NOAD’32 JO10-1

NOAD’32 JO10-2 – DESK JO10-3: 3-1 (RUSTSTAND: 2-1) – 25.11.2017
Spelers: Milan Beverloo, Joel de Kock, Stijn Hus, Jaëll van Giessen, Max Swart, Bjorn den Dekker, Gijs de Fijter, Jesta Vos.
Jimmy kan vandaag niet meedoen, want hij is gevallen met zijn penny board en heeft last van zijn knie. Gijs speelt vandaag zijn eerste officiële wedstrijd na een aantal weken meetrainen. Gastspeelster van vandaag is Jesta Vos van onze MO11-1.
De JO10-3 van DESK komt vandaag bij ons op bezoek. In het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op, wel voetballen we meer op de helft van Desk. We proberen een paar keer op het doel te schieten van de tegenstander, maar ze hebben een goede keeper. Max neemt na ruim 10 minuten spelen een vrije trap. De keeper kan de bal tegenhouden, maar laat hem los en Jaëll is er snel bij om de bal in het doel te schieten. Vijf minuten later maakt Jesta er 2-0 van. Een paar minuten voor rust kan DESK een tegendoelpunt maken, dus gaan we met een 2-1 voorsprong rusten.
In de tweede helft gaat het spel over en weer. Desk kan er een paar keer uitkomen, maar Max en Gijs staan achterin goed opgesteld om ze tegen te houden. Milan heeft ook nog een hele goede redding om de gelijkmaker te voorkomen. Bjorn staat zoals gewoonlijk verdedigend goed zijn mannetje en Joel zit er steeds goed tussen. 10 minuutjes voor tijd neemt Max een snelle vrije trap, schiet hem naar de vrijstaande Jesta en die maakt met buitenkantje links de 3-1. Even later raakt Jaëll nog de paal. Max geeft een lange bal op Stijn, die met de bal naar het doel toe loopt, maar de keeper van de tegenstander maakt een sliding op de bal.
Mannen en Jesta, gefeliciteerd met de overwinning. We gaan al meer overspelen en de duels worden gewonnen, dat is belangrijk. Jesta, bedankt dat je vandaag met ons mee wilde doen.
Dennis

WILHELMINA JO10-2 – NOAD’32 JO10-1: 2-10 (RUSTSTAND: 0-2)  – 18-11-2017
Vandaag Wilhelmina uit Den Bosch als tegenstander, wat op papier niet al te moeilijk mocht zijn, maar je weet het nooit natuurlijk. Na de warming-up begonnen we gelijk goed aan de wedstrijd. En al snel volgen de nodige kansen, het is alleen even wachten totdat Ruben de bevrijdende openingstreffer weet te scoren. Wilhelmina kwam er eigenlijk totaal niet aan te pas en dat was de verdienste van onze jongens. Uiteindelijk weet Dex er met een afstandsschot nog 0-2 van te maken en gaan we rusten met een 0-2 stand.
Na een korte rust op het veld, gaan we weer voortvarend uit de startblokken. Stan gaat goed door op de achterlijn en weet met een voorzet Ruben te bereiken, die deze kans niet onbenut laat en ons op 0-3 zet. Dan is de beurt aan Luca die in korte tijd zijn hattrick weet te maken en zo is het al 0-6. Uit een goede voorzet van Sven weet ook Stan te scoren en ook de 0-8 neemt hij voor zijn rekening, nadat hij netjes de keeper had uitgespeeld. Sven weet er nog 0-9 van te maken en dan is de concentratie een eind weg bij ons. Hierdoor krijgt de tegenstander ruimte en laten ze zien dat ze toch aardig kunnen voetballen. Verdedigend is het bij ons nu ook rommelig en Wilhelmina weet de 1-9 te maken. Myron weet van afstand te scoren en maakt er 1-10 van. Dan op het laatst nog een ongelukkig momentje van Niek, waardoor we nog een tegentreffer krijgen en zodoende de eindstand 2-10 wordt. Aankomende week gaan we weer lekker trainen en dan spelen we zaterdag thuis tegen koploper MVV’58.
Wie speelden mee : Niek van Wijk, Jim van Bergeijk, Jens van Veen, Luca Verwijs, Dex Goemaat, Sven van Veen, Myron Sonneveld, Stan Verheij en Ruben van Wijk.
Mayco

FC ENGELEN JO10-2 – NOAD’32 JO10-1: 2-2 (RUSTSTAND: 1-2) – 11.11.2017
Vandaag staat er een vroege uitwedstrijd op het programma, we verzamelen al om half acht op het Korenzand. Stan is er vandaag niet bij, omdat hij een begrafenis heeft. De thuiswedstrijd hadden we met 4-2 gewonnen, maar dat was erg moeizaam gegaan. Onder koude en natte omstandigheden beginnen we om half negen aan de wedstrijd en ondanks het vroege tijdstip zijn we wel goed wakker. Net als iedere week is het weer een spannende pot voetbal, waarbij we kansen zien aan beide kanten. De tegenstander weet de score te openen, maar we blijven hard werken met z’n allen. Ook wij krijgen kansen, maar de tegenstander heeft net als wij een goede keeper op het doel. Toch weet Ruben de gelijkmaker te scoren. Het spel blijft op en neer golven en net voor de rust weet Jens met een hard afstandsschot de 1-2 te scoren.
Na een korte rust op het veld zien we weer hetzelfde spelbeeld. Mooie duels en kansen aan beide kanten. FC Engelen weet de gelijkmaker te scoren en we komen een paar keer goed weg door goed keeperswerk van Niek. Zelf krijgen we ook nog een paar grote kansen, maar steeds staat de keeper van hun in de weg. We blijven het wel proberen, maar helaas zit het er niet in en gaan we met een gelijkspel terug naar Wijk en Aalburg.
Deze week gaan we weer lekker trainen en volgende week hebben we weer een uitwedstrijd in Den Bosch. Dan gaan we op bezoek bij Wilhelmina.
Wie deden er mee : Niek van Wijk, Jim van Bergeijk, Myron Sonneveld, Jens van Veen, Dex Goemaat, Luca Verwijs, Sven van Veen en Ruben van Wijk.
Mayco

NOAD’32 JO10-1 – OJC ROSMALEN JO10-3 : 3-2 / 04-11-2017
Vandaag speelden we tegen OJC uit Rosmalen, die tweede staan bij ons in de competitie. Zelf staan we derde, dus als we nog wat willen dit seizoen moesten de punten op het Korenzand blijven. We hebben wat goed te maken, want de spannende uitwedstrijd hadden we met 3-2 verloren. Om kwart voor tien beginnen we aan de wedstrijd en het is erg slap van onze zijde. Onze jongens zijn nog niet helemaal wakker en binnen twee minuten staan we al met 0-1 achter. Dit was niet het begin waar we op gehoopt hadden. We herpakken ons snel en wat volgt is een enerverende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Na een mooie een-twee tussen Ruben en Stan is het de laatstgenoemde die de bal met links goed binnen tikt (1-1). We blijven keihard werken met zijn allen en ook al is het spel niet best, de spanning vergoedt veel voor de supporters. Net voor de rust weet OJC toch nog te scoren en gaan we rusten met een 1-2 achterstand.
Na de rust hetzelfde spelbeeld, we werken keihard en we zien weer kansen aan beide kanten. Niek heeft weer wat aardige reddingen in petto en onze aanvallers weten ook de keeper van de tegenpartij te testen. OJC krijgt een grote kans die op de paal belandt en gelijk de aanval erop weet Stan Sven te bereiken die de 2-2 maakt. Kortom het perfecte moment, want bij 1-3 was het waarschijnlijk afgelopen. We blijven hard werken voor de drie punten en de achterhoede was niet van plan om nog een doelpunt tegen te krijgen. OJC heeft wel het betere spel, maar met de werklust van onze kant weten we toch in de wedstrijd te blijven. Uiteindelijk weet Luca de 3-2 te maken en zo word het keihard werken beloond. De laatste minuten wordt het nog spannend, maar we weten de voorsprong te behouden. Na het laatste fluitsignaal zijn er de complimenten van de tegenpartij, voor de spannende en leuke wedstrijd. Ook al was ons spel vandaag niet zo best als de afgelopen weken, we hebben toch drie punten weten te halen door met zijn alle keihard te werken.
Deze week gaan we weer lekker trainen en volgende week zaterdag gaan we naar Engelen.
Wie deden er mee : Niek van Wijk, Jens van Veen, Myron Sonneveld, Luca Verwijs, Stan Verheij, Dex Goemaat, Sven van Veen en Ruben van Wijk.
Mayco

NOAD’32 JO10-1 – RKTVC JO10-2: 7-3 (RUSTSTAND: 3-0) – 29/10/2017
Op deze koude herfstdag spelen we een thuiswedstrijd tegen RKTVC uit Tiel. De tegenstander heeft nog maar 3 punten, dus onze jongens denken dat het wel ff een makkie ging worden. Maar dit was natuurlijk niet zo, we zitten in een competitie, waarin we iedere week keihard met zijn allen moeten werken voor een goed resultaat. Om half negen beginnen we aan de wedstrijd en al snel krijgen we wat kansjes. Wij zijn vooral gevaarlijk via de rechterkant, waar Sven met zijn snelheid steeds goed zijn tegenstander voorbij loopt en een paar goede voorzetten afgeeft. Uit één van deze voorzetten weet Ruben met een kopbal te scoren. De tegenstander krijgt ook wat kansen, doordat we erg slordig spelen. Achterin is het erg rommelig, maar gelukkig hebben we Niek op het doel. Uiteindelijk gaat Stan zich wat meer met het spel bemoeien en al snel weet hij met een mooie pass Ruben alleen voor de keeper te zetten. Deze blijft rustig en maakt er 2-0 van. De 3-0 is een aanval uit het boekje, na goed verdedigend werk van de achterhoede komt de bal bij Sven die na een mooie één-twee met Stan een goede voorzet geeft op Ruben. Die blijft cool en maakt zijn hattrick compleet. En zo gaan we rusten met een 3-0 voorsprong.
Wat er in de ranja zit bij NOAD weten we niet, maar vorige week na de rust waren we slecht en ook deze week was het niet best. We gaan er makkelijk over denken en staan vaak ver van onze tegenstanders af die hierdoor alle ruimte krijgen om op doel te schieten. Gelukkig weet Niek ons weer in de wedstrijd te houden. Sven die de eerste helft steeds zijn tegenstander de baas was en erg gevaarlijk was, kwam er de tweede helft niet meer aan. Toch wordt het 4-0 door een eigen doelpunt en uit een voorzet van Myron weet Sven met wat geluk de 5-0 te scoren. De score ziet er goed uit voor ons, maar het veldspel is bij vlagen dramatisch. We gaan veel lopen met de bal en zijn niet scherp. Hierdoor weet RKTVC ook te scoren. Dex die vandaag jarig is, weet te scoren met een afstandsschot en zo word het 6-1. Dan een grote fout van Jim, die de bal voor het doel wegwerkt en de tegenstander weet wel raad met dit cadeautje, met een hard schot van dichtbij is Niek kansloos. Dan krijgen we ook nog een vrije trap tegen, omdat Niek te ver zijn doel uit komt en deze wordt keihard in het dak van het doel geschoten en is de tussenstand 6-3.
In de rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na een slechte tweede helft maken we het ons eigen weer erg moeilijk. Uiteindelijk weet Dex uit een corner van Ruben de 7-3 te scoren en zo houden we toch de drie punten op het Korenzand.
Wie speelden mee: Niek van Wijk, Jim van Bergeijk, Jens van Veen, Myron Sonneveld, Dex Goemaat, Sven van Veen, Stan Verheij, Ruben van Wijk. Afwezig: Luca Verwijs (JO10-2).
Mayco

NOAD´32 JO10-1 – WELL JO10-1: 4-1 (RUSTSTAND: 2-0) – 21-10-2017
Nadat we alles hadden gewonnen in de poulefase van de beker, was het vandaag tijd voor de tweede ronde. Dit was een thuiswedstrijd tegen de JO10-1 van Well. Myron was er vandaag niet bij, want hij was met de JO10-2 mee naar GRC. Om kwart voor tien beginnen we en al snel laten we zien dat we de betere ploeg zijn. Dit resulteert ook in de nodige kansjes, toch weet de keeper van Well lang zijn doel schoon te houden. Uiteindelijk weet Dex met een afstandsschot de ban te breken. Doordat we goed vooruit verdedigen, komt de tegenstander niet onder onze druk uit. Ruben weet net voor de rust ons tweede doelpunt te maken uit een voorzet van Sven. En zo gaan we naar de ranja met een 2-0 voorsprong.
Na de rust een compleet ander spelbeeld, Well gaat vol in de aanval en wij krijgen het moeilijk. Gelukkig staat Niek als een tijger in het doel en houdt ons in de wedstrijd. We komen soms wel onder de druk uit en krijgen hierdoor ook wat kansjes. Uiteindelijk weet Stan met wat geluk de 3-0 te scoren. We blijven in de verdrukking en ook Well weet een doelpunt te scoren (3-1). Het wordt nog spannend, maar gelukkig weten we te voorkomen dat Well de aansluitingstreffer maakt. We komen er een paar keer goed uit, maar het ontbreekt ons aan de afwerking. Steeds staat de keeper of de paal in de weg voor ons vierde doelpunt. Het word net voor tijd toch nog 4-1, doordat een tegenstander een hoekschop van Ruben verkeerd beoordeeld en in eigen doel werkt. Zo sluiten we deze wedstrijd weer winnend af en zijn we weer een ronde verder in de beker. Supporters bedankt voor het aanmoedigen en Mesfin bedankt voor het fluiten.
Wie speelden mee : Niek van Wijk, Jim van Bergeijk, Jens van Veen, Dex Goemaat, Stan Verheij, Sven van Veen, Luca Verwijs en Ruben van Wijk.
Mayco

NOAD’32 JO10-1 – WILHELMINA JO10-2: 8-1 (RUSTSTAND: 4-0) – 07-10-2017
Vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma, namelijk tegen Wilhelmina uit Den Bosch. Jens en Sven waren vandaag met de JO10-2 mee en daardoor zit Max Swart deze week bij ons. De wedstrijd was vervroegd naar 08.30 uur, maar onze jongens waren goed uitgeslapen. We beginnen goed aan de wedstrijd en spelen goed naar elkaar over. Hierdoor krijgen we ook wat kansjes en het doelpunt hangt in de lucht. Het is uiteindelijk Dex die de bal goed onderschept en met een hard afstandsschot ons op voorsprong zet. We blijven goed doorgaan en al snel weet Stan er 2-0 van te maken uit een goede pass van Ruben. Achterin geven we niets weg en na een goede soloactie weet Dex zijn tweede te maken. Net voor de rust krijgen we een corner, deze wordt nog weggewerkt. Jim is scherp en gaat goed het duel aan en geeft de bal aan Stan, die met een van richting veranderend schot de ruststand bepaalt op 4-0.
Na de ranja blijven we goed doorgaan met een paar fraaie aanvallen, maar de keeper van Wilhelmina staat steeds op de goede plek. Toch weet Dex zijn hattrick compleet te maken. De honger is nog niet over en uit een corner van Luca kopt Ruben de 6-0 binnen. Dan volgt er een goede pass van Ruben, die Stan alleen voor de keeper zet. Die weet wel raad met dit buitenkansje, hij omspeelt de keeper en het is 7-0. Achterin staat het vandaag ook weer erg goed, maar helaas is er toch een klein foutje. Niek die heel de wedstrijd zeer actief staat te keepen, is deze keer toch kansloos en zo maakt Wilhelmina toch nog een doelpunt. Het slotakkoord komt van onze kant, Ruben gaat alleen op de keeper af en is niet zelfzuchtig. Hij speelt opzij naar de meegelopen Luca, die zo simpel de 8-1 kan binnen tikken.
Aankomende week gaan we weer lekker trainen en zaterdag gaan we weer voor de drie punten tegen MVV’58 uit Meteren.
Wie deden ermee : Niek van Wijk, Myron Sonneveld, Jim van Bergeijk, Dex Goemaat, Stan Verheij, Luca Verwijs, Ruben van Wijk en Max Swart. Afwezig: Jens en Sven van Veen ( met JO10-2 mee).
Mayco

NOAD’32 JO10-1 – FC ENGELEN JO10-2: 4-2 – 30-09-2017
Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Dit was tegen de JO10-2 van FC Engelen, die vorige week net als wij hadden verloren. We konden lekker uitslapen, want de wedstrijd was pas om tien uur. Eerst op de foto en dan beginnen we fel aan de wedstrijd. We spelen niet zo goed als vorige week, maar toch hebben we wat kleine kansjes. Al snel volgt er een goede kans van Ruben, die door een prachtige pass van Stan alleen op de keeper af gaat. Helaas is de keeper iets eerder bij de bal en gaat de kans verloren. Het spel golft op en neer en we zijn gelijkwaardig aan elkaar. Dan is er een een-twee tussen Dex en Stan en Dex weet hieruit te scoren met een mooi afstandsschot. Het spelbeeld blijft hetzelfde en ook de tegenstander krijgt wat kansen, maar verdedigend staan we weer goed met Myron, Jens en Jim. Daar achter staat onze keeper Niek nog die goed actief meedoet en de nodige ballen tegenhoudt. Toch krijgen we net voor rust nog een doelpunt tegen en gaan we rusten met 1-1.
Na de ranja en de nodige uitleg gaan we vol goede moed beginnen aan de tweede helft. Al snel volgen er wat schoten van onze zijde, maar de keeper van Engelen is moeilijk te passeren. Toch weet Ruben de 2-1 te maken na een goede voorzet van Sven. We blijven proberen de score te verhogen, maar een schot van Luca en een hakje van Ruben worden van de lijn gehaald. Dan krijgt Ruben een vrije trap en schiet deze vol in de kruising en staat het 3-1. We zakken wat in en daardoor krijgt de tegenstander wat kansen, Niek weet er een paar onschadelijk te maken. Maar Engelen weet toch de aansluitingstreffer te maken. We verwachten een spannende eindfase, maar gelukkig weet Ruben al snel de 4-2 te maken en zodoende zijn de eerste drie punten van dit seizoen een feit.
Wie speelden mee : Niek van Wijk, Myron Sonneveld, Jim van Bergeijk, Jens van Veen, Dex Goemaat, Stan Verheij, Luca Verwijs, Sven van Veen en Ruben van Wijk.
Mayco

OJC ROSMALEN JO10-3 – NOAD’32 JO10-1: 3-2   – 23/09/2017
Vandaag was het eindelijk zover, na een gemakkelijke bekerpoule ging de competitie van start. Deze begon met een uitwedstrijd tegen OJC. Jens en Sven waren er vandaag niet bij en zodoende gingen we met zeven spelertjes richting Rosmalen. We beginnen sterk aan de wedstrijd en werken keihard met zijn allen. Hierdoor krijgen we ook wat kleine kansjes, maar hieruit weten we niet te scoren. Achterin houden Myron en Jim het goed dicht en Stan en Dex werken keihard op het middenveld. Voorin hebben we Luca en Ruben die jagen op iedere bal. Ons samenspel is goed, maar door een uitbraak van OJC komen we toch met 1-0 achter. Met deze tussenstand gaan we ook rusten.
Na een korte rust gaan we er weer vol voor. Toch begint de vermoeidheid al wat parten te spelen. Niek verricht een paar goede reddingen, maar toch is hij een keer kansloos en komen we met 2-0 achter. De jongens geven niet op en al snel weet Luca met links de 2-1 te scoren. Hierdoor krijgen we weer moed en gaan weer vol aanvallen. Jammer genoeg krijgen we het deksel op de neus en OJC maakt er 3-1 van.
Toch blijven we er in geloven en als de keeper de bal loslaat, is Luca er als de kippen bij om de 3-2 te maken. Dan volgt er nog een spannende slotfase, waarin we nog wat grote kansen krijgen. Maar helaas weten we niet meer te scoren en is onze eerste verliespartij een feit. We hadden vandaag meer verdiend, want we hebben met z’n allen keihard gewerkt en een goede pot voetbal laten zien. Als we volgende week hetzelfde kunnen doen, gaat dat gewoon drie punten opleveren!!
De keiharde werkers waren : Niek van Wijk, Jim van Bergeijk, Myron Sonneveld, Dex Goemaat, Stan Verheij, Luca Verwijs en Ruben van Wijk.
Mayco

NOAD’32 JO10-1 – LRC LEERDAM JO10-3: 20-1  – 02/09/2017
Na een lange zomerstop is het eindelijk weer zover: het voetbalseizoen is weer begonnen. Donderdagavond hadden we voor de eerste keer getraind en zaterdag was de eerste bekerwedstrijd. We hebben wat wijzigingen in ons team: Sanne is naar het meisjesteam gegaan en Stefan is gestopt met voetbal. Ook Peterjan is gestopt als leider van ons elftal. Daartegenover staat de komst van Luca en Dex van de JO9-2 en Ruben van de JO9-3. Geralde, de moeder van Ruben is de nieuwe leidster van ons elftal. Om half negen begint voor ons de eerste wedstrijd tegen LRC uit Leerdam. Al snel blijkt dat we de veel betere ploeg zijn en net als vorig seizoen weten we elkaar goed te vinden. Ook de nieuwe jongens passen zich makkelijk aan en doen lekker mee in het positiespel. We spelen goed over en er volgen mooie aanvallen die vaak goed afgemaakt worden. Er volgen dan ook 8 doelpunten voor de rust. Deze worden gemaakt door : Stan 2x, Luca 2x, Ruben 2x, Niek 1x , Sven 1x.
Na de rust is er hetzelfde spelbeeld, wij zijn stukken beter en de tegenstander heeft er weinig zin meer in. Gelukkig wij wel en blijven we goed overspelen en zijn niet zelfzuchtig, zodat er een monsterscore ontstaat. Enig minpuntje is dat we een doelpunt tegen kregen.
Doelpuntenmakers in de tweede helft waren : Ruben 4x, Sven 2x, Dex 2x, Stan 1x, Niek 1x, Jim 1x, en 1x een eigen doelpunt. En zo komt de eindstand op 20-1. Een lekker partijtje om in te komen, maar veel te weinig tegenstand om over een echte wedstrijd te spreken.
Wie deden ermee : Myron Sonneveld, Jim van Bergeijk, Jens van Veen, Dex Goemaat, Niek van Wijk, Stan Verheij, Sven van Veen, Luca Verwijs en Ruben van Wijk.
Mayco