Elshout JO11-1 – Noad’32 JO11-1: 0-17 (0-4)

Spelers: Milan, Bjorn, Max, Maik, Stijn, Hidde, Joël, Jim, Niek
Afwezig: Fleur, Thymo, Jurgen
Vandaag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma in en tegen Elshout. Vorig seizoen hebben we ook tegen deze tegenstander gespeeld en hebben we verloren, dus zijn we vandaag extra gemotiveerd. Het wordt een doelpuntenfestijn deze morgen! We beginnen goed aan de wedstrijd en zetten meteen druk op de tegenstander. We weten elkaar goed te vinden en spelen de bal over, waardoor we al snel op een 1-0 voorsprong komen. Stijn speelt Hidde op rechts in de hoek aan, die geeft de bal voor het doel en Joël kan de bal binnen tikken. Stijn ziet een schot via de buitenkant van de paal naast gaan. Even later zien we een mooi steekpassje van Niek door het midden op Hidde, die de bal tegen het net schiet. Nog voor de time out komen we op 3-0 door een lange pass van Max op Niek, die de bal breed tikt op de meegelopen Hidde en de bal in het doel tikt. In het tweede gedeelte van de eerste
helft weten we één keer te scoren via Joël die de bal voor zijn voeten krijgt uit de rebound van een
inzet van Hidde. Achterin houden Bjorn, Max, Jim en Maik alles goed onder controle, zodat Milan een rustige eerste helft heeft. Bjorn probeert nog een afstandsschot, maar die gaat helaas naast.

In de tweede helft doen we er nog een schepje bovenop. We spreken in de rust af dat we de bal meer rond gaan spelen, het veld breed houden en aanspeelbaar zijn. Elshout heeft in tweede helft totaal geen grip meer op de wedstrijd. Wij spelen het goed uit en weten maar liefst 13x te scoren in de tweede helft. Max weet 3x de lat te raken. Als het 0-12 staat komt Elshout er een keer doorheen, maar Milan komt goed uit zijn doel en voorkomt zo dat er een tegendoelpunt komt. Gelukkig hebben we na de wedstrijd penalty’s, zodat Milan ook wat te doen krijgt.
Doelpuntenmakers van vandaag: Joël 6x, Niek 3x, Hidde 3x, Jim 1x, Maik 2x, Stijn 1x, Bjorn 1x. Vandaag hebben we goed gevoetbald mannen. Let er wel op dat het in de competitie niet zo makkelijk zal gaan. Jim en Niek, bedankt dat jullie met ons mee wilden doen.

Mayco en Dennis

RKDVC JO11-5 – NOAD’32 JO11-1: 2-5

Op deze zomerse dag staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Na de mooie resultaten van vorig week in de Altena cup, was het vandaag tijd om de stijgende lijn voor te zetten. Om acht uur vertrekken we met een volledig fitte selectie op weg naar Drunen. De tegenstander speelt net als ons in de 5e klasse, dus wordt vandaag een leuke krachtmeting. Onze jongens schieten uit de startblokken en al snel weten we op voorsprong te komen. Na een snelle uitbraak komt de bal bij Fleur die hem netjes afgeeft aan Jurgen die op zijn beurt de keeper kansloos laat. (0-1) We blijven met veel druk naar voren voetballen en hierdoor komt er weinig gevaar van de tegenstander. Vooral Thymo en Bjorn zitten kort op de tegenstander, waardoor Milan een rustige 1e helft heeft. Al snel valt ook de 0-2, na een intrap van Maik komt de bal bij Joell. Die het eerst probeert met een omhaal, maar de bal gaat de lucht in, maar weet deze dan zelf in te koppen. We blijven keihard werken met zijn allen en dit resulteert in de 0-3. Weer een assist van Maik en deze keer is het Hidde die scoort. Net voor rust weet Max de bal te onderscheppen als linksachter, loopt door naar voren en er volgt een hard schot in de verre hoek. En zo word de ruststand 0-4 in ons voordeel.
Na de pauze word het wat rommelig van onze kant, we raken ook wat vermoeid en daardoor komt de tegenpartij beter in het spel. Al snel weten ze hier ook van te profiteren en kan het nog een spannend potje worden. RKDVC weet ook een 2e te scoren na geklungel van onze achterhoede die een bal door de midden wegwerkt. We krijgen zelf ook wel wat kansjes, maar de tegenstander heeft van keeper gewisseld en deze is beter als degene in de 1e helft. Het spel golft nu op en neer en we zien wat kansjes aan beide kanten. Na een goede redding van Milan, gaan we weer in de aanval. Deze komt uiteindelijk bij Stijn die het probeert met zijn chocolade been. Helaas zit er niet genoeg kracht achter het schot. Toch weten we nog te scoren in de 2e helft. Na wat gerommel voor het doel van Joell, komt de bal voor de voeten van Hidde. Die denkt niet na en schiet zijn 2e tegen de touwen. Dan gaan de kopjes hangen bij de tegenpartij en volgen er nog wat gevaarlijke momenten. We krijgen ook nog een strafschop na een handsbal. Normaal is Max de aangewezen persoon, maar deze keer krijgt Thymo de kans om zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Helaas voor hem weet de keeper hem te stoppen en word de eindstand 2-5.
We hebben vandaag met zijn allen keihard gewerkt en hierdoor ook een mooi resultaat behaald. Deze week gaan we weer lekker trainen en volgende week zijn we tot nu toe vrij. De week daarna gaat ons beker avontuur verder in Elshout.
Wie deden ermee: Milan, Thymo, Bjorn, Max, Jurgen, Stijn, Maik, Fleur, Joell en Hidde.

Dennis & Mayco