NOAD’32 JO11-2

NOAD’32 JO11-2 – ASH JO11-1: 2-0 (2-0)
Deelnemers: Gijs, Björn, Sterre, Jurgen, Stijn, Max, Joël, Douwe en keeper Milan.
We zijn al vroeg uit de veren, met een nieuwe speler (Douwe) in ons midden pakken we wat extra tijd in de kleedkamer voor wat uitleg. Volledig voorbereid stappen we het veld op om aan de warming-up te beginnen. Het is 08.30 uur en we beginnen. ASH mag starten. Gelijk zien we dat NOAD de druk er goed opzet, de opbouw wordt onderschept door Jurgen, laat ook niet met zich dollen, haalt uit en maakt binnen de eerste minuut de 1-0. Lekker om zo te beginnen !!
Milan bouwt netjes via Max, Gijs en Björn op met af en toe ook een lange bal naar voren. NOAD zit lekker in de wedstrijd, er is veel balbezit. De bal komt van achter, Stijn ziet een opening naar Sterre. Sterre gaat in de aanval tot de achterlijn, legt de bal terug en wederom is daar Jurgen met een mooi schot, maar helaas naast. Björn laat zich zien en zet even door alsof het geen moeite kost, passt de bal naar Joël, deze haalt uit, maar wordt goed gered door (vrouwelijke) niet de minste keeper van ASH. Wederom is Joël op een onbewaakt moment binnen bereik en maakt het netjes af, 2-0 is een feit !! Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.
Met wat tips en uitleg stappen we vol zelfvertrouwen het veld weer op. Toch zien we bijna gelijk een andere wedstrijd: waar Milan eerst niet veel te doen had, moest hij nu toch goed opletten, hij heeft een paar mooie reddingen, maar NOAD moet er hard voor werken. ASH staat met een ander team op het veld, Douwe moet zijn sterke fysieke kan laten zien, Björn, Gijs en Sterre moeten er bovenop zitten om ASH bij ons doel weg te houden !! Jurgen, Stijn, Max en Joël helpen goed mee om Milan zijn doel leeg te houden. ASH laat zien dat ze er alles aan doen om weer terug in de wedstrijd komen, maken dankbaar gebruik van onze verkeerde positie. Het eindsignaal word gefloten, NOAD sluit met 2-0 winst af, maar hebben ook gezien waar nog wat te halen valt !!
De Trainers

HAAFTEN JO11-1G – NOAD’32 JO11-2: 1-7 (0-3)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Helya Goodarzi.
Op weg naar Haaften wordt er gekeken naar de stand, Haaften staat op een gedeelde laatste plaats met 1 punt. Wel moeten we er voor waken dat we ze niet gaan onderschatten. In het begin van de wedstijd gaan we mee in het rommelige spel van Haaften, we zetten te weinig druk op de tegenstander en we voetballen te weinig zonder bal. De time-out komt vandaag dan ook goed van pas. We spreken af dat we meer druk gaan zetten op de tegenstander, we laten ze de bal niet aannemen, we gaan het spel verleggen en we gaan beter aansluiten van achteruit. Dit resulteert al snel in ons eerste doelpunt. Haaften neemt een achterbal, Joël stapt goed voor zijn tegenstander en kan de bal onderscheppen, dribbelt naar het doel en schiet de bal hard en hoog in de rechterbogenhoek in het doel. We zijn los! Sterre maakt een rush op links en tikt de bal in de korte hoek langs de keeper. Voor rust wordt het ook nog 0-3, Sterre gaat weer door op links naar de achterlijn, schiet de bal terug op de 5 meterlijn en daar staat Joël die alleen maar tegen de bal hoeft te lopen. Heeft Haaften dan helemaal niets laten zien in de eerste helft, jawel, maar dan staat Milan op de juiste plaats om ons doel leeg te houden. Milan heeft niet veel te doen gehad, maar wat er moest gebeuren ging goed.
In de tweede helft blijft Haaften met veel mensen voor de bal, waardoor ze druk kunnen zetten op ons doel. Onze verdedigers zitten er steeds goed tussen, waardoor we een paar corners tegen krijgen. Milan heeft nog een puike duik. Als een speler van Haaften op onze achterlijn de bal voorgeeft, komt de bal tegen de voet van één van onze verdedigers en draait de bal met heel veel effect via de paal in ons doel. Even later maakt Helya de 1-4 uit een voorzet van Stijn. Het laatste kwartier komt Bjorn erbij in de spits. Fleur krijgt de bal voor haar voeten en schiet hard op doel, maar de keeper redt en uit de rebound is het Helya die de bal in het doel tikt. Kort daarna is het weer Helya die de 1-5 maakt na goed voorbereidend werk van Bjorn. Hattrick Helya!! Vlak voor tijd kan Joël de eindstand op het bord zetten na wederom een voorzet van Bjorn. Eindstand 1-7.
Heren en dames, vandaag was het begin lastig, maar we hebben ons in het tweede gedeelte van de eerste helft goed herpakt en de aanwijzingen goed opgevolgd. Klasse gedaan! Helya en Fleur bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilde spelen.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – KERKWIJK JO11-2: (1-0) – 17/11/2018
Zaterdag 17 november, eindelijk weer een thuiswedstrijd. Onze Talenten van vandaag: Milan, Max, Björn, Stijn, Joël, Jurgen, Sterre, Fenne en Helya. De kleedkamerbespreking zit erop, iedereen is lekker ontspannen en heeft er zin in!! Kerkwijk mag aftrappen, al snel zit er een goed gevoel bij onze Toppers, er wordt aardig gevoetbald, ze houden goed druk. Maar we mogen Kerkwijk niet onderschatten, het gaat redelijk gelijk op, hoewel NOAD wat meer aan de bal is. Milan bouwt netjes op via onze verdediging met Max, Björn en Jurgen, de bal gaat vlot over het middenveld, Joel en Stijn werken hard. Sterre geeft de bal voor op Helya en deze laat er geen gras over groeien en maakt de 1-0. Kort daarna krijgt Helya nog een kans, maar deze wordt onderschept. Stijn heeft ook een mooi schot, maar ook deze wordt gestopt.
Kerkwijk maakt het Milan knap lastig door een hard schot op hem af te vuren vanaf de zijlijn, hij heeft een prachtige redding. Stijn haalt de bal nog net weg van de lijn, speelt naar Max en geeft ‘m een hard schot, maar deze wordt goed verdedigd. Het gaat niet vanzelf, we moeten hard werken, want Kerkwijk geeft niet zomaar op !! De scheidsrechter fluit, het is rust. Met 1-0 de kleedkamer in voelt goed, maar we zijn zeker nog niet klaar en veilig. De Toppers krijgen wat tips, de omschakeling mag wat meer, iets korter erop, er moet dus eigenlijk een tandje bij !!
NOAD trapt af, gelijk zetten we goed druk bij Kerkwijk, Fenne krijgt een kans, maar de keeper van Kerkwijk heeft een goede redding. Joël aan de bal en deze schiet van afstand, maar de bal gaat helaas naast. Hoewel we steeds beter in de wedstrijd komen, wordt onze omschakeling flink getest. Kerkwijk test wederom onze keeper en weet weer de 0 te houden en schakelt gelijk om, er wordt goed overgespeeld en we spelen steeds meer op de helft van onze tegenstander. Jurgen ziet een kans en haalt keihard uit, de bal gaat op de paal en via de rug van de Kerkwijk-verdediging nog het net in (2-0). Het harde werken en mooie samenspel wordt beloond vandaag. Niet lang daarna krijgt Fenne de bal via Jurgen en zij maakt het netjes af: de 3-0 staat genoteerd. Onze Toppers vuren er nog een aantal schoten op Kerkwijk af, maar dan fluit de scheidsrechter af. NOAD sluit met 3-0 winst af.
De Kids: Milan Max Jurgen Stijn Björn Joël Sterre Helya en Fenne, niet één uitgezonderd, hebben gevochten voor iedere meter !!
Mvgr de Trainers

HEROVINA JO11-1 – NOAD’32 JO11-2: 3-1 (2-1)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Milan Beverloo, Jurgen Kant, Bjorn den Dekker, Helya Goodarzi.
Deze week gaan we naar Herwijnen voor de uitwedstrijd tegen Herovina JO11-1. Dit team staat bovenaan, dus we zijn gewaarschuwd. We spreken voor de wedstrijd af dat we kort op de tegenstander zitten en ze niet laten voetballen. In het begin van wedstrijd gaat het op en neer, maar tot echte kansen komt het niet. We voeren onze taken allemaal goed uit, Helya en Sterre storen goed af voorin, zo ook op het middenveld en achterin. Maar we kunnen de 1-0 niet voorkomen, we verdedigen door het midden uit en daar maakt Herovina goed gebruik van. Even later komen we terecht op gelijke hoogte door een voorzet vanaf links van Jurgen op Sterre die de bal ineens tegen de touwen werkt. Even later zien we een pass van Fleur op Sterre, maar de keeper is eerder bij de bal. We voetballen de eerste helft als een team. Achterin wordt er stevig verdedigd door Gijs, Bjorn en Max. Op het midden
zitten Stijn en Jurgen er goed kort op en zetten onze spitsen aan het werk. Weer een pass op Sterre, dit keer van Joel, maar hij is net iets te hard. Werkelijk in de laatste seconde van de eerste helft maakt Herovina de 2-1.
Omdat de wedstrijd gelijk opgaat, hebben we alle hoop dat we in de tweede helft de gelijkmaker kunnen maken. Milan heeft een paar prachtige reddingen. Zoals in de eerste helft gaat het nu ook weer op en neer. Helaas kan Herovina al vroeg in de tweede helft de 3-1 aantekenen. We hebben een paar kleine kansjes, maar we komen niet tot een doelpunt. De eindstand is 3-1, maar vandaag hebben we echt als team gespeeld, voor en met elkaar keihard gewerkt en daar kunnen we trots op zijn. Zeker de eerste helft hebben we laten zien wat we kunnen. Fleur en Helya, bedankt voor jullie inzet en dat jullie met ons mee wilden doen vandaag.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – GJS JO11-5: 2-3 (0-0) – 03/11/2018
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Joël de Kock, Sterre van de Bogaard, Fleur van Masbergen, Camilla Vos, Fenne Timmermans, Fleur Timmermans, Esmee Duizer.
Na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week, spelen we vandaag weer voor de competitie. De JO11-5 van GJS komt bij ons op bezoek. Ze hebben evenveel punten als ons, dus de wedstrijd zal gelijk opgaan. We zien een fel NOAD meteen vanaf de aftrap en de wedstrijd schommelt op en neer. We zijn dichtbij een doelpunt als een schot van Sterre op de lat komt. Schoten van Stijn en Fleur missen net onvoldoende kracht of gaan naast het doel van tegenstander en bij de voorzetten van Sterre zit steeds een voet of been van GJS tussen. Onze achterhoede houdt goed stand. Gijs draait goed naar buiten en passt naar onze spitsen en Joël staat zijn mannetje goed op links. Onze keepster Camilla staat goed te keepen als GJS op het doel schiet en ook de tegenstander schiet bij ons op de lat. We gaan met 0-0 rusten.
In de tweede helft zien we twee teams die voor de winst willen gaan. Halverwege komen we terecht op 1-0 door een schot in de hoek van Sterre. We kunnen de tegenaanvallen goed pareren, Fleur en Fenne stappen op de juiste momenten in. Camilla pakt de ballen die op doel komen en voorin loopt Esmee op alle ballen. GJS voert de druk op en maken de gelijkmaker. Even later krijgen ze een vrije trap waaruit ze de 1-2 scoren. Camilla zit bij de bal, maar hij is zo hard dat hij toch in het doel valt. Ruim een minuut later kunnen wij weer juichen, want Max maakt een rush van achteruit naar het doel van GJS en scoort de gelijkmaker. Helaas duurt de wedstrijd iets te lang, want vlak voor tijd maakt GJS nog een frommelgoal. Eindstand 2-3.
Heren en dames, goed gedaan, complimenten voor jullie inzet en strijdlust. Meiden van de MO13, super bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilden doen.
De trainers

NOAD’32 JO11-2 – GRC JO11-2: 1-0 (1-4)   – 06/10/18

Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
Deze week is de JO11-2 van GRC onze tegenstander. Ook zij hebben de eerste twee wedstrijden net zoals wij gewonnen, dus kunnen we vandaag wat meer tegenstand verwachten. Na de bespreking en de warming-up, kunnen we aan de wedstrijd beginnen. We zetten meteen veel en goed druk, waardoor we veel op de helft van GRC voetballen. Na 10 minuten spelen, komen we dan ook terecht op een 1-0 voorsprong via een afstandsschot van Jimmy. We creëren veel kansen, maar inzetten van Jaëll, Stijn, Sterre, Joël, Jimmy en Max gaan naast of worden gered door de keeper. Als GRC er een keer uitkomt zijn ze ook meteen gevaarlijk, maar dan hebben we Jurgen, Bjorn en Gijs die ze tegenhouden. Ook Milan is belangrijk en houdt met twee puike reddingen zijn doel goed schoon.
Na rust zien we een ander GRC, ze zijn feller en komen nu vaker bij ons doel en maken dan ook vroeg in de tweede helft de gelijkmaker. Wij lopen iets minder goed in onze posities en daar maakt GRC slim gebruik van. Op rechts zien we een mooie actie van Bjorn die de bal diep speelt op Sterre, haar voorzet gaat rakelings voorlangs het doel van GRC. Joël ziet nog twee schoten naast het doel verdwijnen en Sterre ontvangt een mooie pass van Jimmy en schiet op de paal. Aan de andere kant schiet GRC een vrije trap in het doel. Even later verdedigen wij door het midden uit en in de daaropvolgende aanval scoort GRC. Tot slot wordt het ook nog 1-4 en dat is tevens de eindstand.
We hebben weliswaar verloren vandaag, maar hier leren we wel van. Deze week gaan we wederom goed trainen en dan wacht volgende week de wedstrijd tegen Heukelum.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – VUREN JO11-2: 11-1 – (29.9.2018)
Zaterdagmorgen 29 september: we mogen al vroeg uit de veren, er is een thuiswedstrijd vandaag, NOAD’32 JO11-2 tegen Vuren JO11-2. Na het veld uit te hebben gezet en overleg in de kleedkamer gaan we om 08.30 uur beginnen aan de wedstrijd. NOAD mag beginnen met de aftrap en gelijk laten onze Toppers zien waar ze heen willen. De bal wordt een aantal keer door de verdediging van Vuren gestopt. Toch ziet Jaël de kans om de bal goed op zijn voet te krijgen en schiet de 1-0 binnen. Vuren verzet zich hevig tegen het gedrang van NOAD, maar Jimmy laat zien dat hij genoeg kracht in de benen heeft en torpedeert met een afstandsschot de 2-0 in het doel bij de tegenstander. We hebben veel balbezit, maar overspelen mag wat beter.
Jaël ziet wederom een gaatje in de verdediging en eist de 3-0 voor zich op. Vuren probeert van alles, maar Max is niet te stoppen als hij doorstoot en via een voorzet van Stijn het netjes afmaakt en de 4-0 op zijn naam schrijft. Onze verdediging met Björn en Gijs laat zien dat ze de duels goed de baas kunnen, Vuren krijgt het nog niet voor elkaar om er doorheen te breken. Ondanks dat het wat rommelig is bij NOAD probeert Stijn te scoren, helaas op de lat. Nu komt Jurgen en probeert het met een krachtig schot, maar de keeper van Vuren weet de bal goed te pakken. NOAD dringt aan, ze laten zien dat ze niet tevreden zijn. Max weet via de voorzet van Joël en een afstandsschot 2 doelpunten te maken binnen 4 minuten, we gaan daardoor met 6-0 de rust in.
Na goed overleg en wat verandering in de opstelling beginnen we aan de tweede helft, Vuren mag beginnen, maar wederom is NOAD goed bezig en Joël maakt 7-0. Sterre is voorin sterk bezig, maar de voorzetten worden veel gestopt door Vuren of weinig benut door NOAD. Vuren ziet dat het niet goed gaat met de verdediging bij ons en ruikt kansen, loon naar werken en hun eerste doelpunt is een feit (7-1). Het spel gaat toch echt een aantal keer de goede kant op voor Vuren, tot scoren komen ze nog niet echt, maar omdat onze verdediging af en toe helemaal weg is, moet onze keeper Milan met diverse reddingen laten zien dat hij er staat. Dan herstellen onze Toppers zich en Joël maakt de 8-1. Vuren verliest de bal aan Jimmy, deze loopt er vrij gemakkelijk doorheen en maakt het netjes af (9-1). Na hard werken weet Sterre de bal voor te geven waarna Joël zijn kans ziet en via een kopbal de 10-1 maakt. Maar NOAD wil nog meer en blijft even druk uitoefenen voor het doel bij Vuren. Sterre ziet een opening en zet 11-1 op de teller. De scheidsrechter fluit af, onze Toppers hebben gewonnen. Trainers: Dennis en Jan.
Jan

BZC JO11-2 – NOAD’32 JO11-2: 1-1 (RUSTSTAND: 2-4) – (22-9-2018)
Spelers: Stijn Hus, Max Swart, Gijs de Fijter, Jaëll van Giessen, Milan Beverloo, Bjorn den Dekker, Joël de Kock, Jurgen Kant, Sterre van de Bogaard, Jimmy den Dekker.
De competitie gaat beginnen en voor ons is dat een uitwedstrijd tegen de JO11-2 van BZC’14 in Brakel. We zitten in kleedkamer 5, nu is dat niet op zich niet zo bijzonder, maar wel hoe we de kleedkamer aantreffen. Wat een bende en wat ziet het er bij NOAD dan toch allemaal piekfijn uit. Als we in de rust in de kleedkamer komen, is het mooi schoon en ruikt het naar chloor. Wat blijkt, na de wedstrijd hoor ik dat ouder Marcel het even was wezen melden dat het een “zwijnestal” was en daar hebben ze goed naar geluisterd en meteen werk van gemaakt.
Dan nu de wedstrijd, we hebben een goede voorbereiding gehad en hopelijk kunnen we die lijn doorzetten. Op het eerste gezicht gaat de wedstrijd gelijk op, wij hebben iets meer balbezit, BZC is fysiek wat groter en daar hebben we toch wat moeite mee. Na ruim een kwartier spelen komt BZC op 1-0 voorsprong. De organisatie is bij ons niet helemaal op orde en daar maakt de tegenstander goed gebruik van. Wij blijven voetballen en komen op 1-1 na een goede pass van Jurgen op Jaell die goed doorgaat en de bal tegen het net schiet. In dezelfde minuut kunnen we zelfs nog een doelpunt maken via Sterre, maar de keeper zit er goed tussen. Achterin hebben we het druk met de snelle spitsen, maar de verdediging staat zijn mannetje. We gaan met 1-1 rusten.
In de rust nemen we de gemaakte afspraken nog een keer goed door, want van deze tegenstander hoeven we niet te verliezen, maar dan dienen wel de taken uitgevoerd te worden. We moeten beter op onze positie blijven, anders maken we het onze medespelers te moeilijk. We moeten de bal het werk laten doen, dus niet gaan lopen met de bal. In de tweede helft is er veel meer ruimte, omdat we het veld breed houden. We zijn veelvuldig aan de bal, er wordt beter overgespeeld dan de tweede helft en daar heeft onze tegenstander moeite mee. Na vijf minuten spelen komen we terecht op 1-2 via Joel. Het spel golft nu op en neer. Wij blijven druk zetten op de bal en BZC heeft moeite met onze voorhoede en dat levert ons de 1-3 op via Jimmy. Als BZC er een keer doorheen komt staan Bjorn, Gijs en Max goed te verdedigen. Milan laat zich goed horen als hij uitkomt. Een speler van BZC schiet een indribbel meteen vanaf de zijlijn de bal in het doel. Hij heeft de bal niet eerst een tikje gegeven, dus wordt het doelpunt afgekeurd. We zijn gewaarschuwd. Een minuut later eenzelfde situatie, maar nu is er wel eerst een tikje gegeven en wordt de bal op het doel geschoten: 2-3 met nog ruim 5 minuten te spelen. De aanval is de beste verdediging is vandaag gebleken, want Sterre
blijft het op links de verdediging van Brakel moeilijk maken en haar inzet wordt beloond met een goede voorzet op Jimmy die de bal in het doel kan tikken. Eindstand 2-4!
De eerste helft was BZC feller en hebben we het ons onnodig moeilijk gemaakt. De tweede helft was voor ons, alhoewel we nog teveel gingen lopen met de bal en sommigen niet op hun positie bleven. Hierdoor heeft BZC nog te lang kunnen hopen op een betere uitslag, want wij hadden het al veel eerder kunnen afmaken als we de kansen hadden benut. Wat we vandaag ook weer hebben geleerd is dat als de tegenstander groter is, ze niet beter kunnen voetballen. We hebben laten zien dat wij kunnen ‘vechten’ voor de bal. Goede tweede helft heren en dame!! Deze week gaan we weer goed trainen en dan komt zaterdag Vuren bij ons op bezoek.
Jan en Dennis

NOAD’32 JO11-2 – FC ENGELEN JO11-4: 11-1 (RUSTSTAND: 8-0) (15-9-2018)
Na een goede voorbereiding en wat tips begonnen we om 08.30 uur aan de wedstrijd, wat zou deze wedstrijd ons gaan brengen. Met de kids op positie en Max als eerste reserve werd er vrijwel gelijk leuk gevoetbald. NOAD wat meer dan Engelen, en dat was al snel te merken. Na 9 minuten opende Jimmy met een prachtig afstandsschot de 1-0.
Engelen wilde meer weerstand bieden, maar een paar minuten later kwam Sterre en schoot de 2-0 binnen. De kids wilden meer en kwamen dan ook steeds beter in de wedstrijd. Niet veel later, na een voorzet van Sterre schoot Stijn de 3-0 binnen. Engelen moest eraan geloven en hard werken, maar wederom brak NOAD erdoor en Sterre schoot de 4-0 in de hoek. NOAD was op dreef en rook kansen. Jurgen liet zichzelf zien en schoot de voorzet van Sterre ook binnen. Het was 5-0, maar niet genoeg dachten de kids. Jurgen mocht de corner nemen en liet niets aan de twijfel over, hij maakte dan ook de 6-0.
Onze verdediging stond als een huis met Gijs en Björn, deze werden toch een aantal keer flink uitgedaagd, maar lieten zien dat er met hen niet was te sollen op deze prachtige zaterdagmorgen. Veelal ging het spel over de kant van Björn en die liet dan zijn goede verdediging werk zien. Nog even en het was rust. Max was al een keer ondertussen gewisseld liet zijn kans dan ook niet voorbijgaan en maakte op eigen kracht de 7-0. Alsof het nog niet genoeg was, maakte Jurgen er nog maar 8-0 van. Daar was Engelen, op een onbewaakt moment waren ze er, en niet onverdienstelijk, onhoudbaar voor onze keeper Milan, ze schoten de 8-1 binnen. De fluit werd luid geblazen, het was rust.
Na goed overleg met de Toppers en wat verschuiving in de opstelling begon Gijs in de spits, Jaël kwam ook steeds meer in de wedstrijd en maakte het de verdediging van Engelen een aantal keer knap lastig. Nadat een speler een van Engelen bewust hands maakte kregen we een penalty mee, Gijs rook zijn kans en liet de bal in het doel eindigen, hij maakte de 9-1. Nog steeds zat er de spirit goed in bij onze Toppers, na een voorzet van Jimmy was het wederom Gijs die er 10-1 van maakte. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kwam Max met een onverwachts afstandsschot en zette de eindstand op 11-1.
Spelers: Stijn Max Sterre Gijs Jaël Björn Jurgen Jimmy. Keeper: Milan. Trainers Dennis en Jan.
Geralde Bleijenberg