NOAD’32 1

WILLEM II 1-NOAD’32 1      28-10-2017
Ruststand: 0-2    Eindstand: 0-4
Scheidsrechter:J. Priest
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurman-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Stefan van Herwijnen-Lars Ploeg-Francois Toonen-John Pootjes-Julian Vos-Mo Makhlouf
Reserve: Lars-Stefan-John-Julian
Gewisseld: Jeroen-Yannick
Ingevallen: John-Stefan
Gele kaarten NOAD: Mo
Gele kaarten Willem II: 2
Rode kaarten Willem II: 1
Doelpunten: Remy 2 x – Ruben-Sven
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het spel van NOAD uitmuntend, daarna werd het op zich een stuk minder. Niet qua werklust, dat was er deze middag zeker weer waar te nemen. En dat is toch een genot om naar te kijken.
Om kansen af te maken had Mathijs niet helemaal zijn middag. Het begon al in de 5e min., een steekballetje van Sven kwam bij Mathijs aan, echter hij stuitte op de doelman van Willem II, deze doelman zou in de wedstrijd nog meer een sta in de weg zijn. Na een kwartier gespeeld te hebben had Mo zijn handen vol aan de spits van Willem II, zijn tegenstander was hem iets te vlug af, echter nu stond onze doelman op de juiste plaats en verijdelde deze kans.
In de 17e min. was het Ruben die de bal naar Mathijs schoof, echter hetzelfde scenario als in de 5e min. In de 18e min. kon de wedstrijd toch open gebroken worden, in onze ogen werd er gemakkelijk een strafschop gegeven, maar ja we zullen het ook wel eens anders mee maken. Remy gaat achter de bal staan en verzilverde deze kans en brengt NOAD op een 0-1 voorsprong. Willem II laat zich niet helemaal onbetuigd in de 21e min., uit een vrije trap valt de bal net achter de verdediging, er zou een gevaarlijke situatie kunnen ontstaan, ware het niet dat de bal achter ging.
In de 37e min. moet Denzel nog even attent zijn, maar enkele minuten daarna kunnen we onze armen weer omhoog doen gaan, Ruben weet van redelijke afstand, op een prachtige manier, een mooi doelpunt te produceren. Voor zulke momenten gaan we naar het voetbalveld. En niet onbelangrijk, we staan met 0-2 voor.
In de 43e min. krijgt een speler van Willem II de rode kaart gepresenteerd, omdat hij opzettelijk op een been zou gaan staan. Van verscheidene kanten, vooral van WII, dat deze actie per ongeluk ging. Voor mij was het niet waar te nemen, omdat ik aan de andere kant van het veld stond.
Direct na rust had Mathijs de kans om de score omhoog te krikken, echter de bal ging voorlangs. Er zijn twee momenten voor Willem II, dat men dichter bij had kunnen komen. De eerste keer stond Denzel in de weg om zijn doel schoon te houden en de 2e keer was in de 77e min., ook nu een gemakkelijk gegeven strafschop. Zouden we de eerste tegentreffer gaan incasseren? De Willem II speler gunde NOAD de 0 status, want de bal werd ruimschoots naast geschoten. Op dat moment was de score al opgelopen tot 0-4.
Het was duidelijk te zien dat Willem II met een man minder speelde. Op zich speelden we het zeker niet slecht uit, het werd min of meer een kat en muis spel. Alleen de score bleef in de tweede helft op 2 doelpunten steken. In de 57e min. speelde Remy zich mooi vrij en schoof de bal in het doel. Het andere doelpunt viel in de 67e min. De ingevallen John had het voorbereidende werk en daarna was het Sven, die de trekker overhaalde en toen al de eindstand op 0-4 bepaalde.
In principe hadden wij nog enkele doelpunten meer moeten maken. Vooral in de laatste minuten probeerden we prijs te gaan schieten, maar iedere keer zat er wel iets tussen van Willem II. Een uitslag van 2-7 had een goede weergave geweest van deze wedstrijd. Maar dat is niet zo, want de scheidsrechter heeft een stand van 0-4 doorgegeven. En daar zijn we best tevreden mee.
Rest nog te vermelden, dat er 2 x gewisseld is. In de 65e min. heeft Jeroen het veld verlaten, voor hem kwam John in de plaats. De 2e wissel vond plaats in de 74e min., Stefan kwam Yannick aflossen. We kunnen weer een week teren op deze overwinning, maar aan het eind van de week gaan we richting GDC.

SSC’55 – NOAD’32 1      21-10-2017
Ruststand: 0-1    Eindstand: 0-2
Scheidsrechter: W. Thobokholt
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurman-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Ian Arendse-Lars Ploeg-Francois Toonen-John Pootjes
Reserve: Lars-Stefan-John-Ian-Max-Francois
Gewisseld: Mathijs-Yannick-Yassine
Ingevallen: John-Francois-Stefan
Gele kaarten NOAD: 0
Gele kaarten SSC’55: 1
Doelpunten: Remy en Francois
Wanneer ik de doelpunten beschrijf, dan heb ik het grootste gedeelte over de wedstrijd beschreven. We konden de wedstrijd controleren, dat kwam mede doordat SSC’55 niet bij machte was om een echte vuist te maken. Men werkte wel hard, maar het leverde niet echt veel gevaar voor ons doel op. Vooral in de beginfase en die duurde vrij lang, was het van beide partijen aftasten hoe de verhoudingen in het veld waren.
In de 23e min. kwamen we toch op voorsprong, een balletje van Mathijs op Remy, die heel leep, vernuftig of hoe je het ook mag noemen, de bal in het doel deponeerde. Verdiend? Laten we daar maar niet over hebben, we staan gewoon met 0-1 voor en dat kunnen ze ons niet meer afnemen was de algemene gedachte,
Na de rust probeerde SSC’55 de bakens te verzetten, men probeerde de 1-1 te forceren. Maar daar kwamen ze niet goed mee uit de verf. Ze mochten wel is waar verscheidene corners nemen (die gaven we soms heel gemakkelijk weg), maar het grote gevaar daaruit bleef verre van daar. In de 72e min. komt John de geblesseerde Mathijs aflossen. John is een hele tijd geblesseerd geweest, wegens een blessure die hij op liep tijdens de Aalburgcup.
We raakten wel de grip op het middenveld kwijt. Een minuut f acht voor tijd wordt Yassine gewisseld, zijn vervanger is Francois. En deze speler staat nog maar een paar minuten in het veld of hij kan al juichen om de 0-2. Net buiten de zestien schiet Francois op het doel, normaal gesproken was de bal een prooi geweest voor de doelman, echter onderweg wordt de bal nog aangeraakt en daardoor staat de doelman op het verkeerde been en zo verdween de bal alsnog over de doellijn en staan we op een veilige 0-2 voorsprong.
De laatste wissel wordt ook nog uitgevoerd, Nick komt Yannick aflossen. De laatste minuten kunnen we gecontroleerd uitspelen en is het helemaal gedaan met tegenstander SSC55. We konden de wedstrijd met een positief saldo afsluiten. Was alles dan zo positief? Dat was het zeker niet, wanneer we tegen een scherper team gespeeld, dan hadden we het waarschijnlijk niet zo afgebracht. Daarom kan er van de week nog veel geschaafd worden en kunnen we gerust met beide benen op de grond blijven. Maar de punten hebben we wel!!!!

NOAD’32 1- SV CAPELLE     14-10-2017
Ruststand: 1-0   Eindstand: 4-0
Scheidsrechter: J. IJpelaar uit Kaatsheuvel
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg/Ruben Bouman
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Sven Bleijenberg-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Ian Arendse-Lars Ploeg
Reserve: Stefan-Ian-Max-Lars (r.d.)
Gewisseld: Yassine-Sven-Yannick
Ingevallen:Ian-Stefan-Max
Gele kaart NOAD: Max-Ruben/B-Sven
Gele kaarten ALTENA: 1x
Doelpunten: Remy-e.d.-Ian-Stefan
Francois heeft nog niet het geluk om hele wedstrijden te kunnen spelen. Vorige week goed ingevallen bij Altena, nu helaas weer langs de kant wegens een blessure. Beterschap toegewenst. Tevens zullen we Mark Bouman enkele weken moeten missen. In de wedstrijd tegen Altena heeft Mark een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen. Mark een spoedig herstel toegewenst.
Capelle heeft een goed voetballende ploeg, men was zeker niet de mindere op het veld. Echter dit konden ze niet uitdrukken in doelpunten. In de 25e min. komen we op voorsprong, we hebben een vrije trap te nemen. Remy gaat achter de bal staan, hij ziet de muur niet goed staan. Door dat gaatje weet hij de bal zo te sturen, dat deze met uiterste precisie in het doel belandt.
In de 32e min. heeft Yannick de kans om te doelpunten, echter hij schiet de bal recht in de handen van de doelman. Twee minuten later kan Remy het afmaken, nu gaat de bal naast. Vijf minuten voor tijd heeft Capelle de mogelijkheid om langszij te komen. De speler van Capelle staat recht voor het doel, voor ons gelukkig dat hij de bal
half raakt. Maar ook wij krijgen een kans om verder uit te lopen. Het voorbereidende werk is van Mathijs, hij geeft de bal hard voor, Yannick krijgt zijn hoofd tegen de bal, echter ziet de bal net overgaan.
Capelle ziet net voor de rust de gelijkmaker in rook op gaan, uit een vrije trap wordt de bal over gekopt. Het is zeker niet dat Capelle geen kansen krijgt. Maar de thuisploeg gaat met een minimale voorsprong rusten.
In de 50e wordt er door Capelle (Christiaan van Hilst) een eigen doelpunt geproduceerd. Voor een heel groot gedeelte is dit doelpunt op conto van Mathijs te schrijven. Een speler van Capelle wordt door Mathijs uitgelopen, bij de achterlijn geeft hij de bal hard voor. Van Hilst kan de bal niet goed verwerken en loopt met de bal zo het doel in. Is de 2-0 een veilige voorsprong?
Capelle deelt wel is waar enkele speldenprikjes uit, maar altijd zit er wel een NOAD speler tussen, die dan Capelle niet verder laat komen. In de 71e min. wordt Yannick gewisseld voor Stefan. In de 80e min. goed samenspel tussen Yassine en Mathijs, met deze actie is het resultaat een corner. Een minuut later wordt er door Mathijs net naast gemikt. In de 82e min. kunnen we weer juichen. Op aangeven van Remy is het invaller Stefan die het derde doelpunt maakte.
Gelijk daarna wordt Yassine gewisseld voor Ian. In de 84e min. is Mathijs niet zelfzuchtig, ziet dat invaller Ian er ook goed voor staat en stuurt daarom de bal naar Ian en beheerst kan Ian afdrukken. We staan met 4-0 voor, ongekende weelde. De derde wissel wordt al vrij snel hierna doorgevoerd. Max komt Sven aflossen.
Net voor de tijd ging verstrijken had Capelle de mogelijkheid om te kunnen doelpunten. Men staat in de vijf en dan is het moeilijker om de bal over het doel te krijgen, dan er in. Dit gebeurde wel en dat is tekenend voor deze wedstrijd. Capelle niet bij machte om te kunnen scoren en NOAD ziet een 4-0 voorsprong op het scorebord staan. Waar gaat dit naar toe? Maar wel een heel lekker gevoel.

ALTENA 1 – NOAD’32 1      07-10-2017
Ruststand: 0-1 Eindstand: 0-2
Scheidsrechter: Labeur uit Steenbergen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman/Sven Bleijenberg
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Mark Bouman-Sven Bleijenberg-Francois Toonen-Corné mouthaan-Max Bouwmeester-Mo Makhlouf
Reserve: Francois-Nick-Mo-Max-Corné (r.d.)
Gewisseld: Jeroen-Remy-Mark
Ingevallen:Francois-Nick-Mo
Gele kaart NOAD: Jeroen en Ruben/W
Gele kaarten ALTENA: 4x
Doelpunten: Ruben/B en Remy
Vooraf toch een beetje buikpijn hoe deze wedstrijd zal gaan verlopen. Altena heeft toch bagage van uit de 2e klasse meegenomen. Echter daar was deze middag niet zoveel van te merken. We gingen goed in de strijd mee, hoewel we in het begin aan het kunstgras moesten wennen. In de 10e min. kregen we al een goede kans. Mathijs had het voorbereidende werk en Remy was de afmaker. Alles ging goed, alleen werd de bal van de lijn gehaald.
In de 25e min. komen we wel op voorsprong, na een prachtige aanval komt de bal bij Remy, subtiel wordt de bal doorgegeven naar Ruben/B en deze speler weet raad met de geboden kans en schuift de bal heel bekwaam in het doel. Een mooie meevaller om in deze fase van de wedstrijd op voorsprong te komen.
Op het einde van de 1e helft kwam Altena nog wat opzetten om het negatieve om te zetten. In de 43e min. de kans voor Altena om op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet kon de bal, in principe zo ingetikt worden, echter de bal werd verkeerd geraakt en verdween over het doel. Dus konden we met een 0-1 voorsprong gaan rusten.
Na de rust komt Jeroen niet meer terug, zijn vervanger is Francois,die 8 seizoenen bij Altena heeft gespeeld. Wanneer we nog maar net aan de 2e helft zijn begonnen, had Altena zo maar op gelijke hoogte kunnen komen. De achterhoede kreeg de bal verkeerd op de schoen en daardoor ontstond er een gevaarlijke situatie, echter Denzel kwam goed uit en wierp zich voor de bal. Knappe redding.
Het werd een rommelige 2e helft, Altena was niet bij machte om echt druk te zetten. En wij konden niet echt gevaarlijk worden. In de 71e min. verlaat Mark, geblesseerd, het veld voor Mo. In de 77e min. krijgen we een geweldige meevaller. Volgens de scheidsrechter wordt er hands gemaakt in de zestien door Altena. Ik heb niet gezien hoe dit tot stand is gekomen. Volgens velen was het een zwaar gestrafte strafschop. Dit komt voor, de andere keer zijn wij het lijdend voorwerp.
Zo’n geboden laat je niet aan je neus voor bij gaan. Remy gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk de bal tegen het net en laat daardoor Altena ontreddend achter. Met een kwartier te gaan staan we op een mooie 0-2 voorsprong.
Vier minuten later was Mathijs heel dicht bij het derde doelpunt. Hij speelde de bal over de doelman, de bal ging niet hard genoeg en kon daardoor door een Altena speler beroerd worden, daarna kwam de bal  via de laat weer het veld in.  In de 85e min. wordt Remy gewisseld voor Nick.
Na een ruime minuut bijgeteld te hebben floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. We kunnen weer een week teren op een goed resultaat en zien met veel belangstelling uit naar de confrontatie tegen Capelle.

NOAD’32 1- NEO’25 1     30-09-2017
Ruststand: 1-0  Eindstand:4-0
Scheidsrechter: de Fijter uit Rijswijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouma-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Julian Vos-Jeroen Verschuren-Yassine Ezzoubaa-Nick Verheij-Michiel Vos-Mark Bouman-Sven Bleijenberg-Michel Sonneveld-Francois Toonen
Reserve:Michel-Francois-Yannick-Nick-Michiel (r.d.)
Gewisseld: Yassine(65e min.)-Remy(74e min)
Wissel: Yannick-Michel
Gele kaart NOAD: Michel
Gele kaarten NEO: 2 x
Doelpunten: 14e min. Julian-68e min. Yannick-73e min. Remy-83e min. Yannick
Yannick beloonde zich deze middag met twee doelpunten. In eerste instantie kon hij, vanwege werkzaamheden, er niet bij zijn. Naar ik begrepen heb belde hij zaterdag nog op, dat hij met schuiven in de diensturen, toch nog zou kunnen komen. Wel is waar iets later, maar kon daardoor op de bank zitten. 25 minuten heeft Yannick nog gespeeld en scoorde twee maal. Dat is toch een mooie beloning voor al die moeite.
In eerste instantie waren we er niet gerust op hoe sterk NEO wel zou zijn. In de loop van de wedstrijd bleek al vrij snel dat NEO niet echt druk kon zetten. Men leunde wat achterover om dan te proberen met een snelle counter er uit te komen. Dat gebeurde ook enkele keren, maar iedere keer waren wij paraat en vooral Denzel  had er een handje van om het gevaar te bezweren.
Redelijk vroeg in de wedstrijd werd de toon gezet door de thuisploeg. We spelen in de 14e min., dan is er een aanval over enkele schijven. Ruben/B aan de basis, deze speler laat de bal naar Yassine gaan, Yassine zet de bal voor en Remy zorgt voor de inzet. Echter de bal wordt in eerste instantie door de doelman gekeerd en dan staat Julian op de juiste plaats om de trekker over te halen en de tussenstand op 1-0 te bepalen.
In de rest van de 1e helft gaat het spelbeeld op en neer. Zowel NOAD als NEO krijgen enkele mogelijkheden om te doelpunten. Met een magere 1-0 voorsprong gaan we rusten.
Na de rust een sterker NOAD, maar in mijn notities staat dat rond de 60e min. NEO probeert om meer druk te zetten. Toen moesten we inderdaad even pas op de plaats maken. We konden gelukkig de nul houden, heel de wedstrijd trouwens en dat is vooral voor de verdediging een lekker gevoel.
Yassine wordt gewisseld voor Yannick. Dan komen we aan de 68e min., een uittrap van Denzel wordt door Remy goed doorgekopt naar Julian. Deze speler gaat richting doel en levert de bal perfect af aan Yannick en Yannick kan vrij simpel de bal in het doel deponeren.
Al vrij snel na het tweede doelpunt volgt het derde doelpunt. Uit een vrije trap van Ruben/B kan Remy goed inschieten en NOAD op een mooie voorsprong van 3-0 zetten. Na dit doelpunt wordt Remy gewisseld voor Michel. En nog is de koek niet op, we willen nog meer doelpunten. En dat lukte nog ook, met nog zo’n 7 minuten op de teller wordt de 4e treffer geproduceerd.
Julian is er alleen door, zijn inzet wordt door de doelman van NEO met de knie gekeerd, Yannick is er als de kippen bij om deze rebound alsnog om te zetten in zijn tweede doelpunt. In totaal is er in deze wedstrijd 4 x gescoord door NOAD’32 en dat betekent dan het een eclatante overwinning is geworden. Wij, als supporters, hebben hiervan genoten. We zitten op de goede weg en moeten zo door  blijven gaan
Bedankt mannen!!

OLYMPIA’60 1 – NOAD’32 1     23-09-2017
Ruststand: 0-0  Eindstand:0-1
Scheidsrechter: Verhoeven uit Tilburg
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Ian Arendse-Max Bouwmeester-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Ruben de Waal-Denzel de Wit-Rik Bouman-Mo Makhlouf-Mathijs Fitters-Ruben Bouman-Julian Vos-Jeroen Verschuren-Yassine Exxoubaa-Nick Verheij-Michiel Vos-Mark Bouman
Reserve:Ian-Yassine-Nick-Max-Michiel (r.d.)
Gewisseld: Mo (65e min.)-(Julian 67e min)-Jeroen (57e min.)
Al weer enkele jaren geleden dat we in de competitie tegen deze ploeg gespeeld. Er zijn herkennings punten te noemen, niet op het veld, maar wel in de bestuurskamer. Twee oudgedienden zwaaien daar nog steeds de schepter en het was voor Kees en mij weer een beetje thuiskomen bij Olympia’60.
Wat is er nog meer bekend van Olympia’60? Dat men een goed scorende spits, dat ze vorig seizoen op de vierde plaats zijn gekomen in een andere derde klasse. Dat ze de beker goed doorlopen hebben. Met drie gewonnen wedstrijden zijn ze door naar de volgende ronde.
Verscheidene mensen gesproken hebbende waren we toch niet helemaal gerust op een goede afloop. Gelukkig werden we daarin wel een beetje beschaamd. Met z’n allen is er voor geknokt om tot een goed resultaat te komen. In de eerste helft waren er mogelijkheden over en weer. Olympia speelt graag technisch voetbal, maar hebben een beetje een hekel aan fysieke duels.
Julia kreeg al in de 2e min. een unieke mogelijkheid om te scoren, echter hij gebruikte zijn verkeerde been en daardoor ging de bal over. Echt grote kansen waren er niet en zodoende gingen we dan ook met een 0-0 stand rusten.
Over de tweede helft valt er wat meer te schrijven. De duels werden steviger, want beide partijen wilden toch een goed resultaat neerzetten. In de 51e min. wordt de toon gezet. Mo onderschept een aanval van Olympia, gaat zelf goed door, levert een puike mogelijkheid af voor Mathijs. En deze speler weet daar wel raad mee en poeiert de bal tegen het net en dat betekent een 0-1 voorsprong.
Twee minuten later een goede kans voor de tegenpartij, echter Denzel en de lat voorkwamen dat Dongen op gelijke hoogte zou komen. Uit de corner werd er recht in de handen van Denzel gekopt. De druk werd door Olympia wat meer opgevoerd, het leverde echter alleen wat corners op. Ook Ruben/W moet er nog aan te pas komen om een doelpunt te voorkomen.
Over en weer zijn er nog wat mogelijkheden, echter we kunnen zeer tevreden huiswaarts keren, omdat we de drie punten mee kunnen nemen.

NOAD’32 1-MEC’07 1       19-09-2017
Ruststand: 0-0  Eindstand:2-1
Scheidsrechter: T. Kezer uit Engelen
Trainer: Carlo van Zanten
Leider: Mayco van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Johan v.d. Wetering
Aanvoerder: Remy Schouwenaar
Spelers: Ian Arendse-Max Bouwmeester-Stefan van Herwijnen-Corné Millenaar-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Kevin Sterkenburg-Rik van Straten-Lars Ploeg-Ruben de Waal-Desley de Wit
Reserve:Mark Bouman-Nick Verheij-Dick Vos-Chris van Straten
Gewisseld: Stefan-Desley-Ian
MEC is een zondagvereniging uit Maurik. Een fusieclub tussen Maurik en Echt. Een leuke tegenstander. De eerste helft was een beetje gezapig potje. Na de rust werden de duels van beide kanten wat feller, wat dan ook in totaal drie doelpunten opleverde. In de 55e min. kwamen we eerst op een 0-1 achterstand. Volgens de supporters betrof het een buitenspel doelpunt, echter de scheidsrechter had daar geen boodschap, ondanks het vlagsignaal van onze grensrechter Johan.
Zo’n kleine tien minuten voor het einde kwamen we op gelijke hoogte, Mark liep goed door en rondde deze mogelijkheid af. Ook verrichtte Lars nog een goede redding, uiteindelijk gingen we met de drie punten aan de haal door een vrije trap van Remy.
Het was een samengesteld elftal met spelers van het tweede en aangevuld met spelers van het eerste.
ARKEL 1 –  NOAD’32 1: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0)   16/09/2017
Scheidsrechter: H. Berendsen uit Werkendam
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Denzel de Wit-Francois Toonen-Rik Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Remy Schouwenaar-Ruben Bouman-Julian Vos-Lars Ploeg-Mo Makhlouf-Yannick Schuurmans-Nick Verheij-Jeroen Verschuren-Mathijs Fitters
Sven bleef in Wijk achter, omdat hij nog op vakantie ging. Ruben de Waal is pas terug van vakantie. John Pootjes en Jin Sawari zijn geblesseerd. Mochten we nog iets in de melk te brokkelen hebben, dan moest er wel gewonnen worden in Arkel. Hoewel in de 1e helft op achterstand gezet werden. (In de 11e min.) werd er toen het beste spel gespeeld. Er waren verscheidene mogelijkheden. Aan de ene wilde men de aanval te lang doorzetten, maar ook stond Arkel steeds op de juiste plaats om het gevaar te bezweren. In de 15e min moest Francois zich al laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Yannick komt voor hem in de plaats.
In de rust wordt Mathijs gewisseld voor Yassine. Van deze speler zien we enkele goede schoten, die een beter lot verdiend hadden. In de 62e min. wordt Julian gewisseld, nu komt Max te spelen. In de 68e min. komen we met 10 man te staan. Rik moest de handrem aantrekken en dat pakte verkeerd uit. Uit een vrije van Remy komen we nog gelijk, echter op het eind van de wedstrijd is het Arkel wat uiteindelijk aan het langste eind trok. Er is nog 1 wedstrijd te spelen tegen MEC’07, deze wedstrijd wordt morgenavond gespeeld. Het is wel te hopen, dat we van die hatelijke nul af komen. Het zal wel een samengesteld elftal worden uit de jeugd, 2e en 1e.

AALBURG CUP

ACHILLES VEEN 1 –  NOAD’32 1: 5-0: (RUSTSTAND: 3-0)
Scheidsrechter: Ron Collé uit Leeerdam
Trainer: Rob van Loon
Leider: absent
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Sven Bleijenberg
Spelers: Corné Mouthaan-Francois Toonen-Michel Sonnveld-Rik Bouman-Jeroen Verschuren-Roy Bleijenberg-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Sven Bleijenberg-Remy Schouwenaar-Mathijs Fitters-Geordie Bauman-Ruben Bouman-Berry van Loon-John Pootjes-Desley de Wit- Michiel Vos (reserve doelman)
Het was bijna allemaal eenrichtingsverkeer, het was duidelijk dat Veen een paar maten te groot was. In de 11e min. scoorde Veen voor het eerst via onderkant lat. In de 18e min. werden we uitgespeeld en werd het 2e doelpunt gemaakt. Het derde doelpunt kwam van de voet van Rik en dus een e.d. Met deze stand zijn we gaan rusten. In de 52e min. een uitgekiend doelpunt van A-V, via binnenkant paal ging de bal het doel in. Ook bij het vijfde doelpunt van Veen, in de 59e min. hadden we niets in te brengen. Corné voorkwam met goede reddingen een grotere achterstand. In het laatste kwartier werd Corné gewisseld voor Michel en die hield zijn doel schoon.

WILHELMINA 1 – NOAD’32 1: 3-2 (RUSTSTAND: 0-2)
Scheidsrechter: W. Vreeswijk
Trainer: Carlo van Zanten
Leider/verzorger: Mayco van Bergeijk
Spelers: Daan de Fijter-Sunny Lama-Ian Arendse-Geordie Bauman-Roy Bleijenberg-Jeroen Bouman-Arne Fuijkschot-Stefan van Herwijnen-Yannick Schuurmans-Kevin Sterkenburg-Kris van Straten-Rik van Straten-Geert-Jan Vos-Gert-Jan Vos-Julian Vos-Desley de Wit.
Met een mooie voorsprong ging men de rust in. Door Arne in de 2e min. en Sunny in de 35e min. (een prachtig doelpunt) werd de voorsprong verkregen. In de 2e helft zette Wilhelmina’26 een tandje erbij en moesten we drie tegentreffers toe staan.
In blessuretijd trok Wilhelmina’26 de overwinning naar zich toe. Daan viel helaas geblesseerd uit (een spoedig hertel toegewenst). Stefan was zijn vervanger.

GDC 1 –  NOAD’32 1: 1-0 (RUSTSTAND: 1-0)
Scheidsrechter: Jeroen Quinten uit Oisterwijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Verzorger: Cor Millenaar
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Buman
Spelers: Denzel de Wit-Francois Toonen-Rik Bouman-Max Bouwmeester-Yassine Ezzoubaa-Sven Bleijenberg-Remy Schouwenaar-Geordie Bauman-Ruben Bouman-Berry van Loon-John Pootjes-Desley de Wit-Hamid Sarwari-Julian Vos-Kevin Sterkenburg-Sunny Lama
In de 2e min. kwamen we op voorsprong. Een perfect uitgevoerde aanval, met een strakke voorzet van Francois, de bal werd vervolgens door Julian knap ingekopt.
In de 2e helft dacht John lekker te gaan “ballen”, echter al na 2 minuten moest hij het veld verlaten met een blessure. Even afwachten hoe deze blessure zal gaan uitvallen. Denzel stond een gedegen wedstrijd te keepen.

Helaas geen vervolg voor NOAD’32 1
Onder tropische​ omstandigheden staat vanmiddag de return van de nacompetitie tegen Hardinx-veld op het programma. Met een redelijk complete selectie gaat de reis per bus naar de Sluisweg in Hardinxveld. Het is niet de wedstrijd geworden die we van te voren hadden gehoopt. Al vrij vroeg scoort Hardinxveld de openingstreffer na een misverstand achterin bij NOAD’32. We lopen continu achter de feiten aan en het is Denzel die ons met een aantal reddingen in de wedstrijd houdt. Echter 10 minuten voor de rust heeft hij geen antwoord op de tweede treffer van Hardinxveld. Met 2-0 gaan we de rust in.
Na de rust zien we een feller NOAD’32. Via Matthijs en Jeroen krijgen we goede kansen op de aansluitingstreffer. Maar na een kwartier neemt Hardinxveld het initiatief weer over. Tien minuten voor tijd valt de genadeslag met de 3-0 en een paar minuten later valt de 4-0. Helaas geen vervolg in de nacompetitie.

SPARTA’30 – N.O.A.D.’32 Ruststand: 0-0  Eindstand:0-0     06-05-2017
Scheidsrechter: Beumer uit Dongen
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Kees Versteeg
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Mathijs Fitters-Denzel de Wit-Julian Vos-Mo Makhlouf-John Pootjes-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathieu de Bekker-Ian Arendse-Nick Verheij-Mark Bouman-Daan de Fijter-Roy Bleijenberg-Kevin Sterkenburg-Sven Bleijenberg-Jeroen Verschuren-Ruben Bouman
Wisselspelers: Mathieu-Ian-Daan-Nick-Roy-Kevin
Gewisseld: geen wissels
Doelpunten: geen
Doelpunten Sparta’30: geen
Gele kaarten NOAD: Ruben, Mark (volgende wedstrijd geschorst; Sven)
Gele kaarten Sparta’30:  1x
Geblesseerd:Yassine (hamstring)
Geschorst: Rik, Ruben/W, Max en Michel
Het was de gehele middag uitkijken voor de gevaarlijke uitvallen van Sparta’30. Dit team laat zich graag terug zakken en dan met een counter toe te slaan. Daarom moesten wij constant mensen achter houden om dit te kunnen opvangen. Op zich lukte dit aardig tot goed. Maar ja, dit betekent wel dat je in aanvallende zin iets minder bent.
Het was een wedstrijd met twee helften, in de eerste helft was Andel, dat het meeste aanspraak maakte op een voorsprong. Zo was er al in de 2e min. een pegel uit een vrije trap, de bal ging gelukkig onderkant lat weer het veld in. En tegen de rust kreeg men nog twee goede kansen, eentje was er eigenlijk niet te missen. Voor open doel ging de bal alsnog naast. En de 2e kans belandde de bal in het zijnet. Bij ons kreeg Mathijs een paar mogelijkheden.
De tweede helft was van een ander gehalte, toen maakten wij de meeste aanspraak op een overwinning. Sparta’30 is amper aan ons doel geweest. In de 61e min. kregen we de ultieme kans om op voorsprong te komen. Er zou door Sparta’30 hands zijn gemaakt. Vervolgens legde de scheidsrechter de bal op de stip. Helaas ……. wordt de inzet van Remy door de doelman gekeerd.
Uiteindelijk blijft het een 0-0 pot en moeten met 1 punt genoegen nemen. Veel bekende namen bij Sparta’30 zullen we volgend seizoen niet meer terug zien. Een zestal spelers heeft afscheid genomen.

ZUILICHEM – N.O.A.D.’32  Ruststand: 2-0  Eindstand:3-1     22-04-2017
Scheidsrechter: A. Fitters
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Wim v.d. Velden
Aanvoerder: Mark Bouman/Rik Bouman
Spelers: Mathijs Fitters-Rik Bouman-Denzel de Wit-Julian Vos-Michel Sonneveld-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-John Pootjes-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathieu de Bekker-Ian Arendse-Stefan van Herwijnen-Corne Mouthaan-Nick Verheij-Mark Bouman
Wisselspelers: Mathieu-Ian-Stefan-Corne-Nick
Gewisseld: tijdens de rust John met Mathieu; 67e min. Michel met Ian; 86e min. Mark met Nick
Doelpunten: 71e Remy (strafschop)
Doelpunten Zuilichem: 5e Patrick Kooijman (strafschop); 45e min. Erik van Dalen; 84e Jiellis van Veen
Gele kaarten NOAD: Rik-Ruben-Michel (volgende wedstrijd allen geschorst)
Gele kaarten Zuilichem:  2x
Geblesseerd:Yassine (hamstring)
Geschorst: Ruben Bouman-Jeroen Verschuren-Max Bouwmeester
Afwezig: Sven
Het was van begin af aan al een sterk begin van Zuilichem. In de 5e min. moet er al aan de noodrem getrokken worden. En dat leverde al direct een pijnlijke situatie op, want de bal werd op de stip gelegd. Patrick Kooijman faalde niet en zodoende stonden we al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand.
In de 10e min. zien we een goede trap van Mathijs, de bal wordt door de doelman met moeite tot een corner gemaakt. We zien het gewoonweg aankomen, dat Zuilichem nog een keer gaat scoren. Zuilichem loopt verscheidene malen onze achterhoede er uit door de lange bal te hanteren. We mochten van geluk spreken, dat Zuilichem daaruit niet scoorde.
Op slag van rust was het echter wel raak, Erik van Dalen strafte het af en daarom gingen we met 2-0 achterstand de rust in.
Hoewel de 2e helft iets beter was, hoewel we iets meer aandrongen, kunnen we in principe weinig situaties naar voren halen, waarbij we kunnen zeggen, daaruit had gescoord dienen te worden. In de 71e min. kregen we nog een beetje hoop. Nu werd bij Zuilichem de bal op de stip gelegd, daar Remy “neergelegd” werd. Deze speler verzilverde de kans en bracht de achterstand tot 2-1 terug, Toen dachten we even, wellicht kunnen we nog puntje pakken.
Maar helaas gaf het niet het gewenste resultaat. We werden zelfs nog meer met de feiten op onze  neus gedrukt, want zo’n 6 minuten voor tijd kon Jiellis van Veen hard inkoppen. Dit doelpunt kwam uit een vrije trap tot stand. Ook bracht nog eens de paal redding op een inzet van Zuilichem. We kunnen concluderen, dat we niet bij de les waren en dat de Zuilichemse muur niet te slechten was

NEO’25 – NOAD’32: 0-1 (RUSTSTAND: 0-1)  – 25.03.2017
Scheidsrechter: H. de Fijter uit Rijswijk
Trainer: Rob van Loon
Leider: John van Bergeijk
Materiaalman: Luuk Bouman
Ass. scheidsrechter: Wim v.d. Velden
Aanvoerder: Mark Bouman
Spelers: Mathieu de Bekker-Remy Schouwenaar-Yannick Schuurmans-Mathijs Fitters-Yassine Ezzoubaa-Rik Bouman-Denzel de Wit-Julian Vos-Stefan van Herwijnen-Rik Bok-Michel Sonneveld-Ian Arendse-Corné Mouthaan-Ruben de Waal-Mo Makhlouf-Stefan van Herwijnen-Mark Bouman
Wisselspelers: Stefan-Rik-Remy-Michel-Ian-Corné
Gewisseld: 61e min. Yannick voor Michel; 90e min. Mathieu voor Ian
Doelpunten NOAD: 37e min. Ruben de Waal
Doelpunten NEO’25:geen
Gele kaarten NOAD: Mark (volgende wedstrijd geschorst
Gele kaarten NEO’25: 2 x
Geblesseerd: John-Sven
Geschorst: Max Bouwmeester-Jeroen Verschuren
De eerste helft ging het nog van onze kant, vooral in het begin probeerde wij het voetballend vermogen te laten prefereren. Daarna gingen we met NEO mee voetballen en dat was niet best. Wanneer er geen doelpunt gevallen was, dan hadden we daar ook vrede mee gehad. Misschien hebben wij nog wel de beste kansen gehad. Daarom een niet geheel onverdiende overwinning?
Gelukkig kunnen we de stand niet meer terug draaien en blijven de drie punten van ons. Het gaf de overwinning toch wat glans. Waarom? Volgens mij is het al een poosje geleden dat we de volle winst konden pakken in Sprang, dat is in ieder geval gelukt.
Een goede kans kreeg Ruben/B in de 20e min., misschien voor een leek zo in te schieten, echter de bal ging
over. In de 37e min. viel het doelpunt voor NOAD. Uit een corner van Ruben/B werd door Mathijs de bal goed ingekopt. Op de doellijn stond echter een NEO speler die de bal van de lijn keerde, de bal werd niet afdoende weg gewerkt en daar was Ruben/W als de kippen bij, hij zette als laatste zijn schoen tegen de bal en daarmee werd het doelpunt aangetekend.
De grootste gemene deler was de forse wind, stond dwars over het veld, dit was voor de spelers de grootste tegenstander. Echt goed voetballen kon in principe niet, mede daardoor werd het een zeer gezapig potje. Waren er van onze kant nog mogelijkheden?
In het begin van de 2e helft had Mathieu een redelijke mogelijkheid. Wat ik me nog kan herinneren had Mathijs nog een probeersel. In de extra tijd was het Ruben/B die uit een vrije trap nog wat voor roering zorgde. De bal werd over getikt door de doelman van NEO.
Heel snel deze wedstrijd vergeten en ons richten op aanstaande zaterdag.
Anton