NOAD’32 MO19-1

Schijndel/DE WIT MO19-1 – NOAD’32 MO19-1: 2-7 (2-4)

Tweede wedstrijd in onze voorjaarscompetitie was weer een uit wedstrijd, Schijndel/DE WIT MO19-1. De eerste wedstrijd op zaterdag 1 februari uit tegen HSSC’61 MO19-1 (vorig seizoen 3-3 en een 2e plaats voor HSSC’61 in de najaarscompetitie) was voor ons een goed begin van de competitie tegen een geduchte tegenstander: 3-5 overwinning. Dus met een positieve instelling gingen we op pad naar een voetballend onbekende tegenstander die al enige jaartjes eersteklassevoetbal speelt. Dus van enige onderschatting mocht geen sprake zijn. Eenmaal op het prima bespeelbaar kunstgrasveld gearriveerd en met een beginnend ‘Dennisje’ in de rug begon de wedstrijd.
Na een kwartier spelen hadden we echt het idee dat het wel een heel gemakkelijk middagje zou worden. Met ieder 2 goals, Jersey en Senna, stond er zo 0-4 op het scorebord. Maar waar we al voor waakte gebeurde ook. We werden door de tegenstander een beetje in slaap gesust en Schijndel dacht als we de meiden van Noad’32 wat meer fysiek gingen aanpakken dan zullen ze wel anders gaan spelen. We wisten inderdaad geen raad met dat fysieke ‘geweld’ en zo gebeurde het dat we Schijndel zelf terug in de wedstrijd laten komen. Ruststand: 2-4.
In de rust toch maar even bijkletsen en gelukkig viel eigenlijk snel na de rust de beslissing, 2-5 door een mooi doelpunt van Danique. Wat er daarna allemaal nog gebeurde had eigenlijk nog niemand meegemaakt. Schijndel bleef ons fysiek aanpakken. Angie moest al vroeg geblesseerd uitvallen en onze meiden raakte steeds meer geïrriteerd. Langs de lijn werd door supporters van Schijndel geroepen ‘volgende keer nog harder’, tot overmaat gaat zelfs de leidster van Schijndel het gesprek aan met de scheidsrechter over een beslissing die hij had genomen..?? De scheidsrechter verliest ook een beetje de controle over de wedstrijd en wilt deze zelfs gaan staken en roept beide aanvoersters bij zich. Daarna moeten de aanvoersters (Jonne bij ons) met hun veldspeelsters overleggen dat het op deze manier niet verder kon. Overleg op het veld zonder leiders, maar de leider van Schijndel vond dat hij wel bij dit overleg mocht zijn..?? De leider van Noad’32 instrueerde vanaf de zijlijn de meiden om hun koppie te gebruiken en hun voeten voetballend te laten spreken. En gelukkig deden ze dat prima en met een in topvorm verkerende Senna, scoorde nog 2 keer, kwam er een prima uitslag van 2-7 op het scorebord. Gefeliciteerd meiden met 2 overwinningen uit 2, een prima start van de voorjaarscompetitie.

Volgende week even weekendje vrij en dan zaterdag 29 februari thuis tegen JVC Cuijk MO19-1.
Fijne Carnaval!!!

Speelsters Noad’32 MO19-1: Romy van Zandwijk, Angie Arendse, Suze van Tilborg, Jonne Versluijs, Anouk Smit, Joyce Pullen, Eveline Vervoorn, Anouk in ’t Veld, Danique Jonker, Fabiënne de Fijter, Joy Blom, Dithe van Beek, Jersey van Tilborg en Senna Hoeke.

De Leiders

NOAD’32 MO19-1 – RCD MO19-1: 1-0 (0-0)
NOAD’32 MO19-1 naar halve finale beker!!

Na op 18 december 2019 onze laatste competitiewedstrijd te hebben gespeeld in de najaarscompetitie, dat bekroond werd met een prachtig en terecht kampioenschap in de 1e klasse, was voor ons de winterstop alweer snel voorbij. Met direct een kwartfinale wedstrijd voor de beker op het programma, moesten we vroeg in de januari de draad weer oppakken. Met een leuke ‘duintraining’ en een training in de sportschool moest de focus weer snel terug zijn en konden we ons gaan richten op een geduchte tegenstander: RCD uit Dordrecht, waar we in het voorjaar al 2x tegen hadden gespeeld (2x verlies: 1-3 en 7-1).
De wedstrijd begon om 14.30 uur onder leiding van Jan Dekker, bedankt dat je ons weer hebt kunnen fluiten! Op de goal is er dit voorjaar een duidelijke aanpassing, nu Emma Droogendijk een halve jaar in Mexico is, zal Romy van Zandwijk haar best doen ons doel ‘schoon’ houden. Welkom terug Romy! Door afwezigheid van Jonne en Emma moest er achterin ook het een en ander omgezet worden, maar met Angie als laatste vrouw moest dat zeker goed komen. En dat bleek ook wel na een half uurtje voetbal. We waren voetballend stukken beter als RCD en met een aantal kansen had er eigenlijk al een voorsprong voor ons op het scorebord moeten staan. Met nog 10 minuten te gaan voor de rust ging de overigens zeer goede keepster van RCD in de fout door een bal opzichtig buiten de 16 met de handen tegen te houden. Een vrije trap voor ons en een gele kaart, 10 minuten tijdstraf, voor de keepster. Helaas wisten wij geen raad met deze overtal situatie en gingen we met een 0-0 stand rusten. In de rust even bijpraten en het geloof behouden dat gezien de kansen die goal wel gaat vallen. Maar wat we de tweede helft ook proberen die goal blijft maar uit en dan gaat de tijd ineens wel dringen en op penalty’s willen we het niet aan laten komen. Helaas moesten we de laatste 20 minuten ook zonder Jersey verder en moesten we het team wat omzetten om die goal te forceren. En dat leidde in de 85e minuut tot het dik verdiende doelpunt van Senna. Wat een opluchting bij de meiden, leiders en publiek. RCD had daarna niet meer de kracht om wat te forceren en werd deze spannende wedstrijd winnend afgesloten. Wat hebben onze meiden hard gewerkt vandaag, tot de laatste minuut werd alles gegeven. Complimenten voor jullie inzet en werklust en dat zo een eerste wedstrijd na de ‘winterstop’ op een koude zaterdag in januari. Op naar de halve finale!!

Speelsters Noad’32 MO19-1 tegen RCD: Romy van Zandwijk, Angie Arendse, Suze van Tilborg, Anouk Smit, Joyce Pullen, Nena van der Steenhoven, Eveline Vervoorn, Anouk in ’t Veld, Danique Jonker, Fabiënne de Fijter, Joy Blom, Dithe van Beek, Jersey van Tilborg en Senna Hoeke.

Gr. De Leiders

DVVC MO19-1 – Noad’32 MO19-1: 4-9 (ruststand: 1-5)

Zaterdag 19 oktober, 2e ronde beker uit tegen DVVC (Dongen). De wedstrijd begint met een nieuwe aanwinst in de gelederen, Jersey van Tilborg, die deze week getransfereerd werd van SteDoCo. Zij liet van minuut 1 al meteen zien wat voor kwaliteit zij in huis heeft en scoorde binnen 5 minuten de 0-1. De eerste 30 minuten spelen we fris en goed, zoals we al enkele weken spelen. Met veel kansen en goede goals lopen we vrij gemakkelijk uit naar 0-4 door nogmaals 2x Jersey en een goal van Angie. Daarna scoort DVVC de 1-4 door wat slordig uit verdedigen. Gelukkig scoort Angie uit een corner, die meteen de goal in verdwijnt, nog de 1-5 voor de rust. Met deze prima tussenstand gaan we rusten. Na de rust scoort Angie weer: 1-6. Nu lijkt voor ons de wedstrijd wel binnen maar toch sluipt er wat gemakzucht in de wedstrijd. Het spel wordt wat onrustig en onnauwkeurig en zodoende kan DVVC de 2-6 scoren. Tussendoor nog wel de 2-7 van Angie maar DVVC scoort snel daarna de 3-7 en ook nog de 4-7. Onze keeper Emma blijkt ook een goede sta in de weg te zijn om DVVC verder in de wedstrijd te laten komen. Om wat frisheid en het goede spel van de eerste 30 minuten terug te krijgen worden er wat wisselingen gedaan. We herpakken ons weer en met nog 2 goals van Senna wordt het uiteindelijk 4-9. Een prachtig resultaat met 9 goals gescoord door ons, daar we er misschien toch wel iets meer hadden kunnen maken, en een tevreden debuut van Jersey en natuurlijk een ronde verder in de beker. Kanttekening toch wel het gemak hoe we de 4 goals tegen krijgen. Maar er moet voor iedereen wel wat te verbeteren blijven. Volgende week weer de draad oppakken in de competitie waar we na 3 wedstrijden te hebben gewonnen, gedeeld met HSSC’61 de lijst aanvoeren.

Wie deden er mee: Emma Droogendijk, Suze van Tilborg, Nena van der Steenhoven, Emma van den Bosch, Jonne Versluys, Anouk Smits, Joyce Pullen, Joy Blom, Dithe van Beek, Eveline Vervoorn, Fabienne de Fijter, Angie Arendse, Jersey van Tilborg, Danique Jonker en Senna Hoeke.

Gr. De leiders

NOAD’32 MO19-1 – PAPENDRECHT MO19-1: 6-3 (2-0) – 15/12/2018
**** KAMPIOENEN ****
Afgelopen week konden onze meiden door het spelen van twee wedstrijden het kampioenschap binnenhalen. Er moesten dan op maandag van De Zwerver (inhaalwedstrijd) en op zaterdag van Papendrecht punten gepakt worden. In een onnodig spannende wedstrijd op maandagavond werden de supporters getrakteerd op heel veel prachtige aanvallen en mooie kansen, die door de meiden vakkundig om zeep werden geholpen. Als NOAD alle kansen benut hadden, dan hadden we wel 10 doelpunten gemaakt. Door doelpunten van Senna en Angie stonden we wel voor ons gevoel veilig voor tegen De Zwerver, maar na rust werd het toch nog knijpen. In korte tijd wist De Zwerver op 2-2 te komen. Gelukkig wist Angie de 3-2 en Fabiënne de 4-2 te scoren, maar De Zwerver kwam weer dichterbij met de 4-3. Het was hard werken voor onze meiden om die voor het kampioenschap zo belangrijke voorsprong te behouden, maar uiteindelijk waren de drie punten voor ons en waren we de trotse koploper met één punt voorsprong op nummer 2 Papendrecht. In een onderling duel met Papendrecht op zaterdag zou bepaald worden wie de kampioen in onze klasse was. Een gelijkspel zou voldoende zijn, maar we gingen natuurlijk vol voor de winst!
Er waren diverse meiden niet helemaal fit, maar gelukkig kon iedereen erbij zijn en zorgden Siegfried de Fijter en Hans Vervoorn voor de volgende opstelling: Nena vd Steenhoven op de goal, achterin: Emma vd Bosch (Jonne Versluys – toch erbij ondanks haar blessure),  Joyce Pullen, Suze van Tilborg, Anouk Smit (Dithe van Beek), Esmee van Herwijnen (Ruth Kant), Angie Arendse, Danique Jonker, Zoë Arendse, Senna Hoeke, Fabiënne de Fijter. Reserves: Indy Kuijpers, Kirsten van Giessen, Anouk van Helden.
Op deze koude zaterdagmorgen waren veel supporters aanwezig om de meiden te steunen om het kampioenschap binnen te halen. De meiden zijn al diverse competities als tweede geëindigd, maar deze keer hadden ze alles in eigen hand met deze thuiswedstrijd en Huub Blom als scheidsrechter.
De wedstrijd begon wat nerveus en beide teams waren, zoals verwacht, aan elkaar gewaagd. Echter wij kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong na een mooi doelpunt van Zoë! Net voor rust konden we de voorsprong verder uitbreiden na attent reageren van Danique (2-0) en zaten we op rozen. Dit was ook de ruststand.
Na rust lieten we Papendrecht – net als afgelopen maandag bij De Zwerver – echter in de wedstrijd komen. Zij scoorden vrijwel meteen de 2-1 en de wedstrijd kon weer alle kanten op! De vorige wedstrijd creëerden we heel veel kansen, vandaag minder, maar waren we wel effectiever. Senna zorgde weer voor wat meer afstand en bracht de stand op 3-1.
Nena keepte een puike wedstrijd en wist met attente reddingen diverse kansen van het opportunistisch spelende Papendrecht tegen te houden. De rechtsbuiten van Papendrecht was snel en behendig en wist een aanval op te zetten waaruit de 3-2 viel. NOAD was de beter spelende ploeg, maar de achterhoede van Papendrecht was sterk en waar onze meiden tegen andere tegenstanders vaak voldoende ruimte hadden om te aanvallen, wist Papendrecht veel ballen te onderscheppen. Toch wist Angie met een prachtig schot de verdiende 4-2 op het scorebord te zetten. Maar het bleef spannend en de meiden moesten alert blijven voor de uitbraken van Papendrecht. Dit team wist toch nog de 4-3 te scoren, maar daarna was het gelukkig gebeurd met het scorend vermogen van Papendrecht. Zoë speelde erg goed deze zaterdag en wist met een mooie actie met haar tweede doelpunt vandaag voor de 5-3 te zorgen en Angie maakte aan alle onzekerheid een einde en prikte ook met haar tweede goal de 6-3 binnen.
Uiteindelijk floot Huub af en kon er gejuicht worden door de meiden en de supporters! Het kampioenschap was binnen en wat waren de meiden en de coaches blij! Wat hebben ze het verdiend, we hebben zoveel mooie wedstrijden, doelpunten en veel werklust van jullie gezien! Een groot compliment voor jullie allemaal!! Ook Hans en Siegfried proficiat met jullie meiden! Fantastisch, hopelijk volgen er nog vele kampioenschappen! Huub, bedankt voor het fluiten en Arie Hoeke bedankt voor het fluiten! Direct na de wedstrijd werden Angie, Suze, Dithe, Anouk en Danique weer verwacht op het B-veld voor nog een wedstrijd met de NOAD’32 MO17-1! Daarna iedereen op de platte kar door het dorp – met die kou brrrrr, maar dat hoort er natuurlijk bij bij een kampioenschap! In de kantine nog verder feesten en een frietje erbij!
Hilde

STREEFKERK MO19-1 – NOAD’32 MO19-1: 1-4 – (22-9-2018)
Vandaag de eerste competitiewedstrijd voor onze meiden als MO19-1. Deze competitie bestaat uit een aantal onbekende tegenstanders, waaronder Streefkerk, de tegenstander van deze zaterdag. Geen idee dus wat we konden verwachten, wel wisten we dat het voetbalveld van Streefkerk niet naast de deur ligt, dus we vertrokken netjes op de afgesproken tijd en waren op tijd bij vv Streefkerk aanwezig!
De meiden werden in de volgende opstelling door de coaches het kunstgrasveld opgestuurd: Nena onze keepster (wat ontzettend knap zoals Nena dat doet op de goal, normaal gesproken een heel goede en betrouwbare veldspeelster en dan staat ze op dezelfde manier ‘even’ het doel op een fantastische manier te verdedigen – een heel groot compliment voor jou, Nena!); achterin: Emma, Jonne, Joyce en Suze; middenveld; Angie, Dithe, Ruth; voorin: Senna, Fabienne en Danique. Reserves: Esmee en Anouk Smit. Zoë, Amber, Noa, Manou en Indy speelden deze wedstrijd niet mee.
In het begin was het heel even aftasten, Streefkerk speelde vrij fysiek en dat is toch altijd even wennen voor onze meiden. Maar al snel werd het duidelijk dat we het beste team waren. Er werd lekker gecombineerd en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Angie wist een prachtige hattrick te maken: drie doelpunten in één helft. Hieraan vooraf gingen mooie aanvallen, waarbij Senna iedere keer Angie in scoringspositie wist te brengen. Echt zo mooi om te zien langs de lijn hoe de meiden elkaar weten te bereiken, voor elkaar willen werken en elkaar een doelpunt gunnen! Genieten!
Ook nog leuke kansen voor andere speelsters gezien, maar alleen Fabiënne wist nog te scoren. Achterin hadden de meiden het allemaal onder controle en telden we maar amper kansen voor Streefkerk.
In de tweede helft kwamen Esmee en Anouk erin voor Dithe en Ruth. Achterin werden wat posities gewisseld en daardoor kwam onze verdediging, ook door flink aandringen van Streefkerk, wat meer onder druk te staan. Echter ook wij bleven kansen creëren, maar ondanks alle kansen kwamen we niet meer tot scoren. Zoals gezegd, keepte Nena heel goed, maar in de tweede helft moest ze toch een tegendoelpuntje toestaan. Eindstand 1-4.
Een mooi begin van de nieuwe competitie; knap, meiden! Een speciaal compliment voor Anouk (volgens mij haar eerste wedstrijd als gastspeelster), heel goed gespeeld!
Op naar de volgende drie punten – thuis tegen Sleeuwijk! Jullie kunnen het!!
Op de heenweg al de bekende gele M gezien, dus na de wedstrijd richting Alblasserdam, in de stromende regen met een gesloten ‘Mc-drive’ moesten de meiden nog een keer een sprintje trekken!
Hilde