NOAD’32 JO15-1

NOAD’32 JO15-1 – SC EVERSTEIN JO15-1: 2-1 (RUSTSTAND: 0-1)  – 07-10-2017
HARD WERKEND JO15-1 BEHAALD GELUKKIG OVERWINNING
Vandaag een eerste grote graadmeter voor het seizoen met een wedstrijd tegen SC Everstein. Deze ploeg hebben we tijdens de voorbereiding ook al tegen gehad, waarbij het 0-0 werd en we het heel moeilijk hadden. We beginnen in een 4-4-2 opstelling met vandaag maar 11 spelers van onszelf. Een geblesseerde Kian en afwezige Jens. Derhalve start Mathijs vandaag als een “valse” linksback. In de 6e minuut toch een eerste kansje voor NOAD32 met Joey die na een splijtende pass van Stefan alleen voor de keeper komt, maar helaas niet weet te scoren.
Daarna is het alleen SC Everstein dat het spel bepaalt. Het middenveld met Julian, Stefan, Glenn en Dylan heeft het heel zwaar en wordt regelmatig overlopen. Dit komt vooral door het goede vrijlopen van de tegenstander en het feit dat wij elke keer net te laat zijn. In de 9e minuut een eerste kans tegen waarbij de voorzet via de lat voorlangs gaat. In de 20e minuut is het dan toch raak, nadat een corner zwak wordt weggewerkt en door onoplettendheid wordt de bal vanaf rechts voorgezet en bij de 2e paal tegendraads binnengekopt (0-1). Everstein blijft drukken, maar de verdediging met Mano, Koen, Mathijs en slot op de deur Cees houdt stand. Als er dan toch geschoten kan worden op het doel is daar onze sterk opereerde Ingmar. Noah en Joey werken hard mee en met enig fortuin halen we de rust.

Vlak voor rust is Dominique Biniak ons komen versterken en deze valt na rust in voor een moegestreden Dylan. Om druk te zetten op de tegenstander beginnen we de 2e helft in een 4-3-3 opstelling. Mathijs naar voor, Glenn als onze, naar later bleek, onpasseerbare linksback en Dominique dus op de plek van Dylan. Dit leidt in de 3e minuut al tot weer een grote kans voor Joey na een schitterende pass tussendoor, maar de keeper weet net te redden. Everstein blijft de betere voetballende ploeg, maar met hard werken weten we toch beter druk te zetten en hun spel te ontregelen. In de 51e minuut dan een corner voor SC Everstein welke door Ingmar gepakt wordt, snel uitgetrapt op onze spits Joey, die kort kaatst op Stefan. Deze stoomt op over rechts heeft in zijn ooghoek Joey al gezien en geeft strak voor, zodat hij eenvoudig de 1-1 kan binnentikken. 55e minuut: Na geklungel in de defensie van SC Everstein is het weer Joey die de bal ontfutselt en met een lob die net niet genoeg draai krijgt voorlangs schiet. Het blijft werken, werken en nog eens werken tegen een beter voetballende tegenstander, maar ieder doet wat hij kan. Een terugspeelbal van SC Everstein op de keeper die hij oppakt geeft ons een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar helaas verloopt de vrije trap niet volgens plan. Wel leidt dit direct een tegenaanval van SC Everstein in, die Glenn solide voorkomt door voor de tegenstander te kruipen die hem dan neerlegt. Vrije trap voor NOAD’32. Dan breekt de 67e minuut aan. Een lange bal vanuit de achterhoede komt via de flank voor en waar ze in eerste instantie door goed verdedigen de bal kunnen blokken, komt de bal daarna voor de voeten van Mathijs die met zijn linkervoet al krullend de bal binnenschiet (2-1).
De laatste minuten is het alle hens aan dek. Ingmar redt nog in een 1 tegen 1 situatie, hoewel buitenspel, hij was er toch niet ingegaan. De voorsprong wordt met man en macht verdedigd en als het laatste fluitsignaal klinkt van de uitstekende scheidsrechter Huub Blom is de overwinning een feit. Misschien niet verdiend qua veldspel en balbezit, maar WHO CARES. Hard werken werd vandaag beloond. Eijmert bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Mathijs, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Joey, Noah en Dominique.
Jan Dekker

GDC JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 0-3 (RUSTSTAND: 0-2) – 30-09-2017
JO15-1 BEGINT STERK EN WINT VERDIEND
Aangezien we twee spelers hadden die licht geblesseerd waren, wilden Bram de Fijter van de JO15-2 wel met ons mee en vertrokken we op tijd naar GDC. In een 4-3-3 opstelling, met iedereen weer een duidelijke opdracht beginnen we sterk aan de wedstrijd tegen GDC. Een ploeg die we in de voorbereiding ook al tegengekomen waren en toen gelijk tegen speelden. Elk duel wordt door ons gewonnen en we komen dan ook terecht binnen 12 minuten na een mooie aanval over links op 1-0 door Noah. We blijven sterk spelen en na 20 minuten dan ook de 2-0 door Joey. Hierna krijgt GDC iets meer grip op ons spel en met lange ballen richting onze verdediging proberen ze wat te forceren. Onze mannen achterin houden echter stand. Mano sterk op de snelle linksbuiten die sporadisch doorkomt en dan wordt afgestopt door Cees. Koen als vanouds weinig tot geen kansen weggevend aan de spits en gelegenheidslinksback Glenn die op elke positie zijn mannetje staat. Zonder echte kansen weg te geven wordt de rust gehaald.
Na rust met Bram voor Koen en Dylan vlak voor rust ingevallen voor een ietwat aangeslagen Noah beginnen we weer goed aan de wedstrijd. Stefan sleurt op het middenveld samen met Jens en ook Julian levert een bittere strijd. Hoewel wat ongelukkig in zijn acties, blijft Mathijs voor gevaar zorgen. Kian komt er in voor Glenn, maar net als in de eerste helft verslappen we weer een beetje. Ondanks dat we weinig tot niets weg geven begint GDC er weer in te geloven. We krijgen nog een enorme kans met 1 tegen 1, maar als dan de 3-0 uitblijft, wordt het allemaal wat hectisch. Vlak voor tijd dan ook nog een vrije trap voor GDC, maar deze wordt geweldig uit de hoek gerammeld door Ingmar. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal en de tweede overwinning is een feit. Hard gewerkt jongens en daarom verdiend gewonnen. Eijmert bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey, Noah, Glenn en Bram.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – ALTENA JO15-1: 2-1  – 20-09-2017
NOAD’32 JO15-1 SPEELT ZEER BELABBERDE WEDSTRIJD, MAAR WINT WEL
Een mooie avond, een goed veld, dus wat wil je nog meer als speler zou je denken. Zeker na een geweldige 2e helft afgelopen zaterdag. Zeer hard en goed getraind op maandag, dan mag je toch wat verwachten zou je denken. Hoe anders kan het lopen. We begonnen slap aan de wedstrijd tegen Altena en ik kan alleen maar zeggen dat bijna iedereen deelde in de malaise van hotse knotse voetbal. Passes over 5 meter kwamen zelfs niet aan. Afspraken werden niet nagekomen en iedereen deed maar wat en dan ook nog juist hetgeen waar hij niet goed in was.
Na een kwartier dan ook nog een noodgedwongen wissel van Koen die door een trap in het gezicht met een bloedneus er af kon. ‘Sorry’ stond waarschijnlijk nergens in het woordenboek, maar dit terzijde. Cees erin als laatste man en Glenn als voorstopper. Het werd er al met al niet beter op. Niet gek dan ook dat we tegen deze ploeg uit Nieuwendijk, die er wel zin in had, op achterstand kwamen na fout op fout op ons middenveld en niet adequaat reageren van de verdediging. 0-1 en gezien ons gestuntel niet eens onverdiend.
Na 32 minuten? dan eindelijk onze eerste aanval die direct leidde tot een behoorlijke kans, maar helaas door Stefan overgeschoten. Twee minuten later een actie over links van Noah die onreglementair gestopt werd, wat leidde tot een vrije trap links net buiten de 16. Cees ging achter de bal en lag hem panklaar op het hoofd van Noah die mooi binnenkopte, 1-1. Zo vlak voor rust een fijne opsteker voor een slechte eerste helft.
In de rust geprobeerd de puntjes op de i te zetten, wat naar later bleek niet gelukt is. Over de tweede helft kan ik dan ook kort zijn. De verdediging werkte hard, maar was ongelukkig in de passing. We hebben twee goede aanvallen kunnen zien, waarbij Stefan en Joey helaas na goede voorbereidingen niet tot scoren kwamen en een lange pass achteruit van Cees op Noah die de keeper ver uit zijn doel zag komen en met een prachtige lob de winnende treffer aan liet tekenen. Altena heeft nog wat kleine kansjes gekregen maar deze slechte wedstrijd werd dus toch gewonnen. Luuk Bouman bedankt voor het fluiten en Gerben Timmermans voor het vlaggen.
Wie speelden emee: Ingmar, Cees, Glenn, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – EMPLINA JO15-1: 3-1 – 23/09/2017
GEFLATTEERDE WINST JO15-1 TEGEN GELIJKWAARDIG EMPLINA
Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een onbekende tegenstander genaamd Emplina. Jens is afwezig vanwege deelname aan het NK vissen en Koen is helaas ’s nachts ziek geworden. Hoewel er de hele morgen geappt en gebeld is helaas (nog) geen wissel beschikbaar. Na wederom een matige warming-up fluit scheidsrechter van Rosmalen voor het begin. We starten in een 4-4-2 opstelling in afwachting van wat gaat komen. Emplina blijkt een fijne ploeg om tegen te spelen die probeert om van achter via een lange val achter onze verdediging te komen of via hun snelle rechtermiddenvelder een gat in onze verdediging te slaan. De eerste halve kansen zijn dan ook voor de bezoekers, maar we houden stand. Uit een corner van Emplina is het toch bijna 0-1, maar de bal gaat gelukkig naast de goede kant van de paal van ons.
Dan na 10 minuten eindelijke een goede kaatsbal op het middenveld en Stefan breekt op links door en rond solide af (1-0). Ietwat tegen de verhouding in, maar een leuke opsteker. Gaan we nu beter voetballen, nee is het antwoord. Passes over 5 meter komen niet aan. De meeste lopen of te veel, of uit hun positie of geven zelfs verkeerde aanwijzingen. De 1-1 kan dus niet uitblijven en valt dan ook na 22 minuten. Balverlies op het middenveld en niet daadkrachtig reageren van onze verdedigers leidt tot de tegentreffer. Bram de Fijter komt plots langs bij me in de dug-out en gaat snel zijn spullen halen, zodat we toch een reserve hebben. Het spel blijft matig en we snakken eigenlijk naar de rust.
Na een goed gesprek in de rust gingen we vol goede moed aan de slag. Bram erin voor de moegestreden Dylan. Hij had de beste van Emplina tegen en omdat we de druk op hun achterhoede wilden zetten, schakelden we om naar 4-3-3 met Glenn op hun beste speler. Deze hebben we de tweede helft ook bijna niet meer gezien. Hoewel Emplina het beste van het voetbalspel bleef houden, heeft de inzet en het karakter van NOAD’32 JO15-1 de doorslag gegeven. Er volgden enkele mooie aanvallen welke resulteerden in de 2-1 en 3-1 door Joey door goed veldspel en het gunnen van de bal aan elkaar. Dylan kwam er de laatste 7 minuten nog in voor Noah om de overwinning veilig te stellen met een extra middenvelder. Emplina drong nog wel aan, maar onze verdediging hield goed stand. Wanneer we iets zuiverder en oplettender waren geweest, was het eerder gespeeld, maar nu bleef het tot het eind spannend. Al met al een leuke spannende wedstrijd tegen een sportieve tegenstander en een zeer hard werkend JO15-1 dat uiteindelijk een positief resultaat over de streep trekt. Dave bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Glenn, Mano, Kian, Julian, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey, Noah en Bram.
Jan Dekker

ARKEL JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 1-10  – 16/09/2017
JO15-1 BEGINT REDELIJK, VERSLAPT NA EEN KWARTIER MAAR KOMT HERBOREN UIT DE RUST TERUG
Vertrek staat gepland voor 09:15 uur en iedereen is ruim op tijd aanwezig voor onze tweede bekerwedstrijd tegen Arkel. Ook weer een tegenstander uit een andere 2e klasse, welke echter van Altena verloren had en voor ons dus duidelijkheid zou geven ook naar de wedstrijd van Altena toe. We hadden 12 spelers tot beschikking aangezien Cees geblesseerd was. Omdat Cees dus niet mee deed, begon Stefan als laatste man. Mano en Kian als back en Glenn vandaag als voorstopper. Het middenveld bestond vandaag uit Julian, Mathijs, Jens en Dylan. Joey en Noah in de spits en Koen begon op de bank. Met Erik van de Velden vandaag als grensrechter begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen redelijk, maar wat we voor de wedstrijd hadden afgesproken, was helaas na een kwartier al niets meer van terug te zien. Na een grote kans voor ons was het zelfs Arkel dat met een afstandsschot op een 1-0 voorsprong kwam. We waren even van slag, maar gingen daarna toch snel op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel 5 minuten later na een redelijke aanval over rechts, die binnen werd getikt door Noah. Ondanks dat we veel beter konden en zelfs nog waren, bleef het tot de rust 1-1, ook omdat een zuivere goal van Noah werd afgekeurd door appelleren van wat spelers van Arkel. Waarom wist iemand.
We gingen na het fluitsignaal op weg naar de kleedkamer en wat daar verteld of gebeurd is laat ik in het midden, maar een ander JO15-1 begon aan de tweede helft. Koen was vlak voor rust voor Glenn ingevallen, maar omdat Dylan even wilde wachten nog, startten we de tweede helft als volgt; Ingmar op de goal, Mano, Glenn, Koen en Kian achter. Stefan terug op de midden met Jens, Mathijs en Julian. Voor konden Joey en Noah nu net als de rest laten zien dat we wel konden voetballen en de meegereisde ouders niet voor niets weer in grote getalen mee gekomen waren.
De scheidsrechter floot en de boodschap was dus heel duidelijk geweest, want binnen 15 seconden was de stand 1-2 na een prachtig steekpas dwars door de defensie. JO15 gooide alle schroom van zich af en na goed overspelen en het elkaar gunnen van de bal was het 8 minuten later al 1-5. Hierna werd het wat rommelig, maar toen na 22 minuten ook de 1-6 in het netje lag, was men niet meer te houden en ging men op jacht naar meer. Dit resulteerde uiteindelijk vlak voor tijd in de 1-10. Doelpunten werden gemaakt na rust door: Jens 3, Joey 2, Mathijs, Stefan en Noah nog 2. De scheidsrechter blies en als we niet af en toe oneindig hadden overgespeeld was de uitslag zelfs nog hoger uitgevallen. Al met al hebben ze laten zien hoe het hoort, alleen nu nog een hele wedstrijd presteren. Maandag trainen en dan woensdag inhalen tegen Altena voor de beker. Erik nogmaals bedankt voor het vlaggen en alle ouders voor het rijden.
Wie speelden er mee: Ingmar, Glenn, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

JO15-1 MAAKT PAS NA RUST HET VERSCHIL – 02/09/2017
Vertrek om 07:15 uur voor onze eerste bekerwedstrijd was geen probleem. Iedereen was op tijd en we gingen op pad naar Ottoland voor de wedstrijd tegen VVAC. Een tegenstander uit een andere 2e klasse, dus was dit een goede graadmeter om te kijken hoe ver we stonden. Helaas maar met 12, aangezien Mathijs nog steeds geblesseerd was. Beterschap kerel. We begonnen wat aarzelend in een 4-4-2 opstelling daar hun trainer me voor de wedstrijd had verteld dat ze vooral voetballend van achteren naar voor wilden komen. Wij zouden ze dus met deze speelwijze willen stoppen. Hoewel VVAC het meeste balbezit mocht hebben, leidde dit tot weinig of geen druk op onze keeper, aangezien Kian, Mano en Koen onze mandekkers van vandaag duidelijk hun mannetje stonden. Ging er dan een keer een bal langs, dan was daar ons slot op de deur Cees. Helaas verdraaide Dylan na ca. 8 minuten al zijn knie en besloten we geen risico te nemen en te wisselen voor Glenn. Een wedstrijd die zich vooral afspeelde op het middenveld. Na tien minuten kwam daar onze eerste grote kans: na een aanval over links waarbij Julian na een perfecte voorzet eenvoudig binnen kon tikken. We gingen beter overspelen en waren duidelijk de betere, hoewel we minder de bal hadden, maar nog wel enkele leuke aanvallen met behoorlijke kansen om zeep hielpen de eerste helft.
In de rust werden de puntjes op de i gezet. Dylan kwam voor Julian die even extra mocht rusten. We gingen nog beter voetballen, wat na 5 minuten al resulteerde in de 2-0 door Stefan, na een sterke sprint van Glenn van 50 meter met een perfecte voorzet. We waren nu echt heer en meester en de aandachtspunten die gegeven waren in de rust werden duidelijk opgepikt, want even later was het Jens die door het hart van het middenveld opstoomde naar de linkerkant, de bal strak voorgaf, waarna Joey ook zijn eerste doelpunt en de 3-0 kon aantekenen. Cees moest nu noodgedwongen gewisseld worden vanwege een spierverrekking en besloten werd om Stefan als slot op de deur te zetten, zodat deze overwinning zeker gesteld werd. Julian kwam als extra mid-mid erbij en ook Jens ging wat verdedigender spelen. Even later een steekbal weer op Joey die hij ook koelbloedig in het netje prikte. VVAC kwam nog enkele keren goed door, maar de verdediging stond verder als een huis en kwam er een bal door, was Ingmar er om waar nodig in te grijpen. Zo’n 5 minuten voor tijd kwam daar dan nog de mooiste treffer van deze wedstrijd met een aanval vanuit het midden, via Noah die de bal perfect crosspasste op Joey, die op zijn beurt met een prachtige lob de doelman verschalkte. De scheidsrechter die werkelijk alles zag deze wedstrijd blies voor het einde en zelfs de 5 assistent-trainers konden beamen dat ze een goede wedstrijd hadden gezien met spelers die elkaar hielpen en niet gingen voor alleen eigen gewin. Top jongens. Eijmert bedankt voor het vlaggen en de assistent-trainers voor het rijden.
Volgende training schieten op doel wat voor de wedstrijd niet zo goed lukte.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Joey, Noah en Glenn.
Jan Dekker

JO15-1 VERDIENDE 3E PLAATS REGIOBANK TOERNOOI ZUILICHEM
– 26/08/2017
26 augustus vertrokken we met 13 spelers naar Zuilichem om deel te nemen aan het 1e internationale Regiobank toernooi. Helaas voor ons geen buitenlandse tegenstanders, maar voldoende uitdaging met SC Everstein, Nivo Sparta en Wieldrecht in de groepsfase leek ons.
We begonnen aarzelend en zonder enig vertrouwen, maar ja wat wil, pas 1x getraind en iedereen moest nog even wennen aan de bal.
SC Everstein was deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij, maar met enig kunst- en vliegwerk wisten we toch de nul te houden. De kleine kansjes die wij kregen, vergaten we echter te benutten, maar al met al konden we met de 0-0 tevreden zijn.
De tweede wedstrijd was tegen Nivo Sparta 2 en dit was duidelijk de zwakste broeder in onze poule. Met behoorlijk positiespel en het gunnen van de bal aan elkaar, zelfs een keer teveel waardoor we vanwege buitenspel ons doelpunt afgekeurd zagen, wonnen we deze wedstrijd met 4-0.
Aangezien SC Everstein met 2-0 hadden gewonnen van Wieldrecht moesten wij om eerste te worden in de poule ook van hen winnen en dan nog waren we afhankelijk van de uitslag van de laatste wedstrijd van SC Everstein tegen Nivo Sparta.  We begonnen sterk, maar dit resulteerde slechts in kleine kansjes. Omdat we teveel wilden, leidde dit tot onnodig balverlies en zelfs nog een kans voor Wieldrecht. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we meer en meer slordig en werd het dus wederom 0-0.
Al met al werden we tweede in de poule zonder een tegengoal wat toch een positief resultaat is. Restte ons nog de strijd om de derde plaats en die was tegen een oude bekende die we ook dit jaar in de competitie zullen treffen zijnde: BZC’14. Afspraak was om direct druk te zetten en zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. Deze boodschap was duidelijk goed binnengekomen want vanaf de eerste minuut waren we deze wedstrijd heer en meester. We scoorden binnen tien minuten 2x en de derde plaats was binnen. Met wat meer zorgvuldigheid was de uitslag aanmerkelijk hoger uitgevallen, maar ook belangrijk was dat we weer de nul hadden gehouden. Een derde plaats zonder ook maar 1 tegengoal is goed te noemen maar er is nog werk zat aan de winkel. Zuilichem bedankt voor de organisatie en de geboden oplossing voor de tosties van Tom en Stefan.
Wie speelden er mee: Ingmar, Tom, Mano, Koen, Kian, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Jens, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

ZUUR GELIJKSPEL VOOR JO15-1 TEGEN GDC – 29/08/2017
28 was dan de eerste training voor JO15-1 en ik kan alleen maar zeggen dat er met een goede inzet en mentaliteit getraind is. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan gaan we zeker hoge ogen gooien. Dinsdag 29 augustus vertrokken we wederom met 13 spelers en nu naar Eethen voor de oefenwedstrijd tegen GDC. Een wedstrijd waarin we diverse spelmethodes wilden proberen, maar helaas maar toe gekomen zijn aan twee varianten. De eerste helft in 4-4-2 en in de tweede helft 4-3-3. Wanneer we de wedstrijd kort analyseren kun we maar één conclusie trekken: we hebben onszelf niet beloond. Misschien zat bij een aantal jongens toch de training van een dag eerder in de benen. We begonnen afwachtend, maar gedurende de eerste helft namen we het heft in handen wat al snel resulteerde in een grote kans die niet benut werd. Helaas werd echter de eerste blessure voor ons ook een feit na een minuut of tien. Mathijs viel uit met een spierblessure en zal de komende weken waarschijnlijk uitgeschakeld zijn. Een fikse domper voor ons als team, maar zeker voor Mathijs zelf.
We pikten echter de draad weer op en kregen nog 4 grote kansen om te scoren, maar deden dat niet. Na 20 minuten viel ook Dylan nog uit met een enkelblessure, maar die bleek na behandeling in de rust mee te vallen en hij kon gelukkig weer mee doen.
De tweede helft begonnen we in een 4-3-3 opstelling om de druk die op ons middenveld en verdediging lag te verplaatsen. Dit lukte aardig en leverde weer 3 grote kansen op, die we echter niet wisten te benutten. Zoals altijd viel het doelpunt dan ook aan de verkeerde kant: na een slecht verwerkte corner kon de middenvelder van GDC ongehinderd binnenschieten. De koppies gingen wat naar beneden, maar na elkaar wat opgepept te hebben, zochten we weer de aanval. Na een korte drinkpauze voerden we de druk verder op en gingen achterin één op één spelen. Na weer een grote kans gemist te hebben, was het dan even later toch raak. GDC verdedigde te nonchalant uit en Noah ontfutselde de bal en liet de 1-1 aantekenen. We bleven de aanval zoeken en na een goedgenomen corner was er wederom een grote kans die helaas over werd geschoten. De goedleidende scheidsrechter blies voor het einde en ondanks het falen in de afronding kan ik over het vertoonde spel met het krijgen van zoveel goede kansen alleen maar tevreden zijn. Volgende training zeker een extra rondje afronden.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Tom, Mano, Kian, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Jens, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

 

NOAD’32 JO15-1 – KERKWIJK JO15-1: 4-1 (RUSTSTAND: 1-1) – 6-5-2017
WINST VOOR DE JO15-1 IN OEFENWEDSTRIJDJE TEGEN KERKWIJK JO15-1
Twee weken geleden speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kerkwijk JO15-1. Medekoploper in een 4e klasse en ze wilden zich eens meten met ons. Na een heel stroef begin kijken we al snel tegen een achterstand aan. Daarna gaan we eindelijk voetballen en ondanks dat we niet het niveau halen van de laatste weken weten we na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 4-1 te winnen. Eerlijk gezegd had de uitslag veel hoger moeten uitvallen, omdat we de vele kansen niet verzilverden. Geen geluk en zelfzuchtigheid stonden een hogere uitslag in de weg. Als het laatste fluitsignaal klinkt blijkt dat Stefan 2x, Mika en Glenn de doelpuntenmakers zijn. Jan Dekker (scheidsrechter) en Mayco van Bergeijk (grensrechter) wederom bedankt.

NOAD’32 JO15-1 – VLIJMENSE BOYS JO15-1: 0-2 (RUSTSTAND: 0-2)
EERSTE 10 MIN DOEN JO15-1 DE DAS OM IN VERDER GRIMMIGE WEDSTRIJD
Vorige week speelden we thuis tegen nr. 2 Vlijmense Boys JO15-1. Uit verloren we, na wel een heel slechte 1e helft van onze kant en een onvervalste thuisfluiter, met 5-0.
Nu dus de thuiswedstrijd. Met Alex van Rosmalen als scheidsrechter beginnen we aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten kijken we tegen een 0-2 achterstand aan, we beginnen gewoon weer niet scherp aan de wedstrijd. Want met een lange diepe bal worden we verrast en tel daarbij weifelend uitverdedigden erbij op en we staan 0-2 achter. Daarna gaat het gelijk op, maar we kunnen niet echt gevaarlijk worden. Wat vooral opvalt, is dat de sfeer in en rondom het veld nogal grimmig wordt. Laten we het er maar ophouden dat de tegenstander (spelers, leiders en enkele ouders) zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. Bij elke beslissing van de scheidsrechter wordt met woord en gebaar gereageerd. Deze zaken horen gewoon niet op een voetbalveld thuis en al zeker niet bij jeugdwedstrijden. Al met al gaan we met een 0-2 stand rusten wat dan wel weer terecht is gezien het spelbeeld.
In de 2e helft gaat het gelijk op en beide teams krijgen kansen. Dat het bij 0-2 blijft, is echt een wonder, want we krijgen nog enkele mooie kansen, alleen weten we helaas niet meer te scoren en zo eindigt deze laatste competitiethuiswedstrijd in een 0-2 nederlaag. Jammer mannen. Dan volgende week maar proberen om 3 punten te halen.
Spelers: Ingmar Vos, Mano vd Ley, Koen Bucholz, Josha Kuipers, Kian van Rijswijk, Glenn Lobregt, Joey Schalken, Mika Timmermans, Cees Dekker, Noah Timmermans, Stefan Bouman (afwezig tegen Vlijmen), Mathijs Strijbis (afwezig tegen Kerkwijk), Jens Vos en Tom Branderhorst.
Mayco van Bergeijk bedankt dat je de afgelopen 4 thuiswedstrijden wilde vlaggen. Nogmaals bedankt.
Groeten Gerben

BLC JO15-2 – NOAD’32 JO15-1: 0-7 (RUSTSTAND: 0-4)
MOOIE OVERWINNING JO15-1 IN AFSLUITER VAN HET SEIZOEN
Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit in ‘s-Hertogenbosch tegen BLC JO15-2, die op de laatste plaats staan, dus lag er een overwinning in het verschiet. En als je de uitslag al ziet was het vandaag een makkelijke overwinning. En ja wat kan je van deze wedstrijd zeggen? Eigenlijk niet veel. Het warme weer met af en toe een stevig briesje wind, een matig veld en fases van zeer matig voetbal levert geen hogere uitslag op. Tel daarbij op als we de bal meer overspelen (zelfzuchtigheid) in scoringspositie er nog meer hadden kunnen maken. Helaas gebeurt dat niet, maar uiteindelijk winnen we met 0-7 (ondanks dat op Voetbal.nl 0-9 staat). Met mooie assists, individuele acties weten Stefan 2x, Mika, Joey, Tom, Glenn en penaltyspecialist Ingmar te scoren.
Wie deden ermee? Ingmar Vos, Cees Dekker, Koen Buchholz, Josha Kuipers, Kian van Rijswijk, Jens Vos, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Stefan Bouman, Joey Schalken, Noah Timmermans, Mathijs Strijbis en Glenn Lobregt. Mano vd Ley afgemeld ( vakantie).
Jan Dekker bedankt voor het vlaggen van alle uitwedstrijden.
Zaterdag spelen we de Aalburg Cup bij Wilhelmina`26. Aanwezig bij Wilhelmina om 08.45 uur.
Gr Gerben.

NOAD’32 JO15-1 – RKDVC JO15-1: 5-1 (RUSTSTAND: 3-0)    15-04-2017 
OPNIEUW OVERWINNING VAN STERK SPELEND JO15-1
Vandaag thuis tegen RKDVC JO15-3. Uit verspeelden we in de laatste 5 minuten een 3-1 voor-sprong, zodat we met een puntje naar huis gingen. Vandaag erop gebrand om 3 punten in Wijk te laten. Iedereen was aanwezig. Ingmar Vos, Noah Timmermans, Joey Schalken, Jens Vos, Mathijs Strijbis, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Kian van Rijswijk, Cees Dekker en Josha Kuipers. Jan Dekker bedankt voor het fluiten en wederom Mayco van Bergeijk bedankt voor het vlaggen.
Vandaag een kort verslag, want het was een wedstrijd die qua veldoverwicht en kansen minimaal in de dubbele cijfers had moeten staan. Helaas missen we vandaag teveel kansen. Daarentegen was het veldspel goed en hebben we laten zien dat we echt wel een balletje kunnen trappen. Na een 3-0 voorsprong in de rust winnen we uiteindelijk met 5-1. Doelpuntenmakers vandaag Stefan 2x, Mika en Tom beide 1x en een eigen doelpunt van de tegenstander. Mannen ga zo door. Zaterdag spelen we thuis vriendschappelijk tegen vv Kerkwijk JO15-1. Aanvang 09:45 uur; aanwezig 09:00 uur. Wasbeurt Ouders Stefan.
Groeten Gerben

RKTVC JO15-2 – NOAD’32 JO15-1: 0-2 (RUSTSTAND: 0-1)   – 8-4-2017
GOED SPELEND JO15 WINT ZEER VERDIEND IN TIEL
Als je bij zondagsclubs speelt, is de kans vaak groot dat je wat later op de dag moet voetballen. Zo ook voor ons vandaag, want omstreeks 13:35/40 begint onze wedstrijd, omdat de scheidsrechter (alias Bas Nijhuis) nog wat pasjes moest controleren, die overigens perfect floot. (dan weer alias Jan Dekker). Met 12 spelers gaan we op stap richting Tiel, Glenn en Josha hadden zich afgemeld, zodat Ingmar Vos, Jens Vos, Noah Timmermans, Mika Timmermans, Mathijs Strijbis, Stefan Bouman, Kian van Rijswijk, Cees Dekker, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Joey Schalken en Tom Branderhorst diegenen zijn die op veld 3 (kunstgras) vandaag de strijders zijn.
De thuiswedstrijd had een 0-2 uitslag, dus waren we erop gebrand om dat recht te zetten. We beginnen, zoals de laatste weken, weer goed aan de wedstrijd en zijn beter dan de thuisclub. We stichten meer gevaar en krijgen enkele kansjes, maar moeten opletten voor de aanvallen van RKTVC. Vooral Kian had het moeilijk tegen zijn boomlange tegenstander, maar hij weerde zich kranig en beet als een pitbull in op zijn prooi, met als gevolg frustratie bij zijn tegenstander die daardoor eventjes wissel mocht staan. Daarbij was het grootste gevaar eventjes weg, zodat wij zeker de overhand kregen. De thuisclub krijgt even later de grootste kans om de score te openen, maar Ingmar weet met een mooie reflex de penalty te stoppen, klasse Ingmar. Dat is het teken voor het hele team om nog een tandje extra te zetten. Het was nu gewoon wachten wanneer we gaan scoren. En dat doen we ook nog eens op een fraaie manier. Mathijs komt van linksmidden naar binnen en ziet zijn afstandsschot op mooie wijze in de winkelhaak verdwijnen en dan staat het 0-1. Daar gaan we helaas ook mee rusten, want het enige wat er ontbreekt na een goede eerste helft van onze kant is dat we minimaal met 3 a 4 goals verschil de rust in moeten gaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat de thuisclub over een zeer goede keeper beschikte, die het ons de gehele wedstrijd zeer lastig maakte om te scoren.
In de 2e helft is het verschil nog groter. We spelen bij vlagen goed voetbal. Er wordt goed verdedigd en overgespeeld, er wordt geknokt voor en met elkaar en zijn eigenlijk heer en meester. Het is bijzonder leuk te zien hoe we vandaag voetballen en de manier waarop. Het lijkt erop dat bepaalde positiewisselingen vruchten afwerpt. En daar komt ook eigenlijk de 0-2 een beetje uit. Cees weet met een strakke bal ter hoogte van de middenlijn Noah te bereiken, die de bal goed afschermt en op het juiste moment de bal meegeeft aan de lopende Stefan. Stefan loopt langs de lijn op volle snelheid zijn tegenstander voorbij, trekt naar binnen en schiet met uiterste precisie de bal bij de 2e paal binnen. Een schitterende aanval met een mooie goal (0-2). Vooral de actie van Stefan is in mijn ogen fenomenaal. We gaan vrolijk verder en weten helaas niet de score uit te breiden. Uiteindelijk winnen we hier zeer verdiend en had de score eigenlijk hoger moeten uitvallen. Een groot compliment voor iedereen vandaag, een dikke voldoende. Allemaal klasse gespeeld. De laatste weken zijn we aardig bezig, we spelen redelijk, sprokkelen puntjes. Maar het belangrijkste nog: we zijn een team aan het worden, met daarbij het geloof komt terug. Weten wat je kunt als team. Klasse mannen ga zo door. Jan Dekker bedankt voor het assisteren in zowel coaching als vlaggen. 8 april zijn we vrij; lekker trainen deze week.
Groeten Gerben

NOAD’32 JO15-1 – OJC ROSMALEN JO15-6: 2-2 (RUSTSTAND: 1-1)     – 25.03.2017
OPNIEUW GELIJKSPEL VOOR JO15-1
Spelers: Ingmar Vos, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Kian van Rijswijk, Josha Kuipers, Stefan Bouman, Jens Vos, Tom Branderhorst, Glenn Lobregt, Noah Timmermans, Cees Dekker, Mathijs Strijbis en Joey Schalken, afgemeld Mika Timmermans.
Vanaf minuut 1 ging het vol gas bij beide teams. Tempo lag goed hoog en beide verdedigingen werden behoorlijk op de proef gesteld. Wat opviel is dat bij beide teams het ingooien niet zo goed ging. En daar had scheidsrechter Alex van Rosmalen alle recht toe. Helaas komen we halverwege 1e helft op achterstand, maar we rechten onze rug en na een goede pass van Glenn weet Stefan zich goed vrij te spelen en ziet zijn schot via binnenkant paal in het doel gaan 1-1.
De 2e helft is zowat nog spectaculairder. Naarmate de wedstrijd vordert, hoe hoger het tempo. Beide teams krijgen kansen waaronder o.a. Jens die de bal snoeihard op de paal schiet. Helaas komen we weer op achterstand. Na een lange uittrap van de keeper weet de spits van OJC wel raad mee, omringd door 3 verdedigers van onze kant weet hij alsnog te scoren en zo 1-2 te maken. Maar een minuut later is het al weer gelijk. Na goed overspelen gaat Jens aan de rechterkant ervandoor, zijn voorzet belandt op de lat en precies voor de voeten van Mathijs die ineens snoeihard uithaalt en zo 2-2 maakt. Beide teams weten niet meer te scoren, ondanks de nodige kansen en zo staat na 70 minuten een terecht gelijkspel op het bord.
Mannen, het was een mooie en goede wedstrijd van onze kant. Wederom Mayco van Bergeijk bedankt voor het vlaggen. Volgende week spelen we uit tegen RKTVC JO15-3; aanvang 13:30 uur, vertrek 12:15 uur, wasbeurt: Mathijs.
Groeten Gerben

VV BAARDWIJK JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 4-3 (RUSTSTAND: 2-1)    – 18-03-2017
NIPT VERLIES JO15 BIJ KOPLOPER NA MOOI EN SPANNEND GEVECHT
Vandaag reizen we af naar koploper Baardwijk JO15. In de thuiswedstrijd wisten we een gelijkspel uit het vuur te halen wat verdiend was en zelfs nog kans op meer. Benieuwd hoe het vandaag zou gaan? Joey was ziek. Dus met 13 man op stap.
Spelers vandaag.: Ingmar Vos, Cees Dekker, Koen Buchholz, Mano v.d. Ley, Josha Kuipers, Kian v Rijswijk, Jens Vos, Stefan Bouman, Tom Branderhorst, Noah Timmermans, Mathijs Strijbis, Mika Timmermans en Glenn Lobregt.
Opdracht voor vandaag was, knokken voor en met elkaar, dan komt het voetbal vanzelf. En dat was nu precies wat de mannen deden. We starten goed en doen niet onder voor de koploper. Baardwijk beschikt over een goed spitsenkoppel, waarbij Koen en Josha alle zeilen moeten bijzetten om te voorkomen dat ze scoren. Na een minuut of 20 lukt dat helaas ook. Met behulp van de scheidsrechter weet Baardwijk te scoren. In mijn ogen en gelukkig ook de meegereisde ouders niet op een faire manier. In een duel op de achterlijn bij de 5 meterlijn wordt Kian volop in de rug gelopen en vliegt door de lucht zo het veld uit. De voorzet die daarop volgt scoort de thuisclub. Uiteraard een overtreding, maar de scheidsrechter oordeelt tot ieders verbazing aan NOAD-zijde anders: schouderduw. Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.. Oké, het veld inlopen en met de leidsman een discussie aangaan en met woorden als `thuisfluiter` en `schandalig dit` is niet slim natuurlijk. Wat mij weer oplevert dat ik de rest v.d. wedstrijd achter de reclameborden mag vertoeven. Oja 1-0 dus. Dat is het sein voor de mannen om en stapje extra te doen. Ook een
VERVOLG VAN VV BAARDWIJK JO15-1 – NOAD’32 JO15-1
fase waar wij beter zijn dan de thuisclub. Dat resulteert gelijk al in een kans van Jens die de pech heeft dat de keeper de bal nog aan raakt. Even later wel raak. Mika wordt de diepte in gestuurd en scoort koel de 1-1. Een mooie boogbal van Jens belandt helaas op de lat. En waar wij niet scoren, doet helaas Baardwijk dat wel. Een mooie schuiver van buiten de zestien is Ingmar te machtig. 2-1 en daar gaan we ook mee rusten.
Zonder wissels gaan we de 2e helft in, Noah en Cees blijven met blessures achter. Ook hebben we spontaan een nieuw leidersduo langs de kant staan, die de honneurs van mij waarnemen. Michel Timmermans voor de coaching (was toevallig zijn stem kwijt na een avondje darten in Ahoy) en Wilko Bouman voor o.a., de wissels….. De 2e helft gaat het gelijk op en kun je niet zien wie nu bovenaan staan. Het enige verschil tussen de teams zit in de goede spits van Baardwijk. Want snel staat het 3-1.. we geven niet op en komen na een mooi een-tweetje terug tot 3-2, waarbij Jens de bal goed binnenschiet. In een hoog tempo zien we een mooie 2e helft waarbij we niet opgeven. We spelen goed, de inzet is geweldig en de 3-3 hangt in de lucht. We geven iets meer ruimte weg, omdat we minimaal met een puntje naar huis willen. Ook Baardwijk heeft dat in de gaten en wisselt gelijk en zet zijn 3 beste spelers er weer in waardoor ook de spits weer in het veld staat. En prompt staat het 4-2. Maar wij zijn NOAD dus gaan we door. Twee mooie acties van Jens aan de rechterkant leveren 2 dotten van kansen op. Eerst weet Mathijs na de voorzet van Jens helaas de lat te raken. Even later weet Mathijs wel te scoren en 4-3 op het bord te zetten. Dan volgen natuurlijk nog enkele spannende minuten en krijgen we nog enkele kansjes en waarbij we als we een beetje geluk hadden zomaar gelijk konden staan na o.a. een kopbal van Koen. In de allerlaatste seconden krijgen we nog een hoekschop mee en staan we gewoon met 11 man in de zestien van Baardwijk. De alles of niets poging brengt ons helaas niet de gelijkmaker op.
Mannen, helaas hebben we geen puntje kunnen halen hier, maar jullie hebben fantastisch gevoetbald en allemaal super hard gewerkt en je ziet het, met elkaar kunnen we veel. Wij (ouders/supporters) zijn trots op jullie. Wat mij betreft sorry dat ik jullie in de steek gelaten heb na die ietwat domme actie van mij. Michel en Wilko bedankt dat jullie spontaan mee hebben geholpen en grensrechter/verzorger Jan Dekker wederom bedankt voor woensdag en vandaag. Zaterdag spelen we thuis tegen OJC Rosmalen.
Groeten Gerben

SPARTA’30 JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 3-2 (RUSTSTAND: 1-2) 04-02-17
NIPT VERLIES IN NUTTIG OEFENPARTIJ
Vandaag een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander Sparta’30 JO15-1 en op papier een mooie tegenstander die op dit moment op plaats 2 staan in een andere 3e klasse. En waar bij ons vooral 1e jaars en zelfs 2 die nog onder 13 mogen uitkomen, is het bij de tegenstander juist andersom, want met 3 dispensatiespelers en verder 2e jaars kon het weleens een zware kluif worden. Na een goede warming-up die Stefan prima leidt, staan we gemotiveerd aan de aftrap. Met de volgende opstelling beginnen we: op doel Ingmar Vos; rechtsback Josha Kuipers, centraal achterin Tom Branderhorst en Glenn Lobregt, linksback Kian van Rijswijk; op het middenveld van rechts naar links Noah Timmermans, Jens Vos, Stefan Bouman en Mathijs Strijbis; voorin staan Mika Timmermans en Joey Schalken. Reserve: Cees Dekker, Mano vd Ley en Koen Buchholz.
Fel en goed beginnen we aan de wedstrijd en weten mooie aanvallen te creëren. Helaas zonder resultaat. Vooral op het middenveld spelen we sterk en Mathijs weet aan de linkerkant regelmatig gevaarlijk te worden. Nadeel hiervan is dat hij zijn tegenstander regelmatig laat lopen zodat NOAD`s beste man vandaag continu tegen 2 man liep te voetballen. Klasse Kian, super gespeeld. Door een klein foutje achterin komt Sparta`30 op voorsprong, want daar waar wij alweer vooruitdenken, hebben we heel simpel balverlies en zijn we uitgespeeld met een dieptepass. Ingmar kansloos tegen de spits van Sparta 1-0.
Maar meteen nemen we weer het initiatief wat al snel leidt tot de gelijkmaker. Een voorzet van Mika wordt bij de 2e paal binnen gegleden door Joey (1-1). Kort erop komen we zelfs op voorsprong. Na goed storen van Joey belandt de bal bij Jens die vanaf 16 meter hard binnenkant paal binnenschiet (1-2). We blijven doorgaan en krijgen nog een paar kansen die we niet verzilveren, maar gaan wel dik verdiend met een 1-2 stand rusten. In de rust enkele wissels Cees, Mano en Koen komen er in voor Tom, Glenn en Joey.
Sparta komt nu fel uit het kleedlokaal en wij hebben daar even moeite mee. We krijgen wat kansen tegen, maar gelukkig geen goals. We krijgen snel weer wat vat op de wedstrijd en omdat het tempo vrij hoog ligt, komt er ook een zee van ruimte. Het wordt een mooie open wedstrijd en beide teams krijgen kansen. Sparta krijgt een beetje hulp van Ingmar, die een voorzet helaas niet klem heeft en weet de 2-2 te scoren. Snel daarna valt ook nog eens de 3-2 na weer een fout bij ons achterin. En dan is het oppassen geblazen natuurlijk, maar gelukkig rechten we onze rug en gaan we weer voetballen wat ook kansen oplevert. Eerst Mathijs die zijn afstandsschot tegen de paal ziet belanden. Even later ook Stefan die de bal op de paal ziet eindigen en bij Noah in de voeten komt, en ook Noah ziet zijn schot op het houtwerk alleen dit keer de lat. Toch 3x dicht bij een doelpunt. Halverwege nog een paar wissels. Kian en Mathijs eruit voor Glenn en Tom. Ondanks alle strijd weten we niets meer aan de stand te doen, zodat we hier helaas nipt verliezen. Een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest, gezien de verhoudingen. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd en dit kunnen we zeker meenemen naar volgende week.
Jan, wederom bedankt voor het vlaggen. Ouders bedankt voor het supporteren en rijden.
Deze week goed trainen zodat we de 2e competitiehelft kunnen laten zien dat ze nog niet van ons af zijn. Zaterdag spelen we thuis tegen RKDVC JO15-3. Succes.
Groeten Gerben