NOAD’32 MO17-1

NOAD’32 MO17-1 – RKDVC MO17-1: 0-2 (0-1) – 15/12/2018
MO19 van harte gefeliciteerd, een verdiende overwinning met mooie doelpunten!
Vandaag weer voetballen sinds een week of vier. De wedstrijd is verzet i.v.m. kampioenswedstrijd van de MO19 naar de middag en wij staan gepland om 13.00 uur. Hierdoor wat afmeldingen van Romy en Wendy. Daarnaast kampen we met nog wat blessures o.a. Rebecca van Wijnen, die verwacht na de winterstop weer aan te sluiten, gelukkig. Voor Yannick van de Goor zal het hoogstwaarschijnlijk nog wat langer duren. Beterschap alle twee. Anouk Smits, Joyce Pullen, Dithe van Beek en Anouk van Helden doen eerst een wedstrijd mee met de MO19.
Mede door een sterke ondersteuning vanuit MO13 Julia van Tilborg, Yaquira Boxman, Annika van der Ley en Nuray Sheikkarim en vanuit MO19 Angie Arendse, Danique Jonker, Suze van Tilborg, Kirsten van Giessen en Fabienne de Fijter. Super dames een groot compliment. Mooi om te zien dat we elkaar zo ondersteunen en helpen om met elk meidenelftal vandaag te voetballen.
Nadat we een zinderende wedstrijd van de MO19 mee mogen maken (ook enkele van ons vieren dat kampioenschap mee), kunnen we starten rond 13.15 uur. Geen warming up. De adrenaline was genoeg om warm te zijn. Het is koud en guur op het B-veld. Sommige spelen met handschoenen en ondanks de kou is er een goede inzet. Het is weer even wennen, wie staat waar en kunnen we elkaar weer vinden. Voorin enkele mooie acties, helaas levert dit geen goal op. Achterin heeft Anouk van Helden samen met Anouk Smits en Suze met Kirsten op de voorhoedeplaats het prima voor elkaar. Het middenveld van Joy Blom, Evelien Vervoorn en Julia doet er alles aan om de ballen voorin te krijgen.
Bij een aanval van RKDVC verdedigen we uit door het midden en de verdedigers zijn niet op tijd terug, waardoor ze een prachtige pass kunnen maken over Angie heen en onderkant lat erin.
In de tweede helft komen Danique en Fabienne erin. We zijn veel meer te vinden rond en over het middenveld en iedereen heeft goede hoop dat we de aansluitende treffer kunnen maken. Ondanks alle inzet van iedereen lukt het ons niet. Je kunt ook zien dat niet iedereen even fit meer is. En dan valt tien minuten voor het einde de tweede goal. Meiden volgende week gezellig de zaal in, jullie kunnen je nog opgeven bij mij in de app, als je dat nog niet gedaan hebt.
De opstelling: Angie Arendse – doel, Anouk van Helden en Joyce Pullen- laatste vrouw, linksback Julia van Tilborg en Anouk Smits , rechtsback Suze van Tilborg en Dithe van Beek, voorstopster Kirsten van Giessen, middenveld Evelien Vervoorn en rechtshalf Joy Blom , linkshalf Anouk Smits, voorin Jet Wind, Nuray en Annika, middenveld/voorin Danique en Fabienne. Afwezig: Romy van Zandwijk en
Wendy Bok en Yannick vd Goor. Leider: Andre van Helden. Scheidsrechter: Stefan Timmermans. Grensrechtster Joep van den Bogaard.
Joep van den Bogaard

BLC MO17-1 – NOAD’32 MO17-1: 3-1 (2-0) – 03/11/2018
Het eerste kwartier van de wedstrijd had ik gemist en zodoende ook de twee doelpunten van BLC. Volgens de coach waren de meiden nog niet goed bij de les toen de wedstrijd begon en stonden we flink onder druk. Maar wat ik van de wedstrijd had gezien, gaf aan dat de teams goed aan elkaar gewaagd waren. De meiden kregen meer grip op de wedstrijd. Achterin gaven we nu weinig kansen meer weg, Romy had eigenlijk weinig meer te doen en we wisten aanvallend wat meer in ons spel te komen. Er werd steeds beter gecombineerd, maar helaas leidde het in de eerste helft niet tot de gewenste aansluitingstreffer.
De tweede helft werd steeds beter. Er waren steeds meer kansen, maar het was ook opletten geblazen voor de aanvallen van BLC, maar met onze achterhoede zat het wel goed. Fabiënne had een goede tegenstandster, die fysiek sterk en ook snel was. Jonne onderschepte opnieuw een bal en wist Fabiënne te bereiken, die deze keer haar tegenstandster het nakijken gaf en alleen op de keepster af beheerst de 2-1 aantekende. Prachtige goal! De 2-2 hing in de lucht voor ons gevoel, kansen voor Jonne, Wendy, Danique en Fabiënne, maar helaas viel die 2-2 steeds maar niet. Dan wordt Danique overduidelijk gehaakt, maar de scheidsrechter laat gewoon doorspelen, de bal valt precies voor de voeten van de BLC-spits en de 3-1 is een feit. Dan is de tijd nog te kort om een puntje te bemachtigen en sluiten we deze wedstrijd met verlies af. Helaas. Wel hard gewerkt allemaal, meiden!
Wie deden mee: Romy van Zandwijk, Joyce Pullen, Dithe van Beek, Anouk Smit, Eveline Vervoorn, Joy Blom (Jet Wind), Wendy Bok, Rebecca van Wijnen; gastspeelsters van de MO19 bedankt voor het meedoen: Jonne Versluijs, Fabiënne de Fijter, Danique Jonker en Zoë Arendse. Anouk van Helden was helaas geblesseerd; beterschap! Hans Vervoorn bedankt voor het vlaggen!
Hilde

SCG’18 MO17-1 – NOAD’32 MO17-1: 0-5 (0-3) – (29.9.2018)
Vandaag, woensdag, de inhaalwedstrijd tegen Sint-Michielsgestel. Joep, onze trouwe vlagster, was helaas niet van de partij, daarom Johan Bok (oud-vlagger jongens B1) bereid gevonden om ons uit de brand te helpen. BEDANKT! Spannend, onze eerste competitiewedstrijd vanavond. Omdat wij in onze drie bekerwedstrijden niet tot winst konden komen, was het vandaag zaak om eens goed en fel uit de startblokken te komen. En dat gebeurde ook! Vanaf de aftrap vol erop, de duels werden strijdlustig aangegaan en gewonnen. De vrije man werd steeds gevonden. Het hele team, ook die zonder bal waren prima in beweging. Dit resulteerde in twee vroege treffers van Senna. Hierdoor werd het natuurlijk prettig voetballen. SCG had de handen vol om onze aanvallen af te slaan. Voor rust prikte Senna er
nog eentje bij, waardoor we met 0-3 naar de ranja konden. Even weer de accu opladen en daar gingen we weer.
Vanaf het eerste fluitsignaal er weer vol op, weer de duels winnen en de bal naar voren spelen. Dit goede spel resulteerde in nog een goal van Senna en Amber (MO19).
Hebben de meiden van MO17 dan niet op doel geschoten? JAZEKER wel, we waren constant in de aanval, maar hoe goed ze ook hun best deden, ze kregen de bal niet achter de keepster geparkeerd. Vanavond hebben we jullie met veel plezier (belangrijk) en inzet zien strijden. Deze arbeid heeft jullie naar de zege geholpen. Dat scoren komt vanzelf als jullie zo blijven presteren. Romy mooi de nul gehouden! De verdediging (Joyce, Rebecca, Anouk S. en Dithe) NIETS weggegeven. De middenvelders (Joy, Jet, Emma, Anouk H, Amber en Eveline) prima iedere keer de ruimtes dichtgelopen en spel verlegd. En de aanvalsters (Wendy, Senna en Danique) hebben met hun samenspel de verdediging van
SCG grijze haren bezorgd. Meiden van de MO19 bedankt voor jullie hulp en goals. Het is tof dat jullie (hele team) ons iedere week bijstaan om weer een elftal op het veld te krijgen.
Ouders bedankt voor het rijden en het supporteren van de meiden.
Was dan alles koek en ei en was er niks te zeuren? JAZEKER wel: de kantine van SCG was dicht en er was alleen oploskoffie verkrijgbaar.
Meiden, de kop is eraf en de eerste driepunter is binnen. Op naar zaterdag thuis tegen Helvoirt, kijken of we dit vast kunnen houden.
Wie deden mee: Romy van Zandwijk, Joyce Pullen, Rebecca van Wijnen, Anouk Smit, Dithe van Beek, Joy Blom, Jet Wind, Emma vd Bosch, Anouk van Helden, Amber Roeland, Eveline Vervoorn, Wendy Bok, Senna Hoeke, Danique Jonker.
Groetjes, de team manager

NOAD’32 MO17-1 – HELVOIRT MO17-1: 3-1
Vandaag de 2e competitiewedstrijd tegen Helvoirt. Na een warming up met, volgens de meiden, wel goeie muziek van de tegenstander, beginnen we relaxt aan de wedstrijd. Met hulp van de MO19-1, o.a. Senna en Esmee, kon André een sterke opstelling maken. Er wordt goed verdedigd en aansluitend kunnen we de bal weer bij onze eigen speelsters in de voeten spelen. In de 20e minuut komt er een bal achterin bij Joyce, die krijgt hem goed onder controle, ze geeft een prachtige crosspass over de middenlijn naar Anouk van Helden en die kan Senna op de buitenkant bereiken. Senna passeert een aantal meiden en maakt de 1-0. Prachtige aanval over drie schijven en heel mooi samenspel. Even later staat onze grensrechter, ja ikke zelf, een beetje te twijfelen en voor dat ze het weet scoort Helvoirt de 1-1.
Geen paniek, alles wordt op de aanval gezet en we blijven erin geloven. Alle meiden zetten hun beste beentje voor en er wordt door iedereen hard gewerkt. Ons middenveld daar liggen vaak gaten waardoor we veel te veel meters maken. Soms staan we te dicht bij elkaar en andere keren is er niemand te vinden om de bal af te spelen. Toch weten we verschillende keren door goede rushes naar de achterlijn door Senna gevaarlijk te zijn voor het doel. Wendy mist op een haar na twee keer het doel. Wendy, volgende keer gaat het je lukken, blijf in jezelf geloven dat je het kunt. Ook het tweede doelpunt komt uit een balverovering in de achterlinie, recht over het middenveld naar voren en we juichen voor het tweede doelpunt van Senna.
In de hele eerste helft zie ik Joyce steeds op de goede plek staan en samen met Dithe, Anouk, Rebecca hebben ze een zeer degelijk achterhoede waar zeer moeilijk langs te komen is. Iedereen geeft net op het juiste moment de rugdekking en zo worden alle aanvallen mooi gepareerd.
De tweede helft kunnen we Senna nog wat speelminuten geven voordat ze ook bij de dames gaat bijspringen. Op de rechtsback komt Julia en links voorin kom Yaquira. Alletwee nog een kopje kleiner dan de meiden 17, maar zeker niet minder qua inzet en loopvermogen. Mooi om zo talenten te mogen lenen. Na een kwartiertje valt de 3-1 en de meiden realiseren zich, kat in het bakkie. Rustig aan uitvoetballen en zo hebben we de punten bij NOAD gehouden.
Speelster van de dag is Joyce Pullen . Joyce is in staat om steeds op de juiste plaats te staan en de aanvallen af te slaan. Zodra ze dan de bal veroverd heeft, heeft ze ook nog een goed overzicht over het veld en ze geeft vandaag twee prachtige passes richting middenveld waaruit een doelpunt komt. Top Joyce, ga zo door!
De opstelling: Romy van Zandwijk- doel, Joyce Pullen- laatste vrouw, linksback Dithe van Beek, rechtsback Anouk Smits, voorstopster Rebecca van Wijnen, middenveld Evelien Vervoorn en Anouk van Helden, rechtshalf Joy Blom voorin links Jet Wind, voorin rechts Wendy Bok en spits Senna Hoeke. Reserves: Esmee van Herwijnen, Julia van Tilborg en Yaquira Boxman .Afwezig: Yannick van de Goor. Leider: Andre van Helden. Scheidsrechter: Siegried de Fijter. Grensrechtster en verslag Joep van den Bogaard

NOAD’32 MO17-1 – RODA BOYS MO17-1: 0-3 (RUSTSTAND: 0-1) (15-9-2018)
Vandaag de derde wedstrijd in de beker tegen Roda Boys. Een elftal waar de MO19 vorig jaar tegen speelde en dat was een pittige tegenstander, dus we waren op onze hoede. Na verschillende afmeldingen en de hulp van MO19 en MO13 (super bedankt) had Andre een sterke opstelling gemaakt. Het eerste kwartier hielden we goed stand. Onze keepster Angie moest regelmatig snel uitkomen en loste het vaak voetballend weer op. Hierdoor waren we langs de flanken weer snel bezig met opbouwen en de aanval. De meeste aanvallen werden te makkelijk opgevangen door de Roda Boys meiden net over het middenveld. Onze meiden waren teveel bezig met hun directe tegenstander en hierdoor was er te weinig aanvallend vermogen. Bij het omschakelen van het verdedigen naar de aanval konden we vaak geen vrijstaande speler voorin vinden. Ondanks een aantal mooie voorzetten van Zoé en Jet kon Wendy geen gelijkmaker scoren en bleef het scorebord op 0 staan voor NOAD. Na ruim een kwartier spelen kwamen we op achterstand door een schot wat in eerste instantie mooi gepareerd werd door Angie, maar in tweede instantie werd ze alsnog verslagen.
Het spel ging in de eerste helft vaak over de rechterkant waardoor Dithe, Joy en Evelien alle zeilen bij moesten zetten om het krachtige fysieke speelstijl van Roda Boys tegen te houden. Een flinke afdruk van een schoen op Dithe’s bovenbeen was het gevolg waardoor ze in de tweede helft niet verder kon spelen. Doordat we te weinig vuist konden maken in de voorhoede werden enkele meiden een beetje ontmoedigd en gingen de hoofden naar beneden. We gingen op elkaar mopperen. Dit kwam het spel niet ten goede, de kunst is om juist te kijken wat kan ik vanuit mijn positie eraan doen om meer aanvallend voetbal te brengen. Probeer dan een stapje meer te zetten en ook het middenveld te bezetten en laat de tegenstandster achter jou aanlopen in plaats van andersom.
In de tweede helft wat wissels, omdat er enkele meiden van de MO19 nog een wedstrijd moesten spelen, kregen we versterking van twee jonge meiden uit de MO13. Shanay start direct na de rust op de linksbuitenplaats en Julia mocht haar kwaliteiten laten zien op de linkshalf. Ondanks dat beiden fysiek een stuk kleiner waren hebben ze een prima wedstrijd gespeeld. Veel inzet en niet bang voor de tegenstander. Het spel was beter in de tweede helft. Anouk van Helden had een energie gekregen van Andre en Hans en ze heeft zo ongeveer alle hoeken van het veld gezien en veel tegenstanders voorbij gegaan en goed samen gespeeld. Evelien die voor het eerst op de laatste vrouw plaats speelde, heeft laten zien dat ze dit uitstekend kan.
Speelster van de dag is Anouk Smits (smidje vanwege de twee Anouks). Smid is super effectief. Die kom je drie keer tegen op de vierkante meter, weet op het juiste moment de bal te raken of net even een klein duwtje te geven. Een echte back waar menig elftal jaloers op kan zijn. Smidje, top!
Helaas heeft dat niet geresulteerd in een doelpunt, maar wel in mooi aanvallend voetbal en kleine kansen. De tegenstander wist nog wel twee keer te score wat niet nodig was, hierdoor is de uitslag wat vertekend.
De opstelling: Angie Arendse doel, Joyce Pullen (tweede helft Eveline Vervoorn) laatste vrouw, linksback Dithe van Beek, rechtsback Anouk Smits, voorstopster Suze van Tilborg, middenveld Evelien Vervoorn, linkshalf Anouk van Helden en rechtshalf Joy Blom; voorin links Jet Wind, voorin rechts Zoë Arendse, spits Wendy Bok. Reserves: Esmee van Herwijnen, Julia van Tilborg en Shanay Vos. Afwezig: Yannick van de Goor, Romy van Zandwijk, Rebecca van Wijnen. Leider: Andre van Helden en Hans Vervoorn (die nog nauw betrokken is en een goede kijk heeft op dit elftal); grensrechtster Joep van den Bogaard.
Joep