NOAD’32 JO14-1 – TEC JO14-1: 0-7 (0-2)   – 06/10/18
Op deze zonnige zaterdagmorgen moest NOAD JO14 aantreden tegen koploper TEC uit Tiel. NOAD speelt dit jaar in de 2e klasse en dat is een aardig verschil met de 3e klasse van vorig jaar. Sterke, slimme tegenstanders komen op jullie pad en het is duidelijk dat jullie daar behoorlijk aan moeten wennen. Dat gaat gepaard met pieken en dalen, met af en toe winst en veel verlies. Vandaag ging het in de eerste helft gelijk op, zowel voetballend als in de duels. Tot er bij NOAD hands wordt gemaakt en TEC een penalty krijgt, die ze ook benutten en het 0-1 staat. Niet veel later heeft Sem iets teveel tijd nodig om de bal weg te schieten en TEC strafte dat genadeloos af met de 0-2.
Je zou denken dat NOAD er in de 2e helft een schepje bovenop zou doen, want aan de instelling lag het niet. Het tegenovergestelde gebeurde echter: al snel scoorde TEC 0-3 en 0-4. Vervolgens zijn er bij NOAD spelers die uit hun positie gaan lopen, de duels niet meer aan gaan en vooral niks van elkaar aannemen. Achterin wordt het daardoor een gatenkaas en TEC krijgt alle ruimte om uit te lopen naar een monsterscore. Dat het “maar” 0-7 wordt is te danken aan Cylian en de paal en de lat. Zonde voor de jongens die wel de juiste instellingen toonden dat het zo eindigde. Jullie hebben in de eerste helft laten zien dat jullie gelijkwaardig waren aan TEC, net zoals vorige week tegen Groot Ammers in de 2e helft.
In de 2e helft hebben jullie laten zien hoe het niet moet. Als team win je met z’n allen en verlies je met z’n allen en laat je elkaar niet vallen. Jullie waren geen team in de 2e helft en dat is zo zonde!
Als jullie doen wat er gezegd wordt, elkaars fouten accepteren en dingen aannemen van elkaar, dan zijn jullie een ijzersterk team. Kijk maar naar de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht of de laatste 8 competitiewedstrijden van vorig seizoen + het bekertoernooi. Dan hoeven jullie echt niet met zulke grote cijfers te verliezen als vandaag. Verliezen kan en mag, zeker als je tegen sterke ploegen speelt maar val elkaar niet af maar steun elkaar, help elkaar en laat zien dat jullie een goed team zijn. Voetballen kunnen jullie, en goed ook. Leer van wedstrijden als vandaag en doe het de volgende keer beter, met z’n allen! Blijf goed trainen, want daar wordt de basis gelegd voor hoe je op zaterdag voetbalt. We hopen nog veel moois en veel inzet van jullie te mogen zien in de toekomst.
Wat vandaag ook opviel, in negatieve zin, was het gedrag van de leiders en een aantal spelers van TEC. Als je het nodig vindt om op pad te gaan met 3 breedgeschouderde bullebakken als begeleiding om de tegenstander te intimideren en te provoceren met agressief gedrag, dan snap je het niet helemaal. Dat gedrag heeft ook zijn weerslag op de spelers, die hun tegenstanders constant uitdagen door te schelden met allerlei viezigheid wat werkelijk nergens op slaat.
Zo ontzettend jammer is dat. Het bederft ook vooral het spelplezier van de kinderen en van de toeschouwers. Laat de kinderen lekker voetballen en leer ze met respect om te gaan met anderen, ten allen tijde. Ook als je verloren hebt. Wat dat betreft verdient NOAD JO14 een pluim voor hoe ze omgingen met dit onsportieve gedrag.
Volgende week spelen jullie een uitwedstrijd tegen Stedoco JO14 om 11.00 uur. Succes jongens!
Vandaag deed Mike Lakerveld mee als gastspeler uit JO13. Bedankt Mike, je hebt het heel goed gedaan.
Wie deden er mee: Cylian de Fijter, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Ramon Eggebeen, Boyd van Krugten, Jesse Besemer, Christiaan Roubos, Niels van den Bogaard,Sebas Nieuwkoop, Yoël Strijbis,
Julian van Giessen, Nimrod Awet en Mike Lakerveld. Leiders: Erik van Giessen en Leonard van Zanwijk. Assistent scheidsrechter: Erik Roubos.
André van den Bogaard

GROOT AMMERS JO14-1 – NOAD’32 JO14-1: 2-0  – 29-09-18
Vandaag de wedstrijd tegen het voor ons onbekende Groot Ammers JO14-1. Helaas hadden we 5 afmeldingen: Ramon familiedag, Jens en Julian geblesseerd, Sebas schoolkamp en Niels weekend weg. Na wat heen en weer gebel is er besloten om Ahmad met de JO13 mee te laten gaan (want zij hadden er ook niet genoeg) en bij ons hebben er 3 van de JO16 meegedaan. Na de aftrap was het gelijk duidelijk dat het een gelijke strijd zou worden. Halverwege de 1e helft scoorde Groot Ammers met een onhoudbaar afstandsschot 1-0. Vlak voor de rust maakte Groot Ammers er 2-0 van, een beetje een frommel doelpunt. Ook NOAD is een paar keer gevaarlijk dicht bij een doelpunt, maar de bal ging iedere keer langs de verkeerde kant van de paal of lat.
In de 2e helft krijgt NOAD weer diverse kansen, maar helaas wil de bal er niet in. Groot Ammers is maar een paar keer bij ons doel in de buurt geweest. Zeker de 2e helft werd er door NOAD hard gewerkt, maar het wilde niet lukken vandaag. Aan de inzet lag het iig niet, top gewerkt mannen, er had meer in gezeten.
Wie waren er aanwezig: Cylian de Fijter, Boyd van Krugten, Sem de Vries, Jamie van Zandwijk, Christiaan Roubos, Nimrod Ahwet, Jesse Besemer en Joël Strijbis. Van de JO16 hebben Jarne Smulders, Domenic Biniak en Martinus Tretu met ons mee gedaan, jongens bedankt daarvoor, top. Zo konden de JO13 en de JO14 beide hun wedstrijd spelen.
Met vriendelijke groet, Leonard van Zandwijk