NOAD’32 JO17-1

NOAD’32 JO17-1 – RKDVC JO17-2: 2-3 (1-1) – 15/12/2018
De winterstop is in zicht, maar eerst staat er nog een wedstrijd tegen RKDVC op het programma. Jan kan er vandaag zelf niet bij zijn, dus nemen wij samen met Johan de honneurs waar (Johan super bedankt voor je hulp en het vlaggen). Met een bijna complete selectie treedt de JO17 aan en bereidt zich op deze gure winterdag voor op de wedstrijd die om half drie gespeeld gaat worden op het winderige B-veld. Het is geen gemakkelijk seizoen geweest, maar daar is aan de sfeer niets te merken en de jongens zijn er mentaal helemaal klaar voor. Als het fluitsignaal klinkt, duurt het helaas maar 30 seconden voor de tegenstander de bal in het net krult.
Maar de jongens gaan niet bij de pakken neerzitten, ze rechten hun rug en proberen in hun eigen spel te komen. Dit resulteert in de 12de minuut in een schitterende goal van Quinten (1-1). Er wordt goed gecombineerd wat resulteert in een paar mooie aanvallen, maar verder dan een schot op de paal komt NOAD niet.
Ondertussen is Rob (die helaas niet mee kon doen) de wedstrijdbal aan het zoeken achter het hek en in de bossen. De tegenstander krijgt nog een vrije trap mee, maar door een mooie redding van Ingmar blijft de stand op 1-1 en zo gaan we de rust in.
De tweede helft beginnen we wat rommeliger. Joey krijgt een mooie steekbal, maar komt helaas een teenlengte te kort om de bal achter de keeper te werken. Ondertussen is Rob weer ballen aan het verzamelen die in de bossen achter het hek in de sloot en in de boom zijn belandt (heeft hij toch nog zijn nodige beweging gehad). NOAD staat onder druk, maar komt toch tot een mooie counter waarbij Joey beheerst de keeper passeerde en de 2-1 maakt. De tegenstander voert de druk op, wat resulteert in een doelpunt voor RKDVC (2-2). Er zijn nog wat kansen over en weer, maar in de slotfase wordt de bal via een eigen doelpunt achter Ingmar gewerkt. En zo eindigt deze wedstrijd in 2-3.
Jongens met iets meer beleving kunnen jullie nog veel mooie wedstrijden spelen na de winterstop.
Fijne feestdagen en Rob pas op met het vuurwerk.
Wie speelde er mee: Siebe, Sem, Max, Ralph, Tom, Quinten, Josha, Jens, Glenn, Koen, Joey, Mika, Mathijs en Ingmar.
Groetjes, Erica en Michel

CHC JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 2-2 (0-2) – (29.9.2018)
Vandaag met 13 man de tweede competitiewedstrijd uit naar CHC in Den Bosch, Max met JO19-1 mee en Rob ziek. Onderweg echter een eerste grote tegenvaller als Tom (net fit terug na zijn blessure) al een beetje ziek was en helaas niet zal kunnen spelen vandaag. Hij wordt bij aankomst bij CHC direct naar huis gebracht door Michel (dank daarvoor). Met 12 zullen we dus de klus moeten klaren vandaag en we weten dat we in ieder geval meer moeten presteren dan vorige week. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan tijdens de trainingen deze week, dus ik ben hoopvol gestemd.
We starten vandaag in de volgende opstelling: Ingmar op het doel, rechts Josha, Siebe laatste man, Koen voorstopper en Sem op links. Het middenveld bestond uit Jens op rechts, Glenn en Mathijs centraal en Ralph vanaf links. In de voorhoede startten Joey en Quinten. Mika (ondanks dat hij zeer goed getraind heeft donderdag) begint vandaag op de bank. De opdracht voor vandaag is om in te zakken en als we druk zetten dit in goed overleg te doen. Helaas kunnen we de wedstrijd niet gelijk beginnen na de warming-up daar CHC witte shirts en zwarte broeken heeft hetgeen toch geen duidelijk verschil geeft, hoewel de scheidsrechter daar eigenlijk anders over denkt. We starten redelijk, maar ook CHC blijkt een goed voetballende ploeg te zijn. Na 7 minuten neemt Jelle de vlag van mij over, waardoor ik het spel beter kan gaan volgen. Al voor ik aan de andere kant op de bank plaats kan nemen, is daar Glenn die de bal slim afpakt van de tegenstander en goed inspeelt op Jens. Deze ziet Quinten vrij staan op links en die schiet keihard binnen. 0-1.
We blijven hard werken hoewel CHC meer de bal heeft en qua veldspel beter is. Dit resulteert enkel in een vrije trap die de scheidsrechter geeft zonder dat Ralph een overtreding maakt. Ook deze man begint zijn stempel al vroeg te drukken. CHC blijft echter beter, maar onze werklust is vandaag om trots op te zijn. In de 33e minuut een uitval over links waarbij Quinten de rechtsback eruit loopt, strak voorzet en daar is de mee opgekomen Jens die strak binnenschiet. Misschien onverdiend, maar wel 0-2. Daarna volgen er drie opgelegde kansen waarbij Ingmar onpasseerbaar blijkt en zelfs inzetten vanaf 2 meter voor zijn neus uit het doel rammelt. Iedereen werkt zich het snot voor de ogen om het CHC moeilijk te maken en we houden ondanks het vele zuigen van onze Marokkaanse
tegenstanders stand. Na 4 minuten blessuretijd (niemand zal weten waarom) fluit de scheidsrechter eindelijk voor de rust.
In de rust spreken we af dat we in ieder geval de koppies erbij houden en ons niet laten intimideren. De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Het continue zuigen van de tegenstanders, schelden op onze spelers, onze grensrechter en zelfs commentaar op de al partijdige scheidsrechter die zegt alles te zien en te horen, maar er helaas niets aan doet. In de 54e minuut een aanval van CHC die door Koen knap onderschept wordt waarbij de irritantste speler van CHC doorloopt op Koen, maar waarna de scheidrechter een corner geeft in plaats van een vrije trap voor ons. Uit de corner volgt een dubbele scrimmage waarbij natuurlijk de 1-2 volgt. Gelukkig blijven we werken en houden we tot de 80e minuut van de wedstrijd stand. Dan volgt een volgende aderlating als Koen ziek van het veld moet en we weer moeten wisselen. In de 89e minuut (ja 9 minuten blessuretijd) volgt dan ook nog de 2-2.
Hoewel terecht is dit voor ons natuurlijk onacceptabel op deze manier maar het is niet anders. Jongens, ik ben trots op jullie en met deze inzet zullen wij ook nog wedstrijden kunnen gaan winnen. Jelle bedankt voor het vlaggen. Tom en Koen Beterschap.
Wie speelden er mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Siebe Bouman, Koen Buchholz, Sem de Waal, Jens Vos, Glenn Lobregt, Mathijs Strijbis, Ralph Besemer, Joey Schalken, Quinten Vos en Mika Timmermans.
Groetjes, Jan

NOAD’32 JO17-1 – HELVOIRT JO17-1: 3-7 (RUSTSTAND: 0-2) – (22-9-2018)
HELVOIRT MAATJE TE GROOT VOOR JO17-1
Vandaag met 14 man de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen Helvoirt. Het begin in de tweede klasse om te kijken waar we staan. Nog steeds zonder Tom (geblesseerd), maar toch weer aanwezig en Johan die – als hij thuis is – bereid is de vlag bij thuiswedstrijden te hanteren, beginnen we vandaag in de volgende opstelling: Ingmar op het doel, rechts Josha, Quinten laatste man, Koen voorstopper en Mika op links. Het middenveld bestond uit Jens op rechts, Glenn en Mathijs centraal en Sem vanaf links. In de voorhoede startten Joey en Max. Siebe, Rob en Ralph beginnen vandaag op de bank.
De opdracht voor vandaag is om bij balbezit van Helvoirt druk te zetten met de extra middenvelder vanaf links en rechts, maar Helvoirt blijkt een goede ploeg te zijn die ons voetballend overal de baas blijkt. Hoewel we wel proberen, is er niet echt een werklust die het ze moeilijk maakt en derhalve combineren ze er rustig op los. In de 10e minuut is het dan ook al raak als drie man van ons op een bal af gaan en deze niet weten te raken, waardoor Helvoirt eenvoudig voor kan zetten en bij de tweede paal twee man vrij staan die voorleggen en een opkomende middenvelder de 0-1 binnenschiet. Als we mochten verwachten wakker te zijn, is dit niet het geval en af en toe lijkt het wel een schiettent. Quinten valt dan na 15 minuten uit vanwege een verrekking, maar kan later gelukkig weer mee doen.
Siebe neemt zijn plaats achterin over. Helvoirt is heer en meester op alle fronten en wint bijna alle duels. Wat wij daar tegen over stellen in de eerste helft is een drietal spaarzame aanvallen die echter wel tot grote kansen leiden. De eerste is een uitbraak over links in de 22e minuut via Sem die vlak voor de zestien door twee man neergelegd wordt. Geen kaart? en helaas levert de vrije trap niets op. Een mooie aanval over links tussen Sem en Mika zorgt in de 25e minuut voor een mooie voorzet, maar helaas zijn onze spitsen te laat. In de 29e minuut een uitbraak over rechts na een goede pass van Jens die Joey alleen voor de keeper zet, maar helaas gaat hij via het been net naast. De corner levert helaas niets op. Helaas kunnen we dit een vervolg geven en tot overmaat van ramp is daar in de 39e minuut ook nog de 0-2 na wederom te slap verdedigen.
In de rust wordt er duidelijk besproken wat beter moet en hoe. Echter de tweede helft is koud begonnen en na 30 seconden is daar de 0-3, als dan 4 minuten later de 0-4 ook een feit is (het lijkt wel open huis) is de wedstrijd gespeeld. Hoewel: er volgen nog wat oplevingen de genoemd mogen worden. Goed jagen van Mika die op de midden de bal ontfutselt van Helvoirt en met een steekpass Quinten alleen op de keeper af laat gaan en die leidt tot de mooiste goal: een mooie stift-lob over de keeper; 1-4. Zoals gezegd, blijft het verdedigend zeer zwak vandaag (op Koen na) en is het 10 minuten later al weer 1-5. Een goede actie van Jens leidt wel tot een uitbraak door Joey die onheus gevloerd wordt en de strafschop benut door Quinten leidt tot de 2-5 in de 55e minuut. Een domme actie aan de andere klant leidt tot een strafschop voor Helvoirt en het is al weer 2-6 in de 60e minuut. Een goal van Josha alla Tagliafico afgelopen week zorgt nog wel voor de 3-6, maar helaas is daar even alter nog de 3-7. De scheidsrechter fluit voor het einde en hopelijk is dit voor ons team een goede les. Het moet allemaal veel sneller en met meer beleving, want anders wordt het voor zowel de spelers als de staf een moeizame eerste helft van het seizoen. Johan bedankt voor het vlaggen en de scheidsrechter voor het fluiten. Alle aanwezige ouders bedankt voor het supporteren.
Wie speelden er mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Quinten Vos, Koen Buchholz, Mika Timmermans, Jens Vos, Glenn Lobregt, Mathijs Strijbis, Sem de Waal, Max Dekkers, Joey Schalken, Rob van de Beek, Siebe Bouman en Ralph Besemer.
Groetjes, Jan

HAAFTEN JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) (15-9-2018)
INSPIRATIELOOS JO17-1 VERLIEST BIJ HAAFTEN
Vandaag met 13 man op pad naar Haaften voor de laatste bekerwedstrijd. Hoewel er nog een klein kansje was om door te gaan, maar dan moeten we zelf ruim winnen en Jan van Arckel verliezen. Op papier was Haaften de zwakste van onze poule, maar daar bleek helaas vandaag niets van.
Zonder Ralph (werken) en Tom geblesseerd maar toch weer mee, beginnen we vandaag in de volgende opstelling: Ingmar op het doel, Rechts Josha, Siebe laatste man, Koen voorstopper en Sem op links. Het middenveld bestond uit Jens op rechts, Glenn centraal en Mathijs vanaf links. In de voorhoede startten Rob op rechts Mika in de spits en Max vanaf links. Quinten (uit voorzorg) en Joey beginnen vandaag op de bank.
De opdracht voor vandaag net als vorige week was om direct vanaf het eerste fluitsignaal volop druk te zetten op Haaften en direct de opbouw te verstoren. We starten sterk, maar al snel verzandden we in het maken van simpele fouten. Verkeerd lopen, slecht inspelen en te weinig beleving. De eerste helft is een opstapeling van persoonlijke fouten en ondanks dat Haaften een matige ploeg is weten we weinig te creëren. Een prachtige pass, niet horend bij deze eerste helft, van Mathijs achter de verdediging leidt tot een kans voor Mika, maar die lobt helaas over. In de 33e minuut een scrimmage voor het doel bij Haaften en een duidelijke handsbal die niet leidt tot terechte strafschop. Hoewel we dus niet goed spelen, geven we niet veel weg alleen de vrije trappen die Haaften gemakkelijk krijgt leiden tot wat gevaar, maar ook alleen om dat wij verkeerd verdedigen. Gelukkig fluit de scheidsrechter voor de rust en kunnen de puntjes op de i gezet gaan worden. Hoewel er normaal gesproken over “fouten” gesproken wordt in de rust is het vandaag een ander verhaal, omdat er zoveel niet goed gaat. Iedereen krijgt te horen wat veel beter moet en we starten de tweede helft in een 4-4-2 met wat positionele wijzigingen. Siebe en Rob starten op de bank en Quinten gaat laatste man spelen. We beginnen redelijk, maar daarna is het kommer en kwel. Na 6 minuten ook nog een domper, omdat Max op zijn pols valt en niet meer verder kan. Dan volgt ook nog een aanval over rechts waarbij we onze man laten lopen die vrij voor kan geven en hoewel Ingmar de eerste inzet nog pareert, heeft hij geen antwoord op de tweede inzet en is het 1-0. Het foutenfestival duurt maar voort en ook Haaften bakt er weinig van ondanks dat ze meer de bal hebben. In de 55e minuut weer een kans voor Haaften maar 1 op 1 komt toch Ingmar weer als winnaar uit de bus en kunnen we nog hopen op een redelijk resultaat. De laatste twee positieve zaken die ik wil benoemen zijn een mooie aanval door het midden met 1 keer raken door Mathijs, naar Jens via Quinten waarbij Joey vrijgespeeld wordt, maar helaas zijn inzet gekeerd ziet worden door een been van Haaften en slechts een corner oplevert. In de 70e minuut een uitbraak via Mathijs over rechts die doorbreekt door het midden en in de 16 van achter wordt aangelopen en alleen maar een corner krijgt in plaats van een wederom terecht strafschop. Als Sem uitvalt (71e minuut) en vlak voor tijd ook nog Joey eindigen we ook nog na 80 minuten met 10 man. Gelukkig fluit de scheidsrechter voor het einde en is het verlies een feit. Alle ouders bedankt voor het rijden en we hebben in ieder geval iets om over na te gaan denken.
Wie speelden er mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Siebe Bouman, Koen Buchholz, Sem de Waal, Jens Vos, Glenn Lobregt, Mathijs Strijbis, Rob van de Beek, Mika Timmermans, Max Dekkers, Quinten Vos en Joey Schalken.
Groetjes, Jan

GVV’63 JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 0-3 (RUSTSTAND: 0-2) – 8-9-2018
JO17-1 WINT VERDIEND IN WEDEROM NIEUWE SAMENSTELLING
Vanwege het terugtrekken van de JO19-2 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Bram en de gebroeders Hubert en Dominic Biniak. Niet omdat ze minder waren dan de rest, maar er diende helaas keuzes gemaakt te worden. Hiermee is ook een vaste grensrechter voor ons team geen luxe meer. Daarnaast heten we Tom, Mika, Ralph, Max, Rob en Siebe welkom bij ons team.
Na eerdere verliespartijen vriendschappelijk uit bij GRC’14 (2-0) en thuis tegen Jan van Arckel (1-3) vandaag op weg naar Gameren voor onze tweede bekerwedstrijd. Met Cees ziek thuis, Ralph naar een bruiloft en Tom geblesseerd, maar toch aanwezig (zoals het hoort!) werd de volgende opstelling voor aanvang neergezet:
Ingmar op het doel, Rechts Josha, Quinten laatste man, Koen voorstopper en Sem op links. Het middenveld bestond uit Glenn op rechts, Jens centraal en Mathijs vanaf links. In de voorhoede startten Max op rechts Joey in de spits en Mika vanaf links. Rob en Siebe begonnen vandaag op de bank.
De opdracht voor vandaag was om direct vanaf het eerste fluitsignaal volop druk te zetten om GVV’63 en ze geen kans te geven op te bouwen. Welnu, dat resulteerde direct al in de eerste kans die dan ook koel werd afgerond door Max. 0-1 na 1 minuut. Deed me denken aan de eerste competitiehelft van JO15-1 van vorig seizoen, maar dit terzijde. GVV’63 mocht aftrappen maar we gingen goed door wat resulteerde in de volgende kans na een soepele aanval over rechts tussen Jens en Max met eindstation Joey, maar deze werd helaas gered door de keeper met als “beloning” slechts een corner.
Na tien minuten spelen raken we echter de grip kwijt op het spel en begint GVV’63 sterker te worden. Dit resulteert in een tweetal corners waarvan de eerste naast gekopt wordt en de tweede vakkundig geplukt door Ingmar. Quinten begint zijn rol vandaag als laatste man steeds beter op te pakken ondanks dat hij deze niet ambieert. Af en toe schuift hij al goed in zodat we een man over hebben. Het spel golft wat op en neer, maar onze verdediging met Josha, Koen en Sem weet elke keer tijdig het gevaar te pareren. Na 23 minuten een aanval uit het boekje. We krijgen een ingooi over rechts die Sem heel strak de diepte ingooit op Joey die behendig op de achterlijn een tegenstander uitspeelt en terugtrekt naar de 11 meter. Hier staat Max die goed afrondt (0-2). In plaats van nu de wedstrijd gecontroleerd verder uit te gaan breiden met meer doelpunten wordt het spel slordiger. Noemenswaardig is het handelen van Mika die bij een slaande beweging (slechts “geel”) niet reageert
met terugslaan. Verder worden ballen te hard of te zacht ingespeeld en de aanname van een bal op zich zal ik het helemaal maar niet over hebben. Na 28 minuten valt Mathijs licht geblesseerd uit en komt Rob voor hem. GVV’63 heeft het laatste kwartier in handen, ook omdat ze door het inschuiven van de laatste man een speler over hebben, precies het spel wat wij ook proberen te gaan spelen. Ik besluit daarom om Glenn en Jens van positie te wisselen, zodat Jens meer ruimte kan krijgen over rechts als 4e aanvaller. Zonder verder noemenswaardige kansen breekt de rust aan, waarin we een oplossing kunnen gaan geven voor de inschuivende verdediger.
De tweede helft beginnen we dan ook in een 4-4-2 opstelling om hun inschuivende verdediger op te vangen. Siebe komt op de laatste man positie, waardoor Quinten doorschuift achter de spitsen en Joey en Mathijs blijven nog even op de bank. Er worden nog wat omzettingen gedaan en vol goede moed gaan we de tweede helft in. Arno (vader van Quinten) biedt zich aan om te vlaggen, zodat ik beter aanwijzingen kan geven. Het wordt een rommelige tweede helft waarbij de scheidsrechter een steeds meer bepaalde rol gaat spelen. Het spel wordt steeds minder, echter trots ben ik wel op de werklust en inzet van alle spelers. Dan volgt na 52 minuten een voorzet vanaf rechts door Jens waarbij Max naar de grond wordt gewerkt, maar de strafschop wordt niet gegeven. Het enige wat de hele tweede helft volgt is “vrije schop” voor GVV’63 met als 1 van de 2 dieptepunten dat Mika zonder een overtreding te maken een gele kaart krijgt, omdat een speler van GVV’63 schreeuwend gaat liggen. Twee keer duikt GVV’63 op voor Ingmar, maar tot twee keer doe komt onze keeper als winnaar uit het 1 tegen 1 duel. Dan is daar in de 72e minuut een overtreding van achter op Joey en eindelijk fluit hij weer een keer voor ons. Mathijs achter de bal en deze schiet door de muur bij de keeper door de benen de 0-3 binnen. Gerechtigheid en de wedstrijd is binnen. Er volgt nog een dwaling van de scheids en dat is wanneer een speler van GVV’63 eerst Max een elleboog geeft, daarna een knietje en de scheidsrechter besluit om zowel deze speler als Max uit het veld te sturen. Eindelijk is daar het eindsignaal en is de wedstrijd gewonnen. Grote inzet getoond jongens en daardoor terecht gewonnen. Volgende week naar Haaften.
Wie speelden mee: Ingmar Vos, Josha Kuipers, Quinten Vos, Koen Buchholz, Sem de Waal, Jens Vos, Glenn Lobregt, Mathijs Strijbis, Max Dekkers, Joey Schalken, Mika Timmermans, Rob van de Beek, Siebe Bouman. Arno bedankt voor het vlaggen.
Groetjes, Jan