NOAD’32 JO14-1

RODA BOYS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 4-4 (2-3) – 18/05/2019
De laatste uitwedstrijd van dit seizoen was lekker dichtbij. Met de pont naar Aalst waar de omstandigheden perfect waren. Heerlijk zonnetje en een formidabel hoofdveld om op te spelen. Net een biljartlaken. Het hele complex van Roda Boys ligt er trouwens perfect bij.
Jammer voor NOAD JO14 is dat ze na de winterstop vaak maar 11 spelers hadden of zelfs minder. Als je 13 spelers hebt en er zijn vervelende blessures bij waardoor je vaak 2 namen moet wegstrepen dan moet er al niks geks gebeuren of je hebt te weinig spelers. Gelukkig is bijna iedereen er altijd en wordt Mike Lakerveld door zijn moeder bijna iedere week nagereden om na zijn eigen wedstrijd nog met JO14 mee te doen. Nogmaals bedankt daarvoor!
Roda Boys en NOAD ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en dat was in de wedstrijd ook te zien. Beide ploegen hebben een goede voorhoede, waar beide verdedigingen het ook best lastig mee hadden. NOAD opent de score uit een scrimmage die ontstaat na een corner. Uiteindelijk is het Yoël die de bal in het doel schiet: 0-1. Roda Boys probeert net als NOAD de voetballende oplossing te vinden en dat levert mooie aanvallen op. Roda Boys weet uit een mooie aanval, na een perfecte dieptepass op 1-1 te komen. Ze komen nog een paar keer gevaarlijk voor Cylian, maar schieten voorlangs of Cylian redt bekwaam. NOAD zoekt constant de zijkanten en dat doen ze goed, want Roda Boys heeft daar steeds geen antwoord op. Niels combineert met Julian en komt schuin voor de keeper en schiet diagonaal keihard de 1-2 binnen. Dan valt Jens uit met helaas de zoveelste liesblessure van dit seizoen voor hem. NOAD heeft geen wissels en moet met 10 man verder, tot Mike er is. Maar met een man minder weet NOAD ook te scoren. Niels begint op eigen helft aan een actie, speelt 3 man uit à la Frenkie de Jong en stuurt met een sublieme steekbal Julian alleen op de keeper af en Juul maakt het heel koel af: 1-3. Mike komt op de linksbackplaats van Jens te spelen.
Na al een pot gespeeld te hebben met JO13, op een plek moeten spelen die je helemaal niet gewend bent, tegen grote sterke jongens ook nog. Mike, je had het heel moeilijk vandaag en dat is helemaal niet gek als je hierboven leest wat ik daarover schrijf. Wij allemaal waarderen het enorm dat je mee wil doen om dit team te helpen. Je hebt gedaan wat je kon en dat is genoeg. Ik heb gezien hoe kapot je was na de wedstrijd en heb daar alleen maar veel respect voor! Klasse Mike!
Roda Boys heeft – zoals gezegd – voorin ook goede spelers staan, die ook fysiek sterk zijn. Onze verdedigers hadden het daar dan ook knap lastig mee. Uit een mooie crossbal van links naar rechts kan een speler alleen op Cylian af. Cylian komt uit, maar wordt verrast door een prachtige lob van de spits en zo staat het 2-3. Gezien alle kansen en schoten had het bij de rust ook 5-5 kunnen staan.
In de 2e helft gaat het gewoon verder zoals voor rust. Beide ploegen willen voetballen en leveren ongekend veel strijd. Veel felle duels om de bal over het hele veld waarbij moet worden gezegd dat de scheidsrechter deze wedstrijd goed aanvoelde en heel prettig heeft gefloten. NOAD laat zich, vooral over rechts, toch een aantal keren verrassen op snelheid. Roda Boys weet hieruit de 3-3 te scoren, maar laat ook een aantal kansen onbenut. Onder andere door goede reddingen van Cylian en door een perfecte sliding van Sem, die daarmee een zekere goal voorkwam. NOAD laat zich in de 2e helft ook niet onbetuigd. Niels is de baas aan de rechterkant, samen met Nimrod. De linksback heeft vandaag alleen Niels zijn hielen maar gezien of op het gras gelegen. Vanaf de rechterkant veel gevaar dus, maar ook vanaf links waar Christiaan en Yoél een constante plaag waren voor Roda Boys.
Ramon gooit een paar keer de bal hoog voor het doel en dan is er gelijk paniek bij Roda boys en Julian weet daar een keer optimaal van te profiteren en schiet mooi binnen en zet NOAD weer op voorsprong: 3-4. Roda Boys trapt af, speelt de bal naar voren en waar de verdediging de bal weg moet schieten wordt dat niet gedaan. Balverlies en Roda Boys scoort meteen 4-4. Jongens, soms hoef je het niet voetballend op te lossen. Dat zag je met deze goal. Beide teams proberen nog de winnende te maken en Roda Boys was daar het dichtst bij, want Cylian was al uitgespeeld, maar Boyd voorkwam een nederlaag door op het allerlaatste moment nog een blok te zetten waardoor de bal net naast hobbelde. Eindstand 4-4.
We hebben een mooie pot voetbal gezien waar veel goed ging, mooie goals werden gescoord. Waar ook veel fout ging maar waar boven alles ongekend veel strijd is geleverd door zowel Roda Boys als NOAD. Vaak binnen de grenzen, soms erover maar met respect voor elkaar. Groot compliment voor de NOAD spelers omdat Roda Boys 3 wissels had en NOAD geen één maar ze hebben wel alles gegeven met zijn 11-en. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen FC Engelen om 9.45 uur.
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Ramon Eggebeen, Jens Buinink, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard, Julian van Giessen, Yoël Strijbis en Mike Lakerveld. Afwezig: Jamie van Zandwijk en Ahmad Makkiya. Leider Leonard van Zandwijk.
Assistent scheidsrechter en tevens schrijver van dit verslag: André van den Bogaard

HAARSTEEG JO14-2-NOAD’32 JO14-1: 2-3 (1-1) – 4/5/2019
Na weer een paar voetballoze zaterdagen mochten de boys weer de wei in. De reis ging naar het fraaie complex van vv Haarsteeg waar er – tot opluchting van NOAD – op gewoon gras mocht worden gevoetbald. Een heel goede grasmat, dat mag zeker gezegd worden.
NOAD was met exact 11 spelers vertrokken, want Ahmed had afgemeld en Jamie kan nog niet voetballen vanwege zijn enkelblessure. Gelukkig was Mike Lakerveld bereid om na zijn wedstrijd met JO13 met de JO14 mee te doen. Tof dat je dat wil doen, Mike! En natuurlijk ook de ouders van Mike bedankt voor het extra rijden iedere keer!
NOAD had binnen een minuut al op voorsprong moeten staan. Een aanval over rechts, goeie actie van Niels die voorgeeft en Julian die hem voor het inschieten heeft. Alleen daar gaat het mis. Julian raakte de bal totaal verkeerd en daarmee was de kans verkeken. Ondanks dat NOAD in balbezit vaak iets te onrustig is, zoeken ze wel heel vaak de voetballende oplossing. Sem schuift soms in als extra middenvelder wat ook betekent dat er achterin geen rugdekking is als niemand Sem zijn plaats overneemt. Uit zo’n situatie scoort Haarsteeg 1-0.
Boyd wordt op snelheid geklopt en de spits kan alleen op Cylian af en scoort beheerst. Daarna wordt het nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Cylian en dat kwam vooral door gemakzuchtig verdedigen. Oftewel aan de verkeerde kant verdedigen of niet scherp genoeg de duels aangaan of meer oog voor de tegenstander hebben dan voor de bal. Door goed keeperswerk van Cylian en onzorgvuldigheid van Haarsteeg blijft het bij 1-0. NOAD kwam er bij vlagen goed uit, vooral als ze de ruimtes aan de zijkant zochten. Met Niels en Nimrod op rechts en Christiaan en Yoël op links staan daar jongens die acties kunnen maken en met goede voorzetten voor veel gevaar kunnen zorgen.
Ook al gaat het ook vaak fout, ze blijven toch de zijkanten opzoeken want daar komen altijd kansen uit. Uit een mooie crossbal van Yoël scoorde Niels mooi 1-1, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niels werd nog een keer terug gevlagd voor buitenspel, maar bij de derde keer ging het wel goed. Weer verlegde Yoël het spel van links naar rechts met een pass over de verdediging en zette Niels daarmee alleen voor de keeper en die scoorde 1-1. Jens was er na een kwartier al uit gegaan met een spierblessure en zijn plaats als linksback werd ingenomen door Mike en dat heeft Mike heel goed gedaan. We gaan rusten met een 1-1 stand.
De 2e helft begon iets later omdat de vlagger van NOAD nog gezellig aan de koffie zat in de kantine. De wind was flink aangetrokken en daar had vooral Haarsteeg veel last van. Uittrappen van hen kwamen niet ver, dus daar lagen kansen voor NOAD. Haarsteeg probeerde zoveel mogelijk over de grond te voetballen en dat deden ze heel aardig, want ze creëerden daarmee verschillende kansen. Al snel in de 2e helft scoorde Haarsteeg uit zo’n kans 2-1 en op dat moment was dat terecht.
Zoals gezegd had Haarsteeg veel moeite met de wind. NOAD was meer en meer op de helft van Haarsteeg te vinden en werd ook steeds gevaarlijker. Achterin gaven ze eigenlijk niks meer weg, gewoon omdat er goed verdedigd werd door Boyd, Mike, Ramon en Sem. NOAD blijft het proberen via de zijkanten en dat werpt op den duur zijn vruchten af. Eerst kopt Julian een voorzet nog naast. Uit één van de vele corners die NOAD krijgt valt de bal in een kluts voor de voeten van Yoël die met recht keihard de 2-2 binnenschiet. Ramon schiet een vrije trap van ver maar net aan de verkeerde kant van de kruising. Iedereen heeft zich al bij een gelijkspel neergelegd als NOAD vlak voor tijd een vrije trap mag nemen op een dikke 20 meter van het doel. Ramon gaat weer achter de bal staan en schiet over de grond keihard raak in de verre hoek, langs de muur en de keeper en zet NOAD daarmee op een 2-3 voorsprong. De scheidsrechter laat nog aftrappen en fluit na een halve minuut af. NOAD steelt de 3 punten, want een gelijkspel had terecht geweest. Maar op zo’n manier winnen is wel een keer lekker, zeg maar. Complimenten voor jullie inzet vandaag, vooral daardoor hebben jullie gewonnen. Door deze overwinning staan jullie op een mooie gedeelde 2e plaats. Volgende week spelen jullie thuis tegen Emplina om 9.45 uur.
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Jens Buinink, Jesse Besemer, Nimrod Awet, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard, Julian van Giessen, Yoël Strijbis en Mike Lakerveld.
Leider: Leonard van Zandwijk en assistent scheidsrechter: André van den Bogaard
André van den Bogaard

TAXANDRIA JO14-2- NOAD’32 JO14-1: 1-4 (1-2) – 23/03/2019
Voor we het over de wedstrijd gaan hebben wil ik eerst een paar dingen kwijt. Aangezien het best een lange winterstop is geweest en er ook de afgelopen 4(!) weken niet gevoetbald is, lijkt het mij heel normaal dat er oefenwedstrijden worden geregeld om een beetje wedstrijdritme te houden en om gewoon lekker weer ff te voetballen. Jammer genoeg wil niemand hier moeite voor doen, hopelijk kan dit volgende winterstop beter geregeld worden. Feit is ook dat dit team al geruime tijd maar 1x in de week kan trainen, omdat er voor de woensdag geen trainer is. Iedere jeugdspeler heeft het recht om 2x per week te kunnen trainen dus bij deze een oproep aan de club en aan de leden:
Wie kan en wil op woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur de JO14 trainen?? Het zou fijn zijn als er op korte termijn een oplossing komt, zodat ze de rest van het seizoen gewoon 2x in de week kunnen trainen, zoals het hoort.
Zoals al vermeld, mochten de boys na 4 voetbal loze zaterdagen weer de wei in. Om verschillende redenen deden Jamie, Jens, Sem en Ahmad niet mee en hadden we maar 9 spelers over. Gelukkig waren Domenic en Martinus uit JO16 bereid mee te doen en zo reisden we met 11 spelers af naar het mooie Oisterwijk om tegen Taxandria te gaan voetballen. Via een mooie toeristische route (dankzij John van K.) kwamen we mooi op tijd aan.
Het is behoorlijk wennen als je alweer een tijdje niet gespeeld hebt en ook nog in een vreemde opstelling moet gaan spelen. Domenic was echter een baken van rust achterin en Martinus deed het heel goed voorin en het mag ook gezegd worden dat NOAD als team keihard gewerkt heeft vandaag.
Geen wissels hebben betekent dat je niet kunt verzaken en je stinkende best moet doen. Het voetbal was niet altijd even mooi, maar de inzet en de spanning vergoeden veel. NOAD was niet echt veel beter dan Taxandria, maar was wel effectief. Julian had al een keer op de lat geschoten toen hij werd diep gestuurd door Niels. Julian werd getorpedeerd door de keeper die ver zijn goal was uitgekomen, de bal rolde bij Martinus voor zijn voeten en die schoof de bal beheerst in het lege doel en zo stond het 0-1 en kwam de keeper er mee weg, omdat de scheids het blijkbaar niet gezien had. Niet veel later geeft Christiaan een harde voorzet vanaf links die door een speler van Taxandria hard in eigen doel wordt geschoten: 0-2 dus. Taxandria komt terug in de wedstrijd door een aanval door het midden goed af te ronden: 1-2. Taxandria krijgt nog enkele vrije trappen maar die gaan allemaal over en zo breekt de rust aan waarbij de ploegen op het veld moeten blijven en er door Taxandria niet eens fatsoenlijk drinken is geregeld.
In de 2e helft heeft NOAD het goed voor elkaar. Ze geven geen kansen weg en bij de eerste goede aanval is het meteen 1-3. Ramon gaat diep op links, geeft een mooie voorzet en Julian rondt heel netjes af. Taxandria krijgt uiteindelijk wel een paar kansjes maar Cylian is in vorm en houdt zijn doel schoon. NOAD krijgt steeds meer ruimte en spelen dat soms ook goed uit waarbij alleen Niels nog een keer heel beheerst scoort en de stand op 1-4 brengt. Daarmee beloont Niels niet alleen zichzelf maar het hele team want ze hebben gewoon een prima prestatie geleverd met zijn allen. Martinus krijgt nog een grote kans maar die gaat helaas naast. Eindstand 1-4. Bij vlagen goed gevoetbald maar bovenal hard gewerkt voor elkaar en daarom verdiend gewonnen. Volgende week spelen jullie (weer) uit tegen HHC’09 in Heusden om 12.00 uur. Domenic en Martinus nog bedankt dat jullie mee wilden doen!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Ramon Eggebeen, Domenic Biniak, Nimrod Awet, Jesse Besemer, Niels van den Bogaard, Julian van Giessen, Yoël Strijbis en Martinus Tretu. Leider en assistent scheidsrechter: Erik van Giessen
André van den Bogaard

NOAD’32 JO14-1 – WELL JO14-1: 6-2 – 16/02/2019

Vandaag speelden we de eerste thuiswedstijd na de winterstop. Het is altijd weer leuk om op normaal gras te spelen, niet op kunstgras zoals vorige week. Ook het weer was perfect voor een leuke pot voetbal. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op met kansen voor beide teams. Na een kwartiertje gaf Nimrod aan dat hij wat last had. Hij werd gewisseld met Niels. Niels stond nog maar net in het veld toen hij het eerste doelpunt scoorde na een voorzet vanaf links (1-0).
Drie minuten later scoorde Niels 2-0 na een zelfde soort aanval over links. Er werd leuk gevoetbald door NOAD en Well kwam niet meer in de buurt van Cylian. Wederom een aanval van NOAD, welke door Well werd uitverdedigd. De bal ging door de lucht richting Julian die de bal in één keer uit de lucht nam en één streep richting het doel van Well schoot: (3-0). Vlak daarna scoorde Christiaan 4-0.
Nu werd Well weer wat sterker en kwam een paar keer richting het doel van NOAD. Na een duel om de bal werd Jamie voor 10 minuten van het veld gestuurd. Een wat vreemde beslissing van de verder goed fluitende scheidsrechter. Na een run over rechts wilde Niels een voorzet geven, maar hij raakte de bal verkeerd (of goed) en de bal vloog zo over de keeper heen het doel in (5-0). Voor de rust zagen we een leuk voetballend NOAD. In de rust werd Jens gewisseld voor Nimrod.
Na de rust zagen we een heel ander NOAD. De heren dachten dat ze er al waren en in korte tijd scoorde Well de 5-1 en de 5-2. Na wat aanmoedigingen vanaf de zijlijn gingen ze weer voetballen en werd het uiteindelijk nog 6-2 door Niels. Verder valt er weinig te vertellen over de 2e helft.
De spelers waren: Cylian de Fijter, Nimrod Awet, Christaan Roubos, Niels van de Bogaard, Jens Buijnink, Jesse Besemer, Ramon Eggebeen, Julian van Giessen, Ahmad Mikkiyah, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk en Joël Strijbis. Boyd van Krugten had zich afgemeld, hij was ziek. Arno vd Berg bedankt voor het vlaggen, top gedaan.
Leonard van Zandwijk

ODC JO14-2 – NOAD’32 JO14-1: 2-1 (2-1) – 09/02/2019
Na een winterstop van ruim 2 maanden mocht er vandaag weer gevoetbald worden. Nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders waarvan ook weer een aantal onbekenden. Zo ook ODC uit Boxtel.
Om 13.15 uur werd er afgetrapt op het verschrikkelijke kunstgras van ODC. Het was goed te zien dat er al lang niet gevoetbald en niet veel getraind was. Het was weer erg wennen en dan helpt de straffe wind en dat kunstgras niet echt mee. NOAD was met exact 11 spelers vanwege ziekmeldingen van Julian en Ahmad en Jens die blijkbaar nog steeds veel last ondervindt van een hardnekkige blessure die hem al het hele seizoen parten speelt. Eigenlijk kwamen ze dus één speler tekort. Toen is Mike Lakerveld gevraagd om mee te doen, want de JO13 hoefde niet te spelen. Gelukkig wou Mike dat graag doen.
Zoals gezegd, stond er een forse wind dwars over het veld en daar hadden beide ploegen flink last van. Veel ballen gingen uit of achter daardoor. ODC was wel de beter spelende ploeg in het begin. NOAD was onrustig en balbezit duurde steeds maar kort. De laatste 10 minuten van de 1e helft herpakte NOAD zich goed. Het stond toen echter al wel 2-0 voor ODC. Geen uitgespeelde kansen, maar een afstandsschot en een corner die door Cylian losgelaten worden en waar de verdedigers stonden te slapen, want beide keren kon een ODC speler ongehinderd binnen schieten.
NOAD ging dus beter voetballen en scoorde ook de 2-1. Waar Mike eerder in de wedstrijd geen geluk had met een afstandsschot schoot Jesse nu wel raak en gingen we met 2-1 de rust in.
Over de 2e helft valt niet veel bijzonders te schrijven. ODC verzuimde om meer te scoren, mede door goed keeperswerk van Cylian. NOAD maakte jammer genoeg de fout om veel te weinig over links te spelen, want daar lagen de kansen. Als je de hele tijd maar over rechts speelt en het levert niks op, ga dan eens over de andere kant aanvallen. Met begaafde linkspoten als Christiaan en Yoël levert dat vaak gevaar op. Zeker als daar geen snelle backs staan. Het brak NOAD uiteindelijk ook op dat ze geen wissels hadden en de tegenstander er maar liefst 4 had.
Het was lekker om weer te kunnen voetballen, alleen jammer van die stormwind en het vreselijke kunstgras. Volgende week spelen jullie thuis tegen Well JO14-1 om 9.45uur.
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Ramon Eggebeen, Jamie van Zandwijk, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Jesse Besemer, Niels van den Bogaard, Christiaan Roubos, Yoël Strijbis en Mike Lakerveld. Assistent scheidsrechter: André van den Bogaard en leider: Leonard van Zandwijk.
André van den Bogaard

RODA BOYS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 0-5 (0-2)
De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was tegen Roda Boys, dus met de pont naar Aalst. Het was prima voetbalweer, al was het wel een koude wind aan de Maas. Vorige week had NOAD z’n eerste overwinning behaald in deze competitie en dat heeft de jongens goed gedaan. Ze waren vandaag vanaf de eerste minuut feller en beter dan Roda Boys. Vorige week hebben de leiders de opstelling aangepast en dat werkt blijkbaar, want het elftal staat nu gewoon goed.
Groot compliment voor de verdediging vandaag. Boyd, Jamie, Ramon en Nimrod wonnen zowat al hun duels en als er eentje langs kwam was er altijd nog Sem, die onpasseerbaar was vandaag. Vooral Boyd speelde nagenoeg foutloos.
Het middenveld met Christiaan, Niels en Jesse hebben heel hard gewerkt, veel duels gewonnen en vooral ook goed gevoetbald waardoor er veel kansen werden gecreëerd met de voorhoedespelers Julian en Yoël. NOAD had gelijk al een veldoverwicht door de felheid waarmee ze begonnen waren en werden ook al gauw gevaarlijk via Christiaan die met een venijnig schot bijna de grabbelende keeper verraste. In de rebound schoot Yoël naast. Op links werd NOAD constant gevaarlijk, maar ook over rechts kwam NOAD gevaarlijk door goed samenspel van Boyd, Jesse en Julian. Roda Boys komt er feitelijk niet aan te pas en dat is natuurlijk de verdienste van NOAD zelf. Veel afvallende ballen zijn voor NOAD en zo blijven ze op de helft van Roda Boys voetballen. Als Yoël in balbezit komt, kaatst hij met Chris en geeft hij een mooie voorzet die mooi wordt binnengeschoten door Niels die goed is meegelopen en zo staat NOAD op een 0-1 voorsprong. Een minuut of 5 voor rust wordt er weer gekaatst tussen Yoël en Chris alleen geeft Chris nu de voorzet. Bij de 2e paal kan Achmed, die in de ploeg is gekomen voor Niels, koppen maar niet hard genoeg, in 2e instantie is het Yoël die NOAD op een dikverdiende 0-2 voorsprong schiet. In de laatste minuten van de eerste helft komt Roda Boys 1x gevaarlijk door, omdat NOAD even niet staat op te letten achterin. Gelukkig houdt Cylian het hoofd koel en verricht hij een prima redding. Knap hoor als je de hele wedstrijd niks te doen krijgt, maar er wel staat als het nodig is. De rust wordt bereikt met een mooie 0-2 voorsprong voor NOAD.
De 2e helft is nog geen 5 minuten bezig als Achmed wordt neergelegd in het strafschopgebied en NOAD een penalty krijgt. De penalty wordt genomen door Ramon en die schiet keihard de 0-3 tegen de touwen. Wat we daarna zien is dat NOAD heer en meester is en veel kansen creëren. Christiaan is vandaag in bloedvorm. Als hij op links weer aan een rush begint is hij door niemand af te stoppen, hij legt de bal perfect af op Yoël en die scoort 0-4. Even later wordt Chris zelf diep gestuurd met een splijtende pass en beloont hij zichzelf met een doelpunt, gescoord met buitenkant links, en staat het 0-5. We zien nog een aantal mooie aanvallen met kansen voor Yoël (2x) en Niels (2x), maar mede door goed keeperswerk blijft het bij 0-5. Schreef ik vorige week dat het mooi was om te zien hoe jullie je naar een overwinning knokten tegen Stedoco, vandaag was het mooi om te zien hoe jullie vanaf het begin fel begonnen en vervolgens ook nog laten zien hoe goed jullie kunnen voetballen. De hele wedstrijd lang. We hebben echt genoten van jullie vandaag. Jullie hebben jezelf ook nog eens een dienst bewezen want door deze overwinning is Roda Boys laatste geworden in de competitie en niet jullie. Volgende competitie graag meer van zulke wedstrijden, dat kunnen jullie!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Julian van Giessen, Yoël Strijbis en Achmed Makkiya. Afwezig: Jens Buinink.
Leiders: Leonard van Zandwijk en Erik van Giessen(tevens assistent scheidsrechter)
André vd Boogaard

NOAD’32 JO14-1 – STEDOCO JO14-1: 3-2 (2-1)
Vandaag moest NOAD JO14 het doen met exact 11 spelers, want Jens en Ahmed waren er niet bij. Ze moesten het vandaag ook doen zonder leider Erik van Giessen, maar gelukkig waren naast Leonard ook de trainers Erik en Corné van de partij om te coachen. In de uitwedstrijd was met 12-3 verloren van dit team en gezien de 10-0 nederlaag van NOAD van vorige week was er misschien wel sprake van enige onderschatting aan hun kant. Stedoco heeft een aantal technisch vaardige spelers en ze proberen de bal snel rond te laten gaan. Dan is het een kwestie van scherp de duels aangaan en dat deed NOAD goed. Als NOAD de bal had, probeerden ze er voetballend uit te komen. Soms lukte dat niet, maar vaak lukte het wel. Al combinerend of met diepe ballen kwam NOAD enkele keren gevaarlijk voor het doel van Stedoco. Uit een hoge voorzet schiet Julian de bal mooi in het doel en brengt NOAD op een 1-0 voorsprong. Stedoco komt ook een keer gevaarlijk bij het doel, maar Cylian redt knap. Julian kopt uit een corner maar net naast. Dan een mooie aanval van NOAD over rechts met een schot op doel van Jesse. De keeper stopt de bal, alleen wel achter de doellijn. De scheidsrechter heeft dit gezien en zo staat NOAD met 2-0 voor! NOAD knokt voor wat het waard is, winnen veel duels en komen er voetballend goed uit. NOAD krijgt een ingooi, lijdt daar balverlies mee en met een splijtende pass staat er een Stedoco speler vrij voor Cylian en scoort 2-1. Met deze stand gaan ze de rust in.
De 2e helft was rommelig. Stedoco is veel in balbezit, maar wordt nog niet echt gevaarlijk. De energie bij NOAD begint dan een beetje op te raken. Het voetbal oogt rommelig en heel af en toe komt NOAD nog voorin, maar echte kansen doen zich niet voor. Stedoco krijgt wel kansen. Na een lange solo schiet 1 van hen op de paal. Een afstandsschot gaat rakelings over. Cylian redt nog een keer goed, maar zo’n 8 minuten voor tijd wordt het toch 2-2. Op links gaat een speler van Stedoco goed door en legt de bal vanaf de achterlijn terug en daar wordt een mooie goal uit gescoord.
Het lijkt erop dat NOAD het gaat begeven, want Stedoco ruikt bloed en willen winnen. Maar NOAD toont veerkracht en dat is mooi om te zien. Iedereen gooide alles in de strijd om niet te verliezen. Stedoco gaf veel ruimte weg achterin doordat ze met het hele team gefocust waren op de winnende goal te scoren. Vlak voor tijd maakt Niels daar optimaal gebruik van. Hij lanceert zichzelf en gaat op volle snelheid op het doel van Stedoco af. Niels heeft gezien dat Yoël meegelopen is en legt de bal af en zo schiet Yoël de 3-2 binnen. Een schitterend uitgespeelde goal! Even later fluit de scheidsrechter af en is de 1e overwinning van dit seizoen een feit. Knap gedaan, jongens. Zeker na vorige week.
Volgende week is jullie laatste competitiewedstrijd van dit jaar en wel uit tegen Roda Boys in Aalst. Met dezelfde instelling als vandaag zit er tegen Roda Boys ook een goed resultaat in. Succes!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Boyd van Krugten, Ramon Eggebeen, Nimrod Awet, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen en Yoël Strijbis. Assistent scheidsrechter: Corné Millenaar en leiders: Leonard van Zandwijk en Erik Roubos.
André van den Bogaard

TEC JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 10-0 (3-0) – 17/11/2018
Vandaag een verre reis naar Tiel. Het was koud, maar met het zonnetje erbij was het prima voetbalweer. NOAD begon met maar 1 wissel, want Ramon had zich afgemeld met een voetblessure.
Het eerste kwartier voetbalde NOAD aardig mee met TEC. TEC scoorde 1-0, doordat er bij NOAD heel slecht verdedigd werd en dat was ook gelijk het grote probleem in deze wedstrijd. Er ging heel veel fout in de verdediging. De spitsen van TEC hadden een heerlijke wedstrijd, want die kregen zeeën van ruimte. Alleen Boyd deed het verdedigend goed vandaag. Als voorstopper en backs heb je maar één taak en dat is je directe tegenstander zo min mogelijk ruimte geven om te voetballen en hem overal volgen. Degene die laatste man staat, blijft achter zijn verdediging, blijft zijn verdedigers de hele wedstrijd coachen en assisteert zijn verdedigers waar nodig. Goed verdedigen is niet zo moeilijk, maar je moet er wel de discipline voor op kunnen brengen met z’n allen en die discipline was er vandaag helemaal niet. Het was één grote gatenkaas achterin met vooral in de 2e helft ongelofelijk veel fouten en blunders. Tel daarbij op dat bijna elke bal hoog naar voren werd geschoten door NOAD en je snapt dat er van aanvallen weinig terecht kwam. Duels werden over het hele veld verloren en eigenlijk spaarde TEC jullie nog met 10-0. Al met al een waardeloze wedstrijd, ook voor de meegereisde supporters. Hopelijk doen jullie volgende week meer je best, want dit sloeg nergens op.
Volgende week spelen jullie thuis tegen Stedoco om 9.45 uur. Veel succes!
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Boyd van Krugten, Nimrod Awet, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen, Jens Buinink, Yoël Strijbis en Achmed Makkiya.
Leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk.
André van den Bogaard

NOAD’32 JO14-1-GROOT-AMMERS JO14-1: 1-4 (1-3)
Vandaag kwam koploper Groot-Ammers naar Wijk. Zouden onze jongens kunnen stunten tegen deze ploeg? Ramon was er weer bij, maar nu was Jens er niet bij vanwege een blessure. Sebas Nieuwkoop speelt voortaan in JO13-1.
NOAD begon heel goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten krijgen ze een corner en daaruit scoort Jamie 1-0. Maar in plaats van vertrouwen te krijgen van deze vroege voorsprong lukte er niet zo veel meer waardoor Groot-Ammers al snel 1-1 kon maken met een mooi stiftballetje. Het leek of NOAD overal een stapje te laat kwam en Groot-Ammers liep dan ook snel uit naar een 1-3 voorsprong. Een omzetting in het elftal, waardoor Sem weer laatste man ging spelen bracht wel meer rust. Het feit dat NOAD niet veel duels won was niet zo vreemd als je zag dat er bij hen 4 jongens in liepen die niet zouden misstaan bij een JO17. Dat maakte toch een behoorlijk verschil en verklaart ook waarom ze bovenaan staan. De ruststand was dan ook 1-3.
In de 2e helft heeft NOAD gedaan wat het kon. Geknokt voor wat ze waard waren, alleen vergaten ze een paar mooie kansen te benutten. Ramon en Yoël schoten beiden in kansrijke positie over. Zonde.
Groot-Ammers strafte slap verdedigen nog 1 keer af en zetten de eindstand op 1-4. Cylian heeft in de 2e helft ook een paar heel goede reddingen verricht. Jammer jongens, Groot-Ammers was vandaag fysiek sterker en effectiever en worden waarschijnlijk ook kampioen. Volgende week gaat de reis naar Tiel, tegen TEC. Daar hebben jullie nog wat tegen recht te zetten. Veel succes
Wie deden mee: Cylian de Fijter, Ramon Eggebeen, Jamie van Zandwijk, Boyd van Krugten, Christiaan Roubos, Sem de Vries, Niels van den Bogaard, Jesse Besemer, Julian van Giessen, Yoël Strijbis, Nimrod Awet, Ahmed Makkiya en Martinus Tretu (van JO-16). Assistent scheidsrechter: Corné Millenaar. Leiders: Erik van Giessen, Leonard van Zandwijk en Erik Roubos
André van den Bogaard

WOUDRICHEM JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 1-1 (0-0) – 03/11/2018
Op deze zonnige zaterdagochtend moest NOAD JO14-1 spelen op het Bolwerk in en tegen Woudrichem. Dit seizoen al de 3e ontmoeting tussen beide teams waarbij Woudrichem de eerste 2x ruim won van NOAD (voor beker en competitie).
Dit seizoen verloopt nog weinig succesvol voor onze jongens. Alle 5 competitiewedstrijden gingen ruim verloren met de aantekening dat NOAD de goals vaak makkelijk weggaf en ook vaak niet scherp aan de wedstrijd begon. Vandaag was dat anders. NOAD begon nu wel scherp aan de wedstrijd en ze wonnen weer eens ouderwets veel duels. Iets waar Woudrichem niet op gerekend had en waar ze ook geen raad mee wisten. Jens stond in plaats van linksback in de spits en zijn plaats achterin werd ingenomen door Christiaan. Chris had het lastig tegen een heel behendige spits, maar deed het goed. Let er wel op dat je altijd aan de binnenkant verdedigt als back en kijk altijd naar de bal en niet naar de man. Sem en Jamie bemanden het centrum achterin, Jamie won bijna al z’n duels en Sem deed wat ie moest doen: goed rugdekking geven en z’n verdediging goed neerzetten.
Boyd had het als rechtsback soms lastig tegen een snelle spits, maar Boyd speelde een goede wedstrijd, was scherp en won veel duels. Kortom, NOAD gaf geen enkele kans weg en dat is een compliment waard.
Het middenveld bestond uit Julian, Jesse, Niels en Nimrod. Stuk voor stuk jongens met een groot loopvermogen die ook nog goed kunnen voetballen en de duels niet schuwen. Zij hebben heel veel kilometers afgelegd vandaag.
Voorin stonden Jens en Yoël, 2 linkspoten met een goede techniek die regelmatig voor dreiging zorgden. Over de 1e helft valt te melden dat beide teams eigenlijk geen kansen creëerden, dat er veel felle duels werden uitgevochten en dat het een mooie wedstrijd was om naar te kijken. Dat Woudrichem bijna niks creëerde, is een grote verdienste van NOAD als team. Bij deze moet ook gezegd worden dat de scheidsrechter de wedstrijd goed aanvoelde en foutloos gefloten heeft. Jens werd in de eerste helft gewisseld voor Ahmed vanwege steeds weer opspelende spierblesssures.
In de 2e helft vrijwel hetzelfde spelbeeld waarin NOAD iets sterker wordt en ook kansen krijgt. Een vrije trap van Jamie wordt door Niels op doel gekopt, maar wordt gepakt door de keeper. Een schot van Jamie gaat net over. Ook krijgt NOAD enkele corners te nemen. Dan krijgt NOAD een vrije trap, die wordt door Woudrichem weggekopt en vervolgens wordt de bal door Julian van zo’n 20 meter ineens op z’n pantoffel genomen en hij schiet de bal over de keeper in het doel en zet NOAD op een 0-1 voorsprong. Terechte voorsprong op dat moment. Woudrichem moet nu komen, maar NOAD geeft geen krimp. NOAD verdedigt goed en fel en waar ze kunnen voetballen ze zich er goed uit. Toch komt Woudrichem onverwachts op 1-1. Een vrije trap van heel ver zeilt door de handen van Cylian het doel in. Misschien de volgende keer toch een petje opzetten tegen de zon, Cylian.
NOAD pakt het echter goed op. Ze helpen elkaar, motiveren elkaar en laten zien dat ze dit niveau echt wel aankunnen door als een echt team het veld in te gaan. Op het laatst pakt Cylian nog een paar afstandsschoten van Woudrichem, dat nog een paar keer gevaarlijk werd op het eind.
Zo eindigt deze leuke wedstrijd in 1-1. Een dikverdiend punt jongens, we hebben genoten van jullie! Volgende week spelen jullie thuis tegen koploper Groot-Ammers waar jullie uit met 2-0 van verloren. Zij hebben alles gewonnen tot nu toe. Als jullie spelen zoals tegen Woudrichem hoeven jullie van niemand te verliezen, ook niet van Groot-Ammers. Ga met de juiste instelling het veld in, dan kunnen jullie stunten tegen deze ploeg. Heel veel succes!
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Boyd van Krugten, Julian van Giessen, Jesse Besemer, Niels van den Bogaard, Nimrod Awet, Jens Buinink, Yoël Strijbis en Ahmed Makkiya. Afwezig: Sebas Nieuwkoop (met JO13 meegedaan) en Ramon Eggebeen was ziek. Beterschap Ramon!
Assistent scheidsrechter: Erik Roubos en leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zandwijk.
André van den Bogaard

NOAD’32 JO14-1 – TEC JO14-1: 0-7 (0-2)   – 06/10/18

Op deze zonnige zaterdagmorgen moest NOAD JO14 aantreden tegen koploper TEC uit Tiel. NOAD speelt dit jaar in de 2e klasse en dat is een aardig verschil met de 3e klasse van vorig jaar. Sterke, slimme tegenstanders komen op jullie pad en het is duidelijk dat jullie daar behoorlijk aan moeten wennen. Dat gaat gepaard met pieken en dalen, met af en toe winst en veel verlies. Vandaag ging het in de eerste helft gelijk op, zowel voetballend als in de duels. Tot er bij NOAD hands wordt gemaakt en TEC een penalty krijgt, die ze ook benutten en het 0-1 staat. Niet veel later heeft Sem iets teveel tijd nodig om de bal weg te schieten en TEC strafte dat genadeloos af met de 0-2.
Je zou denken dat NOAD er in de 2e helft een schepje bovenop zou doen, want aan de instelling lag het niet. Het tegenovergestelde gebeurde echter: al snel scoorde TEC 0-3 en 0-4. Vervolgens zijn er bij NOAD spelers die uit hun positie gaan lopen, de duels niet meer aan gaan en vooral niks van elkaar aannemen. Achterin wordt het daardoor een gatenkaas en TEC krijgt alle ruimte om uit te lopen naar een monsterscore. Dat het “maar” 0-7 wordt is te danken aan Cylian en de paal en de lat. Zonde voor de jongens die wel de juiste instellingen toonden dat het zo eindigde. Jullie hebben in de eerste helft laten zien dat jullie gelijkwaardig waren aan TEC, net zoals vorige week tegen Groot Ammers in de 2e helft.
In de 2e helft hebben jullie laten zien hoe het niet moet. Als team win je met z’n allen en verlies je met z’n allen en laat je elkaar niet vallen. Jullie waren geen team in de 2e helft en dat is zo zonde!
Als jullie doen wat er gezegd wordt, elkaars fouten accepteren en dingen aannemen van elkaar, dan zijn jullie een ijzersterk team. Kijk maar naar de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht of de laatste 8 competitiewedstrijden van vorig seizoen + het bekertoernooi. Dan hoeven jullie echt niet met zulke grote cijfers te verliezen als vandaag. Verliezen kan en mag, zeker als je tegen sterke ploegen speelt maar val elkaar niet af maar steun elkaar, help elkaar en laat zien dat jullie een goed team zijn. Voetballen kunnen jullie, en goed ook. Leer van wedstrijden als vandaag en doe het de volgende keer beter, met z’n allen! Blijf goed trainen, want daar wordt de basis gelegd voor hoe je op zaterdag voetbalt. We hopen nog veel moois en veel inzet van jullie te mogen zien in de toekomst.
Wat vandaag ook opviel, in negatieve zin, was het gedrag van de leiders en een aantal spelers van TEC. Als je het nodig vindt om op pad te gaan met 3 breedgeschouderde bullebakken als begeleiding om de tegenstander te intimideren en te provoceren met agressief gedrag, dan snap je het niet helemaal. Dat gedrag heeft ook zijn weerslag op de spelers, die hun tegenstanders constant uitdagen door te schelden met allerlei viezigheid wat werkelijk nergens op slaat.
Zo ontzettend jammer is dat. Het bederft ook vooral het spelplezier van de kinderen en van de toeschouwers. Laat de kinderen lekker voetballen en leer ze met respect om te gaan met anderen, ten allen tijde. Ook als je verloren hebt. Wat dat betreft verdient NOAD JO14 een pluim voor hoe ze omgingen met dit onsportieve gedrag.
Volgende week spelen jullie een uitwedstrijd tegen Stedoco JO14 om 11.00 uur. Succes jongens!
Vandaag deed Mike Lakerveld mee als gastspeler uit JO13. Bedankt Mike, je hebt het heel goed gedaan.
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard,Sebas Nieuwkoop, Yoël Strijbis,
Julian van Giessen, Nimrod Awet en Mike Lakerveld. Leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zanwijk. Assistent scheidsrechter: Erik Roubos.
André van den Bogaard

GROOT AMMERS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 2-0  – 29-09-18
Vandaag de wedstrijd tegen het voor ons onbekende Groot Ammers JO14-1. Helaas hadden we 5 afmeldingen: Ramon familiedag, Jens en Julian geblesseerd, Sebas schoolkamp en Niels weekend weg. Na wat heen en weer gebel is er besloten om Ahmad met de JO13 mee te laten gaan (want zij hadden er ook niet genoeg) en bij ons hebben er 3 van de JO16 meegedaan. Na de aftrap was het gelijk duidelijk dat het een gelijke strijd zou worden. Halverwege de 1e helft scoorde Groot Ammers met een onhoudbaar afstandsschot 1-0. Vlak voor de rust maakte Groot Ammers er 2-0 van, een beetje een frommel doelpunt. Ook NOAD is een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar de bal ging iedere keer langs de verkeerde kant van de paal of lat.
In de 2e helft krijgt NOAD weer diverse kansen, maar helaas wil de bal er niet in. Groot Ammers is maar een paar keer bij ons doel in de buurt geweest. Zeker de 2e helft werd er door NOAD hard gewerkt, maar het wilde niet lukken vandaag. Aan de inzet lag het iig niet, top gewerkt mannen, er had meer in gezeten.
Wie waren er aanwezig: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Nimrod Ahwet, Jesse Besemer en Joël Strijbis. Van de JO16 hebben Jarne Smulders, Domenic Biniak en Martinus Tretu met ons mee gedaan, jongens bedankt daarvoor, top. Zo konden de JO13 en de JO14 beide hun wedstrijd spelen.
Met vriendelijke groet, Leonard van Zandwijk