NOAD’32 MO13-1

NOAD’32 MO13-1 – JAN V ARCKEL MO13-1 : 9-1 (4-0)
KAMPIOEN !!!!!!!!!!
Maandagmiddag kregen we door storing bij Sportlink uiteindelijk de bevestiging dat BZC thuis verrassend had verloren, dus bij winst zaterdag thuis tegen Jan v Arckel zouden we kampioen zijn. Nou, daar hadden we niet op gerekend dus moest er nog het één en ander worden geregeld voor evt. een kampioensfeest. Gelukkig was Shanay weer op tijd fit om de beslissende wedstrijd mee te spelen, dus zaterdagochtend 7.45 uur waren Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Shanay Vos, Roos Timmermans en Chanel de Kock aanwezig en de stemming was lekker ontspannen en relaxt, dus konden we ons omkleden en een goede warming-up doen, zodat onze spieren goed warm zouden zijn.
Echter Jan v Arckel dacht daar anders over, zij kwamen koud het veld op om gelijk de aftrap te doen. Na het fluitsignaal begonnen we wat slapjes aan de wedstrijd, een beetje nonchalant eigenlijk wel, maar goed we zijn wel gewend dat sommigen nog ff wakker moeten worden en dan er later vol voor gaan.
Achterin had Jan v Arckel wel wat grote meiden staan, maar daar maakten wij ons niet druk om. Het begin was even aftasten en verliep wat moeizaam, af en toe slordig balverlies, maar over het algemeen waren we wel de bovenliggende partij en we controleerden de wedstrijd ontzettend goed. Het was eigenlijk één richtingsverkeer naar het doel van Jan v Arckel wat resulteerde in een paar corners en uit één van die corners scoorde Annika de 1-0 na 15 minuten spelen. Je merkt aan alles en iedereen dat als die 1-0 eenmaal valt, dat we dan wat gemakkelijker gaan voetballen, de passes komen beter aan en de acties lukken beter. Het combineren dat is de laatste weken dik in orde natuurlijk, maar het kan altijd beter, gewoon een kwestie van trainen. Na de 1-0 kreeg Jan v Arckel wel wat kleine kansjes, maar die bereikten het doel van Sanne nauwelijks, dus Sanne hoefde niet in actie te komen. Na 24 minuten was daar de 2-0 door Annika die weer een corner binnen tikte. Jan v Arckel had geen antwoord op ons spel en werd behoorlijk weggetikt. Uit een corner was het Nurah die in de 27e minuut zichzelf een verjaardagscadeau bezorgde (dag ervoor jarig geweest) door de 3-0 binnen te tikken. Jan v Arckel had denk ik de opdracht gekregen om tijd te rekken om zichzelf te behoeden voor een monsternederlaag, maar dat lukte niet echt. Onze meiden hebben juist de drive om ook bij deze stand te blijven gaan voor nog meer doelpunten. Nog geen minuut later was het weer Annika die haar derde doelpunt van de eerste helft liet noteren, na een mooie solo (4-0). De meiden konden het kampioenschap al ruiken en waren van plan om deze niet te laten ontglippen. RUST.
In de rust wat aanwijzingen gegeven, o.a. dat je soms de bal niet perse hoeft aan te nemen, maar er ook overheen mag stappen, zodat je de tegenstander daarmee op het verkeerde been zet. Na nog wat wissels – zodat iedereen aan spelen toekomt – begonnen we aan de 2e helft. Jan v Arckel had ook gewisseld, dit zorgde voor onoplettendheid bij ons achterin en een klein foutje van Sanne voor de 4-1. Dat was even een kleine tegenvaller, maar de meiden waren attent en het was weer Annika die de 5-1 maakte. Het was ook in de tweede helft éénrichtingsverkeer en als Jan v Arckel ook maar het idee had een kansje te creëren, dan stond het achterin met Sara, Julia en Yaquira behoorlijk goed! Sanne kreeg maar af en toe een balletje en met hulp van het middenveld Annika, Nurah, Chanel en Femke werd aanval in de kiem gesmoord. Onze snelle voorhoede met Shanay, Roos en ook vandaag weer de zeer rappe Jesta waren goed in vorm. In de 40e minuut luisterde Shanay haar rentree in het team op met een snoeihard schot (6-1). De meiden bleven maar aanvallen, zodat ook Julia mee kon opstomen om het eens van afstand te proberen en dat was de juiste keuze (7-1). We kregen nog wat mogelijkheden die helaas net over of naast gingen, maar in de 54e minuut was het Shanay die haar tweede van deze ochtend maakte en de bal keihard achter de keepster schoot (8-1).
Het laatste doelpunt van deze mooie ochtend kwam op naam van Julia die het weer eens van grote afstand probeerde en de 9-1 onhoudbaar achter de keepster schoot, die na de wedstrijd wel een traantje moest laten, doordat ze er zoveel om haar oren had gehad, maar ja, wat wil je tegen een team met zoveel scorend vermogen! Bij onze meiden staat echt iedereen voor elkaar klaar om elkaar te helpen en zijn als team ontzettend gegroeid, waardoor je als tegenstander alleen maar kunt hopen dat het onder de 10 blijft. De laatste weken zie je dat de meeste meiden enorm goed in hun vel zitten, wat resulteert in mooi combinatie voetbal waar je als trainers/leiders best trots op bent en met deze meiden mag samenwerken aan een mooi elftal. Iedereen hoort ook bij de groep wat resulteert in een mooi team met nog vele mogelijkheden voor in de toekomst. Na het verlossende fluitsignaal en de uitreiking van de bekers en kampioenshirtjes was het één groot feest en kon het vuurwerk en confetti de lucht in. Het was een welverdiend feest voor dit fantastische team en ook een compliment aan alle nieuwe meiden die er vandaag bij waren om hun medeteamgenoten aan te moedigen en voor hun inzet/hulp bij sommige wedstrijden; zonder jullie was dit misschien niet gelukt! Dus bij deze een applaus voor jullie meiden en een groot dank je wel. Familie Sheikkariem enorm bedankt voor de overheerlijke taart en alle ouders en de rest bedankt voor jullie vocale ondersteuning. Danique Jonker bedankt het fluiten. Volgende week spelen we onze laatste competitie wedstrijd van dit seizoen uit tegen het lastige BZC die wij graag met z’n allen willen winnen om als ongeslagen kampioen de winterstop in te gaan !!! MEIDEN GEFELICITEERD MET JULLIE KAMPIOENSCHAP WAAR JULLIE ENORM TROTS OP MOGEN ZIJN.
Gerben en Ferdi

GRC-14 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 1-6 (1-4)
Een terechte overwinning door mooi combinatievoetbal
Vandaag de uitwedstrijd tegen een bekende van ons nl. GRC’14. Zolang we al als meidenteam samen zijn, spelen we ieder jaar wel paar keer tegen elkaar; is het niet in de competitie dan wel in de beker en ook dit jaar was dat weer het geval. Dus wisten we wat we konden verwachten. Maar goed, je weet maar nooit, dus waren we op onze hoede.
Na het fluitsignaal begon GRC`14 volop met verdedigen waar je normaal toch wel eerst probeert om een aanval te creëren, maar het was duidelijk dat GRC`14 niet al te veel doelpunten tegen wilde hebben. Nou onze opdracht was dan wel erg duidelijk om de muur van GRC`14 te doen breken en er toch proberen doorheen te komen om de overwinning veilig te stellen. Er werd lustig op los gecombineerd waar een clubje ergens in Spanje met ene voetballer Messi in hun team behoorlijk
jaloers op zou zijn. Het was niet gemakkelijk om er doorheen te komen, maar af en toe kregen we wat kansen om de voorsprong te pakken, maar helaas schoten we te veel recht op de keepster. Doordat wij veel in de aanval waren, kreeg GRC door een lange uittrap van hun keepster die verkeerd werd ingeschat door ons een grote mogelijkheid, maar door een uitstekende redding van Sanne bleef het nog 0-0.
Door de meiden werd erg goed samengespeeld, soms net te veel naar dezelfde terug, terwijl we juist de andere kant op moeten draaien, waar meestal iemand vrij stond. Maar goed dat zijn details die we in de loop van de tijd steeds beter gaan leren en begrijpen. Doordat GRC maar één speelster voorin had staan die goed in de tang zat bij Sara en Yaquira kon Julia steeds mee opschuiven om enkele schoten van afstand op het doel los te laten. Sommige gingen net over of had de keepster, maar in de 15e minuut schoot ze dan toch hard raak (0-1). Dit was gezien het spelbeeld volkomen terecht.
We bleven goed combineren en iedereen werkte hard, maar de kansen die we kregen, konden we niet tot een goed einde brengen. Julia speelde nu meer op het middenveld en legde de bal maar weer eens goed voor haar sterke rechterbeen en knalde onhoudbaar de 0-2 tegen de touwen. GRC had nu wel door dat tegen dit NOAD geweld weinig was opgewassen, ze kregen geen grip op onze meiden en het was voornamelijk Annika die een ongrijpbare prooi was voor GRC. Na een geweldige solo waarin een dubbele schaar zelfs werd verwerkt, beloonde ze zichzelf met een prachtig doelpunt (0-3). Doordat we soms te ver met z’n allen naar voren speelden, kreeg GRC na een verre uittrap van hun keepster (na een achterbal die officieel van de grond moet worden genomen) een kans en die verzilverden ze door iets te makkelijk verdedigen van onze kant (1-3). GRC dacht dat er misschien wel meer in zou zitten, maar het was Nurah die 3 minuten later een mooie aanval goed afrondde (1-4). We kregen nog wat schietkansen, maar de keepster van GRC wist goed te redden. RUST.
Even lekker opwarmen in de warme kleedkamer en na een kwartier rust begonnen aan de 2e helft. Net als in de 1e helft was het spelbeeld hetzelfde: een aanvallend NOAD en stug verdedigend GRC. Na wat wissels veranderde het spel, maar ook deze meiden weten goed over te spelen en de bal lekker rond te laten gaan. Fleur komt in een mooie schietpositie, raakt de bal iets te veel aan de onderkant en de bal gaat hoog de lucht in, zo over de keepster van GRC (1-5). Ondertussen zijn er wat kleine blessures en wat woordenwisselingen over en weer langs de lijn, maar de meiden van NOAD blijven hun verzorgde positiespel voortzetten. We krijgen nog wat kleine kansen, die voornamelijk worden gecreëerd door de kleine snelle Jesta, die vanaf de linkerkant de verdediging van GRC behoorlijk zoek speelt. Esmee, Chanel en Fleur krijgen allemaal nog een goede mogelijkheid, maar helaas geen doelpunt. In de slotminuut weer Jesta met een mooie actie en voorzet en Roos die haar zeer sterke optreden van de laatste weken en met name zeker vandaag een mooi vervolg geeft door de bal keihard binnen te schieten (1-6).
Meiden, dit was een mooie wedstrijd met goed verzorgd combinatievoetbal, zoals we de laatste weken steeds opnieuw laten zien. Met nog 2 zeer belangrijke wedstrijden voor de boeg is het zaak om deze vorm vol te blijven houden en ook die twee wedstrijden in winst om te zetten. Dus met z’n allen er in geloven, er vol tegenaan gaan en zeker goed en geconcentreerd te blijven trainen. Zaterdag spelen we thuis tegen het lastige Jan v Arckel dat wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen als we niet geconcentreerd zijn vanaf de 1e minuut.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Roos Timmermans, Fleur Timmermans, Esmee Duizer en Chanel de Kock.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – HEDEL MO13-1: 5-0 (3-0) – 17/11/2018
GOEDE OVERWINNING VAN GOEDSPELEND NOAD`32 OP STUG SPELEND HEDEL
Vandaag wedstrijd 8 van de competitie op het programma. Jadey en Shanay zijn geblesseerd en er niet bij. Daarvoor in de plaats krijgen we deze keer de hulp van Esmee Duizer en Fleur Timmermans. Voor de rest was iedereen er, dus stonden ook Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkarim, Jesta Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker en Chanel de Kock om 08:30 op het veld.
Ondanks de kou hadden de meiden er zin in. Vanaf het begin goede inzet en dat resulteert al na 2 minuten in een 1-0 voorsprong. Jesta schiet goed binnen. We blijven goed doorgaan en spelen veel op de helft van Hedel en krijgen mogelijkheden om te scoren. En na een bal op de paal let Roos goed op en scoort de 2-0 in de 6e minuut. Een heel sterk begin van onze meiden. En dat houden we vast. Er wordt goed overgespeeld en we zien mooie acties. En er wordt ontzettend hard gewerkt. Het ziet er uit dat de dames weer een beetje in vorm raken en dat is precies op tijd voor aankomende belangrijke weken. Hedel doet wat het kan, het verdedigt stug en het valt aan waar het kan. Maar zijn niet opgewassen tegen het geweld dat NOAD MO13 heet. We hebben duidelijk het overwicht en geven geen kans weg. Wat gelukkig komen we op 3-0. Door een eigen doelpunt van Hedel. Dit gebeurt rond de 18e minuut. Ondanks we een veldoverwicht hebben en nog enkele kansjes krijgen, is de ruststand 3-0.
De 2e helft is een kopie van de eerste helft. Een veel beter NOAD en een Hedel dat alle zeilen bijzet en goed staat te verdedigen. Na 7 minuten is het dan weer raak, nu is het Annika die doeltreffend uithaalt (4-0). Doordat er nog enkele (4) meiden met een ander team mee moeten doen, wordt er volle bak gewisseld (beetje sparen) en komen meiden op een andere positie te staan. Uiteindelijk scoren we in blessuretijd de 5-0, het is Nurah die het laatste tikje geeft.
Wat viel er deze wedstrijd op. Een Jesta en zeker Esmee die beiden hard werkten en mooie snelle acties lieten zien; op het middenveld een Nurah en Julia en vooral de weer sterk spelende Annika die heer en meester waren. En achterin de beide dames Yaquira en Sara die vandaag beiden een ijzersterke wedstrijd speelden.
Meiden .. weer een goede overwinning ga zo door. Danique bedankt voor fluiten en ook de vaders bedankt voor sjouwen van de doeltjes.
Groeten Ferdi en Gerben

DIA MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-4 (0-2)
Een terechte overwinning door verzorgd voetbal
Vandaag de uitwedstrijd tegen DIA dat op voorhand wel eens een lastige horde kon zijn. Het veld al betredend, kwamen al de opmerkingen dat die meiden wel groot waren en of zij wel onder 13 mochten spelen. Nou moet je altijd van je eigen kwaliteiten uitgaan en niet focussen op de tegenstander. Dat moet vanaf het moment dat je je voetbaltenue aantrekt al aan de orde zijn. Vanaf de aftrap lieten we de bal al lekker rond gaan en speelden elkaar goed strak in. Daarna weer mee doen aan het spel; dat is zoals we het graag zien: na het inspelen meteen weer zorgen dat je aanspeelbaar bent.
DIA was een leuke sterke tegenstander die de duels niet uit de weg gingen en af en toe best een aardige beuk uitdeelden, maar goed, je moet uitdelen, maar ook kunnen incasseren. We lieten de bal goed rond gaan, maar toch waren sommige meiden wat slordig met hun passes wat resulteerde in balbezit voor DIA. Echter zij kregen maar weinig kans om een aanval op te zetten, want onze verdedigers zaten er lekker fel op.
Met de warming-up was ons opgevallen dat de keepster van DIA behoorlijk moeite had met de ballen die hard over de grond in de hoeken gespeeld werden. Dus in de 13e minuut was het Nurah die van een meter of 16 de bal keurig hard in de benedenhoek schoot (0-1). Gezien het spelbeeld was dit dikverdiend; wij hadden continue balbezit met goed combinatievoetbal.
Nog geen minuut later kwamen we op 0-2 door een afstandsschot van opnieuw Nurah, maar daar was Fleur die nog net haar punt van de schoen er tegenaan zette en daardoor haar eerste doelpunt in haar nog jonge voetbalcarrière scoorde. Na deze goal kregen we nog wel wat kansjes, maar soms speelden we de bal dan net iets te ver voor ons uit of voerden een actie net iets te ver door, maar goed, niet alles lukt altijd. De 1ste helft speelden we goed georganiseerd waardoor DIA eigenlijk geen echte kans had gehad. RUST.
In rust toch even wat puntjes van verbetering: de passes moeten beter en de voorzetten met overtuiging spelen. Verder waren we best tevreden; zeker met de werklust van onze meiden! In de 2e helft was het beeld hetzelfde als de 1e helft: goed verzorgd voetbal van NOAD en DIA dat nauwelijks kansen kon creëren doordat alle meiden goed samenwerkten en voor elk duel en meter vochten. We kregen wat corners en na één van de corners was het Nurah die van dichtbij de 0-3 kon binnenschieten. We kregen in de 2e helft nog wel wat kansen en ook wat vrije trappen door iets te hard ingrijpen van sommige speelsters van DIA. Ook verbaal wilden ze ons uit ons spel halen, maar onze meiden lieten hun voeten spreken en daar heb je de tegenstander het hardste mee. Na 45 minuten was er een mooi opgezette aanval van ons over rechts en was het Shanay die de 0-4 voor haar rekening nam.
Na deze goal speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, maar echt grote kansen kregen we niet meer. Het spel werd wat slordiger en ook de vermoeidheid sloeg toe bij sommige meiden, maar na zo’n fysiek zware wedstrijd als vandaag was dat niet vreemd. Na het eindsignaal waren we dan ook de dikverdiende winnaar.
Volgende week is het weer meiden/vrouwenochtend bij NOAD’32: de MO13, MO17, MO19 en de vrouwen spelen allemaal thuis. Wij als eerste tegen het niet te onderschatten Hedel, dus laten wij zien hoe het moet en de 3 punten thuis op ‘t Korenzand houden.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Roos Timmermans, Fleur Timmermans en Fenne Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13 – VV GDC MO13: 1-1 (1-0) – 11 TEGEN 11
EERSTE WEDSTRIJD OP GROOT VELD, LEUK OM TE ZIEN, GOED RESULTAAT
En dan was het zover: maandag 4 november 2018. Een oefenwedstrijd op een groot veld. Doordat er ineens een zestal meiden bij zijn gekomen, zijn we een beetje met teveel meiden voor de huidige competitie van de MO13 (half veld 8 tegen 8). Daarom wordt er al rekening mee gehouden om na de
winterstop de competitie in te gaan als elftal en op een groot veld. Voor nu maken we de competitie af met het huidig basisteam. De nieuwe meiden proberen we zoveel mogelijk mee te laten spelen bij blessures of ziekte in ons team. Daarbij enkele extra oefenwedstrijdjes te spelen (bv EM Cup) en wat zeker het belangrijkste is: een ander team bij NOAD’32 helpen als er spelersnood is. Dit is al enkele weken voorgekomen en zal tot einde seizoen zo wel zijn. Meiden klasse hoor, dat jullie je niet groot voelen om ook een jongensteam te helpen, klasse, maar ook uiteraard de ouders, bedankt!!
En daar sta je dan… met 18 meiden. Wie speelden mee: Sanne Bok, Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Helya Goodarzi, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Jesta Vos, Shanay Vos, Femke den Dekker, Roos Timmermans, Esmee Duizer, Fleur van Masbergen en Quinty Nieuwkoop.
Met GDC MO13 als tegenstander (spelen al competitie op een groot veld) spelen we onze eerste wedstrijd op een heel veld. Eerst even de opstelling gemaakt, veel uitleg gegeven, hoe is buitenspel, en vooral de bal het werk laten doen en zeker op een groot veld. Het is natuurlijk heel onwennig in het begin. Maar we staan verdedigend aardig goed. Die meiden weten al hoe je moet lopen en staan bij balbezit tegenstander. Leuk en mooi om te zien. Op een paar afstandsschoten na wordt het niet echt gevaarlijk bij ons doel. Sanne heeft niet veel te doen, wat ze doet, doet ze heel goed. We spelen veel op de helft van GDC en er wordt redelijk goed overgespeeld, vooral aan de linkerkant zijn we elke keer dreigend, onze kleine, maar groots voetballende linksbuiten Jesta weet elke keer gevaarlijk te zijn. Zij weet regelmatig de ‘achterlijn’ te halen en een goede voorzet af te leveren en daar komt ook de 1-0 voorsprong uit. Het is Shanay die de bal tegen de touwen aanschiet. We blijven doorgaan en voetballen redelijk goed. We moeten qua kansjes en het veldoverwicht toch eigenlijk meer scoren, maar dat lukt net niet. Zodat we toch met een 1-0 gaan rusten. Net als ons gaan de vele toeschouwers ook even wat drinken halen.
De 2e helft hebben we een keeperswissel. Camilla voor Sanne. Nu staat Duracell 2.0 op doel. Praten kan ze en keepen ook. In de loop van de wedstrijd houdt ze een paar ballen eruit die andere al telden, klasse hoor. Dit verklaart gelijk hoe de 2e helft er aan toeging. GDC MO13 veel gevaarlijker en wij meer tegenhouden. Dit komt uiteraard doordat de vermoeidheid die bij de meeste meiden binnenkwam, uit posities voetballen, ook de vele wissels en waardoor de meiden op andere posities kwamen staan als anders gaf wel de doorslag dat het wat minder was de 2e helft. We zijn niet echt meer dicht bij het doel van GDC geweest. Vijf minuten voor tijd komt toch de verdiende 1-1 op het scorebord en dat is ook de einduitslag.
Meiden .. voor de allereerste keer op een groot veld hebben jullie het fantastisch gedaan. Niet iedereen is vernoemd, maar iedereen heeft hard en goed gewerkt en jullie mogen best trots op jezelf zijn. Als je later hoort dat GDC MO13 twee 14-jarigen erin hebben staan van een team hoger is het helemaal goed van jullie. Aan de andere kant als deze twee meiden niet meegedaan hadden, was er ook geen wedstrijd geweest, dus bij dezen willen we GDC MO13 ontzettend bedanken dat ze wilden spelen. Verder scheidsrechter Stefan Timmermans bedankt dat je wilde fluiten. Noah Timmermans, bedankt dat je wilde vlaggen.
Groeten Ferdi en Gerben

SCG’18 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 1-6 (1-5) – 03/11/2018
Een lastige horde die goed wordt gewonnen !!!
Vandaag een uitwedstrijd tegen het onbekende SCG’18 die om 11.30 uur mocht beginnen. SCG’18 was gezien de stand en de uitslagen toch een tegenstander om niet te onderschatten, dus op voorhand waren we gewaarschuwd. Vandaag mocht Camilla Vos haar opwachting maken in het doel, omdat Sanne wat geblesseerd was. Welkom Camilla! We hopen dat je veel plezier zult beleven.
Vanaf het begin meteen er staan en gelijk aanwezig zijn, was de opdracht en dat pakte goed uit. Tegenstander onder druk zetten en knokken voor iedere bal en elkaar helpen. Na het fluitsignaal hadden de meiden SCG meteen gelijk terug gedrongen tot ver op eigen helft en dat leidde na 2 minuten tot de 0-1 voor ons door een goal van Jesta. Een lekker begin van de wedstrijd en dan is het de kunst om dit vast te houden en dat lukte aardig. SCG kreeg geen grip op onze meiden die lekker liepen te combineerden en die toch wel wat kansjes kregen. Na een minuut of 7 kreeg Jesta de bal voor haar voet, maar haar schot werd tegengehouden door de keepster. Echter het was Nurah die de bal keurig in de hoek plaatste en er 0-2 van maakte.
SCG kroop wat uit hun schulp en een kleine tegen aanval van hun leidde tot de aansluitingstreffer, het schot ging helaas door de benen van Camilla (1-2). De meiden lieten hun kop niet hangen en gingen verder met aanvallen en we kregen behoorlijk wat corners te nemen. Ze kwamen allemaal goed voor de goal, maar daar werd te weinig van geprofiteerd. Echter in de 11de minuut was Nurah wel attent na een goede corner van Shanay en tikte de 1-3 binnen met haar lange uitschuifbaar been. SCG was gewoon niet opgewassen tegen het zeer goed verzorgde spel van de meiden en in de 13de minuut werd een schot van Jesta veranderd en de keepster werkte de bal zelf in haar doel (1-4). Dit was gezien de kansen toch wel wat laag, maar goed er zijn altijd puntjes van verbetering. Na nog vele corners was het weer Nurah die attent was bij een corner en er net voor rust 1-5 van maakte. RUST.
In de rust nog wat kleine verbeterpuntjes onder de aandacht gebracht. Femke had woensdag met schoolvoetbal last gekregen van haar knie en dacht dat het wel zou gaan, maar helaas toch te veel last, dus zij kon de 2de helft niet meer meespelen. De 2de helft begonnen we gelijk weer goed en met druk op de tegenstander. Het Shanay die in de 33ste minuut een geplaatst schot in de hoek schoot en er 1-6 van maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden sommige meiden behoorlijk moe en was er ruimte om wat te wisselen. Het spel werd wat slordiger en wat rustiger, maar goed met een 1-6 voorsprong is dat niet erg dat er wat gas wordt teruggenomen.
Achterin hielden Julia en Yaquira de boel behoorlijk op slot, zodat Camilla het niet al te druk kreeg. Het middenveld met Chanel, Shanay, Nurah en Annika hadden de boel goed onder controle en speelden af en toe SCG op middenveld lekker zoek. Voorin kregen Jesta en Roos paar leuke kansjes, maar helaas was het niet altijd raak. Roos kreeg een mooie opgelegde kans na een goede voorzet van Jesta, maar haar schot van dichtbij ging rakelings over en zo verstreek de tijd en floot de prima leidende scheidsrechter af. Alle meiden hadden vandaag een mooie pot voetbal op de mat gelegd en namen zo de 3 punten mee na Wijk en Aalburg.
Zaterdag spelen we weer een uitwedstrijd tegen Dia uit Teteringen dat ook een geduchte tegenstander is, dus ook dan zal alle concentratie vanaf het begin nodig zijn.
De volgende meiden speelden mee: Camilla Vos, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13 – UNO ANIMO MO13-2: 4-1 (2-1)
MEIDEN NOAD WINNEN MOEIZAAM OOK DE 5e WEDSTRIJD IN STRIJD OM TITEL
Speelsters: Sanne Bok, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Femke den Dekker, Chanel de Kock, Shanay Vos, Nurah Sheikariem, Roos Timmermans en Jesta Vos. Yaquira Boxman (ziek) en Jadey van Melis (geblesseerd) waren afwezig.
Vandaag dus tegenstander Uno Animo MO13-2 uit Loon op Zand. Uit eerdere uitslagen gezien voor ons als leiders misschien wel een geduchte tegenstander. En dat was het ook. Zoals de tekstkop al zegt. Heel moeizaam ging het vandaag. Maar lag dat aan de tegenstander of aan onszelf? Ondanks dat Uno Animo een leuk team is met kwaliteit, lag het in ons ogen toch zeker aan onszelf. Velen van ons haalden het normale niveau niet. Niet wakker, pas bewegen als de bal in de buurt is. Teveel alles alleen doen, teveel tijd nodig, teveel kappen en draaien, terwijl er genoeg afspeelmogelijkheden zijn. Het was vandaag eventjes allemaal net niet. De verdediging kreeg meer te doen dan normaal en moesten soms alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. En gek genoeg zijn we dan ook in deze matige wedstrijd de bovenliggende partij. We spelen veel op de helft van Uno Animo. We krijgen mooie kansen om de score te openen, de grootste voor Shanay, ook vele hoekschoppen mee, maar telkens een been, lat en/of de goede keepster hielden de balen tegen.
En zoals de voetbalwet zegt, gebeurt gewoon…. We komen in de 15e min deels terecht op achterstand. Een counteraanval van Uno A en heel de aanval en middenveld is nergens te bekennen. Achterin lukt
het ook niet om tegen te houden, dus is Sanne verslagen 0-1. Domper voor velen misschien, wij leiders vonden het wel goed eigenlijk. Misschien dat de meiden nu snappen dat ze beter voor de dag moeten komen.
En dat gebeurt iets te snel, want een minuut later is het 1-1. De bal komt voor de voeten van Jesta en nu weet ze wel te scoren. We blijven aanvallen op het doel van UNO A, maar de overtuiging is er niet. Wel kansen weer, zelf missen, maar de Uno A keepster ook weer goed. Pas in de 26e minuut weten we op voorsprong te komen. Nurah schiet goed binnen 2-1. Rust.
We zijn koud bezig in de 2e helft, de ouders zijn nog binnen, maar Roos heeft de bal al hard op de paal geschoten. Zou dit de kentering zijn? De bekende 2e helft? Helaas niet. Ook weinig geluk vandaag. Uno A is voor vandaag een taaie tegenstander voor ons. We krijgen echt wel kansen, weer vele hoekschoppen mee. Uno A staat goed te verdedigen en de keepster is denk ik vandaag in bloedvorm. Ook krijgen we kansen die er echt in gemoeten hadden. Helaas.
Het duurt tot de 43e min voordat uiteindelijk Annika het beslissende tikje geeft en 3-1 scoort. Toch wel een opluchting. Ook hebben we pech bij een schot van Julia, dat uiteen spat op de lat. Maar in de 60e minuut alsnog de 4-1 door Julia. Toch een mooie overwinning meiden. Het was een moeizame wedstrijd, maar die zitten er ook bij. Volgende week nieuwe ronde en gaan we weer voor 3 punten en als het even kan met meer overtuiging voetballen. Succes.
Groeten Ferdi en Gerben

NEO’25 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1:    0-13 (0-6 ) – 06/10/18
Combinatie voetbal om van te genieten !!!!!Vandaag de uitwedstrijd tegen NEO’25 om kwart voor 12 dus iedereen kon lekker uitslapen. Helaas door een vervelende voetblessure heeft Jadey aangegeven even een tijdje niet te mogen voetballen wat wij heel jammer vinden. Jadey, bij deze heel veel beterschap namens je leiders/trainsters en je teamgenoten.
Na een algemeen praatje en een lekker rustige warming-up mochten we de aftrap beginnen. Vanaf het begin lieten we de bal lekker rond gaan zoals we op de training van donderdag de hele avond hadden geoefend en dat wierp zijn vruchten af! Al na 5 minuten was het Shanay die voor de 0-1 tekende. NEO’25 had zoals wij vermoeden naar onze uitslagen gekeken en bouwde een muur van speelsters voor hun doel om ons de weg naar het doel te verhinderen. Echter wij speelden de bal rustig over en hielden NEO’25 stevig in de tang op eigen helft. Nog geen minuut later was het weer Shanay die de 0-2 maakte. NEO’25 kwam niet meer van eigen helft en Shanay kon 2x een hattrick noteren voor rust wat een ruststand gaf van 0-6. Dit resultaat was niet alleen door de individuele klasse van Shanay, maar ook mede door het goed vrijlopen en kaatsen van de rest van ons team waardoor Shanay iedere keer goed vrij stond. Dus een zeer mooi resultaat door het gehele team. Meiden, zo zie je maar dat we met z’n allen ons steentje bijdragen en dat we ook iedereen met zijn eigen kwaliteit nodig hebben. RUST.
Als er zo lekker wordt gecombineerd wat heb je dan als trainers/leiders nog op het spel aan te merken. Eigenlijk gewoon niets en de meiden lekker op deze manier aan de 2de helft laten beginnen. Nou dat was aan geen dovemans oren besteedt, want er werd weer goed combinatievoetbal op de mat gelegd. De ene na de andere kans kregen we en na 3 minuten was het opnieuw Shanay die de 0-7 aantekende. Hierna ging het hard en scoorde vervolgens Chanel die de bal goed veroverde op de middenlijn en na een mooie één-twee met Jesta haar doelpunt meepikte (0-8). De 0-9 was een heel mooie aanval die bij Julia begon, ze gaf een lange bal vanaf de 5 meterlijn op Annika die goed in de bal kwam op de middenlijn en meteen een mooie steekpass gaf op Jesta die vrij voor het doel kwam en keurig de 0-9 tegen de touwen schoot. Binnen 3 schijven sta je voor het doel van de tegenstander, nou dan ben je zeker trots als leiders op je speelsters. De meiden maakten er een mooie voetbalochtend van; volop genieten dus! De 0-10 kwam op naam van Julia die via een penalty scoorde na een opzichtige handsbal. Ook Annika pikte haar doelpunt mee (0-11), Chanel zorgde voor de 0-12 en tot slot schoot Jesta de 0-13 binnen. Meiden, een heel mooie pot voetbal vandaag! Wij weten ook wel dat we in een te lage klasse zitten en dat de tegenstanders minder zijn, maar door het zeer mooie combinatievoetbal tank je zo wel flink vertrouwen voor een klasse hoger na de winterstop en dan zeker op een groot veld. Ook weer lastig, maar dit komt zeker goed, met ieder zijn kwaliteiten en de juiste inzet zullen we zeker een heel eind komen!
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – WILHELMINA MO13-2: 12-1 (3-1) – (29.9.2018)
Een 2de helft zoals we gewend zijn !!!
Vandaag onze 2de competitie wedstrijd tegen Wilhelmina uit den Bosch. Het was een wat frisse ochtend, maar wel met een lekker zonnetje, maar sommige meiden vonden het wel wat fris. Sommige oogjes waren nog niet helemaal geopend en hier en daar werd er wat gegaapt, dus echt lekker uitgeslapen waren onze meiden nog niet. Na het fluitsignaal konden we aan de wedstrijd beginnen om er een positief resultaat eruit te slepen. Na 5 minuten was het al raak en was het Annika die de 1-0 maakte. Na dit doelpunt werden we wat gemakzuchtig en verliep het spel niet bepaald vlekkeloos en was het een rommelig verloop van deze 1ste begin van de wedstrijd. Ballen verkeerd inspelen en ballen stop je normaal eerst met de onderkant van je voet, zoals je bij de kabouters al leert, maar sommige zijn het blijkbaar toch vergeten. Zou het dan komen door het vroege tijdstip, want ja dit probleem
komt bij onze meiden nogal eens voor dat de 1ste helft niet al te best is en dan de 2de helft vele malen beter. Maar goed we gaven achterin gelukkig nauwelijks iets weg, want Wilhelmina was gewoon niet goed genoeg om voor enig gevaar te zorgen voor het doel van Sanne.
Na 20 minuten rommelvoetbal was het Shanay die de bal hard recht op keepster schoot die de bal door haar handen liet glippen (2-0). De meiden kwamen wat meer in hun vertrouwde spel en 3 minuten later was het Annika die er 3-0 van maakte. Door een communicatiefout achterin kwam Wilhelmina net voor rust op 3-1. RUST. In de rust de meiden wakker geschud en op wat verbeterpunten gewezen, zodat we in de 2de helft wat meer afstand konden nemen.
Na het fluitsignaal gingen we er fel tegenaan, wat al snel resulteerde in een eigen doelpunt van Wilhelmina 4-1. Na dit doelpunt zakte de moed bij Wilhelmina ver in hun schoenen en was het éénrichtingsverkeer met hier en daar mooie steekpasses en aanvallen. Het ene doelpunt na het andere viel en snel liepen we verder uit. Het was Julia met een snoeihard schot (5-1). Jesta een intikker (6-1). Weer Julia 7-1 die na dit doelpunt samen met Yaquira werden gewisseld om aan te sluiten bij de MO17. De 8-1 kwam van de schoen van Jesta. Zowaar scoorde Chanel weer een doelpunt (9-1). Shanay maakte haar 2de van de dag (10-1) en ook Nurah pikte haar doelpunt mee (11-1). Tot slot was het Jesta die haar 3de van de ochtend maakte (12-1).
Sara, Roos en Jadey kregen nog een kans, maar helaas misten hun schoten net het doel. Het is ook niet belangrijk wie er scoort als we maar met zijn allen als team goed blijven samenwerken en elkaar helpen waar nodig. Het is ook belangrijk dat er goed wordt getraind en geluisterd, want wij als leiders zien toch enkele meiden met de week steeds wat beter worden, dus blijf gemotiveerd en vooral plezier houden met elkaar dan komen we een heel eind.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

SCHELLUINEN MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-10 (RUSTSTAND: 0-6) – 22-09-2018
GOED BEGIN MEIDEN IN COMPETITIE
Speelsters Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Sara Timmermans, Jesta Vos, Shaney Vos, Annika v.d. Ley, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Femke den Dekker, Roos Timmermans en Nurah Sheikrahiem.
Vandaag de eerste competitiewedstrijd. Met 12 meiden op stap richting Schelluinen. En nieuwe regels weer. Vandaag wel 8-8, en indribbelen en 4 pionnen op de hoeken van het veld wat natuurlijk een slecht beeld geeft wat uiteindelijk de lijn precies is. Maar onze meiden maken daar zich niet druk om, want vanaf het begin is het volle bak op het doel van de thuisclub. Het is een ware stormloop. Aanval op aanval, schot op schot wordt er afgevuurd op het doel.. 1 probleem.. de keepster van Schelluinen houdt alles tegen. We zien mooie aanvallen, er wordt goed overgespeeld en gelukkig weten Nurah en Julia rond de 10e minuut binnen 2 minuten ons op de bevrijdende en verdiende voorsprong te zetten. We blijven lekker doorgaan, maar steeds is er een sta in de weg. Ook mag er weleens gezegd worden dat het voor de verdediging soms best moeilijk is om je concentratie erbij te houden. Een aanval of uitval van de tegenstander moet je er dan wel staan. En dat deden vandaag Sanne, Sara, Yaquira en Femke weer heel goed. Knap hoor. Ook Roos en Jadey vielen op door de grote dosis werklust en hadden beide pech bij de kansen die ze kregen. Ga zo door!
Pas einde eerste helft weten we na de vele kansen de score uit te bouwen. Weer Nurah en Julia 2x zetten de stand op 0-5. Slotstuk is net voor rust voor Chanel, na een snelle hoekschop/dribbel van Shaney (goed geluisterd na de tip) schiet Chanel de bal hard in de kruising en zo scoort ze haar eerste doelpunt van haar nog prille voetbalcarrière. Rust 0-6.
Na een korte rust gaan we weer verder waar we gebleven zijn: kansen creëren en goed samenspel. En dat loont. Na 6 minuten is het Jesta die de 0-7 scoort. En dat er goed geluisterd wordt in de rust is ook te zien in het veld. Het viel op dat de keepster alles losliet na een schot of kans van ons. Dus wij moeten eerder reageren om de bal alsnog binnen te schieten en dat deed in dit geval Chanel en dus 0-8. Maar op de mooiste aanval en ook dus doelpunt hebben we moeten wachten tot de 48e minuut. Na een goede verdedigende actie van Sara en Femke komt de bal bij Julia, die langs de lijn opstoomt. Er volgt een hele mooie hoge en lange voorzet, precies op maat op de vrijstaande Jesta, die vervolgens de bal uit de lucht in 1 keer binnenschiet. Handen op elkaar voor dit doelpunt/aanval die dus begint vanuit onze verdediging. 0-9. De eindstand bepaalt Julia vandaag. Met haar 4e doelpunt scoort ze de 0-10. Dan fluit de scheidsrechter iets te snel af, want er waren nog wel wat enkele minuten te voetballen. Al met al een mooi begin en goede uitslag voor de eerste wedstrijd van de competitie. Gefeliciteerd en ga zo door meiden..
Groeten Ferdi en Gerben

WOUDRICHEM MO13-2 – NOAD’32 MO13-1: 0-15 (RUSTSTAND: 0-8) (15-9-2018)
NOAD MEIDEN MOEITELOOS DOOR IN POULEFASE NA 3 MOOIE ZEGES
Vandaag de laatste wedstrijd in de poulefase van de bekercompetitie. Dat we even zouden winnen stond ook al vast gezien de uitslagen eerder in de beker. Maar je moet het toch maar doen zeg maar. Eerst beginnen we even met een update qua spelregels. Het blijkt nu zo te zijn dat we ondanks we 8
tegen 8 voetballen (hoewel vandaag weer even 7 tegen 7 tja!!!!!!! ) dat de regels niet veel veranderd zijn. Niks gedribbel en inschieten. Nee, gewoon ouderwets ingooien en hoekschoppen nemen.
In deze wedstrijd was het natuurlijk eenrichtingsverkeer op het doel van Woudrichem. Een grote uitslag, maar dat komt niet vanzelf natuurlijk. Deze morgen hebben we een groot aantal prachtige aanvallen gezien uit het boekje. Vele kansen gescoord, nog meer gemist. Maar goed ook, anders hadden we nog de krant gehaald met een monsterscore. De vele wissels deden het ook spel niet ten goede. Ook bijtijds in de 2e helft Julia en Shaney na de kant gehaald, even uitrusten (die mochten nog even met de MO17 meedoen). Doelpuntenmakers vandaag zijn: Shaney 7x, Jesta 3x, Annika 2x, Nurah 1x,
Julia 1x en een eigen doelpunt. Maar er zijn er meer natuurlijk. Sanne had het niet zo druk vandaag, kwam wel goed uit, want ze kwam net terug van een blessure. Yaquira en Sara die beiden goed stonden te verdedigen en een paar keer goed opstoomden vanuit de verdediging; daardoor nog de kansen kregen om te scoren, Helaas voor beide dames. Ook een grote pluim voor Chanel, Femke en Roos die hard werkten op het middenveld en voorin. En daardoor ook nog eens boven hun kunnen blijken te spelen… super en mooi om te zien. Ga zo door. Meiden gefeliciteerd met de overwinning, maar vanaf volgende week begint de competitie, dus andere tegenstanders. Opletten dus!
Wie speelden mee? Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikrahiem, Chanel de Kock, Roos Timmermans, Shaney Vos, Jesta Vos en Femke den Dekker.
Ps. Even voor alle duidelijkheid.. ook op dinsdag wordt er vanaf nu iets serieuzer getraind en is het geen theeclubje mee. Op basis van je best doen op trainingen op beide avonden wordt mede de opstelling en speeltijd op zaterdag bepaald. Zeker nu we 4 wissels hebben.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – GRC’14 MO13-1: 12-4 (8-9-2018)
Vandaag stond de 2de bekerwedstrijd tegen GRC`14 op het programma. Aangezien Sanne nog steeds geblesseerd is aan haar schouder moest onze gelegenheid keepster Yaquira weer op het doel. Vanaf het fluitsignaal begonnen we beter aan de wedstrijd dan vorige week en het was Shanay die na 26 seconden de bal al in het net had liggen 1-0. Dat is het tenminste een lekker begin van de wedstrijd. De meiden gingen weer lekker verder met druk uitoefenen en na een goede voorzet van Shanay stond Roos goed op te letten en schoot de 2-0 binnen. Nou de meiden die kregen al snel in de gaten dat dit wel een makkelijke wedstrijd kon gaan worden, maar doordat iedereen ineens naar voren wilde om te proberen te scoren, ontstond achterin wat ruimte voor GRC`14 en zowaar scoorden zij de 2-1.
Door deze tegengoal werden de meiden even op hun wat slordige spel gewezen en dat er beter moest worden gespeeld. Na een paar goede mogelijkheden die er best in hadden gemogen (gemoeten) was het Shanay die de 3-1 voor haar rekening nam. GRC`14 kwam zelden onder de druk uit van de meiden. Even later was het Julia die keihard op de paal schoot (maar goed dat het doel vast stond met pinnen anders was deze een meter naar achteren gegaan). Het spel van onze kant was toch wel wat slordig met slechte passes en acties die te ver werden doorgevoerd, waar eigenlijk heel simpele oplossingen voor het oprapen lagen, maar goed er blijven altijd puntjes van verbetering.
Na 13 minuten was het Annika die haar doelpunt meepikte en er 4-1 van maakte. Vanaf dat moment ging het snel met de score en was het Nurah (Johnnie) die er 5-1 en Shanay die er 6-1 van maakten. GRC`14 maakte er net voor rust 6-2 van, door slordig balverlies op het middenveld en slap ingrijpen van onze verdediging. RUST.
In de rust nog wat puntjes onder de aandacht gebracht waar we niet helemaal tevreden over waren en die in de 2de helft verbeterd moesten worden. De meiden hadden goed geluisterd, want vanaf de aftrap werd er lekker druk gezet op de bal en lekker gecombineerd. Dit leverde ons gelijk een kans op, maar de keepster van GRC`14 hield de toch wel harde schoten er goed uit, maar deze werden ook wel recht op haar geschoten, anders was de score al veel hoger geweest.
Na 4 minuten spelen was het Annika die na een mooie aanval de 7-2 scoorde. Gelijk na de aftrap veroverden we de bal en was het Nurah die weer scoorde 8-2. We kregen nog een paar mogelijkheden, maar in de afronding waren we soms te slordig. Aangezien iedereen wel een doelpunt wilde scoren, stonden we achterin met te weinig mensen en na een uitbraak van GRC`14 werd het 8-3. Maar gelijk na de aftrap kwamen we in scoringspositie en was het onze nieuweling Femke die er 9-3 van maakte tot grote verbazing van haarzelf. Drie minuten later was het Jesta die haar doelpunt meepikte (10-3) en er ook nog 11-3 van maakte. Shanay tekende voor onze laatste doelpunt (12-3). De meiden vonden het wel best, maar GRC`14 maakte er in de slotseconde nog 12-4 van.
Weer een mooie overwinning! Er werd door sommige meiden goed gewerkt en gestreden voor de bal. We zijn nog niet op ons niveau van vorig seizoen, maar door goed te trainen en te luisteren komt dat wel goed, daar ben ik van overtuigd. Volgende week spelen we nog een wedstrijd voor de beker uit tegen Woudrichem.
De volgende meiden speelden mee : Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben