NOAD’32 JO19-1

NOAD’32 JO19-1 – ASPEREN JO19-1: 0-4  – 02.12.2017
Vandaag – een mistige, koude dag – kwam de A1 van Asperen bij NOAD op bezoek. Asperen heeft nog maar weinig wedstrijden gespeeld, maar stond desondanks een aantal plaatsen boven onze A1.
Vorige week hebben we ons langs de zijlijn verwonderd over het spel van onze jongens: er wordt zeer rommelig gespeeld, bijna geen goede combinaties gezien, bij een ingooi iedere keer weer balverlies, veel ballen werden hoog en diep gespeeld hoewel niemand met dergelijke ballen iets uit kan richten….
Vandaag hebben we – ondanks het verlies – toch weer wat lichtpuntjes gezien. De jongens begonnen hun wedstrijd goed en we hadden het idee dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Ook direct al wat leuke kansen voor NOAD. Helaas viel Lars al snel in de eerste helft uit en was NOAD daarna even niet in staat om de linksbuiten van Asperen goed af te stoppen. Deze speler wist op een overtuigende manier twee kansen binnen te schieten en Ayrton kansloos te laten.
Het goede spel dat NOAD liet zien, zakte weg na deze achterstand. Asperen liep zelfs nog verder uit naar 0-3 en NOAD kon hier weinig meer tegenover zetten.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. NOAD probeert het wel en we zien aardige combinaties, maar echte uitgespeelde kansen zijn er maar heel weinig. Asperen weet wel nog een keer het net te vinden en maakt de 0-4.
Mesfin heeft nog twee mooie afstandsschoten die net over gaan en Robin schiet net naast, maar helaas komt NOAD niet tot scoren.
Jammer jongens! Vaak wordt er voor een moeilijke pass gekozen of juist teveel met de bal gelopen, terwijl er een medespeler aanspeelbaar is. Als er veel meer beweging zonder de bal is, de bal op maat over de grond aangespeeld wordt en jullie keihard voor elkaar werken, volgen de doelpunten en punten vanzelf. Maar dan wordt er voetballend wel meer van jullie gevraagd en ik ben ervan overtuigd dat jullie dat kunnen! Nu jullie zelf nog 😉 !
Ayrton, knap gekeept hoor vandaag; complimenten voor jou!
Wie speelden mee: Ayrton Versteeg (Corné Mouthaan is helaas geblesseerd – beterschap, Corné), Wessel vd Boom, Lars van Straten (Rick van Helden), Leroy Lubberdink, Tom Bouwmeester, Joachim Lagrouw, Rik Bok, Wesley vd Goor, Jurre de Vries (Pieter Poorter), Mesfin Versteeg, Robin Jonker.
Hilde

NOAD32 JO19-1 – WOUDRICHEM JO19-1: 3-0 / 04-11-2017
NOAD’32 JO19-1 wint dikverdiend met 3-0 van Woudrichem
Na een slecht en rommelig begin van beide teams kwam NOAD steeds beter in zijn spel. Het druk zetten ging veel beter dan vorige week en na een 25 minuten kregen we een vrije trap op ongeveer 25 meter. Tom ging achter de bal staan en schoot de bal vol in de kruising..
In de eerste helft bleven we makkelijk combineren en profiteerden we van de ruimte die Woudrichem ons gaf.. Voor de rust wisten we nog een goed uitgespeelde aanval net niet te verzilveren.
In de rust gezegd dat we druk moesten blijven zetten en met dezelfde spelopvatting op zoek moesten naar de 2-0. Na een paar kansjes kwam Joachim heel goed door via het middenveld en met een goede steekbal stond hij 1 op 1 met de keeper en dit jaar moet je hem deze kans niet geven: hij schiet koel de 2-0 binnen. We bleven redelijk combineren en geconcentreerd verdedigen. Na weer lang balbezit kwam er een mooie steekpass van Leroy op Sander, die met een goed en hard schot in de korte hoek de 3-0 maakt.
Al met al een mooie en goede overwinning. Je ziet bij veel jongens dat de handelingssnelheid steeds beter wordt en als team steeds beter in balbezit zijn.
Volgende week mogen we weer aan de bak en als we naar boven willen, moeten we deze wedstrijd winnen.
Groetjes Ruud

BZC JO19-1 – NOAD’32 JO19-1: 4-0  – 29/10/2017
NOAD’32 JO19-1 krijgt lesje effectiviteit
Na een heel goed eerste half uur waar NOAD drie opgelegde kansen onbenut laat en er met veel energie goed gevoetbald werd, kreeg BZC de eerste kans en deze was meteen raak. Nu was het zo dat we tot aan deze goal de beter voetballende ploeg waren en dat we na de 1-0 snel 1-1 konden maken. Dit gebeurde niet en BZC counterde nog voor de rust naar 2-0. In de rust geprobeerd om het geloof in een resultaat erin te houden.
De tweede helft begint en gelijk de eerste aanval van BZC, waar we niet ingrijpen, en de 3-0 is een feit. Verder nog geprobeerd, maar na de 4e counter van BZC werd het 4-0. Nu was de wedstrijd gespeeld en hebben we de schade beperkt. Buiten het eerste half uur waar we goed speelden en kansen creëerden, bloeide de wedstrijd dood. We hadden ook niet echt het lef/de overtuiging – na het eerste half uur – om goed druk te zetten.
Volgende week tegen Woudrichem moeten we zorgen dat we met een teleurstelling om moeten gaan. Verder hebben we in ieder geval geprobeerd vandaag weer de voetballende oplossing te vinden en dat gaat iedere week beter. Als we dat blijven doen en durven, heb ik er vertrouwen in dat we nog veel punten gaan pakken. Dit vertrouwen heb ik, omdat we veel kansen creëren en de doelpunten komen echt wel.
Groetjes Ruud

NOAD’32 JO19-1 – DOSKO JO19-1: 3-2 (RUSTSTAND: 1-1)  – 21-10-2017
Vandaag moesten we voor de beker tegen Dosko uit Duizel. We wisten dat we tegen een goeie tegenstander moesten, omdat zij in de tweede klasse drie gespeelde wedstrijden winnend hadden afgesloten. Voor de wedstrijd tegen de jongens gezegd dat we de mentaliteit van de laatste 2 wedstrijden vandaag weer op moesten brengen. Het eerste kwartier hadden we afgesproken dat we vol druk zouden zetten en snel handelen in balbezit; we deden dit uitstekend. Dosko had veel moeite met onze lopende mensen.
In de 20e minuut maakte Joachim door een prima aanval – waar we de bal met één keer raken door de verdediging heen speelden – de verdiende 1-0. Tussen de 20e en 30e minuut hadden we verder afstand kunnen/moeten nemen, maar verzuimden dit. Net voor de rust kreeg Dosko door slordig balverlies van ons en niet uitstappen de 1-1 cadeau. Een domper zo voor de rust, we deden het echt goed.
In de rust gezegd dat we heel veel ruimte hadden over de linkerkant en daar meer gebruik van dienden te maken. Echter ook oppassen voor de snelle uitvallen van Dosko. De tweede helft begon met een paar kleine kansjes van ons en Dosko kwam er een paar keer goed uit, maar de uitvallen strandden op onze 16. Na een mooie steekpass van Rik Bok kon Peter vanaf links voorgeven en Sander de verdiende 2-1 binnenkoppen. We waren achterin nauwelijks in de problemen gekomen, maar omdat we te diep stonden en we te laat omschakelden, kon Dosko er gevaarlijk uitkomen. Aan de rechterkant gaf de rechtsbuiten de bal voor en de spits maakt de 2-2 waardoor we opnieuw naar een voorsprong op zoek moesten gaan. Bij de 2-2 raakt ook Corne Mouthaan geblesseerd en moest noodgedwongen Tom op het doel. Toch bleven we het betere van het spel hebben en werkten we keihard om te winnen.
Na een mooie actie op de achterlijn van Robin Jonker werd hij neergehaald in de 16: penalty. Peter Schouten ging achter de bal staan en schoot deze zeer overtuigend binnen (3-2). Met nog 12 minuten te spelen, hebben we nog een paar moeilijke momenten gehad. Maar als trainer ben ik zeer tevreden met de uitvoering en de mentaliteit. Dit wordt op deze manier een mooi seizoen, waar je ook ziet dat iedereen stappen maakt. Op naar volgende week uit tegen BZC.
Groetjes, Ruud Balkenende

NOAD’32 JO19-1 – SVS’65 JO19-2: 5-0  – 27-05-2017
NOAD’32 wint na zwak begin gemakkelijk van SVS’65
We begonnen heel zwak qua duels aan de wedstrijd aan de bal ging het goed, maar in balbezit van de tegenstander stonden we te ver van de tegenstander af, wat resulteerde in een goede actie van de middenvelder die langs 2 man ging. Nick Verheij onze laatste man moest in de 16 aan de noodrem trekken en we kregen een penalty tegen. Nu heeft Corné Mouthaan daarop kunnen oefenen en pakte de ingeschoten penalty goed. Hierna gingen we korter op onze man verdedigen en voetballen, waardoor na een paar kleine kansjes de 1-0 niet kon uitblijven. Stefan van Herwijnen passeert drie spelers en schuift de bal onhoudbaar voor de keeper binnen.
Na de 1-0 bleven we voetballen en probeerden we voor de rust de scoren te vergroten. Na een goede corner kon Stefan van Herwijnen na een goede loopactie bij de tweede paal vrij binnenkoppen (2-0). De wedstrijd werd ook een paar keer stilgelegd voor een drinkpauze.
Net na de drinkpauze komen Chris van Straten en de tegenstander in botsing waardoor de speler van SVS’65 zwaar geblesseerd het veld af moest. Na een paar kleine kansjes over en weer in de eerste helft was het rust.
In de rust tegen de jongens gezegd op dezelfde voet verder moesten gaan, maar ook dat de handelingssnelheid omhoog moest. Een paar keer gewisseld en we konden weer
Na een gezapig eerste kwartier met weinig kansen kreeg Mesfin Versteeg aan de rechterkant de bal, gaf hem voor en met een kopbal vanaf 11 meter maakt Ian Arendse de 3-0. Nu knakte er iets bij de tegenstander en konden we het uitspelen.
Na een mooie aanval speelt Sander, Mesfin vrij en hij schiet de 4-0 binnen. Na een minuut of 70 kreeg SVS’65 ook nog rood, omdat de spits te veel commentaar op de leiding had.
Nu was het echt helemaal klaar; Sander werdmooi in de diepte gestuurd en schiet de bal 1 op 1 met de keeper de bal heel mooi hoog in het doel (5-0).
Echt een geweldige prestatie en als de jongens dezelfde mentaliteit op kunnen brengen als vandaag, dan hebben we een grote kans om 2 keer op rij de beker te winnen. Ben trots op jullie jongens; op naar 10 juni.
Groetjes Ruud

SC Everstein JO19-1 – NOAD’32 JO19-1: 2-2   – 25.03.2017
NOAD’32 geeft 2 punten weg door de ruimtes op het veld te groot te laten.
Na een goed begin van de wedstrijd en 2 goede kansen van NOAD kwam Everstein voor de eerste keer goed door en scoorde gelijk de 1-0. Een domper, omdat we wisten dat ze nu nog verder achteruit zouden gaan voetballen en loeren op de counter. We bleven slecht voetballen en waren veel te slordig in balbezit. We kregen weinig grip op het middenveld en moesten het hebben van een paar kleine kansjes. Na een halfuur straft Everstein 2 grote fouten bijna af. Gelukkig bleef het in deze fase 1-0. Acht minuten voor rust krijgt Ian Arendse op het middenveld de bal, snijdt dwars door de verdediging heen en schiet koel de 1-1 binnen. Rust.
In de rust gezegd dat we rustiger in balbezit moesten zijn en meer de ruimtes op de zijkanten moesten gebruiken. Chris ging in de 60e minuut diep aan de rechterkant. Na een goede voorzet kon Mesfin de bal binnenschieten (1-2). Lang konden we niet genieten van deze voorsprong; na een diepe bal van Everstein waar de spits vrij voor Corne kwam, schiet hij de 2-2 binnen. Verder hebben we nog kansen gehad om te winnen, maar in de 93e minuut schiet Ian raak. Doelpunt werd afgekeurd, wat in mijn optiek niet klopte. Bij navraag bij Ian bevestigde hij dit ook. Maar we moesten het met een gelijkspel doen.. gelukkig vielen de andere uitslagen gunstig uit vandaag, z dat we nog steeds bovenin meedraaien.
Volgende week tegen Heukelum thuis en als iedereen dan in zijn taak speelt, moet het goed komen.
Groetjes Ruud

NOAD’32 JO19-1 – VV AMEIDE JO19-1: 2-0     – 18-03-2017
NOAD wint wedstrijd door de pure NOAD-mentaliteit (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan)
Door veel blessures, jongens die ik moest doorschuiven naar het tweede elftal en jongens met andere verplichtingen moesten we vandaag met 11 spelers van ons eigen team beginnen. Gelukkig kon de B1 ons helpen met 3 wissels, waardoor we 14 spelers hadden.
Ik had in de bespreking en op de training deze week gehamerd op de gemakzucht, die de laatste twee wedstrijden een beetje in het team was ingeslopen. Iedereen dacht omdat we in de eerste helft van de competitie kampioen zijn geworden, dat we nu ook wel even makkelijk van iedereen zouden winnen. Ik zei: ‘als jullie met die instelling gaan voetballen, kom je van een koude kermis thuis’. Na een goede warming-up begon de wedstrijd. Er werd gelijk vanaf de eerste minuut goed druk gezet en iedereen was bij de les vandaag. Ameide probeerde te voetballen, maar waren te slordig en moesten steeds meer de lange bal hanteren wat onze verdienste was. Ze werden hier ook niet gevaarlijk door, want de wind zorgde bij iedere lange bal dat Corne of de bal achter kon laten lopen of oppakken.
Wij deden het in balbezit op bepaalde momenten niet slecht, alleen gingen we soms teveel met het spelletje van Ameide mee.
Na een goede fase met veel balbezit en de bal rond te hebben gespeeld kwam Stefan van Herwijnen vrij in de 16. Hij verliest in eerste instantie de bal, maar wil de bal weer veroveren en wordt dan van achteren aangetikt binnen de 16 penalty. Stefan gaat zelf achter de bal staan en schiet de 1-0 binnen, wat in mijn ogen verdiend was. Wij hadden al een paar kansjes gehad en Ameide kwam niet verder dan één schot vanaf de 16, die Corné Mouthaan klem kon pakken.
Tot de rust bleef het 1-0. In de rust gezegd dat we zo door moesten gaan, maar nog meer druk moesten zetten op hun verdediging en wij nu moesten opletten met de wind. Wisselen hoefde ik niet, want het stond goed. En dat we goed uit de kleedkamer moesten komen en we 100 procent gefocust moesten blijven.
In de tweede helft veranderde er weinig aan de strijdlust en passie waar wij mee speelden. Joachim, Stefan, Peter en Rik Bok controleerden het middenveld en Ameide wist zich geen raad met de kleine ruimte, waar wij ons keer op keer goed uitvoetbalden. Vandaag waren en wel 2 jongens die opvielen in deze wedstrijd. Dat waren Joachim Lagrouw en Peter Schouten; zij namen echt de ploeg op sleeptouw en drukten hun stempel op deze wedstrijd. Verder ben ik ook heel blij dat de verdediging maar één kans weggaf en heel constant en met een goede mentaliteit speelden. We kregen in de tweede helft nog wat kansen, maar het leek erop dat het bij 1-0 zou blijven, maar dan komt er weer een corner vanaf rechts. Tom Bouwmeester komt goed vrij op de 5 meter en kopt de bal snoeihard in de kruising!!! Daar was eindelijk de bevrijdende 2-0 en voldoende om het rustig uit te voetballen.
Jongens, een groot compliment over de echte wil om te winnen die jullie vandaag hebben geleverd!!
Groetjes, Ruud