NOAD’32 MO17-1

KERKWIJK JO17-1 – NOAD’32 JO17-1: 2-0 (RUSTSTAND: 1-0) – 18-11-2017
GEEN PAKJES VANDAAG
Vandaag is het dan weer zover: Sint en zijn Pieten zijn ook weer gearriveerd vanuit Spanje. Nu maar hopen dat er voor ons elftal ook nog wat pakjes (punten) in zal zitten. We spelen onze competitiewedstrijd uit tegen de nr. 2 van de ranglijst: Kerkwijk. Doordat we drie afmeldingen hadden, gingen we met 12 jongens op pad. Kerkwijk begint sterk aan de wedstrijd en weet al na 3 minuten te scoren. Dan in de 8ste minuut krijgt Max een schoen in zijn gezicht, lip gescheurd, bloed gutst eruit en hij kan niet meer verder spelen. Gelukkig was er Marc nog bij (maar die was eigenlijk aan het vlaggen). Nu waren er geen wisselspelers meer, dus de jongens moesten vol aan de bak de rest van de wedstrijd.  Dat deze wedstrijd een strijd was tegen twee tegenstanders werd al snel duidelijk: de scheidsrechter was namelijk niet van heel goede huize en dan druk ik me nog netjes uit.
Kerkwijk is feller, maakt veel overtredingen en NOAD kan maar moeilijk in het spel komen. De druk wordt groter en een tegengoal hangt in de lucht. Max is ondertussen langs de eerste hulp en met wat hechtingen en een klodder lijm zal het allemaal wel weer goed komen. Vlak voor rust krijgt Quinten nog een kans, maar de bal gaat net voorlangs en zo blijft de stand met de rust 1-0.
In de rust proberen we onze jongens er van te overtuigen dat er hier best mogelijkheden zijn voor ons. De tweede helft blijft de tegenstander de druk opvoeren en via een vrije trap scoren ze de 2-0. NOAD krijgt het zwaarder, we lijden onnodig balverlies en weten voetballend weinig kansen te creëren. Door een vrije trap van Tom is het Mika die de bal probeert binnen te koppen, maar helaas recht op de keeper. Onze jongens blijven vechten voor iedere bal, maar het wil vandaag niet lukken. We krijgen nog een vrije trap, die wordt door Rob genomen en het is Tom die de bal op de paal kopt. Mede dankzij Corne weet de tegenstander niet meer te scoren. Zelf creëren we nog een kans via een voorzet van Mika op Quinten, maar die gaat net naast en zo wordt de eindstand 2-0.
Jongens, jullie hebben vandaag veel strijd geleverd, het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar goed gevoetbald. Michel bedankt voor het vlaggen en de ouders voor het rijden en support. Tot volgende week.
Wie speelden mee: Corne Schouten, Josha Kuipers, Ralph Besemer, Siebe Bouman (C), Sem de Waal, Onno Zeilstra, Tom Branderhorst, Quinten Vos, Rob van den Beek, Mika Timmermans, Marc Vervoorn en Max Dekkers.
Groetjes, Erica en Michel Timmermans

BMC MO17-1 – NOAD’32 MO17-1: 0-8 (RUSTSTAND: 0-5)    – 6-5-2017
Vandaag de een-na-laatste wedstrijd van de meiden MO17 en wel op het terrein van Berlicum. Helaas is de wedstrijd verschoven en spelen we pas eind van de middag. We zijn helemaal compleet, dus we hebben 16 speelsters die er zin in hebben om lekker in het zonnetje te ballen.
Soms willen we wel eens aan de start van de wedstrijd nog een beetje afwezig zijn, nu dat was vandaag niet het geval. Danique zette gelijk op links een aanval op die via Angie bij Fabiënne voor de goal kwam en die wist de bal netjes in het net te bollen. We waren nog ruim in de eerste minuut van de wedstrijd. Nog geen 5 minuten daarna wist Angie het net te vinden en de 0-3 wist Angie ook te scoren. We waren nu amper 10 minuten onderweg.
Na de drinkpauze, het was eigenlijk best wel warm om te spelen, wist DANIQUE (zoals beloofd met hoofdletters) de score voort te zetten, waarna Fabiënne een mooie voorzet van Esmee prima verwerkte en de ruststand op 0-5 wist te zetten.
Na de rust gingen we rustig verder met aanvallen, al waren we niet zo heel scherp meer. Nadat Angie de bal ver over wist te schieten, liet Zoë maar even zien hoe het wel moest en de 0-6 na een mooie solo binnenschoot. Danique kreeg het daarna weer op haar heupen en bracht Angie weer in scoringspositie en die wist de stand op 0-7 te zetten. De eindstand werd ook weer door Danique verzilverd en we gingen dus met een ruime 0-8 overwinning van het veld af.
Gelukkig had Emma Droogendijk al een wedstrijd in de benen, want ze had welgeteld 3x balcontact gehad waarvan er 2 een terugspeel bal was.
Als we naar het spel kijken, hadden we misschien wel met meer doelpunten moeten winnen, maar we hebben lekker doorgewisseld, zodat iedereen aan zijn speelminuten kwam. Ondertussen hebben we langs de kant heerlijk genoten van het spelletje.
Nog 1 week trainen en dan hebben we onze tweede kampioenswedstrijd van dit seizoen. We hebben het helemaal in eigen hand en wie weet kunnen we het seizoen afsluiten met een feestje.
Groetjes Siegfried en Erwin

NOAD’32 MO17-1 – GJS MO17-1: 4-4 (RUSTSTAND: 0-3) – 8-4-2017
Na 5 overwinningen zitten we nu op de helft van de competitie. De spanning begint al wat op te lopen en met wat personele problemen bij onze MO15-1 beginnen we wat onrustig aan de dag. Emma van den Bosch en Suze konden ongeveer 25 minuten met ons mee doen om daarna bij de MO15-1 aan te sluiten. Met 5 wissels aan onze kant moest dit voor ons natuurlijk geen probleem zijn om hun te helpen. Bedankt meiden voor jullie hulp!
Dan de wedstrijd, die dus ook erg onrustig begon. We dwongen wel meteen wat kansen af, maar verzuimden ze af te maken. En dan gaat die vervelende voetbalwet in werking, als je zelf niet scoort dan doet dat de tegenstander wel. De eerste helft weet namelijk GJS maar liefst 3 keer ons doel te vinden met een 100% score, 0-3 achterstand! Met die stand gaan we ook rusten, wat overkomt ons nu allemaal na zo’n goeie competitiestart. Wat er dan in de rust in de kleedkamer besproken wordt, laten we dan ook maar tussen de muren van de kleedkamer. Mouwen opstropen en voetballen zoals we gewend zijn.
Nog voordat alle ouders/toeschouwers terug zijn van de koffie staat het al weer 2-3, met goals van Angie en Danique. Dat is de spirit meiden! Daarna krijgen we nog een strafschop door een handsbal in de 16, die helaas door Nena op de lat wordt geschoten. Maar de strijd en vechtlust blijven we vasthouden en weten na een goede actie van Angie toch de bevrijdende 3-3 te scoren. We krijgen nog veel kansen op de 4-3, maar na een counter van GJS maakt één van onze verdedigers hands binnen onze 16, strafschop voor GJS. Deze werd keihard benut: 3-4. Weer kijken we tegen een achterstand aan. Nog eenmaal wordt er alles van onze meiden gevraagd en ze weten 10 minuten voor tijd toch weer de aansluiting te maken door een goal van Angie: 4-4. We krijgen nog wel wat kansjes om de 5-4 te scoren, maar helaas lukte dat niet.
Al mee al een terechte uitslag met een goed voetballend GJS, maar de veerkracht vandaag van onze meiden was geweldig. Dikverdiend punt dat toch een beetje als een overwinning voelt. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Achilles Veen MO17-1.
Wie deden er mee: Emma Droogendijk, Jonne Versluijs, Esmee van Herwijnen, Emma van den Bosch, Ruth Kant, Manou de Waal, Suze van Tilborg, Angie Arendse, Zoë Arendse, Lieke Colet, Nena van der Steenhoven, Fabiënne de Fijter, Indy Kuijpers, Danique Jonker, Amber Roeland en Benthe van Esch.
Groet Erwin en Siegfried

ACHILLES Veen MO17-1 – Noad’32 MO17-1: 1-2 (ruststand: 0-1)   – 1-4-2017
En ja hoor! De wedstrijd waar de meiden zo naar uit gekeken hebben. Zowel de meiden uit Veen als van NOAD’32 zitten het hele seizoen al te wachten op deze derby. We waren compleet, dat wil zeggen dat Benthe er wel bij was en het team mentaal steunde, maar niet op het veld heeft gestaan. De rest was er wel bij en fit om te spelen. De spanning was aan beide kanten te voelen en dat resulteerde dan ook in een soort van flipperkastvoetbal in de eerste 15 minuten. Het is moeilijk te verklaren waarom we zo gingen spelen, omdat beide ploegen veel meer in huis hebben en ze dus heel mooi kunnen voetballen. Na de eerste 15 minuten gingen we echter meer met het hoofd voetballen en de combinatie met de hoge inzet resulteerde in mooie kansen voor het doel van Veen. In de 30ste minuut bewees Jonne welke kwaliteiten ze heeft en wist met een mooie run langs de linkerkant van het veld de bal naar de achterlijn te brengen en met links perfect voor te leggen. Daarentegen wist Danique prachtig positie te kiezen voor het doel en de bal perfect achter de keepster tegen het net te schieten. Al noemen we nu maar twee namen bij het maken van dit doelpunt het was ondertussen wel een doelpunt waar de gehele aanval bij betrokken was, omdat er door iedereen goed zonder bal mee gevoetbald werd. We wisten deze stand tot de rust vast te houden en we kunnen zeggen dat de eerste helft voor ons was.
De tweede helft begonnen we weer sterk en dat had tot resultaat dat Angie een prachtige actie in de 16 had en de stand op 0-2 zette. Daarna verloren we de grip op de wedstrijd en gaven we het initiatief langzaam uit handen. Ondanks dat de mouwen werden opgestroopt en het voetbal misschien niet meer echt mooi was, wisten we iedere keer te ontsnappen van een tegendoelpunt. Toch wist Veen verdiend tot score te komen en wisten dus de spanning aardig op te voeren voor de fans van NOAD. Met de stand van 1-2 moesten we echt alle zeilen bijzetten en we moeten zeggen dat de werklust van onze meiden er voor heeft gezorgd dat de punten bij ons bleven. De tweede helft was dan misschien voor Veen, maar wij wisten de overwinning er toch uit te slepen. En ook dat is een kwaliteit wat een voetbalteam moet hebben.
Ondertussen is het wel gebleken dat we misschien nog steeds ongeslagen zijn, maar dat  de tegenstanders in onze poule allemaal erg goed kunnen voetballen. En als we hoog in het klassement willen eindigen, moeten we elke wedstrijd vanaf nu als een finale zien. De mouwen moeten opgestroopt worden en we moeten keihard voor elkaar werken om deze status vast te houden.
Ook al was het voetbal vandaag niet erg hoogstaand, de spanning des te meer en we kijken dan al uit naar de return over twee weken. Veen heeft dan iets goed te maken en wij zullen moeten bewijzen dat we niet voor niets op deze positie staan.
Groetjes Siegfried en Erwin

NOAD’32 MO17-1 – TEISTERBANDERS MO17-1: 3-1 (RUSTSTAND: 1-1)    25.03.2017
Met één afmelding, Lieke was verhinderd, begonnen we de warming-up onder een heerlijk zonnetje. Tijdens de warming-up haakte helaas Indy af door ziekte. Dus met drie wissels begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. En wat normaal even duurde om op gang te komen, nu waren we vanaf minuut 1 scherp. Na nog geen 10 minuten spelen zien we een corner van Angie direct het doel in verdwijnen: 1-0. Prima begin meiden. Teisterbanders weet sporadisch ons doel te bereiken en na een knullig misverstand wordt het 1-1 door een eigen doelpunt.
Een kwartier voor de rust krijgen we een penalty na een te harde duw in de rug bij Nena. Onze penaltynemer Angie gaat achter de bal staan, maar weet helaas voor ons de bal niet in de goal te krijgen. Tot aan de rust blijven we kansen creëren, alleen tot doelpunten komen we niet, en gaan dan ook met een 1-1 stand rusten.
Na de rust hebben we wind tegen. We moesten proberen de tegenstander van onze goal af te houden en zelf lekker aan voetballen toe zien te komen. Er werd heerlijk gecombineerd en dit samenspel leidde tot de verdiende 2-1 voorsprong. Fabiënne weet zich keurig vrij te draaien van de tegenstander en plaatst de bal keurig in de hoek. De 3-1 is een soort gelijke aanval over veel schijven en nu weet Angie zichzelf vrij te draaien en de bal ook keurig in de hoek te plaatsen. Teisterbanders werd nog enkele malen gevaarlijk, maar onze verdediging en onze keepster Emma staan vandaag als een huis. Ook op het middenveld wordt er heel goed en rustig gespeeld. Nog een laatste noemenswaardige actie was de mooie vrije trap van Nena die de bovenkant van de lat raakte. Een heel mooie en verdienstelijke overwinning voor het hele team. We hebben ons van tevoren wel wat druk gemaakt over deze wedstrijd, maar hebben ons perfect gedragen op het veld en onszelf niet laten intimideren. Teisterbanders ging wat geïrriteerd van het veld, door, vonden zij, wat verkeerde beslissingen van de scheidsrechter. Maar volgens mij moeten ze toch echt bij zichzelf te rade gaan, wij waren vandaag gewoon voetballend beter.
Wie deden er mee: Emma Droogendijk, Jonne Versluijs, Emma van de Bosch, Ruth Kant, Manou de Waal, Suze van Tilborg, Angie Arendse, Zoë Arendse, Esmee van Herwijnen, Nena van der Steenhoven, Fabiënne de Fijter, Indy Kuijpers, Danique Jonker, Amber Roeland en Benthe van Esch. Afgemeld: Lieke Colet
Groet Erwin en Siegfried

SPARTA’30 MO17-1 – NOAD’32 MO17-1: 1-2 (RUSTSTAND: 0-1)   – 18-03-2017
Dit weekend de derde wedstrijd van het seizoen. Vandaag komen we Sparta voor de tweede keer dit seizoen weer tegen, waar we de vorige keer 5-0 van gewonnen hebben. Het is een tegenstander die we sinds de zomer al voor de 5de keer tegenkomen. De eerste oefenwedstrijd hebben we met 3-3 gelijk gespeeld en daarna wisten we altijd de punten te pakken. Het is echter een ploeg die goed kan voetballen en erg hard kan spelen. Wij moeten het dus slim en vooral voetballend op zien te lossen. We waren niet helemaal compleet, Indy en Esmee zijn nog geblesseerd en stonden dus niet in het veld. De wedstrijd vandaag was weer een heel gevecht. Wij weten hoe de tegenstanders spelen en welke spelers bepalend zijn, maar dat weten de tegenstanders natuurlijk ook van ons. Het grote verschil is, denk ik, dat wij beter als team in het veld stonden, er wordt geen onvertogen woord naar elkaar toe gesproken en iedereen heeft zijn taak naar behoren ingevuld. Niet dat alles vlekkeloos ging, maar we kunnen niet zeggen dat het aan de inzet en motivatie heeft gelegen. We kregen wat tegenvallers te verwerken. Lieke kreeg al vrij snel een harde bal in der gezicht wat toch behoorlijk aan kwam, de knie van Nena speelde weer op en hier en daar een enkel- of een rugblessure zorgde ervoor dat we vandaag vooral niet tactisch konden wisselen.
De wedstrijd was in 1 woord samen te vatten: strijd. Strijd is er geleverd en daarvoor hebben we heel veel moeten incasseren. Toch bleven we voetballen en elkaar steunen wat tot een 1-2 eindstand opleverden.
In de eerste helft wist Angie een mooie aanval af te ronden waar veel spelers in betrokken waren waarna we toch nog flink aan de bak moesten om de tegenstanders van het doel te houden. En geloof me ze hebben vaak zat de 1-1 op de sloof gehad, maar dat wisten we mooi te voor-komen.
In de tweede helft konden we weer druk op de doel van de tegenstanders houden met als gevolg dat we een penalty kregen. Ook deze werd door Angie verzilverd. De vorige wedstrijd gingen bij deze stand de koppen van de tegenstanders naar beneden, maar deze wedstrijd bleven ze voetballen en verhoogden ze de inzet. We moesten dus echt met elkaar aan de bak om de punten bij ons te houden.
De druk op ons doel werd verhoogd en we moesten dan ook binnen de 16 ingrijpen wat een penalty opleverde voor Sparta. Ook die werd verzilverd en zorgde voor nog wat spannende laatste minuten. We wisten ons hoofd echter koel te houden en met elkaar de eindstreep te halen.
Voetballend was het vandaag niet onze beste wedstrijd, maar het collectief heeft vandaag laten zien dat we met een grote werklust en het taakbewust voetballen ook deze wedstrijden kunnen winnen.
Ik kan nu namen noemen van speelsters die goed gespeeld hebben, maar daar doe ik de andere gelijk te kort, simpel omdat iedereen meer dan 100 % inzet heeft gevoetbald en alles heeft gedaan wat in hun vermogen lag. Kortom, wij waren langs de kant erg tevreden met het behaalde resultaat en ook met de manier hoe we die behaald hebben.
Ouders bedankt voor het rijden en de steun die de meiden van jullie kregen langs de kant.
Groetjes Siegfried en Erwin

NOAD’32 MO17-1 – SPARTA’30/GRC’14 MO-17-1: 5-0 (RUSTST. 0-0) – 04-02-17
Eindelijk mogen we weer een keer voetballen en dit keer weer tegen een oude bekende. Niet helemaal, want we zijn de meiden van Sparta wel afgelopen seizoen al 3x tegengekomen, nu zijn er ook de meiden van GRC bij gekomen. Tot nu toe wisten wij altijd nog de punten mee naar huis te nemen, maar de wedstrijden werden altijd op het scherpst van de sneden gestreden.
Helaas waren we verre van compleet. Jonne is op vakantie, Nena is net geopereerd en we hadden een paar vraagtekens. Gelukkig voor ons konden we een paar meiden lenen van de MO15 (Evelien, Senna en Manon).
De eerste helft was het vooral weer wennen en al gauw moesten we wisselen, omdat er een paar blessures waren. Esmee en Benthe konden niet meer verder spelen en werden vervangen.
En na nog een paar wissels in de eerste helft wisten we de organisatie te behouden, maar was het een lauwe wedstrijd met weinig hoogtepunten.
De tweede helft werden we gelijk wakker geschud met een bal tegen de lat en waren we bij de les. En dan vooral voetballes voor Sparta. De voorhoede, die op dat moment bestond uit Fabiënne, Senna, Zoë, Angie en Danique, begon te draaien en werd op maat bediend door het middenveld met Evelien en Manou en de verdediging met Ruth/Lieke, Emma en Suze waren niet meer te stoppen.
De 1-0 was een mooie afstandsschot van Senna, waarna ze niet veel later een soloactie maakt en die perfect afrondt door Angie voor de goal aan te spelen die deze kans prachtig afmaakte.
De 3-0 was weer een solo van Senna, maar omdat de voorhoede het spel breed hield, kreeg ze ruimte en kon ze deze kans zelf afronden. De laatste 2 punten komen op naam van Fabiënne die deze fantastisch wist af te ronden. Bijna alle doelpunten kwamen uit acties de vanuit de achterhoede werden opgezet en door goed combinatievoetbal werden verzilverd. Niemand verzaakte en voerde haar taak uit. Extra complimentje willen we wel geven aan Manou en Evelien, Manou omdat ze op een positie stond waar haar hart (nog) niet echt ligt, maar dat heel goed wist te vervullen (10 met een griffel) en Evelien die zich absoluut niet liet intimideren door een tegenstander die een stuk groter is en zeker geen fairplay prijs zal winnen.
We hadden meer verwacht van de tegenstanders, al denk ik niet dat de tegenstanders minder zijn geworden. Ik denk dat we de tegenstanders niet in hun spel hebben laten komen en dat was gewoon onze verdienste. En van niemand anders.
Groetjes Siegfried en Erwin