NOAD’32 JO11-2

NOAD’32 JO11-2 – DSC JO11-4: 17-1 (6-0)
Spelers: Stijn Hus, Gijs de Fijter, Sterre van de Bogaard, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Fleur van Masbergen, Joël de Kock, Ruben van Wijk, Dex Goemaat, Jim van Bergeijk.
Vandaag de laatste thuiswedstrijd van de competitie en die spelen we tegen DSC uit Kerkdriel. Milan en Max zijn vandaag afwezig, dus starten we met Joël op doel. Al vrij vroeg in de wedstrijd pakt Joel een hoge bal goed klem vast. We zijn veel aan de bal en krijgen kansjes, Fleur heeft de 1-0 op haar schoen. Schoten van Sterre, Stijn, Dex en Jurgen gaan allemaal net naast het doel. Een inzet van Dex, uit een corner van Sterre, gaat op de paal. Vlak voor de time-out van de eerste helft maken we verdiend de 1-0, Dex pikt de bal op het middenveld op en gaat richting doel een schiet de bal binnen. Onze achterhoede heeft vandaag niet heel veel te doen, maar als DSC er doorheen komt, staan Gijs en Bjorn steeds goed op de juiste plaats en zorgen ervoor dat de keeper niet veel te doen heeft. Heel goed mannen! In twee minuten tijd maken we twee doelpunten. Ruben neemt een corner razendsnel en schiet de bal in de korte hoek in het doel. Nog geen minuut later dribbelt Sterre, na een uitbal, heel snel in, stuurt Ruben de hoek in en zijn voorzet wordt door Jim binnengetikt. Twee doelpunten waarbij de tegenstander niet goed omschakelt, waarvan wij profiteren. We blijven druk houden en weer ziet Ruben kans om de bal in de korte hoek tegen het net te jagen. Uit een corner dribbelt Sterre naar het doel, schiet de bal door de benen van de keeper in het doel. Op slag van rust dribbelt Stijn de bal in, passt de bal in de hoek naar Ruben, en weer staat Jim voor het doel om de bal mooi tegendraads in het doel te schieten. We gaan met een formidabele stand van 6-0 rusten.
Na de ranja gaan we gewoon verder waarmee we in de eerste helft bezig waren. Al snel schiet Stijn op de paal, Fleur zet steeds meer druk op de achterhoede, de vraag is wanneer ze een doelpunt maakt, want dat kan niet lang meer duren. We zien een schot van Jim op de lat uiteenspatten. We moeten 8 minuten wachten in de tweede helft voordat we een doelpunt maken. Stijn schiet de bal tegen het net uit een voorzet van Ruben. Ik ben het doelpunt nog aan het opschrijven als ik hoor dat DSC hard via onderkant lat een tegendoelpunt maakt, maar in dezelfde minuut maakt Ruben ons volgende doelpunt. Fleur is ook weer dicht bij een doelpunt, maar de keeper zit weer dwars. Jim maakt vervolgens de 9-1. En dan, net na de time-out maakt Fleur de 10 vol en een minuut later maakt ze ook de 11-1, Stijn probeert het van afstand en verschalkt de keeper: 12-1. Fleur staat weer op de juiste plaats en tikt de 13-1 binnen. Stijn raakt nog maar eens een keer de paal. Sterre schiet de bal vanaf rechts in de korte hoek. Ruben maakt de 15-1. Jurgen gaat goed door en laat het net bollen met zijn gouden linker voet. Op het moment dat de scheids de fluit al in zijn mond heeft om af te fluiten, neemt Sterre een corner, deze komt bij Ruben en die neemt de bal ineens op de voet en zorgt dat de uitslag van 17-1 op het bord komt.
Heren en dames, klasse!! Vandaag hebben we als team gevoetbald. De opdracht van onze verdediging was vandaag om de tegenstander niet op ons doel te laten schieten en dat is goed gelukt. De verdediging stond goed en zorgde ervoor als DSC er doorheen kwam, dat de bal werd onderschept en vervolgens werd ingepasst naar het middenveld. Op het middenveld werd er hard gewerkt en goed het duel aangegaan om vervolgens onze spitsen aan het werk te zetten. We hebben goed samenspel laten zien, waardoor we als team veel hebben kunnen scoren. Deze week lekker trainen en aanstaande zaterdag onze laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Engelen. Jim, Dex en Ruben, bedankt voor het meespelen.
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – NIVO SPARTA JO11-3: 8-2 (4-2) – 4/5/2019
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Sterre van de Bogaard, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Fleur van Masbergen, Joël de Kock, Ruben van Wijk.
Het is alweer een paar weken geleden dat we een wedstrijd hebben gespeeld. Met de vakantie, de COOP voetbaldagen en de trainingen hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Vandaag komt de JO11-3 van Nivo Sparta bij ons op bezoek. Ze hebben evenveel punten als ons, maar hadden daar wel een wedstrijd meer voor nodig, dus het belooft een gelijkwaardige pot te worden. We zijn veel in balbezit, maar we kunnen niet voorkomen dat Nivo Sparta met 1-0 voor komt. Ze nemen een corner en wij staan eigenlijk nog niet goed op onze posities, waardoor een speler van Nivo Sparta vrij kan schieten en de bal in de hoek van het doel schiet. 1-0 achter dus. Jammer, maar het mooie is dat het aan het begin van de wedstrijd gebeurt, dus nog voldoende tijd om daar iets aan te doen.
We blijven veelvuldig aan de bal en krijgen kleine kansjes. Sterre onderschept een achterbal van Nivo en schiet de bal met links in het doel. De schade is hersteld. We gaan door met waar we mee bezig zijn en even later maakt Max verdiend de 2-1 via een afstandsschot. We blijven druk houden op het doel van de tegenstander en krijgen meer kansen, Stijn gaat goed door en geeft de bal breed op Sterre, maar haar inzet gaat net naast. Even later is het Ruben die fraai uit de draai de 3-1 binnenschiet. Max schuift in bij een corner, krijgt de bal aangespeeld en neemt de bal ineens op de pantoffel, maar de bal belandt op de paal. Jammer! Jurgen gaat goed door op links en maakt de 4-1. Voor rust moeten we helaas nog wel een tegendoelpunt incasseren, waardoor we met 4-2 gaan rusten.
Na de ranja gaan we verder waar we mee bezig waren. We zien Gijs goed verdedigen en voorkomt zo dat Nivo Sparta de aansluitingstreffer kan maken. We blijven als team knokken en komen zodoende op 5-2 via Ruben. Een schot van Stijn gaat naast, Ruben schiet op de paal, maar we maken toch de 6-2. Fleur staat precies op de juiste plaats voor het doel en kan zo een voorzet van Ruben binnentikken. Achterin is het rustig, Milan heeft niet veel te doen, wat de verdienste is van onze verdediging. Bjorn is lastig te passeren vandaag en staat goed zijn mannetje. We blijven voetballen, we raken weer de paal via een schot van Sterre. Joël schiet de 7-2 tegen de touwen na goed overspelen en tot slot schiet Ruben de 8-2 op het scorebord, wat tevens de eindstand is.
Heren en dames, vandaag hebben jullie goed je best gedaan. Vooraf naar de stand kijken wil niets zeggen over de wedstrijd. Op het veld moet het gebeuren, daar moeten we strijd leveren en dat hebben we vandaag gedaan. Ruben bedankt voor het meespelen.
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – RKDVC JO11-3: 2-0 (1-0) – 23/03/2019
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Sterre van de Bogaard, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Douwe van der Perk, Fleur van Masbergen, Joël de Kock.
Vandaag de thuiswedstrijd tegen de JO11-3 van RKDVC uit Drunen. Ze hebben na 4 wedstrijden spelen evenveel punten als wij, verwachting is dan ook dat het vandaag gelijk zal opgaan. We merken al snel dat het een heel fysieke ploeg is, dus schuiven wij al vroeg in de wedstrijd wat spelers naar andere posities. Het spel gaat in het begin op en neer, maar wij hebben meer balbezit. Heel veel kansen worden er door beide ploegen niet gecreëerd. De kansjes die we krijgen worden door de verdediging en de keeper van RKDVC tegengehouden. Na 20 minuten spelen krijgen we een corner, Sterre geeft de bal voor en de bal valt via een speler van RKDVC bij de eerste paal in het doel. We staan met 1-0 voor en dat is ook de ruststand.
In de tweede helft speelt het spel zich voornamelijk af op onze helft. We staan onder druk, de 1-1- hangt in de lucht, maar onze verdediging en middenvelders vechten als leeuwen om steeds een been of voet tussen de bal en ons doel te houden. Als er een keer een bal op doel komt, staat Milan op de juiste plaats. In de laatste minuut van de wedstrijd maakt Jurgen een einde aan de onzekerheid. Met een rush vanaf het middenveld over links loopt hij naar het doel en schuift de 2-0 binnen. De overwinning is binnen!
Het harde werken van vandaag is beloond heren en dames. We hebben vandaag goed ons lichaam gebruikt, goed op onze posities gebleven en met veel strijd en inzet (en een beetje geluk) is de overwinning tot stand gekomen. Klasse gedaan!
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – FC DRUNEN JO11-1: 14-1 – 09/03/2019
Vakantie en toch wedstrijd, daar waar sommigen alweer op school zitten, zijn er ook nog op vakantie. De ingelaste wedstrijd hebben we dan toch gespeeld met 2 invallers van 8 en 10 jaar.
Deelnemers: Björn, Gijs, Fleur, Milan, Sterre, Jurgen, Max, Douwe en de invallers Ruben en Jim. Na wat tips en instructies starten we thuis met de wedstrijd om 08.30 uur. Vrijwel direct valt op dat NOAD’32 wat te vertellen heeft, we spelen veel op de helft van de tegenstander, er wordt leuk overgespeeld en mooie combinaties gemaakt. FC Drunen heeft het dan ook heel zwaar. Ondanks dat ze goed hun best doen, breken we er iedere keer door, onze Toppers kunnen elkaar goed vinden. Ruben is met de opening begonnen, en daarna heeft de teller niet meer stilgestaan.
In de rust bespreken we dat de achterhoede wat meer naar voren geschoven wordt, om zo de kansen wat te verdelen. Veel voetbal gezien, met veel blije gezichten, ondanks dat Jim en Milan de enige zijn die niet hebben gescoord, (verdediging en keep) prachtig werk geleverd.
Ruben 4x, Jurgen 2x, Sterre 3x, Max 2x, Douwe 1x, Fleur 1x, Gijs 1x, Bjorn 1x. De nul net niet kunnen behouden, 1 voor FC Drunen. Van de tegenstander nog 1 eigen goal cadeau gekregen. Helaas ook nog 1 van ons afgekeurd, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk !! Einduitslag: tel kwijtgeraakt, maar ergens rond de 14-1.
De Trainers

ELSHOUT JO11-1 – NOAD’32 JO11-2: 2-0 (0-0) – 16/02/2019
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Sterre van de Bogaard, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Douwe van der Perk, Fleur van Masbergen.
Onze allereerste wedstrijd van het afgelopen najaar seizoen was thuis tegen de JO11-1 van Elshout voor de beker. Zo ook vandaag, maar dan in competitieverband. Toen verloren we met 0-1. Na de mooie winst van afgelopen week proberen we die lijn door te trekken. Het grootste gedeelte van de eerste helft spelen we op de helft van de tegenstander. Het spel gaat over en weer, maar wij creëren de kansen. We zijn gevaarlijk voor het doel, Max tikt de bal naast op voorgeven van Sterre. Een lange bal van Milan komt bij Sterre de hem voorgeeft op Jurgen, zijn schot wordt gered. Elshout kan ook een keer gevaarlijk worden, ze komen door het midden alleen op Milan af, maar de inzet gaat gelukkig net naast. Met de brilstand gaan we rusten.
In de tweede helft doet Elshout er duidelijk een schepje bovenop. Ze zitten er steeds goed op, waardoor we weinig tijd en ruimte krijgen om de ballen aan te nemen en door te spelen. Milan heeft nog een puike redding. Wij schieten via Sterre in het zijnet. Even later is het toch Elshout die 1-0 maakt. Uit een corner krijgt een speler de bal voor zijn voeten en schiet hem beheerst in de hoek. Een paar minuten laten krijgen wij een corner, maar uit de counter die daaruit volgt weet Elshout de 2-0 te maken. Op het eind van de wedstrijd kunnen we bijna profiteren van een misverstand achterin bij de tegenstander, maar de bal gaat jammer genoeg naast.
We hadden een lastig potje vandaag. De eerste helft was voor ons, de tweede helft voor Elshout en zij hadden het geluk dat ze de kansen hebben benut. Dat gaat ons volgende week ook weer lukken. Deze week lekker twee keer trainen en dan staan we er volgende week weer als team.
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – HEDEL JO11-1: 0-5 (0-1)
Een mooie zaterdagmorgen, met een bekerwedstrijd voor onze toppers.
Deelnemers: Gijs Jurgen Milan Stijn Sterre Joëll Fleur Björn Douwe en onze invaller Jim.
We beginnen wat terughoudend aan de wedstrijd, ze zijn gemiddeld wat groter dan bij ons en dat weet Hedel zelf ook. Binnen een paar minuten zijn ze bij ons doel en nog gevaarlijk ook. Milan heeft eerst een mooie redding, maar de rebound die volgt is onhoudbaar voor ons, de 0-1 is een feit.
Hedel voetbalt goed, maar onze toppers komen steeds beter in de wedstrijd. Gijs, Björn en Jim moeten alles uit de kast trekken om ze niet bij ons doel te laten komen. Hedel breekt toch verschillende keren door en onze keeper moet flink aan de bak. Joëll neemt de vrije trap en stuurt de bal naar Sterre, maar deze schiet net naast. Jim geeft een pass op Sterre, maar deze wordt door Hedel onderschept.
Het is tijd voor rust, in de kleedkamer houden we een opbouwend praatje, het is tenslotte nog maar 0-1, het kan dus nog alle kanten op. Doordat de keeper alleen de eerste helft keept moet er een voetballer (Joëll) op het doel. Joëll gaan we missen in ons spel natuurlijk. Met opgeheven hoofd gaan we weer het veld op, wetende dat we er nog een tandje bij moeten zetten.
Vrijwel direct krijgen we een corner mee, Jim wil wel, maar wordt flink tegengehouden. Hedel ruikt de kansen en blijft de druk opvoeren, het onvermijdelijke gebeurt, de 0-2 van Hedel staat genoteerd.
Björn en Douwe doen wat ze kunnen, Fleur staat onder druk. Jurgen en Stijn vechten om erger te voorkomen. Hedel is echt wat te sterk voor ons, in no time gaat de teller van 0-2 naar 0-5. Het fluitsignaal klinkt, we hebben de wedstrijd verloren en we liggen er voor de beker uit.
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – HAARSTEEG JO11-2: 6-3 (3-3) – 09-02-2019
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Douwe van der Perk, Fleur van Masbergen
Vandaag de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Dan is het altijd even aftasten hoe we uit de winterstop zijn gekomen, hebben we voldoende getraind, want de weersomstandigheden van de afgelopen weken waren niet al te best. De tegenstander van vandaag is de JO11-2 uit Haarsteeg. Fleur is ons team komen te versterken, dus hebben we 2 wissels, welkom Fleur. Na de bespreking en een goede warming up beginnen we flitsend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut tikt Sterre de bal tegen het net uit een voorzet van Jurgen. Even later zien we een mooie pass van Joël, die de verdediging van Haarsteeg door midden splijt, op Sterre, maar de keeper redt de inzet. We blijven goed doorgaan, achterin ruimen we de ballen goed op, maar we profiteren onvoldoende van de ruimte die de tegenstander ons geeft. Even later is het weer Sterre die de keeper het nakijken geeft door de bal in de korte hoek binnen te schieten: 2-0. Dat gaat goed denk je dan, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft laten we het versloffen. Haarsteeg mag een corner nemen en onze organisatie is even weg, waardoor ze de 2-1 maken. Kort daarna maken ze de gelijkmaker en ook zelfs de 2-3. In zeven minuten tijd staan we van een riante 2-0 voorsprong opeens met 2-3 achter. We doen er van alles aan om de gelijkmaker te maken, voordat we gaan rusten. Sterre schiet op de paal, Jurgen gaat nog een keer goed door op links en het is Sterre die op slag van rust de gelijkmaker hoog in het doel binnenschiet.
In de rust spreken we af dat we weer korter op de tegenstander gaan staan, elkaar aanwijzingen geven en op onze positie blijven. De tweede helft hebben we wind mee en dat helpt natuurlijk om van ons doel af te voetballen. Bjorn staat goed te verdedigen, waardoor Haarsteeg niet echt gevaarlijk kan worden. Gijs gebruikt zijn lichaam goed in de tweede helft, waardoor de tegenstander er niet aankomt. Na een aanval over links komt de bal via Stijn bij Joël en die maakt een mooi doelpunt via een afstandsschot. We zijn het doelpunt aan het vieren, maar de scheidsrechter keurt hem af, omdat de bal uit zou zijn geweest. Jammer! De tweede helft doen we er duidelijk een schepje bovenop, Stijn loopt als een stofzuiger op het middenveld. Milan heeft niet veel te doen, maar als de tegenstander doorkomt, staat hij op de juiste plaats. We komen toch op 4-3, het is wederom Sterre die een snelle corner neemt en de bal op doel schiet. Max schuift een paar keer goed in en brengt anderen in stelling om op het doel te schieten. Joël probeert het nogmaals van afstand en het is weer raak. Een minuut later maakt Sterre de 6-3 en is de wedstrijd gespeeld. Douwe valt helaas uit omdat hij een bal op zijn hand krijgt. Fleur kan nog bijna met de punt van haar schoen scoren, maar ze komt net een paar centimeter te kort. Dan is het afgelopen en winnen we met 6-3!
Heren en dames, vandaag hebben we terecht gewonnen. Probeer wel de afspraken die we maken zo goed mogelijk uit te voeren in het veld. De tweede helft hebben jullie laten zien dat we willen knokken voor de bal en niet bang zijn in duels. Lekker blijven trainen, dan gaat het vanzelf allemaal beter.
De Trainers

NOAD’32 JO11-2 – ASH JO11-1: 2-0 (2-0)
Deelnemers: Gijs, Björn, Sterre, Jurgen, Stijn, Max, Joël, Douwe en keeper Milan.
We zijn al vroeg uit de veren, met een nieuwe speler (Douwe) in ons midden pakken we wat extra tijd in de kleedkamer voor wat uitleg. Volledig voorbereid stappen we het veld op om aan de warming-up te beginnen. Het is 08.30 uur en we beginnen. ASH mag starten. Gelijk zien we dat NOAD de druk er goed opzet, de opbouw wordt onderschept door Jurgen, laat ook niet met zich dollen, haalt uit en maakt binnen de eerste minuut de 1-0. Lekker om zo te beginnen !!
Milan bouwt netjes via Max, Gijs en Björn op met af en toe ook een lange bal naar voren. NOAD zit lekker in de wedstrijd, er is veel balbezit. De bal komt van achter, Stijn ziet een opening naar Sterre. Sterre gaat in de aanval tot de achterlijn, legt de bal terug en wederom is daar Jurgen met een mooi schot, maar helaas naast. Björn laat zich zien en zet even door alsof het geen moeite kost, passt de bal naar Joël, deze haalt uit, maar wordt goed gered door (vrouwelijke) niet de minste keeper van ASH. Wederom is Joël op een onbewaakt moment binnen bereik en maakt het netjes af, 2-0 is een feit !! Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.
Met wat tips en uitleg stappen we vol zelfvertrouwen het veld weer op. Toch zien we bijna gelijk een andere wedstrijd: waar Milan eerst niet veel te doen had, moest hij nu toch goed opletten, hij heeft een paar mooie reddingen, maar NOAD moet er hard voor werken. ASH staat met een ander team op het veld, Douwe moet zijn sterke fysieke kan laten zien, Björn, Gijs en Sterre moeten er bovenop zitten om ASH bij ons doel weg te houden !! Jurgen, Stijn, Max en Joël helpen goed mee om Milan zijn doel leeg te houden. ASH laat zien dat ze er alles aan doen om weer terug in de wedstrijd komen, maken dankbaar gebruik van onze verkeerde positie. Het eindsignaal word gefloten, NOAD sluit met 2-0 winst af, maar hebben ook gezien waar nog wat te halen valt !!
De Trainers

HAAFTEN JO11-1G – NOAD’32 JO11-2: 1-7 (0-3)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Helya Goodarzi.
Op weg naar Haaften wordt er gekeken naar de stand, Haaften staat op een gedeelde laatste plaats met 1 punt. Wel moeten we er voor waken dat we ze niet gaan onderschatten. In het begin van de wedstijd gaan we mee in het rommelige spel van Haaften, we zetten te weinig druk op de tegenstander en we voetballen te weinig zonder bal. De time-out komt vandaag dan ook goed van pas. We spreken af dat we meer druk gaan zetten op de tegenstander, we laten ze de bal niet aannemen, we gaan het spel verleggen en we gaan beter aansluiten van achteruit. Dit resulteert al snel in ons eerste doelpunt. Haaften neemt een achterbal, Joël stapt goed voor zijn tegenstander en kan de bal onderscheppen, dribbelt naar het doel en schiet de bal hard en hoog in de rechterbogenhoek in het doel. We zijn los! Sterre maakt een rush op links en tikt de bal in de korte hoek langs de keeper. Voor rust wordt het ook nog 0-3, Sterre gaat weer door op links naar de achterlijn, schiet de bal terug op de 5 meterlijn en daar staat Joël die alleen maar tegen de bal hoeft te lopen. Heeft Haaften dan helemaal niets laten zien in de eerste helft, jawel, maar dan staat Milan op de juiste plaats om ons doel leeg te houden. Milan heeft niet veel te doen gehad, maar wat er moest gebeuren ging goed.
In de tweede helft blijft Haaften met veel mensen voor de bal, waardoor ze druk kunnen zetten op ons doel. Onze verdedigers zitten er steeds goed tussen, waardoor we een paar corners tegen krijgen. Milan heeft nog een puike duik. Als een speler van Haaften op onze achterlijn de bal voorgeeft, komt de bal tegen de voet van één van onze verdedigers en draait de bal met heel veel effect via de paal in ons doel. Even later maakt Helya de 1-4 uit een voorzet van Stijn. Het laatste kwartier komt Bjorn erbij in de spits. Fleur krijgt de bal voor haar voeten en schiet hard op doel, maar de keeper redt en uit de rebound is het Helya die de bal in het doel tikt. Kort daarna is het weer Helya die de 1-5 maakt na goed voorbereidend werk van Bjorn. Hattrick Helya!! Vlak voor tijd kan Joël de eindstand op het bord zetten na wederom een voorzet van Bjorn. Eindstand 1-7.
Heren en dames, vandaag was het begin lastig, maar we hebben ons in het tweede gedeelte van de eerste helft goed herpakt en de aanwijzingen goed opgevolgd. Klasse gedaan! Helya en Fleur bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilde spelen.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – KERKWIJK JO11-2: (1-0) – 17/11/2018
Zaterdag 17 november, eindelijk weer een thuiswedstrijd. Onze Talenten van vandaag: Milan, Max, Björn, Stijn, Joël, Jurgen, Sterre, Fenne en Helya. De kleedkamerbespreking zit erop, iedereen is lekker ontspannen en heeft er zin in!! Kerkwijk mag aftrappen, al snel zit er een goed gevoel bij onze Toppers, er wordt aardig gevoetbald, ze houden goed druk. Maar we mogen Kerkwijk niet onderschatten, het gaat redelijk gelijk op, hoewel NOAD wat meer aan de bal is. Milan bouwt netjes op via onze verdediging met Max, Björn en Jurgen, de bal gaat vlot over het middenveld, Joel en Stijn werken hard. Sterre geeft de bal voor op Helya en deze laat er geen gras over groeien en maakt de 1-0. Kort daarna krijgt Helya nog een kans, maar deze wordt onderschept. Stijn heeft ook een mooi schot, maar ook deze wordt gestopt.
Kerkwijk maakt het Milan knap lastig door een hard schot op hem af te vuren vanaf de zijlijn, hij heeft een prachtige redding. Stijn haalt de bal nog net weg van de lijn, speelt naar Max en geeft ‘m een hard schot, maar deze wordt goed verdedigd. Het gaat niet vanzelf, we moeten hard werken, want Kerkwijk geeft niet zomaar op !! De scheidsrechter fluit, het is rust. Met 1-0 de kleedkamer in voelt goed, maar we zijn zeker nog niet klaar en veilig. De Toppers krijgen wat tips, de omschakeling mag wat meer, iets korter erop, er moet dus eigenlijk een tandje bij !!
NOAD trapt af, gelijk zetten we goed druk bij Kerkwijk, Fenne krijgt een kans, maar de keeper van Kerkwijk heeft een goede redding. Joël aan de bal en deze schiet van afstand, maar de bal gaat helaas naast. Hoewel we steeds beter in de wedstrijd komen, wordt onze omschakeling flink getest. Kerkwijk test wederom onze keeper en weet weer de 0 te houden en schakelt gelijk om, er wordt goed overgespeeld en we spelen steeds meer op de helft van onze tegenstander. Jurgen ziet een kans en haalt keihard uit, de bal gaat op de paal en via de rug van de Kerkwijk-verdediging nog het net in (2-0). Het harde werken en mooie samenspel wordt beloond vandaag. Niet lang daarna krijgt Fenne de bal via Jurgen en zij maakt het netjes af: de 3-0 staat genoteerd. Onze Toppers vuren er nog een aantal schoten op Kerkwijk af, maar dan fluit de scheidsrechter af. NOAD sluit met 3-0 winst af.
De Kids: Milan Max Jurgen Stijn Björn Joël Sterre Helya en Fenne, niet één uitgezonderd, hebben gevochten voor iedere meter !!
Mvgr de Trainers

HEROVINA JO11-1 – NOAD’32 JO11-2: 3-1 (2-1)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Helya Goodarzi.
Deze week gaan we naar Herwijnen voor de uitwedstrijd tegen Herovina JO11-1. Dit team staat bovenaan, dus we zijn gewaarschuwd. We spreken voor de wedstrijd af dat we kort op de tegenstander zitten en ze niet laten voetballen. In het begin van wedstrijd gaat het op en neer, maar tot echte kansen komt het niet. We voeren onze taken allemaal goed uit, Helya en Sterre storen goed af voorin, zo ook op het middenveld en achterin. Maar we kunnen de 1-0 niet voorkomen, we verdedigen door het midden uit en daar maakt Herovina goed gebruik van. Even later komen we terecht op gelijke hoogte door een voorzet vanaf links van Jurgen op Sterre die de bal ineens tegen de touwen werkt. Even later zien we een pass van Fleur op Sterre, maar de keeper is eerder bij de bal. We voetballen de eerste helft als een team. Achterin wordt er stevig verdedigd door Gijs, Bjorn en Max. Op het midden
zitten Stijn en Jurgen er goed kort op en zetten onze spitsen aan het werk. Weer een pass op Sterre, dit keer van Joel, maar hij is net iets te hard. Werkelijk in de laatste seconde van de eerste helft maakt Herovina de 2-1.
Omdat de wedstrijd gelijk opgaat, hebben we alle hoop dat we in de tweede helft de gelijkmaker kunnen maken. Milan heeft een paar prachtige reddingen. Zoals in de eerste helft gaat het nu ook weer op en neer. Helaas kan Herovina al vroeg in de tweede helft de 3-1 aantekenen. We hebben een paar kleine kansjes, maar we komen niet tot een doelpunt. De eindstand is 3-1, maar vandaag hebben we echt als team gespeeld, voor en met elkaar keihard gewerkt en daar kunnen we trots op zijn. Zeker de eerste helft hebben we laten zien wat we kunnen. Fleur en Helya, bedankt voor jullie inzet en dat jullie met ons mee wilden doen vandaag.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – GJS JO11-5: 2-3 (0-0) – 03/11/2018
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Camilla Vos, Fenne Timmermans, Fleur Timmermans, Esmee Duizer.
Na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week, spelen we vandaag weer voor de competitie. De JO11-5 van GJS komt bij ons op bezoek. Ze hebben evenveel punten als ons, dus de wedstrijd zal gelijk opgaan. We zien een fel NOAD meteen vanaf de aftrap en de wedstrijd schommelt op en neer. We zijn dichtbij een doelpunt als een schot van Sterre op de lat komt. Schoten van Stijn en Fleur missen net onvoldoende kracht of gaan naast het doel van tegenstander en bij de voorzetten van Sterre zit steeds een voet of been van GJS tussen. Onze achterhoede houdt goed stand. Gijs draait goed naar buiten en passt naar onze spitsen en Joël staat zijn mannetje goed op links. Onze keepster Camilla staat goed te keepen als GJS op het doel schiet en ook de tegenstander schiet bij ons op de lat. We gaan met 0-0 rusten.
In de tweede helft zien we twee teams die voor de winst willen gaan. Halverwege komen we terecht op 1-0 door een schot in de hoek van Sterre. We kunnen de tegenaanvallen goed pareren, Fleur en Fenne stappen op de juiste momenten in. Camilla pakt de ballen die op doel komen en voorin loopt Esmee op alle ballen. GJS voert de druk op en maken de gelijkmaker. Even later krijgen ze een vrije trap waaruit ze de 1-2 scoren. Camilla zit bij de bal, maar hij is zo hard dat hij toch in het doel valt. Ruim een minuut later kunnen wij weer juichen, want Max maakt een rush van achteruit naar het doel van GJS en scoort de gelijkmaker. Helaas duurt de wedstrijd iets te lang, want vlak voor tijd maakt GJS nog een frommelgoal. Eindstand 2-3.
Heren en dames, goed gedaan, complimenten voor jullie inzet en strijdlust. Meiden van de MO13, super bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilden doen.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – GRC JO11-2: 1-0 (1-4)   – 06/10/18

Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
Deze week is de JO11-2 van GRC onze tegenstander. Ook zij hebben de eerste twee wedstrijden net zoals wij gewonnen, dus kunnen we vandaag wat meer tegenstand verwachten. Na de bespreking en de warming-up, kunnen we aan de wedstrijd beginnen. We zetten meteen veel en goed druk, waardoor we veel op de helft van GRC voetballen. Na 10 minuten spelen, komen we dan ook terecht op een 1-0 voorsprong via een afstandsschot van Jimmy. We creëren veel kansen, maar inzetten van Jaëll, Stijn, Sterre, Joël, Jimmy en Max gaan naast of worden gered door de keeper. Als GRC er een keer uitkomt zijn ze ook meteen gevaarlijk, maar dan hebben we Jurgen, Bjorn en Gijs die ze tegenhouden. Ook Milan is belangrijk en houdt met twee puike reddingen zijn doel goed schoon.
Na rust zien we een ander GRC, ze zijn feller en komen nu vaker bij ons doel en maken dan ook vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Wij lopen iets minder goed in onze posities en daar maakt GRC slim gebruik van. Op rechts zien we een mooie actie van Bjorn die de bal diep speelt op Sterre, haar voorzet gaat rakelings voorlangs het doel van GRC. Joël ziet nog twee schoten naast het doel verdwijnen en Sterre ontvangt een mooie pass van Jimmy en schiet op de paal. Aan de andere kant schiet GRC een vrije trap in het doel. Even later verdedigen wij door het midden uit en in de daaropvolgende aanval scoort GRC. Tot slot wordt het ook nog 1-4 en dat is tevens de eindstand.
We hebben weliswaar verloren vandaag, maar hier leren we wel van. Deze week gaan we wederom goed trainen en dan wacht volgende week de wedstrijd tegen Heukelum.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – VUREN JO11-2: 11-1 – (29.9.2018)
Zaterdagmorgen 29 september: we mogen al vroeg uit de veren, er is een thuiswedstrijd vandaag, NOAD’32 JO11-2 tegen Vuren JO11-2. Na het veld uit te hebben gezet en overleg in de kleedkamer gaan we om 08.30 uur beginnen aan de wedstrijd. NOAD mag beginnen met de aftrap en gelijk laten onze Toppers zien waar ze heen willen. De bal wordt een aantal keer door de verdediging van Vuren gestopt. Toch ziet Jaël de kans om de bal goed op zijn voet te krijgen en schiet de 1-0 binnen. Vuren verzet zich hevig tegen het gedrang van NOAD, maar Jimmy laat zien dat hij genoeg kracht in de benen heeft en torpedeert met een afstandsschot de 2-0 in het doel bij de tegenstander. We hebben veel balbezit, maar overspelen mag wat beter.
Jaël ziet wederom een gaatje in de verdediging en eist de 3-0 voor zich op. Vuren probeert van alles, maar Max is niet te stoppen als hij doorstoot en via een voorzet van Stijn het netjes afmaakt en de 4-0 op zijn naam schrijft. Onze verdediging met Björn en Gijs laat zien dat ze de duels goed de baas kunnen, Vuren krijgt het nog niet voor elkaar om er doorheen te breken. Ondanks dat het wat rommelig is bij NOAD probeert Stijn te scoren, helaas op de lat. Nu komt Jurgen en probeert het met een krachtig schot, maar de keeper van Vuren weet de bal goed te pakken. NOAD dringt aan, ze laten zien dat ze niet tevreden zijn. Max weet via de voorzet van Joël en een afstandsschot 2 doelpunten te maken binnen 4 minuten, we gaan daardoor met 6-0 de rust in.
Na goed overleg en wat verandering in de opstelling beginnen we aan de tweede helft, Vuren mag beginnen, maar wederom is NOAD goed bezig en Joël maakt 7-0. Sterre is voorin sterk bezig, maar de voorzetten worden veel gestopt door Vuren of weinig benut door NOAD. Vuren ziet dat het niet goed gaat met de verdediging bij ons en ruikt kansen, loon naar werken en hun eerste doelpunt is een feit (7-1). Het spel gaat toch echt een aantal keer de goede kant op voor Vuren, tot scoren komen ze nog niet echt, maar omdat onze verdediging af en toe helemaal weg is, moet onze keeper Milan met diverse reddingen laten zien dat hij er staat. Dan herstellen onze Toppers zich en Joël maakt de 8-1. Vuren verliest de bal aan Jimmy, deze loopt er vrij gemakkelijk doorheen en maakt het netjes af (9-1). Na hard werken weet Sterre de bal voor te geven waarna Joël zijn kans ziet en via een kopbal de 10-1 maakt. Maar NOAD wil nog meer en blijft even druk uitoefenen voor het doel bij Vuren. Sterre ziet een opening en zet 11-1 op de teller. De scheidsrechter fluit af, onze Toppers hebben gewonnen. Trainers: Dennis en Jan.
Jan

BZC JO11-2 – NOAD’32 JO11-2: 1-1 (RUSTSTAND: 2-4) – (22-9-2018)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
De competitie gaat beginnen en voor ons is dat een uitwedstrijd tegen de JO11-2 van BZC’14 in Brakel. We zitten in kleedkamer 5, nu is dat niet op zich niet zo bijzonder, maar wel hoe we de kleedkamer aantreffen. Wat een bende en wat ziet het er bij NOAD dan toch allemaal piekfijn uit. Als we in de rust in de kleedkamer komen, is het mooi schoon en ruikt het naar chloor. Wat blijkt, na de wedstrijd hoor ik dat ouder Marcel het even was wezen melden dat het een “zwijnestal” was en daar hebben ze goed naar geluisterd en meteen werk van gemaakt.
Dan nu de wedstrijd, we hebben een goede voorbereiding gehad en hopelijk kunnen we die lijn doorzetten. Op het eerste gezicht gaat de wedstrijd gelijk op, wij hebben iets meer balbezit, BZC is fysiek wat groter en daar hebben we toch wat moeite mee. Na ruim een kwartier spelen komt BZC op 1-0 voorsprong. De organisatie is bij ons niet helemaal op orde en daar maakt de tegenstander goed gebruik van. Wij blijven voetballen en komen op 1-1 na een goede pass van Jurgen op Jaell die goed doorgaat en de bal tegen het net schiet. In dezelfde minuut kunnen we zelfs nog een doelpunt maken via Sterre, maar de keeper zit er goed tussen. Achterin hebben we het druk met de snelle spitsen, maar de verdediging staat zijn mannetje. We gaan met 1-1 rusten.
In de rust nemen we de gemaakte afspraken nog een keer goed door, want van deze tegenstander hoeven we niet te verliezen, maar dan dienen wel de taken uitgevoerd te worden. We moeten beter op onze positie blijven, anders maken we het onze medespelers te moeilijk. We moeten de bal het werk laten doen, dus niet gaan lopen met de bal. In de tweede helft is er veel meer ruimte, omdat we het veld breed houden. We zijn veelvuldig aan de bal, er wordt beter overgespeeld dan de tweede helft en daar heeft onze tegenstander moeite mee. Na vijf minuten spelen komen we terecht op 1-2 via Joel. Het spel golft nu op en neer. Wij blijven druk zetten op de bal en BZC heeft moeite met onze voorhoede en dat levert ons de 1-3 op via Jimmy. Als BZC er een keer doorheen komt staan Bjorn, Gijs en Max goed te verdedigen. Milan laat zich goed horen als hij uitkomt. Een speler van BZC schiet een indribbel meteen vanaf de zijlijn de bal in het doel. Hij heeft de bal niet eerst een tikje gegeven, dus wordt het doelpunt afgekeurd. We zijn gewaarschuwd. Een minuut later eenzelfde situatie, maar nu is er wel eerst een tikje gegeven en wordt de bal op het doel geschoten: 2-3 met nog ruim 5 minuten te spelen. De aanval is de beste verdediging is vandaag gebleken, want Sterre
blijft het op links de verdediging van Brakel moeilijk maken en haar inzet wordt beloond met een goede voorzet op Jimmy die de bal in het doel kan tikken. Eindstand 2-4!
De eerste helft was BZC feller en hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt. De tweede helft was voor ons, alhoewel we nog teveel gingen lopen met de bal en sommigen niet op hun positie bleven. Hierdoor heeft BZC nog te lang kunnen hopen op een betere uitslag, want wij hadden het al veel eerder kunnen afmaken als we de kansen hadden benut. Wat we vandaag ook weer hebben geleerd is dat als de tegenstander groter is, ze niet beter kunnen voetballen. We hebben laten zien dat wij kunnen ‘vechten’ voor de bal. Goede tweede helft heren en dame!! Deze week gaan we weer goed trainen en dan komt zaterdag Vuren bij ons op bezoek.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – FC ENGELEN JO11-4: 11-1 (RUSTSTAND: 8-0) (15-9-2018)
Na een goede voorbereiding en wat tips begonnen we om 08.30 uur aan de wedstrijd, wat zou deze wedstrijd ons gaan brengen. Met de kids op positie en Max als eerste reserve werd er vrijwel gelijk leuk gevoetbald. NOAD wat meer dan Engelen, en dat was al snel te merken. Na 9 minuten opende Jimmy met een prachtig afstandsschot de 1-0.
Engelen wilde meer weerstand bieden, maar een paar minuten later kwam Sterre en schoot de 2-0 binnen. De kids wilden meer en kwamen dan ook steeds beter in de wedstrijd. Niet veel later, na een voorzet van Sterre schoot Stijn de 3-0 binnen. Engelen moest eraan geloven en hard werken, maar wederom brak NOAD erdoor en Sterre schoot de 4-0 in de hoek. NOAD was op dreef en rook kansen. Jurgen liet zichzelf zien en schoot de voorzet van Sterre ook binnen. Het was 5-0, maar niet genoeg dachten de kids. Jurgen mocht de corner nemen en liet niets aan de twijfel over, hij maakte dan ook de 6-0.
Onze verdediging stond als een huis met Gijs en Björn, deze werden toch een aantal keer flink uitgedaagd, maar lieten zien dat er met hen niet was te sollen op deze prachtige zaterdagmorgen. Veelal ging het spel over de kant van Björn en die liet dan zijn goede verdediging werk zien. Nog even en het was rust. Max was al een keer ondertussen gewisseld liet zijn kans dan ook niet voorbijgaan en maakte op eigen kracht de 7-0. Alsof het nog niet genoeg was, maakte Jurgen er nog maar 8-0 van. Daar was Engelen, op een onbewaakt moment waren ze er, en niet onverdienstelijk, onhoudbaar voor onze keeper Milan, ze schoten de 8-1 binnen. De fluit werd luid geblazen, het was rust.
Na goed overleg met de Toppers en wat verschuiving in de opstelling begon Gijs in de spits, Jaël kwam ook steeds meer in de wedstrijd en maakte het de verdediging van Engelen een aantal keer knap lastig. Nadat een speler een van Engelen bewust hands maakte kregen we een penalty mee, Gijs rook zijn kans en liet de bal in het doel eindigen, hij maakte de 9-1. Nog steeds zat er de spirit goed in bij onze Toppers, na een voorzet van Jimmy was het wederom Gijs die er 10-1 van maakte. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kwam Max met een onverwachts afstandsschot en zette de eindstand op 11-1.
Spelers: Stijn Max Sterre Gijs Jaël Björn Jurgen Jimmy. Keeper: Milan. Trainers Dennis en Jan.
Geralde Bleijenberg