NOAD’32 JO19-1

NOAD’32 JO19-1 – SVS’65 JO19-2: 5-0  – 27-05-2017
NOAD’32 wint na zwak begin gemakkelijk van SVS’65
We begonnen heel zwak qua duels aan de wedstrijd aan de bal ging het goed, maar in balbezit van de tegenstander stonden we te ver van de tegenstander af, wat resulteerde in een goede actie van de middenvelder die langs 2 man ging. Nick Verheij onze laatste man moest in de 16 aan de noodrem trekken en we kregen een penalty tegen. Nu heeft Corné Mouthaan daarop kunnen oefenen en pakte de ingeschoten penalty goed. Hierna gingen we korter op onze man verdedigen en voetballen, waardoor na een paar kleine kansjes de 1-0 niet kon uitblijven. Stefan van Herwijnen passeert drie spelers en schuift de bal onhoudbaar voor de keeper binnen.
Na de 1-0 bleven we voetballen en probeerden we voor de rust de scoren te vergroten. Na een goede corner kon Stefan van Herwijnen na een goede loopactie bij de tweede paal vrij binnenkoppen (2-0). De wedstrijd werd ook een paar keer stilgelegd voor een drinkpauze.
Net na de drinkpauze komen Chris van Straten en de tegenstander in botsing waardoor de speler van SVS’65 zwaar geblesseerd het veld af moest. Na een paar kleine kansjes over en weer in de eerste helft was het rust.
In de rust tegen de jongens gezegd op dezelfde voet verder moesten gaan, maar ook dat de handelingssnelheid omhoog moest. Een paar keer gewisseld en we konden weer
Na een gezapig eerste kwartier met weinig kansen kreeg Mesfin Versteeg aan de rechterkant de bal, gaf hem voor en met een kopbal vanaf 11 meter maakt Ian Arendse de 3-0. Nu knakte er iets bij de tegenstander en konden we het uitspelen.
Na een mooie aanval speelt Sander, Mesfin vrij en hij schiet de 4-0 binnen. Na een minuut of 70 kreeg SVS’65 ook nog rood, omdat de spits te veel commentaar op de leiding had.
Nu was het echt helemaal klaar; Sander werdmooi in de diepte gestuurd en schiet de bal 1 op 1 met de keeper de bal heel mooi hoog in het doel (5-0).
Echt een geweldige prestatie en als de jongens dezelfde mentaliteit op kunnen brengen als vandaag, dan hebben we een grote kans om 2 keer op rij de beker te winnen. Ben trots op jullie jongens; op naar 10 juni.
Groetjes Ruud

SC Everstein JO19-1 – NOAD’32 JO19-1: 2-2   – 25.03.2017
NOAD’32 geeft 2 punten weg door de ruimtes op het veld te groot te laten.
Na een goed begin van de wedstrijd en 2 goede kansen van NOAD kwam Everstein voor de eerste keer goed door en scoorde gelijk de 1-0. Een domper, omdat we wisten dat ze nu nog verder achteruit zouden gaan voetballen en loeren op de counter. We bleven slecht voetballen en waren veel te slordig in balbezit. We kregen weinig grip op het middenveld en moesten het hebben van een paar kleine kansjes. Na een halfuur straft Everstein 2 grote fouten bijna af. Gelukkig bleef het in deze fase 1-0. Acht minuten voor rust krijgt Ian Arendse op het middenveld de bal, snijdt dwars door de verdediging heen en schiet koel de 1-1 binnen. Rust.
In de rust gezegd dat we rustiger in balbezit moesten zijn en meer de ruimtes op de zijkanten moesten gebruiken. Chris ging in de 60e minuut diep aan de rechterkant. Na een goede voorzet kon Mesfin de bal binnenschieten (1-2). Lang konden we niet genieten van deze voorsprong; na een diepe bal van Everstein waar de spits vrij voor Corne kwam, schiet hij de 2-2 binnen. Verder hebben we nog kansen gehad om te winnen, maar in de 93e minuut schiet Ian raak. Doelpunt werd afgekeurd, wat in mijn optiek niet klopte. Bij navraag bij Ian bevestigde hij dit ook. Maar we moesten het met een gelijkspel doen.. gelukkig vielen de andere uitslagen gunstig uit vandaag, z dat we nog steeds bovenin meedraaien.
Volgende week tegen Heukelum thuis en als iedereen dan in zijn taak speelt, moet het goed komen.
Groetjes Ruud

NOAD’32 JO19-1 – VV AMEIDE JO19-1: 2-0     – 18-03-2017
NOAD wint wedstrijd door de pure NOAD-mentaliteit (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan)
Door veel blessures, jongens die ik moest doorschuiven naar het tweede elftal en jongens met andere verplichtingen moesten we vandaag met 11 spelers van ons eigen team beginnen. Gelukkig kon de B1 ons helpen met 3 wissels, waardoor we 14 spelers hadden.
Ik had in de bespreking en op de training deze week gehamerd op de gemakzucht, die de laatste twee wedstrijden een beetje in het team was ingeslopen. Iedereen dacht omdat we in de eerste helft van de competitie kampioen zijn geworden, dat we nu ook wel even makkelijk van iedereen zouden winnen. Ik zei: ‘als jullie met die instelling gaan voetballen, kom je van een koude kermis thuis’. Na een goede warming-up begon de wedstrijd. Er werd gelijk vanaf de eerste minuut goed druk gezet en iedereen was bij de les vandaag. Ameide probeerde te voetballen, maar waren te slordig en moesten steeds meer de lange bal hanteren wat onze verdienste was. Ze werden hier ook niet gevaarlijk door, want de wind zorgde bij iedere lange bal dat Corne of de bal achter kon laten lopen of oppakken.
Wij deden het in balbezit op bepaalde momenten niet slecht, alleen gingen we soms teveel met het spelletje van Ameide mee.
Na een goede fase met veel balbezit en de bal rond te hebben gespeeld kwam Stefan van Herwijnen vrij in de 16. Hij verliest in eerste instantie de bal, maar wil de bal weer veroveren en wordt dan van achteren aangetikt binnen de 16 penalty. Stefan gaat zelf achter de bal staan en schiet de 1-0 binnen, wat in mijn ogen verdiend was. Wij hadden al een paar kansjes gehad en Ameide kwam niet verder dan één schot vanaf de 16, die Corné Mouthaan klem kon pakken.
Tot de rust bleef het 1-0. In de rust gezegd dat we zo door moesten gaan, maar nog meer druk moesten zetten op hun verdediging en wij nu moesten opletten met de wind. Wisselen hoefde ik niet, want het stond goed. En dat we goed uit de kleedkamer moesten komen en we 100 procent gefocust moesten blijven.
In de tweede helft veranderde er weinig aan de strijdlust en passie waar wij mee speelden. Joachim, Stefan, Peter en Rik Bok controleerden het middenveld en Ameide wist zich geen raad met de kleine ruimte, waar wij ons keer op keer goed uitvoetbalden. Vandaag waren en wel 2 jongens die opvielen in deze wedstrijd. Dat waren Joachim Lagrouw en Peter Schouten; zij namen echt de ploeg op sleeptouw en drukten hun stempel op deze wedstrijd. Verder ben ik ook heel blij dat de verdediging maar één kans weggaf en heel constant en met een goede mentaliteit speelden. We kregen in de tweede helft nog wat kansen, maar het leek erop dat het bij 1-0 zou blijven, maar dan komt er weer een corner vanaf rechts. Tom Bouwmeester komt goed vrij op de 5 meter en kopt de bal snoeihard in de kruising!!! Daar was eindelijk de bevrijdende 2-0 en voldoende om het rustig uit te voetballen.
Jongens, een groot compliment over de echte wil om te winnen die jullie vandaag hebben geleverd!!
Groetjes, Ruud