NOAD’32 JO15-1

NOAD’32 JO15-1 – SLEEUWIJK JO15-1: 2-2 (RUSTSTAND: 1-1) – 12/05/2018
DANKZIJ HARD WERKEN GELIJKSPEL BEHAALD
Vandaag tegen Sleeuwijk. Jan afwezig wegens begrafenis, nogmaals gecondoleerd. Wel de opstelling gemaakt en de nodige tips gegeven, dus daar kon het niet aan liggen haha. Wilko leider voor deze gelegenheid en Erik vlagger. Bij gebrek aan beter mocht ondergetekende voor scheidsrechter spelen. Na inleidend praatje en de opstelling aan de bak.
Het begin was veelbelovend. Fel aan de bal en drang naar voren. Tegenstander voetbalde ook lekker en kreeg ook kansen. Na een mooie aktie van Matthijs kwamen we verdiend op voorsprong. Toen hadden we kansen genoeg om de voorspong uit te breiden, maar dat wilde helaas niet lukken. Hoe langer de eerste helft vorderde des te rommeliger werd het spel. Teveel balverlies, onnodig snel weg knallen etc. Sleeuwijk werd sterker en onze verdediging kwam onder druk te staan. De spits van Sleeuwijk werd onhandig ten val gebracht in de zestienmeter en dit had een penalty tot gevolg. Ruststand bepaald op 1-1.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. We wisten elkaar slecht te vinden. Veel balverlies en weinig goede passes. Het spel golfde op en neer. Dan eenzelfde overtreding in de 16 meter, maar nu werd een speler van NOAD onderuit gehaald. Dit was de kans om alsnog op voorsprong te komen. Helaas werd deze gemist. Gelukkig niet veel later goed doorzetten van Stefan en alsnog de voorsprong. Dit had ons rustiger moeten laten spelen, maar dat wilde maar niet lukken. Tegen het eind van de wedstrijd maakte onze tegenstander helaas terecht de gelijkmaker. Natuurlijk hadden wij ook nog wat kansen, maar verder dan een kopbal op de lat kwamen we niet. Niet scherp genoeg, dus dat moet volgende week beter.
Pluspunt was dat Cees weer in het veld gestaan heeft. Hopelijk dan wat langer en zonder last. Dominik en Bram bedankt voor het invallen. Wilko en Erik voor de leiding.
Wie speelden mee: Ingmar Vos, Mano vd Leij, Julian Remmers, Cees Dekker, Koen Buchholz, Jens Vos, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Dylan van de Velden, Mathijs Strijbis, Dominik Biniak, Bram de Fijter en Noah Timmermans. Geblesseerd: Kian van Rijswijk en Joey Schalken
Eijmert
BIJ DEZE WILLEN WIJ HET EERSTE VAN HARTE FELICITEREN MET HET DIK VERDIENDE BEHAALDE KAMPIOENSCHAP. KLASSE !!!!!!!!

NOAD’32 JO15-1 – LRC JO15-1: 2-0 (RUSTSTAND: 0-0) – 28/04/2018
BEKERSPROOKJE JO15-1 DUURT VOORT NA WINST OP HOOFDKLASSER LRC
Op deze woensdagavond 25 april 2018 de kwartfinale van de SAMBA CUP. Met een matig windje en volop zon een prachtige avond voor een leuke wedstrijd lijkt me in het verschiet. Helaas was daar op dinsdag de afmelding van de geregelde scheidsrechter, omdat deze moest werken en aangezien er al veel mensen op vakantie zijn die ook wel eens helpen, was daar gelukkig toch weer Alex van Rosmalen die wel wilde fluiten. Vanwege de langdurige blessures van Cees en Kian en de voor de laatste keer afwezige Joey hebben we ook vandaag weer Josha, Quinten en Mika aan de groep kunnen toevoegen en hebben we toch dertien spelers. Dylan, afgelopen maandag afwezig vanwege ziekte, is wel zo goed als fit en we zullen kijken hoe het loopt. Gelukkig is de teamspirit van het begin van dit seizoen weer aan het terug komen, want zelfs onze keeper die op vakantie was, komt terug voor deze wedstrijd (Astrid en John bedankt voor het ophalen). Vanwege het mooie weer spelen we op het eerste veld wat net haalbaar moet zijn qua tijd. Ook aan de oproep in de Loods om met zoveel mogelijk ouders te komen supporteren is goed gehoor gegeven, want de opkomst is groot.
De opstelling waar we in starten is als volgt: Ingmar op doel, achterin Mano, Quinten, Koen en Josha. Het middenveld bestaat vandaag uit Julian, Glenn, Stefan en Dylan. Voorin beginnen we vandaag met Mathijs en Jens. Dit betekent dat Mika en Noah op de bank beginnen. De bedoeling is vandaag om met Quinten en Koen net als afgelopen zaterdag via de backs op te bouwen en zo met een overtal op het middenveld te komen. Als dit lukt, kunnen we zo onze twee spitsen bedienen en ondersteunen. We beginnen net als iedere weedstrijd sterk en de eerste kleine kansen zijn dan ook voor ons. Stefan, Mathijs en Jens worden echter net gestuit door een been van een verdediger of door de keeper. Na vijftien minuten neemt echter LRC steeds meer de overhand en moeten Julian, Glenn en Dylan alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Hoewel LRC meer de bal heeft, leidt dit nauwelijks tot gevaar voor ons doel. Eventuele kansen haalt men enkel en alleen uit een drietal corners welke echter door Ingmar vakkundig gepakt worden. Mano en Josha hebben hun handen vol, maar geven weinig tot geen ruimte weg aan de snelle buitenspelers. Lukt het ze toch, dan is daar ons slot op de deur Quinten die ook vandaag weer bijna foutloos de laatste man positie bezet. De spits hebben we de gehele eerste helft nauwelijks gezien wat betekent dat Koen hem zoals elke weer in zijn zak had zullen we maar zeggen.
Na 18 minuten valt Mathijs verkeerd op zijn arm en moet (gelukkig tijdelijk) gewisseld worden. Noah komt voor hem en vijf minuten later komt Mika voor Dylan die even wat vroeger gaat rusten. LRC blijft druk zetten maar de grootste kans is er voor ons als Glenn door de midden opstoomt, maar in plaats van zelf door te gaan Jens probeert te bereiken wat helaas mislukt. Tien minuten voor de rust wordt LRC al wat geïrriteerder, maar ongeschonden halen we de rust.
In de rust worden de afspraken opnieuw doorgenomen, zodat iedereen weet wat we van plan zijn. Er zal heel hard gewerkt moeten worden en mooi voetbal zal vandaag niet lukken en moeten we dus ook niet proberen. Dylan komt terug op de plek van Julian en Mathijs voorin op de plaats van Jens. We starten matig, maar ook LRC bakt er weinig van ondanks dat ze meer de bal hebben. In de 40e minuut vindt de aanvoerder het nodig om K..scheids te roepen en kan met geel tien minuten naar de kant. Dit is in de 2e klasse een normale regel, maar schijnbaar in de hoofdklasse niet? We worden wat sterker en als Mathijs over links doorbreekt, leidt dit tot een corner. Koen wordt samen met Glenn naar voor gestuurd en op het laatst ook Mika. Mathijs neemt de corner en de bal wordt bij de eerste paal weggewerkt, maar niet ver genoeg en daar staat Mika die in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnenschiet (1-0).
LRC wordt sterker en sterker, maar we geven nauwelijks iets weg. Wel is daar in de 53e minuut de rechtshalf (een dame) die opeens vrij opduikt voor Ingmar, maar deze weet ons vandaag weer overeind te houden en de voorsprong blijft staan. LRC blijft de arbitrage bekritiseren, wat weer leidt tot een gele kaart. In de 55e minuut komt Jens voor Noah en even later ook weer Julian voor de moe gestreden Dylan. In de 60e minuut een uitbraak over links waar Jens de zestien in duikt en wordt neergehaald. Strafschop en de kans de voorsprong te vergroten. Wederom zijn er allerlei verwensingen richting de scheidsrechter, maar hij laat het er maar bij nu. Stefan stapt achter de bal en schiet beheerst de 2-0 binnen. De laatste tien minuten zijn voor de vorm, aangezien het niveau dramatisch zakt. Er volgt nog één knal van LRC, maar deze belandt in het vangnet ver boven Ingmar. De scheidsrechter blaast voor het einde van de wedstrijd en de halve finale is behaald. Onverwacht maar, door hard werken wel verdiend. De grensrechter van LRC beaamt dat het tijd wordt dat een aantal jongens eens gaat voetballen in plaats van commentaar te geven aan het adres van een leidsman. De enige wijze opmerking om dat moment. Helaas zijn er na de wedstrijd nog zelfs doodsverwensingen aan het adres van de scheidsrechter, welke zelfs door neutrale toeschouwers zijn gehoord. Een schande voor het voetbal in het algemeen, maar nog erger vind ik dit als het vanuit jeugdelftallen komt. Emotie hoort bij voetbal, maar dit gaat nergens over. Felicitaties voor het team, want wederom door hard te werken een Hoofdklasser weten te verslaan is een prachtige prestatie. Daarnaast het nakomen van gemaakte afspraken in de rust wat ook geleid heeft tot dit resultaat, en zoals Hannibal Smith van The A-team zou zeggen: I LOVE IT WHEN A PLAN COMES TOGETHER.
In de halve finale wacht Kozakken Boys op 9 mei. Na de wedstrijd werd ik er door de ouders wel op geattendeerd dat ik nu ook moest wassen vanwege mijn uitspraak dat ik dat bij winst zou doen en dat het team bij verlies de “vuile” shirts zaterdag gewoon nog een keer aan moest doen. Alex, bedankt voor het fluiten en Eijmert bedankt voor het vlaggen.
Wie deden mee: Ingmar Vos, Mano van de Leij, Quinten Vos, Koen Bochholtz, Josha Kuipers, Julian Remmers, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Dylan van de Velden, Jens Vos, Mathijs Strijbis, Noah Timmermans, Mika Timmermans.
Jan Dekker

WOUDRICHEM JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 0-3 (RUSTSTAND: 0-2)
JO15-1 ZEGEVIERT VOLKOMEN TERECHT

Vandaag weer een wedstrijd tegen een koploper aangezien Woudrichem de nieuwe leider is in onze competitie. Na de dramatisch slechte wedstrijd van vorige week hebben we iets recht te zetten. Nog steeds zonder de geblesseerde Cees en Kian (die er wel bij zijn) met daarnaast Joey voor de laatste keer absent, reizen we af naar Woudrichem. We hebben wel de beschikking over een aantal
dispensatiespelers van de JO17 en zelf helpen we de JO15-2 door Mano en Julian af te staan. Het blijkt bij vertrek wel dat zowel JO15-2 als wij met elf spelers op pad gaan en dat dus iedereen aan de bak kan vandaag met het mooie weer.
We starten vandaag in de volgende 4-4-2 opstelling: Josha op rechts, Quinten laatste man, Koen voorstopper en Sem op linksachter. Het middenveld bestaat vandaag met op rechts Jens, Glenn controlerend, Stefan vrije rol en Dylan op links. De voorhoede net als vorige week met Noah in de spits en Mathijs vanaf links. We starten net als de laatste weken sterk en ook nu komen we snel op voorsprong na een goede voorzet van Mathijs op Jens die met een strak diagonaal schot de keeper kansloos laat. 2e minuut en 0-1. Helaas is net als de laatste weken dat we hierna in beginsel vergeten te gaan voetballen en Woudrichem krijgt meer en meer het overwicht op het middenveld. Vanwege het inschuiven van de voorstopper hebben ze de komende tien minuten veel de bal, maar tot kansen leidt het niet. Als ze niet in kunnen schuiven, omdat we wel goed knijpen, is daar een laatste man die alleen maar een lange bal kan hanteren en dat verontrust ons nauwelijks, omdat de verdediging goed staat.
In de 14e minuut een ingooi voor Woudrichem welke door de goede leidende scheidsrechter echter vanwege verkeerd ingooien aan ons wordt gegeven. Dylan gooit in, maar Noah verliest helaas het kopduel, maar de bal komt bij Sem die middels een lange pass over de verdediging Stefan alleen voor de keeper zet. Stefan rondt koel door de benen (koekoek) van de keeper af naar 0-2. Hierna gaan we wel beter voetballen en maken we mooie driehoekjes vanuit de verdediging, omdat we afgesproken hadden zo weinig mogelijk de lange bal te hanteren. Glenn weet alle ballen die door de midden gaan te blokkeren en daarom kan Woudrichem alleen maar met lange ballen werken die men via de spits richting ons doel in wil krijgen. Zoals altijd is daar echter Koen (altijd een 7) die de spits vakkundig uit de wedstrijd weet te spelen. Sem breekt regelmatig door via het midden waarna ze hem alleen maar via overtredingen kunnen stoppen. Dit is ook het geval in de 22e minuut als hij op 30 meter van het doel onreglementair gestopt wordt. Stefan achter de bal, maar de keeper stopt de stuitende bal in twee keer net voordat Noah toe kan slaan. In de 28e minuut een corner, maar Noah weet de bal net niet te raken. De laatste vijf minuten van de eerste helft probeert Woudrichem nog van alles, maar iedereen vervult zijn taak als afgesproken en we gaan met 0-2 de rust in. We zetten de puntjes op de i in de rust om er voor te zorgen dat Woudrichem niet opnieuw in de wedstrijd kan komen.
Geconcentreerd beginnen we aan de 2e helft wat leidt tot wat kleine kansjes. Woudrichem wordt weer wat sterker en een goede actie van de linksbuiten leidt tot een kans die ze op de paal schieten. Dit blijkt ook het enige wapenfeit deze wedstrijd, want voor de rest heeft Ingmar een rustige morgen. In de 51e minuut weer een aanval via Sem over links die de bal op Mathijs geeft en zijn voorzet wordt eerst gekeerd door de verdediging, maar dan staat daar Noah die beheerst binnen schiet. 0-3, wedstrijd gespeeld.
Als een echt goede ploeg spelen we verder en via goed combinatievoetbal creëren we nog enkele goede kansen, maar helaas weet de keeper nu wel de inzet van Jens en ook Mathijs te keren. De laatste grote kans is voor Noah na een werkelijk schitterende strakke streep van Mathijs over 30 meter, maar helaas schiet Noah tegen de keeper aan. Na 72 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde en als de rest van de uitslagen bekend is, blijkt dat we weer mee doen voor het kampioenschap. Quinten, Sem en Josha bedankt voor het meedoen en Cees en Gerben bedankt voor het vlaggen. Woensdag spelen we voor de kwartfinale van de Samba Cup en hierbij een extra oproep voor alle ouders om hun jongens te komen supporteren. Wie speelden mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Quinten Vos, Sem de Waal, Koen Buchholz, Jens Vos, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Dylan van de Velden, Mathijs Strijbis en Noah Timmermans.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – LRC JO15-2: 3-4 (14.04.2018)
NOAD’32 JO15-1 VERSPEELT 2-0 RUSTSTAND EN VERLIEST OOK HAAR HOOFD
Vandaag de wedstrijd tegen koploper LRC de ploeg, waar we destijds kampioen werden. Vandaag nog steeds zonder de geblesseerde Cees en Kian en Joey vanwege de straf thuis. Gelukkig konden Mika en Joshua ons vandaag helpen, omdat ze zelf vrij waren en hadden we dus toch twaalf man. Iedereen krijgt vanzelfsprekend een opdracht en we beginnen als volgt: Ingmar op het doel. Mano laatste man, Josha op rechts achterin, Koen voorstopper (deze keer niet vergeten) en Mika op links. Het middenveld met van rechts naar links; Jens, Stefan, Glenn en Dylan en voorin Noah in de spits en Mathijs linksvoor.
We beginnen volop de aanval en de eerste kans is ook deze keer weer gelijk raak. Stefan speelt in op Noah die direct Mathijs alleen voor de keeper zet en die op zijn beurt de bal netjes binnenschiet; 6e minuut 1-0. Helaas is het net als zoals de laatste weken steeds gebeurd, we komen voor en vergeten onze afspraken en daar mee door te gaan waar we goed in zijn. LRC neemt het heft in handen en komt regelmatig goed door. Gelukkig zijn daar telkens Josha, Koen en Mika die hun taak naar behoren uitvoeren. Mano heeft het hierdoor niet al te moeilijk en weet de enkele bal die tussendoor komt goed weg te werken. Helaas wordt het middenveld steeds overlopen. Hoewel Stefan sleurt en probeert te coachen, vinden ze telkens de vrije man die mee opkomt vanuit het centrum. Dylan werkt hard, maar kan het ook niet aangelopen krijgen vandaag. Er volgen enkele gevaarlijke momenten door een drietal corners, maar Ingmar pakt deze behoedzaam. In de 20e minuut echter eindelijk weer een goede aanval waarbij Noah over rechts opkomt en de bal goed voorzet, maar helaas zijn we net te laat. 22e minuut een bal van Dylan naar Mathijs die via een handsbal gestopt wordt op circa 20 meter van het doel aan de linkse kant. Stefan gaat achter de bal en hij mikt deze net op de paal. Gelukkig is daar de goed doorgelopen Noah die de 2-0 binnentikt. Ook nu gaan we weer niet beter spelen en LRC blijft het meeste de bal hebben. Het is alle zeilen bijzetten, maar we halen de rust met de 2-0 voorsprong.
De tweede helft beginnen we met Dylan (die een kwartier voor rust gewisseld was voor Julian) voor Noah voorin met als opdracht de bal te kaatsen waar mogelijk en zo de opkomende middenvelder in stelling te brengen. We zijn echter nog maar net bezig of een misrekening van Ingmar en het is al snel 2-1. Paar minuten later weer een bal binnendoor van LRC en de spits maakt een duikeling, terwijl Ingmar netjes de bal speelde en de scheidrechter geeft dan ook gewoon een hoekschop. In de 50e minuut is daar dan toch de 2-2 vanwege slecht verdedigen. Daarna volgen er nog grote kansen voor Glenn na een prachtige rush, maar helaas schiet hij over. Een prachtige actie van Jens schiet hij helaas op de keeper en zo blijft het gelijk. I de 55e minuut een vrije trap van Stefan welke door de keeper van LRC wordt gemist en door Mathijs wordt binnen getikt, 3-2. Een prachtige actie van Jens schiet hij helaas op de keeper en zo blijft het 3-2. Er volgt nog een kans voor Mathijs die na een goede voorzet van Jens keihard op de keeper schiet. Glenn probeert een goede voorzet van Stefan binnen te schieten, maar wordt vol op de kuit geraakt en blijft liggen. Helaas heeft de scheidsrechter dit niet gezien en dus geen strafschop. Daarna heeft het allemaal met voetbal weinig meer te maken. De rechtshalf van Glenn duwt hem en helaas duwt Glenn direct terug en kunnen beiden vertrekken met een gele kaart. Vijf minuten later een soortgelijk geval tussen de linkshalf van LRC en Noah en ook deze keer zijn we niet slim genoeg en kunnen beiden vertrekken met geel. Het is nog 9 tegen 9 nu. Omdat we zelf vergaten de wedstrijd in het slot te doen weet je dat dit op gaat breken. Dit dus ook vandaag, want na een ongelukkig actie van Mika die tegen zijn eigen arm schiet is het een strafschop. Helaas zijn de straffen van Glenn en de ander voorbij en kunnen ze gelijk het veld in, alleen het is hun rechtshalf die ook de strafschoppen neemt en nu dus net op tijd binnen de lijnen is en de 3-3 binnen schiet. Het geeft LRC vleugels en even later is daar dan ook nog in blessuretijd de 3-4. Jammer jongens, hard gewerkt, maar het zat er vandaag net niet in. De loting voor de Sambacup is inmiddels ook geweest en daarin spelen we tegen LRC JO15-1 thuis binnenkort. Eric wederom bedankt voor het vlaggen.
Wie deden er dus vandaag mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Mano van de Leij, Koen Buchholz, Mika Timmermans, Jens Vos, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Dylan van de Velden, Julian Remmers, Noah Timmermans en Mathijs Strijbis.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 NAAR KWARTFINALE SAMBA-CUP NA OVERWINNING OP HOOFDKLASSER UNITAS: 4-2 (RUSTSTAND: 2-0) – 31.03.2018
Een doordeweekse bekerwedstrijd is meestal leuk, maar vandaag vanwege de extreem koude weersomstandigheden geen pretje. Nadat het veld door de scheidsrechter en beide verenigingen goedgekeurd is, kan aan de warming-up begonnen worden. Vanwege de vele blessures vandaag wederom een andere samenstelling dan dat we eigenlijk willen, maar nood breekt wet. Afwezig door blessures zijn Cees, Koen en Noah. Hiervoor zijn uitgenodigd en gekomen Tom, Mika en Josha. Aangezien we tegen een hoofdklasser spelen is men blijkbaar extra gemotiveerd, want ze hebben er zin in.
De opstelling waar we in starten is als volgt: Ingmar op doel, achterin Mano, Tom, Kian en voorstopper Mika. Middenveld bestaat uit Julian, Glenn, Stefan en Dylan. Mathijs en Josha beginnen op de bank. Voorin beginnen we vandaag met Joey en Jens. De bedoeling is om met Tom en Mika van achteruit op te bouwen en zo de druk via het middenveld op te voeren. We starten sterk en de eerste kans is ook voor ons, maar wordt door Joey net naast geschoten. Daarna blijkt toch wel dat we tegen een hoofdklasser spelen aangezien we het moeilijk hebben. Duidelijk is dat er vanavond hard gewerkt zal moeten worden om een goed resultaat neer te zetten. Hoewel we met vier middenvelders spelen, moet ook Stefan, eigenlijk ons aanspeelpunt en vrije man, alle zeilen bijzetten en veel mee verdedigen. In de 12e minuut is daar een slechte uittrap van de keeper en Joey pikt op en rond beheerst af (1-0). Cadeautjes moet je namelijk altijd uitpakken leren we op de training. Op dat moment eigenlijk niet eens onverdiend, want we hebben nog geen kans weggegeven.
Unitas wordt sterker en sterker en omdat we niet overlopen willen worden, gaan we tijdelijk wat mensen even rust geven. Mathijs komt voor Joey en Josha voor Kian. Het wordt een echte bekerwedstrijd, waarbij wij als underdog keihard moeten werken op een kletsnat veld en in een ijzige wind. Onze achterhoede staat zijn mannetje en hoewel Mika handen en voeten nodig heeft om zijn tegenstander in bedwang te houden, gaat het hem goed af. Gaat de lange spits er toch langs, dan is daar Tom als een rustige ausputzer. Ook Mano heeft elke bal die op de linksbuiten gegeven wordt en gaat hij er bijna langs, dan is daar altijd zijn grote teen die dan maar een corner geeft. Helaas lopen we teveel uit positie wat er toe leidt dat we allemaal over het veld dwalen en zodoende onze tegenstander te veel ruimte geven. Gelukkig doen ze er weinig tot niets mee en komt er een keer een bal richting doel dan is daar Ingmar. In de 28e minuut is daar ineens weer een goede aanval van onze jongens over links, waarbij Jens de bal strak voorzet en die door Mathijs goed wordt aangenomen maar door het natte veld helaas niet gekaatst kan worden op de aankomende Stefan. De bal blijft echter liggen en uit de draai schiet Mathijs met links onhoudbaar binnen. 2-0. Hoewel geflatteerd op dat moment mag dit de pret niet drukken en we gaan goedgemutst de rust in.
In de rust blijkt dat Josha geblesseerd is aan zijn hand en niet meer verder kan. We gaan dus met 12 man verder en het wordt alleen maar kouder. Julian blijft even rusten en we noteren de 43e minuut als na een grove fout achterin op rechts de spits de zestien in gaat en helaas door Mika wordt onderuit gehaald. Strafschop. Deze wordt onhoudbaar gescoord en het is 2-1. Hoewel we in het verleden van slag zouden zijn, is dit vandaag dus niet het geval. We pakken de draad weer op en gaan wederom de strijd aan op het middenveld. Na een splijtende pass op Joey van Glenn kan deze weer alleen op de keeper af en maakt ook nu weer beheerst de goal (3-1). Het zijn echter nog twintig minuten en Unitas gaat weer op jacht naar de aansluitingstreffer. Van de 50e tot de 60e minuut stapelen de kansen (ik telde er minstens 8) voor Unitas zich op, maar telkenmale is daar onze man van de wedstrijd vandaag, Ingmar, die alles tegenhoudt. Op dat moment is hij onpasseerbaar voor onze tegenstander. In de 61e minuut is daar dan de bevrijding voor ons als Mathijs over rechts doorbreekt en de 4-1 binnen weet te schieten. De wedstrijd lijkt beslist, maar Unitas geeft nog niet op. Een aanval over links in de 64e minuut leidt tot de 4-2 als de linksbuiten binnendoor de zestien ingaat en Mika met een laatste krachtinspanning de bal weg wil glijden. Hij belandt helaas aan de verkeerde kant van de paal voor ons. Wat volgt zijn nog een aantal koude en natte minuten, maar we geven niets meer weg en als de scheidsrechter voor het einde blaast is iedereen blij dat hij naar binnen kan. De complimenten van de trainer van Unitas zijn voor onze jongens die bewezen hebben dat door hard werken je veel tegenstanders kunt overwinnen. Rest mij nog Eijmert te bedanken voor het vlaggen en Siegfried voor de uitstekende leiding op deze natte koude avond.
Wie deden er mee: Ingmar Vos, Mano van de Leij, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Kian van Rijswijk, Dylan van de Velden, Stefan Bouman, Julian Remmers, Glenn Lobregt, Jens Vos, Mathijs Strijbis, Joey Schalken, Josha Kuipers.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 MET HANGEN EN WURGEN NAAR OVERWINNING OP SC EVERSTEIN: 2-1 (RUSTSTAND: 1-0)
Vandaag de tweede competitiewedstrijd tegen een bekende uit de najaarscompetitie. Toen een lastige wedstrijd die we met enig fortuin winnend afsloten. De voorbespreking begint met zeven fitte spelers. Cees en Koen zijn er vanwege blessures nog niet bij en Glenn is een dagje weg. Aangezien er vier met de JO15-2 meedoen en er nog twee van de dispensatie-spelers terug moeten komen van de JO17-1 een klein groepje dus. De opstelling wordt gemaakt en we starten als volgt: Ingmar op doel, Tom laatste man, Mano op rechts, Bram voorstopper en Kian op rechts. Het middenveld wordt vandaag bemand door Julian en Dylan op rechts en links verdedigend en Stefan in de midden. De voorhoede bestaat vandaag uit Jens, Joey en Mathijs. Noah start samen met Joshua op de bank. De wedstrijd staat op punt van beginnen, maar de laatste twee zijn nog niet klaar met hun eigen wedstrijd en de opstelling wordt snel aangepast. Stefan tijdelijk laatste man, Jens op de midden en Noah rechtsbuiten. We starten zoals afgesproken sterk, wat leidt tot een enorme kans voor Joey, maar hij weet hem net niet te aan de juiste kant van de paal te krijgen. Daarna wordt het een strijd die veelal leidt tot balverlies bij ons en een sterker spelend SC Everstein dat echter niet tot echte kansen komt. Gelukkig zijn daar Tom en Josha en kan er gewisseld worden. Tom komt voor Jens, zodat Stefan terug naar het midden kan.
Na 22 minuten een uitval van JO15-1 via Joey die nu wel koelbloedig het net weet te vinden. 1-0. Niet terecht, maar wat maakt het uit. Hierna gaan we iets beter voetballen, maar kansen komen er niet. Ook SC Everstein heeft geen enkele echte kans en de wedstrijd kabbelt voort naar de rust.
In de rust komt Josha voor Kian die het lastig had tegen de grote snelle buitenspeler, maar desondanks zijn mannetje weer stond. Echter we gaan geen onnodige risico’s nemen. Jens komt voor Dylan die moe gestreden even gaat rusten. Bram weet de spits in de 2e helft zo te bespelen dat hij bijna geen kans heeft. Als hij er wel een keer doorgaat is daar altijd nog Tom. Op rechts weet Mano keer op keer voor zijn man te komen zodat deze geen enkele kans heeft vandaag. Het middenveld heeft het zwaar. Continue schuift of de laatste man of de voorstopper in zodat we dus een mannetje tekort hebben. Julian en Jens blijven werken maar worden ook moe. De spitsen die mee moeten verdedigen lopen ook op hun tandvlees inmiddels maar we blijven als team doorgaan.
In de 56e minuut is daar weer een uitval van onze jongens over rechts waarbij Joey wederom koelbloedig afrond. De training werpt in deze toch zijn vruchten af. Daarna is het hangen wurgen en kunnen we alleen maar verdedigen. Dit leidt tot corners en schoten van afstand welke of hoog over vliegen of wel eenvoudig door Ingmar gestopt kunnen worden. Dylan komt nog voor Noah die totaal op is en weer last van de rug kreeg. In de derde minuut van de blessuretijd is daar dan toch helaas de 2-1 na een afgeslagen corner welke terug voorgezet wordt in de zestien, geblokt wordt maar dan voor de voeten komt van een vrijstaande middenvelder van SC Everstein welke onhoudbaar binnenschiet. De scheidsrechter fluit voor het einde en de punten, hoewel onverdiend, zijn binnen. Aangezien vandaag zowel JO15-2, JO17-1 en wij dus gewonnen hebben kunnen we spreken van een collectieve verenigingsoverwinning aangezien we elkaar toch goed geholpen hebben. Het bestuur, de TC en alle trainers en leiders kunnen hier trots op zijn. Dit is een voorbeeld voor de club. Rest mij nog Cees, ondanks zijn blessure, te bedanken voor het vlaggen, Tom, Josha en Bram voor het meedoen en te vertellen wie er mee deden: Ingmar Vos, Tom Branderhorst, Bram de Fijter, Mano van de Leij, Kian van Rijswijk, Dylan van de Velden, Stefan Bouman, Julian Remmers, Jens Vos, Mathijs Strijbis, Joey Schalken, Noah Timmermans en Josha Kuipers.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – VVAC JO15-1: 4-2 – 10/03/2018
GEFLATTEERDE ZEGE JO15-1 DOOR 20 MINUTEN GOED VOETBAL
Vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd na de winterstop in de tweede seizoenshelft tegen VVAC. Een tegenstander die we voor de aanvang van de eerste helft van de competitie in de beker ook al tegen kwamen. Destijds wonnen we met 5-0 van een ploeg die in opbouw was en alles voetballend wilden oplossen, maar toen niet opgewassen tegen onze fysieke kracht. Met Kian weer terug van een blessure na 6 weken, maar Cees nog steeds geblesseerd en daarbij de afmelding van Mathijs die maandag op de training geblesseerd was geraakt, hebben we eigenlijk maar 11 spelers. Gelukkig was Tom al gevraagd om de vrijgevallen plaats in de achterhoede bij afwezigheid van Cees in te vullen. Na eerst op de foto te zijn geweest voor de EMTE-plaatsjes-actie komt de trainer/leider van JO15-2 vragen om een speler, omdat bij hem de 11e man vlak voor vertrek afmeldt. Na overleg met Kian besluiten we dat hij meegaat om JO15-2 te helpen met de gedachte in het achterhoofd dat de belasting na zijn blessure niet onnodig op de proef wordt gesteld. Zo gezegd zo gedaan. We beginnen onze wedstrijd dus met slechts 11 spelers in de volgende opstelling: Ingmar in het doel, Tom laatste man, Mano op rechts, Koen voorstopper en Glenn met een op links. Het middenveld bestaat in de eerste helft van links naar recht uit Dylan, Stefan, Julian en Jens. Blijven voorin over de laatste twee beschikbare spelers Joey en Noah. We starten zoals afgesproken sterk wat leidt tot 4! enorme kansen, die helaas niet verzilverd worden. Twee keer Joey waarbij de eerste net voorlangs geschoten wordt en de tweede keihard op de pal uiteenspat. Daarna Jens die geplaatst schiet, maar ook naast de verkeerde kant van de paal. De mooiste is wel een verre uittrap van Ingmar over links welke door Glenn wordt opgepikt, strak wordt voor gezet, maar helaas door Joey net naast wordt gekopt. Daarna vervallen we in slecht overspelen, niet vrijlopen en slecht verdedigen. Dan is daar in de 12e minuut ineens een splijtede pass van Stefan op de links vrijstaande Noah. Deze kapt zijn directe tegenstander slim uit en wacht precies lang genoeg voordat hij de bal beheerst in de lange hoek plaatst. 1-0. Helaas is dit ook het sein dat er nog minder goed gaat bij ons. VVAC neemt het heft in handen en krijgt ook kleine kansjes, welke echter door onze goed staande verdediging onschadelijk gemaakt worden en in het laatste geval als een bal er tussendoor gaat via onze keeper Ingmar. Omdat het middenveld niet goed staat, dient Stefan teveel zaken op te lossen en komt totaal niet aan voetballen toe. Ondanks het weinige balbezit gaan we met 1-0 voor de rust in. Het is erg stil in de kleedkamer als Ans de koffie komt brengen en dit vindt ze erg vreemd. Nu is dat bij ons normaal, Ans en zeker als we onze taken niet naar behoren uit voeren. Stefan geeft aan dat hij het niet aangelopen krijgt en na enige uitleg besluiten we dan ook de opstelling enigszins te wijzigen en verder te gaan in 4-3-3 met Jens als rechtsbuiten en Julian op half. Iedereen weet dat de schouders eronder moeten en we een ruime 35 minuten er tegen aan moeten. Weer beginnen we voortvarend en na 4 minuten in de 2e helft is daar al de 2-0 van Joey. Dit zou het sein moeten zijn om de zaak nu af te maken, maar helaas is het tegendeel het geval. VVAC wordt beter en beter en wint alle duels. Hoewel Julian en Dylan zich proberen op te richten, gaat het met horten en stoten. In de 50e minuut een corner voor VVAC en omdat er niemand op let, is daar de vrijstaande nummer 10 die ongehinderd de 2-1 binnenschiet. We zijn volledig de weg kwijt en een schot van afstand wat door Ingmar niet vastgehouden kan worden, wordt in de 56e minuut tot de 2-2 gebracht. Het wordt langs de lijn billenknijpen en we hopen dan toch maar dat ene punt over de streep te trekken. Er komt een aanval over links waarbij de linksbuiten om Koen probeert heen te gaan. We weten dat Koen bijna altijd elk duel weet te winnen en nu dus ook, echter komt Koen ongelukkig ten val. Hij klaagt over zijn knie en arm, maar speelt de wedstrijd zonder blessurebehandeling gewoon uit. Na later blijkt met een gebroken pols! KOEN je bent een bikkel. Dan is daar een actie van de spits van VVAC in de 64e minuut welke eigenlijk al door iedereen, zelfs de goed leidende scheidsrechter, al geteld wordt met een zoals de Duisters zeggen: “GLANSPARADE” door Ingmar verijdeld. Wat volgt is een uitbraak van JO15-1 over links via Noah welke wordt voor gezet en door Jens met enig fortuin wordt breed gelegd op Stefan die beheerst binnen schiet. 3-2 voor ons, niet verdiend op dat moment, maar wat maakt het uit. Nog 6 minuten standhouden is de opdracht en nu begint ons middenveld alle ballen af te pakken en winnen Dylan en Julian weer elk duel zoals we ze kennen. Daarnaast zijn daar Koen, Mano en Glenn die elk duel blijven winnen. Tevens is Tom tot twee keer toe een echte laatste man die de doorgeschoten ballen oppikt en direct juist weet in te passen. Een pass van Stefan op Joey zou de genadeklap moeten brengen, omdat Joey heel snel door de defensie van VVAC heen slalomt, echter de bal net naast het doel schiet. Een minuut later een uitbraak over rechts via Jens die behendig twee spelers uitkapt voorzet en daar is Noah, met rugpijn, voor de bevrijdende 4-2. De scheidsrechter fluit na 2 minuten extra blessuretijd voor het einde en de punten zijn binnen. Zoals reeds vermeld Koen dus een gebroken pols waardoor we hem de komende 3 weken zullen moeten missen. Daarnaast brak de laatste man van JO15-2 zijn pink en is dus ook voorlopig uitgeschakeld. Dit betekent, spelers van JO15-2, JO15-1 en de jonge spelers van JO17-1, dat we elkaar de komende weken nog meer zullen moeten helpen en wellicht meerdere wedstrijden op één dag moeten spelen. Net als het bestuur, de TC en alle trainers en leiders reken ik op jullie medewerking. Zeg dus niet te eenvoudig af, maar help je team en dus de club. Rest mij nog Eijmert te bedanken voor het  vlaggen, Tom voor het meedoen en te vertellen wie er mee deden: Ingmar Vos, Tom Branderhorst, Mano van de Leij, Koen Buchholz, Glenn Lobregt, Dylan van de Velden, Stefan Bouman, Julian Remmers, Jens Vos, Joey Schalken en Noah Timmermans.
Jan Dekker

RKSV RCD JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 2-1 – 16.12.2017
BEKERAVONTUUR VOOR INSPIRATIELOOS JO15-1 VOORBIJ
Vandaag vertrokken we zonder Julian, die door griep geveld was, maar met een extra opgetrom-melde wissel, genaamd Bram de Fijter, naar Dordrecht. Een onbekende tegenstander in de kwartfinale van de beker die wel een tweede plaats bezet in een andere 2e klasse en met 44 goals voor in 9 wedstrijden, dus schijnbaar gemakkelijk tot scoren komt.
We begonnen in een 4-4-2 opstelling met Ingmar, Mano, Cees, Koen en Glenn achterin. Het middenveld bestond uit Jens, Mathijs, Stefan en Kian en voorin zouden Joey en Noah vandaag de honneurs waarnemen. Op de bank Dylan en de zoals reeds eerder vermelde Bram.
We begonnen wat onwennig en RKsv RDC bleek een behoorlijk voetballende ploeg te zijn. Het spel golfde wat op en neer zonder noemenswaardige kansen. RDC had wel de overhand op het middenveld wat er voor zorgde dat Stefan regelmatig teveel moest meeverdedigen en we dus niet echt in ons spel kwamen. Mano had zijn handen vol aan een sterke linksbuiten welke ook slim (of gemeen) continue de weg vrij maakte voor zichzelf door het shirtje van Mano op sterkte te testen. Koen was als vanouds en de spits had geen schijn van kans. Alle ballen die doorschoten op het kunstgras waren voor Cees die ze of naar voren schoot en anders zonder risico over de achterlijn liet lopen. Glenn speelde slim als linksback, maar kon helaas niet opstomen oer links vanwege de snelheid van deze rechtsbuiten en we de nul wilde koesteren. Jens en Mathijs hadden het lastig, omdat ze continue op hun hoede moesten zijn voor snelle aanvallen door het midden. Na 20 minuten was toch de eerste grote kans voor ons, maar Joey kreeg de bal door het veld niet goed mee en wat restte was een corner. Een minuut later een pass op Noah, maar ook hij kreeg de bal niet tegen de touwen, maar raakte de buitenkant van de paal. Even later eindelijk een goede actie over rechts met een voorzet van Jens die door Noah goed werd in geschoten, een topredding van de keeper zorgde voor een corner in plaats van een doelpunt. Daarna ging alles fout wat maar fout kon gaan. Inworpen gaven we direct aan de tegenstander. Inpassen over tien meter mislukte gewoon en omdat we niet vrijliepen, leverden we elke bal dan ook in. Na 26 minuten een aanval over links van RCD welke goed werd voorgezet, maar het schot werd door Ingmar knap gepareerd. Drie minuten later weer een voorzet vanaf links die prachtig werd ingekopt, maar weer was daar Ingmar die de bal over de lat tikte. Met 0-0 gingen we de rust in.
Na rust een sterker RCD welke hun beste speler inbracht, die vanwege niet trainen op de bank moest beginnen???  Deze speler blijkt toch wel het verschil te maken bij RCD, want hij is sterk, groot en slim. In de 39e minuut een uitval over rechts met een pass op Joey die de verdediging eruit loopt en beheerst de 0-1 aantekent. Dit zou het sein moeten zijn om beter te gaan voetallen maar niets is minder waar. We kunnen geen bal kwijt, omdat niemand aanspeelbaar is of wil zijn. In de 44e minuut een pass over onze linkerkant waar Koen door de tegenstander wordt weggeduwd waar niet voor gefloten wordt, maar alsnog de bal weet te blokken waardoor het een corner wordt. Helaas wordt de corner niet goed weggewerkt en kan men ongehinderd de 1-1 binnenschieten. Hoewel verdiend, niet prettig als men door een fout van de scheidsrechter een doelpunt om de oren krijgt. We wisselen Kian voor Bram en Dylan voor Noah. RCD blijft de ploeg met het meeste balbezit, maar tot grote kansen komen ze niet. Wij komen er echter ook maar sporadisch uit en als we dan wel een goed overspelen, worden we door de grensrechter afgevlagd voor buitenspel wat het 1 keer zeker niet was. De wedstrijd loopt op zijn eind en daar is dan toch de 2-1 na een aanval van RCD over links die wordt voorgezet en bij de tweede paal binnengeschoten. Met nog 4 minuten te gaan is het helaas voorbij en kunnen we ons op gaan maken voor de voorjaarscompetitie. Duidelijk is wel dat wanneer we niet trainen we ook niet klaar zijn voor een wedstrijd.
Zaterdag is er de clubdag met zaalvoetbal in het soccerhome en voor iedereen alvast fijne feestdagen en een sportief 2018.
Gerben wederom dank voor het vlaggen en alle ouders voor het rijden en komen kijken.
Wie speelden mee: Ingmar Vos, Mano v.d. Leij, Koen Buchholz, Cees Dekker, Glenn Lobregt, Jens Vos, Stefan Bouman, Mathijs Strijbis, Kian van Rijswijk, Joey Schalken, Noah Timmermans, Dylan v.d. Velden en Bram de Fijter.
Jan Dekker

LRC JO15-2 – NOAD’32 JO15-1: (RUSTSTAND: 0-2) – 02.12.2017
SNELLE VOORSPRONG PLAVEIT WEG NAAR KAMPIOENSCHAP JO15-1
Met een compleet fitte selectie op weg naar Leerdam voor de laatste wedstrijd van de najaars-competitie tegen LRC JO15-2. Hoewel we slechts een keer getraind hebben deze week vanwege de gesteldheid van het terrein is iedereen er vol van overtuigd dat we vandaag alles moeten geven om ook kampioen te worden. LRC is namelijk al vier wedstrijden ongeslagen en heeft de weg naar boven ingezet met twee gelijke spelen en twee overwinningen.
De opstelling is vandaag iets aangepast naar aanleiding van de wedstrijdverslagen op de site van LRC. “Beter goed voorbereid dan achteraf spijt”. De opstelling starten we zoals bijna altijd in een 4-4-2 formatie. De volgende spelers zullen starten; Ingmar op het doel, Mano op rechts, Koen voorstopper, Cees laatste man en Glenn start vandaag op links. Het middenveld wordt vandaag bevolkt door Jens, Julian, Stefan en Mathijs. Voorin mogen Joey en Noah ook vandaag weer hun kunstjes vertonen. De wissels van vandaag zijn Dylan en Kian, maar men weet dat deze klaar zijn om direct, wanneer nodig, een vrijgevallen plaats in te nemen.
We starten zoals afgesproken fel om de tegenstander te laten zien dat wij niet voor niets ongeslagen bovenaan staan en vandaag echt kampioen willen worden. Dit zorgt er voor dat we binnen 4 minuten al op 0-1 komen na een goede actie over rechts van Jens die voorzet en waarbij Noah het laatste tikje geeft. Een goed begin, maar hierna heeft toch LRC het betere van het spel, aangezien wij slordig zijn met inspelen en verkeerde keuzes maken, maar omdat de verdediging ook vandaag weer staat als een huis leidt dit niet tot kansen voor de tegenpartij.
Hierna beginnen we toch echt weer de draad op te pakken en hebben ook het betere van het spel. Duels worden gewonnen en we krijgen (grote) kansen, echter of we zijn niet zorgvuldig, of de keeper ligt in de weg of de paal houdt ons af van de op dat moment welverdiende 2-0. Stefan heeft het lastig op het middenveld, want hij wil, zoals altijd, de kar trekken, alle duels winnen en zelf alle fouten van een ander oplossen. In de 23e minuut weet hij zich echter goed vrij te draaien, geeft een splijtende pass op Jens, maar deze knalt helaas net naast. Ook Julian voert zijn taak vandaag weer met veel bravoure uit en weet elke aanval van LRC via het middenveld te ontregelen. Daarnaast strooit hij met juiste passes richting onze buitenspelers. Dan een uittrap van de keeper, welke door Noah opgepikt wordt en wat dan eindelijk wel leidt tot de 2-0 door diezelfde de Noah in de 26e minuut. Deze vraagt ook gelijk om een wissel, maar heeft zelfs de kans om zijn hattrick te voltooien na een goede voorzet vanaf rechts, maar hij kopt hem helaas net over.
Dylan komt de laatste acht minuten voor de rust voor Noah en krijgt als opdracht te storen in de opbouw als linksbuiten. Er gebeurt niet veel meer en we gaan met een 2-0 voorsprong de rust in.
De puntjes worden nog even op de i gezet in de rust. Kian wordt naar buiten gestuurd voor de warming-up en komt er in voor Joey, die wat last heeft van zijn enkel. De aanpassingen in de opstelling zijn klein maar noodzakelijk, Glenn schuift door op de sterke rechtshalf van LRC en Kian komt op zijn eigen vertrouwde plek rechtsachter te staan. De opdracht is om ook nu weer fel te starten en de tegenstander vast te zetten aangezien we er nog niet zijn. Dit was schijnbaar niet tegen dovemans oren gezegd, want enkele ouders zullen de 3-0 gemist hebben, daarom hier nog even het verloop: de aftrap van Mathijs is op Stefan, die geeft een lange bal op de weggestuurde Jens op rechts, deze zet strak voor en met een SUBLIEM overstapje van Dylan wordt Glenn in positie gebracht die werkelijk schitterend de bal in de linkerbenedenhoek schiet en zorgt voor    3-0. Wedstrijd beslist, maar LRC blijft ondanks deze tegenslag op zoek naar een eretreffer. Helaas treffen ze vandaag een NOAD met een keeper genaamd Ingmar, die geen zin heeft een bal uit het doel te rapen en alle schoten klemvast tegenhoudt. Daarnaast zijn daar de mandekkers Mano, Koen en Kian die echt elk duel willen winnen en de tegenstanders tot wanhoop drijven, want ze komen er niet aan te pas. Het spel golft op en neer en we komen er regelmatig goed doorheen maar door het ongelijke veld komt Mathijs net elke keer een paar meter tekort om af te kunnen ronden, doordat de bal net verkeerd stuitert. Een kwartier voor tijd komt Joey voor Mathijs en ook hij heeft schijnbaar veel last van het veld waardoor de nekslag met een extra doelpunt uitblijft. Na 60 minuten is daar dan wel een pegel van de rechtshalf van LRC die door Cees met het hoofd onschadelijk wordt gemaakt, echter Cees gaat wel neer. Lichte paniek bij de leiding, maar gelukkig blijft het bij een beetje hoofdpijn en kan hij verder.
In de 63e minuut is daar dan toch de welverdiende 4-0 en kers op de taart. Een pass van Stefan op Joey die twee verdedigers te kijk zet en zo ook zorgt voor zijn bijdrage in de eindstand van deze kampioenswedstrijd. Noah komt nog voor de moegestreden Dylan, maar de laatste pogingen van LRC worden door Cees over de heg gerost. Het lijkt wel een beetje op de speelwijze van de laatste man van Brakel vroeger wordt er gesuggereerd langs de zijlijn. Na 70 minuten vindt de goed leidende scheidsrechter het welletjes en blaast voor het einde.
JO15-1 is ongeslagen en dus volkomen terecht KAMPIOEN geworden in de 2e klasse en de ontlading is groot. Na een korte speech en een felicitatiewoordje door de aanwezige voorzitter Jerry van NOAD (dank daarvoor) worden de bekers uitgereikt en kan het feestje beginnen. NOAD’32 bedankt voor de friet en snacks, Eijmert wederom bedankt voor het vlaggen en alle OUDERS die ook vandaag weer in grote getalen meegekomen waren, bedankt voor een prachtig eerste seizoenshelft. Nu de beker nog  werd me als opdracht meegegeven in de app die tijdens het schrijven van dit verslag nog even toegestuurd werd.
Wie speelden deze kampioenswedstrijd: Ingmar Vos, Mano vd Ley, Koen Buchholz, Cees Dekker, Glenn Lobregt, Jens Vos, Julian Remmers, Stefan Bouman, Mathijs Strijbis, Joey Schalken, Noah Timmermans, Kian van Rijswijk en Dylan v.d. Velden.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – TEC JO15-1: (RUSTSTAND: 2-0)  – 25-11-2017
STERKE START JO15-1 RESULTEERT IN SIMPELE OVERWINNING
Vandaag een niet compleet fitte selectie voor de laatste thuiswedstrijd in de najaarscompetitie vanwege de absentie van Koen, die ziek was. We spelen vandaag tegen de nummer laatst, TEC uit Tiel, maar in deze competitie wil dit niet altijd iets zeggen, zeker niet als je net als vorige week slap en zonder enige beleving aan de wedstrijd begint.
De opstelling bij aanvang is wederom een 4-4-2 met de volgende spelers: Ingmar Vos, Mano vd Ley, Glenn Lobregt, Cees Dekker en Kian van Rijswijk. Het middenveld met Jens Vos, Julian Remmers, Stefan Bouman, Dylan vd Velden en voorin Noah Timmermans en Joey Schalken. Op de bank Mathijs Strijbis, maar deze zal na een kwartier invallen. Dit keer starten we scherp, wat in de eerste minuut al resulteert in een redelijke kans, maar die wordt net niet afgemaakt. Drie minuten later is het dan wel raak, als Joey over rechts drie spelers verschalkt (let op de woordspeling Wilco) en koelbloedig afrondt (1-0). We blijven druk zetten en met iedereen op de juiste plaats opererend en geen dingen doend, die men niet goed kan, houden we een groot veldoverwicht. Julian en Dylan pakken elke bal op, op het middenveld en spelen de vrij staande Jens en Stefan telkenmale goed in. De kansen stapelen zich op, maar helaas maken we op het laatste moment net de verkeerde keuze. In de 14e minuut is het weer Joey die op snelheid door de verdediging van TEC snijdt en de 2-0 binnenschiet.
Daarna wordt het helaas weer rommelig. Hoewel we alles proberen, is nu de inpassing niet goed of men kiest voor de verkeerde oplossing qua inspelen van een medespeler. Mathijs komt voor Noah zoals afgesproken en probeert zijn acties langs de zijlijn te maken. Helaas lukt het niet elke keer en de keer dat hij er langs gaat, wordt zijn schot geblokt of resulteert in een afzwaaier.
Na 23 minuten leidt ons rommelige spel er zelfs toe dat onze tegenstander een corner krijgt, maar gelukkig is onze verdediging goed bij de les. Mano heeft een redelijk snelle tegenstander, maar vandaag heeft hij geen kans, aangezien Mano continue op de juiste plaats staat. Glenn heeft geen kind aan de spits, omdat hij nu eenmaal sneller en veel meer gedreven is om elke bal te winnen. Ook Kian is weer terug aan het komen op zijn oude niveau en weet vandaag ook wederom koppend de bal te onderscheppen. Daarnaast stapt hij bij elke bal die ingepasst wordt op het juiste moment voor de tegenstander, zodat deze geen kans heeft een actie te maken.
TEC probeert dan af en toe maar de bal over onze mandekkers heen te schieten, maar daar staat dan onze ausputzer Cees die elke bal rustig aanneemt en wanneer nodig dan maar over de zijlijn rost. Mocht een bal ook over Cees heengaat dan is daar vandaag ook weer de betrouwbare sluitpost Ingmar die ook vandaag wederom rustig zijn doel schoonhoudt. Wel in de gaten houden de schoenen schoon te kloppen vooraleer men de doeltrappen neemt “vriend”. De wedstrijd kabbelt voort en de scheidsrechter van vandaag, Siegfried de Fijter, blaast voor de rust.
De tweede helft beginnen we met Noah en Mathijs in de spits en Joey wacht even een minuut of tien waarna hij weer terug zal komen voor Jens. Ook nu weer beginnen we fanatiek wat wederom tot kansen leidt, maar deze worden of kunnen niet worden afgemaakt, omdat we of te diep staan op de 5 meterlijn of omdat TEC er net weer met een voetje tussen zit. In de 53e minuut dan toch de 3-0 door Joey die er weer ingekomen was voor Jens en tevens beslissing in de wedstrijd, zodat de 3 punten een zekerheid zijn. Dylan krijgt nog een tik op zijn enkel en Jens komt voor hem terug in het veld. We versloffen een beetje, wat betekent dat onze verdediging het ook weer een beetje drukker krijgt, maar echte kansen geven we niet weg. Vlak voor tijd dan ook nog de beloning voor een goede wedstrijd van Mathijs die op snelheid over links zijn directe tegenstander eruit loopt, goed naar binnen kapt en met een fraai schot de bal in de kruising schiet 4-0.
Siegfried fluit voor het einde en de winst is een feit. Goed gedaan jongens en nu de focus gericht op LRC en Koen BETERSCHAP.
Wie speelden mee: Ingmar Vos, Mano v.d. Ley, Glenn Lobregt, Cees Dekker, Kian van Rijswijk, Jens Vos, Julian Remmers, Stefan Bouman, Dylan v.d. Velden, Noah Timmermans, Joey Schalken en Mathijs Strijbis.
Jan Dekker

WOUDRICHEM JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 2-2  – 18-11-2017
DRAMATISCH SPELEND JO15-1 LOOPT TEGEN EERSTE PUNTENVERLIES OP
Vandaag vertrokken we met een compleet fitte selectie naar Woudrichem. Hoewel we eerst zouden kijken of niemand nog last had van de blessures van de afgelopen wedstrijd kon iedereen na de warming-up starten. We begonnen in een 4-4-2 opstelling met Ingmar, Glenn, Koen en Kian. Het middenveld bestond uit Jens, Julian, Stefan, Dylan en voorin Noah en Mathijs. Op de bank Mano en Joey, beiden net volledig terug na een blessure. Woudrichem liet vanaf minuut 1 zien dat ze een stugge ploeg waren en dat we daar niet zomaar van zouden winnen. Helaas verzandden we dan vandaag ook weer in het niet nakomen van onze taken, zwak tot slecht overspelen en het creëren van kansen was totaal niet aan ons besteed in de eerste helft. Hoewel Woudrichem het meeste balbezit had, werden ook zij totaal niet gevaarlijk. De achterhoede geeft zoals zo vaak met Kian, Koen en Glenn dit keer haast niets weg en anders is daar vandaag Cees. Het bleef een zeer zwak optreden va onze jongens en dit leidde dan ook tot de 1-0 van Woudrichem na een pegel in de kruising in de 15e minuut. Dat dit het sein zou moeten zijn om de mouwen op te stropen, daar bleek in ieder geval in de eerste helft geen sprake van. Na 25 minuten moet Mathijs noodgedwongen gewisseld worden vanwege een ongelukkige botsing en komt Joey er bij in de spits. Het bleef zeer rommelig, maar dan in de 34e minuut ineens een slordige pass van de laatste man van Woudrichem die Noah onderschept en goed naar binnen snijdt, maar wordt neergelegd in de zestien. Penalty. Een goede kans om vlak voor rust gelijk te maken, maar deze wordt helaas over geschoten. In de rust worden dan de zaken even goed doorgesproken en is iedereen het er over eens dat dit rechtgezet moet worden. Mano komt achterin erbij, Glenn schuift door naar de midden op links en gaat Jens naar de rechtsbuiten.
De scheidsrechter fluit voor de tweede helft en binnen de minuut staan we met 2-0 achter, omdat we niet tijdig ingrijpen. Het blijft daarna nog een minuut of tien lange halen gauw thuis van beide kanten zonder dat er ook maar een goede pass gegeven wordt. Dan breekt eindelijk de tijd aan dat we gaan overspelen en beter gaan voetballen. Julian begint de bal juist af te pakken en steeds een vrije man goed in te spelen. Een lange bal op Jens van Glenn, die twee man uitkapt maar helaas op de lat schiet. Twee minuten later weer een actie over rechts van Jens die nu wel het net weet te vinden en de stand is 2-1. We hebben nog tijd zat voor de gelijkmaker en zjin duidelijk de meerdere van Woudrichem in deze fase. Zij weten ons alleen nog maar te stoppen door het maken van smerige overtredingen welke pas de vierde? keer door de voor de rest goed fluitende scheidsrechter bestraft wordt met een gele kaart en waardoor we dus met een man meer komen. Noah valt geblesseerd uit en Mathijs komt voor hem. We blijven de duels winnen wat leidt tot een drietal corners. De eerste wordt nog hopeloos achter geschoten, maar de volgende twee zijn goed. De eerste valt zomaar in de handen van de keeper, maar de derde daar weet Koen net zijn hoofd tegen te krijgen en deze komt voor de voeten van Stefan die alle frustratie van zich afschiet en de 2-2 naar binnen jaagt. Op dat moment een terechte stand. We willen echter meer. Een steekpass op Joey, maar die wordt helaas door hem net tegen de paal getikt. De sporadische aanvallen worden door Cees rustig onschadelijk gemaakt en als men dan een keer van afstand schiet is het Ingmar die de bal goed pakt. Bij de zoveelste overtreding wordt deze keer Mathijs gepakt. Helaas is deze laatste vrije trap niet goed genoeg om de volle wist te behalen. De scheidsrechter telt geen seconde bij en de eindstand is dus 2-2.
Gerben, wederom dank voor het vlaggen en alle ouders voor het rijden en komen kijken!
Wie speelden mee: Ingmar Vos, Glenn Lobregt, Cees Dekker, Koen Buchholz, Kian van Rijswijk, Jens Vos, Julian Remmers, Stefan Bouman, Dylan vd Velden, Noah Timmermans, Mathijs Strijbis, Mano van de Ley en Joey Schalken.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – OJC ROSMALEN JO15-3: 3-1 – 11.11.2017
JO15-1 WINT, DOORDAT TEGENSTANDER ZICHZELF DE WEDSTRIJD UITPRAAT
Vandaag de topper tegen OJC15-3 die net als wij nog ongeslagen zijn dit seizoen. Helaas zijn we niet compleet aangezien Joey, woensdag uitgevallen na een knietje in zijn dijbeen, helaas niet fit is. Mano is wel fit, maar voor de zekerheid toch maar Andre gebeld van de JO15-2 om een speler, want je weet maar nooit. Bram wordt toegevoegd als reserve en zo hebben we toch weer dertien spelers. Iedereen krijgt voor de wedstijd te horen Wat zijn taak is en we beginnen vandaag in een 4-4-2 opstelling vanwege de afwezigheid van onze vast spits. Op het doel start Ingmar, licht geblesseerd, maar in staat om een hele wedstrijd te keepen. Achterin de vertrouwde samenstelling met Mano op rechts, Koen voorstopper en Kian op links. Cees als slot op de deur net als vorige week. Het middenveld start vandaag met Julian op rechts, Glenn in de midden en Jens op links. Stefan krijgt de vrije rol en mag zwerven waar hij wil. Noah en Mathijs zijn vandaag de aanvallers en moeten zorgen voor het gevaar bij het doel van OJC.
We beginnen nerveus en zoals verwacht is OJC de bovenliggende partij. Ondanks dit overwicht creëren ze weinig en kunnen we door strijd te leveren toch overeind blijven. Helaas stapelen de fouten zich op en leiden we steeds onnodig balverlies. Ook maken we vandaag weer vaak de verkeerde keuzes. Na 12 minuten eindelijk een eerste goede aanval van ons. Jawel, het is ook direct raak. Hoewel het schot op doel door Noah nog door de keeper wordt gered, is het uit de corner wel raak. Jens zet goed voor en Glenn komt eerst tegen een tegenstander en haalt dan uit, waardoor de bal via een tegenstander in de kruising valt (1-0).
OJC blijft ondanks dat wij voorstaan toch de veel beter voetballende ploeg, maar onze verdediging staat als een huis en door het harde werken van iedereen halen we met deze stand dan ook de rust. Vlak voor rust wel een tegenslag, omdat Glenn even niet verder kan. Bram erin om de rust ongeschonden te halen. Tijdens de rust wordt Dylan erin gebracht voor Julian.
De tweede helft is er een die niet de boeken in zal gaan als een prettig vervolg. Na 53 minuten maken we wel na een prachtig uitgevoerde counter de 2-0. Het is Jens die goed oprukt over links en strak voorzet waaruit Noah de 2-0 binnenschiet. De verwachting dat we nu de wedstrijd rustig uit kunnen gaan voetballen, is helaas van korte duur als OJC over links oprukt en de linksbuiten snel naar binnenkapt en in de korte hoek 2-1 scoort. Daarna lijkt het wel op OJC ontspoort. Elke beslissing van de scheidsrechter wordt verbaal aangevochten en dit leidt tot twee gele kaarten en dus een tijdstraf van 10 minuten. In de 58e minuut een snelle uitval via Mathijs die naar binnentrekt, schiet, maar zijn schot wordt geblokt, echter met een uiterste krachtsinspanning weet hij nog eens te schieten. Deze wordt door de keeper gered, maar het is weer Glenn die op de juiste plaats staat en de bal binnentikt (3-1). Tegen negen hebben we het zelfs nog lastig en als dan 10 minuten voor tijd wij een overtreding maken slaat de linksbuiten ook nog. In plaats van niets te doen slaan we terug? En kunnen beiden dus vertrekken. Een speler mag even later weer terug en met 10 tegen 9 zou de wedstrijd beëindigd gaan worden. Helaas is het 8 minuten voor tijd een speler van OJC die te laat een harde charge inzet en hierdoor Cees de wedstrijd uit schopt. Cees verlaat per brancard het veld, maar de goede zorgen van Cor de verzorger leiden er waarschijnlijk toe dat het schijnbaar mee zal vallen. De speler die de charge uitvoerde, kan ook met geel vertrekken en hierop wil geheel OJC stoppen. Gelukkig is daar de verstandige aanvoerder van OJC die zijn spelers gelast de wedstrijd te vervolgen. Julian komt voor Cees en Stefan zakt terug naar achter om de punten in Wijk te houden. Het worden een rommelige 10 minuten, maar met strijd om elke bal wordt de wedstrijd gewonnen. Een zeer gelukkige overwinning door veel inzet, maar vooral omdat een tegenstander zichzelf de wedstrijd uitpraatte. Eijmert wederom bedankt voor het vlaggen en Alex van Rosmalen voor het fluiten van deze wedstrijd.
Wie speelden mee: Ingmar, Mano, Cees, Koen, Kian, Julian, Stefan, Glenn, Jens, Mathijs, Noah, Dylan en Bram.
Jan Dekker

BZS JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 1-5 (RUSTSTAND: 0-2) / 04-11-2017
JO15-1 BOEKT ZAKELIJKE OVERWIINING EN BLIJFT ZONDER PUNTVERLIES
Vandaag dan de lange reis naar Beusichem om aan te treden tegen BZS. Half twee is ook niet zo’n heel prettige tijd, maar zoals altijd voldoende rijders en nog enkele ouders die ook de moeite namen om onze JO15-1 in actie te zien. We zijn na enkele weken weer eens compleet en na de wanvertoning tegen GVV’63 van vorige week hebben we nu de kans om dit recht te zetten. Het is vandaag de bedoeling om vanaf minuut 1 druk te zetten en we starten in de volgende opstelling; Ingmar op doel, Cees laatste man. Mano op rechts, Koen voorstopper en Kian weer terug van een
blessure en volledig fit op links. Het middenveld bestaat van rechts naar links uit; Glenn, Stefan en Dylan en voorin beginnen we vandaag met Jens, Joey en Noah. De taken zijn verdeeld, de opdrachten bekend en we beginnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Dit leidt in de 2e minuut al tot een grote kans na een steekpas van Stefan op Joey, die helaas de paal raakt en net aan de verkeerde kant. 5 minuten later is het dan wel raak: na een voorzet van Noah is het de keeper die loslaat en Joey is er snel bij, maakt een korte draai en schiet de 0-1 binnen.
Het spel golft wat op en neer zonder dat er echt iets gebeurd, maar na 18 minuten is het Stefan die sterk oprukt over links, twee man van de verdediging afschudt en beheerst de 0-2 binnenschiet. Hierna vervallen we echter weer in ons oude ritueel en laten we de bal niet goed circuleren. Ondanks dit alles zijn de beste kansen nog voor ons als Jens over links en Noah over rechts naar de achterlijn snellen en voorzetten. De kansen worden echter niet verzilverd. Daarnaast zijn we ook slordig en geven we een aantal corners onnodig weg waarmee hun beste speelster, jawel een meisje, voor groot gevaar zorgt. Ingmar weet de eerste ternauwernood uit het doel te tikken en bij de tweede corner is het Cees die de bal nog net voor de doellijn weet weg te koppen. Dit zijn ook de enige kansen die men krijgt, aangezien onze verdedigers Kian, Koen en Mano weer niets weg geven. De ballen die eventueel er tussen door gespeeld worden zijn voor Cees, dus Ingmar had een rustige eerste helft. 10 minuten voor rust echter een domper als Mano geblesseerd naar de kant moet. Mathijs er in op half en Glenn terug op de back. Met 0-2 gaan we de rust in en moeten helaas constateren dat de wedstrijd ondanks dat we veel beter zijn nog niet gespeeld is.
Na de rust dan de rentree van Julian die na zijn operatie weer kan meedoen. Hij vervangt Dylan die wat langer wil rusten, omdat hij behoorlijk moest werken de eerste helft. Mano lijkt weer mee te kunnen, maar blijft ook op de bank. We starten redelijk aan de tweede helft maar de kansen die we krijgen worden niet benut. Ook omdat de keeper een behoorlijke sta-in-de-weg is. Na 46 minuten een slimme pass van Jens op Noah die koelbloedig eindelijk de 0-3 aantekent. De wedstrijd is gespeeld en we dienen nu alleen aan ons doelsaldo te werken eigenlijk. Na een eerdere goede pass van Julian die Joey net niet weet af te ronden, is het even later wel raak en schiet hij wel de 0-4 binnen. In de 62e minuut weer een corner tegen en deze wordt helaas door de sterke aanvoerder van BZS binnengekopt, 1-4. De aftrap wordt echter goed genomen en na een kaats en pass over rechts is het Jens die Mathijs diep stuurt. Deze zet strak voor en Joey rondt als een echte spits af 1-5. We krijgen nog wat kansjes en Dylan en Mano komen nog voor Noah en Kian. Smetje op de wedstrijd is het van achter neerhalen van Jens door het meisje welke nog niet eens bestraft wordt met een gele kaart. Gelukkig houdt hij er niets van over en zijn de drie punten weer binnen. Gerben eerste helft en Eijmert tweede helft (in de regen) bedankt voor het vlaggen en volgende week de topper tegen OJC.
Wie deden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Kian, Dylan, Stefan, Glenn, Jens, Joey, Noah, Mathijs en Julian.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – GVV’63 JO15-1: 5-2 (RUSTSTAND: 2-1) – 29/10/2017
MATIG SPELEND JO15-1 BEHAALD TOCH VERDIENDE OVERWINNING
Vandaag kwam GVV’63 UIT Gameren op bezoek. Met een voltallige selectie en voor de zekerheid Bram de Fijter toegevoegd, beginnen we in een 4-4-2 opstelling aan de wedstrijd. Noah en Kian beide weer fit, maar omdat het een onbekende tegenstander is die wel met 5-1 van Altena heeft gewonnen heeft, beginnen zij op de bank. Zoals bijna elke wedstrijd moeten we eerst met de neus op de feiten gedrukt worden alvorens wij ook gaan beginnen. Tal van verkeerde keuzes en een opstapeling van fouten leidt dan ook tot de 0-1 uit een corner, al na 72 seconden. Gelukkig pakken we de draad snel op wat leidt tot diverse, zelfs heel grote, kansen maar het duurt tot de 20e minuut wanneer Dylan een slimme pass geeft op Mathijs, die versneld naar de achterlijn en een prachtige voorzet geeft die door Joey beheerst tegendraads binnen wordt gekopt (1-1). We gaan iets beter voetballen, maar omdat we fout op fout blijven stapelen is het een zeer rommelige wedstrijd. Na 28 minuten dan eindelijk weer een snelle aanval, maar nu over rechts via Jens die strak voorzet op Stefan. Zijn inzet wordt in eerste instantie nog knap gered door de keeper, maar de rebound is zo hard dat hij hem alleen maar gehoord heeft (2-1). Er wordt gewisseld en Noah komt voor Jens om te kijken hoe het staat met de blessure. Vlak voor rust wordt Glenn dan behoorlijk geraakt en valt uit. Jens komt weer terug en met 2-1 gaan we de rust in.
Kian komt in de rust Bram vervangen en met Noah, Joey en Mathijs voorin beginnen we nu met drie spitsen. De druk wordt direct opgevoerd wat leidt tot diverse grote kansen maar telkenmale is de keeper een grote sta-in-de-weg voor ons. In de 45e minuut dan een verre uittrap van Ingmar waar door Mathijs goed op wordt gereageerd en met een beheerste lob is het dan eindelijk 3-1. Het wordt weer rommelig en ondanks dat we niets weggeven door de degelijke Koen, Mano en Kian achterin weten we de wedstrijd niet volledig naar onze hand te zetten. In de 55e minuut dan eindelijk de 4-1 door Stefan via een mooi afstandsschot dat via de binnenkant van de paal binnengaat. Het spel wordt wederom zeer matig en door slordig door het midden uitverdedigen wordt het zelfs 4-2. De wedstrijd loopt op zijn einde en een knappe actie van Jens via de linkerflank rondt hij zelf beheerst af: 5-2 en de wedstrijd is beslist.
Scheidsrechter Alex van Rosmalen, ook vandaag weer iemand die alles zag, fluit voor het einde en ondanks een matige vertoning zijn de drie punten dan toch weer binnen. Erik van de Velden weer bedankt voor het vlaggen en van de week maar extra rondje afronden op de training.
Wie speelden mee: Ingmar, Bram, Cees, Koen, Mano, Jens, Glenn, Stefan, Dylan, Joey, Mathijs, Noah en Kian.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – GRC14 JO15-1: 7-0  – 21-10-2017
JO15-1 SLAAT SLAG IN EERSTE 7 MINUTEN
Aangezien we drie spelers hebben die geblesseerd zijn, mocht gelukkig Bram de Fijter van de JO15-2 wel met ons meedoen in de 2e bekerronde tegen GRC’14. Kian – lies, Noah – gekneusde ribben en Julian geopereerd, alle van harte beterschap.
In een 4-4-2 opstelling met iedereen weer een duidelijke opdracht beginnen we overweldigend aan de wedstrijd. Een lange bal naar voor op Joey komt eigenlijk niet aan, want de verdediger zou eenvoudig de bal weg kunnen schieten. Helaas voor GRC glijdt hij uit en Joey gaat alleen op de keeper af en scoort beheerst de 1-0 na slechts 2 minuten. GRC, een ploeg uit een andere tweede klasse, probeert te voetballen, maar na sterk ingrijpen van Glenn op het middenveld kapt Stefan zich vrij en schiet schitterend de 2-0 binnen in de 5e minuut.
Twee minuten later is het dan al 3-0, weer door koelbloedig afronden van Joey. GRC wist zich duidelijk geen raad met de opstelling van NOAD’32. De wedstrijd kabbelt voort, maar alle spelers van ons zijn zich dusdanig bewust van hun taak zodat GRC weinig tot geen kansen krijgt. Mano, Koen en Bram – vandaag de rechtsback – zorgen dat de tegenstander vrijwel niet aan de bal komt en komen ze dan toch een keer door dan is daar Cees nog die de klus klaart. De grootste kansen die GRC krijgt zijn uit stilstaande situaties, maar deze wedstrijd is ook Ingmar een betrouwbare sluitpost die bij hoge cornerballen de bal bekwaam uit de lucht pakt.
In de 27e minuut de allermooiste goal van de wedstrijd van vandaag. Een lange bal op Joey die naar buiten kapt en de bal van rechts in de linkerbovenhoek jaagt (4-0).
In de tweede helft komt Jarne Smulders ons ook versterken en hij valt in voor Joey en komt op de plaats van Jens op het middenveld. Jens gaat naar de spitspositie. Hoewel GRC beter begint, zijn wij het weer die tot scoren komen. Na enkele afstandsschoten van Dylan die allemaal net voorlangs gaan, is het Jens die in de 45e minuut op rechts doorbreekt en wordt neergehaald. Vrije trap voor NOAD’32. Cees legt de bal behoedzaam bij de 2e paal, waar Jens de 5-0 scoort. Het verzet van GRC is gebroken en het wordt nog 6-0 door Mathijs en even later is daar dan de beloning voor een ijzersterke Glenn die zijn geweldige wedstrijd met een doelpunt bekroont. Uit een corner kopt hij de eindstand binnen 7-0. De scheidsrechter fluit voor het einde en we zijn door naar bekerronde 3.
Erik van de Velden vandaag wederom bedankt voor het vlaggen en Siegfried voor het fluiten, ook al heb ik pas laat gebeld om ons uit de brand te helpen.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Bram, Dylan, Glenn, Stefan, Jens, Mathijs, Joey, en Jarne.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – SC EVERSTEIN JO15-1: 2-1 (RUSTSTAND: 0-1)  – 07-10-2017
HARD WERKEND JO15-1 BEHAALD GELUKKIG OVERWINNING
Vandaag een eerste grote graadmeter voor het seizoen met een wedstrijd tegen SC Everstein. Deze ploeg hebben we tijdens de voorbereiding ook al tegen gehad, waarbij het 0-0 werd en we het heel moeilijk hadden. We beginnen in een 4-4-2 opstelling met vandaag maar 11 spelers van onszelf. Een geblesseerde Kian en afwezige Jens. Derhalve start Mathijs vandaag als een “valse” linksback. In de 6e minuut toch een eerste kansje voor NOAD32 met Joey die na een splijtende pass van Stefan alleen voor de keeper komt, maar helaas niet weet te scoren.
Daarna is het alleen SC Everstein dat het spel bepaalt. Het middenveld met Julian, Stefan, Glenn en Dylan heeft het heel zwaar en wordt regelmatig overlopen. Dit komt vooral door het goede vrijlopen van de tegenstander en het feit dat wij elke keer net te laat zijn. In de 9e minuut een eerste kans tegen waarbij de voorzet via de lat voorlangs gaat. In de 20e minuut is het dan toch raak, nadat een corner zwak wordt weggewerkt en door onoplettendheid wordt de bal vanaf rechts voorgezet en bij de 2e paal tegendraads binnengekopt (0-1). Everstein blijft drukken, maar de verdediging met Mano, Koen, Mathijs en slot op de deur Cees houdt stand. Als er dan toch geschoten kan worden op het doel is daar onze sterk opereerde Ingmar. Noah en Joey werken hard mee en met enig fortuin halen we de rust.
Vlak voor rust is Dominique Biniak ons komen versterken en deze valt na rust in voor een moegestreden Dylan. Om druk te zetten op de tegenstander beginnen we de 2e helft in een 4-3-3 opstelling. Mathijs naar voor, Glenn als onze, naar later bleek, onpasseerbare linksback en Dominique dus op de plek van Dylan. Dit leidt in de 3e minuut al tot weer een grote kans voor Joey na een schitterende pass tussendoor, maar de keeper weet net te redden. Everstein blijft de betere voetballende ploeg, maar met hard werken weten we toch beter druk te zetten en hun spel te ontregelen. In de 51e minuut dan een corner voor SC Everstein welke door Ingmar gepakt wordt, snel uitgetrapt op onze spits Joey, die kort kaatst op Stefan. Deze stoomt op over rechts heeft in zijn ooghoek Joey al gezien en geeft strak voor, zodat hij eenvoudig de 1-1 kan binnentikken. 55e minuut: Na geklungel in de defensie van SC Everstein is het weer Joey die de bal ontfutselt en met een lob die net niet genoeg draai krijgt voorlangs schiet. Het blijft werken, werken en nog eens werken tegen een beter voetballende tegenstander, maar ieder doet wat hij kan. Een terugspeelbal van SC Everstein op de keeper die hij oppakt geeft ons een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar helaas verloopt de vrije trap niet volgens plan. Wel leidt dit direct een tegenaanval van SC Everstein in, die Glenn solide voorkomt door voor de tegenstander te kruipen die hem dan neerlegt. Vrije trap voor NOAD’32. Dan breekt de 67e minuut aan. Een lange bal vanuit de achterhoede komt via de flank voor en waar ze in eerste instantie door goed verdedigen de bal kunnen blokken, komt de bal daarna voor de voeten van Mathijs die met zijn linkervoet al krullend de bal binnenschiet (2-1).
De laatste minuten is het alle hens aan dek. Ingmar redt nog in een 1 tegen 1 situatie, hoewel buitenspel, hij was er toch niet ingegaan. De voorsprong wordt met man en macht verdedigd en als het laatste fluitsignaal klinkt van de uitstekende scheidsrechter Huub Blom is de overwinning een feit. Misschien niet verdiend qua veldspel en balbezit, maar WHO CARES. Hard werken werd vandaag beloond. Eijmert bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Mathijs, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Joey, Noah en Dominique.
Jan Dekker

GDC JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 0-3 (RUSTSTAND: 0-2) – 30-09-2017
JO15-1 BEGINT STERK EN WINT VERDIEND
Aangezien we twee spelers hadden die licht geblesseerd waren, wilden Bram de Fijter van de JO15-2 wel met ons mee en vertrokken we op tijd naar GDC. In een 4-3-3 opstelling, met iedereen weer een duidelijke opdracht beginnen we sterk aan de wedstrijd tegen GDC. Een ploeg die we in de voorbereiding ook al tegengekomen waren en toen gelijk tegen speelden. Elk duel wordt door ons gewonnen en we komen dan ook terecht binnen 12 minuten na een mooie aanval over links op 1-0 door Noah. We blijven sterk spelen en na 20 minuten dan ook de 2-0 door Joey. Hierna krijgt GDC iets meer grip op ons spel en met lange ballen richting onze verdediging proberen ze wat te forceren. Onze mannen achterin houden echter stand. Mano sterk op de snelle linksbuiten die sporadisch doorkomt en dan wordt afgestopt door Cees. Koen als vanouds weinig tot geen kansen weggevend aan de spits en gelegenheidslinksback Glenn die op elke positie zijn mannetje staat. Zonder echte kansen weg te geven wordt de rust gehaald.
Na rust met Bram voor Koen en Dylan vlak voor rust ingevallen voor een ietwat aangeslagen Noah beginnen we weer goed aan de wedstrijd. Stefan sleurt op het middenveld samen met Jens en ook Julian levert een bittere strijd. Hoewel wat ongelukkig in zijn acties, blijft Mathijs voor gevaar zorgen. Kian komt er in voor Glenn, maar net als in de eerste helft verslappen we weer een beetje. Ondanks dat we weinig tot niets weg geven begint GDC er weer in te geloven. We krijgen nog een enorme kans met 1 tegen 1, maar als dan de 3-0 uitblijft, wordt het allemaal wat hectisch. Vlak voor tijd dan ook nog een vrije trap voor GDC, maar deze wordt geweldig uit de hoek gerammeld door Ingmar. De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal en de tweede overwinning is een feit. Hard gewerkt jongens en daarom verdiend gewonnen. Eijmert bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey, Noah, Glenn en Bram.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – ALTENA JO15-1: 2-1  – 20-09-2017
NOAD’32 JO15-1 SPEELT ZEER BELABBERDE WEDSTRIJD, MAAR WINT WEL
Een mooie avond, een goed veld, dus wat wil je nog meer als speler zou je denken. Zeker na een geweldige 2e helft afgelopen zaterdag. Zeer hard en goed getraind op maandag, dan mag je toch wat verwachten zou je denken. Hoe anders kan het lopen. We begonnen slap aan de wedstrijd tegen Altena en ik kan alleen maar zeggen dat bijna iedereen deelde in de malaise van hotse knotse voetbal. Passes over 5 meter kwamen zelfs niet aan. Afspraken werden niet nagekomen en iedereen deed maar wat en dan ook nog juist hetgeen waar hij niet goed in was.
Na een kwartier dan ook nog een noodgedwongen wissel van Koen die door een trap in het gezicht met een bloedneus er af kon. ‘Sorry’ stond waarschijnlijk nergens in het woordenboek, maar dit terzijde. Cees erin als laatste man en Glenn als voorstopper. Het werd er al met al niet beter op. Niet gek dan ook dat we tegen deze ploeg uit Nieuwendijk, die er wel zin in had, op achterstand kwamen na fout op fout op ons middenveld en niet adequaat reageren van de verdediging. 0-1 en gezien ons gestuntel niet eens onverdiend.
Na 32 minuten? dan eindelijk onze eerste aanval die direct leidde tot een behoorlijke kans, maar helaas door Stefan overgeschoten. Twee minuten later een actie over links van Noah die onreglementair gestopt werd, wat leidde tot een vrije trap links net buiten de 16. Cees ging achter de bal en lag hem panklaar op het hoofd van Noah die mooi binnenkopte, 1-1. Zo vlak voor rust een fijne opsteker voor een slechte eerste helft.
In de rust geprobeerd de puntjes op de i te zetten, wat naar later bleek niet gelukt is. Over de tweede helft kan ik dan ook kort zijn. De verdediging werkte hard, maar was ongelukkig in de passing. We hebben twee goede aanvallen kunnen zien, waarbij Stefan en Joey helaas na goede voorbereidingen niet tot scoren kwamen en een lange pass achteruit van Cees op Noah die de keeper ver uit zijn doel zag komen en met een prachtige lob de winnende treffer aan liet tekenen. Altena heeft nog wat kleine kansjes gekregen maar deze slechte wedstrijd werd dus toch gewonnen. Luuk Bouman bedankt voor het fluiten en Gerben Timmermans voor het vlaggen.
Wie speelden emee: Ingmar, Cees, Glenn, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

NOAD’32 JO15-1 – EMPLINA JO15-1: 3-1 – 23/09/2017
GEFLATTEERDE WINST JO15-1 TEGEN GELIJKWAARDIG EMPLINA
Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een onbekende tegenstander genaamd Emplina. Jens is afwezig vanwege deelname aan het NK vissen en Koen is helaas ’s nachts ziek geworden. Hoewel er de hele morgen geappt en gebeld is helaas (nog) geen wissel beschikbaar. Na wederom een matige warming-up fluit scheidsrechter van Rosmalen voor het begin. We starten in een 4-4-2 opstelling in afwachting van wat gaat komen. Emplina blijkt een fijne ploeg om tegen te spelen die probeert om van achter via een lange val achter onze verdediging te komen of via hun snelle rechtermiddenvelder een gat in onze verdediging te slaan. De eerste halve kansen zijn dan ook voor de bezoekers, maar we houden stand. Uit een corner van Emplina is het toch bijna 0-1, maar de bal gaat gelukkig naast de goede kant van de paal van ons.
Dan na 10 minuten eindelijke een goede kaatsbal op het middenveld en Stefan breekt op links door en rond solide af (1-0). Ietwat tegen de verhouding in, maar een leuke opsteker. Gaan we nu beter voetballen, nee is het antwoord. Passes over 5 meter komen niet aan. De meeste lopen of te veel, of uit hun positie of geven zelfs verkeerde aanwijzingen. De 1-1 kan dus niet uitblijven en valt dan ook na 22 minuten. Balverlies op het middenveld en niet daadkrachtig reageren van onze verdedigers leidt tot de tegentreffer. Bram de Fijter komt plots langs bij me in de dug-out en gaat snel zijn spullen halen, zodat we toch een reserve hebben. Het spel blijft matig en we snakken eigenlijk naar de rust.
Na een goed gesprek in de rust gingen we vol goede moed aan de slag. Bram erin voor de moegestreden Dylan. Hij had de beste van Emplina tegen en omdat we de druk op hun achterhoede wilden zetten, schakelden we om naar 4-3-3 met Glenn op hun beste speler. Deze hebben we de tweede helft ook bijna niet meer gezien. Hoewel Emplina het beste van het voetbalspel bleef houden, heeft de inzet en het karakter van NOAD’32 JO15-1 de doorslag gegeven. Er volgden enkele mooie aanvallen welke resulteerden in de 2-1 en 3-1 door Joey door goed veldspel en het gunnen van de bal aan elkaar. Dylan kwam er de laatste 7 minuten nog in voor Noah om de overwinning veilig te stellen met een extra middenvelder. Emplina drong nog wel aan, maar onze verdediging hield goed stand. Wanneer we iets zuiverder en oplettender waren geweest, was het eerder gespeeld, maar nu bleef het tot het eind spannend. Al met al een leuke spannende wedstrijd tegen een sportieve tegenstander en een zeer hard werkend JO15-1 dat uiteindelijk een positief resultaat over de streep trekt. Dave bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Glenn, Mano, Kian, Julian, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey, Noah en Bram.
Jan Dekker

ARKEL JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 1-10  – 16/09/2017
JO15-1 BEGINT REDELIJK, VERSLAPT NA EEN KWARTIER MAAR KOMT HERBOREN UIT DE RUST TERUG
Vertrek staat gepland voor 09:15 uur en iedereen is ruim op tijd aanwezig voor onze tweede bekerwedstrijd tegen Arkel. Ook weer een tegenstander uit een andere 2e klasse, welke echter van Altena verloren had en voor ons dus duidelijkheid zou geven ook naar de wedstrijd van Altena toe. We hadden 12 spelers tot beschikking aangezien Cees geblesseerd was. Omdat Cees dus niet mee deed, begon Stefan als laatste man. Mano en Kian als back en Glenn vandaag als voorstopper. Het middenveld bestond vandaag uit Julian, Mathijs, Jens en Dylan. Joey en Noah in de spits en Koen begon op de bank. Met Erik van de Velden vandaag als grensrechter begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen redelijk, maar wat we voor de wedstrijd hadden afgesproken, was helaas na een kwartier al niets meer van terug te zien. Na een grote kans voor ons was het zelfs Arkel dat met een afstandsschot op een 1-0 voorsprong kwam. We waren even van slag, maar gingen daarna toch snel op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel 5 minuten later na een redelijke aanval over rechts, die binnen werd getikt door Noah. Ondanks dat we veel beter konden en zelfs nog waren, bleef het tot de rust 1-1, ook omdat een zuivere goal van Noah werd afgekeurd door appelleren van wat spelers van Arkel. Waarom wist iemand.
We gingen na het fluitsignaal op weg naar de kleedkamer en wat daar verteld of gebeurd is laat ik in het midden, maar een ander JO15-1 begon aan de tweede helft. Koen was vlak voor rust voor Glenn ingevallen, maar omdat Dylan even wilde wachten nog, startten we de tweede helft als volgt; Ingmar op de goal, Mano, Glenn, Koen en Kian achter. Stefan terug op de midden met Jens, Mathijs en Julian. Voor konden Joey en Noah nu net als de rest laten zien dat we wel konden voetballen en de meegereisde ouders niet voor niets weer in grote getalen mee gekomen waren.
De scheidsrechter floot en de boodschap was dus heel duidelijk geweest, want binnen 15 seconden was de stand 1-2 na een prachtig steekpas dwars door de defensie. JO15 gooide alle schroom van zich af en na goed overspelen en het elkaar gunnen van de bal was het 8 minuten later al 1-5. Hierna werd het wat rommelig, maar toen na 22 minuten ook de 1-6 in het netje lag, was men niet meer te houden en ging men op jacht naar meer. Dit resulteerde uiteindelijk vlak voor tijd in de 1-10. Doelpunten werden gemaakt na rust door: Jens 3, Joey 2, Mathijs, Stefan en Noah nog 2. De scheidsrechter blies en als we niet af en toe oneindig hadden overgespeeld was de uitslag zelfs nog hoger uitgevallen. Al met al hebben ze laten zien hoe het hoort, alleen nu nog een hele wedstrijd presteren. Maandag trainen en dan woensdag inhalen tegen Altena voor de beker. Erik nogmaals bedankt voor het vlaggen en alle ouders voor het rijden.
Wie speelden er mee: Ingmar, Glenn, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

JO15-1 MAAKT PAS NA RUST HET VERSCHIL – 02/09/2017
Vertrek om 07:15 uur voor onze eerste bekerwedstrijd was geen probleem. Iedereen was op tijd en we gingen op pad naar Ottoland voor de wedstrijd tegen VVAC. Een tegenstander uit een andere 2e klasse, dus was dit een goede graadmeter om te kijken hoe ver we stonden. Helaas maar met 12, aangezien Mathijs nog steeds geblesseerd was. Beterschap kerel. We begonnen wat aarzelend in een 4-4-2 opstelling daar hun trainer me voor de wedstrijd had verteld dat ze vooral voetballend van achteren naar voor wilden komen. Wij zouden ze dus met deze speelwijze willen stoppen. Hoewel VVAC het meeste balbezit mocht hebben, leidde dit tot weinig of geen druk op onze keeper, aangezien Kian, Mano en Koen onze mandekkers van vandaag duidelijk hun mannetje stonden. Ging er dan een keer een bal langs, dan was daar ons slot op de deur Cees. Helaas verdraaide Dylan na ca. 8 minuten al zijn knie en besloten we geen risico te nemen en te wisselen voor Glenn. Een wedstrijd die zich vooral afspeelde op het middenveld. Na tien minuten kwam daar onze eerste grote kans: na een aanval over links waarbij Julian na een perfecte voorzet eenvoudig binnen kon tikken. We gingen beter overspelen en waren duidelijk de betere, hoewel we minder de bal hadden, maar nog wel enkele leuke aanvallen met behoorlijke kansen om zeep hielpen de eerste helft.
In de rust werden de puntjes op de i gezet. Dylan kwam voor Julian die even extra mocht rusten. We gingen nog beter voetballen, wat na 5 minuten al resulteerde in de 2-0 door Stefan, na een sterke sprint van Glenn van 50 meter met een perfecte voorzet. We waren nu echt heer en meester en de aandachtspunten die gegeven waren in de rust werden duidelijk opgepikt, want even later was het Jens die door het hart van het middenveld opstoomde naar de linkerkant, de bal strak voorgaf, waarna Joey ook zijn eerste doelpunt en de 3-0 kon aantekenen. Cees moest nu noodgedwongen gewisseld worden vanwege een spierverrekking en besloten werd om Stefan als slot op de deur te zetten, zodat deze overwinning zeker gesteld werd. Julian kwam als extra mid-mid erbij en ook Jens ging wat verdedigender spelen. Even later een steekbal weer op Joey die hij ook koelbloedig in het netje prikte. VVAC kwam nog enkele keren goed door, maar de verdediging stond verder als een huis en kwam er een bal door, was Ingmar er om waar nodig in te grijpen. Zo’n 5 minuten voor tijd kwam daar dan nog de mooiste treffer van deze wedstrijd met een aanval vanuit het midden, via Noah die de bal perfect crosspasste op Joey, die op zijn beurt met een prachtige lob de doelman verschalkte. De scheidsrechter die werkelijk alles zag deze wedstrijd blies voor het einde en zelfs de 5 assistent-trainers konden beamen dat ze een goede wedstrijd hadden gezien met spelers die elkaar hielpen en niet gingen voor alleen eigen gewin. Top jongens. Eijmert bedankt voor het vlaggen en de assistent-trainers voor het rijden.
Volgende training schieten op doel wat voor de wedstrijd niet zo goed lukte.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Mano, Koen, Kian, Julian, Jens, Stefan, Dylan, Joey, Noah en Glenn.
Jan Dekker

JO15-1 VERDIENDE 3E PLAATS REGIOBANK TOERNOOI ZUILICHEM
– 26/08/2017
26 augustus vertrokken we met 13 spelers naar Zuilichem om deel te nemen aan het 1e internationale Regiobank toernooi. Helaas voor ons geen buitenlandse tegenstanders, maar voldoende uitdaging met SC Everstein, Nivo Sparta en Wieldrecht in de groepsfase leek ons.
We begonnen aarzelend en zonder enig vertrouwen, maar ja wat wil, pas 1x getraind en iedereen moest nog even wennen aan de bal.
SC Everstein was deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij, maar met enig kunst- en vliegwerk wisten we toch de nul te houden. De kleine kansjes die wij kregen, vergaten we echter te benutten, maar al met al konden we met de 0-0 tevreden zijn.
De tweede wedstrijd was tegen Nivo Sparta 2 en dit was duidelijk de zwakste broeder in onze poule. Met behoorlijk positiespel en het gunnen van de bal aan elkaar, zelfs een keer teveel waardoor we vanwege buitenspel ons doelpunt afgekeurd zagen, wonnen we deze wedstrijd met 4-0.
Aangezien SC Everstein met 2-0 hadden gewonnen van Wieldrecht moesten wij om eerste te worden in de poule ook van hen winnen en dan nog waren we afhankelijk van de uitslag van de laatste wedstrijd van SC Everstein tegen Nivo Sparta.  We begonnen sterk, maar dit resulteerde slechts in kleine kansjes. Omdat we teveel wilden, leidde dit tot onnodig balverlies en zelfs nog een kans voor Wieldrecht. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we meer en meer slordig en werd het dus wederom 0-0.
Al met al werden we tweede in de poule zonder een tegengoal wat toch een positief resultaat is. Restte ons nog de strijd om de derde plaats en die was tegen een oude bekende die we ook dit jaar in de competitie zullen treffen zijnde: BZC’14. Afspraak was om direct druk te zetten en zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. Deze boodschap was duidelijk goed binnengekomen want vanaf de eerste minuut waren we deze wedstrijd heer en meester. We scoorden binnen tien minuten 2x en de derde plaats was binnen. Met wat meer zorgvuldigheid was de uitslag aanmerkelijk hoger uitgevallen, maar ook belangrijk was dat we weer de nul hadden gehouden. Een derde plaats zonder ook maar 1 tegengoal is goed te noemen maar er is nog werk zat aan de winkel. Zuilichem bedankt voor de organisatie en de geboden oplossing voor de tosties van Tom en Stefan.
Wie speelden er mee: Ingmar, Tom, Mano, Koen, Kian, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Jens, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

ZUUR GELIJKSPEL VOOR JO15-1 TEGEN GDC – 29/08/2017
28 was dan de eerste training voor JO15-1 en ik kan alleen maar zeggen dat er met een goede inzet en mentaliteit getraind is. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan gaan we zeker hoge ogen gooien. Dinsdag 29 augustus vertrokken we wederom met 13 spelers en nu naar Eethen voor de oefenwedstrijd tegen GDC. Een wedstrijd waarin we diverse spelmethodes wilden proberen, maar helaas maar toe gekomen zijn aan twee varianten. De eerste helft in 4-4-2 en in de tweede helft 4-3-3. Wanneer we de wedstrijd kort analyseren kun we maar één conclusie trekken: we hebben onszelf niet beloond. Misschien zat bij een aantal jongens toch de training van een dag eerder in de benen. We begonnen afwachtend, maar gedurende de eerste helft namen we het heft in handen wat al snel resulteerde in een grote kans die niet benut werd. Helaas werd echter de eerste blessure voor ons ook een feit na een minuut of tien. Mathijs viel uit met een spierblessure en zal de komende weken waarschijnlijk uitgeschakeld zijn. Een fikse domper voor ons als team, maar zeker voor Mathijs zelf.
We pikten echter de draad weer op en kregen nog 4 grote kansen om te scoren, maar deden dat niet. Na 20 minuten viel ook Dylan nog uit met een enkelblessure, maar die bleek na behandeling in de rust mee te vallen en hij kon gelukkig weer mee doen.
De tweede helft begonnen we in een 4-3-3 opstelling om de druk die op ons middenveld en verdediging lag te verplaatsen. Dit lukte aardig en leverde weer 3 grote kansen op, die we echter niet wisten te benutten. Zoals altijd viel het doelpunt dan ook aan de verkeerde kant: na een slecht verwerkte corner kon de middenvelder van GDC ongehinderd binnenschieten. De koppies gingen wat naar beneden, maar na elkaar wat opgepept te hebben, zochten we weer de aanval. Na een korte drinkpauze voerden we de druk verder op en gingen achterin één op één spelen. Na weer een grote kans gemist te hebben, was het dan even later toch raak. GDC verdedigde te nonchalant uit en Noah ontfutselde de bal en liet de 1-1 aantekenen. We bleven de aanval zoeken en na een goedgenomen corner was er wederom een grote kans die helaas over werd geschoten. De goedleidende scheidsrechter blies voor het einde en ondanks het falen in de afronding kan ik over het vertoonde spel met het krijgen van zoveel goede kansen alleen maar tevreden zijn. Volgende training zeker een extra rondje afronden.
Wie speelden er mee: Ingmar, Cees, Tom, Mano, Kian, Julian, Glenn, Stefan, Dylan, Jens, Mathijs, Joey en Noah.
Jan Dekker

 

NOAD’32 JO15-1 – KERKWIJK JO15-1: 4-1 (RUSTSTAND: 1-1) – 6-5-2017
WINST VOOR DE JO15-1 IN OEFENWEDSTRIJDJE TEGEN KERKWIJK JO15-1
Twee weken geleden speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kerkwijk JO15-1. Medekoploper in een 4e klasse en ze wilden zich eens meten met ons. Na een heel stroef begin kijken we al snel tegen een achterstand aan. Daarna gaan we eindelijk voetballen en ondanks dat we niet het niveau halen van de laatste weken weten we na een 1-1 ruststand uiteindelijk met 4-1 te winnen. Eerlijk gezegd had de uitslag veel hoger moeten uitvallen, omdat we de vele kansen niet verzilverden. Geen geluk en zelfzuchtigheid stonden een hogere uitslag in de weg. Als het laatste fluitsignaal klinkt blijkt dat Stefan 2x, Mika en Glenn de doelpuntenmakers zijn. Jan Dekker (scheidsrechter) en Mayco van Bergeijk (grensrechter) wederom bedankt.

NOAD’32 JO15-1 – VLIJMENSE BOYS JO15-1: 0-2 (RUSTSTAND: 0-2)
EERSTE 10 MIN DOEN JO15-1 DE DAS OM IN VERDER GRIMMIGE WEDSTRIJD
Vorige week speelden we thuis tegen nr. 2 Vlijmense Boys JO15-1. Uit verloren we, na wel een heel slechte 1e helft van onze kant en een onvervalste thuisfluiter, met 5-0.
Nu dus de thuiswedstrijd. Met Alex van Rosmalen als scheidsrechter beginnen we aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten kijken we tegen een 0-2 achterstand aan, we beginnen gewoon weer niet scherp aan de wedstrijd. Want met een lange diepe bal worden we verrast en tel daarbij weifelend uitverdedigden erbij op en we staan 0-2 achter. Daarna gaat het gelijk op, maar we kunnen niet echt gevaarlijk worden. Wat vooral opvalt, is dat de sfeer in en rondom het veld nogal grimmig wordt. Laten we het er maar ophouden dat de tegenstander (spelers, leiders en enkele ouders) zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. Bij elke beslissing van de scheidsrechter wordt met woord en gebaar gereageerd. Deze zaken horen gewoon niet op een voetbalveld thuis en al zeker niet bij jeugdwedstrijden. Al met al gaan we met een 0-2 stand rusten wat dan wel weer terecht is gezien het spelbeeld.
In de 2e helft gaat het gelijk op en beide teams krijgen kansen. Dat het bij 0-2 blijft, is echt een wonder, want we krijgen nog enkele mooie kansen, alleen weten we helaas niet meer te scoren en zo eindigt deze laatste competitiethuiswedstrijd in een 0-2 nederlaag. Jammer mannen. Dan volgende week maar proberen om 3 punten te halen.
Spelers: Ingmar Vos, Mano vd Ley, Koen Bucholz, Josha Kuipers, Kian van Rijswijk, Glenn Lobregt, Joey Schalken, Mika Timmermans, Cees Dekker, Noah Timmermans, Stefan Bouman (afwezig tegen Vlijmen), Mathijs Strijbis (afwezig tegen Kerkwijk), Jens Vos en Tom Branderhorst.
Mayco van Bergeijk bedankt dat je de afgelopen 4 thuiswedstrijden wilde vlaggen. Nogmaals bedankt.
Groeten Gerben

BLC JO15-2 – NOAD’32 JO15-1: 0-7 (RUSTSTAND: 0-4)
MOOIE OVERWINNING JO15-1 IN AFSLUITER VAN HET SEIZOEN
Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit in ‘s-Hertogenbosch tegen BLC JO15-2, die op de laatste plaats staan, dus lag er een overwinning in het verschiet. En als je de uitslag al ziet was het vandaag een makkelijke overwinning. En ja wat kan je van deze wedstrijd zeggen? Eigenlijk niet veel. Het warme weer met af en toe een stevig briesje wind, een matig veld en fases van zeer matig voetbal levert geen hogere uitslag op. Tel daarbij op als we de bal meer overspelen (zelfzuchtigheid) in scoringspositie er nog meer hadden kunnen maken. Helaas gebeurt dat niet, maar uiteindelijk winnen we met 0-7 (ondanks dat op Voetbal.nl 0-9 staat). Met mooie assists, individuele acties weten Stefan 2x, Mika, Joey, Tom, Glenn en penaltyspecialist Ingmar te scoren.
Wie deden ermee? Ingmar Vos, Cees Dekker, Koen Buchholz, Josha Kuipers, Kian van Rijswijk, Jens Vos, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Stefan Bouman, Joey Schalken, Noah Timmermans, Mathijs Strijbis en Glenn Lobregt. Mano vd Ley afgemeld ( vakantie).
Jan Dekker bedankt voor het vlaggen van alle uitwedstrijden.
Zaterdag spelen we de Aalburg Cup bij Wilhelmina`26. Aanwezig bij Wilhelmina om 08.45 uur.
Gr Gerben.

NOAD’32 JO15-1 – RKDVC JO15-1: 5-1 (RUSTSTAND: 3-0)    15-04-2017 
OPNIEUW OVERWINNING VAN STERK SPELEND JO15-1
Vandaag thuis tegen RKDVC JO15-3. Uit verspeelden we in de laatste 5 minuten een 3-1 voor-sprong, zodat we met een puntje naar huis gingen. Vandaag erop gebrand om 3 punten in Wijk te laten. Iedereen was aanwezig. Ingmar Vos, Noah Timmermans, Joey Schalken, Jens Vos, Mathijs Strijbis, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Glenn Lobregt, Stefan Bouman, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Kian van Rijswijk, Cees Dekker en Josha Kuipers. Jan Dekker bedankt voor het fluiten en wederom Mayco van Bergeijk bedankt voor het vlaggen.
Vandaag een kort verslag, want het was een wedstrijd die qua veldoverwicht en kansen minimaal in de dubbele cijfers had moeten staan. Helaas missen we vandaag teveel kansen. Daarentegen was het veldspel goed en hebben we laten zien dat we echt wel een balletje kunnen trappen. Na een 3-0 voorsprong in de rust winnen we uiteindelijk met 5-1. Doelpuntenmakers vandaag Stefan 2x, Mika en Tom beide 1x en een eigen doelpunt van de tegenstander. Mannen ga zo door. Zaterdag spelen we thuis vriendschappelijk tegen vv Kerkwijk JO15-1. Aanvang 09:45 uur; aanwezig 09:00 uur. Wasbeurt Ouders Stefan.
Groeten Gerben

RKTVC JO15-2 – NOAD’32 JO15-1: 0-2 (RUSTSTAND: 0-1)   – 8-4-2017
GOED SPELEND JO15 WINT ZEER VERDIEND IN TIEL
Als je bij zondagsclubs speelt, is de kans vaak groot dat je wat later op de dag moet voetballen. Zo ook voor ons vandaag, want omstreeks 13:35/40 begint onze wedstrijd, omdat de scheidsrechter (alias Bas Nijhuis) nog wat pasjes moest controleren, die overigens perfect floot. (dan weer alias Jan Dekker). Met 12 spelers gaan we op stap richting Tiel, Glenn en Josha hadden zich afgemeld, zodat Ingmar Vos, Jens Vos, Noah Timmermans, Mika Timmermans, Mathijs Strijbis, Stefan Bouman, Kian van Rijswijk, Cees Dekker, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Joey Schalken en Tom Branderhorst diegenen zijn die op veld 3 (kunstgras) vandaag de strijders zijn.
De thuiswedstrijd had een 0-2 uitslag, dus waren we erop gebrand om dat recht te zetten. We beginnen, zoals de laatste weken, weer goed aan de wedstrijd en zijn beter dan de thuisclub. We stichten meer gevaar en krijgen enkele kansjes, maar moeten opletten voor de aanvallen van RKTVC. Vooral Kian had het moeilijk tegen zijn boomlange tegenstander, maar hij weerde zich kranig en beet als een pitbull in op zijn prooi, met als gevolg frustratie bij zijn tegenstander die daardoor eventjes wissel mocht staan. Daarbij was het grootste gevaar eventjes weg, zodat wij zeker de overhand kregen. De thuisclub krijgt even later de grootste kans om de score te openen, maar Ingmar weet met een mooie reflex de penalty te stoppen, klasse Ingmar. Dat is het teken voor het hele team om nog een tandje extra te zetten. Het was nu gewoon wachten wanneer we gaan scoren. En dat doen we ook nog eens op een fraaie manier. Mathijs komt van linksmidden naar binnen en ziet zijn afstandsschot op mooie wijze in de winkelhaak verdwijnen en dan staat het 0-1. Daar gaan we helaas ook mee rusten, want het enige wat er ontbreekt na een goede eerste helft van onze kant is dat we minimaal met 3 a 4 goals verschil de rust in moeten gaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat de thuisclub over een zeer goede keeper beschikte, die het ons de gehele wedstrijd zeer lastig maakte om te scoren.
In de 2e helft is het verschil nog groter. We spelen bij vlagen goed voetbal. Er wordt goed verdedigd en overgespeeld, er wordt geknokt voor en met elkaar en zijn eigenlijk heer en meester. Het is bijzonder leuk te zien hoe we vandaag voetballen en de manier waarop. Het lijkt erop dat bepaalde positiewisselingen vruchten afwerpt. En daar komt ook eigenlijk de 0-2 een beetje uit. Cees weet met een strakke bal ter hoogte van de middenlijn Noah te bereiken, die de bal goed afschermt en op het juiste moment de bal meegeeft aan de lopende Stefan. Stefan loopt langs de lijn op volle snelheid zijn tegenstander voorbij, trekt naar binnen en schiet met uiterste precisie de bal bij de 2e paal binnen. Een schitterende aanval met een mooie goal (0-2). Vooral de actie van Stefan is in mijn ogen fenomenaal. We gaan vrolijk verder en weten helaas niet de score uit te breiden. Uiteindelijk winnen we hier zeer verdiend en had de score eigenlijk hoger moeten uitvallen. Een groot compliment voor iedereen vandaag, een dikke voldoende. Allemaal klasse gespeeld. De laatste weken zijn we aardig bezig, we spelen redelijk, sprokkelen puntjes. Maar het belangrijkste nog: we zijn een team aan het worden, met daarbij het geloof komt terug. Weten wat je kunt als team. Klasse mannen ga zo door. Jan Dekker bedankt voor het assisteren in zowel coaching als vlaggen. 8 april zijn we vrij; lekker trainen deze week.
Groeten Gerben

NOAD’32 JO15-1 – OJC ROSMALEN JO15-6: 2-2 (RUSTSTAND: 1-1)     – 25.03.2017
OPNIEUW GELIJKSPEL VOOR JO15-1
Spelers: Ingmar Vos, Mano v.d. Ley, Koen Buchholz, Kian van Rijswijk, Josha Kuipers, Stefan Bouman, Jens Vos, Tom Branderhorst, Glenn Lobregt, Noah Timmermans, Cees Dekker, Mathijs Strijbis en Joey Schalken, afgemeld Mika Timmermans.
Vanaf minuut 1 ging het vol gas bij beide teams. Tempo lag goed hoog en beide verdedigingen werden behoorlijk op de proef gesteld. Wat opviel is dat bij beide teams het ingooien niet zo goed ging. En daar had scheidsrechter Alex van Rosmalen alle recht toe. Helaas komen we halverwege 1e helft op achterstand, maar we rechten onze rug en na een goede pass van Glenn weet Stefan zich goed vrij te spelen en ziet zijn schot via binnenkant paal in het doel gaan 1-1.
De 2e helft is zowat nog spectaculairder. Naarmate de wedstrijd vordert, hoe hoger het tempo. Beide teams krijgen kansen waaronder o.a. Jens die de bal snoeihard op de paal schiet. Helaas komen we weer op achterstand. Na een lange uittrap van de keeper weet de spits van OJC wel raad mee, omringd door 3 verdedigers van onze kant weet hij alsnog te scoren en zo 1-2 te maken. Maar een minuut later is het al weer gelijk. Na goed overspelen gaat Jens aan de rechterkant ervandoor, zijn voorzet belandt op de lat en precies voor de voeten van Mathijs die ineens snoeihard uithaalt en zo 2-2 maakt. Beide teams weten niet meer te scoren, ondanks de nodige kansen en zo staat na 70 minuten een terecht gelijkspel op het bord.
Mannen, het was een mooie en goede wedstrijd van onze kant. Wederom Mayco van Bergeijk bedankt voor het vlaggen. Volgende week spelen we uit tegen RKTVC JO15-3; aanvang 13:30 uur, vertrek 12:15 uur, wasbeurt: Mathijs.
Groeten Gerben

VV BAARDWIJK JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 4-3 (RUSTSTAND: 2-1)    – 18-03-2017
NIPT VERLIES JO15 BIJ KOPLOPER NA MOOI EN SPANNEND GEVECHT
Vandaag reizen we af naar koploper Baardwijk JO15. In de thuiswedstrijd wisten we een gelijkspel uit het vuur te halen wat verdiend was en zelfs nog kans op meer. Benieuwd hoe het vandaag zou gaan? Joey was ziek. Dus met 13 man op stap.
Spelers vandaag.: Ingmar Vos, Cees Dekker, Koen Buchholz, Mano v.d. Ley, Josha Kuipers, Kian v Rijswijk, Jens Vos, Stefan Bouman, Tom Branderhorst, Noah Timmermans, Mathijs Strijbis, Mika Timmermans en Glenn Lobregt.
Opdracht voor vandaag was, knokken voor en met elkaar, dan komt het voetbal vanzelf. En dat was nu precies wat de mannen deden. We starten goed en doen niet onder voor de koploper. Baardwijk beschikt over een goed spitsenkoppel, waarbij Koen en Josha alle zeilen moeten bijzetten om te voorkomen dat ze scoren. Na een minuut of 20 lukt dat helaas ook. Met behulp van de scheidsrechter weet Baardwijk te scoren. In mijn ogen en gelukkig ook de meegereisde ouders niet op een faire manier. In een duel op de achterlijn bij de 5 meterlijn wordt Kian volop in de rug gelopen en vliegt door de lucht zo het veld uit. De voorzet die daarop volgt scoort de thuisclub. Uiteraard een overtreding, maar de scheidsrechter oordeelt tot ieders verbazing aan NOAD-zijde anders: schouderduw. Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.. Oké, het veld inlopen en met de leidsman een discussie aangaan en met woorden als `thuisfluiter` en `schandalig dit` is niet slim natuurlijk. Wat mij weer oplevert dat ik de rest v.d. wedstrijd achter de reclameborden mag vertoeven. Oja 1-0 dus. Dat is het sein voor de mannen om en stapje extra te doen. Ook een
VERVOLG VAN VV BAARDWIJK JO15-1 – NOAD’32 JO15-1
fase waar wij beter zijn dan de thuisclub. Dat resulteert gelijk al in een kans van Jens die de pech heeft dat de keeper de bal nog aan raakt. Even later wel raak. Mika wordt de diepte in gestuurd en scoort koel de 1-1. Een mooie boogbal van Jens belandt helaas op de lat. En waar wij niet scoren, doet helaas Baardwijk dat wel. Een mooie schuiver van buiten de zestien is Ingmar te machtig. 2-1 en daar gaan we ook mee rusten.
Zonder wissels gaan we de 2e helft in, Noah en Cees blijven met blessures achter. Ook hebben we spontaan een nieuw leidersduo langs de kant staan, die de honneurs van mij waarnemen. Michel Timmermans voor de coaching (was toevallig zijn stem kwijt na een avondje darten in Ahoy) en Wilko Bouman voor o.a., de wissels….. De 2e helft gaat het gelijk op en kun je niet zien wie nu bovenaan staan. Het enige verschil tussen de teams zit in de goede spits van Baardwijk. Want snel staat het 3-1.. we geven niet op en komen na een mooi een-tweetje terug tot 3-2, waarbij Jens de bal goed binnenschiet. In een hoog tempo zien we een mooie 2e helft waarbij we niet opgeven. We spelen goed, de inzet is geweldig en de 3-3 hangt in de lucht. We geven iets meer ruimte weg, omdat we minimaal met een puntje naar huis willen. Ook Baardwijk heeft dat in de gaten en wisselt gelijk en zet zijn 3 beste spelers er weer in waardoor ook de spits weer in het veld staat. En prompt staat het 4-2. Maar wij zijn NOAD dus gaan we door. Twee mooie acties van Jens aan de rechterkant leveren 2 dotten van kansen op. Eerst weet Mathijs na de voorzet van Jens helaas de lat te raken. Even later weet Mathijs wel te scoren en 4-3 op het bord te zetten. Dan volgen natuurlijk nog enkele spannende minuten en krijgen we nog enkele kansjes en waarbij we als we een beetje geluk hadden zomaar gelijk konden staan na o.a. een kopbal van Koen. In de allerlaatste seconden krijgen we nog een hoekschop mee en staan we gewoon met 11 man in de zestien van Baardwijk. De alles of niets poging brengt ons helaas niet de gelijkmaker op.
Mannen, helaas hebben we geen puntje kunnen halen hier, maar jullie hebben fantastisch gevoetbald en allemaal super hard gewerkt en je ziet het, met elkaar kunnen we veel. Wij (ouders/supporters) zijn trots op jullie. Wat mij betreft sorry dat ik jullie in de steek gelaten heb na die ietwat domme actie van mij. Michel en Wilko bedankt dat jullie spontaan mee hebben geholpen en grensrechter/verzorger Jan Dekker wederom bedankt voor woensdag en vandaag. Zaterdag spelen we thuis tegen OJC Rosmalen.
Groeten Gerben

SPARTA’30 JO15-1 – NOAD’32 JO15-1: 3-2 (RUSTSTAND: 1-2) 04-02-17
NIPT VERLIES IN NUTTIG OEFENPARTIJ
Vandaag een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander Sparta’30 JO15-1 en op papier een mooie tegenstander die op dit moment op plaats 2 staan in een andere 3e klasse. En waar bij ons vooral 1e jaars en zelfs 2 die nog onder 13 mogen uitkomen, is het bij de tegenstander juist andersom, want met 3 dispensatiespelers en verder 2e jaars kon het weleens een zware kluif worden. Na een goede warming-up die Stefan prima leidt, staan we gemotiveerd aan de aftrap. Met de volgende opstelling beginnen we: op doel Ingmar Vos; rechtsback Josha Kuipers, centraal achterin Tom Branderhorst en Glenn Lobregt, linksback Kian van Rijswijk; op het middenveld van rechts naar links Noah Timmermans, Jens Vos, Stefan Bouman en Mathijs Strijbis; voorin staan Mika Timmermans en Joey Schalken. Reserve: Cees Dekker, Mano vd Ley en Koen Buchholz.
Fel en goed beginnen we aan de wedstrijd en weten mooie aanvallen te creëren. Helaas zonder resultaat. Vooral op het middenveld spelen we sterk en Mathijs weet aan de linkerkant regelmatig gevaarlijk te worden. Nadeel hiervan is dat hij zijn tegenstander regelmatig laat lopen zodat NOAD`s beste man vandaag continu tegen 2 man liep te voetballen. Klasse Kian, super gespeeld. Door een klein foutje achterin komt Sparta`30 op voorsprong, want daar waar wij alweer vooruitdenken, hebben we heel simpel balverlies en zijn we uitgespeeld met een dieptepass. Ingmar kansloos tegen de spits van Sparta 1-0.
Maar meteen nemen we weer het initiatief wat al snel leidt tot de gelijkmaker. Een voorzet van Mika wordt bij de 2e paal binnen gegleden door Joey (1-1). Kort erop komen we zelfs op voorsprong. Na goed storen van Joey belandt de bal bij Jens die vanaf 16 meter hard binnenkant paal binnenschiet (1-2). We blijven doorgaan en krijgen nog een paar kansen die we niet verzilveren, maar gaan wel dik verdiend met een 1-2 stand rusten. In de rust enkele wissels Cees, Mano en Koen komen er in voor Tom, Glenn en Joey.
Sparta komt nu fel uit het kleedlokaal en wij hebben daar even moeite mee. We krijgen wat kansen tegen, maar gelukkig geen goals. We krijgen snel weer wat vat op de wedstrijd en omdat het tempo vrij hoog ligt, komt er ook een zee van ruimte. Het wordt een mooie open wedstrijd en beide teams krijgen kansen. Sparta krijgt een beetje hulp van Ingmar, die een voorzet helaas niet klem heeft en weet de 2-2 te scoren. Snel daarna valt ook nog eens de 3-2 na weer een fout bij ons achterin. En dan is het oppassen geblazen natuurlijk, maar gelukkig rechten we onze rug en gaan we weer voetballen wat ook kansen oplevert. Eerst Mathijs die zijn afstandsschot tegen de paal ziet belanden. Even later ook Stefan die de bal op de paal ziet eindigen en bij Noah in de voeten komt, en ook Noah ziet zijn schot op het houtwerk alleen dit keer de lat. Toch 3x dicht bij een doelpunt. Halverwege nog een paar wissels. Kian en Mathijs eruit voor Glenn en Tom. Ondanks alle strijd weten we niets meer aan de stand te doen, zodat we hier helaas nipt verliezen. Een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest, gezien de verhoudingen. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd en dit kunnen we zeker meenemen naar volgende week.
Jan, wederom bedankt voor het vlaggen. Ouders bedankt voor het supporteren en rijden.
Deze week goed trainen zodat we de 2e competitiehelft kunnen laten zien dat ze nog niet van ons af zijn. Zaterdag spelen we thuis tegen RKDVC JO15-3. Succes.
Groeten Gerben