NOAD’32 4

NOAD’32 4 – NIVO SPARTA 7: (RUSTSTAND: 0-0) – 25-11-2017
Wat was het koud vandaag, maar daar geven wij niet om. Wel een extra thermoshort aan, maar goed we hadden er weer zin in. Aangekomen op het veld kijken we tegen een gemiddelde leeftijd van 25 jaar aan… Dat belooft niet veel goeds. We hadden een paar afzeggers, waaronder Joris die geblesseerd is, maar die toch onder de lat is gaan staan.
De scheidsrechter geeft het fluitsignaal dat we beginnen en na 5 minuten is al duidelijk dat wij het spel maken vandaag. Nivo Sparta is in de eerste helft niet veel bij ons in de 16 geweest. NOAD had wel kansen, maar benutte die niet. Zo gaan we de rust in met 0-0.
In de rust sprak Bert ons effe toe. Niet dat zoiets helpt, maar goed hij doet zijn best. In de tweede helft moeten we Dibbes afstaan aan het tweede elftal, die dan 1-0 voor staan. Dibbes erin en voor hij het weet staan ze 1-2 achter!
Maar goed, wij moeten zonder Dibbes beginnen en voor Nivo Sparta het weet kijken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Met een mooi schot van onze Neel, een schitterend doelpunt, en 5 minuten later scoort Rik. Deze zat er ook goed in, deze keer wel raak!
We waren lekker bezig, maar na 20 minuten kwam Dibbes weer terug van het tweede om het bij ons af te maken. Maar hij kwam erin en ons spel zakte weer naar een ander niveau. Grapje Dibbes.
Al met al hebben we lekker gevoetbald vandaag. Op naar de volgende wedstrijd, de kanaries uit!
Kees de Kock

RODA BOYS/BOM 4 – NOAD’32 4: 2-3 (RUSTSTAND: 1-3)  – 07-10-2017
Drie weken geleden begon onze eerste wedstrijd. We hadden een luxe probleem: genoeg mannen. Heel mooi natuurlijk als je zo je competitie kan beginnen, maar 3 weken later zijn er geen 10 man meer over. Ze hebben allemaal wel wat en diegenen die mee wil doen vandaag kan niet langer dan een helft spelen, dat belooft niet veel goeds voor vandaag.
Maar Grad kijkt nog eens goed in zijn telefoon en vindt daar wat oud spelers. Bjorn Scherff en Kees de Kock staan al wel 2 jaar stil, maar waren bereid om de voetbalschoenen uit het vet te halen. Wat Grad nog niet wist, is dat deze personen wel de belangrijkste spelers werden vandaag. Zo hadden we genoeg mannen om te starten, in de 2e helft komen er nog wat mensen bij. We vertrokken naar de pont om daar alvast aan de warming-up te beginnen. Aangekomen bij de Boys maakt Bert de piel de opstelling bekend. Bjorn en Kees staan in de basis, dan weet je al genoeg. De scheidsrechter was duidelijk: voetballen en niet zeiken, nou doen we dat toch nooit, dus dat was niet voor ons bedoeld????
Het was na het fluitsignaal duidelijk dat Roda Boys beter is, maar dat wil niet zeggen dat NOAD niets deed.
Na 15 minuten speelt de back van Roda de bal terug op hun keeper, maar hij had Bjorn over het hoofd gezien. Bjorn blijft koel en passeerde de keeper: 0-1 tegen de verhouding in.
Roda Boys zet ons nog meer onder druk en gaat voor de gelijkmaker, maar wat ze bij Roda niet wisten was dat wij er heel snel uit komen, en zo stuurde Jerry Kees weg van eigen helft, met die korte pootjes van hem. Maar hij was sneller dan Max Verstappen op de 50m. Kees gaat naar de 20m met heel Roda achter hem aan, draait daar nog eens om 2 man heen en schiet met links over de keeper heen: 0-2, wat een wereldgoal. Nou was Roda echt geknakt zeg, maar ze gaven niet op en gaan voor de 1-2. Geheel tegen de verhouding in stuurde Kees de Dibbes weg en die schiet tegen een hand van een Roda speler in de 16m en krijgt en penalty mee. Daar wist Jerry wel raad mee en 0-3 was en feit. Toen had je die koppen van Aalst moeten zien, heerlijk! Maar Roda Boys gaf niet op en ging er weer voor. Kees loopt in eigen 16m tegen de aanvoerder van Roda aan. Die gaat liggen natuurlijk en je raadt het al: een penalty voor Roda, 1-3. De scheidsrechter fluit daarna snel af voor een bakje slappe thee.
In de rust gaan Jerry, Bjorn en Kees naar de douche, want er waren weer wat anderen bij gekomen: Geert, Rick en Sander gaan er in.
Na de rust ging Roda Boys er vol tegen aan, na 10 min werd het dan ook 2-3. Het weer werd er ook niet beter op, maar daar geeft NOAD niet om, ze zetten alles in het werk om de 3 punten mee naar huis te nemen, en dat lukte ook.
Jongens, ga zo door! Jullie hebben een leuk team dat er vol voor gaat en op naar de platte kar!
Kees

GDC 5 – NOAD’32 4: 2-5 (RUSTSTAND: 1-2) – 12-11-2016
Vandaag uit naar Eethen. Ruststand 1-2. Op een voorzet van Chris scoort Ian de 0-1. Goed voetbal van GDC en de 1-1 is een feit. Vlak voor rust scoort Grad op aangeven van Rik de 1-2.
De 2de helft. We gaan gelijk weer aanvallen. Na een steekbal van Jerry scoort Ian de 1-3.
Een penalty tegen 2-3. Gelijk na de aftrap krijgt Geert-Jan de bal mee en maakt de 2-4. Julian verovert de bal op het middenveld en scoort zelf de 2-5. Spelers van vandaag waren: Joris, Corné, Hassan, Robbert, Geert-Jan, Kloos, Julian, Jerry, Ian, Scherf, Grad, Bruce, Rik, Chris, Manes.
Grad

NOAD’32 4 – KERKWIJK 4: 5-3 (RUSTSTAND: 4-0) 06-12-2014
Vandaag op het hoofdveld tegen Kerkwijk, uit hadden we met 0-11 gewonnen, maar toen lukte alles. Dus nu niet de tegenstander gaan onderschatten. We begonnen slecht aan de wedstrijd, Kerkwijk komt in de eerste 5 minuten 2x voor de keeper, maar mist telkens. Na 10 min spelen komen we toch op 1-0 door Erik. Maar we gingen niet beter spelen, iedereen liep uit zijn positie. Na 30 min wordt er een Kerkwijk speler voor 10 min uitgestuurd. En dan gaan we 10 min vol op de aanval spelen en zo liepen we uit naar 4-0. En ongelofelijk Bert scoort ze alledrie. Zo gaan we de rust in met 4-0.
De tweede helft beginnen we weer heel slecht, we komen nog op 5-0 door Wimke de Schipper, een wereldgoal. Na de 5-0 denken we niet meer aan verdedigen. Kerkwijk komt nog terug tot 5-3. En zo pakken we eindelijk weer 3 punten.
Spelers: John, Wim, Antoine, Carlo A, Paul, Dick, Neel, Jan, Bert, Erik, Peter Jan. Wissels: Jim, Luuk, Joost, Carlo L. Vlagger: Henk. En Jim v Ommen bedankt voor het meedoen.
Afwezig: Rienk, Nico, Gerben, Frank, Huub, Gerard, Kees, Andre.
John

ALMKERK 6 – NOAD’32 4: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0) 08-11-2014
Vandaag op het hoofdveld van Almkerk speelden we een belabberde pot voetbal op het kunstgras. Zat geen beweging en tempo in het spel van ons 4e. De eerste 15min waren we wel de hele tijd in balbezit, maar alleen op onze eigen helft, Almkerk kreeg een paar kleine kansen door fouten van ons. Na 25 min komt Almkerk op 1-0, door slordig uitverdedigen aan onze linkerkant.
En in de 35e min kregen we onze eerste kans, maar PJ zijn lob ging naast.
2e helft beginnen we hoe we de 1e helft al speelden, na 5 min krijgen we een penalty tegen en zo komt Almkerk op 2-0. Wij proberen wat aan te dringen, maar doen Almkerk geen pijn. Na 70 min komen we toch op 2-1 door Erik. En in de 85e min had Luuk de gelijkmaker op zijn schoen: een mooie lob waar de keeper maar net met zijn vingertoppen aan kon. En zo verliezen we vandaag de wedstrijd waar we bijna geen kans hebben gecreëerd.
Spelers: John, Bert, Carlo, Rudy, Paul, Corne, Dick, Gerard, Nico, Peter jan, Erik. Wissels: Wim, Antoine, Luuk, Joost, Kees. Leider/vlagger Henk. Afwezig: Jan, Carlo, Gerben, Frank, Andre, Huub, Rienk.
John

NOAD’32 4 – NIVO SPARTA 8: 2-3 (RUSTSTAND: 0-3) 01-11-2014
Vandaag eindelijk weer een wedstrijd na 2x te zijn afgelast en wel tegen het beruchte Nivo Sparta. We begonnen vandaag net met 11 man, heel veel hadden er afgemeld om verschillende redenen. Rudi Kant was bereid om ons de 1e helft te helpen, Rudi dank hiervoor. We begonnen slap aan de wedstrijd wat resulteerde dat Nivo steeds aan de bal was. Ze kregen een paar goede kansen en na 10 min resulteerde dat in een 0-1 achterstand. Bij ons zat er de 1e helft niks geen beweging in, want 3x keer naar elkaar overspelen was al lastig. Na 20 min schiet Nivo weer op de goal en na de 2e poging gaat ie er alsnog in. Wij werden toen weer een beetje wakker en begonnen nu ook wat meer te voetballen. En dat resulteerde bijna in een goal: Erik kopte op de paal. Jammer, want dit was een goede kans.
In de 42e min moet Nivo een penalty krijgen, maar de scheids geeft voordeel en de kans alleen voor de keeper wordt tegen de keeper aangeschoten. Met 2-0 rusten zou mooi zijn, dan hadden we niks te klagen, maar in de 45e min krijgt Nivo wel een penalty, een terecht gegeven penalty en zo wordt het 0-3. En is het gelijk rust.
In de tweede helft komen Mike, Huub en Kees erbij. We krijgen de overhand in het spel en dat resulteert in kansen. We laten de bal nu goed rondgaan en dat resulteert in een doelpunt van Erik. Er worden daarna nog 2 doelpunten gescoord, maar telkens wordt ie afgekeurd voor buitenspel. Na 80 min maakt Carlo de 2-3. Dus nog 10 min volle bak. Zij komen met 10 man te staan na een overtreding en terecht geel. We proberen voor de gelijkmaker te gaan, maar helaas wil het niet lukken. We hebben de wedstrijd in de 1e helft verloren. 2e helft speelden we een stuk beter. Peter Jan van Wijk, Johan Vos en Rienk de Waal kwamen er ook nog in de 2e helft. Jongens bedankt dat jullie mee wilden doen. Spelers: John van Bergeijk (c) ,Wim Nieuwkoop, Frank Jiskoot, Paul Bartels, Rudi Kant, Gerard vd Velden, Corne Vermeulen, Carlo Lagrouw, Dick de Graaff, Erik van Giessen, Bert van leeuwen.
Wissels: Kees de Kock, Huub Blom, Johan Vos, Mike de Vaan , PJ van Wijk, Rienk de Waal. Leider: Henk vd Bogaard. Afwezig: Joost vd Pol, Nico Arendse, Luuk Bouman, Antoine v Bergeijk, Jan Bleijenberg (bang), Gerben Timmermans, Andre vd Bogaard, Carlo Arendse.
Zaterdag a.s. spelen we om 12.30u uit tegen Almkerk 6.
John

NOAD’32 4 – SPARTA’30 5: 3-1 (RUSTSTAND: 2-1) 11-10-2014
Vandaag de wedstrijd tegen Sparta op een regenachtige zaterdag. We begonnen aardig aan de wedstrijd en na 4 min hadden we een penalty moeten krijgen. Erik werd aangetikt, maar de scheidsrechter wuifde het weg. We bleven druk uitoefenen op Sparta en dat resulteerde niet in goals, maar wel in 2 à 3 goede mogelijkheden voor Erik en Luuk. Maar na 20 min kwam Sparta steeds meer opzetten en kreeg een paar goede kansen. Van die kansen werd er één benut, een mooie goal, een stift over de keeper. We proberen weer de aanval te zoeken en krijgen een vrije trap aan de linkse kant. Corne gooit de bal voor en Erik kopt hem tegendraads in; een geweldige goal (1-1). Toen 3 min later wil Erik op doel schieten en de keeper gaat naar de hoek en via de hak van een Sparta-speler rolt de bal zo door het midden in de goal (2-1). Dat was tevens de ruststand.
De tweede helft begint Sparta te drukken, wij komen er niet meer onderuit en Sparta krijgt kansen, maar benut er geen. Een sporadische uitval van NOAD: Nico geeft hem prachtig voor en Dick hoeft maar van 2 meter afstand zijn hoofd er tegenaan te zetten en we komen op een comfortabele 3-1.
De laatste 10 min probeert Sparta nog wat, maar komt niet meer tot scoren. Dus weer 3 punten erbij voor ons 4e. De volgende wissels waren er: Paul, Dick, Kees, Bert kwamen er de 2e helft in voor Antoine, Luuk, Carlo en Corne.
Spelers: John van Bergeijk , Antoine van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Carlo arendse, Jan Bleyenberg, Nico Arendse, Carlo Lagrouw, Gerard v/d Velden, Corne Vermeulen, Erik van Giessen, Luuk Bouman.
Wissels: Dick de Graaff, Kees de Kock, Paul Bartels, Rienk de Waal, Bert van Leeuwen.
Afwezig: Frank Jiskoot, Joost v/d Pol, Gerben Timmermans, PJ van Wijk, Huub Blom, Andre v/d Bogaard.
Stand:
1. NOAD’32 4-12
2. Altena 5-12
3. Sparta 30 5-10
4. Nivo Sparta 5-10
5. Zuilichem 5-9
6. Gvv 63 3-6
7. Roda boys 4-6
8. Woudrichem 3-3
9. Sleeuwijk 5-3
10. GRC 5-3
11. Almkerk 5-3
12. Kerkwijk 5-0
John

NOAD’32 4 – WOUDRICHEM 5: (RUSTSTAND: 1-1) 27-09-2014
Vandaag speelden we thuis tegen een lastige tegenstander, ze zaten er kort op deze middag. En Woudrichem had een paar goede voetballers in hun midden, bijvoorbeeld de spits. Echter wij hebben Frank in ons team en die wist er aardig raad mee om hem aan banden te liggen. Wij speelden vandaag 4-4-2, maar hadden niet echt diepgang in ons spel. Corné speelde vandaag linksback wat hij aardig deed. Woudrichem kreeg een paar beste kansen om op 0-1 te komen, maar konden hem niet maken. Zoals altijd valt ie dan aan de andere kant, voor ons de goede kant. Een mooie voorzet en Gerard kopt de bal fantastisch binnen; zo komen we toch weer op 1-0. Woudrichem blijft drukken om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en die valt ook in de 40e min. De spits wordt op randje 16 aangespeeld en draait weg bij Frank en haalt voortreffelijk uit (1-1). We gaan de rust in met 1-1; daar mochten wij blij mee zijn.
De tweede helft twee wissels aan onze zijde: rechtsback Jan en rechtshalf Nico gaan eruit en in de plaats komen Wim en Dick. We proberen weer wat beter elkaar te zoeken en met Huub als aanspeelpunt op de midden gaat dat goed: we krijgen weer een paar kansjes. Maar we moesten goed op blijven letten op hun aanvallen, want ze kwamen er soms gevaarlijk uit. In de 70e min een mooie voorzet en Erik maakt hem goed af zo komen we op 2-1.
Maar na de 2-1 gaan we te ver achteruit zakken en Woudrichem blijft maar komen, maar soms met kunst- en vliegwerk houden we het vast. Ze krijgen op het laatst nog twee vrije trappen op een meter of 18 van doel, maar de gelijkmaker valt niet. Als ploeg hebben we hard geknokt en de overwinning binnengesleept, sommige spelers liepen op hun laatste benen. Toen floot scheidsrechter Kees Versteeg af en waren de punten binnen. Kees goed gefloten deze middag. Luuk kwam er ook nog in voor Corné een kwartier voor tijd.
Spelers: John van Bergeijk, Gerben Timmermans (C), Jan Bleijenberg, Corne Vermeulen, Frank Jiskoot, Huub Blom, Gerard vd Velden, Carlo Lagrouw, Nico Arendse, Bert van Leeuwen en Erik van Giessen. Wissels: Luuk Bouman, Dick de Graaff, Wim Nieuwkoop en Rienk de Waal. Leider: Henk vd Bogaard.
Afwezig: Carlo Arendse (3e mee), Kees de Kock, PJ van Wijk, Andre vd Bogaard, Joost vd Pol, Paul Bartels, Antoine Van Bergeijk.
Topscorers: Erik 7, Gerben 3, Carlo 3, Corne 1, Wim 1, Gerard 1, Jp 1.

Stand na 3 speelronden
1. NOAD’32 4 3-9
2. Sparta 30 5 3-7
3. Nivo Sparta 8 3-7
4. Altena 4 3-6
5. Roda boys/bom 4 3-6
6. Zuilichen 3 3-6
7. Gvv’63 5 2-3
8. Sleeuwijk 6 3-3
9. Grc’14 6 2-0
10. Woudrichem 5 1-0
11. Sleeuwijk 6 3-0
12. Kerkwijk 4 3-0

Uitslagen zaterdag 27 september:
GRC’14 6 – Zuilichem 3 : 1-2
Nivo 8- Kerkwijk 4 : 6-2
Almkerk – Altena 4 : 0-5
NOAD’32 4 – Woudrichem 5 : 2-1
GVV’63 5 – Roda Boys 4 : 1-3
Sleeuwijk 6 – Sparta’30 5 : 2-6
John

KERKWIJK 4 – NOAD’32 4: 0-11 (RUSTSTAND: 0-4) 20-09-2014
Vandaag speelden we tegen Kerkwijk, een tegenstander die we niet goed kenden. Kerkwijk begon aardig aan de wedstrijd met een paar kleine kansen, maar na 10 min kregen wij het spel in handen en wisten dit tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Na 20 min viel Bert geblesseerd uit en kwam Luuk het veld in. Wij lieten de bal goed rond gaan deze wedstrijd en dat resulteerde in een 0-4 ruststand met mooie aanvallen en prachtige goals. De rust kwam iets eerder, omdat er plots een wolkbreuk viel.
De tweede helft begonnen we gelijk goed, Kerkwijk kwam er niet aan te pas en het werd al zo 0-5 en nog geen minuut later 0-6. We bleven goed overspelen, soms mag het wat eerder, maar ja. We kregen veel kansen deze wedstrijd en Luuk kreeg ook nog een paar mooie kansen, maar het lukte hem niet om te scoren vandaag. Dat lukte Carlo Lagrouw wel met een fraaie lob. Daarna wilde iedereen met een lob gaan scoren leekt het wel. Carlo Arendse was vandaag ook van grote waarde met zijn ingooien, vond hijzelf. Onze voorstopper Wimke de Schipper kwam fraai op aan de zijlijn en wil een voorzet afleveren en die valt pardoes bij de 2e paal binnen; zo werd de eindstand bepaalt op 0-11. Erik maakte er vandaag weer 3, dus kwam zijn totaal al in 2 wedstrijden op 6 goals, maar Carlo Lagrauw en Gerben Timmermans bleven niet achter en scoorden ook 3x; Corne en Wim elk 1x. Een goede overwinning van de ploeg. Dick kwam er nog in voor Jan en Rienk nog voor Corne.
Spelers: John van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Antoine van Bergeijk, Carlo Arendse, Jan Bleijenberg, Gerben timmermans [C], Carlo Lagrouw, Corne Vermeulen, Nico Arendse, Bert van Leeuwen, Erik Van Giessen. Wissels Rienk de Waal: Luuk Bouman, Dick de Graaff.
Afwezig: Joost van de Pol, Kees de Kock, Peter Jan van Wijk, Gerard vd Velden, Andre vd Bogaard, Frank Jiskoot en leider Henk vd Bogaard.
Doelpuntenmakers 4e tot nu toe in 2 wedstrijden: Erik 6, Carlo 3, Gerben 3, Corne 1, Wim 1, JP 1.
John

NOAD’32 4 – ALTENA 4: 4-3   13-09-2014
Onze 1e competitiewedstrijd was tegen een goed spelend Altena. De 1e helft kwamen wij niet aan voetballen toe, Altena dicteerde het spel. Altena kreeg veel kansen, maar maakte er maar twee. Dus gingen we rusten met een 0-2 achterstand.   De tweede helft was veel beter; we speelden de bal weer lekker over na elkaar. Huub en Gerben verdeelden het spel op het middenveld en onze good old Nico leek wel Alves van Barcelona; zoveel keren liep hij er over. Hij gaf puike voorzetten, waar Erik maar zijn hoofd tegen aan hoefde te zetten. Door zo’n voorzet van Nico en Erik op de goede plaats stond, komen we terug in de wedstrijd (1-2). Door een zeldzame uitbraak van Altena in de 2e helft komen ze toch weer op 1-3. Toen was er nog 20 min te spelen en NOAD ging steeds meer drukken, wat resulteerde in de 2-3 en paar minuten later werd het al 3-3. Erik was opnieuw de doelpuntenmaker. En twee minuten voor tijd maakte JP Arendse de bevrijdende 4-3. De conclusie van de 1e competitie wedstrijd: 1e helft niet goed, 2e helft goed gespeeld en Altena niet meer in de wedstrijd laten komen. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock,  Luuk Bouman, Joost v/d Pol,  John van Bergeijk, Erik van Giessen, Carlo Lagrouw , Rienk de Waal, Antoine van Bergeijk, Nico Arendse,  Gerben Timmermans (C), Frank Jiskoot, Huub Blom, JP Arendse, Bert van Leeuwen , Corne Vermeulen . Leider Henk v/d Bogaard Afwezig: Paul Bartels, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Gerard v/d Velden, Jan Bleyenberg, Peter Jan van Wijk en Andre v/d Bogaard

ACHILLES VEEN 4 – NOAD’32 4: 1-2 06-09-2014 
Deze zaterdag moesten we vriendschappelijk aantreden tegen Achilles Veen. Deze wedstrijd begonnen we deze keer wel goed. Met een paar leuke aanvallen erbij , en we lieten de bal aardig rond gaan. In de 25e min een mooie aanval en Erik maakte er de verdiende 0-1 van. Na de 0-1 kregen we nog een paar goede kansen op de verdubbeling van de score, maar het vizier stond nog niet op scherp. Veen probeerde met counters eruit te komen en één keer waren ze dicht bij de gelijkmaker, maar John voorkwam de gelijkmaker.   De 2e helft begonnen we rommelig, we speelden niet goed meer naar elkaar over. Veen werd steeds gevaarlijker, tweemaal kwamen ze met twee man op onze keeper John af, maar telkens liep het goed af. Rond de 65e min scoorde Achilles Veen de verdiende 1-1.  En na de 1-1 bleef Veen aanvallen en met het goede verdedigen van Kees bleef het 1-1. Daarna werden wij weer wat sterker en Erik maakte met een mooie boogbal de 1-2. Na de 1-2 kregen we nog wat kleine kansen en konden we de wedstrijd op ons gemak uitspelen. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock, Paul Bartels, Luuk Bouman, Joost vd Pol, John van Bergeijk  Erik van Giessen, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Carlo Lagrouw, Gerard vd Velden, Rienk de Waal, Jan Bleyenberg, Antoine van Bergeijk, Gerben Timmermans (C)  . Leider: Henk v/d Bogaard. Afwezig:  Andre vd Bogaard, Peterjan van Wijk, Corne Vermeulen. Bert van Leeuwen, Frank Jiskoot. Topscorers van de oefenwedstrijden: Erik 2x , Gerben 1x  Jan 1x.

NOAD’32 4 – WILHELMINA’26 6: 2-4 30-08-2014
Vandaag speelden we vriendschappelijk tegen het 6e van Wilhelmina; eigenlijk het 5e want ze hebben maar 5 elftallen. Deze middag waren we niet op ons best, ons spel liep van geen kanten. Wilhelmina speelde de bal goed naar elkaar en bewoog ook beter. We gingen rusten met een 0-1 achterstand. De tweede helft was niks beter dan de eerste, dus Wilhelmina telkens ten aanval en veel kansen gekregen. Zo liep Wilhelmina uit naar 0-4. Toen pas kwamen wij weer in ons spel en kregen we een paar kansen. Uit een vrije trap van Joost, die eerst nog tegen de paal kwam en schoot in de rebound onze good old Jan de bal binnen (1-4). Op het laatst kregen we nog een penalty mee en die werd benut door Gerben (2-4); dit was tevens de eindstand. Na de wedstrijd was er een heerlijke BBQ  waar we heerlijk van genoten hebben. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock, Paul Bartels, Luuk Bouman, Joost v/d Pol, Corne Vermeulen, John van Bergeijk, Erik van Giessen, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Carlo Lagrouw, Frank Jiskoot  Rienk de Waal, Jan Bleyenberg,  Gerben Timmermans (C). Leider: Henk v/d Bogaard. Afwezig: Antoine van Bergeijk, Peter-Jan van Wijk, Andre v/d Bogaard, Bert van Leeuwen, Gerard vd Velden.

NOAD’32 4 – SPARTA’30 5: 1-1 (RUSTSTAND: 1-1) 7-12-13
Laten we beginnen met een résumé van vorige week, waarin we thuis met 5-4 hebben gewonnen van Well 3. Een mooie pot met veel èn mooie doelpunten. Voor NOAD 4 scoorden Erik van Giessen (2x), Daniel van Willegen, Gerben Timmermans en Bert van Leeuwen. Deze week werd ook bekend dat Baardwijk 3 vanwege ernstig wangedrag door de club zelf uit de competitie is gehaald. Triest dat ’t zo moet, maar hulde aan het bestuur van Baardwijk voor deze beslissing!
Vandaag voor de 2e keer dit seizoen tegen Sparta 5. Uit werd het 1-1 in een slechte wedstrijd. Voetballend was het vandaag beter, maar veel kansen leverde het allemaal niet op. Het leek een beetje op schaakvoetbal. Bij beide ploegen werd rustig de bal rondgespeeld. Wij probeerden over de grond aan te vallen en Sparta hanteerde veelvuldig de lange bal. De meesten kwamen niet aan of werden onderschept. Toch viel er ééntje goed, wij letten niet op en Sparta weet daaruit te scoren (0-1). Het duurt echter niet lang voor we gelijk komen. Er wordt goed opgebouwd van achteruit, Erik maakt een actie op links en geeft de bal voor. Daniel stapt over en Rico schiet beheerst de 1-1 binnen. Niet veel later een vrije trap van Corné die door Erik mooi tegendraads wordt gekopt, helaas scheert de bal net naast.
Na de rust wordt het spel er niet beter op. Ook wij gaan meer lange ballen spelen, die bijna allemaal een prooi zijn voor Sparta’30. Sparta krijgt de grootste kansen in de 2e helft waarbij Twan en natuurlijk Jarno voorkwamen dat wij met een nederlaag van het veld af zouden stappen. Zelf hebben we in de 2e helft geen kans gecreëerd en dus waren we niet ontevreden met dit gelijke spel. Compliment voor scheidsrechter van Roosmalen. Heel goed gefloten! Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Woudrichem 6 om 12.30 uur!!
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk,Ruben de Waal, Dick de Graaff, André van den Bogaard, Carlo Lagrouw, Corné Vermeulen, Erik van Giessen, Rico Bouman, Daniel van Willegen, Kees de Kock en Joost van der Pol. Onze vlagger vandaag was Rienk de Waal en leider Henk van den Bogaard.
André van den Bogaard

GDC 5 – NOAD’32 4: 0-4 (RUSTSTAND: 0-1) 16-11-2013-13
Op een voor ons ongebruikelijk tijdstip, 12.30 uur, en een ongebruikelijke ondergrond, namelijk kunstgras moesten we in Eethen aantreden tegen de nummer laatst GDC 5. Ondanks dat wij voetballend veel meer in huis hebben dan GDC, kwam het er totaal niet uit, vooral het eerste uur. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Gerben en een handvol gemiste kansen. GDC deelde enkele speldenprikjes uit, maar ook niet meer dan dat.
Pas in het laatste deel van de wedstrijd namen we eindelijk afstand door een eigen doelpunt van GDC (toch Bert….) en 2 goals, waaronder 1 mooie stift, van John. Eindsom van deze wedstrijd: 0-4 winst, veel gemiste kansen en veel pijn aan knieën, enkels, ruggen en spieren omdat wij, met die ouwe spieren, nooit op kunstgras spelen en dat eigenlijk graag zo houden!
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk, Paul Bartels, Carlo Arendse, Wim Nieuwkoop, Corné Vermeulen, John van Bergeijk, Bert van Leeuwen, Daniel van Willegen, Rico Bouman, Carlo Lagrouw, Rienk de Waal en Henk van den Bogaard(tevens leider).
André van den Bogaard

ALMKERK 7 – NOAD’32 4: 3-7 (RUSTSTAND: 2-4) 9-11-13
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd tegen Almkerk 7 op het programma.. Vorige week was onze wedstrijd tegen Baardwijk 3 afgelast en de 3 wedstrijden daarvoor werden niet gewonnen, dus het werd wel weer tijd voor een driepunter. We stonden al snel met 0-1 voor. Uit een strakke corner van Corné kopte Erik de bal goed binnen. Niet lang daarna kon de aanvoerder van Almkerk vrij aanleggen van zo’n 20 meter en zijn schot valt over onze stand-in keeper Daniel in het doel en het is 1-1. Daniel was bereid om bij afwezigheid van Jarno het keeperstenue aan te trekken, waarvoor nogmaals dank Daniel! Zo’n 10 minuten later staan we weer op voorsprong, na een goede aanval is het John die afrondt voor de 1-2. Bert had geen geluk met 2 ballen op de paal en André raakte met een goed schot ook nog de lat. Een actie van Bert wordt onderbroken met een overtreding in de 16. Penalty. André schiet ‘m goed binnen en we staan met 1-3 voor. Zo’n beetje van de aftrap af “krijgt” Almkerk voor vermeend duwen een penalty en die wordt ook benut en het staat 2-3. Voor rust maken we nog 2-4 en dat gebeurt na een mooie aanval over veel schijven en een prachtige actie van Dick die Bert laat scoren en daarmee z’n eerste doelpunt in het NOAD shirt maakt!
De 2e helft is niet veel anders dan de 1e. Wij zijn voetballend beter en creëren veel kansen, missen er ook aardig wat, maar er wordt ook gescoord gelukkig. Gerben maakt er met een kopbal 2-5 van. Vervolgens geven we gewoon een doelpunt weg en is het 3-5. Dan zien we weer een aanval uit het boekje, weer over veel schijven en uiteindelijk legt Erik de bal terug op Bert, die prachtig de 3-6 binnenschiet. Het slotakkoord van deze middag is voor John die een mooie voorzet van Rico stijlvol promoveert tot doelpunt en de eindstand daarmee op 3-7 brengt. Volgende week spelen we weer een uitwedstrijd en wel tegen GDC 5 om 12.30 uur!!
Wie deden mee: Daniel van Willigen, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Dick de Graaff, Paul Bartels, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, John van Bergeijk, Carlo Lagrouw, Bert van Leeuwen, Erik van Giessen Wim Nieuwkoop en Rico Bouman. Leider: Henk vd Bogaard.
PS: blijkbaar ben ik pas geleden Jan Bleijenberg vergeten te vermelden; dus bij deze een aparte vermelding voor Jan die door een blessure niet mee kon doen, maar toch met ons mee was gegaan naar Almkerk. Volgens sommigen ook alleen maar, omdat Sven niet met het eerste meedeed, maar dat geheel terzijde….. Jan bedankt dat je ons kwam aan moedigen en voor het vlaggen in de 2e helft. Hopelijk ben je snel weer van de partij!
André van den Bogaard

SV CAPELLE 4 – NOAD’32 4: 4-2 (RUSTSTAND: 3-1) 26-10-2013
Vorige week speelde NOAD 4 een uitwedstrijd tegen Sparta’30 5. Deze wedstrijd eindigde in 1-1, doelpunt voor NOAD werd gemaakt door Erik van Giessen. Verder was het een wedstrijd om gauw te vergeten.
Vandaag ging de reis naar Sprang-Capelle, waar ze een werkelijk schitterend nieuw clubgebouw hebben neergezet. Tegenstander was Capelle 4, een team wat qua gemiddelde leeftijd jonger is dan wij en waar heel veel voetbal inzit. De eerste helft werden we af en toe helemaal weggetikt.
Aan de 1-0 ging echter een fout van ondergetekende vooraf. Een terugspeelbal op Gerben werd onderschept, Capelle met 2 man op Jarno af en 1-0 was een feit. Capelle kon naar hartenlust combineren en werd ook constant gevaarlijk. De 2-0 was een loeihard schot van een meter of 20. Wij stelden daar bar weinig tegenover. Eén van de weinige goede aanvallen leverde wel de 2-1 op. Dimon trekt door aan de rechterkant en geeft een prachtige voorzet die voorbij de 2e paal komt. Daar komt André inlopen en met een zweefduik kopt hij de bal tegendraads in de verre kruising! Prachtige van den Bogaard-combinatie (moest in het verslag van Dimon…) Net als de halve omhaal van 2 weken geleden krijgt ook deze het predicaat “wereldgoal”. Capelle hielp ondertussen nog een paar dotten om zeep, maar maakte toch 3-1 door wederom een verwoestend schot van de Capelle spits. Gerben krijgt nog een goede kopkans uit een corner van Corné, maar kopt over.
De 2e helft kwamen John, Carlo L en Rienk in de ploeg. We begonnen veel beter dan Capelle en dat resulteerde al snel in de 3-2. Gerben speelt André in, die gaat een 1-2 aan met John en kan alleen op de keeper af en scoort beheerst z’n 2e van deze middag. Niet veel later gaat ook John alleen op de keeper af en kan 3-3 maken, maar hij schiet voorlangs. We gaan steeds meer risico’s nemen en uit een counter scoort Capelle met een fraaie kopbal 4-2. John wordt door Corné met een briljante steekbal nog een keer vrij voor de keeper gezet, maar ook deze kans gaat voorlangs. Helaas pindakaas. Met een beetje mazzel had er meer ingezeten, maar Capelle was de terechte winnaar.
Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen Baardwijk 3.
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Dimon vd Bogaard, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, Dick de Graaff, Erik van Giessen, Bert van Leeuwen, Daniel van Willegen, John van Bergeijk, Carlo Lagrouw en Rienk de Waal. Afwezig: Paul Bartels, Carlo Arendse, Rico Bouman, Frank Jiskoot en Kees de Kock. Leider: Henk vd Bogaard.
André van den Bogaard

NOAD’32 4 – SSC’55 7: 1-2 (RUSTSTAND: 0-1) 12-10-2013
Eerst een résumé van vorige week toen we thuis hebben gespeeld tegen NEO’25 3. Goeie ploeg waar we uiteindelijk met 4-1 van gewonnen hebben middels 3(!) doelpunten van laatste man Gerben Timmermans, waaronder 1 penalty en 1 doelpunt van Roelof vd Velden en na deze 4e overwinning op rij zijn we nog steeds koploper. Vandaag de kraker tegen SSC 7. Ook zij hebben alles gewonnen, zij het dat ze 1 wedstrijd minder gespeeld hebben. We moeten het vandaag doen zonder Paul Bartels, Erik van Giessen en John van Bergeijk, die nog steeds last heeft van een liesblessure.
Het begin was duidelijk voor SSC, zij waren feller dan wij en dat resulteerde al snel in een doelpunt voor SSC, al dan niet buitenspel schoot de SSC spits de bal wel zeer goed in: 0-1. Even later ontsnappen we aan 0-2 als de scheidsrechter deze keer wel het vlagsignaal honoreert en de goal afkeurt vanwege buitenspel. Na wat omzettingen aan onze kant gaat het steeds beter lopen, we winnen meer duels, hebben steeds meer balbezit, alleen tot grote kansen leidt het niet. André kan een keer uithalen, maar raakt de bal niet goed, een voorzet van Jan schampt de lat en een vrije trap van Corné gaat rakelings naast. SSC loert op de counter en zijn daarin steeds gevaarlijk, maar onze achterhoede grijpt steeds tijdig in.
In de 2e helft is er maar één ploeg die voetbalt en dat is NOAD 4. We krijgen ook beste kansen zoals een scrimmage waarbij Gerben op de lat kopt en Jan in de rebound zijn kopbal van de lijn gehaald ziet worden. Een corner van Corné wordt door Bert ineens op de slof genomen, maar belandt op de paal. Carlo Lagrouw krijgt een paar schietkansen, maar ze gaan net voorlangs. Uiteindelijk komen we toch op 1-1 en hoe….. Laatste man André is mee ingeschoven en staat vrij bij de 2e paal als daar wéér een goede voorzet van Jan komt. Aannemen of ineens op de pantoffel? Het wordt het laatste…..een halve omhaal die snoeihard in de kruising vliegt. Wereldgoal!! Vervolgens gaan we voor de winst ook. SSC beperkt zich de gehele 2e helft weer tot counteren en zijn misschien 6x de middellijn over geweest. Eén moment van onoplettendheid levert SSC de 1-2 op, overigens weer beheerst afgemaakt. Met nog een kwartier op de klok gaan we weer op zoek naar de gelijkmaker. SSC verdedigt echter prima en weet de voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fitters. Een onterechte nederlaag, maar wel een heerlijke pot gevoetbald. Supporters bedankt!! Volgende week spelen we in Andel tegen Sparta’30 5 om 14.30 uur. Overigens is Sleeuwijk 9 teruggetrokken uit onze competitie.
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Kees de Kock, Jan Bleijenberg, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, Dick de Graaff, Carlo Lagrouw, Daniel van Willegen, Bert van Leeuwen, Carlo Arendse, Wim Nieuwkoop, Frank Jiskoot en Rico Bouman. Vorige week deden Joost vd Pol, Rienk de Waal en Roelof vd Velden mee. Leider: Henk vd Bogaard.
André van den Bogaard

NOAD’32 4 – GOOD LUCK 4: 3-1 (RUSTSTAND: 1-0) – 28.9.2013
Eindelijk weer eens een verslag van de vedetten van NOAD 4! Vorig jaar nog NOAD 5, maar door het opsplitsen van één elftal nu weer NOAD 4 dus. Vergeleken met afgelopen seizoen ook een aantal nieuwe gezichten. Zoals bekend is John van Bergeijk gestopt in ut 1e en is in ut 4e gaan voetballen. Of dit een versterking is, moet nog blijken……
Na een aantal jaren gestopt te zijn met voetballen is het bij Gerben Timmermans toch weer gaan kriebelen en heeft hij bij NOAD 4 zijn rentree op de velden gemaakt, waar wij van NOAD 4 uiteraard zeer content mee zijn. Zoals al gememoreerd is besloten om ut 3e van afgelopen seizoen te splitsen en daardoor zijn wij versterkt met Carlo Lagrouw, Frank Jiskoot en Rico Bouman.
Kees de Kock is, na vorig seizoen al een aantal keren mee te hebben gedaan, nu ook definitief aangesloten bij dit selecte gezelschap. Dan nog een transfer. Bert van Leeuwen is van Brakel naar Wijk en Aalburg verhuisd en heeft besloten zijn club Brakel te verlaten en zijn geluk te gaan beproeven bij NOAD 4. Vorig jaar nog tegenstander van ons en nu medespeler. Welkom Bertje! De “oudere” supporters zullen zich wellicht nog de spijkerharde duels herinneren toen Bert rechterspits was bij Brakel 1 en ondergetekende linksback was van NOAD 1. Wij in elk geval wel…..!
Ook nieuw dit seizoen is het feit dat Henk van den Bogaard onze nieuwe leider is. Wim Nieuwkoop heeft deze taak jarenlang op zich genomen waarvoor dank Wim! Ook heeft Willem-Jan Mouthaan aangegeven, na jarenlang onze vaste grensrechter te zijn geweest, te willen stoppen. Willem ook jij bedankt voor je jarenlange inzet!
Als voorbereiding op de competitie hebben we één pot gespeeld tegen Wilhelmina’26 6 welke afgetekend werd gewonnen met 1-7. Twee weken geleden onze eerste competitiewedstrijd tegen Woudrichem 6. Een goede eerste helft en een slechte tweede helft leverde een 4-2 overwinning op. Goals werden gemaakt door John, Erik, Gerben en de mooiste was van Twan van Bergeijk, tevens zijn allereerste goal voor NOAD 4!
Vorige week werd er uit bij RWB 3 weer gewonnen. Dit keer met 0-4. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Erik (2x), John en Corné.
Deze keer kwam Good Luck 4 op bezoek, een vrij jonge ploeg met een wel heel serieuze warming-up en een heuse yell voor de wedstrijd. Dat hielp allemaal weinig, want na 2 minuten stond het al 1-0. De bal ging hoog richting strafschopgebied van Good Luck, keeper roept, maar John zit er nog net met z’n punt tussen, omspeelt daarmee de keeper en tikt simpel de 1-0 binnen. Niet veel later kopt Erik uit een corner van Corné snoeihard op de paal en in de rebound mist Bert ook voor de 2-0. Echt veel kansen krijgt Good Luck niet en anders is onze betrouwbare sluitpost Jarno altijd alert. De eerste helft wordt vooral gekenmerkt door veel overtredingen, veel gezeur, opstootjes en dus weinig goed voetbal. John creëert een goede mogelijkheid, maar schiet voorlangs. Bij deze actie blesseert hij zich en laat zich vervangen door Dick.
De tweede helft is nog maar net begonnen of de 1-1 ligt in ons doel. Een wilde trap naar voren waar wij ons een beetje op verkijken wordt gevolgd door een prima actie van de GL spits die hij schitterend afrondt: 1-1. Geen paniek. Ons voetbal werd gedurende de tweede helft steeds beter en de druk op het Good Luck doel steeds groter. Een diepe bal op Bert wordt door hun back verkeerd ingeschat, Bert wint het duel en met alleen de keeper voor zich laat hij de goal aan de meegelopen Dick en staan we weer voor: 2-1. Kansen hebben we niet meer weggegeven, compliment voor onze achterhoede! Hoge ballen waren niet geliefd bij de Good Luck defensie, want weer zaten ze mis en weer was Bert ervandoor. Vlak buiten het strafschopgebied wordt Bert neergehaald. Vrije trap. Corné gaat achter de bal staan en op werkelijk schitterende wijze lepelt hij de bal over de muur in het lege doel: 3-1. Na deze treffer is het nog zo’n 10 minuten voetballen waarin niets noemenswaardig meer gebeurt. De wedstrijd stond onder leiding van Kees Versteeg, waarvoor dank. 9 punten uit 3 wedstrijden en doordat Baardwijk 3 niet gespeeld heeft zijn we voor minstens 1 week trotse koploper! Deze positie wordt volgende week verdedigd tegen NEO’25 3 om 12.30 uur!! Ook weer thuis.
Wie deden er mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Kees de Kock, Paul Bartels, André van den Bogaard, Corné Vermeulen, Carlo Lagrouw, Erik van Giessen, John van Bergeijk, Bert van Leeuwen, Dick de Graaff, Wim Nieuwkoop, Jan Bleijenberg en Erwin Verheij. Leider: Henk van den Bogaard.
Afwezig: Rico Bouman, Frank Jiskoot, Nico Arendse, Rienk de Waal, Daniel van Willegen (met ut 3e mee) en Carlo Arendse, die wel is wezen supporteren met z’n kleine meid Floor! Overige supporters ook bedankt!
André van den Bogaard