NOAD’32 MO15-1

Nieuwkuijk MO15 – Noad`32 MO15: 1-1
HARD WERKEN WORDT BELOOND

Vandaag een wedstrijd tegen een ploeg die door ons wel werd gezien als een kampioens kandidaat dus een sterke tegenstander die in 3 wedstrijden al 20 x hadden gescoord dus we waren gewaarschuwd. Vanwege corona perikelen moesten we ons omkleden bij Noad`32 dus in het tenue op naar Nieuwkuijk. Na de toss te hebben gewonnen begonnen we aan de wedstrijd met de volgende meiden: Camilla, Yaquira, Julia, Esmee, Chanel, Nurah, Jesta, Roos, Sanne, Femke, Amber, Fenne, Fleur, en Angelica. De eerste paar minuten is het toch altijd even aftasten hoe de tegenstander speelt en wie bij wie gaat staan en voor we dat dan in de gaten hebben dan kun je wel eens de pech hebben dat de tegenstander er al 1 in heeft liggen gelukkig was dat niet het geval maar meestal duurt het bij ons altijd even voor dat we wakker zijn. Nieuwkuijk heeft een goed sterk team met een paar sterke meiden en technische meiden en dat was ons al wel duidelijk want we werden de eerste 10 minuten compleet overklast door hun maar gelukkig stond hun vizier niet goed en schoten ze de kansen behoorlijk hoog over. Gaandeweg de 1ste helft begonnen we beter in de wedstrijd te komen en konden wat meer van onze goal af voetballen wat meer rust gaf aan de verdediging die het vandaag zwaar hadden maar ondanks alles echt goed stonden te verdedigen Chanel en Fleur hielden hun buitenspeelsters goed in bedwang en gaven hun geen minuut rust want ze zaten er bovenop en op snelheid waren ze hun ook de baas. Doordat we meer van ons doel af speelden kregen we een goede mogelijkheid want door een goeie diepte pass van Julia glipte Jesta door de verdediging heen en kwam alleen op de keepster af maar ze kreeg de bal net niet onder controle helaas. Nieuwkuijk begon een beetje gefrustreerd te raken want die hadden gedacht dat ze wel ff van ons zouden winnen maar ja je moet de meiden van Noad`32 nooit onderschatten die blijven maar knokken tot de laatste minuut. Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft kregen we steeds meer grip en kregen we zelfs een corner en paar kleine kansjes dus onze meiden geloofden er steeds meer in dat we hier zeker niet van hoefden te verliezen dus zetten ze nog maar een paar keer flink aan maar helaas net niet iedere keer.
RUST. De 2de helft moesten we nog feller gaan spelen en meer druk naar voren zetten zodat we hun meer onder druk hielden en misschien wel af en toe van afstand konden schieten want hun keepster was in de hoekjes niet echt een uitblinker. Achterin hielden we goed stand maar af en toe een klein schoonheid foutje wat dan weer leidde tot een corner of een rommel doelpunt zoals in de 38 ste minuut. We kregen de bal gewoon maar niet weg en via een kluts verdween de bal in het doel 1-0. Koppen niet laten hangen , kom op meiden we kunnen dit, nu wij scoren dat was wat ik als leider gelijk hoorde en dat maakte me wel erg vrolijk en trots dat ze er nog steeds in geloofden. Met nog een half uur op de klok gingen de meiden er vol tegenaan en Nieuwkuijk hadden we vast staan op hun eigen helft en ze kwamen er gewoon niet meer uit. Door volop die strijd aangaan en met het hele team keihard werkend kwamen we korter bij hun doel en na een lange bal van Sanne op Jesta werd die net buiten de 16 meter onderuit gehaald dus een vrije trap voor ons in de 50ste minuut. Yaquira en Julia melden zich bij de bal en het was na kort overleg nu de beurt aan Julia. Julia schoot hem hard en laag over de grond en bal gleed mooi langs alles en iedereen zo in de linker onderhoek 1-1 en dat was echt loon naar werken. Dik verdient. Nieuwkuijk was van slag en begonnen te mauwen en te zeuren op elkaar maar onze meiden bleven doorgaan met druk zetten en de beuk erin te gooien wat de tegenstander niet leuk vond maar soms is dat wel eens nodig.
Het laatste kwartier was het beste er wel af bij beide teams en werden er aan beide kanten wat foutjes gemaakt maar van beide kanten was de scherpte er vanaf dus zodoende eindigde deze wedstrijd in 1-1. Meiden super hard gewerkt met z`n alle als team. Een dik verdient punt en een mooi resultaat wees trots op jezelf en blijf zo doorgaan met z`n alle.

Lars en Ferdi

s.v. NOAD`32 MO15-1 – NEO`25 MO15-1: 3-0 (Ruststand 1-0)
03-10-2020 OPNIEUW MOOIE OVERWINNING MEIDEN ONDER 15

Wie speelden ermee? Camilla, Yaquira, Julia, Fleur, Fenne, Roos, Amber, Angelica, Jesta, Femke, Sanne, Esmee, Chanel en Nurah. Sara en Noemi zijn geblesseerd en zaten voor de gezelligheid ook lekker in de Dug-out. Fleur v Marsbergen kwam na haar wedstrijd bij de JO11 ons in de rust versterken, bedankt hoor.
Voetballen in Corona-tijd. Tja dat is ff wennen. Door de nieuwe maatregelen van de regering nu even geen publiek langs de lijn. En dat is zeker voor onze vaste supporters toch aardig moeilijk. Plekjes rondom het complex worden gezocht om nog een glimp op te vangen van de wedstrijd. Toch eigenlijk te bizar voor woorden dat het zo nu gaat. Aan de andere kant is het fijn dat we nog kunnen sporten. Dus gewoon doen zoals het nu moet. Iedereen eventjes in de pas en zien we over enkele weken wel weer wat het dan brengt. Maar vandaag dus tegen Neo`25 Mo15. Tja wat moet je van zo`n wedstrijd nu zeggen en schrijven. Vanaf het begin was er maar 1 team dat recht had op de 3 punten, voortdurend spelen we op de helft van Neo en krijgen behoorlijk wat mogelijkheden om kansen te creëren. En kansen kwamen er, maar helaas. Ook vele hoekschoppen kregen we mee. Helaas is net de laatste pass steeds onnauwkeurig anders had de ruststand er heel anders uitgezien dan de 1-0 van Sanne (die in de 12e minuut op de juiste plaats stond om doeltreffend uit te halen) Rust 1-0. 2e helft hetzelfde laken en pak. Steeds wij met de dreiging en spelend op de helft van Neo al moet wel gezegd worden dat Neo regelmatig met een counter er snel uit kwam, en ook dichtbij Camilla in de buurt kwamen. Het kon dan ook echt niet uitblijven dat we zouden scoren. Alleen op doel afgaande Jesta schiet diagonaal hard de 2-0 in de touwen, dit gebeurde in de 44e min. 10 min later staat de 3-0 in volle licht te branden op het inmiddels weer werkende scorebord. Na een voorzet van links op de achterlijn wordt door Roos bij de 2e paal aangeraakt en belandt zo het doel in. We blijven doorgaan om proberen de score uit te breiden maar dat gebeurt helaas niet zodat de krachtverhouding op het veld deze keer niet op de uitslag terugzien. Onze gast speelster Fleur mag het laatste 15 minuten meespelen en die laat toch even zien dat ze veel geleerd hebt bij de jongens. Totaal niet bang en met veel wilskracht maakte je de meiden (toch al snel 2 a 3 jaar ouder) van de tegenstander knap moeilijk, goed gedaan hoor, en dat geldt natuurlijk ook voor onze meiden ondanks dat het vandaag net niet loopt zoals we kunnen winnen we mooi deze wedstrijd weer. Goed gedaan allemaal.

Groeten Ferdi en Gerben.

Noad`32 MO15 – GDC MO15: 9-0
Klinkende overwinning van begin competitie

Het was eindelijk zover de start van de competitie en we moesten tegen GDC spelen die we 2 weken eerder al in de beker met een 6-1 nederlaag terug naar Eethen hadden gestuurd. De volgende meiden waren aanwezig: Camilla, Yaquira, Julia, Esmee, Chanel, Nurah, Jesta, Roos, Sara, Sanne, Femke, Amber, Fenne en Fleur.

Er was 1 woord wat duidelijk onze opdracht was en dat was “onderschatting” dit moesten we zeker niet doen want ja dan kun je wel eens tegen een nederlaag aanlopen. dus vanaf de aftrap er vol tegenaan. Na het fluitsignaal de bal ff lekker rond laten gaan en van achteruit langzaamaan naar voren proberen te combineren wat ons eigenlijk met de week steeds beter afgaat. Het is natuurlijk nogal makkelijk om een lange bal te geven en dan te hopen op de snelle Jesta en Esmee maar ja die zijn ook een keer moe dus korte combinaties. Na 6 minuten was het door een mooi opgezette aanval dat Jesta op links ervan door ging en de bal strak voorgaf en daar stond Esmee goed opgesteld en de bal tegen de binnenkant van haar voet liet komen en zo de bal binnen tikte 1-0. Het was vandaag al snel duidelijk dat GDC gewoon geen tegenstand tegen ons kon bieden want nog geen 3 minuten later was het een identieke aanval van de 1-0 en weer was het Jesta die voorgaf en Esmee er weer stond 2-0. We speelden continue op de helft van GDC want ons samenspel was gewoon goed vandaag en de bal lieten we lekker rond gaan. De verdediging had na 17 minuten nog steeds niet door dat Jesta erg snel was want weer was ze haar verdedigster te snel af en wilde de bal voorgeven op Esmee maar haar voorzet werd geblokt dus besloot Jesta zelf uit te halen en wel met haar rechterbeen en zo verdween de bal keurig in de verre bovenhoek 3-0. Amper van het tegen doelpunt bekomen besloot de goed mee opgekomen Julia uit te halen van 20 meter en schoot hem onhoudbaar in het doel 4-0. GDC had na 20 minuten al zoiets van fluit maar af want met wat voor nederlaag gaan we nu weg van het korenzand ?!

De meiden wilden nog meer scoren maar vaak door de gretigheid worden ze dan wat slordiger dus zodoende werden sommige kansen gemist die er eigenlijk wel in hadden gemoeten. GDC was nog helemaal niet gevaarlijk geweest op onze helft want ze waren totaal niet opgewassen tegen het geweld van deze Noad`32 meiden ze bleven maar doorgaan en in de 26 ste minuut was het weer Esmee die via een scrimmage de 5-0 binnen schoot. RUST. Een paar kleine aanwijzingen en we konden de 2de helft er weer tegenaan. We wilden met z`n alle zo graag de dubbele cijfers halen en amper 2 minuten te hebben gespeeld was het weer Esmee die vandaag haar vizier goed had staan en zodoende de 6-0 binnen schoot. GDC kon geen fatsoenlijke aanval opzetten of deze werd onschadelijk gemaakt door het sterke middenveld en anders hadden we nog onze meiden in de verdediging die geen steekje lieten vallen vandaag. Onze meiden namen even wat gas terug maar de kansen bleven we wel creëren maar de afronding was niet altijd perfect of we waren net te laat. Sommige meiden van GDC werden zo dolgetikt dat ze maar al te graag wilden wisselen en zodoende schakelden we 1 van hun belangrijkste speelster uit wat voor ons dan weer een voordeel was want nu konden we de laatste10 minuten nog ff alles geven en werd het ons niet al te moeilijk meer gemaakt en was het weer Jesta die op links er van door ging en de bal in de verre hoek schoot 7-0.

We wilden zo graag de 10-0 halen dus continue druk zetten en blijven combineren en na een corner belande de bal achter de keepster door een eigen doelpunt 8-0 met nog 5 minuten te spelen zou het ze lukken maar bij veel meiden was de energie op maar nog 1x kwam Julia goed mee naar voren en schoot de bal van 25 meter keurig over de keepster 9-0.

Hierna floot de scheidsrechter af en stapten we met een klinkende overwinning van het veld. Meiden keurig gedaan wat jullie vandaag hebben laten zien ga zo door …..maar doordat jullie zo veel kracht en energie moeten leveren kan het soms ff zijn tol eisen dus daarom is het zo belangrijk dat je voor een wedstrijd een goede voeding naar binnen krijgt dus let daar voortaan op meiden want jullie leveren een behoorlijke kracht inspanning en daar hoort een juiste en goede voeding zeker bij.

Ferdi

GRC`14 MO15 – NOAD`32 MO15: 1-0
Helaas geen loon naar werken

Vandaag de laatste beker wedstrijd tegen GRC`14 ook weer geen onbekende van ons en ieder jaar komen we ze wel eens tegen en iedere keer spelen we bij hun!!!! Alsof ze het aanvragen bij de knvb want ja GRC`14 uit is altijd lastig en zeker vanwege het type volk, maar goed je moet het op het veld laten zien en dat moest vandaag dan gebeuren met de volgende meiden : Camilla, Yaquira, Julia, Fenne, Amber, Fleur, Esmee, Chanel, Nurah, Jesta, Roos, Sara, Sanne, Femke en Angelica. Noemi die is even een paar weken uit de running vanwege een knieblessure dus bij deze beterschap.

We speelden op het hoofdveld wat een kunstgras veld is dus de bal rolt wat sneller en je krijgt bij de bal niet echt lekker je voet eronder maar dat is mijn optiek. Sommige meiden speelden weer tegen een paar vriendinnen dus beetje extra spanning. We begonnen goed gemotiveerd aan de wedstrijd en lieten de bal lekker rond gaan, natuurlijk moest er hard worden gewerkt maar dat is niet erg want in de vooreiding hadden we ons niet echt in hoeven spannen dus was dit wel een mooie test van hoe dat we er nu echt voor stonden. We waren veel aan de bal en wel wat gevaarlijker dan GRC`14 dus kregen wij wat kleine kansjes maar steeds net de bal iets te ver van onze voet laten springen of de actie net iets te ver door te voeren wat dan een achterbal of makkelijk balbezit opleverden voor GRC`14. Het was dus echt aan ons dat we niet op voorsprong stonden want dit zou wel meer dan terecht zijn geweest want wij waren wel wat beter dan GRC`14 maar goed je wint pas als je er 1 meer maakt dan de tegenstander en daar ontbrak het vandaag bij ons aan de eindpass of de afwerking GRC`14 was qua team iets completer dan ons maar goed we streden voor iedere meter. Af en toe had de scheidsrechter een discutabele beslissing maar daar mocht je dan niets van zeggen want ja je hebt dan volgens de scheidsrechter dan gelijk een “lang bakkes” hmmmm we spelen bij GRC`14 iets met Rijzikse, maar goed daar gaan we het maar niet over hebben. Het was 5 minuten voor tijd dat Jesta op de keepster afging en van achter in haar rug werd gelopen met 2 handen maar de scheidsrechter deed dit af als een schouderduw maar goed daar mocht je dan weer niets van zeggen. RUST.

De meiden waren wel ff aan wat rust toe want er werd echt goed gewerkt en hadden nauwelijks kansen weggegeven aan GRC`14 dus wij als trainers waren tevreden over de werklust alleen nog niet over de tussenstand de afwerking moest zeker beter. 2 helft proberen om zo snel mogelijk die 0-1 te maken want ja je zult altijd zien dat je de gehele wedstrijd wel wat beter bent en dan de spreekwoordelijke deksel op je neus krijgt. Het spel golfde op en neer en GRC`14 werd wel wat gevaarlijker maar het was een echte counterploeg maar goed die zijn er ook natuurlijk en daar moeten wij dan goed mee omgaan. We kregen steeds wat meer en meer kansjes maar net de laatste eindpass of voorzet kwam dan net niet aan of waren te laat met het bewegen naar de bal. De meiden bleven maar strijd leveren en je zag dat ze ook moe werden maar goed met nog 10 minuten te spelen was daar dan toch die deksel 1-0. Dit duel had of een gelijkspel of een overwinning voor ons moeten worden maar het mocht helaas niet zo zijn. In de laatste 5 minuten zetten we nog 1 keer aan om er nog een mooie aanval uit te slepen maar net de voorzet kwam niet goed aan en floot de scheidsrechter een paar minuten later af en was de uitslag wel een bittere nasmaak van een wedstrijd die voor ons iets meer had verdient. Helaas meiden keihard gewerkt en fysiek een behoorlijk strijd geleverd maar kop omhoog houden en deze week weer lekker trainen en dan zaterdag gaan we beginnen met de competitie en de eerste 3 punten proberen binnen te slepen.

Gerben en Ferdi

s.v. NOAD`32 MO15-1 – vv HEDEL MO15-1 4-1
OOK LAATSTE OEFENWEDSTRIJD WORDT WINNEND AFGESLOTEN.

Afgelopen dinsdagavond 08-09-2020 speelde onze meiden de laatste van 3 oefenwedstrijden op de dinsdagavonden. Met Jens Vos als scheidsrechter starten deze avond om 19:00 uur Camilla, Sara, Yaquira, Julia, Chanel, Angelica, Roos, Fenne, Nurah, Sanne, Femke, Esmee, Jesta en Noemi aan de wedstrijd, Amber en Fleur zijn geblesseerd. Hopende op een gelijkwaardige tegenstander gingen we ten strijde. In het begin van de 1e helft spelen we op de helft van Hedel zonder echte grote kansen te creëren. Gedeeltes van het middenveld maar zeker de 4 meiden achterin staan consequent te verdedigen en geven Hedel geen ruimte om te aanvallen. Compliment voor alle meiden. Stukken scherper aan de wedstrijd beginnen als een weekje ervoor. Vooral aan de linkerkant loopt het lekker Sanne en Jesta zijn vandaag niet tegen te houden en daar komt deze keer vaak het gevaar vandaan. Het is gewoon wachten op een goal van Noad. Die komt er ook na een minuut of 10… is Hedel nu zo slecht, nee hoor, ze werden even overrompeld door de felheid van Noad en naarmate de 1e helft verder loopt komen ze er toch echt wel paar x gevaarlijk eruit en dicht bij ons doel. Zodat onze keepster ook een paar keer goed handelend moet optreden. De counters worden telkens in de kiem gesmoord.

In de tweede helft gaat het wat meer gelijk op. Maar wel met de nadruk dat wij nog steeds het betere van het spel hebben. We zien van onze kant af en toe mooie aanvallen en zo lopen we naar een terechte 4-0 voorsprong toe. Als het al aardig begint te schemeren maakt Hedel vlak voor het einde met een fraaie treffer de eindstand op 4-1. Voor de statistieken waren Esmee 2x, Nurah 1x en Jesta 1x de meiden die scoorden Maar. Wie de doelpunten maakt is eigenlijk niet zo belangrijk, we winnen als team en verliezen als team. Elke speelster op welke positie dan ook is belangrijk en heeft dan ook een aandeel in de doelpunten maken en/of doelpunten tegenhouden. Goed gedaan meiden ga zo door.. En zo werd ook deze wedstrijd gewonnen, na Nivo sparta (2-0) vv Haaften (6-0) ging dus ook vv Hedel (4-1) met een nederlaag naar huis. Bij deze alle tegenstanders bedankt dat ze op een doordeweekse avond bij ons wilden komen voetballen.

Ook kantinebeheerster Joyce de Fijter (met hulp van Tonnie) ontzettend bedankt voor 3 extra avonden open, toch maar weer allemaal vrijwillig. Bedankt.

Ferdi en Gerben.

NOAD`32 MO15 – GDC MO15: 6-1
Meiden MO15 op de goede weg.

Vandaag een beker wedstrijd tegen GDC wat voor vele betekent om tegen vriendinnen of klasgenootjes te spelen dus dat brengt toch altijd een speciale spanning met zich mee. De volgende meiden waren er klaar voor: Camilla, Yaquira, Julia, Esmee, Chanel, Nurah, Jesta, Roos, Sara, Sanne, Femke, Noemi en Angelica. Amber, Fleur en Fenne waren afwezig.

Na de warming-up waren we lekker warm gedraaid en konden we beginnen aan de wedstrijd tegen GDC die wij toch hadden ingeschat als een sterk team met een sterke verdediging en middenveld. De eerste paar minuten is het toch altijd afwachten van hoe en wat de tegenstander staat en hoe ze spelen. Het is altijd in het begin wat rommelig en iedereen moet zijn plekje ff vinden dus meestal is het dan wat flipperkast voetbal maar toch kregen we wat meer de overhand en kwam er een kansje voor ons maar nog niet het gewenste resultaat. Na een kleine aanval van ons kregen we een corner in de 7de minuut en dan is het toch mooi daar waar je donderdags op traint dit dan zaterdags gelijk bij de 1ste corner wordt uitgevoerd en ook gelijk het gewenste resultaat op levert. Jesta nam de corner vanaf rechts en Yaquira bood zich aan en kaatste met Jesta die hem goed en hoog voorgaf en de bal bij Nurah voor haar voeten terecht kwam en die hem gelijk binnen schoot 1-0.

Na dit doelpunt werden wat meer zelfverzekerder en hadden we GDC onder druk staan. Zo heel af en toe kwam GDC er wel wat doorheen maar meestal kwamen niet verder dan de 16 meter lijn. Kleine kansjes kregen we wel maar het was op veel momenten net te slordig om de 2-0 te maken. 2 minuten voor de rust kregen we een vrije trap mee door een terugspeelbal die de keepster van GDC in haar handen pakte wat door de trainer/leider/aanhang onterecht niet echt werd gewaardeerd waar de nodige irritatie langs de lijn uit ontstond maar dit een juiste beslissing was van de goed fluitende Jersey. Een vrije trap op een meter of 20 van het doel waar Yaquira achter de bal ging staan en hem netjes op zij legde voor Julia die hem onhoudbaar (en dit keer niet gedragen door de wind Julia) achter de keepster schoot 2-0. Gezien het overwicht was dit meer dan terecht. RUST. In de rust nog wat aanwijzingen en de meiden waren weer gereed voor een 2de helft die ons meestal wel beter afgaat. Vanaf de aftrap hadden we GDC weer onder druk en kregen we weer wat kansjes. Sanne was weer een ware plaag voor de hele rechterkant van GDC want ze was overal te vinden en samen met Jesta speelden ze de rechterkant behoorlijk zoek met hun samenspel en anders was het Chanel nog die menige aanval van GDC goed onschadelijk maakte en zodoende was het in de 47ste minuut Sanne die Jesta met een mooie steekpass de diepte in stuurde en hem in de verre rechterhoek binnenschoot 3-0.

GDC stond op het veld met een paar hele kleintjes die in de 1ste helft nog best aardig spel vertoonden maar er in de 2de helft op een groot veld bijna niet meer aan te pas kwamen dus hadden wij een overwicht en 5 minuten later was het weer Jesta die zich knap door de verdediging slalomde en er 4-0 van maakte. Van achteruit werd er goed mee opgekomen door Julia en Yaquira wat voor meer stootkracht opleverde op het middenveld en het was Julia die 3 minuten later de bal maar weer eens vanaf 20 meter tegen de touwen jaagde 5-0.We wilden meer dus werd er meer naar voren gevoetbald en door een misser en teveel meiden voor de bal kwam GDC er doorheen en via de voet van de goed uikomende Camilla die haar doel klein maakte werd het 5-1 dus werd iedereen er weer even op gewezen om eerst goed hun taak uit te voeren en de posities te behouden en niet met z`n alle maar naar voren te gaan. De laatste 10 minuten waren aangebroken en zo af en toe kwamen we er nog gevaarlijk uit maar soms waren we net te laat of kregen we onze voet er niet goed tegenaan. GDC kon totaal geen vuist meer maken en waren onze meiden die in de laatste minuut nog eenmaal een aanval opzetten en het was Jesta die de bal laag voorschoot en daar was Noemi die haar 1ste doelpunt voor Noad`32 maakte door de bal vanaf 16 meter in de kruising te krullen 6-1.

Na dit doelpunt floot de scheidsrechtster af en konden met z`n alle trots van het veld afstappen. Meiden zo zie je maar dat we steeds beter in ons ritme komen en dat zeker vandaag het samenspel mooi was om te zien. Trots op jullie allemaal meiden.

Gerben en Ferdi

Jersey bedankt voor het fluiten je deed het super goed. Dank je wel namens het gehele team.

sv NOAD`32 MO15-1 – vv Haaften MO15-1: 6 – 0 ( 3 – 0 )
MAKKELIJKE OVERWINNING IN VRIENDSCHAPPELIJK WEDSTRIJD

Dinsdagavond ( 1 Sept) stond er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma voor onze meiden. vv Haaften MO 15-1 was zo vriendelijk om s`avonds richting T `Korenzand te rijden om een wedstrijd te spelen. Camilla. Sara, Julia. Yaquira, Chanel, Sanne, Nurah, Femke, Esmee, Roos, Jesta, Noemi, Fenne en Angelica stonden om 19:00 aan de aftrap. Dat het een oefenwedstrijd was al snel te zien. De scherpte ontbrak vanavond. Zeker de eerste helft. Van onze kant leek het wel zomeravondvoetbal, we waren niet echt vooruit te branden. Desondanks zagen we van onze kant redelijk wat mooie aanvallen. Wat uiteindelijk tot een 3-0 voorsprong leidde in de rust. De 2e helft ging stukken beter en creëerden we kans op kans, mooi combinaties leidde tot vele kansen… de bal wilde er maar niet in of we treuzelden veels te lang, helaas scoorden we nog maar 3 goals (hadden er veel meer moeten zijn.) Zodat we deze wedstrijd met 6-0 winnen. Wie scoorden er? Jesta 4x, Esmee 1x, Nurah 1x. We gingen vanavond een beetje met het niveau van de tegenstander mee, waardoor we niet onze beste wedstrijd vandaag speelden. Alhoewel we achterin sterk speelden en geen kansen hebben weggegeven. Al met al hebben we te weinig gescoord gezien de vele kansen. Maar wel weer een wedstrijdje in de benen, en zodoende ritme. Meiden gefeliciteerd met de overwinning. Jetze, bedankt voor het vlaggen.

Groeten Ferdi en Gerben.

BZC`14 MO15 – NOAD`32 MO15 1-3
MATIG SPEL MAAR TOCH VOLLE WINST

Vandaag de bekerwedstrijd tegen het stugge BZC`14 geen onbekende van ons. Na enige transfers die hebben plaats gevonden in de corona tijd stonden we met de volgende meiden op het veld: Camilla, Yaquira, Julia, Fenne, Esmee, Chanel, Nurah, Jesta, Roos, Sara, Sanne, Femke, Noemi en Angelica. Amber en Fleur waren geblesseerd. Sommige hadden nog wat lichte spierpijn klachten maar na maanden van geen wedstrijd te hebben gespeeld is het toch altijd wennen want een training is toch minder intensief dan een wedstrijd en aangezien we ook pas 3x hebben getraind zijn alle spieren nog niet op volle sterkte. De opdracht van vandaag was elkaar benutten op je sterkste kanten en veel combineren en niet te veel lopen kappen en draaien. Het duel begon van onze kant rustig en gecontroleerd we hadden wind mee dus van een wat grotere afstand schieten kon er af en toe best eens worden geprobeerd. Het lukte ons maar niet om de combinatie vloeiend te laten verlopen, ballen werden soms onnodig over de zijlijn gelopen of in paniek erover heen geschoten wat echt totaal onnodig is. We hadden BZC`14 dan wel continue onder druk staan want echt gevaarlijk werden ze niet voor ons doel maar bij ons lukte het iedere keer net niet om die eind pass of dat eind schot af te leveren. Bij BZC`14 stonden er in de verdediging best een paar meiden die er flink de beuk in gooiden en daar hadden we het voorin niet altijd gemakkelijk mee. Gaandeweg de 1ste helft hadden we wat kleine kansje gekregen en een enkele corner maar die hadden nog niet het gewenste resultaat op geleverd maar net 1 minuut voor rust was het Jesta die door Sanne de diepte werd ingestuurd en hem keurig in de verre hoek binnen schoot 0-1. RUST. In de 2de helft toch een kleine tegenwind dus proberen om de hoge ballen eruit te houden en meer het combinatie spel op te zoeken en met z`n alle ondanks alle pijntjes er nog 35 minuten tegenaan te gaan. Vanaf de aftrap begonnen we gelijk op zoek om die voorsprong verder uit te bouwen. Van achteruit schoven af en toe Julia of Yaquira mee naar voren om het middenveld meer te ondersteunen en na 4 minuten resulteerde dit in een prachtige 0-2 van Julia die de bal gedragen door de wind van een meter of 20 in de linker bovenhoek schoot. Na dit doelpunt begon er bij ons een beetje de scherpte er vanaf te gaan en zodoende kwam BZC`14 er een paar keer gevaarlijk uit en we kregen ook een paar corners te verwerken waar we wat onzorgvuldig mee om sprongen. Voorin kwamen we er op snelheid een paar keer goed langs maar dan kregen we hem net niet lekker voor het doel of we waren net te laat. Het was dan toch BZC`14 die in de 55ste minuut de aansluittreffer maakten door gerommel achter in onze verdediging die de bal niet lekker weg kregen. BZC`14 kreeg door dit doelpunt steeds meer hoop en waren wij even van de kaart door dit onnodige tegen doelpunt maar doordat BZC`14 meer en meer op zoek ging naar de 2-2 kregen wij meer ruimte en het was Fenne die door een steekbal van Nurah alleen op de keepster af mocht gaan en de bal keurig in de verre hoek schoot 1-3. In de laatste minuten golfde het spel wat op en neer en kregen beide partijen na genoeg geen kansen meer en zodoende was de 1ste overwinning in de beker een feit. Gefeliciteerd meiden!!

Gerben en Ferdi

s.v. NOAD`32 MO15-1 – OJC ROSMALEN MO15-3: 4-0 (Ruststand 2-0)
DRIEPUNTER IN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD VOOR NOAD`32 MEIDEN

Iedereen was er, dus stonden Cammila, Yaquira, Julia, Sara, Chanel, Fleur, Fenne, Annika, Femke, Nurah, Sanne, Amber, Jesta, Helya, Esmee, Roos en Sterre om 10:00 aan de aftrap.
De Grote vraag is dan ook hoe de meiden uit de winterslaap zijn gekomen. Na wat oefenwedstrijdjes ( Lees niet compleet) en trainingen die uitvallen ivm met het weer, was het maar de vraag hoe we er nu echt ervoor staan. En in een nieuwe indeling waarbij we richting den Bosch en Oss gaan, we zijn benieuwd. Vandaag dus OJC thuis, We spelen vanaf het begin op de helft van OJC en eigenlijk helemaal niet zo goed, het is rommelig, slap en zonder overtuiging en toch weten we wat kansen te creëren. In de 15e minuut komen we op voorsprong. Een mooie actie vooraf, maar zeker de steekpass die daar opvolgt van Annika, zet Jesta vrij voor doel. Een niet te missen kans en het is 1-0. We blijven de gehele eerste helft wat aanmodderen omdat we niet het beste van ons laten zien. Toch komen we 2 minuten voor rust op 2-0 en het is echt een kopie van de 1-0, met dezelfde personen. En zo zie je maar dat voetbal een teamsport is. We doen het met z’n allen, de 1 is de aangever, de ander de afmaker. Tja wat is soms het belangrijkst? Rust 2-0. In de rust de meiden even geprobeerd om er wat scherpte in te brengen, hopen dat het werkt. In de 2e helft zien we een iets ander spelbeeld. Een OJC dat meer op ons helft speelt en dus wat vaker voor ons doel verschijnt, waardoor wij mee ruimte krijgen voorin. Mooie aanvallen ontstaan er hierdoor, helaas staan we te veel buitenspel. Maar in de 48e minuut komt de bal plots voor de voeten van Sterre. Van net buiten de zestien zien we haar schot langzaam via de paal binnen vallen 3-0. Kansen komen er nu voor beide teams maar voor beide is het net niet vandaag. Alleen Annika weet in de laatste minuut nog het net te laten bollen en de 4-0 te maken. En zo fluit de scheidsrechter voor het einde en winnen we zonder sterk te spelen toch nog met 4-0. Vandaag was het niet best wat we hebben laten zien, deze week maar even een beetje op scherpte te trainen wat dat ontbrak vandaag nogal weleens. Meiden aankomende weken geen competitievoetbal, misschien dat nog de afgelaste wedstrijd van vorige week wordt ingelast. Wessel van den Boom bedankt voor het fluiten

Groeten Ferdi en Gerben.

Noad`32 MO15 – Woudrichem MO15: 3-1

Vandaag weer een oefenwedstrijd tegen een oude bekende maar t gaat erom om lekker conditie op te bouwen en weer ervaring op te doen zodat we klaar zijn voor de 2de competitie helft. Doordat er wat zieken en geblesseerden waren hadden we een redelijk uitgedunde selectie en verschenen de volgende meiden op deze frisse ochtend in het veld Camilla Vos, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Esmee Duizer, Chanel de Kock, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Jesta Vos, Roos Timmermans, Sanne Bok en Helya Goodarzi. Sterre vd Bogaard zou in de 2de helft nog bij ons aansluiten dus begonnen we de wedstrijd met 12 meiden en dat is ook wel eens lekker om niet teveel wissels te hebben zodat sommige meiden hun conditie flink op de proef konden stellen. Vorige week stonden we na 9 minuten al met 0-2 achter omdat we het eerste kwartier nog niet wakker waren dus dat moest vandaag zeker anders. Het eerste kwartier de bal het werk laten doen en je positie behouden en niet gelijk met z`n alle na voren willen gaan maar eerst zorgen dat we in bal bezit blijven. De opdracht was aangekomen want er werd lekker gecombineerd en er werd weinig tot niets weggegeven en er kwamen wat kleine mogelijkheden maar nog niet echt met het verwachte resultaat. Jesta en Esmee waren een ware plaag voor hun verdediging met hun snelheid en acties en Helya werkte weer hard om de verdediging het ontzettend moeilijk en moe te maken en dat werkte want het was Sanne die in de 12de minuut met een mooie steekpass Jesta op links de diepte in stuurde en die werd met een grove sliding onderuit gehaald binnen de 16 meter dus een penalty. Yaquira was hiervoor aangewezen en mocht van 11 meter aanleggen om de score te openen en ramde de bal keihard links tegen de touwen 1-0. Na dit doelpunt gingen we op jacht na meer want we waren gewoon beter en nog geen 5 minuten later was het Annika die Esmee de diepte instuurde en haar tegenstander uitspeelde en de uitkomende keepster verschalkte met een mooi schot over de keepster heen 2-0. Camilla had nog maar weinig te doen doordat de verdediging goed hun taken uitvoerden en de aansluiting met het middenveld behielden zodat de ruimte tussen de linies niet al te groot werden want dan moeten de middenvelders heel veel meters over bruggen en in de 1ste helft is dat dan nog op te brengen maar in de 2de helft ga je dan vaak zien dat de conditie op begint te raken. Woudrichem kreeg wel een grote kans door slap ingrijpen van ons maar gelukkig ging deze op de paal. Wat we ook vergaten in de 1ste helft dat was het coachen na elkaar en elkaars naam roepen als je een bal inspeelt dat maakt het spelletje zo makkelijker voor je eigen en je team dus dat was een aanwijzing die we in de rust zouden doorvoeren maar er waren nog 10 minuten te spelen toen Jesta er weer eens op links van door ging en haar tegenstander omspeelde en de bal in de rechter onderhoek achter de keepster plaatste 3-0 en dat was gewoon terecht. Rust.
In de rust de eerder genoemde opmerkingen voor gelegd dus dat was het enige wat in de 2de helft beter kon. Sterre was er inmiddels ook bijgekomen zodat we een extra wissel hadden en wat meer konden rouleren. Het was in de 2de helft wel wat rommeliger maar de combinaties die we deden werden wel beter uitgevoerd en er werd ook beter gecoacht naar elkaar maar langzamerhand zie je in de 2de helft dat de vermoeidheid wat toe begint te slaan en ook sommige meiden komen dan op een andere positie te staan wat een beetje onwennig is dan maar goed als er maar inzet is. De minuten verstreken langzaam voorbij en echte kansen konden we niet meer gecreëerd krijgen. Woudrichem kreeg wel wat meer grip maar echte grote kansen voor hun bleven uit. Het spel bleef een beetje op het middenveld zich af spelen doordat bij beide teams het beste er wel vanaf was. Woudrichem kreeg 3 minuten voor tijd nog een corner die in de 5 meter plofte en door hun achter Camilla werd geschoten door onoplettendheid van onze meiden 3-1. Hier moeten we toch meer op onze hoede bij zijn want dit gebeurt nog te vaak maar daarom is dit ook een oefenwedstrijd. In de allerlaatste minuut snelde Jesta er nog een keer op links vandoor en Sterre was mee na voren gelopen en stond ook mooi vrij maar helaas schoot Jesta de bal achter Sterre waardoor de verdediging van Woudrichem de bal makkelijk weg kon schieten en na deze actie werd er dan ook afgefloten en stapten we van het veld met een mooie overwinning. Op na de start van de competitie waarin we er volle bak tegenaan zullen moeten gaan.

Gerben en Ferdi

Noad`32 MO15 – Sleeuwijk MO15: 2-4

Vandaag een oefenwedstrijd tegen Sleeuwijk en dat is een oude bekende van ons we zijn ze tegen gekomen in de competitie en een paar meiden zitten in Sleeuwijk op school wat dan toch wel wat spanning met zich mee brengt. We hadden wat zieke en geblesseerden dus daarom werd er besloten om Sterre vd Bogaard erbij te vragen zodat we toch nog 3 wissels hadden want de conditie van sommige is nog niet zoals het moet zijn. Sleeuwijk was wel met een gehele fitte selectie na de Korenzand gekomen dus we konden er flink tegenaan want we hadden ook nog wat recht te zetten. Het begin was van ons gewoon te slap met als resultaat dat we na 2 minuten al tegen een achterstand aan keken 0-1 we hadden nu ook een nieuwe gelegenheid keepster namelijk Femke door afwezigheid van Camilla dus voor haar was het ook behoorlijk wennen maar ondanks dat heeft ze het goed gedaan voor iemand die nagenoeg nog nooit in een doel heeft gestaan. De 0-2 liet niet lang op zich wachten want na 9 minuten spelen lag de bal al in het doel maar dit was toch echt te wijten aan het twijfelachtig ingrijpen van enkele verdedigsters. Na dit doelpunt werden weer een beetje wakker maar ja dat is dan eigenlijk wel wat te laat want je staat dan al met 0-2 achter en zie dat maar even recht te trekken tegen een wat ouder Sleeuwijk maar gaandeweg de wedstrijd kregen we wat meer grip het gewenste resultaat bleef echter nog wat achterwegen en helaas viel ook nog de 0-3 na 24 minuten spelen dus nu werd het helemaal een onmogelijke opgaaf om terug in de wedstrijd te komen ……… of toch niet ??? amper nog geen 5 minuten in het veld was het Sterre die haar debuut opleukte met een mooi geplaatst schot in de verre hoek na een prachtige steekpass van Annika 1-3. Het geloof kwam wat terug en nog geen 4 minuten later werd Jesta de diepte ingestuurd door weer een goeie dieptebal van Annika en kapte ze de verdedigster goed uit en schoof hem in de rechter onderhoek 2-3 helaas werd er na dit doelpunt gelijk afgefloten voor rust want de meiden zaten net wat beter in de wedstrijd. RUST.
Even wat aanpassingen en veranderingen doorgevoerd in de rust zodat we in de 2de helft nog de gelijkmaker probeerden te maken of nog meer.
De 2de helft werd er wel inzet getoond maar gaandeweg de wedstrijd vloeide de conditie langzaam weg voor vele meiden dus dat is zeker een punt waar we de komende tijd hard aan zullen moeten gaan werken. Sleeuwijk scoorde nog wel 2-4 maar we waren niet meer bij krachten om nog een kans eruit te persen dus helaas bleef het bij de 2-4. Helaas meiden maar we hebben weer wat conditie opgedaan en ritme. Er is nog genoeg werk te verrichten en daar gaan we de komende weken ook hard mee aan het werk dus is het aan jullie om zoveel mogelijk te komen trainen en als je er dan bent om dan ook de volledige inzet te geven om er met elkaar een mooi seizoenshelft van te maken. Bij deze Sterre bedankt namens het gehele team dat je mee hebt willen spelen.

Gerben en Ferdi

Theole MO15 – Noad`32 MO15: 2-0
Meiden strijden voor wat ze waard zijn.

Vandaag de wedstrijd tegen koploper Theole en op voorhand was ons een traktatie beloofd door onze ballenjongen/vlagger/mental coach/handtekeningen verzamelaar maar vooral altijd onze positieve super supporter Shah Sheikkariem omdat deze dag Nurah jarig was en ook voor een kleine mentale steun naar de meiden voor hun tot nu toe eigenlijk best wel goed seizoen.
Theole was de koploper dus stond ons een lastige zware opdracht te wachten aangezien we tegen de nummers 2 en 3 best wel het onderspit dolven en vooral op fysiek gebied. Met een kleine witte aanslag door een licht nachtvorstje op het kunstgras veld konden we beginnen aan deze wedstrijd. De opdracht was dan om vroeg druk te zetten en met z`n alle er vol voor te gaan en alles te geven en ook zeker niet onbelangrijk om hun zo lang mogelijk van het scoren af te houden en mocht er voor ons een kans komen om die dan ook te benutten. De meiden knokten voor wat ze waard waren en dan resulteerde toch eigenlijk wel dat we niet echt in de problemen kwamen want we stonden met z`n alle goed opgesteld maar kansen kregen we zelf nog niet want het spel speelde voornamelijk op het middenveld af en we hielden Theole goed ver van onze goal vandaan zodat ze eigenlijk niet echt gevaarlijk konden worden van dichtbij maar eigenlijk veel van afstand schoten en die waren of voor Camilla of ze gingen over of naast.
De corners van Theole die waren ook best gevaarlijk want die ballen kwamen hoog en hard voor onze goal maar de verdediging wist daar wel raad mee dus zo doende verstreek de tijd en we stonden nog steeds op 0-0 en daar hadden ze bij Theole niet echt rekening mee gehouden want er kwam zo af en toe wat kleine irritatie bij de meiden van Theole. Kregen wij dan echt geen kans of kwamen we dan totaal niet bij het doel van Theole ?? zeker wel want na een minuut of 20 counterde wij eruit en werd Jesta weggestuurd op links en wilde ze de bal over de keepster heen schieten die ver uit haar doel kwam maar de keepster hield hem tegen maar liet hem uit haar handen glippen maar kon hem net voor de lijn tegen houden dus Theole was hier wel even van geschrokken. Het laatste kwartier van de 1ste helft hielden de meiden goed stand en konden we met een mooie 0-0 gaan rusten. RUST. In de rust de meiden nog flink opgepept en verteld dat ze op deze manier verder moesten gaan dus begonnen we aan de 2de helft. Vanaf de aftrap was het wel duidelijk dat Theole zo snel mogelijk op voorsprong wilden komen want ze begonnen gelijk met flink druk te zetten op onze verdediging waarin de meiden op het middenveld mee hielpen met verdedigen om zo met z`n alle ervoor te zorgen dat Theole maar niet scoorden.
Doordat Theole druk bezig was met aanvallen kregen wij weer een goeie mogelijkheid uit een counter en kon Shanay alleen op de keepster af maar oog in oog faalde ze door de bal recht in de handen van de keepster te schieten dus weer was Theole gewaarschuwd en begon de irritatie niet alleen bij de meiden maar nu ook bij de leiding van hun.
Met nog 20 minuten te spelen begon Theole aan een alles of niets offensief en trokken alles uit de kast om toch te scoren en dan vooral met duw en trek werk wat in onze ogen best vaker bestraft had mogen worden maar helaas 15 minuten voor tijd scoorden Theole dan toch voor hun de bevrijdende 1-0. Een kleine tegenvaller zo 15 minuten voor tijd maar toch hielden de meiden de koppen omhoog en we kregen zelfs nog een hele grote kans 10 minuten voor tijd om de 1-1 te maken want na een klutsbal kwam de bal voor de voeten van Shanay terecht die er vandoor ging en voorde 2de keer oog in oog met de keepster kwam te staan maar helaas weer de bal recht in de handen van deze keepster schoot, tja het zijn dan wel een paar kleine kansjes die we krijgen maar als we die dan niet maken is dat wel zonde want ik denk dat als we dit soort doelpunten maken dat we dan zelfs misschien wel met een gelijkspel van het veld hadden gestapt maar zoals je altijd ziet dat wij net een kans missen dat de bal aan de andere kant er wel in valt maar in onze ogen was hier toch echt een vermeende handsbal aan vooraf gegaan maar goed een scheidsrechter beslist in dat ogenblik en je kan daar als bezoekend team dan weinig aan doen en zodoende werd het dan 5 minuten voor tijd 2-0 en de laatste 5 minuten was het aan ons om de schade beperkt te houden en kreeg Theole nog een kansje die via buitenkant paal naast ging en was het hierna gedaan en klonk er een grote zucht over het sportpark want wat hadden onze meiden het Theole ontzettend moeilijk gemaakt. Na ons hebben omgekleed konden we lekker met z`n alle na restaurant de “gouden bogen” en mogen we echt trots zijn op onze inzet en vechtlust van vandaag.
Namens alle meiden fam. Sheikkariem heel erg bedankt voor de traktatie en het mooie cadeau. DANK JULLIE WEL. Deze week geconcentreerd en scherp trainen en op na zaterdag.

Gerben en Ferdi

sv NOAD`32 MO15-1 – vv STEDOCO MO15-1:  1-1 (Ruststand 1-0)
ZUUR GELIJKSPEL NOAD MEIDEN NA GOEDE 1E HELFT, NOAD KRIJGT TE WEINIG

Vandaag spelen we weer een keertje thuis. Nu was Stedoco mo15 uit Hoornaar de tegenstander. Qua uitslagen in de competitie een gelijkwaardige tegenstander. Dus wie weet kansen op een driepunter. Met vandaag 14 meiden gaan we de strijd aan. Wie deden ermee? Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Sanna Bok, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Helya Goodarzi, Jesta Vos, Roos Timmermans, Shanay Vos, Amber Nieuwkoop en Esmee Duizer. Afgemeld Femke, Fenne en Fleur.
Om iets over 10:00 starten we op het hoofdveld aan de wedstrijd. We beginnen wat rommelig ook omdat de tegenstander een systeem speelt waar we even geen raad mee weten. We blijven ons spel spelen en dat betekent dat we gewoon achterin 1 op 1 spelen is. Met Sara aIs rechtsback vaak de vrije `man`. En als dat is opgelost gaan we ertegenaan. We zien een NOAD-team dat strijdt geeft en met veel inzet de betere ploeg is. Komt het door een peppraatje (belofte) voor de wedstrijd van een fanatieke supporter/ vader/ sponsor? Zou kunnen, maar ook werd er deze week beter getraind als weken ervoor. We spelen steeds op de helft van de tegenstander en zetten overal druk, levert een hoop mogelijkheden op om een doelpunt te maken. Maar net de laatste actie of pass is onzorgvuldig. Achterin is het oppassen voor de tegenstoten, maar Chanel, Julia, Yaquira en Sara leveren goed werk af zodat Camilla gelukkig niet zo veel te doen heeft. De druk die we op stedoco zetten levert na minuut 0f 20 wel een doelpunt op. Het is Jesta die een niet te missen kans binnenschiet. 1-0, een mooie voorsprong en dik verdiend. We blijven doorgaan met kansen creëren maar helaas blijft het bij 1-0 bij rust want net voor rust nog een moment van wel of geen strafschop in ons voordeel. In 1e instantie leek het een zuivere. Maar de scheidsrechter legde de bal buiten de lijn. Het was zeer moeilijk te zien van wel of niet, maar ook de `var` was resoluut dat de overtreding buiten de lijn werd gepleegd en zodoende gelukkig voor de scheidsrechter had die het bij het juiste eind. In de 2e helft gaan we verder en gaan we op zoek naar de verdubbeling van de score. Maar stedoco had andere plannen en komen sterker uit kleedlokaal dan we hoopten en als we na een hoekschop tegen `Wederom WEER` allemaal staan te kijken i.p.v. resoluut die bal weg te werken staat het 1-1. Meiden het mag weleens gezegd worden let nu eens op hoekschoppen en vrije trappen tegen ons. Wees nu eens scherp en reageer nu eens gelijk en sneller dan na elkaar staan te kijken, wees nu niet eens bang en draai je niet om. Je moet vol op de bal verdedigen bij zulke momenten. We hebben in deze competitie nu wel te veel van deze situaties tegen gekregen met als gevolg een doelpunt tegen. Helaas is het gevolg van deze tegendoelpunt dat de wedstrijd compleet kantelt. Een stedoco op jacht naar een voorsprong, wij veel tegenhouden. In de loop van de 2e helft soms met kunst en vliegwerk. We krijgen nog een geweldige kans om te scoren. Maar alleen voor doel weet helaas Shanay niet te scoren. Op het laatst spelen we op ons tandvlees en weten we gelukkig stand te houden en zodoende 1-1 te spelen. Meiden toch wel beetje een kans laten liggen op 3 punten, een goede 1e helft en een zwakke 2e helft geeft het gevoel van dure puntenverlies. En als je dan ziet dat de tegenstanders worden getrakteerd op een zakje chips voor het goede resultaat tegen ons zegt dat dan wel genoeg, hoe ze ons zien als ploeg… en wat wij ermee gedaan hebben! Meiden deze week goed trainen want zaterdag al vroeg uit de veren want koploper Theole wacht op ons, succes.
Ps Siegfried de Fijter bedankt voor het fluiten. Volgende keer weer?
Groeten Ferdi en Gerben

Kozakken Boys MO15 – Noad`32 MO15: 5-0
Meiden niet opgewassen tegen fysiek sterkere tegenstander

Een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys stond er vandaag op het programma en volgens de uitslagen en de stand zou dit wel eens een behoorlijke pittige tegenstander kunnen zijn en aangezien we een fitte selctie hadden begonnen we met de volgende meiden Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Esmee Duizer, Chanel de Kock, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Jesta Vos, Shanay Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Sanne Bok, Helya Goodarzi en Amber Nieuwkoop. Na het fluitsignaal van een scheidsrechter die nog niet zo heel lang geleden uit de kroeg kwam rollen begonnen we aan onze wedstrijd tegen Kozakken Boys en na 1,5 minuut spelen lag de bal al achter Camilla 1-0 wat een slecht begin van ons allemaal zou het concentratie gebrek zijn of juist puur betere klasse van de tegenstander in ieder geval moesten we weer in de achtervolging maar al snel bleek dat Kozakken boys gewoon een maatje te groot was voor ons en met name de spits en de linksbuiten die beide van uit allerlei hoeken konden schieten maar dit was met name ook dat wij gewoon niet kort genoeg dekten en te
Kozakken Boys MO15 – Noad`32 MO15
laat druk zetten op de bal. Na 18 minuten spelen lag de 2-0 er al in en wij hadden nog geen kans gecreëerd en Kozakken Boys al enkele die vaak gelukkig over of naast gingen. Ik denk gezien de gehele 1ste helft dat wij blij mochten zijn dat het maar 2-0 stond en aangezien we zelf geen kans hadden gehad waren we gewoon weg niet opgewassen tegen de fysiek sterkere meiden.
Na rust kregen we onze eerste kans door onoplettendheid van de verdediging van Kozakken Boys en was het Jesta die eigenlijk de 2-1 had moeten scoren maar de bal aan de verkeerde kant van de paal schoof. Hierna was het 1 richtingsverkeer naar het doel van Camilla en een makkelijk gegeven strafschop voor hun die gelukkig naast ging waren wij gewoon niet opgewassen tegen deze meiden en ondanks nog een kleine kans voor Jesta die hem weer naast schoot liep Kozakken Boys snel uit naar 5-0 en gelukkig bleef het hierbij en floot de scheids eindelijk af na een behoorlijke fysieke strijd. Meiden het was een pittige strijd en we kwamen gewoon te kort tegen deze meiden die sowieso ouder waren en daardoor fysiek ook sterker maar goed deze wedstrijd snel vergeten en ook de trainingen van afgelopen week die niet al te best waren en gaan we zaterdag de strijd aan met de meiden van Stedoco dus deze week beter en scherper trainen en dan weet ik zeker dat het tegen Stedoco beter zal verlopen.

Gerben en Ferdi

vv MEERKERK MO15-1 – s.v. NOAD`32 MO15-1: 3-0 (Ruststand 2-0)
HARDE WIND BELANGRIJKE FACTOR IN VERLIESPARTIJ VAN NOAD MEIDEN

Met een complete selectie reizen we af naar Meerkerk. Camilla, Julia, Sara, Fleur, Yaquira, Chanel, Amber, Roos, Nurah, Fenne, Annika, Femke, Esmee, Shanay, Jesta, Sanne en Helya. Iedereen was erbij. Dus is het druk op de reservebank. Maar met dekens worden de meiden warm gehouden. Op het vernieuwde complex spelen we op het hoofdveld, helaas kunstgras. Tjonge zeg wat is dat toch dramatisch. Met het inschieten van de keepster kom je er weer achter dat het zo onnatuurlijk is..
De 1e helft spelen tegen de wind in en dat is toch behoorlijk pittig voor onze meiden. We zijn het natuurlijk niet gewend. In het begin komen er maar moeilijk van ons doel weg. We spelen heel erg rommelig en dat is niet wat we gewend zijn. Meer rust aan de bal zou noodzakelijk zijn geweest. Maar goed, echte kansen weggeven doen we ook niet. Achterin houden we veel tegen. Alleen de bal komt vanuit het middenveld/voorin vaak te gemakkelijk terug. We kunnen geen potten breken voorin. Ook op het middenveld is het geen strijd. Op 1 na maar daar straks meer over. Dus staan we steeds wat onder druk omdat we steeds balverlies lijden. En als we door foutjes (Lees o.a. de wind) na 16 min al met 2-0 achter staan wordt het er niet makkelijk op… Gek genoeg na enkele wissels gaat het beter draaien en komen we vaker op de helft van de thuisclub. Vooral de werklust van Helya valt op. Waardoor we wat gevaarlijker worden en een paar hoekschoppen mee krijgen. Het gaat wat gelijk op nu, beide teams lukt het niet mee om te scoren. O.a. Camilla is bij een 1 tegen 1 de baas en maakt ze haar fout gedeeltelijk goed. Dus is het na 35 min voetballen rust en staan we 2-0 achter. In de rust tips gegeven waarbij toch de belangrijkste is, meer rust bewaren en slimmer zijn. De 2e helft hebben wij de wind mee, en dat is toch duidelijk te zien. We spelen veel op de helft van Meerkerk. Zijn regelmatig gevaarlijk. Helaas is ook hierbij het geval dat o.a., de laatste vrouw van de thuisclub qua postuur en leeftijd er bovenuit steekt en veel weghaalt waardoor vele aanvallen ongedaan worden gemaakt. En als halverwege de helft de scheidsrechter de bal NIET op de stip durft te leggen, want Esmee gaat alleen op doel af en word in de zestien gehaakt waardoor ze uit positie raakt en niet kan schieten. Tja dan moet je dat gewoon accepteren zeggen ze dan. In mijn ogen gewoon een thuisfluiter, dus schandalig, maar goed. Dat was een kans op de mogelijke 2-1 waardoor het dan weleens spannend kon gaan worden. We blijven aandringen en krijgen nog wel wat mogelijkheden maar scoren doen we niet. En omdat we achterin goed staan te verdedigen, komt pas op het laatst Meerkerk bij ons doel omdat we nu wat ruimte weggeven en dat resulteert dat in de laatste minuut nog een doelpunt tegen krijgen en dus de 3-0. Helaas meiden verliezen we hier. Ietwat in mijn ogen geflatteerd. Maar we zijn niet weggespeeld dus een groot compliment voor jullie. Even terug te komen op sommige meiden. Vooral Nurah speelde vandaag zeer goed en heeft de beste speelster van Meerkerk totaal uit de wedstrijd gespeeld. Ook Fleur vandaag een zeer dikke voldoende, was de baas over haar tegenstander, een meisje die meetraint met een selectieteam. Ook Amber, Sara, Esmee, en Helya waren vandaag goed bezig. Dus al met al meiden allemaal goed gedaan ondanks we verloren hebben.
Volgende week proberen we in Werkendam voor een stuntje te zorgen.

Groeten Ferdi en Gerben.

Noad`32 MO15 – WNC MO15: 6-0
Goede generale repetitie voor aankomende pittige wedstrijden

Vandaag de wedstrijd tegen het laag geklasseerde WNC die vorige week een mega nederlaag (0-20) om hun oren hadden kregen dus we konden ons op maken voor een getergde tegenstander die wel wat hadden recht te zetten. We begonnen met de volgende meiden: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Esmee Duizer, Chanel de Kock, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Jesta Vos, Shanay Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Sanne Bok, en Helya Goodarzi. Amber Nieuwkoop was helaas ziek dus met 16 meiden begonnen we aan onze wedstrijd op deze winderige ochtend die ondanks de vele regen van de afgelopen dagen toch zijn doorgang kon vinden.
Met de wind in de rug spelend is het dan van belang om beheerst met de lange ballen om te gaan en als de mogelijkheid zich toe dient om het dan eens van afstand te proberen want we hebben een aantal meiden binnen ons team die een behoorlijk schot in de benen hebben.
Het was een rommelig begin eigenlijk gewoon slordig wat we lieten zien veel balverlies te weinig de 1-2 opzoeken of een individuele actie maken want na 5 minuten was het ons toch wel duidelijk dat dit WNC met alle respect vorige week
zo klop heeft gehad maar goed bij ons moet dan toch eerst die 1-0 vallen voor er wat meer geloof in komt bij de meiden en dat was na 8 minuten spelen dan het geval en was het Jesta die goed op links haar tegenstander omzeilde en de bal vanaf de achterlijn goed terug legde op de mee na voren gelopen Shanay die de 1-0 liet noteren. WNC was eigenlijk niet sterk genoeg om ook maar in buurt van Camilla te komen maar door ons slordige spel maakten we het ons soms wel erg onnodig moeilijk. Het spel speelde wel veel op de helft van WNC af door het vroeg druk zetten van ons of van hun kant het slordige uit verdedigen en omdat we continue op hun helft aanwezig waren konden onze verdedigers zo af en toe mee opkomen en was het Yaquira die het eens vanaf afstand probeerde en de bal van een meter of 20 netjes in de verre hoek schoot 2-0. Het bleef bij ons erg onrustig qua spel beeld en er werd ook over en weer gewisseld. WNC had de kracht niet om iets van een aanval op te kunnen zetten en van onze kant was het nog steeds slordig. Slechte aannames en passes te zacht of een actie te lang door draven maar goed het kan ook niet altijd 100% perfect gaan. Na toch wel wat aardige mogelijkheden bleef het “maar” 2-0 dus zodoende gingen we met deze stand de rust in. RUST. De 2de helft hadden we wind tegen dus niet te veel lange ballen en meer de combinatie opzoeken waren onze aanwijzingen. We gingen de 2de helft ondanks de nog steeds aanwezige wind en regen op zoek naar meer doelpunten om aan ons doelsaldo te werken wat wel eens van pas zou kunnen komen. Het spelbeeld was weer hetzelfde als de 1ste helft een slordig Noad`32 en een WNC wat geen vuist kon maken. We kregen toch weer wat meer mogelijkheden maar het wilde maar net niet lukken om meer doelpunten te maken. Net de juiste scherpte ontbrak er vandaag bij ons aan waar het vorige week wel lukte lukte het vandaag net niet misschien kwam het door de tegenstander dat wij er makkelijker over dachten maar goed ook de wat mindere wedstrijden moet je dan gewoon winnen en na 50 minuten spelen was het Jesta die op aangeven van Shanay de 3-0 binnen tikte.
Het was WNC die het nu wel geloofde en het liefste de wedstrijd ten einde zag maar onze meiden wilden er toch nog wel een schepje bovenop doen en zochten daarom continue de aanval en het was in de 60ste minuut Jesta die een diepe bal van Sanne goed controleerde en de 4-0 binnen schoot. Na wat meiden die afgelopen week wat blessure klachten hadden en wat ziekjes waren om die wat rust te geven was het team wat door elkaar gegooid maar dan is het ook wel eens leuk om te zien hoe sommige dit zelf invullen. Sommige meiden vullen dit dan goed in en sommige vinden het toch wel wat lastiger maar in zulke wedstrijden is dat wel eens leuk om iets uit te proberen. Na 68 minuten snelde Jesta maar weer eens langs haar tegenstander en was het Helya die goed stond opgesteld en de 5-0 achter de keepster schoot. Kwam WNC er helemaal niet meer aan te pas ?? jawel maar daar stond Camilla dan weer goed opgesteld en in de aller laatste minuut was het Jesta die de 6-0 binnen “lobte” (beetje verkeerd geraakt zei ze) maar hij telt en daar gaat t namelijk om. En na dit doelpunt floot de scheidsrechter af en konden we terug kijken op een wat rommelige wedstrijd maar de punten zijn binnen en dat telt. De komende weken staan er pittige wedstrijden van en heel ander kaliber ons te wachten dus allemaal weer lekker trainen.

Gerben en Ferdi

vv ASPEREN MO15 – sv NOAD`32 MO15: 0-3 (Ruststand 0-2)
KNAPPE EN VERDIENDE OVERWINNING VOOR ONZE JONGE MEIDEN

En wie waren erbij op deze vroege morgen? Behalve de vele Ouders. Camilla Vos, Julia van Tilborg, Sara Timmermans, Chanel de Kock, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Sanne Bok, Jesta Vos, Annika vd Ley, Shanay Vos, Fenne Timmermans, Roos Timmermans. Femke den Dekker, Helya Goodarzi en Amber Nieuwkoop. Esmee had zich afgemeld.
Ja idd.. Vroeg was het. Om 07:15 uur vertrekken vanuit Noad, om dan om 08:30 uur in Asperen te mogen voetballen. Navigatie gaf aan toch een dikke 35 min rijden. Ondanks dat het hemelsbreed maar 14 km is vanuit Wijk. Aangekomen zien we een mooie accommodatie, genaamd `De Wiel`. Nette kleedlokalen, mooie kantine, ook de buitenkant is mooi. De gevelbekleding zeer netjes en vakkundig uitgevoerd door Dulve montage uit Wijk en Aalburg, en laat dat nou net 1 van onze shirtsponsers te zijn. Hoe mooi is dat dan.

Na even de meiden in de kleedkamer opgepept te hebben. (De manier waarop zullen we maar hier niet schrijven, want anders worden beide coaches op staande voet ontslagen. 1 ding wel. Het heeft wel geholpen, en daardoor 3 punten erbij. Enne… tja eentje nam het wat te letterlijk over trouwens, maar die werd in de rust eventjes op de vingers getikt.) Tijdens de warming up en het bestuderen van het wedstrijdformulier werd ons al duidelijk dat het wel weer eens een zware kluif kon gaan worden voor onze meiden. De fysiek en leeftijdsverschil kan nl een groot verschil maken. Maar wij zijn NOAD en dus voor niemand bang. We weten inmiddels waar onze krachten liggen, maar dan moet het nog wel lukken natuurlijk. Vanaf begin zien we een zeer wakker en strijdig Noad`32 meidenteam en dat resulteert al dat we na 3 minuten al op voorsprong komen. Jesta snelt er aan de linkerkant vandoor (er zouden deze morgen nog vele volgen) en gaat alleen op doel af, ze weet op het juiste moment de bal breed te leggen die Shanay in een leeg doel binnenschiet 0-1. En rond het kwartier verdubbelen we de score en nu is het Fenne die het laatste tikje geeft 0-2. Wat een begin van onze meiden en ook dik verdiend. We staan gewoon goed te voetballen. Er wordt aan onze kant goed overgespeeld en dat is gewoon mooi om te zien. Asperen begint nu wat meer druk te zetten en komt wat vaker op ons helft te spelen. Men probeert het wel maar op een handvol hoekschoppen en paar schoten op ons doel zijn ze niet echt gevaarlijk. Ook wij krijgen enkele hoekschoppen mee en zijn regelmatig gevaarlijk en eerlijk gezegd had er voor ons wel een doelpuntje bij gemogen voor rust, de kansen hebben we ervoor gehad. Dus gaan we met een 0-2 de rust in.

In de 2e helft hetzelfde laken in pak. Goed spelend Noad`32 MO15 die Asperen MO15 in de tang heeft. Ondanks dat de thuisclub andere plannen had gezien het akkefietje net voor rust. Het kan dan ook echt niet uitblijven dat we weer scoren. En na 10 min gespeeld te hebben in de 2e helft lopen we uit in de score. Jesta gaat er weer eens vandoor en scoort de 0-3. Dan breekt er een fase aan dat Asperen het wederom probeert om gevaarlijk te zijn, maar gewoon niet dicht genoeg bij ons doel komt om überhaupt iets te forceren. Alleen een vrije trap spat tegen onze lat aan. En wat doen wij? Wij vergeten gewoon om de score uit te breiden. Behoorlijk wat kansen krijgen we nog. Dus kabbelt de wedstrijd naar het einde en vergeten wij iets aan het doelsaldo te doen en winnen we hier in Asperen zeer verdiend met veel inzet, geloof van eigen kunnen en ook nog eens met aardig goed combinatie voetbal. Heerlijk om te zien… begin van de competitie zagen we dit als een leerjaar ivm onze jonge leeftijd als groep zijnde. En dat doen we nog steeds. Maar het is gewoon bijzonder leuk en goed wat jullie laten zien. En daar zijn we als leiders al te trots op… meiden gefeliciteerd met de overwinning. Ga zo door, en volgende week gaan we weer opnieuw proberen om een wedstrijd te winnen, Thuis tegen WNC aanvang 10:00 uur.

Ook alle ouders bedankt voor het aanmoedigen. En spontaan op z’n vroege zaterdagmorgen eind oktober wordt de begeleiding nogal eens uitgebreid. Al dan niet betaald of vrijwillig. De een ontpopt zich als ballenjongen. Die ook graag handtekeningen wilt. Je kunt ze alle 19 krijgen inclusief van de begeleiding, geen probleem. Bij blessures is er ineens een vakkundig en gediplomeerd verzorger erbij. Die bij een ander betaalde club in de gemeente Altena op de loonlijst staat, bij ons vrijwillig. En dan is er ook nog ineens een ouder die als materiaalman en ziekendrager zich nuttig inzet. Allen bedankt daarvoor.

Ferdy en Gerben.

vv GRC-14 MO15 – s.v. NOAD`32 MO15: 1-1 (Ruststand 0-0)
GELIJKSPEL TERECHT NA ENERVEREND EN SPANNENDE WEDSTRIJD

Vandaag stond de inhaalwedstrijd (28-09, red.) voor onze meiden op het programma. Voordeel hiervan is dat een enkele ouder ook weleens een keertje kan komen kijken bij hun dochter (s) omdat ze wekelijks met andere teams van Noad meegaan. En weer een wedstrijd tegen GRC MO15. In de Beker wonnen we wat gelukkig met 1-3. Nu is het voor de competitie. Femke was geblesseerd. De andere 16!! (Dus 5 Wissels) meiden waren er wel. Camilla Vos, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Chanel de Kock, Sanne Bok, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Jesta Vos, Fenne Timmermans, Fleur Timmermans, Esmee Duizer, Roos Timmermans, Helya Goodarzi, Amber Nieuwkoop en Shanay Vos.
Ze zeggen weleens dat wedstrijden van 0-0 en/of 1-1 niet spannend kunnen zijn, en soms als saai worden beschouwd. Nou.. In dit geval niet zo echt. Het was smullen vandaag. De strijd, de wil om vandaag punten te pakken was groot. Mooi om te zien. Vandaag mochten we op het hoofdveld (Kunstgras) onze wedstrijd spelen. Met zo`n miezerig weertje is het dan wel enigszins fijn om op dat onnatuurlijk groene mat te spelen. Van tevoren even wat tips o.a., dat we er een keertje vanaf het begin wakker waren en volle bak erin zouden gaan en niet zoals de laatste 2 weken steeds met een achterstand de rust in gaan. Om dan alles op alles te zetten om dat om te buigen tot winst. En dat lukt niet altijd zie je wel. Grc had t.o.v. de beker enkele andere meiden erin staan en dat waren geen mindere zullen we maar zeggen, dus waren we gewaarschuwd. Gelijk vanaf de aftrap gaan we er vol in en gaat het gelijk op in een aardig tempo. Wij hebben wat meer de overwicht en spelen vaak op de helft van de thuisclub die in counters aardig gevaarlijk zijn. En dus regelmatig voor ons doel komen. Schoten op doel (ver naast of Camilla ) voorkomt een tegendoelpunt, 1 keer hebben we geluk met een schot op de paal. Aan de andere kant krijgen wij ook enkele mogelijkheden o.a. schoten van Annika, Nurah redt de keepster, een voorzet van Jesta en de bal gaat via een been van Grc tergend langs de verkeerde kant van de paal. Ook alleen op doel af is aan ons ff niet besteed. Zodat we ondanks de lichte overwicht met een 0-0 gaan rusten. In de rust wat tipjes want het oogt aan onze kant wat rommelig, met meer rust aan de bal krijgen we denk meer mogelijkheden om te voetballen en dus te scoren. Ook de overtuiging in de voortgang van het spel, bij o.a. ingooien en Camilla. Ook de term `we spelen naar de kantine toe` snappen sommige meiden nog niet zo erg. Dus daarmee kun je ze ook nog niet motiveren, zeg maar… maar ja, wie drinkt er nu bier of een glaasje witte wijn of een rosé tje op die leeftijd. Mag ook nog niet natuurlijk. De 2e helft gaan we op dezelfde voet verder. Goed fel zitten we erop en knokken voor elke bal, op het middenveld spelen Sanne en `Sjonny` goed en werken keihard waardoor ze veel ballen veroveren. Ook de meiden achterin staan zeer goed te verdedigen. Gaandeweg wordt het een open wedstrijd en gaat het tempo wel erg omhoog. Op en neer gaat het spel en onze buitenspeelsters, Esmee, Amber en Jesta gaan er vaak vandoor met de bal en zijn we gevaarlijk. Even een hachelijke situatie in de zestien van Grc, wie de bal allemaal heeft aangeraakt is mij nog steeds niet duidelijk, wel dat het helaas geen doelpunt oplevert, Ook Grc komt er vaak uit en zijn gevaarlijk, uit zo`n situatie is er een vermeende terugspeelbal op onze vijfmetergebied. De scheids fluit ervoor maar schrikt denk ik toch van zijn besluit. Te zwaar beoordeeld in vele ogen. Maar goed, de situatie levert gelukkig geen tegendoelpunt op. Dan komen we in de 54e minuut op voorsprong, Jesta snelt voor de zoveelste keer langs de lijn en geeft een goede voorzet af die Esmee goed controleert en beheerst binnenschiet 0-1. Mooie actie, doelpunt uit het boekje. Niet lang kunnen we genieten van de voorsprong want Grc maakt 5 min later gelijk. En hoe, uit een aanval van ons komt er een counter om de hoek zeilen, er wordt aan de noodrem getrokken of was de spits te moe, zodat ze tegen ons aan liep… al goed de gegeven vrije trap die volgt spat hard op de lat uiteen en uit de rebound wordt van buiten de 16 de bal snoeihard binnen geschoten en onhoudbaar voor iedereen. 1-1.. Das ff balen maar we gaan door. De laatste 10 minuten die volgen zijn ontzettend mooi en spannend om te zien. Het is een ware veldslag en beide teams knokken om de winst. Het is net alsof we elkaar naar een hoger niveau tillen. Het was gewoon een hele mooie pot voetbal om te zien. Voor ons als jong team ontzettend leerzaam om tegen `2e jaars` te spelen en we verzuipen niet direct en dat is gewoon fijn om te zien, er gebeurt nog van alles bij beide doelgebieden maar gescoord wordt er niet meer. Zodat het in een gelijkspel eindigt. Meiden, goed gedaan hoor, we zijn trots op jullie ga zo door, iedereen heeft er hard voor geknokt en super dr best gedaan, maar denk toch een extra compliment voor de meiden die achterin staan Sara, Julia en Yaquira. En als er dan na de wedstrijd een ouder naar je toe komt en die zegt. `Jullie leiders/trainers doen het goed, ik heb genoten en zie vooruitgang dus ga zo door`. Dan is dat ook eens heel fijn om te horen.
Deze week ondanks dat gedeelte van het team vakantie heeft gewoon trainen, zo ook volgende week uiteraard. Zaterdag zijn we vrij en dan gaan we de 26e okt weer proberen om punten te halen op een vroege morgen in Asperen.

Groeten Ferdi en Gerben

NOAD`32 MO15 – SLEEUWIJK MO15: 0-1 (ruststand 0-1)
Goede 2de helft levert helaas geen verdient punt op.

Vandaag de wedstrijd tegen Sleeuwijk waar we al eens tegen hadden gespeeld tijdens de Altena Cup. We begonnen met de volgende meiden: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Chanel de Kock, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Jesta Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker,Sanne Bok, Amber Nieuwkoop en Helya Goodarzi , Shanay Vos was helaas ziek en Esmee Duizer ontbrak wegens familie omstandigheden. De eerste 10 minuten was het van 2 kanten aftasten maar zo af en toe kwam er een kansje voor beide partijen maar helaas stond ons vizier nog niet al te scherp. Voorin stoorden we goed maar konden we de bal niet vast houden en op het middenveld werden we overlopen waardoor de verdediging heel veel druk kreeg maar echt gevaarlijk was Sleeuwijk niet en anders stond daar Camilla bij ons op het doel. Zelf kregen we 2 kleine kansjes die er eigenlijk wel in hadden gemogen maar helaas miste Helya van afstand op een leeg doel en het afstandschot van Nurah ging net naast. Sleeuwijk counterde zo af en toe goed en na een inschattingsfout achterin profiteerde Sleeuwijk daarvan en schoten de bal voor waar Julia haar voet nog tegenaan zette maar helaas daardoor
de bal achter Camilla werkte 0-1 en dat dan weer net 5 minuten voor rust. RUST. Zouden we het dan weer flikken om een achterstand om te buigen in een overwinning ???
Na rust waren we scherper de duels gingen we beter aan er was weer wat geloof en na een tactische aanpassing werden we ook gevaarlijker waardoor we meer bij het doel van Sleeuwijk kwamen maar helaas nog niet succesvol. Het spel speelde veel af op de helft van Sleeuwijk omdat we gewoon veel druk op de bal zette maar de bal wilde er maar niet in. Fysiek was het weer een behoorlijke strijd waar we soms best moeite mee hebben maar ook vandaag werd er weer goed weerstand geboden. We kregen een mooie mogelijkheid om te scoren maar het zat er vandaag gewoon net niet in helaas maar we hebben zeker de 2de helft een prima wedstrijd gespeeld maar helaas dat verdiende puntje net niet kunnen pakken vandaag. Meiden een prima wedstrijd vandaag waarin de 2de helft beter was maar jammer geen punten. Kop omhoog houden en op na de volgende wedstrijd.
Ferdi

NOAD`32 MO15 – WOUDRICHEM MO15: 4-2 (ruststand 0-2)
inzet en doorzettingsvermogen leveren MO15 meiden overwinning op

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen een oude bekende van ons nl. vv Woudrichem. In de beker ook al tegen gespeeld wat ons een goed resultaat op had geleverd maar ja behaalde resultaten uit het verleden bieden…. je kent t wel. We begonnen met een wat ingekorte selectie Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Chanel de Kock, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos, Esmee Duizer, Roos Timmermans, Femke den Dekker,Sanne Bok en Helya Goodarzi waren de meiden die present waren en Sara en Fenne nog geblesseerd Camilla familiedag en Amber was nog niet speelgerechtigd dus al met al een wat kleinere selectie dan we gewend zijn (is ook wel eens niet erg). We begonnen wat onrustig en niet zelfverzekerd aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren we slordig in de passes en de duels die we aangingen verloren we iedere keer waardoor Woudrichem het meeste balbezit had maar goed de meiden waar tegen we speelden waren 1 en sommige 2 jaar ouder dan de meeste van ons en ja op fysiek gebied moet je dan soms flink incasseren. We kregen ongeveer na een kwartier spelen toch wat meer grip en resulteerde na een mooi opgezette aanval een kans voor Shanay die alleen op de keepster af ging maar helaas deze tegen haar aanschoot, ons spel werd na deze kans wel wat gecontroleerder en daardoor kreeg Shanay 5 minuten later haar 2de kans om te scoren maar ook helaas weer tegen de keepster. Jesta kreeg ook een mooi gelegenheid om te scoren maar ipv zelf te schieten koos ze er voor om de bal breed te leggen maar daar stond een verdedigster van Woudrichem die de bal weg kon schieten. Tja… als je zulke kansen onbenut laat dan zul je altijd zien en ja hoor…. na een wat te gehaaste en niet goed uitgevoerde achterbal is het woudrichem die de 0-1 maakt. In plaats dat je met 2 of 3-0 voor moet staan krijg je de deksel op je neus en is het 0-1. De meiden zaten er even doorheen en 5 minuten later schoot woudrichem net voor rust de 0-2 binnen ,een hoge bal over onze gelegenheid keepster Sanne(door afwezigheid van Camilla) heen. RUST. In de rust wat wijzigingen en tips doorgevoerd zodat we in de 2de helft nog wat weerstand konden bieden om er toch een leuke wedstrijd van te maken. Met de snelle Jesta en Esmee op de buitenkanten konden we snel druk zetten op de verdedigsters waardoor ze al snel de lange bal moesten hanteren en door de bal gelijk onder controle te brengen kun je dan al gauw beginnen aan een goed opgezette aanval. Het eindresultaat was nog niet geheel goed maar we kregen wat kansjes en na een ook slecht uitgevoerde achterbal van Woudrichem was het Shanay die de 1-2 ervan maakte. Hel geloof was weer terug bij de meiden en er werd gewerkt en gestreden om iedere bal en zodoende was het Jesta die 3 minuten later met een mooi wippertje de 2-2 maakte. Wat een comeback van onze meiden en ze wilden meer want er bleven kansen komen en Woudrichem wist het gewoon niet meer ze werden compleet overklast op inzet en doorzettings vermogen.
Achterin gaven we nauwelijks wat weg en de middenvelders liepen de longen uit hun lijf en voorin bleven we continue druk zetten en met nog een kwartier te spelen was daar dan eindelijk de verdiende 3-2 die Shanay nu wel goed onder keepster speelde. De in grote getale aanwezige supporters gingen uit hun dak en de meiden wilden meer en kregen meer want 5 minuten voor tijd was het Jesta die de 4-2 voor haar rekening nam en zo lieten we met z`n alle zien dat we op fysiek gebied soms het onderspit delven maar op voetballend gebied echt wel wat kunnen met zijn alle. Meiden wij zijn enorm trots op jullie wat jullie vandaag ons hebben laten zien. Op fysiek gebied is het soms zwaar en vloeit er wel eens een traan maar dan is het tranen weg en doorgaan en in jezelf geloven en elkaar helpen dat is wat jullie zo sterk maakt. Voetballen dat kunnen jullie dat is vandaag maar weer eens bewezen. Ga zo door. Speciaal bedankje voor Sanne dat je vandaag weer eens het doel hebt willen verdedigen. Deze week lekker trainen en op na een nieuwe overwinning.

Gerben en Ferdi

St ALMKERK/ALTENA MO15 – s.v. NOAD`32 MO15 1-0 (Ruststand 0-0) NIPT VERLIES VOOR MEIDEN NOAD`32

Speelsters Camilla, Yaquira, Julia, Annika, Fleur, Jesta, Roos, Femke, Chanel, Shanay, Esmee, Nurah, Sanne en Helya. Geblesseerd en wel mee als supporters Sara (scheurtje in Elleboog) en Fenne (Dikke enkel) Deze ochtend de laatste bekerwedstrijd op het programma. Bij gelijkspel en winst zijn we sowieso door naar de volgende ronde, bij verlies lijken we uitgeschakeld maar de meningen zijn daar nog in verdeeld. We zullen zien hoe dit afloopt. De tegenstander kenden we al een beetje want in de Altena cup speelden we al tegen elkaar en werd het 2x 2-0 voor Almkerk/Altena. Toen hadden we in 2x 25 niks te zeggen.
Hoe zou het vandaag gaan in 70 minuten? Nou, onze meiden hadden er duidelijk zin in. Want de eerste 15 minuten speelden we continu op de helft van de tegenstander, krijgen de nodige mogelijkheden maar scoren helaas niet. Ook een vermeende handsbal wordt helaas niet gezien. Het spel verlegt zich een beetje en word het een mooie open wedstrijd waarbij wij sterk spelen, Almkerk/Altena komt er nu ook meer uit maar we verdedigen goed en krijgen wederom nog enkele kansen. Dus als je met 0-0 gaat rusten is het qua stand beetje jammer (echt meer verdiend) maar het spel en de inzet laat zien dat we goed bezig zijn. Ook begin 2e helft gaat het gelijk op en zijn we echt niet de mindere dan de tegenstander die al 2e jaar zijn. Denk dat we voetballend gewoon beter zijn, alleen het fysieke speelt ons soms parten. Naarmate de wedstrijd volgt worden we wat moe, wordt het wat onzorgvuldig en weten sommige meiden niet meer het spel naar zich toe te trekken en moeten toch wennen aan langer voetballen en de fysieke tegenstand. Er wordt wel bijzonder hard gewerkt en we weten vele aanvallen van Almkerk onschadelijk te maken. Helaas krijgen we 3 minuten voor tijd een doelpunt tegen. We staan even niet goed en een diepe bal is de basis zodat de linkerspits van Almkerk/Altena kan scoren 1-0. Helaas kunnen we in de laatste minuten niks meer verzinnen om de gelijkmaker te maken en verliezen we nipt hier in Almkerk. Meiden ontzettend goed gedaan, knap gedaan, ga zo door. Waarschijnlijk zijn we niet door in de beker, maar een mooie 2e plaats van de 4 en met 2 overwinningen op zak gaan we as zaterdag beginnen met de competitie. En daar gaan we zien hoe we het er gaan afbrengen. Gewoon elke week ons stinkende best doen. Verder hebben we ons weer ingeschreven voor de EM cup, dus spelen we s `avonds in oktober en/of november nog enkele oefenwedstrijden. Mooie gelegenheid voor ouders en andere belangstellenden om een wedstrijdje te kijken bij onze jonge meiden van de MO15.. Meiden succes as zaterdag

Groeten Ferdi en Gerben

s.v. Noad`32 MO15 – vv Woudrichem MO15: 3-2 (ruststand 1-1)
Meiden knokken zich naar een mooie overwinning

Vandaag weer een beker wedstrijd nu thuis tegen Woudrichem op het keurig onderhouden B-veld wat er netjes bij ligt met de volgende meiden Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos, Esmee Duizer, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans ,Sanne Bok en Helya Goodarzi. Chanel de Kock was er helaas weer niet bij en Quinty heeft deze week te kennen gegeven er mee te stoppen ivm school.
Quinty bij deze nogmaals erg bedankt voor je inzet. Na het waarnemen van de tegenstander konden we er vanuit gaan dat we vandaag fysiek ook behoorlijk tegenstand zouden krijgen maar ook nu gewoon van eigen kunnen uit gaan en elkaar helpen waar nodig en coachen elkaar dan weten wij zeker dat we goed voetbal kunnen laten zien. Vanaf de aftrap spelen we de bal lekker rond en behouden we goed balbezit hier en daar een slordige bal maar we zijn best tegen de wat grotere meiden opgewassen en komen voetballend er af en toe lekker doorheen en na 3 minuten spelen is het Shanay die vanaf de middenlijn 3-4 meiden omspeelt en beheerst de bal in het doel schuift 1-0 wat een lekker begin is dat. Het veld wordt voorin goed breed gehouden zodat in het midden lekker veel ruimte licht voor Shanay of de opkomende Nurah wat ons best wat kleine kansjes bied maar helaas het is niet altijd raak. Op het middenveld wordt er mee aangevallen en verdedigd en achterin geven we niet al te veel weg al wordt er soms iets te nonchalant uitverdedigd maar Woudrichem weet daar gelukkig nog geen raad mee al is het in de 17`de minuut Woudrichem die de bal op het middenveld verovert en op rechts de aanval voortzet en waar iedereen een voorzet zou verwachten is het een speelster die de bal in de korte hoek achter Camilla schiet 1-1. Helaas een kleine domper voor ons waar we even een beetje van slag raken maar hoe verder de tijd verstrijkt hoe meer we er weer in gaan geloven maar toch moeten we best een behoorlijk strijd leveren tegen de iets oudere en grotere meiden wat aardig ten koste gaat van onze krachten en zo doende krijgt ook Woudrichem wat kleine kansjes maar Camilla weet een paar aardige schoten goed
tegen te houden. Met een 1-1 stand kunnen we even 15 minuten op adem komen. RUST. Na wat verse wissels in de rust te hebben doorgevoerd gaan we proberen om de zege binnen te halen. Vanaf de aftrap zetten we goed druk op Woudrichem en veroveren we de bal en is het Annika die goed wordt aangespeeld door Julia en Annika op rechts goed op kan draven richting doel en met rechts uithaalt maar helaas de keepster blokkeert de bal goed maar Annika is er snel bij om de bal alsnog met links binnen te schieten 2-1 en dat is een lekker begin zo gelijk na rust. Helaas helaas kunnen we er niet al te lang van genieten want nog geen 3 minuten later is het een speelster van Woudrichem die vanaf links de bal vanaf een meter of 25 over Camilla heen schiet al wordt ze wel een beetje geholpen door
de wind 2-2 en moeten we helaas weer volop in de aanval om toch nog de 3 punten binnen te halen. We knokken voor iedere bal wat af en toe onbeheerst gaat en soms te slordig of te wild maar we willen gewoon die 3 punten binnen halen. We krijgen een kwartier voor tijd een indirecte vrije trap mee in het strafschopgebied door een terugspeelbal dus een mooie mogelijkheid voor Julia maar helaas wordt deze niet helemaal goed uitgevoerd dit zullen we nog een keer goed uitleggen en ook hier leren we weer van.
Het spel gaat over en weer en er wordt gestreden voor iedere meter en wij krijgen wat kansjes maar ook Woudrichem maar dan is het Jesta die op links er snel vandoor gaat en na binnen snijd en met rechts kan uithalen maar de bal afgeeft aan Shanay die haar 2de van de dag maakt 3-2. Met nog 10 minuten op de klok wordt het nog ontzettend spannend en golft het spel echt op en neer en iedereen loopt op zijn tenen en hapt na de laatste adem Shanay slalom nog een keer door de verdediging en schuift hem langs de keepster maar hij dreigt net voorlangs te gaan maar de mee gerende Esmee probeert hem nog net binnen te tikken maar helaas beland de bal op de paal. De laatste minuten is het lange ballen naar voren en tijd winnen en als het fluitsignaal dan klinkt van de weer goedleidende scheidsrechter kunnen we met z`n alle opgelucht adem halen en van onze welverdiende overwinning genieten. Meiden TOP gedaan, hard gewerkt en dik verdient trots op jullie allemaal.

Gerben en Ferdi

GRC`14 MO15 – s.v. NOAD`32 MO15: 1-3 (Ruststand 1-2) (BEKER)
MOOIE OVERWINNING MEIDEN NOAD IN EERSTE WEDSTRIJD ALS MO15

Speelsters: Camilla, Julia, Yaquira, Sara, Fenne, Fleur, Annika, Nurah, Sanne, Jesta, Roos, Femke, Shanay, Helya en Esmee.
Even een terugblik: vorige week speelden we een toernooi om de Altena cup. Met tegenstanders Almkerk mo15 en Sleeuwijk mo15. We speelden 2x tegen elkaar, wedstrijden van 25 minuten lang. 4x werd het 2-0, waarvan wij er 1x van wonnen. Op doelsaldo werden we 2e. Het was best wel warm maar de meiden hebben goed gestreden. Een mooi begin van het seizoen.
Vandaag dus de eerste officiele wedstrijd als Mo15. Wat zal het gaan worden dit seizoen? Krijgen we het moeilijk of huppelen we er gewoon doorheen alsof we al jaren Mo15 zijn. Enigste wat we weten, dat we een vrij jong team zijn en dat het verschil in leeftijd met de tegenstanders soms vrij groot zou kunnen zijn. Maar goed, 1 ding is zeker… Wij zijn voor niemand bang dus kom maar op.
Wederom is het ontzettend warm vandaag, maar we hebben geluk. We spelen op gras. Echt gras, blijft toch het fijnste en zeker met deze tempratuur. Ook spelen we nu 2x 35 minuten. Het begin is het weer
even aftasten, we zijn ietsje sterker en voetballend beter en komen uit een hoekschop op 0-1 voorsprong. Het is Nurah die goed oplet en het laatste tikje geeft in de 10e minuut. Dan krijgen we een doelpunt tegen. Een afstandsschot houdt Camila nog goed tegen, daarna staat de rest te slapen en is het simpel binnentikken, nogmaals meiden eerder reageren en nooit je rug toekeren. Voorkom je tegendoelpunten mee. Vrij snel komen we weer op voorsprong, in de 17e minuut is het een kopie van het eerste doelpunt. Dus staat het 1-2. Daarna gaat het gelijk op en word het een leuke wedstrijd. Wij krijgen met o.a. Jesta, Shanay en Helya mooie kansen om te scoren. Ook krijgen we wel kansen tegen hoor, Bij ons wordt de lat geraakt en ook enkele spannende momenten voor het doel. Eerlijk gezegd wordt er aan onze kant een paar x op professionele manier verdedigd. Goed naar binnen komen om rugdekking te geven. Leuk om te zien en goed om te merken dat er geluisterd wordt om de tips die we geven. Rust en staat het 1-2.

De 2e helft hetzelfde als einde 1e helft. Veel ruimte voor beide teams. En ook weer kansen, GRC is iets dreigender en krijgt ook enkele kansen en had daardoor wel een doelpunt verdient, o.a. goed keeperswerk van Cammila voorkomt erger, maar voorin laten wij ook de kansen die we krijgen onbenut, o.a. alleen op doel af verzilveren we ook niet. Uiteindelijk maken wij wel de mooiste goal van de dag, in de 60e minuut maakt Annika een mooie actie en levert vanaf de achterlijn een mooie voorzet af die Jesta alleen hoeft binnen te tikken. 1-3. Na 70 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter af en winnen we deze 1e wedstijd van het seizoen. Al met al een mooie wedstrijd die ook makkelijk in 4-6 had kunnen eindigen. Meiden goed gedaan hoor… Ga zo door
Deze week weer lekker trainen en zaterdag gaan we gewoon weer ons best doen en zien we dan wel wat het wordt. Succes
Ferdi en Gerben.

NOAD’32 MO13-1 – LRC MO13-1: 6-0 (3-0) – 14/05/2019
MEIDEN NOAD’32 OP OVERTUIGENDE WIJZE NAAR FINALE EM-CUP !!!!!!
Dinsdagavond 14 mei was het dan zover dat we de halve finale mochten spelen tegen LRC uit Leerdam. Een wedstrijd voor een plaats in de finale. Immers moest deze wedstrijd worden gespeeld op een half veld, want we zijn de EM-Cup begonnen op een half veld, dus 7×7. We moesten helaas weer een selectie maken van meiden, waarmee wij de finale hoopten te bereiken en dat waren: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos en Sanne Bok. Na een heerlijke ontspannen warming-up op een relatief hard veld konden we beginnen aan een best belangrijke wedstrijd, waarin de tegenstander dacht dat het 8×8 zou zijn, maar door bewijs aan te leveren dat dit niet zo was, werd dit misverstand uit de wereld geholpen. LRC was als 2de geëindigd in hun poule en daarna 2x vrij geloot door niet op komen draven van hun tegenstanders.
Voor ons zou het ook enorm wennen zijn op een half veld, want wij spelen al bijna een half seizoen op een heel veld. Tegenstander onder druk zetten en de ruimtes benutten en kansen die we krijgen gelijk afmaken, was ons strijd plan. Het balletje mocht na het fluitsignaal in beweging worden gezet en die lieten we dan ook lekker rondgaan. De tegenstander wist zich geen raad met ons positiespel, wat eigenlijk al snel resulteerde in een kansje voor ons. LRC MO13 is een ploeg die in de 3de klas speelt en in de middenmoot meedraait, dus eigenlijk mochten we hier ons toch niet in vergissen, zou je zeggen, maar ja, in het voetbal weet je het immers nooit. Ons spel was wat slordig en de kansen die we kregen schoten we te hoog over. Zou dit dan toch te maken hebben met dat we gewend zijn op een groot doel. Samenspel en individuele acties zorgden voor gevaar voor het doel van LRC en in de 7e minuut was het Jesta die een houdbaar schot loste op het doel, maar de keepster liet deze langs haar handen glippen (1-0). Als het eerste doelpunt bij ons valt, gaat het meestal wel beter lopen, maar dat was nu nog niet echt het geval. Echter na 12 minuten was het Shanay die de 2-0 maakte na eigenlijk ook weer een kleine blunder van de keepster. Je zou denken dat ons spel dan rustiger gaat worden, maar toch spelen we te onrustig en te gehaast, terwijl wat meer overzicht en rust aan de bal veel meer rendement oplevert. Echter op het harde veld valt het niet altijd mee, want de ballen stuiteren alle kanten op.
LRC was nog nauwelijks op onze helft geweest, mede door het sterke optreden van onze verdediging en de middenvelders die dan ook hun nodige meters lopen voor ondersteuning. We kregen toch behoorlijk wat kansen en ook wat corners waar dan de verdediging mee na voren mag voor ondersteuning of om onze ingestudeerde corners uit te voeren. Zodoende ging Yaquira in de 15de minuut mee naar voren en de corner werd kort genomen door Shanay waarna Yaquira mocht aanleggen en de bal hard in de kruising schoot (3-0). Het verschil in niveau was na 15 minuten spelen duidelijk te zien, want we waren heer en meester. Kansen kregen we genoeg, maar helaas bleven we iets te slordig in onze afwerking en daardoor gingen we met een stand van 3-0 de rust in. Nou ja rust ….. door een kleine verbouwing van de oude kleedkamers door de hardwerkende vrijwilligers, die volop aan het slopen waren, besloten we maar om lekker snel terug te gaan naar het veld en daar ff relaxt in het gras te gaan zitten.
Na het fluitsignaal voor de 2de helft konden we verder om de score uit te bouwen onder het toeziend oog van best aardig wat toeschouwers. Na wat kleine kansjes van ons was het Sanne die haar sterke optreden van de laatste weken net als afgelopen zaterdag opluisterde met een doelpunt, na sterk doorzetten van zichzelf (4-0). LRC was een beetje gefrustreerd en vond het nodig om zo af en toe een tikkeltje te gemeen te zijn, maar goed, onze meiden raakten daar niet echt onder de indruk. We kregen steeds meer kansen, maar helaas het kan niet altijd raak zijn en ach ja met een voorsprong van 4-0 wordt je zo af en toe een beetje overmoedig, dus de stand bleef heel lang staan. Julia werd gepositioneerd op de linksbuitenplek om ook een doelpunt mee te pikken waar ze heel erg op hoopte, maar iedere keer stond er een tegenstander in de weg die haar schot blokkeerde. Dus probeerde ze het op een andere manier en met een strakke opening naar de rechterkant op Annika die een mooie voorzet afleverde op Nurah kon die beheerst afronden: 5-0 met nog 1 minuut te spelen. Na de aftrap veroverde Julia gelijk de bal en na een sterke solo schoot ze de bal hard op de keepster die het schot stopte, maar daar stond Jesta goed opgesteld om de 6-0 binnen te tikken. Na dit doelpunt werd er afgefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter Julian Remmers. Bedankt Julian. Op het moment van schrijven is onze tegenstander voor de finale op 2de pinksterdag ook bekend, namelijk Meerkerk MO13 die we al eens zijn tegengekomen in onze poulewedstrijden en waar we een hele sterke partij tegen speelden, maar helaas met 2-4 het onderspit moesten delven dus meiden …..TIJD VOOR REVANCHE !!!
Groeten Ferdi en Gerben

CHAAM MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-7 0F 0-8 (0-5) – 18/05/2019
WEER GROTE OVERWINNING NOAD MEIDEN, SPANNEND EINDE COMPETITIE
Speelsters: Camilla Vos, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia v Tilborg, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Shanay Vos, Jetsa Vos Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Esmee Duizer, Quinty Nieuwkoop, Femke den Dekker, Roos Timmermans, Helya Goodarzie en Chanel de Kock. Sanne Bok had zich afgemeld.
Vandaag stond er weer een verre reis voor de boeg. Na Alphen konden we nu 45 minuten rijden om in Chaam te mogen voetballen. Mooie accommodatie, kleine maar sfeervolle en mooie tribune, lekker zonnetje erbij. Kortom alles aanwezig voor een leuk ochtendje voetbal. Gelukkig stond de wedstrijd om 10.00 uur gepland, zodat de meiden beetje wakker waren. (Enkele meiden zijn al heel de week op de kermis, dus wat later naar bed als anders vermoed ik). Nou ja stond. Terwijl we bezig waren met de warming up werden de lijnen nog geverfd op het veld en op het moment dat we eigenlijk zouden moeten beginnen, kwam er nog een vrijwilliger (op z’n elfendertigst) het veld opgelopen met een kruiwagentje zand om de grote gaten te vullen die ontstaan waren bij het sproeien van het veld. (De nacht ervoor) Dus al met al beginnen we wat later. Tja, wat moeten we over de wedstrijd zeggen, vanaf minuut 1 is het eenrichtingverkeer richting doel van Chaam. We zijn vele malen beter dan de thuisclub die compact verdedigt en zeker in de eerste 10 minuten scherper en feller is dan de NOAD-ladies. Maar bij gebrek aan stootkracht komen ze niet voorbij Sara, Julia, Yaquira en Fleur, die vandaag als een huis staan. Maar goed dat vader Vos, achter het doel Camilla pratend wakker houdt (of andersom).
Regelmatig komen we heel dichtbij het doel van Chaam en zo nu en dan scoren we. Mooie afstandsschoten en acties waarbij we alleen voor het doel komen, verzilveren we, zodat de ruststand 0-5 is. Lekkere ranja (in 1e instantie weer te weinig) neemt gretig aftrek in de rust, het is nog behoorlijk warm om te voetballen en de meiden hadden dorst, de ouders en meegereisde supportster (zusje Camilla) hadden een mooi plekje op de tribune gepakt.
De tweede helft is een kopie van de 1e. Chaam probeert het wel, maar is gewoon paar maatjes te klein… Vele kansen en/of mogelijkheden krijgen we om de score uit te breiden. Iedereen begrijpt dat we een zo hoog mogelijke uitslag neer moeten zetten, want het zou weleens op het einde van de rit (competitie) op doelsaldo uit kunnen draaien. De hele rechterflank en dan vooral Roos had dat goed in de gaten, want die werkte superhard en pakte vandaag vele ballen af, zodat we weer konden aanvallen. Uiteindelijk scoren we nog 2x en dat was dan wel wat magertjes gezien de mogelijkheden dus winnen we hier met 0-7. Wederom kregen we van o.a. de scheidsrechter en leider Chaam de complimenten van ons samenspel (overspelen) en dat we voetballend veruit het beste team zijn (ook zonder dispensatiespelers, lees: Uno Animo). Dat is leuk om te horen, maar voorlopig lijkt de 2e plaats het hoogst haalbare en dan doen we zeker niet slecht natuurlijk. Maar we hebben nog één wedstrijd voor de boeg en hopen op een misstap van de ploeg uit Loon op Zand. Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd. De scheidsrechter was zo onder de indruk van ons, dat we een bonusdoelpunt van hem hebben gekregen. Op voetbal.nl staat namelijk 0-8.
Meiden, ook vandaag weer allemaal supergoed gedaan, ga zo door. Wie er scoort maakt natuurlijk niet uit, zolang we als team elke week alles geven en proberen te winnen is het allerbelangrijkst.
Vandaag waren de doelpuntenmakers: Julia 3x, Shanay 2x, Jesta 2x en de scheidsrechter 1x. Deze week weer lekker trainen en zaterdag gaan we weer lekker knallen en zien we wel waar het eindigt… succes.
Groeten Ferdy en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – MADESE BOYS MO13-1: 8-0 (5-0) – 11/05/2019
GOEDE WEDSTRIJD LEVERT EEN MOOIE, GROTE EN VERDIENDE UITSLAG OP
Vandaag de wedstrijd tegen Madese Boys ( Girls) op het programma. Gezien de uitslagen eerder toch een ploeg waar we rekening mee moeten houden, we hebben niet zomaar gewonnen. Een goede warming up van onze kant ziet er naar uit dat we er veel zin in hebben. En dat is mooi zeker op dit vroege tijdstip. Vanaf de aftrap is het echt even aftasten. We zijn aan elkaar gewaagd en het gaat op en neer. Zelf weten we even niet zo goed met de speelstijl van Made om te gaan. Echt kluitjesvoetbal (dicht op elkaar) is het even en zo komen we steeds man tekort (wij proberen wel het veld breed te houden) en lijden daardoor veel balverlies. We zijn dan even nog niet slim genoeg om het spel te verleggen als die mogelijkheid er is. Dus gaat het vooral gelijk op de eerste 10 minuten. Vooral aan de rechterkant met Annika en Sara is er gigantisch veel ruimte waar vele mogelijkheden zaten om heel dicht bij het doel van Made te komen. Gelukkig komt daar in de 13e minuut verandering in. Na een lange rush langs de lijn weet Annika in de zestien Jesta te vinden die de bal hard en hoog in het doel schiet (1-0). En 2 minuten later is het weer raak. Shanay stuurt Jesta de diepte in en alleen voor doel schiet Jesta keurig de bal in het hoekje (2-0).
Nu gaan we veel beter voetballen en kans op kans volgt; we omsingelen Made rondom de zestien. In de 18e minuut staat het al 3-0. De bal komt voor de voeten van Jesta en door een mengelmoes van benen ligt de bal erin en is een hattrick een feit.
Made weet met hun tegenaanvallen alleen tot onze ‘16’ te komen. Dus staan we achterin weer als een huis.
We blijven vrolijk verder gaan en spelen goed over, er wordt ook hard gewerkt en geknokt om de bal, maar er wordt ook wel veel te weinig gecoacht en geroepen naar elkaar. Als we meer de rust bewaren, kunnen we nog beter overspelen en uiteindelijk meer kansen creëren. Zo dan laten zien dat we beter zijn dan de tegenstander. In de 25e minuut is het Shanay die na een solo de hoek voor het uitkiezen heeft, en dan is het al 4-0. Wij als leiders vinden en zeggen altijd dat je moet doorjagen en alles moet geven en zeker niet bang moet zijn, daar komt mooi wel de 5-0 uit. Het is Sanne die in de 29e minuut eerder bij de bal is dan de keepster en de verdedigsters en zo met een mooie schuiver de bal in het doel schiet. 5-0 dus en dat is ook de ruststand.
Met nog wat tips in de rust en twee kannen ranja (even 1 bijgehaald, want voor 17 meiden is 1 kan te weinig) beginnen we met volle moed aan de 2e helft. Ook in de 2e helft zien we een goed spelend NOAD MO13. We benutten de ruimte die we krijgen heel goed, we houden het veld goed breed. Er wordt goed overgespeeld en het is echt leuk om naar deze meiden te kijken hoe goed ze het met z’n allen het doen. Ieder op zijn eigen manier en kunnen, daardoor als team spelen we vandaag heel sterk. Want regelmatig zijn we dicht bij het doel van Made. Daardoor weet Shanay in de 39e min de 6-0 te scoren. Daar doet Annika in de 45e min een schepje bovenop (7-0). Ook Roos 2x, Shanay 1x (vrije schietkansen) en Nurah (lat) moeten eigenlijk scoren, maar dat gebeurt helaas niet. We blijven goed spelen en een doelpunt kan gewoon niet uitblijven. De 8-0 wordt gescoord door Annika en daarmee haar zeer goede wedstrijd bekroond met een mooi en hard schot hoog in het doel. Dan fluit de scheidsrechter af en winnen we zeer verdiend met 8-0 en zo zijn we denk ik op tijd in vorm voor de laatste weken die komen gaan. Goed gedaan meiden ga zo door.
Wie speelden mee? Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Sanna Bok, Nurah Sheikkariem, Annika v.d. Ley, Jesta Vos, Shanay Vos, Helya Goodarzi, Chanel de Kock, Roos Timmermans, Esmee Duizer, Fenne Timmermans en Quinty Nieuwkoop. Afgemeld Femke den Dekker.
Groeten Ferdy en Gerben

VIOLA MO13 – NOAD’32 MO13: 2-5 (0-3) – 4/5/2019
Een prima 1ste helft maar slordige 2de helft
Na een ontspannen rit van 3 kwartier kwamen we aan in Alphen (Brabant) voor alweer onze 7de competitie wedstrijd van het seizoen op een heel veld tegen Viola; we draaien nog steeds volop mee om het kampioenschap. Een seizoen waarin we toch nog moeten wennen aan het spelen op een heel veld. Ook een seizoen waarin we 6 nieuwe meiden mochten verwelkomen, die het voetbalspelletje vanaf het begin moeten leren en dan ook nog eens gelijk op een heel veld! Maar goed, iedere week zien wij dat vooral deze 6 nieuwe meiden grote stappen maken en aan het enthousiasme en opkomst van deze meiden ligt het zeker niet. Ook de wat “oudere meiden” gaan iedere week stapje voor stapje vooruit. Ga zo door meiden met z`n allen!!
We hadden vandaag de beschikking over een gehele fitte selectie, dus traden we aan met: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos, Esmee Duizer, Quinty Nieuwkoop, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans ,Sanne Bok en Helya Goodarzi.
Na het fluitsignaal begonnen we met lekker combinatievoetbal en het goed en strak inspelen van de bal. Doordat we kort op de tegenstander speelden en na wat individuele acties kregen we een paar kleine kansjes, maar echt gevaarlijk was het niet voor het doel van Viola; tenminste tot nu toe dan. Achterin gaven we geen kans weg, zodat Viola totaal niet in de buurt kwam van Camilla. Op het middenveld waren we de bovenliggende partij. Voorin waren Esmee en Jesta te snel voor de verdediging die hun handen er vol aan hadden, waardoor Shanay in een nieuwe rol wat vrijheid kreeg. In de 7e minuut schoot Shanay de bal achter de keepster, die de bal door haar handen liet glippen (0-1). Na dit doelpunt bleven we lekker combineren. Jesta kreeg een vrije schietkans, maar helaas ging dit schot naast. Ook Esmee kreeg een grote kans, maar ook haar vizier stond nog niet op scherp. Het vizier van Annika stond wel op scherp, want na een mooie combinatie met Shanay schoot ze de bal in de 15e minuut achter de keepster (0-2). Esmee had het op fysiek gebied wat lastig tegen haar tegenstander waardoor Helya mocht invallen en dit naar behoren goed uitvoerde. Op fysiek gebied en op snelheid was ze haar tegenstander de baas en zorgde ze zo af en toe voor gevaar. Na een hard schot van Jesta recht op de keepster die weggestompt werd, stond Helya op de juiste plaats om de bal hoog in het doel te schieten (0-3). Hierna kreeg Helya na een goede individuele actie nog een goede mogelijkheid waar ze voor eigen succes ging, maar de bal beter had kunnen/moeten afleggen, maar goed dat zijn de leermomenten. Jesta ramde de bal nog even keihard op de lat. We hadden nog een paar kleine kansjes, maar meer doelpunten leverde dat niet op in de 1ste helft. RUST.
In de rust nog wat spelmomenten teruggehaald om aan te geven wat er anders moet en zou dit dan weer een 2e helft worden die we gewend zijn van ons team?? Na het fluitsignaal konden we aan de 2e helft beginnen. Een helft waarin we normaal gesproken wel het beste uit onszelf konden halen, maar op de één of andere manier zou dit een rommelige helft worden, waarin we veel balverlies leden en te slordig met de kansen om gingen. Viola kwam ook beter in hun spel, maar kreeg nog geen grote kansen. Doordat Viola meer aan aanvallen toekwam, kwam er voor ons meer ruimte op het middenveld en voorin. We kregen enkele corners mee en dan is het altijd goed om op het juiste moment te kiezen en dat deed de mee naar voren gekomen Yaquira. Na een corner van Shanay schoot Yaquira de bal vanuit de draai binnen (0-4).
Om de één of andere reden wilde Viola er het beste van maken, want ze kwam nog geen 3 minuten later op verrassende wijze – door slap ingrijpen en door niet op te letten – terug tot 1-4.
Aan onze zijde was het beste er wel vanaf, maar zo nu en dan kwamen we er voetballend goed uit door de bal op het juiste moment te spelen of vrij te lopen. Het was Shanay die in de 53e minuut de 1-5 binnentikte na een mooie individuele actie. In de allerlaatste minuut bracht Viola de stand terug tot 2-5 na weer slap ingrijpen. Na dit doelpunt was het gelijk het einde van een wedstrijd, die we in de 1e helft domineerden, maar in een hele slappe 2de helft de tegenstander toch 2 doelpunten schonken. Goed gespeeld meiden en op naar volgende week, dan spelen we om 8.30 uur thuis tegen zeker een niet te onderschatten tegenstander, namelijk Madese Boys, dus deze week goed en scherp trainen.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – vv Sleeuwijk MO13-1: 4-1 (3-1) – 26/04/19

MEIDEN SPELEN ZICH OP GEMAK NAAR DE HALVE FINALE IN EM CUP
Vorige week woensdagavond (17-04, red) speelden we de kwartfinale om de EM Cup tegen de meiden uit Sleeuwijk. In de groepsfase speelden we 2 wedstrijden MVV 58, Meerkerk (1 dikke cijfers gewonnen,1 nipt verloren) en op basis van de beste nr 2 stonden we dus in de kwartfinale. Omdat het weer 7 tegen 7 was op half veld hadden we wederom besloten dat er maar een selectie van max 10 meiden nodig was. Op basis van kwaliteit maar zeker ook inzet op trainingen en in wedstrijden kwamen de volgende meiden uitgerold Camilla Vos, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Sara Timmermans, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkarim, Jesta Vos, Sanne Bok en Esmee Duizer. Tegenstander dus Sleeuwijk MO13. 2e jaar al. En dus qua leeftijd en lengte waren we zeker de mindere. Dat dachten de ouders van Sleeuwijk ook, want op het moment dat we naar buiten lopen vanuit het kleedlokaal hoorde je de zinnen. `O dat wordt een makkie, er zitten er een paar kleintjes bij`. Of `dat wordt een makkelijke avond`. En de mooiste die ik hoorde. `We staan al in de halve finale hoor, moeten we echt voetballen`. En de Leider/trainer zei. `Het word wel moeilijker dan afgelopen zaterdag ben ik bang` en dat had hij toch goed opgemerkt. Haha…alsof tie het wist wat er deze avond ging gebeuren. En als we dan de warming up van beide teams zien dan zal je inderdaad denken dat we het onderspit zullen delven. En als dan om 19:00 de wedstrijd begint is het na 20 seconden al raak en kunnen we een doelpunt noteren. Het is Nurah die geschutter bij Sleeuwijk afstraft. 1-0 voor NOAD`32 MO13. Een lekker begin voor onze meiden. Je zou denken dat Sleeuwijk nu volle bak komt aanvallen maar eigenlijk is er maar 1 ploeg die voetbalt en veel beter is. En dat zijn wij. En het is dan ook bijna niet voor te stellen dat Sleeuwijk uit de eerste (halve) kans die ze krijgen meteen scoren terwijl wij dat al zeker 3x hadden moeten doen en dan zijn we nog maar 5 minuten aan de gang, een houdbaar afstandsschot is de oorzaak 1-1. Wij raken daar gelukkig niet zo erg van de wijs en gaan gewoon verder waar we gebleven zijn. We spelen de hele tijd op de helft van de tegenstander, regelmatig snijden we door de verdediging heen en krijgen vele kansen. En in de 12e minuut (2-1 Jesta) en 29e minuut (3-1 Annika) scoren we nog zodat de ruststand van 3-1 toch wel erg magertjes is. Ondanks dat het ook zo is dat we nou niet bepaald briljant staan te spelen. We spelen de bal niet goed over en/of te weinig en zijn veel minder fel en alert. We hebben veel betere wedstrijdjes gespeeld, zullen we maar zeggen. Maar wel een lekkere tussenstand zo. In de rust lekker bekertje ranja en koffie van Kantinebeheerster Joyce de Fijter en tussendoor de gebruikelijke tips. Ondanks dat de wedstrijd op veld B is, spelen we de 2e helft richting de kantine. Altijd leuk want alle supporters staan dan achter de goal en het is er aardig druk voor op zo`n woensdagavondje. En die zien in de 2e helft een iets meer gelijk opgaande wedstrijd maar nog steeds met een beduidend voetballend betere thuisclub. Ook nu krijgen we weer de meeste kansen. Mooie aanvallen van onze kant maar elke keer net niet erin gaan ze helaas niet. Ook gezegd dat de keepster vanavond goede zin had en een sta in de weg was. Vele ballen heeft ze tegen gehouden. Sleeuwijk is alleen gevaarlijk met de hoekschoppen die ze mee krijgen. Meer dan dat niet, wat wel opvalt is dat Sleeuwijk steeds meer het fysieke geweld gaat gebruiken. Met handen en voeten, duwend en trekkend proberen ze onze meiden zich van zich af te houden. Ook dat lukt niet. Maar we zijn simpelweg de betere deze avond. In de 52e minuut maakt Annika aan alle onzekerheid (die er misschien was) een einde en scoort de 4-1. Dit is ook de eindstand. Meiden gefeliciteerd met de overwinning. Dik en dik verdiend. Nu gaan we door naar de halve finale en na loting is dat ook een thuiswedstrijd geworden. Tegenstander is LRC Leerdam MO13. Staat nu op woensdag 15 mei gepland om 18:30. Gaan we proberen of we weer kunnen winnen, maar dit is al fantastisch dat we zover zijn gekomen.
Groeten Ferdy en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – GROEN WIT MO13-1: 12-0 (RUSTSTAND 10-0) – 13/04/19
Meiden NOAD’32 halen uit !!!!
We schrijven 13 April 8.30 uur; een veld waar een lichte witte laag overheen ligt door een klein nachtvorstje, maar met het zonnetje al hoog in de lucht een prima voetbalochtend. De wedstrijd had bijna niet door had kunnen gaan, maar door wat aanpassingen aan de afmetingen van het veld en het aantal veldspeelsters 9×9 (dit op verzoek van Groen Wit, die maar 10 meiden tot hun beschikking hadden). Wij wilden wij hier best een klein beetje aan mee werken, we zijn namelijk de moeilijkste niet. We waren met een complete selectie met Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos, Esmee Duizer, Quinty Nieuwkoop, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans, Sanne Bok en Helya Goodarzi.
Na het fluitsignaal begonnen we lekker aan de wedstrijd met goed combineren en het overspelen van de bal. Dit resulteerde al na 2 minuten in een doelpunt van Julia die mee op kwam en vanaf een meter of 20 de bal binnenschoot 1-0. Na deze goal bleven we gretig en goed combineren. We kregen in de 5e minuut een corner en die werd keurig kort uitgevoerd door Shanay en Julia, zodat Julia vanaf de 16 meterlijn vrij aan mocht leggen (2-0). Na deze goal was het éénrichtingsverkeer en na 10 minuten spelen stond het al 5-0. Dit waren echt prima goals die óf goed waren uitgespeeld óf door harde schoten van afstand. Het was Shanay met de 3-0, Annika de 4-0 en Shanay 5-0. Groen Wit kon geen gevaar stichten voor het doel van Camilla, want ze kwamen er gewoon niet doorheen; mede door het sterk optreden van alle NOAD-meiden die maar bleven doorgaan en scoren. Om iedereen aan spelen toe te laten komen, wordt er wat gewisseld. Het blijft echter doelpunten regenen en we lopen voor rust uit naar 10-0. Het is Shanay met de 6-0, Annika 7-0, Nurah 8-0, Julia 9-0 en Nurah die net voor rust de 10-0 maakt. RUST.
Tja wat ga je dan zeggen tegen de meiden ?? Het enige aandachtspuntje was dat sommige meiden niet in hun positie bleven, waardoor het af en toe een rommeltje was en het op kluitjesvoetbal leek net als bij de mini`s. Het is belangrijk dat we het veld breed houden, zodat we makkelijker kunnen combineren of een actie kunnen maken. Na de aftrap voor de 2e helft willen we weer verder gaan met scoren, want de honger na doelpunten was nog niet gestild, maar we worden wat slordiger met aannames en passes, waardoor Groen Wit iets meer in het spel voorkomt dan in de 1e helft, maar echt gevaarlijk worden ze niet.
Sommige meiden krijgen wat meer rust, want er zijn er drie die nog met de MO17 mee moeten spelen. Er wordt wat geschoven met posities en een kwartier voor tijd krijgt Fleur de bal, speelt zichzelf met een mooie voetbeweging keurig vrij en schiet de bal goed hard in (11-0). Na nog wat wissels mag Yaquira proberen een doelpunt te scoren vanuit de spitspositie. Haar eerste poging gaat mis, de 2e op de paal en de 3e gaat er dan eindelijk in (12-0). Vijf minuten later wordt er afgefloten en stappen we met een tevreden gevoel van het veld. Goede generale overwinning voor de wedstrijd van woensdag: de kwartfinale om de EM-Cup thuis tegen Sleeuwijk. Deze week lekker trainen en woensdag gaan we voor de volle winst zodat we de halve finale gaan halen. Succes meiden en voor degene die niet zijn geselecteerd graag de andere meiden komen aanmoedigen.
Groeten, Ferdi en Gerben

NIEUWKUIJK MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-1 (0-0) – 06/04/2019
STERK SPELENDE NOAD MEIDEN WINNEN VERDIEND BIJ DE KOPLOPER
Vandaag de uitwedstrijd tegen koploper Nieuwkuijk MO13 – wel gezegd dat het continu stuivertje wisselen is bovenin. Willen we nog ergens aan mee doen, dan was het vandaag winnen en staan we mee aan de top, anders is het lekker in de middenmoot vertoeven. Dat we sterk voor de dag kunnen komen, weten we inmiddels wel, omdat we vorige week al een goed resultaat behaald hadden tegen een andere koploper.
We starten met de volgende 11 meiden: Camila Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Sanne Bok, Shanay Vos, Annika v.d. Ley (C), Jesta Vos, Helya Goodarzi en Fenne Timmermans. In de dug-out zitten de volgende meiden: Fleur Timmermans, Femke den Dekker, Roos Timmermans, Quinty Nieuwkoop en Esmee Duizer. Afgemeld Nurah.
Vooraf werd de toon al beetje gezet dat het ergens omgaat. Want wij (leiders) wilden duidelijkheid van de scheidsrechter hoe het zat met het digitaal wedstrijdformulier. En dan vooral het dispensatieverhaal, want ook Nieuwkuijk had 3 meiden die bij MO15 horen te spelen. Ontmoetingen met leiders van eerdere tegenstanders hadden ons hiervoor gewaarschuwd. Reactie van Nieuwkuijk was veelzeggend; dus stonden er twee teams scherp aan de aftrap op veld 1 om iets over half 11; ook een zogenaamde Wetra-veld (net als ons B-veld). Ook hier lag het er niet zo florissant bij, wat is dat toch vraag je af.
Vanaf het begin is het een gelijkopgaande wedstrijd, het spel gaat op en neer in een aardig tempo. In fases zijn wij gevaarlijker, andere fases de thuisclub, die vooral gevaarlijk is in de counter of de hoekschoppen, die we soms te gemakkelijk weggeven (blijf opletten en nadenken meiden!!!). Daar zijn ze gevaarlijk in en met soms meer geluk als wijsheid behouden we de nul. Camila weet met nog een reflex met haar voet de bal tegen te houden. Goed gedaan hoor! Zelf spelen we ook niet verkeerd en krijgen ook mooie kansen, maar vooral Jesta had haar linkervoetje niet scherp staan. Ook hadden we behoorlijk moeite met de grote laatste vrouw en keepster van de thuisclub. Dan leggen we het fysiek vaak even af. Dus in een zeer mooie boeiende en spannende wedstrijd is de ruststand 0-0. Het had ook zomaar 2-4 kunnen staan. Opvallend detail. Vanaf minuut 1 zien we een scherp en met volle dosis inzet een NOAD’32 MO13. En dan moet de 2e helft nog komen, volgers van ons, weten dat dat normaal gezien de sterkste helft is van ons.
De 2e helft gaan we op dezelfde voet verder en worden we sterker, Er wordt bijzonder hard gewerkt en geknokt op elke vierkante meter over het hele veld. Het gaat echt op en neer en beide teams doen niet voor elkaar onder. Het kan zomaar eens zijn dat wie er scoort er met de 3 punten vandoor gaat. En in de 45e min veert alles wat NOAD’32 is op, want via Shanay komen we met een prachtig afstandsschot van dik 25 meter op voorsprong (0-1). Verdiend in mijn ogen, omdat we proberen te voetballen, terwijl de thuisclub lange ballen naar voren speelt op de spitsspeelster.
Dan komt er natuurlijk een spannend slot aan. Nieuwkuijk dringt aan voor minimaal een gelijkspel. Onze meiden die achterin staan Sara, Yaquira, Fleur zijn zeer scherp, komen regelmatig voor de `man`; zijn daardoor steeds eerder bij de bal, waardoor vele aanvallen onschadelijk worden gemaakt (goed geluisterd in de rust). En anders is Julia er nog die steeds goed staat opgesteld en de ballen wegschiet, want nu is het gewoon andersom… geen getik meer, wegrossen die bal. Door de ruimte die nu voorin en op het middenveld ontstaat, krijgen we zelf nog mooie kansen om de wedstrijd op slot te zetten. Dat gebeurt helaas niet, waardoor het spannend blijft. De thuisclub doet er nog een schepje bovenop, mede door de aanwezige ouders die wat kabaal maken, maar onze topmeiden worden echt niet nerveus. Bijzonder cool blijven ze eronder en geven alles. En als de scheids dan affluit, zie je de meiden blij elkaar opzoeken. Meiden, gefeliciteerd met de overwinning, echt goed gedaan hoor. Het harde werken is beloond, je mag trots op jezelf zijn. Iedereen heeft het bijzonder goed gedaan. We zijn trots op jullie. Ga zo door.
Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – SC ‘T ZAND MO13-1: 2-1 (2-0) – 30/03/2019
ONNODIGE MOEIZAME ZEGE MEIDEN MO13
Vandaag een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de kop van de competitie te behouden tegen een op papier sterke tegenstander, die evenveel punten had als ons.
Met een volle bezetting begonnen we aan de wedstrijd namelijk met de volgende meiden: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Jesta Vos, Esmee Duizer, Quinty Nieuwkoop, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans, Sanne Bok en Helya Goodarzi. Op een keurig onderhouden veld begonnen we aan de wedstrijd en met een betere instelling dan de afgelopen weken. We knokken voor iedere meter en spelen lekker fel en goed over tegen een relatief fysiek sterke tegenstander. Het is dan ook de taak van onze meiden om er voetballend doorheen te komen en de kansen die we krijgen te benutten.
Na een minuut of 10 te hebben gespeeld, is het Annika die goed doorgaat op rechts en de bal bij Nurah weet te krijgen die de bal goed inschiet 1-0. Na deze goal gaan we wat beter voetballen; meer duels worden gewonnen en de bal gaat wat makkelijker rond. Zowaar krijgen we enkele kleine kansjes, maar helaas. Met nog een minuut of 10 te spelen krijgt Jesta de bal goed aangespeeld en schiet hem keihard achter de keepster 2-0.
Krijgt sc`t Zand dan helemaal geen kans zou je denken….. oh jawel hoor, maar bij ons staat Camilla in het doel die de ballen gewoon goed tegenhoudt en ons er doorheen sleept met een paar zeer belangrijke reddingen. Vijf minuten voor rust krijgt Jesta nog een mooie mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen, maar helaas spat haar inzet op de paal. In de laatste minuten mag Shanay van een meter of 16 aanleggen voor een schot dat kracht mist. Wellicht was het beter geweest om nog een paar meter naar voren te lopen, maar goed dat is altijd achteraf. Met een goed gevoel gaan we de rust in. RUST.
In de rust wat aanwijzingen gegeven: zorgen dat we de overwinning veiligstellen door snel de 3-0 te scoren. De 2de helft was beduidend minder van onze kant, doordat de tegenstander fysiek sterk was en de meeste meiden al veel inzet hadden geleverd.
Halverwege de 2de helft was er een ongelukkig momentje van Camilla, omdat ze de bal tussen haar handen liet glippen (2-1). Dit gaf de meiden van sc`t Zand nog wat hoop. Het was voor ons alle zeilen bij zetten om de overwinning veilig te stellen. Achterin kregen we de bal niet meer naar voren en op het middenveld raakten we door de vele fysieke duels de grip kwijt. Als we voorin een bal kregen, konden we niet in balbezit blijven, waardoor sc`t Zand erin bleef geloven, maar gelukkig stond hun vizier niet echt scherp. We konden na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen en waren dolblij met deze zwaarbevochten overwinning.
Meiden, het was niet onze mooiste 2de helft, maar op inzet en met een klein beetje mazzel af en toe hebben we mooi 3 punten weten te behalen. Met een goed gevoel gaan we op naar volgende week waar we een uitwedstrijd spelen tegen de koploper Nieuwkuijk. Deze week allemaal goed en scherp trainen.
Groeten Ferdi en Gerben

VV RIJEN MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 2-4 (2-0) – 23/03/2019
ZEER STERKE 2e HELFT LEVERT VOLLE WINST OP
Met weinig trainingsuren en een weinig slaapuren gaan we richting Rijen, want deze week was het schoolkamp (De Hoeksteen) en een 7-tal meiden waren niet zo fit zoals anders. Gelukkig stond de wedstrijd om 11:00 uur gepland zodat er lichtelijk bijgeslapen kon worden.
Wie waren er en stonden op het matig kunstgrasveld in Rijen aan de aftrap: Camilla Vos, Julia v Tilborg, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Fleur Timmermans, Sanne Bok, Shanay Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans en Esmee Duizer. Afgemeld Helya, Quinty en Jesta.
Na een minuut stilte en een praatje van de scheids beginnen we aan de wedstrijd. In het begin gaat het gelijk op. Al is Rijen MO13 wat dreigender maar kansen levert dat voor beide teams niet op. Wij starten matig en dat resulteert in een achterstand. In de 9e minuut komen we uit een hoekschop op achterstand. Niet tijdig ingrijpen van onze kant levert een tegengoal op. 1-0. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar, we zullen toch moeten proberen om eerder te reageren en niet zo besluiteloos te zijn, we moeten veel brutaler zijn en altijd en dan vooral in ons eigen zestienmetergebied vol op te bal moeten verdedigen. Jagen op de bal, afpakken. Niet afwachten maar reageren dus. Oftewel, weg die bal hoe dan ook.
Dan gaan we iets beter voetballen en krijgen we mooie mogelijkheden. Mooie acties van Nurah en Annika (2x) leveren geen goals op. En 2x scoort Sanne maar beide worden op buitenspel afgekeurd. 1 terecht, de ander zeer discutabel. De grensrechter vlagde niet maar de scheidsrechter op 20 meter afstand had het blijkbaar beter gezien. Jammer… We hebben licht de overhand nu en het is echt wachten op de gelijkmaker. De kansenverhouding ligt duidelijk in ons voordeel maar met de rust staan we met 2-0 achter, want na een vrije trap tegen staan we weer niet op te letten en schiet Rijen van rond 5 meter snoeihard binnen. Met deze stand gaan we rusten, rare tussenstand zo, ietwat beter maar wel op achterstand. Ook nog even verhaal proberen te halen over die vermeende buitenspel, antwoord was veelzeggend. We moesten niet zeuren want hij had ook 2x de bal wegens hands op onze stip kunnen leggen. De toon van de scheids is gezet. Rest mij de vraag? Tja hands is hands toch? Dus gewoon op de stip dan… Waarschijnlijk dan toch een goedmaker van het dan toch niet buitenspel!!!! In de rust blijven we op het veld en horen de meegereisde ouders het praatje en dat we wat feller moeten voetballen. De vraag nu is wat er werkte? De tips of een ouder die wat zei (daar later meer over).
De 2e helft zien we een heel ander NOAD’32 MO13. Er wordt geknokt voor elke meter. Achterin staan Sara, Yaquira, Julia en Chanel super te verdedigen en geven geen kansen meer weg. Middenveld met Annika, Nurah en Fenne hebben alles onder controle en het is Fenne die in de 35e min in een aanval meegaat en de bal voor haar voeten krijgt en maar eens denkt… ik schiet en vanaf rond de 16 meter de keeper met een boogbal verschalkt. 2-1. Gaat het dan toch gebeuren? De meiden gaan erin geloven en dat zie je in het veld goed. Er wordt goed geluisterd naar de coaching langs de lijn. Want in de 41e min na een mooie cornervariant komt de bal voor de voeten van Julia en dan is het met een mooi en snoeihard schot 2-2. Wow dat gaat lekker en nu gaan we door. Langs de lijn voel je gewoon dat dat de wedstrijd helemaal is gekanteld en dat we deze wedstrijd gewoon kunnen gaan winnen. Oja die betreffende ouder begint ook al te zweten en kijkt eens goed diep in zijn portemonnee.!!!!! En wat we al dachten gebeurt gewoon. Het is Shanay die een uittrap van de keeper onderschept en de bal mooi in het doel schiet: 2-3 in de 43e minuut. We zijn nu heer en meester en bepalen een groot deel van de wedstrijd. Voldoende kansen creëren we nu maar het verlossende doelpunt laat nog op zich wachten. O.a. Annika kan haar sterke optreden vandaag niet bekronen met een doelpunt. Rijen MO13 probeert het tij te keren en zet met 5 wissels (lees de betere komen er weer in) tegelijk de boel op stelten. Heel eventjes zijn we van slag. Wie pakt wie en hoe staan ze nu. En wat doen onze meiden? Al heel snel gaan ze vrolijk verder waar ze mee bezig waren. Doordat er gigantisch grote ruimtes ontstaan op het veld valt op dat we 1 ding heel goed doen… overspelen, goed de bal aannemen en de bal het werk laten doen. We zien mooie aanvallen, steekpasjes in de loop meegeven. Het is soms genieten hoe we spelen. Dus kan het niet uitblijven dat we nog een doelpunt gaan maken. Heel laat en dus pas 2 min voor tijd is het Shanay (1e helft onzichtbaar, 2e helft soms weergaloos goed) die het verlossende doelpunt maakt en ons op 2-4 zet. Dan fluit de scheidsrechter af en winnen we hier dik verdiend en had de score om eerlijk te zeggen wel iets hoger uit moeten vallen. Maar dat we als leiders trots zijn is duidelijk. Met de rust 2-0 achter en winnen met 2-4 na een hele goed 2e helft van onze kant. Allemaal supergoed gedaan hoor. Gefeliciteerd meiden…
Ps. Oja dan komen we natuurlijk even op terug wat nu precies werkte in de rust. De tips van de leiders of van die vader… Heel duidelijk was in ieder geval te zien en te horen, dat die meiden niet vergeten waren wat hij gezegd had… “meiden als jullie met 2-4 winnen trakteer ik”… en dat was dus niet tegen dovenmansoren gezegd. Met z’n allen stormden ze op hem af. Dus zodoende werd er met beetje overleg een bezoek gebracht aan de MacDonalds in Oosterhout waar de Happy Meals even niet aan te slepen waren. Ook de meegereisde ouders en leiders werden getrakteerd op en menu. Dus bij dezen willen wij als leiders, alle meiden en ouders deze wel hele bijzondere Vader bedanken. Bedankt!!!!
Groeten Ferdi en Gerben

UNO ANIMO MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 6-4 (4-0) – 09/03/2019

NOAD’32 meiden komen te laat op gang
Vandaag een uitwedstrijd tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Na afzeggingen door ziekte, vakantie, verjaardagen en nog een andere reden konden we met 13 meiden op pad en om toch een extra wissel achter de hand te hebben werd de hulp ingeroepen van Sterre vd Boogaard van de JO11-2 die na haar eigen wedstrijd bij ons zou aansluiten.
We gingen met de volgende meiden op pad: Camilla Vos, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Shanay Vos, Quinty Nieuwkoop, Roos Timmermans, Femke den Dekker, Fenne Timmermans, Sanne Bok en Sterre vd Boogaard.
Na de toss te hebben gewonnen kregen wij de aftrap en wat je dan vooral niet moet gaan doen dat is achterin rustig de bal rond gaan spelen. Niet tijdig ingrijpen resulteerde na 30 seconden al in de 1-0. Dus een fikse domper om zo te starten, want je loopt gelijk achter de feiten aan. Omdat we wat meiden misten, moesten we erg improviseren in onze opstelling. Zodoende stond Fleur Timmermans op rechtsback en Fenne Timmermans linksback wat ze naar volle tevredenheid hebben ingevuld. Nurah was niet geheel fit, dus stond Annika op het midden en Nurah rechtshalf om haar wat te ontzien, wat voor beide wel even wennen was.
Na 10 minuten proberen de 1-0 weg te poetsen werd er bij Uno Animo gewisseld en wel 3 meiden tegelijk die volgens ons wel ouder waren dan 13. Nog geen minuut later lag na een combinatie van dit trio de 2-0 achter Camilla. Helaas maar hier kun je niets aan doen als de tegenstander 3 oudere meiden inzet, want dat mag volgens de regels van de KNVB; dus was het voor onze meiden een erg fysieke wedstrijd. Na 24 minuten werd het 3-0 en net voor rust zelfs 4-0. RUST.
De meiden in de rust verteld dat ze toch in een goed resultaat moesten blijven geloven, hun best blijven doen, niet de moed opgeven en proberen te scoren en er alles voor doen. Nurah gaf aan dat het redelijk ging, dus Annika op rechtshalf en Nurah centraal in het midden ieder op hun eigen posities. Sterre was er net voor rust ingekomen om de aanvalslinie te versterken en na het fluitsignaal zag je dat de meiden de strijd aan gingen met goed voetbal vol inzet en strijd. Sommige ouders waren nog niet terug langs de lijn of de 4-1 lag in het doel! Een lange bal van Yaquira op Sterre, die goed doorging op links en de bal keurig aflegde op de meegelopen Shanay die het koel afrondde.
Uno Animo had het eerder genoemde trio weer plaats laten nemen op de bank, zodat we nu tegen een gelijkwaardig team stonden. Het geloof was terug en de meiden van Uno Animo wisten zich geen raad met NOAD.
Echter net als je denkt we hebben ze, krijg je de 5-1 tegen door een ongelukkig eigen doelpunt. De meiden gingen echter door, bleven er toch op 1 of andere manier in geloven en zowaar na 39 minuten werd Shanay in stelling gebracht en rondde netjes af (5-2). Zou er dan toch iets te halen zijn hier met nog 20 minuten op de klok? Het team vocht voor iedere meter en nog geen 6 minuten later was het weer Shanay die scoorde (5-3). De leider van Uno Animo kreeg het een beetje benauwd en bracht zijn welbekende trio binnen de lijnen en 4 minuten later werd het 6-3, maar twee minuten later was het weer Shanay die haar 4de doelpunt scoorde in deze helft, waardoor de eindstand op het bord stond (6-4). Helaas meiden verloren, maar wat hebben jullie je goed herpakt in de 2de helft. Natuurlijk worden er foutjes gemaakt en krijgen we vervelende doelpunten tegen en laten we wel eens een traan en speelt de tegenstander met 3 meiden die ouder zijn en moeten we wennen aan het grote veld en alle bijkomende regeltjes, maar bovenal kunnen jullie met z`n alle enorm trots zijn op jezelf! De 2de helft kijken we met een trots gevoel op terug en hiermee gaan we met z`n allen mee verder. Volgende week gelijk vanaf het begin deze instelling aanhouden, dan weet ik zeker dat we de 3 punten pakken.
P.S. dat Uno Animo 3 meiden van de MO15 erbij halen, terwijl ze er meer dan genoeg hebben zegt wel iets over hoe hun tegen ons aankijken ;-). Sterre bedankt dat je met ons mee hebt willen spelen. Deze week lekker trainen en op na de volgende wedstrijd.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – WILHELMINA MO13-1: 1-4 (1-1)
MEIDEN O13 NOAD STRANDEN IN KWARTFINALE
Zaterdag stond er een bekerprogramma voor ons op het menu. Het was natuurlijk even wennen, want we spelen op half veld en 8 tegen 8. Tja .. En dan komt toch het onvermijdelijke. Want met een selectie van 17 meiden is het wel heel bizar om met 9 wissels langs de lijn te staan. Daarom was er besloten om maar met 11 meiden deze wedstrijd aan te gaan. In overleg met trainsters en leiders toch een selectie samengesteld, waarvan wij dachten dat dat de beste was voor het hele team. (sterkte en positioneel gezien). En dan is het echt niet leuk om de meiden te moeten zeggen dat ze een wedstrijd niet mee mogen doen. De verdrietige en teleurgestelde gezichtjes is niet leuk om te zien. Maar 9 wissels is ook echt geen optie. Wel moet gezegd worden dat die meiden wel gewoon staan te kijken en dat is natuurlijk wel heel erg klasse. Goed hoor.
De volgende meiden stonden daardoor aan de aftrap: Camille Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilburg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Shanay Vos, Jesta Vos, Sanne Bok en Fleur Timmermans.
En dat we er tegenaan konden was voor de wedstrijd al te zien. De tegenstander had een paar grote meiden in staan, dus zouden we het fysiek best zwaar kunnen krijgen. Vanaf het begin was dit duidelijk: Wilhelmina had op geen enkele positie een zwakke plek. Het ging gelijk op, maar de tegenstander uit ‘s-Hertogenbosch had wel beetje de overhand. De verdediging moest alle zeilen bij zetten en dat lukte gelukkig goed.
Uit het niets komen we op voorsprong. Het is Shanay die de 1-0 maakt. Dan lijkt Wilhelmina eventjes van slag en helaas profiteren wij er niet van. Snel weet Wilhelmina de oplossing te vinden en schuiven wat met de posities waardoor we voorin geen vuist meer kunnen maken. Ook komt er een meid binnen de lijnen die het spelletje begrijpt; centraal op het veld zet ze de lijnen uit en vanaf dat moment hebben wij het zwaar. Aanval op aanval komt er ons op doel. Met handen en voeten en enkele bijzondere hachelijke momenten op onze doellijn kunnen we veel tegenhouden. De verdediging heeft het heel moeilijk en doet zijn best en ook Camilla staat heel goed te keepen. Toch kunnen zij samen niet voorkomen dat het 1-1 wordt en zo gaan we de rust in.
De 2e helft is maar net bezig en het staat 1-2. We starten niet scherp en een afstandsschot is onhoudbaar en verdwijnt hoog het doel in. Niet veel later staat het zelfs 1-3. Weer een schot van afstand is de boosdoener. Er is natuurlijk nog tijd zat om het tij te keren maar we kunnen geen potten breken. Wij zijn vandaag gewoon niet super en het geloof zie je wegebben. We proberen het wel maar het blijft bij meer tegenhouden dan zelf kansen te creëren. We krijgen nog enkele corners mee maar zijn niet gevaarlijk. Integendeel, uit één van die hoekschoppen krijgen we een onvervalste counter om de oren (1-4).
Vrij snel daarna fluit de scheidsrechter af en verliezen we verdiend met 1-4 en zijn we in de kwartfinale uitgeschakeld. Jammer meiden… Maar zo weten we ook weer wat verliezen is en zo zie je dat iedereen top moet zijn om een goed resultaat te halen. En dat waren we vandaag niet.
Conclusie vandaag in deze wedstrijd is dat Camille een berenpartij heeft staan te keepen, de verdediging zijn best heeft gedaan, maar niet opgewassen was tegen zoveel tegenaanvallen, dat het middenveld het heel moeilijk had en voorin vandaag zeer zwak waren en geen vuist konden maken. Vooraf met de invullen van het formulier bleek dat er 2 14-jarige meiden in het veld stonden bij Wilhelmina. (Staan normaal in de MO15) Tja… het mag met dispensatie. Maar of dat nu echt de reden was dat we helaas deze wedstrijd hebben verloren. Maar gelukkig gaan we lekker 2 weekjes trainen en op 9 maart staat er gewoon weer een competitiewedstrijd op het programma. Gaan we gewoon proberen om die wel te winnen.
Siegfried de Fijter bedankt voor het fluiten… Goed gefloten (ook vanuit het ‘s-Hertogenbosch kamp).
Gerben en Ferdi

NOAD’32 MO13-1 – VCB MO13-1: 4-0 (2-0) – 16/02/2019
Terechte 2de overwinning door sterk samenspel !!!!
Vandaag onze 2e wedstrijd in de competitie thuis tegen VCB uit Biezemortel. Een lekker zonnetje stond al vroeg in de lucht wat garant staat voor een lekkere voetbal ochtend dus aan het weer kon het niet liggen. Helaas waren Shanay en Esmee er niet bij wegens ziekte, dus bij deze beterschap meiden.
Wie waren er wel fit: Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia v Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Fleur Timmermans, Nurah Sheikkariem, Annika vd Ley, Quinty Nieuwkoop, Roos Timmermans, Jesta Vos, Femke den Dekker, Helya Goodarzi, Fenne Timmermans en Sanne Bok.
Na het fluitsignaal was het spel ten aanzien van vorige week beduidend beter en werd er lekker gecombineerd en geknokt voor iedere meter. Het is nog steeds wennen voor de meiden, maar langzaamaan komt er structuur in. Iedereen houdt zijn plek en loopt niet het hele veld over, dus met de week wordt het beter, dit zo volhouden meiden !
Van achteruit werd de bal niet meer wild naar voren geschoten; er was meer rust aan de bal. Op het middenveld werd er goed gecombineerd en hielden we het overzicht. Voorin waren we een ware plaag voor VCB-verdediging. Zodoende waren er wat kleine kansjes voor ons, maar de bal wilde er maar niet in. VCB kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Camilla, doordat we op alle posities goed druk zetten op de bal en iedere keer de bal snel onderschepten. VCB had wel een paar redelijke speelsters in hun team die best een potje konden spelen, maar onze meiden hielden ze goed in bedwang.
Na een lange trap van Yaquira kwam de bal op rechts bij Fenne, die naar onze mening buitenspel stond, waarvoor ook werd gevlagd, maar Fenne raakte de bal niet aan. Annika schoot de bal voor en het was Jesta die voor de 1-0 zorgde. Of toch niet …….. Nadat de scheids overleg had gepleegd met de grensrechter en de VAR had beoordeeld, werd het doelpunt goed gekeurd.
VCB mocht aftrappen, maar raakte de bal al snel kwijt aan Nurah, die de bal op links bij Jesta bezorgde. Jesta zette met een mooie voetbeweging haar directe tegenstander op het verkeerde been en rende richting het doel waar ze de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek schoot (2-0). En dat binnen 1 minuut! Dus we gingen met een lekker gevoel de rust in. RUST.
In de 2e helft proberen de voorsprong verder uit te bouwen en nog behoudend voetballen en rust aan de bal dat was de opdracht. De eerste 10 minuten van de 2e helft waren toch wel voor VCB qua balbezit, maar echte kansen kregen ze niet. Toch was er wat paniek bij ons, het was rommelig, passes waren slordig, de duels werden te zacht en te slap aangegaan. Maar goed, je kunt ook niet verwachten dat ze een heel uur vol gas kunnen geven. Na 10 minuten waren wij weer de bovenliggende partij en kregen we weer wat kleine kansjes. Annika kreeg wat meer ruimte voor haar acties, die voor enig gevaar zorgden voor het doel van VCB. Helya schoot de bal snoeihard in het doel op een voorzet van Annika, maar helaas stond ze hierbij buitenspel. Nurah, Sanne en Jesta hadden nog enkele doelpogingen, maar helaas iedere keer net niet. Dan na 45 minuten spelen, speelde Chanel de bal goed in de voeten bij Sanne die Jesta de diepte in stuurde en die kon de achterlijn halen waar ze nog iemand uit speelde en een mooie voorzet op Annika afleverde. Annika kon zo mooi de 3-0 binnen tikken.
Het was VCB dat het wel geloofde en zodoende kregen wij nog kleine kansjes. Vijf minuten voor tijd werd Jesta weer de diepte ingestuurd, legde de bal netjes terug op Annika, die haar 2e van de ochtend noteerde (4-0). Het was nog een paar minuten spelen waarin we nog een scrimmage voor het doel van VCB kregen, waarin Sanne, Yaquira en Jesta mochten uithalen, maar iedere keer tegen een tegen-standster aanschoten, dus bleef het bij een keurige 4-0 overwinning voor ons. Als team goed gespeeld, meiden en op naar volgende week voor een belangrijke wedstrijd, namelijk de kwartfinale van de KNVB beker wat wel op een half veld wordt gespeeld, dus deze week goed trainen en tot zaterdag!
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – MEERKERK MO13-1: 2-4 (RUSTSTAND 2-2) – 09/02/2019
Woensdagavond 19 december; ja ja, er kon nog worden gevoetbald op een best goed bespeelbaar veld en mochten we tegen Meerkerk aantreden in de poule voor de 2de wedstrijd in de EM cup tussen 2 kampioenen. Wij ongeslagen kampioen 3de klasse tegen Meerkerk ongeslagen kampioen in de 2de klasse, dus konden we ons opmaken voor een tegenstander van een behoorlijk kaliber.
De volgende meiden mochten deze strijd aangaan: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Jesta Vos, Shanay Vos en Chanel de Kock. De tegenstander was de tenues vergeten, dus ff lenen van ons en zodoende begonnen we 10 minuten later. Vanaf het moment dat de bal ging rollen was het een wedstrijd van een hoog niveau waar wij toch behoorlijk in mee konden en best goed aan de wedstrijd begonnen. We moesten de bal goed rond laten gaan en achterin niet onnodig met de bal gaan lopen. De kansen proberen gelijk te benutten, want ja, tegen een ploeg die een klasse hoger speelt en ook nog eens ongeslagen kampioen zouden de kansen schaars zijn, waren onze eerste gedachten. Meerkerk had best moeite met ons spel, want wij waren immers gewend op een half veld en zij hadden al de gehele competitie op een heel veld gespeeld; een klein voordeeltje voor ons. Bij Meerkerk bepaalde de aanvoerster het spel; zij kon best een behoorlijk potje voetballen. Onze meiden lieten zich niet gek maken en zaten er kort op, zodat Meerkerk nog niet dichtbij het doel van Sanne kwam. Het was bij ons vooral Jesta die een ongrijpbare prooi was voor Meerkerk. Jesta soleerde een paar keer op snelheid en techniek langs de verdediging en zowaar in de 5e minuut zorgde zij voor de 1-0 door een mooi hard schot in de verre hoek. Wat een goed begin van ons; hier had Meerkerk niet op gerekend. De wedstrijd was van een hoog niveau en wat hielden onze meiden zich goed staande tegen een tegenstander uit een hogere klasse. Het was natuurlijk niet ondenkbaar dat Meerkerk af en toe een kansje kreeg, maar echt uitgespeelde kansen kregen ze niet. Echter de aanvoerster had een goed schot in de benen en in de 13e minuut schoot zij de bal van een redelijke afstand goed en hard over Sanne heen (1-1). Helaas, maar we waren echt niet de mindere en bleven ons spel spelen met goed combinatievoetbal en knokkend voor iedere meter. Julia wist Annika met een goede strak ingespeelde bal te bereiken, daarna een steekbal op Shanay die keurig afrondde (2-1). Twee minuten later maakte Meerkerk toch de gelijkmaker (2-2). De kopjes gingen niet hangen en we gingen op weg naar de 3-2, maar het hoge spelniveau was toch wel ff wennen, dus sommige meiden moesten af en toe in de duels het onderspit delven, doordat ze op adem moesten komen. Gelukkig klonk al gauw het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter. RUST. Het enige wat er in de kleedkamer klonk, was het geluid van meiden die op adem moesten komen. Na wat kleine aanwijzingen gingen we terug het veld op voor de 2e helft waarin we nog een keer vol aan de bak moesten.
Vanaf de aftrap hadden we Meerkerk goed in de tang, hun aanvoerster werd goed opgevangen door Annika of door Julia. Achterin boden Yaquira en Sara de aanvallers van Meerkerk goed tegenstand en natuurlijk wordt er wel eens een foutje gemaakt, maar dat zijn leerzame momenten. Op het middenveld was het Nurah die de nodige meters maakte, maar soms wat te onrustig was in haar balbeheersing, maar ook daar leer je weer van. We konden goed met het niveau mee en gaven weinig ruimte weg, zodat zij nauwelijks voor Sanne verschenen en anders was Sanne goed op haar hoede. Helaas probeerde de aanvoerster het in de 46e minuut weer van, want ja, als je er voetballend niet door heen komt dan maar van grote afstand (2-3). Het laatste kwartier brak aan, de meiden verzamelden nog 1x al hun kracht en moed bij elkaar om deze wedstrijd tot een mooi resultaat te brengen. Voorin bood Chanel goed weerstand bood en Shanay kwam er af en toe goed voorbij, maar had net het geluk niet in de afronding. Jesta had in de 1e helft haar directe tegenstander zo dol gedraaid dat deze werd gewisseld voor een ander, maar ook die kon vol aan de bak. Jesta glipte er een paar keer goed doorheen en helaas een schot van haar werd half gekeerd door de keepster en rolde tegen de paal zo in de handen van de keepster. Helaas net niet de goal waar we eigenlijk wel recht op hadden. De meiden vochten voor wat ze waard waren, maar je kon zien dat ze er doorheen zaten en 2 minuten voor tijd scoorde Meerkerk de 2-4. Gezien de hele wedstrijd was dit een onterechte uitslag, want een gelijkspel was zeker dik verdiend, aangezien wij toch het spel maakten. Achteraf hoor je dan dat er bij Meerkerk 2 meiden in lopen die door de KNVB zijn uitgenodigd voor enkele wedstrijden en dat er een clubje ergens uit een havenstad bij die 2 meiden zijn wezen kijken voor evt. een selectie, dus des te mooier is de weerstand die we deze meiden hebben geboden en daarom dat we met een goed gevoel van het veld konden stappen en met een opgeheven hoofd want we hebben echt laten zien wat we kunnen en dat er voor ons als team hele mooie sportieve momenten gaan komen daar zijn wij als leiders zeker van.
Volgend seizoen breekt er een nieuwe tijd aan waarin we op een groot veld gaan spelen (dus bij deze geen doeltjes meer sjouwen en willen we graag al die ouders bedanken voor het iedere keer maar weer klaar zetten van de doeltjes ) en ook daarin zullen we moeten groeien, maar wij weten zeker dat dit ook goed gaat komen. Het zal niet gelijk allemaal perfect gaan maar als we als 1 team blijven denken en spelen komen de prestaties vanzelf. Meiden bij deze bedankt voor de mooie sportieve momenten in dit jaar en op naar weer een kampioenschap en nog meer. Bedankt !!
Groeten Ferdi en Gerben

SLIEDRECHT MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 1-8 (0-3)
OPPERMACHTIG MO13 RONDE VERDER IN BEKERTOERNOOI
Ruim op tijd, ondanks de file op de A27, zijn we in Sliedrecht om vandaag een wedstrijdstrijd te spelen in de 3e ronde van het bekertoernooi. In de 2e ronde waren we vrij, (uitgeloot). De meiden wisten al zeker dat we gingen winnen!!! Daarom nu voor de 3e ronde. Een lekker warm kleedlokaal wacht op ons om het voetbaltenue aan te doen. Want buiten was het nog wel wat koud, veld toch nog enigszins bevroren of i.i.g. een witte gloed op het veld. En na een goede warming up stonden de meiden er klaar voor. En hoe!!! want binnen 1 minuut ligt de bal al bij de tegenstander in het netje. Een mooie schuiver is voor de keepster te machtig, lekker snel vliegt de bal over de grond, geholpen door de opgevroren ijs, als een komeet het doel in. Verantwoordelijk voor deze snelle treffer en opsteker was Nurah. 0-1 Toch een lekker begin.
We gaan vrolijk verder met aanvallen en krijgen mooie kansen, helaas steeds recht op de keepster af. Ook de lange keepster van Sliedrecht is in vorm. Daardoor duurt het vrij lang voordat er weer gescoord wordt aan onze zijde, want een 2e treffer kan niet uitblijven. In de 12e minuut komt daar verandering in. Jesta wordt vrijgespeeld en met een mooie schot verrast ze de keepster in de korte hoek 0-2. Ook Sliedrecht laat van zich zien en we moeten toch geregeld opletten achterin. Zo moet
Sanne ook aan de bak en weet een hoge bal knap tegen te houden, Sara `knijpt` een keer goed naar binnen om een aanval onschadelijk te maken. Verder is het achterin weer zoals altijd. Er komt niemand langs. Knap hoor meiden. 4 minuten voor de rust komen we op 0-3, het is Shanay die met een mooie voetbeweging de 0-3 binnenschiet. En met de 0-3 gaan rusten. Qua kansen en spelbeeld toch wel een magere tussenstand, verder heel goed natuurlijk, we staan met meer als 1 been al in de volgende ronde. Ook lekker.
In de 2e helft is het zo niet nog groter het klasseverschil. Er wordt hard gewerkt en goed overgespeeld en zeker weer goed verdedigd. En ook de 2e helft de nodige kansen die om zeep worden geholpen. Maar dat geeft niet, we zijn lekker bezig. En na 7 minuten laat Annika zien dat we hier het betere team zijn en scoort de 0-4. 10 min later volgende doelpunt voor ons. Mooi om te zien is dat we aanval op aanval richting het doel van Sliedrecht nemen maar uit een counter scoren, Jesta wordt alleen op doel afgevuurd en scoort beheerst de 0-5. Twee minuten later een aanval van Sliedrecht en wij die de bal tegenhouden op de eigen achterlijn, en prompt weer in de voeten van de tegenpartij geven.. en dan is het 1-5. Eentje voor de statistieken zeg maar, want wij gaan vrolijk verder. Dan volgt er 2x een hoekschop variant waar op getraind wordt. En 2x is Julia het eindstation. Knalhard vliegen de ballen in het doel. Dus wordt het 1-6 en 1-7. Het slotdoelpunt is voor Jesta, een kopie van de 0-5. Dus is de eindstand in deze wedstrijd 1- 8 en hebben we de volgende ronde bereikt. We wachten af wanneer en tegen wie dat zal zijn. Goed gedaan meiden. Goed gevoetbald, we zijn trots op jullie, het is elk weekend genieten met jullie.
Wie speelden mee? Sanne Bok, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Shanay Vos, Jesta Vos, Femke den Dekker, Fleur Timmermans en Fenne Timmermans. Roos en Chanel beterschap namens het hele team.
PS. In de wedstrijd tegen Rhelico was het niet Fleur maar Fenne die scoorde, maar ja neem het me niet kwalijk. Valt niet altijd mee.
PS. Bij deze willen wij de MO19 en begeleiding van harte feliciteren met hun kampioenschap!!!! Super gedaan hoor en dik verdiend. Groetjes van alle meiden van de MO13!
Groeten Ferdi en Gerben

SCO MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-6 (0-2) – 09/02/2019
EERSTE DRIEPUNTER VOOR NOAD MEIDEN IN WINDERIG OOSTERHOUT
Vandaag voor ons de eerste competitiewedstrijd op een heel veld. In de 2e klasse, wel een mooie indeling, want we gaan deze keer richting Tilburg/Breda en gaan tegen clubs spelen waarvan denk ik menig NOAD lid nog nooit van gehoord heeft, laat staan tegen gevoetbald heeft. En zo kom je dus nog eens ergens. Erg leuk dus. Dus is de grote vraag is, hoe het zal gaan dit voorjaar? De voorbereiding was verre van dat. Alle drie de geplande oefenwedstrijden en enkele trainingen gingen door het slechte weer niet door. Dat de meiden er zin in hadden was vooraf wel te merken, want met 15 meiden en gaan we op tijd op pad. Wie deden ermee? Camilla Vos, Chanel de Kock, Yaquira Boxman, Julia v Tilborg, Sara Timmermans, Sanne Bok, Nurah Sheikkariem, Annika v.d. Ley, Jesta Vos, Shanay Vos, Esmee Duizer, Helya Goodarzi, Roos Timmermans en Femke den Dekker. Afgemeld Fenne en Fleur.
Nadat de opstelling, de tactiek en vooral de buitenspelregel nadrukkelijk wordt uitgelegd, beginnen we om 09:00 uur aan onze eerste competitiewedstrijd op een heel veld. De omstandigheden waren toch zeer moeilijk voor onze meiden. De harde wind mee en het in mijn ogen slechte kunstgrasveld waren niet bepaald voordelig voor ons. Veel ballen gingen uit en de meewind maakte het voetbal bijna onmogelijk. We spelen de hele tijd op de helft van SCO en waren constant in de aanval. Volgens mij heeft Camila geen bal aangeraakt de 1e helft. Het overwicht wat we hadden spelen we niet goed uit. Want los van de vele mogelijkheden kregen we binnen 10 minuten wel drie 100% kansen die erin moesten, dat gebeurt helaas niet en dan gaan we een beetje tegen onszelf voetballen. Dat we veel beter zijn als de tegenstander is al snel duidelijk. Maar het ziet er niet uit van wat we laten zien. Echt bizar wat we laten zien, daar in de rust meer over. Want pas in de 22e min komen we dikverdiend op voorsprong. Het is uiteindelijk Shanay die uit de vele kansen de 0-1 scoort. 4 minuten daarna wordt het zelfs 0-2, want Roos staat goed opgesteld bij de 2e paal om binnen te schieten. En zo kabbelen we de rust in. Dan vraag je toch als leiders af waar het nu zo mis gaat. Het begint natuurlijk altijd bij de inzet en dat zag je niet bij iedereen. Vele waren een beetje afwezig, besluiteloos en niet scherp. (Veel buitenspel) maar vooral de grote boosdoeners waren het eerder vernoemde wind en veld, maar vooral de zeer trage spelhervattingen (misschien wel het niet snappen van de regels) van de thuisploeg. Vooral de achterballen en ingooien werden zeer traag genomen en leek verdacht veel op tijdtrekken. Voor vele meiden zeer irritant (voor ons als leiders al helemaal). Dus toch wel enkele redenen waardoor het niet zo loopt vandaag. Maar gelukkig hebben we nog een 2e helft, dus de meiden in de rust opgepept en gezegd dat we nu meer ruimte krijgen door de wind tegen om te voetballen en laat de bal meer rondgaan. Dus op zoek naar meer doelpunten gaan we de 2e helft in.
En al snel scoren we weer. Na 2 min staat de 0-3 op bord. Annika is de doelpuntenmaker. En zoals in de rust gezegd is het spelbeeld stukken anders. SCO komt er meer uit, en dat komt ook echt door de wind. En ze proberen het wel maar krijgen van onze verdediging geen kans om bij onze 16 te komen. Wij krijgen daardoor veel meer ruimte om te voetballen. En die ruimte benutten we en komen hierdoor vaak bij het doel van SCO en creëren we voldoende kansen. De scherpte en ritme bij ons laat het vandaag een beetje afweten waardoor het pas in de 49 min 0-4 wordt door Shanay. Via een penalty komen we in de 53 min op 0-5. Koelbloedig en onberispelijk wordt deze door Julia binnengeschoten, knap hoor. En 2 min voor tijd komt de eindstand op het scorebord na een goed schot op doel wordt de rebound door Roos binnengetikt (0-6).
En zo winnen we mooi onze eerste wedstrijd met `maar` 0-6. En hebben we mooi de eerste 3 punten binnen. En ondanks het matige optreden van onze kant en dit komt echt door de eerder vernoemde punten zijn we zeer trots op jullie, goed gedaan meiden. Het was echt niet fijn om met deze omstandigheden te voetballen. Super gedaan. Op naar volgende week, gaan we kijken hoe het in onze eerste thuiswedstrijd zal vergaan. Succes
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – JAN V ARCKEL MO13-1 : 9-1 (4-0)
KAMPIOEN !!!!!!!!!!
Maandagmiddag kregen we door storing bij Sportlink uiteindelijk de bevestiging dat BZC thuis verrassend had verloren, dus bij winst zaterdag thuis tegen Jan v Arckel zouden we kampioen zijn. Nou, daar hadden we niet op gerekend dus moest er nog het één en ander worden geregeld voor evt. een kampioensfeest. Gelukkig was Shanay weer op tijd fit om de beslissende wedstrijd mee te spelen, dus zaterdagochtend 7.45 uur waren Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Shanay Vos, Roos Timmermans en Chanel de Kock aanwezig en de stemming was lekker ontspannen en relaxt, dus konden we ons omkleden en een goede warming-up doen, zodat onze spieren goed warm zouden zijn.
Echter Jan v Arckel dacht daar anders over, zij kwamen koud het veld op om gelijk de aftrap te doen. Na het fluitsignaal begonnen we wat slapjes aan de wedstrijd, een beetje nonchalant eigenlijk wel, maar goed we zijn wel gewend dat sommigen nog ff wakker moeten worden en dan er later vol voor gaan.
Achterin had Jan v Arckel wel wat grote meiden staan, maar daar maakten wij ons niet druk om. Het begin was even aftasten en verliep wat moeizaam, af en toe slordig balverlies, maar over het algemeen waren we wel de bovenliggende partij en we controleerden de wedstrijd ontzettend goed. Het was eigenlijk één richtingsverkeer naar het doel van Jan v Arckel wat resulteerde in een paar corners en uit één van die corners scoorde Annika de 1-0 na 15 minuten spelen. Je merkt aan alles en iedereen dat als die 1-0 eenmaal valt, dat we dan wat gemakkelijker gaan voetballen, de passes komen beter aan en de acties lukken beter. Het combineren dat is de laatste weken dik in orde natuurlijk, maar het kan altijd beter, gewoon een kwestie van trainen. Na de 1-0 kreeg Jan v Arckel wel wat kleine kansjes, maar die bereikten het doel van Sanne nauwelijks, dus Sanne hoefde niet in actie te komen. Na 24 minuten was daar de 2-0 door Annika die weer een corner binnen tikte. Jan v Arckel had geen antwoord op ons spel en werd behoorlijk weggetikt. Uit een corner was het Nurah die in de 27e minuut zichzelf een verjaardagscadeau bezorgde (dag ervoor jarig geweest) door de 3-0 binnen te tikken. Jan v Arckel had denk ik de opdracht gekregen om tijd te rekken om zichzelf te behoeden voor een monsternederlaag, maar dat lukte niet echt. Onze meiden hebben juist de drive om ook bij deze stand te blijven gaan voor nog meer doelpunten. Nog geen minuut later was het weer Annika die haar derde doelpunt van de eerste helft liet noteren, na een mooie solo (4-0). De meiden konden het kampioenschap al ruiken en waren van plan om deze niet te laten ontglippen. RUST.
In de rust wat aanwijzingen gegeven, o.a. dat je soms de bal niet perse hoeft aan te nemen, maar er ook overheen mag stappen, zodat je de tegenstander daarmee op het verkeerde been zet. Na nog wat wissels – zodat iedereen aan spelen toekomt – begonnen we aan de 2e helft. Jan v Arckel had ook gewisseld, dit zorgde voor onoplettendheid bij ons achterin en een klein foutje van Sanne voor de 4-1. Dat was even een kleine tegenvaller, maar de meiden waren attent en het was weer Annika die de 5-1 maakte. Het was ook in de tweede helft éénrichtingsverkeer en als Jan v Arckel ook maar het idee had een kansje te creëren, dan stond het achterin met Sara, Julia en Yaquira behoorlijk goed! Sanne kreeg maar af en toe een balletje en met hulp van het middenveld Annika, Nurah, Chanel en Femke werd aanval in de kiem gesmoord. Onze snelle voorhoede met Shanay, Roos en ook vandaag weer de zeer rappe Jesta waren goed in vorm. In de 40e minuut luisterde Shanay haar rentree in het team op met een snoeihard schot (6-1). De meiden bleven maar aanvallen, zodat ook Julia mee kon opstomen om het eens van afstand te proberen en dat was de juiste keuze (7-1). We kregen nog wat mogelijkheden die helaas net over of naast gingen, maar in de 54e minuut was het Shanay die haar tweede van deze ochtend maakte en de bal keihard achter de keepster schoot (8-1).
Het laatste doelpunt van deze mooie ochtend kwam op naam van Julia die het weer eens van grote afstand probeerde en de 9-1 onhoudbaar achter de keepster schoot, die na de wedstrijd wel een traantje moest laten, doordat ze er zoveel om haar oren had gehad, maar ja, wat wil je tegen een team met zoveel scorend vermogen! Bij onze meiden staat echt iedereen voor elkaar klaar om elkaar te helpen en zijn als team ontzettend gegroeid, waardoor je als tegenstander alleen maar kunt hopen dat het onder de 10 blijft. De laatste weken zie je dat de meeste meiden enorm goed in hun vel zitten, wat resulteert in mooi combinatie voetbal waar je als trainers/leiders best trots op bent en met deze meiden mag samenwerken aan een mooi elftal. Iedereen hoort ook bij de groep wat resulteert in een mooi team met nog vele mogelijkheden voor in de toekomst. Na het verlossende fluitsignaal en de uitreiking van de bekers en kampioenshirtjes was het één groot feest en kon het vuurwerk en confetti de lucht in. Het was een welverdiend feest voor dit fantastische team en ook een compliment aan alle nieuwe meiden die er vandaag bij waren om hun medeteamgenoten aan te moedigen en voor hun inzet/hulp bij sommige wedstrijden; zonder jullie was dit misschien niet gelukt! Dus bij deze een applaus voor jullie meiden en een groot dank je wel. Familie Sheikkariem enorm bedankt voor de overheerlijke taart en alle ouders en de rest bedankt voor jullie vocale ondersteuning. Danique Jonker bedankt het fluiten. Volgende week spelen we onze laatste competitie wedstrijd van dit seizoen uit tegen het lastige BZC die wij graag met z’n allen willen winnen om als ongeslagen kampioen de winterstop in te gaan !!! MEIDEN GEFELICITEERD MET JULLIE KAMPIOENSCHAP WAAR JULLIE ENORM TROTS OP MOGEN ZIJN.
Gerben en Ferdi

GRC-14 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 1-6 (1-4)
Een terechte overwinning door mooi combinatievoetbal
Vandaag de uitwedstrijd tegen een bekende van ons nl. GRC’14. Zolang we al als meidenteam samen zijn, spelen we ieder jaar wel paar keer tegen elkaar; is het niet in de competitie dan wel in de beker en ook dit jaar was dat weer het geval. Dus wisten we wat we konden verwachten. Maar goed, je weet maar nooit, dus waren we op onze hoede.
Na het fluitsignaal begon GRC`14 volop met verdedigen waar je normaal toch wel eerst probeert om een aanval te creëren, maar het was duidelijk dat GRC`14 niet al te veel doelpunten tegen wilde hebben. Nou onze opdracht was dan wel erg duidelijk om de muur van GRC`14 te doen breken en er toch proberen doorheen te komen om de overwinning veilig te stellen. Er werd lustig op los gecombineerd waar een clubje ergens in Spanje met ene voetballer Messi in hun team behoorlijk
jaloers op zou zijn. Het was niet gemakkelijk om er doorheen te komen, maar af en toe kregen we wat kansen om de voorsprong te pakken, maar helaas schoten we te veel recht op de keepster. Doordat wij veel in de aanval waren, kreeg GRC door een lange uittrap van hun keepster die verkeerd werd ingeschat door ons een grote mogelijkheid, maar door een uitstekende redding van Sanne bleef het nog 0-0.
Door de meiden werd erg goed samengespeeld, soms net te veel naar dezelfde terug, terwijl we juist de andere kant op moeten draaien, waar meestal iemand vrij stond. Maar goed dat zijn details die we in de loop van de tijd steeds beter gaan leren en begrijpen. Doordat GRC maar één speelster voorin had staan die goed in de tang zat bij Sara en Yaquira kon Julia steeds mee opschuiven om enkele schoten van afstand op het doel los te laten. Sommige gingen net over of had de keepster, maar in de 15e minuut schoot ze dan toch hard raak (0-1). Dit was gezien het spelbeeld volkomen terecht.
We bleven goed combineren en iedereen werkte hard, maar de kansen die we kregen, konden we niet tot een goed einde brengen. Julia speelde nu meer op het middenveld en legde de bal maar weer eens goed voor haar sterke rechterbeen en knalde onhoudbaar de 0-2 tegen de touwen. GRC had nu wel door dat tegen dit NOAD geweld weinig was opgewassen, ze kregen geen grip op onze meiden en het was voornamelijk Annika die een ongrijpbare prooi was voor GRC. Na een geweldige solo waarin een dubbele schaar zelfs werd verwerkt, beloonde ze zichzelf met een prachtig doelpunt (0-3). Doordat we soms te ver met z’n allen naar voren speelden, kreeg GRC na een verre uittrap van hun keepster (na een achterbal die officieel van de grond moet worden genomen) een kans en die verzilverden ze door iets te makkelijk verdedigen van onze kant (1-3). GRC dacht dat er misschien wel meer in zou zitten, maar het was Nurah die 3 minuten later een mooie aanval goed afrondde (1-4). We kregen nog wat schietkansen, maar de keepster van GRC wist goed te redden. RUST.
Even lekker opwarmen in de warme kleedkamer en na een kwartier rust begonnen aan de 2e helft. Net als in de 1e helft was het spelbeeld hetzelfde: een aanvallend NOAD en stug verdedigend GRC. Na wat wissels veranderde het spel, maar ook deze meiden weten goed over te spelen en de bal lekker rond te laten gaan. Fleur komt in een mooie schietpositie, raakt de bal iets te veel aan de onderkant en de bal gaat hoog de lucht in, zo over de keepster van GRC (1-5). Ondertussen zijn er wat kleine blessures en wat woordenwisselingen over en weer langs de lijn, maar de meiden van NOAD blijven hun verzorgde positiespel voortzetten. We krijgen nog wat kleine kansen, die voornamelijk worden gecreëerd door de kleine snelle Jesta, die vanaf de linkerkant de verdediging van GRC behoorlijk zoek speelt. Esmee, Chanel en Fleur krijgen allemaal nog een goede mogelijkheid, maar helaas geen doelpunt. In de slotminuut weer Jesta met een mooie actie en voorzet en Roos die haar zeer sterke optreden van de laatste weken en met name zeker vandaag een mooi vervolg geeft door de bal keihard binnen te schieten (1-6).
Meiden, dit was een mooie wedstrijd met goed verzorgd combinatievoetbal, zoals we de laatste weken steeds opnieuw laten zien. Met nog 2 zeer belangrijke wedstrijden voor de boeg is het zaak om deze vorm vol te blijven houden en ook die twee wedstrijden in winst om te zetten. Dus met z’n allen er in geloven, er vol tegenaan gaan en zeker goed en geconcentreerd te blijven trainen. Zaterdag spelen we thuis tegen het lastige Jan v Arckel dat wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen als we niet geconcentreerd zijn vanaf de 1e minuut.
De volgende meiden speelden mee: Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Roos Timmermans, Fleur Timmermans, Esmee Duizer en Chanel de Kock.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – HEDEL MO13-1: 5-0 (3-0) – 17/11/2018
GOEDE OVERWINNING VAN GOEDSPELEND NOAD`32 OP STUG SPELEND HEDEL
Vandaag wedstrijd 8 van de competitie op het programma. Jadey en Shanay zijn geblesseerd en er niet bij. Daarvoor in de plaats krijgen we deze keer de hulp van Esmee Duizer en Fleur Timmermans. Voor de rest was iedereen er, dus stonden ook Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkarim, Jesta Vos, Roos Timmermans, Femke den Dekker en Chanel de Kock om 08:30 op het veld.
Ondanks de kou hadden de meiden er zin in. Vanaf het begin goede inzet en dat resulteert al na 2 minuten in een 1-0 voorsprong. Jesta schiet goed binnen. We blijven goed doorgaan en spelen veel op de helft van Hedel en krijgen mogelijkheden om te scoren. En na een bal op de paal let Roos goed op en scoort de 2-0 in de 6e minuut. Een heel sterk begin van onze meiden. En dat houden we vast. Er wordt goed overgespeeld en we zien mooie acties. En er wordt ontzettend hard gewerkt. Het ziet er uit dat de dames weer een beetje in vorm raken en dat is precies op tijd voor aankomende belangrijke weken. Hedel doet wat het kan, het verdedigt stug en het valt aan waar het kan. Maar zijn niet opgewassen tegen het geweld dat NOAD MO13 heet. We hebben duidelijk het overwicht en geven geen kans weg. Wat gelukkig komen we op 3-0. Door een eigen doelpunt van Hedel. Dit gebeurt rond de 18e minuut. Ondanks we een veldoverwicht hebben en nog enkele kansjes krijgen, is de ruststand 3-0.
De 2e helft is een kopie van de eerste helft. Een veel beter NOAD en een Hedel dat alle zeilen bijzet en goed staat te verdedigen. Na 7 minuten is het dan weer raak, nu is het Annika die doeltreffend uithaalt (4-0). Doordat er nog enkele (4) meiden met een ander team mee moeten doen, wordt er volle bak gewisseld (beetje sparen) en komen meiden op een andere positie te staan. Uiteindelijk scoren we in blessuretijd de 5-0, het is Nurah die het laatste tikje geeft.
Wat viel er deze wedstrijd op. Een Jesta en zeker Esmee die beiden hard werkten en mooie snelle acties lieten zien; op het middenveld een Nurah en Julia en vooral de weer sterk spelende Annika die heer en meester waren. En achterin de beide dames Yaquira en Sara die vandaag beiden een ijzersterke wedstrijd speelden.
Meiden .. weer een goede overwinning ga zo door. Danique bedankt voor fluiten en ook de vaders bedankt voor sjouwen van de doeltjes.
Groeten Ferdi en Gerben

DIA MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-4 (0-2)
Een terechte overwinning door verzorgd voetbal
Vandaag de uitwedstrijd tegen DIA dat op voorhand wel eens een lastige horde kon zijn. Het veld al betredend, kwamen al de opmerkingen dat die meiden wel groot waren en of zij wel onder 13 mochten spelen. Nou moet je altijd van je eigen kwaliteiten uitgaan en niet focussen op de tegenstander. Dat moet vanaf het moment dat je je voetbaltenue aantrekt al aan de orde zijn. Vanaf de aftrap lieten we de bal al lekker rond gaan en speelden elkaar goed strak in. Daarna weer mee doen aan het spel; dat is zoals we het graag zien: na het inspelen meteen weer zorgen dat je aanspeelbaar bent.
DIA was een leuke sterke tegenstander die de duels niet uit de weg gingen en af en toe best een aardige beuk uitdeelden, maar goed, je moet uitdelen, maar ook kunnen incasseren. We lieten de bal goed rond gaan, maar toch waren sommige meiden wat slordig met hun passes wat resulteerde in balbezit voor DIA. Echter zij kregen maar weinig kans om een aanval op te zetten, want onze verdedigers zaten er lekker fel op.
Met de warming-up was ons opgevallen dat de keepster van DIA behoorlijk moeite had met de ballen die hard over de grond in de hoeken gespeeld werden. Dus in de 13e minuut was het Nurah die van een meter of 16 de bal keurig hard in de benedenhoek schoot (0-1). Gezien het spelbeeld was dit dikverdiend; wij hadden continue balbezit met goed combinatievoetbal.
Nog geen minuut later kwamen we op 0-2 door een afstandsschot van opnieuw Nurah, maar daar was Fleur die nog net haar punt van de schoen er tegenaan zette en daardoor haar eerste doelpunt in haar nog jonge voetbalcarrière scoorde. Na deze goal kregen we nog wel wat kansjes, maar soms speelden we de bal dan net iets te ver voor ons uit of voerden een actie net iets te ver door, maar goed, niet alles lukt altijd. De 1ste helft speelden we goed georganiseerd waardoor DIA eigenlijk geen echte kans had gehad. RUST.
In rust toch even wat puntjes van verbetering: de passes moeten beter en de voorzetten met overtuiging spelen. Verder waren we best tevreden; zeker met de werklust van onze meiden! In de 2e helft was het beeld hetzelfde als de 1e helft: goed verzorgd voetbal van NOAD en DIA dat nauwelijks kansen kon creëren doordat alle meiden goed samenwerkten en voor elk duel en meter vochten. We kregen wat corners en na één van de corners was het Nurah die van dichtbij de 0-3 kon binnenschieten. We kregen in de 2e helft nog wel wat kansen en ook wat vrije trappen door iets te hard ingrijpen van sommige speelsters van DIA. Ook verbaal wilden ze ons uit ons spel halen, maar onze meiden lieten hun voeten spreken en daar heb je de tegenstander het hardste mee. Na 45 minuten was er een mooi opgezette aanval van ons over rechts en was het Shanay die de 0-4 voor haar rekening nam.
Na deze goal speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, maar echt grote kansen kregen we niet meer. Het spel werd wat slordiger en ook de vermoeidheid sloeg toe bij sommige meiden, maar na zo’n fysiek zware wedstrijd als vandaag was dat niet vreemd. Na het eindsignaal waren we dan ook de dikverdiende winnaar.
Volgende week is het weer meiden/vrouwenochtend bij NOAD’32: de MO13, MO17, MO19 en de vrouwen spelen allemaal thuis. Wij als eerste tegen het niet te onderschatten Hedel, dus laten wij zien hoe het moet en de 3 punten thuis op ‘t Korenzand houden.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Femke den Dekker, Jesta Vos, Roos Timmermans, Fleur Timmermans en Fenne Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13 – VV GDC MO13: 1-1 (1-0) – 11 TEGEN 11
EERSTE WEDSTRIJD OP GROOT VELD, LEUK OM TE ZIEN, GOED RESULTAAT
En dan was het zover: maandag 4 november 2018. Een oefenwedstrijd op een groot veld. Doordat er ineens een zestal meiden bij zijn gekomen, zijn we een beetje met teveel meiden voor de huidige competitie van de MO13 (half veld 8 tegen 8). Daarom wordt er al rekening mee gehouden om na de
winterstop de competitie in te gaan als elftal en op een groot veld. Voor nu maken we de competitie af met het huidig basisteam. De nieuwe meiden proberen we zoveel mogelijk mee te laten spelen bij blessures of ziekte in ons team. Daarbij enkele extra oefenwedstrijdjes te spelen (bv EM Cup) en wat zeker het belangrijkste is: een ander team bij NOAD’32 helpen als er spelersnood is. Dit is al enkele weken voorgekomen en zal tot einde seizoen zo wel zijn. Meiden klasse hoor, dat jullie je niet groot voelen om ook een jongensteam te helpen, klasse, maar ook uiteraard de ouders, bedankt!!
En daar sta je dan… met 18 meiden. Wie speelden mee: Sanne Bok, Camilla Vos, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Chanel de Kock, Helya Goodarzi, Fleur Timmermans, Fenne Timmermans, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikkariem, Jesta Vos, Shanay Vos, Femke den Dekker, Roos Timmermans, Esmee Duizer, Fleur van Masbergen en Quinty Nieuwkoop.
Met GDC MO13 als tegenstander (spelen al competitie op een groot veld) spelen we onze eerste wedstrijd op een heel veld. Eerst even de opstelling gemaakt, veel uitleg gegeven, hoe is buitenspel, en vooral de bal het werk laten doen en zeker op een groot veld. Het is natuurlijk heel onwennig in het begin. Maar we staan verdedigend aardig goed. Die meiden weten al hoe je moet lopen en staan bij balbezit tegenstander. Leuk en mooi om te zien. Op een paar afstandsschoten na wordt het niet echt gevaarlijk bij ons doel. Sanne heeft niet veel te doen, wat ze doet, doet ze heel goed. We spelen veel op de helft van GDC en er wordt redelijk goed overgespeeld, vooral aan de linkerkant zijn we elke keer dreigend, onze kleine, maar groots voetballende linksbuiten Jesta weet elke keer gevaarlijk te zijn. Zij weet regelmatig de ‘achterlijn’ te halen en een goede voorzet af te leveren en daar komt ook de 1-0 voorsprong uit. Het is Shanay die de bal tegen de touwen aanschiet. We blijven doorgaan en voetballen redelijk goed. We moeten qua kansjes en het veldoverwicht toch eigenlijk meer scoren, maar dat lukt net niet. Zodat we toch met een 1-0 gaan rusten. Net als ons gaan de vele toeschouwers ook even wat drinken halen.
De 2e helft hebben we een keeperswissel. Camilla voor Sanne. Nu staat Duracell 2.0 op doel. Praten kan ze en keepen ook. In de loop van de wedstrijd houdt ze een paar ballen eruit die andere al telden, klasse hoor. Dit verklaart gelijk hoe de 2e helft er aan toeging. GDC MO13 veel gevaarlijker en wij meer tegenhouden. Dit komt uiteraard doordat de vermoeidheid die bij de meeste meiden binnenkwam, uit posities voetballen, ook de vele wissels en waardoor de meiden op andere posities kwamen staan als anders gaf wel de doorslag dat het wat minder was de 2e helft. We zijn niet echt meer dicht bij het doel van GDC geweest. Vijf minuten voor tijd komt toch de verdiende 1-1 op het scorebord en dat is ook de einduitslag.
Meiden .. voor de allereerste keer op een groot veld hebben jullie het fantastisch gedaan. Niet iedereen is vernoemd, maar iedereen heeft hard en goed gewerkt en jullie mogen best trots op jezelf zijn. Als je later hoort dat GDC MO13 twee 14-jarigen erin hebben staan van een team hoger is het helemaal goed van jullie. Aan de andere kant als deze twee meiden niet meegedaan hadden, was er ook geen wedstrijd geweest, dus bij dezen willen we GDC MO13 ontzettend bedanken dat ze wilden spelen. Verder scheidsrechter Stefan Timmermans bedankt dat je wilde fluiten. Noah Timmermans, bedankt dat je wilde vlaggen.
Groeten Ferdi en Gerben

SCG’18 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 1-6 (1-5) – 03/11/2018
Een lastige horde die goed wordt gewonnen !!!
Vandaag een uitwedstrijd tegen het onbekende SCG’18 die om 11.30 uur mocht beginnen. SCG’18 was gezien de stand en de uitslagen toch een tegenstander om niet te onderschatten, dus op voorhand waren we gewaarschuwd. Vandaag mocht Camilla Vos haar opwachting maken in het doel, omdat Sanne wat geblesseerd was. Welkom Camilla! We hopen dat je veel plezier zult beleven.
Vanaf het begin meteen er staan en gelijk aanwezig zijn, was de opdracht en dat pakte goed uit. Tegenstander onder druk zetten en knokken voor iedere bal en elkaar helpen. Na het fluitsignaal hadden de meiden SCG meteen gelijk terug gedrongen tot ver op eigen helft en dat leidde na 2 minuten tot de 0-1 voor ons door een goal van Jesta. Een lekker begin van de wedstrijd en dan is het de kunst om dit vast te houden en dat lukte aardig. SCG kreeg geen grip op onze meiden die lekker liepen te combineerden en die toch wel wat kansjes kregen. Na een minuut of 7 kreeg Jesta de bal voor haar voet, maar haar schot werd tegengehouden door de keepster. Echter het was Nurah die de bal keurig in de hoek plaatste en er 0-2 van maakte.
SCG kroop wat uit hun schulp en een kleine tegen aanval van hun leidde tot de aansluitingstreffer, het schot ging helaas door de benen van Camilla (1-2). De meiden lieten hun kop niet hangen en gingen verder met aanvallen en we kregen behoorlijk wat corners te nemen. Ze kwamen allemaal goed voor de goal, maar daar werd te weinig van geprofiteerd. Echter in de 11de minuut was Nurah wel attent na een goede corner van Shanay en tikte de 1-3 binnen met haar lange uitschuifbaar been. SCG was gewoon niet opgewassen tegen het zeer goed verzorgde spel van de meiden en in de 13de minuut werd een schot van Jesta veranderd en de keepster werkte de bal zelf in haar doel (1-4). Dit was gezien de kansen toch wel wat laag, maar goed er zijn altijd puntjes van verbetering. Na nog vele corners was het weer Nurah die attent was bij een corner en er net voor rust 1-5 van maakte. RUST.
In de rust nog wat kleine verbeterpuntjes onder de aandacht gebracht. Femke had woensdag met schoolvoetbal last gekregen van haar knie en dacht dat het wel zou gaan, maar helaas toch te veel last, dus zij kon de 2de helft niet meer meespelen. De 2de helft begonnen we gelijk weer goed en met druk op de tegenstander. Het Shanay die in de 33ste minuut een geplaatst schot in de hoek schoot en er 1-6 van maakte. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden sommige meiden behoorlijk moe en was er ruimte om wat te wisselen. Het spel werd wat slordiger en wat rustiger, maar goed met een 1-6 voorsprong is dat niet erg dat er wat gas wordt teruggenomen.
Achterin hielden Julia en Yaquira de boel behoorlijk op slot, zodat Camilla het niet al te druk kreeg. Het middenveld met Chanel, Shanay, Nurah en Annika hadden de boel goed onder controle en speelden af en toe SCG op middenveld lekker zoek. Voorin kregen Jesta en Roos paar leuke kansjes, maar helaas was het niet altijd raak. Roos kreeg een mooie opgelegde kans na een goede voorzet van Jesta, maar haar schot van dichtbij ging rakelings over en zo verstreek de tijd en floot de prima leidende scheidsrechter af. Alle meiden hadden vandaag een mooie pot voetbal op de mat gelegd en namen zo de 3 punten mee na Wijk en Aalburg.
Zaterdag spelen we weer een uitwedstrijd tegen Dia uit Teteringen dat ook een geduchte tegenstander is, dus ook dan zal alle concentratie vanaf het begin nodig zijn.
De volgende meiden speelden mee: Camilla Vos, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13 – UNO ANIMO MO13-2: 4-1 (2-1)
MEIDEN NOAD WINNEN MOEIZAAM OOK DE 5e WEDSTRIJD IN STRIJD OM TITEL
Speelsters: Sanne Bok, Sara Timmermans, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Femke den Dekker, Chanel de Kock, Shanay Vos, Nurah Sheikariem, Roos Timmermans en Jesta Vos. Yaquira Boxman (ziek) en Jadey van Melis (geblesseerd) waren afwezig.
Vandaag dus tegenstander Uno Animo MO13-2 uit Loon op Zand. Uit eerdere uitslagen gezien voor ons als leiders misschien wel een geduchte tegenstander. En dat was het ook. Zoals de tekstkop al zegt. Heel moeizaam ging het vandaag. Maar lag dat aan de tegenstander of aan onszelf? Ondanks dat Uno Animo een leuk team is met kwaliteit, lag het in ons ogen toch zeker aan onszelf. Velen van ons haalden het normale niveau niet. Niet wakker, pas bewegen als de bal in de buurt is. Teveel alles alleen doen, teveel tijd nodig, teveel kappen en draaien, terwijl er genoeg afspeelmogelijkheden zijn. Het was vandaag eventjes allemaal net niet. De verdediging kreeg meer te doen dan normaal en moesten soms alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. En gek genoeg zijn we dan ook in deze matige wedstrijd de bovenliggende partij. We spelen veel op de helft van Uno Animo. We krijgen mooie kansen om de score te openen, de grootste voor Shanay, ook vele hoekschoppen mee, maar telkens een been, lat en/of de goede keepster hielden de balen tegen.
En zoals de voetbalwet zegt, gebeurt gewoon…. We komen in de 15e min deels terecht op achterstand. Een counteraanval van Uno A en heel de aanval en middenveld is nergens te bekennen. Achterin lukt
het ook niet om tegen te houden, dus is Sanne verslagen 0-1. Domper voor velen misschien, wij leiders vonden het wel goed eigenlijk. Misschien dat de meiden nu snappen dat ze beter voor de dag moeten komen.
En dat gebeurt iets te snel, want een minuut later is het 1-1. De bal komt voor de voeten van Jesta en nu weet ze wel te scoren. We blijven aanvallen op het doel van UNO A, maar de overtuiging is er niet. Wel kansen weer, zelf missen, maar de Uno A keepster ook weer goed. Pas in de 26e minuut weten we op voorsprong te komen. Nurah schiet goed binnen 2-1. Rust.
We zijn koud bezig in de 2e helft, de ouders zijn nog binnen, maar Roos heeft de bal al hard op de paal geschoten. Zou dit de kentering zijn? De bekende 2e helft? Helaas niet. Ook weinig geluk vandaag. Uno A is voor vandaag een taaie tegenstander voor ons. We krijgen echt wel kansen, weer vele hoekschoppen mee. Uno A staat goed te verdedigen en de keepster is denk ik vandaag in bloedvorm. Ook krijgen we kansen die er echt in gemoeten hadden. Helaas.
Het duurt tot de 43e min voordat uiteindelijk Annika het beslissende tikje geeft en 3-1 scoort. Toch wel een opluchting. Ook hebben we pech bij een schot van Julia, dat uiteen spat op de lat. Maar in de 60e minuut alsnog de 4-1 door Julia. Toch een mooie overwinning meiden. Het was een moeizame wedstrijd, maar die zitten er ook bij. Volgende week nieuwe ronde en gaan we weer voor 3 punten en als het even kan met meer overtuiging voetballen. Succes.
Groeten Ferdi en Gerben

NEO’25 MO13-1 – NOAD’32 MO13-1:    0-13 (0-6 ) – 06/10/18
Combinatie voetbal om van te genieten !!!!!Vandaag de uitwedstrijd tegen NEO’25 om kwart voor 12 dus iedereen kon lekker uitslapen. Helaas door een vervelende voetblessure heeft Jadey aangegeven even een tijdje niet te mogen voetballen wat wij heel jammer vinden. Jadey, bij deze heel veel beterschap namens je leiders/trainsters en je teamgenoten.
Na een algemeen praatje en een lekker rustige warming-up mochten we de aftrap beginnen. Vanaf het begin lieten we de bal lekker rond gaan zoals we op de training van donderdag de hele avond hadden geoefend en dat wierp zijn vruchten af! Al na 5 minuten was het Shanay die voor de 0-1 tekende. NEO’25 had zoals wij vermoeden naar onze uitslagen gekeken en bouwde een muur van speelsters voor hun doel om ons de weg naar het doel te verhinderen. Echter wij speelden de bal rustig over en hielden NEO’25 stevig in de tang op eigen helft. Nog geen minuut later was het weer Shanay die de 0-2 maakte. NEO’25 kwam niet meer van eigen helft en Shanay kon 2x een hattrick noteren voor rust wat een ruststand gaf van 0-6. Dit resultaat was niet alleen door de individuele klasse van Shanay, maar ook mede door het goed vrijlopen en kaatsen van de rest van ons team waardoor Shanay iedere keer goed vrij stond. Dus een zeer mooi resultaat door het gehele team. Meiden, zo zie je maar dat we met z’n allen ons steentje bijdragen en dat we ook iedereen met zijn eigen kwaliteit nodig hebben. RUST.
Als er zo lekker wordt gecombineerd wat heb je dan als trainers/leiders nog op het spel aan te merken. Eigenlijk gewoon niets en de meiden lekker op deze manier aan de 2de helft laten beginnen. Nou dat was aan geen dovemans oren besteedt, want er werd weer goed combinatievoetbal op de mat gelegd. De ene na de andere kans kregen we en na 3 minuten was het opnieuw Shanay die de 0-7 aantekende. Hierna ging het hard en scoorde vervolgens Chanel die de bal goed veroverde op de middenlijn en na een mooie één-twee met Jesta haar doelpunt meepikte (0-8). De 0-9 was een heel mooie aanval die bij Julia begon, ze gaf een lange bal vanaf de 5 meterlijn op Annika die goed in de bal kwam op de middenlijn en meteen een mooie steekpass gaf op Jesta die vrij voor het doel kwam en keurig de 0-9 tegen de touwen schoot. Binnen 3 schijven sta je voor het doel van de tegenstander, nou dan ben je zeker trots als leiders op je speelsters. De meiden maakten er een mooie voetbalochtend van; volop genieten dus! De 0-10 kwam op naam van Julia die via een penalty scoorde na een opzichtige handsbal. Ook Annika pikte haar doelpunt mee (0-11), Chanel zorgde voor de 0-12 en tot slot schoot Jesta de 0-13 binnen. Meiden, een heel mooie pot voetbal vandaag! Wij weten ook wel dat we in een te lage klasse zitten en dat de tegenstanders minder zijn, maar door het zeer mooie combinatievoetbal tank je zo wel flink vertrouwen voor een klasse hoger na de winterstop en dan zeker op een groot veld. Ook weer lastig, maar dit komt zeker goed, met ieder zijn kwaliteiten en de juiste inzet zullen we zeker een heel eind komen!
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – WILHELMINA MO13-2: 12-1 (3-1) – (29.9.2018)
Een 2de helft zoals we gewend zijn !!!
Vandaag onze 2de competitie wedstrijd tegen Wilhelmina uit den Bosch. Het was een wat frisse ochtend, maar wel met een lekker zonnetje, maar sommige meiden vonden het wel wat fris. Sommige oogjes waren nog niet helemaal geopend en hier en daar werd er wat gegaapt, dus echt lekker uitgeslapen waren onze meiden nog niet. Na het fluitsignaal konden we aan de wedstrijd beginnen om er een positief resultaat eruit te slepen. Na 5 minuten was het al raak en was het Annika die de 1-0 maakte. Na dit doelpunt werden we wat gemakzuchtig en verliep het spel niet bepaald vlekkeloos en was het een rommelig verloop van deze 1ste begin van de wedstrijd. Ballen verkeerd inspelen en ballen stop je normaal eerst met de onderkant van je voet, zoals je bij de kabouters al leert, maar sommige zijn het blijkbaar toch vergeten. Zou het dan komen door het vroege tijdstip, want ja dit probleem
komt bij onze meiden nogal eens voor dat de 1ste helft niet al te best is en dan de 2de helft vele malen beter. Maar goed we gaven achterin gelukkig nauwelijks iets weg, want Wilhelmina was gewoon niet goed genoeg om voor enig gevaar te zorgen voor het doel van Sanne.
Na 20 minuten rommelvoetbal was het Shanay die de bal hard recht op keepster schoot die de bal door haar handen liet glippen (2-0). De meiden kwamen wat meer in hun vertrouwde spel en 3 minuten later was het Annika die er 3-0 van maakte. Door een communicatiefout achterin kwam Wilhelmina net voor rust op 3-1. RUST. In de rust de meiden wakker geschud en op wat verbeterpunten gewezen, zodat we in de 2de helft wat meer afstand konden nemen.
Na het fluitsignaal gingen we er fel tegenaan, wat al snel resulteerde in een eigen doelpunt van Wilhelmina 4-1. Na dit doelpunt zakte de moed bij Wilhelmina ver in hun schoenen en was het éénrichtingsverkeer met hier en daar mooie steekpasses en aanvallen. Het ene doelpunt na het andere viel en snel liepen we verder uit. Het was Julia met een snoeihard schot (5-1). Jesta een intikker (6-1). Weer Julia 7-1 die na dit doelpunt samen met Yaquira werden gewisseld om aan te sluiten bij de MO17. De 8-1 kwam van de schoen van Jesta. Zowaar scoorde Chanel weer een doelpunt (9-1). Shanay maakte haar 2de van de dag (10-1) en ook Nurah pikte haar doelpunt mee (11-1). Tot slot was het Jesta die haar 3de van de ochtend maakte (12-1).
Sara, Roos en Jadey kregen nog een kans, maar helaas misten hun schoten net het doel. Het is ook niet belangrijk wie er scoort als we maar met zijn allen als team goed blijven samenwerken en elkaar helpen waar nodig. Het is ook belangrijk dat er goed wordt getraind en geluisterd, want wij als leiders zien toch enkele meiden met de week steeds wat beter worden, dus blijf gemotiveerd en vooral plezier houden met elkaar dan komen we een heel eind.
De volgende meiden speelden mee : Sanne Bok, Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jadey van Melis, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben

SCHELLUINEN MO13-1 – NOAD’32 MO13-1: 0-10 (RUSTSTAND: 0-6) – 22-09-2018
GOED BEGIN MEIDEN IN COMPETITIE
Speelsters Sanne Bok, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Sara Timmermans, Jesta Vos, Shaney Vos, Annika v.d. Ley, Chanel de Kock, Jadey van Melis, Femke den Dekker, Roos Timmermans en Nurah Sheikrahiem.
Vandaag de eerste competitiewedstrijd. Met 12 meiden op stap richting Schelluinen. En nieuwe regels weer. Vandaag wel 8-8, en indribbelen en 4 pionnen op de hoeken van het veld wat natuurlijk een slecht beeld geeft wat uiteindelijk de lijn precies is. Maar onze meiden maken daar zich niet druk om, want vanaf het begin is het volle bak op het doel van de thuisclub. Het is een ware stormloop. Aanval op aanval, schot op schot wordt er afgevuurd op het doel.. 1 probleem.. de keepster van Schelluinen houdt alles tegen. We zien mooie aanvallen, er wordt goed overgespeeld en gelukkig weten Nurah en Julia rond de 10e minuut binnen 2 minuten ons op de bevrijdende en verdiende voorsprong te zetten. We blijven lekker doorgaan, maar steeds is er een sta in de weg. Ook mag er weleens gezegd worden dat het voor de verdediging soms best moeilijk is om je concentratie erbij te houden. Een aanval of uitval van de tegenstander moet je er dan wel staan. En dat deden vandaag Sanne, Sara, Yaquira en Femke weer heel goed. Knap hoor. Ook Roos en Jadey vielen op door de grote dosis werklust en hadden beide pech bij de kansen die ze kregen. Ga zo door!
Pas einde eerste helft weten we na de vele kansen de score uit te bouwen. Weer Nurah en Julia 2x zetten de stand op 0-5. Slotstuk is net voor rust voor Chanel, na een snelle hoekschop/dribbel van Shaney (goed geluisterd na de tip) schiet Chanel de bal hard in de kruising en zo scoort ze haar eerste doelpunt van haar nog prille voetbalcarrière. Rust 0-6.
Na een korte rust gaan we weer verder waar we gebleven zijn: kansen creëren en goed samenspel. En dat loont. Na 6 minuten is het Jesta die de 0-7 scoort. En dat er goed geluisterd wordt in de rust is ook te zien in het veld. Het viel op dat de keepster alles losliet na een schot of kans van ons. Dus wij moeten eerder reageren om de bal alsnog binnen te schieten en dat deed in dit geval Chanel en dus 0-8. Maar op de mooiste aanval en ook dus doelpunt hebben we moeten wachten tot de 48e minuut. Na een goede verdedigende actie van Sara en Femke komt de bal bij Julia, die langs de lijn opstoomt. Er volgt een hele mooie hoge en lange voorzet, precies op maat op de vrijstaande Jesta, die vervolgens de bal uit de lucht in 1 keer binnenschiet. Handen op elkaar voor dit doelpunt/aanval die dus begint vanuit onze verdediging. 0-9. De eindstand bepaalt Julia vandaag. Met haar 4e doelpunt scoort ze de 0-10. Dan fluit de scheidsrechter iets te snel af, want er waren nog wel wat enkele minuten te voetballen. Al met al een mooi begin en goede uitslag voor de eerste wedstrijd van de competitie. Gefeliciteerd en ga zo door meiden..
Groeten Ferdi en Gerben

WOUDRICHEM MO13-2 – NOAD’32 MO13-1: 0-15 (RUSTSTAND: 0-8) (15-9-2018)
NOAD MEIDEN MOEITELOOS DOOR IN POULEFASE NA 3 MOOIE ZEGES
Vandaag de laatste wedstrijd in de poulefase van de bekercompetitie. Dat we even zouden winnen stond ook al vast gezien de uitslagen eerder in de beker. Maar je moet het toch maar doen zeg maar. Eerst beginnen we even met een update qua spelregels. Het blijkt nu zo te zijn dat we ondanks we 8
tegen 8 voetballen (hoewel vandaag weer even 7 tegen 7 tja!!!!!!! ) dat de regels niet veel veranderd zijn. Niks gedribbel en inschieten. Nee, gewoon ouderwets ingooien en hoekschoppen nemen.
In deze wedstrijd was het natuurlijk eenrichtingsverkeer op het doel van Woudrichem. Een grote uitslag, maar dat komt niet vanzelf natuurlijk. Deze morgen hebben we een groot aantal prachtige aanvallen gezien uit het boekje. Vele kansen gescoord, nog meer gemist. Maar goed ook, anders hadden we nog de krant gehaald met een monsterscore. De vele wissels deden het ook spel niet ten goede. Ook bijtijds in de 2e helft Julia en Shaney na de kant gehaald, even uitrusten (die mochten nog even met de MO17 meedoen). Doelpuntenmakers vandaag zijn: Shaney 7x, Jesta 3x, Annika 2x, Nurah 1x,
Julia 1x en een eigen doelpunt. Maar er zijn er meer natuurlijk. Sanne had het niet zo druk vandaag, kwam wel goed uit, want ze kwam net terug van een blessure. Yaquira en Sara die beiden goed stonden te verdedigen en een paar keer goed opstoomden vanuit de verdediging; daardoor nog de kansen kregen om te scoren, Helaas voor beide dames. Ook een grote pluim voor Chanel, Femke en Roos die hard werkten op het middenveld en voorin. En daardoor ook nog eens boven hun kunnen blijken te spelen… super en mooi om te zien. Ga zo door. Meiden gefeliciteerd met de overwinning, maar vanaf volgende week begint de competitie, dus andere tegenstanders. Opletten dus!
Wie speelden mee? Sanne Bok, Sara Timmermans, Yaquira Boxman, Julia van Tilborg, Annika v.d. Ley, Nurah Sheikrahiem, Chanel de Kock, Roos Timmermans, Shaney Vos, Jesta Vos en Femke den Dekker.
Ps. Even voor alle duidelijkheid.. ook op dinsdag wordt er vanaf nu iets serieuzer getraind en is het geen theeclubje mee. Op basis van je best doen op trainingen op beide avonden wordt mede de opstelling en speeltijd op zaterdag bepaald. Zeker nu we 4 wissels hebben.
Groeten Ferdi en Gerben

NOAD’32 MO13-1 – GRC’14 MO13-1: 12-4 (8-9-2018)
Vandaag stond de 2de bekerwedstrijd tegen GRC`14 op het programma. Aangezien Sanne nog steeds geblesseerd is aan haar schouder moest onze gelegenheid keepster Yaquira weer op het doel. Vanaf het fluitsignaal begonnen we beter aan de wedstrijd dan vorige week en het was Shanay die na 26 seconden de bal al in het net had liggen 1-0. Dat is het tenminste een lekker begin van de wedstrijd. De meiden gingen weer lekker verder met druk uitoefenen en na een goede voorzet van Shanay stond Roos goed op te letten en schoot de 2-0 binnen. Nou de meiden die kregen al snel in de gaten dat dit wel een makkelijke wedstrijd kon gaan worden, maar doordat iedereen ineens naar voren wilde om te proberen te scoren, ontstond achterin wat ruimte voor GRC`14 en zowaar scoorden zij de 2-1.
Door deze tegengoal werden de meiden even op hun wat slordige spel gewezen en dat er beter moest worden gespeeld. Na een paar goede mogelijkheden die er best in hadden gemogen (gemoeten) was het Shanay die de 3-1 voor haar rekening nam. GRC`14 kwam zelden onder de druk uit van de meiden. Even later was het Julia die keihard op de paal schoot (maar goed dat het doel vast stond met pinnen anders was deze een meter naar achteren gegaan). Het spel van onze kant was toch wel wat slordig met slechte passes en acties die te ver werden doorgevoerd, waar eigenlijk heel simpele oplossingen voor het oprapen lagen, maar goed er blijven altijd puntjes van verbetering.
Na 13 minuten was het Annika die haar doelpunt meepikte en er 4-1 van maakte. Vanaf dat moment ging het snel met de score en was het Nurah (Johnnie) die er 5-1 en Shanay die er 6-1 van maakten. GRC`14 maakte er net voor rust 6-2 van, door slordig balverlies op het middenveld en slap ingrijpen van onze verdediging. RUST.
In de rust nog wat puntjes onder de aandacht gebracht waar we niet helemaal tevreden over waren en die in de 2de helft verbeterd moesten worden. De meiden hadden goed geluisterd, want vanaf de aftrap werd er lekker druk gezet op de bal en lekker gecombineerd. Dit leverde ons gelijk een kans op, maar de keepster van GRC`14 hield de toch wel harde schoten er goed uit, maar deze werden ook wel recht op haar geschoten, anders was de score al veel hoger geweest.
Na 4 minuten spelen was het Annika die na een mooie aanval de 7-2 scoorde. Gelijk na de aftrap veroverden we de bal en was het Nurah die weer scoorde 8-2. We kregen nog een paar mogelijkheden, maar in de afronding waren we soms te slordig. Aangezien iedereen wel een doelpunt wilde scoren, stonden we achterin met te weinig mensen en na een uitbraak van GRC`14 werd het 8-3. Maar gelijk na de aftrap kwamen we in scoringspositie en was het onze nieuweling Femke die er 9-3 van maakte tot grote verbazing van haarzelf. Drie minuten later was het Jesta die haar doelpunt meepikte (10-3) en er ook nog 11-3 van maakte. Shanay tekende voor onze laatste doelpunt (12-3). De meiden vonden het wel best, maar GRC`14 maakte er in de slotseconde nog 12-4 van.
Weer een mooie overwinning! Er werd door sommige meiden goed gewerkt en gestreden voor de bal. We zijn nog niet op ons niveau van vorig seizoen, maar door goed te trainen en te luisteren komt dat wel goed, daar ben ik van overtuigd. Volgende week spelen we nog een wedstrijd voor de beker uit tegen Woudrichem.
De volgende meiden speelden mee : Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Sara Timmermans, Annika vd Ley, Shanay Vos, Nurah Sheikkariem, Chanel de Kock, Femke den Dekker, Jesta Vos en Roos Timmermans.
Groeten Ferdi en Gerben