NOAD’32 MO19-1

STREEFKERK MO19-1 – NOAD’32 MO19-1: 1-4 – (22-9-2018)
Vandaag de eerste competitiewedstrijd voor onze meiden als MO19-1. Deze competitie bestaat uit een aantal onbekende tegenstanders, waaronder Streefkerk, de tegenstander van deze zaterdag. Geen idee dus wat we konden verwachten, wel wisten we dat het voetbalveld van Streefkerk niet naast de deur ligt, dus we vertrokken netjes op de afgesproken tijd en waren op tijd bij vv Streefkerk aanwezig!
De meiden werden in de volgende opstelling door de coaches het kunstgrasveld opgestuurd: Nena onze keepster (wat ontzettend knap zoals Nena dat doet op de goal, normaal gesproken een heel goede en betrouwbare veldspeelster en dan staat ze op dezelfde manier ‘even’ het doel op een fantastische manier te verdedigen – een heel groot compliment voor jou, Nena!); achterin: Emma, Jonne, Joyce en Suze; middenveld; Angie, Dithe, Ruth; voorin: Senna, Fabienne en Danique. Reserves: Esmee en Anouk Smit. Zoë, Amber, Noa, Manou en Indy speelden deze wedstrijd niet mee.
In het begin was het heel even aftasten, Streefkerk speelde vrij fysiek en dat is toch altijd even wennen voor onze meiden. Maar al snel werd het duidelijk dat we het beste team waren. Er werd lekker gecombineerd en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Angie wist een prachtige hattrick te maken: drie doelpunten in één helft. Hieraan vooraf gingen mooie aanvallen, waarbij Senna iedere keer Angie in scoringspositie wist te brengen. Echt zo mooi om te zien langs de lijn hoe de meiden elkaar weten te bereiken, voor elkaar willen werken en elkaar een doelpunt gunnen! Genieten!
Ook nog leuke kansen voor andere speelsters gezien, maar alleen Fabiënne wist nog te scoren. Achterin hadden de meiden het allemaal onder controle en telden we maar amper kansen voor Streefkerk.
In de tweede helft kwamen Esmee en Anouk erin voor Dithe en Ruth. Achterin werden wat posities gewisseld en daardoor kwam onze verdediging, ook door flink aandringen van Streefkerk, wat meer onder druk te staan. Echter ook wij bleven kansen creëren, maar ondanks alle kansen kwamen we niet meer tot scoren. Zoals gezegd, keepte Nena heel goed, maar in de tweede helft moest ze toch een tegendoelpuntje toestaan. Eindstand 1-4.
Een mooi begin van de nieuwe competitie; knap, meiden! Een speciaal compliment voor Anouk (volgens mij haar eerste wedstrijd als gastspeelster), heel goed gespeeld!
Op naar de volgende drie punten – thuis tegen Sleeuwijk! Jullie kunnen het!!
Op de heenweg al de bekende gele M gezien, dus na de wedstrijd richting Alblasserdam, in de stromende regen met een gesloten ‘Mc-drive’ moesten de meiden nog een keer een sprintje trekken!
Hilde