NOAD’32 JO13-1

OJC ROSMALEN JO13-4 – NOAD’32 JO13-1: 2-5 (RUSTSTAND: 1-1) – 07-10-2017
Vandaag moesten onze jongens voetballen in Rosmalen, bij de “voetbalfabriek”OJC. Met 12 spelers op pad, want Jamie is nog geblesseerd en Danley Vos is jammer genoeg gestopt met voetballen. Duidelijk was dat onze jongens wat sterker en groter waren dan de spelers van OJC. Voetballend kwam OJC er soms aardig uit, maar NOAD was de betere partij. Het was soms wat onrustig met onnodig balverlies, maar waar het kon werd de bal goed rondgespeeld en kwamen er wat kansen. Vaak was de laatste pass dan net niet zuiver of werden rushes te ver doorgevoerd en was het gevaar weer weg. Ondanks dat het niet echt meezat, bleef NOAD er als team keihard voor knokken. Ze wilden elke bal hebben en dat is de enige juiste instelling. Wij als toeschouwers hebben daar zeker van genoten. Aanvallers verdedigden mee, slidings werden ingezet (gelukkig werd er op echt gras gespeeld) en vele duels werden uitgevochten.
Uit het niets komt OJC op voorsprong. Cylian redt op een goede vrije trap, maar in de rebound is hij kansloos en staat het 1-0. NOAD recht de ruggen en gaat nog feller de duels aan, waarbij vermeldt dient te worden dat de scheidsrechter goed floot en de wedstrijd prima aanvoelde. Op slag van rust, als iedereen denkt dat we met een achterstand gaan rusten, legt Julian de bal terug op Niels en die haalt verwoestend uit. Van ver buiten het strafschopgebied vliegt de bal over de keeper in de verre hoek: 1-1. Gelijk daarna is het rust. Toch lekker om zo te gaan rusten.
De 2e helft heeft NOAD de wind mee en daar profiteren ze goed van. Al vrij snel is het Ramon die zijn duel wint, zelf heel goed doorgaat en met een schitterend afstandsschot NOAD op een 1-2 voorsprong zet. Ze hebben dan de smaak te pakken. We zien mooie combinaties, lange rushes met goede voorzetten. Uit een afgeslagen aanval weet Joël, na een pass van Ramon, met rechts 1-3 te scoren. Julian heeft pech met een schot op de paal en een goede redding van de OJC keeper in een 1 tegen 1 na een splijtende pass van Joël.
Julian stuurt Niels goed diep en die maakt oog in oog met de keeper beheerst de 1-4. Julian mist nog een mooie kopkans, maar maakt even later wel fraai 1-5 (met links).
NOAD krijgt nog een aantal corners te nemen. Hieruit wordt niet meer gescoord, al was Niels er dichtbij, maar zijn schot wordt van de lijn gekopt. Enkele minuten voor tijd scoort OJC nog 2-5, wat tevens de eindstand wordt. Dikverdiende overwinning jongens! We hebben vandaag echt een team aan het werk gezien dat er hard voor gewerkt heeft maar ook nog goed kan voetballen.
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Sem de Vries, Jens Buinink, Ramon Eggebeen, Sebas Nieuwkoop, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Joël Strijbis, Niels van den Bogaard,Gijs Kuijer en Julian van Giessen. Geblesseerd: Jamie van Zandwijk. Leiders: Leonard van Zandwijk en Erik van Giessen (tevens assistent-scheidsrechter).
André van den Bogaard

NOAD’32 JO13 1 – ALMKERK JO13 1: 7-2 (RUSTSTAND: 2-0)  – 6-5-2017
Een spannende dag voor JO13-1, want het kampioenschap kon behaald worden vandaag. Concurrent BLC had al gewonnen dus een gelijkspel of winst zou betekenen dat onze jongens kampioen zouden zijn. Helaas missen we op deze mooie dag onze leider Leonard van Zandwijk en speler Jamie van Zandwijk vanwege vakantie. Via de app werden ze echter op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop. Onder een heerlijk zonnetje en onder grote belangstelling werd er om 13.00 uur afgetrapt nadat de boys onder begeleiding van het nodige vuurwerk het veld hadden betreden. Van zenuwen was weinig te merken, want NOAD begon goed aan de wedstrijd en creëerde met goed voetbal enkele goede kansen waarbij de Almkerk-keeper enkele goede reddingen verrichtte.  Na zo’n 10 minuten speelde Joël zich fraai vrij en knalde onhoudbaar de 1-0 binnen. Niet lang daarna scoorde Julian de 2-0 na een mooie aanval. Almkerk kreeg in de 1e helft eigenlijk niet één kans, wat een compliment is voor de verdediging onder leiding van Cylian en Sem.
In de 2e helft ging NOAD voortvarend van start, want binnen 10 minuten stond het 4-0 door doelpunten van Julian en Christiaan. Na slordig balverlies counterde Almkerk op fraaie wijze naar 4-1.
NOAD blijft echter goed voetballen en kansen creëren en krijgt een penalty na een handsbal. Danley neemt de penalty, maar de keeper stopt hem. Julian is echter heel attent en schiet de bal alsnog tegen het net en dat betekent 5-1.
Almkerk scoort door middel van een schitterende vrije trap 5-2. Het laatste woord is echter aan NOAD dat op 6-2 komt door een doelpunt van Niels na mooi voorbereidend werk van Christiaan.
Het wordt ook nog 7-2 doordat de Almkerk keeper een corner van Niels in z’n eigen doel slaat. Als de scheidsrechter affluit barst het feest los. Vuurwerk, champagne, kampioensshirts, een rondrit op de platte kar met André Smulders, frietjes eten…. kortom alles werd uit de kast getrokken om dit dikverdiende kampioenschap uitbundig te vieren. Jongens van harte gefeliciteerd!!
Gerben Sonneveld was bereid om vandaag onze grensrechter te zijn. Jerry heeft als scheids-rechter een goede wedstrijd geleid: Gerben en Jerry bedankt daarvoor!
De kampioenen zijn: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Boyd van Krugten, Jens Buinink, Ramon Eggebeen, Jamie van Zandwijk, Jesse Besemer, Jarne Smulders, Danley Vos, Julian van Giessen, Joël Strijbis, Gijs Kuijer, Niels van den Bogaard, Sebas Nieuwkoop en Christiaan Roubos. Leiders zijn Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk.
Kampioenen-trainer is Gerard van der Velden en als Gerard niet kon werd hij vervangen door John van Bergeijk, Siegfried de Fijter of Jeroen Verschuren. Trainers en leiders bedankt voor jullie inzet!!
André van den Bogaard

NOAD’32 JO13-1 – KERKWIJK JO13-1: 7-0 (RUSTSTAND: 4-0) – 15-04-2017
Twee weken geleden hadden we Kerkwijk uit als tegenstander, deze wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar toch wisten we in Kerkwijk te winnen met 3-1. Het was dus vooraf bekend dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou kunnen worden. Dit hadden de heren dus goed begrepen en ze gingen gelijk vol in de aanval, wat na een aantal minuten resulteerde in een corner. De corner werd genomen door Niels en hij draaide de bal rechtstreeks het doel in, 1-0. Gelijk na de aftrap van Kerkwijk ging Kerkwijk in de aanval, maar onze verdediging onder leiding van bulldozer Sem stond heel goed op zijn plaats vandaag (eigenlijk doet de verdediging het altijd wel goed maar vandaag was het uitmuntend). Mooi om te zien hoe er steeds meer overlegd wordt door de spelers wie welke man moet pakken. Er kwam geen Kerkwijk-speler doorheen en als er al een bal op ons doel kwam, dan stand Cylian daar altijd nog. Hij had niet veel te doen vandaag, maar wat hij moest doen deed hij goed. Daarna een mooie aanval van NOAD: vanuit de verdediging werd de bal op Gijs gespeeld, hij speelde gelijk door naar Yoël en hij tikte gelijk door naar Niels, die het keurig af maakte (2-0). Het volgende doelpunt werd na een run gemaakt door Christiaan (3-0). Het volgende doelpunt was een mooie combinatie met Julian, Jesse en Niels, 4-0. Voor de rust kwam Kerkwijk er nog een keer uit, maar dit werd vakkundig opgelost door Cylian, Sem en Jens.
Na de rust gingen de heren gewoon verder met aanvallen waarna het Yoël was die er na een rommelpot in het 5 metergebied van Kerkwijk 5-0 van maakte. Kerkwijk kwam er niet meer aan te pas en uit een mooie voorzet van Christiaan was het Julian, die er met een geplaatste kopbal 6-0 van maakte. Even later was het weer Julian met een kopbal via de paal, 7-0. Het was een genot om deze wedstrijd (en de voorgaande trouwens ook, waarvan geen verslag) te zien.
De volgende wedstrijd tegen Almkerk kunnen ze kampioen worden. Het is op het moment van het schrijven van dit verslag nog niet bekend wanneer deze wedstrijd is, dit ivm afwezigheid van een aantal spelers bij ons en ook bij Almkerk.
Wie deden er mee: Iedereen was weer aanwezig, dwz: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Jens Buijnink, Sebas Nieuwkoop, Danley Vos, Jarne Smulders, Christiaan Roubos, Jesse Besemer, Niels van den Boogaard, Julian van Giessen, Gijs Kuijer en Yoël Strijbis. Arno Vos bedankt voor het vlaggen.
Groeten, Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk