NOAD’32 JO12-1 – BZC’14 JO12: 4-2

Op deze mooie zaterdagochtend mogen we een lekker vroeg wedstrijdje spelen tegen BZC’14. Het is onze 2e wedstrijd in de beker en om door te gaan moeten we zeker winnen. Maar zoals in de kleedkamer al gezegd tegen onze jongens en meid is de beker vooral om te leren en lekker samen te spelen.
We hebben er allemaal zin in. We zien er uitgeslapen uit ondanks het vroege tijdstip.
Om 8:30 fluit de scheidsrechter voor het begin. We gaan gelijk vol in de aanval. We spelen goed over en laten goed spel zien. Ook onze verdediging staat als een huis.
Daar gaan we weer in de aanval. Vanuit een goed lopend middenveld met Jim, Stan, Luca en Sterre komt de bal bij Ruben en die schiet de 1-0 tussen de palen. Dat is mooi.
BZC trapt af en we zetten gelijk druk op de bal. Over en weer zijn er nu kansen. Onze keeper Niek staat puik te keepen en de verdediging met Myron, Jens, Dex en gastspeler Max staat goed. Van achteruit komt de bal weer naar voren en met goed overspel komt de bal voor de voeten van Sven en die rond netjes af. En dat is 2-0.
Wat mooi om te zien hoe we dit met z’n allen doen. BZC komt even later op 2-1 en dat is ook de rust stand.
Even naar de kleedkamer om wat te drinken en met nog wat instructies van Erwin en Jan.
Zo de tweede helft gaat beginnen. BZC komt veel feller uit de kleedkamer. Ze zetten gelijk veel druk en is fel aan de bal. Daar hebben wij even geen antwoord op en ze komen daardoor op gelijke hoogt 2-2.
Niets aan de hand. We moeten nu alleen wel even ons spelletje weer gaan spelen. Dat lukt gelukkig. Uit
Vervolg JO12-1

een snelle corner die slim genomen wordt stond Sven goed voor de goal en maakt de 3-2. Nu moeten we
doordrukken en de voorsprong houden. Niek heeft een paar goede reddingen en houd zijn doel schoon. Wij maken dan zelfs nog de 4-2 via Ruben en die voorsprong gaan we niet meer weggeven.
Wat fijn om deze wedstrijd te winnen. Hard gewerkt allemaal en je ziet als we het met z’n allen doen hoe goed we kunnen voetballen. Tuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar daar gaan we gewoon op trainen.
We eindigen nu als 2e in de beker dus waarschijnlijk gaan we niet door, maar we hebben alvast 2 mooie wedstrijden gehad als voorbereiding op de competitie.
Zaterdag staat die eerste competitie wedstrijd al op het programma en spelen we om 8:30 weer lekker thuis.
Goed trainen deze week en dan gaan we zaterdag weer knallen.Max bedankt voor het meedoen vandaag.
Wie deden er mee: Niek, Myron, Luca, Jim, Sven, Ruben, Sterre, Jens, Dex, Stan

Nivo Sparta JO12-1 – Noad’32 JO12-1: 5-4

Om 10:15 moesten we spelen in Zaltbommel.
We waren mooi op tijd aanwezig, zodat we lekker even konden omkleden en even warm lopen.
We begonnen goed. Goed overspel. Iedereen stond goed op zijn plaats. Overspel was prima. Uit een corner kopt Myron de bal mooi in. Zo dat is even lekker 0-1 voor! Maar dat was helaas maar van korte duur. Nivo speelde elke keer lange ballen vanaf de keeper en daar hadden wij slecht antwoord op. Daaruit viel ook de 1-1 en snel erna ook de 2-1. Nu proberen de koppies niet te laten hangen en gewoon doorspelen.
Er werd over en weer goed gespeeld. Wij hebben het fysiek af en toe nog best moeilijk, want daar moeten we echt aan wennen. Met een goal van Ruben komen we weer op gelijke hoogte. De verdediging moet vol aan de bak, want ze hebben goeie spelers voorin. Myron, Jens en Jim doen er alles aan om het achterin zo goed mogelijk dicht te houden, maar daar valt dan toch weer die bal en wordt het 3-2 net voor rust. Nu even lekker wat drinken in de kleedkamer en wat peptalk van Jan en kunnen we weer fris aan de 2e helft beginnen. Helaas valt al snel de 4-2 en dan wordt het even doorbijten, want we doen het echt niet slecht. Luca, Stan, Sterre en Dex hebben het op het midden ook lastig, maar er komt ook echt wel mooi spel uit. Zo wordt Ruben weer weggestuurd en scoort de 4-3. Gelukkig weer een vervolg JO12
aansluitingstreffer. Niet veel later wordt Sven de diepte ingestuurd en maakt de 4-4! Yes dat is even ‘
vervolg JO12

lekker! Helaas heeft onze keeper Niek heel de wedstrijd al last van zijn knie en moeten we wisselen. Luca neemt zijn plaats over in het doel voor de laatste 8 minuten ongeveer. Daar komt weer een gevaarlijke corner voor hun. Heel ongelukkig valt die bal in de goal en daarmee wordt de eindstand bepaalt. Helaas met 5-4 verloren. Jullie hebben allemaal hard gewerkt hoor. Jammer dat het net de verkeerde kant op viel het had ook andersom kunnen zijn! Deze week weer goed trainen en nog wat dingen leren uit deze wedstrijd dan kunnen we zaterdag weer fris aan de slag.
Wie deden er mee: Niek, Myron,Jens,Jim,Stan,Sterre,Dex,Sven,Ruben en Luca.

De trainers