we werden niet tegen de muur gezet. Alleen was het jammer, dat we op deze wijze de 1-0 om ons oren kregen. Tegen de rust kregen we zeker nog een goede mogelijkheid om er eentje af te drukken. Dat lukte helaas niet en zo gingen we met een achterstand rusten.
In de 2e helft werden we iets meer naar achteren gedrukt. Al vrij snel kwamen we langszij. Het gebeurde in de 51e min., Ruben kreeg in de zestien een smak te verwerken en voor deze overtreding werd de bal op de stip gelegd. Soufiane werd de nemer van deze strafschop. In eerste instantie werd de bal door de doelman gekeerd, echter in tweede instantie wist Soufiane de bal wel tegen de touwen te drukken. Stand 1-1.
Ondanks dat we er alles aan deden om deze stand zo te houden,moesten we toch in de laatste tien minuten capituleren. In de 82e min werden we uitgespeeld en werd er door Nivo afgedrukt. Van onze kant waren er twijfels wegens vermeend buitenspel. Dit protest werd niet gehonoreerd. In de extra tijd werd er nogmaals gescoord.
We hebben ons kranig verweerd, echter dat leverde niets op. In het BD staat, dat we trots op jullie zijn. Dat is echt gemeend! Tegen Altena moeten we het gaan maken.

NOAD’32 1- DRECHTSTREEK 1 2-1 (ruststand: 1-) ’T IS GELUKT!!!!
Scheidsrechter: M. van de Luitgaarden uit Sliedrecht
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Pupil van de week: Jax Broekhuizen
Spelers: Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-John Pootjes-Max Bouwmeester-Remy Schouwenaar-Dick Vos-Jalal Boujamaa-Denzel de Wit-Mo Makhlouf-Soufiane Bakkali-Sven Bleijenberg
Wisselspelers:Sven-Max-Denzel-Julian-Lars-Soufiane
Gewisseld: 25e Remy voor Soufiane-59e Yassine voor Julian-83e John voor Max
Doelpunt NOAD’32: 2e John-59e Soufiane
Doelpunten Drechtstreek: 37e Dion Warner
Geblesseerd: Francois-Mathijs-Nick
Afwezig: Yannick
Gele kaarten NOAD’32: Jalal-John-Jeroen-Ruben/W
Gele kaarten Drechtstreek: 2x
Sven en Denzel wel op de bank, echter niet fit genoeg bevonden om te starten. Helaas moest Mathijs donderdagavond de training verlaten, omdat zijn blessure weer opspeelde. Net als tegen Pelikaan stond Dick op het doel. Wat in andere wedstrijden tegen ons gebeurde, vroeg op achterstand komen, in het begin van de wedstrijd en/of in het begin van de 2e helft.
Nu dus anders, want we waren amper een minuut aan het spelen, toen het eerste doelpunt voor NOAD viel. De in de basis startende John schoof de bal heel bekwaam in het doel. Een bekeken pass van Ruben/B lag hier aan ten grondslag.
Erg veel konden we in de 1e helft niet brengen. Een goed schot van Jalal in de 21e min. en een mooie aanval in de 33e min. van dezelfde speler. We brengen het wel enkele keren er goed af. Zoals in de 30e min., er wordt verkeerd uitgegooid, we proberen met verscheidene spelers het onheil af te wenden. Gelukkig lukte dit wel, echter we gingen wel door het bekende oog.
Niet in de 37e min., uit een corner van Drechtstreek die eindigde in een scrimmage wist Dion Warner van Drechtstreek te scoren en de stand op gelijke hoogte te brengen. Rest verder nog te vermelden, dat Remy in de 25e min. zich moest laten vervangen door Soufiane wegens een hamstring.
De tweede helft was van een ander gehalte. Al vrij vroeg in de 2e helft viel het andere doelpunt. We zien een lange uittrap van Dick. De verdediging van Drechtstreek had de intentie om terug te koppen, maar Soufiane kroop daar heel geslepen tussen en maakte heel handig het karwei af. Dus staan we op voorsprong.
We kwamen zeker onder druk te staan, maar je kon zien dat men de voorsprong wilde behouden. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden om te scoren. Helaas gebeurde dit niet. De twee doelpunten waren voldoende om de buit binnen te halen. Het bleef tot het einde toe spannend, het eindsignaal klonk als muziek in onze oren.

PELIKAAN 1 – NOAD’32 1 6-0 (ruststand: 1-0) (een wedstrijd heeft 2 helften)
Scheidsrechter: Elissen uit Udenhout
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-John Pootjes-Max Bouwmeester-Remy Schouwenaar-Dick Vos-Jalal Boujamaa-Yannick Schuurmans-Denzel de Wit-Mo Makhlouf
Wisselspelers: John-Yassine-Max-Dick
Gewisseld: 46e Yannick voor Max-65e Ruben/B voor Yassine-
Doelpunt NOAD’32: geen
Doelpunten Pelikaan: 22e Jesper Nossent-47e en 57e Roy Weber-64e Erwin van Dis-76e Ruben de Raad-85e
Bart van Muijen
Geblesseerd: Francois-Mathijs-Nick-Sven
Afwezig: Lars
Geschorst: Soufiane
Tijdens het trainen donderdagavond heeft Sven een knieblessure opgelopen. Zodanig dat hij tegen Pelikaan niet kon spelen. Dat is altijd jammer. Sven: beterschap! De eerste minuten van de wedstrijd hadden we het niet gemakkelijk. Maar van lieverlee kwamen we beter in de wedstrijd. In de 16e min. een inzet van Remy, de doelman van Pelikaan redde met de voet. In de 19e min. een flinke blessure bij Yannick, na het oplappen moest hij (te lang) aan de zijkant blijven staan om te kunnen invullen..
Wij speelden dus met 10 man, wellicht waren we hiermee niet goed bezig, want uit een voorzet van Pelikaan kon men koppend scoren. Zonder veel moeite konden we de 1e helft verder uitspelen. Beide ploegen kregen geen opgelegde kansen. Uiteindelijk konden we met een goed gevoel gaan rusten. Want zo spelend hadden we best nog wel kans om langszij te komen.
Die hoop, deze wens hield niet lang stand. De 2e helft was nog maar 2 min. oud, toen Pelikaan de voorsprong vergrootte. Dit ging veel te gemakkelijk, veel te simpel. Zo ook in de 57e min., koppend wist wederom Pelikaan te scoren. De scorende speler werd weinig in de weg gelegd.
Het vierde doelpunt viel in de 64e min., uit een vrije trap werd ineens gescoord. Hier viel niet tegen te vechten. In de 68e min. een goede redding van Denzel. Het werd een kat en muisspel, in de 76e min. werden we totaal uitgespeeld en kwamen we op een 5-0 achterstand.
Het was in 82e min. Yassine niet gegund om de eretreffer te maken. Hij speelde de bal mooi over de doelman, echter net iets te hoog. Onderkant lat ging de bal weer het veld in. In de 85e min. werd de eindstand bepaald op 5-0 in het voordeel van Pelikaan. We hebben een harde les in de 2e klasse gekregen.

NOAD’32 1 – RODA BOYS B. 1-3 (ruststand:0-1) – ER HAD MEER INGEZETEN
Scheidsrechter: Labeur uit Steenbergen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Mark Bouman-Rik Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben de Waal-John Pootjes-Max Bouwmeester-Remy Schouwenaar-Corné Mouthaan-Dick Vos-Jalal Boujamaa-Lars van de Wende-Yannick Schuurmans
Wisselspelers: John-Corné-Yassine-Lars-Yannick
Gewisseld: Jeroen voor Yannick (75e)-Max voor John (70e)
Doelpunt: Remy (61e)
Doelpunten Roda B: Tom Diender (3e)-Maverick van Maaren (69e)-Nils Loef (89e)
Geblesseerd:Denzel-Francois-Mathijs-Nick
Afwezig: Mo (familieomstandigheden)-Soufiane
Gele kaarten NOAD’32: Ruben/W-Remy
Gele kaarten Roda B: 4 x
We kwamen veel te vroeg in de wedstrijd op achterstand. Er waren nog maar drie minuten gespeeld toen de bal al in het netje rolde. Waren we nog niet wakker? We dachten dat eer nog meer donkere wolken zouden krijgen. Gelukkig dreven ze over. Roda B kwam niet in haar spel. Het was jammer dat Remy niet genoeg geluk had, in de 14e min. werd een schot geblokt. En vier minuten later kwam zijn inzet tegen het hoofd van een verdediger. Dat waren verdraaid goede mogelijkheden, jammer. Voor de rest hield Dick zijn doel bekwaam schoon. Dus gingen we met een 0-1 rusten.
Roda B had niet helemaal haar dag. In de 61e min. een goede corner van Ruben/B, Remy kwam goed voor zijn man en kon de bal in het doel knikken. Stand 1-1. Helaas konden we niet lang van deze gelijke stand genieten. Om precies te zijn slechts 8 minuten. Door een misverstand kon Roda B op voorsprong komen. Wanneer dit niet had voorgevallen, dan hadden bijna zeker een punt kunnen pakken.
We waren zaterdag goed bezig, natuurlijk is Roda wat slimmer, noemt het misschien gehaaider, maar toch kunnen we een goed gevoel op deze wedstrijd terug kunnen en zeker met een opgeheven hoofd. We zijn niet onderuit geschoffeld en dat moet de burger toch moed geven.
Voor de statistieken, in de 89e min. maakte Aalst de 1-3. Dit was net iets teveel van het goede. Toch kunnen terug kijken op een mooie zaterdag.

NOAD’32 1 – WILHELMINA’26: 0-4 (0-2) – 06/10/18
WEER EEN COMPLETE OFF-DAY
* Bar weinig zin om iets over de wedstrijd te schrijven.
* Veel te vroeg op achterstand.
* Jammer dat Ruben/W net voor de rust met een rode kaart het veld moest verlaten.
* Ruststand 0-2.
* Ook in de 2e helft konden we geen potten breken.
* Ook in deze helft een rode kaart, nu voor Soufiane
* Wilhelmina wist nog twee maal te scoren.
* Gelukkig bleef het daarbij.
* Een terechte nederlaag.
Anton

NOAD’32 1-VV ZWALUWE 2-0 (ruststand:0-0) – EEN MOOIE OPSTEKER      22-09-2018
Scheidsrechter: J. Molenaar uit Ophemert
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Soufiane Bakkali-Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Denzel de Wit-Mark Bouman-Mo Makhlouf-Rik Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Lars vd Wende-Francois Toonen-Ruben de Waal-John Pootjes-Max Bouwmeester-Jalal-Boujamaa
Wisselspelers: John-Lars-Max-Francois-Jalal
Gewisseld: Jeroen voor Max (73e)-Yassine voor Francois (83e)-Soufiane voor John (88e)
Doelpunten: 2 x Soufiane – Francois
Geblesseerd: Remy Schouwenaar-Mathijs Fitters
Afwezig: Yannick Schuurmans-Nick Verheij
Geschorst: –
Gele kaarten NOAD’32: Ruben/W-Jeroen
Gele kaarten Zwaluwe: 4 x
De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd en kende weinig hoogtepunten. Gelijk al aan het begin van de wedstrijd zagen we wel een goed schot van Julian. In de 35e en 36e minuut werd de wedstrijd even spannend. Eerst was het Zwaluwe dat op de paal schoot en daarna was het de thuisploeg die bij een inzet de paal in de weg zag staan. Het was daarom niet verwonderlijk dat het tot aan de rust 0-0 bleef.
In de 2e helft konden we wel meer domineren. En behoefden dan ook niet lang te wachten eer het eerste doelpunt viel. Eerst zagen we een inzet van Julian, de bal ging via de toppen van de doelman corner. Uit deze corner, genomen door Julian, was er een koppende Soufiane en het was raak. Stand 1-0, dit alles speelde af in de 54/55e min.
Daarna speelden we even wat terughoudend, we lieten Zwaluwe wat meer het spel maken. Gelukkig herpakten we ons weer en dat resulteerde in de 70e min. in een doelpunt. Uit een voorzet van Julian was het wederom Soufiane, die koppend de overwinning op de kaart zette.
De bekende kers kwam van de voet van Francois, in de 85e min. besloot hij maar eens, van redelijke afstand, een schot te wagen op het doel van Zwaluwe. De doelman verkeek zich totaal op deze zwabberende bal en moest zodoende de bal oprapen achter de doellijn. Stand 3-0.
Een mooie overwinning. Laat er nog maar meer komen mannen!!

NOAD’32 1-SV TOP 1-4 (ruststand:1-2) – een onnodig verlies     15-09-2018
Scheidsrechter: J. Quinten uit Oirschot
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Soufiane Bakkali-Ruben Bouman-Yassine Ezzoubaa-Julian Vos-Denzel de Wit-Mark Bouman-Mo Makhlouf-Nick Verheij-Rik Bouman-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Daan de Fijter-Yannick Schuurmans-Lars vd Wende-Francois Toonen
Wisselspelers: Nick-Lars- Yannick-Daan
Gewisseld: Soufiane-Sven-Yassine
Geblesseerd: John Pootjes-Remy Schouwenaar-Mathijs Fitters
Afwezig:
Geschorst: Ruben de Waal/Max Bouwmeester
Gele kaarten NOAD’32: Mark-Yannick-Ruben-Jeroen
Gele kaarten TOP: 2 x
In het begin van de wedstrijd was het best even aan poten. Je kon, vooral, in het begin goed zien, dat we tegen een eerste klasser speelden. In de 24e min gaat Soufiane goed door en weet op fraaie wijze het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, slechts 2 minuten, bij een verdedigende actie van Mo kwam de bal verkeerd op zijn schoen en draaide, op zich heel fraai, met een boog in het doel. Stand 1-1.
Weer 2 minuten later werd er bij een terugspeelbal een TOP speler over het hoofd gezien. Er werd dus blind op de keeper gespeeld en daardoor een koud kunstje voor deze speler om te scoren. Stand 2-1. In de 2e helft werd er iets te tam gespeeld.
Pas in de laatste 10 minuten werd er door TOP nog twee maal gescoord. We zakten te ver weg en daardoor kon TOP teveel aan de bal komen. Op zich een goede tegenstander, die we toch vrij lang bij konden benen. M.i. hebben we best veel kunnen leren hoe in de hogere klassen gespeeld wordt, Daar moeten we toch op beducht zijn.

BEERSE BOYS 1 – NOAD’32 1 3-2 (ruststand: 2-1)     08-09-2018
Scheidsrechter: Klerks uit Drunen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Aanvoerder: Mark Bouman/Ruben Bouman
Spelers: Souffian Bakkali-Jalal Boujamaa-Ruben Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Corné Mouthaan-Francois Toonen-Julian Vos-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Mark Bouman-Mo Makhlouf-Nick Verheij
Wisselspelers: Jalal-Max-Corné-Nick
Geblesseerd: John Pootjes-Remy Schouwenaar-Mathijs Fitters-Lars v.d. Wende
Afwezig: Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Yannick Schuurmans
Geschorst:
Gele kaarten NOAD’32: Julian-Max-Rik-Mark
Rode kaart NOAD’32: Ruben de Waal
Gele kaarten BB: 1 x
BB had een vliegende start, een stormachtig begin dus. Al in de 2e min. kwamen we op achterstand. Uit een vrije trap werd de bal doorgekopt en verdween in het doel. Hoewel BB de aanvallende ploeg was, kunnen we in het eerste kwartier twee inzetten van onze jongens noteren, de bal belandde echter op de paal. De eerste poging was van Souffian en de tweede van Julian. Ook een kopbal van BB belandde op de paal.
In de 25e min. kwamen we langszij. Eerst een schot van Francois, de bal werd door de doelman gepareerd. Yassine was attent en kon de bal alsnog in het doel koppen. Helaas kwam in de 38e min. BB weer op voorsprong. Op het middenveld werd een foutje gemaakt, men wilde dit repareren in de zestien, echter dit pakte verkeerd uit.
Na de rust vielen er nog twee doelpunten. In de 64e min. een verdwaalde voorzet van BB, die door ons verkeerd werd beoordeeld. In de 69e min. een voorzet van Julian, Souffian nam daarna de bal ineens op de slof, het resultaat was de aansluiting, echter in de resterende tijd werd er niet meer gescoord. Een gelijkspel had zeker niet mis staan. We kunnen alvast aan de 2e klasse wennen, echter we moeten wel zuinig zijn met de gele kaarten. De inzet was er en dat is al veel waard.

N.O.A.D.’32 1 – BERGHEM SPORT 1 1-1 (ruststand: 0-0)     01-09-2018
Scheidsrechter: R. Metsemaker uit Geleen (Lb)
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Ass. scheidsrechter: Huub Blom
Mat. Man: Luuk Bouman
Verzorger:Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers:Souffian Bakkali-Jalal Boujamaa-Ruben Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Mathijs Fitters–Corné Mouthaan-Francois Toonen-Jeroen Verschuren-Julian Vos-Ruben de Waal-Lars v.d. Wende-Denzel de Wit-Stefan van Herwijnen-Mark Bouman-Yannick Schuurmans
Geblesseerd: John Pootjes-Remy Schouwenaar
Afwezig: Sven Bleijenberg-Mo Makhlouf
Geschorst: Rik Bouman
Gele kaarten NOAD’32: Max en Jeroen
Gele kaarten BS: 2 x
Al in de eerste minuut hadden we op voorsprong kunnen komen. Souffian zag echter inzet via binnenkant paal weer het veld in komen. In de 8e min. krijgen we een strafschop tegen en iedereen is er wel over eens dat dit zwaar gestraft was. Echter niet getreurd, Denzel stopte deze inzet en zodoende kon de wedstrijd op 0-0 blijven staan. Na 15 min. gespeeld te hebben werd Lars gewisseld (blessure) voor Jalal.
In de 2e helft komen we in de 59e min. op voorsprong. Mathijs had het voorbereidende werk en Souffian maakte het karwei af. In de 71e min. komt BS langszij. Uit een vrije trap werd de bal doorgekopt en dit verraste onze verdediging. Op het laatst van de wedstrijd waren we nog in de gelegenheid om de overwinning naar ons toe te trekken, echter het ontbrak ons aan een beetje geluk.
Qua kansen had het niet misstaan wanneer wij gewonnen hadden. Aan de andere kant was ook BS enkele malen niet ongevaarlijk. Op zich geen verkeerde wedstrijd en er zit een stijgende lijn in het spel.

SLEEUWIJK 1 – NOAD’32 1: 3-2 (RUSTSTAND: 1-0) – 19/05/2018
Geel: Mark Bouman, Jeroen Verschuren, Ruben Bouman en John Pootjes
De 85e officiële ontmoeting tussen Sleeuwijk en NOAD’32 is, met name in de tweede helft, een hele leuke wedstrijd geworden. Voor Sleeuwijk waren de punten in de strijd tegen degradatie van groot belang. Voor NOAD’32 was er geen druk, maar spelen tegen Sleeuwijk is meer dan een wedstrijd om alleen de punten.
In het programmaboekje stond een overzicht van de uitslagen van de laatste jaren. Op 24-9-2012 werd de wedstrijd gestaakt in het voordeel van NOAD’32 met onder meer doelpunten van John van Bergeijk en Ruben Bouman. Op 22 oktober werd de wedstrijd uitgespeeld en eindigde in het voordeel van NOAD met 4-3.
Op het wedstrijdformulier drie debutanten bij NOAD: Stefan Bouman, Wessel van den Boom en Peter Schouten. Stefan begon in de basis en schaart zich in een mooi rijtje namen zoals Mark en Ruben Bouman om als 15-jarige te debuteren. Zo begonnen we dus met drie Boumannen op het veld. Een goede keuze van Rob van Loon om een duidelijk signaal aan de jeugd te geven dat trainen, inzet en talent beloond worden. NOAD heeft geen kip met de gouden eieren, maar wel jongens die alles in zich hebben de toekomst van NOAD te zijn.
De wedstrijd: in de 10e minuut kreeg Yassine een grote kans om het eerste doelpunt te maken maar ook Sleeuwijk kreeg een aantal mogelijkheden. De goed spelende aanvoerder Michiel Marinissen scoorde in de 30e minuut de 1-0 voor Sleeuwik. Het was een open wedstrijd met veel tempo en (daardoor) ook veel balverlies. In de 36e minuut reageerde Denzel ijzersterk op een kopbal. Zo gingen we de rust in met 1-0.
Stefan, die liet zien op het middenveld goed mee te kunnen met het hoge tempo en ook een paar knappe acties had, werd in de 65e minuut gewisseld. Een paar minuten later kwam Wessel Nick Verheijen vervangen. John Pootjes had maar een paar minuten op het veld nodig om zijn klasse te laten zien. Uit een assist van Matthijs schoot hij fraai in: 1-1. De wedstrijd ging echt los: een paar grote kansen voor John, een aantal gele kaarten en doelkansen aan allebei de kanten. Uit een van deze kansen reageerde Yassine het snelste in de drukte voor het doel van Sleeuwijk en maakte de 1-2 in de 75e minuut. De NOAD-supporters waren nog niet klaar met juichen toen Sleeuwijk een cadeautje kreeg na een misverstand tussen twee sterk spelende spelers, namelijk Mo en Denzel: 2-2. In de 81e minuut verlaat Yassine het veld en komt Peter Schouten binnen de lijnen. Het spel golft heen en weer. Wessel en Peter vallen allebei prima in. Een gelijkspel zou recht hebben gedaan aan de gelijk opgaande strijd, maar Michiel Marinissen besluit anders en hij maakt de 3-2 in de 88e minuut.
Nog even een opstootje aan het einde van de wedstrijd als de sterk spelende Jeroen Verschuren een bal uit de dugout van Sleeuwijk wil halen. De scheidsrechter die het duel goed leidde (wel jammer en ook wat onnodig om Ruben en John gele kaarten te geven maar wat een verademing na afgelopen wedstrijd) deed of zijn neus bloedde. De rust keerde gelukkig snel terug en daarmee eindigde ook de wedstrijd.
Paul Bartels

NOAD’32 – HEROVINA (GESPEELD 12 MEI): 1-1 (RUSTSTAND: 1-0) – 12/05/2018
Scheidsrechter: A.C.Deurloo uit Tholen; Trainer: Rob van Loon; Leider: John van Bergeijk; Materiaalman: Luuk Bouman; Verzorger: Cor Millenaar; Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg; Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Pupil van de week: Lenn Vermeulen
Spelers: Denzel de Wit-Yannick Schuurmans-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben Bouman-Remy Schouwenaar-Nick Verheij-Mo Makhlouf-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-John Pootjes-Michiel Vos-Stefan van Herwijnen-Julian Vos-Francois Toonen. ReserveS: Stefan-John-Yassine-Julian-Francois-Michiel. Gewisseld: 77e min. Max; Ingevallen: John
Gele kaarten Herovina: 2x; Gele kaarten NOAD: Sven-Jeroen-Ruben/W 2 x = rood-Ruben/B-Remy (Kan het niet controleren, daar de scheidsrechter het wedstrijdformulier (00.00 uur) nog niet verzonden heeft); Rode kaart NOAD: Yannick
Doelpunten NOAD: 13e min. Yannick; Doelpunten Herovina: 70e min. Kevin Steenbruggen
In de 13e min. komen we op voorsprong door Yannick. Hij kwam in het bezit van de bal, door een splijtende pass van Sven op Mathijs, die de bal op de achterlijn goed voor trok. Op het laatst van de wedstrijd wordt het wat gezapig. Echter iedereen veerde op in de 40e min. De doelman verspeelde de bal aan Mathijs, echter kwam ten val door toedoen van de doelman. De leidsman
stond op veel te grote afstand om een strafschop te durven geven. Over de eerste helft: Het had 3-0 moeten zijn, maar het kon ook zo 1-1 zijn. Een sportieve wedstrijd waarin scheidsrechter Deuloo goed de voordeelregel toepaste.
Al vrij snel in de tweede helft moeten we met 10 man verder, wegens een overtreding van Yannick, op het middenveld kreeg hij de rode kaart voorgeschoteld. Volgens Yannick had het ook een gele kunnen zijn. Toen werd het wat moeilijker voor onze jongens. In de 70e min. gebeurde het dan toch waarvoor we vreesden, op de helft van Herovina wordt de bal verkeerd afgespeeld, Herovina neemt de aanval snel over en het is Kevin Steenbruggen die het geheel afrondde. Op het laatst van de wedstrijd kwamen nog met 9 man te staan, daar Ruben/W de tweede gele kaart kreeg. Het was nog even met de billen knijpen. Gelukkig duurde de extra tijd niet al te lang en kon het fel begeerde kampioenschap behaald worden.

NOAD’32 – OLYMPIA’60 (GESPEELD 10 MEI): 2-0 (RUSTSTAND: 0-0) – 10/05/2018
Scheidsrechter: J. IJpelaar uit Kaatsheuvel; Trainer: Rob van Loon; Leider: John van Bergeijk; Materiaalman: Luuk Bouman; Verzorger: Cor Millenaar; Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg; Aanvoerder: Mark Bouman.
Pupil van de week: Lisen Nieuwkoop
Spelers: Denzel de Wit-Yannick Schuurmans-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeeste-Mark Bouman-Ruben Bouman-Remy Schouwenaar-Nick Verheij-Mo Makhlouf-Sven Bleijenberg-Ruben de Waal-John Pootjes-Michiel Vos-Ruben de Waal-Ian Arendse. Reserves: Yassine-Nick-Max-John-Ian-Michiel. Gewisseld: Remy-Yannick-John, Ingevallen: John-Yassine-Max.
Gele kaart Olympia’60: 1 x; Gele kaarten NOAD: Mark-Remy-Yannick; Doelpunten NOAD: John 72e en 2e min.; Doelpunten Olympia’60: 0
Net als in de eerste wedstrijd van de competitie, hadden we de nodige moeite om van deze ploeg de punten te pakken. In de eerste helft kunnen we verscheidene mogelijkheden oplepelen om tot scoren te komen. In de 19e min. een inzet van Mathijs, via Olympia en lat gaat de bal achter. We spelen ons een enkele keer prachtig vrij, maar steeds kan de doelman niet gepasseerd worden of de inzetten zijn te zacht. Dit was ook zo met de inzet van Ruben/B na een half uur gespeeld te
hebben. En zo kan ik er nog wel enkele opnoemen, aan de andere kant was het tempo iets aan de lage kant. Dat helpt dan ook niet mee om scherp te zijn voor het doel van Olympia’60. Soms wel er wel dreiging van de tegenpartij, maar een echte grote kans heb ik niet kunnen noteren. Daarom is het niet vreemd, dat we met de beginstand zijn gaan rusten.
Na de rust wil Olympia wel iets gaan doen aan de stand. In het eerste kwartier van de 2e helft laten ze duidelijk zien, dat ze best een doelpunt willen maken. Een paar keer moet Denzel er aan te pas komen om een doelpunt te voorkomen. Het zit ons niet tegen in deze fase van de wedstrijd, In de 61e min lijken we wat meer onder de druk vandaan te komen. Remy kopt de bal goed door, daardoor kan Ruben/B op weg gaan naar het doel, hij ondervindt echter de doelman op zijn weg. De wedstrijd zit zo’n beetje op slot, tegenstander Olympia’60 is niet bij machte een doelpunt te forceren. Maar wat erger is, ook bij ons lukt dit niet. We hebben wel een reservespeler op de bank zitten, die gehoord heeft dat Julian zijn hand heeft gebroken en daarom voor alle zekerheid zijn scheenbeschermers meegenomen heeft. Het is wel is waar een paar maanden geleden, dat gespeeld heeft. Inmiddels weet iedereen het, dat dit de persoon John Pootjes is, wat helaas de anderen niet lukte, wel gelukkig in de afronding. Hij komt er in de 70e min. in voor Remy. Heeft afgesproken niet langer dan een kwartiertje mee te doen. In de 72e min. gaat het voor het eerst gebeuren. Hij behoudt goed het overzicht en wij zien tot onze aller vreugde nu wel de bal in het doel gaan. Een minuut later zitten we dicht tegen het gelijkspel aan, onze doelman weet echter stand te houden. Tien minuten later is het weer raak en weer door dezelfde persoon. Stand nu 2-0.
In de 84 min. wordt Yannick gewisseld voor Yassine. Bijna had John zijn derde doelpunt te pakken, hij werd echter teruggefloten voor vermeend buitenspel. Hij had bijna een hattrick te pakken. John heeft in deze 20 minuten veel moeten geven en dat viel niet mee wanneer je te weinig conditie hebt. In de 90e min. mag hij gaan rusten en we kunnen dit gerust stellen, dat het een uniek moment was in de geschiedenis van onze vereniging. We kunnen deze wissel als een publiekswissel bestempelen. Max komt voor hem in de plaats.
Qua kansen hebben we terecht gewonnen. Qua veldspel/tempo/inzet had een gelijkspel niet misstaan.

NOAD’32 1- SSC’55: Ruststand: 0-1 Eindstand:2-1 (26.03.2018)
scheidsrechter: van Rijn uit Geffen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben de Waal-Michiel Vos-Julian Vos-Mark Bouman-Ruben Bouman-Francois Toonen-Stefan van Herwijnen-Mo Makhlouf
Reserve: Jeroen-Yassine-Mathijs-Michiel (rd)
Gewisseld: Francois-Mo-Yannick
Ingevallen: Mathijs-Jeroen-Yassine
Gele kaarten NOAD: Mark en Ruben/B
Gele kaarten : SSC’55 4 x geel
Doelpunten NOAD’32: Sven (67e min.) – Julian (80e min)
Doelpunt SSC’55: Boyd de Jong (24e min.)

Tijdens de warming up moest Remy afhaken, Francois werd op zijn positie gezet. Net voor de rust moest Francois met een lelijke enkel blessure het veld verlaten. Het was een zenuwachtig begin voor onze mannen. In de 2e min. kregen we de bal niet weg uit de zestien. Gelukkig stuiterde de bal de goede kant voor ons op, want SSC’55 had dan zeker een goede mogelijkheid gehad om te scoren. Echter in de 8e min. hadden we de pech dat bij een inzet van Yannick de bal binnenkant paal weer het veld in kwam. In de 24e min. was het in onze ogen even warrig wat de scheidsrechter zou beslissen, het werd een vrije trap voor SSC’55. Uit deze vrije trap ontsproot zich een mooie aanval, aan het eind daarvan stond Boyd de Jong vrij om de bal achter onze doelman te deponeren. Stand 0-1. Drie minuten later verijdelde de doelman van SSC’55 een goede kans van NOAD. Aan de basis stonden hiervan Julian en Francois. De eerste helft was voor ons ondermaats, de tegenstander zette daar een portie werklust tegenover, echter dat kon men niet verder in doelpunten uitdrukken. In de rust moest er zeker iets recht gezet worden door onze mannen. Mathijs verving Francois.
De tweede helft was rommelig, een fouten festival, kansen over en weer, collectief waren we wel beter uit de kleedkamer gekomen. De uitbetaling kreeg gestalte door twee doelpunten. Yannick werd in de 60e min. gewisseld voor Jeroen. De gelijkmaker werd in de 66e min. gemaakt. Het voorbereidende werk was van Mathijs, Jeroen en Julian. De afmaker draagt de naam Sven. Op zich waren we al een heel eind verzoend met deze gelijke stand en deze stand gaf tevens een heel eind de wedstrijd weer. In de 70e min. krijgt Mo last van zijn hamstring en moet zich noodgedwongen laten vervangen door Yassine. Sven gaat naar achteren, maar in aanvallend opzicht worden we zeker niet zwakker. In de 74e min. kan Yassine zich niet laten gelden in aanvallend opzicht, maar wel door op de juiste plaats te staan bij een kopbal van SSC’55 uit een corner, door de bal uit het doel te koppen. En dan de 80e min, deze minuut is belangrijk voor de overwinning. Langs de kant dachten we nog, wat gaat ie nou doen. En dan hebben we het over Julian. Een eindje over de middenlijn krijgt Julian de bal aangespeeld, zet zijn turbo aan, trekt naar binnen en laat iedereen zijn hielen zien. Aan het eind van deze rush heeft hij dan ook nog eens de rust, de kracht en het overzicht om uit te halen. In het uiterste hoekje van het doel kwam de bal in het doel terecht. NOAD heeft de wedstrijd naar zich toegetrokken. Daarna waren er zeker nog enkele momenten van oei, oei. Maar dat oei kon binnensmonds blijven, want doelman Denzel was bij twee inzetten van SSC’55 paraat, eenmaal met zijn vingertoppen en helemaal op het laatst met een katachtige redding. Mede daardoor konden we met een overwinning van het veld stappen. Misschien hebben we iets teveel gekregen, maar daar malen we niet meer om, de drie punten zijn binnen.

GDC 1 – NOAD’32 1: Ruststand:  0-1  Eindstand:6-1 (10.03.2018)
Scheidsrechter:  J. Quinten/Oisterwijk
Trainer: Rob van Loon; Leider: John van Bergeijk; Materiaalman: Luuk Bouman; Verzorger: Cor Millenaar; Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg; Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben de Waal-Nick Verheij-Michiel Vos-Julian Vos-Mark Bouman-Ruben Bouman-Francois Toonen. Reserve: Julian-Max-YannickNick-Michiel (rd)
Gewisseld:  Yassine-Ruben/W-Mathijs; ingevallen: Julian-Yannick-Max.
Gele kaarten NOAD: Denzel-Mark-Sven-Ruben/W; gele kaarten : GDC 5 x geel
Doelpunten NOAD: 27e min Mathijs
Doelpunten GDC:  51e min Justin Youell-54e min Jamie Youell-58e min e.d. NOAD Toonen-73e / 82e  min. Wesley v.d. Wardt-86e min Maarten van Wijlen
Wat voor een verslag kan/moet ik hiervan maken? Wanneer je er niet zelf bij was, kan je het eigenlijk niet geloven. Net zoiets als de wedstrijd van PSV tegen Willem II. Een opeen stapeling van fouten en daar valt niet tegen te vecht. We kunnen van alles boven het verslag zetten:
-Eigen schuld dikke bult
-Een vernederende uitslag voor NOAD’32
-Het spoor bijster
-GDC in het zadel helpen
-Twee verschillende helften
-En zo kan ik nog wel even doorgaan
In de eerste helft kreeg GDC verscheidene mogelijkheden om op voorsprong te komen, Denzel had enkele reddingen nodig om dit te voorkomen. De eerste 10 minuten waren van NOAD gewoon goed te noemen, van lieverlee nam GDC steeds meer het heft in handen. Het was echter NOAD dat de voorsprong nam in de 27e min door Mathijs. Uit het niets plaatste hij de bal goed in de hoek en zette ons op een 0-1 voorsprong.  Net voor de rust wordt Remy onderuit gehaald in de zestien en daarvoor kunnen wij een strafschop nemen. Remy was nog niet helemaal fit en daarom ging Ruben/B achter de bal staan. Met een panenka dacht hij te gaan scoren, echter de doelman ging niet naar een hoek en bleef gewoon staan en kon de bal heel gemakkelijk pakken. In plaats van een 0-2 voorsprong, gingen we met een 0-1 voorsprong rusten.
Dit moet iets losgemaakt hebben bij GDC, want in de 2e helft was het een heel ander GDC wat we zagen. En op de een of andere manier waren we daardoor geïmponeerd. In de 51e min, profiteerde men al van een tikkie terug bal en kwam GDC langszij. Drie minuten later een strafschop voor GDC en staat GDC  op voorsprong. En in de 58e min. zien we een eigen doelpunt van NOAD en nu is het in 7 minuten tijd 3-1 voor GDC. En dan is het niet meer recht te zetten, rond de 60e min is er heel even een opstootje, via de radio werd er door de GDC verslaggever verteld dat NOAD hiervoor een rode kaart gekregen had, dit is een regelrechte onwaarheid, er vielen twee gele kaarten, eentje voor Sven en eentje voor GDC. Je moet het niet “mooier” maken dan het is. Uit een voorzet in de 73e min wordt er door GDC het vierde doelpunt gemaakt. In de 82e min. geklungel in de verdediging van NOAD en daar profiteerde GDC van. Stand 5-1. In de 86e wordt het 6e doelpunt van GDC gemaakt, uit een vrije trap komt men goed voor de man en met een kopbal wordt dit doelpunt gescoord. Het is duidelijk: UITHUILEN EN OPNIEUW BEGINNEN.

BLC 1 – NOAD’32 1: Ruststand: 0-3 Eindstand:0-6 (17.02.2018)
scheidsrechter: van Dijk-Etten Leur
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-John Pootjes-Yassine Ezzoubaa-Mo Makhlou-Nick Verheij-Stefan van Herwijnen-Mark Bouman-Daan de Fijter-Michel Sonneveld-Ruben Bouman
Reserve: Daan-Stefan-Yassine-Nick-Michel
Gewisseld: Sven-JeroenMathijs
Ingevallen: Yannick-Stefan-Michel
Gele kaarten NOAD: 0
Gele kaarten BLC: 1 x
Rode kaart BLC”1 x doelman
Doelpunten NOAD: 6e Ruben-27e Mathijs-35e Ruben-47e Mathijs-3e John-87e Ruben
Na het debacle Sparta’30 moesten we er wel staan. Van Kees gehoord dat er donderdagavond goed getraind was. Maar aan de andere kant toch niet helemaal gerust op. BLC heeft de punten hard nodig, maar we hadden niets te vrezen bij BLC. Het was een gelaten team, het leek wel of men al gedegradeerd was. Zo’n gemakkelijke wedstrijd hebben we in het verleden niet altijd gehad. Onze Denzel moest op het laatst van de wedstrijd zijn kunnen nog even tonen om zijn doel schoon te houden, voor de rest kon hij vrij gemakkelijk toekijken.
Het verslag op de site geeft een duidelijke weergave van de wedstrijd: Na de eerste nederlaag van het seizoen was het voor NOAD’32 zaak de draad weer op te pakken en dat moest gebeuren in de uitwedstrijd bij BLC in Den Bosch. Wat moest gebeuren, gebeurde ook want NOAD’32 ging ijzersterk van start. Al vroeg in de wedstrijd was het Ruben Bouman die uit een vrije trap de 0-1 aantekende. Na een half uur maakte Matthijs Fitters de 0-2 en niet veel later was het wederm Ruben Bouman die uit een vrije trap de 0-3 aantekende. In de tweede helft mocht ook Matthijs Fitters zijn tweede maken en nadat de doelman van BLC van het veld werd gestuurd kon ook John Pootjes zijn doelpunt meepikken. Het slotakkoord kwam weer van de voet van Ruben Bouman met zijn derde van de dag.

NOAD’32 1-HAAFTEN 1      02-12-2017 
Ruststand:  1-0   Eindstand:4-0
Scheidsrechter:  Felix uit Alblasserdam
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Denzel de Wit-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-John Pootjes-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben de Waal-Francois Toonen-Mo Makhlouf-Kevin Sterkenburg-Nick Verheij-Michiel Vos
Reserve: Ruben/W-Kevin-John-Yassine-Nick-Michiel
Gewisseld:  Francois-Remy-Max
Ingevallen: John-Yassine-Ruben/W
Gele kaarten NOAD:  Jeroen-Denzel
Gele kaarten Haaften: 0
Rode kaart Haaften: 1x
Doelpunten NOAD:  12e min Francois-46e min. Yannick-76e min. Yassine-90e min.John
Doelpunten Haaften:  0
Vandaag een Haaften, dat samen met Capelle 19 punten had, stond op een gedeelde 2e / 3e plaats, alleen het doelsaldo van Capelle was beter, In de thuiswedstrijden hebben ze de meeste punten behaald. We hebben een redelijk sterk Haaften gezien, alleen de achterhoede is wat onzeker. Een van de betere ploegen in onze klasse.
NOAD had al direct kunnen scoren, echter dit werd verzuimd. Het tempo lag in het begin flink hoog. In de 12e min. komt het eerste doelpunt op het bord te staan. Yannick speelde op Mathijs, deze speler gaf de bal voor en Francois was het eindstation, deze speler haalde verwoestend uit en zette ons op een 1-0 voorsprong.
Het is jammer voor Francois, dat hij al vroeg in de wedstrijd (20e min.) zich moest laten vervangen, John komt voor hem in de plaats. Dan krijgen we een goed kwartier, dat Haaften zo’n beetje de baas is. Vrije trappen en corners kunnen er genomen worden, deze worden echter niet omgezet in doelpunten. Op slag van rust komt Haaften met 10 man te staan. Een stevige tackel op de bal kon een speler van Haaften niet waarderen en deed na deze actie iets wat niet door de beugel kon. De scheidsrechter kon maar 1 kleur tonen en dat was rood.
Met de 1-0 stand zijn we de rust in gegaan en daar mocht NOAD zeker niet over klagen. Na de rust komen we 10 spelers van Haaften in plaats van 11. Het zou wat gemakkelijker kunnen worden in de 2e helft.
In de twee helft gaan we al direct een doelpunt voor NOAD noteren. Sven zette de aanval op, de bal gaat naar Jeroen, die een spurt neemt naar de achterlijn, de bal voor geeft. In de zestien staat Yannick klaar, die op een vernuftige manier het tweede doelpunt van NOAD weet te maken. Stand 2-0. Gaat de 2e helft nu helemaal los?
Dan moet je wel een tegenstander hebben, die mee wil werken. En dat wilde Haaften niet, het was net of wij met 10 man stonden in plaats van Haaften. Een paar keer kruipen we echt door het oog van de naald. We mogen best blij zijn, dat het vizier van Haaften niet  scherp stond en dat Denzel enkele goede reddingen kon verrichten.
In de 19e min. krijgt Denzel de gele kaart voorgeschoteld, bij een aanval Denzel komt ie ver zijn doel uit, hij gleed een eindje door. En volgens de scheidsrechter kwam hij buiten de lijnen terecht, Dat betekent niet alleen een vrije trap voor Haaften, maar ook de gele kaart voor Denzel. We hebben best wel moeite om Haaften van ons af te houden. Met de geboden kansen weet Haaften niet om te gaan.
In de 72e min wordt Remy gewisseld, Yassine komt voor hem in de plaats. Een minuut later glijdt (volgens ons) een speler van Haaften uit, volgens de scheidsrechter had Denzel licht voetcontact met deze speler. De bal wordt op de stip gelegd en ook deze kans is niet aan Haaften besteed. De bal gaat richting doel, echter Denzel hield zijn doel schoon.
Drie minuten na deze strafschop, krijgt Yassine de bal voor zijn voet en puur op techniek weet hij deze kans te verzilveren. Stand 3-0. In de 81e min. komt Ruben Mo aflossen. In de resterende tijd krijgt Jeroen nog een gele prent. En brengt John de stand op 4-0. Allemaal iets teveel van het goede, maar het wordt wel goed ontvagen.

HEROVINA 1 -NOAD’32 1      25-11-2017 
Ruststand:  0-0   Eindstand: 0-2
Scheidsrechter:  L. van Heiningn uit H I Ambacht
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: absent
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Denzel de Wit-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Sven Bleijenberg-John Pootjes-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben de Waal-Francois Toonen-Stefan van Herwijnen-Ian Arendse
Reserve:  Stefan-John-Ian-Jeroen
Gewisseld:  Yannick-Max-Rik
Ingevallen: John-Ian-Jeroen
Gele kaarten NOAD:  John-Francois
Gele kaarten Herovina: 2x
Doelpunten NOAD:  Ruben/B 67e min.; John 82e min.
Doelpunten Herovina:  0
Het was wat puzzelen met de opstelling. Mo wegens familie omstandigheden afwezig, Nick een scheenbeenvlies ontsteking, wie wordt dan de laatste man? Francois is zijn naam, geen probleem om hem daar neer te zetten. Jeroen op de bank, hij had nog last van de wedstrijd vorige week. De charge op zijn enkel door een GVV speler.
Het was zaterdag moeilijk spelen in Herwijnen. Herovina hield veel spelers achter de bal en wij konden, vooral in de 1e helft, daar moeilijk mee omgaan. Het was duidelijk dat Herovina zo lang mogelijk de nul  probeerde te houden. Speldenprikjes werden er uitgedeeld en ook vonden we de doelman een enkele keer op onze weg.
In de 22e min. schiet Yannick over. Een corner van Yassine wordt onderweg licht aangeraakt en zorgt voor enige opwinding. In de 26e min. een voorzet van Mathijs, Ruben/W ligt in het doel, echter zonder bal. In de extra tijd een vrije trap van Ruben/B, een goede redding van de doelman stond een doelpunt in de weg. Wanneer Herovina ietwat gevaarlijk werd, dan stond Denzel op zijn plaats om zijn doel schoon te houden.
Het is duidelijk dat we niet alleen een defensief Herovina tegen over ons hadden, maar dat wijzelf slecht in de passing, balbehandeling en afmaking waren. In de 2e helft zal het echt anders moeten. Op zich is het in de tweede helft niet veel anders. Wat ik wel dien te vermelden, dat onze werklust goed is, natuurlijk is dat een eerste vereiste. Yassine bleef in de kleedkamer achter en John mocht zijn opwachting maken.
In de 59e min. veren we op, een goede kopbal van Remy, de bal wordt door de doelman overgetikt. In de 62e wordt de geblesseerde Rik vervangen door Jeroen. In de 67e min. kunnen we echt opveren. Ruben/B ziet uit een rebound de bal voor zijn voeten komen en met een mooie schuiver weet hij de doelman te passeren. De ontlading is groot bij NOAD. Is dan de ban gebroken? Herovina zal nu toch moeten komen?
Acht minuten voor tijd wordt de zege veilig gesteld. Uit een voorzet van Mathijs doelpuntte John. Zes minuten voor tijd wordt Mathijs gewisseld voor Ian. Wanneer John het op een rustige manier had gedaan, dan hadden er zeker nog twee doelpunten gevallen. Zeker, zijn omhaal had een beter lot verdiend. Eenmaal had hij de bal zo voor het intikken, maar met alle geweld moest de bal hard getrapt worden, met als gevolg, dat de bal over ging.

NOAD’32 1- GVV ‘63     18-11-2017
Ruststand: 1-1    Eindstand: 5-2
Scheidsrechter: N. Boel uit Vlissingen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-John Pootjes-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Mark Bouman-Michel Sonneveld-Michiel Vos
Reserve: Ruben/W-John-Yassine-Nick-Michel-Michiel (r.d.)
Gewisseld: Remy-Yannick-Ruben/B
Ingevallen: John-Yassine-Ruben/W
Gele kaarten NOAD: Mark-Jeroen
Gele kaarten GVV’63: 2x
Doelpunten NOAD: Ruben (32e en 75e min)-Mathijs (52e en 78e min.)-Remy (60e min.)
Doelpunten GVV’63: Bert van Selm (32e)-Lennart van de Werken (77e min.)
Alle entourage was zaterdag aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Het was droog, de nummers 1 en 2 tegen elkaar en een zeer jonge scheidsrechter die het allemaal in goede banen begeleidde. De eerste helft was toch meer voor GVV’63. Het is tegen dit team goed te voetballen. Bij ons klopte het niet allemaal, hoewel er uit verscheidene aanvallen toch iets meer gehaald had kunnen worden. We speelden te slordig.
Yannick had in de 14e min. het eerste doelpunt kunnen scoren, echter de bal kwam recht in de handen van de doelman. Er waren goede reddingen door beide doelmannen. In de 32e min. wordt de bal niet goed weggewerkt en komt de bal voor de voeten van Beert van Selm. Van grote afstand jaagt hij de bal in de boevenhoek bij Denzel, die het nakijken had We staan achter en we zijn van die “hatelijke” nul af.
Waarschijnlijk maar goed ook, dat we praktisch in dezelfde minuut weer langszij kwamen. Het kan altijd moeilijker worden, wanneer je achter blijft staan. Ruben/B dacht daar anders over, na een goede aanval vond bij hem de afronding plaats en stonden we weer gelijk. Deze stand bleef tot aan de rust en daar mochten we best tevreden mee zijn.
Na zeven minuten in de 2e helft gespeeld te hebben werd de stand in ons voordeel gebracht. Het voorbereidende werk was van Yannick, Mathijs ging behendig met de bal om, hij werd ietwat naar buiten gedrongen, dat was geen probleem voor hem, want met een halve lob verschalkte hij de doelman en bepaalde de stand op 2-1. In de 60e min. werd de voorsprong nog groter. In de zestien werd er aan het shirtje getrokken en dat is een overtreding met als resultaat een strafschop. Onze specialist op dit gebied is Remy en ook nu voltrok hij het vonnis over de tegenpartij. Stand 3-1.
Dan krijgen we een aantal minuten, dat er geen doelpunten vallen. En in deze tijd wordt er ook een wissel uitgevoerd. Remy wordt vervangen door John in de 73e min. Het venijn zit in het laatste kwartier. Dan worden er nog drie doelpunten gescoord. In de 75e min. wordt er niet goed uitverdedigd door GVV’63, aan de andere kant is Ruben/B heel attent om daar goed op te anticiperen, komt goed voor de man, ziet de doelman van GVV63 niet in zijn doel staan. En met een timmermansoog zien we hem naar het lege doel kijken. Met een uiterste precisie legde hij de bal in de bovenhoek van het doel. Stand 4-1.
In de 77e min. laat GVV’63 de stand weer wijzigen. Good old Lennart van de Werken (37 jaar) nam het tweede doelpunt voor zijn rekening. Van redelijke afstand jaagde hij de bal in het doel. In de 78e min. is het Mathijs die alle illusies van GVV’63 aan diggelen schiet door zijn tweede en het vijfde voor NOAD te maken. In de laatste 10 minuten worden er nog twee wissels uitgevoerd.
Yannick wordt door Yassine vervangen. Ruben/B kreeg loon naar “werken” en dat was kramp, echter met een goede bezette bank, werd hij snel gewisseld voor de andere Ruben. Op het eind van de wedstrijd speelden we nog even met 10 man, daar Mark geblesseerd uitviel wegens een hamstringblessure.
Het was genieten deze middag, er waren alleen maar mooie doelpunten te zien en het is nog mooier wanneer je aan het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de streep staat. Bedankt jongens, wat jullie ons hebt laten zien.

NOAD’32 1- G D C 1     04-11-2017 
Ruststand: 0-0    Eindstand: 0-0
Scheidsrechter:J. Bos uit Zwijndrecht
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: abdent
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Stefan van Herwijnen-John Pootjes-Dick Vos-Yassine Ezzoubaa-Max Bouwmeester-Corneé Mouthaan-Ruben de Waal-Michel Sonneveld-Ian Arendse
Reserve: Stefan-John-Ruben/W-Michel-Ian-Corné
Gewisseld: Mathijs-Jeroen
Ingevallen: John-Ruben/W
Gele kaarten NOAD: Ruben/B-Remy-Nick-Jeroen-Yannick
Gele kaarten GDC: 3x
Doelpunten: n.v.t.
Vooraf konden we allemaal aan het rekenen slaan. Bij deze uitslag wel of niet de periode pakken. Eerst dachten we nog dat het een periode betrof van 9 wedstrijden. Echter in de loop van afgelopen week werd het duidelijk dat het acht wedstrijden waren. Bij winst waren we zo wie zo zeker van de 1e plaats , bij verlies/gelijkspel was het afwachten wat GVV’63 gedaan had. Na de wedstrijd was het even afwachten, want op voorhand was het gelijke spel tegen GDC niet voldoende om de periode te pakken. Al vrij snel bleek, dat GVV’63 de wedstrijd tegen Capelle beëindigd had met een gelijkspel.
Volgens GDC’ers speelde GDC de beste wedstrijd tot nu toe. GDC was gretig, men legde veel strijd op het gladde veld. Er was voldoende motivatie aanwezig, het maakte enorm veel uit, dat men tegen NOAD speelde. De bekende slok..
Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Bos uit Zwijndrecht had Remy zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. In de 12e min. kreeg GDC een dot van een kans, uit een corner kopte men hard in, alleen het was recht in de handen van Dick, die de geblesseerde Denzel verving, die vorige week dinsdag, tijdens de training, een heupblessure op liep. Ook 6 minuten later was Dick paraat op een schot van GDC.
In de 21e min. een goede opzet tussen Yassine en Remy, waarbij de laatste zijn inzet net naast zag gaan. Ook Yassine had het geluk niet aan zijn zijde, eerst was er een run langs de lijn, hij deed zelf ook de afronding, alles ging goed, alleen de paal stond in de weg. Buitenkant paal ging de bal weer het veld in.
Met een 0-0 stand zijn we gaan rusten. We kunnen schrijven, dat GDC de bovenliggende partij was, alleen NOAD had toch de iets betere kansen.
Na de rust was NOAD iets beter in haar doen. In de 53e min. een goede voorzet van Ruben/B, Remy kopte goed in, alleen niet goed genoeg voor een doelpunt. In de 60e min. wordt de niet geheel fitte Mathijs afgelost door John. Zeven minuten later wordt de tweede wissel doorgevoerd. Jeroen gaat er uit voor Ruben/W.
Ook in de 2e helft gaf GDC goed partij, maar ook nu had de thuisploeg de iets betere kansen. Yannick raakte met zijn inzet de paal. In een schot van John had nog meer venijn moeten zitten en Remy was er ook dichtbij met een kopbal. Aan de andere kant vond GDC, dat men in het begin van de 2e helft een strafschop verdiend had, tot onze opluchting werd de bal net buiten de zestien gelegd.
Al met een geeft de uitslag een goede weergave van de wedstrijd. Alleen was het jammer, dat Bart v.d. Bogaard (zoon van Andries) lelijk ten val kwam en geblesseerd het veld moest verlaten. Bart is nog naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek. We wensen Bart een spoedig herstel toe,

WILLEM II 1-NOAD’32 1      28-10-2017
Ruststand: 0-2    Eindstand: 0-4
Scheidsrechter:J. Priest
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurman-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Stefan van Herwijnen-Lars Ploeg-Francois Toonen-John Pootjes-Julian Vos-Mo Makhlouf
Reserve: Lars-Stefan-John-Julian
Gewisseld: Jeroen-Yannick
Ingevallen: John-Stefan
Gele kaarten NOAD: Mo
Gele kaarten Willem II: 2
Rode kaarten Willem II: 1
Doelpunten: Remy 2 x – Ruben-Sven
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het spel van NOAD uitmuntend, daarna werd het op zich een stuk minder. Niet qua werklust, dat was er deze middag zeker weer waar te nemen. En dat is toch een genot om naar te kijken.
Om kansen af te maken had Mathijs niet helemaal zijn middag. Het begon al in de 5e min., een steekballetje van Sven kwam bij Mathijs aan, echter hij stuitte op de doelman van Willem II, deze doelman zou in de wedstrijd nog meer een sta in de weg zijn. Na een kwartier gespeeld te hebben had Mo zijn handen vol aan de spits van Willem II, zijn tegenstander was hem iets te vlug af, echter nu stond onze doelman op de juiste plaats en verijdelde deze kans.
In de 17e min. was het Ruben die de bal naar Mathijs schoof, echter hetzelfde scenario als in de 5e min. In de 18e min. kon de wedstrijd toch open gebroken worden, in onze ogen werd er gemakkelijk een strafschop gegeven, maar ja we zullen het ook wel eens anders mee maken. Remy gaat achter de bal staan en verzilverde deze kans en brengt NOAD op een 0-1 voorsprong. Willem II laat zich niet helemaal onbetuigd in de 21e min., uit een vrije trap valt de bal net achter de verdediging, er zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan, ware het niet dat de bal achter ging.
In de 37e min. moet Denzel nog even attent zijn, maar enkele minuten daarna kunnen we onze armen weer omhoog doen gaan, Ruben weet van redelijke afstand, op een prachtige manier, een mooi doelpunt te produceren. Voor zulke momenten gaan we naar het voetbalveld. En niet onbelangrijk, we staan met 0-2 voor.
In de 43e min. krijgt een speler van Willem II de rode kaart gepresenteerd, omdat hij opzettelijk op een been zou gaan staan. Van verscheidene kanten, vooral van WII, dat deze actie per ongeluk ging. Voor mij was het niet waar te nemen, omdat ik aan de andere kant van het veld stond.
Direct na rust had Mathijs de kans om de score omhoog te krikken, echter de bal ging voorlangs. Er zijn twee momenten voor Willem II, dat men dichter bij had kunnen komen. De eerste keer stond Denzel in de weg om zijn doel schoon te houden en de 2e keer was in de 77e min., ook nu een gemakkelijk gegeven strafschop. Zouden we de eerste tegentreffer gaan incasseren? De Willem II speler gunde NOAD de 0 status, want de bal werd ruimschoots naast geschoten. Op dat moment was de score al opgelopen tot 0-4.
Het was duidelijk te zien dat Willem II met een man minder speelde. Op zich speelden we het zeker niet slecht uit, het werd min of meer een kat en muis spel. Alleen de score bleef in de tweede helft op 2 doelpunten steken. In de 57e min. speelde Remy zich mooi vrij en schoof de bal in het doel. Het andere doelpunt viel in de 67e min. De ingevallen John had het voorbereidende werk en daarna was het Sven, die de trekker overhaalde en toen al de eindstand op 0-4 bepaalde.
In principe hadden wij nog enkele doelpunten meer moeten maken. Vooral in de laatste minuten probeerden we prijs te gaan schieten, maar iedere keer zat er wel iets tussen van Willem II. Een uitslag van 2-7 had een goede weergave geweest van deze wedstrijd. Maar dat is niet zo, want de scheidsrechter heeft een stand van 0-4 doorgegeven. En daar zijn we best tevreden mee.
Rest nog te vermelden, dat er 2 x gewisseld is. In de 65e min. heeft Jeroen het veld verlaten, voor hem kwam John in de plaats. De 2e wissel vond plaats in de 74e min., Stefan kwam Yannick aflossen. We kunnen weer een week teren op deze overwinning, maar aan het eind van de week gaan we richting GDC.

SSC’55 – NOAD’32 1      21-10-2017
Ruststand: 0-1    Eindstand: 0-2
Scheidsrechter: W. Thobokholt
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurman-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Ian Arendse-Lars Ploeg-Francois Toonen-John Pootjes
Reserve: Lars-Stefan-John-Ian-Max-Francois
Gewisseld: Mathijs-Yannick-Yassine
Ingevallen: John-Francois-Stefan
Gele kaarten NOAD: 0
Gele kaarten SSC’55: 1
Doelpunten: Remy en Francois
Wanneer ik de doelpunten beschrijf, dan heb ik het grootste gedeelte over de wedstrijd beschreven. We konden de wedstrijd controleren, dat kwam mede doordat SSC’55 niet bij machte was om een echte vuist te maken. Men werkte wel hard, maar het leverde niet echt veel gevaar voor ons doel op. Vooral in de beginfase en die duurde vrij lang, was het van beide partijen aftasten hoe de verhoudingen in het veld waren.
In de 23e min. kwamen we toch op voorsprong, een balletje van Mathijs op Remy, die heel leep, vernuftig of hoe je het ook mag noemen, de bal in het doel deponeerde. Verdiend? Laten we daar maar niet over hebben, we staan gewoon met 0-1 voor en dat kunnen ze ons niet meer afnemen was de algemene gedachte,
Na de rust probeerde SSC’55 de bakens te verzetten, men probeerde de 1-1 te forceren. Maar daar kwamen ze niet goed mee uit de verf. Ze mochten wel is waar verscheidene corners nemen (die gaven we soms heel gemakkelijk weg), maar het grote gevaar daaruit bleef verre van daar. In de 72e min. komt John de geblesseerde Mathijs aflossen. John is een hele tijd geblesseerd geweest, wegens een blessure die hij op liep tijdens de Aalburgcup.
We raakten wel de grip op het middenveld kwijt. Een minuut f acht voor tijd wordt Yassine gewisseld, zijn vervanger is Francois. En deze speler staat nog maar een paar minuten in het veld of hij kan al juichen om de 0-2. Net buiten de zestien schiet Francois op het doel, normaal gesproken was de bal een prooi geweest voor de doelman, echter onderweg wordt de bal nog aangeraakt en daardoor staat de doelman op het verkeerde been en zo verdween de bal alsnog over de doellijn en staan we op een veilige 0-2 voorsprong.
De laatste wissel wordt ook nog uitgevoerd, Nick komt Yannick aflossen. De laatste minuten kunnen we gecontroleerd uitspelen en is het helemaal gedaan met tegenstander SSC55. We konden de wedstrijd met een positief saldo afsluiten. Was alles dan zo positief? Dat was het zeker niet, wanneer we tegen een scherper team gespeeld, dan hadden we het waarschijnlijk niet zo afgebracht. Daarom kan er van de week nog veel geschaafd worden en kunnen we gerust met beide benen op de grond blijven. Maar de punten hebben we wel!!!!

NOAD’32 1- SV CAPELLE     14-10-2017
Ruststand: 1-0   Eindstand: 4-0
Scheidsrechter: J. IJpelaar uit Kaatsheuvel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg/Ruben Bouman
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Ian Arendse-Lars Ploeg
Reserve: Stefan-Ian-Max-Lars (r.d.)
Gewisseld: Yassine-Sven-Yannick
Ingevallen:Ian-Stefan-Max
Gele kaart NOAD: Max-Ruben/B-Sven
Gele kaarten ALTENA: 1x
Doelpunten: Remy-e.d.-Ian-Stefan
Francois heeft nog niet het geluk om hele wedstrijden te kunnen spelen. Vorige week goed ingevallen bij Altena, nu helaas weer langs de kant wegens een blessure. Beterschap toegewenst. Tevens zullen we Mark Bouman enkele weken moeten missen. In de wedstrijd tegen Altena heeft Mark een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen. Mark een spoedig herstel toegewenst.
Capelle heeft een goed voetballende ploeg, men was zeker niet de mindere op het veld. Echter dit konden ze niet uitdrukken in doelpunten. In de 25e min. komen we op voorsprong, we hebben een vrije trap te nemen. Remy gaat achter de bal staan, hij ziet de muur niet goed staan. Door dat gaatje weet hij de bal zo te sturen, dat deze met uiterste precisie in het doel belandt.
In de 32e min. heeft Yannick de kans om te doelpunten, echter hij schiet de bal recht in de handen van de doelman. Twee minuten later kan Remy het afmaken, nu gaat de bal naast. Vijf minuten voor tijd heeft Capelle de mogelijkheid om langszij te komen. De speler van Capelle staat recht voor het doel, voor ons gelukkig dat hij de bal
half raakt. Maar ook wij krijgen een kans om verder uit te lopen. Het voorbereidende werk is van Mathijs, hij geeft de bal hard voor, Yannick krijgt zijn hoofd tegen de bal, echter ziet de bal net overgaan.
Capelle ziet net voor de rust de gelijkmaker in rook op gaan, uit een vrije trap wordt de bal over gekopt. Het is zeker niet dat Capelle geen kansen krijgt. Maar de thuisploeg gaat met een minimale voorsprong rusten.
In de 50e wordt er door Capelle (Christiaan van Hilst) een eigen doelpunt geproduceerd. Voor een heel groot gedeelte is dit doelpunt op conto van Mathijs te schrijven. Een speler van Capelle wordt door Mathijs uitgelopen, bij de achterlijn geeft hij de bal hard voor. Van Hilst kan de bal niet goed verwerken en loopt met de bal zo het doel in. Is de 2-0 een veilige voorsprong?
Capelle deelt wel is waar enkele speldenprikjes uit, maar altijd zit er wel een NOAD speler tussen, die dan Capelle niet verder laat komen. In de 71e min. wordt Yannick gewisseld voor Stefan. In de 80e min. goed samenspel tussen Yassine en Mathijs, met deze actie is het resultaat een corner. Een minuut later wordt er door Mathijs net naast gemikt. In de 82e min. kunnen we weer juichen. Op aangeven van Remy is het invaller Stefan die het derde doelpunt maakte.
Gelijk daarna wordt Yassine gewisseld voor Ian. In de 84e min. is Mathijs niet zelfzuchtig, ziet dat invaller Ian er ook goed voor staat en stuurt daarom de bal naar Ian en beheerst kan Ian afdrukken. We staan met 4-0 voor, ongekende weelde. De derde wissel wordt al vrij snel hierna doorgevoerd. Max komt Sven aflossen.
Net voor de tijd ging verstrijken had Capelle de mogelijkheid om te kunnen doelpunten. Men staat in de vijf en dan is het moeilijker om de bal over het doel te krijgen, dan er in. Dit gebeurde wel en dat is tekenend voor deze wedstrijd. Capelle niet bij machte om te kunnen scoren en NOAD ziet een 4-0 voorsprong op het scorebord staan. Waar gaat dit naar toe? Maar wel een heel lekker gevoel.

ALTENA 1 – NOAD’32 1      07-10-2017
Ruststand: 0-1 Eindstand: 0-2
Scheidsrechter: Labeur uit Steenbergen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman/Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Mark Bouman-Sven Bleijenberg-Francois Toonen-Corné mouthaan-Max Bouwmeester-Mo Makhlouf
Reserve: Francois-Nick-Mo-Max-Corné (r.d.)
Gewisseld: Jeroen-Remy-Mark
Ingevallen:Francois-Nick-Mo
Gele kaart NOAD: Jeroen en Ruben/W
Gele kaarten ALTENA: 4x
Doelpunten: Ruben/B en Remy
Vooraf toch een beetje buikpijn hoe deze wedstrijd zal gaan verlopen. Altena heeft toch bagage van uit de 2e klasse meegenomen. Echter daar was deze middag niet zoveel van te merken. We gingen goed in de strijd mee, hoewel we in het begin aan het kunstgras moesten wennen. In de 10e min. kregen we al een goede kans. Mathijs had het voorbereidende werk en Remy was de afmaker. Alles ging goed, alleen werd de bal van de lijn gehaald.
In de 25e min. komen we wel op voorsprong, na een prachtige aanval komt de bal bij Remy, subtiel wordt de bal doorgegeven naar Ruben/B en deze speler weet raad met de geboden kans en schuift de bal heel bekwaam in het doel. Een mooie meevaller om in deze fase van de wedstrijd op voorsprong te komen.
Op het einde van de 1e helft kwam Altena nog wat opzetten om het negatieve om te zetten. In de 43e min. de kans voor Altena om op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet kon de bal, in principe zo ingetikt worden, echter de bal werd verkeerd geraakt en verdween over het doel. Dus konden we met een 0-1 voorsprong gaan rusten.
Na de rust komt Jeroen niet meer terug, zijn vervanger is Francois,die 8 seizoenen bij Altena heeft gespeeld. Wanneer we nog maar net aan de 2e helft zijn begonnen, had Altena zo maar op gelijke hoogte kunnen komen. De achterhoede kreeg de bal verkeerd op de schoen en daardoor ontstond er een gevaarlijke situatie, echter Denzel kwam goed uit en wierp zich voor de bal. Knappe redding.
Het werd een rommelige 2e helft, Altena was niet bij machte om echt druk te zetten. En wij konden niet echt gevaarlijk worden. In de 71e min. verlaat Mark, geblesseerd, het veld voor Mo. In de 77e min. krijgen we een geweldige meevaller. Volgens de scheidsrechter wordt er hands gemaakt in de zestien door Altena. Ik heb niet gezien hoe dit tot stand is gekomen. Volgens velen was het een zwaar gestrafte strafschop. Dit komt voor, de andere keer zijn wij het lijdend voorwerp.
Zo’n geboden laat je niet aan je neus voor bij gaan. Remy gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk de bal tegen het net en laat daardoor Altena ontreddend achter. Met een kwartier te gaan staan we op een mooie 0-2 voorsprong.
Vier minuten later was Mathijs heel dicht bij het derde doelpunt. Hij speelde de bal over de doelman, de bal ging niet hard genoeg en kon daardoor door een Altena speler beroerd worden, daarna kwam de bal  via de laat weer het veld in.  In de 85e min. wordt Remy gewisseld voor Nick.
Na een ruime minuut bijgeteld te hebben floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. We kunnen weer een week teren op een goed resultaat en zien met veel belangstelling uit naar de confrontatie tegen Capelle.

NOAD’32 1- NEO’25 1     30-09-2017
Ruststand: 1-0  Eindstand:4-0
Scheidsrechter: de Fijter uit Rijswijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouma-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Julian Vos-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Michiel Vos-Mark Bouman-Sven Bleijenberg-Michel Sonneveld-Francois Toonen
Reserve:Michel-Francois-Yannick-Nick-Michiel (r.d.)
Gewisseld: Yassine(65e min.)-Remy(74e min)
Wissel: Yannick-Michel
Gele kaart NOAD: Michel
Gele kaarten NEO: 2 x
Doelpunten: 14e min. Julian-68e min. Yannick-73e min. Remy-83e min. Yannick
Yannick beloonde zich deze middag met twee doelpunten. In eerste instantie kon hij, vanwege werkzaamheden, er niet bij zijn. Naar ik begrepen heb belde hij zaterdag nog op, dat hij met schuiven in de diensturen, toch nog zou kunnen komen. Wel is waar iets later, maar kon daardoor op de bank zitten. 25 minuten heeft Yannick nog gespeeld en scoorde twee maal. Dat is toch een mooie beloning voor al die moeite.
In eerste instantie waren we er niet gerust op hoe sterk NEO wel zou zijn. In de loop van de wedstrijd bleek al vrij snel dat NEO niet echt druk kon zetten. Men leunde wat achterover om dan te proberen met een snelle counter er uit te komen. Dat gebeurde ook enkele keren, maar iedere keer waren wij paraat en vooral Denzel  had er een handje van om het gevaar te bezweren.
Redelijk vroeg in de wedstrijd werd de toon gezet door de thuisploeg. We spelen in de 14e min., dan is er een aanval over enkele schijven. Ruben/B aan de basis, deze speler laat de bal naar Yassine gaan, Yassine zet de bal voor en Remy zorgt voor de inzet. Echter de bal wordt in eerste instantie door de doelman gekeerd en dan staat Julian op de juiste plaats om de trekker over te halen en de tussenstand op 1-0 te bepalen.
In de rest van de 1e helft gaat het spelbeeld op en neer. Zowel NOAD als NEO krijgen enkele mogelijkheden om te doelpunten. Met een magere 1-0 voorsprong gaan we rusten.
Na de rust een sterker NOAD, maar in mijn notities staat dat rond de 60e min. NEO probeert om meer druk te zetten. Toen moesten we inderdaad even pas op de plaats maken. We konden gelukkig de nul houden, heel de wedstrijd trouwens en dat is vooral voor de verdediging een lekker gevoel.
Yassine wordt gewisseld voor Yannick. Dan komen we aan de 68e min., een uittrap van Denzel wordt door Remy goed doorgekopt naar Julian. Deze speler gaat richting doel en levert de bal perfect af aan Yannick en Yannick kan vrij simpel de bal in het doel deponeren.
Al vrij snel na het tweede doelpunt volgt het derde doelpunt. Uit een vrije trap van Ruben/B kan Remy goed inschieten en NOAD op een mooie voorsprong van 3-0 zetten. Na dit doelpunt wordt Remy gewisseld voor Michel. En nog is de koek niet op, we willen nog meer doelpunten. En dat lukte nog ook, met nog zo’n 7 minuten op de teller wordt de 4e treffer geproduceerd.
Julian is er alleen door, zijn inzet wordt door de doelman van NEO met de knie gekeerd, Yannick is er als de kippen bij om deze rebound alsnog om te zetten in zijn tweede doelpunt. In totaal is er in deze wedstrijd 4 x gescoord door NOAD’32 en dat betekent dan het een eclatante overwinning is geworden. Wij, als supporters, hebben hiervan genoten. We zitten op de goede weg en moeten zo door  blijven gaan
Bedankt mannen!!

OLYMPIA’60 1 – NOAD’32 1     23-09-2017
Ruststand: 0-0  Eindstand:0-1
Scheidsrechter: Verhoeven uit Tilburg
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ian Arendse-Max Bouwmeester-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mo Makhlouf-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Julian Vos-Jeroen Verschuren-Yassine Exxoubaa-Nick Verheij-Michiel Vos-Mark Bouman
Reserve:Ian-Yassine-Nick-Max-Michiel (r.d.)
Gewisseld: Mo (65e min.)-(Julian 67e min)-Jeroen (57e min.)
Al weer enkele jaren geleden dat we in de competitie tegen deze ploeg gespeeld. Er zijn herkennings punten te noemen, niet op het veld, maar wel in de bestuurskamer. Twee oudgedienden zwaaien daar nog steeds de schepter en het was voor Kees en mij weer een beetje thuiskomen bij Olympia’60.
Wat is er nog meer bekend van Olympia’60? Dat men een goed scorende spits, dat ze vorig seizoen op de vierde plaats zijn gekomen in een andere derde klasse. Dat ze de beker goed doorlopen hebben. Met drie gewonnen wedstrijden zijn ze door naar de volgende ronde.
Verscheidene mensen gesproken hebbende waren we toch niet helemaal gerust op een goede afloop. Gelukkig werden we daarin wel een beetje beschaamd. Met z’n allen is er voor geknokt om tot een goed resultaat te komen. In de eerste helft waren er mogelijkheden over en weer. Olympia speelt graag technisch voetbal, maar hebben een beetje een hekel aan fysieke duels.
Julia kreeg al in de 2e min. een unieke mogelijkheid om te scoren, echter hij gebruikte zijn verkeerde been en daardoor ging de bal over. Echt grote kansen waren er niet en zodoende gingen we dan ook met een 0-0 stand rusten.
Over de tweede helft valt er wat meer te schrijven. De duels werden steviger, want beide partijen wilden toch een goed resultaat neerzetten. In de 51e min. wordt de toon gezet. Mo onderschept een aanval van Olympia, gaat zelf goed door, levert een puike mogelijkheid af voor Mathijs. En deze speler weet daar wel raad mee en poeiert de bal tegen het net en dat betekent een 0-1 voorsprong.
Twee minuten later een goede kans voor de tegenpartij, echter Denzel en de lat voorkwamen dat Dongen op gelijke hoogte zou komen. Uit de corner werd er recht in de handen van Denzel gekopt. De druk werd door Olympia wat meer opgevoerd, het leverde echter alleen wat corners op. Ook Ruben/W moet er nog aan te pas komen om een doelpunt te voorkomen.
Over en weer zijn er nog wat mogelijkheden, echter we kunnen zeer tevreden huiswaarts keren, omdat we de drie punten mee kunnen nemen.

NOAD’32 1-MEC’07 1       19-09-2017
Ruststand: 0-0  Eindstand:2-1
Scheidsrechter: T. Kezer uit Engelen
Trainer: Carlo van Zanten
Leider: Mayco van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Johan v.d. Wetering
Aanvoerder: Remy Schouwenaar
Spelers: Ian Arendse-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Corné Millenaar-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Kevin Sterkenburg-Rik van Straten-Lars Ploeg-Ruben de Waal-Desley de Wit
Reserve:Mark Bouman-Nick Verheij-Dick Vos-Chris van Straten
Gewisseld: Stefan-Desley-Ian
MEC is een zondagvereniging uit Maurik. Een fusieclub tussen Maurik en Echt. Een leuke tegenstander. De eerste helft was een beetje gezapig potje. Na de rust werden de duels van beide kanten wat feller, wat dan ook in totaal drie doelpunten opleverde. In de 55e min. kwamen we eerst op een 0-1 achterstand. Volgens de supporters betrof het een buitenspel doelpunt, echter de scheidsrechter had daar geen boodschap, ondanks het vlagsignaal van onze grensrechter Johan.
Zo’n kleine tien minuten voor het einde kwamen we op gelijke hoogte, Mark liep goed door en rondde deze mogelijkheid af. Ook verrichtte Lars nog een goede redding, uiteindelijk gingen we met de drie punten aan de haal door een vrije trap van Remy.
Het was een samengesteld elftal met spelers van het tweede en aangevuld met spelers van het eerste.
ARKEL 1 –  NOAD’32 1: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0)   16/09/2017
Scheidsrechter: H. Berendsen uit Werkendam
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Francois Toonen-Rik Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Julian Vos-Lars Ploeg-Mo Makhlouf-Yannick Schuurmans-Nick Verheij-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters
Sven bleef in Wijk achter, omdat hij nog op vakantie ging. Ruben de Waal is pas terug van vakantie. John Pootjes en Jin Sawari zijn geblesseerd. Mochten we nog iets in de melk te brokkelen hebben, dan moest er wel gewonnen worden in Arkel. Hoewel in de 1e helft op achterstand gezet werden. (In de 11e min.) werd er toen het beste spel gespeeld. Er waren verscheidene mogelijkheden. Aan de ene wilde men de aanval te lang doorzetten, maar ook stond Arkel steeds op de juiste plaats om het gevaar te bezweren. In de 15e min moest Francois zich al laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Yannick komt voor hem in de plaats.
In de rust wordt Mathijs gewisseld voor Yassine. Van deze speler zien we enkele goede schoten, die een beter lot verdiend hadden. In de 62e min. wordt Julian gewisseld, nu komt Max te spelen. In de 68e min. komen we met 10 man te staan. Rik moest de handrem aantrekken en dat pakte verkeerd uit. Uit een vrije van Remy komen we nog gelijk, echter op het eind van de wedstrijd is het Arkel wat uiteindelijk aan het langste eind trok. Er is nog 1 wedstrijd te spelen tegen MEC’07, deze wedstrijd wordt morgenavond gespeeld. Het is wel te hopen, dat we van die hatelijke nul af komen. Het zal wel een samengesteld elftal worden uit de jeugd, 2e en 1e.

AALBURG CUP

ACHILLES VEEN 1 –  NOAD’32 1: 5-0: (RUSTSTAND: 3-0)
Scheidsrechter: Ron Collé uit Leeerdam
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Corné Mouthaan-Francois Toonen-Michel Sonnveld-Rik Bouman-Jeroen Verschuren-Roy Bleijenberg-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Sven Bleijenberg-Remy Schouwenaar-Mathijs Fitters-Geordie Bauman-Ruben Bouman-Berry van Loon-John Pootjes-Desley de Wit- Michiel Vos (reserve doelman)
Het was bijna allemaal eenrichtingsverkeer, het was duidelijk dat Veen een paar maten te groot was. In de 11e min. scoorde Veen voor het eerst via onderkant lat. In de 18e min. werden we uitgespeeld en werd het 2e doelpunt gemaakt. Het derde doelpunt kwam van de voet van Rik en dus een e.d. Met deze stand zijn we gaan rusten. In de 52e min. een uitgekiend doelpunt van A-V, via binnenkant paal ging de bal het doel in. Ook bij het vijfde doelpunt van Veen, in de 59e min. hadden we niets in te brengen. Corné voorkwam met goede reddingen een grotere achterstand. In het laatste kwartier werd Corné gewisseld voor Michel en die hield zijn doel schoon.

WILHELMINA 1 – NOAD’32 1: 3-2 (RUSTSTAND: 0-2)
Scheidsrechter: W. Vreeswijk
Trainer: Carlo van Zanten
Leider/verzorger: Mayco van Bergeijk
Spelers: Daan de Fijter-Sunny Lama-Ian Arendse-Geordie Bauman-Roy Bleijenberg-Jeroen Bouman-Arne Fuijkschot-Stefan van Herwijnen-Yannick Schuurmans-Kevin Sterkenburg-Kris van Straten-Rik van Straten-Geert-Jan Vos-Gert-Jan Vos-Julian Vos-Desley de Wit.
Met een mooie voorsprong ging men de rust in. Door Arne in de 2e min. en Sunny in de 35e min. (een prachtig doelpunt) werd de voorsprong verkregen. In de 2e helft zette Wilhelmina’26 een tandje erbij en moesten we drie tegentreffers toe staan.
In blessuretijd trok Wilhelmina’26 de overwinning naar zich toe. Daan viel helaas geblesseerd uit (een spoedig hertel toegewenst). Stefan was zijn vervanger.

GDC 1 –  NOAD’32 1: 1-0 (RUSTSTAND: 1-0)
Scheidsrechter: Jeroen Quinten uit Oisterwijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Buman
Spelers: Denzel de Wit-Francois Toonen-Rik Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Sven Bleijenberg-Remy Schouwenaar-Geordie Bauman-Ruben Bouman-Berry van Loon-John Pootjes-Desley de Wit-Hamid Sarwari-Julian Vos-Kevin Sterkenburg-Sunny Lama
In de 2e min. kwamen we op voorsprong. Een perfect uitgevoerde aanval, met een strakke voorzet van Francois, de bal werd vervolgens door Julian knap ingekopt.
In de 2e helft dacht John lekker te gaan “ballen”, echter al na 2 minuten moest hij het veld verlaten met een blessure. Even afwachten hoe deze blessure zal gaan uitvallen. Denzel stond een gedegen wedstrijd te keepen.

Helaas geen vervolg voor NOAD’32 1
Onder tropische​ omstandigheden staat vanmiddag de return van de nacompetitie tegen Hardinx-veld op het programma. Met een redelijk complete selectie gaat de reis per bus naar de Sluisweg in Hardinxveld. Het is niet de wedstrijd geworden die we van te voren hadden gehoopt. Al vrij vroeg scoort Hardinxveld de openingstreffer na een misverstand achterin bij NOAD’32. We lopen continu achter de feiten aan en het is Denzel die ons met een aantal reddingen in de wedstrijd houdt. Echter 10 minuten voor de rust heeft hij geen antwoord op de tweede treffer van Hardinxveld. Met 2-0 gaan we de rust in.
Na de rust zien we een feller NOAD’32. Via Matthijs en Jeroen krijgen we goede kansen op de aansluitingstreffer. Maar na een kwartier neemt Hardinxveld het initiatief weer over. Tien minuten voor tijd valt de genadeslag met de 3-0 en een paar minuten later valt de 4-0. Helaas geen vervolg in de nacompetitie.

SPARTA’30 – N.O.A.D.’32 Ruststand: 0-0  Eindstand:0-0     06-05-2017
Scheidsrechter: Beumer uit Dongen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Mathijs Fitters-Denzel de Wit-Julian Vos-Mo Makhlouf-John Pootjes-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathieu de Bekker-Ian Arendse-Nick Verheij-Mark Bouman-Daan de Fijter-Roy Bleijenberg-Kevin Sterkenburg-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben Bouman
Wisselspelers: Mathieu-Ian-Daan-Nick-Roy-Kevin
Gewisseld: geen wissels
Doelpunten: geen
Doelpunten Sparta’30: geen
Gele kaarten NOAD: Ruben, Mark (volgende wedstrijd geschorst; Sven)
Gele kaarten Sparta’30:  1x
Geblesseerd:Yassine (hamstring)
Geschorst: Rik, Ruben/W, Max en Michel
Het was de gehele middag uitkijken voor de gevaarlijke uitvallen van Sparta’30. Dit team laat zich graag terug zakken en dan met een counter toe te slaan. Daarom moesten wij constant mensen achter houden om dit te kunnen opvangen. Op zich lukte dit aardig tot goed. Maar ja, dit betekent wel dat je in aanvallende zin iets minder bent.
Het was een wedstrijd met twee helften, in de eerste helft was Andel, dat het meeste aanspraak maakte op een voorsprong. Zo was er al in de 2e min. een pegel uit een vrije trap, de bal ging gelukkig onderkant lat weer het veld in. En tegen de rust kreeg men nog twee goede kansen, eentje was er eigenlijk niet te missen. Voor open doel ging de bal alsnog naast. En de 2e kans belandde de bal in het zijnet. Bij ons kreeg Mathijs een paar mogelijkheden.
De tweede helft was van een ander gehalte, toen maakten wij de meeste aanspraak op een overwinning. Sparta’30 is amper aan ons doel geweest. In de 61e min. kregen we de ultieme kans om op voorsprong te komen. Er zou door Sparta’30 hands zijn gemaakt. Vervolgens legde de scheidsrechter de bal op de stip. Helaas ……. wordt de inzet van Remy door de doelman gekeerd.
Uiteindelijk blijft het een 0-0 pot en moeten met 1 punt genoegen nemen. Veel bekende namen bij Sparta’30 zullen we volgend seizoen niet meer terug zien. Een zestal spelers heeft afscheid genomen.

ZUILICHEM – N.O.A.D.’32  Ruststand: 2-0  Eindstand:3-1     22-04-2017
Scheidsrechter: A. Fitters
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Wim v.d. Velden
Aanvoerder: Mark Bouman/Rik Bouman
Spelers: Mathijs Fitters-Rik Bouman-Denzel de Wit-Julian Vos-Michel Sonneveld-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-John Pootjes-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathieu de Bekker-Ian Arendse-Stefan van Herwijnen-Corne Mouthaan-Nick Verheij-Mark Bouman
Wisselspelers: Mathieu-Ian-Stefan-Corne-Nick
Gewisseld: tijdens de rust John met Mathieu; 67e min. Michel met Ian; 86e min. Mark met Nick
Doelpunten: 71e Remy (strafschop)
Doelpunten Zuilichem: 5e Patrick Kooijman (strafschop); 45e min. Erik van Dalen; 84e Jiellis van Veen
Gele kaarten NOAD: Rik-Ruben-Michel (volgende wedstrijd allen geschorst)
Gele kaarten Zuilichem:  2x
Geblesseerd:Yassine (hamstring)
Geschorst: Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Max Bouwmeester
Afwezig: Sven
Het was van begin af aan al een sterk begin van Zuilichem. In de 5e min. moet er al aan de noodrem getrokken worden. En dat leverde al direct een pijnlijke situatie op, want de bal werd op de stip gelegd. Patrick Kooijman faalde niet en zodoende stonden we al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand.
In de 10e min. zien we een goede trap van Mathijs, de bal wordt door de doelman met moeite tot een corner gemaakt. We zien het gewoonweg aankomen, dat Zuilichem nog een keer gaat scoren. Zuilichem loopt verscheidene malen onze achterhoede er uit door de lange bal te hanteren. We mochten van geluk spreken, dat Zuilichem daaruit niet scoorde.
Op slag van rust was het echter wel raak, Erik van Dalen strafte het af en daarom gingen we met 2-0 achterstand de rust in.
Hoewel de 2e helft iets beter was, hoewel we iets meer aandrongen, kunnen we in principe weinig situaties naar voren halen, waarbij we kunnen zeggen, daaruit had gescoord dienen te worden. In de 71e min. kregen we nog een beetje hoop. Nu werd bij Zuilichem de bal op de stip gelegd, daar Remy “neergelegd” werd. Deze speler verzilverde de kans en bracht de achterstand tot 2-1 terug, Toen dachten we even, wellicht kunnen we nog puntje pakken.
Maar helaas gaf het niet het gewenste resultaat. We werden zelfs nog meer met de feiten op onze  neus gedrukt, want zo’n 6 minuten voor tijd kon Jiellis van Veen hard inkoppen. Dit doelpunt kwam uit een vrije trap tot stand. Ook bracht nog eens de paal redding op een inzet van Zuilichem. We kunnen concluderen, dat we niet bij de les waren en dat de Zuilichemse muur niet te slechten was

NEO’25 – NOAD’32: 0-1 (RUSTSTAND: 0-1)  – 25.03.2017
Scheidsrechter: H. de Fijter uit Rijswijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Wim v.d. Velden
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Mathieu de Bekker-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathijs Fitters-Yassine Ezzoubaa-Rik Bouman-Denzel de Wit-Julian Vos-Stefan van Herwijnen-Rik Bok-Michel Sonneveld-Ian Arendse-Corné Mouthaan-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Stefan van Herwijnen-Mark Bouman
Wisselspelers: Stefan-Rik-Remy-Michel-Ian-Corné
Gewisseld: 61e min. Yannick voor Michel; 90e min. Mathieu voor Ian
Doelpunten NOAD: 37e min. Ruben de Waal
Doelpunten NEO’25:geen
Gele kaarten NOAD: Mark (volgende wedstrijd geschorst
Gele kaarten NEO’25: 2 x
Geblesseerd: John-Sven
Geschorst: Max Bouwmeester-Jeroen Verschuren
De eerste helft ging het nog van onze kant, vooral in het begin probeerde wij het voetballend vermogen te laten prefereren. Daarna gingen we met NEO mee voetballen en dat was niet best. Wanneer er geen doelpunt gevallen was, dan hadden we daar ook vrede mee gehad. Misschien hebben wij nog wel de beste kansen gehad. Daarom een niet geheel onverdiende overwinning?
Gelukkig kunnen we de stand niet meer terug draaien en blijven de drie punten van ons. Het gaf de overwinning toch wat glans. Waarom? Volgens mij is het al een poosje geleden dat we de volle winst konden pakken in Sprang, dat is in ieder geval gelukt.
Een goede kans kreeg Ruben/B in de 20e min., misschien voor een leek zo in te schieten, echter de bal ging
over. In de 37e min. viel het doelpunt voor NOAD. Uit een corner van Ruben/B werd door Mathijs de bal goed ingekopt. Op de doellijn stond echter een NEO speler die de bal van de lijn keerde, de bal werd niet afdoende weg gewerkt en daar was Ruben/W als de kippen bij, hij zette als laatste zijn schoen tegen de bal en daarmee werd het doelpunt aangetekend.
De grootste gemene deler was de forse wind, stond dwars over het veld, dit was voor de spelers de grootste tegenstander. Echt goed voetballen kon in principe niet, mede daardoor werd het een zeer gezapig potje. Waren er van onze kant nog mogelijkheden?
In het begin van de 2e helft had Mathieu een redelijke mogelijkheid. Wat ik me nog kan herinneren had Mathijs nog een probeersel. In de extra tijd was het Ruben/B die uit een vrije trap nog wat voor roering zorgde. De bal werd over getikt door de doelman van NEO.
Heel snel deze wedstrijd vergeten en ons richten op aanstaande zaterdag.
Anton