NOAD’32 MO11-1

NOAD’32 MO11-1 – OJC ROSMALEN MO11-1: 2-0 (RUSTSTAND: 1-0) – 19/05/2018
Waren we de teleurstelling al te boven !!!!
Na de enorme teleurstelling van de nederlaag tegen WSC moesten we op woensdagavond aantreden tegen een best redelijk sterke ploeg OJC Rosmalen. We hadden in de voorbereiding al eens geoefend tegen hen en deze wedstrijd nipt verloren (4-5). Dus was het nu aan ons om de 3 punten in Wijk en Aalburg te houden. Sommige meiden hadden wat lichte klachten, dus echt top fit waren we niet, maar goed, alle meiden zijn stuk voor stuk echte doorbijters die we zelden horen zeuren. OJC had maar net genoeg meiden, dus op conditie moesten we het wel kunnen winnen. Er stond een tamelijk harde wind die we in de eerste helft tegen hadden, maar goed, de opdracht was dan om de bal laag te houden. De eerste minuten was het een beetje over en weer spelen en kijken waar de mogelijkheden lagen, maar OJC had het best goed voor elkaar en het was voor ons moeilijk er doorheen te komen. Echt gevaarlijk konden we nog niet worden. Dan maar eens van afstand schieten dacht Annika en zowaar liet de keepster de bal door haar handen heen glippen (1-0). Dat was een klein gelukje, wat ons misschien beter in de wedstrijd zou helpen.
OJC had de wind mee, dus probeerde het ook om van grote afstand te schieten maar zonder echt gevaar voor Sanne. In de 8ste minuut kreeg Jesta de bal op links, gaf keurig voor op Shanay, die haar kans helaas naast zag gaan. Shanay die na vroeg uitvallen van zaterdag het toch weer wilde proberen, maar dit verliep niet zoals ze zelf had gehoopt, dus moest ze noodgedwongen weer terug naar de kant. Na wat omzettingen na dit vroege uitvallen, was het voor ons van belang om snel de 2-0 te scoren, zodat we wat gemakkelijker zouden gaan spelen. Echter we kwamen niet lekker toe ons eigen spel te spelen en OJC kreeg in de 21e minuut een behoorlijke kans op de gelijkmaker, maar gelukkig ging deze naast. We kregen maar geen grip op het middenveld en achterin lukte het ook niet altijd om de tegenstander van het doel te houden, OJC bleef het maar proberen van afstand waar Sanne een paar keer er behoorlijk naast zat, maar tot opluchting van iedereen gingen de ballen naast het doel. RUST.
Na de rust hadden wij de wind mee, wat het spel toch gemakkelijker maakte, dus met goed vertrouwen begonnen we aan de 2de helft. Er werd toch wel wat beter gestreden om de bal en met iets meer vertrouwen gespeeld, maar na 10 minuten in de 2de helft hadden we wat geluk doordat OJC na een snelle counter gelukkig op de paal schoot pfffffffffff daar werden we toch wel even door wakker geschud. Alle meiden gooiden er een schepje bovenop waar sommige wat lichte klachten hadden, maar er toch op karakter werd door gebikkeld. We kregen nog een paar corners en kleine kansjes die er helaas niet in gingen waardoor de marge maar 1 doelpunt bleef. Maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kregen we nog een corner die Annika goed voor het doel schoot en daar stond Jesta goed opgesteld om de bal onhoudbaar in de bovenhoek te schieten, dit tot grote opluchting van onze aanhang en leiders. En toen klonk dan eindelijk het eindsignaal. Het was vandaag geen grootse wedstrijd, maar goed gewerkt en gestreden voor de 3 belangrijke punten.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – RHELICO MO11-1: 7-1 (RUSTSTAND: 3-1)
MOOIE OVERWINNING MEIDEN NOAD’32
Vandaag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Opdracht was: een mooie uitslag proberen neer te zetten, zodat we nog steeds kans maken op een mooie 2e plaats in de competitie. Chanel (feest) en Shanay (geblesseerd) waren er vandaag niet bij. Maar er was ook goed nieuws uit de ziekenboeg, want na dik 2,5 maand blessureleed was Sara na haar kuitbeenbreuk er weer bij, zodat we met 9 meiden aan de wedstrijd beginnen. Na een korte warming-up stonden de meiden er klaar voor en we starten sterk. Want al na 2 min staan we voor. Na een mooie aanval van rechts met Jesta en Annika komt de bal bij de vrijstaande Nurah die de bal in de verre hoek schiet en zo de NOAD-meiden op een 1-0 voorsprong zet. Nog geen 3 min staat het 2-0. Exact een kopie van de 1-0. Wat een begin! We gaan vrolijk verder, maar ook Rhelico begint te voetballen waardoor er een mooie wedstrijd volgt. Dan verlaat Yaquira al snel het veld met een liesblessure en komt Sara erin. Na een minuut of 20 staat er zelfs een hattrick op het, bord want Nurah weet haar derde goal te scoren en de stand op 3-0 te zetten. Dan gaat het de goede kant op, want we moeten proberen om met minimaal 4 doelpunten verschil te winnen om boven Nivo Sparta MO11 uit te komen.. want het doelsaldo is dan in ons voordeel. Net voor rust krijgen we eventjes een domper, want we worden op een ouderwetste manier afgestraft. Na balverlies van Annika op de achterlijn van Rhelico krijgen we een perfect uitgevoerde counter om onze oren 3-1. In de allerlaatste seconde krijgen we nog een mooie kans, maar die wordt helaas niet verzilverd. Ruststand: 3-1.
In de 2e helft zien we wederom een goed spelend MO11, wat resulteert in een doelpunt, want na en minuut of 4 in de 2e helft krijgen we een hoekschop mee en weet Julia de bal als laatste te raken en staat het 4-1. Even later aanval van links, goede voorzet van Jesta en doordat Jadey goed blijf doorgaan kan ze de 5-1 scoren. We zijn nu veel sterker dan Rhelico en elke aanval die we maken is gevaarlijk. Toch duurt het vrij lang voordat we weer scoren. Enkele minuten voor tijd weten we gelukkig nog 2x te scoren. Twee afstandsschoten van Annika doen de keepster van Rhelico de das om, bij poging 1 weet ze de bal nog te keren waarbij Jesta als de kippen erbij is om 6-1 binnen te tikken. Bij poging 2 is ze kansloos zodat Annika haar sterke optreden vandaag bekroont met een doelpunt. 7-1. Wat vandaag opvalt, is dat de meiden er erg veel zin in hadden om een goede uitslag neer te zetten. Er werd heel goed overgespeeld en goed geluisterd. Sanne had een paar goede en belangrijke reddingen. Julia en Sara die speelden als vanouds en verdedigeden heel goed en ook in de opbouw goede passes naar voren. Op middenveld speelden Annika en Nurah een hele sterke partij zodat we die in handen hadden. En voorin was vooral goed te zien dat Roos, Jadey en Jesta ontzettend hard werkten en de tegenstander het lastig maakten. En daar begint het meestal mee. Volle bak inzet en niet bang zijn voor je tegenstander. Daar kom je een heel eind en dan ben je heel belangrijk voor het team. Meiden !!! Super gevoetbald vandaag en ga zo door. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van de competitie. Uit bij Nivo Sparta MO11. Hopelijk is iedereen dan fit en gaan we daar proberen om de 2e plaats vast te houden. Succes!
Wie speelden mee? Sanne Bok, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Jesta Vos, Roos Timmermans, Jadey v Melis, Annika v.d. Ley en Nurah Sheikkariem.
Groeten Ferdi en Gerben

WSC MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 3-0 (RUSTSTAND: 1-0) – 12/05/2018
Het was de wedstrijd waar we met z`n alle toch al enige tijd naar uitkeken, omdat zowel WSC als wij nog niet hadden verloren en wij WSC toch wel beschouwden als 1 van de kanshebbers voor het kampioenschap. Met in ons achterhoofd dat het eerste die middag kampioen kon worden, wilden wij toch ook wel een goede stap in die richting doen om evt. een kampioenschap binnen te halen. Op een mooi kunstgrasveld en een lekker temperatuurtje begonnen we best lekker aan de wedstrijd. We kregen in de 2e minuut al gelijk een redelijke kans die er eigenlijk best in had gemogen, maar helaas stond het vizier van Jesta nog niet op scherp. Het spel golfde op en neer en het tempo lag aan beide kanten lekker hoog. WSC had ook een paar kleine mogelijkheden, maar dit was nog niet echt gevaarlijk voor het doel van Sanne. Echter in de 11e minuut kreeg WSC een corner die via een scrimmage over de doellijn rolde, volgens de scheidsrechter, maar Gerben die op de doellijn stond, zag toch echt duidelijk dat de bal nog niet geheel de lijn was gepasseerd. Echter de scheidsrechter was stellig in zijn beslissing en keurde het doelpunt goed (1-0). Dit tot grote verontwaardiging van iedereen die NOAD een warm hart toedraagt. Het was voor ons al duidelijk dat deze scheidsrechter die in een spijkerbroek en een doorwerkjas de wedstrijd moest leiden, maar één opdracht had en dat was WSC de overwinning toe fluiten. Na dit zeer discutabele doelpunt en het wegvallen van één van onze beste speelsters Shanay, zie je dat er bij de overige meiden iets knapt en ze er niet echt meer in geloofden. Ze knokten nog wel voor wat ze waard waren, maar het lukte gewoon niet meer en de overtuiging was weg. WSC had daarentegen ook echt wel een paar zeer goede voetbalsters, maar goed ik ben van mening als we allemaal fit waren en met een neutrale scheidsrechter dat wij dan als overwinnaars van het veld waren gestapt.
In de 2e helft kreeg WSC een corner wat een achterbal moest zijn die ze overigens keihard inkopten en de 3-0 in blessuretijd was meer een formaliteit en WSC had ook nog 3x het aluminium geraakt dus ja…..
Meiden we hebben er alles aangedaan en echt iedereen heeft gegeven voor wat ze konden, maar helaas het heeft niet zo mogen zijn vandaag. We spelen nog 3 best belangrijke wedstrijden waar we dan ook alles aan gaan doen om die tot een positief einde te brengen en wie weet waar we dan nog kunnen eindigen, want de competitie is pas aan het einde beslist. Woensdag spelen we een thuiswedstrijd tegen OJC wat ook een best sterke ploeg is, maar ook daar hebben we nog wat tegen recht te zetten.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – EMPLINA MO11-1: 10-2 (RUSTSTAND: 6-0)
OP EEN MOOIE ZOMERDAG !!!!!
Vandaag een heerlijke voetbalochtend met een lekker zonnetje en een mooi gemaaid veld; dit moest wel garantie geven voor een mooie wedstrijd tegen Emplina. Vandaag konden we ook ons nieuwste lid verwelkomen, namelijk Nurah Sheikkariem die na een paar keer meetrainen lid is geworden en een leuke aanwinst is voor het team. Hopen dat je heel veel plezier zult hebben Nurah!
Na de aftrap waren we gelijk lekker fel en zetten we goed druk op de tegenstander. Meteen in de 2e minuut zorgde Shanay voor de 1-0, na een goed opgezette aanval met Annika. Kijk, dat is een lekker begin waar we allemaal beter van gaan spelen. Ieder team begint met haar sterkste opstelling, dus zo ook wij en als je dan binnen 10 minuten op een 3-0 ofzo staat dan knakt er meestal iets bij de tegenstander en dan win je de wedstrijd. Emplina was nog niet van deze tegengoal bekomen of de 2-0 lag al in het doel die van de voet van Jesta afkomstig was. Emplina kwam er zo af en toe best snel uit en gebruikten hun lichaam goed om de bal af te schermen, waar we het af en toe best lastig mee hadden om de bal te veroveren. Maar ook onze meiden kunnen er wat van, dat laten ze de laatste weken steeds meer zien. Na een paar aanvallen die dan toch net niet goed worden uitgevoerd of doordat de laatste pass net niet goed is of we te gehaast willen schieten, nam Shanay in de 12e minuut de 3-0 voor haar rekening. Als je binnen 15 minuten op 3-0 staat dan kan je rustig wat gaan wisselen om zo een ieder speeltijd te geven, dus was daar het debuut van Nurah. Het was even wennen voor haar, maar ze pakte het al vrij snel op. Ze had een zeer mooie actie op rechts en legde de bal keurig netjes terug op Annika, die beheerst in kon schieten 4-0. Emplina kon niet op boksen tegen onze meiden en kwam in er in het geheel niet aan te pas. Iedere aanval werd dan ook goed tegen gehouden door onze sterke verdediging. Na een onderschepping speelde Yaquira de bal goed naar Shanay, die het in de 17e minuut op haar heupen kreeg en vanaf eigen helft zo na het vijandelijke doel soleerde en rondde beheerst af (5-0). Wat werd er toch ontzettend goed gespeeld door alle meiden, het was echt genieten wat ook enkele toeschouwers beaamden. En daar was dan toch het moment waar je stiekem een klein beetje op hoopt. Annika kreeg de bal van achteruit ingespeeld en soleerde op links na de achterlijn en gaf deze goed voor en daar stond …… Nurah die er 6-0 van maakte. Hahaha, wat een debuut maak je dan, daar kun je alleen maar van dromen! Wat een blijdschap bij alle meiden.
We bleven op de helft van Emplina en zowaar kreeg Nurah nog een kans om te scoren, maar helaas ging de bal net naast. RUST.
In de rust toch even verteld dat het doelsaldo ook belangrijk is, dus daar konden we in de 2de helft aan gaan werken. We hadden nu de zon in onze rug, dus daar hadden we ook geen last van met hoge ballen en we gingen vrolijk verder waar we in de 1ste helft mee waren geëindigd. Nog geen 2 minuten gespeeld te hebben in de 2de helft was het Nurah die haar 2de goal van haar debuut wedstrijd maakte 7-0. Na deze goal werd er over en weer gewisseld en kwam Emplina wat meer in het spel voor en dat resulteerde in een doelpunt voor hun 7-1. Dit was ook een beetje door wat slap optreden van ons, wat we na dit doelpunt toch ff gingen herstellen. Op het middenveld werd er lekker gestreden en iedereen droeg zijn steentje hieraan bij. Na een actie van ons op het middenveld waarbij Jadey maar door bleef jagen en druk zetten kwam de bal voor het doel van Emplina waar door een scrimmage de bal over de doellijn hobbelde 8-1. Emplina kon geen vuist meer maken en geloofde het wel. De kansen voor ons die bleven maar komen, maar we waren toch al wel wat moe gestreden. Maar Annika had nog wat energie en zette een aanval op rechts goed op en na een mooie 1-2 met Nurah zette Annika Jesta vrij voor de goal. Jesta maakte er beheerst 9-1 van. We wilden die 10e wel maken, maar iedereen zat er een beetje doorheen, waardoor Emplina zowaar ook nog een keer scoorde 9-2. Emplina was ook moe gestreden en daardoor konden wij nog een aanval plaatsen en rondde Jesta keurig af (10-2) waardoor we de dubbele cijfers hebben gehaald.
Meiden, allemaal goed gewerkt en keurig samengewerkt als team. Dinsdag en donderdag is er GEEN trainen en wacht ons zaterdag een sterke tegenstander WSC waar we nog iets tegen hebben recht te zetten (1-6 verlies).
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – BOXTEL MO11-1: 5-1 (RUSTSTAND: 2-0)
Vandaag op papier een relatief makkelijke tegenstander, namelijk de nummer laatst in de competitie. Yaquira was vandaag afwezig ivm een turnwedstrijd, dus moest er even worden gepuzzeld wie er in de verdediging Julia moest bijstaan. Julia vertelde dat ze dat wel alleen af kon, dus aangezien de tegenstander konden we dit best eens proberen, wat Julia overigens keurig heeft uitgevoerd, zoals we van haar gewend zijn. Vanaf de aftrap begonnen we gelijk lekker fel op de bal wat resulteerde in de 2e minuut een kansje voor Annika, maar haar schot belandde net naast het doel. We bleven Boxtel onder druk houden die er maar weinig raad mee wisten en zowaar kreeg Annika weer een mogelijkheid, maar haar schot spatte uiteen op de lat. Echter nog geen minuut later was het Shanay die voor de 1-0 zorgde. Boxtel had een goede keepster op het doel staan die alle hoge ballen onschadelijk maakte, over de grond was ze goed te kloppen, maar de corners van Shanay die waren stuk voor stuk een makkelijke prooi voor haar, dus moesten we onze andere variant (de korte corner) wat vaker toepassen. De 2-0 bleef maar op zich wachten waar we normaal binnen een minuut of 10 er al vaak 2 of meerdere in hebben liggen maar goed we weten van ons eigen wel waar we toe in staat zijn. Shanay die soleerde vanaf haar eigen helft op rechts richting de achterlijn waar ze de bal goed voor het doel van Boxtel schoot, maar helaas schatte Jesta de bal verkeerd in, waardoor ze deze miste, terwijl ze alleen haar voet er maar tegenaan hoefde te plaatsen. In de 22e minuut zorgde een mooi opgezette aanval tussen Shanay en Annika ervoor dat Annika een behoorlijke mogelijkheid kreeg, maar haar schot belandde alweer op het aluminium, maar we vingen de uittrap van de keepster goed op en nu was het alsnog Annika die haar goal mee pikte en er 2-0 van maakte en dat keurig met haar linkerbeen. Boxtel had wel geteld één kansje gekregen die door Sanne keurig werd tegengehouden, dus al met al een zeer goede 1e helft. RUST.
In de rust toch paar kleine aanwijzingen gegeven en zo konden we de 2e helft beginnen. Vanaf de aftrap weer goed doorjagen van ons en het was nu Jesta die zich goed vrij speelde en met haar linkerbeen de bal op de paal liet belanden. Er werd wat over en weer gewisseld en Boxtel kreeg een behoorlijke kans, waar we toch wel ff van schrokken, dus aan ons om de voorsprong verder uit te bouwen. In de 34e minuut was het Jesta die haar naam op het scoreformulier liet noteren 3-0 na een mooie aanval opgezet vanuit het middenveld. We bleven goed combineren en nog geen 4 minuten later was het Annika die haar 2e doelpunt van deze ochtend scoorde 4-0. Boxtel gaf zich gewonnen en kwam er totaal niet aan te pas dit kwam, mede doordat alle meiden behoorlijk goed werkten en de duels werden ook lichamelijk goed gewonnen. In de 42e minuut schoot Shanay de bal van een behoorlijke afstand keihard op de lat, het zat ons vandaag niet echt mee in de afronding 2x paal en 2x lat. Sommige meiden waren behoorlijk moe van het harde werken en daardoor kreeg Boxtel dan toch hun doelpunt door een bal die van richting was veranderd en zo het doel in hobbelde 4-1. De laatste 5 minuten gaven we dan nog ff een keer gas en we kregen een corner die Annika ging nemen. Jesta bood zich aan en maakte een keurige 1-2 met Annika die de bal voor het doel plaatste en daar stond Shanay voor de goal die de bal in 1e instantie tegen de keepster aan schoot, maar de 2e keer de bal keurig in het hoekje plaatste 5-1. Dit was tevens de eindstand.
Meiden, allemaal keihard gewerkt en de trainingen met “ons verkeerde been” beginnen zijn vruchten af te werpen, zoals ik vandaag heb gezien. We gaan een heel belangrijke fase in van de competitie, waarin we een paar heel belangrijke wedstrijden zullen gaan spelen, dus iedereen de komende weken serieus met de wedstrijden en trainingen bezig zijn (waar het af en toe bij sommige wel eens aan wil ontbreken). We zullen er dan de komende weken voor de volle 200% er tegenaan moeten gaan met z’n allen, dan weet ik zeker dat het goed gaat komen. De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Shanay Vos, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

BVV/TIMMERMANS MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 2-5 (RUSTSTAND: 1-4) – 31.03.2018
Een uitwedstrijd tegen BVV/Timmermans uit Den Bosch stond op het programma, wat konden we ervan verwachten ? Toch altijd wel wat spannend aangezien de reputatie van deze club. Er waren behoorlijk veel trouwe supporters met ons meegereisd, dus aan de aanmoediging kon het vandaag absoluut niet liggen. Vandaag mocht onze nieuwe aanwinst Jadey ook gelijk meespelen, omdat ze deze week lid was geworden. Hartelijk welkom Jadey en hoop dat je veel plezier zult beleven en een aanwinst voor het team zal gaan worden. Je zal nog veel moeten leren, maar dat komt allemaal goed. Na de warming-up begonnen we aan onze wedstrijd met de opdracht om er nu eens vanaf het beginsignaal er gelijk tegenaan te gaan en niet pas vanaf de 2de helft. Nou daar hadden de meiden goed na geluisterd, want vanaf het begin kregen we al wat kansen en wonnen we bijna alle duels. We zaten er lekker kort op en na een kans voor ons werd het een corner. Dus Shanay legde de bal op afstand en krulde de bal in 1 keer (zoals ze al vaker heeft laten zien) keurig achter de keepster 0-1 en dat na 3 minuten spelen. We bleven er kort op zitten en waren daarom ook continue op de helft van BVV. Na 7 minuten spelen kregen we alweer een corner en jawel hoor het was weer Shanay die de bal direct achter de keepster krulde 0-2. Dat is toch een begin waar we met z`n alle op hadden gehoopt.
BVV kwam er totaal niet aan te pas en wij bleven lekker combineren en kansen creëren. Na 11 minuten spelen kregen we onze zoveelste corner en Shanay probeerde het weer, maar nu stond hun keepster goed op te letten en stompte de bal achter. Ik denk dat we wel 5 corners achter elkaar kregen en nu was het Aanika die de corner van Shanay van dichtbij binnentikte 0-3. De honger naar doelpunten van de meiden was nog niet over dus bleven we aanvallen en BVV onder druk zetten en was het in de 13e minuut een eigen doelpunt van BVV 0-4. Nu konden we lekker vrijuit voetballen en iedereen hun speelminuten geven. Jadey mocht haar debuut maken wat ze best spannend vond en zowaar in de 20e minuut een kansje kreeg om te scoren, maar helaas haar inzet was niet zuiver genoeg. Na deze kans begonnen we wat nonchalanter te spelen en ook door de vele wissels en daarom scoorde BVV in de 24e minuut 1-4. RUST.
In de rust nog paar veranderingen toegepast en wat aanwijzingen gegeven, dus konden we ons opmaken voor de 2e helft. Vanaf het begin begonnen we weer lekker aan de wedstrijd en kregen we in de 31e minuut een corner. BVV stond nog niet echt op te letten, dus Shanay speelde de corner kort op Annika die de bal netjes in het doel schoot (1-5). Nog geen minuut later kregen we onze zoveelste corner die we weer kort speelden, waardoor Roos een kans kreeg, maar haar schot was niet zuiver en krachtig genoeg. We controleerden de wedstrijd. In de 38e minuut was het Shanay die een behoorlijke grote kans kreeg, maar haar schot ging naast. BVV kwam er heel af en toe uit, maar echt gevaarlijk werden ze niet voor het doel van Sanne. De kansjes die BVV kreeg, kwamen door de vele wissels en veranderingen in ons team. In de laatste 10 minuten stonden de meesten op hun eigen positie en dan zie je gelijk dat alles weer op zijn plek valt. Jesta kreeg 2 hele grote kansen die ze normaal gesproken wel benut, maar vandaag helaas niet. De meiden van BVV raakten toch wat geïrriteerd en begonnen wat te schoppen en te schelden. Yaquira kreeg het aan de stok met 1 van de meiden, dus zij moest van de scheids 5 minuten van het veld. Als scheidsrechter stuur je ze normaal gesproken allebei eraf, maar goed. Dus met een man minder moesten we de laatste 5 minuten door zien te komen. Annika kreeg een arm in haar gezicht en zat huilend op de grond, maar de scheidsrechter liet het spel gewoon doorgaan, want ja zij kwamen nu 3 tegen 1 te staan en dit resulteerde in een doelpunt 2-5.
Na wat ergernis vanaf de zijkant floot hij dan maar af om verdere escalaties te voorkomen. Tijdens de penalty’s werden er nog geluiden en woorden naar onze hoofden gesmeten, maar goed, door de overwinning konden we alleen maar lachen. Tijdens de weg naar de kleedkamer werd er nog wat geduwd, maar de leider van BVV sleurde zijn meiden snel naar binnen en konden wij ons feestje bouwen in de kleedkamer onder genot van een leuk stukje muziek. Meiden allemaal goed gespeeld.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Shanay Vos, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

THEOLE MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 2-4 (RUSTSTAND: 2-0) – 24/03/2018
EEN 2de HELFT OM VAN TE GENIETEN
Om 6.15 uur gaat de wekker pffffffffffff op de zaterdagochtend wat een feest 🙁 maar goed, het is wel na weken van kou en wind dan toch eindelijk een mooie ochtend om eens lekker te voetballen. De meiden hadden er zin in volgens mij aan de koppies te zien, dus het kon best een leuke voetbalochtend worden. Helaas moeten we Sara nog steeds missen, maar die was toch vroeg haar warme bedje uitgekomen om ons mentaal te ondersteunen. Vanaf het fluitsignaal was het een gelijk opgaande strijd, kansjes voor hen, maar ook voor ons. In de 2eminuut had Shanay een mooie kans, maar haar schot miste precisie. We waren toch nog niet helemaal wakker, want in de 6e minuut scoorde Theole de 1-0. Het was een rommeldoelpunt, maar goed, die tellen ook helaas. En iedere keer gebeurt het dat we in de eerste 15 minuten nog niet geheel bij de les zijn, want nog geen 2 minuten later was het al 2-0 voor Theole. Man, man, wat was het toch slap, maar goed, je zag dat de koppies toch omhoog bleven. We kregen wel een paar kansjes wat eigenlijk toch wel minimaal 2 doelpunten voor ons hadden moeten zijn. Theole kreeg toch soms te veel ruimte om de bal aan te nemen, omdat we gewoon niet kort genoeg verdedigden. De duels werden ook te vaak door Theole gewonnen, omdat zij heel behendig hun armen of handen gebruikten, waardoor wij dan vaak het lichamelijk niet winnen. In de 17e minuut hadden we een klein beetje geluk, want Theole schoot op de lat. De kansjes voor ons bleven zo af en toe dan toch komen, maar het vizier stond nog niet op scherp. RUST.
In de rust dan toch de meiden eens even flink wakker geschud en verteld dat ze meer hun armen moeten gaan gebruiken en de mouwen moesten opstropen, want verliezen dat hoefden we helemaal niet van deze tegenstander. Korter op de man dekken, de beuk er zo af en toe eens in gooien en druk blijven uitvoeren op de tegenstander met de bal. Na het fluitsignaal gingen we er dan ook vol gas tegenaan, de duels werden goed gewonnen en de bal werd lekker rond gespeeld. Achterin was er geen doorkomen aan voor Theole, want Yaquira en Julia hielden het goed dicht. Op het middenveld werden de combinaties lekker opgezocht en keihard gewerkt voor iedere meter en voorin werd er ontzettend goed druk gezet op de tegenstander en waar nodig goed meeverdedigd. Dit resulteerde in de 30e minuut dan ook in de 2-1 door een goed geplaatst schot van Shanay, die gelukkig goed herstellende is van haar slepende oorontstekingen. De meiden geloofden er weer in en vochten als leeuwinnen voor iedere grasspriet op het mooie kunstgrasveld. De keepster had gelukkig niet zo’n heel goede uittrap, dus op het middenveld konden Annika en Shanay de bal makkelijk aannemen en een doelpoging wagen, maar helaas Shanay schoot een metertje naast. Theole kwam nauwelijks meer op onze helft en we kregen enkele corners waarbij Jesta heel goed stond op te letten en keurig de 2-2 binnen tikte.
Nou, de meiden kregen vleugels en de tegenstander werd steeds gefrustreerder en in de 40e minuut was het Jesta die goed doorging, maar haar schot miste kracht en precisie. We bleven druk uitoefenen en nog geen halve minuut later was het Annika die na een goede opgezette aanval zowaar de 2-3 scoorde. Theole begreep er niets van wat er met ons in de rust was gebeurd, want we waren gewoon een compleet ander team dat voor iedere centimeter op het veld knokte. In de 20e minuut was het Annika die haar 2e doelpunt van die ochtend voor haar rekening nam (2-4). Wauw, wat een comeback van de meiden, echt prachtig om te zien. Na een paar kleine kansjes voor ons was daar dan het eindsignaal en konden we de 3 punten mee na huis nemen.
Meiden, jullie mogen echt super trots op jezelf zijn met wat voor instelling en kracht jullie de 2e helft hebben gespeeld. Geweldig !!!!! Met deze instelling op naar volgende week en dan vanaf het 1e fluitsignaal meteen er volle bak tegenaan gaan. De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Shanay Vos,Chanel de Kock, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

TSC MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 2-2 / 2-3? – 10/03/2018
Vandaag onze 1ste competitie wedstrijd van dit seizoenshelft tegen TSC uit Oosterhout. Helaas is Sara enkele weken uit de roulatie door een breuk in haar kuitbeen. Heel veel beterschap gewenst Sara van al je teamgenootjes en leider en we hopen dat je spoedig herstelt, zodat je weer lekker mee kan doen. We moesten het vandaag ook doen zonder de afwezige Jesta, dus konden we met 7 meiden op pad. Na ons te hebben omgekleed en de warming-up onder toeziend oog van de meegereisde supporters en Sara die erbij was, floot de wel erg jonge scheidsrechtster voor het begin van de wedstrijd. Alle meiden moesten de gehele wedstrijd spelen, dus ga niet gelijk als een dolle over het veld rennen, zodat je je energie kan verdelen over de hele wedstrijd was de opdracht. Na wat aftasten veroverde Annika de bal op het middenveld die de combinatie met Shanay opzocht en die kon vanaf een meter of 15 vrijuit uithalen en de bal achter de keepster werken 0-1. Nou dat is dan toch een lekker begin zou je zeggen binnen 5 minuten op 0-1 komen. Ik weet niet wat er vanaf toen met de meiden gebeurde, maar echt alles ging mis, zoals de laatste weken meermaals het geval is. Over ballen heen schieten, te weinig combineren, vanuit stilstand voetballen en noem maar op. Het niveau van voor de kerst is de laatste wedstrijden ver te zoeken. Het was dan ook TSC dat een paar keer gevaarlijk voor het doel van Sanne kwam en in de 10e minuut een schot op de paal zag belanden. Je zou denken dat de meiden dan wel ff wakker zouden schrikken, maar nee hoor een minuut later weer een bal op de paal. Nou als je er dan niets tegenover stelt, is het wachten op de gelijkmaker, en ja hoor nog geen minuut later is het al weer 1-1. Wat stonden we achterin toch te slapen in het eerste kwartier. Maar goed we kregen toch ook wel af en toe een kansje, maar de doelgerichtheid is ook niet helemaal meer wat het geweest is. Het was dan toch weer Shanay die in de 18`de minuut na een solo de 1-2 op het scorebord liet noteren. Maar ja, als je dan weer alles en iedereen vrij laat lopen en niet oplet en ook nog eens allerlei makkelijke ballen gaat missen ja dan is het weer wachten op de gelijkmaker en ja hoor 4 minuten later is het al weer gelijk 2-2. Het is toch niet echt een zware tegenstander waar we van hoeven te verliezen, maar ja als jezelf zo slecht speelt dan is het voor de tegenstander niet moeilijk. Eindelijk het fluitsignaal voor de rust van de toch erg onzekere scheidsrechtster om de boel eens weer op scherp te zetten.
Na wat aanwijzingen en kleine boze woorden gaan we de 2de helft in. En kijk vanaf de 1ste minuut in de 2de helft gaan de mouwen omhoog en wordt er dan toch weer beter gespeeld. Achterin staan we goed op te letten en de combinaties worden beter uitgevoerd op het middenveld en voorin blijven we door jagen op de bal en lekker druk zetten. Het spel golft op en neer, maar de betere kansen zijn toch echt voor ons. Bij de meiden begint het dan toch echt op te spelen dat we niet konden wisselen en we werden zo af en toe op conditie geklopt, omdat zij wel genoeg wissels hadden en wij totaal niet. Zodoende kreeg TSC in de 40e minuut een heel grote kans, maar gelukkig hield Sanne het schot goed tegen. We bleven toch goed druk zetten en een paar schoten die net naast of over gingen was het resultaat. Maar dan toch 5 minuten voor tijd was het weer Shanay die raak schoot …….. toch ???? De bal zit er toch echt in is mijn mening, maar de tegenstander zegt van niet. Huh, hoe kan dat dan ???? Er zit een behoorlijk groot gat in de zijkant van het doel waar de bal doorheen is gegaan en de scheidsrechtster geeft een uittrap !!!!! Geen doelpunt en de bal via de hand van de keepster over de achterlijn nou dan is het in mijn ogen toch een corner … toch ????? Als er 30 man van de thuisspelende club staan te schreeuwen dat het geen doelpunt is, ja dan geef je toch gewoon een uittrap. Maar goed, het is zoals het is en na 5 minuten fluit de veel te jonge scheidsrechtster af en ontstaat er een behoorlijke discussie, waar je op voorhand al weet dat je op papier toch geen overwinning door gaat krijgen. Ik ben als leider nog naar de wedstrijdsecretaris gegaan om mijn verhaal te doen, maar dat haalde niets uit en gaan we naar huis met een gelijkspel waar we van een overwinning zijn bestolen. Niks aan te doen meiden kop omhoog en op naar zaterdag waar we thuis spelen met wel keurige doelnetten.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Shanay Vos,Chanel de Kock en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – THEOLE MO11-1: 1-0
Vandaag stond er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Theole op papier. Aangezien er 2 meiden op vakantie waren en Shanay helaas nog steeds ziek was, hadden we maar 6 meiden om te voetballen. Sandra de Fijter ff contact gehad met de leider van Theole en die vond het geen probleem dat we 2 jongens mee mochten laten spelen. Gelukkig waren Stijn Hus en Evan van Rijswijk bereid om met ons mee te doen. Na de blamage van 2 weken terug tegen WSC was het vandaag dan een mooie dag om de nederlaag weg te poetsen en goed voetbal neer te zetten en vooral inzet te tonen. Vanaf het fluitsignaal ging het lekker gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansjes en de goed keepende Evan hield keurig zijn doel schoon. Zelf kregen we ook wel een paar mogelijkheden maar waren wat slordig in de afronding. Het veld was redelijk hard, wat het combineren toch wat moeilijker maakte, maar zo nu en dan konden we via het combineren toch een leuke kans afdwingen. Helaas konden we de kansen niet in doelpunten omzetten. Er werd eindelijk weer eens goede inzet getoond en de tegenstander lekker onder druk gezet. Vroeg druk zetten als hun bal bezit hebben en niet opgeven als je voorbij wordt gespeeld, maar altijd mee terug verdedigen en zeker allemaal dan zijn we als team heel sterk. Voor de rust werd er niet gescoord dus konden we met 0-0 de rust in.
Na de rust begonnen we beetje onrustig aan de 2de helft, wat gelijk leidde tot een kans voor Theole, maar gelukkig stond Evan goed opgesteld. Na deze kans voor Theole waren we gelijk weer bij de les en kwamen we meer in ons spel. De combinaties liepen wat vlotter, maar zoals eerder waren we wat ongelukkig in de afronding. Theole kwam maar amper tot aanvallen, dus echte kansen kregen ze niet meer. Wij kregen er wel steeds meer kansen en zowaar was het dan toch raak en was het Annika die goed op links de achterlijn opzocht en na binnen trok en de bal keihard raak schoot 1-0. Met nog 5 minuten op de klok hielden we het achterin goed op orde en floot de scheidsrechter af. Yes !!!! Eindelijk weer eens een overwinning !!!!
Meiden, vandaag hebben jullie allemaal goed gespeeld en vooral goede inzet getoond. Dit zo vasthouden en op naar volgende week, dan spelen we voor de competitie een uitwedstrijd tegen BVV uit den Bosch. Deze week goed trainen en hopelijk met een gehele fitte selectie zaterdag lekker voetballen en de 3 punten meenemen naar Wijk en Aalburg.
De volgende meiden speelden mee : Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Chanel de Kock en Roos Timmermans. Evan van Rijswijk en Stijn Hus enorm bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilden spelen.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – WSC MO11-1: 1-6 (RUSTSTAND: 0-2) – 17/02/2018
Vandaag de bekerwedstrijd tegen WSC op het programma. Het was maar de vraag of we thuis konden spelen ivm de vele regen die er de hele week was gevallen, maar anders konden we uitwijken na WSC die kunstgras hebben. Op voorhand een lastige tegenstander uit de eerste klasse die we ook in de competitie gaan treffen, dus we waren gewaarschuwd. Na het fluitsignaal was het gelijk éénrichtingsverkeer richting ons doel. We kwamen totaal niet aan voetballen toe en speelden gewoon ontzettend slecht. Te weinig druk op de tegenstander, te slap de duels aangaan, vanuit stilstand voetballen, slecht overspelen en noem maar op. Dit was echt een hele slechte vertoning van ons richting de trouwe aanhang. Het stond dan ook met de rust 0-2 en we hadden totaal niks gecreëerd.
In de rust de boel dan toch proberen goed te zetten en moed in te praten. Na het beginsignaal van de 2de helft was het duidelijk, vandaag was WSC gewoon beter en wij……. DRAMA !!!!! De eindstand werd dan ook 1-6, want Annika had toch weten te scoren na een klein foutje van hun keepster. Ik hoop meiden dat we vanaf nu weer ons eigen spel gaan spelen en dat we deze wedstrijd heel, maar dan ook heel gauw vergeten.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Jesta Vos,Chanel de Kock en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – THEOLE MO11-1: (RUSTSTAND: 0-0)
Vandaag stond er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Theole op het papier. Aangezien er 2 meiden op vakantie waren en Shanay helaas nog steeds ziek was, hadden we maar 6 meiden om te voetballen. Sandra de Fijter ff contact gehad met de leider van Theole en die vond het geen probleem dat we 2 jongens mee mochten laten spelen. Gelukkig waren Stijn Hus en Evan van Rijswijk bereid om met ons mee te doen. Na de blamage van 2 weken terug tegen WSC was het vandaag dan een mooie dag om de nederlaag weg te poetsen en goed voetbal neer te zetten en vooral inzet te tonen. Vanaf het fluitsignaal ging het lekker gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansjes en de goed keepende Evan hield keurig zijn doel schoon. Zelf kregen we ook wel een paar mogelijkheden, maar waren wat slordig in de afronding. Het veld was redelijk hard wat het combineren toch wat moeilijker maakte, maar zo nu en dan konden we via het combineren toch een leuke kans afdwingen. Helaas konden we de kansen niet in doelpunten omzetten. Er werd eindelijk weer eens goede inzet getoond en de tegenstander lekker onder druk gezet. Vroeg druk zetten als de tegenstander bal bezit had en niet opgeven als je voorbij wordt gespeeld, maar altijd mee terug verdedigen en zeker allemaal, dan zijn we als team heel sterk. Voor de rust werd er niet gescoord, dus konden we met 0-0 de rust in.
Na de rust begonnen we beetje onrustig aan de 2de helft wat gelijk leidde tot een kans voor Theole maar gelukkig stond Evan goed opgesteld. Na deze kans voor hun waren we gelijk weer bij de les en kwamen we meer in ons spel. De combinaties liepen wat vlotter, maar zoals eerder waren we wat ongelukkig in de afronding. Theole kwam maar slecht tot aanvallen, dus echte kansen kregen ze niet meer. Wij kregen wel steeds meer kansen en zowaar was het dan toch raak: Annika zocht op links goed de achterlijn op, trok naar binnen en schoot de bal keihard raak (1-0). Met nog 5 minuten op de klok hielden we het achterin goed op orde en floot de scheidsrechter af. Yes !!!! Eindelijk weer eens een overwinning !!!!
Meiden, vandaag hebben jullie allemaal goed gespeeld en vooral goede inzet getoond. Dit zo vast houden en op naar volgende week, dan spelen we voor de competitie een uitwedstrijd tegen BVV uit den Bosch. Deze week goed trainen en hopelijk met een geheel fitte selectie zaterdag lekker voetballen en de 3 punten meenemen naar Wijk en Aalburg.
De volgende meiden speelden mee : Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Annika vd Ley, Chanel de Kock en Roos Timmermans. Evan van Rijswijk en Stijn Hus enorm bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilden spelen!
Groeten Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – OJC ROSMALEN MO11-1 – 20/01/2018
Vandaag was het dan zover onze 1ste echte wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar, namelijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen OJC Rosmalen, die we ook in de competitie tegen zullen komen. Door de blessure van Sanne moesten we even improviseren wie er op goal ging staan, maar dat was snel opgelost, want Julia wilde wel keepen. We zijn ook enorm blij dat we een nieuw teamlid mochten verwelkomen, namelijk Chanel de Kock waar we ontzettend blij mee zijn. We hopen dat je veel plezier gaat beleven Chanel en dat wij veel plezier van jouw voetbal mogen gaan beleven. Na de aftrap waren we nog behoorlijk aan het zoeken naar ons spel. Te weinig druk uitoefenen op de tegenstander als die de bal had, dus de tegenstanders konden vrij gemakkelijk combineren en kansjes creëren. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 achter Julia lag. We kwamen gewoon niet echt lekker aan voetballen toe. We weten dat we niet onze “normale” opstelling hadden, maar goed, dan nog moeten we met z`n allen onze voetballende taken goed uitvoeren, wat niet echt werd gedaan. Het was OJC dat voor rust nog 2x scoorde, allebei een afstandsschot binnenkant van de paal, waar Julia totaal niet bij kon komen. Ruststand 0-3.
In de rust toch de meiden even wat scherper zetten, zodat we de 2de helft toch wel wat meer tegenstand kunnen bieden. Vanaf de aftrap werd er meer druk op de bal gezet, het combineren verliep wel wat beter, dus kwamen er wat kansjes voor ons en dat resulteerde in de 1-3 die Annika goed binnenschoot. En zowaar putten we hier toch enige moed uit, want het was Shanay die er 2-3 van maakte. OJC wist niet wat hen overkwam en zette even aan en scoorde al vrij snel 2-4. Het spel golfde op en neer en we kregen best een paar goede mogelijkheden, maar OJC had toch een zeer goede keepster die niet al te bang was voor de bal en zich af en toe als een leeuw voor de bal gooide. Na een paar mogelijkheden voor OJC was het dan toch raak voor ze 2-5. Onze meiden bleven dan toch door knokken en het was Shanay die er 3-5 van maakte. We hadden ze nu onder druk en daar was het moment voor Chanel die schoot de bal op het doel en de keepster was verslagen, maar een speelster van OJC werkte de bal met haar handen uit het doel, wat gewoon een penalty had moeten zijn. De scheids die af en toe een paar rare beslissingen maakte, liet gewoon doorspelen. Na dit rare moment van de scheidsrechter was het dan toch Shanay die haar 3de van de dag scoorde 4-5. Niet lang hierna floot de scheidsrechter af en konden we heerlijk gaan douchen. Het was vandaag niet helemaal goed meiden en zeker de eerste helft niet. We hadden niet iedereen op de juiste positie, dus echt compleet zijn we niet. De 2de helft was wel wat beter, maar we kunnen nog vele malen beter. Dat komt heus wel weer terug daar ben ik van overtuigd. Met z`n alle iedere week lekker en goed trainen dan weet ik zeker dat we een mooie 2de seizoenshelft gaan krijgen.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Shanay Vos, Annika vd Ley, Jesta Vos,Chanel de Kock en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi

** NOAD`32 MO11 KAMPIOEN !!!!! **   09.12.2017
STEDOCO MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 1-7 (RUSTSTAND: 0-3)
Dan is het woensdag 6 december. Op het programma de inhaalwedstrijd uit tegen Stedoco MO11. Deze is door ons zelf aangevraagd om te spelen, zodat we zaterdag erop thuis tegen Heukelum ons kampioenswedstrijd konden spelen. Maar doordat naaste concurrent Rhelico op zaterdag punten had verspeeld, stond deze wedstrijd ineens in een heel ander daglicht. Eén puntje was genoeg om de titel binnen te halen. De meiden kennende is dat niet wat ze willen, dus staan ze gemotiveerd aan de aftrap. Dat kwam ook wel door de voorbereiding. Want aangekomen in Hoornaar werden we een beetje aan ons lot over gelaten. In de kantine wist men niks, niemand wist welke kleedlokaal we zaten, want alles was dicht. Uiteindelijk toch eentje open en wat voor een. Een hele mooie die normaal bestemd is voor Stedoco 1. Daardoor liepen we 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd het veld op.
Een heel korte warming-up is blijkbaar toch genoeg, want we beginnen heel fel en staan binnen 30 sec met 0-1 voor. Het is Annika die de bal voor de voeten krijgt en van dichtbij binnenschiet. Wat een begin.. en we gaan vrolijk verder en zetten Stedoco de hele tijd vast op eigen helft. Continu hebben we balbezit en Stedoco kan alleen maar verdedigen. We krijgen veel hoekschoppen mee en
we krijgen mooie kansen om te scoren. Alleen de laatste eindpass of schot op doel was niet altijd even zuiver. Toch weet Annika te scoren, een schot van Jesta komt via de paal voor de voeten van Annika en zo staat het 0-2. Toch ook vandaag moeten we oppassen op de counters van de tegenstander. Want regelmatig verschijnt Stedoco voor het doel van Sanne. Dat gaat allemaal net goed en omdat Annika met een mooi schot haar 3e en dus een echte hattrick scoort, gaan we met een 0-3 stand de rust in. Even wat tips aan de meiden, want ondanks het overwicht en de stand zijn we niet helemaal tevreden over het spel. Opdracht was vooral doorgaan en proberen hier een mooie resultaat neer te zetten.
En ook de 2e helft is het natuurlijk NOAD wat de klok slaat. Aanval op aanval op het doel van Stedoco en al snel weet Shanay Jesta vrij voor doel te zetten en die weet bij haar 2e poging te scoren en 0-4 op het bord te zetten. Iedereen werkt er hard voor om tot een goed resultaat te komen. Want achterin weten Sara, Yaquira en Julia steeds de ballen af te pakken van de spitsen en op middenveld lopen Annika en Shanay de longen uit hun lijven, en ook voorin werd er door Roos en Jesta goed gestoord, zodat we veel beter zijn dan Stedoco. En als Annika ook nog 0-5 scoort is de zege binnen.
Toch krijgen we een doelpunt tegen, want snel daarna is het 1-5. Uit een hoekschop mee komt er een counter. Laten we het maar ophouden een samenloop van omstandigheden. Niet goed terug verdedigen, terwijl dat makkelijk kon, en over de bal maaien zodat Stedoco de eretreffer kon maken. Lijkt erop dat we daar sterker van worden en we gaan weer vol op de aanval. En als we samen iets beter hadden overgespeeld, dan waren we in de dubbele cijfers beland.
Maar goed, het slotstuk was voor Shanay, want met 2 treffers weet ze de 1-6 en 1-7 te scoren. En zo winnen we ook onze 9e wedstrijd en zien we na het fluitsignaal een paar meiden elkaar omhelzen en zijn we de terechte kampioen en kunnen de glazen champagne opgedronken worden en de fakkels aan.
Meiden, wij zijn supertrots op jullie. Eerste seizoen als meiden en dan zo kampioen worden. Gefeliciteerd. Meer dan verdiend! In het voorjaar maar eens kijken hoe het een klasse hoger ons vergaat. Maar dit neemt niemand jullie meer af. Goed gedaan hoor.
Helaas is de wedstrijd van zaterdag afgelast, zodat we konden proberen om alles te winnen, maar zaterdag 16 december proberen we in een thuiswedstrijd nog even te knallen in de beker tegen WSC MO11-1.
Groeten Ferdi en Gerben

GRC’14 MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 2-9 (RUSTSTAND: 2-4) – 02.12.2017
Na een licht nachtvorstje en een behoorlijke dikke mistlaag was het toch best wel fris op deze zaterdagmorgen dat we moesten spelen tegen de meiden van GRC. Vanuit betrouwbare bronnen hadden we gehoord dat de trainer/leider van GRC het een beetje onnodig vond om tegen ons te spelen, omdat wij toch wel zouden winnen en dat wij een klasse te laag stonden ingedeeld. Al vaker gehoord!!!! Maar goed, we moesten dan toch spelen op een mooi sportcomplex met een mooi kunstgrasveld, wat toch wel heel lekker voetballen is in de winter, beter dan op een zandveld.
Na de lange warming-up begonnen we aan onze wedstrijd. Vanaf het begin was het duidelijk dat we hier niet ff zouden winnen met grote cijfers. GRC zat er kort op en verdedigend stonden ze goed opgesteld. Maar goed, we hebben al 2x eerder tegen hen gespeeld, dus zij wisten wel waar onze krachten lagen. Na een paar kansen was het Shanay, die de 0-0 stand van het bord schoot na een goede individuele actie 0-1. Je ziet dan dat als het eerste doelpunt voor ons erin ligt dat we dan wat makkelijker gaan spelen. Krijgen wat kleine kansjes en spelen ook beter over na elkaar en weten elkaar beter te vinden. Na een paar kansen te hebben gemist om de score te verdubbelen,  was het Annika die na een goede aanval van ons goed afrondde 0-2. We bleven goed combineren en aanvallen, maar telkens schoten we ook recht op de keepster van GRC`14, die vandaag geen zin had om haar tenue vies te maken, want duiken zat er vandaag niet in voor haar. Toch proberen de meiden om de bal beter in de hoek te plaatsen ipv keihard proberen binnen te schieten. Na een aanval kregen we een corner die Annika ging nemen en hem goed hard en laag voor het doel schoot en een uitgestoken been van een speelster van GRC`14 die de bal in haar eigen doel werkte 0-3. We bleven goed druk zetten op de tegenstander en zo mocht Julia vanaf haar eigen helft opstomen en met haar grote passen kwam ze een beetje links van het doel uit en tikte hem met een subtiele voetbeweging buitenkant rechts door de benen van de keepster 0-4. Na dit doelpunt zag je de nonchalance bij ons toeslaan. Na een mislukte aanval is het dan ook de bedoeling dat we mee verdedigen en niet op het gemak dan terug gaan lopen, zodat onze verdediging met 2 man tegen 4 aanvallers komen te staan. Dit was dus wel het geval en zowaar scoorde GRC`14 tegen met een bal hoog in het dak van het doel waar Sanne totaal niet bij kon 1-4. We waren even met zijn alle met stomheid geslagen van wat er gebeurde. Ballen werden ingeleverd bij de tegenstander, we schoten over ballen heen, combineren werd er helemaal niet meer gedaan, niets lukte ons meer en GRC’114 scoorde zelfs nog een keer voor rust 2-4. Wat was er aan de hand met onze meiden ??? Eindelijk fluit de vrouwelijke scheidsrechter af voor de rust om de boel eens flink wakker te schudden en iedereen eens op zijn fouten te wijzen wat er allemaal mis ging in de laatste 10 minuten. Nog nooit waren ze zo rustig in de rust na een donderpreek van de trainers/leiders.
De 2e helft begon gelijk feller zoals we willen zien. Tegenstander trapt af en gelijk zetten we de druk er vol op, zodat wij snel in balbezit kunnen komen en dan door combineren of individuele acties gevaarlijk worden. En zowaar gebeurde dat ook meteen al. Het was Shanay die Jesta op maat bediende en die beheerst de 2-5 kon binnen schieten. De preek in de rust had toch goed geholpen want we bleven maar doorgaan met druk zetten en GRC kwam er bijna niet aan te pas. Onze verdediging stond in de 2de helft beter opgesteld en iedere aanval van GRC werd in de kiem gesmoord. Ze kregen nog wel een corner, maar die werd door ons snel omgezet in een counter, want het was Shanay die de bal onderschepte en de bal naar voren schoot en daar stond helemaal alleen onze Jesta die op de keepster af mocht gaan om haar 2de te scoren en deed dat keurig 2-6.
Na dit doelpunt geloofde GRC het wel en waren wij continue op de helft van hun. De acties werden beter uitgevoerd en dan krijg je kansen. Kansen die er eigenlijk wel in mogen, maar goed af en toe lukt niet alles natuurlijk wat wij als leiders en publiek wel heel graag willen zien. Toch was het Jesta die er voor zorgde dat zij een echte onvervalste hattrick scoorde na een mooie opgezette aanval van ons 2-7. Daarna was het weer Jesta die er 2-8 van maakte en zelfs de oplettende Roos pikte haar doelpuntje mee na goed voorbereidend werk van Jesta 2-9.
Top gespeeld meiden, de 2de helft goed hersteld, maar tegen een sterkere tegenstander die we woensdag gaan treffen, namelijk Stedoco, zullen we vanaf het begin er toch echt vol gas tegenaan moet gaan en niet verslappen, want dan krijgen we gelijk doelpunten tegen. Goed combineren en onze taken goed uitvoeren, dan komen de kansen vanzelf en we hebben genoeg kwaliteit in huis om te scoren. Dus dinsdag en donderdag wordt er niet getraind.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Shanay Vos, Annika vd Ley, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – BZC’14 MO11-1: 5-0 (RUSTSTAND: 2-0)  – 25-11-2017
MOEIZAME OVERWINNING VOOR MEIDEN MO11 NOAD’32
Vandaag de wedstrijd tegen Brakel/Zuilichem Combinatie. Vooraf gezien toch nog een geduchte tegenstander.. evenveel punten, maar 2 wedstrijden meer gespeeld.. en ook net als ons een behoorlijk positief doelsaldo. Ook hebben ze maar nipt verloren van onze grootse concurrent Rhelico. Dus zijn we gewaarschuwd.
Speelsters: Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilburg, Roos Timmermans, Jesta Vos, Shanay Vos en Annika vd Ley waren weer de meiden die het vandaag moesten doen.
Onder leiding van onze vaste scheidsrechter en stageloper/trainster Angie Arendse beginnen we iets later aan de wedstrijd. Vanaf het begin spelen we op helft van BZC en komen we maar moeilijk door de verdediging heen. Dus echte kansen krijgen we niet. Daarentegen moeten we goed opletten op de gevaarlijke counters van de tegenstander en die zijn er genoeg. Eerlijk gezegd hebben we daar best moeite mee, maar gelukkig worden ze allemaal in de kiem gesmoord. Eén bal wordt door BZC in het zijnet geschoten en dat was dan ook eerlijk gezegd de enige kans die BZC gehad heeft in de hele wedstrijd. Het leek er beetje op dat BZC beter was dan ons, omdat ze gevaarlijker leken door de vele counters. Gezegd mag worden dat wij niet zo best speelden, maar wel continu op de helft van BZC waren en dat we gewoon niet door de stugge verdediging heen kwamen.
Na een minuut of 18 krijgen we een dot van een kans. Sara die net wisselt met Roos staat plotseling voorin en krijgt de bal voor haar voeten. Haar schot verdwijnt helaas naast het doel, en dus geen doelpunt. Het schijnt dat men de bal nu nog aan het zoeken zijn op de schaatsbaan. Daarna neemt ze haar favoriete plaatsje achterin weer in om zo samen met Yaquira en Julia elke aanval onschadelijk te maken om zodoende alweer de nul te houden.
Niet veel later komen we toch wat gelukkig op voorsprong. Een schot van Annika is houdbaar, maar voor de keeper van BZC is het toch niet genoeg en zo rolt de bal het doel in 1-0. Net voor rust verdubbelen we de score. Een zeer supermooie en prachtige steekpass van Shanay zet Jesta alleen voor doel en die schiet de 2-0 binnen.
Dus in de rust even de meiden wat wakkerder maken, want het was allemaal wat slapjes. Dan blijkt dat er enkele wat later naar bed zijn gegaan dan gebruikelijk. Zou dat het zijn. Ach, de 2e helft spelen we naar de supporters, ouders en kantine toe, dus dat belooft misschien iets. Wat ik dan nog steeds niet begrijp is dat BZC begin 2e helft zijn beste 3 speelsters tegelijk in de wissel heeft staan. Zodoende spelen we nu de hele tijd op de helft van BZC, want die komen er maar niet uit en krijgen we een paar mooie kansen, waarvan we er best 1 van had mogen maken. Gelukkig maakt Julia even later de 3-0 en is de wedstrijd beslist. Toch blijven we wat ondermaats spelen, zodat het geen galavoorstelling wordt. Voorin was het even net niet en op middenveld hadden Shanay en Annika het moeilijk. Vandaag eventjes een keertje niet in supervorm om lekker aankomende weken weer te spelen zoals jullie kunnen. Lag ook veel aan de tegenstander van vandaag. Een groot compliment voor de verdedigers vandaag die duidelijk wel goed in hun vel zaten. Al eerder aangegeven. Geen kans weggeven. Want op het laatst speelt BZC wel in haar sterkste opstelling en nog geven we (met zijn allen) geen krimp. En tussendoor weet Shanay op 2x dezelfde wijze te scoren. 2x weet ze na een uittrap van de keeper er tussen te zitten en zo van afstand in een leeg doel te schieten en zo 4-0 en 5-0 te maken. En zodoende winnen we deze moeilijke wedstrijd wel gewoon met 5-0 en zijn we nog steeds op koers. Ze zeggen weleens: als je slechte wedstrijden ook wint… deze week goed trainen meiden.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO11-1 – WADENOIJEN MO11-1: 17-1 (RUSTSTAND: 7-0) – 11.11.2017
Vandaag Wadenoijen als tegenstander, wat op papier niet al te moeilijk mocht zijn, maar je weet het nooit natuurlijk. We mochten lekker op het hoofdveld spelen met het scorebord erbij aan, dus de meiden vonden het geweldig. Met dank aan de veldindeler !!!!
Na de warming-up begonnen we gelijk goed aan de wedstrijd. Goed druk zetten voorin en controlerend en samenspelend op het middenveld en beheerst achterin, ja dan kan het natuurlijk niet lang uitblijven voor er een goal gaat vallen. En ja hoor, het was Annika die denk ik na 2 minuten spelen de bal achter de keepster had liggen (1-0). Dus ja, als bij ons de eerste erin ligt, dan gaat het spel wel wat gemakkelijker. Lekker de bal rond laten gaan, zo nu en dan individuele acties en strijden voor de bal.
Wadenoijen kwam er eigenlijk totaal niet aan te pas en dat was de verdienste van onze meiden. Ging alles dan helemaal goed ??? Nee natuurlijk kan het altijd beter, maar goed dat komt vanzelf. Voorin als we de bal verliezen mee terug verdedigen – middenvelders de actie die je maakt niet te ver door draven en de achterhoede niet te snel inlopen op je tegenstander, maar goed dit doet niks af op het spel. Van fouten leren we dan ook weer. Het spel speelde dan voornamelijk op de helft van Wadenoijen af en het waren Jesta 3x, Annika 2x en Shanay 2x die de ruststand van 7-0 op het scorebord lieten noteren. Met een beetje een mopperende leider van Wadenoijen in de rust dat geen van beide teams hier iets van leren gingen we de rust in. Ja, ook wij moeten als meisjes-team ergens beginnen en kunnen niet gelijk op het hoogste niveau beginnen met net een nieuw samenspelend team. Dat wij meiden hebben die al enige jaren ervaring erop hebben zitten tussen jongens, ja hé daar kunnen wij niks aan doen, maar zijn we oh zo ontzettend blij mee.
Na het fluitsignaal voor de 2de helft gingen we weer lekker verder met de wedstrijd. Na wat tips van de leiders liep het in de 2de helft wat beter. Het samenspel verliep lekkerder, de individuele acties werden gewoon beter uitgevoerd en achterin gecontroleerd gevoetbald en Sanne werd ook goed in het spel betrokken. De score werd lekker uitgebouwd naar 15-0, tot een klein misverstandje achterin er toe leidde dat zowaar Wadenoijen er 15-1 van maakte, maar goed met deze stand had dat weinig gevolgen en scoorden wij er nog 2 bij, zodat de eindstand op 17-1 kwam. Vandaag waren de scorende meiden Annika 5x , Jesta 5x , Shanay 3x , Julia 2x , Yaquira 1x en Roos 1x. De komende 2 wedstrijden zullen we na verwachting wel meer tegenstand gaan krijgen, dus dan zullen we er nog een extra schepje bovenop moeten doen en nog beter de kansen die we gaan krijgen om die gelijk af te ronden.
Meiden, het maakt totaal niet uit wie er hoeveel keer scoort als we als team maar blijven samenspelen. Het is vaak nog mooier om een goede voorzet te geven of een mooie actie te maken waaruit een ander kan scoren, dan alleen maar aan jezelf te denken, omdat je er zoveel mogelijk wilt maken. Wij als leiders hopen dan ook dat het teambelang voorop staat bij jullie, maar OOK zeker bij de ouders !!!! De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Shanay Vos, Annika vd Ley, Jesta Vos en Roos Timmermans. Volgende week spelen we uit bij Stedoco, wat een belangrijke wedstrijd zal gaan worden dus deze week weer lekker trainen.
Groeten Gerben en Ferdi

NOAD’32 MO11-1 – RHELICO MO11-1: 4-1 (RUSTSTAND: 2-0) / 04-11-2017
MOEIZAME MAAR VERDIENDE WINST MEIDEN NOAD IN SPANNENDE TOPPER
Wie speelden mee: Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Shanay Vos, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Vandaag de wedstrijd tussen nrs 1 en 2. Beide 4 gespeeld, 4 gewonnen en dus 12 punten, alleen wij hebben een beter doelsaldo. Dus zal het weleens spannend en gelijk op kunnen gaan. We beginnen vrij goed en laten zien dat we willen winnen. We spelen vrij veel op de helft van Rhelico en krijgen mooie mogelijkheden om kansen te creëren. Helaas was vaak de eindpass net niet zuiver genoeg. Daar tegenover stonden de gevaarlijke uitvallen van Rhelico die door onze verdediging heel goed in de kiem werden gesmoord. Gelukkig weet Shanay de score te openen en zo toch wel de verdiende 1-0 op scorebord te zetten. Het blijft spannend en we spelen goed, maar ook Rhelico laat zich van zijn beste kant zien waardoor het spel op en neer golft. Dus wordt de ouders en supporters een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Beide teams knokken voor elke bal en we zien mooie duels. Soms op het scherpst van de snede. Vooral Rhelico gebruikt het fysieke gedeelte (lees: goed lichaam gebruiken) en daar hebben de meiden even een beetje moeite mee. Dit ook omdat wij zelf enkele weken geleden bij Everstein uit om elk lichaamscontact werden afgefloten. Maar al snel zetten wij ook onze fysieke kracht erin. Neemt niet weg dat dit bij voetbal hoort en komt zeker in deze wedstrijd ten goede, want daardoor ontstaat er een echt mooi potje voetbal. Annika heeft inmiddels de stand op 2-0 gezet waar Sanne juist een goede redding verricht zodat we met een 2-0 gaan rusten. Conclusie in de rust. Spannend, leuk om te zien en qua kansen denk ik een magere score. Want we hebben nog een paar mooie kansen gekregen om de score te uitbreiden, maar helaas.
Dan de 2e helft. We beginnen weer heel sterk en krijgen gelijk 2 dotten van kansen die eigenlijk verzilverd moesten worden. Maar dat gebeurt niet en Rhelico ruikt hun kans. Ze zetten nog een tandje bij en we krijgen het even moeilijk. Zeker nadat ze de achterstand verkleinen tot 2-1. Die dan ook verdiend is. Dan wordt het echt spannend en het tempo ligt hoog. Het gaat op en neer. Beide teams krijgen echt wel kansen, maar de 2-2 zit eerder in de lucht als de 3-1. Wij vergeten gewoon eerder te schieten of op het juiste moment over te spelen, waardoor al eerder de beslissing gevallen was. Echter we maken het onszelf op deze manier moeilijk, zodat het lang spannend blijft. Dan valt een minuut of 4 voor tijd de beslissing en weet Shanay met een mooi schot in de verre hoek de stand op een bevrijdende 3-1 te zetten. Net voor tijd weet ook Julia nog te scoren en zo 4-1 te maken en op het allerlaatst weet Sanne nog met een katachtige redding een doelpunt te voorkomen. En zo winnen we moeizaam, maar verdiend deze topper.
We weten dat we nog beter kunnen gezien de 2e helft, maar goed gedaan meiden. Klasse gevoetbald, achterin was het weer ouderwets verdedigen. Middenveld zeer goede werklust en voorin vaak heel gevaarlijk. Dit was een mooi potje voetbal en daar doen we het voor, dit kwam ook door de zeer goed fluitende scheidsrechter die veel door liet gaan en op juiste momenten consequent floot. Daardoor ontstond er een leuke wedstrijd, Siegfried bedankt. Denk vandaag even de juiste man op de juiste plaats. Nou meiden, we hebben een mooie stap gezet, maar we zijn er nog lang niet. We gaan vrolijk door en er komen nog een paar leuke wedstrijden aan. Zet hem op. Deze week weer lekker trainen.
Groeten Ferdi en Gerben

HSSC’61 MO11-1 – NOAD`32 MO11-1: (RUSTSTAND: 0-5) – 29/10/2017
HSSC’61 was vandaag de tegenstander. Een tegenstander die we zeker niet moesten onder-schatten. Na de euforische zege van vorige week voor de beker op die Bommelsen (Nivo-Sparta) was het vandaag de taak om de koppositie te behouden of minimaal uit te breiden op de rest. Er stond een fris windje en er lag al een laagje zand op het veld, wat de balsnelheid niet ten goede kwam, iets wat  voor ons wel van belang is. Vanaf de aftrap al liep het spel niet bepaald lekker. Het baltempo lag te laag en we liepen te veel met de bal en zochten de drukke ruimts op. Het combineren kwam er gewoon niet van en de passes naar elkaar waren te slap of te slordig. HSSC’61 bood redelijk tegenstand en de keepster van HSSC hield de ballen er goed uit. Het duurde even, maar daar was dan toch de 0-1 van Shanay die de bal goed geplaatst in de verre hoek schoot. We bleven slordig spelen wat uitmondde in een paar kansen voor HSSC dat via een heel snelle speelster op de paal schoot en een keer voorlangs. We waren gewaarschuwd en HSSC liet merken dat we niet zomaar de 3 punten mee konden nemen naar de Wijkse Bol. Af en toe speelden we best redelijk, maar dit konden we niet doorzetten, dus de kansen die we kregen moesten we wel gelijk benutten om verder afstand te nemen van de tegenstander. Na een keer een goed opgezette aanval van achteruit was het Annika die voor de   0-2 zorgde. Hèhè eindelijk een keurig nette opgezette aanval, wat ergens op leek. Maar toch konden we dit niet volhouden en gingen we te vaak voor eigen succes of waren we gewoon te slordig in het overpassen, maar het was Jesta die de bal na een kluts langs alles en iedereen schoot en de bal hobbelde in het doel: 0-3 zowaar. Na deze goal begon het wat beter te lopen en de combinaties liepen dan ook wat beter. Na een voorzet van rechts was het een speelster van HSSC die de bal zelf achter haar doelman werkte 0-4. Nog voor de rust wisten we de voorsprong uit te bouwen naar 0-5 en was het Annika die haar 2de goal vd wedstrijd maakte. In de rust werden we even op ons slechte spel gewezen en waar het toch iedere keer mis ging. Ons spel was gewoon slordig en dat moest in de 2de helft duidelijk beter dat was de opdracht.
Na het fluitsignaal van de uitstekende leidsman begonnen we feller en met meer druk zetten op de tegenstander wat ons meer balbezit opleverde. We vonden elkaar steeds beter en de combinaties liepen ook steeds beter, strak inpassen en de bal goed rond laten gaan. Dit resulteerde gelijk in een goal voor ons, want het was onze kleinste benjamin van het team Jesta die voor de 0-6 zorgde. HSSC was ondanks de 0-6 achterstand niet geheel uit het veld geslagen en kwam er dan toch een paar keer goed door. Het was onze verdediging die iedere keer de aanval goed onderschepte, maar 1x was HSSC ons te snel af en rondde keurig af 1-6.
Deze tegengoal was voor ons het sein om nog een versnelling hoger te gaan spelen en dat was te merken. We speelden continue op de helft van HSSC en het was Julia die goed stond opgesteld bij de 2e paal en beheerst de 1-7 binnen tikte. Na de aftrap gelijk druk zetten op de tegenstander en de bal heb je dan weer binnen een paar seconden in je bezit en kun je weer opbouwen aan een nieuwe aanval. Dat gebeurde dan ook steeds en was het Annika die na een mooie combinatie met Shanay haar 3e van de dag voor haar rekening nam 1-8. HSSC kwam er niet meer aan te pas. dus we kregen volop mogelijkheden en kon Shanay vrijuit naar het doel opstomen om de 1-9 tegen de touwen te schieten. Het slotakkoord was voor ons en Julia mocht haar 2e van deze morgen noteren (1-10). Met nog een paar minuten op de klok vonden we het wel genoeg en floot de scheidsrechter af.
Je ziet het meiden dat als we wat minder spelen we dan toch een goede uitslag neerzetten en 10x weten te scoren ondanks dat de keepster van HSSC er behoorlijk wat ballen heeft tegen weten te houden. Volgende week spelen we thuis tegen Rhelico; dit is een heel sterke tegenstander die net als ons nog niets heeft verloren. Dus deze week goed en serieus trainen, dan kunnen we 3 punten pakken.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Shanay Vos, Annika vd Ley, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

NIVO SPARTA MO11 – NOAD`32 MO11: 3-7 (RUSTSTAND: 1-3) – 21/10/2017
VERDIENDE OVERWINNING MEIDEN O11 OP 1e KLASSER IN 2e BEKERRONDE
En dan is het zover…. De dag waar wij als leiders naar uitkeken.. en niet alleen wij denk ik, ook ouders en andere supporters binnen NOAD. 2e ronde voor de beker. Hoe zal het gaan? Hoe ver staan wij als team? Hoe gaan de meiden om met de verwachte sterke tegenstand. Want na de klinkende cijfers in de poulefase, nu door naar de 2e ronde. En gelijk een zware tegenstander geloot. Namelijk Nivo-Sparta MO11,  die fier aan kop gaan in de 1e Klasse, 4 gespeeld en 12 punten en na deze wedstrijd gezien te hebben ook een leuk en goed team, En waar wij als 2e klasser mee aan kop gaan, was dit natuurlijk een goede test van waar wij nu staan.
We mochten vandaag op het hoofdveld (kunstgras) spelen, dus de ouders/supporters hadden een mooi plekje gevonden op de tribune.
We beginnen in de volgende opstelling: Sanne op doel. Achterin, Yaquira en Sara. Midden Annika en Shanay. Voor Roos en Jeste. Julia begint wissel.
Dan over naar de wedstrijd… opdracht was heel duidelijk. Genieten en NOAD… meer  willen we niet zien. We beginnen ietwat slap aan de wedstrijd, was het dan toch de spanning of omdat de tegenstander een 1e klasser is, wie weet.. Het leek of iedereen nog niet helemaal wakker was, want simpele ballen werden niet strak ingespeeld, waardoor we achterin wat in de problemen kwamen. Daardoor komen we al vrij snel op achterstand. De spits van Nivo weet wel raad met de geboden kans 1-0. Maar ja geen probleem toch.. dit hadden we de meiden al gezegd … komen we achter, geen probleem lekker blijven voetballen en proberen gelijk te maken. Nou die kwam al snel. Shanay weet na een actie met een mooie steekpass Jesta vrij voor doel te zetten. En daar weet onze benjamin wel raad mee 1-1. Goed afgemaakt. En dan zie je het geloof in de meiden of beter gezegd, ze gaan voetballen zoals ze kunnen. En daar heeft Nivo behoorlijk moeite mee. Gewoon van achteruit via Sanne opbouwen en de bal rond laten gaan. Rust bewaren, kunnen we de bal niet kwijt, tikkie terug naar Sanne, andere kant openen. Goed gedaan hoor. En zo spelen we heel goed over en komen we steeds voetballend bij het doel van Nivo. En daardoor krijgen we toch aardig wat kansen die zeker op 1 hand niet te tellen zijn. Julia en Annika weten wel te scoren en zo de stand op 1-3 te zetten. Julia raakt ook nog de paal, maar aan de andere kant hebben we ook geluk met een bal op onze paal. Dus krijgt de thuisclub ook enkele kansen, maar Sanne staat goed te keepen en weet een zeker doelpunt te voorkomen. En als dan het fluitsignaal klinkt voor de rust dan staan we toch dik verdiend met 1-3 voor.  In de rust wordt er gretig gebruik gemaakt van de volle kan ranja, want ze zijn allemaal een beetje moe en dorstig. Want het tempo ligt aardig hoog en dat zijn we niet gewend. En eindelijk krijgen de meiden tegenstand dus moeten ze er wat voor doen. Nog even wat tips en we beginnen aan de 2e helft.
We zijn koud begonnen en weer een doelpunt voor ons. Shanay weet na een goede actie, waarbij ze zich niet weg laat duwen door de grote meid achterin bij Nivo – die overigens veel moeite had met Jesta en Roos want die waren totaal niet bang voor haar – Annika te bereiken en die weet de stand op 1-4 te zetten.  We blijven hetzelfde doen als in de eerste helft, we zijn heer en meester.. alleen achterin hebben we een klein beetje moeite, omdat we ook niet gewend zijn om tegen betere spitsen te spelen.. maar met elkaar houden we de boel mooi dicht…het wordt wel 2-4, want Sanne en Sara begrijpen elkaar even niet in de opbouw (een communicatiefoutje), zodat de spits van Nivo er tussen zit. Kan gebeuren. Mooiste van alles is dat de 2 meiden samen met Yaquira gewoon door blijven gaan met het opbouwen van achteruit. Klasse… zo hoort het.
Dan gaan we iets anders voetballen, want de conditie gaat meespelen. Julia gaat voor de verdediging spelen en dan zie je de klasse van Shanay en Annika. Ook die zijn moe net als de rest en blijven ook doorgaan en zijn gevaarlijk en heel balvast. Ook Roos en Jesta blijven knokken, zodat  we nog volop kansen krijgen en met 3 doelpunten weet Shanay het echte verschil te maken in deze wedstrijd, waarbij 1 afstandsschot mooi hoog in het doel belandt. Tussendoor weet Nivo nog te scoren en zo word de eindstand 3-7.. en zo winnen we toch mooi even deze wedstrijd en nog eens dik verdiend. Op basis van veldspel en kansen hadden we misschien wel de dubbele cijfers moeten halen… maar goed een geweldige prestatie van jullie. Want iedereen heeft keihard gewerkt en goed gevoetbald.. Mag je trots op zijn. Iedereen Supergoed gedaan. Nu maar kijken wat de volgende ronde ons brengt…
Wie speelden mee: Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika v.d. Ley, Julia van Tilburg, Shanay Vos, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Gr Ferdi en Gerben

SC EVERSTEIN MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: (RUSTSTAND: 0-3) 07-10-2017
Weer monsterscore of meer tegenstand ??????????
Vandaag onze eerste echte krachtmeting van het seizoen uit naar SC Everstein. Na een mooie toeristische route door de polder kwamen we aan op het mooie sportcomplex van Everstein. Na ons in de fris gewassen tenues te hebben gehesen, konden we aan de warming-up beginnen. Het was een frisse ochtend, dus de spieren moesten extra warm worden gemaakt.
Het fluitsignaal klonk en we begonnen weer – zoals altijd – lekker fel en met veel balbezit. Het was nu dan eindelijk niet de hele tijd éénrichtingsverkeer, zoals we de laatste weken hadden meegemaakt. Eindelijk moesten onze meiden er voor knokken en dat kwam ten goede voor het spel. Er werd goed overgespeeld en gecombineerd wat resulteerde in een paar mooie aanvallen, maar helaas dit leverde nog niet in een doelpunt voor ons. Everstein kwam er heel af en toe aan te pas mede doordat zij een redelijke spits voorin hadden staan, maar die zat behoorlijk in de greep bij onze zeer goede verdediging, dus af en toe kreeg zowaar Sanne wat te doen. Dit had ze de afgelopen weken niet meer ervaren hoe het was. Na een kwartier spelen was het Annika die met een hele mooie éénmansactie de achterlijn opzocht en de bal panklaar legde voor Shanay die voor de 0-1 zorgde. Na de 0-1 kwamen we nog meer aan de bal en kregen we behoorlijk meer kansen, maar dat resulteerde nog niet in meer doelpunten.
De scheidsrechter had zo nu en dan wat lichtelijk afdwalingen wat af en toe in het voordeel van Everstein werkte, maar goed het hielp niet echt. We bleven aanvallen en goed combineren en het was Jesta die de 0-2 op haar naam noteerde. Ze schoot de bal keurig in de hoek buiten het bereik van de kleine dappere keepster van Everstein.
Het spel speelde voornamelijk af op de helft van Everstein, zodat we heel veel kansen kregen en sommige meiden er te veel mee bezig waren om voor eigen succes te gaan in plaats van een ander die er beter voor staat het doelpunt te gunnen. Dit willen we de volgende keer wel veranderd zien, meiden. Na de zoveelste kans voor ons kregen we een corner die Shanay er in één keer indraaide (0-3). Dit was dan ook de ruststand.
Na ons een beetje te hebben opgewarmd in de lekkere warme kleedkamer mochten we weer aantreden voor de 2e helft. We begonnen deze dan ook waar we gebleven waren met mooi samenspel en wat kansen. Zoals eerder vermeld had de scheids deze dag wat last van lichte afdwalingen wat resulteerde in een vrije trap voor Everstein op ongeveer 10 meter van ons doel. De reden voor de vrije trap was bij iedereen niet geheel duidelijk, maar goed we stonden immers al met 6-0 voor was het commentaar vanaf de zijlijn. Het was pas 0-3 maar goed. Deze vrije trap werd dus door Everstein benut 1-3. De scheids werd dan ook vriendelijk bedankt vanaf onze kant, zo sportief waren wij dan ook wel weer. Na de aftrap gingen we dan ook maar snel opzoek naar meer doelpunten en zowaar was het Shanay die de bal keurig achter de keepster wist te werken (1-4). Achterin bleven we de boel goed controleren en alle hoge ballen werden keurig aangenomen of meteen onderschept, zodat Everstein er voorin totaal niet meer aan te pas kwam dankzij onze sterke verdediging.
Julia stond gepositioneerd op het middenveld en begon haar solo vanaf eigen helft richting achterlijn. Ze gaf de bal dan ook hoog over alles en iedereen en zowaar stond daar onze goaltjesdief Roos om de bal keurig en beheerst in het doel te verwerken (1-5).
De tegenstander kon geen vuist meer maken tegen dit goed draaiende team en vervolgens was het Annika die het net liet bollen met een mooi geplaatst schot (1-6). Tot slot was het Julia die de 1-7 noteerde en dan toch eindelijk haar goal van die middag scoorde, waar ze al lang op zoek naar was en waar ze in sommige gevallen de bal beter had kunnen/mogen afleggen, maar goed, dat is iets voor op de training om beter op te oefenen met z’n allen. De scheids floot af en konden we heerlijk gaan opwarmen onder een welverdiende douche.
Meiden, goed gespeeld en weer lekker trainen deze week.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

NIVO SPARTA MO11 – NOAD`32 MO11: 3-7 (RUSTSTAND: 1-3)  – 21/10/2017
VERDIENDE OVERWINNING MEIDEN O11 OP 1e KLASSER IN 2e BEKERRONDE
En dan is het zover…. De dag waar wij als leiders naar uitkeken.. en niet alleen wij denk ik, ook ouders en andere supporters binnen NOAD. 2e ronde voor de beker. Hoe zal het gaan? Hoe ver staan wij als team? Hoe gaan de meiden om met de verwachte sterke tegenstand. Want na de klinkende cijfers in de poulefase, nu door naar de 2e ronde. En gelijk een zware tegenstander geloot. Namelijk Nivo-Sparta MO11,  die fier aan kop gaan in de 1e Klasse, 4 gespeeld en 12 punten en na deze wedstrijd gezien te hebben ook een leuk en goed team, En waar wij als 2e klasser mee aan kop gaan, was dit natuurlijk een goede test van waar wij nu staan.
We mochten vandaag op het hoofdveld (kunstgras) spelen, dus de ouders/supporters hadden een mooi plekje gevonden op de tribune.
We beginnen in de volgende opstelling: Sanne op doel. Achterin, Yaquira en Sara. Midden Annika en Shanay. Voor Roos en Jeste. Julia begint wissel.
Dan over naar de wedstrijd… opdracht was heel duidelijk. Genieten en NOAD… meer  willen we niet zien. We beginnen ietwat slap aan de wedstrijd, was het dan toch de spanning of omdat de tegenstander een 1e klasser is, wie weet.. Het leek of iedereen nog niet helemaal wakker was, want simpele ballen werden niet strak ingespeeld, waardoor we achterin wat in de problemen kwamen. Daardoor komen we al vrij snel op achterstand. De spits van Nivo weet wel raad met de geboden kans 1-0. Maar ja geen probleem toch.. dit hadden we de meiden al gezegd … komen we achter, geen probleem lekker blijven voetballen en proberen gelijk te maken. Nou die kwam al snel. Shanay weet na een actie met een mooie steekpass Jesta vrij voor doel te zetten. En daar weet onze benjamin wel raad mee 1-1. Goed afgemaakt. En dan zie je het geloof in de meiden of beter gezegd, ze gaan voetballen zoals ze kunnen. En daar heeft Nivo behoorlijk moeite mee. Gewoon van achteruit via Sanne opbouwen en de bal rond laten gaan. Rust bewaren, kunnen we de bal niet kwijt, tikkie terug naar Sanne, andere kant openen. Goed gedaan hoor. En zo spelen we heel goed over en komen we steeds voetballend bij het doel van Nivo. En daardoor krijgen we toch aardig wat kansen die zeker op 1 hand niet te tellen zijn. Julia en Annika weten wel te scoren en zo de stand op 1-3 te zetten. Julia raakt ook nog de paal, maar aan de andere kant hebben we ook geluk met een bal op onze paal. Dus krijgt de thuisclub ook enkele kansen, maar Sanne staat goed te keepen en weet een zeker doelpunt te voorkomen. En als dan het fluitsignaal klinkt voor de rust dan staan we toch dik verdiend met 1-3 voor.
In de rust wordt er gretig gebruik gemaakt van de volle kan ranja, want ze zijn allemaal een beetje moe en dorstig. Want het tempo ligt aardig hoog en dat zijn we niet gewend. En eindelijk krijgen de meiden tegenstand dus moeten ze er wat voor doen. Nog even wat tips en we beginnen aan de 2e helft. We zijn koud begonnen en weer een doelpunt voor ons. Shanay weet na een goede actie, waarbij ze zich niet weg laat duwen door de grote meid achterin bij Nivo – die overigens veel moeite had met Jesta en Roos want die waren totaal niet bang voor haar – Annika te bereiken en die weet de stand op 1-4 te zetten.  We blijven hetzelfde doen als in de eerste helft, we zijn heer en meester.. alleen achterin hebben we een klein beetje moeite, omdat we ook niet gewend zijn om tegen betere spitsen te spelen.. maar met elkaar houden we de boel mooi dicht…het wordt wel 2-4, want Sanne en Sara begrijpen elkaar even niet in de opbouw (een communicatiefoutje), zodat de spits van Nivo er tussen zit. Kan gebeuren. Mooiste van alles is dat de 2 meiden samen met Yaquira gewoon door blijven gaan met het opbouwen van achteruit. Klasse… zo hoort het. Dan gaan we iets anders voetballen, want de conditie gaat meespelen. Julia gaat voor de verdediging spelen en dan zie je de klasse van Shanay en Annika. Ook die zijn moe net als de rest en blijven ook doorgaan en zijn gevaarlijk en heel balvast. Ook Roos en Jesta blijven knokken, zodat  we nog volop kansen krijgen en met 3 doelpunten weet Shanay het echte verschil te maken in deze wedstrijd, waarbij 1 afstandsschot mooi hoog in het doel belandt. Tussendoor weet Nivo nog te scoren en zo word de eindstand 3-7.. en zo winnen we toch mooi even deze wedstrijd en nog eens dik verdiend. Op basis van veldspel en kansen hadden we misschien wel de dubbele cijfers moeten halen… maar goed een geweldige prestatie van jullie. Want iedereen heeft keihard gewerkt en goed gevoetbald.. Mag je trots op zijn. Iedereen Supergoed gedaan. Nu maar kijken wat de volgende ronde ons brengt…
Wie speelden mee: Sanne Bok, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika v.d. Ley, Julia van Tilburg, Shanay Vos, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Gr Ferdi en Gerben

THEOLE MO11-2 – NOAD’32 MO11-1: 0-19 (RUSTSTAND: 0-10) – 30-09-2017
WEER MONSTERZEGE GOED OVERSPELEND NOAD’32 MO11-1
Dan gaat op zaterdagmorgen wel heel vroeg de wekker. 06:30 uur. Want om 08:30 uur staat in Tiel de wedstrijd voor de MO11 op het programma: vertrek 07:15 uur en omdat ook nog eens de A15 richting Nijmegen/Tiel dicht is, mogen we nog eens binnendoor rijden. Gelukkig zijn we op tijd in Tiel. Wat opvalt, is een goede warming-up van de meiden.. dus die hebben er zin in… en dat zag je al gelijk vanaf het begin.. tja wat valt er ervoor te zeggen.. de uitslag hierboven zegt al genoeg natuurlijk. Neemt niet weg dat er wederom vandaag door iedereen bijzonder goed werd overgespeeld. Goed vrij werd gelopen en om de bal werd geroepen. En dan zie je mooi samenspel en mooie goals….. en een grote uitslag…..toch knap dat je blijft voetballen bij een steeds grotere wordende tussenstand.. knap meiden.. tja bij de tegenstander liepen er 3 meiden bij die pas 2,5 week op voetbal zitten. Daar zit natuurlijk ook veel verschil in. Van zulke uitslagen leren we natuurlijk niet veel…. Maar eerlijk gezegd denken we dat we net de 2 zwakste tegenstanders in de competitie hebben gehad. In principe vorige week een MO9-1 van Jan van Arckel en dan nu de MO11-2 team van Theole. dus gaan we ervan uit dat we meer tegenstand krijgen… gezien ook eerdere uitslagen en grote clubs waar we nog tegen moeten.
En als we het laatste fluitsignaal horen blijkt dat Shanay 6x, Annika 4x, Jesta 3x, Roos 2x, Julia 2x, Sanne 1x en Sara 1x gescoord hebben. Deze week weer goed trainen meiden.
Wie deden ermee: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Roos Timmermans, Jesta Vos, Shanay Vos, Yaquira Boxman en Sara Timmermans
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO11-1 – JAN VAN ARKEL MO11-1: 28-0 !!!!!!!   – 23/09/2017
Vandaag was het dan zover onze eerste officiële competitiewedstrijd met ons meidenteam. We begonnen deze competitie thuis tegen Jan van Arkel. Na de teamfoto en de warming-up kwam de tegenstander het veld op. Nu hadden we gelijk een klein voorgevoel dat het wel erg gemakkelijk zou gaan worden, aangezien de meesten van ons 2 koppen groter waren, maar goed, je weet het nooit hè. Alle teams die we tegen gaan krijgen, kennen we eigenlijk niet, dus elke wedstrijd is het dan toch belangrijk om er vanaf de eerste minuut er gelijk tegen aan te gaan. Nou vanaf de eerste minuut was het 1 richtingsverkeer op het doel van Jan van Arkel. Er werd in het begin nog een beetje nonchalant met de kansen omgegaan. Er waren bij de tegenstander meiden bij van 6 en 7 jaar oud en 3 van 9, ja dan vinden wij het niet gek dat je er niet aan te pas komt. Een MO9 zou beter zijn voor deze meiden. Er werd door ons af en toe best leuk gespeeld, maar ja als je totaal geen tegenstand geboden krijgt, wordt het wel erg saai. Maar goed de meiden gaven de tegenstander dan ook totaal geen tijd om de aftrap te nemen, zo gretig dat ze waren. Ze moesten af en toe wat verder naar achteren, zodat deze meisjes toch een balletje konden overspelen, voordat er één van ons er vandoor ging met de bal. Het was dan ook met rust al 18-0.
Na de rust mocht Sanne gaan spelen en Annika ging keepen, zodat iedereen toch hun doelpunt kon mee pikken. Na nog vele doelpunten meer vonden wij het als coaches dan toch sportief dat de tegenstander een doelpuntje mocht scoren. Maar net op het moment dat we dit wilden melden, ging Jan van Arkel er een meegereisde jongen inzetten zonder het met ons te overleggen. Nou ho eens even, dachten wij met z’n allen; als zij er een jongen in gaan zetten, dan gaan wij niks weggeven. Dat was een mooi moment om te zien dat sommige meiden er zelfs nog een schepje bovenop gooiden. Maar na een minuut of 10 kreeg die jongen toch wel door dat er tegen onze meiden totaal niks is opgewassen en droop hij van het veld af. Na nog wat minuten te hebben gespeeld vond de goed leidende scheidsrechtster het wel mooi en floot af. De eindstand was dan 28-0. Gelukkig wist iedereen te scoren. Jesta 7x, Shanay 7x, Julia 4x, Annika 3x, Sanne 3x, Sara 1x, Yaquira 1x, Roos 1x en JvA ook nog een eigen doelpunt.
Ja, wat valt er dan over deze wedstrijd nog te melden….. wij gewoon goed gespeeld en de tegenstander te hoog ingedeeld.
Volgende week moeten we uit naar Theole tegen de MO11-2, waar we wat meer tegenstand van hopen te krijgen. Angie bedankt voor het fluiten! De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

MONSTERUITSLAGEN NOAD’32 MO11 IN BEKERPOULEFASE
GRC’14 MO11 – NOAD’32 MO11: 1-17 (RUSTSTAND 0-10)    13-09-2017
Op woensdagavond richting Giessen/Rijswijk.. de 2e bekerwedstrijd op het programma. Tussen de buien door wisten onze meiden een mooie uitslag neer te zetten. De uitslag zegt dat het verschil tussen beide teams uiteraard veel te groot was, individueel maar ook als team. Het is gewoon mooi om te zien dat we blijven voetballen, de bal veel overspelen en elkaar te laten scoren en zeker niet zelfzuchtig zijn. Dan kom je in mijn ogen ook tot zo’n groot verschil. Deze avond wisten Jesta 6x, Shanay 5x, Roos 3x, Annika 2x en Sara 1x het doel te vinden.

WSC MO11-2 – NOAD’32 MO11-1: 0-19 (RUSTSTAND: 0-11)   16/09/2017
Zaterdagmorgen vroeg eruit, want om 08:30 uur staat in Waalwijk de laatste bekerwedstrijd op het programma. WSC MO11-2 is de tegenstander, de eerdere uitslagen geven aan dat we vandaag weer zouden winnen. Maar ja, onze hoofdcoach/trainer Ferdi was er niet bij, dus wie weet hoe het nu gaat lopen. Gelukkig hebben we een 3e trainer bij dit team kunnen strikken zodat er nog genoeg kennis is om dit team naar de overwinning te helpen. Angie Arendse komt de rest van het seizoen de meiden de fijne kneepjes van het voetbal leren. Welkom Angie. Na een gruwelijke goede warming up!!!! Niet dus, beginnen we aan de wedstrijd. Het was natuurlijk eenrichtingsverkeer op het doel van WSC. Het duurde vrij lang voordat we scoorden. Maar eerlijk gezegd voetbalden we niet goed. Beetje gemakzucht kwam om de hoek kijken, want we winnen wel even. Wat ook logisch is en waardoor Sanne maar liefst 3x de bal heeft aangeraakt in de wedstrijd. Maar ook de keepster van WSC stond goed te keepen. En als dan eenmaal het hek van de dam is, volgen er meer, zodat we met een 0-11 gaan rusten. In rust zijn we op het veld blijven (moeten) staan.
2e helft hetzelfde laken een pak. Wat verschuivingen in posities, zodat iedereen kon scoren, wat dan een 0-18 uitslag oplevert… Van de scheidsrechter zelfs nog een bonusdoelpunt gekregen, zodat op voetbal.nl 0-19 staat. Iedereen wist te scoren, wat de volgende namen en cijfers oplevert: Shanay 7x, Annika 4x, Julia 2x, Sara 2x, Yaquira 1x, Roos 1x en Jesta 1x.
We zijn natuurlijk door naar de volgende ronde en wachten rustig af wie de tegenstander wordt. Volgende week begint de competitie en we verwachten wel iets meer tegenstand, dus goed trainen deze week. En wie waren die meiden die gewoon twee wedstrijden in een week voetballen: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben

NOAD’32 MO11 – VV GDC MO11: 10-0 (RUSTSTAND: 3-0)   02/09/2017
MOOIE BEKERZEGE VAN GOED SPELEND NOAD’32 MO11
Speelsters: Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Roos Timmermans, Shanay Vos en Jesta Vos.
Vandaag dan de eerste officiële wedstrijd van onze meiden, thuis voor de beker tegen GDC MO11. Voor ons al een bekende tegenstander, omdat we eind vorig seizoen vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld hebben. Uitslag toen 0-10. Vorige week ook al een ruime uitslag, dus maar eens afwachten wat er gaat gebeuren, gemakzuchtig??? Want vandaag gaat het om de punten. Dat we gingen winnen, was wel de voorspelling, maar hoe en met hoeveel was nog even de vraag.  We starten goed en spelen heel de tijd op de helft van GDC, er wordt bijzonder goed overgespeeld, waardoor we enkele mooie kansen krijgen, helaas gaan ze er niet in, want GDC verdedigd goed. Er zit altijd wel een been of voet tussen. Het duurt nog vrij lang voordat we eindelijk de score openen via Shanay. Dan is de ban gebroken en voor rust weten we nog 2x te scoren en de ruststand op 3-0 te zetten.
In de 2e helft wordt er bij vlagen zeer goed overgespeeld en zien we zelfs driehoekjes en is het smullen wat alle meiden laten zien. Er wordt hard gewerkt, ook bij de ruime voorsprong, zeer goed verdedigd en een groot aantal kansen gecreëerd. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. GDC is eigenlijk een maatje te klein, maar ze krijgen wel 1 grote kans, die Sanne goed tegenhoudt. Voor de rest zijn het de NOAD-ladies die de wedstrijd bepalen, zodat we uiteindelijk met 10-0 winnen en de eerste 3 punten binnen hebben in de bekercompetitie.
Ga zo door meiden, super gespeeld allemaal. Shanay 7x!!!, Jesta 1x, Annika 1x en Julia 1x waren vandaag de doelpuntenmakers.  Angie Arendse bedankt voor het fluiten.
Groeten Ferdi en Gerben

SLEEUWIJK MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 0-26 !!!!!!! – 26/08/2017
Hèhè eindelijk…..!!!! Eindelijk weer lekker voetballen was het commentaar van de meiden. Het was vandaag dan ook een stralende dag om een lekker potje te voetballen tegen de MO11-1 van Sleeuwijk. Na ons te hebben verzameld bij NOAD’32 en iedereen was keurig op tijd gingen we met z’n allen richting Sleeuwijk. Eenmaal daar aangekomen, konden we ons lekker omkleden en ons in onze nieuwe tenue’s hijsen. Iedereen was nieuwsgierig naar het rugnummer dat ze zouden gaan krijgen. Maar de leiders hadden al via via geïnformeerd naar het nummer wat iedereen graag zou willen hebben. Nadat iedereen was aangekleed gingen we naar het kunstgrasveld voor de warming-up.
Na de warming-up werden we nog even door de leiders op scherp gezet en konden we met de wedstrijd beginnen. Na een minuut spelen was het Shanay die de score opende 0-1. Vanaf dat moment was het alleen maar éénrichtingsverkeer richting het doel van Sleeuwijk. Het was Jesta die al snel de 0-2 noteerde en niet lang daarna was het Julia die haar doelpunt meepikte 0-3.
Het ging zo hard met de goals dat ik er niet een heel groot verslag van ga maken, want het was bijna niet bij te houden. Maar met de rust stond het al 0-12. Ondanks het grote krachtverschil hadden wij dit ook niet van te voren verwacht, aangezien Sleeuwijk toch een behoorlijke grote club is met heel veel leden en we speelden toch tegen hun MO11-1. Maar achteraf bleek dus dat zij van de week pas voor het eerst een keer hadden getraind en sommige meiden nog nooit een bal geschoten hebben. Dat is bij ons wel anders, want de meesten van ons hebben er al wat jaartjes opzitten en dan ook nog gemengd gespeeld. Dat was wel duidelijk te zien aan het spel beeld.
Na de rust hadden onze meiden er nog geen genoeg van gekregen, dus gingen ze maar vrolijk verder met het scoren. Aangezien iedereen al een keer had gescoord, vonden alle meiden het wel een leuk idee dat Sanne ook een doelpunt mocht maken. Annika had zich opgeofferd om te gaan keepen, zodat Sanne nog een kwartier de tijd had om haar doelpunt mee te pikken. En dat lukte haar nog goed ook. Na het fluitsignaal was het dan ook 0-26 geworden. Annika had in de wedstrijd als keepster weinig te doen gehad, dus mocht ze met de penalty`s haar keeperskills laten zien. Dit ging haar bijzonder goed af, dus een reservekeepster was snel gevonden.
Ondanks het grote krachtsverschil en de vele goals, werd er over het algemeen goed overgespeeld en elkaar een doelpunt gegund. De doelpuntenmakers waren: Jesta 9x, Shanay 5x, Julia 4x, Annika 2x, Sara 2x, Yaquira 2x, Roos 1x en tot slot Sanne 1x. Dit was niet echt een wedstrijd waar de meiden iets van hebben geleerd vonden ze zelf. Maar het overspelen was het belangrijkste en dat gebeurde dan ook goed.
Op naar de volgende wedstrijd en dat zal tegen GDC zijn voor de beker. Niet een onbekende voor ons, aangezien we hier vorig jaar tegen hebben geoefend en ruim hadden gewonnen, maar goed zij zullen er wel op gebrand zijn om revanche te nemen, dus wij moeten vanaf het begin scherp zijn.
Grt Ferdi