NOAD’32 MO13-1

NEO’25 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1:    0-13 (0-6 ) – 06/10/18
Combinatie voetbal om van te genieten !!!!!Vandaag de uitwedstrijd tegen NEO’25 om kwart voor 12 dus iedereen kon lekker uitslapen. Helaas door een vervelende voetblessure heeft Jadey aangegeven even een tijdje niet te mogen voetballen wat wij heel jammer vinden. Jadey, bij deze heel veel beterschap namens je leiders/trainsters en je teamgenoten.
Na een algemeen praatje en een lekker rustige warming-up mochten we de aftrap beginnen. Vanaf het begin lieten we de bal lekker rond gaan zoals we op de training van donderdag de hele avond hadden geoefend en dat wierp zijn vruchten af! Al na 5 minuten was het Shanay die voor de 0-1 tekende. NEO’25 had zoals wij vermoeden naar onze uitslagen gekeken en bouwde een muur van speelsters voor hun doel om ons de weg naar het doel te verhinderen. Echter wij speelden de bal rustig over en hielden NEO’25 stevig in de tang op eigen helft. Nog geen minuut later was het weer Shanay die de 0-2 maakte. NEO’25 kwam niet meer van eigen helft en Shanay kon 2x een hattrick noteren voor rust wat een ruststand gaf van 0-6. Dit resultaat was niet alleen door de individuele klasse van Shanay, maar ook mede door het goed vrijlopen en kaatsen van de rest van ons team waardoor Shanay iedere keer goed vrij stond. Dus een zeer mooi resultaat door het gehele team. Meiden, zo zie je maar dat we met z’n allen ons steentje bijdragen en dat we ook iedereen met zijn eigen kwaliteit nodig hebben. RUST.
Als er zo lekker wordt gecombineerd wat heb je dan als trainers/leiders nog op het spel aan te merken. Eigenlijk gewoon niets en de meiden lekker op deze manier aan de 2de helft laten beginnen. Nou dat was aan geen dovemans oren besteedt, want er werd weer goed combinatievoetbal op de mat gelegd. De ene na de andere kans kregen we en na 3 minuten was het opnieuw Shanay die de 0-7 aantekende. Hierna ging het hard en scoorde vervolgens Chanel die de bal goed veroverde op de middenlijn en na een mooie één-twee met Jesta haar doelpunt meepikte (0-8). De 0-9 was een heel mooie aanval die bij Julia begon, ze gaf een lange bal vanaf de 5 meterlijn op Annika die goed in de bal kwam op de middenlijn en meteen een mooie steekpass gaf op Jesta die vrij voor het doel kwam en keurig de 0-9 tegen de touwen schoot. Binnen 3 schijven sta je voor het doel van de tegenstander, nou dan ben je zeker trots als leiders op je speelsters. De meiden maakten er een mooie voetbalochtend van; volop genieten dus! De 0-10 kwam op naam van Julia die via een penalty scoorde na een opzichtige handsbal. Ook Annika pikte haar doelpunt mee (0-11), Chanel zorgde voor de 0-12 en tot slot schoot Jesta de 0-13 binnen. Meiden, een heel mooie pot voetbal vandaag! Wij weten ook wel dat we in een te lage klasse zitten en dat de tegenstanders minder zijn, maar door het zeer mooie combinatievoetbal tank je zo wel flink vertrouwen voor een klasse hoger na de winterstop en dan zeker op een groot veld. Ook weer lastig, maar dit komt zeker goed, met ieder zijn kwaliteiten en de juiste inzet zullen we zeker een heel eind komen!
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – WILHELMINA MO13-2: 12-1 (3-1) – (29.9.2018)
Een 2de helft zoals we gewend zijn !!!
Vandaag onze 2de competitie wedstrijd tegen Wilhelmina uit den Bosch. Het was een wat frisse ochtend, maar wel met een lekker zonnetje, maar sommige meiden vonden het wel wat fris. Sommige oogjes waren nog niet helemaal geopend en hier en daar werd er wat gegaapt, dus echt lekker uitgeslapen waren onze meiden nog niet. Na het fluitsignaal konden we aan de wedstrijd beginnen om er een positief resultaat eruit te slepen. Na 5 minuten was het al raak en was het Annika die de 1-0 maakte. Na dit doelpunt werden we wat gemakzuchtig en verliep het spel niet bepaald vlekkeloos en was het een rommelig verloop van deze 1ste begin van de wedstrijd. Ballen verkeerd inspelen en ballen stop je normaal eerst met de onderkant van je voet, zoals je bij de kabouters al leert, maar sommige zijn het blijkbaar toch vergeten. Zou het dan komen door het vroege tijdstip, want ja dit probleem
komt bij onze meiden nogal eens voor dat de 1ste helft niet al te best is en dan de 2de helft vele malen beter. Maar goed we gaven achterin gelukkig nauwelijks iets weg, want Wilhelmina was gewoon niet goed genoeg om voor enig gevaar te zorgen voor het doel van Sanne.
Na 20 minuten rommelvoetbal was het Shanay die de bal hard recht op keepster schoot die de bal door haar handen liet glippen (2-0). De meiden kwamen wat meer in hun vertrouwde spel en 3 minuten later was het Annika die er 3-0 van maakte. Door een communicatiefout achterin kwam Wilhelmina net voor rust op 3-1. RUST. In de rust de meiden wakker geschud en op wat verbeterpunten gewezen, zodat we in de 2de helft wat meer afstand konden nemen.
Na het fluitsignaal gingen we er fel tegenaan, wat al snel resulteerde in een eigen doelpunt van Wilhelmina 4-1. Na dit doelpunt zakte de moed bij Wilhelmina ver in hun schoenen en was het éénrichtingsverkeer met hier en daar mooie steekpasses en aanvallen. Het ene doelpunt na het andere viel en snel liepen we verder uit. Het was Julia met een snoeihard schot (5-1). Jesta een intikker (6-1). Weer Julia 7-1 die na dit doelpunt samen met Yaquira werden gewisseld om aan te sluiten bij de MO17. De 8-1 kwam van de schoen van Jesta. Zowaar scoorde Chanel weer een doelpunt (9-1). Shanay maakte haar 2de van de dag (10-1) en ook Nurah pikte haar doelpunt mee (11-1). Tot slot was het Jesta die haar 3de van de ochtend maakte (12-1).
Sara, Roos en Jadey kregen nog een kans, maar helaas misten hun schoten net het doel. Het is ook niet belangrijk wie er scoort als we maar met zijn allen als team goed blijven samenwerken en elkaar helpen waar nodig. Het is ook belangrijk dat er goed wordt getraind en geluisterd, want wij als leiders zien toch enkele meiden met de week steeds wat beter worden, dus blijf gemotiveerd en vooral plezier houden met elkaar dan komen we een heel eind.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

SCHELLUINEN MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-10 (RUSTSTAND: 0-6) – 22-09-2018
GOED BEGIN MEIDEN IN COMPETITIE
Speelsters Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Sara Timmermans, Jesta Vos, Shaney Vos, Annika v.d. Ley, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Femke den Dekker, Roos Timmermans en Nurah Sheikrahiem.
Vandaag de eerste competitiewedstrijd. Met 12 meiden op stap richting Schelluinen. En nieuwe regels weer. Vandaag wel 8-8, en indribbelen en 4 pionnen op de hoeken van het veld wat natuurlijk een slecht beeld geeft wat uiteindelijk de lijn precies is. Maar onze meiden maken daar zich niet druk om, want vanaf het begin is het volle bak op het doel van de thuisclub. Het is een ware stormloop. Aanval op aanval, schot op schot wordt er afgevuurd op het doel.. 1 probleem.. de keepster van Schelluinen houdt alles tegen. We zien mooie aanvallen, er wordt goed overgespeeld en gelukkig weten Nurah en Julia rond de 10e minuut binnen 2 minuten ons op de bevrijdende en verdiende voorsprong te zetten. We blijven lekker doorgaan, maar steeds is er een sta in de weg. Ook mag er weleens gezegd worden dat het voor de verdediging soms best moeilijk is om je concentratie erbij te houden. Een aanval of uitval van de tegenstander moet je er dan wel staan. En dat deden vandaag Sanne, Sara, Yaquira en Femke weer heel goed. Knap hoor. Ook Roos en Jadey vielen op door de grote dosis werklust en hadden beide pech bij de kansen die ze kregen. Ga zo door!
Pas einde eerste helft weten we na de vele kansen de score uit te bouwen. Weer Nurah en Julia 2x zetten de stand op 0-5. Slotstuk is net voor rust voor Chanel, na een snelle hoekschop/dribbel van Shaney (goed geluisterd na de tip) schiet Chanel de bal hard in de kruising en zo scoort ze haar eerste doelpunt van haar nog prille voetbalcarrière. Rust 0-6.
Na een korte rust gaan we weer verder waar we gebleven zijn: kansen creëren en goed samenspel. En dat loont. Na 6 minuten is het Jesta die de 0-7 scoort. En dat er goed geluisterd wordt in de rust is ook te zien in het veld. Het viel op dat de keepster alles losliet na een schot of kans van ons. Dus wij moeten eerder reageren om de bal alsnog binnen te schieten en dat deed in dit geval Chanel en dus 0-8. Maar op de mooiste aanval en ook dus doelpunt hebben we moeten wachten tot de 48e minuut. Na een goede verdedigende actie van Sara en Femke komt de bal bij Julia, die langs de lijn opstoomt. Er volgt een hele mooie hoge en lange voorzet, precies op maat op de vrijstaande Jesta, die vervolgens de bal uit de lucht in 1 keer binnenschiet. Handen op elkaar voor dit doelpunt/aanval die dus begint vanuit onze verdediging. 0-9. De eindstand bepaalt Julia vandaag. Met haar 4e doelpunt scoort ze de 0-10. Dan fluit de scheidsrechter iets te snel af, want er waren nog wel wat enkele minuten te voetballen. Al met al een mooi begin en goede uitslag voor de eerste wedstrijd van de competitie. Gefeliciteerd en ga zo door meiden..
Groeten Ferdi en Gerben

WOUDRICHEM MO13-2 – NOAD’32 MO13-1: 0-15 (RUSTSTAND: 0-8) (15-9-2018)
NOAD MEIDEN MOEITELOOS DOOR IN POULEFASE NA 3 MOOIE ZEGES
Vandaag de laatste wedstrijd in de poulefase van de bekercompetitie. Dat we even zouden winnen stond ook al vast gezien de uitslagen eerder in de beker. Maar je moet het toch maar doen zeg maar. Eerst beginnen we even met een update qua spelregels. Het blijkt nu zo te zijn dat we ondanks we 8
tegen 8 voetballen (hoewel vandaag weer even 7 tegen 7 tja!!!!!!! ) dat de regels niet veel veranderd zijn. Niks gedribbel en inschieten. Nee, gewoon ouderwets ingooien en hoekschoppen nemen.
In deze wedstrijd was het natuurlijk eenrichtingsverkeer op het doel van Woudrichem. Een grote uitslag, maar dat komt niet vanzelf natuurlijk. Deze morgen hebben we een groot aantal prachtige aanvallen gezien uit het boekje. Vele kansen gescoord, nog meer gemist. Maar goed ook, anders hadden we nog de krant gehaald met een monsterscore. De vele wissels deden het ook spel niet ten goede. Ook bijtijds in de 2e helft Julia en Shaney na de kant gehaald, even uitrusten (die mochten nog even met de MO17 meedoen). Doelpuntenmakers vandaag zijn: Shaney 7x, Jesta 3x, Annika 2x, Nurah 1x,
Julia 1x en een eigen doelpunt. Maar er zijn er meer natuurlijk. Sanne had het niet zo druk vandaag, kwam wel goed uit, want ze kwam net terug van een blessure. Yaquira en Sara die beiden goed stonden te verdedigen en een paar keer goed opstoomden vanuit de verdediging; daardoor nog de kansen kregen om te scoren, Helaas voor beide dames. Ook een grote pluim voor Chanel, Femke en Roos die hard werkten op het middenveld en voorin. En daardoor ook nog eens boven hun kunnen blijken te spelen… super en mooi om te zien. Ga zo door. Meiden gefeliciteerd met de overwinning, maar vanaf volgende week begint de competitie, dus andere tegenstanders. Opletten dus!
Wie speelden mee? Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikrahiem, Chanel de Kock, Roos Timmermans, Shaney Vos, Jesta Vos en Femke den Dekker.
Ps. Even voor alle duidelijkheid.. ook op dinsdag wordt er vanaf nu iets serieuzer getraind en is het geen theeclubje mee. Op basis van je best doen op trainingen op beide avonden wordt mede de opstelling en speeltijd op zaterdag bepaald. Zeker nu we 4 wissels hebben.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – GRC’14 MO13-1: 12-4 (8-9-2018)
Vandaag stond de 2de bekerwedstrijd tegen GRC`14 op het programma. Aangezien Sanne nog steeds geblesseerd is aan haar schouder moest onze gelegenheid keepster Yaquira weer op het doel. Vanaf het fluitsignaal begonnen we beter aan de wedstrijd dan vorige week en het was Shanay die na 26 seconden de bal al in het net had liggen 1-0. Dat is het tenminste een lekker begin van de wedstrijd. De meiden gingen weer lekker verder met druk uitoefenen en na een goede voorzet van Shanay stond Roos goed op te letten en schoot de 2-0 binnen. Nou de meiden die kregen al snel in de gaten dat dit wel een makkelijke wedstrijd kon gaan worden, maar doordat iedereen ineens naar voren wilde om te proberen te scoren, ontstond achterin wat ruimte voor GRC`14 en zowaar scoorden zij de 2-1.
Door deze tegengoal werden de meiden even op hun wat slordige spel gewezen en dat er beter moest worden gespeeld. Na een paar goede mogelijkheden die er best in hadden gemogen (gemoeten) was het Shanay die de 3-1 voor haar rekening nam. GRC`14 kwam zelden onder de druk uit van de meiden. Even later was het Julia die keihard op de paal schoot (maar goed dat het doel vast stond met pinnen anders was deze een meter naar achteren gegaan). Het spel van onze kant was toch wel wat slordig met slechte passes en acties die te ver werden doorgevoerd, waar eigenlijk heel simpele oplossingen voor het oprapen lagen, maar goed er blijven altijd puntjes van verbetering.
Na 13 minuten was het Annika die haar doelpunt meepikte en er 4-1 van maakte. Vanaf dat moment ging het snel met de score en was het Nurah (Johnnie) die er 5-1 en Shanay die er 6-1 van maakten. GRC`14 maakte er net voor rust 6-2 van, door slordig balverlies op het middenveld en slap ingrijpen van onze verdediging. RUST.
In de rust nog wat puntjes onder de aandacht gebracht waar we niet helemaal tevreden over waren en die in de 2de helft verbeterd moesten worden. De meiden hadden goed geluisterd, want vanaf de aftrap werd er lekker druk gezet op de bal en lekker gecombineerd. Dit leverde ons gelijk een kans op, maar de keepster van GRC`14 hield de toch wel harde schoten er goed uit, maar deze werden ook wel recht op haar geschoten, anders was de score al veel hoger geweest.
Na 4 minuten spelen was het Annika die na een mooie aanval de 7-2 scoorde. Gelijk na de aftrap veroverden we de bal en was het Nurah die weer scoorde 8-2. We kregen nog een paar mogelijkheden, maar in de afronding waren we soms te slordig. Aangezien iedereen wel een doelpunt wilde scoren, stonden we achterin met te weinig mensen en na een uitbraak van GRC`14 werd het 8-3. Maar gelijk na de aftrap kwamen we in scoringspositie en was het onze nieuweling Femke die er 9-3 van maakte tot grote verbazing van haarzelf. Drie minuten later was het Jesta die haar doelpunt meepikte (10-3) en er ook nog 11-3 van maakte. Shanay tekende voor onze laatste doelpunt (12-3). De meiden vonden het wel best, maar GRC`14 maakte er in de slotseconde nog 12-4 van.
Weer een mooie overwinning! Er werd door sommige meiden goed gewerkt en gestreden voor de bal. We zijn nog niet op ons niveau van vorig seizoen, maar door goed te trainen en te luisteren komt dat wel goed, daar ben ik van overtuigd. Volgende week spelen we nog een wedstrijd voor de beker uit tegen Woudrichem.
De volgende meiden speelden mee : Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben