NOAD’32 MO11-1

SC EVERSTEIN MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: (RUSTSTAND: 0-3) 07-10-2017
Weer monsterscore of meer tegenstand ??????????
Vandaag onze eerste echte krachtmeting van het seizoen uit naar SC Everstein. Na een mooie toeristische route door de polder kwamen we aan op het mooie sportcomplex van Everstein. Na ons in de fris gewassen tenues te hebben gehesen, konden we aan de warming-up beginnen. Het was een frisse ochtend, dus de spieren moesten extra warm worden gemaakt.
Het fluitsignaal klonk en we begonnen weer – zoals altijd – lekker fel en met veel balbezit. Het was nu dan eindelijk niet de hele tijd éénrichtingsverkeer, zoals we de laatste weken hadden meegemaakt. Eindelijk moesten onze meiden er voor knokken en dat kwam ten goede voor het spel. Er werd goed overgespeeld en gecombineerd wat resulteerde in een paar mooie aanvallen, maar helaas dit leverde nog niet in een doelpunt voor ons. Everstein kwam er heel af en toe aan te pas mede doordat zij een redelijke spits voorin hadden staan, maar die zat behoorlijk in de greep bij onze zeer goede verdediging, dus af en toe kreeg zowaar Sanne wat te doen. Dit had ze de afgelopen weken niet meer ervaren hoe het was. Na een kwartier spelen was het Annika die met een hele mooie éénmansactie de achterlijn opzocht en de bal panklaar legde voor Shanay die voor de 0-1 zorgde. Na de 0-1 kwamen we nog meer aan de bal en kregen we behoorlijk meer kansen, maar dat resulteerde nog niet in meer doelpunten.
De scheidsrechter had zo nu en dan wat lichtelijk afdwalingen wat af en toe in het voordeel van Everstein werkte, maar goed het hielp niet echt. We bleven aanvallen en goed combineren en het was Jesta die de 0-2 op haar naam noteerde. Ze schoot de bal keurig in de hoek buiten het bereik van de kleine dappere keepster van Everstein.
Het spel speelde voornamelijk af op de helft van Everstein, zodat we heel veel kansen kregen en sommige meiden er te veel mee bezig waren om voor eigen succes te gaan in plaats van een ander die er beter voor staat het doelpunt te gunnen. Dit willen we de volgende keer wel veranderd zien, meiden. Na de zoveelste kans voor ons kregen we een corner die Shanay er in één keer indraaide (0-3). Dit was dan ook de ruststand.
Na ons een beetje te hebben opgewarmd in de lekkere warme kleedkamer mochten we weer aantreden voor de 2e helft. We begonnen deze dan ook waar we gebleven waren met mooi samenspel en wat kansen. Zoals eerder vermeld had de scheids deze dag wat last van lichte afdwalingen wat resulteerde in een vrije trap voor Everstein op ongeveer 10 meter van ons doel. De reden voor de vrije trap was bij iedereen niet geheel duidelijk, maar goed we stonden immers al met 6-0 voor was het commentaar vanaf de zijlijn. Het was pas 0-3 maar goed. Deze vrije trap werd dus door Everstein benut 1-3. De scheids werd dan ook vriendelijk bedankt vanaf onze kant, zo sportief waren wij dan ook wel weer. Na de aftrap gingen we dan ook maar snel opzoek naar meer doelpunten en zowaar was het Shanay die de bal keurig achter de keepster wist te werken (1-4). Achterin bleven we de boel goed controleren en alle hoge ballen werden keurig aangenomen of meteen onderschept, zodat Everstein er voorin totaal niet meer aan te pas kwam dankzij onze sterke verdediging.
Julia stond gepositioneerd op het middenveld en begon haar solo vanaf eigen helft richting achterlijn. Ze gaf de bal dan ook hoog over alles en iedereen en zowaar stond daar onze goaltjesdief Roos om de bal keurig en beheerst in het doel te verwerken (1-5).
De tegenstander kon geen vuist meer maken tegen dit goed draaiende team en vervolgens was het Annika die het net liet bollen met een mooi geplaatst schot (1-6). Tot slot was het Julia die de 1-7 noteerde en dan toch eindelijk haar goal van die middag scoorde, waar ze al lang op zoek naar was en waar ze in sommige gevallen de bal beter had kunnen/mogen afleggen, maar goed, dat is iets voor op de training om beter op te oefenen met z’n allen. De scheids floot af en konden we heerlijk gaan opwarmen onder een welverdiende douche.
Meiden, goed gespeeld en weer lekker trainen deze week.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

THEOLE MO11-2 – NOAD’32 MO11-1: 0-19 (RUSTSTAND: 0-10) – 30-09-2017
WEER MONSTERZEGE GOED OVERSPELEND NOAD’32 MO11-1
Dan gaat op zaterdagmorgen wel heel vroeg de wekker. 06:30 uur. Want om 08:30 uur staat in Tiel de wedstrijd voor de MO11 op het programma: vertrek 07:15 uur en omdat ook nog eens de A15 richting Nijmegen/Tiel dicht is, mogen we nog eens binnendoor rijden. Gelukkig zijn we op tijd in Tiel. Wat opvalt, is een goede warming-up van de meiden.. dus die hebben er zin in… en dat zag je al gelijk vanaf het begin.. tja wat valt er ervoor te zeggen.. de uitslag hierboven zegt al genoeg natuurlijk. Neemt niet weg dat er wederom vandaag door iedereen bijzonder goed werd overgespeeld. Goed vrij werd gelopen en om de bal werd geroepen. En dan zie je mooi samenspel en mooie goals….. en een grote uitslag…..toch knap dat je blijft voetballen bij een steeds grotere wordende tussenstand.. knap meiden.. tja bij de tegenstander liepen er 3 meiden bij die pas 2,5 week op voetbal zitten. Daar zit natuurlijk ook veel verschil in. Van zulke uitslagen leren we natuurlijk niet veel…. Maar eerlijk gezegd denken we dat we net de 2 zwakste tegenstanders in de competitie hebben gehad. In principe vorige week een MO9-1 van Jan van Arckel en dan nu de MO11-2 team van Theole. dus gaan we ervan uit dat we meer tegenstand krijgen… gezien ook eerdere uitslagen en grote clubs waar we nog tegen moeten.
En als we het laatste fluitsignaal horen blijkt dat Shanay 6x, Annika 4x, Jesta 3x, Roos 2x, Julia 2x, Sanne 1x en Sara 1x gescoord hebben. Deze week weer goed trainen meiden.
Wie deden ermee: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Roos Timmermans, Jesta Vos, Shanay Vos, Yaquira Boxman en Sara Timmermans
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO11-1 – JAN VAN ARKEL MO11-1: 28-0 !!!!!!!   – 23/09/2017
Vandaag was het dan zover onze eerste officiële competitiewedstrijd met ons meidenteam. We begonnen deze competitie thuis tegen Jan van Arkel. Na de teamfoto en de warming-up kwam de tegenstander het veld op. Nu hadden we gelijk een klein voorgevoel dat het wel erg gemakkelijk zou gaan worden, aangezien de meesten van ons 2 koppen groter waren, maar goed, je weet het nooit hè. Alle teams die we tegen gaan krijgen, kennen we eigenlijk niet, dus elke wedstrijd is het dan toch belangrijk om er vanaf de eerste minuut er gelijk tegen aan te gaan. Nou vanaf de eerste minuut was het 1 richtingsverkeer op het doel van Jan van Arkel. Er werd in het begin nog een beetje nonchalant met de kansen omgegaan. Er waren bij de tegenstander meiden bij van 6 en 7 jaar oud en 3 van 9, ja dan vinden wij het niet gek dat je er niet aan te pas komt. Een MO9 zou beter zijn voor deze meiden. Er werd door ons af en toe best leuk gespeeld, maar ja als je totaal geen tegenstand geboden krijgt, wordt het wel erg saai. Maar goed de meiden gaven de tegenstander dan ook totaal geen tijd om de aftrap te nemen, zo gretig dat ze waren. Ze moesten af en toe wat verder naar achteren, zodat deze meisjes toch een balletje konden overspelen, voordat er één van ons er vandoor ging met de bal. Het was dan ook met rust al 18-0.
Na de rust mocht Sanne gaan spelen en Annika ging keepen, zodat iedereen toch hun doelpunt kon mee pikken. Na nog vele doelpunten meer vonden wij het als coaches dan toch sportief dat de tegenstander een doelpuntje mocht scoren. Maar net op het moment dat we dit wilden melden, ging Jan van Arkel er een meegereisde jongen inzetten zonder het met ons te overleggen. Nou ho eens even, dachten wij met z’n allen; als zij er een jongen in gaan zetten, dan gaan wij niks weggeven. Dat was een mooi moment om te zien dat sommige meiden er zelfs nog een schepje bovenop gooiden. Maar na een minuut of 10 kreeg die jongen toch wel door dat er tegen onze meiden totaal niks is opgewassen en droop hij van het veld af. Na nog wat minuten te hebben gespeeld vond de goed leidende scheidsrechtster het wel mooi en floot af. De eindstand was dan 28-0. Gelukkig wist iedereen te scoren. Jesta 7x, Shanay 7x, Julia 4x, Annika 3x, Sanne 3x, Sara 1x, Yaquira 1x, Roos 1x en JvA ook nog een eigen doelpunt.
Ja, wat valt er dan over deze wedstrijd nog te melden….. wij gewoon goed gespeeld en de tegenstander te hoog ingedeeld.
Volgende week moeten we uit naar Theole tegen de MO11-2, waar we wat meer tegenstand van hopen te krijgen. Angie bedankt voor het fluiten! De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben en Ferdi

MONSTERUITSLAGEN NOAD’32 MO11 IN BEKERPOULEFASE
GRC’14 MO11 – NOAD’32 MO11: 1-17 (RUSTSTAND 0-10)    13-09-2017
Op woensdagavond richting Giessen/Rijswijk.. de 2e bekerwedstrijd op het programma. Tussen de buien door wisten onze meiden een mooie uitslag neer te zetten. De uitslag zegt dat het verschil tussen beide teams uiteraard veel te groot was, individueel maar ook als team. Het is gewoon mooi om te zien dat we blijven voetballen, de bal veel overspelen en elkaar te laten scoren en zeker niet zelfzuchtig zijn. Dan kom je in mijn ogen ook tot zo’n groot verschil. Deze avond wisten Jesta 6x, Shanay 5x, Roos 3x, Annika 2x en Sara 1x het doel te vinden.

WSC MO11-2 – NOAD’32 MO11-1: 0-19 (RUSTSTAND: 0-11)   16/09/2017
Zaterdagmorgen vroeg eruit, want om 08:30 uur staat in Waalwijk de laatste bekerwedstrijd op het programma. WSC MO11-2 is de tegenstander, de eerdere uitslagen geven aan dat we vandaag weer zouden winnen. Maar ja, onze hoofdcoach/trainer Ferdi was er niet bij, dus wie weet hoe het nu gaat lopen. Gelukkig hebben we een 3e trainer bij dit team kunnen strikken zodat er nog genoeg kennis is om dit team naar de overwinning te helpen. Angie Arendse komt de rest van het seizoen de meiden de fijne kneepjes van het voetbal leren. Welkom Angie. Na een gruwelijke goede warming up!!!! Niet dus, beginnen we aan de wedstrijd. Het was natuurlijk eenrichtingsverkeer op het doel van WSC. Het duurde vrij lang voordat we scoorden. Maar eerlijk gezegd voetbalden we niet goed. Beetje gemakzucht kwam om de hoek kijken, want we winnen wel even. Wat ook logisch is en waardoor Sanne maar liefst 3x de bal heeft aangeraakt in de wedstrijd. Maar ook de keepster van WSC stond goed te keepen. En als dan eenmaal het hek van de dam is, volgen er meer, zodat we met een 0-11 gaan rusten. In rust zijn we op het veld blijven (moeten) staan.
2e helft hetzelfde laken een pak. Wat verschuivingen in posities, zodat iedereen kon scoren, wat dan een 0-18 uitslag oplevert… Van de scheidsrechter zelfs nog een bonusdoelpunt gekregen, zodat op voetbal.nl 0-19 staat. Iedereen wist te scoren, wat de volgende namen en cijfers oplevert: Shanay 7x, Annika 4x, Julia 2x, Sara 2x, Yaquira 1x, Roos 1x en Jesta 1x.
We zijn natuurlijk door naar de volgende ronde en wachten rustig af wie de tegenstander wordt. Volgende week begint de competitie en we verwachten wel iets meer tegenstand, dus goed trainen deze week. En wie waren die meiden die gewoon twee wedstrijden in een week voetballen: Sanne Bok, Jesta Vos, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Julia van Tilborg, Shanay Vos en Roos Timmermans.
Groeten Gerben

NOAD’32 MO11 – VV GDC MO11: 10-0 (RUSTSTAND: 3-0)   02/09/2017
MOOIE BEKERZEGE VAN GOED SPELEND NOAD’32 MO11
Speelsters: Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Roos Timmermans, Shanay Vos en Jesta Vos.
Vandaag dan de eerste officiële wedstrijd van onze meiden, thuis voor de beker tegen GDC MO11. Voor ons al een bekende tegenstander, omdat we eind vorig seizoen vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld hebben. Uitslag toen 0-10. Vorige week ook al een ruime uitslag, dus maar eens afwachten wat er gaat gebeuren, gemakzuchtig??? Want vandaag gaat het om de punten. Dat we gingen winnen, was wel de voorspelling, maar hoe en met hoeveel was nog even de vraag.  We starten goed en spelen heel de tijd op de helft van GDC, er wordt bijzonder goed overgespeeld, waardoor we enkele mooie kansen krijgen, helaas gaan ze er niet in, want GDC verdedigd goed. Er zit altijd wel een been of voet tussen. Het duurt nog vrij lang voordat we eindelijk de score openen via Shanay. Dan is de ban gebroken en voor rust weten we nog 2x te scoren en de ruststand op 3-0 te zetten.
In de 2e helft wordt er bij vlagen zeer goed overgespeeld en zien we zelfs driehoekjes en is het smullen wat alle meiden laten zien. Er wordt hard gewerkt, ook bij de ruime voorsprong, zeer goed verdedigd en een groot aantal kansen gecreëerd. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. GDC is eigenlijk een maatje te klein, maar ze krijgen wel 1 grote kans, die Sanne goed tegenhoudt. Voor de rest zijn het de NOAD-ladies die de wedstrijd bepalen, zodat we uiteindelijk met 10-0 winnen en de eerste 3 punten binnen hebben in de bekercompetitie.
Ga zo door meiden, super gespeeld allemaal. Shanay 7x!!!, Jesta 1x, Annika 1x en Julia 1x waren vandaag de doelpuntenmakers.  Angie Arendse bedankt voor het fluiten.
Groeten Ferdi en Gerben

SLEEUWIJK MO11-1 – NOAD’32 MO11-1: 0-26 !!!!!!! – 26/08/2017
Hèhè eindelijk…..!!!! Eindelijk weer lekker voetballen was het commentaar van de meiden. Het was vandaag dan ook een stralende dag om een lekker potje te voetballen tegen de MO11-1 van Sleeuwijk. Na ons te hebben verzameld bij NOAD’32 en iedereen was keurig op tijd gingen we met z’n allen richting Sleeuwijk. Eenmaal daar aangekomen, konden we ons lekker omkleden en ons in onze nieuwe tenue’s hijsen. Iedereen was nieuwsgierig naar het rugnummer dat ze zouden gaan krijgen. Maar de leiders hadden al via via geïnformeerd naar het nummer wat iedereen graag zou willen hebben. Nadat iedereen was aangekleed gingen we naar het kunstgrasveld voor de warming-up.
Na de warming-up werden we nog even door de leiders op scherp gezet en konden we met de wedstrijd beginnen. Na een minuut spelen was het Shanay die de score opende 0-1. Vanaf dat moment was het alleen maar éénrichtingsverkeer richting het doel van Sleeuwijk. Het was Jesta die al snel de 0-2 noteerde en niet lang daarna was het Julia die haar doelpunt meepikte 0-3.
Het ging zo hard met de goals dat ik er niet een heel groot verslag van ga maken, want het was bijna niet bij te houden. Maar met de rust stond het al 0-12. Ondanks het grote krachtverschil hadden wij dit ook niet van te voren verwacht, aangezien Sleeuwijk toch een behoorlijke grote club is met heel veel leden en we speelden toch tegen hun MO11-1. Maar achteraf bleek dus dat zij van de week pas voor het eerst een keer hadden getraind en sommige meiden nog nooit een bal geschoten hebben. Dat is bij ons wel anders, want de meesten van ons hebben er al wat jaartjes opzitten en dan ook nog gemengd gespeeld. Dat was wel duidelijk te zien aan het spel beeld.
Na de rust hadden onze meiden er nog geen genoeg van gekregen, dus gingen ze maar vrolijk verder met het scoren. Aangezien iedereen al een keer had gescoord, vonden alle meiden het wel een leuk idee dat Sanne ook een doelpunt mocht maken. Annika had zich opgeofferd om te gaan keepen, zodat Sanne nog een kwartier de tijd had om haar doelpunt mee te pikken. En dat lukte haar nog goed ook. Na het fluitsignaal was het dan ook 0-26 geworden. Annika had in de wedstrijd als keepster weinig te doen gehad, dus mocht ze met de penalty`s haar keeperskills laten zien. Dit ging haar bijzonder goed af, dus een reservekeepster was snel gevonden.
Ondanks het grote krachtsverschil en de vele goals, werd er over het algemeen goed overgespeeld en elkaar een doelpunt gegund. De doelpuntenmakers waren: Jesta 9x, Shanay 5x, Julia 4x, Annika 2x, Sara 2x, Yaquira 2x, Roos 1x en tot slot Sanne 1x. Dit was niet echt een wedstrijd waar de meiden iets van hebben geleerd vonden ze zelf. Maar het overspelen was het belangrijkste en dat gebeurde dan ook goed.
Op naar de volgende wedstrijd en dat zal tegen GDC zijn voor de beker. Niet een onbekende voor ons, aangezien we hier vorig jaar tegen hebben geoefend en ruim hadden gewonnen, maar goed zij zullen er wel op gebrand zijn om revanche te nemen, dus wij moeten vanaf het begin scherp zijn.
Grt Ferdi