NOAD’32 VR1

Klinkende overwinning in de beker voor de NOAD-ladies

Speelsters: Amber, Esmee, Indy, Ruth, Zoë, Monique, Melissa v. W., Lisa, Melissa P., Janet, Eline, Janine, Heidi, Naomi, Joan, Marjolein
Technische staf: Johan (trainer/coach) en Ruben (vlagger)
Afgelopen zaterdag kregen we de dames van VV Peursum op bezoek. Marjolein en Zoë zouden later aansluiten en omdat onze vaste keepster Patricia niet aanwezig kon zijn, wilde Janet wel weer op de goal (waarvoor dank uiteraard!).
Tegenslag
Nadat de eerste minuten gespeeld waren kreeg Peursum al een eerste tegenslag te verwerken; we stonden in no-time op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lisa. Helaas kreeg Janet vrij snel daarna last van een blessure. Marjolein zat net in tenue op de bank maar mocht direct aan de bak in de goal.
Verrassen
Eerlijkheidshalve weet ik het doelpuntenverloop niet echt goed meer, maar wel dat we in de eerste helft erg goed speelden. Iedereen stond lekker op z’n plek (zelfs Heidi op haar favoriete plekkie achterin ;)) en er waren mooie combinaties te zien en ook de coaching was vaker te horen –iets waar het in het verleden nogal aan schortte bij ons. Peursum weet ons vanuit een corner ook nog een keer te verrassen en scoort haar enige doelpunt van de wedstrijd. Tegen de tijd dat we aan de thee en/of ranja konden stond er -dacht ik- een royale 5-1 op het scorebord.
Collegiaal
Janine, onze collegiale teamie, wilde wel op de goal zodat Marjolein nog even kon voetballen. De tweede helft verliep met iets meer chaos, wat ook kwam door de luxe van de volle reservebank en daardoor dus ook relatief veel wisselingen. Nog twee keer kunnen we scoren wat de eindstand 7-1 maakt. Omdat WNC met 5-1 van Peursum gewonnen had en wij gelijk hebben gespeeld tegen Waardenburg, betekent dat dus automatisch dat we door zijn in de beker. Een twijfelachtige eer 
Ed
Nog even de doelpuntenmaaksters opgesomd: Melissa P aan kop met 3 doelpunten, op de voet gevolgd door de andere Melissa die er 2 gescoord heeft. Lisa mag er 1 op haar lijstje bijschrijven en Ed, die soms ineens met ons meedoet en onze 12e vrouw is, wilde ook 1 puntje voor ons maken. Zijn wij trouwens ook altijd blij mee hoor, met een Edje!
Kracht
Onze trainer Johan, na de wedstrijd: “We hebben als een hecht team gespeeld, mensen offeren zich op voor het team door soms op posities te spelen wat ze eigenlijk niks vinden >> maar het wel doen, waar nodig! En dat is zeker een kracht van dit team, net als de mooie mix van jong en oud ervaring 😉 !”
Thanks
Luuk bedankt weer voor het fluiten en Ruben, fijn dat jij onze grensrechter wilde zijn! En… tromgeroffel… Eline is de woman of the match geworden (vertelde de Voetbal.nl-app me)!

NOAD-ladies verliezen oefenduel tegen Achilles Veen

Speelsters: Amber, Esmée, Indy, Ruth, Zoë, Jessy, Monique, Melissa v. W., Lisa, Melissa P., Janet, Eline, Christel, Janine, Heidi, Naomi, Marjolein
Technische staf: Johan (trainer/coach) en Lars (vlagger)
Om nog wat beter op elkaar ingespeeld te raken, om conditie op te doen en om wat meer balgevoel te krijgen (en nog meer van dat soort redenen ) vond onze coach het een prima plan als we zouden oefenen tegen de dames van Veen. We vonden dat een fantastisch idee en keken er enorm naar uit om afgedroogd te gaan worden door onze buurvrouwen 😉
Het fijne van zo’n partij is dat we het mogen zien als training, gewoon gaan en kijken waar het schip strandt. Dus op maandagavond 9 september was het moment daar dat Luuk het startsein gaf voor de wedstrijd. Met Janet op de goal (fijn dat je wilde helpen!) en een mooi gevulde reservebank konden we vol gas tegen de ‘groen-met-witten’. In de eerste helft wordt er goed gespeeld en de visie van Johan op hoe we opgesteld staan nav de voorhoede lijkt zijn vruchten af te werpen. Na enige tijd is het Heidi (echt Heidi?! Ja! Heidi!!  ) die de bal voor haar voeten krijgt en het scoren dus niet verleerd is! We staan op een 1-0 voorsprong! Veen breekt uit en weet voor de rust de gelijkmaker te scoren: 1-1.
Voor het einde van de eerste helft en in de tweede helft kun je zien dat we het even wat kwijt zijn. We zitten er minder fel op en de tegenstander krijgt meer ruimte. De spits van Achilles weet nog een paar keer ons net te vinden en de eindstand is een 4-1 overwinning voor onze buurvrouwen. Desalniettemin mogen we zeker tevreden zijn met de manier waarop we nu gevoetbald hebben met elkaar! Dit biedt perspectief voor de competitie!
Lars, bedankt voor het vlaggen en Luuk: jij bedankt voor het leiden van de wedstrijd!

Bekerwedstrijd: NOAD-ladies spelen gelijk tegen WNC

Speelsters: Amber, Esmée, Indy, Ruth, Noa, Jessy, Heidi, Monique, Melissa v. W., Lisa, Melissa P., Joyce, Marjolein
Technische staf: Johan (trainer/coach) en Angelo (vlagger)
Nadat we tijdens de zon- en warmte overgoten Altena Cup al een beetje hebben kunnen wennen aan de nieuwe samenstelling van ons team (er zijn zes meiden vanuit de MO19 bij ons gekomen, waar we overigens erg blij mee zijn! ), mochten we op zaterdag 7 september voor het eerst aan de bak in de beker. Tegenstander was WNC, op het sportpark aan de A2.
Gehuld in fijnstof en totaal overstemd door het langsrazende verkeer op de snelweg hebben we ‘vol gas’ gestreden tegen het team wat we ook in de competitie tegen zullen gaan komen.
De wedstrijd kenmerkte zich door vechtlust. Een aantal kansen passeerden de revue, waarna WNC het twee keer lukte om te scoren. Mag erbij gezegd worden dat het eigenlijk niet de moeilijkste ballen waren, maar goed… De vaste keepster ontbrak 😉
We stonden in ieder geval tegen een 2-0 achterstand aan te kijken toen het rust werd.
Ook in de tweede helft was er goed voetbal te zien. Er werd goed overgespeeld naar elkaar en het coachen werd ook al wat meer gedaan. Eerst nog wat kansen die gemist werden door onze voorhoede, maar uiteindelijk is het Melissa v. W. die er twee goals vol overtuiging (met name de tweede!) achter de keepster van WNC weet te krijgen. Met een mooie 2-2 in de kofferbak konden we weer terug naar Korenzand.
Overigens: de terechte woman of the match werd Esmée; zij speelde een supergoede wedstrijd! En Angelo, bedankt voor het vlaggen!