NOAD’32 JO17-1

NOAD’32 JO17-1 – BEESD JO17-2: 2-2 (RUSTSTAND: 0-0) –   07-10-2017
Vandaag spelen we thuis tegen een tegenstander uit Beesd, ze zijn net als ons begonnen aan de competitie met een wedstrijd verloren en gewonnen. Door de monsterzege van vorige week hebben de jongens er veel zin in en zijn dan ook van plan om dit Beest (d) te verslaan. NOAD komt goed uit de startblokken en begint gelijk met druk te zetten. Toch duurt het zeker 15 minuten voordat we een serieuze kans creëren. De wedstrijd verloopt gelijkwaardig en heel veel kansen worden er door beide kanten niet gecreëerd, zelfs de wisselspelers in de dug-out vinden de wind die door de bomen waait aan de overkant van het veld interessanter dan de wedstrijd.
Na een half uur spelen krijgen we nog een kans uit een corner, maar ook die gaat er niet in en zo blijft het tot de rust 0-0. In de kleedkamer proberen we de jongens te overtuigen dat er toch meer in moet zitten dan deze stand van 0-0.
De tweede helft begint NOAD slordiger en hebben we onnodig veel balverlies. Dit uit zich dan ook in een tegen goal (0-1). Onze jongens lijken weer wat wakker geschud en beginnen gelijk weer met een aanval, maar deze eindigt met een zwak schot op doel.
De volgende kans is er een op leeg doel en zelfs die gaat er niet in, maar vechtlust wordt dan toch beloond en het is aan Max om de (1-1) te scoren. NOAD wordt weer wat sterker, maar laat ook wat gaten vallen en zo scoort de tegenstander 5 minuten later de 1-2. Heel lang kunnen ze hier echter niet van genieten, want het is wederom Max die de stand weer gelijktrekt met een mooie kopbal vanuit een corner (2-2). De laatste minuten zijn nog spannend, maar het blijft 2-2.
Jongens goed gevoetbald, we hebben het beest niet kunnen verslaan, maar kunnen toch tevreden zijn met een punt. Onze vlagger van vandaag Twan Roubos bedankt; scheidsrechter Andries v Bergeijk ook bedankt en jongens lekker trainen van de week met onze nieuwe trainers en tot volgende week zaterdag.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Ralph Besemer, Quinten Vos, Siebe Bouman, Josha Kuipers, Sem de Waal, Eli Teuling, Max Dekkers, Marc Vervoorn, Onno Zeilstra, Rob van den Beek, Mika Timmermans, Tristan van Ballegooijen en Tom Branderhorst.
Groet Erica en Michel Timmermans

TRICHT JO17-2 – NOAD’32 JO17-1: 2-1 DE BETUWEROUTE – 23-09-2017
Vandaag staat op het programma onze eerste wedstrijd voor de competitie. We vertrekken om 9.15u vanaf het Korenzand richting Tricht. Na het verlaten van de snelweg komen we op deze mooie zonnige zaterdagochtend op een mooie route lang de Linge. De bloesem is dan wel van de bomen, maar de omgeving is dan ook prachtig.
Wie reden er allemaal mee op op deze mooie tocht: de opa van Marc Marc, Eli, Sem, Rob, Max, de vader van Max, Quinten, Onno, Yosha, Siebe, Ralph, de vader van Ralph, Tom, Mika en Corne (jammer voor Tristan, want die was op de fiets).
Eenmaal aangekomen bij vv Tricht moesten we even ! wachten, want alle kleedkamers zitten vol, nadat we eenmaal omgekleed zijn en de warming-up hebben voltooid, staan we klaar (en de scheidsrechter ook ) om te beginnen moet de tegenstander opeens nog op de foto en weg waren ze. Gaf ons nog wel de gelegenheid om de tactiek nog even door te nemen.
Na de aftrap brak Tom door de verdediging en kwam in scorende positie, maar scoorde net niet. NOAD begon gelijk met druk te zetten en had duidelijk de overhand. Na wat over en weer gevoetbald, krijgt de tegenstander een grote kans, maar de bal wordt met een sliding door Sem van de achterlijn gehaald. Enkele minuten later weet Tricht toch door onze defensie te breken en scoort de 1-0, wat tevens ook de ruststand is.
Na de rust creëren we gelijk weer een grote kans met een naar binnen trekkende Quinten, maar de bal gaat er net niet in. Het levert wel een corner op en die wordt benut door onze topscoorder Rob en het staat 1-1. Onze jongens krijgen weer wat overtuiging en gelijk is het Mika die net in het zijnet schiet. De tegenstander begint de druk op te voeren, maar toch creëren we nog enkele kansen. Tricht schiet op de lat, maar Corne (die ook deze wedstrijd weer goed heeft staan keepen) vangt de bal op, de druk wordt groter, het lijkt soms wel een gatenkaas en een tegengoal hangt in de lucht. Onze jongens hebben hard gevochten, maar helaas net voor tijd weet Tricht toch nog te scoren; eindstand 2-1.
En voor ons eigen elftal: jongens a.s zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd en hopen jullie allemaal weer fris en fruitig te begroeten.
Erika en Michel Timmermans

RODA BOYS JO17 -2 – NOAD’32 JO17-1: 2-1  – 16/09/2017
ALS TEAM GESPEELD
Het voetbalseizoen is al enkele weken geleden begonnen en ons elftal heeft er nog steeds maar één training op zitten (is er dan echt geen trainer beschikbaar voor de dinsdagavond ?). Misschien heeft Frank de Boer wel interesse … want hij schijnt ook weer vrij te zijn. Vandaag staat op het programma de bekerwedstrijd Roda Boys uit Aalst. Na wat afmeldingen en een speler die we verhuurd hadden aan de A1 maakten we met 12 man de grote oversteek naar Aalst. Het was even puzzelen met de opstelling. We speelden 4-4-2 en de 12e man Onno was de vlagger in de eerste helft. De eerste 10 minuten is even aftasten, er wordt weinig gecreëerd, maar ook niks weggegeven. In de 12e minuut komt Quinten van linksbuiten, trekt naar binnen en schiet de bal net voorlangs, NOAD is strijdvaardig en fel, maar het ontbreekt aan zuiverheid. In de 24e minuut slaat toch het noodlot toe: Roda Boys maakt de 1-0. NOAD pakt de draad weer op, wordt feller en creërt kansen, maar helaas de bal wil niet in het netje. Doordat de conditie en fitheid nog niet optimaal is (was bij Sem niks van te merken, want die heeft wat meters mee opgelopen) kan NOAD niet voorkomen dat de tegenstander 2-0 maakt. Het was een heel korte rust, we konden wel wat langer gebruiken…. maar de scheidsrechter zal wel haast hebben gehad.

We veranderen na rust de speelwijze naar 4-3-3, de tegenstander begon gelijk druk te zetten en wij moesten even wennen aan het nieuwe systeem. In de 45e minuut schoot Quinten met een indraaiende corner op de paal. Deze speelwijze ligt de jongens duidelijk beter, we werden sterker en de tegenpartij is de weg kwijt. Na een overtreding krijgen we een vrije trap mee (jammer Tom, goed schot, maar ging er net niet in).
Siebe heeft tot dan toe samen met Sem, Ralph en Josha achterin de wedstrijd onder controle, maar dan gebeurt het… Siebe ligt met kramp in 2 benen op de grond en kan echt niet verder en moet het veld verlaten. Mede dankzij Arno Vos, die de tweede helft wilde vlaggen en goed heeft mee staan coachen aan de andere kant van het veld (super bedankt) hadden we Eli nog op de bank die inmiddels weer wat was uitgerust. Eli voorin en Mika als laatste man. Het is inmiddels het laatste kwartiertje, hard werken wordt dan toch beloond: onze gelegenheids laatste man Mika komt mee op, geeft de bal aan Max en in de rebound is het aan Rob om te scoren. Tijd om te juichen  is er nauwelijks, want het is alles of niets. We krijgen nog een corner en een vrije trap, maar helaas het mocht niet zo zijn. Einde wedstrijd: 2-1 verloren, maar wel één om trots op te zijn (plus we hebben een nieuwe topscorer Rob). Jongens, allemaal TOP gespeeld tot volgende week.
Wie speelden mee: Sem, Siebe, Ralph, Josha, Corne, Onno, Eli, Mika, Max, Tom, Quinten, Rob.
Groet Michel en Erica Timmermans

HHC’09 JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 0-2  – 06/09/2017
DE EERSTE KENNISMAKING
Woensdag 6 september voor onze eerste (beker)wedstrijd richting Heusden. Voor ons als leiders ook een uitdaging, want sommigen hadden er nog maar één training op zitten en anderen kenden we alleen nog maar van naam.  Nadat we de juiste nummers bij de juiste poppetjes hadden gezet, konden we eindelijk beginnen. De eerste minuten verlopen gelijkwaardig. Onze jongens moeten even een beetje wennen aan elkaar, maar we creëerden de eerste 20 minuten toch drie kansen. Na onderling wat schuiven en wat vers bloed erbij  wordt NOAD toch sterker. Maar bij de tegenstander lopen ook goede voetballers en zo creëerde HHC een grote kans, maar onze keeper slaat de bal uit de kruising met gevaar voor eigen leven. Onze jongens worden wat vermoeider, de verdedigers kregen het zwaar te verduren en hebben een druk avondje gehad. Vlak voor rust kreeg HHC nog een kans uit een afstandsschot  en het stond 1-0.
Na rust was de tegenstander net wat feller, we kregen zelf ook nog kansen, maar konden niet voorkomen dat HHC de 2-0 maakte. De vermoeidheid begint toe te slaan, we probeerden nog wat te wisselen, maar dat mocht niet baten. Al met al hebben onze jongens goed gevoetbald, we hebben mooie aanvallen gezien: een sterke verdediging en een goede keeper. En als de conditie eenmaal op peil is, komen de punten vanzelf. Met deze inzet en wilskracht komt het wel goed!
Ook willen we hierbij Janoah v Eembergen bedanken voor het vlaggen. En natuurlijk de ouders  voor het rijden en support.
Wie speelde mee: Max, Quint, Mika, Tristan, Rob, Sem, Quinten, Wessel, Ralph, Josha, Corne, Eli, Corwin en Pieter.
Groet Michel en Erica Timmermans