NOAD’32 JO11-2

NOAD’32 JO11-2 – GRC JO11-2: 1-0 (1-4)   – 06/10/18
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
Deze week is de JO11-2 van GRC onze tegenstander. Ook zij hebben de eerste twee wedstrijden net zoals wij gewonnen, dus kunnen we vandaag wat meer tegenstand verwachten. Na de bespreking en de warming-up, kunnen we aan de wedstrijd beginnen. We zetten meteen veel en goed druk, waardoor we veel op de helft van GRC voetballen. Na 10 minuten spelen, komen we dan ook terecht op een 1-0 voorsprong via een afstandsschot van Jimmy. We creëren veel kansen, maar inzetten van Jaëll, Stijn, Sterre, Joël, Jimmy en Max gaan naast of worden gered door de keeper. Als GRC er een keer uitkomt zijn ze ook meteen gevaarlijk, maar dan hebben we Jurgen, Bjorn en Gijs die ze tegenhouden. Ook Milan is belangrijk en houdt met twee puike reddingen zijn doel goed schoon.
Na rust zien we een ander GRC, ze zijn feller en komen nu vaker bij ons doel en maken dan ook vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Wij lopen iets minder goed in onze posities en daar maakt GRC slim gebruik van. Op rechts zien we een mooie actie van Bjorn die de bal diep speelt op Sterre, haar voorzet gaat rakelings voorlangs het doel van GRC. Joël ziet nog twee schoten naast het doel verdwijnen en Sterre ontvangt een mooie pass van Jimmy en schiet op de paal. Aan de andere kant schiet GRC een vrije trap in het doel. Even later verdedigen wij door het midden uit en in de daaropvolgende aanval scoort GRC. Tot slot wordt het ook nog 1-4 en dat is tevens de eindstand.
We hebben weliswaar verloren vandaag, maar hier leren we wel van. Deze week gaan we wederom goed trainen en dan wacht volgende week de wedstrijd tegen Heukelum.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – VUREN JO11-2: 11-1 – (29.9.2018)
Zaterdagmorgen 29 september: we mogen al vroeg uit de veren, er is een thuiswedstrijd vandaag, NOAD’32 JO11-2 tegen Vuren JO11-2. Na het veld uit te hebben gezet en overleg in de kleedkamer gaan we om 08.30 uur beginnen aan de wedstrijd. NOAD mag beginnen met de aftrap en gelijk laten onze Toppers zien waar ze heen willen. De bal wordt een aantal keer door de verdediging van Vuren gestopt. Toch ziet Jaël de kans om de bal goed op zijn voet te krijgen en schiet de 1-0 binnen. Vuren verzet zich hevig tegen het gedrang van NOAD, maar Jimmy laat zien dat hij genoeg kracht in de benen heeft en torpedeert met een afstandsschot de 2-0 in het doel bij de tegenstander. We hebben veel balbezit, maar overspelen mag wat beter.
Jaël ziet wederom een gaatje in de verdediging en eist de 3-0 voor zich op. Vuren probeert van alles, maar Max is niet te stoppen als hij doorstoot en via een voorzet van Stijn het netjes afmaakt en de 4-0 op zijn naam schrijft. Onze verdediging met Björn en Gijs laat zien dat ze de duels goed de baas kunnen, Vuren krijgt het nog niet voor elkaar om er doorheen te breken. Ondanks dat het wat rommelig is bij NOAD probeert Stijn te scoren, helaas op de lat. Nu komt Jurgen en probeert het met een krachtig schot, maar de keeper van Vuren weet de bal goed te pakken. NOAD dringt aan, ze laten zien dat ze niet tevreden zijn. Max weet via de voorzet van Joël en een afstandsschot 2 doelpunten te maken binnen 4 minuten, we gaan daardoor met 6-0 de rust in.
Na goed overleg en wat verandering in de opstelling beginnen we aan de tweede helft, Vuren mag beginnen, maar wederom is NOAD goed bezig en Joël maakt 7-0. Sterre is voorin sterk bezig, maar de voorzetten worden veel gestopt door Vuren of weinig benut door NOAD. Vuren ziet dat het niet goed gaat met de verdediging bij ons en ruikt kansen, loon naar werken en hun eerste doelpunt is een feit (7-1). Het spel gaat toch echt een aantal keer de goede kant op voor Vuren, tot scoren komen ze nog niet echt, maar omdat onze verdediging af en toe helemaal weg is, moet onze keeper Milan met diverse reddingen laten zien dat hij er staat. Dan herstellen onze Toppers zich en Joël maakt de 8-1. Vuren verliest de bal aan Jimmy, deze loopt er vrij gemakkelijk doorheen en maakt het netjes af (9-1). Na hard werken weet Sterre de bal voor te geven waarna Joël zijn kans ziet en via een kopbal de 10-1 maakt. Maar NOAD wil nog meer en blijft even druk uitoefenen voor het doel bij Vuren. Sterre ziet een opening en zet 11-1 op de teller. De scheidsrechter fluit af, onze Toppers hebben gewonnen. Trainers: Dennis en Jan.
Jan

BZC JO11-2 – NOAD’32 JO11-2: 1-1 (RUSTSTAND: 2-4) – (22-9-2018)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
De competitie gaat beginnen en voor ons is dat een uitwedstrijd tegen de JO11-2 van BZC’14 in Brakel. We zitten in kleedkamer 5, nu is dat niet op zich niet zo bijzonder, maar wel hoe we de kleedkamer aantreffen. Wat een bende en wat ziet het er bij NOAD dan toch allemaal piekfijn uit. Als we in de rust in de kleedkamer komen, is het mooi schoon en ruikt het naar chloor. Wat blijkt, na de wedstrijd hoor ik dat ouder Marcel het even was wezen melden dat het een “zwijnestal” was en daar hebben ze goed naar geluisterd en meteen werk van gemaakt.
Dan nu de wedstrijd, we hebben een goede voorbereiding gehad en hopelijk kunnen we die lijn doorzetten. Op het eerste gezicht gaat de wedstrijd gelijk op, wij hebben iets meer balbezit, BZC is fysiek wat groter en daar hebben we toch wat moeite mee. Na ruim een kwartier spelen komt BZC op 1-0 voorsprong. De organisatie is bij ons niet helemaal op orde en daar maakt de tegenstander goed gebruik van. Wij blijven voetballen en komen op 1-1 na een goede pass van Jurgen op Jaell die goed doorgaat en de bal tegen het net schiet. In dezelfde minuut kunnen we zelfs nog een doelpunt maken via Sterre, maar de keeper zit er goed tussen. Achterin hebben we het druk met de snelle spitsen, maar de verdediging staat zijn mannetje. We gaan met 1-1 rusten.
In de rust nemen we de gemaakte afspraken nog een keer goed door, want van deze tegenstander hoeven we niet te verliezen, maar dan dienen wel de taken uitgevoerd te worden. We moeten beter op onze positie blijven, anders maken we het onze medespelers te moeilijk. We moeten de bal het werk laten doen, dus niet gaan lopen met de bal. In de tweede helft is er veel meer ruimte, omdat we het veld breed houden. We zijn veelvuldig aan de bal, er wordt beter overgespeeld dan de tweede helft en daar heeft onze tegenstander moeite mee. Na vijf minuten spelen komen we terecht op 1-2 via Joel. Het spel golft nu op en neer. Wij blijven druk zetten op de bal en BZC heeft moeite met onze voorhoede en dat levert ons de 1-3 op via Jimmy. Als BZC er een keer doorheen komt staan Bjorn, Gijs en Max goed te verdedigen. Milan laat zich goed horen als hij uitkomt. Een speler van BZC schiet een indribbel meteen vanaf de zijlijn de bal in het doel. Hij heeft de bal niet eerst een tikje gegeven, dus wordt het doelpunt afgekeurd. We zijn gewaarschuwd. Een minuut later eenzelfde situatie, maar nu is er wel eerst een tikje gegeven en wordt de bal op het doel geschoten: 2-3 met nog ruim 5 minuten te spelen. De aanval is de beste verdediging is vandaag gebleken, want Sterre
blijft het op links de verdediging van Brakel moeilijk maken en haar inzet wordt beloond met een goede voorzet op Jimmy die de bal in het doel kan tikken. Eindstand 2-4!
De eerste helft was BZC feller en hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt. De tweede helft was voor ons, alhoewel we nog teveel gingen lopen met de bal en sommigen niet op hun positie bleven. Hierdoor heeft BZC nog te lang kunnen hopen op een betere uitslag, want wij hadden het al veel eerder kunnen afmaken als we de kansen hadden benut. Wat we vandaag ook weer hebben geleerd is dat als de tegenstander groter is, ze niet beter kunnen voetballen. We hebben laten zien dat wij kunnen ‘vechten’ voor de bal. Goede tweede helft heren en dame!! Deze week gaan we weer goed trainen en dan komt zaterdag Vuren bij ons op bezoek.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – FC ENGELEN JO11-4: 11-1 (RUSTSTAND: 8-0) (15-9-2018)
Na een goede voorbereiding en wat tips begonnen we om 08.30 uur aan de wedstrijd, wat zou deze wedstrijd ons gaan brengen. Met de kids op positie en Max als eerste reserve werd er vrijwel gelijk leuk gevoetbald. NOAD wat meer dan Engelen, en dat was al snel te merken. Na 9 minuten opende Jimmy met een prachtig afstandsschot de 1-0.
Engelen wilde meer weerstand bieden, maar een paar minuten later kwam Sterre en schoot de 2-0 binnen. De kids wilden meer en kwamen dan ook steeds beter in de wedstrijd. Niet veel later, na een voorzet van Sterre schoot Stijn de 3-0 binnen. Engelen moest eraan geloven en hard werken, maar wederom brak NOAD erdoor en Sterre schoot de 4-0 in de hoek. NOAD was op dreef en rook kansen. Jurgen liet zichzelf zien en schoot de voorzet van Sterre ook binnen. Het was 5-0, maar niet genoeg dachten de kids. Jurgen mocht de corner nemen en liet niets aan de twijfel over, hij maakte dan ook de 6-0.
Onze verdediging stond als een huis met Gijs en Björn, deze werden toch een aantal keer flink uitgedaagd, maar lieten zien dat er met hen niet was te sollen op deze prachtige zaterdagmorgen. Veelal ging het spel over de kant van Björn en die liet dan zijn goede verdediging werk zien. Nog even en het was rust. Max was al een keer ondertussen gewisseld liet zijn kans dan ook niet voorbijgaan en maakte op eigen kracht de 7-0. Alsof het nog niet genoeg was, maakte Jurgen er nog maar 8-0 van. Daar was Engelen, op een onbewaakt moment waren ze er, en niet onverdienstelijk, onhoudbaar voor onze keeper Milan, ze schoten de 8-1 binnen. De fluit werd luid geblazen, het was rust.
Na goed overleg met de Toppers en wat verschuiving in de opstelling begon Gijs in de spits, Jaël kwam ook steeds meer in de wedstrijd en maakte het de verdediging van Engelen een aantal keer knap lastig. Nadat een speler een van Engelen bewust hands maakte kregen we een penalty mee, Gijs rook zijn kans en liet de bal in het doel eindigen, hij maakte de 9-1. Nog steeds zat er de spirit goed in bij onze Toppers, na een voorzet van Jimmy was het wederom Gijs die er 10-1 van maakte. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kwam Max met een onverwachts afstandsschot en zette de eindstand op 11-1.
Spelers: Stijn Max Sterre Gijs Jaël Björn Jurgen Jimmy. Keeper: Milan. Trainers Dennis en Jan.
Geralde Bleijenberg