NOAD’32 JO17-1

OSC45 JO17-2 – NOAD’32 JO17-1: 4-1 – 19/05/2018
DE KNOLLENTUIN
Vandaag staat op het programma de uitwedstrijd naar OSC45 in Den Bosch. Rob en Quint kunnen vandaag niet met ons mee, dus we gaan ons gebruikelijke rondje bellen en appen om de nodige versterking op te roepen. Zoals gewoonlijk zijn er een aantal jongens van de JO15-1 wel weer bereid om met ons af te reizen (Glenn, Jens en Julian). Hiermee bestaat de selectie uit 13 spelers en kunnen we op pad naar de grote stad. De velden bij OSC zijn niet echt in topconditie, de lijnen zijn waarschijnlijk gezet op vrijdagavond na een feestje. Voor de doelen zit een gat van wel 30cm diep (Corne kon amper bij de lat), maar er staan wel een mooie diversiteit aan bloemen op het veld. We bespreken voorafgaand aan de wedstrijd om deze vanaf het begin scherp te beginnen. Dit resulteert al vrij snel na de aftrap in een mooie aanval van NOAD. Het is Quinten die met een mooie actie de voorzet op Max geeft en die maakt het af. Zo staan we na twee minuten spelen op een 0-1 voorsprong.
Helaas kunnen we niet lang van deze voorsprong genieten. De tegenstander maakt in de vierde minuut gelijk 1-1. Het spel gaat op en neer, we proberen de aanval weer te zoeken, maar weten niet te voorkomen dat de tegenstander in de vijftiende minuut de 2-1 scoort. OSC gaat de druk opvoeren en het is duidelijk dat ze niet van plan zijn deze wedstrijd te verliezen. Uit alle hoeken en gaten komen er diverse extra spelers tevoorschijn. Hierdoor wisten we dat het voor onze jongens een hele opgaaf zou zijn om de gelijkmaker te scoren. In de resterende tijd van de eerste helft komen we niet verder dan een afstandsschot van Glenn die op de paal belandt. Zo gaan we rusten met een 2-1 achterstand.
We proberen in de tweede de aansluitingstreffer te maken, maar conditioneel leggen we het af tegen OSC die ondertussen meerdere verse spelers hebben gebracht. We krijgen nog een mooie aanval van NOAD: het is Julian die een mooie steekbal op Quinten geeft, maar deze kans wordt niet verzilverd. We krijgen nog wel een corner die slecht wordt weggewerkt door de tegenstander en Josha schiet met een mooi afstandsschot op de lat. De druk wordt door OSC opgevoerd en kunnen we niet voorkomen dat ze de 3-1 maken. We proberen de schade te beperken, blijven goed voetballen, maar het zit er vandaag niet in zo eindigt de wedstrijd in 4-1.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Ralph Besemer, Josha Kuipers, Sem de Waal, Siebe Bouman (c), Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Jens Vos, Quinten Vos, Max Dekkers, Eli Teuling, Glenn Lobregt en Julian Remmers.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

SC ELSHOUT JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 1-3 – 12/05/2018

HET ELSHOUTS SPEKTAKEL
Op deze zonnige zaterdagmiddag gingen we met 14 spelers op pad naar Elshout. Het was een internationaal gezelschap, want Hubert Biniak, Dominik Ostolski en Sil Colet van de JO15-2 waren vandaag bereid om mee af te reizen. Na wat op en neer appen met Sandra konden we het tijdstip van de wedstrijd vervroegen van 14.30 naar 13.00 uur (zodat we nog op tijd terug zouden zijn voor de kampioenswedstrijd van het eerste elftal).
Na de uitgebreide pasjescontrole konden we van start. We spelen in de door ons gebruikelijke formatie 4-3-3. Zoals de laatste weken het geval is beginnen we de wedstrijd rommelig, We komen langzaam in het spel, maar door het slordige voetbal van NOAD weet Elshout in de achtste minuut de 1-0 te scoren. Hierdoor worden de jongens wakker geschud en rechten hun rug, gaan beter combineren waardoor er kansen ontstaan. Helaas weten we voor de rust het net nog niet te vinden, zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand.
De tweede helft is een ander verhaal. Na de nodige aanpassingen creëren we een aantal goede kansen en weten Elshout vast te zetten op eigen helft. Het is aan Max om in de 5de minuut van de tweede helft de gelijkmaker te scoren 1-1. Ondanks de warmte blijven we goed aanvallend voetballen, de druk op Elshout is zo groot dat bij de volgende aanval Elshout de bal in eigen doel werkt 1-2. Hiermee is het verzet van Elshout gebroken en ontstaan er nog diversen mooie kansen. Het is aan Hubert om de 1-3 te maken met een beetje hulp van Elshout. Einduitslag 1-3.
Wie speelden mee: Quinten Vos, Quint v Krugten, Eli Teuling, Rob vd Beek, Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Max Dekkers, Ralph Besemer, Siebe Bouman, Sem de Waal, Corne Schouten, Sil Colet, Hubert Biniak, Dominik Ostolski.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

ODC JO17-4 – NOAD32 JO17-1: 1-3
PLAY OFF PLAATSEN IN ZICHT
Na de nodige appjes en telefoontjes kunnen we op deze zonnige dag met een selectie van 13 man op pad. Glenn, Stephan en Jens zijn deze ronde bereid om mee af te reizen naar het mooie bosrijke met dinosaurussen omgeven (Oertijdmuseum) complex van ODC in Boxtel. Nadat we ons omgekleed hebben, kunnen we op het slechte kunstgrasveld onze warming up gaan beginnen. Het veld geeft al een hoop warmte af en we beseffen dat dit veld niet echt in ons voordeel is.
De opstelling vandaag is : Corne op het doel, Sem, Glen, Ralph en Josha achterin; Mika, Stephan en Jens op het middenveld, Quinten, Max en Rob voorin. Tom is bereid om de eerste helft te vlaggen. We zoeken na de aftrap meteen de aanval en kunnen na 5 minuten een goede kans (schot op doel) van NOAD noteren. Het spel is nog wel wat rommelig, maar na 9 minuten is de eerste echte aanval van NOAD, die helaas niet resulteert in een doelpunt. In de 10de minuut moet Corne zijn eerste redding verrichten na een aanval van ODC. Het veldspel wordt beter en we weten elkaar makkelijker te vinden, maar na 12 minuten moeten we noodgedwongen een aanpassing in de opstelling maken. Mika komt naar de kant (griepje) en Eli komt in zijn plaats. Zo is de reservebank weer leeg.
Na 15 minuten spelen, kunnen we concluderen dat het spel meer stil ligt dan er gevoetbald wordt: de scheidsrechter van dienst in zijn mooie nieuwe Rosé tenue heeft ondertussen wel 100x op zijn fluit geblazen. Goed en wel weer bezig fluit de scheids in de 20e minuut voor het inlassen van een drinkpauze. Dit geeft ons wel de gelegenheid om de tactiek nog even door te nemen. Na deze onderbreking is het Stephan in de 22e minuut die na een mooie aanval net voorlangs schiet, maar in een fractie daarna is het ODC dat de 1-0 maakt.
We zitten niet bij de pakken neer en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Die komt ook in de 27e minuut, na een mooie aanval van NOAD is het Quinten die op schitterde wijze de 1-1 binnenwerkt. Dit is gelijk het sein om er een tandje bij te zetten zetten, we krijgen nog twee goede kansen voor de rust. Rob schiet net over en Max noteert nog een goede poging met een schot op doel, maar verder dan 1-1 met de rust komen we niet.
We starten de tweede helft met Tom als voorstopper, Glenn komt er even uit en Mika gaat vlaggen. We beginnen goed en zetten de tegenstander vast op eigen helft en creëren na de aftrap gelijk een goede kans (Stephan schiet de bal net over). In de 53e minuut weer een mooie aanval van NOAD, maar deze wordt door de tegenstander tot corner verwerkt. Uit de corner die door Quinten wordt genomen is het Rob die de 1-2 binnenschiet. NOAD blijft aanvallen en ODC kan onder deze druk nauwelijks nog van eigen helft af komen. In de 60e minuut een goede aanval van Jens, die met een mooie actie Quinten in scoringspositie brengt. Die weet hier wel raad mee en zo komt de stand op 1-3. Quinten schiet vanaf de zijlijn nog op de lat, Rob krijgt nog een goede kans, maar een vierde wil er niet meer in. In de laatste minuten is er nog een spaarzame uitbraak van ODC, maar het is Corne die voorkomt dat ODC nog de aansluitingstreffer maakt.
Jongens, goed gevoetbald! Volgende week spelen we tegen Elshout, als we wederom zo spelen komen de play off plaatsen in zicht.
Wie speelden mee: Corne Schouten (c), Sem de Waal, Glenn Lobregt, Ralph Besemer, Mika Timmermans, Stephan Bouman, Jens Vos, Quinten Vos, Max Dekkers, Rob v d Beek, Eli Teuling, Tom Branderhorst en Josha Kuipers.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

NOAD’JO17-1 – TAXANDRIA JO17-3: 1-3 (RUSTSTAND: 1-3) – 28/04/2018
ONVERDIENDE NEDERLAAG
Na twee weken vrij te zijn geweest, spelen we vandaag onze competitiewedstrijd tegen Taxandria JO 17-3 uit Oisterwijk. Doordat Quint en Josha er vandaag niet bij zijn, deden we een beroep op Pieter Poorter en Rik Bok.
We beginnen de wedstrijd aftastend, we moeten nog even wennen, doordat we weer met een andere samenstelling spelen. De jongens moeten nog even wennen aan elkaar. Nadat het spel wat op en neer is gegaan, is het Taxandria dat in de 10e minuut de eerste kans heeft. In de 13e minuut krijgt Taxandria een vrije trap mee die door Corne uit het doel wordt gehouden.
We komen al beter in de wedstrijd en weten elkaar steeds beter en makkelijker te vinden. Maar in de 22e minuut is het Taxandria dat de 0-1 maakt door slecht uitverdedigen van NOAD. We laten ons niet uit het veld slaan en blijven ons eigen goede spel spelen. In de 32e minuut wederom een mooie aanval van Noad: Quinten die de bal strak voorgeeft, maar Max komt net een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. In de laatste minuten van de eerste helft valt Tom geblesseerd uit, nadat de tegenstander op zijn knie moest gaan staan. Zo moeten we noodgedwongen de opstelling weer aanpassen; Mika gaat op Tom zijn positie en Eli gaat in de spits en zo gaan we rusten met een 0-1 achterstand.
In de kleedkamer bespreken we de eerste helft en we zijn het er over eens dat we gewoon goed spelen en er voldoende kansen zijn en we besluiten op deze wijze door te gaan. In de tweede helft creëren we de eerste 10 minuten al gelijk vier grote kansen, wat eigenlijk al de gelijkmaker had moeten opleveren. NOAD speelt vol op de aanval, maar dit brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Taxandria krijgt hierdoor een aantal grote kansen uit de counter, maar worden door goed
verdedigen en keeperswerk onschadelijk gemaakt. NOAD blijft aanvallen en zet alles op alles om de gelijkmaker te maken. Maar helaas maakt Taxandria de 0-2 uit de counter. Tot overmaat van ramp maakt de tegenstander kort daarna ook nog de 0-3. We blijven de aanval zoeken en maken aan het eind van de wedstrijd nog de eretreffer 1-3.
Jongens, goed gevoetbald, het was vandaag één van onze betere wedstrijden. Minimaal een punt zou wel verdiend geweest zijn.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Siebe Bouman, Sem de Waal, Ralph Besemer, Tom Branderhorst, Pieter Poorter, Max Dekkers, Rob vd Beek, Eli Teuling, Mika Timmermans, Quinten Vos en Rik Bok.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

HEDEL JO17-1 – NOAD32 JO17-1: 5-2 – 31.03.2018

STRIJDEND TEN ONDER
Vandaag reisden we af voor onze wedstrijd naar Hedel. Omdat er 2 basisspelers te kampen hebben met een blessure gingen met ons mee: Rik Bok, Pieter Poorter en Wessel van de Boom. We speelden tegen de nummer 1 van de ranglijst ( wat ook wel duidelijk te zien was). Het is Hedel dat al na 10 minuten op voorsprong komt(1-0) en verzuimt om de voorsprong te vergroten in de eerste 30 minuten.
Na twee kansen van NOAD is het Hedel die in de korte hoek de 2-0 weet te scoren. Ze krijgen in de extra tijd nog een panalty mee en zo staat het met de rust 3-0.
In de rust proberen we de jongens er van te overtuigen om gewoon te blijven voetballen en de schade zoveel mogelijk te beperken, maar we wisten niet te voorkomen dat de tegenstander de 4-0 en de 5-0 maakt.
Na een mooie individuele actie schiet Pieter de bal strak in de rechterhoek en zo staat het 5-1. Na nog enkele kansen aan beide zijden weet Quinten in de slotminuten nog de 5-2 te scoren. We hebben de wedstrijd dan wel verloren, maar we hebben als team gevoetbald en met 100 % inzet gestreden. Helaas was deze tegenstander een maatje te groot.
Wie speelden mee: Quint v Krugten, Eli Teuling, Corne Schouten, Ralph Besemer, Siebe Bouman(c), Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Rob v d Beek, Max Dekkers, Quinten Vos, Pieter Poorter, Rik Bok en Wessel v d Boom.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

Noad’32 JO17-1 – Wilhelmina26 JO17-2: 3-2 (RUSTSTAND: 3-0) – 24/03/2018
DEN DERBY
Op deze mooie zaterdagmorgen waren in het dorp Wijk en Aalburg de mensen er al vroeg op uitgetrokken voor een plekje langs de lijn, bij de klassieker NOAD’32 – Wilhemina’26. Het is de tweede wedstrijd in de competitie en we willen vooral strijd, passie en trots zien en een mooie overwinning natuurlijk. De sfeer zat er in ieder geval goed in; het gebonk/gebonk overstemde in de kleedkamer. NOAD komt goed uit de startblokken en weet al in de 3de minuut na een mooie aanval waaruit een corner ontstaat, te scoren en zo staat het 1-0 ( doelpuntenmaker Tom Branderhorst). We proberen de tegenstander zo goed mogelijk vast te zetten en zelf via de buitenspelers de aanval voort te zetten. We geven weinig weg, maar moeten proberen het veld iets breder te houden, maken het ons eigen onnodig moeilijk door met z’n allen op een kluitje te lopen. Dan zet Quinten Vos het op een lopen en legt de bal terug op Pieter Poorter en die schiet de bal strak in het net en zo staat het 0-2. NOAD blijft de aanval zoeken en we blijven proberen om met de snelheid van Quinten steeds maar weer voor de goal uit te komen, wat ook steeds vaker goed uitpakt, alleen verzuimen we om te scoren. Dan krijgen we in de laatste minuten van de eerste helft een vrije trap mee d.m.v een terugspeelbal op het randje van de 5 meterlijn. Het is maar goed dat we vandaag ons geheime wapen bij ons hebben: Quint van Krugten. Het is Quint die de bal naar Max tikt, zodat die de 3-0 kan scoren; wat tevens ook de ruststand is.
In de tweede helft wordt het opeens een heel ander verhaal, het aanvallende voetbal van NOAD is ver te zoeken en de tegenstander zet ons gewoon klem. Dan krijgt Wilhelmina een corner die door ons niet goed wordt weggewerkt en zo weet Wilhelmina de 3-1 te scoren. NOAD zakt te ver terug en laat de tegenstander te veel voetballen en die komen daardoor steeds beter in hun spel. Na wat kleine kansjes van NOAD is het aan Wilhelmina om nog eens te scoren en zo staat het 3-2. Wilhelmina krijgt steeds meer de overhand en NOAD loopt achter de feiten aan. En we mogen blij zijn als de scheidsrechters zijn fluitje blaast voor het eind van de wedstrijd; eindstand 3-2. Het heeft wat bloed en blaren gekost, maar de overwinning is een feit.
Wie speelden mee:  Corne Schouten, Sem de Waal, Siebe Bouman(c), Ralph Besemer, Joshua Kuipers, Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Pieter Poorter, Rob van Beek, Max Dekkers, Quinten Vos, Eli Teuling, Quint van Krugten.
Jongens, goed gevoetbald, volgende week zaterdag zijn we vrij, niet te veel paaseieren eten en dan spelen we 7 April tegen sv BLC.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – RKDVC JO17-3: 0-2 – 10/03/2018
EERSTE COMPETITIENEDERLAAG
Het was al vroeg een drukte op het Korenzand, want eerst gingen we allemaal op de foto voor de voetbalplaatjes spaaractie. Daarna konden we ons gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. We wisten van te voren dat we met een sterke tegenstander te maken zouden krijgen en omdat ons elftal maar uit elf spelers bestond, waren Jens Vos en Stephan Bouman uit de JO15 beiden bereid om met ons mee te spelen. We beginnen 4-4-2 en al snel wordt duidelijk dat de tegenstander van goede huize komt. Ze beginnen feller aan de wedstrijd en krijgen van NOAD te veel ruimte. Het lijkt wel eenrichtingsverkeer en de tegenstander heeft het eerste kwartier dan ook al 5 kansen gecreëerd, maar dankzij Corne die ook vandaag weer goed heeft staan keepen, worden deze kansen niet verzilverd. De verdediging heeft veel ballen moeten wegwerken, maar in de omschakeling heeft NOAD moeite om ballen goed aan te nemen en elkaar op de juiste manier aan te spelen, waardoor we onnodig balverlies lijden. We proberen door middel van een wissel voorin iets meer aanvallend te gaan voetballen en gaan over op 4-3-3, maar verder als twee kansjes in de eerste helft komen we niet. Dan krijgen we nog een terechte rode kaart en moeten verder met 10 man. En zo blijft het tot de rust 0-0.
In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld en weet RKDVC al na twee minuten te scoren (0-1). Op enkele corners en een vrije trap na waren er aan de kant van NOAD weinig hoogtepunten te beleven, al zat er in de tweede helft wel iets meer voetbal in  dan in de eerste helft, toen we nog met elf spelers waren. Maar we wisten niet te voorkomen dat de tegenstander nog een goal scoorde en zo komt op het scorebord de eindstand van 0-2 te staan.
Wie speelden mee: Quinten Vos, Eli Teuling, Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Max Dekkers, Rob vd Beek, Sem de Waal, SiebeBouman (c) ,Ralph Besemer, Joshua Kuipers, Corne Schouten, Jens Vos en Stephan Bouman.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – Roda Boys JO17-2: 4-5 – 17/02/2018
Vandaag spelen we ons laatste oefenpotje  voor de competitie volgende week van start gaat. Omdat we vorig jaar al 2 keer in Aalst op bezoek zijn geweest, mochten de jongens van Roda Boys de grote overtocht maken richting het Korenzand. Onze selectie bestaat maar uit elf spelers, dus deden er enkele gastspelers mee: Twan, Koen en Glenn (bedankt voor jullie inzet). Na wat vertraging konden we aan de wedstrijd beginnen. NOAD begint de wedstrijd aftastend en na enkele minuten valt Max uit met een blessure en komt Glenn op zijn positie erin. In de 7e minuut is het Roda Boys dat weet te scoren en zo staat het 0-1. NOAD heeft moeite zijn eigen spel te spelen en komen mankracht te kort om een echte vuist te maken. Het is Roda Boys dat de overhand heeft en zijn ook beter in de omschakeling. In de 20e minuut eerste corner van NOAD en de afvallende bal wordt door Tom via de binnenkant van de paal binnengeschoten 1-1. Dan een corner van de tegenpartij, die goed wordt weggewerkt door Koen, maar NOAD weet de aanval niet door te zetten. Dan is het aan Roda Boys om in de 30e minuut de 1-2 te scoren en 4 minuten later de 1-3 wat tevens de ruststand is.
De tweede helft komt NOAD goed uit de startblokken. Tom geeft voor op Mika geven en die weet te scoren en zo staat het 2-3. Een belangrijk doelpunt voor NOAD, want hierdoor worden we sterker en kunnen we aanvallender gaan voetballen. We weten de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Dan een goede kans van Rob, maar de bal gaat net voorlangs. Het volgende moment is de counter van Roda Boys, die de keeper weten te passeren, maar het is Josha die de bal nog van de achterlijn kan wegwerken. De volgende aanval van Roda Boys is wel raak en zo staat het 2-4. Dan is het NOAD dat de aanval op zet, een corner weet te creëren. Deze wordt genomen door cornerspecialist Quinten en het is Sem die de 3-4 weet binnen te werken. Dan scoort de tegenpartij hun vijfde doelpunt 3-5 en kunnen zelfs d.m.v een panalty nog een zesde doelpunt scoren, maar die wordt er door Corne goed uitgehouden. Het is in de laatste minuten na enkele corners en een vrije trap aan Rob om de 4-5 te scoren, wat tevens ook de eindstand is.
Jongens, het was een zware wedstrijd, goed gevoetbald! Lekker trainen deze week en dan beginnen we volgende week zaterdag tegen Taxandria aan de competitie. Johan vd Wetering bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Sem de Waal, Siebe Bouman(c), Ralph Besemer, Koen Bucholt, Mika Timmermans, Tom Branderhorst, Josha Kuipers, Glenn Lobregt, Rob v d Beek, Quinten Vos, Twan Roubos, Eli Teuling, Max Dekkers.
Tot volgende week, Erica en Michel Timmermans

Sparta’30 JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 5-3 – 27/01/2018
Vandaag speelden onze jongens weer een oefenpotje en wel tegen het in de derde klasse uitkomende Sparta’30 uit “AEL”. Dat het gras bijna altijd groener is bij de buren klopt wel, want we speelden namelijk op een mooi kunstgrasveld. We gingen op pad met 11 spelers en hadden besloten om 4-4-2 te spelen. NOAD komt goed uit de startblokken en het is aan Quinten om in de derde minuut de 0-1 te scoren. Hierna gaat het spel over en weer en het is in de tiende minuut aan Mika, die met een perfecte bal van eigen helft Quinten de diepte in stuurt en zo staat het 0-2. Maar dan schroeft Sparta het tempo op en weet in enkele minuten de stand weer gelijk te trekken (2-2). Dan is het Rob die over de breedte en lengte van het veld  een one-man show aan het uitvoeren gaat en zich, nadat hij de meeste spelers van Sparta gepasseerd is, zich tot zijn eigen verbazing vastloopt. Misschien de volgende keer iets eerder overspelen. We creëren nog enkele kansen voor rust, maar deze worden net niet benut en zo blijft de ruststand 2-2.
In de tweede helft heeft Sparta de overhand en voert de druk verder op. NOAD zakt steeds verder terug en heeft moeite om over de middellijn te komen. Dan weet Sparta met een afstandsschot de 3-2 te scoren. De jongens hebben er alles aan gedaanm maar konden niet voorkomen dat Sparta kort daarna de 4-2 maakt.

We krijgen nog een vrije trap op het randje van de zestien, maar die bal ging zo,n eind over en ligt waarschijnlijk nog in het buitenbad van Aqua Altena. Na nog een mooie actie van Quinten scoort hij zijn derde van de wedstrijd en zo staat het 4-3. De laatste minuten is het nog aan Sparta om te scoren en zo wordt de eindstand 5-3. Het was fysiek een zware wedstrijd geweest, maar we hebben als team gespeeld; al met al een goede prestatie! Tot volgende week dan spelen we tegen SSC uit Sprang.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Sem de Waal, Siebe Bouman(C), Ralph Besemer, Josha Kuipers, Eli Teuling, Max Dekkers, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Rob vd Beek en Quinten Vos. Ouders bedankt voor het rijden. Wesley,  bedankt voor het vlaggen.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

DIA JO17-5 – Noad’32 JO17-1: 1-1 – 20/01/2018
WE ZIJN WEER BEGONNEN
Na enkele intensieve trainingen zijn de kerstkilo’s er weer af en speelden onze jongens hun eerste “vriendschappelijke” wedstrijd van 2018 afgelopen zaterdag tegen DIA JO17-5 in Teteringen. Doordat er enkele jongens gestopt zijn met voetballen bestond de selectie in eerste instantie maar uit 11 spelers. Maar onze vaste reservespeler Twan Roubos was wel weer bereid om met ons af te reizen en daar was opeens onze “mystery guest” en zo konden  we met 13 spelers op weg naar Teteringen. Eenmaal bij DIA aangekomen en omgekleed, worden we na de warming-up naar een of ander B veld gestuurd, de lijnen waren amper zichtbaar en een dug-out was ook niet aanwezig. Wel stonden er twee houten bankjes, maar die waren al in beslag genomen door de thuisclub. Nadat we hun mascotte “gorilla” hadden verwijderd, weten we toch één bankje te bemachtigen, zodat onze reservespelers ook konden zitten. Na de aftrap is het NOAD dat al meteen een kans weet te creëren, maar is nog niet zuiver genoeg om het net te halen…  Daarna weet DIA de overhand te behouden en heeft NOAD moeite het eigen spel te spelen. We hebben onnodig veel balverlies, kunnen elkaar niet vinden en creëren hierdoor weinig tot geen echt gevaarlijke kansen. Zo staan we dan ook na 15 minuten voetballen op een 1-0 achterstand. Maar dan is daar het debuut van onze “mystery guest”, waardoor er op het middenveld meer mankracht ontstaat. Dan weet de tegenstander nog een enkele keer door onze defensie te breken, maar mede dankzij onze keeper blijft het nog maar 1-0, wat tevens de ruststand is.
In de tweede helft is het NOAD dat sterker aan de wedstrijd begint en weten we de tegenstander op hun eigen helft te houden. We creëren meer kansen, krijgen een enkele vrije trap mee, maar weten die nog niet te benutten. Dan is het Quinten die dan toch de 1-1 weet te scoren. NOAD blijft druk zetten en de tegenstander komt nauwelijks meer voor het doel. Dan is het de “mystery guest” die uit een vrije trap de voorzet geeft en het is Siebe die met een perfecte kopbal de 1-2 binnenwerkt, maar helaas het doelpunt wordt om onduidelijke reden afgekeurd en zo blijft de eindstand 1-1.  Jongens, volgende week spelen we weer een vriendschappelijke wedstrijd dan tegen Sparta’30. Ouders, bedankt voor het rijden, supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en Desley de Wit bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Josha Kuipers, Ralph Besemer, Siebe Bouman (C), Sem de Waal, Quinten Vos, Eli Teuling, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Rob v d Beek, Mac Dekkers, Twan Roubos en de Mystery Guest.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – STEDOCO JO17-1G: 1-0 (RUSTSTAND: 0-0) – 02.12.2017
DE RENTREE VAN MAX
Vandaag op het programma de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Stedoco. Het elftal van Stedoco is een gemengd elftal en de jongens verheugden zich al op de mooie meiden (alleen viel dit vies tegen, er waren er maar twee).
Tristan kon er vandaag niet bij zijn, want door de kou of mist reden er geen treinen. Wel was onze topscoorder Max er na zijn heftige botsing van enkele weken geleden weer van de partij. NOAD heeft moeite om in het spel te komen en de wedstrijd verloopt dan ook erg rommelig, veel onnodig balverlies en we creëren weinig kansen. NOAD kakt steeds verder in en laat de tegenstander een aantal keren op het doel schieten, maar dankzij Corne en een beetje geluk gaan die ballen over of naast en zo staat het met de rust nog maar 0-0.
De tweede helft begint NOAD scherper aan de wedstrijd, onze reservespelers in de dug-out zijn eerst eens een lekker dekentje wezen halen bij Henri Raams voor over de beentjes, want het is toch wel even wennen aan die kou. In de 52e minuut een kans voor Rob, maar die schiet recht op de keeper. Dan enkele minuten later weer een aanval van NOAD. Door een voorzet van Rob is het Eli die over de bal stapt en kan Max de bal binnenschieten. Maar bij de tegenstander staat ook een goede keeper op het doel en deze poging wordt niet verzilverd.
Dan 10 minuten later weet Rob toch nog te scoren op die oude voetbalschoenen van zijn vader (maar goed dat hij die schoenen al die tijd bewaard heeft) en zo staat de stand 1-0 op het scorebord.
NOAD lijkt de wedstrijd onder controle te hebben, maar weinig kansen worden er nog gecreëerd en zo blijft de eindstand 1-0.
Wie speelde mee: Corne Schouten. Sem de Waal. Siebe Bouman. Ralph Besemer. Josha Kuipers. Onno Zeilstra. Tom Branderhorst, Quinten Vos, Eli Teuling, Marc Vervoorn, Max Dekkers. Mika Timmermans. Rob v d Beek.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

HAAFTEN JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 0-4 – 25-11-2017
Op deze mooie zaterdagmorgen reizen we af naar Haaften voor onze competitiewedstrijd. Met de dauw die boven het veld hangt en de zon die schijnt is het mooi voetbalweer. Voor Tristan is het bijna een thuiswedstrijd, want die is weer op de fiets. Omdat er vandaag drie afwezigen zijn, zijn we met 12 spelers. We beginnen vandaag met een 4-4-2 opstelling, Sem, Siebe, Ralph en Josha in de verdediging Quinten, Tom, Onno en Marc op het middenveld en Mika en Rob voorin.
We beginnen gelijk aanvallend aan de wedstrijd en het is aan Tom om via een voorzet van Rob in de 7e minuut de 0-1 te scoren.
Dan gaat het gelijk op, wat kleine kansen over en weer, totdat Haaften een keihard schot op de lat schiet en bijna is de stand gelijk. De tegenstander gaat de druk opvoeren, maar dankzij onze verdediging en onze keeper Corne blijft de stand in ons voordeel. NOAD probeert om via een counter, waarin Onno een belangrijke rol speelt, een kans te creëren, maar wordt door de voorhoede nog niet benut. Dan krijgen we vlak voor rust nog een vrije trap tegen, net op het randje van de zestien, maar met heel veel geluk gaat de bal er niet in en zo gaan we rusten met een stand van 0-1.
In de rust zetten we wat puntjes op de i, Sem een positie naar voren, zodat we meer gebruik kunnen maken van de snelheid van Quinten. NOAD begint aanvallend aan de tweede helft en creëert enige kansen, maar komt niet tot scoren. Dan een tegenaanval van Haaften, maar die gaat net voorlangs. De tegenstander wordt feller, krijgt weer kansen, maar weet dankzij onze keeper Corne niet te scoren. Dan weer een aanval van NOAD en het is Rob die probeert in de korte hoek te schieten en dit levert een corner op. De corners die altijd door cornerspecialist Quinten worden genomen, schiet de bal over de grond en het is Rob die de voorzet op Mika kan geven en die scoort dan de 0-2. Een belangrijk doelpunt, want hierdoor lijkt de tegenstander te zijn gebroken. NOAD blijft dankzij onze “speedy Gonzales” Sem aanvallen en door een vrije trap die door Quinten wordt genomen, is het Tom die in de rebound de 0-3 scoort. In de laatste minuten volgt er nog een mooie individuele actie van Rob die de 0-4 binnen tikt, wat tevens de eindstand is. Jongens klasse gevoetbald en als team gestreden. Ouders bedankt voor het rijden. Tot volgende week.
Wie speelden mee: Corné Schouten, Sem de Waal, Siebe Bouman (C), Ralph Besemer, Josha Kuipers, Marc Vervoorn, Onno Zeilstra, Tom Branderhorst, Quinten Vos, Mika Timmermans, Tristan van Ballegooijen, Rob vd Beek.
Groetjes, Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – MVV’58 JO17-2: 4-0 (RUSTSTAND: 1-0) – 11.11.2017
LINKERRIJTJE
Na twee vriendschappelijke wedstrijden en een vrije zaterdag (we hadden nog overwogen om op trainingskamp naar Spanje te gaan) mochten onze jongens weer lekker de wei in voor een competitiewedstrijd tegen MVV’58. Doordat we de laatste weken geen competitiewedstrijden hebben gespeeld, staan we nu 7de op de ranglijst en met een zwaar programma in aantocht. We spelen namelijk de komende weken tegen de nummer 2, 3 en 4 en ons elftal zal vol aan de bak moeten, willen we punten pakken. Nu wisten we dat de tegenstander van vandaag vorige week met 24-0 gewonnen had, dus we gingen er al vanuit dat dit geen “makkie” zou worden vandaag
Na enige vertraging (de scheidsrechter vergeet zijn vlaggen en de wedstrijdbal) kunnen we beginnen. We beginnen gelijk scherp aan de wedstrijd en creëren gelijk een kans door een mooie voorzet van Quinten op Max, maar die weet het net nog niet te vinden.
Dan is het de beurt aan de tegenstander, die krijgt een vrije trap net buiten de zestien, maar schiet de bal over het doel.
De wedstrijd verloopt gelijkwaardig, kansen komen er over en weer, maar door een paar goede reddingen van Corne weet de tegenstander niet te scoren.
Dan is het Rob (die eerst een keihard schot op de lat schiet) die een aanval opzet en het is aan onze topscoorder Max om de 1-0 te maken, wat tevens ook de ruststand is. Ook al hebben we nog maar 1 keer gescoord de overtuiging zit er bij de jongens wel in dat we deze wedstrijd toch zeker kunnen winnen.
De tweede helft wordt het voetbal wel wat rommeliger aan de kant van NOAD, maar door weer een mooie aanval van Rob is het aan Tom om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken (2-0). Tom die ook vandaag weer als een echte nr 10 een hele goede wedstrijd gespeeld heeft. De tegenstander wordt grimmiger, maakt veel overtredingen. We krijgen daardoor enkele vrije trappen, maar die worden niet benut. In de tijd dat ik met de wisselspelers de tactiek zit te bespreken, scoort Max de 3-0. Daarna is het Rob die nog met een mooi doelpunt de 4-0 weet te scoren.
Jongens, goed gevoetbald! Volgende week spelen we uit tegen Kerkwijk, maar als we zo doorgaan zullen we zeker een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst.Twan Roubos bedankt voor het vlaggen van de eerste helft en het meespelen in de tweede helft en Sven de Jong bedankt voor het vlaggen van de 2de helft (TOP!).
Wie speelden mee: Max Dekkers, Eli Teuling, Rob v Beek, Quinten Vos, Tom Branderhorst, Mika Timmermans, Josha Kuipers, Ralph Besemer, Siebe Bouman(C), Sem de Waal, Corne Schouten, Quint v Krugten, Tristan v Ballegooijen en Twan Roubos.
Groetjes,Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – O.N.I JO17-1: 5-2 (RUSTSTAND: 2-0)  – 29/10/2017
VOETBALANALIST
Vandaag voor ons elftal weer geen competitiewedstrijd, maar een vriendschappelijke, tegen een voor ons onbekende tegenstander  ONI uit ’s Gravenmoer. NOAD begint gelijk fel aan de wedstrijd en komt meteen na aftrap van de tegenpartij in scoringspositie, maar het is aan Onno die dan na 5 minuten weet te scoren (1-0).
We hadden de wind tegen, dus zou je denken hou die ballen laag, want door de lucht komen ze niet goed aan, maar ja, er zijn er altijd een paar die eigenwijs zijn en het toch blijven proberen. Na een kwartier spelen is het Josha die een mooie voorzet geeft en de tegenstander die de bal terug wil spelen op de keeper tikt hem in eigen doel (2-0). De rest van de eerste helft verloopt vrij rustig, de tegenstander heeft wat moeite om op deze kleigrond te spelen, zijn natuurlijk het zand gewend.  Zo blijft de ruststand 2-0 op het scorebord. Inmiddels is Tristan ook gearriveerd, want hij komt iedere week met de trein en bus helemaal uit Geldermalsen en kan gelijk warm gaan lopen, zodat hij de tweede helft nog kan meespelen. Wij gaan eerst even in de kleedkamer om op te warmen, want “Winter is coming” en krijgen van Jelle Lobregt een lekker bakkie koffie. Bedankt; daar waren we wel aan toe.
Na de rust krijgen we vrij snel een penalty door een handsbal mee, en het is aan Mika om de bal in het net te schieten en het staat 3-0. Omdat het hier om een vriendschappelijke wedstrijd ging en iedereen een keer als wissel op de bank moet zitten, hadden wij als coaches bedacht om dan onze laatste man Siebe na de rust ook een keer reserve te zetten. Dat deze wissel een verkeerde keuze was, werd al vrij snel duidelijk, want achterin waren we compleet de weg kwijt. Het werd rommelig achterin, er is niemand die de boel aanstuurt en zo krijgen we in een paar minuten tijd twee goals tegen en het staat dan opeens (3-2). Door Siebe er weer in te brengen (en die had het gelijk achterin weer onder controle) konden we weer lekker gaan aanvallen.
Het is Ralph die de aanval opzet, speelt in op Rob en Rob schiet -na wat kappen en draaien en nog eens kappen en draaien – de bal in het doel (4-2). Dan nog een laatste aanval van Mika, die helemaal van rechts komt en naar binnen draait. Vervolgens schiet hij met links de bal binnen ( het lijkt wel op zo’n actie als van Arjan Robben) en het staat 5-2, wat tevens de eindstand is. En laten we Eli niet vergeten, die als hij op de bank zit heel de wedstrijd zit te analyseren; hij kan zo na zijn voetbalcarrière aan de slag bij Studio Sport als voetbalanalist.
Jongens, goed gevoetbald en volgende week zaterdag zijn we waarschijnlijk vrij. Desley de Wit bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: iedereen behalve Quint van Krugten.
Groetjes, Erica en Michel Timmermans

RODA BOYS JO17-2 – NOAD’32 JO17-1: 0-4 (RUSTSTAND: 0-3)  – 21-10-2017
EEN MOOIE POT VOETBAL
Vandaag voor ons geen beker/competitiewedstrijd op het programma, maar een vriendschappelijk oefenpotje tegen de buren uit Aalst. De wedstrijd is vooral bedoeld om de negatieve gedachte van vorige week te vergeten en om wat nieuwe dingen uit te proberen. Door enkele afmeldingen en een zieke keeper stelde Twan Roubos zich weer beschikbaar om met ons mee op pad te gaan.
De eerste helft was het aan Mika om het doel te verdedigen, wat hem goed afging. Die paar keer dat hij in actie moest komen, waren nog goede reddingen ook. We hadden van te voren afgesproken dat we vooral op de helft van de tegenstander zouden gaan voetballen en dat lukte dan ook goed de eerste helft. In de 15e minuut is het Twan die onderuit wordt gehaald in de 16, en het is aan Max om de penalty te benutten (0-1). Halverwege de eerste helft is er enig oponthoud, want de scheidsrechter kampt met een blessure en moet het veld verlaten (hij kon ons tempo niet bijbenen). In de 30e minuut is het Max die een voorzet op Twan geeft, die schiet in eerste instantie tegen de keeper aan, maar dan rolt de bal toch nog in het doel (0-2). Het is aan Max om nog voor de rust de 3-0 te scoren. Mede dankzij onze verdediging die bestond uit Tristan/Ralph/Siebe/Josha en Sem in zijn nieuwe rol als voorstopper, wist de tegenstander weinig kansen te creëren.
In de tweede helft begonnen we met Twan op het doel en Mika weer in het veld. Noad begint fel en zet gelijk weer druk op de helft van de tegenstander. Door de drukte in de zestien (en bij Roda Boys hebben ze ook de keeper gewisseld) gaat de bal nog niet in het netje.
Toch weet Roda Boys toch een paar keer uit te breken, maar onze vliegende keeper Twan die gewoon meevoetbalde, voorkomt dat ze kunnen scoren.
Dan is het Onno die de voorzet op Quinten geeft en die de 0-4 weet te scoren. De wedstrijd wordt dan iets grimmiger en vooral de tegenstander van Rob (die vandaag ook weer een goede pot gevoetbald heeft) raakt gefrustreerd en zo ontstaat er nog een opstootje. Dan is het aan Marc om door een goede voorzet van Mika nog te scoren, maar dit schot gaat in de handen van de keeper, helaas volgende keer beter.
Marc die vandaag ook een goede wedstrijd heeft gespeeld, maar hij vraagt aan Sinterklaas voetbal-schoenen met klittenband, want hij heeft wel tig keer zijn veters moeten strikken. Zo blijft de eindstand 0-4.
Jongens, jullie hebben vandaag goed gevoetbald en goed overgespeeld, goed gecommuniceerd naar elkaar en veel duels gewonnen, een welverdiende overwinning. Twan bedankt voor je inzet en Corwin Lagrouw bedankt voor het vlaggen.
Wie speelden mee: Quinten Vos, Eli Teuling, Rob vd Beek, Mika Timmermans, Max Dekkers, Marc Vervoorn, Onno Zeilstra, Sem de Waal, Tristan v Ballegooijen, Siebe Bouman (C), Josha Kuipers, Twan Roubos en Ralph Besemer.
Groetjes Erica en Michel Timmermans

NOAD’32 JO17-1 – BEESD JO17-2: 2-2 (RUSTSTAND: 0-0) –   07-10-2017
Vandaag spelen we thuis tegen een tegenstander uit Beesd, ze zijn net als ons begonnen aan de competitie met een wedstrijd verloren en gewonnen. Door de monsterzege van vorige week hebben de jongens er veel zin in en zijn dan ook van plan om dit Beest (d) te verslaan. NOAD komt goed uit de startblokken en begint gelijk met druk te zetten. Toch duurt het zeker 15 minuten voordat we een serieuze kans creëren. De wedstrijd verloopt gelijkwaardig en heel veel kansen worden er door beide kanten niet gecreëerd, zelfs de wisselspelers in de dug-out vinden de wind die door de bomen waait aan de overkant van het veld interessanter dan de wedstrijd.
Na een half uur spelen krijgen we nog een kans uit een corner, maar ook die gaat er niet in en zo blijft het tot de rust 0-0. In de kleedkamer proberen we de jongens te overtuigen dat er toch meer in moet zitten dan deze stand van 0-0.
De tweede helft begint NOAD slordiger en hebben we onnodig veel balverlies. Dit uit zich dan ook in een tegen goal (0-1). Onze jongens lijken weer wat wakker geschud en beginnen gelijk weer met een aanval, maar deze eindigt met een zwak schot op doel.
De volgende kans is er een op leeg doel en zelfs die gaat er niet in, maar vechtlust wordt dan toch beloond en het is aan Max om de (1-1) te scoren. NOAD wordt weer wat sterker, maar laat ook wat gaten vallen en zo scoort de tegenstander 5 minuten later de 1-2. Heel lang kunnen ze hier echter niet van genieten, want het is wederom Max die de stand weer gelijktrekt met een mooie kopbal vanuit een corner (2-2). De laatste minuten zijn nog spannend, maar het blijft 2-2.
Jongens goed gevoetbald, we hebben het beest niet kunnen verslaan, maar kunnen toch tevreden zijn met een punt. Onze vlagger van vandaag Twan Roubos bedankt; scheidsrechter Andries v Bergeijk ook bedankt en jongens lekker trainen van de week met onze nieuwe trainers en tot volgende week zaterdag.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Ralph Besemer, Quinten Vos, Siebe Bouman, Josha Kuipers, Sem de Waal, Eli Teuling, Max Dekkers, Marc Vervoorn, Onno Zeilstra, Rob van den Beek, Mika Timmermans, Tristan van Ballegooijen en Tom Branderhorst.
Groet Erica en Michel Timmermans

TRICHT JO17-2 – NOAD’32 JO17-1: 2-1 DE BETUWEROUTE – 23-09-2017
Vandaag staat op het programma onze eerste wedstrijd voor de competitie. We vertrekken om 9.15u vanaf het Korenzand richting Tricht. Na het verlaten van de snelweg komen we op deze mooie zonnige zaterdagochtend op een mooie route lang de Linge. De bloesem is dan wel van de bomen, maar de omgeving is dan ook prachtig.
Wie reden er allemaal mee op op deze mooie tocht: de opa van Marc Marc, Eli, Sem, Rob, Max, de vader van Max, Quinten, Onno, Yosha, Siebe, Ralph, de vader van Ralph, Tom, Mika en Corne (jammer voor Tristan, want die was op de fiets).
Eenmaal aangekomen bij vv Tricht moesten we even ! wachten, want alle kleedkamers zitten vol, nadat we eenmaal omgekleed zijn en de warming-up hebben voltooid, staan we klaar (en de scheidsrechter ook ) om te beginnen moet de tegenstander opeens nog op de foto en weg waren ze. Gaf ons nog wel de gelegenheid om de tactiek nog even door te nemen.
Na de aftrap brak Tom door de verdediging en kwam in scorende positie, maar scoorde net niet. NOAD begon gelijk met druk te zetten en had duidelijk de overhand. Na wat over en weer gevoetbald, krijgt de tegenstander een grote kans, maar de bal wordt met een sliding door Sem van de achterlijn gehaald. Enkele minuten later weet Tricht toch door onze defensie te breken en scoort de 1-0, wat tevens ook de ruststand is.
Na de rust creëren we gelijk weer een grote kans met een naar binnen trekkende Quinten, maar de bal gaat er net niet in. Het levert wel een corner op en die wordt benut door onze topscoorder Rob en het staat 1-1. Onze jongens krijgen weer wat overtuiging en gelijk is het Mika die net in het zijnet schiet. De tegenstander begint de druk op te voeren, maar toch creëren we nog enkele kansen. Tricht schiet op de lat, maar Corne (die ook deze wedstrijd weer goed heeft staan keepen) vangt de bal op, de druk wordt groter, het lijkt soms wel een gatenkaas en een tegengoal hangt in de lucht. Onze jongens hebben hard gevochten, maar helaas net voor tijd weet Tricht toch nog te scoren; eindstand 2-1.
En voor ons eigen elftal: jongens a.s zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd en hopen jullie allemaal weer fris en fruitig te begroeten.
Erika en Michel Timmermans

RODA BOYS JO17 -2 – NOAD’32 JO17-1: 2-1  – 16/09/2017
ALS TEAM GESPEELD
Het voetbalseizoen is al enkele weken geleden begonnen en ons elftal heeft er nog steeds maar één training op zitten (is er dan echt geen trainer beschikbaar voor de dinsdagavond ?). Misschien heeft Frank de Boer wel interesse … want hij schijnt ook weer vrij te zijn. Vandaag staat op het programma de bekerwedstrijd Roda Boys uit Aalst. Na wat afmeldingen en een speler die we verhuurd hadden aan de A1 maakten we met 12 man de grote oversteek naar Aalst. Het was even puzzelen met de opstelling. We speelden 4-4-2 en de 12e man Onno was de vlagger in de eerste helft. De eerste 10 minuten is even aftasten, er wordt weinig gecreëerd, maar ook niks weggegeven. In de 12e minuut komt Quinten van linksbuiten, trekt naar binnen en schiet de bal net voorlangs, NOAD is strijdvaardig en fel, maar het ontbreekt aan zuiverheid. In de 24e minuut slaat toch het noodlot toe: Roda Boys maakt de 1-0. NOAD pakt de draad weer op, wordt feller en creërt kansen, maar helaas de bal wil niet in het netje. Doordat de conditie en fitheid nog niet optimaal is (was bij Sem niks van te merken, want die heeft wat meters mee opgelopen) kan NOAD niet voorkomen dat de tegenstander 2-0 maakt. Het was een heel korte rust, we konden wel wat langer gebruiken…. maar de scheidsrechter zal wel haast hebben gehad.

We veranderen na rust de speelwijze naar 4-3-3, de tegenstander begon gelijk druk te zetten en wij moesten even wennen aan het nieuwe systeem. In de 45e minuut schoot Quinten met een indraaiende corner op de paal. Deze speelwijze ligt de jongens duidelijk beter, we werden sterker en de tegenpartij is de weg kwijt. Na een overtreding krijgen we een vrije trap mee (jammer Tom, goed schot, maar ging er net niet in).
Siebe heeft tot dan toe samen met Sem, Ralph en Josha achterin de wedstrijd onder controle, maar dan gebeurt het… Siebe ligt met kramp in 2 benen op de grond en kan echt niet verder en moet het veld verlaten. Mede dankzij Arno Vos, die de tweede helft wilde vlaggen en goed heeft mee staan coachen aan de andere kant van het veld (super bedankt) hadden we Eli nog op de bank die inmiddels weer wat was uitgerust. Eli voorin en Mika als laatste man. Het is inmiddels het laatste kwartiertje, hard werken wordt dan toch beloond: onze gelegenheids laatste man Mika komt mee op, geeft de bal aan Max en in de rebound is het aan Rob om te scoren. Tijd om te juichen  is er nauwelijks, want het is alles of niets. We krijgen nog een corner en een vrije trap, maar helaas het mocht niet zo zijn. Einde wedstrijd: 2-1 verloren, maar wel één om trots op te zijn (plus we hebben een nieuwe topscorer Rob). Jongens, allemaal TOP gespeeld tot volgende week.
Wie speelden mee: Sem, Siebe, Ralph, Josha, Corne, Onno, Eli, Mika, Max, Tom, Quinten, Rob.
Groet Michel en Erica Timmermans

HHC’09 JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 0-2  – 06/09/2017
DE EERSTE KENNISMAKING
Woensdag 6 september voor onze eerste (beker)wedstrijd richting Heusden. Voor ons als leiders ook een uitdaging, want sommigen hadden er nog maar één training op zitten en anderen kenden we alleen nog maar van naam.  Nadat we de juiste nummers bij de juiste poppetjes hadden gezet, konden we eindelijk beginnen. De eerste minuten verlopen gelijkwaardig. Onze jongens moeten even een beetje wennen aan elkaar, maar we creëerden de eerste 20 minuten toch drie kansen. Na onderling wat schuiven en wat vers bloed erbij  wordt NOAD toch sterker. Maar bij de tegenstander lopen ook goede voetballers en zo creëerde HHC een grote kans, maar onze keeper slaat de bal uit de kruising met gevaar voor eigen leven. Onze jongens worden wat vermoeider, de verdedigers kregen het zwaar te verduren en hebben een druk avondje gehad. Vlak voor rust kreeg HHC nog een kans uit een afstandsschot  en het stond 1-0.
Na rust was de tegenstander net wat feller, we kregen zelf ook nog kansen, maar konden niet voorkomen dat HHC de 2-0 maakte. De vermoeidheid begint toe te slaan, we probeerden nog wat te wisselen, maar dat mocht niet baten. Al met al hebben onze jongens goed gevoetbald, we hebben mooie aanvallen gezien: een sterke verdediging en een goede keeper. En als de conditie eenmaal op peil is, komen de punten vanzelf. Met deze inzet en wilskracht komt het wel goed!
Ook willen we hierbij Janoah v Eembergen bedanken voor het vlaggen. En natuurlijk de ouders  voor het rijden en support.
Wie speelde mee: Max, Quint, Mika, Tristan, Rob, Sem, Quinten, Wessel, Ralph, Josha, Corne, Eli, Corwin en Pieter.
Groet Michel en Erica Timmermans