NOAD’32 JO12-1

H.H.C’09 – NOAD’32 JO12-1: 2-4 – 03/11/2018
Een dik verdiende overwinning !
Deze zaterdag moesten we aantreden in Heusden op sportpark de Oosters tegen HHC’09. HHC stond boven ons op de ranglijst. Wat zou het worden vandaag? De wedstrijd begon om 10.15 uur. We begonnen met Sjors als reserve. Luca nam de plaats in van Sjors en rest stond op zijn eigen vertrouwde plaats. We namen direct het initiatief. Het eerste kwartier waren we HHC echt de baas. Toch was het HHC dat de score opende, maar dan wel in eigen doel. Luuk gaf de bal netjes voor en een speler van HHC schoot hem hard in eigen doel: 0-1.
Daarna zagen we nog een hele mooie kans voor Seth, die het te mooi wilde doen met een hakballetje. Jammer, deze had er in gemoeten. Even later was het toch raak. Seth en Luuk combineerden goed door de verdediging en Marcin rondde prima af in de lange hoek: 0-2.
In de minipauze werd Sjors gewisseld voor Seth. Opnieuw zagen we een leuke combinatie tussen Jeroen en Marcin, die hem netjes voor gaf. Luuk stond op de goede plaats om de voorzet binnen te tikken: 0-3.
Het is rust. Als leiders hebben we weinig op te merken. Ga zo door, blijf inzet tonen, dan komt het goed.
Direct na de rust zagen we hele mooie pass van Seth. Met deze pass kon Marcin op doel af gaan: 0-4. Daarna werd HHC toch sterker, of was het om wij de duels niet meer wonnen? We werden ook wat slordiger. Het overspelen werd minder. Door wat foutjes bij ons, kon HHC scoren: 1-4. Kort daarop was het weer raak : 2-4. Marcin werd gewisseld voor Jeroen. De laatste 10 minuten herstelde onze jongens zich prima. Er werd niets meer weggegeven. De verdediging was in orde. Met name Sjors en Jari waren in deze fase heel goed. Maar ook Sylven, die af en mee op kwam, maar ook op tijd terug was bij balverlies. Het was dan ook een dikverdiende overwinning!
Wie speelden mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, Jari Groenenveld, Sylven van Bergeijk, Luca Rosenbrand, Jeroen van Tilborg, Seth Versteeg, Luuk Versluys, Marcin Grzywacs. Afgemeld: George Maqdesie. Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg.
Jetse van Tilborg

RODA BOYS JO12-1 – NOAD’32 JO12-1: 6-1 (2-0)  – 06/10/18
Een complete off-day…….we verliezen van ons zelf……..
Met bovenstaande woorden kan ik het verslag beginnen en gelijk eindigen. Veel meer valt er eigenlijk niet te vertellen, maar ik ga het toch proberen. De wedstrijd was een uurtje later dan we gewend zijn. We hebben lekker kunnen uitslapen en het is 10.00 uur en gewoon aangenaam lekker weer. Op de pont is het heerlijk met een prachtig uitzicht. Dan besef je pas in wat voor mooie omgeving we wonen! We zijn ook lekker op tijd, we kunnen een goede warming-up doen, denk je, maar daar viel al op dat ze er weinig zin in hadden. Waarom moet je ze aan aansporen om warm te lopen? We beginnen en binnen 10 minuten hebben we al 3 keer paal geraakt. Het was Luuk die niet het geluk aan zijn zijde had.
Roda Boys daarentegen wel. Het eerste schot dat echt op doel was, was ook meteen raak. Daarna krijgen we nog diverse kansen, maar het zat ook niet mee. We gaan rusten met een 2-0 achterstand. Nog niets aan de hand. Gezien de mogelijkheden die we kregen, is alles nog mogelijk.
In de rust hebben we met elkaar gesproken wat vandaag niet goed ging en vorige week juist wel! Ik dacht dat ze het begrepen hadden, maar na 10 minuten in de tweede helft blijkt dit toch niet het geval te zijn. Onze jongens oogden af en toe gewoon lamlendig, andere woorden kan ik er niet voor vinden. Dan wordt het lastig om een wedstrijd om te keren. We hebben geprobeerd iets te forceren door Sylven naar het midden te door te schuiven en met 2 man te gaan verdedigen. Het pakte echter verkeerd uit. De laatste minuten liep de score behoorlijk op.
De eindstand werd dan ook volkomen terecht 6-1 voor Roda Boys. Het doelpunt van NOAD werd gemaakt door Sylven.
Jongens, dit soort wedstrijden kun je altijd hebben. Als je 6 keer in de wedstrijd de paal raakt, dat je dan het gevoel krijgt dat deze dag niets lukt. Dat is normaal. Maar het moet niet zo zijn, dat er dan maar niets meer aan doen. Als je verliest, ga dan in ieder geval strijdend ten onder. Dat je met een gevoel van het veld loopt: we hebben er alles aan gedaan, maar de tegenstander was gewoon beter. Dat was vandaag echt niet geval.
Wie speelden mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Luca Rosenbrand, Marcin Grzywacs, Jeroen van Tilborg, Seth Versteeg en Luuk Versluys. Afgemeld: George Maqdesie. Leider: Jetse van Tilborg.
Jetse

WELL JO12-1 – NOAD’32 JO12-1: 2-3 – (29.9.2018)
Een teamprestatie van formaat die beloond wordt!
Afgelopen donderdag ontving ik een telefoontje dat George in het ziekenhuis lag en inmiddels ook al geopereerd was. Ik schrok er wel van. Hopelijk komt het toch allemaal goed George. We wensen je beterschap. We zullen je de komende weken missen. Dan is het vrijdagavond heb ik mijn twijfels. Is de Eilandsedijk nu wel of niet afgesloten? Aha, we raadplegen van VanAnaarBeter.nl. Gelukkig op de dijk zijn er geen werkzaamheden! Het is zaterdagmorgen en we vertrekken rond 08.15 uur. Vijf minuten later wisten we dat wat op internet staat niet altijd de waarheid is. De dijk was wel degelijk afgesloten. Via de pont naar Bokhoven, door naar Nieuwkuijk, dan naar Hedel, Ammerzoden en zo kwamen we aan in Well. Gelukkig waren we nog op tijd en konden we nog een korte warming-up doen.
Luuk had ook afgemeld, dus we hadden vandaag geen wissels. De ‘tactiek’ moest vandaag aangepast worden. Jongens wees zuinig met je krachten, blijf op je positie en ga niet als een gek op iedere bal lopen.
Dat deden ze vandaag wonderbaarlijk goed. De eerste kans was wel voor Well. Twee jongens konden heel goed schieten, dat was al duidelijk geworden bij de warming-up van Well.
Toch was het NOAD dat op voorsprong kwam, dachten wij…… Jeroen leverde een prima schot af. Volgens de toeschouwers pakte de keeper de bal achter de lijn terug. De scheids kon het niet zien, dus werd er gewoon doorgespeeld. Jammer, dat kan gebeuren.
Even later was het dan toch raak. Marcin ging goed door en deze zat er wel goed in. Zelfs de scheids zag het nu ook! Het 1-0. We krijgen nog een aantal kansen, maar de keeper van Well pakt veel.
Daarna kregen we het toch lastiger. Well begon meer aan te dringen. De 1-1 kon niet uitblijven. Even later werd het zelfs 2-1. Dan is het is rust.
De koppies stonden niet zo vrolijk. “Het was een doelpunt, hij zat er echt in, en dan was het nu nog 2-2”. Ja dat klopt, maar het is toch echt 2-1 voor Well. Maar we hebben toch nog niet verloren? We kunnen winnen als iedereen doet wat hij moet doen. We spreken duidelijk af dat iedereen zijn stinkende best gaat doen. Iedereen blijft mee terug verdedigen en geeft ALLES. Ik denk dat Jeroen en Seth voorop gingen in die strijd. Deze twee heren hebben wat meters afgelegd vandaag! Well komt er soms nog door heen maar weet niet te scoren, omdat onze verdedigers Sjors, Sylven en Jari zich als kerels gedroegen. Zo’n vijf minuten voor tijd weten we Marcin goed te bereiken deze rondt prima af en trekt de stand gelijk 2-2. Dat was een verdiende uitslag gezien de kansen die beiden teams krijgen. Daar dachten onze jongens toch iets anders over. De inzet was echt geweldig. Alle 8 gingen ze ervoor. Er werd gestreden over het hele veld. Met de laatste krachten werd er nog een aanval opgezet door Jeroen en Luca. Uiteindelijk kwam Marcin in stelling die hard binnenschoot. De vreugde was groot. De eindstand werd 2-3 voor ons!
Jongens nu ik dit zit te schrijven ben ik nog apetrots op jullie. Je ziet dat als je allemaal je best doet, je heel ver kan komen!
Wie speelden er mee: Ian Brans,, Sjors Kuijer, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Luca Rosenbrand, Marcin Grzywacs, Jeroen van Tilborg, Seth Versteeg
Afgemeld: George Maqdesie, Luuk Versluys. Leider: Jetse van Tilborg.
Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO12-1 – HAARSTEEG JO12-3: 8-2 (22-9-2018)
Afgelopen zaterdag zijn we begonnen aan de competitie met als eerste tegenstander Haarsteeg. Iets voor half negen werd er al afgetrapt onder leiding van Noah Timmermans.
Op doel staat Ian, in de verdediging Jari, George en Sjors. Op het middenveld Jeroen en Sylven. Voorin Marcin en Luca.
We hadden afgesproken dat iedereen zou proberen op zijn positie te blijven spelen. Naar voren mag altijd, maar bij balverlies direct terug naar de positie. Sommigen lukt dat al aardig, sommigen hebben daar toch moeite mee. De eerste fase van de wedstrijd hadden we het best lastig. Haarsteeg combineerde prima, veel één-tweetjes en zij kwamen zo tot diverse kansen. Ik denk dat we in het begin best veel geluk gehad hebben. Voor hetzelfde geld hadden we ruim achter kunnen staan. Geheel volgens de verhouding nam Haarsteeg dan ook de leiding: 1-0, al mag wel gezegd worden dat Ian de bal niet goed kon verwerken. Daarom vind ik zo jammer dat hij nog steeds geen aparte keeperstraining krijgt. Je ziet gewoon dat hij dat mist. Hopelijk komt er snel een oplossing!
Even later had hij wel een heel goede uittrap vanaf de grond richting Sylven. Dat was de basis van de aanval die er op volgde. Marcin rondde prima af en het stond weer gelijk. Vanaf dat moment waren we ook sterker aan het worden. Nog voor rust kwamen we zelfs op 2-1.
Na rust was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Voetballend was Haarsteeg soms beter, maar fysiek waren wij duidelijk sterker. Gaandeweg de wedstrijd gaf dat ook de doorslag. We zagen dan ook prima aanvallen, soms over links, maar ook via rechts via Luuk en Luca. De uiteindelijke uitslag werd 8-2.
Wie speelden er mee: Ian Brans, George Maqdesie, Sjors Kuijer, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Luca Rosenbrand, Marcin Grzywacs, Jeroen van Tilborg, Luuk Versluijs, Seth Versteeg. Afgemeld: André Groeneveld. Leider: Jetse van Tilborg.
Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO12-1 – ACHILLES VEEN JO12-2: 8-4 (RUSTSTAND: 1-3) (15-9-2018)
Deze week kregen we 2 berichten te horen. Het eerste bericht is dat Johan van de Wetering ons team op maandagavond gaat trainen. Johan, van harte welkom! We hopen dat je veel plezier mag beleven met onze groep. Het andere bericht is dat André inmiddels geopereerd is aan zijn voet. We hopen dat het snel mag genezen ! Het betekent wel dat André de komende weken geen training kan geven, maar dat wordt wel opgelost, althans we gaan er alles doen om toch te kunnen trainen.
Dan de wedstrijd. Afgelopen zaterdag stond onze laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Achilles Veen JO12-2. Iedereen was lekker op tijd en dan denk je dat iedereen klaar is voor de wedstrijd. Het warmlopen ging echter niet van een leien dakje. Na drie oefeningen waren er al jongens die tegen de reclameborden hingen. Ja, daar wordt je niet warm van jongens. Warmlopen betekent warmlopen. Dat moet de volgende keer echt serieuzer.
De wedstrijd begon netjes op tijd. We begonnen met Marcin en Luca als reserve. Een paar jongens van ons dachten dat ze het wel heel rustig aan konden doen, sommigen stonden zelfs te slapen. Het was dan ook Achilles Veen dat de score opende.
Binnen 15 minuten stonden we met 0-3 achter. Niet omdat Veen nu zo goed was, maar simpelweg omdat men bij ons er werkelijk niets aan deed. Daarna kregen we zelf ook nog een paar kansen, maar men was te gehaast of slordig met het schieten op doel. Als je schiet, moet het op doel zijn. Je kan wel hard schieten, maar als de bal niet tussen de palen en lat is, heeft het echt geen zin. Het was Jeroen die de score voor rust nog iets draaglijker maakte: 1-3.
Nu houd ik niet van zogenaamde ‘donderspeeches’, maar dat er dingen besproken zijn in rust, dat mag duidelijk zijn. Ze beseften zelf toch ook wel dat het heel erg slap was wat ze hadden laten zien. De tweede helft begon en gelukkig kwam iedereen de afspraken na. Ze gingen voetballen op de plek waar ze neergezet waren. Prima als je naar voren gaat, maar ook zorgen dat je terugkomt op het middenveld. Een verdediger mag best wel eens naar voren, maar direct terug bij balverlies.
Het begon dan ook te lopen en in een paar minuten kantelde de wedstrijd. Sylven scoorde een prima doelpunt en Marcin deed waar hij goed in is. Hij scoorde maar liefst 4 keer. Ook Seth maakte een prima doelpunt. Ook Achilles Veen kreeg nog een paar goede kansen, maar Ian stond goed te keepen. Hij had een paar prima reddingen. De eindstand was dan ook 8-4. Achilles Veen kon het niet meer opbrengen om de penalties te nemen. Dat is jammer, ik vraag mij dan ook af of dat nu de wens van spelers was of van de leiding.
Wie speelden mee: Ian Brans, George Maqdesie, Sjors Kuijer, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Luca Rosenbrand, Marcin Grzywacs, Jeroen van Tilborg, Luuk Versluijs, Seth Versteeg. Afgemeld: André Groeneveld. Leider: Jetse van Tilborg
Jetse van Tilborg

WNC JO12-1 – NOAD’32 JO12-1: 1-14 (8-9-2018)
Afgelopen zaterdag speelden we onze tweede bekerwedstrijd. We moesten uit naar WNC in Waardenburg. Wat zal het vandaag worden? Vorige week hadden we een tegenstander die een maatje te groot was en waren we zelf niet in allerbeste doen.
De wedstrijd begon op 09.00 uur op een heerlijke grasmat, zo strak en egaal, fantastisch gewoon. Wat minder was het feit dat WNC nog niet kon voldoen aan de nieuwe regels die voor de JO12 gelden. “We zijn er nog niet klaar voor” , was de reactie. Dat deed bij mij de wenkbrauwen fronsen, wetende dat deze club in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal acteert! We voetbalden dus over een heel half veld (?) , maar wel met de nieuwe regels. Deze nieuwe regels worden in no-time aangeleerd door onze jongens. In die zin heeft KNVB wel gelijk. De kinderen zijn sneller aan de regels gewend dan de begeleiders en ouders.
Na een paar minuten was het al duidelijk dat dit geen wedstrijd zou worden. Het was binnen een paar minuten al 0-3 voor ons. WNC heeft de bal praktisch niet geraakt. Ik had beloofd dat als we met 0-10 voor zouden komen dat Ian dan mocht gaan voetballen. Deze stand was voor de rust al bereikt. Eigenlijk hadden we nog veel meer doelpunten moeten maken. Er werd soms te wild of te haastig geschoten.
Belofte maakt schuld, dus Ian mocht gaan voetballen in de tweede helft. De jongens die normaal bij ons de doelpunten maken, mochten nu reserve staan. We maakten er nog 4. WNC kreeg ook nog een kans die er prompt inging. Dat was op zich wel jammer, maar aan de andere kant wel begrijpelijk. De concentratie was er niet meer en sommige spelers vergaten hun taken. Er vielen maar 4 doelpunten
meer, omdat er minder werd overgespeeld, men ging meer voor eigen kansen. Op zich niet erg. Ook hiermee kun je vertrouwen opbouwen na zo’n nederlaag als vorige week.
Volgende week spelen we onze laatste bekerwedstrijd, thuis tegen Achilles Veen. Ik denk dat dit een gelijkwaardige tegenstander zal zijn. Dus, deze week allemaal weer trainen en laat dan maar eens op zaterdagmorgen zien wat je kunt!
Wie speelden er mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, George Maqdesie Elias, Luca Rosenbrand, Jeroen van Tilborg, Sylven van Bergeijk, Marcin Grzywacs, Seth Versteeg en Luuk Versluijs. Leider: Jetse van Tilborg. Afgemeld: Jari en André Groeneveld
Jetse van Tilborg