NOAD’32 MO17-2

NOAD’32 MO17-2 – SPARTA’30/GRC MO17-1: 6-3 – 30-09-2017
Sparta is een tegenstander die we al meerdere malen tegen hebben gehad door de jaren heen. Voorheen heeft dat nog nooit een punt opgeleverd. Maar vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat we er zin in hadden. We creëerden veel kansen, maar het zat in de afwerking nog niet mee. Toch, de aanhouder wint en na 3 à 4 goede kansen onbenut te hebben gelaten, werd het 1-0. Sparta/GRC heeft ook enkele gevaarlijke spelers, maar werden door onze mandekkers prima aan banden gelegd. Aan de andere kant bleven we gevaarlijk en met name met Senna hadden ze hun handen vol. We zouden voor rust nog twee keer scoren en konden met een 3-0 voorsprong gaan rusten.
De tweede helft werd een stuk spannender. Al snel scoorde Sparta/GRC de 3-1. En met een prachtig afstandsschot werd het ook 3-2. Op dat moment baal je dat we de eerste helft veel meer afstand hadden moeten/kunnen nemen. En waar wij de eerste helft terecht een penalty kregen, gebeurde dat de 2e helft ook, maar nu jammer genoeg tegen ons. Deze kans werd benut en zo stond het gelijk (3-3).
Omdat we vooraf wat twijfels hadden over de fitheid van sommige speelsters, hadden we voor de zekerheid Angie gevraagd op de bank erbij te komen zitten en wanneer nodig in te vallen. Dat gebeurde ook na de 3-3. Met haar op het middenveld kregen we weer meer grip op de wedstrijd en weer kansen. Angie scoorde de 4-3 en Senna haar vierde goal van de wedstrijd (5-3).
De frustratie werd zichtbaar bij Sparta/GRC en dat leverde ons voor de tweede maal een penalty op. Manon, onze captain eiste deze op en liet de keepster kansloos, wat de terechte einduitslag van 6-3 opleverde.
Complimenten aan het team, een leuke wedstrijd vol spanning waar we prima weerstand hebben geboden tegen een fysiek sterke ploeg. Aankomende zaterdag spelen we uit tegen Emplina.
Huub