NOAD’32 JO14-1

RODA BOYS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 0-5 (0-2)
De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was tegen Roda Boys, dus met de pont naar Aalst. Het was prima voetbalweer, al was het wel een koude wind aan de Maas. Vorige week had NOAD z’n eerste overwinning behaald in deze competitie en dat heeft de jongens goed gedaan. Ze waren vandaag vanaf de eerste minuut feller en beter dan Roda Boys. Vorige week hebben de leiders de opstelling aangepast en dat werkt blijkbaar, want het elftal staat nu gewoon goed.
Groot compliment voor de verdediging vandaag. Boyd, Jamie, Ramon en Nimrod wonnen zowat al hun duels en als er eentje langs kwam was er altijd nog Sem, die onpasseerbaar was vandaag. Vooral Boyd speelde nagenoeg foutloos.
Het middenveld met Christiaan, Niels en Jesse hebben heel hard gewerkt, veel duels gewonnen en vooral ook goed gevoetbald waardoor er veel kansen werden gecreëerd met de voorhoedespelers Julian en Yoël. NOAD had gelijk al een veldoverwicht door de felheid waarmee ze begonnen waren en werden ook al gauw gevaarlijk via Christiaan die met een venijnig schot bijna de grabbelende keeper verraste. In de rebound schoot Yoël naast. Op links werd NOAD constant gevaarlijk, maar ook over rechts kwam NOAD gevaarlijk door goed samenspel van Boyd, Jesse en Julian. Roda Boys komt er feitelijk niet aan te pas en dat is natuurlijk de verdienste van NOAD zelf. Veel afvallende ballen zijn voor NOAD en zo blijven ze op de helft van Roda Boys voetballen. Als Yoël in balbezit komt, kaatst hij met Chris en geeft hij een mooie voorzet die mooi wordt binnengeschoten door Niels die goed is meegelopen en zo staat NOAD op een 0-1 voorsprong. Een minuut of 5 voor rust wordt er weer gekaatst tussen Yoël en Chris alleen geeft Chris nu de voorzet. Bij de 2e paal kan Achmed, die in de ploeg is gekomen voor Niels, koppen maar niet hard genoeg, in 2e instantie is het Yoël die NOAD op een dikverdiende 0-2 voorsprong schiet. In de laatste minuten van de eerste helft komt Roda Boys 1x gevaarlijk door, omdat NOAD even niet staat op te letten achterin. Gelukkig houdt Cylian het hoofd koel en verricht hij een prima redding. Knap hoor als je de hele wedstrijd niks te doen krijgt, maar er wel staat als het nodig is. De rust wordt bereikt met een mooie 0-2 voorsprong voor NOAD.
De 2e helft is nog geen 5 minuten bezig als Achmed wordt neergelegd in het strafschopgebied en NOAD een penalty krijgt. De penalty wordt genomen door Ramon en die schiet keihard de 0-3 tegen de touwen. Wat we daarna zien is dat NOAD heer en meester is en veel kansen creëren. Christiaan is vandaag in bloedvorm. Als hij op links weer aan een rush begint is hij door niemand af te stoppen, hij legt de bal perfect af op Yoël en die scoort 0-4. Even later wordt Chris zelf diep gestuurd met een splijtende pass en beloont hij zichzelf met een doelpunt, gescoord met buitenkant links, en staat het 0-5. We zien nog een aantal mooie aanvallen met kansen voor Yoël (2x) en Niels (2x), maar mede door goed keeperswerk blijft het bij 0-5. Schreef ik vorige week dat het mooi was om te zien hoe jullie je naar een overwinning knokten tegen Stedoco, vandaag was het mooi om te zien hoe jullie vanaf het begin fel begonnen en vervolgens ook nog laten zien hoe goed jullie kunnen voetballen. De hele wedstrijd lang. We hebben echt genoten van jullie vandaag. Jullie hebben jezelf ook nog eens een dienst bewezen want door deze overwinning is Roda Boys laatste geworden in de competitie en niet jullie. Volgende competitie graag meer van zulke wedstrijden, dat kunnen jullie!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Julian van Giessen, Yoël Strijbis en Achmed Makkiya. Afwezig: Jens Buinink.
Leiders: Leonard van Zandwijk en Erik van Giessen(tevens assistent scheidsrechter)
André vd Boogaard

NOAD’32 JO14-1 – STEDOCO JO14-1: 3-2 (2-1)
Vandaag moest NOAD JO14 het doen met exact 11 spelers, want Jens en Ahmed waren er niet bij. Ze moesten het vandaag ook doen zonder leider Erik van Giessen, maar gelukkig waren naast Leonard ook de trainers Erik en Corné van de partij om te coachen. In de uitwedstrijd was met 12-3 verloren van dit team en gezien de 10-0 nederlaag van NOAD van vorige week was er misschien wel sprake van enige onderschatting aan hun kant. Stedoco heeft een aantal technisch vaardige spelers en ze proberen de bal snel rond te laten gaan. Dan is het een kwestie van scherp de duels aangaan en dat deed NOAD goed. Als NOAD de bal had, probeerden ze er voetballend uit te komen. Soms lukte dat niet, maar vaak lukte het wel. Al combinerend of met diepe ballen kwam NOAD enkele keren gevaarlijk voor het doel van Stedoco. Uit een hoge voorzet schiet Julian de bal mooi in het doel en brengt NOAD op een 1-0 voorsprong. Stedoco komt ook een keer gevaarlijk bij het doel, maar Cylian redt knap. Julian kopt uit een corner maar net naast. Dan een mooie aanval van NOAD over rechts met een schot op doel van Jesse. De keeper stopt de bal, alleen wel achter de doellijn. De scheidsrechter heeft dit gezien en zo staat NOAD met 2-0 voor! NOAD knokt voor wat het waard is, winnen veel duels en komen er voetballend goed uit. NOAD krijgt een ingooi, lijdt daar balverlies mee en met een splijtende pass staat er een Stedoco speler vrij voor Cylian en scoort 2-1. Met deze stand gaan ze de rust in.
De 2e helft was rommelig. Stedoco is veel in balbezit, maar wordt nog niet echt gevaarlijk. De energie bij NOAD begint dan een beetje op te raken. Het voetbal oogt rommelig en heel af en toe komt NOAD nog voorin, maar echte kansen doen zich niet voor. Stedoco krijgt wel kansen. Na een lange solo schiet 1 van hen op de paal. Een afstandsschot gaat rakelings over. Cylian redt nog een keer goed, maar zo’n 8 minuten voor tijd wordt het toch 2-2. Op links gaat een speler van Stedoco goed door en legt de bal vanaf de achterlijn terug en daar wordt een mooie goal uit gescoord.
Het lijkt erop dat NOAD het gaat begeven, want Stedoco ruikt bloed en willen winnen. Maar NOAD toont veerkracht en dat is mooi om te zien. Iedereen gooide alles in de strijd om niet te verliezen. Stedoco gaf veel ruimte weg achterin doordat ze met het hele team gefocust waren op de winnende goal te scoren. Vlak voor tijd maakt Niels daar optimaal gebruik van. Hij lanceert zichzelf en gaat op volle snelheid op het doel van Stedoco af. Niels heeft gezien dat Yoël meegelopen is en legt de bal af en zo schiet Yoël de 3-2 binnen. Een schitterend uitgespeelde goal! Even later fluit de scheidsrechter af en is de 1e overwinning van dit seizoen een feit. Knap gedaan, jongens. Zeker na vorige week.
Volgende week is jullie laatste competitiewedstrijd van dit jaar en wel uit tegen Roda Boys in Aalst. Met dezelfde instelling als vandaag zit er tegen Roda Boys ook een goed resultaat in. Succes!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Boyd van Krugten, Ramon Eggebeen, Nimrod Awet, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen en Yoël Strijbis. Assistent scheidsrechter: Corné Millenaar en leiders: Leonard van Zandwijk en Erik Roubos.
André van den Bogaard

TEC JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 10-0 (3-0) – 17/11/2018
Vandaag een verre reis naar Tiel. Het was koud, maar met het zonnetje erbij was het prima voetbalweer. NOAD begon met maar 1 wissel, want Ramon had zich afgemeld met een voetblessure.
Het eerste kwartier voetbalde NOAD aardig mee met TEC. TEC scoorde 1-0, doordat er bij NOAD heel slecht verdedigd werd en dat was ook gelijk het grote probleem in deze wedstrijd. Er ging heel veel fout in de verdediging. De spitsen van TEC hadden een heerlijke wedstrijd, want die kregen zeeën van ruimte. Alleen Boyd deed het verdedigend goed vandaag. Als voorstopper en backs heb je maar één taak en dat is je directe tegenstander zo min mogelijk ruimte geven om te voetballen en hem overal volgen. Degene die laatste man staat, blijft achter zijn verdediging, blijft zijn verdedigers de hele wedstrijd coachen en assisteert zijn verdedigers waar nodig. Goed verdedigen is niet zo moeilijk, maar je moet er wel de discipline voor op kunnen brengen met z’n allen en die discipline was er vandaag helemaal niet. Het was één grote gatenkaas achterin met vooral in de 2e helft ongelofelijk veel fouten en blunders. Tel daarbij op dat bijna elke bal hoog naar voren werd geschoten door NOAD en je snapt dat er van aanvallen weinig terecht kwam. Duels werden over het hele veld verloren en eigenlijk spaarde TEC jullie nog met 10-0. Al met al een waardeloze wedstrijd, ook voor de meegereisde supporters. Hopelijk doen jullie volgende week meer je best, want dit sloeg nergens op.
Volgende week spelen jullie thuis tegen Stedoco om 9.45 uur. Veel succes!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen, Jens Buinink, Yoël Strijbis en Achmed Makkiya.
Leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk.
André van den Bogaard

NOAD’32 JO14-1-GROOT-AMMERS JO14-1: 1-4 (1-3)
Vandaag kwam koploper Groot-Ammers naar Wijk. Zouden onze jongens kunnen stunten tegen deze ploeg? Ramon was er weer bij, maar nu was Jens er niet bij vanwege een blessure. Sebas Nieuwkoop speelt voortaan in JO13-1.
NOAD begon heel goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten krijgen ze een corner en daaruit scoort Jamie 1-0. Maar in plaats van vertrouwen te krijgen van deze vroege voorsprong lukte er niet zo veel meer waardoor Groot-Ammers al snel 1-1 kon maken met een mooi stiftballetje. Het leek of NOAD overal een stapje te laat kwam en Groot-Ammers liep dan ook snel uit naar een 1-3 voorsprong. Een omzetting in het elftal, waardoor Sem weer laatste man ging spelen bracht wel meer rust. Het feit dat NOAD niet veel duels won was niet zo vreemd als je zag dat er bij hen 4 jongens in liepen die niet zouden misstaan bij een JO17. Dat maakte toch een behoorlijk verschil en verklaart ook waarom ze bovenaan staan. De ruststand was dan ook 1-3.
In de 2e helft heeft NOAD gedaan wat het kon. Geknokt voor wat ze waard waren, alleen vergaten ze een paar mooie kansen te benutten. Ramon en Yoël schoten beiden in kansrijke positie over. Zonde.
Groot-Ammers strafte slap verdedigen nog 1 keer af en zetten de eindstand op 1-4. Cylian heeft in de 2e helft ook een paar heel goede reddingen verricht. Jammer jongens, Groot-Ammers was vandaag fysiek sterker en effectiever en worden waarschijnlijk ook kampioen. Volgende week gaat de reis naar Tiel, tegen TEC. Daar hebben jullie nog wat tegen recht te zetten. Veel succes
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Ramon Eggebeen, Jamie van Zandwijk, Boyd van Krugten, Christiaan Roubos, Sem de Vries, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen, Yoël Strijbis, Nimrod Awet, Ahmed Makkiya en Martinus Tretu (van JO-16). Assistent scheidsrechter: Corné Millenaar. Leiders: Erik van Giessen, Leonard van Zandwijk en Erik Roubos
André van den Bogaard

WOUDRICHEM JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 1-1 (0-0) – 03/11/2018
Op deze zonnige zaterdagochtend moest NOAD JO14-1 spelen op het Bolwerk in en tegen Woudrichem. Dit seizoen al de 3e ontmoeting tussen beide teams waarbij Woudrichem de eerste 2x ruim won van NOAD (voor beker en competitie).
Dit seizoen verloopt nog weinig succesvol voor onze jongens. Alle 5 competitiewedstrijden gingen ruim verloren met de aantekening dat NOAD de goals vaak makkelijk weggaf en ook vaak niet scherp aan de wedstrijd begon. Vandaag was dat anders. NOAD begon nu wel scherp aan de wedstrijd en ze wonnen weer eens ouderwets veel duels. Iets waar Woudrichem niet op gerekend had en waar ze ook geen raad mee wisten. Jens stond in plaats van linksback in de spits en zijn plaats achterin werd ingenomen door Christiaan. Chris had het lastig tegen een heel behendige spits, maar deed het goed. Let er wel op dat je altijd aan de binnenkant verdedigt als back en kijk altijd naar de bal en niet naar de man. Sem en Jamie bemanden het centrum achterin, Jamie won bijna al z’n duels en Sem deed wat ie moest doen: goed rugdekking geven en z’n verdediging goed neerzetten.
Boyd had het als rechtsback soms lastig tegen een snelle spits, maar Boyd speelde een goede wedstrijd, was scherp en won veel duels. Kortom, NOAD gaf geen enkele kans weg en dat is een compliment waard.
Het middenveld bestond uit Julian, Jesse, Niels en Nimrod. Stuk voor stuk jongens met een groot loopvermogen die ook nog goed kunnen voetballen en de duels niet schuwen. Zij hebben heel veel kilometers afgelegd vandaag.
Voorin stonden Jens en Yoël, 2 linkspoten met een goede techniek die regelmatig voor dreiging zorgden. Over de 1e helft valt te melden dat beide teams eigenlijk geen kansen creëerden, dat er veel felle duels werden uitgevochten en dat het een mooie wedstrijd was om naar te kijken. Dat Woudrichem bijna niks creëerde, is een grote verdienste van NOAD als team. Bij deze moet ook gezegd worden dat de scheidsrechter de wedstrijd goed aanvoelde en foutloos gefloten heeft. Jens werd in de eerste helft gewisseld voor Ahmed vanwege steeds weer opspelende spierblesssures.
In de 2e helft vrijwel hetzelfde spelbeeld waarin NOAD iets sterker wordt en ook kansen krijgt. Een vrije trap van Jamie wordt door Niels op doel gekopt, maar wordt gepakt door de keeper. Een schot van Jamie gaat net over. Ook krijgt NOAD enkele corners te nemen. Dan krijgt NOAD een vrije trap, die wordt door Woudrichem weggekopt en vervolgens wordt de bal door Julian van zo’n 20 meter ineens op z’n pantoffel genomen en hij schiet de bal over de keeper in het doel en zet NOAD op een 0-1 voorsprong. Terechte voorsprong op dat moment. Woudrichem moet nu komen, maar NOAD geeft geen krimp. NOAD verdedigt goed en fel en waar ze kunnen voetballen ze zich er goed uit. Toch komt Woudrichem onverwachts op 1-1. Een vrije trap van heel ver zeilt door de handen van Cylian het doel in. Misschien de volgende keer toch een petje opzetten tegen de zon, Cylian.
NOAD pakt het echter goed op. Ze helpen elkaar, motiveren elkaar en laten zien dat ze dit niveau echt wel aankunnen door als een echt team het veld in te gaan. Op het laatst pakt Cylian nog een paar afstandsschoten van Woudrichem, dat nog een paar keer gevaarlijk werd op het eind.
Zo eindigt deze leuke wedstrijd in 1-1. Een dikverdiend punt jongens, we hebben genoten van jullie! Volgende week spelen jullie thuis tegen koploper Groot-Ammers waar jullie uit met 2-0 van verloren. Zij hebben alles gewonnen tot nu toe. Als jullie spelen zoals tegen Woudrichem hoeven jullie van niemand te verliezen, ook niet van Groot-Ammers. Ga met de juiste instelling het veld in, dan kunnen jullie stunten tegen deze ploeg. Heel veel succes!
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Boyd van Krugten, Julian van Giessen, Jesse Besemer, Niels van den Bogaard, Nimrod Awet, Jens Buinink, Yoël Strijbis en Ahmed Makkiya. Afwezig: Sebas Nieuwkoop (met JO13 meegedaan) en Ramon Eggebeen was ziek. Beterschap Ramon!
Assistent scheidsrechter: Erik Roubos en leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk.
André van den Bogaard

NOAD’32 JO14-1 – TEC JO14-1: 0-7 (0-2)   – 06/10/18

Op deze zonnige zaterdagmorgen moest NOAD JO14 aantreden tegen koploper TEC uit Tiel. NOAD speelt dit jaar in de 2e klasse en dat is een aardig verschil met de 3e klasse van vorig jaar. Sterke, slimme tegenstanders komen op jullie pad en het is duidelijk dat jullie daar behoorlijk aan moeten wennen. Dat gaat gepaard met pieken en dalen, met af en toe winst en veel verlies. Vandaag ging het in de eerste helft gelijk op, zowel voetballend als in de duels. Tot er bij NOAD hands wordt gemaakt en TEC een penalty krijgt, die ze ook benutten en het 0-1 staat. Niet veel later heeft Sem iets teveel tijd nodig om de bal weg te schieten en TEC strafte dat genadeloos af met de 0-2.
Je zou denken dat NOAD er in de 2e helft een schepje bovenop zou doen, want aan de instelling lag het niet. Het tegenovergestelde gebeurde echter: al snel scoorde TEC 0-3 en 0-4. Vervolgens zijn er bij NOAD spelers die uit hun positie gaan lopen, de duels niet meer aan gaan en vooral niks van elkaar aannemen. Achterin wordt het daardoor een gatenkaas en TEC krijgt alle ruimte om uit te lopen naar een monsterscore. Dat het “maar” 0-7 wordt is te danken aan Cylian en de paal en de lat. Zonde voor de jongens die wel de juiste instellingen toonden dat het zo eindigde. Jullie hebben in de eerste helft laten zien dat jullie gelijkwaardig waren aan TEC, net zoals vorige week tegen Groot Ammers in de 2e helft.
In de 2e helft hebben jullie laten zien hoe het niet moet. Als team win je met z’n allen en verlies je met z’n allen en laat je elkaar niet vallen. Jullie waren geen team in de 2e helft en dat is zo zonde!
Als jullie doen wat er gezegd wordt, elkaars fouten accepteren en dingen aannemen van elkaar, dan zijn jullie een ijzersterk team. Kijk maar naar de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht of de laatste 8 competitiewedstrijden van vorig seizoen + het bekertoernooi. Dan hoeven jullie echt niet met zulke grote cijfers te verliezen als vandaag. Verliezen kan en mag, zeker als je tegen sterke ploegen speelt maar val elkaar niet af maar steun elkaar, help elkaar en laat zien dat jullie een goed team zijn. Voetballen kunnen jullie, en goed ook. Leer van wedstrijden als vandaag en doe het de volgende keer beter, met z’n allen! Blijf goed trainen, want daar wordt de basis gelegd voor hoe je op zaterdag voetbalt. We hopen nog veel moois en veel inzet van jullie te mogen zien in de toekomst.
Wat vandaag ook opviel, in negatieve zin, was het gedrag van de leiders en een aantal spelers van TEC. Als je het nodig vindt om op pad te gaan met 3 breedgeschouderde bullebakken als begeleiding om de tegenstander te intimideren en te provoceren met agressief gedrag, dan snap je het niet helemaal. Dat gedrag heeft ook zijn weerslag op de spelers, die hun tegenstanders constant uitdagen door te schelden met allerlei viezigheid wat werkelijk nergens op slaat.
Zo ontzettend jammer is dat. Het bederft ook vooral het spelplezier van de kinderen en van de toeschouwers. Laat de kinderen lekker voetballen en leer ze met respect om te gaan met anderen, ten allen tijde. Ook als je verloren hebt. Wat dat betreft verdient NOAD JO14 een pluim voor hoe ze omgingen met dit onsportieve gedrag.
Volgende week spelen jullie een uitwedstrijd tegen Stedoco JO14 om 11.00 uur. Succes jongens!
Vandaag deed Mike Lakerveld mee als gastspeler uit JO13. Bedankt Mike, je hebt het heel goed gedaan.
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard,Sebas Nieuwkoop, Yoël Strijbis,
Julian van Giessen, Nimrod Awet en Mike Lakerveld. Leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zanwijk. Assistent scheidsrechter: Erik Roubos.
André van den Bogaard

GROOT AMMERS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 2-0  – 29-09-18
Vandaag de wedstrijd tegen het voor ons onbekende Groot Ammers JO14-1. Helaas hadden we 5 afmeldingen: Ramon familiedag, Jens en Julian geblesseerd, Sebas schoolkamp en Niels weekend weg. Na wat heen en weer gebel is er besloten om Ahmad met de JO13 mee te laten gaan (want zij hadden er ook niet genoeg) en bij ons hebben er 3 van de JO16 meegedaan. Na de aftrap was het gelijk duidelijk dat het een gelijke strijd zou worden. Halverwege de 1e helft scoorde Groot Ammers met een onhoudbaar afstandsschot 1-0. Vlak voor de rust maakte Groot Ammers er 2-0 van, een beetje een frommel doelpunt. Ook NOAD is een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar de bal ging iedere keer langs de verkeerde kant van de paal of lat.
In de 2e helft krijgt NOAD weer diverse kansen, maar helaas wil de bal er niet in. Groot Ammers is maar een paar keer bij ons doel in de buurt geweest. Zeker de 2e helft werd er door NOAD hard gewerkt, maar het wilde niet lukken vandaag. Aan de inzet lag het iig niet, top gewerkt mannen, er had meer in gezeten.
Wie waren er aanwezig: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Nimrod Ahwet, Jesse Besemer en Joël Strijbis. Van de JO16 hebben Jarne Smulders, Domenic Biniak en Martinus Tretu met ons mee gedaan, jongens bedankt daarvoor, top. Zo konden de JO13 en de JO14 beide hun wedstrijd spelen.
Met vriendelijke groet, Leonard van Zandwijk