NOAD’32 2

NOAD’32 2 – WOUDRICHEM 2: 3-1 (2-0) – 18/05/2019
Missie voltooid: directe handhaving in tweede klasse!
De een-na-laatste speelronde van deze competitie begint met de situatie waarin nacompetitie voor degradatie én nacompetitie voor promotie nog mogelijk is. Tegenstander van vandaag is Woudrichem 2, een ploeg die speelt om nacompetitie voor degradatie te voorkomen. Een gelijkspel is voor ons genoeg om directe handhaving te bewerkstelligen, maar uiteraard gaan we vol voor de winst.
Om drie uur wordt de wedstrijd in gang gebracht door het fluitsignaal van scheidsrechter Heuts. Beide ploegen willen winnen en zoeken naar de eerste mogelijkheden. De eerste grote kans is na tien minuten voor Stefan. Ian kopt de bal naar Stefan, neemt hem door de lucht mee en volleert de bal met zijn linker in de verre hoek: 1-0. Een uitstekende start van de wedstrijd. Tien minuten later krijgen we een ingooi. De lange inworp van Jean-Paul komt op het hoofd van Bart terecht. Hij knikt de bal richting de tweede paal en opnieuw is het raak: 2-0. Na dit doelpunt gaat Woudrichem met meer druk naar voren spelen en ontstaan er wat slordigheden in het spel. Ook krijgt Woudrichem wat kansen, maar scoren lukt ze niet. De grootste kans voor Woudrichem is vlak voor rust als de vrij inlopende spits een voorzet schampt en niet vol weet te raken.
De tweede helft kan worden getypeerd als een helft met veel kansen en slechts twee doelpunten. Meerdere keren worden spelers één op één met de keeper gezet, maar wordt er gefaald in de afronding. In de zestigste minuut is het wel raak als Ian de bal na slecht verdedigen van Woudrichem in het netje schuift: 3-0. Na deze treffer wordt ook Woudrichem gevaarlijker en creëren ze enkele kansen. Goed keeperswerk van Dick voorkomt meermaals een doelpunt. In de zeventigste minuut redt Dick in eerste instantie prima, maar is hij kansloos als de spits van Woudrichem de bal terugkrijgt en breed speelt op een inlopende speler: 3-1. De ingevallen Geert-Jan zorgt daarna voor gevaar als hij één op één tegen de uitgekomen keeper aanschiet. De bal valt voor de voeten van Ian die het probeert met een lob, maar deze belandt helaas niet in de goal. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt er nog gescoord als Ian de bal langs de uitgekomen keeper schiet en Geert-Jan binnentikt, maar helaas stond Geert-Jan buitenspel.
Zo eindigt de wedstrijd in 3-1 en betekent dit directe handhaving. Volgende week is de laatste wedstrijd van de competitie: de derby tegen Wilhelmina’26. Op het spel niet alleen derbywinst, maar ook een plaats in de nacompetitie voor promotie.
De spelers die meededen: Dick Vos; Corné Millenaar, Kevin Sterkenburg, Max Bouwmeester, Bart Bouman; Desley de Wit, Jean-Paul Arendse, Peter Schouten; Stefan van Herwijnen; Demy de Wit, Ian Arendse; Geert-Jan Vos, Leroy Lubberdink, Chris van Straten en Tom Bouwmeester.
Johan van de Wetering

HSSC’61 3 – NOAD’32 2: 0-5 (0-2)    – 11/05/2019

Volle buit in wedstrijd tegen hekkensluiter
Met de slotfase van de competitie in volle gang stond vandaag de wedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma: HSSC’61 3. Een wedstrijd die gezien de huidige vorm van beide ploegen door ons gewonnen moest worden. Om half drie wordt er door HSSC’61 afgetrapt op sportpark Het Plein in Hei- en Boeicop. Meteen laten we zien dat we voor niets anders zijn gekomen dan de drie punten. In de eerste aanval is het John die met de bal vanaf links naar binnen dribbelt en probeert de doelman te verschalken. Helaas eindigt de bal op de paal en staat Jean-Paul buitenspel bij het binnenwerken van de rebound. Kansen zijn er in eerste minuten genoeg en na 10 minuten is het John die de openingstreffer weet te maken: 0-1. We hebben de wedstrijd onder controle en dicteren het spel. Het duurt echter tot de 27e minuut voordat we opnieuw weten te scoren. Na een goede aanval over rechts wordt Max diep gestuurd. Hij is niet zelfzuchtig en legt de bal breed op John die de bal simpel binnen kan werken: 0-2.
Na dit doelpunt probeert HSSC’61 aan te zetten, maar grote kansen krijgt de ploeg niet. Wel weet het de lat te raken vanuit een vrije trap, maar gelukkig verdwijnt de bal achter het doel. Nadat we de controle weer hebben overgenomen krijgen we voldoende kansen, maar helaas ontbreekt de scherpte in de afronding. Een 0-2 ruststand is dan ook een matige weergave van het spelbeeld.
Na rust blijkt er meer scherpte voor het doel te zijn. In de 50e minuut is het raak vanuit een corner van Peter. Gert-Jan kopt op de lat en de rebound wordt hard binnengeschoten door Nick: 0-3. In de 70e minuut wordt het 0-4 als John zijn derde van de middag weet te maken. De ingevallen Demy maakt in de 79e minuut de 0-5 na een vrije trap die door Nick wordt terug gelegd voor de goal. Ook de ingevallen Geert-Jan weet enkele keren voor gevaar te zorgen, maar zijn schot met buitenkant rechts vliegt net langs de verkeerde kant van de paal.
Al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Volgende week spelen we tegen Woudrichem en hebben we de kans om definitieve handhaving veilig te stellen.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan; Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Nick Verheij, Jeroen Verschuren; Desley de Wit, Max Bouwmeester, Peter Schouten; Jean-Paul Arendse; John Pootjes, Ian Arendse; Geert-Jan Vos, Leroy Lubberdink, Chris van Straten en Demy de Wit.
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 – TEC 2: 5-2 (1-2) – 4/5/2019
Wind mee in tweede helft resulteert in belangrijke driepunter

Met de slotfase van de competitie in volle gang kwam afgelopen zaterdag TEC 2 op bezoek. TEC 2 staat op een vijfde plaats en is een ploeg waar lastig van te winnen valt. Slecht drie maal heeft de ploeg verloren en aan ons de opdracht om de drie punten in Wijk te houden.
Enkele minuten na één uur fluit scheidsrechter Goedhart voor de aftrap en wordt de wedstrijd in gang gezet. De eerste helft heeft TEC de wind in de rug en kunnen ze met de lange bal hun snelle buitenspelers diep sturen. In de zesde minuut is het dan al raak: 0-1. Echter ligt er veel ruimte om te voetballen en krijgen ook wij al snel de eerste kansen. In de tiende minuut is het John Pootjes die een bal hard en laag over de grond schiet. De bal verdwijnt onder de keeper door en rolt de goal in: 1-1. Er komen in de eerste helft kansen voor beide ploegen. Zo probeert John meermaals het doel onder vuur te nemen, schiet Ian recht op de keeper af en schiet Stefan een bal langs de verkeerde kant van de kruising. TEC weet voor rust nog wel het doel te vinden. In de dertigste minuut schiet de spits met zijn linkerbeen een bal van 30 meter over Dick heen. Een werkelijk prachtig doelpunt, maar helaas wel een achterstand: 1-2.

In de tweede helft hebben wij de wind mee en in de eerste minuten van deze helft krijgen we kans op kans. Na vijf minuten gespeeld te hebben weten we onszelf te belonen. John geeft na een goede één-twee voor vanaf de achterlijn en mee opgekomen Corné werkt de bal in één keer achter de kansloze keeper: 2-2. Na dit doelpunt houden we het goede spel vast en probeert TEC met snelle counters voor de goal te komen. In de 68e minuut lukt dit, maar Dick pakt de gevaarlijke kopbal klemvast. Door het spel snel te hervatten ontstaat een grote kans en deze weet Stefan te benutten: 3-2. Een verdiend doelpunt gezien het spelbeeld. In de 80e minuut lijkt de overwinning veiliggesteld als John zijn tweede van de middag weet te maken: 4-2. In de negentigste minuut is het de ingevallen Leroy die de keeper van grote afstand tot een redding dwingt en een corner verdient. Jean-Paul probeert de corner in één keer op doel te schieten en de bal verdwijnt in de goal: 5-2. Een mooi slotakkoord van een mooie wedstrijd.
Door deze overwinning blijven we aan de veilige kant van de streep en nemen we afstand van de onderste drie ploegen. Volgende week kunnen we verder afstand nemen als we op bezoek gaan bij de nummer laatst HSSC’61 3. We hopen ook dan de punten mee naar Wijk te nemen.
De spelers die meededen: Dick Vos, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Bart Bouman; Desley de Wit, Jean Paul Arendse, Peter Schouten; Stefan van Herwijnen; John Pootjes, Ian Arendse; Geert-Jan Vos, Leroy Lubberdink, Chris van Straten en Demy de Wit
Johan van de Wetering

SC EVERSTEIN 2 – NOAD’32 2: 2-5 (0-3) – 13/04/19
Belangrijke drie punten tegen directe concurrent uit Everdingen
Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Asperen waren we gebrand om zaterdag met de drie punten huiswaarts te keren. Dat moest dan gebeuren tegen SC Everstein 2, een directe concurrent op de ranglijst. Met een onderling verschil van drie punten in het voordeel van de ploeg uit Everdingen beloofde het een spannende wedstrijd te worden.
Om half drie klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gaal en mogen we de aftrap verrichten. Na vijf minuten wordt er net buiten de zestien van Everstein een overtreding gemaakt en krijgen we een vrije trap. Ondanks een flinke muur die is neergezet door de keeper van Everstein lukt het Jean Paul om de bal in de linkerbovenhoek te schieten: 0-1.
Everstein lijkt wakker geschud en dringt de eerste minuten na het openingsdoelpunt flink aan. Echter lukt het ze niet om tot een schot op doel te komen. Wij moeten het vooral hebben van snelle uitbraken en met succes. In de 18e minuut geeft Desley een voorzet op Demy en laatstgenoemde legt de bal terug op Stefan die 0-2 maakt. Na dit doelpunt komt ook het veldspel meer in evenwicht en krijgen beide ploegen enkele mogelijkheden. De grootste kans is voor Everstein als ze na een slecht weggewerkte voorzet de lat raken. Voor rust krijgen we nog een vrije trap en is het opnieuw Jean Paul die achter de bal gaat staan. Met een schot over de muur en een lastige stuit voor de keeper laat hij opnieuw het netje bollen: 0-3.
In de rust wisselt Everstein twee keer, waaronder de keeper. Deze wissels lijken goed uit te pakken voor de tegenstander, want binnen een minuut staat het 1-3. Everstein is in de eerste minuten van de tweede helft de betere ploeg en is op zoek naar de 2-3. Donkere wolken verschijnen in de lucht en onder winterse omstandigheden: hagel, regen en sneeuw moeten we onszelf zien te herpakken. Dat lukt, de druk van Everstein neemt af en ook wij krijgen weer kansen. Na ruim een uur is het raak: Ian krijgt de bal net over de middenlijn, omspeelt een verdediger en kan alleen op het doel af: 1-4. Even later beslist Stefan definitief de wedstrijd als hij de bal via een verdediger in het doel werkt: 1-5. De wedstrijd is gespeeld, maar er is nog kans op meer. Jean Paul gaat alleen op de keeper af, krijgt de uitgelezen kans op een hattrick, maar lobt de bal naast het doel. In de allerlaatste seconden van een tweede helft die bijna 60 minuten duurde werkt Kevin nog ongelukkig de bal achter Ayrton (die prima keepte bij afwezigheid van de selectiekeepers) waardoor de eindstand 2-5 is.
De drie belangrijke punten zijn binnen, mede dankzij de inzet van jeugdspelers Ayrton, Sven en Rik (bedankt daarvoor!). De volgende wedstrijd is 4 mei (om 13:00) thuis tegen TEC.
De spelers die meededen: Ayrton Versteeg; Corné Millenaar, Kevin Sterkenburg, Sven van der Leij, Bart Bouman; Desley de Wit, Jean Paul Arendse, Peter Schouten; Stefan van Herwijnen; Demy de Wit, Ian Arendse; Geert-Jan Vos, Leroy Lubberdink, Rik Bok en Gert-Jan Vos.
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 – VV Asperen 2: 3-5 (1-2) – 06/04/2019
Het gif ontbreekt in belangrijke wedstrijd tegen Asperen
Zaterdag stond de wedstrijd NOAD’32 2 – VV Asperen 2 op het programma. Met een onderling verschil van twee punten in het voordeel van Asperen is het een belangrijke wedstrijd. Winst en drie punten betekent dat Asperen ingehaald wordt. Na een openingsfase waarin beide teams op zoek zijn naar de aanval krijgen we een buitenkans om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Van der Waal wijst naar de stip na een handsbal van de laatste man van Asperen. Kevin laat het buitenkansje niet onbenut en laat de keeper kansloos: 1-0. Een minuut later, de twaalfde minuut, krijgen we de volgende grote kans. Stefan kan na een goede bal van Corné op de keeper af, maar het schot met zijn linkerbeen wordt gepareerd door de goed uitkomende keeper. Achteraf gezien was het dure misser, Asperen wordt in leven gelaten. Na twintig minuten maakt Asperen na een steekbal de gelijkmaker: 1-1. Een paar minuten later maken ze de 1-2 en moeten we op zoek naar de gelijkmaker. Kansen op de gelijkmaker zijn er genoeg, maar helaas worden ze geen van allen benut. Ian mikt van korte afstand de bal langs de verkeerde kant van de paal en ook Stefan weet de bal niet in het net te krijgen. Hij vergeet de bal te drukken en de bal verdwijnt daardoor over het doel. Er wordt een bal van de lijn gehaald door een van de verdedigers van Asperen en zo staat met de rust een 1-2 score op het scorebord.
In de rust blijft Gert-Jan geblesseerd in de kleedkamer en wordt hij vervangen door Geert-Jan. Na tien minuten in de tweede helft komt Asperen echter weer op voorsprong: 1-3. Een onterechte treffer doordat de spits van Asperen in deze aanval de bal in buitenspelpositie aangespeeld kreeg. Scheidsrechter Van der Waal keurt het doelpunt toch goed en het is aan ons om te reageren. Dat gebeurt: binnen twee minuten ligt de aansluitingstreffer in het netje. Stefan omspeelt enkele verdedigers en schiet de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de goal: 2-3. Asperen krijgt een penalty als de scheidsrechter na een sliding van Corné de bal op de stip legt. Een zeer discutabele strafschop, want was de sliding niet op de bal? Het maakt voor Asperen niet uit, zij pakken het cadeau uit en maken de 2-4. Ondertussen denken wij een derde doelpunt te hebben gemaakt, maar Stefan stond buitenspel toen hij de bal aflegde op Geert-Jan. Hij werkt de bal goed binnen, maar helaas keurt de scheidsrechter het doelpunt af. De frustraties lopen hoger op en in plaats van naar onszelf te kijken worden de frustraties flink geuit. Het heeft tot gevolg dat er negen gele kaarten vallen, waarvan zeven voor spelers van NOAD’32. Na een schot van flinke afstand valt ook het vijfde doelpunt voor Asperen. De bal raakt het houtwerk en valt voor de voeten van de spits van Asperen. Deze laat het netje bollen en zo is de stand 2-5. In de vijfentachtigste minuut geeft Demy het laatste zetje nadat hij zelf de bal op de lat had gekopt en de bal terug het veld in kwam: 3-5. Drie minuten voor tijd krijgen we nog een penalty na een overtreding in de zestien. Kevin schiet de bal helaas hoog over en daardoor is er geen hoop meer op minimaal een punt. 3-5 is de eindstand en Asperen neemt de drie punten mee naar huis.
Volgende week moet er gewonnen worden van SC Everstein 2. Zij staan 3 punten voor op de ranglijst en om aansluiting te houden zijn de drie punten noodzakelijk. Hopelijk komen we een heel stuk beter voor de dag. De druk is hoog, maar om kans te maken op de drie punten moeten we er als een team vol voor gaan.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Desley de Wit, Nick Verheij, Peter Schouten, Jean-Paul Arendse, Demy de Wit, Stefan van Herwijnen, Ian Arendse, Geert-Jan Vos, Leroy Lubberdink, Tom Bouwmeester en Chris van Straten.
Johan van de Wetering

SV BLC 2 – NOAD’32 2: 1-1 (1-1) – 23/03/2019

Gelijkspel in Den Bosch
Voor de terugblik op de wedstrijd tegen SV BLC 2 eerst nog een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week. Er werd met 0-1 verloren van GDC 2. De wind maakte die dag het voetballen haast onmogelijk, al kregen we in de openingsfase de grootste kansen. Helaas beloonden we onszelf niet en kwam GDC na een half uur op 0-1. Deze stand bleef de rest van de wedstrijd op het scorebord staan. De kansen die we kregen gingen er simpelweg niet in. In de tweede helft werd de wedstrijd stilgelegd door het weer: hagel, regen en onweer maakten het voetballen onmogelijk. Na deze onderbreking mochten Mesfin Versteeg en Rik Bok van de JO19 invallen. Met enkele goede combinaties lieten ze zien dat het voor de naderende jeugd van groot belang is dat het tweede zich handhaaft in de tweede klasse. Er moeten dus punten gepakt gaan worden en afgelopen zaterdag was hier de eerste mogelijkheid toe. Waar veel teams niet konden voetballen door de veldomstandigheden mochten wij aantreden op het kunstgrasveld van SV BLC 2. De openingsminuten lieten meteen zien dat er kansen lagen voor NOAD om met drie punten naar huis te gaan. Het spel speelde zich vooral af op de speelhelft van BLC. De eerste kansen zijn voor NOAD, maar de bal ging er helaas niet in. Na 20 minuten denken we op 0-1 te komen als Stefan op aangeven van Demy de bal achter de keeper van BLC schuift, maar helaas gaat de treffer niet door. Demy had de bal met zijn arm meegenomen en dit was de scheidsrechter niet ontgaan. Ook Ian weet na een goede actie niet te scoren, zijn poging verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal. Even later is het wel raak als Bart de bal uit een corner van Peter bij de eerste paal weet binnen te koppen. BLC gaat na deze treffer op zoek naar de aansluiting, maar echte kansen creëren lukt de ploeg uit Den Bosch niet. Ze loeren vooral op foutjes in de achterhoede van NOAD, maar weten deze niet af te straffen. Een tweede corner voor NOAD wordt door Peter bij de tweede paal neergelegd en lijkt een eenvoudige vangbal voor de keeper. Maar onder druk van Bart en Nick moet hij de bal loslaten. Helaas lukt het hem in tweede instantie om alsnog de bal te pakken. Tegen de rust onderschept BLC de bal en komen ze één op één met de keeper. Dick is goed uitgekomen, maar de speler van BLC legt het balletje breed waardoor de spits van BLC de bal in het doel kan schieten: 1-1; tevens de ruststand.
In deze rust geen spelerswissel, maar wel een shirtwissel voor Stefan. Hij kreeg de bal in de eerste helft hard in het gezicht geschoten met een bloedlip en bebloed shirt tot gevolg. In de tweede helft laat BLC iets meer van zich zien. Vanuit een vrije trap wordt de bal net over het doel geschoten en ook de spits van BLC mikt de bal langs de verkeerde kant van de paal. Maar ook wij krijgen nog de kansen om met drie punten naar huis te gaan. Ian schiet een grote kans in het zijnet en had niet gezien dat een medespeler vrijstond in de zestien. In de slotminuten krijgen we nog een vrije trap aan de zijkant van de zestien. Kevin geeft de bal voor, maar helaas gaat de bal net voorbij aan de inlopende Nick en Ian. Zo eindigt de wedstrijd onbeslist en nemen we een punt mee naar Wijk en Aalburg. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen koploper Blauw Geel JUMBO. Hopelijk kan er gestunt worden tegen de ploeg die slechts twee keer punten verspeeld.
De spelers die meededen: Dick Vos, Leroy Lubberdink, Nick Verheij, Kevin Sterkenburg, Bart Bouman, Peter Schouten, Chris van Straten, Desley de Wit, Stefan van Herwijnen, Demy de Wit, Ian Arendse, Joaquim Lagrouw, Geert-Jan Vos en Tom Bouwmeester
Johan van de Wetering

BLAUW GEEL JUMBO 2: 2-2 (1-0)
NOAD’32 2 pakt een verdiend punt
Zaterdag stond de wedstrijd NOAD’32 2 – Blauw Geel JUMBO 2 op het programma. Blauw Geel JUMBO is al vanaf het begin van de competitie de koploper en heeft tot vandaag slechts één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Het beloofde dan ook een zware wedstrijd te worden. In de eerste tien minuten van de wedstrijd laat Blauw Geel JUMBO zien dat het een goede ploeg is. Het tempo is hoog en wij moeten zoeken naar de juiste manier om te verdedigen. Echter komen de bezoekers nog niet tot kansen, ondanks het vele balbezit. Door de tegenstander op eigen helft op te vangen en goed mee te lopen met de vele bewegende mensen houden we stand tegen de aanvallen van Blauw Geel JUMBO. Bij balveroveringen proberen we op snelheid de verdediging van de tegenstander te verrassen en met succes. Stefan wordt weggestuurd en kan met de bal in de zestien van de tegenstander komen. De meegelopen Ian staat vrij voor het doel en hoeft de bal alleen maar binnen te tikken: 1-0. Een stunt lijkt in de maak. 1-0 is ook de ruststand. Kevin moet helaas met een blessure in de kleedkamer achterblijven.
Na rust komt Blauw Geel JUMBO voortvarend uit de startblokken. Een schot wordt in eerste instantie nog geblokt, maar de bal belandt voor de voeten van een inlopende speler die de bal hard en hoog het doel in werkt: 1-1. Tien minuten later is het weer raak als de bal niet ver genoeg wordt weggewerkt en er geen druk op de bal wordt gegeven. Van grote afstand verdwijnt de bal in het doel: 1-2.
Voorin is er bij NOAD weinig scherpte als er enkele mogelijkheden liggen om te schieten. Na ruim een uur spelen krijgen we een corner. Peter legt de bal bij de tweede paal neer waar Gert-Jan de bal naar de grond kopt. De bal verdwijnt precies tussen de keeper en de paal in waardoor het 2-2 staat! Om het resultaat veilig te stellen mogen A-junioren Stefan Bouman en Sven van der Leij invallen. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Prins af en is de stunt een feit. Over twee weken spelen we de thuiswedstrijd tegen Asperen. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om aansluiting te houden bij de middenmoot.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Max Bouwmeester, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Desley de Wit, Peter Schouten, Chris van Straten, Demy de Wit, Stefan van Herwijnen, Geert-Jan Vos, Ian Arendse, Leroy Lubberdink, Tom Bouwmeester, Stefan Bouman en Sven van der Leij.
Johan van de Wetering

BLAUW GEEL’38/JUMBO 2 – NOAD’32 2: 2-0 (2-0)
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Blauw Geel’38/JUMBO 2 uit Veghel op het programma. De wedstrijd begon om 17:00 uur en vanwege dit tijdstip waren er een aantal spelers en de trainer verhinderd. Ook Jean Paul haakte op het laatste moment vanwege een blessure af, maar Mesfin was bereid om zijn plaats in de selectie op te vullen. Vanaf de aftrap is duidelijk dat Blauw Geel niet voor niets ongeslagen is, ze zetten goed druk en creëren al snel kansen. In de vierde minuut komt Blauw Geel al op een vroege voorsprong. Gert-Jan probeert een voorzet vanaf de zijkant te blokkeren, maar de bal verdwijnt in het eigen doel: 1-0. Blauw Geel houdt de druk hoog en in de twaalfde minuut ligt ook het tweede doelpunt al in het netje: 2-0.
Na dit doelpunt neemt de druk van Blauw Geel iets af en komen we iets beter in het spel, maar het verschil is simpelweg te groot om tot kansen te komen. In de eerste helft krijgen we slechts één uitgespeelde mogelijkheid, maar Demy weet de bal helaas niet op doel te krijgen. Blauw Geel krijgt in de rest van de eerste helft nog een aantal kansen, maar deze worden gemist, belanden op de paal of eindigen in de handen van de keeper.
In de rust wisselt Blauw Geel vijf keer, maar ook tegen deze spelers zijn we niet opgewassen. Wel weten we de verdediging zo neer te zetten dat Blauw Geel moeilijk tot echt uitgespeelde kansen komt. Zelf weten we helaas ook geen kansen te creëren. Blauw Geel heeft de bal en we kunnen alleen maar tegenhouden. Als we zelf de bal in de ploeg hebben zijn we vaak te slordig. Het enige moment in deze tweede helft dat we een mogelijkheid krijgen, komt Desley niet tot een schot. Blauw Geel krijgt nog
enkele kansen, maar ook deze gaan er niet in. Zo eindigt de wedstrijd in 2-0. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Asperen, die net als ons acht punten hebben.
De spelers die meededen: Dick Vos, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Leroy Lubberdink, Bart Bouman, Stefan van Herwijnen, Desley de Wit, Peter Schouten, Geert-Jan Vos, Demy de Wit, Tom Bouwmeester, Alex Chis en Mesfin Versteeg
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 PAKT DE VOLLE BUIT TEGEN SV BLC 2: 4-2 (2-1) – 17/11/2018
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SV BLC 2 op het programma. SV BLC 2 is een van de vele clubs in de middenmoot van de competitie. Bij een overwinning zouden we bij deze middenmoot aansluiten. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar we vergaten onszelf te belonen met een doelpunt. Al in de eerste minuut komt Geert-Jan één op één met de keeper, maar hij weet de bal niet in het doel te krijgen. Ook Jean Paul laat een minuutje later een enorme kans liggen door de bal langs de verkeerde kant van de paal te schieten. We blijven druk houden op de verdediging van BLC en na een kwartier valt dan het eerste doelpunt. Ian weet de bal binnen te werken en de verdiende voorsprong is een feit: 1-0. We houden druk op de verdediging van BLC en vijf minuten na de openingstreffer valt ook het tweede doelpunt. Demy verovert de bal op het middenveld, dribbelt met de bal naar de rand van de zestien en verschalkt de keeper van BLC met een geplaatst schot in de hoek: 2-0. Dan komt BLC wat meer in de wedstrijd en met hun tweede kans maken ze na een half uur de aansluitingstreffer: 2-1. Tot de rust heeft BLC het betere van het spel, maar gescoord wordt er niet meer.
De tweede helft beginnen we fel en laten we BLC merken dat er niets te halen valt vandaag. Na tien minuten gespeeld te hebben geeft Jean Paul de bal voor en neemt Ian de bal weergeloos aan. Door deze aanname kan hij de bal simpel binnenschieten: 3-1. Vijf minuten later valt het vierde doelpunt als Demy één op één met de keeper wordt gezet en de bal feilloos achter de keeper schiet: 4-1. Na dit doelpunt worden de ruimtes groter en liggen er mogelijkheden om de voorsprong nog groter te maken. Demy probeert de bal van afstand in het doel te schieten, maar de keeper van BLC laat zich niet verrassen. Als Jean Paul via de zijkant doorbreekt en de bal voorgeeft, wordt deze door iedereen gemist en blijft een vijfde doelpunt uit. BLC krijgt nog een penalty als Kevin een overtreding maakt binnen de zestien. De penalty wordt benut: 4-2. Dit is ook de eindstand en zo stijgen we naar de achtste plaats in de ranglijst. Volgende week spelen we uit tegen koploper Blauw Geel’38/Jumbo 2 en hopen we de eerste ploeg te worden die punten pakt tegen deze club uit Veghel.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Leroy Lubberdink, Jean Paul Arendse, Desley de Wit, Peter Schouten, Geert-Jan Vos, Demy de Wit, Ian Arendse, Rik van Straten, Chris van Straten, Erik Roubos en Joachim Lagrouw.
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 MAAKT COMEBACK IN TWEEDE HELFT TEGEN GDC 2: 2-2 (2-0)
Na onze overwinning van vorige week speelden we vandaag tegen het nog puntloze GDC 2. Er mocht vandaag dan ook niet verloren worden. Op het sportpark in Eethen trappen we om half 3 in de regen af. Na een rommelige openingsfase is het GDC dat de score opent. Een lange bal van achteruit valt tussen onze verdediging en keeper in. De snelle linkerspits van GDC profiteert door de keeper uit te spelen en de bal in het doel te schuiven: 1-0. Beide ploegen krijgen na het openingsdoelpunt wat kansjes. Na een half uur krijgt GDC een vrije trap net buiten de zestienmeter. De bal wordt over de muur geschoten en via de hand van de keeper en de paal rolt de bal het doel in: 2-0.
In de rust besluiten we om aanvallender te gaan spelen om zo meer druk op de verdediging van GDC te zetten. Het resulteert in een goed begin van de tweede helft, maar nog niet in doelpunten. Een vrije trap van Jean Paul wordt door de keeper van GDC uit het doel getikt. De steeds mee opkomende Gert-Jan probeert met zijn lengte voor gevaar te zorgen, maar zijn kopkansen belandden helaas niet in de goal. Met nog 20 minuten op de klok krijgen we net over de middenlijn een discutabele vrije trap in ons voordeel. Kevin brengt de bal in het zestienmeter gebied en via de kluts belandt de bal voor de voeten van Demy. Hij schiet de aansluitingstreffer binnen: 2-1. De druk op de goal van GDC blijft toenemen. Tien minuten voor tijd weet Geert-Jan met een actie op rechts enkele tegenstanders voorbij te spelen. Hij geeft de bal mee aan Jean-Paul die de zestien van GDC binnenloopt, hard voorgeeft en Demy in staat stelt om de gelijkmaker binnen te schieten: 2-2. Na de gelijkmaker probeert GDC nog aan te zetten. Door de vele ruimtes krijgen ze nog enkele kansen, maar komt de bal niet voorbij onze keeper. Met een goede tweede helft houden we zo een punt over uit de belangrijke wedstrijd. Volgende week spelen we thuis tegen BLC 2 en is het doel om de punten in Wijk te houden.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Desley de Wit, Jean Paul Arendse, Lars van de Wende, , Peter Schouten, Erik Roubos, Demy de Wit, Stefan van Herwijnen, Leroy Lubberdink, Geert-Jan Vos, Chris van Straten, Rik van Straten en Tom Bouwmeester.
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 PAKT EERSTE COMPETITIEZEGE TEGEN HSSC’61 3: 4-1 (2-1)
Na de 6-0 nederlaag tegen TEC een week eerder mochten we zaterdag (3 november) aantreden tegen HSSC’61 3. Met slechts 1 punt uit de eerste vijf competitiewedstrijden moesten de punten vandaag in Wijk blijven. Na een openingsfase zonder al te grote kansen voor beide ploegen was het HSSC’61 wat op voorsprong kwam. Een ingooi werd niet goed verdedigd, waarna de spits van HSSC’61 de bal vanaf de achterlijn klaar kon leggen voor een van de inlopende spelers: 0-1. Na deze tegentreffer komen we beter in ons spel en krijgen we wat kansen. Echter is de hulp van de scheidsrechter nodig ons eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. De keeper van HSSC’61 heeft de bal langer dan zes seconden in zijn handen en we krijgen een indirecte vrije trap in de zestien van HSSC’61. Stefan legt de bal klaar voor Jean-Paul die de bal hard in de linkeronderhoek laat verdwijnen: 1-1. We zetten het goede spel voort en nog voor rust laat Jean Paul het netje opnieuw bollen door na een goede één-twee met Kevin de bal van afstand achter de kansloze keeper van HSSC’61 te schieten. 2-1 is de ruststand.
Na rust golft het spel op en neer en krijgen beide teams kansen op een doelpunt. Het is uiteindelijk Stefan die na een goede aanval de bal meeneemt en in de verre hoek achter de keeper volleert: 3-1. HSSC’61 begint de druk op te voeren en krijgt een aantal kansen. We kunnen de wedstrijd beslissen, maar Stefan weet de bal voor een leeg doel niet goed te raken en vergeet zo zijn tweede doelpunt te maken. HSSC’61 blijft aanzetten, maar tien minuten na zijn gemiste kans weet Stefan alsnog zijn tweede doelpunt te maken en de wedstrijd definitief te beslissen in ons voordeel. Hij tikt de bal via het been van een verdediger in de goal: 4-1. Dit is ook de eindstand en zo winnen we onze eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Corné Millenaar, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Bart Bouman, Jean Paul Arendse, Stefan van Herwijnen, Peter Schouten, Erik Roubos, Demy de Wit, Ian Arendse, Desley de Wit, Leroy Lubberdink, Geert-Jan Vos, Chris van Straten en Tom Bouwmeester.
Johan van de Wetering

TEC 2 – NOAD’32 2: 6-0 (3-0) – 03/11/2018
Zaterdagmiddag twee uur begon onze uitwedstrijd in de competitie tegen TEC. In de openingsfase kregen we twee grote kansen, welke helaas niet werden omgezet in doelpunten. Na deze grote kansen komt TEC op voorsprong door de bal van afstand achter de keeper te schieten. We verliezen de grip op de wedstrijd en TEC komt op 2-0 en op 3-0 door twee keer de bal via de zijkanten af te leveren bij hun spits, die de bal in het netje legt.
In de rust steken we de koppen bij elkaar en hebben we het gevoel dat er met een snelle aansluitingstreffer nog een resultaat te halen valt. In de eerste 20 minuten na rust maken we het spel en kan TEC alleen maar tegenhouden. Helaas worden de kansen op de aansluiting gemist en countert TEC naar de 4-0. Deze 4-0 breekt ons mentaal en in het vervolg van de wedstrijd bepaalt TEC de eindstand op 6-0.
De spelers die meededen: Corné Mouthaan, Desley de Wit, Gert-Jan Vos, Kevin Sterkenburg, Leroy Lubberdink, Jean Paul Arendse, Demy de Wit, Geert-Jan Vos, Chris van Straten, Stefan van Herwijnen, Ian Arendse, Peter Schouten, Tom Bouwmeester, Erik Roubos en Corné Millenaar.
Johan van de Wetering

NOAD’32 2 – OOSTERHOUT 2: 5-0 (RUSTSTAND: 1-0)  – 29/10/2017
Over deze wedstrijd valt weinig positiefs te melden. Het enige positieve is de drie punten die we overhouden aan dit duel, voor de rest was het een onplezierige middag. Al snel komen we op 1-0, door goed jagen van JP komt de bal bij Ian die wel raad weet met dit buitenkansje. Na het nodige tumult en een rode kaart voor Chris word het een heel onplezierige middag. Veel onnodige overtredingen en er volgt ook een rode kaart voor een tegenstander die de doorgebroken Max zonder pardon neer schopt. Uiteindelijk is het rust en staan we tien tegen tien op het veld met een 1-0 voorsprong.
Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar gelukkig proberen wij wel te blijven voetballen. Ook in de tweede helft volgen de nodige overtredingen, maar gelukkig treedt de scheidsrechter goed op.  JP weet er 2-0 van te maken en uit een verre uittrap van Dick weet Ian ook zijn tweede vandaag te scoren. De 4-0 wordt van afstand gescoord door Max en uit een goede pass van Geert-Jan weet  JP de 5-0 te scoren. Dan fluit de scheidsrechter gelukkig af en hebben we drie punten over gehouden aan deze onplezierige middag.
Wie speelden er mee : Dick Vos, Kevin Sterkenburg, Gert-Jan Vos, Desley de Wit, Corne Millenaar (Erik Roubos) Jeroen Bouman (Geert-Jan Vos) Rik van Straten, Chris van Straten, Jean-Paul Arendse (Geordie Bauman) Ian Arendse en Max bouwmeester.
Mayco

SPARTA’30 2 – NOAD’32 2: 3-3 (RUSTSTAND: 0-1) – 30-09-2017
Vandaag de wedstrijd in Andel op een regenachtige zaterdagmiddag. De voorbereiding verloopt erg rommelig. Doordat Dick Vos geblesseerd is geraakt op de training neemt Corne Mouthaan zijn plaats in onder de lat. Alleen moet hij eerst een helft keepen bij de JO19 en zodoende is hij maar net op tijd in Andel. Om half drie beginnen we aan de wedstrijd en al snel komen we in de verdrukking. Sparta heeft het betere van het spel en het enige dat wij kunnen doen is counteren. Toch staat het bij ons niet helemaal goed en krijgt Sparta wat kansen, gelukkig is Corne op zijn hoede en weet zijn doel schoon te houden. Roy moet al vroeg gewisseld worden met een hamstringblessure en hiervoor in de plaats komt Demy. Na wat omzettingen staat het bij ons wat beter en komen we aan aanvallen toe. Na een afgeslagen corner staat Gert-Jan nog voorin en weet met een geplaatst afstandsschot de 0-1 te scoren. Dit is ook de ruststand.
Na de rust weer een sterker Sparta en wij die weer tegenhouden en proberen te counteren. Dan komt Erik erin voor Geert-Jan en die weet na goed doorgaan op de achterlijn de 0-2 te scoren. Sparta blijft vol druk zetten en we komen een paar keer goed weg, toch weten ze weer de 1-2 en de 2-2 te scoren. Geordie, die is ingevallen voor Arne gaat goed door aan de linkse kant en weet met een voorzet Ian te bereiken die de 2-3 maakt. De tweede keer dat we op voorsprong komen, maar hier blijft het niet bij. Demy gaat er weer uit en hiervoor in de plaats komt Rik om te voorsprong te verdedigen. Helaas lukt dit niet en weet de tegenstander de 3-3 te scoren. Volgens ons is het buitenspel, maar de scheidsrechter vindt van niet. Wij zijn furieus en gelijk na de aftrap gaan we in de aanval en na een goede voorzet kopt Ian de bal helaas op de lat. Dit is het laatste wapenfeit en zodoende nemen we een punt mee uit Andel.
Wie deden ermee : Corne Mouthaan, Kevin Sterkenburg, Corne Millenaar, Gert-Jan Vos, Desley de Wit, Roy Bleijenberg, Jean Paul Arendse, Chris van Straten, Demy de Wit, Ian Arendse, Arne Fuijkschot, Erik Roubos, Geert-Jan Vos, Geordie Bauman en Rik van Straten.
Mayco

NOAD’32 2 – GDC 3: 2-1 (2-0)  Jong tweede pakt gelijk de eerste drie punten – 23/09/2017
Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie en gelijk een derby tegen GDC. We spelen vandaag met een jong team, maar toch zijn de twee oudjes (Arne en Dick) vandaag weer belangrijk. We beginnen fel aan de wedstrijd en met 6 minuten gespeeld weet Chris de 1-0 al te scoren. Een superstart voor het tweede, maar daar blijft het niet bij. Want nadat Arne goed wegdraait bij zijn tegenstander schiet hij de 2-0 binnen. 10 minuten gespeeld en al 2-0 voor, wat een luxe! Daarna krijgt de tegenstander wat meer het overwicht, maar Dick weet met een paar goede reddingen de nul te houden. We krijgen wat mogelijkheden om te counteren, maar deze weten we niet te verzilveren. Zodoende gaan we met een 2-0 voorsprong rusten.
Na de rust blijft Arne in de kleedkamer en komt Geordie erin. De tweede helft heeft GDC weer de kansen en wij vergeten het in de counter steeds af te maken en zodoende gaan we het onszelf moeilijk maken. Helemaal als we in de slotfase nog een penalty tegen krijgen en het hierdoor nog 2-1 wordt. Hier blijft het gelukkig bij en zijn de eerste drie punten een feit. Verder valt nog te vermelden dat Demy zijn eerste minuten heeft gemaakt na zijn blessure, dat Stefan geblesseerd is uit gevallen en dat Gerard v/d Velden (bij het 4e uit het veld gehaald) bereid was om hem te vervangen.
Wie deden mee : Dick Vos, Kevin Sterkenburg, Gert-Jan Vos, Rik van Straten, Desley de Wit, Corne Millenaar (Demy de Wit), Jeroen Bouman, Erik Roubos, Stefan van Herwijnen (Gerard van der Velden), Chris van Straten, Arne Fuijkschot (Geordie Bauman).
Mayco

LRC 5 – NOAD’32 2: 0-3 (RUSTSTAND: 0-0) 13-05-2017
EERSTE NACOMPETITIEWEDSTRIJD IS PROOI VOOR NOAD’32 2
Het tweede elftal heeft zaterdag de eerste slag in het tweeluik met LRC 5 overtuigend gewonnen en daarmee zette het een goede stap richting promotie naar de 2e klasse. In Leerdam werd het 0-3 voor het gehavende tweede elftal dat niet veel moeite had met het thuisteam. Hoewel het bij rust nog 0-0 was, werd in het tweede bedrijf een goede uitgangspositie voor de nog te spelen thuiswedstrijd verworven.
Met een gehavend team werd zaterdag 13 mei afgereisd naar Leerdam, want Dick, Arne, Alex, Corne, Dimon, JeanPaul en Rene konden niet meedoen. Gelukkig konden we weer een beroep doen 4e elftal speler Gerard en op de A-junioren, waar Corne, Stefan en Peter bereid werden gevonden om ons deze middag te helpen. Ook Wesley werd niet nodig geacht deze middag maar tot onze verbazing waren door de KNVB geen assistenten aangesteld en mocht hij toch zijn tenue aantrekken om de vrouwelijke scheidsrechter vanaf de zijlijn te assisteren.
Het begin van de wedstrijd was ongekend want geheel tegen onze traditie in begonnen we goed en kregen enkele grote kansen op de openingstreffer, maar helaas viel deze niet. Hoe verder de eerste helft vorderde werd ons spel minder, maar tegenstander LRC kon ook niet echt potten breken. Het bleef dan ook 0-0 tot de rust, jammer was wel dat we twee gele kaarten pakten waarvan vooral die van onze aan het eind van het seizoen afscheid nemende captain opmerkelijk was, althans de actie waarvoor hij deze kreeg. Laten we maar niet in detail treden.
De start van de tweede helft was nog wat voortvarender dan die van de eerste helft want het was Erik die al binnen luttele seconden een goede loopactie bekroonde met een nog mooiere afwerking en daar was dan de dik verdiende 0-1 voorsprong. Niet veel later was het wederom Erik die ook de 0-2 op het scorebord zette. Na een dik uur gespeeld te hebben werd het zelfs 0-3 en dit keer was het Demy die de rebound uit een hoekschop binnen werkte. Het verdere verloop van de wedstrijd ging gepaard met wat kansjes over en weer, waarbij de grootste nog voor ons was maar helaas konden we de scoren niet meer ophogen.
Conclusie is dat we ons met deze uitslag een goede uitgangspositie verschaften voor de returnwedstrijd die aanstaande zaterdag plaatsvind op ons eigen sportpark. Aanvang van deze wedstrijd is 12:30 uur.
Rest ons nog de (trouwe) supporters deze middag te bedanken voor hun komst naar Leerdam en een compliment te maken aan de scheidsrechter deze middag. Vooral onze trainer was zeer te spreken over het optreden van Mevrouw van Meerkerk.
Spelers: Corne Mouthaan, Sander van de Velden (C), Gert-Jan Vos, Gerard van der Velden, Desley de Wit, Jeroen Bouman, Kevin Sterkenburg, Max Bouwmeester, Demy de Wit, Erik Roubos, Roy Bleijenberg, Geert-Jan Vos, Stefan van Herwijnen, Peter Schouten. Begeleiding: Carlo van Zanten, Mayco van Bergeijk, Wesley Arendse

SPARTA’30 2 – NOAD’32 2: 1-3 (RUSTSTAND: 0-1) 29-04-2017
TWEEDE ELFTAL IS KLEINE MISSTAP WEER TEBOVEN
Na het gelijke spel vorige week tegen ONI, heeft NOAD’32 2 de daarvoor ingeslagen weg weer weten te vinden. In Andel werd Sparta’30 2 vrij gemakkelijk verslagen en daarmee lijkt men op stoom voor de naderende nacompetitie.
Het was dit keer wat passen en meten, daar Jean-Paul en Arne niet fit genoeg bleken om te starten, gelukkig kunnen we altijd terugvallen op jongens vanuit de A-junioren die ons willen helpen.
Zoals wel vaker is het begin van beide kanten wat rommelig en speelt het spel zich vooral op 1 zijde van het veld af, er volgen wat kleine mogelijkheden voor ons maar helaas nog geen goals. Na ongeveer een half uur onderweg te zijn mag Dimon een vrije trap nemen, deze lijkt wat te hard te zijn maar op de achterlijn is het Jeroen de bal nog weet voor te krijgen. Demy stond op de juiste plaats om dit buitenkansje tot goal te promoveren en daarmee wordt het 0-1. Helaas raken hierna zowel Alex als Rene geblesseerd en moeten beide spelers zich in de rust laten wisselen. Ook Jeroen gaat er uit en daarvoor komen Gert-Jan, Joachim en Tom het veld in.
In de tweede helft zien we een leuk voetballend NOAD’32 en dat resulteert als snel in de volgende goal. Demy gaat diep en daarop anticipeert Roy met een steekpass, welke beheerst door Demy wordt afgerond 0-2. Ook de 0-3 volgt al snel en het is Sander die net in het veld is en na een mooie actie ook prachtig de bal in het doel werkt. Inmiddels heeft onze altijd solide verdediging nog geen kans weggegeven en proberen we de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen. Helaas gaat het toch mis wanneer achterin de bal wordt rondgespeeld en er een speler van Sparta’30 tussen zit die gebruik maakt van een te korte bal 1-3.
De wedstrijd wordt vervolgens gemakkelijk uitgespeeld en tussendoor zijn we nog getuige van het afscheid van Sparta’30 doelman Marco Kwetters, die ook voor onze vereniging niet onverdienstelijk is geweest. Marco gaat een stapje terug doen en ook wij wensen hem daarin veel plezier toe!
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Corne Millenaar, Rene Bouman, Alex Chis, Dimon van den Bogaard, Jeroen Bouman, Kevin Sterkenburg, Roy Bleijenberg, Demy de Wit, Desley de Wit, Gert-Jan Vos, Arne Fuijkschot, Tom Bouwmeester, Joachim Lagrouw, Sander van den Bosch Begeleiding: Carlo van Zanten en Mayco van Bergeijk

NOAD’32 2 – ONI 2: 1-1 (RUSTSTAND: 0-1) 22-04-2017
GEEN 8 OP EEN RIJ VOOR NOAD’32 2, WEL EEN PERIODETITEL
Het is het tweede elftal helaas niet gelukt om de achtste overwinning op rij te boeken, aan de andere kant was het gelijke spel tegen ONI 2 wel voldoende om de periodetitel in de wacht te slepen. In een heel matige wedstrijd werd het 1-1 en daarmee kan het niet meer worden gepasseerd door de nummer 4 in de competitie!
De eerste helft was heel slecht vanuit NOAD’32 zijde, waarschijnlijk speelde hier de felle tegenwind een grote rol maar dit mag niet als excuus gelden. Tot grote kansen kwam het dan ook niet en het was ONI dat wel van zich liet spreken. Zo’n 10 minuten voor rust wist het team uit ’s-Gravenmoer op 0-1 te komen.
In de tweede helft een heel ander NOAD’32 dat nu de wind in de rug had. Al vrij snel was het Arne die JP oog in oog zette met de doelman, maar helaas kon deze buitenkans niet worden benut. Hierna twee goede kopmogelijkheden voor Arne en Roy maar deze konden ook niet worden omgezet in goals. Net als je dan denkt dat er niets meer lukt krijgen we een vrije trap op een mooie plaats. Kevin gaat achter de bal staan en krult de bal prachtig tussen de doelman en doelpaal, het is weer gelijk 1-1. We blijven de druk opvoeren maar helaas maken we geen goal meer. Ook Alex en Gert-Jan krijgen nog een goede kopkans maar ook deze gaan er niet in.
Na de wedstrijd was duidelijk dat er meer gebaald werd van het niet kunnen voortzetten van de overwinningsreeks, dan dat we genoten van de zojuist behaalde periodetitel.
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Desley de Wit, Corne Millenaar, Gerard van der Velden, Dimon van den Bogaard, Jean-Paul Arendse, Kevin Sterkenburg, Roy Bleijenberg, Arne Fuijkschot, Demy de Wit, Erik Roubos, Alex Chis, Gert-Jan Vos Begeleiding: Carlo van Zanten en Mayco van Bergeijk

NOAD’32 2 – RWB 2: 2-0 (RUSTSTAND: 1-0) 08-04-2017
NOAD’32 2 WINT ZEVENDE DUEL OP RIJ!
Het seizoen zit er weer bijna op want na de wedstrijd van vandaag tegen RWB zijn er nog slechts drie wedstrijden te gaan. Tegen RWB hadden we nog wat goed te maken, daar we de wedstrijd in Waalwijk verloren. Het weer zat wederom mee deze dag een ieder keek al uit naar de derde helft. Toch moest er eerst nog twee keer 45 minuten worden gespeeld.
Een rommelig begin van de wedstrijd zorgde van twee kanten niet voor gevaarlijke kansen. Wel was het NOAD’32 dat op voorsprong kwam na een goede actie en strakke voorzet van Arne, waar een verdediger van RWB de bal tegen het been van Demy tot goal wist te deponeren 1-0. Hierna volgt een reeks van goede kansen voor NOAD’32 maar hier wordt erg slordig mee omgegaan. Één keer moest Dick ons nog redden van een tegengoal. Waar dus het duel al bij rust beslist had moeten zijn, gingen we met een marge van slechts één doelpunt aan de thee.
In de tweede helft kwamen we onnodig wat meer onder druk te staan, het waren nu niet alleen de kansen waar slordig mee om werd gegaan maar ook het in bezit houden van de bal lukte niet erg meer. Ook nu kregen we weer de nodige kansen om de voorsprong te vergroten maar ook tegenstander RWB kreeg enkele goede kansen die om zeep werden geholpen. Vlak voor tijd werd het dan toch 2-0 uit een rake kopbal van Jeroen uit een voorzet van Dimon, die inmiddels samen met Alex en Mesfin in het veld was gekomen. Hiermee was de kous af en sleepten wij onze zevende overwinning op rij in de wacht.
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Rene Bouman, Desley de Wit, Corne Millenaar, Roy Bleijenberg, Jeroen Bouman, Erik Roubos, Jean Paul Arendse, Demy de Wit, Arne Fuijkschot, Dimon van den Bogaard, Alex Chis, Mesfin Versteeg.
Begeleiding: Carlo van Zanten en Mayco van Bergeijk.

TAXANDRIA 2 – NOAD’32 2: 0-2 (RUSTSTAND: 0-1) 01-04-2017
NOAD’32 2 WEDEROM TE STERK VOOR KAMPIOEN!
Spelen tegen de aanstaande kampioen in de klasse is vooraf geen garantie op een overwinning en dus gingen we vol goede moed maar wel met een beetje respect voor de tegenstander op weg naar Oisterwijk. Thuis wisten wij van Taxandria te winnen en dat deden slechts twee andere tegenstanders en ja dan weet je dat het lastig gaat worden.
We begonnen op deze prachtige dag zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. Taxandria had het betere van het spel, maar wij kwamen het meest dicht bij een goal. Arne zag vanaf de eigen helft de doelman wat ver voor de goal staan en besloot uit te halen. De bal stuiterde over de doelman heen en kwam via de lat terug, prachtig maar helaas dus net geen goal! Toch kwamen we hierna op voorsprong want uit een hoekschop kwam de bal in de kluts bij JP die vanuit de moeilijke hoek scoorde 0-1. Dit wisten we tot de rust vast te houden.
Na rust hetzelfde spelbeeld, Taxandria probeert het wel maar tot kansen komt het voor het thuisteam niet. Wij krijgen wel een goede kans maar helaas wordt het schot van Demy geblokt waarbij een speler van de tegenstander zich blesseert. Inmiddels zijn Roy, Alex, Mesfin en Bart in het team gekomen en werkt nog steeds heel het team zich te barsten. Het wordt vervolgens zelfs nog 0-2 want het is Erik die uit een counter de bal met een mooi schot in de hoek plaatst. Daarbij blijft het wel en mogen we met 3 punten in de pocket en een mooie tweede plaats op de ranglijst terug naar Wijk en Aalburg!
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Dimon van den Bogaard, Rene Bouman, Corne Millenaar, Erik Roubos, Desley de Wit, Kevin Sterkenburg, Jean Paul Arendse, Demy de Wit, Arne Fuijkschot, Roy Bleijenberg, Alex Chis, Mesfin Versteeg, Bart van der Mooren.
Begeleiding: Carlo van Zanten en Mayco van Bergeijk

NOAD’32 2 – OLYMPIA’60 2: 4-2 (RUSTSTAND: 2-0) – 25-03-2017
NOAD’32 ZET ZEGENREEKS VOORT TEGEN OLYMPIA’60
Na vier overwinningen op rij stond ditmaal de thuiswedstrijd tegen Olympia’60 op het programma, een middenmoter in onze klasse. We begonnen goed en het was Arne die ons na tien minuten op voorsprong zette 1-0. Hierna kregen we enkele goede mogelijkheden, maar helaas deze konden niet worden omgezet in goals. Na ongeveer een half uur is het Demy die ons op 2-0 zet met een heerlijk schot in de bovenhoek! Met deze stand gaan we rusten.
Vlak na rust wordt het 3-0 nadat de doelman van de Dongenaren in lelijk in de fout gaat en het Arne is die de bal voor het intikken heeft. Vlak hierna is het wederom Arne die de 4-0 maakt. Hierna vinden we het wel goed en laten we onze tegenstander nog een heel eind terug in de wedstrijd komen. De 4-1 komt voort uit een mooi schot en de laten we het er op houden dat de 4-2 een foutje was van de persoon die ons vaak genoeg overeind houden. We krijgen nog de kans om weer verder uit te lopen nadat NOAD’32 3 huurling Michiele een strafschop versiert, maar helaas weet hij deze zelf niet te benutten. Hiermee blijft het 4-2 en pakken we wederom de drie punten. Rest nog om de vier jongens van de A-junioren en Michiel van het derde elftal te bedanken voor hun hulp deze middag.
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Desley de Wit, Dimon van den Bogaard, Corne Millenaar, Kevin Sterkenburg, Jeroen Bouman, Alex Chis, Demy de Wit, Erik Roubos, Arne Fuijkschot, Michiel Vos, Cris van Straten, Tom Bouwmeester, Sander van den Bosch, Leroy Lubberdink.
Begeleiding: Carlo van Zanten en Mayco van Bergeijk

NOAD’32 2 – WILLEM II 2: 3-1 (RUSTSTAND: 2-1) – 10-12-2016
Na een week afwezigheid, maar de functie als leider goed ingevuld door roy !!!! zijn we weer van de party. Vandaag de terugwedstrijd tegen Willem II; de eerste wedstrijd was een gelijkspel, ook door het missen van de kansen die wedstrijd. We wisten ook dat de tegenstander wel een balletje kan trappen. Onze spelers werden dan ook het veld ingestuurd met de opdracht om snel druk te zetten op Willem II. Dit resulteerde al snel in een corner in de 6e minuut die werd genomen door JP. Na wat rommelen in de zestien wist Alex als laatste zijn voet tegen de keeper en de bal te krijgen, dat was gelijk de 1-0. Een goed begin van de wedstrijd!
Willem II was een beetje overrompeld door het begin van ons, maar kon daar op dat moment even niets tegenover zetten. Vanuit een goede aanval van NOAD wist de tegenstander goed om te schakelen, zodat ze gevaarlijk bij de goal kwamen. Wij stonden op dat moment even niet goed.
NOAD bleef de wedstrijd in handen houden. Iedereen dacht aan een penalty toen JP werd neergelegd. De scheidsrechter zag het anders.
Vanuit dat moment kreeg Willem II in de omschakeling bij ons in de zestien wel een penalty, die goed binnen werd geschoten. Onze keeper had geen kans om de bal te stoppen (1-1).
NOAD bleef druk houden op de tegenstander en zo kwamen we ineens 3 tegen 1 te staan. JP gaf de bal mooi breed op Demy, die de bal mooi binnenschoot (2-1). Mooie opsteker voor het team! Jezelf belonen voor het goede spel, wat eerder niet lukte in wedstrijden hiervoor, lukt nu wel. Zeker een vooruitgang van het team van trainer C. van Zanten. In de 35e minuut weer een corner van JP die goed werd ingekopt door Roy, maar de bal werd gekeerd op de doellijn. Zo gingen we de rust in met een voorsprong van 2-1.
Als team bleven we zo staan om weer zo goed mogelijk te beginnen aan de tweede helft. In de 48e minuut een schot van JP, die de bal zag gekeerd door de keeper met zijn hoofd. In de 58e minuut weer een goede aanval, helaas was de voorzet net iets te hoog voor Arne om de bal binnen te koppen. Op de bank werd gezegd: twee seizoenen geleden kopte hij hem wel binnen……..
Willem II probeerde het wel, maar was niet gevaarlijk voor onze goal. De 3-1 zat meer in de lucht dan de 2-2, maar hij moest wel gemaakt worden om de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen.
In de 60e minuut haalde Arne de achterlijn na een mooie aanval en trok de bal goed terug op Alex, maar de keeper keerde de bal. In de 62e minuut kwam Erik voor Arne in het veld en in de 69e minuut komt Gert-Jan erin voor Alex.
In de 75e minuut weer een goede kans, maar werd niet gemaakt. Het duurde tot in de 81ste minuut: bij slecht wegwerken van de bal door Willem II zat Erik er goed bij, zodat de 3-1 op het bord kwam te staan. De laatste 10 minuten was het eigenlijk geen wedstrijd meer: de tegenstander verslagen in het veld, dat merkte je aan het spel. Willem II eindigde de wedstrijd met 10 man. De overwinning voor NOAD terecht opgeschoven naar de 3e plaats, lekker de 3 punten voor de winterstop. Nick een speler van de A kwam nog in het veld voor Sander. Een goed collectief in het veld en dan aan het eind van de wedstrijd een goed resultaat, petje af voor het team, goed gedaan jongens.
Spelers: D. Vos, S. vd Velden, R. Bleijenberg, Desley de Wit, C. Millenaar, K. Sterkenburg, JP Arendse, M. Bouwmeester, Demy de Wit, A. Fuijkschot, A. Chis. Wissels: GJ Vos, E. Roubos, N. Verheij, W. Arendse (tevens vlagger).
Paul

VOAB 2 – NOAD’32 2: 0-2 (RUSTSTAND: 0-2) – 03-12-2016
ONALLEDAAGSE OMSTANDIGHEDEN KOMEN NOAD’32 2 TEN GOEDE
Begeleiding: Carlo van Zanten (Trainer/Coach) en Wesley Arendse (Assistent Scheidsrechter)
Spelers: Dick Vos, Sander van der Velden, Gert-Jan Vos, Corne Milenaar, Desly de Wit, Kevin Sterkenburg, Max Bouwmeester, Erik Roubos, Demy de Wit, Jean Paul Arendse, Roy Bleijenberg.
Wisselspelers: Alex Chis, Geert-Jan Vos, Jeroen Bouman.
December is in het land en dat is nu net de maand die altijd wat apart is; feestdagen, donker en kou. In combinatie met voetbal is dit niet altijd ideaal en dat bleek ook deze week maar weer bij NOAD’32 2. Het begon dinsdag al met de training op een bevroren veld en ondanks dat het donderdag een stukje warmer was, begonnen we deze training koud met een felle partij. Vervolgens staat de zaterdag weer voor de deur en mogen we weer komen opdraven voor het echte werk, dit keer de laatste uitwedstrijd voor de winterstop.
Uit bij VOAB in Goirle moest het vandaag gaan gebeuren en dat plaatsje ligt op zo’n 45 minuten rijden vanaf ons vertrouwde Korenzand. Op zich wel te doen, ware het niet dat er pas om 16:45 uur afgetrapt zou worden. Een korte rekensom onder sommige van onze spelers leverde al snel op dat er dan voor 20:00 uur geen bier op onze stamtafel zou staan. We hadden ons er bij neer te leggen en het voordeel was dat we hierdoor een helftje bij het eerste elftal konden gaan kijken. Om 15:15 werden de motoren gestart en exact 45 minuten voor het geplande fluitsignaal kwamen we aan op Sportpark van den Wildenberg. Mooi op tijd dachten we, echter een kleine bijkomstigheid was dat niemand er aan had gedacht onze tenues mee te nemen en tsja dan kan er niet gespeeld worden.
Na een telefoontje richting Wijk en Aalburg werd Gerard van der Velden (bedankt Grad) bereid gevonden mee te werken aan ons sprookje en de tas bij de Efteling te droppen, waar Sander en Carlo naartoe zouden rijden om deze mee naar Goirle te brengen. Ondertussen werd in clubhuis ’t Amateurke de clubkas goed gespekt daar verschillende NOAD’32 spelers de chicken wings overheerlijk vonden in combinatie met El Classico live op de TV. Terwijl VOAB de warming up deed, konden wij immers toch niet anders dan wachten op de spullen.
Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en konden we een half uur later dan gepland dan toch beginnen. Zonder warming-up weliswaar, maar die bleken we op één na niet nodig te hebben. Het was namelijk JP die binnen vijf minuten een fout in de verdediging afstrafte en een prachtig schot in de kruising afleverde, 0-2 dus. Gert-Jan bleek de persoon te zijn die wel een warming up nodig had en moest al snel uitvallen met een vervelende hamstringblessure. Gebeurde er verder nog iets deze wedstrijd? Nee eigenlijk niet! VOAB probeerde het spel te maken en wij leverden veel strijd waar VOAB moeilijk mee kon omgaan. Na 2x 40 minuten en 5 minuten pauze vond de scheidsrechter het dan ook wel genoeg geweest en mochten wij 3 punten bijschrijven.
De vertraging bleek uiteindelijk mee te vallen, want nog voor 20:00 uur waren we terug in Wijk en Aalburg waar met het gehele team een verdiende borrel werd gedronken op de winst. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma, we spelen dan om 14:15 uur thuis tegen Willem II. Winst zorgt er voor dat we ons dichter in de subtop nestelen en bij verlies zal een plaats in de middenmoot het devies zijn. Hoe het afloopt lezen jullie volgende week in het verslag van de vaste reporter.
Roy Bleijenberg

NOAD’32 2 – SPARTA’30 2: 0-0 – 26-11-2016
Vandaag Sparta’30 op bezoek. Na voorgaande wedstrijden moesten vandaag de 3 punten wel in Wijk kunnen blijven. Onzeker was het nog in de warming-up of Sander wel kon spelen; het was geen probleem zo liet hij weten.
NOAD begon goed aan de wedstrijd, maar dat wil niet altijd wat zeggen, het gaat om doelpunten om een wedstrijd te winnen. Gedurende de eerste helft was NOAD de bovenliggende partij, de beter voetballende ploeg, die niks weggaf achterin.
Vanuit het middenveld veel goede passes naar voren. Ook nog wel wat slordigheden, zodat Sparta de aanval direct kon overnemen. Wel zonder gevaar bij ons in de zestien.
Vanuit de goede passes kwamen we een aantal keren vrij voor de keeper van Sparta die wist zijn doel met goed keeperswerk schoon te houden. Wel hadden we in de eerste helft een paar doelpunten moeten maken, zodat je ook makkelijker kan gaan voetballen. We gingen de rust in met een brilstand.
Na de rust hetzelfde spelbeeld: NOAD wel iets sterker dan Sparta, maar kon het overwicht niet omzetten in een doelpunt. Een schot op het doel van NOAD uit de tweede lijn was er in de 51ste minuut van Desley, welke hij en wij net over het doel zagen gaan. Even later de eerste wissel: René voor de geblesseerde Gertjan. Kort daarop Roy voor Demy.
We bleven wel druk houden, maar geen doelpunt tot dusver. De tijd begon te dringen. Dick moest nog een goede safe maken met zijn voeten om de 0-1 te voorkomen. In de 73e minuut komt Dimon erin voor Alex en Gertjan voor Erik. Buiten het schot van Desley vanuit de tweede lijn was het NOAD dat voetballend in de zestien kwam bij de tegenstander. Jammer dat we niet scoorden, we hadden zeker verdiend te winnen deze wedstrijd.
Spelers: D Vos, GJ Vos, J van Engelen, C Millenaar, K Sterkenburg, Desley de Wit, A Chis, JP Arendse, E Roubos, Demy de Wit, S vd Velden. Wissels: R Bouman, Roy Bleijenberg, D vd Boogaard, GJ Vos, W Arendse (tevens vlagger).
Paul

GDC 3 – NOAD’32 2: 2-4 (RUSTSTAND: 1-1) – 12-11-2016
Vanaf minuut één moesten onze mannen volop druk zetten op GDC. Dat pakte niet helemaal goed uit; het was vanaf het begin rommelig in het veld: iedereen liep op plaatsen waar men niet moest zijn.
In de 3e minuut was het GDC aan de bal, net over de middenlijn, ik schat zo’n 35 meter van het doel. De speler van GDC dacht ‘laat ik maar schieten’. De bal over onze keeper heen in het doel; een zondagschot op zaterdag. De 1-0 was een feit.
Maar onze mannen raakten daarvan niet onder de indruk, echter ze waren nu wel wakker en gingen naarmate de wedstrijd vorderde, steeds beter voetballen. Achterin was het wel rustig, maar verder in het veld toch wel onrustig. Toen dat ook beter was, kregen we wel een paar goede kansen. Zo was er een aanval waarbij Desley diep werd gestuurd door Roy. Desley gooide de bal goed voor, maar Arne kwam een teenlengte tekort om de 1-1 op het bord te zetten.
In de 28ste minuut een mooi schot van JP, helaas de bal op de lat. Het was NOAD dat de wedstrijd in handen had, maar het gaat om de doelpunten.
In de 32e minuut moest Sander het veld verlaten met een blessure; Aex werd ingebracht. Kevin ging op de plek van Sander spelen en Alex op het middenveld. In de 35e minuut een vrije trap voor NOAD net buiten de zestien. JP achter de bal krulde de bal met de binnenkant mooi over de muur in het doel (1-1).
In de rust werd Joey gewisseld, die na een lange blessure weer kon spelen en niet onverdienstelijk speelde. Dimon kwam in het veld. De trainer was in de rust ontevreden over het vertoonde spel, het moest beter in de tweede helft. NOAD begon daarom ook fel in de tweede helft. In de 50e minuut een mooie aanval van NOAD met een voorzet van Dimon, die mooi werd ingekopt door Gert-Jan (1-2). De 1-3 had Arne op de schoen toen hij alleen op de keeper afging. Hij besloot de bal over de keeper te stiften, maar bal ging net naast de paal. Wij bleven goed doorgaan en waren dan ook de betere ploeg. Maar toch gaven we weer hoop aan GDC. Door gepiel achterin wist GDC de 2-2 te maken. Dat mag niet gebeuren in deze fase van de wedstrijd, zeker niet als je beter bent.
Gelukkig had NOAD zoveel zelfvertrouwen deze middag en een heel goede bank. Roy werd na 54 minuten gewisseld, Jeroen kwam in het veld. We konden goed druk houden op GDC. Na een paar schoten uit de tweede lijn die over gingen, kregen we een hoekschop die door JP kort de zestien in werd gespeeld. Een goede loopactie van Erik en hij weet de bal achter de keeper van GDC te schieten (2-3) in de 68e minuut.
In de 73e minuut kwam Stefan, een speler van de A-junioren in het veld in plaats van de moegestreden Arne. Hij liet zich direct zien in de zestien, maar kon het niet bekronen met een doelpunt. Erik was goed aanwezig deze middag. Even later weer een kans van hem, maar recht op de keeper.
In de 81e minuut kwam Rene Bouman nog in het veld voor Erik die na een overtreding op hem helemaal vol schoot door kramp en niet verder kon. In de 84e minuut werd Alex diep gestuurd, hij werd in de zestien neergelegd: penalty. Sander was aan de buurt deze middag, maar gewisseld met een blessure, dus JP achter de bal. Hij maakte deze middag zijn tweede doelpunt en de 2-4 was een feit. Een dikverdiende overwinning deze middag. Gelukkig zijn er weer spelers na een blessure speelklaar, dat merk je gelijk; bij het eerste en het tweede goede resultaten. Ik hoop dat we daar mee verder kunnen en dat de trainers van 1 en 2 elke week kunnen selecteren en dan zo ook de spelers scherp houden; dit zal nodig zijn om de doelstelling te halen.
Spelers: D. Vos, S vd Velden, C Millenaar, J van Engelen, GJ Vos, K Sterkenburg, JP Arendse, E Roubos, Desley de Wit, A Fuykschot, R Bleijenberg. Wissels vandaag: A Chis, J Bouman, D vd Boogaard, S van Herwinen, R Bouman. Trainer: C van Zanten, assistent: M van Bergeijk, elftalleider P Arendse.
Paul

NOAD’32 2 – TAXANDRIA 2: 3-2 (RUSTSTAND: 1-1) – 29-10-2016
Vandaag kwam de koploper op bezoek; dit team had nog geen wedstrijd verloren. Als ze dan de eerste verliespartij moeten incasseren, dan maar hier op het Korenzand vandaag!
We wisten op voorhand dat het niet gemakkelijk zou worden deze middag. We zagen in het begin van de wedstrijd dat we te maken hadden met een goed voetballende ploeg. Nadat Taxandria de eerste 10 minuten twee goede kansen had gekregen, heel goed gepakt door onze keeper, noteerden wij in de 11e minuut ook een heel grote kans om de score te openen. Helaas zag Gertjan de bal op de lat gaan. Tien minuten later kwam Taxandria op voorsprong, maar gelijk daarna een mooie vrije trap van Sander, die JP beheerst afmaakte. Het was dus weer gelijk (1-1). Dat gaf NOAD heel goede hoop. We zaten goed in de wedstrijd tegen een beter voetballende ploeg; er was strijd op elk plek om de bal, positief naar elkaar in het veld, elkaar op de goede plek neerzetten, zodat we de 1-1 mee konden nemen de rust in.
In de rust zei de trainer als we zo dicht bij elkaar kunnen blijven spelen, dan zit er deze middag wat moois in. In de rust moest de trainer wisselen: Bjorn verliet het veld na zeer veel arbeid te hebben verricht en Alex kwam in de ploeg. Desley begon in de tweede helft als gelegenheidsspits. In de 46e minuut een uittrap van de keeper van Taxandria waar Desley goed tussen zat. Hij wist de bal beheerst langs de keeper in het doel te werken en we stonden voor met 2-1. Je zag het team iets krijgen van: nou kom maar op, vanmiddag gaan jullie hier niet winnen. Echter iedereen moest heel goed in het veld zijn ding blijven doen, maar toch kwam Taxandria door een heel goed genomen vrije trap op 2-2.
In de 68e minuut weer een wissel, Corne verliet het veld voor Ian, een speler uit de A-junioren – houd die naam in gedachten! Desley werd daardoor weer uit de spits gehaald en ging linksback spelen. In de 75e minuut weer een goede redding van onze keeper, hij hield ons op dat moment in de wedstrijd. Even later weer een wissel: Erik verliet het veld voor Chris – ook een A-junior. Je zag ook na de redding van de keeper en de wissels dat het team erin ging geloven om een goed resultaat te halen deze middag. Het team knokte voor elke meter op het veld, we moesten daardoor wel eens diepgaan, jezelf vastbijten in de tegenstander, alles geven en dat heeft NOAD gedaan deze middag. Vlak voor tijd na een goede aanval van ons, de bal in de zestien en Ian wist het laatste tikje te geven en zag de bal in het doel verdwijnen (3-2). Heel spannende laatste minuten; zal het dan gebeuren vanmiddag? Gaat Taxandria vanmiddag hier de eerste wedstrijd verliezen? De scheidsrechter floot voor het laatst deze middag, de drie punten bleven in Wijk. Een heerlijk gevoel bij de staf, maar zeker ook bij de spelers; allemaal verschrikkelijk hard gewerkt deze middag en dan dit als resultaat: een prachtige teamprestatie. Je ziet met de juiste inzet en een speelwijze die NOAD ligt, kom je een eind.
Spelers: D. Vos, GJ. Vos, C. Millenaar, D. vd Boogaard, K. Sterkenburg, S vd Velden, E. Roubos, J. Bouman, D. de Wit, B. Scherff, JP Arendse. Wissels: A. Chis, Ian Arendse, Chris v. Straten, D. de Fijter (reserve-keeper). Ian, Chris en Daan bedankt dat jullie vanmiddag bij het tweede reserve wilden zitten! Trainer: C. van Zanten en M. van Bergeijk. Elftalleider: P. Arendse.
Paul

RWB 2 – NOAD’32 2: 3-1 (RUSTSTAND: 2-1) 15-10-2016
Vandaag stond op het programma de uitwedstrijd tegen RWB, een ploeg die twee punten onder ons staat op ranglijst. Het was dus zaak om vandaag de drie punten mee te nemen naar Wijk.
Er waren weer wat omzettingen in het elftal, omdat speler Roy aan moest aansluiten bij het eerste, Alex was verhinderd en Jeroen pas later kon aansluiten. Na een goed begin van NOAD dat goed druk zette op de tegenstander, zoals de trainer voor de wedstrijd had gevraagd, resulteerde dat al in de
8e minuut voor een vrije trap op de helft van de tegenstander. Kevin ging achter de bal staan, hij speel de bal goed bij de eerste paal, zodat Arne de bal vrij simpel kon binnenschieten; de 0-1 was een feit. Je zou denken nu doordrukken, maar NOAD verkrampte een beetje na het doelpunt.
We bleven achterin een op een spelen, zodat we ergens op het veld een man meer moesten hebben, maar dat werd niet goed gedaan door onze mannen. Dit resulteerde in een paar heel goede kansen voor RWB, maar deze middag zal de wedstrijd van de keepers worden – zowel die van NOAD als die van RWB. Dick had een paar heel goede reddingen, die ons in de wedstrijd hielden, maar door ongelukkig verdedigen kon RWB de 1-1 op het scorebord zetten; dat was in de 22ste minuut.
NOAD probeerde nog wel onder de druk van RWB uit te komen, maar het lukte niet erg we creëerden eigenlijk geen goede uitgespeelde kansen. RWB kon dus lekker blijven voetballen. Helaas moest in de 40e minuut onze aanvoerder Sander gewisseld worden; Nick Verheij kwam in het veld, is ook vrije verdediger in de A die bij ons een heel goede invalbeurt heeft gemaakt gedurende de hele wedstrijd.
Na de rust had de trainer de opstelling omgezet en zagen we een elftal dat op zoek ging naar de gelijkmaker. We konden RWB weer goed onder druk zetten. Dat resulteerde in een paar hele goede kansen, zoals in de 51ste minuut. Chris die in het veld kwam voor Demy werd diep weggestuurd door JP. Hij kwam een op een met de keeper, die wist de bal tot corner te verwerken, uit die corner die strak voor het doel werd gebracht door JP was het Gertjan die vrij in kon koppen, maar helaas naast mikte. Dat was in de 52e minuut.
In de 55e minuut JP in de zestien; wij dachten weer langs de lijn die gaat erin, maar weer niet. Langs de lijn om moedeloos van te worden: zoveel kansen en dan geen doelpunt, maar de spelers bleven erin geloven. In de 57e minuut weer een vrije trap van Kevin; de kopbal van Arne werd weer gestopt door de RWB-keeper. We gingen verder met druk zetten. Alles ging goed; in de 61e minuut een goed schot van Arne. Je raadt het al: weer de keeper die redde. In de 66e minuut weer een goede aanval van NOAD dat in deze fase van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg was, alleen niet scoorde. Vanuit een goede aanval kwam de bal bij Arne, die de vrijstaande JP zag staan op de zestien, maar zijn schot ging over.
Corné werd gewisseld voor Jeroen. Dit was een fase van NOAD na de rust met goed voetbal, goede druk op het veld, kansen creëren, maar helaas geen scoreniet tot score.
En dan valt natuurlijk de goal aan de andere kant, dat is een oude wet in het voetbal, een wet die ze van mij wel af mogen schaffen, maar helaas bestaat die nog. Door slecht uitverdedigen van NOAD wist RWB gevaarlijk in de zestien te komen en scoorde de 3-1.
Eén kans één doelpunt, dat was in 72e minuut; NOAD was gebroken, maar ze bleven er voor gaan, nu wel wat geforceerd en dat is niet goed. We bleven wel hard werken, maar konden geen vuist meer maken. RWB kreeg nog wel een grote kans, maar die bal ging naast.
In de 90e minuut nog een grote kans voor NOAD om de 2-3 op het scorebord te zetten; ook die ging er niet in. We hebben ons vanmiddag weer tekort gedaan door in de tweede helft niet tot scoren te komen; we zagen de ploegen onder ons wel winnen, zodat die dichterbij komen.
Volgende week rust en dan die week erop tegen koploper Taxandria thuis.
Spelers: D. Vos, GJ Vos, D. de Wit, D. vd Boogaard, K. Sterkenburg, C. Millenaar, JP Arerndse, Demy de Wit, A. Fuykschot, E. Roubos, S vd Velden. Wissels: N. Verheij, C. van Straten J. Bouman, B. Scherff. Nick en Chris bedankt en teven tevens een heel goede invalbeurt in het tweede.
Paul Arendse

NOAD’32 2 – WSC 3: 0-3 (RUSTSTAND: 0-1) 08-10-2016
Vandaag kwam WSC op bezoek bij ons op het Korenzand. Op de ranglijst stond deze ploeg boven ons op de tweede plaats. Om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen moet er vandaag gewonnen worden; zeker tegen de concurrent. Maar dat is eerder gezegd dan gedaan. omdat de ploegen onderling niet veel van elkaar verschillen. Je bent natuurlijk altijd aangewezen op de vorm van de dag en het spel van de tegenstander.
We begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook WSC kwam goed voor de dag, al snel was duidelijk dat dit geen makkelijke middag zou worden. Arne begon diep in de spits, hij kreeg in de 5e minuut en grote kans om de score te openen. Helaas kon een verdediger nog net blokken, zodat de kans verkeken was. Zeker in deze wedstrijden moet je de kansen benutten, want je speelt tegen een goede tegenstander. Dat werd wel duidelijk in de 10e minuut: we lieten teveel ruimte op het middenveld, zodat WSC goed vrij kwam in de zestien en de bal op de lat schoot; we waren gewaarschuwd. Gedurende de eerste helft hadden we moeite om snel de aansluiting te krijgen van de middenvelders bij de spits, zodat voorin bij balverlies er teveel ruimte was voor de tegenstander om te voetballen. WSC was in deze fase van de eerste helft de betere ploeg. Wij hadden moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen, zodat we achter de tegenstander aan moesten lopen.
We voetbalden wel mee, maar konden geen kansen creëren. In de 37e minuut wist WSC het net tevinden (0-1); dit was ook de stand met de rust.
In de tweede helft moesten we knokken voor wat we waard waren om het de tegenstander moeilijk te maken. We begonnen goed aan de tweede helft, maar WSC wist er elke keer goed mee om te gaan als wij druk zetten. In de 63e minuut kregen we een vrije trap op de helft van de tegenstander. Nimsy ging achter de bal staan, die in de 60e minuut samen met Corne was ingevallen voor Arne en Jeroen. Roy werd daardoor naar voren gezet. Roy kon de goed genomen vrije trap van Nimsy koppen, maar de keeper van WSC stond op de goede plaats om de bal te keren. Deze fase in de tweede helft hadden we wel de tweede bal, die zo belangrijke tweede bal, zodat we in de 64e minuut weer goed in de zestien kwamen. In de kluts konden we de bal niet binnen schieten; dit was weer een goede kans om de gelijkmaker te maken. Je zag het geloof binnen het team dat het moest lukken.
Na nog een paar kansen die er vandaag niet in wilden, was het WSC dat in de 70e minuut de bal wist te veroveren uit een aanval van NOAD, teveel man voor de bal stonden om naar te proberen de aansluitingstreffer te maken. We kregen een goede counter om ons oren en stonden met 0-2 achter. In de 71e werd JP gewisseld voor Dimon, die centraal met Sander achterin ging spelen. We konden geen druk meer blijven zetten, al bleven we het proberen. Met de lange bal vanuit achteren die goed door Dimon werden neergelegd voorin, maar deze werden eigenlijk makkelijk door WSC te pareren. In de 80e minuut werd Alex nog gewisseld voor Franscesco, maar in de 82e minuut een hoekschop voor WSC die werd ingekopt: 0-3 op het scorebord,
Het was duidelijk dat WSC vandaag de betere ploeg was, we hebben alles geprobeerd om een punt uit de strijd te halen, maar het werd een dikverdiende overwinning voor WSC dat bovenin blijft meedraaien. Wij moeten even afhaken, maar met een goede instelling ben ik ervan overtuigd dat wij als team gewoon bovenin kunnen meedoen. Er zijn deze competitie geen slechte ploegen, dus we zullen elke week tot het gaatje moeten gaan met z’n allen en alles voor elkaar over hebben.
PCA-P mannen, dan gaan we goed op weg en zullen we bovenin mee blijven doen.
Spelers van vandaag: D. Vos, S vd Velden, D de Wit, A Chis, R Bleijenberg, K. Sterkenburg, J. Bouman, JP Arendse, Demy de Wit, A. Fuijkschot, E. Roubos. Wissels: D. vd Boogaard, N. Sonneveld, C. Millenaar, F. Wilhart, D de Fijter. Daan, bedankt dat je na je eigen wedstrijd reserve wilde zitten bij het tweede elftal als keeper.
Elftalleider Paul Arendse

OLYMPIA 2 – NOAD’32 2: 1-1 (RUSTSTAND 0-1) 01-10-2016
We begonnen de wedstrijd met een nieuwe trainer voor de groep; altijd even wennen aan nieuwe ideeën en een nieuwe speelstijl. NOAD had daar de eerste paar minuten van de wedstrijd wel wat moeite mee, dat duurde maar een paar minuten. In de 3e minuut ging Demy goed door en de eerste kans van NOAD was een feit. De bal ging goed rond binnen het elftal. In de 8e minuut werd Erik over rechts diep gestuurd, gaf een goede voorzet op Boedi, die de bal overschoot. We kwamen nog op voorsprong door Boedi, maar het doelpunt ging niet door in verband met buitenspel.
In de 16e minuut na goed doorgaan, kwam JP alleen voor de keeper, maar die wist de bal helaas te keren. We bleven goed spelen en druk zetten op de plaatsen waar het kon, zodat we de bal weer snel in bezit hadden. Erik werd weer goed diep gestuurd door Sander. Hij kwam alleen voor de keeper die de bal weer wist te stoppen. Olympia was een goede tegenstander, wij moesten wel attent blijven in de wedstrijd en niet verslappen. Olympia kreeg een hoekschop, die werd weggekopt door Demy in de voeten van JP. JP speelde Boedi gelijk in en Demy ging een sprint aan van 75 meter. Boedi hoorde en zag hem komen, gaf de bal precies in de loop mee aan Demy, die oog in oog de keeper omspeelde en de 0-1 was een feit. Dat alles in de 35e minuut; een mooie counter uit het boekje. Natuurlijk moesten we wel het koppie erbij houden en niet verslappen, zodat we de rust in gingen met een voorsprong van 0-1.
We begonnen de tweede helft met dezelfde 11 om de voorsprong uit te bouwen, maar Olympia bleef ook goed spelen; een tegenstander die zich niet gewonnen wilde geven, ook al was NOAD de betere ploeg. Gedurende de tweede helft kreeg NOAD het wel moeilijker, dat resulteerde in de 1-1 in de 53e minuut. In de 57e minuut een dubbele wissel: Demy en Erik verlieten het veld en Arne en Dimon kwamen erin. NOAD kreeg nog wel een paar goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. In de 61e minuut een goed schot van 16 meter net naast het doel. Arne kwam ook nog een paar keer goed in de 16, maar wist het net niet te raken. In de 71e minuut weer een dubbele wissel, Nimsy en Alex verlieten het veld, Franscesco en Geertjan kwamen erin. NOAD kreeg steeds meer moeite met de tegenstander, maar we konden het dicht houden achterin. Wesley stond op de goal als vervanger van de geblesseerde Dick. Dick was er wel als supporter bij natuurlijk.
NOAD moest alle zeilen bij zetten om het punt uit het vuur te slepen, omdat Olympia de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. NOAD speelde te onrustig; de eerste helft konden we elkaar zo goed vinden, maar in de tweede helft was dit lastig. Als je naar de kansenverhouding kijkt, heeft NOAD twee punten laten liggen om aansluiting bij de bovenste plaatsen te houden en zag men de koploper twee punten uitlopen. Op het einde van de wedstrijd kwamen we nog goed weg: Olympia wist nog te scoren; ook dat was in buitenspelpositie, zodat de eindstand bleef staan op een gelijkspel.
Komende week weer trainen en werken aan verbetering binnen het team; er zijn nog wel wat puntjes om aan te scherpen.
Spelers: W. Arendse, S. vd Velden, GJ Vos, D. de Wit, J. Bouman, N. Sonneveld, Demi de Wit, JP Arendse, E. Roubos, B. Banio, A. Chis. Reserves vandaag: A. Fuijkschot, D. vd Boogaard, F. Wilhart, GJ Vos, C. Millenaar
Paul

NOAD’32 2 – SSC’55 3: 4-1 (RUSTSTAND: 1-0) 24-09-2016
Op 24 september – een zonnige dag op Het Korenzand – moest NOAD het vandaag opnemen tegen SSC. De bezoekers hadden de eerste drie wedstrijden verloren en wachten op hun eerste overwinning. NOAD ging vorige week onderuit tegen ONI en was er op gebrand om de drie punten in Wijk te houden. De nieuwe trainer Carlo van Zanten was deze middag ook van de partij om zijn team te bekijken, dinsdag zal hij de training gaan leiden. Carlo, veel succes bij NOAD. De trainer zei van tevoren dat hij een fel NOAD wilde zien deze middag; de duels moesten gewonnen worden.
Na de aftrap was duidelijk dat de boodschap was overgekomen: NOAD begon goed aan de wedstrijd, maar we konden ook zien dat SSC een taaie tegenstander was. Om te winnen vandaag moest alles gegeven worden. Sander – weer terug van vakantie – stond weer op zijn plek als vrije verdediger. NOAD gaf in de eerste fase van de wedstrijd niets weg. Zelf creëerden we wel wat kansjes, maar het duurde tot de 16de minuut om echt dicht bij de goal van de tegenstander te komen. Door goed doorgaan van Boedi kwam JP aan de bal. Hij zag zijn schot op de paal gaan.
Na een omzetting van de trainer in het veld zag je dat NOAD meer grip op de wedstrijd kreeg; de tweede bal werd meer gewonnen. Helaas moest Joey v Engelen in de 27e minuut het veld weer verlaten met een knieblessure, nadat hij net daarvan was hersteld. In zijn plaats kwam Alex. NOAD kreeg steeds meer grip op de wedstrijd; SSC werd teruggedrongen op eigen helft. Pas in de 36ste minuut kwam NOAD weer goed in de zestien. Een speler werd onderuitgehaald, de scheidsrechter gaf een penalty die benut werd door Sander: de bevrijdende 1-0 was een feit. Het elftal had het doelpunt nodig voor het zelfvertrouwen. NOAD bleef goed doorgaan. Een afstandsschot van JP werd goed gepakt door de keeper van SSC, zodat we de rust in gingen met een 1-0 voorsprong. In de rust werd Max gewisseld voor Erik.
In de tweede helft zagen we een elftal dat zeker niet wilde verliezen vandaag. Door goed doorgaan van Erik die koud in het veld stond, wist hij de bal tegen het net te krijgen: de 2-0 was een feit. In de 56e minuut werd Demy vervangen door Geertjan. In de 58ste minuut kregen we een vrije trap net buiten de zestien, die heel snel genomen werd door Boedi op JP, die mooi binnenschoot. In de 68ste minuut was het Boedi zelf die goed doorging en met een bekeken schot verraste hij de keeper van SSC (4-0). Toen kwam er berusting in het elftal, met de 4-0 kon er weinig meer gebeuren; zelfvertrouwen is dat wat we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden. In de 75ste minuut werd Boedi gewisseld voor Franscesco, dat was ook het laatste wapenfeit van NOAD. De wedstrijd uitspelen en de overwinning vieren, zodat we bovenin blijven meedraaien. Echter in de 90ste minuut wist SSC toch nog de eretreffer te maken. Jammer wel dat we een doelpunt weggaven, vonden de spelers; wat een instelling daar word je als trainer blij van en zegt iets over het team.
Spelers die meededen: C. Mouthaan (door uitvallen van D. Vos in de warming-up; bedankt Corné), GJ Vos, J. van Engelen, D. de Wit, M. Bouwmeester, N. Sonneveld, JP Arendse, J. Bouman, D. de Wit, B. Banjo, S vd Velden, A. Chis, GJ Vos, E. Roubos, F. Wilhart, R. Bleijenberg, A. Fuijkschot. Geblesseerd: C. Millenaar.
Paul

ONI 2 – NOAD’32 2: 4-3 (RUSTSTAND 0-3) 17-09-2016
De derde wedstrijd (ONI uit); ONI had de eerste twee wedstrijden verloren, dus zij konden de drie punten wel gebruiken. Al meteen was duidelijk dat ONI een goede ploeg had: ervaring gemengd met jonge spelers. Ook NOAD kwam goed uit de startblokken, dat resulteerde in de 9e minuut in een doelpunt door Gertjan die hem mooi binnenkopte. Na de aftrap was het gelijk een fel NOAD, dat de bal wilde hebben. In de 10e minuut werd Geertjan, (ja de neef van…) diep gestuurd met zijn snelheid en tikt de bal beheerst naast de keeper, zodat NOAD de leiding nam met 0-2. Ook ONI dat goed voetbalde, kreeg een paar goede kansen, maar onze keeper Dick had weinig zin om een doelpunt tegen te krijgen. Ook een keer geluk dat de bal van een ONI-speler op de lat kwam, maar NOAD bleef knokken en dat resulteerde in de 42e minuut in 0-3. Het doelpunt werd gescoord door Jean-Paul. Geen vuiltje aan de lucht. In de rust gaf de trainer nog aan probeer dit vol te houden zeker tot 10 minuten na de rust, want hij was er van overtuigd dat ONI na een achterstand van 3-0 vol druk ging zetten. Dat gebeurde ook, ze kregen zeker kansen, maar een doelpunt bleef uit voor ONI. Wij probeerden nog om de 0-4 te maken, maar je zag het elftal worstelen met zichzelf; ze werden veel teveel onder druk gezet. Op sommige plaatsen in het elftal zag je het niveauverschil,
zodat andere spelers teveel goed moesten maken tegenover de medespelers; normaal niks mis mee binnen het elftal, maar het werd teveel.
Hierdoor kwam ONI in de 63e minuut op 1-3. Je zag het geloof bij de tegenstander groeien en de kopjes bij ons toch wel gaan hangen, maar nog,niks aan de hand. Ok, de vlagger van NOAD stond te vlaggen voor buitenspel, maar de scheidsrechter nam het niet over en liet doorspelen. De beer was los bij ONI. In de 68e minuut kwamen ze op 2-3. NOAD had het niet meer. ONI werd ook gesterkt door de scheidrechter. Toen ONI de 3-3 maakte, stond de vlagger van NOAD weer met de vlag omhoog, weer had de scheidsrechter er geen oog voor en liet doorspelen. Dat was in de 87e minuut en in de 95e minuut de genadeklap voor noad: ONI kwam op 4-3, wat tevens de eindstand was.
Ok, 0-3 met de rust eindstand 4-3 dit kun je jezelf verwijten, het elftal ging door het ijs in de tweede helft. ONI was daarentegen de betere ploeg in de tweede helft, wat voor onrust bij NOAD zorgde.
De trainer probeerde in de tweede helft het tij nog te keren door te wisselen, een aantal spelers konden niet verder, zo hadden we de eerste wedstrijd 6 wissels; nu moesten we het doen met 3 wissels. Op de bank hadden we zitten Franscesco, Sander die terug was van vakantie en Roy die eigenlijk niet kon spelen. allemaal niet best Franscesco een nieuwe speler bij ons uit Drunen had twee jaar niet gespeeld; ik bedoel er mee te zeggen dat het moeilijk voor die speler is om in te vallen in een elftal dat het moeilijk heeft. Dan valt het voor de trainer niet mee om het om te zetten. Hij had te maken met een goede tegenstander met een clubscheidsrechter/KNVB. Afspraken die niet na gekomen worden, allemaal problemen waar je niet op zit te wachten en die de komende weken toch goed verbeterd moeten worden. we gingen met een slecht gevoel terug naar NOAD. Iedereen was het er over eens hoe slecht we de tweede helft hebben gespeeld en wat er verbeterd moet worden om tot een goed resultaat te komen en de doelstelling te halen die we voor ogen hebben met het tweede elftal. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen SSC’55 voor een nieuwe start tot zaterdag.
Elftalleider PAUL ARENDSE

MVV’58 2 – NOAD’32 2: 0-1 (RUSTSTAND: 0-0) 09-04-2016
NOAD’32 2 STELT 2 PLAATS VEILIG
Met nog vier wedstrijden te spelen had NOAD 1 punt nodig. Deze middag was de wedstrijd tegen MVV. Deze ploeg stond derde op de ranglijst; waarom niet gelijk de punten pakken in deze wedstrijd. De eerste helft ging moeizaam, we kwamen niet in de wedstrijd. De tegenstander kreeg veel ruimte om te spelen, maar de keeper van NOAD wist met een mooie redding NOAD in de wedstrijd te houden.
Het bleef onrustig aan onze kant, we kwamen niet aan voetballen toe. 0-0 met de rust.
In de tweede helft een iets rustiger NOAD. Een keeper die goed meedeed in de zestien, maar voetbal was nog niet aan onze kant. Dan maar hard werken en dat resulteerde in 75e minuut in de 0-1. Een schot van Jan Nijhold op het doel, dat de keeper nog wist te keren, maar Top stond op de goede plaats om de bal binnen te tikken.
Na een toch voor ons slecht spelende wedstrijd drie punten meenemen naar Wijk en daardoor ook nacompetitie te gaan spelen is toch een mooie prijs, waar je toch heel het seizoen voor bezig bent; voor de spelers en ook zeker voor de begeleiding een mooi seizoen tot nu toe met een toetje in mei. Spelers: D de Fijter, S vd Velden, GJ Vos, D. de Wit, M. van Bergeijk, J. Bouman, D vd Boogaard, R. Bleijenberg, D. de Wit, C. Top, J. Nijhold, R. Bouman, GJ Vos, T. Fuijkschot, B. Scherff.
Paul

NOAD’32 2 – KERKWIJK 2: 2-1 (RUSTSTAND: 2-1) 02-04-2016
Als je dan ook de wedstrijden gaat winnen waar in je slecht speelt…
Spelers: Daan de Fijter, Gert Jan Vos, Geertjan Vos, Jeroen Bouman, Desley de Wit, Demy de Wit, Arne Fuijkschot, Theo Fuijkschot, Bjorn Scherff, Wesley Arendse, Camel Top,Jan Nijhold, Sander van der Velden, JP Arendse, Mayco v Bergeijk, Roy Bleijenberg, Dimon vd Boogaard
Kerkwijk 2, altijd lastig bleek vandaag maar weer eens. Terwijl Kerkwijk nauwelijks elf man op de been kon brengen, puilde de bank van de Wijk en Aalburgers uit.
NOAD 2 heeft zo nu en dan nog steeds moeite om het spel te maken en begon matig aan de wedstrijd. De matige start en het opportunistische spel van de bezoekers resulteerde in een verdiende tegentreffer, die voelde als een afstraffing. NOAD kon eigenlijk direct na de aftrap op gelijke hoogte komen, ware het niet dat de collega van Daan net zo goed op dreef was als Daan. Hij wist een kopbal van Demy met een reflex te keren.
Toch was het niet veel later dat Roy op aangeven van Camel het net wel wist te vinden. Nog voor rust werd een schitterende aanval bekroond door een doelpunt van Dimon. Het gevoel overheerste dat er in de tweede helft wel even over Kerkwijk heen gewalst zou worden. Vaak komt hoogmoed voor de val, gelukkig werd vandaag deze regel niet bevestigd en wist NOAD 2 de drie punten na een matige tweede helft – waar echt wel een hand vol kansen waren om een groter verschil te maken – over de eindstreep te trekken. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft NOAD 2 nog een punt nodig om zeker te zijn van nacompetitie, zaterdag zou een gelijkspel tegen MVV, die als enige nog langszij kan komen op doelsaldo, genoeg zijn om een feestje te bouwen, want als je ook je slechte wedstrijden gaat winnen, kan het toch niet anders dan dat er ergens nog een puntje gesprokkeld gaat worden…. dit mag NOAD niet laten lopen, het zou heerlijk zijn om een maandje voor de start van de nacompetitie spelers rust te kunnen geven om fris en fruitig aan te treden in mei.
Vincent

NOAD’32 2 – SSC’55 2: 3-1 (RUSTSTAND: 0-1) 19-03-2016
Een collectieve prestatie van hoogniveau
Spelers: Daan de Fijter, Gert Jan Vos, Geertjan Vos, Jeroen Bouman, Desly de Wit, Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Camel Top, Jan Nijhold, Gerard van der Velden, Mayco v Bergeijk, Rene Bouman, Dimon vd Boogaard.
In twee opzichten zou het afgelopen zaterdag wel eens een moeilijke middag kunnen worden. NOAD moest zich zien te herpakken na het onverwachte en hard aangekomen verlies tegen WNC; wetende dat Arne, Roy, Bjorn, Dick en Sander vandaag niet beschikbaar waren voor het tweede. SSC daarentegen is bezig aan een goede reeks en staat er prima voor om een periodetitel te kunnen pakken. Echter vandaag werden de ongeschreven voetbalwetten maar weer eens bevestigd. Terwijl NOAD zoekende was en na twintig minuten ook nog een aanvoerder JP uit zag vallen na een smerige overtreding op de enkel was het SSC dat de eerste helft leek af te stevenen naar hun vierde overwinning na de winterstop.
Wat er in de thee heeft gezeten tijdens de rust zal voor altijd een raadsel blijven. Een strijdlustig NOAD trad aan in de tweede helft, er werd gevochten voor iedere centimeter, er werd collectief afgejaagd, niemand verzaakte. Het was in de 69e minuut toen Gert Jan een perfecte bal van Jan loeihard in het doel kopte, nog niet bekomen van de schrik moest de doelman van de ploeg uit Vrijhoeve alweer de bal uit het net vissen, omdat Camel Top na een prachtige solo de bal vanaf de achterlijn over de keeper binnenzijde van het zijnet krulde. Zo was binnen vier minuten de achterstand omgebogen naar een voorsprong. SSC was duidelijk van hun à propos en NOAD 2 bleef geconcentreerd en strijdlustig. Met een prima keepende Daan die in de tweede helft het NOAD doel soms op schitterende wijze wist schoon te houden, kon het niet misgaan, was het gevoel dat ging overheersen. Wat staat dat jochie goed te keepen, klonk er na afloop uit de monden van vriend en vijand. De genadeklap kwam vanaf de schoen van captain Dimon die een vrije trap -bgegeven voor het in de handen nemen van een terugspeelbal -blangs de muur wist te knallen en in de verre hoek zag belanden. Niet veel later had Dimon de kans om ook nog zijn tweede te maken, maar de keeper wist nog net zijn tenen tegen de bal te zetten en zo won NOAD 2 op basis van de tweede helft verdient deze wedstrijd.
Vincent

WNC 2 – NOAD’32 2: 4-0 12-03-2016
Wat te zeggen over deze wedstrijd: laten we het kort houden. We begonnen slap aan het duel en dat is gedurende de wedstrijd niet beter geworden. Een zeer fel WNC had de overhand in het duel. Een verdiende nederlaag voor NOAD. Eindstand 4-0.
Paul

GDC 3 – NOAD’32 2: 0-2 (RUSTSTAND: 0-2) 20-02-2016
Wedstrijd met prachtig, waardevol, emotioneel moment om de middenstip
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Roy Bleyenberg, Jeroen Bouman, Desley de Wit, Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Camel Top, Arne Fuijkschot, Sander van der Velden, JP Arendse, Bjorn Scherff, Chris van Straten, Dimon vd Boogaard
Velen zal het niet ontgaan zijn dat Harold Bouman – zwager en schoonzoon van Kevin en Bert Bouman – deze week op veel te jonge leeftijd van ons heen is gegaan. Als eerbetoon aan Harold, die tot een jaar geleden nog actief voetbalde bij GDC, werd met de 6 elftallen die om 14.30 uur hun wedstrijd begonnen, stilgestaan bij het overlijden van Harold om de middencirkel van het hoofdveld, terwijl het “you never walk alone” te gehore werd gebracht. Hierna gevolgd door een toespraak van de voorzitter, een minuut stilte en een applaus. Het was voor velen een waardevol emotioneel moment waar GDC, maar ook een groot aantal tegenstanders en de arbiters, het niet droog hielden.
Wij wensen Wendy, de kinderen, overige familie en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote gemis.
Ja en dan de wedstrijd: het kon niet anders dan dat het bovenstaande invloed had op de spelers. NOAD 2 had de eerste helft duidelijk het beste van het spel en GDC was geen schim van wat ze in het treffen op het Korenzand op de mat legden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat na een paar gemiste kansen Arne de openingstreffer scoorde. Het is NOAD kwalijk te nemen dat men voor de rust niet een ruime afstand genomen heeft op het aangeslagen team uit Eethen. Cammel Top wist nog wel de 0-2 binnen te tikken, maar verder kwamen de mannen uit Wijk niet.
Na de thee stond er een heel ander GDC op het veld, de oude garde was in de kleedkamer gebleven en een paar A spelers namen de honneurs waar. NOAD 2 berustte in de voorsprong, terwijl de jonkies van GDC hun beste beentje voor zetten. Op een paar mooie reddingen van Dick na kwam er geen een echte scoringskans voor GDC, terwijl NOAD 2 tweemaal de wedstrijd op slot had kunnen/moeten gooien.
Qua ranglijst maakte NOAD 2 progressie en is na vandaag met 7 punten voorsprong op de nummer drie op koers om de tweede plek over de eindstreep te trekken, of zal er nog meer inzitten? Dan moet BLC tegen een paar zepers oplopen en wij ons onderlinge treffen tegen BLC winnen, want het gat naar de nummer 1 is 6 punten.
Vincent

NOAD’32 2 – ZUILICHEM 2: 4-0 (RUSTSTAND 2-0) 13-02-2016
Spelers: Dick Vos, Desley de Wit, Sander van der Velden, Gert Jan Vos, Dimon van den Boogaard, Geert-Jan Vos, Jeroen Bouman, Rene Bouman, Jean-Paul Arendse, Roy Bleijenberg, Arne Fuijkschot. Reservespelers: Mayco van Bergeijk, Bjorn Scherff, Ian Arendse, Chris van Straten en Theo Fuijkschot (tevens vlagger)
Afwezig: Wesley Arendse (ziek), Demy de Wit (met 1e mee) en Cemal Top (verhinderd).
De eerste wedstrijd na een lange winterstop en op papier gelijk een mooi potje. De nummer 2 tegen de nummer 3 van de competitie. Gelukkig kunnen we beschikken over een goede groep, aangevuld met A-junioren Chris en Ian. Verder is Geert-Jan erbij gekomen (niet te verwarren met Gert-Jan), die vanaf de winterstop ons team komt versterken.
De uitwedstrijd tegen Zuilichem ging met 1-0 verloren. Toen werden wij met goed countervoetbal van Zuilichem in de val gelokt. Met de analyse van die wedstrijd door de trainert was het plan de campagne dat we niet te veel naar voren gingen voetballen, zodat de snelle voorhoedespelers van Zuilichem geen gebruik kunnen maken van hun counterkwaliteiten. Verder gaf de trainer aan de voorhoedespelers mee dat jagen op gevoel gedaan moest worden.
Of het geluk was of toch de woorden van de trainer nog vers in het geheugen is de vraag, maar na enkele minuten staat de 1-0 al op het scorebord. Achterin wordt de bal bij Zuilichem iets te kort op de keeper teruggespeeld. Arne jaagt goed door op de keeper, die te weinig tijd heeft om de bal weg te werken. Deze schiet de bal tegen de inkomende Arne aan en de bal verdwijnt in het doel. Hoppa!
We zijn in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Zo creëren we nog een aantal kansen, waarbij de laatste pass of de afwerking onvoldoende zijn. Dat kan/moet beter. Het veldspel is verder goed te noemen. Zo wordt de verdediging van Zuilichem met hier en daar een steekpassje verrast en moeten ze af en toe aan de noodrem trekken. De vrije trappen rond de 16 worden genomen door JP. Niet alles kan raak zijn, maar 1 van de vrije trappen verdwijnt met veel snelheid en precisie in de bovenhoek. De keeper is kansloos. Mooie goal: 2-0.
Net voor rust wordt Zuilichem nog een paar keer gevaarlijk en hebben ze een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, maar dat wordt voorkomen door onze doelman Dick, die ook al heeft hij niet veel te doen, juist op die spaarzame momenten toch zijn mannetje staat.
De tweede helft een iets beter Zuilichem. Ze geven wat meer druk op onze verdediging, maar kansen creëren ze niet. Zeker een compliment voor Gert-Jan die zijn man de gehele wedstrijd geen meter ruimte gegeven heeft en daarmee de angel uit het Zuilichemse aanvalsspel haalde.
In de loop van de tweede helft komt Chris erin voor Geert-Jan die zijn eerste wedstrijd prima heeft meegedraaid. Klasse!. De tweede helft worden er nog 2 doelpunten gemaakt. Eén door Arne en één door JP die de bal wederom in de bovenhoek weet te krijgen. Verder zijn Bjorn en Ian nog in het veld gekomen voor Arne en JP. Een prima wedstrijd waarin alle linies weer hard hebben gewerkt met een mooi resultaat.
Volgende week spelen we tegen GDC. Ook die wedstrijd is verloren in de eerste wedstrijd. Wederom een tegenstander om iets tegen recht te zetten. Tot volgende week!
Arne

NOAD’32 2 – WNC 3: 4-2 (stand voor de aftrap 2-2) 19-12-2015
NOAD 2 pakt in elf minuten de volle winst tegen 8 spelers van WNC
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Roy Bleyenberg, Jeroen Bouman, Desley de Wit, Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Jan Nijhold, Arne Fuijkschot, Sander van der Velden, JP Arendse, Mayco van Bergeijk, Dimon vd Boogaart. Trainer: Paul Arendse; ass trainer: Jan vd Velden, leider: Vincent Honings.
Elf minuten speeltijd stond er op de klok, de gestaakte wedstrijd moest uitgespeeld worden op de dag dat het clubdag was.
Paul was naar zijn zeggen – en de schrijver van dit stukje kan het bevestigen – heel de week al bezig geweest hoe je het nou aan moet pakken als je met 11 tegen 8 man moet spelen en je hebt ook nog maar 11 minuten om de stand om te buigen. Elf minuten waarin er maar één bal verkeerd hoeft te vallen of een dood spelmoment en je kijkt tegen een achterstand aan. Maar Paul had de perfecte oplossing en het scenario helemaal in zijn hoofd. Het liep ook precies zoals hij bedacht had: de aftrap kon niet anders dan naar achteren. NOAD zette direct een enorme druk vooruit hetgeen gelijk resulteerde in een hoekschop. Een hoekschop waar de bal buiten de zestien gewerkt werd en Gert-Jan de bal loeizuiver in de verre hoek knalde, onhoudbaar voor de keeper van WNC. De gasten waren nog aan het bijkomen van deze vroege treffer toen vrijwel hetzelfde scenario tot uitvoering kwam. Weer werd er druk naar voren gezet, de bal over de achterlijn gewerkt, hoekschop en nu was Arne die nog bijna zijn schot van de doellijn gehaald zag worden. De Waardenburgse vlag bleef echter naar beneden en de 70 jaar oude scheidsrechter wees naar de middenstip.
Prima gedaan mannen!! Deze winst zet NOAD stevig op de 2e plaats achter BLC en voor Zuilichem dat nog in moet halen tegen WNC, maar niet meer langszij kan komen voor de winterstop.
Vincent

SPARTA’30 – NOAD’32: 2-5 (RUSTSTAND: 1-2) 05-12-2015
Eindelijk eens een ruime zegen op Sparta’30
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Roy Bleyenberg, Jeroen Bouman, Desley de Wit, Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Jan Nijhold, Cemal Top, Arne Fuijkschot, Sander van der Velden, Bjorn Scherff, JP Arendse, Mayco van Bergeijk
Het is bijna traditioneel dat NOAD’32 het altijd lastig heeft tegen de Spartanen, zo ook vandaag.
Ondanks dat Sparta de rode lantaarndrager is en NOAD na deze overwinning tweede staat achter het ongenaakbare BLC was het de ploeg van Hans Groenenberg die op basis van het eerste half uur van de wedstrijd op 1-0 2-0 à 3-0 voorsprong had kunnen staan.
Het was de in bloedvorm verkerende Dik Vos die zijn doel soms op miraculeuze wist schoon te houden, en zoals de ongeschreven voetbalwet zegt, scoor je zelf niet.. ja dan doet de tegenpartij het. Het was Jeroen die zijn inzet beloond zag met een treffer en het deksel bij de Sparta op de neus deed. Nog voor rust was het JP die een vrije trap laag onhoudbaar in de uiterste hoek legde. Toch kon er niet gerust gaan worden met een comfortabele voorsprong, bijna in het fluitsignaal voor de rust maakte Sparta de aansluitingstreffer en kon met enige hoop aan de tweede helft beginnen.
De eerste 20 minuten waren een kopie van de eerste helft totdat Paul zijn gouden wissels inbracht. Inmiddels heeft Arne bewezen van onschatbare waarde te zijn en met zijn inbreng en de daarbij behorende omzetting van het team had Sparta duidelijk moeite, en Demi zag zijn kans schoon om drie maal te scoren. Twee maal legde hij de bal keurig in het vijandige doel en met zijn derde treffer moest Dik Vos voor de 11e maal dit seizoen de bal uit het NOAD net vissen. Dit bracht de stand op 2-4. Andel zat er zichtbaar lichamelijk doorheen en snakte naar het eindsignaal. De mannen uit Wijk gaven nog eens gas.
Paul die vanmiddag een gouden hand van wisselen had, bracht Cemal voor de laatste tien minuten in het veld. Cemal had maar een doel: laten zien wat hij waard is. Met de wind in de rug was het éénrichtingsverkeer; het kon dan ook niet uitblijven dat in de 85e minuut Cemal de bal vanaf 25 meter perfect raakte en met een prachtig lob de uitkomende keeper het nakijken gaf en zo de 2-5 eindstand op het scorebord zette.
Vincent

LRC 4 – sv Noad’32 2: 1-3 (ruststand 0-2) zaterdag 29-11-2015
Spelers:
Dick Vos, Desley de Wit, Sander van der Velden, Gert Jan Vos, Theo Fuijkschot, Dimon van den Bogaard, Roy Bleijenberg, Jean-Paul Arendse, Jan Nijholt, Arne Fuijkschot, Demy de Wit,.
Reservespelers:
Andre Bouman, Mayco van Bergeijk, Cemal Top, Wesley Arendse
Afwezig:
Jeroen Bouman, Rene Bouman

Op een matig veld is vandaag het iets lager geklasseerde LRC 4 uit Leerdam onzetegenstander. We beginnen de wedstrijd redelijk goed. Op alle fronten zitten we er kort op en LRC kan hier niet het gewenste spel tegenover zetten. Dit resulteert in een paar kansen, maar de afwerking is onzorgvuldig. Toch is het na een minuut of 15 raak. De keeper van LRC levert een zwakke uittrap recht in de voeten van Arne die daarmee 1 op 1 met de keeper staat. Met een vlammend schot in gedachte haalt hij uit! Maar wat alleen een plag uit het veld als resultaat oplevert en een rollertje richting de keeper, verandert toch nog in een doelpunt. Dit omdat de LRC doelman ongelukkig onderuit gaat en de bal alsnog in het doel ziet verdwijnen. Prima, ook zulke doelpunten tellen! De trainer heeft inmiddels de formatie van een 4-3-3 omgezet naar een 4-4-2, omdat LRC toch wat meer druk op onze helft begint te zetten. De middenvelders en verdedigers van Noad 2 geven echter geen krimp. Duels worden goed gewonnen en daar waar er iemand doorheen dreigt te glippen staat onze laatste man Sander altijd op de juiste plaats om alsnog het tij te keren. Meer dan wat schoten van afstand op onze doelman Dick levert dit niet op.
Toch is Noad wel aangewezen op countervoetbal. Met de snelle Demy en Jan die altijd een actie in huis hebben op de beide flanken kunnen we zo nu en dan gevaarlijk worden. Het zijn ook Demy en Jan die bepalend zijn bij het tweede doelpunt. Met een strakke pass van Jan (uiteraard met buitenkantje rechts) bedient hij Demy op maat, die de bal aan de zijkant van de zestien goed aanneemt en beheerst binnenschiet. Prima doelpunt en 0-2! Voor rust wordt er nog een doelpunt voor Noad afgekeurd wegens buitenspel, maar de uitleg van de scheidsrechter hierover roept nog steeds vraagtekens op. Met een 2-0 voorsprong gaan we de rust in.
Het spelbeeld in de tweede helft is totaal anders. LRC zet meer en beter druk, speelt ook met hun backs hoger en Noad heeft daar problemen mee. We komen er niet uit en kunnen weinig in aanvallend opzicht uitvoeren. De verdediging staat echter nog steeds goed, ondersteunt door de hardwerkende middenvelders. Klasse mannen!
Toch lukt het LRC om rond de 65e minuut de Noad verdediging te doorbreken en de bal in het Noad doel te schuiven. 1-2. Vanaf dat moment ruikt LRC bloed. Ze gaan nog meer pressievoetbal spelen. Bij Noad loopt het moeizaam. Onderlinge irritaties worden merkbaar en geuit, maar toch blijft iedereen voor elkaar werken. Daarmee houden we stand in die fase. Achterin ontstaat ruimte bij LRC en in de laatste minuten kunnen we daar dan toch van profiteren. Met een goede lange bal van achteruit kan Arne in de zestien van LRC komen. In eerste instantie kan de keeper de bal nog keren, maar in tweede instantie wordt de bal breed gelegd op de bijgesloten Roy en Demy en het is Demy die zijn tweede doelpunt van de middag kan binnenschuiven. Opluchting aan Noad-zijde.
De overwinning is binnen.
Vermeld dient nog te worden dat Top een kwartier voor tijd wordt ingebracht voor Jan. We hebben vandaag hard gestreden en dat heeft vandaag de welverdiende 3 punten opgeleverd. Volgende week de laatste pot al weer voor de winterstop. Ook dan gaan we weer voor de 3 punten.

NOAD’32 2 – MVV’58: 0-0 (RUSTSTAND: 0-0) 14-11-2015
Twee verliespunten of een puntje gepakt?
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Dimon vd Boogaart, Roy Bleyenberg, Andre Bouman, Jeroen Bouman, Berry v Loon, Desley de Wit, Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Jan Nijhold, Erik Roubos, Cemal Top, Nick Verhey, Theo Fuijkschot
MVV 2 doet net als NOAD 2 mee om de tweede plaats achter BLC die al ruime afstand genomen heeft van zijn opponenten.
Per saldo zijn BLC en naaste concurrent Zuilichem het meest opgeschoten met deze doelpuntloze wedstrijd, waarin degene die zou scoren ook de winnaar zou zijn. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar toch was het NOAD dat iets meer verdiend had en het gelijkspel kan zien als twee verloren punten. Nu zien we een gaatje ontstaan en voelen de adem van de middenmoot weer in de nek blazen. Hetgeen niet wil zeggen dat het geen leuke wedstrijd was om naar te kijken; integendeel! Er werd van beide kanten met vlagen redelijk gevoetbald en er waren kansen voor Gert-Jan die met het hoofd een aantal keren gevaarlijk dichtbij een treffer was.
Maar gaandeweg de tweede helft ging het voetbal uit beide ploegen en was de nul houden belangrijker dan de treffer zoeken, want ja verliezen betekent dat je tegenstander je passeert op de ranglijst.
Vincent

Kerkwijk 2 – NOAD’32 2 0-5 (0-5) 7-11-2015
Spelers: Dick Vos, Desley de Wit, Gert-Jan Vos, Sander van der Velden, Theo Fuijkschot, Dimon van den Bogaard, Jeroen Bouman, Rene Bouman, Jean-Paul Arendse, Demy de Wit en Arne Fuijkschot.
Wisselspelers: Roy Bleijenberg, Jan Nijholt, Top en Wesley Arendse.

Een week na de mooie overwinning op SSC’55 wederom een uitwedstrijd. Van vorig jaar wisten we nog dat Kerkwijk hard spel niet schuwt dus we waren gewaarschuwd voor een pittig duel. Helaas bleek in de warming-up dat Roy niet fit genoeg was om te starten wat betekende dat Rene op zijn plaats zou beginnen.
We begonnen erg gedreven aan de wedstrijd en dat leverde een 0-2 voorsprong op in de eerste 10 minuten. Hierbij werden we wel geholpen door fouten van hun keeper, maar desondanks was dit wel een gevolg van het goede storen. Tweemaal was Demy de koelbloedige afmaker. Al snel hierna was het Arne die met veel gevoel de bal over hun sluitpost stiftte en strafte Jeroen even later slecht uitverdedigen af met een schot in het nagenoeg lege doel. Nog steeds in de eerste helft is het Rene die met een droge schuiver ervoor zorgt dat we met een 0-5 voorsprong gaan rusten. Wat een weelde!
Vlak voor rust is Sander geblesseerd geraakt aan zijn enkel waardoor Arne de tweede helft start als laatste man en Jan zijn plaats in de spits overneemt. Helaas konden we onze voorsprong niet verder uitbreiden en was er minder spektakel dan in de eerste 45 minuten, maar de buit was natuurlijk al binnen en was het ook erg prettig om de ‘nu’ te houden. Het belangrijkste wapenfeit was een prachtige volley van Rene die op de lat uiteenspatte. Dan rest ons nog te vermelden dat Top en Wesley zijn ingevallen en het mooi was om te zien dat er vrij veel supporters de moeite hadden genomen om te komen kijken, top!

SSC’55 2 – NOAD’32 2: 1-3 (RUSTSTAND: 1-1) 31-10-2015
Vechtlust van het collectief levert drie punten op.
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Dimon vd Boogaard, Roy Bleijenberg, Andre Bouman, Jeroen Bouman, Rene Bouman, Desley de Wit,Demy de Wit, JP Arendse, Wesley Arendse, Jan Nijhold, Arne Fuijkschot, Theo Fuijkschot.
Wat na 15 minuten een makkelijk middagje in de najaarszon leek te worden, werd een onvervalst potje mouwen omhoog en vol er op. Het was NOAD dat aan het langste eindje trok.
Na 15 minuten knalde Roy Bleyenberg één van zijn mooiste doelpunten in dienst van NOAD binnen. Het zag er even naar uit dat het zomaar eens een middag kon worden die een grote uitslag zou kunnen op leveren. SSC leek rijp om overrompeld te worden. NOAD verzuimde om een ruimere afstand te creëren en daarentegen wist SSC met een actie waar hun nummer tien alles goed in uitvoerde de bal kansloos voor Dick Vos, en met een beetje geluk binnenkant paal in het Wijkse doel in te leggen.
Na wat omzettingen in het veld en de inbreng van Jan Nijhold werd NOAD sterker en kon het in de tweede heft niet uitblijven dat de mannen uit Wijk en Aalburg de leiding zouden nemen in een wedstrijd die zich ontpopte in mouwen opstropen en werken voor elkaar. Demi de Wit stond, op aangeven van Paul Arendse bij een hoekschop precies op de juiste plek en wist de bal met links droog binnen te schieten. Even dacht SSC nog om de gelijkmaker te kunnen gaan zoeken, maar het was Roy Bleijenberg die met een prachtige achterwaartse kopbal de 1-3 op het scorebord zette en zo de hoop bij de thuisploeg in de schoenen deed zinken.
Vincent

NOAD’32 2 – WNC 3: 2-2 (RUSTSTAND: 0-1) 17-10-2015
NOAD begon goed aan de wedstrijd, maar wist geen goede voetballende kansen te creëren. De kansen die we kregen, waren uit vrije trappen. JP schoot rakelings over. De tweede een variatie breed leggen van JP en Arne zag zijn schot via de lat weer het veld inkomen.
Het eerste doelpunt viel aan de andere kant tegen de verhouding in: 0-1 bij de rust.
NOAD begon goed aan de tweede helft, werd ook beloond met een doelpunt. Een vrije trap van Alex die hij binnenschoot. NOAD ging op zoek naar de tweede treffer, maar ook die viel aan de andere kant. Weer een domper, maar we wisten toch weer het net te vinden, de veerkracht is groot in dit team (2-2). Jeroen werd gewisseld voor Desley die zijn opwachting maakte in het tweede na lang blessureleed; hij heeft keihard gewerkt aan zijn herstel. De beloning om weer aan te sluiten bij selectie was helaas van korte duur: de wedstrijd werd zeker 15 min voor tijd afgesloten door de scheidsrechter.
Paul Arendse

NOAD’32 2 – GDC 3: 0-1 (RUSTSTAND: 0-0) 03-10-2015
NOAD’32 doet zich zelf te kort.
Spelers: Joris Schreuders, Gert Jan Vos, Dimon vd Boogaard, Roy Bleijenberg, Andre Bouman, Alex Chis, Rene Bouman, Eric Roubos, Gerwin Sack, Demy de Wit, Nimsy Sonneveld, Wesley Arendse, Jan Nijhold, Mayco van Bergeijk, Theo Fuijkschot.
Aan het weer heeft het niet gelegen dat NOAD 2 de punten mee moest geven aan de Genderen-Drongelen combinatie. Ondanks de afwezigheid van een vijftal vaste basisspelers had er gewoon gewonnen moeten worden. Het was NOAD dat fel begon aan de wedstrijd wat resulteerde in een paar kansen. Dat waren, wat later bleek ook de enige kansen die gecreëerd zouden worden in deze wedstrijd waar uiteindelijk GDC in de 86e minuut na een verdedigingsfout één van hun weinige kansen binnenschoot en zo de punten pakte in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Al met al een wedstrijd om eens een weekje over na te denken en op de wedstrijdvrije zaterdag die volgt van je af te trainen.
Vincent

NOAD’32 2 niet opgewassen tegen Zuilichem.   26-09-2015
Zuilichem 2 – NOAD’32 2      2-0 (ruststand 1-0)Na het gelijke spel tegen BLC en daarna twee overwinningen tegen WSC en Sparta’30 staat NOAD’32 2 verrassend bovenaan. De vraag is dan ook of dit na speelronde vier nog hetzelfde zou zijn want dit keer was Zuilichem de tegenstander en ons was verteld dat dit een fysiek en lastig team is en dat zijn niet bepaald de teams die ons liggen! We waren ook dit keer weer versterkt met twee jongens van het eerste elftal te weten Alex en Nimsy en ook Max en Erik waren weer bereid gevonden om ons te helpen. Daarentegen moesten we het vandaag doen zonder Rene, Arne en Theo.
Zuilichem was dit seizoen begonnen op een vernieuwd veld, maar aangekomen op het plaatselijke voetbalveld was daar niets van te zien. Een veld vol gaten en hier en daar wat stenen duidde ons er op dat het inderdaad wel eens een zware wedstrijd kon worden. En ja daar heeft de tegenstander ook last van, maar die bleken daarvan minder onder de indruk dan wij want het begin van onze kant was niet goed te noemen. In balbezit waren we zeer slordig en hoewel we voor de wedstrijd waren gewaarschuwd door trainer Paul, verloren we zowat elke tweede bal. Na zo’n tien minuten een voorzet van Zuilichem en tot ieders verbazing wijst de scheidsrechter naar de stip, penalty. Schijnbaar had GertJan in het duel met zijn tegenstander een overtreding gemaakt, maar die wist van niets. De penalty werd benut door Zuilichem, al zat Dick wel in de goede hoek, 1-0.
Vervolgens was het een wedstrijd die op en neer ging en waarin wij nog de grootste kansen kregen. Zo leek Jeroen de 1-1 te scoren, maar ook hier speelde de scheidsrechter weer een dubieuze rol en keurde de goal af omdat Jeroen buitenspel zou hebben gestaan. Door verschillende mensen langs de kant werd bevestigd dat dit niet zo was zo ook door de begeleiding van Zuilichem maar ja die hadden hier verder maling aan. Zo modderden we nog wat aan tot de rust waarin we met een achterstand naar de thee mochten.
In de rust werd Dimon vervangen door Max. Na rust hetzelfde spelbeeld, al werden wij wat sterker maar nog hadden we geen grip op de wedstrijd. Althans dit wisten we niet in doelpunten om te zetten. Het waren slechts speldenprikjes die we uitdeelden aan onze tegenstander. Daarnaast was het de scheidsrechter die meer en meer tegen ons ging fluiten en daar waren we helemaal niet tegen op gewassen. Tot slot van rekening kwamen we ook nog met 2-0 achter en toen was het helemaal gedaan. Wissels die in de tweede helft nog plaatsvonden waren Andre voor Alex, Erik voor Jeroen, Bjorn voor Jan en Mayco voor Roy.
We verloren vandaag niet alleen door een in ons nadeel fluitende scheidsrechter maar ook door dat we op verschillende fronten niet slim genoeg waren en niet tot het uiterste gingen, terwijl onze tegenstander dat wel deedt. Volgende week is er kans op herstel, we spelen dan weer een lastige wedstrijd thuis tegen gdc. Eerst allemaal maar weer 2x komen trainen deze week. Rest mij nog om Alex, Nimsy, Max en Erik te bedanken voor het meedoen.
NOAD’32 2 – SPARTA 30 2: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0) 19-09-2015
Sparta 2 moet passen tegen NOAD 2
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Dimon vd Boogaard, Sander vd Velden, Andre Bouman, Jeroen Bouman, Rene Bouman, Eric Roubos, Max Bouwmeester, Ian Arendse, JP Arendse, Arne Fuijkschot,
Wesley Arendse, Jan Nijhold, Mayco van Bergeijk
Voorafgaand aan de wedstrijd was er enige hilariteit toen de overigens goed fluitende scheids-rechter maar liefst vijf verlopen spelerspassen aantrof bij Sparta. Na wat op en neer bellen en heen en weer rijden kwamen er drie nieuwe passen uit Andel richting het Korenzand en kon de wedstrijd met een kwartier vertraging aanvangen.
De jongens van Paul Arendse gingen voortvarend van start. Het enige wat eigenlijk ontbrak was de afronding en daarmee ook het verzuim om al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen van de stugge en soms wat op het randje spelende ploeg uit Andel, wat ze uit eindelijk 5x geel opleverde tegen 1x geel voor NOAD 2. Het was toen Arne zichzelf blesseerde en Jan zijn opwachting maakte dat NOAD met vereende krachten, zonder Arne, de schouders eronder zette en Jan een gouden wissel bleek te zijn. Al snel deponeerde Jan op schitterende wijze de bal achter de goalie van de Spartanen.
Na de thee verzuimde NOAD opnieuw te scoren en de ongeschreven voetbalwet zegt dan “als je zelf verzuimt” de rest laat zich raden, met een zondagsschot kwam Andel op gelijke hoogte. Maar wat vorig jaar ontbrak, hebben de boys uit Wijk dit jaar wel: veerkracht!
Met vereende krachten en met mooi voetbal ging NOAD op zoek naar de drie punten. Even leek het erop dat de winnende treffer uit een strafschop tot stand zou komen, maar JP wist alleen de paal te raken vanaf de elf meter, statistisch gezien moest het een keer gaan gebeuren dat JP zou missen, nou de volgende 20 gaan er vast weer wel in. Uiteindelijk was het in de 81e minuut toen Jeroen niet twijfelde en de bal vanaf de zestien onderkant lat loeizuiver de touwen injoeg en zo de drie punten in Wijk wist te houden. Prima prestatie mannen, NOAD staat na die speelrondes bovenaan de ranglijst en wacht zaterdag de topper tegen de nummer twee Zuilichem.
Vincent
WSC 2 – NOAD’32 2 1-3 (0-1) 12-9-2015
Spelers: Dick Vos, Dimon van den Bogaard, Gert-Jan Vos, Sander van der Velden, Andre Bouman, Jeroen Bouman, Roy Bleijenberg, Jean-Paul Arendse, Demy de Wit, Jan Nijholt, Arne Fuijkschot.
Wisselspelers: Mayco van Bergeijk, Chris van Straten, Max Bouwmeester, Erik Roubos.
Na het gelijke spel tegen BLC vorige week moesten we vandaag in onze eerste uitwedstrijd spelen tegen WSC 2. Aangezien hun wedstrijd vorige week niet doorging was het lastig in te schatten hoe sterk de tegenstander van vandaag zou zijn. We begonnen nagenoeg in dezelfde opstelling als vorige week, alleen speelden Demy en Jeroen in plaats van Ahmet en John die weer bij het eerste aansloten. Hierdoor werd Arne weer op zijn favoriete positie in de spits geposteerd.
In de eerste helft had WSC het betere veldspel, maar waren de gevaarlijkste kansen voor ons. Toch werd Dick enkele malen op de proef gesteld, maar hij hield ons gelukkig op de been. Dankzij de benutte ruimte achter hun verdediging doken onze gretige aanvallers al enkele keren op voor het doel en na ruim 30 minuten was het Arne die na een goede pass van Jeroen vrij voor de keeper geen fout maakte en ons op een 0-1 voorsprong zetten en we dus met een goed gevoel de rust in gingen.
Helaas volgende al snel in de tweede helft de aansluitingstreffer van WSC nadat een speler geheel vrij stond bij een corner en de hoek voor het uitkiezen had. Daarna kwamen we enige tijd onder druk te staan, maar door goed positie kiezen van het middenveld en de verdediging konden de meeste aanvallen van de tegenstander redelijk vroeg in de kiem gesmoord worden. Dankzij de wederom uitstekende inzet van iedereen bleven ook wij gevaarlijk en halverwege de tweede helft resulteerde dat in een nieuwe voorsprong nadat Arne op identieke wijze als in de eerste helft de keeper verschalkte. Hierna kwam er logischerwijs steeds meer druk op onze verdediging, maar dankzij een voortreffelijk keepende Dick en een beetje geluk bleef de gelijkmaker uit. In de allerlaatste minuut breidden we zelfs onze voorsprong nog uit. Omdat de keeper van WSC mee naar voren was met een corner en Dick hierna het spel snel hervatte met een verre uittrap kon hun laatste man de bal alleen nog proberen weg te koppen om verder gevaar te voorkomen, maar verdween deze bal hierdoor achter hem in zijn eigen doel. Hierna blies de scheidsrechter nagenoeg meteen voor het eindsignaal en konden we drie punten bijschrijven.
Max, Erik en Chris; top dat jullie na een hele wedstrijd bij de A nog bij ons wilden aansluiten waardoor wij een sterke bank hadden om de – wegens blessures – afwezigen en twijfelgevallen bij ons op te vangen.

NOAD’32 2 – BLC 2 2-2 (0-1) 5-9-2015
Spelers: Dick Vos, Dimon van den Bogaard, Gert-Jan Vos, Sander van der Velden, Andre Bouman, Arne Fuijkschot, Roy Bleijenberg, Jean-Paul Arendse, Jan Nijholt, Ahmet Turkucu, John Pootjes.
Wisselspelers: Jeroen Bouman, Rene Bouman, Gerwin Sack, Demy de Wit, Mayco van Bergeijk.
Na drie nederlagen tegen hoger geklasseerde teams in het bekertoernooi stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Met het vorig seizoen gedegradeerde BLC 2 als tegenstander. Door de afwezigheid van Vincent en Jan moest Paul flink aan de bak om al het papierwerk en overige voorbereidingen tijdig af te krijgen, maar uiteraard kwam dat helemaal goed. De trainer had vandaag de beschikking over een hele sterke en bomvolle bank, wat natuurlijk veel mogelijkheden bood om in te grijpen om een goed resultaat te behalen.
Gezien de aanhoudende regen van de afgelopen dagen en de hevige bui enkele uren voor de wedstrijd was het hoofdveld helaas niet bespeelbaar en weken we uit naar het B-veld. Omdat het eerste op het laatste moment werd afgelast stond er een flinke supportersschare langs de lijn om ons aan te moedigen.
In de beginfase bleek al dat BLC een technisch vaardig elftal heeft met veel lopende spelers waardoor met name in verdedigend opzicht de nodige concentratie benodigd was. Desondanks hielden we goed stand, maar keken we al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan na een perfect geschoten vrije trap waarbij Dick kansloos was. In de jacht naar de gelijkmaker kregen we uiteindelijk de beste kansen, maar ontbrak het nodige geluk en was de afwerking niet optimaal. Helaas werkte de scheidsrechter ook niet mee, want een overtreding op Ahmet zo’n 1,5 meter binnen ‘de zestien’ werd bestraft met een vrije trap in plaats van een strafschop. Hij gaf aan dat hij niet zeker wist of de overtreding erbinnen was en door de twijfel dus voor de vrije trap koos. Jean-Paul schoot deze rakelings over en uiteindelijk gingen we dus rusten met de 0-1 achterstand.
Met een onveranderde opstelling gingen we in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Dankzij veel werklust en uiteraard de steun vanaf de zijlijn konden we weer een aantal aardige kansen creëren. Uiteindelijk was het Jean-Paul die aan het einde van een aanval stond en met een puntertje de bal via de paal in het doel liet belanden. De gelijkmaker was een feit! Omdat we merkten dat een overwinning zeker mogelijk was gingen we op dezelfde voet door, maar helaas volgde al vrij snel een nieuwe voorsprong voor BLC na een ‘once in a lifetime’ goal vanaf zo’n 25 meter die in de bovenhoek belandde. We waren dus weer terug bij af en moesten wederom op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig werden we kort voor het eindsignaal beloond voor deze prima wedstrijd en schoot Arne uit de kluts overtuigend de bal in het netje.
Na de wedstrijd overheerste uiteindelijk toch de tevredenheid over het behaalde punt na twee keer terug te zijn gekomen van een achterstand, ondanks dat we het gevoel hadden dat er meer in had gezeten. BLC had namelijk zelf nauwelijks een kans gecreëerd en had hun doelpunten dus aan twee zondagsschoten te danken. Zelf hebben we een handvol goede mogelijkheden gehad en werd ons een duidelijke penalty onthouden. Maar hetgeen bleef hangen was dus de werklust en de veerkracht die het team (inclusief de wissels die allemaal nog zijn ingevallen) vandaag liet zien. De achterhoede stond degelijk, het middenveld was dynamisch en vaak aanspeelbaar en voorin werden er goede kansen gecreëerd maar helaas dus zonder succes.
Alle supporters bedankt voor de steun deze middag! We gaan nu vol goede moed op naar de volgende wedstrijd, uit naar WSC 2 in Waalwijk.

UNITAS 2 – NOAD’32 2 3-0 25-04-2015
Spelers: D. Vos, B. van Leeuwen, GJ Vos, T. Fuykschot, M. van Bergeijk, J. Bouman, D. de Graaf, W. Arendse, D. de Wit, E. van Giessen, G. v/d Velden, PJ. van Wijk, A. Bouman.
Om te beginnen met het sleutelwoord van het tweede (als) dat woord gaat heel het seizoen door het elftal heen als als als. Naarmate het eind van het seizoen nadert word het alleen maar duidelijker dat 3 letters alles bepalend zijn. Iedereen die het tweede gevolgd heeft dit seizoen kan dat beamen. De wedstrijd tegen Unitas begonnen we goed maar na een paar kleine foutjes onze kant konden we niet voorkomen dat Unitas op 1-0 kwam in de 44ste min van de wedstrijd. In de tweede helft gingen we op zoek naar de gelijk maker maar helaas die bleef uit. Het iets fittere Unitas scoorde nog wel twee keer zodat de eindstand was 3-0. de spelers van het vierde bedankt voor jullie inzet deze wedstrijd. De geblesseerde spelers ook bedankt voor jullie support en de vaste supporters ook ik hoop jullie volgende week weer te zien op het korenzand voor de laatste wedstrijd tegen Schelluinen. Ik hoop dat het woord (als) bij iedereen een positieve impuls geeft voor nu en zeker het volgend seizoen doe er wat mee.

NOAD’32 2 – SPARTA’30 2: 1-1 (RUSTSTAND: 0-1) 18-04-2015
NOAD’32 komt laat langszij
Spelers: Dick Vos, Gert-Jan Vos, William Lagrouw, Joachim Lagrouw, Andre Bouman, Eric Roubos, Max Boumeester, Ian Arendse, JP Arendse, Nimsy Sonneveld, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Bruce Lubberdink, Jerry Bouman.
Met zorgen begon Paul Arendse aan de voorbereiding voor het treffen tegen de Spartanen uit Andel. Er zat niet anders op dan de A-junioren hun wedstrijd af te zeggen en zo het tweede compleet te maken met zevental jonge kanjers. En de kanjers deden het voortreffelijk. Terwijl Sparta er alles aan deed om de winst te pakken, kwamen ze niet echt aan voetballen toe. Alles wat vooraf besproken was werd (bijna) foutloos uitgevoerd en de mannen uit Andel hadden het zichtbaar moeilijk met het energieke NOAD 2.
Het was halverwege de eerste helft dat Max de bal door een blunderende keeper voor zijn voeten kreeg, Max bedacht zich geen moment en werkte de bal in het netje, maar de goed fluitende scheidsrechter zag er een buitenspeldoelpunt in, wat het na zijn uitleg aan te horen ook wel was. Ondanks dat NOAD de bovenliggende ploeg leek te zijn was het Sparta dat nog voor rust de 0-1 aantekende. Geen man overboord gaf Paul aan in de rust en dat bleek ook.
Na de thee was het team van Hans Groenenberg met de instelling het veld op gekomen om snel afstand te nemen van het nog onervaren NOAD, maar echt een vuist kon men niet maken. Op een bal na die door Gert-Jan van de lijn gehaald kon worden, werden ze niet gevaarlijk.
NOAD stroopte de mauwen nog eens op. Men ging op zoek naar de gelijkmaker, uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag. Het was eerst JP die zijn inzet binnenkant paal terug het veld in zag springen voor de voeten van Jerry die zijn rebound naast het doel zag belanden. Toch wist dit duo even later wel het net te vinden. Na doorzetten van JP en een rush van Jerry, kreeg Jerry de bal precies op maat aangespeeld door JP en de dikverdiende gelijkmaker spatte van de Schoen van Jerry in het Andelse doel. De drie minuten die nog op de klok stonden bleken niet genoeg om één van de twee ploegen als winnaar te kunnen bestempelen.
Vincent

LEERDAM SPORT 3 – NOAD’32 2: 1-2 (RUSTSTAND: 1-0) 11-04-2015
NOAD wint op z’n Duits van de hekkensluiter
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, William Lagrouw, Andre Bouman, Eric Roubos, Max Bouwmeester, Ian Arendse, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Gerwin Sack.
In een wedstrijd met een bedenkelijk niveau was het NOAD dat vandaag aan het langste eindje trok. Leerdam Sport kun je het niet aanrekenen dat men het spel niet wilde maken; als hekkensluiter hebben ze vast alleen maar met de kont tegen de zestien aan staan spelen. NOAD weet van zichzelf dat men moeite heeft tegen niet voetballende ploegen en haalt vaak het beste resultaat tegen de bovenste in de competitie. Vandaag leek het heel lang dat Leerdam Sport de drie punten zou pakken. Na het uitvallen van JP en Demy was de angel uit de aanval en nadat de gastheren ook nog eens op een 1-0 voorsprong kwamen, leek het een gelopen race.
Daar dachten met name de jonkies en Paul Arendse anders over. Gerwin werd doorgeschoven naar het midden en al was de tijd op het uurwerk van de heer Bakker al een heel eind verstreken, het geloof was er. Het was in de 89e minuut dat B junior Ian met een voortreffelijk assist Jeroen in scoringspositie wist te brengen, die met een droge knal en gestuntel van de keeper de bal over de doellijn deponeerde. Na dit doelpunt gaf de heer Bakker aan dat hij nog twee minuten blessuretijd toe zou voegen, twee minuten die genoeg bleken te zijn om de volle winst en zo ook het veilig spelen van degradatie te bewerkstelligen. Nog één keer stroopte NOAD de mouwen op, het leverde vanaf de aftrap een corner op. Wesley bracht de bal strak voor het doel, na gefrommel van beiden zijden kwam de bal voor de voeten van A-junior William die zich geen moment bedacht en de bal in de touwen jaagde. Wat een geweldige opluchting, met nog drie wedstrijden te spelen is het degradatiespook gevloerd en heeft NOAD zich met 7 punten uit de laatste 4 wedstrijden onverwacht op de tweede plaats van de derde periode genesteld, achter DESK 2 dat gisteren het kampioenschap kon gaan vieren.
Vincent

SLEEUWIJK 3 – NOAD’32 2: 1-1 (RUSTSTAND 0-1) 28-03-2015
NOAD 2 doet het verrassend goed in Sleeuwijk.
Spelers: Joris Schreuders, Gert Jan Vos, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Eric Roubos, Ian Arendse, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Gerwin Sack, Dimon vd Boogaard.
Als je het affiche bekijkt dan denk je dat zal een makkie worden zijn voor NOAD, niets is minder waar. Wie Sleeuwijk een beetje volgt, weet vast beter, het eerste van Sleeuwijk heeft een aantal Werkendammers ingelijfd waardoor er in het derde elftal een groot aantal geroutineerde spelers uit het voormalige eerste staan, die wel weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Dat is aan de stand in de competitie ook af te lezen; Sleeuwijk is de enige die nog kon voorkomen dat Desk 2 al niet in januari met de platte kar door Kaatsheuvel kon toeren. Daarentegen heeft NOAD de Kaatsheuvelnaren vandaag een dienst bewezen om onverwacht een punt te pakken tegen hun naaste concurrent. Gezien de wedstrijd was het ook een terechte uitslag, NOAD 2 was gehavend begonnen aan de wedstrijd: Arne, Sander, Dick, Wesley en Demy waren er niet bij. Demy kon nog wel later aanschuiven, maar met deze teamsamenstelling waren de verwachtingen niet al te hoog. Het liep allemaal wat anders, de jongens gingen er voor, iedere speler zette zijn beste beentje voor. Het was genieten hoe moeilijk Sleeuwijk het had met de jonkies in het team van NOAD, met alle respect, maar stonden Eric (A1) en in de tweede helft Ian (B1) niet tegenover spelers die hun vader hadden kunnen zijn? Met name Eric pakte na een matige start het goed op en hij stond aan de wieg van de treffer door de heel sterk spelende JP. Zo was in de eerste helft de verdiende voorsprong geboren, een voorsprong die bleef staan tot de 70e minuut. Waar je eigenlijk op kon wachten is het moment dat een geslepen team als Sleeuwijk hun momentje pakt en de gelijkmaker produceert. Jammer, er had misschien meer in gezeten, maar na afloop voelde het verrassende gelijkspel toch als een overwinning, een overwinning in de breedste zin van het woord, omdat NOAD heeft laten zien niet afhankelijk te zijn van bepalende spelers en ook met een, op papier minder team, in staat is punten te pakken tegen de sterkere in de competitie.
Vincent

NOAD’32 2 – VUREN 2: 1-2 (RUSTSTAND: 1-0) 21-04-2015
Een wedstrijd duurt 90 minuten
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Kris van de Velden, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Michel Sonneveld, Sander vd Velden, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Jerry Bouman.
Als de trainer op zondagochtend een sms stuurt dat hij er nog steeds ziek van is, zegt dit genoeg over de afloop van het treffen van de nummer drie tegen de nummer 8 van de competitie. Eigenlijk kan de wedstrijd ook kort samengevat worden. NOAD was de betere ploeg, die al in het eerste halfuur de kansen heeft gehad om meer dan één keer te scoren. Maar dat vergaten de mannen van Paul Arendse.
Ook de tweede helft wist men het net niet te vinden. Dat gaf Vuren hoop, eigenlijk tegen beter weten in gooiden de gasten er een schepje boven op, het had nooit mogen gebeuren, maar het zit ook wel een beetje in NOAD dat men er wat te makkelijk over dacht. Zo kregen de gasten toch kans een treffer te maken en deze lieten ze niet onbenut.
NOAD was gewaarschuwd en nam dan maar genoegen met een punt. Vuren deed dit niet en zocht nogmaals de aanval en met een voorzet van links kopte men met een snoekduik de bal wederom tegen het net. Zo had de treffer van JP in de eerste helft geen enkele waarde meer en stond NOAD weer eens na een goed gespeelde wedstrijd met lege handen.
Vincent

NOAD’32 2 – GDC 3: 1-1 (RUSTSTAND: 1-0) 14-03-2015
Een jong NOAD 2 tegen een ervaren GDC 3
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Arne Fuijkschot, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Max Bouwmeester, Bruce Lubberdink, JP Arendse, Ian Arendse, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Gerwin Sack, Joachim Lagrouw.
Vooraf hadden we met een compleet elftal al getekend voor een gelijkspel tegen een ervaren en bovenin meedraaiend GDC 3, maar achteraf gezien had dit jong NOAD 2 de drie punten kunnen en moeten pakken. Na de gehavende terugkeer uit Kerkwijk met het gevolg dat we langere tijd niet kunnen beschikken over vaste waardes in het elftal, is er deze week nogal wat gesproken over de invulling richting de ontknoping van de competitie. NOAD is aan zijn stand verplicht om er voor te zorgen dat hun tweede elftal minimaal op dit niveau kan blijven acteren en niet verder wegzakt naar een 4e klas met alle gevolgen van dien. Vandaag trad NOAD 2 dan ook aan met 3 spelers uit de A1 en één speler uit de B1, daaraan toegevoegd Gerwin uit het 3e. Ja en dan zou je vooraf zeker tekenen voor een gelijkspel, maar het liep bijna anders. Al met een minuut op het scorebord bord was het Demy die alleen voor de keeper kwam en wat hem later in de wedstrijd tot driemaal toe niet lukte, lukte nu nog wel. De 1-0 prijkte tegen de verwachtingen in op het scorebord, de verwachtingen die bijgesteld werden toen na een half uur spelen duidelijk was dat NOAD 2 niet onder hoefde te doen voor de gasten uit Eethen.
NOAD 2 had voor rust en net na de rust de wedstrijd kunnen beslissen maar vergat dat, waardoor het allerminst zeker was wie er uiteindelijk met de punten aan de haal zou gaan. GDC dat in andere wedstrijden nogal eens in het laatste kwartier een achterstand om wist te ombuigen in hun voordeel ging ook vandaag op zoek naar de gelijkmaker. Maar vele malen waren het Max op het middenveld en Gerwin als laatste man die de angel uit een aanval wisten te trekken. Op een aanval via de zijkant na en die ging ongelukkig en onhoudbaar in de korte hoek bij de voortreffelijk keepende Dick.
Al met al een dik verdiend punt behaald in een wedstrijd waar meer in gezeten had. Na de wedstrijd werd Max door de spelers uitgeroepen tot ongekroonde man van de wedstrijd, niet dat Bruce en Joachim geen goede invalbuurt hadden, ook deze twee A spelers hebben bij gedragen aan het gelijkspel, maar Max startte in de basis en maakte niet alleen de wedstrijd vol, hij verraste de leiding met een prima wedstrijd en was verdedigend heer en meester op het middenveld, en wist daarnaast ook nog eens opbouwend mee te doen. Nog een woord van dank aan Ian die deze middag op de bank plaats nam, en zelf al wist dat hij waarschijnlijk niet zou spelen, maar de inval buurten voor Ian gaan vast nog komen richting het einde van deze competitie.
Vincent

KERKWIJK 2 – NOAD’32 2: 0-2 (RUSTSTAND: 0-0) 07-03-2015
Met negen man voorbij een met de mouwen opgestroopt Kerkwijk
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Arne Fuijkschot, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Dimon vd Boogaard, Sander vd Velden, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Jerry Bouman.
Je hebt wel eens van de zaterdagen dat er gezien de ranglijst verwacht wordt dat je wint van je tegenstander. Maar dat het allemaal van zelfsprekend gaat, is nou ook weer niet zo, als we de balans opmaken van de afgelopen zaterdag zien we dat we een paar flinke blessures opgelopen hebben. Zo moest Dimon het veld verlaten met een bult op zijn scheenbeen, Andre moest de wedstrijd staken door een fikse bult achter op zijn bovenbeen en Sander moeten we gaan missen voor de rest van het seizoen met een gebroken bovenarm.
Was het een schoppartij? Ik als schrijver van dit stukje kan geen andere conclusie trekken dan dit treffen tussen de nummer 8 en 9 van de competitie zo te bestempelen en trek zelfs de conclusie – na het aanhoren van het verhaal en uitleg na afloop van de scheidsrechter dat hij eens bij zichzelf te rade mag gaan of het allemaal wel zo handig is om zo weinig mogelijk kaarten te geven – dat deze schoppartij te voorkomen was geweest. Zo had iedereen maandag weer gezond naar zijn werk kunnen gaan als de beste heer gewoon kaarten gegeven had voor de overtredingen en niet alleen voor de reacties die er volgden als hij bij fikse overtredingen geen kaart trok!
Maar goed, de drie punten kwamen mee naar Wijk, drie punten die zwaar bevochten zijn. Nadat alle wissels gebruikt waren en Sander van het veld gedragen was, met wat later bleek een gebroken bovenarm, was het een Kerkwijk dat nog niet genoeg had van vooral domme overtredingen, zo werd JP van achter gehaakt binnen de zestien meter, de scheidsrechter restte niets anders dan de bal op de stip te leggen. JP mist nooit een strafschop, zo ook vandaag niet. Met nog tien minuten op de klok was het een NOAD dat met tien tegen elf de leiding had genomen. Bjorn die in de eerste helft als bankzitter al geel had gekregen voor opmerkingen op de leiding kreeg voor gefrustreerd reageren op een beslissing zijn tweede geel, dus rood en moest het veld verlaten. Dan word het billenknijpen denk je, maar niets was minder waar, elf man uit Kerkwijk konden niet voorkomen dat via een sublieme aanval negen NOAD spelers een lange neus konden trekken. Het was Demi die eindelijk eens het net wist te vinden en NOAD naar een dikverdiende 0-2 schoot.
Sander sterkte met je blessure en we hopen dat we je na de zomerstop weer in kunnen lijven in het tweede.
Vincent

NOAD’32 2 – DESK 2: 0-3 (RUSTSTAND: 0-1) 28-02-2015
Helemaal zo slecht nog niet!
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Arne Fuijkschot, Bjorn Scherff, Andre Bouman. Dimon vd Boogaard. Sander vd Velden, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Mayco van Bergeijk, Maikel Mouthaan. Ass scheidsrechter Gerben Sonneveld.
DESK heeft na de carnaval de platte wagen alvast opgepoetst, het is duidelijk dat dit 18 koppentellende vriendenteam uit Kaatsheuvel niet te stoppen is en zich als een raket via jaar op jaar kampioen te worden vanuit de 5e opstoomt richting de 2e klasse. Ja dat Paul Arendse belooft in de Maas te springen bij winst was een uitspraak op zeker weten dat hij droog zou blijven, alhoewel de NOAD mannen het prima deden deze middag. Anders dan de uitslag doet vermoeden werd er weerstand geboden en was het DESK dat na een half uur opgelucht ademhaalde toen ze de 0-1 maakte. Lang bleef deze stand op het scorebord staan en dan weet iedereen die een klein beetje van voetbal af weet, de bal hoeft maar één keer goed te vallen en de 1-1 is een feit. Het was ook zeker niet onverdiend geweest, omdat NOAD gewoon lekker speelde en in fases zeker niet onder deed voor de tegenstander. Maar goed als je 18 man hebt en de bankzitters niet onderdoen voor degene die in het veld staan kun je 5 keer wisselen. En wat NOAD daar tegen over kon stellen was Maikel die bij het derde van het veld gehaald was om bij het tweede als invaller te kunnen fungeren. DESK wist nog tweemaal te scoren, eigenlijk onnodige tegendoelpunten als er iets harder door gepakt had geworden. Maar de wedstrijd uitspelen zonder averij op te lopen is wel net zo handig gezien de ambities die NOAD 2 zich zelf gesteld heeft!
Vincent

GRC’14 3 – NOAD’32 2: 1-1 (RUSTSTAND: 1-0) 21-02-2015
NOAD VERSLIKT ZICH IN EEN VERDEDIGEND GRC’14
Spelers: Dick Vos, Gert Jan Vos, Arne Fuijkschot, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Dimon vd Boogaard, Sander vd Velden, JP Arendse, Jeroen Bouman, Demy de Wit, Wesley Arendse, Theo Fuijkschot, Bram Bok, Martien v Ballegooijen, Kevin Sterrenburg.
Eindelijk kon er na de winterstop weer gespeeld worden voor de competitie, weliswaar op kunstgras, maar toch, de mannen uit Wijk waren er klaar voor. Gezien de stand op de ranglijst was hekkensluiter GRC te kloppen voor de mannen van Paul Arendse. Maar het bleek allemaal wat lastiger dan gedacht. GRC speelde met de kont tegen de zestien en NOAD wist in de eerste 20 minuten een aantal kansen niet om te zetten in een verdiende voorsprong.
En zoals altijd, scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Zegge en schrijve is GRC in heel de wedstrijd maar een keer in de zestien geweest. Een rare hoge, vallende voorzet belandde boven op het hoofd van een GRC’er en de bal ging met enig fortuin over Dick het doel in.
Niks aan de hand zou je denken als je het krachtsverschil gezien zou hebben, maar het ging alle-maal veel moeizamer. NOAD speelde tegen 11 man plus een clubscheidsrechter, een scheids-rechter die ook nog eens weigerde om voor een overtreding en een handsbal in de laatste 10 minuten een strafschop te geven.
Toch mogen de mannen in het rood-wit ook de hand in eigen boezem steken, met nog ruim 60 minuten speeltijd op de klok wist men maar viermaal een aanval te creëren die niet voortijdig afgefloten kon worden voor buitenspel of een andere reden, en als je uit deze vier 100% kansen maar éénmaal weet te scoren, is dat niet genoeg om de drie punten naar Wijk en Aalburg te nemen.
Vincent

SVW 2 – NOAD’32 2: 3-0 (RUSTSTAND: 1-0) 06-12-2014
NOAD’32 verzuimt kansen af te maken en verliest!
1 Dick Vos, 2 Gert Jan Vos, 3 Jeroen Bouman, 4 Eric Roubos, 5 Gerwin Sack, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Rene Bouman, 9 Andre Bouman, 10 Demi de Wit, 11 Arne Fuijkschot, 12 Bjorn Scherff, 13 JP Arendse, 14 Wesley Arendse, 15 Bram Bok.
Na de overwinning van vorige week tegen de Spartanen die een paar regels in hun verslag wijden aan “good old Jerry Bouman” stond vandaag het treffen van SVW op het progamma, dit zonder Jerry, maar met een niet zwakker team. Het leek er na tien minuten dan ook op dat NOAD het mandje in Gorinchem uit zou gaan halen, was het niet dat een zondagsschot over 25 meter een onbedoelde kromming mee kreeg waar van Hanegem nog jaloers op zou kunnen zijn. Deze bal belandde strak in de kruising, voor de wederom goed kepende Dick was er geen houden aan. Voor de rust verschafte NOAD zich nog wel wat kansen, maar het team stond niet lekker.
Dit was na rust wel anders. Paul Arendse had in het kleedlokaal schijnbaar het lek gevonden en besproken, een heel ander NOAD stond tussen de lijnen, het enige wat er aan ontbrak, was het afmaken van kansen. Vijf maal alleen voor de keeper, vier ballen die er ook in gekund hadden en een aantal corners hadden de punten naar Wijk en Aalburg kunnen brengen. Maar het liep anders, terwijl de mannen uit Wijk kans op kans niet verzilverden, wisten de boys uit Gorinchem wel een maximaal rendement te behalen uit de twee kansen die door foutjes van de NOAD verdediging ontstonden. En zo kan het dus zijn dat je gewoon verliest, terwijl je de betere ploeg was!
Dit was de laatste wedstrijd van NOAD 2 in 2014, namens alle spelers, Paul en Jan wenst de schrijver van dit verslag alvast alle lezers en van dit verslag en onze trouwe supporters een gelukkig kerstfeest en een zalig uiteinde.
Vincent

SPARTA’30 2 – NOAD’32 2: 1-2 (RUSTSTAND: 0-1) 29-11-2014
NOAD’32 pakt dik verdiende punten in Andel
Spelers: Dick Vos, Gert-Jan Vos, Jerry Bouman, Ruud Oomen, Gerwin Sack, Dimon vd Boogaard, Rene Bouman, Andre Bouman, Demi de Wit, Arne Fuijkschot, Bjorn Scherff, JP Arendse, Wesley Arendse
Er is deze week nogal wat gebeurd en dat was nodig, het verlies tegen de hekkensluiter heeft nog lang nagedreund. Vorige week lag de gemiddelde leeftijd van de NOAD mannen rond begin 20, nu stond er een ervaren en door de wol geverfd team tussen de lijnen. Terwijl Paul Arendse voor de wedstrijd hoopte op een stuntje waren de mannen in het veld met een instelling aan de wedstrijd begonnen om vandaag de punten gewoon mee naar Wijk te nemen. NOAD was duidelijk de sterkere, maar de Spartanen kregen ook hun kansen en verzuimden de openingstreffer te maken, of moet er niet gewoon geschreven worden dat Dick met katachtige reflexen zijn doel wist schoon te houden? Wat het dan ook was, het waren de spelers van NOAD 3 die vandaag hun aandeel namen. Na een prachtige assist wist Jerry de bal met het gevoel van een prof over de uitgekomen keeper te stiften, de dik verdiende 0-1 stond op het scorebord. Er waren kansen om nog voor rust de voorsprong uit te bouwen, maar op de 0-2 moesten de in middels gearriveerde toeschouwers voor de wedstrijd van Sparta 1 tegen Wilhelmina 1 wachten tot midden tweede helft. Wederom was het een speler van het 3 elftal, Gerwin Sack die na een geweldige loopactie de bal aangespeeld kreeg, alleen op de keeper af ging en de bal prachtig in de uiterste hoek deponeerde. Sparta ging met de moed der wanhoop aanvallen, maar de bezoekers gaven geen krimp. Nou een foutje leverde tien minuten voor tijd nog wel de 1-2 op, maar verder kwamen de Spartanen niet en wist NOAD’32 2,5 zoals het team gekscherend in de kleedkamer werd genoemd, de punten mee naar Wijk en Aalburg te nemen. Voetbal is een teamsport, doelpuntenmakers worden vernoemd en soms ook eens een speler die er met kop en schouders boven uit steekt. Zonder de andere tekort te doen mag er wel een speler uitgelicht worden en in de schijnwerpers gezet worden. Deze speler is Dimon vd Boogaard, het valt op dat hij dit seizoen één van de mannen is die opgestaan is en zich ontpopt als een van de dragende spelers binnen NOAD 2.
Vincent

NOAD’32 2 – LEERDAM SPORT 3: 0-3 (RUSTSTAND: 0-1) 22-11-2014
NOAD’32 2 compleet door het ijs gezakt.
1 Densel de Wit, 2 Gert Jan Vos, 3 Theo Fyukschot, 4 Mayco van Berregeijk, 5 Max Bouwmeester, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Joachim Lagrouw, 9 Andre Bouman, 10 Demi de Wit, 11 William Lagrouw, 12 Bjorn Scherff, 13 JP Arendse, 14 Martien van Ballegooijen, 15 Peter Schouten.
Op papier leek het een peulenschilletje: Leerdam stond tot vandaag met 3 punten onderaan de ranglijst. Was het onderschatting, gemakzucht of gaat de matige trainingsopkomst zijn vruchten afwerpen dat er vandaag dik verdiend verloren is van de hekkensluiter? Er is in ieder geval werk deze week aan de winkel om er zaterdag weer te staan, zoals in de voorafgaande wedstrijden. NOAD kreeg al in de eerste minuut van de wedstrijd een tegentreffer te incasseren. De gehele eerste helft vocht het team van Paul Arendse tegen zichzelf, terwijl Leerdam boven zichzelf uitsteeg.
De tweede helft begon als een kopie van de eerste, in de 46e minuut moest Denzel wederom de bal uit het net rapen, al stroopte NOAD onder leiding van Martien en Dimon de mouwen op, het mocht niet baten. Door het inpassen van vier A-junioren die stinkend hun best deden, kwam NOAD iets te kort, vooral in het opbouwende werk, hetgeen resulteerde in een pijnlijk verlies van 0-3 tegen een sterk ogend, maar ook niet al te best voetballend Leerdam sport.
Vincent

NOAD’32 2 – SLEEUWIJK 3: 3-4 (RUSTSTAND: 2-1) 08-11-2014
De dag begonnen we met een brunch bij de familie de Wit. Het was heel goed verzorgd; alle lof en waardering daarvoor!! En zeker voor herhaling vatbaar.
De wedstrijd begon goed voor NOAD. We hadden wat omzettingen in het team door een afzegging van Jerry (blessure aan de rug). Door goed spel kwamen we door Johan Vos – die snel in de wedstrijd kwam door een blessure van Demy – met een goed schot op 1-0. We hadden op dat moment het betere van wedstrijd, hoewel Sleeuwijk ook goed bleef spelen. Ze kwamen op 1-1 door niet al te beste opbouw van onze kant. We probeerden de tegenstander onder druk te houden dat resulteerde in de 44e min in de 2-1 na een mooie kopbal van Dimon. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust was Sleeuwijk iets sterker, maar door goed te blijven verdedigen, konden we goed meegaan met de tegenstander. We bleven goed de vrije man zoeken en die vonden we: door een goede combinatie werd JP vrij voor de keeper gezet en hij maakte de 3-1. In de 65e min. door een rare beslissing van de scheids kwam de tegenstander terug tot 3-2 en gelijk terug in de wedstrijd. Ze gingen drukken en daar hadden we wat moeite mee, maar we konden ons staande houden. Helaas kopten we een voorzet in eigen goal (3-3). We kregen nog een goede kans, Peter Schouten gaf een mooie bal op Jeroen die zag Ruben Bouman vrij staan. Ruben schoof de bal net naast het doel; dit was de kans om weer op voorsprong te komen, wat dan ook verdiend zou zijn. Maar in de laatste minuut wist Sleeuwijk nog te scoren en de eindstand op 3-4 te brengen.
Spelers waren: D de Wit, A Fuijkschot (Peter Schouten), T Fuijkschot, M. van Bergeijk, J. Bouman, R Bouman, A Bouman (W Arendse), Bjorn Scherff, Demy de Wit (J. Vos), JP Arendse, D vd Boogaard.
Er stonden zaterdag op het wedstrijdformulier van het tweede: 4x 2 broers ->
De gebroeders Fuijkschot (Arne en Theo)
De gebroeders Bouman (André en Ruben)
De gebroeders Arendse (Jean-Paul en Wesley)
De gebroeders de Wit (Denzel en Demy)
Paul Arendse

VUREN 2 – NOAD’32 2: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) 01-11-2014
NOAD’32 laat punten achter in Vuren.
Spelers: 1 Densel de Wit, 2 Nick Verheij, 3 Theo Fyukschot, 4 Maikel Mouthaan, 5 Mark de Waal, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 Andre Bouman, 10 Demi de Wit, 11 Mayco v Bergeijk, 12 Bjorn Scherff, 13 JP Arendse, 14 Wesley Arendse
Zonder de spelers die vandaag in het veld stonden tekort te doen, was het een minder elftal dan de voorgaande wedstrijd, tenminste op papier. De eerste helft was er niets van te merken dat NOAD dragende spelers miste. Er werd goed gespeeld, Vuren kon niets anders doen dan verdedigen en kwam niet tot aanvallen toe. NOAD verschafte zich voor de rust een handvol kansen, maar een verdiende voorsprong bleef uit.
In de tweede helft ging het allemaal niet meer zo makkelijk, NOAD vocht vooral tegen zichzelf, terwijl Vuren de schouders er onder zette en wat harder ging handelen, soms op het randje. Het was een ongelukkige kopbal die voor de voeten van een speler van Vuren belandde, die bedacht zich geen moment en met iets tussen lob en een schot belandde de bal in de verre hoek. Tegen de verhoudingen in stond NOAD achter. Gezien het spel geen man overboord zou je denken, maar al snel moest JP het veld verlaten met een gescheurd ooglid, Bjorn maakte zijn opwachting en deed dat niet onverdienstelijk. Nog meer werden Demy en Nick gezocht, maar Vuren gaf geen krimp. De laatste tien minuten werd de met buikloop geplagde Wesley ingebracht, er was gelijk meer dreiging. Er kwamen nog een paar fikse kansen, die niet verzilverd werden. Een vrije trap die door een speler van Vuren gepareerd werd met de bovenarm, maar de clubscheidsrechter die over het algemeen goed floot, zag er geen strafschop in. Vuren wist niet gebruik te maken van het feit dat Sander een hamstringblessure opliep en zo de tegenstander met twee man op Denel af konden gaan; Densel verkleinde iets zijn doel en liep zijdelings met de speler mee, die de bal opzij legde naar zijn medespeler die de bal vervolgens, net buiten het bereik van Denzel op de paal deponeerde en zo lieten de mannen van Paul Arendse de drie punten achter in Vuren.
Vincent

NOAD’32 2 – KERKWIJK 2: 3-0 (RUSTSTAND: 1-0) 25-10-2014
Kans om het doelsaldo op te krikken verhinderd door de doelman van Kerkwijk
Spelers: Densel de Wit, Joachim Lagrouw, Theo Fuijkschot, Arne Fuijkschot, William Lagrouw, Dimon vd Bogaard, Sander vd Velden, Andre Bouman, Demi de Wit, Mayco v Bergeijk , Bjorn Scherff, JP Arendse, Wesley Arendse, Sven Bleijenberg, Martien van Ballengooien
Er moest vandaag gewonnen worden gezien de stand op de ranglijst, maar dat wil in de knotsgekke competitie waar NOAD 2 in uit komt lang niet alles zeggen, gezien de uitslagenmatrix. Dus de mannen uit Wijk en Aalburg gingen dan ook met een missie het veld in om hun eigen spel te spelen en te bekijken hoe sterk de tegenstander was. Het was al snel duidelijk dat NOAD de betere ploeg was, vanaf de eerste minuut was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Kerkwijk, maar het scoren werd steeds verhinderd door de doelman van Kerkwijk.
Toch was het diezelfde doelman die een overtreding nodig achtte om Demi te verhinderen de bal over de achterlijn te laten lopen, zodat de bal op de stip belandde. JP was de koele kikker die de bal vanaf de 11 meter binnenschoot, een zucht van verlichting. Ondanks nog een handvol kansen, waaronder een poeier van Arne op de paal, was de 1-0 ook de ruststand.
Na rust was het beeld hetzelfde: NOAD was heer en meester. Kerkwijk moest het hebben van een schaarse hoekschop of een vrijevtrap ver buiten de zestien. NOAD verschafte zich daarentegen kans op kans. Het doelpunt kon dan ook niet uitblijven: Sven maakte de bevrijdende 2-0 en de goed ingevallen Martien kopte de 3-0 binnen. Wat opviel vandaag waren twee dingen: de inzet van de broertjes Lagrouw, Joachim moest noodgedwongen de geblesseerd geraakte Bjorn vervangen en William mocht na de 3-0 zijn minuten maken en deed dat met verve; het tweede dat opviel was de 17-jarige scheidsrechter uit Sleeuwijk die een prima wedstrijd floot en liet zien potentie te hebben.
Vincent

DESK 2 – NOAD’32 2: 3-1 (RUSTSTAND: 1-1) 11-10-2014
Spelers: 1 Denzel de Wit, 2 Gerwin Sack, 3 Theo Fyukschot, 4 Arne Fyukschot, 5 Alex Chis, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 Andre Bouman, 10 Demi de Wit, 11 Mayco v Bergeijk, 12 Bjorn Scherff, 13 JP Arendse, 14 Wesley Arendse,15 Sven Bleijenberg
Aan het begin van elk seizoen blik je vooruit en kijk je wat je te wachten staat. Eén van die dingen waar NOAD in deze competitie tegen aan kon lopen was “de clubscheidsrechter”. Vandaag was het zo ver, of het echt handig was gezien de stand op de ranglijst valt over te twisten. Handig is het zeker niet als de scheidsrechter deel uitmaak tvan de teamfoto van DESK 2 als keeper. Het roept op zijn zachtst gezegd vraagtekens op. Hiermee zeg ik als schrijver van het verslag niet dat de beslissingen van de goede man altijd onterecht waren, maar van enige bevooroordeling was er zeker wel spraken!
Dan de wedstrijd: vandaag stonden de nummer één en de nummer drie van de ranglijst tegenover elkaar, de belangen waren dus groot: wie vandaag de drie punten pakt, verschaft zich een goede kans op de eerste periode. Met deze gedachte gingen de mannen van NOAD het veld in. Ondanks dat DESK de beter voetballende ploeg was, wist NOAD gevaarlijker te zijn dan de tegenstander uit Kaatsheuvel. Het was dan ook NOAD dat door een prachtige solo van Demi de Wit op voorsprong kwam. Hij speelde haaks op het doel drie tegenstanders uit en deponeerde tegen de looprichting in de bal in de hoek van het doel, terwijl de keeper aan de grond genageld. Nog voor rust kwam DESK met enig fortuin op gelijke hoogte.
Na rust was het speelbeeld niet anders, DESK speelde wel iets gretiger en NOAD wist dat de kansen zouden komen. Het gretige spel van DESK resulteerde er in dat de NOAD verdediging soms moest ingrijpen. Daar werd Alex het slachtoffer van, doordat hij net buiten de zestien meter een ogenschijnlijke scoringskans ontnam van een DESK speler; zijn beloning was een rode kaart. Ondanks dat NOAD met nog 30 minuten op de klok met tien man stond, en het ook nog eens 20 minuten voor het einde met 2-1 achter kwam, brak het niet. Het was nog niet uitgemaakt hoe de puntenverdeling zou uitvallen. Het was af te zien van het spel van Desk dat men niet zeker was van hun zaak, zeker met die snelheid die NOAD voorin heeft, verschafte het zich nog een drietal kansen op de gelijkmaker. Het was de arbitrage van deze middag die uiteindelijk NOAD de das omdeed doordat hij, eerlijk is eerlijk, uit zijn positie in de middencirkel niet kon zien dat een speler van DESK de bal met de hand meenam en één op één met de voortreffelijk keepende Denzel kwam te staan en de 3-1 binnenknalde. Einde verhaal? Nee, NOAD gaf nog niet op, en tegen beter weten in stroopte men de mouwen op, het mocht echter niet baten. NOAD kan met opgeheven hooft terugkijken op deze wedstrijd waarin men heeft laten zien dat er in deze competitie geen tegenstander te sterk is, en de mannen uit Wijk en Aalburg steeds meer op elkaar ingespeeld raken.
Nog een woord van dank aan onze trouwe supporters, die ondanks dat de regen met bakken uit de hemel kletterde gewoon langs de kant stonden om de jongens aan te moedigen, chapeau!
Vincent

NOAD’32 2 – GRC’14 3: 5-0 (RUSTSTAND: 1-0) 04-10-2014
NOAD’32 is mild voor zwak GRC’14
1 Denzel de Wit, 2 Gerwin Sack, 3 Theo Fyukschot, 4 Ruud Oomen, 5 Johan Vos, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 Martien v Ballengooijen, 10 Demi de Wit, 11 Mayco v Bergeijk, 12 Bjorn Scherff, 13 JP Arendse, 14 Wesley Arendse, 15 Sven Bleijenberg.
Als je van de stand op de ranglijst uit zou kunnen gaan, zouden NOAD en GRC aan elkaar gewaagd moeten zijn. In de weet dat NOAD al vroeg in het seizoen kampt met blessureleed en daardoor fiks gehavend aan dit treffen begon, kon het wel eens een lastig middagje worden voor de Wijk en Aalburgers. NOAD schoot werkelijk uit de startblokken en had al voor rust de wedstrijd kunnen en moeten beslissen; de kansen die niet werden benut zijn op twee handen niet te tellen. Het was JP die uiteindelijk de verdiende voorsprong op het scorebord zetten en tevens ook de ruststand.
Toch wel gesterkt door de meevallende achterstand begon GRC ietwat opportunistisch aan de tweede helft, kregen in de eerste helft de mannen van Paul Arendese al heel veel ruimte, het was in de tweede helft of de tegenstander na de verdiende 2-0 door JP de handdoek in de ring geworpen had. Het was een ontketend NOAD dat herhaaldelijk de mannen uit Giessen/Rijswijk zoek speelde. Als je dan ook nog het ongeluk hebt door de bal in eigen doel te koppen, is de beer helemaal los.
Sven die net terug is van zijn zomerbaan en deze week aangesloten is bij NOAD wist de 4-0 te maken en Martien bekroonde zijn sterke optreden met een treffer. Zo was NOAD eigenlijk nog mild voor de gasten die vandaag geen schijn van kans hadden tegen deze samenstelling van spelers die op het veld stond voor NOAD.
Ondanks de wisselende resultaten van NOAD 2 is er door deze overwinning uitzicht op de eerste periode, NOAD heeft twee punten achterstand op de koploper en één punt op Sleeuwijk dat tweede staat. Zaterdag gaat het 2e op bezoek bij de koploper DESK 2 en zullen de kaarten geschud worden wie er in aanmerking komt voor de eerste periode.
Vincent

GDC 3 – NOAD’32 2: 3-0 (RUSTSTAND: 1-0) 27-09-2014
NOAD 2 verslagen op individuele klasse
Spelers: 1 Joris Scheuders, 2 Gerwin Sack, 3 Theo Fyukschot, 4 Jerry Bouman, 5 Jeroen Bouman, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 Jhon Pootjes, 10 Maikel Mouthaan, 11 Mayco v Bergeijk, 12 Bjorn Scherff, 13 Johan Vos, 14 Jurre de Vries.
Het zat NOAD vandaag ook niet mee, de eerste 10 minuten waren duidelijk voor de uitploeg met een drietal kansen om de score te openen. GDC 3 wist zich te herpakken en het werd duidelijk dat men individueel op een aantal posities sterker was dan de tegenstander. Ondanks verwoede pogingen wist NOAD niet de grip op de wedstrijd te houden en moest toestaan dat GDC de bovenliggende partij was.
Nog voor rust keken de mannen uit Wijk tegen een achterstand aan.
De tweede helft ging NOAD op zoek naar de gelijkmaker en was GDC dodelijk bij spelhervattingen, terwijl NOAD de bal maar niet in het net kreeg. GDC wist wel rendement te halen uit hun corners en scoorde tweemaal met het hoofd wat de eindstand op een pijnlijke 3-0 bracht.
Vincent

NOAD’32 2 – SVW 2: 4-1 (RUSTSTAND: 1-1) 20-09-2014
Gelegenheidsteam wint overtuigend van SVW 2
Spelers: 1 Denzel de Wit, 2 Gerwin Sack, 3 Theo Fyukschot, 4 Jerry Bouman, 5 Jeroen Bouman, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 Michel Sonneveld, 10 Maikel Mouthaan, 11 Ruud Oomen, 18 Mark de Waal, 13 Johan Vos, 14 Andre Bouman, 15 Gerhard vd Bogaard, 16 Martien v Ballegooijen.
Vandaag een heel ander NOAD dan in de eerste twee competitiewedstrijden. Door een zestal blessures en een afwezige bij het eerste, daarbij opgeteld nog eens vier blessures bij NOAD traden de mannen uit Wijk vandaag aan met een gelegenheidsteam tegen het sterk geachte SVW 2. Al snel werd duidelijk dat er vandaag wat te halen viel voor het team van trainer Paul Arendse. Het was een NOAD dat verzaakte om in de eerste helft al het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. Ondanks dat men door een doelpunt van Jerry Bouman op voorsprong kwam, wist SVW 2 nog voor rust langs zij te komen.
In de tweede helft leek ondanks het krachtsverschil de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel waar vooral SVW vrede mee kon hebben. Met de inzet van Martien v Ballegooijen kreeg NOAD meer snelheid en ruimte in de aanval; SVW 2 vergat compact te blijven spelen. NOAD strafte op Duitse wijze genadeloos het opportunisme in het spel van de gaste af. Michel, Jeroen en Martien scoorden in de 83e, 85e en 87e minuut waardoor NOAD met 6 punten uit 3 wedstrijden er prima voorstaat.
Men kan concluderen dat de jongens uit het derde een prima wedstrijd speelden en hebben laten zien dat ze de concurrentie aan kunnen met de gevestigde orde in de selectie!
Vincent

SCHELLUINEN 2 – NOAD’32 2: 4-0 (RUSTSTAND: 2-0) 13-09-2014
Nieuw Schelluinen 2 is net een maatje te groot   2 G Sack, 3 Arne Fyukschot, 4 Bert van Leeuwen, 5 Jeroen Bouman, 6 Dimon vd Bogaard, 8 Sander vd Velden, 9 JP Arendse, 10 Demi de Wit, 11 Ruud Oomen, 18 Wesley Arendse, 13 Bjorn Scherff, 14 Andre Bouman, 15 Theo Fyukschot Daar Schelluinen vorig seizoen het lelijke eendje was van de competitie zou het zomaar kunnen zijn dat NOAD afgelopen zaterdag verloren heeft van de titelkandidaat. Schelluinen heeft in de zomerstop maar liefst 15 spelers van buitenaf naar de club weten te halen en dat heeft tot gevolg dat er een nagenoeg heel nieuw tweede elftal is geformeerd rondom Good Old Leon de Bruijn. Toch was het NOAD dat in de tweede minuut een enorme kans niet wist te verzilveren, en goed tegenspel bood. Toch was het Schelluinen dat na een kwartier spelen met een beetje geluk de score opende. NOAD mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten pas 2-0 was.   Na tien minuten in de tweede helft was het Schelluinen dat alle hoop, die de mannen van Paul Arendse nog hadden op het maken van de aansluitingstreffer, wegnam en de 3-0 scoorde. Even later volgde de eindstand van 4-0. NOAD kan wel hoop putten uit het feit dat Schelluinen bij drie van de vier doelpunten geholpen werd door persoonlijke fouten. Als die fouten tot een minimum beperkt kunnen worden en het geluk iets meer aan onze kant is, dan zal elke tegenstander het moeilijk hebben tegen de stugge ploeg die vandaag met vlagen liet zien goed te kunnen spelen.
Vincent

NOAD’32 2 – UNITAS 2: 2-1 (RUSTSTAND: 1-1) 06-09-2014
Revanche op de matige bekerprestaties
Spelers: 2 Martien v Ballegooijen; 3 Arne Fyukschot; 4 Bert van Leeuwen; 5 Jeroen Bouman; 6 Dimon vd Bogaard; 7 Alex Chis; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Demi de Wit; 18 Wesley Arendse; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fyukschot; assistent scheidsrechter: Gerben Sonneveld; trainer: Paul Arendse – Jan vd Velden; leider: Vincent Honings
In de eerste wedstrijd van de competitie weet NOAD nogmaals te winnen van Unitas dat men vlak voor de zomervakantie nog trof in de nacompetitie. Unitas ging voortvarend van start en wist na twee minuten de score te openen in hun voordeel. NOAD worstelde en knokte zich terug in de wedstrijd waar Unitas het betere van het spel had. NOAD echter speelde compact en vooral op het middenveld en verdediging geen enkele ruimte weggaf. Hierdoor liet Unitas noodgedwongen de bal achterin eindeloos rondspelen en de tegenstander de verleiding bracht om met de bal aan de voet gaan te lopen waardoor er ruimte ontstond waar NOAD te weinig mee kon doen. Uiteindelijk was het Demi die op aangeven van aanvoerder Sander in plaats van naar de bal toe te komen de ontstane ruimte in te sprinten en de bal perfect aangespeeld kreeg. Demi maakte koelbloedig de kans af en zo brak de rust aan met een verdiende 1-1 op het scorebord.
De tweede helft was qua speelbeeld een kopie van de eerste helft, Unitas leek het betere van het spel te hebben, terwijl NOAD 2 heel gedisciplineerd speelde, prima kantelde, heel compact speelde en bijna tot geen persoonlijke fouten maakte. Het was afwachten tot Unitas een foutje maakte en dat gebeurde ook, Arne – door de wol geverfd is – had in de eerste helft al geprobeerd om vanaf grote afstand de van zijn doel afspelende keeper te verschalken. In de tweede helft lukte het wel. Met een tegenstander in de rug en aan zijn zij kreeg hij de bal op een 30 meter van het doel van Unitas. Hij be-dacht zich geen moment en met een enorme uithaal kromde hij de bal precies over de keeper strak in de kruising. Met nog 15 minuten op de klok wist NOAD zich nog niet gewonnen. Unitas zette nog meer aan, door het ontbreken van afspeelmogelijkheden met de bal aan de voet wandelen, wat nog 2x een vrije trap opleverde, die hoog over de goed keepende Wesley vlogen. Daarnaast nog een hoekschoppenreeks omdat de bal steeds opnieuw tot corner werd verwerkt. Kort samengevat: NOAD speelde vandaag een prima wedstrijd waarin men niet de sterkste maar wel de meest gedisciplineerde was.
Vincent

ASH 2 – NOAD’32 2: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) 31-05-2014
Gebrek aan scorend vermogen maakt NOAD 2 een 3e klasser
1 Dick Vos; 2 Joachim Lagrouw; 3 Arne Fyukschot; 4 Mayco van Bergeijk; 5 Jeroen Bouman; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Demi de Wit; 11 Wesly Arendse; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuykschot; 16 Desley de Wit
Wat zich deze week al aankondigde werd zaterdag werkelijkheid: Sven blesseerde zich op de training en Peterjan zou er wel eens niet bij kunnen zijn wegens een aanstaande bevalling. Het missen van deze twee en daardoor het scorend vermogen kostte NOAD vandaag de kop en daardoor was de degradatie naar de 3e klasse een feit. Maar hoe zuur kan het zijn als je ruim 2/3 van de wedstrijd in balbezit bent, de tegenstander onder druk hebt staan en door twee halve kansen voor ASH een tegentreffer moet incasseren en bovendien zelf maar niet het doel kan treffen. Heel zuur dus, ASH kon feestvieren en NOAD zijn wonden likken. NOAD kon alvast vooruitkijken naar het volgend seizoen en constateren dat er kansen liggen om de komende jaren nieuwe spelers in te passen die de opstap naar de tweede klasse weer kunnen gaan maken, een tweede klasse waar NOAD toch wel in thuishoort. Je kunt ook zeggen dat het onvermijdelijk was dit jaar, de afgelopen jaren wist men steeds met de hakken over de sloot nacompetitie te ontlopen, maar doordat er nu twee rechtstreeks degradeerden en er nog eens twee in de nacompetitie belandden, kwam NOAD in een poel met pendelaars tussen de derde en tweede klasse. Laten we hopen dat we de volgende keer ook tussen de pendelaars zitten, of beter nog rechtstreeks promoveren, of is dit te optimistisch?
Nog even dit, onder de wedstrijd kregen we het bericht dat Peterjan er niet voor niets niet bij was, en stuurde een foto van een nieuwe telg in de van Wijk familie, Proficiat!
Vincent

NOAD’32 2 – ASH 2: 1-1 24-05-2014
De wedstrijd begon goed voor ons: we kwamen op een 1-0 voorsprong, maar we wisten de voorsprong niet te vergroten naar 2-0 en 3-0. De tegenstander kon zodoende blijven geloven in een goed resultaat.
Wij gaven ze de mogelijkheid om in de laatste minuut langszij te komen.
Volgende week de uitwedstrijd; wij hopen op de steun van de supporters.

NOAD’32 2 – UNITAS 2: 3-2 (RUSTSTAND: 2-0) 17-05-2014
NOAD 2 komt met de schrikvrij, en mag een ronde verder.
1 Dick Vos; 2 PJ v Wijk; 3 Jeroen Bouman; 4 Mayco van Bergeijk; 5 Ruben de Waal; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Sven Bleijenberg; 11 Wesley Arendse; 12 Arne Fuykschot; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuykschot; 16 Desley de Wit
Het had allemaal zo makkelijk kunnen zijn: na tien minuten prijkte er al een riante voorsprong van 2-0 op het scorebord. Het was Sven die op voortreffelijke wijze na een paar minuten de doelman wist te verschalken. En nog binnen de eerste tien minuten was het JP die de 2-0 binnenlegde. Het kwam allemaal tot stand door een hoog tempo en geloof in zichzelf. Dat je dit tempo 90 minuten kan spelen, is wat te veel van het goede voor NOAD, maar om na tien minuten achterover te leunen was niet echt gewenst. De gasten konden echter geen vuist maken en zo ging men rusten met een 2-0 voorsprong voor de mannen uit Wijk.
De tweede helft startte NOAD zoals men de eerste helft begonnen was en dat leverde de 3-0 op, dit alles werd mogelijk gemaakt door de arbitrage. Er was onduidelijkheid wie nou de vrije trap kreeg, 20 spelers dachten dat de scheidsrechter besloten had Schelluinen de vrije trap toe te kennen, behalve Arne en PJ waren een andere mening toebedeeld. Arne nam snel de vrije trap en PJ reageerde direct, stuurde de keeper van de gasten het bos in en liep vervolgens met de bal het doel in. Consternatie was het gevolg, maar het doelpunt telde en NOAD kwam op een riante voorsprong.
Normaliter zou de wedstrijd gespeeld zijn, was het niet dat het in het team van NOAD opgesloten zit hoogtepunten met dieptepunten af te wisselen en zo ook vandaag. Schelluinen wist door twee goals terug te komen en bracht de spanning terug. Het was billen knijpen geblazen, maar uiteindelijk kwam NOAD over twee wedstrijden gezien verdiend als winnaar uit de strijd en mag volgende week aan tredentegen ASH 2 dat zich net als NOAD 2 plaatste voor de volgende en beslissende ronde voor promotie-degradatie.
Vincent

UNITAS 2 – NOAD’32 2: 3-3 (RUSTSTAND: 2-1) (NACOMPETITIE) 10-05-2014
NOAD 2 verschaft zich een goede uitgangspositie voor de return op het Korenzand
1 Dik Vos; 2 Pj v Wijk; 3 Gerjan Vos; 4 Mayco van Bergeijk; 5 Ruben de Waal; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Sven Bleijenberg; 11 Wesley Arendse; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuykschot; 16 Desley de Wit
NOAD verschafte zich op papier een goede uitgangspositie voor de return in de nacompetitie promotie/degradatie 2e-3e reserveklasse. Zoals gezegd op papier klinkt het goed, en wetende dat de mannen uit Wijk en Aalburg de return in tegenstelling tot dit treffen weer op volle oorlogssterkte kunnen aantreden, is de mogelijkheid aanwezig om een ronde verder te komen. In werkelijkheid heeft NOAD de kans laten liggen om in Gorinchem het verschil in kracht om te zetten in een positief doelsaldo. Het was al vroeg in de wedstrijd dat Sven de 1-0 binnenlegde; daarna waren er een 3-tal kansen om Unitas op de knieën te krijgen. Maar het spook dat NOAD deze competitie achtervolgt, kwam om de hoek kijken. Nog voor rust boog de thuisploeg de stand in hun voordeel om door fouten af te straffen met twee treffers.
Na rust was het een gretig NOAD dat zich herpakt had en via JP en PJ de stand weer omboog in het voordeel van de ploeg uit Wijk en Aalburg. Nog even liet het foutenspook van zich horen en bepaalde de eindstand op een 3-3 gelijkspel. Gezien het sterkteverschil en de wetenschap dat NOAD 1 geen nacompetitie heeft behaald, kan NOAD 2 er van uit gaan dat men voor de return al hun spelers tot beschikking heeft. Men is het aan hun stand verplicht de volgende ronde te bereiken. Maar goed de bal is rond en niets zeker tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft.
Vincent

NOAD’32 2 – SSC 2: 2-5 (RUSTSTAND: 1-2) 03-05-2014
NOAD MAAKT ZICH OP VOOR DE NACOMPETITIE
Het is al een paar weken bekend dat wij in de nacompetitie zitten. Nacompetitie voor degradatie daar zijn we al mee bezig, we moeten 9 of 10 worden en wie is dan onze tegenstander? Allemaal vragen waar we geen antwoord op wisten, dus de wedstrijd tegen SSC was om des keizers baard.
We kwamen nog op voorsprong door een goed genomen penalty van Wesley. maar SSC scoorde nog 2x voor de rust.
Na rust liep SSC uit naar 1-4, we scoorden nog tegen door Bjorn (2-4). Maar SSC wist de eindstand op 2-5 te zetten. Meer valt er over deze wedstrijd niet te zeggen, gauw vergeten en opmaken voor de nacompetitie. Omdat Nivo ook de laatste wedstrijd verloor zijn we 9de geworden. We zullen in de maand mei er alles aan doen voor behoud van 2e klas.
De spelers van het tweede zullen dan alle meegereisde supporters laten zien wat ze waard zijn, dus laat de spelers niet in de steek en kom die jongens ondersteunen in de nacompetitie.
Paul

BLC 2 – NOAD’32 2: 2-3 (RUSTSTAND: 0-0) 19-04-2014
Spelers: 1 Dick Vos; 3 Arene Fyukschot; 4 Mayco van Bergeijk; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene starlet Bouman; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Jeroen Bouman; 11 Demy de Wit; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fyukschot; 16 Desley de Wit
Trainer: Paul Arendse en Jan vd Velden, Leider: Vincent Honings.
Nu de druk er af is voetbalt NOAD een stuk minder krampachtig dan de periode dat er nog wat te halen was. Het positieve aan de opgaande lijn is het tanken van vertrouwen richting de nacompetitie waar NOAD ondanks de winst in de laatste twee wedstrijden niet meer onderuit kan komen.
Vandaag lieten de mannen uit Wijk wederom zien een waardige tweedeklasser te zijn door met 2-3 te winnen van BLC. Voor BLC, de club van oud NOAD-doelman Arjan Poelstra en keeperstrainer Bolman, zit de competitie er op, met nog twee wedstrijden te spelen is er geen uitzicht meer op de prijzen, maar dat nam niet weg dat men vandaag gewoon wilde winnen. Vol passie en vechtlust ging BLC steeds op zoek naar de aansluitingstreffer, die men ook steeds wist te scoren. Zo was het JP en even later Bjorn die de 1-0 en de 2-0 op het scorebord zetten. BLC wist de 1-2 te produceren.
Demy bracht de score in ons voordeel tot 1-3 en een ietwat gelukkig BLC kwam terug tot 2-3.
Het was daarna BLC dat met 11 man opzoek ging naar de gelijkmaker; de laatste 5 minuten verliet de doelman zijn post en ging meevoetballen in de spits. Door de druk die BLC op NOAD zette, kregen de roodwitten van trainer Paul Arendse geen enkele kans om met een schot of uitbraak het lege doel te treffen.
Vincent Honings

NOAD’32 2 – KOZAKKEN BOYS 3: 4-1 (RUSTSTAND: 1-1) 12-04-2014
NOAD 2 kan zich gaan opmaken voorde nacompetitie.
1 D Vos, 2 K Sterrenburg, 3 A Fuykschot, 4 M v Bergeijk, 5 D vd Boogaard, 6 A Chis, 7 R Sack, 9 JP Arendse, 10 S Bleijenberg, 11 Demy de Wit, 13 B Scherff, 14 A Bouman, 15 T Fuykschot, 16 Desley de Wit.
Eindelijk valt het geluk eens de goede kant op en wint NOAD 2 verdient van Kozakken Boys 3. In de eerste helft leek het weer mis leek te gaan. Na een schitterende vrije trap, die JP in de uiterste hoek legde, maakten de Werkendammers toch weer van een knullige verdedigingsfout gebruik en maakten voor rust de 1-1.
In de tweede helft was NOAD 2 heer en meester en wist Dik Vos soms miraculeus zijn doel schoon te houden. Maar goed, dan moet je zelf de kansen wel benutten en dat gebeurde vandaag in tegenstelling tot de vorige competitieduels nu eens wel. Het was Dimon die mee opkwam en via een loopactie vrij voor het doel, de bal kon binnenleggen.
De koek was nog niet op; Arne kwam even later door en had twee keuzes: breed spelen op de mee opgekomen Bjorn, die de bal dan voor het intikken zou hebben of hij kon gaan voor eigen eer. Arne koos voor optie twee en het bleek (gelukkig) een goede optie (3-1). Bjorn baalde zichtbaar, maar kreeg zijn moment door een hoge bal met veel gevoel de juiste kromming en richting te geven, waardoor de keeper onmogelijk de inzet kon pareren. Bjorn zette met zijn goal de eindstand van 4-1 op het scorebord. NOAD kan zich door deze uitslag met nog 2 wedstrijden te spelen gaan opmaken voor de nacompetitie.
Vincent Honings

WOUDRICHEM 2 – NOAD’32 2: 5-0 (RUSTSTAND: 1-0) 05-04-2014
NOAD 2 kan zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de nacompetitie
18 Wesley Arendse; 2 Kornee Sterkenburg; 3 Arne Fuijkschot; 4 Mayco v Bergeijk; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Jeroen Bouman; 11 Demy de Wit;
12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherff; 15 Rene Bouman; 16 Desley de Wit.
De eerste helft leek het er nog op dat NOAD zich kon meten met Woudrichem 2. Er waren een aantal kansen om de score in het voordeel van de Wijk en Aalburgers te openen, maar het was de thuisploeg die op dat moment enigszins tegen de verhoudingen in met een buitenspel doelpunt de 1-0 ruststand op het scorebord zette.
De tweede helft was kort door de bocht gezegd een drama: NOAD was geen schim van het NOAD wat het in de voorgaande wedstrijden was. Het is dan ook niet meer dan terecht dat Woudrichem door de 5-0 winst zich veilig speelde en tien punten afstand nam van NOAD dat door het verlies zich vrijwel zeker kan gaan opmaken voor de nacompetitie om degradatie te ontlopen.
Vincent Honings.

NOAD’32 2 – WILHELMINA’26 2: 1-3 (RUSTSTAND: 1-0) 22-03-2014
Gedane zaken nemen geen keer.
1 Dick Vos; 2 Sven Bleijenberg; 3 Arne Fuijkschot; 4 Mayco v Bergeijk; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Kornee Sterkenburg; 11 Demy de Wit; 12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherff; 14 Rodney Sack; 15 Rene Bouman; 16 Desley de Wit.
Dorpsderby’s zijn altijd apart, zo ook vandaag. Gezien de stand op de ranglijst waar Wilhelmina mee doet om het kampioenschap en NOAD 2 alle moeite heeft om nacompetitie degradatie/promotie te ontlopen, was dit verschil vandaag in de eerste helft niet zichtbaar op het veld. Wilhelmina was wel de beter voetballende ploeg en NOAD 2 zette daar werklust, ijver en gretigheid tegenover. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Sven na tien minuten de verdiende 1-0 scoorde. Na de wedstrijd was vriend en vijand het er over eens dat NOAD in de eerste helft afstand had kunnen en moeten nemen, maar het liep uiteindelijk allemaal anders.
Al in de eerste helft moest Sander het veld verlaten door een blessure, niets ten nadele van zijn vervanger, maar het is wel een aderlating om je aanvoerder zo vroeg in de wedstrijd te moeten verliezen.
In de tweede helft was het een Wilhelmina dat steeds minder begon te geloven in een goede afloop, een Demy die een doelpoging onderkant lat via de doellijn weer het veld in zag stuiteren, een Arne die doorgebroken onderuitgetrokken werd en niet de strafschop kreeg die het toch werkelijk was. Uiteindelijk beoordeelde de scheidsrechter een situatie waarin een Wilhelmina-speler ten opzichte van Rene toch echt de eerste overtreding maakte verkeerd. Hij sprak zijn twijfel na de wedstrijd ook eerlijk uit over de situatie met de niet gegeven pingel voor de overtreding op Arne en de gegeven pingel tegen NOAD “als ik niet getwijfeld had, had ik geel voor een schwalbe van Arne geven en geel aan Rene voor de overtreding waar ik die strafschop voor gaf”… maar gedane zaken nemen geen keer. Wilhelmina kreeg 4 minuten voor het fluitsignaal een strafschop en verzilverde die ook. Ineens was het geloof terug bij de Aalburgers, ze grepen de bal en legde hem op de middenstip, NOAD trapte aangeslagen af en liep recht in het mes van de tegenstander, NOAD nam namelijk geen genoegen met een gelijkspel en gaf veel te veel ruimte weg op het middenveld, waardoor Wilhelmina ook nog de winst pakte en tegen de verhoudingen in de 1-2 en de 1-3 scoorde.
Vincent Honings

GDC 2 – NOAD’32 2: 3-2 (RUSTSTAND: 2-0) 15-03-2014
NOAD’32 2 voetbalde vooral tegen zichzelf.
1 Dick Vos; 2 Sven Bleijenberg; 3 Arne Fuijkschot; 4 Mayco v Bergeijk; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Jeroen Bouman; 11 Demy de Wit; 12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuijkschot; 16 Desley de Wit.
Ondanks de tot voor kort hoge stand op de ranglijst had GDC de laatste weken gevoelig puntverlies geleden en is uitzicht op een kampioenschap vervlogen. Dat puntverlies was ook nog tegen ploegen waartegen NOAD in de strijd is om nacompetitie te ontlopen. Het was de mannen uit Wijk er alles aangelegen om de punten te pakken. NOAD begon heel matig aan de wedstrijd en had geen antwoord op de positiewisselingen die de GDCers herhaaldelijk deden en het kantelen werd ook niet door een ieder uitgevoerd. Dan maak je het jezelf lastig tegen een ploeg als GDC met een aantal routiniers in de gelederen waaronder een van Kessel en een Kevin Bouman. Het was ook dit tweetal dat NOAD pijn deed om voor de rust de één en de twéé nul te produceren.
Na de thee moesten we noodgedwongen wisselen om dat twee van de basis-elf gewenst waren bij de dorpsderby om de junioren te begeleiden, ja soms moet je prioriteiten stellen! Vervangers waren Sven en Andre en even na rust viel ook nog eens Theo uit met een blessure; in zijn plaats kwam Bjorn. Dit drietal zou een grote invloed hebben op de rest van de wedstrijd. Het was Bjorn die aan de linkerkant sleurde en strijd toonde, en Sven terug van zijn langdurig verblijf op de piste zijn eerste speelminuten maakte en duidelijk wedstrijdritme mist, maar dat ruimschoots compenseerde met inzet. En die inzet van beide spelers werd beloond met een treffer. Even heerste het gevoel dat er nog wat te halen was, dit gevoel werd snel om zeep geholpen door één van de verdedigers die de bal maar niet weg kreeg en zich ook nog eens liet poorten met als gevolg een voorzet die prima ingekopt werd door een eerder benoemde speler van GDC. Nog gaf NOAD niet op, Jeroen werd gebracht en met enig fortuin kwam Jeroen oog in oog met de doelman, er waren drie keuzes afleggen op Demy, schieten of zoals Jeroen besloot de keeper uitspelen en de bal het doel inlopen. Er was nog tijd om de gelijkmaker te zoeken, ware het niet dat tegen de verwachtingen in de GDCers er ineens conditioneel door heen leken te zitten en spontaan allerlei blessures en krampverschijnselen kregen, ondanks dat de heer Pullens, de over het algemeen goed fluitende scheidsrechter van hedenmiddag aangaf tijd bij te trekken, was het niet genoeg om het vooral tegen zichzelf voetballende NOAD een verdiende punt te laten pakken.
Vincent Honings

NOAD’32 2 – SCHELLUINEN 2: 7-0 (RUSTSTAND: 7-0) 08-03-2014
Vernedering blijft Schelluinen in de tweede helft bespaart.
1 Dick Vos; 2 Peter Schouten; 3 Arne Fuijkschot; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 10 Jeroen Bouman; 11 Demy de Wit; 12 Peter Jan v Wijk; 13 William Lagrouw; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuijkschot; 16 Desley de Wit.
Hoe zonnig een vroege lentemiddag kan zijn, heel zonnig dus als je voor NOAD bent. Daar het eerste op een matig bespeelbaar hoofdveld de overwinning pakte in de tweede helft, wist het tweede op het nog slechter bespeelbare B-veld in de eerste helft de klus al te klaren. Het was al na een paar minuten dat Arne op aangeven van Peter Jan de score opende. NOAD had zich erop ingesteld dat het wel eens een lastig middagje zou kunnen worden tegen mede-degradatiekandidaat. Maar waar NOAD in de uitwedstrijd die in twee delen werd afgehandeld tegen negen man van Schelluinen, de grootste moeite had om het net te vinden, was het vandaag prijsschieten als je de uitslag ziet. Het was NOAD dat de eerste helft heel verzorgd en gretig speelde en na de 1-0 al snel de 2-0 en 3-0 binnenlegde. Uiteindelijk wees het scorebord met de rust een ongekende luxe tussenstand aan van 7-0.
Na rust was het wachten op de volgende treffers, maar het bleef wachten. NOAD speelde beduidend minder dan de eerste helft en de tegenstander wilde niet meewerken om het doelsaldo van de mannen uit Wijk op te krikken. Het bleef bij een aantal vrije trappen en een geplaagde Bjorn die ondanks zijn zere, door een stoeptegel geplette teen de verdediging achter zich liet en zijn scoringskans via de nagels van de keeper naast zag gaan. De rentree van Jeroen die onder applaus van medespelers en begeleiding na een lange blessure zijn minuten maakte, de B junioren Peter en William die niet onverdienstelijk hun minuten maakten. En nu zijn we nog één man vergeten: door een griepje was onze vaste keeper Wesley niet in staat te spelen en vonden we Dick Vos bereid om ondanks nog herstellende te zijn onder de lat plaats te nemen en Dick wist zijn doel schoon te houden!
Wie scoorden er: Arne 3x, Demy en JP 2x
Vincent Honings

NOAD’32 2 – CAPELLE 2: 3-2 (RUSTSTAND: 2-1) 22-02-2014
Zwaar bevochten overwinning en dat was niet nodig geweest
Spelers: 18 Wesley Arendse; 2 Peter Schouten; 3 Arne Fuijkschot; 4 Joachim Lagrouw; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 8 Sander van der Velden (c); 11 Demy de Wit; 12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherf; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuijkschot; 16 Desley de Wit.
Gezien de stand op de ranglijst moest er vandaag gewoon gewonnen worden, maar Capelle wist ook dat er vandaag kansen lagen om punten te pakken om uitzicht te krijgen op een plek uit de degradatie zone. Voor NOAD kon de wedstrijd niet mooier starten, Desley de Wit deed wat hem de laatste weken al meerdere malen verteld is, en koos niet om de bal af te leggen, maar haalde zelf de trekker over. Met succes: met één minuut op het scorebord stond NOAD al op een voorsprong. Deze voorsprong had na een kwartier al uitgebreid kunnen worden, maar dat verzuimde de mannen uit Wijk. Hierdoor begon Capelle wat meer aan te dringen en tegen het halfuur de 1-1 maakte. Geen man overboord nog; NOAD was veruit de betere ploeg en het zou allemaal wel goed komen. De geplaagde Demy de Wit wist eindelijk zijn doelpunt te scoren en zo werd het 2-1. Nog voor de rust had NOAD het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door de derde en zelfs vierde treffer te scoren.
Zo ook na rust verzuimde NOAD vrije scoringskansen simpel in het mandje te leggen en riep daarmee af dat Capelle erin ging geloven dat er wat te halen was vanmiddag. De wedstrijd ontaardde dan ook in een gevecht, niet alleen met de voetjes, maar ook mondeling vloog er hier en daar wat in het rond. Naar mijn bescheiden mening had de heer van Rijswijk al veel eerder kaarten moeten geven voor het babbelen tegen elkaar en de verwensingen tegen zijn persoon dan het tweede geel, dus rood voor een Capelle speler in de 80e minuut. Maar we waren gebleven bij de 2-1, Capelle wist een foutje van Wesley om te zetten in de 2-2. Er brak een periode aan waar diezelfde Wesley een hoofdrol speelde, door middel van verscheidene ogenschijnlijk onmogelijke reddingen wist hij zijn doel verder schoon te houden. Capelle zette alles op niets, er ontstond meer ruimte, waar Peter Schouten en Arne Fuijkschot dankbaar gebruik van maakten, maar niet konden afstraffen. Het winnende doelpunt kwam uit een corner. Rene Bouman wist zijn hoofd tegen de bal de zetten en knikte de bal op de lat, dusdanig dat de bal naar beneden terug stuiterde op zijn lichaam en alsnog in het net belandde. Al met al kun je zeggen dat NOAD drie zwaarbevochten punten in Wijk gehouden heeft en het had zoveel makkelijker kunnen zijn als je de kansen, in ieder geval de vrije scoringskansen omzet in doelpunten.
Vincent

SVG 2 – NOAD’32 2 1-0 (0-0) 15-02-2014
Een verlies dat de spelers zich niet aan kunnen rekenen
18 Wesley Arendse; 2 Jerry Bouman; 3 Arne Fuykschot; 4 Peter Schouten; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 9 Demy de Wiy; 10 Rodney Sack; 11 Sander vd Velden 12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherf; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuykschot; 16 Desley de Wit.
Je hebt van die dagen dat het niet mee zit en er invloeden van buitenaf zijn waar je mee moet dealen, je bent ongewild met je hoofd ergens anders mee bezig dan je zou moeten zijn, dit was de conclusie die de leiding van NOAD 2 trok en zichzelf aanrekende na het onnodige en pijnlijke verlies in de laatste minuten van de officiële speeltijd.
Dat SVG 2 het spelletje aardig begrijpt, wisten we al van de thuiswedstrijd. NOAD begon dan ook fel en fanatiek. Zoals vooraf besproken, was elke tweede bal voor de mannen uit Wijk, SVG kwam daardoor niet in hun spel. Daarentegen deed NOAD 2 te weinig met het vele balbezit. In de eerste helft waren er wel wat kansen, maar daar bleef het ook bij. De tweede helft had NOAD de zon en de wind in de rug en ging op zoek naar een treffer. Verder dan een paar gevaarlijke momenten, een schot op doel van Theo dat de keeper goed pareerde en de net te korte tenen van Sander die een voor doel langs gegeven voorzet net niet genoeg richting kon geven, kwam het niet. En zoals altijd: verzuim jezelf te scoren, dan doet de tegenstander het wel! En zo gebeurde het dat SVG een voorzet mocht geven, niemand van de NOAD verdediging verwachtte een bal in het doelgebied, behalve de beste speler en aanvoerder van de Tilburgernaren. Hij kon de bal ongestoord in het netje koppen en zo de verdiende punt vermeerderen naar drie punten, en liet zo NOAD met lege handen staan.
Hoe komt de schrijver van dit verslag nou bij de kop boven dit stukje, nou eigenlijk simpel: een tweede elftal heeft nou eenmaal het manco dat je opvangbak en leverancier voor een eerste elftal bent. Zo kan het zomaar zijn dat op het laatste moment spelers toegevoegd worden of vice versa. Hier moet je als leiding mee dealen en daar ging het vandaag mis. Met alle goede bedoelingen van dien werden er wissels en verschuivingen in posities gedaan die niet vanzelfsprekend waren en er ontstond onrust in het veld. Of we hier nou echt de wedstrijd op verloren hebben zal een vraagteken blijven, maar de leiding zal zeker de hand in eigen boezem moeten steken en zich eens achter de oren krabben of het nou handige wissels waren in het belang van NOAD 2.
Vincent

WNC 2 – NOAD’32 2: 7-0 (RUSTSTAND: 3-0) 7-12-13
Handschoen in de ring geworpen.
Wesley Arendse, Gertjan Vos, Mayco Bergeijk, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, Jean Paul Arendse, Peter Jan v Wijk, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Theo Fuykschot, Roelof vd Velden, Wiliam Lagrouw, Sander vd Velden, Demi de Wit.
Trainer: Paul Arendse, Ast trainer: Jan vd Velden, Ast scheidsrechter: Luuk Bouman, Leider: Vincent Honings.
Met niet al te veel verwachtingen was NOAD 2 afgereisd naar Waardenburg, wetende dat WNC de best voetballende ploeg in onze competitie is en niet voor niets boven in de competitie meedraait en bij het 1e van WNC iedereen fit is, zodat er vier 1e elftal spelers in basis stonden bij WNC 2, daarentegen was NOAD 2 niet compleet en miste dragende spelers zoals Rene Bouman, Arne Fuykschot en Desley de Wit. Maar goed, zoals altijd de bal is rond en dat bleek ook de eerste 20 min. WNC wist nog maar al te goed dat ze het in de uitwedstrijd met toegeknepen billen de 1-2 wisten te bewerkstelligen.
NOAD was de bovenliggende ploeg en kreeg een aantal kansen om de score te openen. De beste kans was voor Kevin; zijn vrije trap belandde onfortuinlijk op de doelpaal. Dat was het moment dat de wedstrijd zou kantelen, eindelijk kwam WNC bij het doel van NOAD’32 en warempel belandde de bal geheel tegen de verhouding in het net. Nog maar net bekomen van de schrik was er een miscommunicatie tussen Wesley en Andre, ze botsten in volle vaart op elkaar en de lachende derde was de WNC spits die de 2-0 binnen kon schuiven. Nog voor rust werd de wedstrijd op slot gedaan door WNC door de derde in het mandje te leggen.
Wesley bleek last te hebben van de botsing met Andre, zodat Jean Paul in de tweede helft onder de lat plaats nam. De vier tegendoelpunten die hij tegen kreeg kunnen hem niet aangerekend worden, collectief had NOAD 2 de handschoen al bij de 2-0 in de ring geworpen, terwijl WNC er voor bleef gaan. Tekenend is het dat men bij 7-0 twee gele kaarten pakte. Om geen blessures op te lopen en spelers rust te geven mochten Roelof en William hun minuten maken in het tweede, Roelof kreeg nog een dot van een kans, maar het werd hem niet gegund door zijn directe tegenstander. Een wedstrijd om snel te vergeten, op naar aanstaande zaterdag waar we de drie punten thuis moeten houden!
Vincent Honing

SSC2 – NOAD’32 2: 1-1 (RUSTSTAND: 1-1) 30-11-2013
We wisten dat SSC makkelijk tot scoren kwam in de voorgaande wedstrijden. Wij begonnen dan ook verdedigend aan de wedstrijd met zoveel mensen achter de bal, zodat we met de counter het SSC moeilijk zouden maken. Door heel compact te blijven spelen gaven we ook weinig kansen weg. Daardoor moest SSC de lange bal gaan spelen, zeker niet hun favoriete spel. Wij konden daardoor makkelijk verdedigen.
Toch kwamen we op achterstand doordat een speler van NOAD gehaakt werd en ten val kwam; hierdoor kwam een speler van SSC vrij en kon makkelijk scoren. Nadat we de twee wedstrijden hiervoor op voorsprong kwamen, raakten we niet in paniek. We kregen een vrije trap op de helft van de
tegenstander die genomen werd door Kevin; strak voor de goal en Arne wist met een kopbal te scoren.
Na een aanval van SSC wist onze keeper het schot op mooie wijze tot corner te verwerken. Wij kregen daarna nog twee kansen om toch op voorsprong te komen; helaas lukte dat niet we gingen de rust in met 1-1.
Na een omzetting bij SSC in de tweede helft waar wij in het begin moeite mee
hadden, kreeg SSC wel een overwicht, maar door elkaar goed te coachen aan onze zijde,
hadden we het snel weer onder controle. We hielden het speelveld klein en SSC kwam moeilijk aan voetballen toe. Zij moesten weer de lange en hoge bal gaan spelen en wij hadden daar weinig moeite mee, omdat de spelers van NOAD vandaag alles voor elkaar over hadden om een goed resultaat mee te nemen uit Sprang. We hadden nog een paar mooie kansen om de drie punten mee te nemen naar Wijk, maar uiteindelijk zijn we tevreden met het gelijke spel, zowel SSC als NOAD. Mijn complimenten aan het team voor de inzet die ze vandaag hebben laten zien. De basis daarvan ligt toch op DINSDAG en
DONDERDAG. Zaterdag de wedstrijd tegen WNC, met dezelfde inzet kunnen we het deze
ploeg ook moeilijk maken.
De volgende spelers deden mee: W. Arendse, S vd Velden, GJ Vos, Desley de Wit, Andre Bouman, K Sterkenburg, Rene Bouman, PJ van Wijk, JP Arendse, D vd Boogaard, A Fuykschot. De wissels waren: Mayco van Bergeyk, B Scherff, T Fuykschot, Demy de Wit.
Groeten, Paul

SCHELLUINEN 2 – NOAD’32 2: 0-2 (RUSTSTAND: 0-2) 23-11-2013
Schelluinen helpt NOAD 32 aan de drie punten.
18 Wesly Arendse; 2 Gertjan Vos; 3 Arne Fuykschot; 4 Mayco Bergeyk; 5 Dimon vd Boogaard; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rene Bouman; 9 Jean Paul Arendse; 10 Michel Sonneveld; 12 Peter Jan v Wijk; 13 Bjorn Scherff; 14 Andre Bouman; 15 Theo Fuykschot; 16 Desly de Wit. Trainer: Paul Arendse, Ast trainer: Jan vd Velden, Ast scheidsrechter: Luuk Bouman, Leider: Vincent Honings.
Het lijkt er op dat Schelluinen zich tekort heeft gedaan, eerder werd de wedstrijd na 17 min gestaakt, Schelluinen werd door de KNVB schuldig bevonden en moest de resterende 72 minuten spelen met negen veldspelers, NOAD mocht er elf tegen over stellen. Met een stand van 0-0 op het scorebord ging Schelluinen verder waar het gebleven was, vaak fysiek hard, hier en daar een tikje en ik moet zeggen dat de mannen uit Wijk daar goed op reageerden. Ze lieten zich niet provoceren. Daar in het eerdere treffen NOAD de bovenliggende ploeg was, wist men vandaag geen vuist te maken en kreeg Schelluinen de betere kansen. Ondanks het overtal was het Schelluinen dat al na tien minuten tot tweemaal toe de voorsprong had moeten pakken. In de 12e minuut was het ook zover, Schelluinen werkte een hoekschop in het doel, in het eigen doel welteverstaan. Nog maar net bekomen van de schrik was het Rene die wederom uit een corner de bal langs de keeper van de tegenstander wist te werken en zo prijkte ineens tegen de verhouding in 0-2 op het scorebord. Met deze voorsprong ging men naar de kleedkamer.
Na de thee was het al niet veel beter; Schelluinen ging tegen beter weten in op zoek naar de aanslui-tingstreffer. NOAD verzuimde de ruimte te benutten. Het was een uitgelezen kans om aan het doelsaldo te werken, maar dit lukte helaas niet. Schelluinen deed er fysiek nog maar eens een schepje bovenop. Al met al zijn de NOAD boys zonder kleerscheuren ervan afgekomen en door een gretig, hardwerkend, soms net over het randje voetballend Schelluinen aan de broodnodige 3 punten geholpen.
Vincent Honings

NOAD’32 2 – SV BLC 2: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0) 16-11-2013
En dan valt het dubbeltje de goede kant op.
18 Wesley Arendse, 2 Gertjan Vos, 3 Arne Fuykschot, 4 Mayco Bergeyk, 5 Dimon vd Boogaard, 6 Kevin Sterkenburg, 9 Jean Paul Arendse, 10 Wiliam Lagrouw, 11 Demy de Wit, 12 Peter Jan v Wijk, 13 Bjorn Scherff, 14 Andre Bouman, 15 Theo Fuykschot, 16 Desley de Wit.
Trainer: Paul Arendse, ast trainer: Jan vd Velden, ast scheidsrechter: Luuk Bouman, Leider; Vincent Honings.
Niet verwacht, maar wel de drie punten vandaag op de superzaterdag voor NOAD’32; bij de club was er vandaag geen team dat verloor!
SV BLC is een ploeg die lekker meedraait aan kop van de middenmoot, NOAD bevolkt de onderste regionen van de reserveklasse 2. Maar na de drie punten van vandaag kunnen de mannen uit Wijk weer omhoogkijken om in ieder geval een plaats te bemachtigen die recht geeft op nacompetitie. Het was vandaag zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen, maar wel de effectiefste. De supporters die de kou en mist trotseerden, zagen een strijdlustig NOAD dat ondanks het missen van vaste waardes in de personen van René Bouman, Sander vd Velden en de al in een vroeger deel van de competitie afgestane spelers aan NOAD 1, in zichzelf vertrouwde en uitstraalde dat men er in geloofde. De eerste helft was NOAD de bovenliggende ploeg, BLC viel tegen, of moet je zeggen mee? In ieder geval was het niet de tegenstand die je mag verwachten gezien de ranglijst. Het was dan ook verdiend dat Arne de 1-0 scoorde en moet er gezegd worden dat NOAD zich tekort deed door niet voor rust de boel op slot te gooien door de twee of drie nul te scoren.
Na de thee was BLC duidelijk van plan om de wedstrijd te kantelen. Het was gezien het spelbeeld van de tweede helft dan ook verdiend dat ze de gelijkmaker wisten te produceren. Maar zoals vermeld, BLC was niet in beste doen en NOAD 2 had het geloof dat vandaag de drie punten in Wijk zouden houden, ondanks het getoeter op de markt van de Sint en zijn gevolg (voorheen zwartepieten) geen cadeautjes weggaf. Het was al snel na de gelijkmaker dat JP een dot van een kans net over het doel werkte, terwijl iedereen al klaar stond om te juichen. Arne zag even later zijn inzet smoren op de vuisten van de doelverdediger van de mannen van zuid. Daar de bank, inclusief ondergetekende, met 90 minuten op het scorebord de berusting al hadden gevonden in een gelijkspel gaven de mannen in het veld nog niet op. JP wist zijn gemiste kans weg te poetsen door diep in blessuretijd toch de winnende binnen te knallen, eindelijk viel het dubbeltje eens de goede kant op.
Mannen bedankt voor het geloof in jezelf, William Lagrouw bedankt voor het plaatsnemen op de bank, en je niet onverdienstelijke invalbeurt. Chapeau voor de scheidsrechter, qua leeftijd één van de jong-sten op het veld, dwong hij op een natuurlijke manier respect af en floot een foutloze wedstrijd.
Vincent Honings.

NOAD’32 2 – WOUDRICHEM 2: 2-3 (RUSTSTAND: 0-1) 02-11-2013
Periodes met hotseknotse voetbal van beide zijden.
18 Wesly Arendse, 2 Gert Jan Vos, 3 Arne Fuykschot, 4 Mayco van Bergeyk, 5 Rene Bouman, 6 Kevin Sterkenburg, 7 Rodney Sack, 8 Sander vd Velden, 9 JP Arendse, 11 Desley de Wit, 12 Peter J van Wijk,
13 Bjorn Scherff, 14 Andre Bouman, 16 Demy de Wit. Trainer: Paul Arendse, Ast scheidsrechter: Gerben Sonneveld, Leider: Vincent Honings.
De drie punten moesten vandaag op het Korenzand blijven om niet verder af te dalen in de kelder van de competitie en al voor de winterstop feitelijk gedegradeerd te zijn. Maar de bal is rond en zal ook wel eens de goede kant op gaan rollen, tenminste dat mag je wel verwachten, want statistisch gezien moet de pech, ongeluk en wat al niet meer op je weg kan verschijnen dat een wedstrijd verkeerd om doet buigen er toch wel op zitten. Maar vandaag schijnbaar nog niet; het was een NOAD 2 dat fel uit de startblokken vertrok en een Woudrichem dat wat aftastte. Wat NOAD 2 al weken achtervolgt, weer een onnodige achterstand oplopen, met de kanttekening dat Woudrichem voor rust verzuimde de wedstrijd definitief op slot te gooien.
De tweede helft begon hoopvol, maar weer een fout die een tegendoelpunt opleverde. De mannen uit Wijk moesten nu wel één op één gaan spelen achterin, met als gevolg de aansluitingstreffer door Rene Bouman en een tegendoelpunt van Woudrichem. Peter Jan bracht de spanning in de wedstrijd terug door de 2-3 te maken, maar die treffer kwam te laat of het eindsignaal te vroeg, want een gelijkspel hing in de lucht en was gezien het soms hotseknotse voetbal van beide zijden een terechte uitslag geweest.
Vincent Honings.

WILHELMINA’26 2 – NOAD’32 2 : 5-1 (RUSTSTAND: 2-0) 26-10-2013
Over de uitslag valt niet te twisten.
Spelers: 18 Wesly Arendse; 2 Gert Jan Vos; 3 Arne Fuykschot; 4 Mayco van Bergeyk; 5 Ruben de Waal; 6 Kevin Sterkenburg; 7 Rodney Sack; 8 Sander vd Velden; 9 JP Arendse; 11 Demy de Wit; 12 Eric Roubos; 13 Bjorn Scherf; 14 Andre Bouman; 16 Desley de Wit.
Trainer: Paul Arendse; leider: Vincent Honings; ass scheidsrechter: Jan vd Velden
We, NOAD’32, hadden vooraf en tijdens de wedstrijd een andere voorstelling gevormd dan hoe het eindelijk verliep. Gezien de stand op de ranglijst zou Wilhelmina de punten in de Aalburg moeten houden, maar gezien de geringe verschillen tussen de ploegen in de competitie is de vorm van de dag ook bepalend voor de uitslag. En de vorm van de dag was er ook, het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin Wilhelmina de iets betere ploeg was, maar het was NOAD dat de beste kansen kreeg. Sander zag dat de keeper van de buren bij het uitkomen de bal niet goed verwerkte en het doel leeg was. De bal kreeg de juiste kromming, maar de wind wuifde de bal naast het doel. En een ieder weet scoor je zelf niet dan doet de tegenstander het wel: een uittrap van dezelfde keeper werd verkeerd beoordeeld en de spits van Wilhelmina kwam alleen voor Wesley die de openingstreffer niet kon voorkomen. Niet lang na de openingstreffer leek het er op dat we met een man minder in het veld stonden, Wilhelmina werd sterker en kreeg veel meer ruimte die zij dan ook benutten door nog voor rust 2-0 te scoren.
Na rust was het al niet anders, op een gegeven moment leek het zelfs of de thuisploeg wel twee man meer in het veld had, het enige dat NOAD hier tegenover kon stellen, was hard werken met één diepe spits, de jonge Eric Roubos brengen, die overigens een opvallend goede invalbeurt maakte.
Een schitterende corner die door Kevin zonder tussenkomst van wie dan ook zo strak het doel in draaide dat de verdediger van de Aalburgers alleen maar met zijn hoofd nog harder de kruising in kon werken. Zo eindigde de wedstrijd met de wetenschap dat we drie punten in Aalburg gelaten hebben en een gele kaart rijker zijn geworden, het had allemaal anders kunnen aflopen, maar een ding stond uiteindelijk als een paal boven water over de uitslag viel niet te twisten.
Vincent Honings

SV CAPELLE 2 – NOAD’32 2: 3-1 (RUSTSTAND: 2-0) 05-10-2013
SV Capelle en NOAD’32 kregen niet wat ze verdienden.
Spelers: 18 Wesley Arendse, 2 Gert Jan Vos, 3 Arne Fuykschot, 4 Ruben de Waal, 6 Kevin Sterkenburg, 7 Rik Bouman, 8 Sander vd Velden, 9 Jean Paul Arendse, 10 Rodney Sack, 12 Peter Jan v Wijk, 13 Michael Mouthaan, 14 Andre Bouman, 16 Desley de Wit, 1 Joris Schreuders.
Gezien de stand moest er vandaag minimaal een punt mee terug naar huis genomen worden, maar het liep wat anders. In de eerste helft was er een NOAD dat achter de feiten aan liep, een NOAD dat de tegenstander in het zadel hielp door fout op fout te maken. Vaak begon dat al in de voorhoede door verkeerde passes of het niet deelnemen aan het spel. Het was dan ook niet meer dan te verwachten dat Capelle op voorsprong kwam en voor de rust zelfs op een geflatteerde 2-0 kwam.
Na rust stond er een heel ander spelend NOAD op het veld, een strijdlustig, gretig en hard werkend elftal. Dit leidde al snel tot het trekken aan de noodrem door de tegenstander; doorgebroken Arne werd al dan niet aangetikt, de scheidsrechter was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Jean Paul die tot nu toe een 100% score haalde uit strafschoppen, miste vandaag en zo bleef het 2-0. Het was topscoorder Arne die dikverdiend even later toch de aansluitingstreffer maakte. NOAD ging op zoek naar de gelijkmaker en die hing ook in de lucht. Door de druk naar voren ontstond er voor Capelle meer ruimte om te counteren. Het was Ruben die, na een ieders mening net buiten de zestien meter aan de noodrem moest trekken, geel werd hem bespaard, maar de scheidsrechter was van mening dat hij van verre afstand gezien had dat de overtreding binnen de zestien gemaakt was en legde de bal op de stip. De eindstand werd bepaald op een onverdiende 3-1 en uiteindelijk kregen beide partijen niet wat ze verdienden: een gelijkspel. De scheidsrechter hield naar ieders bewondering de kaarten zak!
Nog een woord van dank aan de spelers van het derde die vandaag op de bank zaten, Joris, Michael en Ruben bedankt voor jullie inzet, het is een groot goed en het siert jullie je eigenbelang ondergeschikt te kunnen maken aan het clubbelang.
Vincent

NOAD’32 2 – SVG 2: 2-0 (RUSTSTAND: 1-0) 28.09.2013
Tegenstander SVG 2 weigert de trekker over te halen.

Spelers: 18 Wesley Arendse, 2 Gertjan Vos, 3 Arne Fuykschot, 4 Mayco v Bergeyk, 5 Michel Sonneveld, 6 Kevin Sterkenburg, 7 Rene Bouman, 8 Sander vd Velden, 9 Jean Paul Arendse, 10 Rodney Sack, 12 Peter Jan v Wijk, 14 Andre Bouman, 16 Desley de Wit
Eindelijk een overwinning voor NOAD 2, maar verdiend was het zeker niet. Alhoewel de strijd was er, de inzet was er ook. Al moet hier wel een kanttekening bijgeplaatst worden dat er een paar spelers, waar je het van mag verwachten nooit het niveau gehaald hebben dat zij normaliter ten toon spreiden. Maar na afloop maalde daar niemand om, de drie punten bleven op het korenzand.
SVG2 is een vriendenclub van mannen rond de dertig uit Tilburg. Door de afgelopen seizoenen tweemaal te promoveren zijn ze in de tweede klasse beland. Het is een ploeg die weet hoe het spelletje gespeeld moet worden, maar gelukkig voor NOAD ontbrak het vandaag aan scorend vermogen bij hun aanvallers. De eerste helft speelde NOAD ver onder de maat, de enige uitblinker was Desley die keer op keer het oplopen van een achterstand wist te voorkomen. En zoals een ongeschreven voetbal wet luid “verzuim je te scoren dan doet de tegen partij het wel” en laat NOAD 2 vandaag de tegen partij zijn! Het was Jean Paul die een goede voorzet van Desley in het doel werkte en zo de ruststand van 1-0 aantekende.
Na de thee was het al niet veel beter met NOAD; veel balverlies, passes die bij de tegenstander in de voeten belandden. Het was dan ook geheel tegen het wedstrijdbeeld in dat de nog maar net gewisselde Arne een schitterend doelpunt binnenknalde. Dit was gelijk ook de eindstand. Niemand maalde om het vertoonde spel en de drie punten werden gevierd. Drie punten die broodnodig waren om geen onoverbrugbare achterstand op te lopen op de ranglijst.
Vincent

SCHELLUINEN 2 – NOAD’32 2 (GESTAAKT IN 19E MIN BIJ 0-0 STAND) 21-09-2013
Nazomer snuiven in Schelluinen
Spelers: Wesley Arendse, Gertjan Vos res, Arne Fuykschot, Mayco v Bergeyk res, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, René Bouman, Sander vd Velden, Jeanpaul Arendse, Martien v Ballegooijen, Rodney Sadck, Peterjan van Wijk, Bjorn Scherff res, André Bouman res, Desley de Wit.
Het weer was prima voor een lekker potje voetbal op het schitterende complex van de gelijknamige club uit Schelluinen. Na het inmiddels wekelijkse gedoe met het digitale wedstrijdformulier en de verplichte visuele controle van de spelerspassen op het veld begon de wedstrijd een kwartier later dan er op het affiche stond. Al snel was duidelijk dat NOAD vandaag met verzorgd voetbal de punten eens mee kon nemen naar Wijk. Schelluinen daarentegen was met andere zaken bezig dan voetbal, vaak fysiek en op het randje spelend, verloren ze al snel de sympathie van de scheidsrechter. Dit resulteerde in oplettendheid van de scheidsrechter voor het spel, maar ook voor hetgeen gebeurde zonder de bal. Het was dan ook een domme actie om een schoppende beweging te maken naar een speler van NOAD, hetgeen resulteerde in een rode kaart, een opstootje door de spelers van de thuisploeg rond de scheidsrechter en het stilleggen van de wedstrijd voor tien minuten. Na de afkoelingsperiode was het eigenlijk direct duidelijk dat de mannen uit Schelluinen aan tien minuten niet genoeg hadden gehad. Een harde overtreding werd beloond met geel en de ontvanger wist zich verbaal niet in de hand te houden richting de arbitrage. Hij mocht van geluk spreken dat hij niet zijn tweede geel pakte, maar dat bleef overigens niet lang uit. Het was de opvolgende harde actie van de aanvaller die beloond werd met het daarvoor al verdiende tweede geel. Dit was het sein voor de scheidsrechter om de wedstrijd te staken, een wedstrijd waarin NOAD een overwicht had en ook de kans om de scoren te openen. Een Schelluinen dat zich vaak richtte op fysiek voetbal.
Wat restte was wat napraten in en rond de kleedkamers, kantine en bestuurskamer; het algemene beeld was dat eenieder zich eigenlijk afvroeg hoe kan dit nou in hemelsnaam gebeuren, zeker omdat vooraf maar ook na de wedstrijd er niets duidde dat het mis zou gaan op het veld. Zo eindigde voor de meegereisde supporters vroegtijdig het middagje nazomer snuiven onder de rook van Gorinchem.
Vincent

NIVO SPARTA 3 – NOAD’32 2: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) 14-09-2013
NOAD 2 DOET ZICHZELF WEER TEKORT
Vanaf het begin hadden we de wedstrijd onder controle, daardoor ontstonden er ook kansen. Dit seizoen hebben we daar ook weer moeite mee om die te benutten. Hetzelfde als begin vorig seizoen: beter dan de tegenstander en toch met nul punten naar huis. Maar als we zo door blijven gaan, dan gaan we toch weer die punten pakken. ik blijf er in geloven dat we weer die punten gaan pakken.
Ik heb dat gevoel ook bij de spelers, even dat beetje geluk een keer in de wedstvijd om op voorsprong te komen; goed voor de spelers en ook voor de trainers. We blijven er aan werken dinsdag en donderdag op de training. Dan moet het er op zaterdag een keer eruit komen.
De hoop is gevestigd op volgende week, de uitwedstrijd tegen Schelluinen. De drie punten volgende week meenemen naar het Korenzand zal een opsteker zijn voor het elftal. Zeker als je beter speelt, zou dat ook een keer de drie punten moeten opleveren; zeker goed voor het zelfvertrouwen van de spelers. Zelfvertrouwen voor de spelers die op een nieuwe positie staan, jonge spelers die het goed doen en gretig zijn na een overwinning. Ook de trainers die een overwinning kunnen gebruiken. zodat we met zijn allen weer kunnen werken naar de volgende wedstrijd vol vertrouwen. We gaan er voor zorgen dat de punten mee naar huis komen of thuis blijven.
Wat nieuwe mensen betreft we hebben twee wedstrijden als vlagger Luuk Bouman gehad. Zeer tevreden over zijn optreden langs de lijn en zeker de afgelopen wedstrijd. Hij kreeg ook de complimenten van de scheidsrechter voor het goede vlaggen.
Paul Arendse

NOAD’32 2 – WNC 2: 1-2 (RUSTSTAND: 0-2) 07-09-2013
Spelers: Wesley Arendse, Gertjan Vos, Arne Fuykschot, Mayco Bergeyk, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, Rene Bouman, Sander vd Velden, Jeanpaul Arendse, Bram Bok, Peter Jan v Wijk, Bjorn Scherff, Andre Bouman, Theo Fuykschot, Desley de Wit.
Trainer: Paul Arendse, Leider: Vincent Honings.
De wedstrijd begon hoopvol met een tweetal grote kansen op de openingstreffer voor de mannen uit Wijk en Aalburg. NOAD had in de beker matig gepresteerd en moest vandaag uit een ander vaatje tappen om de punten op het Korenzand te houden, hetgeen in de eerste helft niet lukte, matig spel, balverlies en de in de eerste minuten gemiste kansen zorgden ervoor dat de ploeg uit Waardenburg al snel in hun spel kwam en met prima voetbal op een 0-2 voorsprong kwam.
Na de rust kwam er een ander NOAD uit de kleedkamer, een NOAD dat wilde vechten voor elke centimeter, WNC kwam niet echt meer in hun spel en NOAD ging op zoek naar een doelpunt. Dat kwam er ook, het was een optelsom van overtredingen die de scheidrechter lieten besluiten de bal op de stip te leggen. Jeanpaul plaatste de bal prachtig en onhoudbaar in het doel van WNC. Ondanks het doelpunt en de zenuwachtig geworden spelers van WNC wist NOAD de gelijkmaker niet te produceren en bleef men met lege handen staan.
Vincent Honings

VV GIESSEN – NOAD’32: 1-1 (RUSTSTAND: 1-1) 31-08-2013
Spelers: Wesley Arendse, B v Leeuwen, Gertjan Vos, Maikel van Bergeijk, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, Sander van de Velden, JP Arendse, Daniel van Willigen, Peterjan van Wijk, Björn Scherff, André Bouman, Theo Fuykschot, Arne Fuykschot.
Het weer was bedompt, warm en laf, prima weer om eens de conditie uit te testen, niet alleen de conditie van je zel,f maar ook van de tegenstander. NOAD’32 ging naar Giessen in de weet dat men aan haar stand verplicht was vandaag te winnen. Giessen speelt derde klasse, terwijl NOAD zich ook dit seizoen weer tweede klasser mag noemen. Maar al snel werd duidelijk dat het krachtverschil minimaal was, het was zeker niet de verdienste van Giessen, het lag meer aan het zeer matige spel van NOAD. Met vlagen zag je wel dat NOAD de beter voetballende ploeg was, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten en Giessen weigerde de trekker over te halen door een handvol kansen niet te verwerken tot een doelpunt.
De eindstand van 1-1 is dan ook een terechte uitslag. Terugkijkend is duidelijk waar NOAD 2 staat en dat er nog werk aan de winkel is voor spelers en trainers de eerste competitiewedstrijd winnend af kunnen sluiten. Zonder ook maar één speler tekort te doen, zijn er een paar spelers die de vakantie goed verteerd hebben. Eén van die spelers is Desly de Wit die zijn opgaande lijn beloond zag met een optreden in het eerste elftal, hetzelfde dat Berry v Loon dit prille seizoen terecht overkomen is. Berry die inmiddels vriend en vijand bewezen heeft nog lang niet afgeschreven te zijn voor een selectieplaats en anderen een voorbeeld geeft nooit op te geven en te blijven geloven in je zelf en in je eigen kunnen.
Vincent Honings

MVV’58 – NOAD’32: 1-1 (RUSTSTAND: 1-1) 29-08-2013
Spelers: Joris Schreuders, Arne Fuykschot, B. van Leeuwen, Dimon vd Boogaard, René Bouman, Sander vd Velden, JP Arendse, Berry van Loon, Peterjan van Wijk, Björn Scherff, André Bouman, Theo Fuykschot, Desley de Wit, Angelo vd Ley.
Na het verlies van zaterdag was het lekker geweest om het zelf vertrouwen de bekerwedstrijd tegen MVV’58 op te poetsen. En het zat er ook wel in, alleen de tegenstander werkte niet mee door de fouten die gemaakt werden af te straffen met twee tegentreffers. Het waren niet alleen fouten van NOAD, maar ook van de scheidsrechter. Ineens is het weer duidelijk wat het belang is om in de tweede klasse te blijven spelen en niet in de willekeur en dubieuze beslissingen te geraken waar je mee geconfronteerd wordt als de scheidsrechter geen onbekende is van de spelers van de thuisclub. Een wedstrijd om snel te vergeten, zo ook de wedstrijd op zaterdag tegen de club die zijn laatste seizoen in gaat als vv Giessen.

NOAD’32 2 – ALTENA 2: 1-6 24-08-2013
Een wedstrijd die na 17 minuten geen wedstrijd meer was.
Spelers: W. Arendse, C. Lagrouw, A. Fuykschot (c), R. Bouman, B. van Leeuwen, K. Sterkenburg, T. ’t Lam, D. de Wit, A. Bouman, JP Arendse, T. Fuykschot, GJ Vos, D. de Wit, A. Chis.
Assistent-scheidsrechter: T ‘t Lam (17e min)/V.Honings, Trainer: P Arendse, Team manager: V. Honings.
De illusie om vandaag met een grote uitslag te winnen van een op voorhand sterker geacht Altena bestond niet bij de NOAD-spelers. Zeker als je weet dat de spelersgroep door vakantie en schorsingen niet compleet is. Het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste speler bedroeg 30 jaar. Maar de bal is rond en dat merkte je al in het eerste kwartier van de wedstrijd. NOAD speelde niet onverdienstelijk en was zeker niet de mindere van Altena. In de 17e minuut nam de scheidsrechter een beslissing die de wedstrijd geheel op zijn kop zette: Wesley Arendse maakte een fout en wat je van een keeper kan verwachten, probeerde hij die fout te herstellen door de speler van Altena scoren te verhinderen en klemde de voeten van de speler van Altena even tussen zijn eigen benen. De speler scoorde alsnog, maar de scheidsrechter had schijnbaar al gefloten en gaf Wesley rood en gaf een penalty. Een zware straf voor een lichte, domme te begrijpen overtreding en zeker niet in het vriendschappelijke beeld van de wedstrijd. Kevin Sterkenburg werd gewisseld voor T. t Lam, Twan had de ondankbare taak om onder de lat te gaan staan en kon niet verhinderen dat Altena op voorsprong kwam. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen, al verschafte NOAD zich nog wel een aantal kansen waar er zeker drie van in het net hadden gemoeten. Na 90 min gaf het scorebord 1-6 aan, een geflatteerde uitslag.
Ondanks dit verlies was er toch een positieve zweer na de wedstrijd: NOAD 2 speelde niet slecht en kan nu alleen maar hopen dat voor de start van de competitie Wesley zijn schorsing er op zit!!
Vincent Honings

Kozakkenboys 3 – Noad’32 2 1-2 (0-1­) 04-05-2013
NOAD’32 2 ontsnapt aan nacompetitie op miraculeuze wijze.
1 W. Arendse, 2 J. Bouman, 3 A. Fuykschot, 4 R. Bouman, 5 D v.d. Boogaard, 6 K. Sterkenburg, 7 G v.d. Velden, 8 D de Wit, 9 B v. Loon, 10 S. Bleijenberg, 11 J.P. Arendse, 12 P.J. v. Wijk, 15 T. Fuykschot, 16 G.J. Vos. Trainer: Paul Arendse Ass Scheidrechter: Wim vd Velden Team manerger: Vincent Honings Met speciale dank aan Jan v.d. Velden voor het bezoek aan SVW-GJS
Het was duidelijk, na het verlies tegen Wilhelmina en de winst van naaste concurrent SVW 2 moest er gewonnen vandaag om er zeker van te zijn om nacompetitie te ontlopen, Kozakken Boys daar in tegen zouden aan een punt genoeg kunnen hebben om nacompetitie voor promotie te kunnen halen, dan zou GDC wel moeten verliezen tegen WNC dat pas vierpunten heeft. Na de aftrap werd al snel duidelijk wie er vandaag de leiding had, NOAD’32 was het die gretig en vol voor de winst ging, daar in tegen stond een twijfelend Kozakken Boys dat afgetroefd werd op inzet. Gelukkig konden de mannen uit Wijk het veld overwicht vandaag eindelijk weer eens uitdrukken in een doelpunt, het was P.J. die in de 22e minuut de bal vanaf randje zestien achter de keeper schoot. Kozakkenboys kon er niet veel tegen over stellen, zo brak de rust dan ook aan met een terechte voorsprong voor NOAD’32 Jan v.d. Velden was afgereisd naar GJS-SVW en hield ons gaande weg de wedstrijd op de hoogte, en zo wisten we dat met de rust SVW onverwacht en onverdiend met 0-1 voorstond tegen titelkandidaat GJS. Kozakken boys melde ons dat WNC onverwacht voor stond tegen GDC, 1-0. Op een akkoordje kon het dan ook niet gegooid worden, wij moesten winnen en Kozakken Boys waren vol twijfel door de onverwachte stand in Waalwijk. Dit resulteerde in een tweede helft waarin NOAD’32 de voorsprong verdedigde en Kozakken Boys hun kans afwachtte en ten opzichte van de eerste helft wat verder naar achteren speelde. Hierdoor kreeg Demy niet de ruimte die wij hadden verwacht om met zijn snelheid de voorsprong uit te bouwen. Het was Kozakken Boys dat in de 55e minuut langszij wist te komen, NOAD’32 moest nu wel vol op de aanval gaan spelen met alle risico’s van dien. Gelukkig en geholpen door de zeer goed fluitende scheidsrechter die alles goed beoordeelde en keer op keer liet zien wie er de baas in het veld was wist NOAD’32 zich staande te houden en was het J.P. die inde 85e minuut de 1-2 scoorde. Gezien het spel en inzet was het NOAD’32 dat de volle winst ook verdiende. Het werd nog wel billen knijpen, maar liefst 18 minuten blessuretijd werden aan de wedstrijd toegevoegd, 18 minuten waarin de winst op een aantal hoekschoppen na niet meer in gevaar kwam. Ondanks de winst van SVW was het NOAD’32 dat zich via de winst veiligstelde en was het Kozakken Boys dat toch nacompetitie behaalde, omdat GDC niet wist te winnen van het gedegradeerde WNC. Eind goed al goed zou je denken, toch had deze wedstrijd een vervelende rode kaart voor ass. scheidsrechter Wim v.d. Velden, Wim was de vervanger van broer Jan en kreeg naar mijn mening wel heel gemakkelijk een rode kaart, Wim kwam bij een gegeven doeltrap voor NOAD’32 het veld een stukje in om de bal richting onze doelman Wesly te schoppen en zo de snelheid in het spel te houden. Op de letter van de wet mag dit natuurlijk niet, de scheidsrechter die de wedstrijd volledig onder controle had voelde naar mijn mening de situatie wat anders aan, Wim kreeg een waarschuwing en mocht na wat mopperen vertrekken. Jammer dat deze beslissing genomen moest worden, gezien het beeld van de wedstrijd was dit niet nodig geweest, maar goed de scheidsrechter besliste anders. Vincent Honings

NOAD’32 2– Wilhelmina’26 2 0-2 (ruststand 0-2) 27-04-2013
Verlies in een wedstrijd de geen winnaarverdiende.
1 W. Arendse, 2 J. Bouman, 3 A. Fuykschot, 4 R. Bouman, 5 D. v.d. Boogaard, 6 K. Sterkenburg, 7 B. Scherff, 8 G. van der Velden, 9 B. Scherff, 10 S. Bleijenberg, 11 J.P. Arendse, 12 R. de Waal, 14 M. van Bergeyk, 15 T. Fuykschot, 16 G.J. Vos, 17 D. de Wit Trainer; Paul Arendse, Ass scheidsrechter Jan v.d. Velden, Teammaneger: Vincent Honings.
NOAD’32 had vandaag het ontlopen van de nacompetitie veilig kunnen stellen, er had dan minimaal gelijk gespeeld moeten worden tegen Wilhelmina’26, en de naaste concurrent had de punten in Sprang moeten laten. Het liep anders NOAD’32 verloor in een zeer matige wedstrijd waar de scheidsrechter een aandeel in had door het weigeren van kaarten te geven op “nuttige overtredingen”, die de loop van de wedstrijd een andere wending hadden kunnen geven. Wilhelmina was de eerste helft de gelukkige die het slechte spel dat in schril contrast stond met het spel dat NOAD’32 2 de laatste wedstrijden liet zien af mocht straffen met twee treffers. Vervolgens was er een tweede helft waarin NOAD’32 2 er alles aan wilde doen om een punt op het Korenzand te houden, maar ondanks de bovenliggende partij te zijn niet tot scoren kwam. Een man overboord is er nog niet, bijna alles is in eigen hand, dan moet er zaterdag wel gewonnen worden bij Kozakken Boys en is het afwachten of SVW dat in Sprang met 1-2 won op het nu gedegradeerde SSC’55 kan stunten tegen titelkandidaat GJS. Maar ook bij een klein verlies bij Kozakken Boys en een verlies van SVW valt het dubbeltje die goede kant op.
Vincent Honings.

NOAD’32 2 – SSC’55 3: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) 20-04-2013
Spelers: W Arendse, J Bouman, A Fuykschot, R Bouman, D vd Boogaard, K Sterkenburg, B Scherff, G van de Velden, B v Loon, S Bleyenberg, JP Arendse, R de Waal, M v Bergeyk, T Fuykschot.
Leider: Vincent Honings, ass scheidsrechter : Jan vd Velden, trainer: Paul Arendse.
Dat SSC’55 een moeilijke tegenstander om tegen te scoren is, stond nog op het netvlies van de uitwedstrijd. NOAD’32 begon van meet af aan met verzorgd en gedisciplineerd voetbal. SSC’55 kon niet veel meer doen dan met tien man op eigen helft blijven hangen. Het was duidelijk dat de mannen uit Wijk het beste van het spel hadden, SSC’55 kwam sporadisch tot een aanval, waar de angel door de ook vandaag weer zeer goedspelende NOAD’32 defensie werd getrokken. Het gevoel na de wedstrijd was dan ook: in de eerste helft hadden we het verschil uit moeten drukken in doelpunten.
Al snel in de tweede helft was het SSC’55 dat hier en daar wat geïrriteerd reageerde op beslissingen van de arbitrage, ook het spel werd wat ruwer, het gezeur en het ruwe spel leverde uiteindelijk SSC’55 vijf maal geel op, waarvan twee voor dezelfde speler, gevolg één rode kaart en één directe rode kaart wegens beledigen van de scheidsrechter. Ondanks het overtal wist NOAD’32 niet de weg naar het doel te vinden en moest daarbij geholpen worden door een speler van SSC”55 die een zondagsschot van Dimon vd Boogaard toucheerde en zo de winnende treffer voor de thuisploeg over de doellijn werkte. Al met al een verdiende winst, het was SSC’55 dat vooral door het gemopper zichzelf uit de wedstrijd speelde. NOAD’32 dat hier blij mee mag wezen en zo de nodige drie punten kan bijschrijven op de ranglijst, die aangeeft dat er nu drie punten voorsprong zijn op SVW dat niet tot winst kwamen tegen Kozakken Boys. Zaterdag is het treffen tegen de ploeg die zes punten boven ons staat, Wilhelmina’26, ook deze wedstrijd moet gewonnen worden om alles in eigen hand te houden en niet afhankelijk te zijn van wat de naaste concurrenten doen.
Vincent Honings

SVW 2 – NOAD’32 2: 1-2 (RUSTSTAND: 1-2) 13-04-2013
NOAD 2 wint in Gorinchem van mededegradatiekandidaat SVW 2
Spelers: W Arendse, J Bouman, A Fuykschot, R Bouman, D vd Boogaard, K Sterkenburg, M Mouthaan, GJ Vos, B v Loon, S Bleyenberg, JP Arendse, A Bouman, M v Bergeyk, T Fuykschot.
Leider: Vincent Honings, ass scheidsrechter : Jan vd Velden, trainer: Paul Arendse.
NOAD 2 doet goede zaken om nacompetitie te ontlopen, na de 4-0 winst van vorige week was het afwachten of de stijgende lijn doorgezet kon worden. De eerste helft was er één met twee gezichten, het eerste deel was duidelijk voor SVW en de mannen uit Gorinchem zagen hun inzet en redelijke spel in de 10e minuut beloond met een treffer. Dit was ook het keerpunt, wat voor de treffer al zichtbaar was. SVW beschikte over een verdediging die positioneel niet altijd goed staat. NOAD 2 wist hier voor rust 2x gebruik van te maken. In de 20e minuut scoorde Sven de gelijkmaker en in de 31e minuut zette Berry met een prachtige lob over de twijfelende keeper de verdiende voorsprong op het scorebord.
Na de thee was er een SVW dat van plan was om de stand in hun voordeel om te buigen, maar het was NOAD dat de kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen, maar vergat dit te doen. Nadat de spits gewisseld werd om zich toe te voegen bij het warmlopende eerste elftal van SVW was de stootkracht naar voren beperkt. De spanning was voelbaar in en rond het veld.
Door vele blessurebehandelingen en onderbrekingen meende de scheidsrechter een aantal minuten bij te moeten trekken, minuten die wel uren leken te duren. Door de winst en het betere doelsaldo heeft NOAD 2 de zo belangrijke 9e plaats over genomen van SVW, de 9e plaats betekent geen nacompetitie degradatie/promotie.
Aanstaande zaterdag is er weer een belangrijke wedstrijd voor ons tweede, er moet aangetreden worden tegen SSC’55. Als men de punten in Wijk kan houden is er een fikse stap gezet om ook volgend jaar weer in de tweede klasse uit te komen.

Stand: W P D
8 Wilhelmina 26 20 26 -3
9 NOAD 32 19 17 -25
——————————————————-
10 SVW 19 17 -30
11 SSC 55 19 14 -32
——————————————————-
12 WSC 20 3 -68

Vincent Honings

NOAD’32 2 – HEUKELUM 2: 4-0 (RUSTSTAND: 1-0) 06-04-2013
Onverwachte winst op titelkandidaat Heukelum 2
Arjan Poelstra (doelverdediger) , Jerry Bouman (aanvoerder), Geertjan Vos, Rene Bouman, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, Desley de Wit, Berry v Loon, Sven Bleyenberg, JP Arendse, Peterjan v Wijk, Mayco v Bergeyk, Theo Fuykschot, Wesley Arendse (doelverdediger). Ass scheidsrechter: Jan vd Velden, Trainer: Paul Arendse, Team Mennerger: Vincent Honings
Waren er al illusies, dan was dat een puntje pakken, maar gezien de uitwedstrijd waar we dikke billenkoek kregen tegen een sterk en goed voetballend team was ook dat niet echt reëel.
Maar het kan allemaal anders lopen verraadt de uitslag, NOAD steeg boven zich zelf uit en Heukelum leek lamgeslagen door de tegenstand die zij schijnbaar niet ingecalculeerd hadden.
De eerste helft ging het spel gelijk op, Heukelum liet soms, heel even zien dat het een goede ploeg heeft, maar door werklust van NOAD-zijde kwam het niet tot gevaar voor het doel van Arjan Poelstra.
NOAD 2 daartegen creëerde wel kansen, het was in de 35e min dat een rollertje afkomstig van de voet van Sven onder de keeper van Heukelum, naast de paal het doel inhobbelde.
Van meet af ging Heukelum fel van start en was duidelijk van plan de tweede helft recht te zetten wat er in de eerste helft naar hun mening misgegaan was. Het was Arjan Poelstra die met een geweldige reflex de bal die vanaf de 5 meter op het doel geschoten werd, wist te pareren. Gaat deze bal erin dan loopt het allemaal heel anders. Nog geen twee minuten later weet NOAD via een geweldige aanval de 2-0 te scoren, doelpunten maker: Rene Bouman. NOAD kreeg vleugels en nam het heft in handen, Heukelum wist af en toe nog wel een vuist te maken, maar veel had het niet om het lijf, NOAD speelde één van de beste wedstrijden van deze competitie en was dan ook verdiend, zeker niet geflatteerd dat Berry zijn werklust beloond zag met een treffer. Gertjan sierde zijn inzet en gedisciplineerde verdedigingswerk op met een geweldig schot in het dak van het doel en kon zo de verdiende 4-0 in de 90e min op het scorebord zetten.
Drie punten erbij, niet verwacht maar wel heel belangrijk, gezien het verloop van de andere wedstrijden, en de winst van SVW 2 op GDC 2 staan er nu twee ploegen waaronder NOAD 2 met het zelfde aantal punten. en SVW er drie punten boven. Het toeval wil dat NOAD 2 alles nog in eigen handen heeft, de twee komende zaterdagen zijn cruciaal; er moet gespeeld worden tegen mede degradatiekandidaten SVW 2 en SSC 55 3.
Vincent Honings

GJS 2 – NOAD’32 2: 4-1 (RUSTSTAND: 2-1) 23-03-2013
NOAD’32 2 verliest van de koploper GJS 2
Spelers: Wesley Arendse (doelverdediger); Jerry Bouman (aanvoerder); Arne Fuykschot, Geertjan Vos, Dimon vd Boogaard, Kevin Sterkenburg, Bjorn Scherff (Autopech), Nick Verheij (r), Berry v Loon, Sven Bleyenberg, Desley de Wit (r), Peterjan v Wijk, Mayco v Bergeyk, Theo Fuykschot
Trainer: Paul Arendse, asst scheidsrechter: Jan vd Velden jr, team manager: Vincent Honings.
Donkere wolken pakken zich samen rondom het tweede elftal, de degradatie komt in zicht, maar nog altijd glimt er een sprankje zon tussen de wolken door. Eigenlijk spelen de mannen helemaal niet slecht, iedere week valt er wel een doelpunt door een persoonlijke fout of er ontstaat een situatie waar een tegengoal uit voortkomt die bij wat scherper in de wedstrijd zitten simpel voorkomen had kunnen worden. Zo ook vandaag liepen de boys uit Wijk weer tegen een te overkomen achterstand aan, en als je zelf de kansen die je krijgt niet weet te benutten, gaan de punten simpel naar de tegenstander.
Na op een 2-0 achterstand te zijn gekomen, knokte NOAD 2 zich nog voor rust dik verdiend terug in de wedstrijd. Het was Arne Fuykschot die door de defensie brak en als een sneltrein de 16 meter in ging, daar aangetikt werd, zich overeind hield en beheerst de bal achter de doelman van GJS knalde.
In het eerste half uur van de tweede helft was het wachten op de gelijkmaker, GJS was duidelijk in dubio en met de 0-0 van de uitwedstrijd nog in het achterhoofd kwamen ze niet tot het spel dat ze normaliter op de mat leggen. Maar de gelijkmaker bleef uit, Jerry Bouman moest het veld verlaten door een blessure. Dat was het kantelmoment, GJS wist al snel te scoren en stelde in de 88e min orde op zaken door de 4-1 te maken.
De komende periode zal het uur van de waarheid worden, we spelen drie wedstrijden respectievelijk tegen de op dit moment nummer 7, 8 en 9 uit de competitie; daar wij zelf op de voorlaatste 10e plek staan zal het duidelijk zijn wat een belangrijke weken we voor de boeg hebben.
Vincent Honings

RODA BOYS BOMM. 2 – NOAD’32 2: 4-2 (RUSTSTAND: 1-1) 26-03-3013
Onnodig verlies in Aalst
Spelers: A. Poelstra; J. Bouman; GJ Vos; D. de Wit; D. vd Boogaard; K. Sterkenburg; B. Scherff; D. de Wit; B. v Loon; JP Klumper; JP Arendse; PJ v Wijk; M. v Bergeijk; T. Fuykschot.
Trainer: P. Arendse; team manager: V. Honings.
Na het debacle in Veen waar ons tweede geen kaarten of blessures opliep, maar wel een deuk in het imago was vorige week de belangrijke wedstrijd tegen mededegradatie kandidaat SSC’55 afgelast.
De volgende tegenstander op het rooster was Roda Boys, als NOAD’32 daar gewoon punten zou pakken zou de wedstrijd tegen SSC’55 die we ergens in moeten gaan halen er niet meer toe doen, mits SSC’55 onderweg niet al teveel punten gaat pakken. NOAD trad aan met alweer een andere samenstelling, en een nieuwe speler JP Klumper die naast Desley en Dimon op de bank begon.
Het was NOAD dat na een persoonlijke fout in de 20e min tegen een achterstand aan moest kijken. Nog voor rust wist Jerry via een vrije trap de bal over de muur te krullen en zo was de ruststand 1-1.
NOAD startte goed aan de tweede helft en al had Roda boys wel een overwicht op het middenveld, er heerste toch een gevoel van het zou wel eens kunnen. Dat bleek ook al snel toen Berry de 1-2 aantekende. Maar daarna liep het mis, terwijl er in de kleedkamer was besproken compact te spelen met Berry als diepe spits, het aansluiten van Demy en PJ waar Roda in de eerste helft geen antwoord op had, gingen we te ver uit elkaar spelen. De verdediging ging niet vrij uit bij het slechte positiespel, zo kreeg Roda Boys veel te veel ruimte en wist hier heel goed gebruik van te maken. Uiteindelijk kantelde de wedstrijd volledig en pakte Roda Boys de volle wist, daar er toch wat meer in gezeten had voor de mannen uit Wijk.
Jammer, een onnodig verlies!
Vincent Honings

ACHILLES VEEN 2 – NOAD’32 2: 8-0 (RUSTSTAND: 3-0) 02-03-2013
Achilles Veen 2 een maatje te groot voor NOAD 2
Spelers: Arjan Poelstra, Jerry Bouman, Theo Fuykschot, Arne Fuykschot, Gert-Jan Vos, JP Arendse,
Andre Bouman, Dimon vd Boogaard, Desly de Wit, Demy de Wit, Wesley Arendse, Berry v Loon, Bjorn Scherff, Maikel Mouthaan, Angelo vd Ley. Trainer: Paul Arendse; team manager: Vincent Honings.
De euforie van de winst op GDC was vandaag al snel verdronken, al in de eerste minuut lag de bal achter Poelstra en daar zou het deze middag niet bij blijven.
Op voorhand hadden de mannen uit Wijk willen tekenen voor een gelijkspel, zeker als je het lijstje met spelers bekeek waar Achilles vanmiddag een beroep op kon doen. Gaandeweg de wedstrijd werd dan ook duidelijk dat Veen een maatje te groot was voor NOAD, als je alleen hun middenas bekeek, stond daar meer kwaliteit dan bij een gemiddelde derde klasser.
Kansen waren er wel voor NOAD. Voor de rust had men twee goede kansen: één ging naast, de andere smoorde in een overtreding. Er volgde slechts een vrije trap op randje zestien en de speler uit Veen bleef verschoond van een kaart daar hij wel een doorgebroken speler zijn scoringskans ontnomen had.
In de tweede helft was het Angelo die zijn rentree na een lange blessure had op kunnen sieren met een treffer, maar de doelman stond hem in de weg. Al met al kunnen we tevreden terugzien op dit treffen, niet qua uitslag, maar we liepen niet tegen blessures aan en de scheidsrechter hield zijn kaarten op zak. Dat betekent dat we zaterdag a.s. in het belangrijke treffen tegen SSC geen mensen hoeven missen door een schorsing en dat was een van de uitgangspunten deze middag!
Vincent Honings

GDC 2 – NOAD’32 2: 0-5 (RUSTSTAND: 0-0) 23-02-2013
KUNST GRAS HEEFT ZO OOK ZIJN NADELEN.
(voetballen bij een gevoelstemperatuur die niet prettig is)
Spelers: Dick Vos (c), Jerry Bouman (70 min), Theo Fuykschot, Arne Fuykschot, Gert-Jan Vos,
JP Arendse, Kevin Sterkenburg (60 min), PJ v Wijk, Dimon vd Boogaard, Desly de Wit (82e min), Demy de Wit, Wesley Arendse, Berry v Loon, Bjorn Scherff (80 min), Martien v Ballengooijen.
Trainer: Paul Arendse en Jan vd Velden; teammanager: Vincent Honings.
Bij een gevoelstemperatuur ver beneden wat een mens als prettig ervaart reisde NOAD 2 af naar Eethen. Als je een reële kijk hebt op de stand en het verloop tot nu toe zouden we vooraf willen tekenen voor een 0-0 of een 1-1. Maar goed. het zou vandaag allemaal anders verlopen en het spreekwoord de bal is rond haalde zijn gelijk weer eens.
In de bestuurskamer werd door Henk vd Stelt gewaarschuwd dat op het midden in de polder liggende, niet voorzien van enige beschutting, een ijzige niet nietsontziende wind over het kunstgrasveld waaide. Dus nog maar een extra deken mee en de mutsen werden uit alle hoeken en kanten vandaan getoverd. De wedstrijd ging van start en GDC leek de beste kaarten te hebben, windje mee voor rust, een sterke speler op het middenveld/achter de spitsen, het zou wel eens een moeilijke middag kunnen worden voor de bezoekers uit Wijk. Maar NOAD 2 zette de lijn van vorige week door, GDC kreeg met de wind in de rug geen kans om te counteren, de NOAD-defensie speelde op de juiste afstand van het doel zodat elke lange bal gedragen door de wind óf over de achterlijn ging óf een prooi voor Dick Vos was. Ook over de grond kwam er niet veel van de grond, de broertjes Fuykschot waren oppermachtig en de veel in het spel betrokken speler achter de spitsen was zichtbaar uit zijn doen dat hij niet z’n spelletje kon spelen dat hem zo goed afging tot aan deze wedstrijd. Eerlijk is eerlijk: gezien het vertoonde spel verdiende GDC wel een voorsprong met de rust, maar het was allemaal wat plichtmatig wat de mannen van GDC op de mat legden en er zat geen bezinning in, wat bij NOAD wel het geval was.
Tijdens de gang naar de kleedkamer hoorde je de mannen van GDC onderling klagen, maar na rust met de wind tegen zou het allemaal goed komen verzekerden ze zichzelf, dan zou de bal niet door schieten, dan had NOAD het probleem van de wind. Hier ging het fout voor GDC, met de gezichten in de ijzige wind begon men aan de tweede helft.
Het was al in de 50e min toen een lange bal achter de veel te ver op getrokken verdediging van GDC belopen kon worden en er volgde een voorzet die door JP keihard in het net gewerkt werd.
GDC had niet geleerd van dit doelpunt en liet zich weer richting de NOAD helft lokken. Er volgde weer een prachtige lange bal – voor een snelle spits als Demy een makkie om te belopen – de keeper werd het bos in gestuurd en Demy kon de bal in het lege doel lopen.
Gelijk van de aftrap af was het GDC dat een enorme kans in de handen van de altijd goed keepende Dick Vos zag stranden. Het leek dat GDC nog niet geleerd had van de twee tegentreffers; ze moesten ook wel pressie naar voren spelen, maar weer kwam er een counter van de mannen uit Wijk. Door een prachtige loopactie van Demy werd de weg vrijgemaakt voor Martien die simpel de derde NOAD- treffer kon binnen schieten. Wat een ongekende luxe, dit was lang geleden dat NOAD 2 er tien minuten voor tijd zo goed voor had gestaan! En de koek was nog niet op. Inmiddels had Desley de plaats in genomen van Berry, en hoe! De twee De Witjes waren op dreef, het was Demy die zijn tweede van de wedstrijd binnenknalde. Nog geen drie minuten na dit doelpunt waren de broertjes De Wit via een counter weer doorgebroken, Demy ging binnen de 16 meter over de knie en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Als beloning voor zijn wekelijks bankzitten van de B junior, mocht Desly achter de bal plaatsnemen. Op een manier die men tot op de dag van vandaag alleen maar Johan Neeskens zag doen, spoot de bal met een waanzinnige snelheid van Desly zijn schoen, recht door het midden in het dak van het doel!
Wat een uitslag mannen 0-5, en nog belangrijker drie punten, vriend en vijand zal nu wel denken, ja lekker het/hun eerste was vrij. Maar we kunnen met het hand op het hart hier melden dat we vandaag gewoon met de beoogde tweede elftalspelers hebben gespeeld en we ons, hoe verleidelijk ook, niet schuldig gemaakt van competitievervalsing.
En nu dan de nadelen van het kunstgras: afkeuren is er schijnbaar niet bij, ook niet met deze Siberische temperaturen. Nu is bij normale temperaturen de combinatie kunstgras en mouwen- opstroop-voetbal toch al geen goede combinatie, vandaag leverde het meer brandplekken op dan ik tot nu toe gezien heb op kunstgras, snel tellende; 2x een derrière, 1x elleboog en 7x knieën. Nog maar niet te spreken over de schuurplek in het gezicht van één van de GDC spelers en het aantal beschadigde knieën, ik weet niet of de kou de oorzaak is, maar vier NOAD mannen die uitvallen met pijn aan hun enkels is ook een raadsel…
En vergeet donderdag niet naar de training te komen, info is te vernemen via de groeps-Whatsapp. Vincent Honings

WILHELMINA’26 5 – NOAD’32 5: 0-2 (RUSTSTAND: 0-0) 16-2-2013
Ondanks de winterse omstandigheden eerder deze week mochten we deze zaterdag toch aantreden tegen Wilhelmina 5. Door eerdere afgelastingen is dit de eerste keer dat we tegen elkaar spelen dit seizoen. Aangezien onze laatste (hele) wedstrijd alweer dateert van 24 november 2012, bijna drie maanden geleden, is het natuurlijk maar de vraag hoe we uit de winterstop zijn gekomen. Een hoop spierpijn levert het in elk geval wel op na zo lang niet gevoetbald te hebben. Naast een echte derby is deze wedstrijd ook nog eens een topper (op ons niveau dan hè), want Wilhelmina 5 is de trotse koploper en wij volgen op enige afstand als nummer 2. Wilhelmina heeft dan ook een goede ploeg, ondanks dat ze enkele goede spelers missen en dat blijkt ook wel als de wedstrijd aanvangt. Wilhelmina heeft het meeste balbezit, heeft meer rust in balbezit en creëert enkele goede kansen, waarvan de grootste kans vakkundig om zeep wordt geholpen door Jan Bouman. Buiten die paar kansen om hebben we weinig weggegeven ofwel hadden we de vaardige spitsen van Wilhelmina aardig in bedwang en werd er gewoon goed verdedigd.
Wij kwamen zelf niet echt vaak over de middellijn en toch kregen ook wij kansen. Uit een voorzet van Corné schiet Jan naast. Uit een goede corner van Nico raakt André de bal maar half en schiet Jan vervolgens over. Eigenlijk heeft de doelman van Wilhelmina, behoudens enkele terugspeelballen, niks te doen gehad de 1e helft. Zoals dat bij echte derby’s hoort, werd er ook vandaag veel gezeurd, gescholden, geschopt en noem het maar op, waarbij de scheidsrechter een groot compliment verdient gezien het feit dat hij het niet uit de hand liet lopen. Soms (te) coulant, maar gewoon goed gefloten! Dat mag ook wel eens gezegd worden.
De 2e helft beginnen we met één wissel: Daniel komt in de spits Dick vervangen. Het spelbeeld blijft nagenoeg hetzelfde, Wilhelmina meer balbezit en wij proberen te counteren. Bijna was zo’n counter succesvol alleen was de voorzet van Daniel op André, die vrij voor het doelstond, net niet op maat. Wilhelmina krijgt enkele vrije trappen, maar daar wordt Jarno niet echt zenuwachtig van en maakt ze simpel onschadelijk. Bij corners van Wilhelmina blijft het opletten voor de kopkracht van Peter vd Pol, maar wij hebben Jan Bleijenberg en die twee zijn aan elkaar gewaagd en dat levert dan mooie duels op. Overigens mochten wij niet klagen toen een kopbal van deze speler bij Maikel op z’n arm kwam en de scheids liet doorspelen. Gaandeweg de 2e helft gaan we steeds beter voetballen. Halverwege komt Erik in de ploeg voor Jan en meteen raken enkele Wilhelmina-spelers in de stress. De sfeer wordt grimmiger, de overtredingen harder en het blijkt dat wij daar beter mee om gaan dan onze buren. Ondertussen is Rick ook in de ploeg gekomen voor Carlo. Een ziedend schot van Corné gaat rakelings naast. Dan een prachtige pass van Sander op Nico. Geen buitenspel. Nico kruist slim voor z’n tegenstander langs het strafschopgebied in, die hem vervolgens van achteren aantikt. De scheids had het gezien en geeft een terechte penalty. Even is er verwarring over wie ‘m gaat nemen maar onze vaste penaltyshooter André eist ‘m op en schiet ‘m ook deze keer weer beheerst binnen en zo staan we een kwartier voor tijd op een niet verdiende 0-1 voorsprong. Wilhelmina moet nu wel gaan aanvallen waardoor er voor ons meer ruimte komt. We komen niet meer in de problemen, sterker nog, uit een afgeslagen corner neemt Sander de bal ineens op binnenkant slof en schiet de bal prachtig in de kruising en zet ons op een mooie 0-2 voorsprong en met een beetje mazzel had Sander ook nog 0-3 kunnen maken uit weer een counter, maar hij schoot over. Erik scoorde ook nog bijna, maar zijn schot werd nog net uit de goal getikt door de doelman. Heeft ie toch nog één redding verricht…. Wilhelmina geloofde er niet meer in en wij vonden het natuurlijk wel best zo. En zo kwam er een einde aan een éénerverende wedstrijd, een ouderwetse derby, met een verrassende en zeer tevreden, winnaar. Door deze uitslag blijft Wilhelmina koploper en hebben we nu nog maar één verliespunt meer dan Wilhelmina dus de spanning is weer terug. Maikel Mouthaan en Rick Prijs bedankt voor het meespelen en publiek bedankt voor het supporteren!! We hopen dat jullie een beetje genoten hebben.
Als de weergoden het toelaten mogen we volgende week in Waardenburg gaan voetballen tegen WNC 5 op het ongebruikelijke tijdstip van 15.15 uur!
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Antoine van Bergeijk, Maikel Mouthaan, Carlo Arendse, Paul Bartels, André vd Bogaard, Jan Bleijenberg, Corné Vermeulen, Sander vd Velden, Dick de Graaff, Nico Arendse, Rick Prijs, Daniel van Willegen, Erik van Giessen en Rienk de Waal. Bij afwezigheid van Willem-Jan Mouthaan heeft Wim Nieuwkoop vandaag gefungeerd als assistent-scheidsrechter, mag je vaker doen Wim!!
Ut 5e.

NOAD’32 2 – SV CAPELLE 2 (0-4) 3-4 (RUSTSTAND: 0-4) 16-02-2013
Een wedstrijd met twee gezichten.
Spelers: Dick Vos (c), Rene Bouman, Theo Fuykschot, Arne Fuykschot, Alex Chis, Gert-Jan Vos, JP Arendse, Kevin Sterkenburg, PJ v Wijk, Dimon vd Boogaard, Desley de Wit, Demi de Wit, Michel Sonneveld, Wesley Arendse, Ruben de Waal. Trainer: Paul Arendse. Teammanager: Vincent Honings.
Capelle ging er uiteindelijk met drie zwaar bevochten punten vandoor. In de eerste helft leek het een makkelijke middag te worden voor de mannen uit Sprang. Na vier minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Niet dat NOAD 2 de mindere was, maar Capelle wist gebruik te maken van de zwakke momenten en persoonlijke fouten in de defensie van NOAD 2. Demi de Wit had nog wel de 1-1 op zijn schoen, maar de bal spatte op kruising, Capelle kon gaan rusten met een riante voor sprong van 0-4.
Tijdens de rust was het niet al te vrolijk in de kleedkamer, men had het zich allemaal wat anders voorgesteld deze middag. Wat rest ons was de vraag? Wat nu? Cynisch sprak Paul dat alleen bij een snelle 3-4 de spelers op de bank niet hun opwachting gingen maken van middag.
Maar toen begon de tweede helft, een gouden wissel, een ander NOAD 2, een onderschat NOAD 2. Het was Arne die snel tweemaal het net wist te vinden. Capelle was de weg kwijt, en beriep zich op hard spel wat tot gevolg had dat de wedstrijd grimmig werd, er volgden veel overtredingen en een aantal gele kaarten aan beide zijden.
Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af, NOAD was de betere en de 3-4 bleef dan ook niet uit, Jean Paul was de maker. De tijd verstreek en de mannen uit Wijk verdienden de gelijkmaker. Demi had de gelijkmaker op zijn schoen, hij ging alleen op de keeper af, maar hij wist de verdiende gelijkmaker niet in het doel te werken.
Op basis van de tweede helft verdienen alle spelers een voldoende op hun rapport, hierbij horen ook de spelers die gewisseld zijn in de rust (Arne voor Kevin en Dimon voor Gert Jan), de ene wedstrijd heeft nou éénmaal een andere aanpak nodig dan de andere en de stand vroeg nou éénmaal een andere aanpak dan als je met 4-0 voor staat. Soms moeten er offers gebracht worden, en die pakten vanmiddag goed uit, jammer net niet goed genoeg!
Nog een opmerkelijk ding: onze trainer Paul vroeg of hij de kaart mocht hebben die de scheidsrechter niet wenste te geven aan een speler van Capelle die in de ogen van Paul en toeschouwers wel verdiend had. De goed fluitende scheidsrechter uit Almkerk was niet de beroerdste en trakteerde Paul op een prachtige gele kaart. Na de wedstrijd kwam ik er achter dat ik alleen mijzelf bij de technische staf had ingevuld en het beste paard van stal, Paul vergeten was. Goede raad is duur zegt men wel eens, na overleg met de arbiter is er besloten om de verdeling te maken: Paul de acceptgiro en ik de kaart!
Vincent Honings

NOAD’32 2 – WSC 2: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) 01-12-2012
Spelers: D. Vos, JP Arendse, R. Oomen, R. Prijs, M. Mouthaan, A. Bouman, D. de Wit, T. Fuijkschot, R. Bouman, B. van Loon, W. Arendse, K. Sterkenburg. Trainers: Paul Arendse en Jan vd Velden; team manager: Vincent Honings, assistent-scheidsrechter: W. Arendse.
NOAD toont aan over een brede selectie te beschikken. Terwijl de ziekenboeg uitpuilt, stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor NOAD. WSC staat net als NOAD in de kelder van de competitie, dus als er dubbele punten gepakt kunnen worden, was het vandaag. Maar goed, de ziekenboeg is groot zowel bij het eerste als bij het tweede, hetgeen inhield dat een aantal spelers bij het eerste in de selectie zaten en NOAD niet anders kon dan aanvullen met spelers uit lagere elftallen en junioren. Op papier lijkt het nergens op, weer een opgeraapte groep, weer spelers die nauwelijks met elkaar gespeeld hebben, maar het pakte allemaal anders uit. De spelers uit de lagere elftallen gingen van meet af aan gelijk volledig los en de selectiespelers zetten hun beste beentje voor om te laten zien waarom zij in het tweede staan. Dit resulteerde in een boeiende wedstrijd waar NOAD niet de betere was, maar door compact spelen de tegenstander geen ruimte gaf om iets te kunnen te bewerkstelligen. Het was Berry die na 15 minuten op een Messiaanse wijze drie spelers uitspeelde en de doelman omzeilde, alleen de paal bleek een lastiger obstakel. De eerste 30 minuten had NOAD de beste kansen en het was jammer dat men toen het verschil niet kon maken.
De tweede helft begon wat matig, maar na een minuut of tien herpakte NOAD zich en ging men verder waar men gebleven was: voetballen en niets weggeven. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer de twee ploegen nul doelpunten tegen heilig vonden. Maar goed, één foutje, één goede uitval kon het verschil maken tussen 7 punten voorsprong op WSC of WSC nadert je op 1 punt.
Maar het geluk was aan NOAD zijde en ook wel verdiend gezien de inzet en de discipline die opgebracht is, afwachten op een kansje en die kwam er ook. Het was B-junior Desley de Wit die in de 80e minuut zijn invalbeurt nog meer glans gaf door de bal voor het doel te brengen waar Kevin Sterkenburg de bal voor het intikken had. Wat een bevrijding! Paul die altijd de rust kan bewaren, rende het veld in om deel uit te maken van de feestende de spelers groep, het was een aandoenlijk schouwspel, er straalde een gevoel van verlossing van Paul zijn gezicht, gelukkig voelde de scheidsrechter de wedstrijd meer dan goed aan en liet het bij een opmerking dat dit niet mag.
NOAD toonde vandaag aan ook in de lagere elftallen goede jonge spelers te hebben die zich kunnen meten met het niveau van een tweede elftal en met wat extra trainingsarbeid en conditie niet zouden misstaan om in de selectie van het tweede opgenomen te worden.
Vorige week heb ik me schuldig gemaakt aan het verheffen van een speler. Van een aantal toe-schouwers kwam de opmerking wie steek je deze week de veren in zijn bibs? Vinden jullie dat elke week nodig merkte ik op, het antwoord was “ja” je vergeet één van de vaste waardes in het team, Dick Vos! Men had gelijk, het is zo normaal geworden dat wij één van de beste keepers in ons team hebben dat we er van uitgaan dat 99% van de fouten die gemaakt worden in de verdediging hersteld word door Dick Vos. Ook vandaag is het miraculeus om te zien dat hij telkens precies in de baan van de bal staat, geluk dwing je af hoor je wel eens of er bij Dick engeltje op de lat zit? Nee, het is pure klasse!
Vincent

NOAD’32 2 – SVW 2: 4-2 (RUSTSTAND: 2-0) 24-11-2012
Spelers: D. Vos, R. Bouman, M. Sonneveld, A. Crist, R. Bouman, B. v Loon, G.J. Vos, S. Bleijenberg, W.v Driel, M. v Ballegooijen, R. Sack, W. Arendse, K. Sterkenburg, B. Bok, D. vd Boogaard.
Trainer: Paul Arendse en Jan vd Velden; team manager: Vincent Honings; assistent-scheidsrechter: W. Arendse.
Eindelijk, de eerste driepunter is binnen!
In een inhaalweekend waarin het eerste elftal niet hoeft te spelen, mag je verwachten dat je eindelijk eens over de voltallige selectie kan beschikken waar je in het begin van het seizoen op de elftalfoto bent gegaan. Maar ook deze week was het weer passen en meten en bellen met het derde elftal om ook nog wat spelers op de reservebank te hebben zitten.
En als dan ook nog voor de wedstrijd Rodney en Kevin aangeven zich niet fit te voelen, voel je de bui al weer hangen. Maar het pakte vandaag allemaal anders uit.
NOAD begon de wedstrijd voortvarend, al in de 4e minuut wist Sven het net te vinden. SVW had moeite om terug te komen in de wedstrijd en waren duidelijk uit hun doen door de vroege tegentreffer. NOAD speelde goed positiespel, het speelveld werd klein gehouden en men kantelde prima met het spel mee. Net op het moment dat SVW ging denken aan aanvallen, was het in de 26e minuut Sven die met een kopbal de bal langs de paal het doel in werkte. In plaats dat deze voorsprong NOAD rust in het spel bracht werd men zenuwachtig en ging men ongecontroleerd spelen; gelukkig had het geen invloed op de stand en de rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong.
De tweede helft was een helft die nogal wat commotie op leverde, Berry wist in de 51e de 3-0 er in te prikken en NOAD leek op rozen te zitten, maar toen gebeurde er iets waar je geen vat op hebt, de scheidsrechter, de heer Sonneveld raakte geblesseerd en gaf aan dat hij niet meer verder kon. Goede raad is duur, wat nu? SVW gaf aan dat ze wilde staken en later voor 30 min terug wilde komen, NOAD wilde echter graag door spelen nu we zo goed in de wedstrijd zaten. Na wat overleg bleek bij het 4e elftal een KNVB scheidsrechter, de heer Fitters aangesteld te zijn die gerechtigd was de wedstrijden van het 2e te leiden. Dus na een oponthoud van 15 min werd de wedstrijd weer hervat. SVW had het oponthoud beter verteerd en wist al snel te scoren; ook wist men nog tot 3-2 terug te komen. Maar in de 88e minuut kwam aan alle spanning een einde, Wesly de reservekeeper die inmiddels gedwongen door een gevalletje kramp Berry vervangen had gaf een loepzuivere voorzet, Martien kun je zo’n voorzet wel toevertrouwen en de bal belandde dan ook tussen de palen (4-2). Dit was ook de dikverdiende eindstand.
Nu is het altijd gevaarlijk om spelers met naam en toe naam te noemen, je doet de anderen snel te kort, maar toch wil de schrijver van dit verslag deze week een uitzondering maken. Gert-Jan Vos, speler van het derde elftal moest al snel in vallen, zijn directe tegenstander ken ik persoonlijk niet, maar langs de lijn werd verteld dat die speler vorig seizoen bij een 2e-klasser in de spits speelde. Gert-Jan, ik neem mijn petje af, deze handige, door de wol geverfde speler is nauwelijks in de wedstrijd gekomen en de frustratie was aan zijn gezicht af te lezen.
Vincent Honings

NOAD’32 2 – KOZAKKEN BOYS 3: 0-5 (RUSTSTAND: 0-1) 17-11-2012
wat te zeggen over de wedstrijd? Laat ik beginnen: om half 2 hadden we nog drie reservespelers, om 5 over twee nog één en na 25 minuten wedstrijd geen één meer. Dat is voor een tweede elftal niet te doen, maar ja, dingen gebeuren en daar moet je lering uit trekken.
De wedstrijd dan: spelers een opdracht meegegeven het veld in en ik moet zeggen dat het positief werd weergegeven. Wij als leiding waren daar tevreden over.
35 minuten lang wisten wij partij te geven tegen Kozakken Boys; één keer niet goed positioneel opgesteld en de tegenstander wist daar gelijk gebruik van te maken (0-1).
De kansen die wij kregen uit spelhervattingen moeten wij dan wel goed benutten; dat was deze middag niet het geval. Wij moesten ons beperken tot het tegenhouden van de tegenstander en dan af en toe in balbezit, er heel snel proberen uit te komen. maar een vuist maken ging deze middag niet lukken.
In de tweede helft door toedoen van onszelf wist de tegenstander nog 3x te scoren. Onze keeper Dick wist nog een penalty te stoppen op een weergaloze manier. Verder alle lof naar de spelers, die deze middag er alles uit hebben gehaald wat er in zat. En dan maar hopen dat het wel een keer meezit. We blijven met zijn allen positief en hopen dat het tij keert.
Paul

WILHELMINA’26 2 – NOAD’32 2: 4-1 (RUSTSTAND: 2-1) 10-11-2012
Het was voor NOAD een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de ploegen net boven ons, waaronder ook Wilhelmina; kijkend naar de 10e plaats die voor klassenbehoud geldt, moest er gewonnen worden. Met die instelling gingen we ook het veld in dat geldt natuurlijk ook voor de andere wedstrijden, maar een wedstrijd tegen Wilhelmina is natuurlijk altijd beladen. NOAD begon goed aan de wedstrijd. Na een mooie lange pass van achteruit van Mayco op Arne kwamen we op 0-1 voorsprong. Lang konden we de voorsprong niet vasthouden; door wat slordigheden van een aantal spelers wist Wilhelmina de 1-1 op het scorebord te zetten. Wilhelmina had toen ook wel wat overwicht; NOAD liep op dat moment een beetje achter de tegenstander aan. Op slag van de rust wist Wilhelmina op een 2-1 voorsprong te komen door wat leek een buitenspelmoment.
Na de rust was het ook wel duidelijk dat er hard gewerkt moest worden, omdat het voetballend even tegen zat. Na goed keeperswerk wisten we de score tot de 75e minuut op 2-1 te houden. Zelf hadden we nog een kleine mogelijkheid om de 2-2 te scoren, maar dat zat er tot die tijd niet in. Door achterin één op één te gaan spelen om toch de 2-2 te maken, kreeg Wilhelmina wat meer ruimte die ze goed wisten te benutten. In plaats van de 2-2 wist Wilhelmina nog 2x te scoren zodat de eindstand 4-1 was.
Paul Arendse

vv Heukelum 2 – NOAD 32 2 8-0 (5-0) 27-10-2012
NOAD 32 2 zakt bij de eerste de beste nachtvorst door het ijs!
Spelers:
Dick Vos, Rene Bouman, Theo Fuykschot, Arne Fuykschot, Barry v loon, Gert Jan Vos, Sven Bleijenberg, JP Arendse, kevin Sterkenburg, Bram Bok, Jeroen Bouman, PJ v Wijk, Dimon vd Boogaard
Trainer: Paul Arendse
Team manager: Vincent Honings
Assistent Scheidsrechter: Jeroen Bouman 1e helft, Vincent Honings 2e helft.
Cynischer kan je kan je niet zijn, als met de chocoladeletters boven dit verslag.
Hoe in contrast stond deze wedstrijd in vergelijk met de vorige competitie wedstrijd tegen GJS.
Heukelum was door onze prestatie tegen GJS koploper geworden, en rook aan de eerste periode.
Deze week had NOAD 2 niet onverdienstelijk geoefend tegen B-Ready 1, Jerry Bouman had wel een blesure opgelopen maar ook zonder Jerry moeten we toch een punt kunnen pakken tegen de vv uit het gelijknamige Heukelum.
Maar NOAD 2 was geen schijn van hoe men de laatste weken speelde, alles maar dan ook alles ging mis. Leek het de eerste vijftien minuten nog ergens op door drie kansen die de mannen uit wijk zich verschaften en niet wisten te benutten. De tegenstander was veel doel treffender, zij wisten al in de eerste helft een onoverbrugbare voorsprong op te bouwen.
Wat restte was een tweede helft waar NOAD 2 alle moeite had om het op hol geslagen Heukelum er geen tien te laten scoren!
De het scoren bord bleef gelukkig op acht steken, maar gezien de kansen had het voor het zelfde geld in de dubbele cijfers kunnen eindigen.
Hoe dit heeft kunnen gebeuren? dat is de vraag waar Paul en Jan vd Velden zich deze week zullen en moeten buigen.
Vincent

BE READY1 – NOAD’32 2: 5-3 (RUSTSTAND: 3-2) 20-10-2012
Trainer NOAD voor even terug bij oude club. Ook twee geblesseerde spelers hadden de weg gevonden naar Hank, alleen maar positief voor het hele elftal. Gradje had meer moeite om het voetbalveld in de Hank te vinden, maar wel op tijd.
Een goede oefenpartij, omdat wij veel moeite hebben om te scoren in de competitie, zagen we NOAD goed aan de wedstrijd beginnen. Na 10 minuten stonden we al met 0-2 voor. Twee goals van Sven na mooie aanvallen. Daarna kwam Be Ready wat beter in hun spel. Met 4 heel snelle jongens voorin hadden wij even geen antwoord om hen te volgen. Ongelukkig kregen wij de eerste tegentreffer een penalty door een misverstand met speler en keeper tegen. De tweede en derde treffer van Be Ready volgden daar heel snel op. De ruststand was 3-2. Toch een goede eerste helft; jammer was het uitvallen van JP met een lichte blessure en het uitvallen van Jerry. Jammer door deze blessure zullen we hem weer een aantal weken moeten missen. Voor JP kwam Theo en voor Jerry kwam Bram in de plaats.
In de rust nog twee wissels: René moest ook met een lichte blessure het veld verlaten;
voor Rene kwam Bjorn Scherff en Berry v Loon kwam in het veld voor Sven die ook moest met een lichte blessure het veld moest verlaten.
In de tweede helft een andere opstelling, ook daar is een oefenpartij voor. Be Ready had in de tweede helft wel licht het overwicht en dat resulteerde in de vierde treffer. Be Ready kreeg ook nog een tweede penalty deze werd gestopt door onze keeper; helaas moest ook keeper Wesley met een blessure aan zijn arm het veld verlaten. De blessure van sven was van dien aard dat hij toch de laatste 15 minuten op het doel kon staan. Een foto in het ziekenhuis van de arm van Wesley bleek een kneuzing te zijn, maar ook voor een aantal weken uitgeschakeld helaas. Na al het blessureleed aan onze kant wist Be Ready een vijfde treffer te maken, maar uit een goede aanval van onze kant scoorde wij ons 3e doelpunt. Door goed uitkomen van de keeper van Be Ready voorkwam hij dat Berry, maker van het 3e doelpunt, ook de 4e kon maken. Dat was jammer; ik had nog wel eens willen zien als wij de 4e hadden gemaakt…
Al met al een goede oefenpartij, iets waar we mee verder kunnen. Uitslag was 5-3. Volgende week de uitwedstrijd tegen Heukelum op de kalender voor de competitie. Positieve van deze wedstrijd bij vlagen goed spel drie doelpunten tegen een eerste elftal. We hopen dat volgende week door te zetten.
Paul

NOAD’32 2 – GJS 2: 0-0 13-10-2012
NOAD’32 2 brengt koploper GJS 2 punt verlies toe
Spelers: Dick Vos, Rene Bouman, Theo Fuykschot, Arne Fuykschot, Barry v Loon, Mayco v Bergeijk,
Sven Bleijenberg, JP Arendse, Kevin Sterkenburg, Bram Bok, Jerry Bouman, Dimon vd Boogaard, Ruben de Waal.
Trainer: Paul Arendse; team manager: Vincent Honings; assistent-scheidsrechter: Twam ’t Lam.
De weg die ingeslagen is brengt een gelijkspel dat als een overwinning voelde! Het weer kon niet Hollandser, de regen kwam na het goedkeuren van het veld met bakken uit de hemel, de scheidsrechter werd geraadpleegd en die zag geen gevaar voor spelers, en het veld “jammer” dat is de zorg voor de club melde hij a passant.
Ja wat mag je en kun verwachten gezien de stand op de ranglijst; GJS 2 is het aan hun stand verplicht om drie punten op te halen in Wijk en Aalburg en NOAD 2 mag blij zijn als men niet met al te grote cijfers verliest.
Het liep allemaal veel anders, GJS was zeker de betere ploeg, maar NOAD kon goed partij bieden, er was weer geen man aan te wijzen die zijn opdracht niet vol overgave uitvoerde. Na afloop gaf Paul Arendse alle credits aan het team en prees de spelers over het uitvoeren van de strategie, maar deed daar bij zichzelf tekort, hij is de bedenker van de lijnen en strategie die steeds duidelijker worden als je de boys vaker ziet spelen.
De kansen op scoren voor beide teams waren er niet of nauwelijks, het was een positiespel aan beide zijden. Even leek in de 60e min GJS aan het langste eind te trekken, maar de goed vlaggende Twan had het nodige vertrouwen opgebouwd bij de scheidsrechter en de twee doorgebroken spelers werden teruggefloten op zijn vlagsignaal.
Nog een moment dat het mis zou kunnen gaan en de wedstrijd een wending kon nemen, was de noodgedwongen wissel van Jerry en Barry, Ruben en Bram maakten hun opwachting en ondanks dat je op papier aan kracht inlevert, was dat op het veld niet merkbaar. Bram is op de terugweg van een blessure en nam de honneurs achterin meer dan voortreffelijk waar. Ruben gaf meer dan 100%, daardoor had zijn directe tegenstander geen animo meer en liet zijn aanvallende taken geheel schieten. GJS raakte het spoor bijster, men ging meer en meer verkeerde passes geven en de bal belandde een aantal keren onbedoeld over de zijlijn. Het was in de 88e minuut dat het leek dat NOAD voor een stunt ging zorgen, vriend en vijand knepen de billen bij elkaar, maar de bal koos voor de wens van GJS en belandde niet in het doel.
NOAD kan terugkijken op een wedstrijd waar men een dik en dik verdiend punt pakte, de grote winst ten opzichte van de vorige duels is dat men vandaag niks weggeven heeft. GJS mag hun wonden likken en moet een aantal wedstrijden één van hun beste spelers missen, omdat hij na de wedstrijd zijn emoties niet onder controle had. Jammer dat het sportieve treffen nog een rode kaart en de daar bijbehorende schorsing opleverde voor GJS,
Vincent Honings

SSC’55 3 – NOAD’32 2: 1-0 (RUSTSTAND: 1-0) 06-10-2012

Spelers: René Bouman, Martien v Ballegooijen, Barry v Loon (wissel) 60e min, Sven Bleijenberg, JP Arendse, Kevin Sterkenburg, Dimon vd Bogaard, Bjorn Scherf, Ruben de Waal (4e elftal) (wissel rust), Jerry Bouman (c), Jeroen Bouman, Wesley Arendse, PJ v Wijk, M de Waal (4e elftal) (wissel) 80e min; technische staf: Paul Arendse en Jan vd Velden; begeleiding: Vincent Honings.
Hoe frustrerend kan voetbal zijn, balbezit 30% tegen 70%, corners 0 tegen 8, schoten op doel 1 tegen 7; opgelegde kansen 0 tegen 15 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Het zat de mannen uit Wijk vandaag niet mee, het spel was goed we mogen zelfs wel zeggen uitstekend, het leek een kwestie van tijd voordat NOAD de openingstreffer zou maken.
Maar tot verbazing van vrind en vijand bleef die uit en zoals de ongeschreven voetbalwet luidt, scoor je zelf niet je kansen dan valt hij aan de andere kant.
En ja hoor dat gebeurde ook, het was de eerste en tevens ook de laatste keer deze middag dag SSC zo dicht bij het voor hen vijandige doel kwam. Het was René Bouman die ogenschijnlijk gemakkelijk kon verdedigen, maar kreeg een duidelijk zetje van zijn tegenspeler, de bal stuiterde tegen de arm van de ongelukkige en de scheidsrechter die op 30 meter stond floot en wees richting de stip, dit leverde de 1-0 achterstand op.
Na de thee kwamen er elf strakke koppies het veld op vastberaden om de drie punten mee naar Wijk en Aalburg te nemen, het mocht niet zo zijn. NOAD creëerde zeker 15 kansen, waarvan er 8 op miraculeuze wijze door de keeper van SSC gekeerd werden, de andere 7 kansen stonden de paal, de lat en alle goden die er deze middag beschikbaar waren hem bij, zodat zijn doel verschoond bleef van een Wijkse treffer.
Hoe de stemming in de kleedkamer na afloop was laat zich raden, het is nu evalueren, alles op een rijtje zetten en doorgaan op de weg die NOAD ingeslagen is. In deze vorm en met het vertoonde spel is het slechts een kwestie van tijd voor de punten gepakt gaan worden.
Vincent Honings

NOAD’32 2 – ACHILLES VEEN 2: 1-1 (RUSTSTAND: 0-1) 29-09-2012
NOAD´32 2 DOET ZICH TEKORT
Door niet scherp aan de wedstrijd te beginnen, stonden we al na 10 minuten met 0-1 achter. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen wij beter in ons spel. We kregen in de eerste helft een paar heel goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar we gaan de rust in met een 0-1 achterstand.
In de tweede helft hadden wij de wedstrijd onder controle; we gaven geen kans meer weg. Wij kregen door goed voetbal een paar heel mooie kansen om de stand gelijk te trekken. Die werden echter niet benut. Het duurde tot de 75e minuut toen Jeroen Bouman de gelijkmaker
binnenschoot; de verdiende gelijkmaker.
Maar er zat meer in deze middag, je kon voelen langs de lijn dat de spelers in een overwinning
geloofden, maar aan het eind van de wedstrijd was de stand 1-1.
Met dank aan het sluiten van de brug over de Maas naar Heusden waren er supporters die de keuze hadden gemaakt om in Wijk naar het tweede te kijken. Wij hopen als tweede elftal dat jullie jezelf hebben vermaakt met de wedstrijd. Bedankt voor het supporteren en hopelijk tot de volgende keer.
Paul

WSC 2 – NOAD’32 2: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0) 01-09-2012
Spelers: Dick Vos, René Bouman, Theo fuykschot, Barry v Loon (wissel 45e min), Arne Fuykschot, Mayco v Bergeijk, Sven Bleijenberg, Roy Houweling (wissel 60e min), JP Arendse, Kevin Sterkenburg, Gerard vd Velden, Dimon vd Boogaard, Angelo vd Ley – Daniel v Willigen (wissel 80e min).
Begeleiding: Paul Arendse en Vincent Honings
De eerste wedstrijd van de competitie bracht het tweede elftal niet het verdiende punt. NOAD 2 had eerder deze week voor de beker een flinke nederlaag geleden tegen Almkerk 2 en had haar zinnen gezet op om in de eerste competitieduel een beter resultaat te behalen.
Na een matige eerste helft waarin NOAD een drietal kansen creëerde, maar niets wist te verzilveren, klonk het rustsignaal waarbij de roodwitten tegen een 1-0 achterstand aankeken. Het tegendoelpunt ontstond door persoonlijke fouten voorin waarbij de verdediging naar voren geschoven was en de daar opvolgende counter werd benut door WSC.
De tweede helft bleef Berry v Loon met een blessure achter in de kleedkamer, in zijn plaats kwam Theo Fuykschot. NOAD speelde in tegenstelling tot de eerste helft nu met twee spitsen, dat gaf meer dreiging naar voren en regelmatig speelden 21 spelers op de helft van WSC.
De kans op 1-1 creëerde NOAD meerdere malen; het was tegen de verhouding in dat WSC de 2-0 maakte. Er werd nogmaals gewisseld: Roy Houweling kwam erin voor Sven Bleijenberg, o.a. Roy en Sven hebben duidelijk nog een achterstand te opzichte van hun medespelers, en zijn op hun weg terug naar de vorm die gewenst is. Het bleek dan ook lood om oud ijzer: deze wissel bracht niet het extra wat NOAD 2 nodig had.
Uiteindelijk wist NOAD toch een aansluitingstreffer te scoren, Gerard v Velden was de maker. Nogmaals kwam er een wissel, Angelo vd Ley werd vervangen door derde elftal speler Daniel v Willegen, nog meer druk naar voren, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit, zodat de mannen, terugkijkend op een goede tweede helft terugkeerden naar Wijk zonder punten.
Vincent