NOAD’32 4

NOAD ’32 4 – JAN VAN ARKEL 4: 9-4 (11/05/2019)
Vandaag weer een mooie dag. De laatste wedstrijd voor het nieuwe jaar speelden we tegen Jan van Arkel: bar slecht weer en de scheidsrechter was ook niet veel beter, dus we hadden wat recht te zetten. Echter eerst effe wat anders: als je de dijk afrijdt, dan kan je maar één ding zeggen hè wat ligt Het Korenzand er weer mooi bij. Een schouderklopje voor al die vrijwilligers. Op het eerste veld is NOAD’32 1 aan het spelen, die moeten alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Hun spel was deze zaterdag niet slecht, maar Altena was een maatje te groot. Helaas 0-3 was de uitslag en degradatie is bijna een feit. Jammer, jongens, volgend seizoen er weer volt tegenaan.
Nu over ons team: onze tegenstander zag er weer jong uit, dus dat kon wel eens betekenen dat we op moesten letten. De scheidsrechter fluit en de eerste bal die Jan van Arkel naar voren schiet, komt bij een Chinees; de man kwam net boven de rijstvelden uit maar, hij was FOE YONG HAI snel zeg, ik heb nog net zijn rugnummer kunnen zien en Joris zag hem niet eens voorbijkomen en ja hoor één minuut gespeeld en het was al 0-1. Zo! Hoe gaan we dat weer rechtbreien? Maar goed, alles weer bij elkaar geraapt en we gaan op jacht naar de gelijkmaker. D’n Bebber en Rick waren er een paar keer dicht bij, maar de gelijkmaker kwam niet. We bleven druk zetten en Rick ging er als een haas vandoor, hij wilde uithalen, maar werd met de grond gelijk gemaakt. Er daar staat maar één straf op: een penalty. En daar hebben wij een specialist voor: Neeltje Beton (1-1). We wilden druk blijven zetten en dat lukte ons aardig. Die kleine Chinees hielden we goed in bedwang, dus die was niet al te gevaarlijk meer. Voorin ging het bij NOAD steeds beter lopen. Zo kon het zomaar gebeuren dat d’n Bebber de 2-1 en 3-1 op zijn naam zette. Dit was ook de ruststand.
In de rust gingen wij ook even wisselen, Mike de Vaan kwam erin. Nu wist ik wel dat de Vaan snel was, maar zo snel wisten wij ook niet! En de Poes uit Veeeeen kwam ook voorin spelen. De 2e helft begon en er werd gelijk een lange bal naar voren geschoten. Eerst dacht ik nog wat doen ze nou zo’n lange bal, we bouwen altijd van achteruit op, maar de Vaan heeft een DRS zone op zijn voetbalschoenen. De tegenstander heeft alleen maar een rode streep voorbij zien gaan en ja hoor 4-1. Zo gebeurde het dat de Vaan nog 4x het net wist te vinden. Tussendoor scoorde de Poes ook nog een keer. Nu was de uitslag inmiddels 9-4 geworden. We hebben nog een publiekswissel gehad. Sander gaat ons een tijdje verlaten, hij gaat met zijn meisje een wereldreis maken, hij begint in Thailand maar het zal wel het eiland van Nederhemert worden. Gabber, het ga je goed man. En je weet, je bent altijd weer welkom als je terug bent, al is het alleen maar om samen te douchen. Jongens, vandaag weer een topwedstrijd en de scheidsrechter bedankt voor je tijd.
Groet, Kees

NIVO SPARTA 5 – NOAD’32 4: 3-0 (4/5/2019)
Vandaag reizen we af naar Zaltbommel. Wat was het koud zeg vandaag en wij moesten even overleggen vandaag: maken we het Nivo moeilijk vandaag of gaan we Veen helpen, zodat ze misschien eerder kampioen worden, want als we verliezen vandaag dan wordt de laatste wedstrijd Achilles Veen tegen Nivo en dat zou toch wel een mooi einde zijn. Echter we besloten toch om het Nivo lastig te maken. We hadden vandaag veel afzeggers, dus moesten we met een gehavend elftal beginnen. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Nivo voor het kampioenschap ging; we stonden redelijk onder druk. Geheel tegen de verhouding in geeft de Loet een strakke bal naar voren, deze valt over de laatste man bij PJ voor zijn voeten. Waar de keeper was, weet geen man, maar die stond op de hoek van de 16 m, dus PJ kon de bal zo voor een leeg doel erin schieten. Nou was PJ er denk ik niet helemaal bij, hij dacht denk ik aan de avond ervoor kon hij hem er ook zo in schieten voor leeg doel, maar toen miste hij ook al. Zo was het nu ook: hij miste en niet zomaar een beetje, hij schoot de bal bij de cornervlag neer hahaha. PJ, dat kan de beste overkomen. Zo kregen we daarna nog 2 vette kansen, maar PJ was vandaag niet erg scherp zullen we maar zeggen.
Nivo bleef het ook proberen en kreeg op de hoek van de 16 m een vrije trap. De beste man wilde hem voorgeven, maar de wind hielp mee en ja hoor, de bal waait zo achter Joris (1-0). En zo zijn we de rust in gegaan.
Na de rust zouden we het nog proberen om de gelijkmaker te vinden, maar dat liep na 60 min anders. Er werd een schot op het doel van Joris gelost, Julian Remmers krijgt de bal verkeerd op zijn voet en plaatst hem achter Joris (2-0). Zo wordt het voor NOAD toch een lastige wedstrijd. Tien minuten later schiet Nivo weer op ons doel, de bal komt tegen Kees aan, wordt van richting veranderd en Joris staat op het verkeerde been en je raadt het al: 3-0. Toen vonden we het wel best, uitspelen die wedstrijd en snel de douche in met Sander, want dat is dan deze middag ons lichtpuntje om met hem de douche in te duiken.
Jongens, nog twee wedstrijden en dan zit de competitie erop. Er is voor ons niks meer te halen, maar tot nu toe hebben we een mooie competitie gehad.
Groet, Kees

NOAD’32 4 – ACHILLES VEEEEEEEN 2: 1-0  – 25/04/19
Donderdagavond spelen we de kraker. Eerst met z’n allen in den Oudert eten: een lekker stevig maal, maar voor Sander valt dit maal wel erg zwaar. Binnen 20 min moet hij wel 4x schijten. Hij heeft geen kont meer over, roept hij.
Even de tactiek doorgenomen, want tegen dit Veen moesten we uit een ander vaatje tappen!!!! De wedstrijd begint en de laatste maanden bepaalden wij de wedstrijd, maar daar dacht Veen even anders over. Veen zette veel druk, maar daar raakten wij niet van onder de indruk. Wij bleven rustig en dekten die gasten kort; daar waren ze niet blij mee.
De scheidsrechter hield het ook strak, zodat de wedstrijd niet uit de hand zou lopen. Maar onze Grad was vanavond gefrustreerd leek het wel. Of het nou aan de tegenstander lag of hij had de avond te voor geen seks gehad, ik weet het niet. Maar de scheidsrechter stuurde hem voor 10 min naar de kant. Dat betekende voor de andere 10 man nog meer gas geven en zo verliep de eerste helft zonder doelpunten. Nou heeft Veen geen enkele kans gecreëerd en NOAD twee, maar helaas niet benut….. zo gaan we mooi de rust in om twee wissels erin te zetten. Kees eruit en de meal erin en Rick Prijs eruit en ja hoor daar is hij: Arne F erin. Nou had hij ons beloofd vanavond dat hij geen 6 kansen nodig had alvorens te scoren. Ja ja eerst zien en dan geloven.
Maar de 2e helft nemen wij het spel over en daar heeft Veen geen antwoord op. Grad, den Dibbes en Sander verzetten op het middenveld mega veel werk, vooral den Dibbes, waar hij dat loopvermogen vandaan haalt, ik weet het niet of Ilona zit hem thuis heel de dag achter zijn vodden, zodat hij wel moet gaan lopen. Echter Grad had niet veel geleerd van zijn eerste gele kaart, want na de 68 min krijgt hij weer geel en dat betekent rood en eruit. Potverdorie, daar staan we dan met 10 man. Het wordt nog spannend vanavond. De wedstrijd werd steeds harder en bij Veen kreeg er ook één geel, 10 min rust. Maar wij verliezen de controle niet. Bart geeft een strakke bal naar voren, de bal valt net over de laatste man en ja hoor, daar komt een kort stevig mannetje te voorschijn. Arne F bedenkt zich geen seconde en geeft de bal een rotknal. Boem 1-0! Toppie, Arne, een wereldgoal. Vorig jaar had ik de mooiste van het seizoen, maar dit is tot nu toe de mooiste. Veen probeerde de gelijkmaker te vinden, maar hadden geen schijn van kans vanavond. Gelukkig hield de scheidsrechter het kort vanavond. Daar valt weer een gele kaart voor Veen, ze zijn behoorlijk gefrustreerd, want ze kregen het niet voor elkaar om gelijk te maken en dat betekent dat het kampioenschap nog even uitgesteld moet worden.
Jongens, het was vanavond een topwedstrijd, het leek wel een Champions League wedstrijd, het was voor het publiek een mooie wedstrijd om naar te kijken. Boys, op naar Nivo volgende week die hebben nu ook nog kans op een kampioenschap, dus dat wordt weer een topper.
Groet Kees

NOAD’32 4 – WELL 4: 6-1 – 20/04/19
Ten eerste complimenten voor de terreinknecht Peter van Tilborg: de velden lagen er weer super bij deze week. Vandaag kregen we Well op bezoek. Aan het weer kon het niet liggen, aan de toeschouwers lag het vandaag ook niet: het zag deze middag zwart van de mensen, allemaal bedankt voor de support,
Nou nog effe over de wedstrijd. Er is eigenlijk niet zoveel te schrijven. Vanaf de aftrap was het NOAD dat het spel bepaalde; dat is al maanden zo, maar waar we meer last van hebben is om te scoren. Echter daar dat was deze middag anders! D’n Bedder en Rick konden het deze middag goed met elkaar vinden en dat resulteerde in de 1-0. Rick liet er geen gras over groeien en maakte ook gelijk de 2-0. Well kwam warempel een keer over de middellijn, ze kregen een corner en potverdorie boem hij belandt achter Joris (2-1). Daarna was het de beurt aan d’n Dibbes, die met een mooie kopbal voor de 3-1 zorgde! D’n Dibbes heeft de keeper van Well vandaag alle hoeken van zijn goal laten zien, hij zag hem met een pegel op de lat gaan, 5x de paal, maar goed met 1x raak waren wij ook blij. Daar was onze piele man Sander; ja ja, wat maakte hij hem mooi af zeg (4-1) en ook gelijk de ruststand.
In de rust geen thee, maar ranja een keer, ook lekker! Na de rust kwam Arne F erin met als doel: scoren! We zullen zien, dachten we, maar hij hield woord vandaag. Wel miste hij eerst 6 kansen, echter ja hoor, daar was hij de 5-1. Ook allemaal wereldgoals en dan de laatste die scoorde vandaag was onze kindervriend De Scherff; met zijn rechtervoet krijgt hij de bal er niet in, maar met links maakte hij wel een doelpunt. En wat voor 1! Hij werd gelijk gevraagd voor de selectie.
Na 25 minuten gespeeld te hebben, vond Well het vernederend zat en vroeg de scheidsrechter om de wedstrijd af te blazen, wat wij overigens ook best vonden.
Jongens, er is weer super gespeeld vandaag, maar a.s donderdag is de kraker tegen Veeeeeeen die staan dik bovenaan, maar we zullen het ze toch lastig maken. Allemaal fijne paasdagen en tot donderdagavond 19.30 uur en we verwachten weer veel toeschouwers
Grt. Kees

NOAD’32 4 – WILHELMINA ’26 4: 6-0 – 13/04/19
Vandaag beginnen we met één minuut stilte: een lid van Wilhelmina is op een veel te jonge leeftijd van 51 jaar overleden. Familie van Eldik gecondoleerd .
Vandaag hebben we 18 spelers er hoeft niemand thuis te blijven, anders moeten de vrouwen allicht winkels bezoeken, maar heb de indruk dat ze de kasten al vol hebben hangen. Dat betekende dus genoeg wissels! Wilhelmina hoopte op hun eerste punt dit seizoen, maar dan moeten ze met het eerste naar NOAD’32 4 komen en dan nog hebben ze een klein kansje. Maar goed, we beginnen en het is weer duidelijk dat wij de dienst uitmaken; de tegenstander is niet over onze helft geweest, dus voor Bertje een rustige middag.
Waar wij iets meer moeite mee hebben, is om te scoren. De kansen hebben we genoeg! Vanmiddag heeft Rick Prijs ook zitvoetbal geprobeerd, maar ook dat lukte niet. Voor het eerste doelpunt viel, waren we al in de 28e minuut. Deze goal schreef Rick Prijs op zijn naam en zo hadden we weer 20 kansen nodig om 2-0 te maken. Ja ja, het lukte toch een keer voor Grad om het net te raken; wat heeft die vent een kansen nodig zeg! Zou dat thuis ook zo zijn dat hij daar ook zo veel kansen laat liggen voor hij raak schiet, hahaha. En zo fluit de scheids voor een bakje thee.
Na de rust komen er nieuwe spelers in: Carlo, Martien, Tom, Scherff en Jerry. De 2e helft is weer hetzelfde als de eerste helft: wij bepalen het spel. Nu was het na 5 minuten Carlo die de 3-0 op zijn naam zette. Zo kon het ook zomaar gebeuren dat een paar minuten later PJ de 4-0 op zijn naam zette. Het werd een beetje een saaie wedstrijd. Wilhelmina vond het wel best, NOAD was dominant en zo kon Tom Bouwmeester ook nog de laatste twee doelpunten op zijn naam zetten.
Hé boys op naar volgende week!
Hé lezers is er jullie niks opgevallen de laatste weken? Het eerste elftal speelt wel wat beter; de laatste tijd komt Rob van Loon steeds vaker kijken bij onze training op donderdagavond en dat zie je direct terug in de resultaten bij het eerste. Ze sprokkelen toch nog wat punten bij elkaar. Top mannen! Allemaal weer werkse van de week en tot zaterdag.
Groet, Kees

GVV’63 4 – NOAD’32 4: 1-2 – 06/04/2019
In De Loods schrijft Anton de Waal altijd de verwachting van de elftallen; zo ook over NOAD’32 4: die zouden de 3 punten mee naar huis nemen. Pfuh dat viel deze middag niet helemaal mee. Maar eerst wil ik wat zeggen over de vele afzeggers de laatste tijd. D’n Dibbes had een goede reden, maar dan onze piel man Sander die moest met zijn vrouw gaan winkelen. Jonge, jonge, waarom op zaterdagmiddag? Dan hebben we Jerry die had geen oppas voor zijn kinderen, want zijn meisje moest naar de Primark. Ze kunnen tegenwoordig ook online shoppen, Bouman! En zo missen we heel ons middenveld, maar goed, dat moest tegen GVV geen probleem zijn. Nu hebben ze bij GVV het 3e en het 4e bij elkaar gedaan en dat was gelijk te zien. Vanaf de aftrap gingen ze fel van start en dat verraste ons. Wij lieten hen het spel maken en dat betekende dat wij slecht in ons spel kwamen. Zo gebeurde het dat we een bal terug speelden op de keeper die een inschattingsfout maakte, waardoor een speler van GVV er tussen kwam en deze kans netjes afmaakte (1-0). Potverdorie, dat was niet de bedoeling! Sinds november niet meer verloren, zou het dan toch gebeuren vandaag?
De Loet sprak zijn spelers strak toe en dan moesten we maar uit een ander vaatje tappen. Gas erop en zo gingen we wat beter spelen. Grad heeft op het middenveld vandaag veel werk verzet – anders doet d’n Dibbes dat normaal, maar die had andere zaken vanmiddag. Echter daar was Kees die 3 man passeerde gaf een strakke punterbal op d’n Bebber, die passeerde de laatste man en ja hoor 1-1. Toppie Bebber. Eindelijk rust.
In de rust kwam Arne F erin, die moest nog wat goed maken van alle verprutste kansen van de vorige keer haha. De laatst 20 min zou onze kindervriend De Scherff weer een keer meedoen. Het was bijna 20 graden en dan komt hij wel, maar dan wel met 3 skishirts aan. In de tweede helft was ons spel redelijk. Arne kreeg weer kans op kans, maar hij was nog steeds niet scherp genoeg. Echter er zit vooruitgang in, ga zo door jongen. Nu hadden ze bij de tegenstander maar 1 man die goed kon spelen en de rest van de spelers waren vrij lomp in hun spel; de ene tackle was nog gekker dan de andere. Zo zei Kees daar iets van en daar was de scheidsrechter het niet mee eens. Hij gaf Kees en een GVV-speler een gele kaart en 10 minuten uit het veld. Ik zei al de tegenstander lomp was; ze schopten Dominick tegen de vlakte met als resultaat schouder uit de kom. Dominick, sterkte man! Dus daar kwam onze kindervriend in het veld. Grad stuurt de Scherff diep, die loopt blind naar de goal en ja hoor, hij wordt binnen de 16 meter platgelegd en daar is maar één middel voor: een penalty. En daar hebben wij een specialist voor: Neeltje Beton. Ja hoor 1-2. Gelukkig lukt het ons toch nog om in de laatste minuten op voorsprong te komen.
Jongens, er is vanmiddag echt gestreden voor de 3 punten. Sil, Julian en Dominick bedankt dat jullie ons vanmiddag kwamen versterken. Rienk, jij bedankt dat je met Dominick naar het ziekenhuis bent gegaan.
Jongens, volgende week komen onze buren op bezoek, ik verwacht zeker 10-0, boys!
Groet Kees

NOAD’32 4 – GRC 5: 2-0 – 23/03/2019
Er werd weer een keer gevoetbald. Grad had een verrassingsspeler geregeld. Wij allemaal raden, maar Sander wist het zeker: het zou een vrouw zijn en ja hoe zou dat gaan onder de douche. Maar het bleek uiteindelijk geen vrouw te zijn, maar een klein manneke – iets te dik – maar hij kon wel een aardig balletje trappen. Mathieu de Bekker, welkom man bij NOAD 4! En we hadden nog een paar gastspelers: ene Arne F. en Michiel V.; ik zal niet de achternaam geven, want wat die vanmiddag voor elkaar kregen, dat was onmogelijk, maar het lukte hen. Grapje, boys.
De uitwedstrijd werd dik gewonnen, dus we wilden er weer een mooie wedstrijd van maken. Zo hebben we er een handje van om iedere wedstrijd iets nieuws te verzinnen. Vanmiddag was er afgesproken wie er vijf meter voor de goal overschoot die zou op een kratje bier trakteren. Achteraf bleek dat dit geen slecht idee was!
We waren stukken beter dan GRC, maar het lukte ons niet om te scoren. Onze achterhoede stond weer als een huis, het middenveld stond ook goed, maar onze spitsen kregen de bal er maar niet in. Echter na 38 minuten was het dan toch raak. Ha ha, dat viel niet mee! Toen raakten we ons op stoom: de ene na de andere bal ging binnen vijf meter voor de keeper en zelfs nog over het vangnet; pffffff wat is het toch moeilijk om te scoren.
In de rust hadden we met z’n allen afgesproken wie er veel kansen zou missen die zou gewisseld worden. Daar hadden we Arne, Michiel en onze kindervriend de Scherff mee; zij beloofden er wat meer van te maken. Maar ja, je raadt het al: ik noem geen achternaam, want deze persoon presteerde het om de bal niet 5 meter voor de goal, maar zelfs 2 meter voor de goal over te schieten. En niet 1x, maar wel 10x! Ja en zo maken we het ons wel moeilijk, want GRC bleef geloven in de gelijkmaker. Echter dat konden ze wel vergeten, want iedere keer als ze over de middellijn kwamen, stak Bertje piel de vlag omhoog voor buitenspel en de scheidsrechter geloofde Bert op zijn blauwe ogen hahaha.
Het lukte ons toch nog om een 2e keer het net te raken en zo werd het uitslag 2-0. Zeker verdiend, maar 12-0 had zeker niet misstaan vandaag. Arne, Mathieu, Michiel en de Scherff bedankt dat jullie er bij waren vanmiddag.
Grt Kees

WELL 4 – NOAD’32 4: 0-2 – 09/03/2019
Vandaag uitwedstrijd naar Well, dat kon vanmiddag alle kanten opgaan. Well is net als wij een middenmoter. Voor we beginnen vragen we aan de scheidsrechter of het wel verantwoord is vanmiddag, niet dat wij een klote tegenstander zijn, maar het weer kon daar nog wel eens een spelbreker worden. We beginnen de wedstrijd en gelijk wordt ons duidelijk dat de wind de wedstrijd beïnvloedt. Het ging alle kanten op, goed voetbal, slecht voetbal, het leek eigenlijk nergens op. Waar we wel goed in waren vandaag: de bal zo hard mogelijk bij iemand in z’n zak schieten, hahaha, daar scoorden we goed mee. Maar goed, ondanks ons slechte spel komen we na 25 min op voorsprong en de laatste 20 min van de eerste helft hadden we de voorsprong nog wel een keer of 6 kunnen uitbouwen. Echter vanaf 6 meter voor het doel was het voor onze spitsen moeilijk om die bal er in te schieten. Ja en dan maken we het ons moeilijk, maar goed, we gaan even een bakje slappe thee drinken. De rust duurt even wat langer, want zoals het voetbal was, was vandaag ook het weer: zon, regen, hagel en ook nog onweer! Maar na 22 min rust begonnen we weer. Het werd er niet beter op ons voetbal, we hadden de laatste weken veel getraind, maar dat kwam er vandaag niet uit. Toch wisten we er toch nog 1 in te schieten en wat voor 1! Grad nam een corner en die gaat er snoeihard in. Zo kwam er in 1 keer een einde aan onze wedstrijd, we waren de scheidsrechter kwijt, die bang was geworden van een lichtflits. Hij floot de wedstrijd af toen hij al onder de douche stond. Dus de 3 punten gaan weer mee naar huis. De wedstrijd was niet best mannen en volgende week moeten we er wel staan, want komt Veeeeeen langs en die staan stijf bovenaan, dus als we het ze moeilijk kunnen maken, zou dat leuk zijn. Jongens, tot volgende week.
Grt Kees

NOAD’32 4 – KERKWIJK 4: 1-1 (1-1) – 09/02/2019
Na 8 weken konden we weer de wei in. We waren compleet vandaag. Loetje die met 200 km/uur naar huis kwam, hij was met vakantie met zijn meisje (late huwelijksreis); top man, dat je erbij was! En ik wil de Loet, maar ook de Scherff bedanken voor de nieuwe shirts. Bedankt mannen!
Maar nu effe over de wedstrijd van vanmiddag. Daar was niet zoveel over te zeggen; de wind was onze grootste tegenstander, voor ons, maar in de 2e helft ook voor Kerkwijk. De eerste helft hadden we de wind mee, we dachten nog daar halen we voordeel uit, maar dat hadden we mis. Zo ging het spel gelijk op, maar Kerkwijk zette de bal voor en daar wist een speler van Kerkwijk wel raad mee. Hij nam die bal effe super strak op zijn schoen en zo gebeurde het dat we tegen een achterstand aankeken.
Echter we roken toch ook wel kansen, niet dat ze er in gingen, maar toch, er was hoop op de gelijk maker. En ja hoor in de 38e min en 16 sec maakten we gelijk. Wie die goal nou eigenlijk maakte, was niet helemaal duidelijk, maar Rick eiste hem op en zo gaan we ook de rust in.
Even een paar wissels erin Martien, Loetje en de zwaar afgevallen Scherff kwamen erin, dus dat zijn niet de minste van NOAD. De tweede helft begint en Kerkwijk dacht nu is het onze beurt met de wind mee. Zij ook een paar verse mannen erin en dachten we rollen NOAD op. Ze rolden rolde de mouwen op en gingen er voor, maar ook voor Kerkwijk was de wind geen voordeel. Ze probeerden het met veel lange ballen, maar zoals in eerdere wedstrijden gezien, is de achterhoede van NOAD 4 bijna niet te passeren. Misschien is het voor het eerste elftal een optie om eens een keer te komen kijken naar onze trainingen….. Maar weer even bij de les blijven, we hebben de 2e helft hard gewerkt en het Kerkwijk lastig gemaakt en zo bleef de uitslag 1-1. Klasse mannen, op naar volgende week!
Kees de Kock

ZWALUW VFC 4 – NOAD’32 4: 2-4 (1-1) – 16/02/2019
Vandaag naar de Zwaluw in Vught. De thuiswedstrijd waren we nog niet vergeten; een jong elftal dat na 70 min spelen nog met 8 man in het veld stond en wij wisten niet te winnen, dus dat belooft wat vandaag. Echter na de winterstop wisten we voor een cola Rick van Straten een contract aan te bieden en vandaag met 3 B-spelers – had de Manus effe geregeld want we hadden veel afzeggers vandaag (De Scherff moest zijn tuintje een voorjaarsbeurt geven met als gevolg dat Jerry niet kon spelen, want De Scherff is de vaste oppas van Daan dus die kan dan niet spelen; Manus is geblesseerd geraakt deze week, hij had een wilde nacht zegt hij….)
Maar goed, effe nog over de wedstrijd. Zwaluw begon sterk en zo kon het gebeuren dat de Neel er eentje neerlegde in de 16 en daar is maar één ding voor: een penalty! Dus keken we al snel tegen een achterstand aan. Maar na 20 min waren we warm en kregen we de overhand. D’n Dibbes wist steeds beter d’n Bedder te vinden en d’n Bedder vond Rick. Rick dacht niet na en vlamde de bal strak achter de doelman (1-1).
Na de rust ging direct na het fluitsignaal een speler van Zwaluw er met de bal vandoor en boem 2-1. Wat een slapers waren wij zeg! Nu was het onze beurt om de gelijkmaker op te zoeken en daar wist den Dibbes raad mee. We kregen een vrije trap van 25.5 meter. Hij haalt aan en wat was dat een mooi doelpunt zeg, klasse man (2-2)! Maar nu gingen onze B-spelers ook steeds beter spelen. Zo kreeg Dominic het op zijn heupen, hij komt 2x alleen voor de keeper en zo was het na 10 min 2-4. Klasse mannen, superhard gewerkt weer vandaag en de B-spelers bedankt dat jullie er bij waren.
Op naar volgende week.
Kees de Kock

JAN VAN ARKEL 4 – NOAD’32 4: 2-2 (1-1) – 15/12/2018
Vandaag de laatste wedstrijd van het jaar en dat tegen een ploeg die bovenaan staat, maar als je hier 80 min hebt gespeeld, snap je wel waarom ze boven aan staan. Ze hebben meneer van Zanten op getrommeld, de scheidsrechter bedoel ik. Die gast heeft eerst zijn haar even gewassen met zilvershampoo en daarna hebben ze hem afgestoft. Maar goed, nu even over de wedstrijd. Al snel werd ons duidelijk dat we het tegen de jonge ploeg moeilijk zouden krijgen. Is ook niet zo gek, zij speelden met 12 man, dus dan loop je al achter de feiten aan. De thuisploeg speelde goed en daar hadden we geen antwoord op, dus het was afwachten wanneer we een tegengoal zouden krijgen. Na 23 minuten viel dan de 1-0 voor de thuisploeg.
Echter dan ken je NOAD 4 nog niet; ze geven nooit op! Zo kregen we een corner. Daar stapte Den Dibbes achter de bal, gaf hem snoeihard voor en dan komt daar onze vliegende Rick met zijn kop, bam 1-1. En zo gaan we de rust in op naar een hete bak thee, want er stond windkracht 10 en er was vorst aan de grond. Komen we in de kleedkamer en wat krijgen we: een kommetje ranja, wat een gekken zeg! Ga je kapot van de kou krijg je ranja. Maar laat ons de ranja goed vallen!
Na de rust hebben we wind mee en zijn de rollen omgedraaid. Maar geheel tegen de verwachting in maakt de thuisploeg 2-1; dat was een domper. Echter 30 seconden later staat er 2-2 op het scorebord, maar na dit doelpunt gaat de scheidsrechter meespelen met de thuisploeg met als resultaat dat hij op alles floot om zijn thuisploeg maar te helpen. Wat een slechte vertoning was dat. Nu hadden ze ook nog een vlagger die constant met zijn vlag omhoog stond en zo gebeurde het dat Den Dibbes de bal zelf in het doel kon schieten, maar Den Bebber piste de bal erin, maar daar stond de vlagger nog steeds met de vlag omhoog. Zo stond hij hele middag al onze dag te verpesten. Wat denk je: de scheidsrechter keurt de bal af met als reden ‘dan had Den Dibbes zelf maar moeten scoren’. Waar haalde die scheidsrechter zijn verstand vandaan zeg. We moesten nog 10 minuten en zijn naar de kleedkamer vertrokken, want hier was niet tegen te spelen. Op naar de Unox worst met brood, want dat stond vandaag op ons menu.
Maar nu nog even een feitje: vandaag moesten we de nieuwe tenues passen en nu weten we dat Neeltje Beton 2x XL heeft, maar dat Jerry Bouman 3x XXXL heeft. Grapje Jerry.
Nu wil ik Desley en Gertjan bedanken die hebben vandaag ons versterkt en de moeder van Den Bebber bedankt dat jij dit seizoen onze tenues altijd wast. Een blommeke komt jouw kant uit. Joris van Teus de Pijpensteel komt deze week langs, vrouwke. Zo nu weer op naar de volgende wedstrijd, maar die is pas 8 februari. Namens NOAD 4 wensen we jullie een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar, beste lezers, tot volgend jaar.
Groet, Kees

NOAD’32 4 – GVV’63 3: 4-0 (3-0)
Nog 3 wedstrijd voor de winterstop en vandaag kwam Gameren even draaien op ’t Korenzand. Dat werd het letterlijk: na het fluitsignaal nam NOAD de leiding en daar had Gameren geen antwoord op. NOAD 4 speelde zo sterk de eerste helft dat Gameren nog duizelig in de hoofden is. De combinaties die het vierde in de eerste helft op de grasmat legde, zie je bij eerste nog niet. Nou is dat ook niet zo gek natuurlijk na al die trainingskampen. Rick was weer trefzeker: na 16 minuten was het al raak! Gameren heeft de bal nog maar net uit de goal gehaald en daar is Jerry Bouman, de zoon van onze kantine babe Ans! Met een loeiharde pegel vast in de kruising scoort hij een schitterende goal. Zo probeerde Gameren het nog wel, maar weer 20 minuten later staat er 3-0 op het score bord, ook de ruststand.
Na de wijze woorden van Bertje piel en 2 wissels gaan we weer voor de volgende 45 minuten. Maar Gameren kwam sterker uit de kleedkamer en zette NOAD iets onder druk. Het leek wel een kopie van vorige week, maar wat Gameren ook probeerde onze achterhoede is niet te passeren, want dan moet je onze Loet zien te passeren of die kleine de Kock met zijn afgezaagde pootjes en als laatste kom je dan nog Neeltje Beton tegen! Dat wordt dus lastig voor de tegenstander. Maar in de 68e min d’n Dibbes in actie, alleen op de doelman van Gameren af met links van hem Grad. Dibbes, super dat je de bal afgaf aan Grad, die de bal er zo in kon pissen. Super gedaan, mannen! Zo kon het zomaar gebeuren dat de scheidsrechter dacht ‘verder vernederen is niet nodig, ik fluit maar eens mooi af’.
Volgende werk gaan we naar de buren Wilhelmina, ze staan er niet best voor in deze competitie, maar als NOAD langskomt, weet je nooit wat ze uit de hoge hoed toveren.
Ik moet even wat rechtzetten, ik ben vorige week vergeten een paar spelers voor te stellen, ik werd door 2 man gebeld! Björn Scherff speelt ook mee (nou eigenlijk beter gezegd is hij de oppas van Daan, de zoon van Jerry en dat moet gezegd worden Scherff, dat doe je met veel plezier dat oppassen! Ga zo door) en dan niet te vergeten Jan de Pruis, hoe kon ik Jan nou vergeten. Nou kennen de meesten Jan nog wel van zijn tijd dat hij in het eerste speelde of van zijn gele kaarten of dat de scheidsrechter niet zijn beste vriend was, maar in het 4e was Jan altijd een keurige vent zo iemand die je graag als schoonzoon zou willen.
Dan kreeg ik nog twee vrijgezelle jongens, die ook graag in dat rijtje van Bertje piel wilden: Ruben Bouman, de broer van Manus (maar die is net voorzien van een schone uit Wit-Rusland); Ruben speelt in het eerste elftal, hij is zeer betrouwbaar en niet te vergeten hij zit er financieel goed bij (grapje Bouman) en dan als laatste Roy Bleijenberg – de zoon van. Dames effe opletten: Roy woont al op zichzelf, dus dat is al mooi geregeld en dames je krijgt er ook nog een gezellige schoonvader bij, dus dames aanmelden bij het NOAD-bestuur. Zo er is weer genoeg gekletst deze week.
Groet, Kees

GRC-14 5 – NOAD’32 4: 3-5 (0-2)
We zullen ons eens een keer voorstellen: de meesten weten wel wie er in dit sterrenteam spelen:
we hebben Rienk die bijna altijd een goaltje meepikt
Jerry de vader van Daan
Neel: één bonk beton in het veld
Manus die verliefd is op een lekker ding uit Wit-Rusland (wel lekker Manus, hoef je ook niet zoveel op de koffie)
Angelo – als hij meedoet – weet altijd wel het doel te vinden
Barry Kusters ook wel naar de naam Bebber superspits
Loetje de zoon van NOAD-legende Henk de Loet en supervoorstopper die niet te passeren is
Onze pieleman Sander die op het middenveld niet te missen is
Grad onze captain die altijd alles goed geregeld heeft en een grote waarde is voor ons team
Dibbes die loopt net zoveel alleen als wij met heel ons team, maar wat ben jij belangrijk voor ons
Martien de Meel, die af en toe meedoet als hij vrij krijgt van thuis
Geert jammer dat hij geblesseerd is dit seizoen, sterkte man
Kees de oudste van het veld, die altijd voor het fruit zorgt, altijd lekker
Carlo die af en toe mee doet, zijn we blij mee
En niet te vergeten Rick die steeds meer luistert naar onze wijze praat ‘laag schieten’, wat hij zaterdag weer vergat, de lat bij GRC staat nog te trillen
En dan hebben we nog Maikel Mouthaan die dit seizoen nog niet gespeeld heeft ivm veel last van zijn schouder.
(Zijn er nog vrijgezelle vrouwen? We hebben nog een paar leuke zorgzame, lieve, rijke mannen in de aanbieding: Rick, Manus (is net voorzien), Maikel, Angelo en we hebben er nog één: Bert onze vlagger als je niet te hoge eisen stelt, maar hij kan heeeeel lief zijn. Je mag je melden bij het NOAD-bestuur.)
Robbert onze Pool, jammer dat hij ook geblesseerd is
En zeker niet te vergeten Peter-Jan de grootste man van ons team die een grote waarde voor ons team is
Bert onze leider die soms een kort lontje heeft, maar Bert we zijn blij met jou als vlagger
René Bouman – de broer van – die altijd met Sander voor de gezelligheid zorgt
En dan nog Joris de zoon van Teus de Pijpensteel die man staat als een huis in zijn goal.
En nu nog effe over de wedstrijd. Wij domineerden de eerste helft, GRC had ogen te kort, zo werd er door ons gespeeld! Het was tiki-taki voetbal waar GRC geen vat op kon krijgen. Zo gebeurde het dat we met 0-2 de rust in zijn gegaan, wat was het een mooie eerste helft.
PJ en Kees werden gewisseld voor Manus en Jerry . De 2e helft kwam er bij GRC een ander team uit de kleedkamer, ze zetten NOAD onder druk wat al snel resulteerde in 1-2. NOAD werd weer scherp en maakte de 1-3. Mooi zitvoetbal Angelo. GRC zette alles op alles om te scoren, maar daar was onze snelle Bebber weer en 1-4. Wij verslapten en zo kon het gebeuren dat het 5 minuten later 3-4 was. Ho effe dachten wij, daar moet verandering in komen en daar werd den Dibbes aangespeeld, maar GRC legden hem over de knie en dat betekende een penalty. Daar moest onze laatste man aan te pas komen: Neeltje Beton. En ja hoor 3-5, dat was ook gelijk de eindstand voor deze dag.
Jongens, jullie hebben een topwedstrijd laten zien. Volgende week verwachten we GVV’63.
Groet, Kees

ACHILLES VEEN 3 – NOAD’32 4: 2-1 (1-1) – 17/11/2018
Het is alweer 4 weken geleden dat we een wedstrijd speelden. We hadden een paar afzeggers, zij hadden andere verplichtingen: ze moesten naar die ouwe man met witte baard, haha.
Maar goed, nu even over de wedstrijd. Onze tegenstander is een ploeg die al meer dan 10 jaar met elkaar speelt, dus dat zou voor ons nog wel eens lastig kunnen zijn. De scheidsrechter fluit. Veen is sterk aan de bal, ze weten elkaar goed te vinden en daar hebben wij moeite mee. Ze staan meer op onze helft dan wij bij Veen, maar soms lukt het ons om het Veen ook lastig te maken. Zo ook in de 26e minuut: onze snelle Rick gaat weer als een haas over het veld en daar had Veen geen antwoord op. Zo kon het gebeuren dat Rick de 0-1 maakte, geheel tegen de verhouding in. Daar komt bij Rick had voor de wedstrijd goed geluisterd hoe hij moest scoren: laag schieten! Haha Rick super gedaan!
Veen zette weer aan om de gelijkmaker te vinden wat ze tegenviel, want de verdediging van NOAD is niet mis. Zo had Loetje Badr Hari tegen – een boom van een vent – maar Badr hij niks te vertellen tegen Loetje, klasse man.
Maar zo kon het toch gebeuren dat Veen een penalty kreeg en die werd ook benut (1-1). Zo zijn we de rust in gegaan.
Na de rust komt NOAD sterker uit de kleedkamer en zetten we Veen een klein beetje onder druk. We hadden in het veld Alex van linksback op het middenveld gezet en dat leverde mooie momenten op. Zo ook de actie met d’n Dibbes die al een mooi kans had om te scoren, maar hij gaf de bal aan Alex, maar Alex dacht weet je wat ik geef hem door aan Grad. Grad kon de bal er zo in pissen, maar Grad had zijn schoenen wel aan, maar de dozen zaten er nog om. Hij schiet de bal voor een leeg doel naast. Was maar goed dat de grond zo droog was, anders zakte hij er doorheen, zo schaamde hij zich. En zo had Grad nog een mooi moment in gedachten. Een omhaal, alleen was er geen bal te bekennen hahaha.
Maar goed, zo kon het toch gebeuren dat Veen er eentje bij ons in het net speelde (2-1). Dat was ook de eindstand.
Jongens, jammer dat we verloren hebben, maar er is super gewerkt vandaag, behalve Sander die had zijn dag niet vandaag. De reden die hij opgaf, was dat hij de sportschool had bezocht en daar zijn kruit al verschoten had. Op naar volgende week boys: GRC!
Kees de Kock

KERKWIJK 4 – NOAD’32 4: 1-3 / 26-05-2018
Nog 2 wedstrijden voor de boeg. Drie weken geleden hadden we berekend dat we vandaag kampioen zouden worden als we alles zouden winnen, maar zoals jullie weten, waren we vorige week al kampioen. Maar voor vandaag stond er van alles op de planning: eerst om 12 uur een brunch, met z’n allen lekker gegeten. Daarna stond Piet Verbeek klaar om ons in Kerkwijk te brengen met de dubbeldekker. Daar aangekomen had de scheidsrechter besloten dat hij 2x 30 minuten voetballen lang zat vond, wat was het warm zeg! Over de wedstrijd is niet zo veel te zeggen: de eerste helft was NOAD beter, maar vergat te scoren. Kerkwijk krijgt 1 kans en dat was meteen raak (1-0). Zo zijn we de rust in gegaan.
Na de rust zet NOAD er de schouders onder en voor Kerkwijk het weet, is de stand 1-3. Zo de 3 punten zijn weer binnen. Snel met Sander onder de douche, want Piet Verbeek stond alweer klaar om ons in Nederhemert af te zetten om daar verder te gaan met de speedboot. Heb je weleens een 10-persoons boot gezien. waar 25 man in zat? Nou dat lukte ons gewoon, hilarisch was dat. Wij vol gas naar NOAD, waar meer dan 200 man ons op stond te wachten; wat was dat superleuk zeg zo’n onthaal. Toen kon het feest pas echt beginnen en dat werd een megafeest! Tijdens het feest hebben we nog even een BBQ aan gestoken. In één woord fantastisch, ook mede dankzij het 3de elftal, wat waren jullie gezellig. Namens het 4de willen we Teus Schreuders bedankt voor de drank, Piet Verbeek voor de bus en NOAD voor hapjes en de drankjes en niet te vergeten Bart onze broodspecialist, wat een lekker brood was dat. Ik zeg het nog één keer: wat was dit een superdag! Top om dat zo mee te maken. Nog 1 wedstrijd jongens en dan zit ons seizoen er op.
Grt Kees

NOAD’32 4 – WILHELMINA’26 5: 3-0 – 19/05/2018
Vandaag komen onze zuiderburen op bezoek. We hadden met onze vrouwen afgesproken dat ze komen kijken, want er zat een klein kansje in dat we kampioen konden worden. Echter dan moest Kerkwijk van Roda Boys winnen. Er waren een paar vrouwelijke supporters die waren niet bij NOAD aan het kijken, maar stonden bij Wilhelmina langs de lijn, hahaha foutje. De wedstrijd begint en NOAD zet Wilhelmina gelijk onder druk. Het duurt dan ook niet lang of de Scherff zet NOAD al op 1-0. Zo hebben we zeker nog wel 10 kansen laten liggen om de voorsprong te vergroten.
In de rust hoorden we al dat Roda Boys met 2-0 voor stond, dat zou betekenen dat we volgende week kampioen zouden worden. We gaan de tweede helft beginnen en zouden de druk wat verhogen om de voorsprong te vergroten. Zo gebeurde het dat d’n Dibbes alleen op de keeper afging, maar daar stak Wilhelmina een stokje voor en haalde d’n Dibbes hard onderuit. De scheidsrechter kon maar 1 ding doen en dat was de bal op de stip te leggen. Dat betekent voor de Neel dat hij weer dat grote veld over mag om de bal op de stip te leggen en ja hoor 2-0. Bij Wilhelmina had men de hoop op aansluiting al opgegeven, maar 2-0 was voor ons niet genoeg. Onze beste spits aller tijden scoorde 3-0; super Angelo. Naarmate de wedstrijd zijn einde naderde, werd naar Aalst gebeld en wat denk je: die stonden met 2-4 achter! Dat betekende dat we na het eindsignaal kampioen zijn! Zo ja dat hebben we met elkaar maar mooi geflikt! We hebben tot nu toe niet één wedstrijd verloren, 2 keer gelijkgespeeld en de rest alles gewonnen, wat is dit al een superseizoen geweest.
Mannen, we maken dit seizoen nog even af tegen Kerkwijk volgende week en daarna nog even een wedstrijd tegen GRC. Laten we dat ook nog even positief afsluiten. Voor degenen die volgende week zin hebben in een feestje: na 16.15 uur is er nog één keer een groot feest bij NOAD. Mannen, top wat jullie dit seizoen hebben gedaan.
Groet, Kees

NOAD’32 4 – WOUDRICHEM 4: 3-2 (RUSTSTAND: 2-1) – 12/05/2018
Namens het 4de feliciteren we NOAD’32 1 met het behalen van hun kampioenschap, knap gedaan hoor!
Maar nu moesten wij nog aan de bak, we waren wel gehavend: twee man zaten bij Max in Barcelona en Jerry moest bij het eerste zijn, maar zonder die gasten lukt het ons ook wel. Angelo was weer blessurevrij en daar verwachten we wel wat van en Jan de Pruis was er voor het eerst bij dit seizoen. Nou was ons zelfvertrouwen weer opgekrikt dit seizoen, maar die was in één keer weg: we moesten weer douchen met Jan de Pruis, ja, daar ging ons zelfvertrouwen ……
Maar laten we het nu eens effe over de wedstrijd hebben. Woudrichem had er niet veel zin in, ze waren maar met 11 man gekomen en ze hebben de Mouthaan bereid gevonden om bij Woudrichem te vlaggen. Het was vanaf minuut één duidelijk dat wij het spel bepaalden, maar na weken aan de kant te hebben gezeten, verwachten we veel van Angelo, maar die was vandaag niet scherp. De ene
na de andere kans zien we naast de paal gaan, maar wel langs de verkeerde kant. Maar daar was Grad die er 1-0 van maakte en de 2-0 kwam van onze gouden wissel Jan de Pruis! Super, Jan en zo dachten we dat het spel gespeeld was, maar daar scoorde onverwacht Woudrichem 2-1.
Na rust werd het voor Woudrichem niet veel beter, want daar was onze messcherpe Rick (3-1). En zo dachten we nog even door te gaan, maar geheel tegen de verhouding in scoort Woudrichem nog een keer (3-2). Dat was ook uiteindelijk de eindstand. Deze week rustig aan doen jongens, want volgende week komen de kanaries op bezoek, dan gaan we weer voor de 3 punten!
Groet, Kees

NOAD’32 4 – RODA BOYS B. 4: 2-2
Vandaag de grote wedstrijd: Roda Boys moest winnen om de aansluiting te houden Afgelopen maandag stuurt Grad ons een app ‘wie doet er mee?’ . Na een uur hadden zich al 23 man aangemeld, dit wordt voor Grad een lastig moment. Het is net als bij het Nederlands elftal een voorselectie van 23 man en er mogen maar 16 man op de lijst! Lastig dus, want je stoot er altijd een paar tegen de kop, maar jongens, bedankt voor jullie begrip.
De wedstrijd begint en Roda Boys zet ons behoorlijk onder druk; echt gevaarlijk zijn ze niet, maar toch hadden we het moeilijk. Echter na 15 minuten zet d’n Bebber een sprint in van eigen helft, hij leek wel op Usain Bolt – de sprinter uit Jamaica! Geheel tegen de verhouding in scoort d’n Bebber 1-0.
Maar Roda Boys geeft niet op en verhoogt de druk, maar ze vergeten te scoren. Daar weet NOAD wel raad mee! Weer gaat die gekke Bebber een sprint aan met als resultaat de 2-0. Zo dachten wij bij 2-0 geeft de tegenstander wel op, maar het zijn net Duitsers; ze zetten er nog een tandje bij! Zo kon het gebeuren dat RB de 2-1 maakt. En dat smaakte bij Roda naar meer en voor wij het wisten was het 2-2 en zo gaan we de rust in.
In de rust bij ons een paar wissels erin. De 2de helft is anders: Roda Boys had hun kruit de eerste helft verschoten, nu waren wij het die het spel bepaalden. Roda Boys is de 2e helft niet meer gevaarlijk geweest. Wij hadden nog wel een grote kans net voor tijd, maar helaas PJ mist voor open doel. Dat was jammer, maar met 2-2 zijn we ook superblij. Roda Boys is in punten niet ingelopen en daar was het bij ons om te doen.
Ik wil de scheidsrechter bedanken, hij hield de wedstrijd mooi kort. We hebben er een trouwe supporter erbij, namelijk Jaap Nieuwkoop ‘de slager uit Rijsik’ .
Vvandaag zijn er 3 gele kaarten gegeven: één voor Robert, onterecht die doet nog geen Pool kwaad, één voor de sympathieke Karel Bauman en één voor Kees, die Karel uitzwaaide en dat mocht niet……
Jongens, vandaag is er superhard gewerkt en de stap naar het kampioenschap komt steeds dichter bij. Klasse, mannen.
Groet, Kees

SPARTA’30 3 – NOAD’32 4: 0-2 (RUSTSTAND: 0-1)  – 28/04/2018
Vandaag weer een belangrijke wedstrijd tegen Andel dat op de 3de plaats staat en waar wij thuis gelijk tegen speelden. Andel speelde toen met 12 man, Dimon scoorde in eigen doel haha . Maar vandaag was ons elftal compleet. Daarvoor wil ik wel Joris bedanken die terugkwam van vakantie en René die weer van de partij was; bedankt mannen!
Andel wilde vandaag wel, maar kwam kwaliteit te kort tegen dit machtige NOAD 4. Het was vanaf minuut één duidelijk dat wij het spel bepaalden, de hardwerkende Bebber en messcherpe Rick die voorin vele kansen kregen, maar iedere keer de bal naast het doel zagen gaan. Maar daar was Geert, hij valt niet altijd op bij het 4de, maar is wel belangrijk voor ons team en die in AEL, in zijn eigen dorp, wel voor de 0-1 zorgde Haha.
Maar Andel gaf niet op bij de 0-1 achterstand. Zij namen het spel over en we kwamen wat onder druk te staan. Een speler van Andel dacht de Loet te passeren, maar die dacht daar anders over en pakte hem stevig vast. De scheidsrechter kon niet anders dan geel geven, terecht hoor, rood had ook niet misstaan. En zo zijn we de rust in gegaan.
Na een vette toespraak van Bertje zijn we weer met 10 man het veld op gegaan, want Loetje moest nog 8 minuten zitten. Maar ook met 10 man had Andel geen kans. Vanachter uit werd er goed spel gespeeld en onze middenvelders hebben veel werk verzet. Het was d’n Dibbes die de bal bij Sander bracht en die maakte er 0-2 van. De rest van de tijd is Andel niet verder dan hun 16 meter lijn geweest.
Jongens, vandaag zijn we weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen, maar aanstaande zaterdag komt Aalst nog even langs voor een pak slaag. Ik ben trots op jullie, dat we met elkaar zo ver zijn gekomen en dat we er ook als team voor gaan.
Groet, Kees

WELL 4 – NOAD’32 4: 1-5 (RUSTSTAND: 1-3)
Vandaag naar Well toe. Dit team staat wel onderaan, maar we blijven op onze hoede. Vandaag was alleen Bart er niet bij, die moesten we afstaan aan het 2de. Het weer was vandaag weer goed. Na het fluitsignaal waren wij degenen die het spel bepaalde. Zo gebeurde het dat Well na 18 min tegen een achterstand aankeek. Den Dibbes zorgde voor de 0-1; even later de 0-2 van Angelo, maar geheel tegen de verhouding in maakte Well 1-2. Even niet opletten en daar maakte Well goed gebruik van. Echter Den Dibbes kon daar niet mee leven en maakte er gelijk 1-3 van, waarna de scheidsrechter floot voor de rust.
Bij ons werd er gewisseld: Scherff eruit, ja die had het volgehouden 45 min spelen en weet je hij is 2 ons lichter, je zag het gelijk, hij liep een stuk lichter 😉 Robert eruit, daar kwam Kees voor in de plaats en onze messcherpe Rick en Geert kwamen er ook in . Na het fluitsignaal was het NOAD dat weer de leiding nam en daar was Grad die na 5 min spelen alweer het net wist te raken (1-4). De kracht was bij Well verdwenen en daar was Rick die het net ook wist te vinden (1-5). De scheidsrechter vond het wel best na 70 min gespeeld te hebben en fluit de wedstrijd af.
Jongens, volgende week komt er een belangrijke wedstrijd tegen Andel uit, daar moet het gebeuren.
Groet Kees

GJS 7 – NOAD’32 4: 0-3 (14.04.2018)
Vandaag gaat de reis naar Dalem, zonder de Dibbes, de Scherff en onze Sander die liever bij het eerste op de bank gaat zitten. De gemiddelde leeftijd van onze tegenstander is 20 jaar, dus dat belooft niet veel goeds. Echter Grad verzekerde ons ‘ze zijn wel jong, maar kunnen er niks van’. Nou, daar kwam hij na de wedstrijd op terug. Ze hadden niet één long in hun lichaam, maar volgens mij wel drie! Wat bleven die gasten lopen zeg!
Maar goed, even over de wedstrijd: we werden naar een wei gestuurd met witte lijnen erom, het gras stond zo hoog dat de bal niet vooruit wilde. Het was duidelijk dat GJS er zin had vanmiddag. Ze waren fel en daar konden wij slecht mee omgaan. Wij lieten ons meeslepen met hun spel, waardoor wij dus slecht in ons spel kwamen. Maar daar was onze messcherpe Rick, hij zorgde voor de 0-1. Ppfff dachten wij. dit moeten we verder uitbouwen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. GJS zette nog een tandje erbij, waardoor wij maar niet in ons spel kwamen. Echter net voor rust wisten we toch nog een keer te scoren.
Na de rust dachten we nu gaat het wat beter met ons, maar daar stak GJS een stokje voor. Ze wilden maar niet opgeven, ons spel was vandaag niet best, maar onze Angela wist toch het doel te bereiken en scoorde (0-3). Dat was uiteindelijk ook de eindstand.  Jongens, ondanks dat we niet ons beste spel speelden , hebben we weer 3 punten.
Groet, Kees

NOAD’32 4 – Kerkwijk 4: 6-0 – 03/03/2018
Vandaag weer de wei in; wat is het een lekkere temperatuur! We hadden 18 man vandaag, dus dat was geen straf om op de bank in de zon te zitten. Kerkwijk ging er vol in vandaag, maar was niet opgewassen tegen het sterke NOAD en al snel viel daar het doelpunt 1-0, maar wat Kerkwijk ook probeerde verder dan de middellijn zijn ze niet geweest en zo werd de eindstand 6-0 . Dit was een leuke sportieve wedstrijd.

ACHILLES VEEN 4 – NOAD’32 4: 2-2 – 10/03/2018
Vandaag uit naar Veen! Kijken of Veen nu wel met hun 4de elftal het veld in komt. De wedstrijd begint en het dus duidelijk waar Veen op uit is: weer alles raken wat een rood shirt aan heeft. Nou dat is gelukt hoor, ons spel was de eerste helft niet best en daar speelde Veen goed op in. Zij waren fel en het eerste doelpunt kwam al snel voor Veen (1-0). Wij probeerden het wel om druk te zetten, maar dat lukte niet echt. Toch kregen we na 25 spelen een penalty cadeau (1-1).
Nu dachten wij dat we door konden, maar niks daarvan. Dimon hield de hand vast van Veen in onze 16 en wat denk je penalty voor Veen. Ja, de scheidsrechter dacht als NOAD een penalty krijgt, dan Veen ook (2-1). Zo zijn we de rust in gegaan.
De tweede helft zouden we het anders gaan doen, 3 wissels, maar wat we nog niet wisten; Veen had vanuit de kleedkamer meegekregen alles wat een rood shirt aan heeft, die schop je met de grond gelijk. Dit leek niet eens meer op voetbal. Als je het voor elkaar kreeg om iemand te passeren zonder dat ze je raakten, dan kwam je de volgende tegen en dat was altijd raak. Wat een zielige vertoning zeg en daar kwam natuurlijk bij dat ze weer eens en ander elftal het veld in stuurde. Het derde was vrij, dus ja. Maar gelukkig is het ons toch nog gelukt om er 2-2 van te maken; meer zat er niet in vandaag. Jongens, ik ben blij dat wij zo sportief hebben gespeeld vandaag dat er bij ons niemand uit is gestuurd en dat er bij Veen drie spelers met geel zijn bestraft.
Groeten, Kees

NOAD’32 4 – Achilles Veen 4: 5-0 – 27/01/2018
Vandaag weer onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. We zijn voor de winterstop bovenaan de ranglijst geëindigd, dus gaan we proberen om dit in het nieuwe jaar voort te zetten . Vandaag moeten we het zonder Björn , de Loet en Joris doen die op vakantie op.  Ja, die jongens zijn echt aan vakantie toe, moeten altijd zo hard werken 😏. Maar zonder deze jongens gaan we toch met goede moed het veld in. Voor Joris hebben we nu Bob gehaald, ook niet de minste, en René Bouman wilde zijn talenten nog wel een keer laten zien aan Veen. De wedstrijd begint en het is voor beide ploegen even aftasten, maar na 3 minuten krijgt René de bal, bedenkt zich geen seconde en ramt de bal keihard tegen het net bij Veen (1-0). We gaan weer verder met spelen en waar Veen alleen maar mee bezig was om bij de Bebber en d’n Dibbes hun poten af te zagen,  had onze Dibbes daar een antwoord op. Na 15 minuten spelen, straft hij het af met de 2-0. Toppie dibbes ! Veen probeerde het nog wel, maar was niet opgewassen tegen ons, ondanks dat ze met hun 3de elftal zijn gekomen in plaats van hun 4e. Maar daar was onze snelle Rik, die er weer eens als een haas vandoor ging en de 3-0 maakte. Veen was nog niet klaar met onze benen af te zagen, want nu legden ze de Bebber weer plat in de 16m en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. En onze penalty-specialist is de Neel, hij moest helemaal het veld over om een penalty te nemen: 4-0 was een feit. De Neel buiten adem weer terug op zijn positie ‘hij staat laatste man ‘ dus dat was een hele trip voor hem . Na 45 min gespeeld te hebben waren we aan een bakkie thee toe.
De 2de helft begint en is nog maar 2 min bezig en daar krijgt PJ een kans voor open doel. Hij had in gedachten de bal vast in de kruising te schieten, maar hij had de schoenendoos nog om zijn voetbalschoenen zitten… Hij geeft die bal een schop, wij al met onze handen omhoog, maar wat denk je? Hij schiet net naast, was eigenlijk niet mogelijk, maar toch lukte het hem en weet je ook waar de bal terecht kwam ? Nog zeker 5m van de corner vandaan, zodat Veen een ingooi had. Haha PJ geintje! Maar goed, we waren vastbesloten om Veen nog verder onder druk te zetten, wat niet helemaal mee viel in de 2de helft. Maar wij hadden onze stevige verdedigers, die bijna niet te passeren waren. Het lukte ons toch nog om er één in te prikken en daar was onze Manus voor de 5-0, wat ook onze eindstand was.
Jongens, het was weer een leuke wedstrijd vandaag. Op naar de volgende wedstrijd tegen Kerkwijk!
Kees de Kock

NOAD’32 4 – NIVO SPARTA 7: (RUSTSTAND: 0-0) – 25-11-2017
Wat was het koud vandaag, maar daar geven wij niet om. Wel een extra thermoshort aan, maar goed we hadden er weer zin in. Aangekomen op het veld kijken we tegen een gemiddelde leeftijd van 25 jaar aan… Dat belooft niet veel goeds. We hadden een paar afzeggers, waaronder Joris die geblesseerd is, maar die toch onder de lat is gaan staan.
De scheidsrechter geeft het fluitsignaal dat we beginnen en na 5 minuten is al duidelijk dat wij het spel maken vandaag. Nivo Sparta is in de eerste helft niet veel bij ons in de 16 geweest. NOAD had wel kansen, maar benutte die niet. Zo gaan we de rust in met 0-0.
In de rust sprak Bert ons effe toe. Niet dat zoiets helpt, maar goed hij doet zijn best. In de tweede helft moeten we Dibbes afstaan aan het tweede elftal, die dan 1-0 voor staan. Dibbes erin en voor hij het weet staan ze 1-2 achter!
Maar goed, wij moeten zonder Dibbes beginnen en voor Nivo Sparta het weet kijken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Met een mooi schot van onze Neel, een schitterend doelpunt, en 5 minuten later scoort Rik. Deze zat er ook goed in, deze keer wel raak!
We waren lekker bezig, maar na 20 minuten kwam Dibbes weer terug van het tweede om het bij ons af te maken. Maar hij kwam erin en ons spel zakte weer naar een ander niveau. Grapje Dibbes.
Al met al hebben we lekker gevoetbald vandaag. Op naar de volgende wedstrijd, de kanaries uit!
Kees de Kock

RODA BOYS/BOM 4 – NOAD’32 4: 2-3 (RUSTSTAND: 1-3)  – 07-10-2017
Drie weken geleden begon onze eerste wedstrijd. We hadden een luxe probleem: genoeg mannen. Heel mooi natuurlijk als je zo je competitie kan beginnen, maar 3 weken later zijn er geen 10 man meer over. Ze hebben allemaal wel wat en diegenen die mee wil doen vandaag kan niet langer dan een helft spelen, dat belooft niet veel goeds voor vandaag.
Maar Grad kijkt nog eens goed in zijn telefoon en vindt daar wat oud spelers. Bjorn Scherff en Kees de Kock staan al wel 2 jaar stil, maar waren bereid om de voetbalschoenen uit het vet te halen. Wat Grad nog niet wist, is dat deze personen wel de belangrijkste spelers werden vandaag. Zo hadden we genoeg mannen om te starten, in de 2e helft komen er nog wat mensen bij. We vertrokken naar de pont om daar alvast aan de warming-up te beginnen. Aangekomen bij de Boys maakt Bert de piel de opstelling bekend. Bjorn en Kees staan in de basis, dan weet je al genoeg. De scheidsrechter was duidelijk: voetballen en niet zeiken, nou doen we dat toch nooit, dus dat was niet voor ons bedoeld????
Het was na het fluitsignaal duidelijk dat Roda Boys beter is, maar dat wil niet zeggen dat NOAD niets deed.
Na 15 minuten speelt de back van Roda de bal terug op hun keeper, maar hij had Bjorn over het hoofd gezien. Bjorn blijft koel en passeerde de keeper: 0-1 tegen de verhouding in.
Roda Boys zet ons nog meer onder druk en gaat voor de gelijkmaker, maar wat ze bij Roda niet wisten was dat wij er heel snel uit komen, en zo stuurde Jerry Kees weg van eigen helft, met die korte pootjes van hem. Maar hij was sneller dan Max Verstappen op de 50m. Kees gaat naar de 20m met heel Roda achter hem aan, draait daar nog eens om 2 man heen en schiet met links over de keeper heen: 0-2, wat een wereldgoal. Nou was Roda echt geknakt zeg, maar ze gaven niet op en gaan voor de 1-2. Geheel tegen de verhouding in stuurde Kees de Dibbes weg en die schiet tegen een hand van een Roda speler in de 16m en krijgt en penalty mee. Daar wist Jerry wel raad mee en 0-3 was en feit. Toen had je die koppen van Aalst moeten zien, heerlijk! Maar Roda Boys gaf niet op en ging er weer voor. Kees loopt in eigen 16m tegen de aanvoerder van Roda aan. Die gaat liggen natuurlijk en je raadt het al: een penalty voor Roda, 1-3. De scheidsrechter fluit daarna snel af voor een bakje slappe thee.
In de rust gaan Jerry, Bjorn en Kees naar de douche, want er waren weer wat anderen bij gekomen: Geert, Rick en Sander gaan er in.
Na de rust ging Roda Boys er vol tegen aan, na 10 min werd het dan ook 2-3. Het weer werd er ook niet beter op, maar daar geeft NOAD niet om, ze zetten alles in het werk om de 3 punten mee naar huis te nemen, en dat lukte ook.
Jongens, ga zo door! Jullie hebben een leuk team dat er vol voor gaat en op naar de platte kar!
Kees

GDC 5 – NOAD’32 4: 2-5 (RUSTSTAND: 1-2) – 12-11-2016
Vandaag uit naar Eethen. Ruststand 1-2. Op een voorzet van Chris scoort Ian de 0-1. Goed voetbal van GDC en de 1-1 is een feit. Vlak voor rust scoort Grad op aangeven van Rik de 1-2.
De 2de helft. We gaan gelijk weer aanvallen. Na een steekbal van Jerry scoort Ian de 1-3.
Een penalty tegen 2-3. Gelijk na de aftrap krijgt Geert-Jan de bal mee en maakt de 2-4. Julian verovert de bal op het middenveld en scoort zelf de 2-5. Spelers van vandaag waren: Joris, Corné, Hassan, Robbert, Geert-Jan, Kloos, Julian, Jerry, Ian, Scherf, Grad, Bruce, Rik, Chris, Manes.
Grad

NOAD’32 4 – KERKWIJK 4: 5-3 (RUSTSTAND: 4-0) 06-12-2014
Vandaag op het hoofdveld tegen Kerkwijk, uit hadden we met 0-11 gewonnen, maar toen lukte alles. Dus nu niet de tegenstander gaan onderschatten. We begonnen slecht aan de wedstrijd, Kerkwijk komt in de eerste 5 minuten 2x voor de keeper, maar mist telkens. Na 10 min spelen komen we toch op 1-0 door Erik. Maar we gingen niet beter spelen, iedereen liep uit zijn positie. Na 30 min wordt er een Kerkwijk speler voor 10 min uitgestuurd. En dan gaan we 10 min vol op de aanval spelen en zo liepen we uit naar 4-0. En ongelofelijk Bert scoort ze alledrie. Zo gaan we de rust in met 4-0.
De tweede helft beginnen we weer heel slecht, we komen nog op 5-0 door Wimke de Schipper, een wereldgoal. Na de 5-0 denken we niet meer aan verdedigen. Kerkwijk komt nog terug tot 5-3. En zo pakken we eindelijk weer 3 punten.
Spelers: John, Wim, Antoine, Carlo A, Paul, Dick, Neel, Jan, Bert, Erik, Peter Jan. Wissels: Jim, Luuk, Joost, Carlo L. Vlagger: Henk. En Jim v Ommen bedankt voor het meedoen.
Afwezig: Rienk, Nico, Gerben, Frank, Huub, Gerard, Kees, Andre.
John

ALMKERK 6 – NOAD’32 4: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0) 08-11-2014
Vandaag op het hoofdveld van Almkerk speelden we een belabberde pot voetbal op het kunstgras. Zat geen beweging en tempo in het spel van ons 4e. De eerste 15min waren we wel de hele tijd in balbezit, maar alleen op onze eigen helft, Almkerk kreeg een paar kleine kansen door fouten van ons. Na 25 min komt Almkerk op 1-0, door slordig uitverdedigen aan onze linkerkant.
En in de 35e min kregen we onze eerste kans, maar PJ zijn lob ging naast.
2e helft beginnen we hoe we de 1e helft al speelden, na 5 min krijgen we een penalty tegen en zo komt Almkerk op 2-0. Wij proberen wat aan te dringen, maar doen Almkerk geen pijn. Na 70 min komen we toch op 2-1 door Erik. En in de 85e min had Luuk de gelijkmaker op zijn schoen: een mooie lob waar de keeper maar net met zijn vingertoppen aan kon. En zo verliezen we vandaag de wedstrijd waar we bijna geen kans hebben gecreëerd.
Spelers: John, Bert, Carlo, Rudy, Paul, Corne, Dick, Gerard, Nico, Peter jan, Erik. Wissels: Wim, Antoine, Luuk, Joost, Kees. Leider/vlagger Henk. Afwezig: Jan, Carlo, Gerben, Frank, Andre, Huub, Rienk.
John

NOAD’32 4 – NIVO SPARTA 8: 2-3 (RUSTSTAND: 0-3) 01-11-2014
Vandaag eindelijk weer een wedstrijd na 2x te zijn afgelast en wel tegen het beruchte Nivo Sparta. We begonnen vandaag net met 11 man, heel veel hadden er afgemeld om verschillende redenen. Rudi Kant was bereid om ons de 1e helft te helpen, Rudi dank hiervoor. We begonnen slap aan de wedstrijd wat resulteerde dat Nivo steeds aan de bal was. Ze kregen een paar goede kansen en na 10 min resulteerde dat in een 0-1 achterstand. Bij ons zat er de 1e helft niks geen beweging in, want 3x keer naar elkaar overspelen was al lastig. Na 20 min schiet Nivo weer op de goal en na de 2e poging gaat ie er alsnog in. Wij werden toen weer een beetje wakker en begonnen nu ook wat meer te voetballen. En dat resulteerde bijna in een goal: Erik kopte op de paal. Jammer, want dit was een goede kans.
In de 42e min moet Nivo een penalty krijgen, maar de scheids geeft voordeel en de kans alleen voor de keeper wordt tegen de keeper aangeschoten. Met 2-0 rusten zou mooi zijn, dan hadden we niks te klagen, maar in de 45e min krijgt Nivo wel een penalty, een terecht gegeven penalty en zo wordt het 0-3. En is het gelijk rust.
In de tweede helft komen Mike, Huub en Kees erbij. We krijgen de overhand in het spel en dat resulteert in kansen. We laten de bal nu goed rondgaan en dat resulteert in een doelpunt van Erik. Er worden daarna nog 2 doelpunten gescoord, maar telkens wordt ie afgekeurd voor buitenspel. Na 80 min maakt Carlo de 2-3. Dus nog 10 min volle bak. Zij komen met 10 man te staan na een overtreding en terecht geel. We proberen voor de gelijkmaker te gaan, maar helaas wil het niet lukken. We hebben de wedstrijd in de 1e helft verloren. 2e helft speelden we een stuk beter. Peter Jan van Wijk, Johan Vos en Rienk de Waal kwamen er ook nog in de 2e helft. Jongens bedankt dat jullie mee wilden doen. Spelers: John van Bergeijk (c) ,Wim Nieuwkoop, Frank Jiskoot, Paul Bartels, Rudi Kant, Gerard vd Velden, Corne Vermeulen, Carlo Lagrouw, Dick de Graaff, Erik van Giessen, Bert van leeuwen.
Wissels: Kees de Kock, Huub Blom, Johan Vos, Mike de Vaan , PJ van Wijk, Rienk de Waal. Leider: Henk vd Bogaard. Afwezig: Joost vd Pol, Nico Arendse, Luuk Bouman, Antoine v Bergeijk, Jan Bleijenberg (bang), Gerben Timmermans, Andre vd Bogaard, Carlo Arendse.
Zaterdag a.s. spelen we om 12.30u uit tegen Almkerk 6.
John

NOAD’32 4 – SPARTA’30 5: 3-1 (RUSTSTAND: 2-1) 11-10-2014
Vandaag de wedstrijd tegen Sparta op een regenachtige zaterdag. We begonnen aardig aan de wedstrijd en na 4 min hadden we een penalty moeten krijgen. Erik werd aangetikt, maar de scheidsrechter wuifde het weg. We bleven druk uitoefenen op Sparta en dat resulteerde niet in goals, maar wel in 2 à 3 goede mogelijkheden voor Erik en Luuk. Maar na 20 min kwam Sparta steeds meer opzetten en kreeg een paar goede kansen. Van die kansen werd er één benut, een mooie goal, een stift over de keeper. We proberen weer de aanval te zoeken en krijgen een vrije trap aan de linkse kant. Corne gooit de bal voor en Erik kopt hem tegendraads in; een geweldige goal (1-1). Toen 3 min later wil Erik op doel schieten en de keeper gaat naar de hoek en via de hak van een Sparta-speler rolt de bal zo door het midden in de goal (2-1). Dat was tevens de ruststand.
De tweede helft begint Sparta te drukken, wij komen er niet meer onderuit en Sparta krijgt kansen, maar benut er geen. Een sporadische uitval van NOAD: Nico geeft hem prachtig voor en Dick hoeft maar van 2 meter afstand zijn hoofd er tegenaan te zetten en we komen op een comfortabele 3-1.
De laatste 10 min probeert Sparta nog wat, maar komt niet meer tot scoren. Dus weer 3 punten erbij voor ons 4e. De volgende wissels waren er: Paul, Dick, Kees, Bert kwamen er de 2e helft in voor Antoine, Luuk, Carlo en Corne.
Spelers: John van Bergeijk , Antoine van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Carlo arendse, Jan Bleyenberg, Nico Arendse, Carlo Lagrouw, Gerard v/d Velden, Corne Vermeulen, Erik van Giessen, Luuk Bouman.
Wissels: Dick de Graaff, Kees de Kock, Paul Bartels, Rienk de Waal, Bert van Leeuwen.
Afwezig: Frank Jiskoot, Joost v/d Pol, Gerben Timmermans, PJ van Wijk, Huub Blom, Andre v/d Bogaard.
Stand:
1. NOAD’32 4-12
2. Altena 5-12
3. Sparta 30 5-10
4. Nivo Sparta 5-10
5. Zuilichem 5-9
6. Gvv 63 3-6
7. Roda boys 4-6
8. Woudrichem 3-3
9. Sleeuwijk 5-3
10. GRC 5-3
11. Almkerk 5-3
12. Kerkwijk 5-0
John

NOAD’32 4 – WOUDRICHEM 5: (RUSTSTAND: 1-1) 27-09-2014
Vandaag speelden we thuis tegen een lastige tegenstander, ze zaten er kort op deze middag. En Woudrichem had een paar goede voetballers in hun midden, bijvoorbeeld de spits. Echter wij hebben Frank in ons team en die wist er aardig raad mee om hem aan banden te liggen. Wij speelden vandaag 4-4-2, maar hadden niet echt diepgang in ons spel. Corné speelde vandaag linksback wat hij aardig deed. Woudrichem kreeg een paar beste kansen om op 0-1 te komen, maar konden hem niet maken. Zoals altijd valt ie dan aan de andere kant, voor ons de goede kant. Een mooie voorzet en Gerard kopt de bal fantastisch binnen; zo komen we toch weer op 1-0. Woudrichem blijft drukken om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en die valt ook in de 40e min. De spits wordt op randje 16 aangespeeld en draait weg bij Frank en haalt voortreffelijk uit (1-1). We gaan de rust in met 1-1; daar mochten wij blij mee zijn.
De tweede helft twee wissels aan onze zijde: rechtsback Jan en rechtshalf Nico gaan eruit en in de plaats komen Wim en Dick. We proberen weer wat beter elkaar te zoeken en met Huub als aanspeelpunt op de midden gaat dat goed: we krijgen weer een paar kansjes. Maar we moesten goed op blijven letten op hun aanvallen, want ze kwamen er soms gevaarlijk uit. In de 70e min een mooie voorzet en Erik maakt hem goed af zo komen we op 2-1.
Maar na de 2-1 gaan we te ver achteruit zakken en Woudrichem blijft maar komen, maar soms met kunst- en vliegwerk houden we het vast. Ze krijgen op het laatst nog twee vrije trappen op een meter of 18 van doel, maar de gelijkmaker valt niet. Als ploeg hebben we hard geknokt en de overwinning binnengesleept, sommige spelers liepen op hun laatste benen. Toen floot scheidsrechter Kees Versteeg af en waren de punten binnen. Kees goed gefloten deze middag. Luuk kwam er ook nog in voor Corné een kwartier voor tijd.
Spelers: John van Bergeijk, Gerben Timmermans (C), Jan Bleijenberg, Corne Vermeulen, Frank Jiskoot, Huub Blom, Gerard vd Velden, Carlo Lagrouw, Nico Arendse, Bert van Leeuwen en Erik van Giessen. Wissels: Luuk Bouman, Dick de Graaff, Wim Nieuwkoop en Rienk de Waal. Leider: Henk vd Bogaard.
Afwezig: Carlo Arendse (3e mee), Kees de Kock, PJ van Wijk, Andre vd Bogaard, Joost vd Pol, Paul Bartels, Antoine Van Bergeijk.
Topscorers: Erik 7, Gerben 3, Carlo 3, Corne 1, Wim 1, Gerard 1, Jp 1.

Stand na 3 speelronden
1. NOAD’32 4 3-9
2. Sparta 30 5 3-7
3. Nivo Sparta 8 3-7
4. Altena 4 3-6
5. Roda boys/bom 4 3-6
6. Zuilichen 3 3-6
7. Gvv’63 5 2-3
8. Sleeuwijk 6 3-3
9. Grc’14 6 2-0
10. Woudrichem 5 1-0
11. Sleeuwijk 6 3-0
12. Kerkwijk 4 3-0

Uitslagen zaterdag 27 september:
GRC’14 6 – Zuilichem 3 : 1-2
Nivo 8- Kerkwijk 4 : 6-2
Almkerk – Altena 4 : 0-5
NOAD’32 4 – Woudrichem 5 : 2-1
GVV’63 5 – Roda Boys 4 : 1-3
Sleeuwijk 6 – Sparta’30 5 : 2-6
John

KERKWIJK 4 – NOAD’32 4: 0-11 (RUSTSTAND: 0-4) 20-09-2014
Vandaag speelden we tegen Kerkwijk, een tegenstander die we niet goed kenden. Kerkwijk begon aardig aan de wedstrijd met een paar kleine kansen, maar na 10 min kregen wij het spel in handen en wisten dit tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Na 20 min viel Bert geblesseerd uit en kwam Luuk het veld in. Wij lieten de bal goed rond gaan deze wedstrijd en dat resulteerde in een 0-4 ruststand met mooie aanvallen en prachtige goals. De rust kwam iets eerder, omdat er plots een wolkbreuk viel.
De tweede helft begonnen we gelijk goed, Kerkwijk kwam er niet aan te pas en het werd al zo 0-5 en nog geen minuut later 0-6. We bleven goed overspelen, soms mag het wat eerder, maar ja. We kregen veel kansen deze wedstrijd en Luuk kreeg ook nog een paar mooie kansen, maar het lukte hem niet om te scoren vandaag. Dat lukte Carlo Lagrouw wel met een fraaie lob. Daarna wilde iedereen met een lob gaan scoren leekt het wel. Carlo Arendse was vandaag ook van grote waarde met zijn ingooien, vond hijzelf. Onze voorstopper Wimke de Schipper kwam fraai op aan de zijlijn en wil een voorzet afleveren en die valt pardoes bij de 2e paal binnen; zo werd de eindstand bepaalt op 0-11. Erik maakte er vandaag weer 3, dus kwam zijn totaal al in 2 wedstrijden op 6 goals, maar Carlo Lagrauw en Gerben Timmermans bleven niet achter en scoorden ook 3x; Corne en Wim elk 1x. Een goede overwinning van de ploeg. Dick kwam er nog in voor Jan en Rienk nog voor Corne.
Spelers: John van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Antoine van Bergeijk, Carlo Arendse, Jan Bleijenberg, Gerben timmermans [C], Carlo Lagrouw, Corne Vermeulen, Nico Arendse, Bert van Leeuwen, Erik Van Giessen. Wissels Rienk de Waal: Luuk Bouman, Dick de Graaff.
Afwezig: Joost van de Pol, Kees de Kock, Peter Jan van Wijk, Gerard vd Velden, Andre vd Bogaard, Frank Jiskoot en leider Henk vd Bogaard.
Doelpuntenmakers 4e tot nu toe in 2 wedstrijden: Erik 6, Carlo 3, Gerben 3, Corne 1, Wim 1, JP 1.
John

NOAD’32 4 – ALTENA 4: 4-3   13-09-2014
Onze 1e competitiewedstrijd was tegen een goed spelend Altena. De 1e helft kwamen wij niet aan voetballen toe, Altena dicteerde het spel. Altena kreeg veel kansen, maar maakte er maar twee. Dus gingen we rusten met een 0-2 achterstand.   De tweede helft was veel beter; we speelden de bal weer lekker over na elkaar. Huub en Gerben verdeelden het spel op het middenveld en onze good old Nico leek wel Alves van Barcelona; zoveel keren liep hij er over. Hij gaf puike voorzetten, waar Erik maar zijn hoofd tegen aan hoefde te zetten. Door zo’n voorzet van Nico en Erik op de goede plaats stond, komen we terug in de wedstrijd (1-2). Door een zeldzame uitbraak van Altena in de 2e helft komen ze toch weer op 1-3. Toen was er nog 20 min te spelen en NOAD ging steeds meer drukken, wat resulteerde in de 2-3 en paar minuten later werd het al 3-3. Erik was opnieuw de doelpuntenmaker. En twee minuten voor tijd maakte JP Arendse de bevrijdende 4-3. De conclusie van de 1e competitie wedstrijd: 1e helft niet goed, 2e helft goed gespeeld en Altena niet meer in de wedstrijd laten komen. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock,  Luuk Bouman, Joost v/d Pol,  John van Bergeijk, Erik van Giessen, Carlo Lagrouw , Rienk de Waal, Antoine van Bergeijk, Nico Arendse,  Gerben Timmermans (C), Frank Jiskoot, Huub Blom, JP Arendse, Bert van Leeuwen , Corne Vermeulen . Leider Henk v/d Bogaard Afwezig: Paul Bartels, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Gerard v/d Velden, Jan Bleyenberg, Peter Jan van Wijk en Andre v/d Bogaard

ACHILLES VEEN 4 – NOAD’32 4: 1-2 06-09-2014 
Deze zaterdag moesten we vriendschappelijk aantreden tegen Achilles Veen. Deze wedstrijd begonnen we deze keer wel goed. Met een paar leuke aanvallen erbij , en we lieten de bal aardig rond gaan. In de 25e min een mooie aanval en Erik maakte er de verdiende 0-1 van. Na de 0-1 kregen we nog een paar goede kansen op de verdubbeling van de score, maar het vizier stond nog niet op scherp. Veen probeerde met counters eruit te komen en één keer waren ze dicht bij de gelijkmaker, maar John voorkwam de gelijkmaker.   De 2e helft begonnen we rommelig, we speelden niet goed meer naar elkaar over. Veen werd steeds gevaarlijker, tweemaal kwamen ze met twee man op onze keeper John af, maar telkens liep het goed af. Rond de 65e min scoorde Achilles Veen de verdiende 1-1.  En na de 1-1 bleef Veen aanvallen en met het goede verdedigen van Kees bleef het 1-1. Daarna werden wij weer wat sterker en Erik maakte met een mooie boogbal de 1-2. Na de 1-2 kregen we nog wat kleine kansen en konden we de wedstrijd op ons gemak uitspelen. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock, Paul Bartels, Luuk Bouman, Joost vd Pol, John van Bergeijk  Erik van Giessen, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Carlo Lagrouw, Gerard vd Velden, Rienk de Waal, Jan Bleyenberg, Antoine van Bergeijk, Gerben Timmermans (C)  . Leider: Henk v/d Bogaard. Afwezig:  Andre vd Bogaard, Peterjan van Wijk, Corne Vermeulen. Bert van Leeuwen, Frank Jiskoot. Topscorers van de oefenwedstrijden: Erik 2x , Gerben 1x  Jan 1x.

NOAD’32 4 – WILHELMINA’26 6: 2-4 30-08-2014
Vandaag speelden we vriendschappelijk tegen het 6e van Wilhelmina; eigenlijk het 5e want ze hebben maar 5 elftallen. Deze middag waren we niet op ons best, ons spel liep van geen kanten. Wilhelmina speelde de bal goed naar elkaar en bewoog ook beter. We gingen rusten met een 0-1 achterstand. De tweede helft was niks beter dan de eerste, dus Wilhelmina telkens ten aanval en veel kansen gekregen. Zo liep Wilhelmina uit naar 0-4. Toen pas kwamen wij weer in ons spel en kregen we een paar kansen. Uit een vrije trap van Joost, die eerst nog tegen de paal kwam en schoot in de rebound onze good old Jan de bal binnen (1-4). Op het laatst kregen we nog een penalty mee en die werd benut door Gerben (2-4); dit was tevens de eindstand. Na de wedstrijd was er een heerlijke BBQ  waar we heerlijk van genoten hebben. Spelers: Wim Nieuwkoop, Kees de Kock, Paul Bartels, Luuk Bouman, Joost v/d Pol, Corne Vermeulen, John van Bergeijk, Erik van Giessen, Dick de Graaff, Carlo Arendse, Carlo Lagrouw, Frank Jiskoot  Rienk de Waal, Jan Bleyenberg,  Gerben Timmermans (C). Leider: Henk v/d Bogaard. Afwezig: Antoine van Bergeijk, Peter-Jan van Wijk, Andre v/d Bogaard, Bert van Leeuwen, Gerard vd Velden.

NOAD’32 4 – SPARTA’30 5: 1-1 (RUSTSTAND: 1-1) 7-12-13
Laten we beginnen met een résumé van vorige week, waarin we thuis met 5-4 hebben gewonnen van Well 3. Een mooie pot met veel èn mooie doelpunten. Voor NOAD 4 scoorden Erik van Giessen (2x), Daniel van Willegen, Gerben Timmermans en Bert van Leeuwen. Deze week werd ook bekend dat Baardwijk 3 vanwege ernstig wangedrag door de club zelf uit de competitie is gehaald. Triest dat ’t zo moet, maar hulde aan het bestuur van Baardwijk voor deze beslissing!
Vandaag voor de 2e keer dit seizoen tegen Sparta 5. Uit werd het 1-1 in een slechte wedstrijd. Voetballend was het vandaag beter, maar veel kansen leverde het allemaal niet op. Het leek een beetje op schaakvoetbal. Bij beide ploegen werd rustig de bal rondgespeeld. Wij probeerden over de grond aan te vallen en Sparta hanteerde veelvuldig de lange bal. De meesten kwamen niet aan of werden onderschept. Toch viel er ééntje goed, wij letten niet op en Sparta weet daaruit te scoren (0-1). Het duurt echter niet lang voor we gelijk komen. Er wordt goed opgebouwd van achteruit, Erik maakt een actie op links en geeft de bal voor. Daniel stapt over en Rico schiet beheerst de 1-1 binnen. Niet veel later een vrije trap van Corné die door Erik mooi tegendraads wordt gekopt, helaas scheert de bal net naast.
Na de rust wordt het spel er niet beter op. Ook wij gaan meer lange ballen spelen, die bijna allemaal een prooi zijn voor Sparta’30. Sparta krijgt de grootste kansen in de 2e helft waarbij Twan en natuurlijk Jarno voorkwamen dat wij met een nederlaag van het veld af zouden stappen. Zelf hebben we in de 2e helft geen kans gecreëerd en dus waren we niet ontevreden met dit gelijke spel. Compliment voor scheidsrechter van Roosmalen. Heel goed gefloten! Volgende week onze laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Woudrichem 6 om 12.30 uur!!
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk,Ruben de Waal, Dick de Graaff, André van den Bogaard, Carlo Lagrouw, Corné Vermeulen, Erik van Giessen, Rico Bouman, Daniel van Willegen, Kees de Kock en Joost van der Pol. Onze vlagger vandaag was Rienk de Waal en leider Henk van den Bogaard.
André van den Bogaard

GDC 5 – NOAD’32 4: 0-4 (RUSTSTAND: 0-1) 16-11-2013-13
Op een voor ons ongebruikelijk tijdstip, 12.30 uur, en een ongebruikelijke ondergrond, namelijk kunstgras moesten we in Eethen aantreden tegen de nummer laatst GDC 5. Ondanks dat wij voetballend veel meer in huis hebben dan GDC, kwam het er totaal niet uit, vooral het eerste uur. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Gerben en een handvol gemiste kansen. GDC deelde enkele speldenprikjes uit, maar ook niet meer dan dat.
Pas in het laatste deel van de wedstrijd namen we eindelijk afstand door een eigen doelpunt van GDC (toch Bert….) en 2 goals, waaronder 1 mooie stift, van John. Eindsom van deze wedstrijd: 0-4 winst, veel gemiste kansen en veel pijn aan knieën, enkels, ruggen en spieren omdat wij, met die ouwe spieren, nooit op kunstgras spelen en dat eigenlijk graag zo houden!
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk, Paul Bartels, Carlo Arendse, Wim Nieuwkoop, Corné Vermeulen, John van Bergeijk, Bert van Leeuwen, Daniel van Willegen, Rico Bouman, Carlo Lagrouw, Rienk de Waal en Henk van den Bogaard(tevens leider).
André van den Bogaard

ALMKERK 7 – NOAD’32 4: 3-7 (RUSTSTAND: 2-4) 9-11-13
Vandaag stond voor ons de uitwedstrijd tegen Almkerk 7 op het programma.. Vorige week was onze wedstrijd tegen Baardwijk 3 afgelast en de 3 wedstrijden daarvoor werden niet gewonnen, dus het werd wel weer tijd voor een driepunter. We stonden al snel met 0-1 voor. Uit een strakke corner van Corné kopte Erik de bal goed binnen. Niet lang daarna kon de aanvoerder van Almkerk vrij aanleggen van zo’n 20 meter en zijn schot valt over onze stand-in keeper Daniel in het doel en het is 1-1. Daniel was bereid om bij afwezigheid van Jarno het keeperstenue aan te trekken, waarvoor nogmaals dank Daniel! Zo’n 10 minuten later staan we weer op voorsprong, na een goede aanval is het John die afrondt voor de 1-2. Bert had geen geluk met 2 ballen op de paal en André raakte met een goed schot ook nog de lat. Een actie van Bert wordt onderbroken met een overtreding in de 16. Penalty. André schiet ‘m goed binnen en we staan met 1-3 voor. Zo’n beetje van de aftrap af “krijgt” Almkerk voor vermeend duwen een penalty en die wordt ook benut en het staat 2-3. Voor rust maken we nog 2-4 en dat gebeurt na een mooie aanval over veel schijven en een prachtige actie van Dick die Bert laat scoren en daarmee z’n eerste doelpunt in het NOAD shirt maakt!
De 2e helft is niet veel anders dan de 1e. Wij zijn voetballend beter en creëren veel kansen, missen er ook aardig wat, maar er wordt ook gescoord gelukkig. Gerben maakt er met een kopbal 2-5 van. Vervolgens geven we gewoon een doelpunt weg en is het 3-5. Dan zien we weer een aanval uit het boekje, weer over veel schijven en uiteindelijk legt Erik de bal terug op Bert, die prachtig de 3-6 binnenschiet. Het slotakkoord van deze middag is voor John die een mooie voorzet van Rico stijlvol promoveert tot doelpunt en de eindstand daarmee op 3-7 brengt. Volgende week spelen we weer een uitwedstrijd en wel tegen GDC 5 om 12.30 uur!!
Wie deden mee: Daniel van Willigen, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Dick de Graaff, Paul Bartels, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, John van Bergeijk, Carlo Lagrouw, Bert van Leeuwen, Erik van Giessen Wim Nieuwkoop en Rico Bouman. Leider: Henk vd Bogaard.
PS: blijkbaar ben ik pas geleden Jan Bleijenberg vergeten te vermelden; dus bij deze een aparte vermelding voor Jan die door een blessure niet mee kon doen, maar toch met ons mee was gegaan naar Almkerk. Volgens sommigen ook alleen maar, omdat Sven niet met het eerste meedeed, maar dat geheel terzijde….. Jan bedankt dat je ons kwam aan moedigen en voor het vlaggen in de 2e helft. Hopelijk ben je snel weer van de partij!
André van den Bogaard

SV CAPELLE 4 – NOAD’32 4: 4-2 (RUSTSTAND: 3-1) 26-10-2013
Vorige week speelde NOAD 4 een uitwedstrijd tegen Sparta’30 5. Deze wedstrijd eindigde in 1-1, doelpunt voor NOAD werd gemaakt door Erik van Giessen. Verder was het een wedstrijd om gauw te vergeten.
Vandaag ging de reis naar Sprang-Capelle, waar ze een werkelijk schitterend nieuw clubgebouw hebben neergezet. Tegenstander was Capelle 4, een team wat qua gemiddelde leeftijd jonger is dan wij en waar heel veel voetbal inzit. De eerste helft werden we af en toe helemaal weggetikt.
Aan de 1-0 ging echter een fout van ondergetekende vooraf. Een terugspeelbal op Gerben werd onderschept, Capelle met 2 man op Jarno af en 1-0 was een feit. Capelle kon naar hartenlust combineren en werd ook constant gevaarlijk. De 2-0 was een loeihard schot van een meter of 20. Wij stelden daar bar weinig tegenover. Eén van de weinige goede aanvallen leverde wel de 2-1 op. Dimon trekt door aan de rechterkant en geeft een prachtige voorzet die voorbij de 2e paal komt. Daar komt André inlopen en met een zweefduik kopt hij de bal tegendraads in de verre kruising! Prachtige van den Bogaard-combinatie (moest in het verslag van Dimon…) Net als de halve omhaal van 2 weken geleden krijgt ook deze het predicaat “wereldgoal”. Capelle hielp ondertussen nog een paar dotten om zeep, maar maakte toch 3-1 door wederom een verwoestend schot van de Capelle spits. Gerben krijgt nog een goede kopkans uit een corner van Corné, maar kopt over.
De 2e helft kwamen John, Carlo L en Rienk in de ploeg. We begonnen veel beter dan Capelle en dat resulteerde al snel in de 3-2. Gerben speelt André in, die gaat een 1-2 aan met John en kan alleen op de keeper af en scoort beheerst z’n 2e van deze middag. Niet veel later gaat ook John alleen op de keeper af en kan 3-3 maken, maar hij schiet voorlangs. We gaan steeds meer risico’s nemen en uit een counter scoort Capelle met een fraaie kopbal 4-2. John wordt door Corné met een briljante steekbal nog een keer vrij voor de keeper gezet, maar ook deze kans gaat voorlangs. Helaas pindakaas. Met een beetje mazzel had er meer ingezeten, maar Capelle was de terechte winnaar.
Volgende week spelen we thuis om 14.30 uur tegen Baardwijk 3.
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Antoine van Bergeijk, Wim Nieuwkoop, Dimon vd Bogaard, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, Dick de Graaff, Erik van Giessen, Bert van Leeuwen, Daniel van Willegen, John van Bergeijk, Carlo Lagrouw en Rienk de Waal. Afwezig: Paul Bartels, Carlo Arendse, Rico Bouman, Frank Jiskoot en Kees de Kock. Leider: Henk vd Bogaard.
André van den Bogaard

NOAD’32 4 – SSC’55 7: 1-2 (RUSTSTAND: 0-1) 12-10-2013
Eerst een résumé van vorige week toen we thuis hebben gespeeld tegen NEO’25 3. Goeie ploeg waar we uiteindelijk met 4-1 van gewonnen hebben middels 3(!) doelpunten van laatste man Gerben Timmermans, waaronder 1 penalty en 1 doelpunt van Roelof vd Velden en na deze 4e overwinning op rij zijn we nog steeds koploper. Vandaag de kraker tegen SSC 7. Ook zij hebben alles gewonnen, zij het dat ze 1 wedstrijd minder gespeeld hebben. We moeten het vandaag doen zonder Paul Bartels, Erik van Giessen en John van Bergeijk, die nog steeds last heeft van een liesblessure.
Het begin was duidelijk voor SSC, zij waren feller dan wij en dat resulteerde al snel in een doelpunt voor SSC, al dan niet buitenspel schoot de SSC spits de bal wel zeer goed in: 0-1. Even later ontsnappen we aan 0-2 als de scheidsrechter deze keer wel het vlagsignaal honoreert en de goal afkeurt vanwege buitenspel. Na wat omzettingen aan onze kant gaat het steeds beter lopen, we winnen meer duels, hebben steeds meer balbezit, alleen tot grote kansen leidt het niet. André kan een keer uithalen, maar raakt de bal niet goed, een voorzet van Jan schampt de lat en een vrije trap van Corné gaat rakelings naast. SSC loert op de counter en zijn daarin steeds gevaarlijk, maar onze achterhoede grijpt steeds tijdig in.
In de 2e helft is er maar één ploeg die voetbalt en dat is NOAD 4. We krijgen ook beste kansen zoals een scrimmage waarbij Gerben op de lat kopt en Jan in de rebound zijn kopbal van de lijn gehaald ziet worden. Een corner van Corné wordt door Bert ineens op de slof genomen, maar belandt op de paal. Carlo Lagrouw krijgt een paar schietkansen, maar ze gaan net voorlangs. Uiteindelijk komen we toch op 1-1 en hoe….. Laatste man André is mee ingeschoven en staat vrij bij de 2e paal als daar wéér een goede voorzet van Jan komt. Aannemen of ineens op de pantoffel? Het wordt het laatste…..een halve omhaal die snoeihard in de kruising vliegt. Wereldgoal!! Vervolgens gaan we voor de winst ook. SSC beperkt zich de gehele 2e helft weer tot counteren en zijn misschien 6x de middellijn over geweest. Eén moment van onoplettendheid levert SSC de 1-2 op, overigens weer beheerst afgemaakt. Met nog een kwartier op de klok gaan we weer op zoek naar de gelijkmaker. SSC verdedigt echter prima en weet de voorsprong te behouden tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fitters. Een onterechte nederlaag, maar wel een heerlijke pot gevoetbald. Supporters bedankt!! Volgende week spelen we in Andel tegen Sparta’30 5 om 14.30 uur. Overigens is Sleeuwijk 9 teruggetrokken uit onze competitie.
Wie deden mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Kees de Kock, Jan Bleijenberg, André vd Bogaard, Corné Vermeulen, Dick de Graaff, Carlo Lagrouw, Daniel van Willegen, Bert van Leeuwen, Carlo Arendse, Wim Nieuwkoop, Frank Jiskoot en Rico Bouman. Vorige week deden Joost vd Pol, Rienk de Waal en Roelof vd Velden mee. Leider: Henk vd Bogaard.
André van den Bogaard

NOAD’32 4 – GOOD LUCK 4: 3-1 (RUSTSTAND: 1-0) – 28.9.2013
Eindelijk weer eens een verslag van de vedetten van NOAD 4! Vorig jaar nog NOAD 5, maar door het opsplitsen van één elftal nu weer NOAD 4 dus. Vergeleken met afgelopen seizoen ook een aantal nieuwe gezichten. Zoals bekend is John van Bergeijk gestopt in ut 1e en is in ut 4e gaan voetballen. Of dit een versterking is, moet nog blijken……
Na een aantal jaren gestopt te zijn met voetballen is het bij Gerben Timmermans toch weer gaan kriebelen en heeft hij bij NOAD 4 zijn rentree op de velden gemaakt, waar wij van NOAD 4 uiteraard zeer content mee zijn. Zoals al gememoreerd is besloten om ut 3e van afgelopen seizoen te splitsen en daardoor zijn wij versterkt met Carlo Lagrouw, Frank Jiskoot en Rico Bouman.
Kees de Kock is, na vorig seizoen al een aantal keren mee te hebben gedaan, nu ook definitief aangesloten bij dit selecte gezelschap. Dan nog een transfer. Bert van Leeuwen is van Brakel naar Wijk en Aalburg verhuisd en heeft besloten zijn club Brakel te verlaten en zijn geluk te gaan beproeven bij NOAD 4. Vorig jaar nog tegenstander van ons en nu medespeler. Welkom Bertje! De “oudere” supporters zullen zich wellicht nog de spijkerharde duels herinneren toen Bert rechterspits was bij Brakel 1 en ondergetekende linksback was van NOAD 1. Wij in elk geval wel…..!
Ook nieuw dit seizoen is het feit dat Henk van den Bogaard onze nieuwe leider is. Wim Nieuwkoop heeft deze taak jarenlang op zich genomen waarvoor dank Wim! Ook heeft Willem-Jan Mouthaan aangegeven, na jarenlang onze vaste grensrechter te zijn geweest, te willen stoppen. Willem ook jij bedankt voor je jarenlange inzet!
Als voorbereiding op de competitie hebben we één pot gespeeld tegen Wilhelmina’26 6 welke afgetekend werd gewonnen met 1-7. Twee weken geleden onze eerste competitiewedstrijd tegen Woudrichem 6. Een goede eerste helft en een slechte tweede helft leverde een 4-2 overwinning op. Goals werden gemaakt door John, Erik, Gerben en de mooiste was van Twan van Bergeijk, tevens zijn allereerste goal voor NOAD 4!
Vorige week werd er uit bij RWB 3 weer gewonnen. Dit keer met 0-4. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Erik (2x), John en Corné.
Deze keer kwam Good Luck 4 op bezoek, een vrij jonge ploeg met een wel heel serieuze warming-up en een heuse yell voor de wedstrijd. Dat hielp allemaal weinig, want na 2 minuten stond het al 1-0. De bal ging hoog richting strafschopgebied van Good Luck, keeper roept, maar John zit er nog net met z’n punt tussen, omspeelt daarmee de keeper en tikt simpel de 1-0 binnen. Niet veel later kopt Erik uit een corner van Corné snoeihard op de paal en in de rebound mist Bert ook voor de 2-0. Echt veel kansen krijgt Good Luck niet en anders is onze betrouwbare sluitpost Jarno altijd alert. De eerste helft wordt vooral gekenmerkt door veel overtredingen, veel gezeur, opstootjes en dus weinig goed voetbal. John creëert een goede mogelijkheid, maar schiet voorlangs. Bij deze actie blesseert hij zich en laat zich vervangen door Dick.
De tweede helft is nog maar net begonnen of de 1-1 ligt in ons doel. Een wilde trap naar voren waar wij ons een beetje op verkijken wordt gevolgd door een prima actie van de GL spits die hij schitterend afrondt: 1-1. Geen paniek. Ons voetbal werd gedurende de tweede helft steeds beter en de druk op het Good Luck doel steeds groter. Een diepe bal op Bert wordt door hun back verkeerd ingeschat, Bert wint het duel en met alleen de keeper voor zich laat hij de goal aan de meegelopen Dick en staan we weer voor: 2-1. Kansen hebben we niet meer weggegeven, compliment voor onze achterhoede! Hoge ballen waren niet geliefd bij de Good Luck defensie, want weer zaten ze mis en weer was Bert ervandoor. Vlak buiten het strafschopgebied wordt Bert neergehaald. Vrije trap. Corné gaat achter de bal staan en op werkelijk schitterende wijze lepelt hij de bal over de muur in het lege doel: 3-1. Na deze treffer is het nog zo’n 10 minuten voetballen waarin niets noemenswaardig meer gebeurt. De wedstrijd stond onder leiding van Kees Versteeg, waarvoor dank. 9 punten uit 3 wedstrijden en doordat Baardwijk 3 niet gespeeld heeft zijn we voor minstens 1 week trotse koploper! Deze positie wordt volgende week verdedigd tegen NEO’25 3 om 12.30 uur!! Ook weer thuis.
Wie deden er mee: Jarno van Hemert, Gerben Timmermans, Twan van Bergeijk, Kees de Kock, Paul Bartels, André van den Bogaard, Corné Vermeulen, Carlo Lagrouw, Erik van Giessen, John van Bergeijk, Bert van Leeuwen, Dick de Graaff, Wim Nieuwkoop, Jan Bleijenberg en Erwin Verheij. Leider: Henk van den Bogaard.
Afwezig: Rico Bouman, Frank Jiskoot, Nico Arendse, Rienk de Waal, Daniel van Willegen (met ut 3e mee) en Carlo Arendse, die wel is wezen supporteren met z’n kleine meid Floor! Overige supporters ook bedankt!
André van den Bogaard