NOAD’32 JO13-1

Noad’32 jo13 – Wilhelmina jo13-2
10 oktober 2020

Alweer de 4e competitiewedstrijd voor de boeg tegen Wilhelmina uit Den Bosch. Op vrijdag was al duidelijk dat er twee heren afwezig zouden zijn namelijk Luuk en Sjors. Dat betekent maar 13 spelers waarvan ook nog niet iedereen okselfris is. De ochtend begint in ieder geval met zonneschijn en een prima hoofdveld.
De 1e helft begint en weer is het voetballend wat rommelig mar dat kan gebeuren. Wat vervelender was dat het leek dat bij sommige de kou op de spieren sloeg en dat ze moeite hadden om de felheid en passie in het spel te leggen. Maar dan toch in de 7e minuut is het raak. Het is Sven die goed doorgaat op de rechterkant en de bal vanuit een moeilijke hoek in de touwen schiet. Of dit ook zo bedoeld was zullen wij nooit weten. Dan breekt er gelijk een stuk wedstrijd aan dat wij gemakkelijk 3, 4 of misschien wel 5 tegendoelpunten hadden kunnen krijgen. Slap verdedigen, niet meesprinten met je vaste tegenstander, alle tweede ballen voor de tegenstander. Het was zeker meer geluk dan wijsheid dat de 0 op het scorebord bleef staan (ook met dank
aan Niek die ook een aantal goede reddingen had). Opeens een uitval van ons in de 22e minuut. Het is Jim die met een mooie pass Myron aanpeelt die een keurige actie maakt, rustig blijft en het balletje heerlijk in het doel prikt. Wederom na dit doelpunt is het weer de beurt aan Wilhemina en weer hebben wij het geluk aan onze zijde, geen doelpunt tegen. Wachten op het fluitsignaal om te gaan rusten maar dan nog één snelle counter. Nu is het Luca V die een mooie voorzet geeft op de vrijstaande Myron die het vizier op scherp had en de 3-0 in het doel prikt. Nu was het wel rust.

In de rust wordt er door Erwin en mijzelf wat tips gegeven over de veldbezetting en de opdracht die niet uitgevoerd werden. Maar belangrijker nog dat er door ons werd afgevraagd hoe het kon dat het leek dat er geen passie te zien was bij de spelers. De spelers hebben hier volgens ons in ieder geval goed over nagedacht want de tweede helft werd Wilhelmina helemaal overlopen en vastgezet door ons. De enige keren dat wij hun nog zagen was als zij weer moesten aftrappen na een doelpunt van ons. Het was la in de 2e minuut dat Jens een prima bal aan Myron geeft die op zijn beurt weer het net liet bollen, 4-0. Dan is het de beurt aan een speler die dus eigenlijk slecht luistert naar de trainer. De trainers willen geen Messi achtige praktijken op de training en al zeker niet in een wedstrijd. Wij zijn Noad en geen Barcelona is de zin die hier bij gebruikt word. Echter Jim snapt dit dus niet. Hij krijgt de bal aangespeeld, neemt hem fantastisch aan, lopt hem over zijn tegenstander en vlamt werkelijk waar de bal prachtig het doel in. Dit was een echt Messi doelpunt. In de 20e minuut was de honger naar doelpunten bij Myron nog steeds aanwezig, het was Dex die een mooie bal geeft op Luca die de bal daarna goed doorspeelt op Myron die vlijmscherp was vandaag en zijn 4e doelpunt maakte. Koek op? Nee hoor, in de 28e minuut braken Bjorn en Jari door de verdediging heen waarbij Jari de bal voor zijn voeten kreeg, hij zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en dacht “ik zal mijn maatje zeilboot een tegen die bal aan knallen”. Een prachtig afstandschot was het resultaat die inderdaad over de keeper heen ging en fantastisch in het doel belande. Dit was ook tevens de eindstand.

Een mooie overwinning waarvan wel gezegd kan worden dat de uitslag niet geheel overeenkwam met de wedstrijd. Het had makkelijk 7-5 of 7-6 kunnen zijn. Maar de tweede helft hebben jullie in ieder geval super hard gewerkt en het resultaat is top. Deze week lekker twee trainingen op het programma. En als het goed is dan zijn wij aanstaande zaterdag vrij. Maar wat is nog zeker in deze tijd. De KNVB rommelt gerust op vrijdag nog een wedstrijd in het schema waardoor je opeens niet meer vrij bent. We houden het in ieder geval goed in de gaten.
Aanwezig: Niek, Max, Jens, Gijs, Luca R, Luca V (aanvoerder), Dex, Bjorn, Myron, Jim, Sven, Stan, Jari, Finn
Afwezig: Sjors, Luuk
Leiders: Erwin en André
Vlagger: Nico

OVC’26 jo13 – Noad’32 jo13
03-10-2020

Opeens was tie daar. Een ingelaste partij tegen OVC’26 uit het verre Tilburg. Druilerig weer, een gesloten kantine, alle ingrediënten voor puntenverlies zou je denken. Positief was in ieder geval de begeleiders/rijders…. Die waren er in overvloede want de thuiswedstrijden mag je dus niet meer bezoeken als ouders zijnde. Dan maar mee met de uitwedstrijd.
We komen aan bij OVC en we krijgen twee kleedkamers ter beschikking. De wedstrijdbespreking wordt rustig aangehoord en dan zijn de strijders klaar om te beginnen aan hun warming-up. Van de leider van OVC hoorde we dat dit team ingedeeld stond in de 1e klasse maar terug gezet waren omdat er wat grote nederlagen waren geweest. Mijn nieuwsgierigheid naar dit team was gewekt.
De wedstrijd begint en van beide kanten is het wat rommelig. Snel balverlies, geen goede controle bij de aanname, het niet coachen van elkaar. Simpele dingen waar we op moeten blijven trainen om die zo snel mogelijk qua niveau omhoog moeten krikken. De 1e helft kruipt naar het einde en dan opeens zet Luca V in de 26e minuut druk op de achterhoede verovert de bal en krijgt Myron de bal voor zijn voeten. Die twijfelt niet en schuift de bal keurig het doel in. Dat is een opsteker om de rust in te gaan dacht ik nog. Wat mij wel opviel was dat de leider van OVC zich uitermate slecht kon beheersen en een volle Bidon de dug-out insmeet. Wat een rare knakker… Maar goed terug naar de wedstrijd. Dat denken aan de rust deed de heren goed want die vonden 0-1 nog niet voldoende. Een minuut voor de rust aanbreekt zet Jari goed door waardoor hij alleen op de keeper af kan, deze omspeelt en vanuit een moeilijke hoek de 0-2 tegen de touwen aan schiet.
De rust word genoten op het veld in de regen, altijd fijn. De puntjes worden nog even op de i gezet en dan word er al weer vrij snel afgetrapt voor de 2e helft. Nog steeds is het voetballend een rommeltje maar wat wel in positieve zin opviel is dat iedereen zijn stinkende best deed en fel de duels inging. Het duurde tot aan de 20e minuut wanneer er een ingooi voor ons is, Jim die zich met een mooie kapbeweging zich ontdoet van zijn tegenstander en de bal voorgeeft. De bal word eerst nog min of meer geschoten op het doel maar komt
Vervolg verslag OVC’26 jo13 – Noad’32 jo13
terug bij Myron die deze afvallende bal zeer mooi en goed het doel in knalde. Dat was ook gelijk het laatste noemenswaardige van deze wedstrijd. De drie punten werden de auto ingeladen en de reis richting Wijk en Aalburg (of voor sommige de MacD) kon beginnen. Aanstaande week maar wat extra rondjes lopen om die hamburgers eraf te trainen zodat we volgende week weer fris en fruitig aan de aftrap kunnen verschijnen. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina uit Den Bosch op het programma om 08:30 uur. Nico weer bedankt voor je vlagkunsten.

Aanwezig: Niek, Max, Jens, Gijs, Bjorn, Myron, Luca V., Jim, Jari, Stan, Sven, Luuk, Dex, Luca R.
Afwezig: Sjors (polsblessure) Erwin V (verplichtingen met het 1e)

Tot volgende week

Noad’32 jo13 – ODC jo13
26 september 2020

De 2e competitie wedstrijd staat op het programma tegen het voor ons onbekende ODC uit Boxtel. Die hadden net als ons hun 1e wedstrijd gelijk gespeeld dus een mooie krachtmeting vandaag. Het weer is prima, het veld ligt erbij als en biljartlaken en wij zijn compleet. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.
De 1e helft is net begonnen als in de 7e minuut er een mooie aanval wordt opgezet door Myron en Luca waarbij de bal voor het chocoladebeentje van Luuk komt daarmee de bal tegen het netje aan schiet. De aftrap van ODC word genomen, de bal wordt keurig door de verdediging onderschept en er wordt een diepe bal gegeven op Jari die een sprint van 50 meter omzet in een keurig doelpunt. Dan is er even een soort van voetballende rust, behalve voor de leiders van ODC die het nodig vonden om als een malle over het veld te gaan schreeuwen tegen de scheidsrechter en grensrechter. Maar wij weten natuurlijk uit welke richting deze heren komen dus proberen wij dit te negeren wat voor sommige lastig is. Na dit kabaal is het bijna rust maar dan als een duveltje uit een doosje is Myron daar voor het doel die de bal afvuurt, de keeper kan de bal nog stoppen maar de rebound is gewoon voor Myron en zodoende gaan we de rust in met een 3-0 voorsprong.

De tweede helft gaan we door waar we gebleven waren. Met redelijk goed voetbal wordt ODC uit elkaar gespeeld en is het Myron die met een solo eerst langs meerdere tegenstanders gaat en vervolgens de bal keurig in het doel laat ploffen. In de 10e minuut was de beurt aan Luuk die met een schitterend afstandschot de 5-0 op het scorebord liet optekenen. In de 24 minuut is dezelfde Luuk attent bij een schot zorgt hij met een doelpunt dat de eindstand is bereikt.
Een hele mooie teamprestatie vandaag. Keeper Niek de 0 en een aantal goede reddingen, de achterhoede zeer attent en zonder al te veel risico’s de aanvallers van de tegenstander onder de duim gehouden. Het middenveld deed zoals afgesproken hun verdedigende taak en daarnaast zorgden zij er op een prima manier voor de aansluiting bij de voorhoede. De voorhoede was vandaag bewegelijk, aanspeelbaar en gevaarlijk voor het doel.
Deze week gaan we weer heerlijk met zijn allen trainen om vervolgens aanstaande zaterdag lekker iets voor jezelf te mogen doen want dan zijn wij vrij. Op 10 oktober mogen wij pas weer aantreden tegen wederom Wilhelmina uit Den Bosch alleen dan de jo13-2 in plaats van de jo13-3 waar we de 1e wedstrijd tegen hebben gespeeld. Maar tot die tijd kunnen we heerlijk naar de stand kijken in onze competitie want daar staat met grote letters bovenaan de ranglijst de naam van ons team.
Aanwezig: Niek, Max, Jens, Sjors, Gijs, Luca R, Luca V (aanvoerder), Dex, Bjorn, Myron, Jim, Sven, Stan, Jari, Luuk,

Leiders: Erwin en André

RKVV Wilhelmina jo13 – Noad’32 jo13 19-09-2020

Eindelijk mogen we weer om de knikkers gaan spelen in competitie verband. Vandaag als 1e tegenstander staat RKVV Wilhelmina op het programma. Net voordat wij op het Korenzand moesten verschijnen kwam er een Appie dat Myron zich niet lekker voelde en niet mee kon spelen. Dat is ff een tegenvaller.
Dan de wedstrijd. We beginnen op zich redelijk en het is te zien dat wij een mooie tegenstander hebben getroffen. Voetballend gaat het gelijk op echter in de 6e minuut komt Wilhelmina op 1-0 doordat wij niet vol overgave aan uitverdedigen deden. Nog geen 4 minuten later staat het al 2-0 wederom door niet 100% het duel aan te gaan. We herpakken ons, blijven lekker ballen met elkaar en wat het fijnste is dat er niet werd gezeurd tegen elkaar. In de 12 minuut brengt Luuk de spanning terug in de wedstrijd. Een mooi afstand schot van Luca Verwijs werd nog gekeerd door de keeper echter Luuk was er als de kippen bij om het balletje tegen de touwen aan te hengsten. Deze stand blijft tot aan de rust op het scorebord.

De tweede helft vangt aan en het spel golft op en neer waarbij ik vond dat wij iets meer voetballend de overhand hadden maar dat Wilhelmina er een aantal keren gevaarlijk uitkwam en kansen kreeg. Maar door uitstekende keeperswerk van Niek en een rots in de branding in de vorm van Max bleef het bij kansen. In de 17e minuut was er een mooie aanval van onze voorhoede waarbij Stan werd weggestuurd en hij de bal voorbij de keeper schoot. Ik weet niet of die bal erin was gegaan maar de tegenstander hielp een klein voetje en de bal belande dus tegen de touwen, de verdiende 2-2 en gewoon op de naam van Stan. Hierna kregen wij nog wat kansen maar ook Wilhelmina liet zich nog een aantal keren zien. Er zaten het laatste kwartier 3 man op de bank met dusdanige blessuren dat er niet meer gewisseld kon worden. En natuurlijk word er dan juist wel om gevraagd. Maar Sjors heeft keurig zijn tanden op elkaar gezet en heeft gewoon de wedstrijd uitgespeeld. Na het eindsignaal van de scheidsrechter was de conclusie dat het een mooie spannende pot voetbal was geweest met een terechte uitslag. Ik ga niet alle spelers opnoemen maar een ieder heeft zijn stinkende best gedaan. De complimenten voor jullie inzet.Nico en Machiel bedankt voor jullie hulp.

Volgende week staat er om 08:30 uur de thuiswedstrijd op het programma tegen ODC die net als ons zijn 1e wedstrijd gelijk heeft gespeeld. Hopen op mooi weer en wederom een spannende pot.

Tot volgende week

12 september 2020
Noad’32 jo13 – BZC’14 jo13

Zaterdagochtend. Schitterend voetbalweer. Op naar de concurrent in de beker BZC’14 die ook hun 2 vorige wedstrijden hadden gewonnen. En dan start ik in omgekeerde volgorde…… Aan het eind van de wedstrijd in de kleedkamer komt er een simpele maar duidelijke instructie voor de spelers hoe zij om dienen te gaan met hun kleding zodat die fatsoenlijk uitgewassen kan gaan worden. Als jullie dan al niet de discipline kunnen opbrengen om die taak (kost pp 1 nog geen minuut) uit te voeren……. Wij trainen jullie, gaan met jullie op stap zaterdag maar wij zijn zeker geen slaafjes van jullie die de rommel achter jullie konten gaan opruimen. Vertaald naar de wedstrijd snappen de lezers dat ik niet al te veel regels ga typen om de 9-2 nederlaag te verwoorden.

Het was voetballend een verdiende nederlaag. 9-2 was teveel en 9-7 was qua resultaat een betere afspiegeling geweest. Maar BZC was gewoon beter,feller en fitter.
En vooral dat laatste zal ons aanstaande zaterdag nog de nodige kopzorgen gaan kosten met veel

spelers die last van pijntjes hebben en gewoon niet wedstrijd fit zijn. Tis te hopen dat we zaterdag voldoende spelers tussen de lijnen kunnen krijgen die wel fit genoeg zijn om er een mooie wedstrijd van te maken. Dient wel gezegd te worden dat onze keepert Niek zeker een “dubbele cijfers” nederlaag heeft voorkomen en behoorlijk in de weer is geweest met mooie reddingen.

We gaan van de week weer heerlijk trainen (en zweten met dat warme weer) en dan ben zijn wij ervan overtuigd dat wij zaterdag er een mooie pot van kunnen maken tegen het voor ons onbekende Wilhelmina uit Den Bosch.

Tot zaterdag

Zaterdag 05-09
Noad32 jo13 – Heukelum j013

De tweede wedstrijd in de beker vangt aan om 08:30 uur tegen Heukelum. Een schitterende zaterdagochtend om langs de lijn of tussen de lijnen te staan. De warming-up is kort maar gedegen. Klaar om voor de tweede overwinning te gaan strijden.

De wedstrijd is nog geen minuut aan de gang en het is e.d. die de score opent in het voordeel van ons. Wat een heerlijke opsteker om zo een wedstrijd te beginnen. Maar vanaf dat moment is het ook al gelijk duidelijk dat wij voetballend de veel beter ploeg zullen zijn vandaag. Toch duurt het dan nog tot de 30e minuut dat de 2-0 valt. Het is Stan die tracht voor te zetten maar ipv een voorzet is het een prachtige bal tegen het netje. 2 minuten later is het dezelfde Stan die zijn bolletje tegen het balletje zet en de 3-0 tegen de touwen kopt.

De tweede helft vangt aan. Na 5 minuten is het Jari die de bal aanneemt en de bal tegen de touwen veegt. 3 minuten later is het de beurt aan Stan die de score op 5-0 brengt. In de 21e minuut is de beurt weer aan Jari met de 6-0. Wat veel gebeurt als er zo’n score op het bord staat is dat iedereen een doelpunt wilt maken en met zijn allen ten aanval gaan trekken zodat er geen ruimte meer overblijft voorin. Wat jullie goed deden was gewoon op je eigen plekkie blijven zodat je de tegenstander ondersteboven kon blijven spelen. In de 24e minuut is het Jari die goed reageert na een mooi schot van Stan en de 7-0 maakt. Luuk wilde ook graag op het scorebord en dus veegde hij er ook een maar een bal in. En nog is de koek niet op. Aanval na aanval richting de keeper van Heukelum. Ook Myron had nog niet gescoord waardoor hij nog vreselijk scherp was en na een schot van Max de bal oppikte en de 9-0 erin schoot. En jawel, deze ochtend een echte tienklapper. De eer om de tiende tegen was voor dezelfde Myron die met een vreselijke mooie pass van Stan werd weggestuurd, zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en met een bekeken schot het mooiste doelpunt van de ochtend mocht maken.

Wederom een hele mooie teamprestatie waar iedereen zijn eigen bijdrage heeft geleverd. Van de keeper tot de spits heeft iedereen zijn taak goed uitgevoerd waardoor deze uitslag tot stand kon komen.

Bij deze wil ik wederom Nico bedanken voor zijn hulp als vlagger. Ook Carlo en Evan bedankt voor jullie inzet.

Volgende week mogen wij afreizen naar het mooie Brakel om aan te treden tegen BZC’14 welke ook zijn vorige 2 wedstrijden heeft gewonnen. Dit zal dus een heerlijke bekerwedstrijd worden waarbij hopelijk de spanning de boventoon zal voeren. Kijken hoe wij als team daarmee omgaan……

Tot volgende week

Beesd JO13-1 – NOAD’32 JO13-1: 6-3

Afgelopen zaterdag hebben we onze 3e competitiewedstrijd gespeeld tegen Beesd We hadden deze zaterdag twee afmeldingen, namelijk Seth en Sjors. Sjors was ziek en Seth is al enige tijd niet fit. Toch ging Seth mee met ons. Super kerel dat je dat doet!
Beesd stonden bovenaan, met 3 gespeeld, negen punten. Wij tweede met 2 gespeeld, 6 punten. Dit kon dus wel eens een lekker potje voetbal gaan worden. Echter die droom spatte al vrij snel uit elkaar. Na zo’n 5 minuten stond de verdediging behoorlijk te slapen: 1-0. Even later greep de verdediging weer half in en was het 2-0. Kort daarop kregen we een hoekschop tegen die werd prima voorgegeven. Ian verkeek zich op bal en het was 3-0. Hoe kan dat toch? Het zag er allemaal on knullig uit. Nu moeten we wel goed beseffen dat de we afgelopen weken nagenoeg niet getraind hebben vanwege het hoge water. Achteraf gezien heeft dit toch wel behoorlijke invloed op ons spel en hoe wij de wedstrijd begonnen. Veel jongens zie je op een vreemde manier een duel aan gaan. Zo van, o als de bal maar tegen mij aankomt, of de tegenstander mij raakt. Ik denk dat André dit nu wel heel duidelijk heeft uitgelegd dat we dit niet meer willen zien. Als je wilt winnen, dan zal je niet bang moeten zijn om een duel aan te gaan, of bang te zijn dat er bal tegen je been aankomt.
De tweede helft begint en Beesd scoort al vrij snel de 4-0. We worden eigenlijk overlopen. In die fase heeft Ian het hartstikke druk. Hij heeft dan ook een paar prima reddingen. Daarna begon het bij toch wel iets beter te gaan. Sommige spelers ‘kleunden’ er wat vaker in. Daarmee werden duels gewonnen. Via een mooie aanval wist Luuk de eer voor ons te redden: 4-1. En kort daarom was Sylven aan de beurt. Op rechts ging hij er vandoor. Ik dacht eerst dat hij naast schoot, maar het net bewoog…. Hij schoot hem heel mooi binnen: 4-2. Zou het dan toch nog kunnen?
Beesd liet dat niet gebeuren en één van hun betere spelers maakten het verschil via een mooi uitgespeelde aanval: 5-2. Daarna zagen we weer een hele snelle aanval van NOAD. Het was opnieuw Sylven die goed doorging en de 5-3 maakte. In deze fase van de wedstrijd ging het alle kanten op. Uiteindelijk had Beesd het laatste antwoord. Ik denk dat de beste speler op het veld (die van Beesd) het echte verschil maakte. Hij bracht de eindstand op 6-3.
Kortom, dit was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft werden we overlopen door Beesd en deden we veel te weinig terug. De tweede helft was van onze kant op zich prima. Dan zie je dat je met inzet een heel eind kan komen. Jongens vergeet dat niet: met inzet komen de resultaten. Ik hoop dat we deze week weer normaal kunnen trainen en dat jullie weer snel in het ritme komen.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, George Maqdesie, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs, Sylven van Bergeijk, Dimar Noorloos, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs en Thomas Becks
Afgemeld: Sjors Kuijer en Seth Versteeg
Trainers: Stefan Bouman en André Groenenveld
Leiders: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO13-1 – Be Ready JO13G: 8 – 0

Deze morgen moesten we thuis aantreden tegen Be Ready uit Hank. In tegenstelling tot vorige week hadden we vandaag een overschot aan spelers. We hadden geen enkele afmelding en zodoende stonden met maar liefst 15 spelers. Dat betekende dat we maar liefst 4 wissels hadden. Voor de leiders is dat soms best lastig. Aan de ene kant gun je iedereen evenveel speelminuten, maar aan de andere kant moet er ook een beloning zijn voor degene die komt trainen. Daarnaast is er ook nog zo iets dat je graag wilt winnen, dus je moet ook rekening houden met welke opstelling je speelt, zodanig dat een ieder wel op een plek staat waar hij uit de voeten kan. We begonnen vandaag met Evan, Luca, Thomas en Seth als eerste wissel.
De scheidsrechter voor vandaag was Stefan Timmermans. Om half negen werd er door ons afgetrapt en brandde de wedstrijd los. Nou ja wedstrrijd ? Eigenlijk was na 10 minuten de wedstrijd al gespeeld. Marcin ging op snelheid er langs en schoot hem prima binnen. Even later herhaalde hij dat nog eens. De keeper raakte de bal nog wel, maar onvoldoende. Het stond al 2-0. Na 14 minuten haalde Marcin de trekker nog maar eens over en was het 3-0. De spelers van Be Ready waren al ‘geknakt’, helemaal nadat ze een eigen doelpunt maakte in de 18e minuut: 4-0.
We hadden de eerste helft de wind in onze rug, dat maakte toch wel wat uit. Af en toe kwam Be Ready over de middellijn. Onze achterhoede werd vandaag niet echt getest.
In de 22e minuut maakte Sylven een doelpunt. Hij draaide weg van zijn tegenstander en schoot hem prima binnen. Het mooiste doelpunt werd vandaag gemaakt door Carlo, niet het doelpunt was zo mooi, maar wel de aanval en met name het overspel was prima. Het was George die prima inspeelde op Sylven, die op zijn beurt de vrijstaande Carlo bediende en zo over links op doel kon afgaan: 6-0. We beseffen dat 6-0 best veel is, maar aan de andere kant hadden het er makkelijk 10 kunnen zijn. Iets meer overspelen, iets meer vrij lopen en het veld wat groter maken. Het had zomaar gekund. Dan is het rust. We besluiten om behoorlijk te gaan wisselen zodat iedereen toch zijn minuten kan maken.
De tweede helft moeten we tegen de wind in voetballen. Toch ging dat prima. We speelden langdurig op de helft van Be Ready. We kregen dan ook best veel kansen. Thomas kreeg een enorme kans. Ik hoop niet dat hij er wakker van heeft gelegen. Ook Sylven en Jeroen kregen diverse kansen, of mogelijkheden om een keer uit te halen. Ook Jari kreeg een prima kans, de eerste lukte niet, maar de tweede des te beter. Hij maakte de 7-0. Daarna verslapten we toch wel enigszins. Achterin werd er soms laconiek gespeeld. De enige die daar niet aan mee deed was Sjors. Hij speelde in mijn ogen één van zijn betere wedstrijden. Hij doet wat hij moet doen en dat met volle overgave!
De laatste 5 minuten kreeg Be Ready toch nog een paar kansjes, niet groot, maar toch wel zodanig dat Ian handelend moest optreden. Maar hij hield deze morgen zijn doel schoon.
De laatste actie van de wedstrijd was besteed aan Thomas. Deze keer wist hij wel wat hij moest doen en maakt overtuigende zijn eerste doelpunt. De eindstand was hiermee gekomen op 8-0.
Jongens, komende weken zijn we vrij van competitie. We trainen wel gewoon door. Ik hoop dat jullie dan allemaal komen. Probeer je huiswerk zodanig te plannen dan je wel anderhalf uur de tijd hebt om te trainen. Het is voor jezelf goed, effe wat anders dan school en boeken, en het is goed voor het vormen van een hecht team.

Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs, Sylven van Bergeijk, Seth Versteeg, Dimar Noorloos, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs en Thomas Becks
Afgemeld: –
Trainers: Stefan Bouman en André Groenenveld

Leiders: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

Stedoco JO13-2 – NOAD’32 JO13-1: 3-4

Na een winterstop van 9 weken konden we afgelopen zaterdag aantreden in Hoornaar tegen Sterk Door Combinatie, ofwel Stedoco. De vrijdag ervoor waren er tegen de avond toch wel zorgen. Twee jongens moesten afmelden omdat ze ziek waren, 3 jongens meldden af vanwege (verjaardags)feestjes.

Als leiders worden we daar niet vrolijk van. We houden er 10 over, wat nu? Afzeggen is geen optie, dus het wordt gewoon voetballen, dan maar met 10 jongens beginnen en maar kijken wat het wordt. Op vrijdagavond is er onderling contact met andere leiders. Dan zie weer dat er altijd wel een oplossing komt. ‘Onze’ Gijs doet ’s morgens eerst met de JO12 mee en vervolgens doen er meerdere spelers van de JO12 weer met ons mee. Myron Sonneveld, Ruben van Wijk en Dex Goemaat doen met ons mee. Namens ons team bedanken we jullie, maar ook jullie ouders!

Eenmaal in Hoornaar stond één van spelers bijna over te geven, zo beroerd was hij. Gelukkig ging het een half uurtje later weer. Dan hoor je weer iets: Hé, ik ben mijn voetbalschoenen vergeten….. Ook dan nog. Ook dat werd weer opgelost, door ‘even’ een paar schoenen te lenen die in kantine op het kapstokrek stonden te wachten.

Een half uurtje voor tijd, begon men met het warmlopen. Ruim op tijd, want het warmlopen gebeurt niet in een tempo dat ze snel warm zijn. Om kwart voor elf begon de wedstrijd. Onze jongens beginnen goed en de keeper wordt al heel snel getest. Na zo’n tien minuten begint Marcin aan een actie, wordt naar links gedreven, maar met zijn linker levert hij een prima schot af: 0 -1. Even later zien wel een mooie actie en zo komt Jari alleen voor de keeper. Helaas gaat dit schot naast. Jammer. Even later zien we een leuke aanval via Dex en Ruben, Ruben leverde een prima voorzet, maar voor het doel was met niet scherp genpoeg. Stedoco kon rustig uitverdedigen. Even later is dat toch raak. Opnieuw door de midden zien we Dex combineren met Marcin. Dat resulteerde in een prima schot van hem. De keeper kan de bal niet goed verwerken en langzaam rolt de bal naar de hoek van de goal: 0 -2.
Ging het dan allemaal zo makkelijk. Nee zeker niet. Je ziet aan alles dat we lang niet een wedstrijd gespeeld hebben. De achterhoede bleef van hangen, waardoor het veld ontzettend was. Ook verloor men te makkelijk duels terwijk we fysiek toch echt sterker zijn.
Dan is het rust. André maakt de spelers duidelijk te stoppen met de hakjes en trucjes. Ga gewoon voetballen, speel die bal terug en loop vrij. Er zijn spelers bij die vinden dat we een 4-4-2 moeten gaan spelen. Hoezo? We blijven doen wat we altijd doen.

De tweede helft begint. We zien wel dat Stedoco sterker wordt. Ze zijn conditioneel sterker als wij. Stedoco bewoog meer en begon ook veel beter over te spelen. Na 5 minuten werden we al gewaarschuwd. Ian moest reddend optreden. Even later moesten we toch een doelpunt tegen staan : 1 – 2

Met een snelle uitval via Sylven over links maken we toch de 3-1. Sylven raakte de lat, de bal kwam voor de voeten Marcin die daar wel raad mee wist. Even later zien we Ruben nog een leuke actie maken op rechts. Dit had wel een doelpunt verdiend, maar helaas.
Toch wisten we de 4-1 te maken. Het was Jari die zijn tweedee soortgelijke kans kreeg, maar nu was het wel raak !
Wat er daarna allemaal nog gebeurde, was niet best. Sommige spelers bleven met hun ‘kont’ in de eigen 16 staan. Was het omdat Stedoco steeds verder aandrong ? Of was het gebrek aan conditie? Ik neig naar het laatste, want sommige spelers van Stedoco kregen wel heel veel vrijheid.
En daar wisten ze wel raad mee. In korte tijd werd het zelfs 3 -4. De laatste minuten was gewoon billenknijpen. Er was heel paniekvoetbal, zo ver als je kunt de bal wegtrappen, zonder overleg, zonder nadenken. We riepen de problemen op ons af. Gelukkig floot de scheidsrechter netjes op tijd af. Het had echt niet veel langer moeten duren. Daarmee wonnen we onze eerste wedstrijd met 3 -4.

Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs en Sylven van Bergeijk
En van uit de JO12: Ruben van Wijk, Myron Sonneveld en Dex Goemaat
Afgemeld: Seth Versteeg, Dimar Noorloos, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs, Thomas Becks

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

NEO’25 JO13-1 – NOAD’32 JO13-1: 0 – 5

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen NEO’25. Een Sprangse club, spelend op sportpark De Gaard in Waalwijk. De wedstrijd begon wat later dan gepland. Onze jongens hadden daardoor meer tijd voor het warmlopen. Nou ja, warmlopen? Het is niet meer dan tegen een balletje trappen uit stand. De scheidsrechter is een bekende, de vlagger van hun eerste elftal. We krijgen onze nodige instructies wat wel en niet mag. Ook hier weer de discussie: wordt de achterbal vanaf 5 genomen of vanaf de 16? Het is toch echt vanuit het doelgebied. Voor degene die het wil nazoeken: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/20653/infographic-11-tegen-11 . Veel lees plezier

De wedstrijd zou beginnen om kwart voor elf, maar dat werd iets later. We beginnen met een vertrouwde opstelling: Ian op doel, Sjors en Gijs back, Dimar en George centraal achterin, Carlo, Jeroen en Jari op het middenveld, Luuk, Sylven en Evan voorin. Luca en Marcin zijn reserve

De eerste 20 minuten zijn de bovenliggende partij. Maar was het goed? Nee, het liep ontzettend stroef. Er was weinig beweging, alleen daar waar de bal was. Het was allemaal heel plichtmatig wat er gebeurde. Heel vreemd als ze zelf aangeven dat ze veel doelpunten moeten maken om toch nog 2e te worden in onze klasse. Door een fout van NEO, een eigen doelpunt komen we op 0-1. Even later weet Sylven de 0-2 te maken. Daarmee is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want NEO kwam af en toe over de middenlijn. Ian was al bijna in slaap gesukkeld omdat hij niets te doen had. Eén keer werd hij bijna verrast, maar dat schot ging naast. Voor de rust krijgen we nog een handvol prima mogelijkheden om te scoren, maar de keuzes van zelf schieten of het geven van een assist is vaak verkeerd.

Dan is het rust. De jongens zitten er beetje ‘gelaten’ bij. Ze geloofden het wel. We probeerden de boel weer op scherp te zetten, maar of dat lukte? Is die wedstrijd van vorige week dan toch nog bepalend voor deze zaterdag?

De tweede helft is nog maar net begonnen of Marcin laat zien wat hij kan: scoren: 0-3. In deze fase van de wedstrijd krijgen best veel kansen, maar er wordt slordig mee om gegaan. We zien nog een prima schot van Jari die via een been van een ander in het doel belandt. Het betekende wel de 0-4.

Een paar minuten voor tijd zien we dan eindelijk een mooie aanval met Sylven en Marcin. Marcin gaf hem netjes voor, Sylven miste volledig maar ging toch goed door en veroverde de bal opnieuw. Nu gaf hij de voorzet op Marcin, die wel raak schoot, met een rolletje in de uiterste hoek. Daarmee kwam de stand op 0-5. Op zich een prima uitslag, maar het had echt veel en veel moeten zijn.

Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Luuk Versluijs, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs en Sylven van Bergeijk

Afgemeld: Seth Versteeg

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

ONI JO13-1 – NOAD’32 JO13-1: 6-1

Afgelopen zaterdag stond DE wedstrijd van deze najaarscompetitie op het programma. Daarvoor moesten we afreizen naar ’s Gravenmoer. ONI had twee weken geleden definitief de koppositie van de competitie overgenomen na een overwinning op JEKA.
Wij stonden 3 punten achter op hun, dus het was vandaag erop of eronder. Winnen we, komen we gelijk. Verliezen we, dan is ONI nagenoeg kampioen.
Iets voor half elf arriveerden we bij ONI. Dan is het omkleden en warmlopen. Onze jongens namen wel veel tijd voor het om kleden, maar voor het warmlopen juist niet. Wat hier de reden van is, snappen wij als leiders niet. Je probeert ze aan te sporen, maar blijkbaar zien ze er het nut niet van in.
Het is toch echt belangrijk jongens. Als je niet warm bent, begin je de wedstrijd slap en kan je die zomaar de in een paar minuten weggeven.
Om elf uur wordt er afgetrapt en wordt al snel duidelijk dat ONI niet voor niets bovenaan staat met 24 punten uit 8. De eerste twee kansen waren voor ONI. De spits van ONI is toch wel een behendige speler die onze verdediging het verrekte lastig maakt. Met een mooie actie en een prima schot in de hoek maakte hij de 1-0. Even later zien we weer een prima aanval en wordt het zelfs 2-0. Pas daarna begonnen we van ons af te bijten. Zo kregen toch een paar beste kansen, maar helaas het zat even niet mee. Een aantal van onze jongens zaten niet in de wedstrijd en werden dan ook vaak overlopen. Als we het zo tot de rust kunnen houden, kunnen we misschien de tweede helft nog wat terugdoen. Maar helaas, dat was niet het geval. Evan – die een goede wedstrijd speelde – had enorme pech. Hij raakte de bal verkeerd, de bal kwam tegen de paal aan en ONI was er sneller bij dan wij om de bal binnen te schieten. Zo komen we voor rust nog met 3-0 achter. Ik denk dat er toen een aantal van ons knakten, het geloof in een overwinning zakte weg.
In de rust wordt het nodige gezegd. We beloven om ten alle sportief te blijven. Het kan 10-0 worden, maar kunnen ook zomaar een paar doelpunten maken en de wedstrijd weer spannend maken.
Als de tweede helft begint, krijgen wij een paar prima kansen. We zien schoten van Marcin. We zien een goede actie van Jami die de bal panklaar legt voor Sylven. Even later krijg Jami nog een beste kans, maar helaas, het wil gewoon niet lukken. De juiste scherpte is er vandaag gewoon niet. ONI heeft dat daarentegen wel. Ze wonnen de ‘slag’ op het middenveld. Gelukkig hield onze achterhoede met veel kunst en vliegwerk stand. Onze backs Sjors en Gijs speelden daarin een belangrijke rol. Ook George en Dimar vochten menig duel uit met die lange spits van ONI. Toch liep ONI uit naar 5-0 . Dat zijn we niet gewend en sommigen hadden daar best moeite mee. Je ziet dan bepaalde spelers die toch alles blijven geven, maar ook spelers die hun koppie laten hangen.
Toch weten we de eer te redden. Een aanval via Jami werd nu wel goed afgerond door Marcin: 5-1. Een minuut of wat later maakt ONI ook nog de 6-1, door een eigendoelpunt van één van onze spelers. Deze speler reageerde daarop mijn inziens wel mooi…. toonde daarmee zijn karakter.
Toen de prima leidende scheidsrechter af floot, was de ontlading bij ONI groot. Vooraf waren ze er echt niet zeker van, maar dat ze nu wonnen met 6-1 hadden ze zeker niet verwacht. Sommigen van ons wilden direct naar de kleedkamer rennen, maar dat hadden we niet afgesproken: Je behoort sportief te blijven: ook het feliciteren van de tegenstander hoort erbij.

Ons wacht nu nog twee wedstrijden: uit naar NEO’25 en dan thuis tegen Woudrichem. Hopelijk kunnen we deze week weer gewoon goed trainen en het najaarsseizoen goed afsluiten.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Seth Versteeg, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Luuk Versluijs, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs, Jami van Wijk en Sylven van Bergeijk
Afgemeld: Luca Rosenbrand

NOAD’32 JO13-1 – Sparta’30 JO13-1: 2 – 0

Op maandagavond kwam er een bericht binnen dat Sparta’30 te weinig spelers zou hebben voor aanstaande zaterdag. Tevens vroeg men of we de wedstrijd doordeweeks wilden spelen. Dat doen we liever niet, gezien de krappe ruimtes die we al hebben als iedereen traint.
Bovendien moeten we een probleem die de tegenstander heeft, niet verleggen naar ons. Op donderdag kwam er dan toch een bericht dat men het opgelost had: men zou spelers lenen van de JO14. Men had nu weliswaar teveel dispensatiespelers, de vraag was of wij daar mee akkoord gingen.
Dus even overleggen en de reactie was: gewoon voetballen. Dan moeten ze maar extra ‘aan de bak’, worden ze alleen maar beter van.
Dan is het zaterdagmorgen als we constateren dat er spelers te laat zijn. Aan de ene kant begrijpelijk, het is vroeg en nog donker. Maar aan de andere kant maken we afspraken met elkaar en daar dien je je aan te houden. Bovendien was er nog een speler die zich niet had afgemeld voor de training. Ook hier zijn afspraken voor gemaakt. Voor de leiders was het aanwijzen van de reserves daarmee eenvoudig. Verdere namen noemen we niet…..
Om half negen begon de wedstrijd onder leiding van Stefan Timmermans. Dat het een lastig potje zou worden, wisten we. Aan het begin van seizoen hebben we ook tegen ze gespeeld voor de beker. Het werd toen in een stugge wedstrijd 2-2 .
Toch waren we vandaag vanaf het begin de bovenliggende partij. We hadden een duidelijk veldoverwicht, want we speelden veel op de helft van Sparta’30. Toch kregen we niet echt veel uitgespeelde kansen. We zagen wel een aantal prima schoten van Luuk, Carlo en Marcin. Echter geen van deze gingen er in. En als ze op doel waren, dan stond daar nog een prima keeper van Sparta’30. Sparta’30 kwam sporadisch voor het doel van Ian. Het was wel één keer ‘billenknijpen’ toen er een misverstand was tussen Sjors en Ian, maar gelukkig liep het goed af. Zo gingen we rusten met een 0-0 stand.
In de rust besluiten we om het iets anders te proberen. Evan gaat weer laatste man, George en Jeroen staan samen mid-mid en Sylven en Marcin samen voorin. De anderen staan op hun vertrouwde plek.

De tweede helft begint en eigenlijk is het spelbeeld hetzelfde. Echter nu met het verschil dat George in de 34e minuut de 1-0 maakte. We zijn nu duidelijk sterker dan Sparta en Sparta heeft moeite om over de middenlijn te komen.
Dat was echt een verdienste van onze achterhoede: Luca, Sjors, Dimar, Evan en Gijs speelden een goede wedstrijd. Ze gaven eigenlijk niets weg. In de 45e minuut besliste Marcin de wedstrijd door 2-0 te maken.
Even later zien we nog een prima schot van Carlo, maar helaas, het zat niet mee. Inmiddels was George weer terug op zijn vaste plaats (laatste man) en stond Evan weer voorin. Ook zijn corners leverden vandaag geen resultaat op. Ook zijn schot in de laatste minuut was te gehaast
Zoals gezegd, stond onze achterhoede vandaag als een huis. De aanval was vandaag wat minder. Als we het wat beter hadden uitgespeeld, dan was de uitslag veel hoger geweest. Op zich jammer, maar het doet niets af aan de PUIKE overwinning van onze JO13-1.

Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Seth Versteeg, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Luuk Versluijs, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs en Sylven van Bergeijk

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

SC Elshout JO13-1 – NOAD’32 JO13-1: 1 -2

Afgelopen zaterdag stond deze topper op het programma. Om elf uur moesten we aantreden. Wat is dat dan heerlijk, de temperatuur is dan echt wel aangenamer dan ’s morgens om half negen.
We waren lekker op tijd in d’n Elshout op sportpark ‘Den Donk’. SC Elshout is een OMNI vereniging, dat wil zeggen dat er meerdere sporten beoefend kunnen worden: voetbal, handbal, gymnastiek en tennis en dat alles onder één bestuur. De voetbaltak bestaat dit jaar 50 jaar, een relatief jonge club dus!
Ondergetekende besefte dat hij hier nog nooit was geweest. En het is nog geen 10 km van het Korenzand verwijderd!
Is dit dan echt een onbekende club voor ons? Nee, dat is niet het geval. Twee jaar geleden speelden we met de JO11 tegen SC Elshout. We verloren toen met 1-4. Vorig jaar speelden we ook tegen hen met de JO12. Toen was de uitslag nog dramatischer. We verloren toen met maar liefst 3-10.
Echter dat is in het verleden en resultaten in het verleden, bieden geen zekerheid voor de toekomst.
Dat het vandaag wel eens een lastig potje kon worden, daar waren we wel van doordrongen. We staan met één puntje meer boven Elshout op de ranglijst, dus de verschillen zijn niet groot. Bovendien won Elshout met maar liefst 1-4 bij JEKA, de koploper van de competitie. Dat zegt ook wel iets.
Vandaag waren we weer helemaal compleet. Daarmee hebben we 3 wissels. Nu we al een aantal maanden samen spelen, weet iedereen zijn plekje in het team en op het veld. Dat proberen we als leiders ook zo in te vullen: iedereen komt een keer reserve en we proberen iedereen op zijn stekkie te laten spelen. We beginnen vandaag met als wissels: Seth, Marcin en Sjors, uit iedere linie ééntje. Ian op doel. Luca, Gijs, Dimar en George in de verdediging. Carlo, Jeroen en Jari op het middenveld en voorin Luuk, Sylven en Evan.
Om elf begint de wedstrijd. Vanaf het begin gaat het spel behoorlijk op en neer. We zijn echt aan elkaar gewaagd. Toch waren wij, die de echte grote kansen kregen. Zo was Luuk tweemaal heel dichtbij een doelpunt, maar helaas. Ook Elshout kreeg mogelijkheden, met name via de corners die ze kregen. Na 25 minuten ging Luuk er op links vandoor en schoot zelf in de korte hoek, maar de keeper was paraat. Een breedte passje was beter geweest. Dan zien we net voor rust nog een enorme knal van Marcin, die op lat omhoog uiteen spatte. Ontzettend jammer. Zo gaan we toch rusten met een 0-0 stand.
In de rust geeft Luca aan wat pijntjes te hebben en wil liever stoppen. Daarmee komt Sjors weer op zijn plaats te staan. Het begin van de tweede helft is Elshout wat sterker. Ze kregen dan ook 2 beste kansen, maar gelukkig schoten ze naast. Seth stond op dat moment op een wat vreemde plek voor hem, namelijk voorstopper. Dat gaf weer de mogelijkheid om Dimar op het middenveld te zetten om zo wat meer overwicht te krijgen. Dat pakte niet echt goed uit, dus maar weer snel omgewisseld. Daarna kregen we wel een paar beste kansen. Zo zagen we een prima voorzet van Carlo, maar voor het doel werd er niets mee gedaan. Ook zagen we nog een goed schot van Evan. Even later kreeg Evan nog een hele grote mogelijkheid, maar hij miste de bal helemaal. . . . . In de 15de minuut zagen we opnieuw een geweldig schot van Marcin, maar deze keer was het de keeper die in weg stond. Met nog 10 minuten op de klok was het nog steeds 0-0. Wat is dat lang geleden zeg! Ik kon het mij niet meer herinneren.
We krijgen een corner. Evan geeft hem prima voor en daar staat Marcin op de juiste plaats om de 0-1 binnen te tikken. De vreugde daarna is groot, ook bij de meegereisde ouders! Echter de vreugde was van korte duur. Twee minuten later maakte Elshout gelijk. Er werd op dat moment net even iets te veel ruimte weggegeven en zo kon een Elshout speler aanleggen om te schieten. Dat deed hij buitengewoon goed. Dat was b-a-a-a-alen zeg! Kunnen onze jongens er nog een tandje bijzetten? Ik was daar wel benieuwd naar.
We zien Marcin een aantal keren op rechts goed doorgaan, maar liep dan toch vast op het centrale duo achterin bij Elshout. Ook Sylven bokste heel de wedstrijd al tegen dit duo op. Dat was wel taai duo zeg. Evan was inmiddels al weer verhuisd naar de linksvoor positie omdat Luuk gewisseld was.
Zo’n twee minuten voor tijd leverde Evan een goede voorzet af en Marcin scoorde een mooi doelpunt met het hoofd: 1-2. De ontlading daarop volgend was nog groter dan bij het eerste doelpunt! Nu was het vasthouden, niks meer weggeven. Dat deden onze jongens dan ook.
De scheids floot af en daarmee wonnen we dit heerlijke potje voetbal. Nog een paar feitjes: onze keeper was vandaag goed bij de les. Kwam een aantal keren op tijd uit zijn doel! Onze backs Luca, Sjors en Gijs speelden een prima, gedegen wedstrijd. Ga zo door! Het centrale duo George en Dimar hebben bergen met werk verzet. Ons middenveld Jari, Jeroen, Seth en Carlo hadden het vandaag taai, maar ze bleven overeind! De voorhoede, Luuk, Sylven, Evan en Marcin waren vandaag goed op dreef en maakten het verschil.
Na afloop was er een verrassing van de ouders: we kregen allemaal heerlijke frietjes, gewoon lekker in de kantine opeten! Zoals één van de ouders zei: dat hebben onze jongens wel verdiend !
Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Sjors Kuijer, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Seth Versteeg, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Jari Groeneveld, Luuk Versluijs, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs en Sylven van Bergeijk

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO13-1 – DESK JO13-2: 8 – 1

Afgelopen zaterdag speelden we onze zesde competitiewedstrijd. Deze keer moesten we aantreden tegen Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel, oftewel DESK uit de Kets.
Wat zou het worden deze zaterdag. Het al bekend dat Jari en André er niet bij zouden zijn. Ook Sylven zou er niet bij zijn, allemaal een heerlijk weekje of weekendje weg! Op vrijdagavond kwam er nog een appje binnen met niet zo’n lekkere boodschap. Ook Sjors kon niet meespelen.
Wat nu ? Dan hebben we maar 11 spelers over, hopen maar dat ze er allemaal zijn. Maar ik was er niet gerust op. Onze geliefde clubblad er maar bij gepakt. De JO15, die zijn vrij? Aha, snel een paar telefoontjes gepleegd. Edwin van Wijk was bereid om mee te helpen als leider en zijn zoon Jamie wilde ook wel meedoen. Hij is speelgerechtigd voor de JO13, al speelt hij dan in de JO15.
We zijn al vroeg klaar voor de wedstrijd. Om 5 voor half negen wilden ze al beginnen, sommigen vonden zich al warm genoeg, maar er liepen ook spelers bij met ‘hoge’ schouders, een teken dat ze het koud hadden (van warm lopen?).
De scheidsrechter deze morgen is Ayrton Versteeg en heeft het gedulde om rustig te wachten om netjes om half negen af te trappen. Maar waren onze jongens wel helemaal wakker? Het begon wel wat slapjes van onze kant. Toch kregen wij de eerste kansen via Jamie en Evan. Echter het was DESK die de score opende. Een terugspeelbal van Gijs was niet goed en Ian moest aan de bekende noodrem trekken. Dat betekende een penalty ( en een dikke rode kaart als ze ouder zouden zijn….. ). De penalty werd goed binnengeschoten: 0-1.
Daarmee waren we gelijk wakker geschut. Vanaf dat moment zaten onze spelers er feller op. De duels werden gewonnen van de over het algemeen wat kleinere spelers van DESK. Is dat ons probleem? Of is dat een keuze van DESK? Voor rust lopen we uit tot 3-1 door doelpunten van Jamie en Evan.
In rust toch maar even aangekaart dat we wel veel buitenspel staan. Iets wat niet nodig is als je wat meer geconcentreerd voetbal speelt. Bovendien kost het veel verspilde energie.
De tweede helft zijn we de bovenliggende partij, niet zo zeer voetballend maar eerder op fysieke vlak zijn we beduidend sterker. We zien ontzettend veel kansen, sommigen gaan er in, maar velen worden ook verprutst. De eindstand werd uit eindelijk 8-1. Mijn inziens veel te weinig, het had met gemak 15-1 kunnen zijn. De doelpunten werden gemaakt door Marcin 1x, Evan 3x, Jamie 3x en Seth 1x.
Volgende week spelen we echte topper. Dan kunnen we aan de bak tegen Sc Elshout. Elshout staat op de vierde plek in de stand, nadat ze afgelopen zaterdag met 1-4 wonnen van de bovenste. Dus dat zegt wel wat.
Rest mij nog de zeggen: Edwin en Jamie, hartstikke bedankt voor jullie hulp. Ayrton prima gefloten!
Wie speelden er mee: Ian Brans, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs, Seth Versteeg, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs, Jamie van Wijk
Afgemeld: Sylven van Bergeijk, Sjors Kuijer, Jari Groeneveld en André Groenenveld

Leider: Jetse van Tilborg

WSC JO13-4 – NOAD’32 JO13-1: 1-10
Een wedstrijd die geen wedstrijd werd . . . . . . . .

Opnieuw moesten we zaterdag aantreden tegen een Waalwijkse club. Deze keer tegen WSC. WSC speelde vroeger in zwart-geel, maar ergens begin vorige eeuw had men een heel wijs bestuur: dit zijn niet de kleuren waarin we willen voetballen. Vanaf die tijd, ergens in 1921, schakelde men over naar andere kleuren, namelijk oranje-zwart. Tot op de dag van vandaag speelt men ook in die kleuren. WSC bevindt zich vlak bij het RKC-stadion en ook een best grote club, bijna 1000 leden.
Om half tien reisden we af met maar 12 man. Seth had zich afgemeld en Jari en leider André mochten hun familie gaan lastig vallen in een vakantiehuisje.
Eenmaal in Waalwijk aangekomen, viel de regen al gestaag naar beneden. Waar zijn de dug-outs riepen de ouders? Huh, die zijn er niet… Jammer ouders, dan mogen jullie ook lekker in de regen gaan staan.
We speelden op een nieuw ingezaaid veld, waar sinds begin oktober op gespeeld mocht worden. De dug-outs moesten nog geplaatst worden.
Om iets over half elf begonnen we aan de wedstrijd. De scheidsrechter was een jochie, net iets groter dan de spelers zelf. In eerste instantie denk je dan: dit toch niet wenselijk? Achteraf gezien heeft die jongen prima gefloten.
We zijn nog maar net bezig of Luuk gaat op links goed door en scoort de 0-1. Even later was Jeroen die een schot leverde, niet krachtig genoeg, maar daar was Sylven die nog een laatste zetje gaf: 0-2. We zijn veel te sterk. Voetballend, maar ook fysiek zijn wij veel verder. Nog voor rust lopen we uit tot 0-5 door een penalty van Ian en twee doelpunten van Marcin. We zien nog een spaarzame aanval van WSC. Het vergrijp van onze verdediger was licht, maar de scheids vond het een pingel waard. Gelukkig weet onze stand-in keeper Evan deze penalty uit de hoek te rammelen. Geweldige actie!
Zo gaan we rusten met een 0-5 ruststand. Ian gaf aan niet meer verder te kunnen. Daarmee hadden we geen wissels meer.
De tweede helft begint en het weer is inmiddels al lekker opgeklaard met een heerlijk zonnetje. Onze jongens gingen dan ook direct in de luiaard stand. De eerste 10 minuten van de tweede helft geloofden ze het wel. Op zich wel begrijpelijk, maar toch. Je probeert ze aan te sporen om door te gaan.
Marcin had een paar prima acties en tilde de score naar 0-7. WSC kreeg daarna mijn inziens te veel ruimte om te spelen en kreeg dan ook een paar kansen. Eén van deze mogelijkheden wisten ze te benutten: 1-7. Was dit buitenspel? Nee, de speler die buitenspel stond deed niet mee aan het spel en kan daardoor niet buitenspel staan. Even later kregen ze zelfs nog een tweede penalty, deze keer wel terecht. Maar zoals
Vervolg WSC JO13-4 – NOAD’32 JO13-1
eerder gezegd hebben we een goede vervanger op doel staan en opnieuw wist Evan de penalty te stoppen. Geweldig! Daarna was het NOAD die nog even aanzette en nog drie maal scoorde. De doelpunten makers waren Jeroen, Carlo en Sylven. De eindstand kwam hiermee op 1-10
Wie speelden er mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Evan van Rijswijk, Marcin Grzywacs
Afgemeld: Seth Versteeg, Jari Groeneveld en André Groenenveld

Leider: Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO13-1 – RWB JO13-2: 4 – 3

Afgelopen zaterdag stond onze vierde competitiewedstrijd op het programma. Deze keer mochten we thuis aantreden tegen RWB, Rood-Wit-Blauw uit Besoijen (Waalwijk). Vooraf wisten we al dat Seth niet mee doen vanwege zijn zere enkel, Marcin een weekend weg was en dat Ian niet kon keepen omdat hij een paar vingers gekneusd had. Kortom we hadden dus ‘personele’ problemen. André reageerde daarop al vroeg en wist Jamie van Wijk ‘te strikken’ om met ons mee te doen. Zo hadden we toch nog een paar wissels. Dit zou in eerste instantie George en Ian zijn. George omdat hij niet getraind had en Ian normaliter onze keeper is. Echter voor de wedstrijd gebeurde er iets waar we geen rekening mee gehouden hadden. Hopelijk gebeurt zo’n incident nooit meer! Al met al had dit tot gevolg dat George alsnog kon beginnen.
We begonnen om iets over half negen onder leiding van Siegfried de Fijter. Op doel stond Evan, achterin Sjors, George, Dimar en Gijs. Op het middenveld Jari, Jeroen en Carlo. Voorin Jamie, Luca en Sylven. We kregen direct al een paar leuke kansen, maar de scherpt ontbrak. Na een kwartier was het dan toch raak. Jamie tikte uit een hoge voorzet prima binnen: 1-0. Tot de rust krijgen we nog een paar kansen maar helaas, geen doelpunten.
In de rust werden de bekende puntjes weer op de i gezet door André. De achterhoede mocht wel wat minder risico’s nemen en bal eerder inpassen. De middenvelders en aanvallers mochten wel wat meer ‘in de bal’ komen, of te wel, als je aangespeeld wordt naar de bal toe te komen en niet stil te blijven staan met de tegenstander in je rug. De tweede helft begint en merken direct dat RWB een tandje had bijgezet. Ze kregen een paar corners die best gevaarlijk waren. Toch wisten we de 2-0 te maken, een wat veiliger marge. Het doelpunt werd gemaakt door onze stand-in spits Ian.

Ook RWB kreeg diverse kansen en wist dan toch Evan te passeren, volgens mij uit een corner: 2-1. In die fase van de wedstrijd speelt het spel zich veel af op onze helft. Dat gaf natuurlijk ook de mogelijkheid om de snelheid van Jamie te benutten. Hij speelde zich prima vrij en bood Ian de mogelijkheid om nogmaals te scoren: 3-1. Even later was het weer raak, nu door Jamie zelf. De buit is binnen met 4-1. Zou je zeggen?
Daarna werd het van onze kant toch wel beduidend minder. Achterin werd er veel ruimte weggegeven. Evan werd een aantal keren getest, maar slaagde voorlopig wel! Hij deed het prima! RWB werd echt sterker en maakte in korte tijd de 4-2 en zelfs de 4-3. Gelukkig bleef het daarbij. Het was wel vreemd dat de scorebordklok pas 29 minuten aangaf, terwijl we 2 x 30 minuten spelen. Maar dat had wel een reden! De scorebordklok was te laat aangezet in de tweede helft en we hadden al 3 minuten gespeeld voordat de Siegfried dit constateerde. Siegfried was gelukkig wel zo slim om dit direct aan te geven bij alle leiders. De spelers hadden het daarentegen niet goed meegekregen. Daarom reageerden sommige spelers nogal boos. Jammer dat dit zo moest, terwijl de wedstrijd heel sportief verlopen was.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Evan van Rijswijk, Jamie van Wijk,
Afgemeld: Marcin Grzywacs, Seth Versteeg

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

Vriendschappelijk: GRC’14 JO13-1 – NOAD’32 JO13-1: 5-3

Het is zaterdagochtend 8 uur. Het regent, alles is donker en grijs. Waarom gaan we eigenlijk vriendschappelijk voetballen met dit weer? Waarom doen we dit? Dat waren de vragen die ik mijzelf stelde.
Vervolgens hoorde ik ook nog dat George in de nacht ‘doodleuk’ even afmeldde. Vervolgens komt er nog een afmelding binnen van Luca Rozenbrand. Dan zakt de motivatie bij mij behoorlijk weg. Gelukkig had André al een paar spelers van andere teams bereid gevonden om mee te doen.
Zo sloot Jami van Wijk, Niek van Wijk en Myron Sonneveld aan. Daarmee hadden we toch nog 12 spelers.
Om iets over negenen vertrokken we in de regen naar Giessen. Gelukkig speelden we op het hoofdveld met kunstgras. De meegekomen ouders konden daardoor lekker droog vanaf het balkon naar het voetbal kijken. Het was wel apart dat de kantine nog niet open was.
Na het omkleden en het bekend maken van de opstelling, moesten we toch nog wat meer vertellen. Het team waar we tegen gaan spelen komt uit in 1e klasse. Ze spelen dus aanzienlijk hoger dan wij. Het kan dus zijn dat we een behoorlijk pak slaag kunnen krijgen.
Wat we vandaag niet willen zien, dat we dan onze ‘koppies’ maar laten hangen. En ga elkaar geen verwijten maken. Doe het met elkaar, coach elkaar en probeer kort bij elkaar te blijven. En vergeet niet: iedere wedstrijd begint met 0-0 en de bal is rond en kan dus alle kanten oprollen. . . . . .
Om 10 uur beginnen we en gelukkig het weer klaart op en zowaar zien we de zon ! GRC’14 mag aftrappen en na een paar minuten is het al raak. Er werd te veel ruimte weg gegeven en er werd geen gebruik gemaakt van de buitenspelval: 1-0.
Even later zien we weer een prima aanval van GRC’14 en wordt het 2-0. Zo moet het toch niet doorgaan deze morgen, want dan kunnen we er wel een telraam bij halen. Toch gebeurde er iets bijzonders. Er werd niet gemopperd, nee de ruggen werden gerecht. De duels werden gewonnen. Onze backs Gijs en Myron stonden echt prima te verdedigen. En onze middenvelders zaten er bovenop. Onze twee van Wijkjes voorin maakten het GRC’14 behoorlijk lastig. Jami ging op links goed door, gaf een prima voorzet en Niek – de kleinste van het veld – tikte zeer beheerst de 2-1 binnen. En even later was het weer raak. Jami omspeelde de verdedigers en ook nog de keeper en maakte de 2-2. Zo, wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet . . . . .
GRC’14 had op rechts ook een behendige speler staan. Hij omspeelde onze verdediger en lag de bal netjes terug en dat betekende de 3-2. Maar zoals gezegd, het team dat er vandaag stond was eensgezind. Er werd goed ‘geknokt’ voor iedere bal. Het was echt een team.
We zaten in een fase dat GRC’14 misschien beter voetbalde, maar waarin wij de kansen kregen. Zo maakte Niek van Wijk de verdiende 3-3 net voor rust. Dat is wel lekker om zo naar de kleedkamer te gaan.
In de rust werd er niet zoveel gezegd. Gijs zou er uit gaan en Sjors erin.
Begin van de tweede helft hebben we het toch moeilijk en staan we soms behoorlijk onder druk. Gelukkig weten redelijk stand te houden. In die fase had GRC’14 zomaar een handvol doelpunten kunnen maken. Het bleven er maar twee: 5-3.
Daarna krabbelde NOAD weer wat op en kregen wij nog een paar prima mogelijkheden via Jami, Niek, Jari en Sylven. Soms werd er te snel op doel geschoten en had een combinatie (één-tweetje) tot meer doelgerichtheid kunnen leiden. Daarom bleef het 5-3.
Het is misschien vreemd om te zeggen dat we tevreden waren, ondanks dat je verliest. We hebben gewoon prima partij gegeven tegen een team dat 3 klassen hoger speelt.
Jami, Niek en Myron, ik ga jullie niet bedanken voor het meespelen. Ik wil jullie wel bedanken voor hetgeen wat jullie lieten zien. Dat waren soms dingen die je bij de volwassenen niet ziet. Mooie, simpele techniek en slimmigheidjes in het spel.

Wie speelden er mee: Ian Brans, Sjors Kuijer, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Evan van Rijswijk, Jami van Wijk, Niek van Wijk en Myron Sonneveld

Afgemeld: George Maqdesie, Luca Rosenbrand, Luuk Versluijs, Marcin Grzywacs, Seth Versteeg

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

Met vriendelijke groet,

Jetse van Tilborg

St Altena/Almkerk JO13-2 – sv NOAD’32 JO13-1

Na de ongelofelijke zeperd van een wedstrijd vorige week en de belabberde trainingsinstelling van afgelopen week, waren we benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Iets voor acht uur vertrokken naar de Nieuwendijk om daar te spelen tegen de combinatie Altena/Almkerk.
We moesten aantreden tegen de JO13-2, dus niet tegen het echte keurkorps van de JO13. Vooraf was er ook nog een discussie: Moeten we weer voetballen op kunstgras? Sommige van onze jongens vinden het niks, anderen vinden het weer prima. Eenmaal aangekomen in Nieuwendijk, kregen we een leuke mededeling: we spelen op het grasveld ! Yes. Als leiders waren we daar blij mee. Dat ligt ons beter dan het kunstgras. Het warmlopen voor de wedstrijd was weer als vanouds. Balletje trappen, stilstaan en verkleumen. Blijkbaar vinden onze jongens het wel goed zo.
We beginnen met een iets andere opstelling dan gewend. Zo staat Evan nu in de verdediging, samen met Dimar, Sjors en Gijs. Jari, Jeroen en Carlo vormen het middenveld en voorin vinden we Luuk, Sylven en Marcien. Om kwart negen begint de wedstrijd. Het wordt al snel duidelijk dat we fysiek veel verder zijn dan de tegenstander. Maar ook voetballend bepalen wij wat er gebeurt. Al heel snel maakt Luuk de 0-1. Even later kregen we nog een paar prima kansen via Sylven, Luuk en Marcin. Als het iets beter hadden uitgevoerd (eerder over passen, of niet te snel zelf schieten), dan had de ruststand wel 0-5 kunnen zijn. We gaan rusten met een stand van 0-2.
Op weg naar de kleedkamer hebben we de scheidsrechter erop geattendeerd dat de doeltrap vanuit het doelgebied genomen moet worden. “Nee hoor, dit is altijd bij de jeugd vanaf de 16”, was de reactie. Nogmaals erop gewezen dat dit toch echt veranderd is met de ingang van dit seizoen. Maar helaas.
We hebben maar te respecteren wat de scheidsrechter beslist.
Gelukkig konden we deze keer wel gewoon naar de kleedkamer en wat drinken en een praatje houden. Zoals het hoort! Als de tweede helft begint, ligt binnen een minuut de 0-3 in het doel door Sylven. Dan gaat het even heel snel met de score. Volgens mij maakte Sylven een loepzuivere hattrick en liepen we zo uit naar 0-5. De wedstrijd is gelopen. Er wordt volop gewisseld. Soms komen ook spelers op andere posities te staan dan dat ze gewend zijn. Niks mis mee, daar leer je weer van. Uiteindelijk wordt de score naar 0-7 gebracht door Marcin.
In de laatste minuten verslapten we wat en moesten we nog een tegendoelpunt toestaan. Was deze nu wel of niet over de lijn? De scheidsrechter kon het niet zien. Ondergetekende wel, en voor mij was hij duidelijk over de lijn geweest. Balen, maar eerlijk is eerlijk. Zo werd de eindstand 1-7.
Waren we vandaag nu goed? Nee, maar we hadden wel veel meer inzet dan vorige week. En met inzet begint alles. Als je inzet hebt, kun je wat bereiken.
De komende twee weken zijn we vrij. We gaan proberen nog een wedstrijdje te regelen.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Antonie Bax, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groeneveld, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Seth Versteeg, Marcin Grzywacs, Luuk Versluijs en Evan van Rijswijk
Afgemeld: Luca Rosenbrand

Leider: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

JEKA JO13 – Noad’32 JO13: 4-0

De 2e wedstrijd van het seizoen staat voor de deur. Uitwedstrijd op een heerlijke tijd, lekker weer, veel belangstelling van de ouders, wat wil je nog meer. Bij JEKA aangekomen krijgen we te horen dat er op kunstgras gespeeld moet worden. De voorbereiding op deze wedstrijd liet wat te wensen over daar wij met zijn allen bij nog een elftal in de kleedkamer zaten waardoor je kont aan kont stond en eigenlijk je niet op fatsoenlijke wijze kon omkleden. Snel het veld op waar je alle ruimte hebt om vrij te bewegen. De warming up was kort en er stond een behoorlijk windje over het niet al te beste kunstgras.
De scheidsrechter blaast voor het begin van de wedstrijd en na 5 minuten is duidelijk te zien dat wij iets vergeten zijn in Wijk en Aalburg….. De “ZIN” om te voetballen. Waar het aan heeft gelegen was voor het leidersduo één groot vraagteken. Voetballend was JEKA gewoon beter daar is niets aan te doen maar om
vervolgens als makke schapen in de wei te staan en te kijken hoe JEKA voetbalt dat gaat er bij mij niet in. Lukt het niet voetballend dan willen wij zien dat er geknokt wordt voor iedere bal, duels willen winnen, elkaar ondersteunen. Kortom mouwen opstropen en knallen.
Dit was dus zoals gezegd niet het geval en ik zal de lezers niet vermoeien met wedstrijdfeiten behalve de uitslag van 4-0. Daar is alles mee gezegd. Wel is in de kleedkamer na de wedstrijd met elkaar besproken om deze week weer gewoon met een positieve insteek op het trainingsveld te staan en er aanstaande zaterdag weer te staan met de juiste instelling en het plezier wat nodig is om er in ieder geval een heerlijk potje voetbal van te maken.
Aanwezig: iedereen

NOAD’32 JO13-1 – GDC JO13-1: 4– 0

Afgelopen zaterdag stond onze eerste competitiewedstrijd op het programma. We moesten thuis aantreden tegen GDC, een tegenstander waar we eigenlijk niet zoveel van wisten.
Leider André had de gehele nacht Schiphol bewaakt, dus hij was er niet bij. Gelukkig was onze nieuwbakken trainer voor de maandagavond Stefan Bouman bereid om te vlaggen.
De opstelling kende geen echte verrassingen. We begonnen met Ian op doel, Gijs, Dimar, George en Sjors in de verdediging. Op het middenveld stonden Carlo, Jeroen en Luca. Voorin stonden Luuk, Sylven en Marcin.
Als wissels hadden we er vier: Evan, Jari, Antonie en Seth. Om half negen werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Luuk Versteeg. Wat direct opviel, was dat de tegenstander fysiek kleiner waren dan wij.
Als de wedstrijd begint, gaat GDC goed van start, ze speelden gemakkelijk over. Ons team moest echt een beetje op gang komen en gaven de tegenstander te veel ruimte om te voetballen. Gelukkig hebben we een centrum staan (Dimar en George) die zich niet zomaar gewonnen geeft.
Een paar schoten van GDC waren best gevaarlijk, maar dan hebben altijd Ian nog. Na een minuut of vijf lijken we alles controle te krijgen. Onze vleugelaanvallers Luuk en Marcin komen gevaarlijk door. Het is Marcin die met een geweldige ‘rush’ buiten om gaat, naar binnen komt en stevig uithaalt: 1-0.
Daarna volgen er 20 minuten tot de rust, waarin GDC best goed partij geeft, soms ook het betere spel heeft, maar wij de doelpunten maken. Bij ons is het overspelen erg onrustig. We leveren ook te vaak te snel de bal weer in. Waar komt dit door?
Omdat we 4 spelers tegelijk wisselen? Of is het dat onze spelers niet goed de ruimtes zien die er toch echt wel zijn? Toch lopen eigenlijk vrij simpel uit naar een 4-0 voorsprong, doordat we voorhoede hebben met behoorlijke snelheid en schotkracht.
Het is rust. Geen drinken? O ja, dat is veranderd. Niet echt praktisch dat je zelf de ranja moet ophalen in de kantine, maar uiteindelijk komt het goed. De jongens vonden het goed gaan met de wedstrijd. Daar hadden ze op zich gelijk in, als je puur naar de stand kijkt. Maar als je als leider/trainer naar het spel kijkt, dan is er nogal wat voor verbetering vatbaar. Daar moeten we echt aan gaan werken, want als we een fysiek sterkere tegenstander krijgen, dan zal het heel lastig worden.
De tweede helft beginnen met wat omzettingen, Sylven gaat naar de verdediging en George mag reserve. Ook Gijs mag het een keer als rechtshalf proberen. Zo komen een paar spelers op een wat vreemde plek voor hen te staan. De stand is 4-0, dus we kunnen gewoon wat proberen.
Het is lastig met 4 wissels, je wilt iedereen laten spelen en het liefst een beetje op hun eigen plek en dan ook nog zodanig, dat je de wedstrijd niet uit handen geeft. Gelukkig deden dat onze jongens niet. Verdedigend zat het wel goed vandaag. In de tweede helft kregen we genoeg kansen om de score verder op te voeren, maar er werd te vaak een verkeerde keuze gemaakt. Ga niet voor eigen succes, voor je eigen doelpunt. Ga zodanig voetballen, dat anderen het doelpunt kunnen maken. De betreffende spelers weten dat nu!
Daardoor werd de tweede helft een beetje saai. GDC was niet meer bij machte en wij geloofden het eigenlijk wel. Daardoor bleef het bij 4-0.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Antonie Bax, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groeneveld, Luca Rosenbrand, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Seth Versteeg, Marcin Grzywacs, Luuk Versluijs en Evan van Rijswijk
Afgemeld: André Groenenveld

Leider: Stefan Bouman en Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO13-1 – Woudrichem JO13-1: 6–3

Afgelopen zaterdag speelden we onze laatste bekerwedstrijd tegen Woudrichem. Het was al duidelijk wie er in onze poule zou doorgaan naar de volgende ronde, namelijk Achilles Veen. Wij en Woudrichem gingen uitmaken wie als tweede in de poule zou eindigen.De wedstrijd zou beginnen om half negen, maar vijf minuten voor tijd was Woudrichem nog niet op het veld. Lichtelijke paniek brak uit, gelukkig ze waren al wel gearriveerd. Dus iets later gepland begon de wedstrijd onder leiding van Siegfried de Fijter.
We waren de eerste minuten feller en drukten de tegenstander terug op hun helft. Al vrij snel maakte Sylven 1-0 na goed doorzetten. Even later ging Evan op rechts goed door, gaf een voorzet en ja hoor: ploft de bal over de keeper in het doel.“Een slechte voorzet, maar wel een mooi doelpunt”, werd er geroepen van de zijlijn. Maar ook die tellen. Nog voor rust maakte Sylven 3-0 na opnieuw goed doorzetten. Daarna zwakten we toch wel iets af. Woudrichem meer op onze helft en soms ook dichter bij ons doel.
Woudrichem kreeg een vrije trap iets buiten de zestien. Deze ging in één keer op doel. Onze keeper zag er even niet goed uit en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Jammer, dat kan gebeuren. Even later kreeg Woudrichem weer een grote kans en nu wist onze keeper ons wel te redden. Het werd een hoekschop die niet gevaarlijk meer werd.
We gaan rusten. André maant de jongens om niet gelijk het hoofd te laten hangen als het misgaat: hoofd omhoog en doorgaan, het is maar voetbal! Aan de verdediging wordt verteld alleen uit te verdedigen als er ruimte is. Als het gevaarlijk is, gewoon ‘ruimen’, weg met de bal.De voorhoede mag ook mee terug verdedigen. Het spel stopt niet als de aanval voorbij is. En de middenvelders: blijf meer op je plaats voetballen.
De tweede helft begint. Woudrichem krijgt na een paar minuten te veel ruimte en kan weer uithalen op het doel: 3-2. Even later haalt Marcin maar eens een keer uit en scoort de 4-2. In deze fase van de wedstrijd zijn we duidelijk iets sterker dan de tegenstander, maar toch blijft ons spel wat onrustig.
Als we meer rust aan de bal zouden hebben (is makkelijker gezegd dan gedaan), dan weet ik zeker dat we veel meer doelpunten hadden gemaakt. Toch liepen we uit naar 5-2, opnieuw door Marcin. Woudrichem kwam daarna terug tot 5-3, nadat bij ons teveel spelers naar voren waren gegaan en niet tijdig terug waren. De laatste 10 minuten liet Luuk een paar keer zien waar hij goed in is. Op snelheid er langs en dan de voorzet geven , of zelf richting doel gaan en schieten. Nu schoot hij zelf en het was raak: 6-3. Gezegd mag worden dat Luuk goed bediend werd door Carlo !
De wedstrijd was hiermee gelopen. Spelers van Woudrichem liepen te mopperen op de scheidsrechter, wat gewoon onterecht was. Woudrichem kreeg de laatste minuten nog een kans doordat er een speler goed doorging. Echter met een ultieme poging voorkwam Jari het doelpunt !
De scheids floot af en de wedstrijd kende een eindstand van 6-3. Met deze uitslag eindigden we als tweede in de poule. Eén wedstrijd gewonnen, één verloren en één gelijk. Op zich een prima resultaat.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Antonie Bax, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groeneveld, Luca Rosenbrand, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Marcin Grzywacs, Luuk Versluys en Evan van Rijswijk.
Afgemeld: Seth Versteeg

Leiders: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

Achilles Veen JO13-1 – NOAD’32 JO 13-1: 6 – 0

Als verrassing had de KNVB ons ingeloot bij Achilles Veen en Sparta’30. Nou ja ingeloot? Volgens mij zijn er nog meer regels aan verbonden dan bij Champions League loting. Het is allemaal heel erg voorspelbaar. Voordeel is dat we niet ver hoeven te reizen.
Maar ieder voordeel heb ook z’n nadeel. Doordat ze bij elkaar in de klas zitten op het voortgezet, wisten ze al tegen wie ze moesten spelen en of ze wel of niet goed waren. De verrassing is daarmee dus eigenlijk weg.
De enige echte verrassing was, dat we in een wel hele grote kleedkamer mochten omkleden. In die zin zijn de ‘vieènse’ maatschaven iets ruimer van bij ons. Ook mochten we spelen op het hoofdveld, jammer genoeg wel voorzien van kunstgras.

Zoals gezegd wisten een paar jongens al dat Achilles een team goed heeft (spelen ook een klasse hoger), maar zoals werd opgemerkt: we beginnen met 0-0 en de bal is rond. Dus het kan alle kanten op.
Om 09.00 uur begon de wedstrijd met 4 wissels op de bank. Achilles nam eigenlijk gelijk het initiatief. We werden behoorlijk terug gedrukt op ons eigen helft. Achilles mocht een paar corners nemen, maar die werden prima weggewerkt. Wat niet goed ging, was het zogenaamd ‘druk zetten op de bal’. Soms werd er bij balverlies niet gelijk gejaagd om de bal weer af te pakken. Vanaf de 16meter mocht Achilles aanleggen om te schieten. Daar is dan geen houden aan. Achilles kwam terecht op voorsprong.
Even later werd er door het midden uitverdedigd, ook dit werd direct afgestraft. We stonden met 2-0 achter. Het nog echter gekund, maar gelukkig had Ian nog 2 prima reddingen. Er wordt daarna bij ons een 4-voudige wissel doorgevoerd. Dat deed de wedstrijd iets veranderen. We kregen kansen, maar hadden de pech dat de paal in de weg stond. En ook de keeper van Achilles was een sta-in-de-weg. Anders het zomaar anders kunnen lopen. Achilles greep in, zette wat spelers om, en nam weer het initiatief. Rond de 25ste minuut omspeelde een Achilles speler onze rechtsachter en gaf hem netjes voor wat de 3-0 betekende. En even later was het al weer raak. We moeten met gebogen hoofd gaan rusten met een 4-0 achterstand. Dat is al even geleden, dat we zo dik achter stonden. Ging het dan zo slecht? Of deden wij er te weinig aan? Ik denk dat Achilles Veen een paar prima spelers heeft die daadwerkelijk het verschil maken. In de rust hamerde André op de inzet. Blijf die geven, al wordt het 12-0, maar blijf positief en blijf je best doen.
De tweede helft begon en zo waar, we kregen echt prima kansen. Sylven en Marcin waren dichtbij, maar het was steeds weer die dekselse keeper van Achilles. Luuk en Evan kwamen ook regelmatig goed door, maar de eindpass naar een medespeler ontbrak dan. Daar moeten we aan gaan werken jongens! Achilles kreeg ook nog diverse kansen, soms ook wat geholpen door de NOAD-verdediging (buitenkant verdedigen….). Zo liep Achilles uit naar 6-0. Aan het einde van de wedstrijd kregen toch nog 2 prima kansen, maar de schoten waren net naast. De ‘eer’ kon helaas niet gered worden. Jammer, we hadden dat qua kansen zeker verdiend.
Volgende week spelen we onze laatste bekerwedstrijd. We spelen dan thuis tegen Woudrichem JO13-1. Ik denk dat een gelijkwaardige tegenstander is.
Arno de Waal: Arno moet op maandag en woensdag lang naar school. Bovendien moet hij ver fietsen. Dit alles valt niet te combineren. Dat is reden dat Arno heeft besloten (voorlopig) te stoppen met voetbal.
Wie speelden er mee: Ian Brans, Antonie Bax, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groenenveld, Luca Rosenbrand, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Marcin Grzywacs, Seth Versteeg, Luuk Versluys en Evan van Rijswijk

Leiders: André Groenenveld en Jetse van Tilborg

NOAD’32 JO3-1 – Sparta’30 JO13-1: 2 -2

Na een voetbalvakantie van bijna 3 maanden kwamen we vorige week weer voor het eerst bij elkaar voor de training. In die tijd is er uiteraard veel gebeurd. Het meeste wat mij persoonlijk opviel, is dat de jongens zo ontzettend gegroeid zijn en dat ze er allemaal gezond uit zien.
Dit wordt ons eerste seizoen dat we over een heel veld gaan spelen. Er gaat dus de komende weken veel veranderen. Wat nu al veranderd is, is dat de groep groter is geworden. We zijn nu met 16 spelers in plaats van 11.

De grote kern is de groep van vorig jaar, de JO12 die in het voorjaar kampioen werden. Dat zijn we toch nog niet vergeten hè? Daarnaast zijn er 3 bij gekomen die vorig jaar al in de JO13 speelden: Dimar, Evan en Carlo. Dit zijn voor ons geen onbekenden. ‘Vroeger’ zaten die al bij onze groep.
We zijn blij dat jullie weer bij ons aansluiten. We hopen ook dat jullie de andere jongens ook een beetje op sleeptouw kunnen nemen. Jullie weten wat het is om over een heel veld te spelen.
Daarnaast is Gijs de Fijter bij ons aangesloten. Dat is eigenlijk wel een apart verhaal. Speelde vorig seizoen nog in de JO11 en gaat nu in eens door naar de JO13. We hopen dat je het naar je zin zal hebben bij ons. Je bent de jongste, maar de eerste indruk tijdens de trainingen is dat je je kranig verweert. Dat is positief! Vervolgens is er nog een aanwinst: Antonie Bax. Hij is in Wijk en Aalburg
komen wonen, speelde voorheen in de JO12-3 bij Nivo Sparta. Al die dat hij voetbalde, was hij eigenlijk keeper. We hopen dat je het naar je zin zal hebben bij ons. Helaas moet je wel gaan voetballen, omdat
we al een vaste keeper hebben. Daarentegen zijn wij als leiders wel blij dat we altijd een tweede keeper bij ons hebben.
Zoals gezegd, hebben we een groep van 16 spelers. Dan betekent dat we nogal wat wissels hebben.
Gelukkig mogen we vaak wisselen, dus iedereen zal gewoon zijn minuten krijgen om te spelen.
Dan de wedstrijd. Afgelopen zaterdag moesten we aantreden tegen Sparta’30 voor de beker. Voor sommigen was het nog een beetje te vroeg in de ochtend, maar we hopen dat dit vanaf nu geen probleem meer is. Voor de wedstrijd wordt er meer tijd vrijgemaakt om de opstelling uit te leggen.
Het veld is groter, we spelen met 11 spelers, dus dat zal wel even wennen worden. Achteraf gezien, viel dat eigenlijk reuze mee. Het is een dikke pluim voor jullie allemaal, dat iedereen goed op zijn positie bleef voetballen en niet onbelangrijk, dat iedereen zijn taak goed uitvoerde.

De eerste kleine kansjes waren voor Sparta’30, maar onze keeper hield zijn doel schoon. Dat kon de keeper van Sparta’30 niet zeggen. Het was Marcin die een prima schot afleverde. Binnenkant paal, andere binnenkant paal kwam de bal weer terug in het veld. Daar was Sylven als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten: 1-0. Gedurende de eerste helft waren we ook een beetje de bovenliggende partij. We kregen genoeg kansen om te scoren, maar ik denk dat de meeste toch moesten wennen aan de afstanden. Ook Sparta’30 kwam regelmatig gevaarlijk door, maar onze verdediging was alert genoeg. Men hielp en corrigeerde elkaar op een goede manier. In de rust wisselen we van keeper, Ian gaat op doel en Antonie gaat reserve. Ook alle andere reserves worden gewisseld, zodat iedereen aan spelen toe komt.
De tweede helft verloopt in het begin iets minder. De verdediging neemt te veel risico’s door te veel naar voren te gaan. Dat kan en mag best, maar dan wel in overleg zodat je elkaars plekken of taken wel overneemt. Dat ging twee vrij kort achter elkaar mis. Daarmee kwam Sparta’30 knap terug, want het was ook gelijk twee raak: 1-2. Het is echt een mindere fase van onze kant. Het is niet zo zeer dat Sparta’30 sterker is geworden. Of komt het door ons wisselen, dat het soms ook verwarrend maakt, wie waar staat?
Toch weten we daarna goed terug te komen. Er komen meerdere mogelijkheden om te scoren. Er worden diverse schoten op doel gegeven, soms ook wat te enthousiast om het van 25 meter of verder te proberen. Ik denk dat het wel duidelijk is dat we dat niet meer moeten proberen.
Uiteindelijk is het Evan die met een prima doelpunt de meer dan dik verdiende gelijkmaker maakt. Als je over de gehele wedstrijd heen kijkt, waren wij de bovenliggende partij, en daarom was dit ook dik verdiend. De eindstand kwam hiermee op 2-2.
Samengevat hebben we een prima wedstrijd gespeeld, zeker als je weet dat de meesten voor het eerst op een heel veld speelden.
Vervolg JO13
Rest mij nog te zeggen dat Siegfried de Fijter de scheidsrechter was. Een uitstekende scheids, die duidelijk is in wat wel en niet mag. Ook wil ik vermelden dat het veld er fantastisch bij lag. Dat is toch genieten . . . . . .
Wie speelden er mee: Ian Brans, Antonie Bax, Sjors Kuijer, George Maqdesie, Gijs de Fijter, Dimar Noorloos, Jari Groenenveld, Luca Rosenbrand, Sylven van Bergeijk, Carlo Bouman, Jeroen van Tilborg, Marcin Grzywacs, Seth Versteeg, Luuk Versluys en Evan van Rijswijk

Niet afgemeld: Arno de Waal
Leiders: André Groenenveld en Jetse van Tilborg