NOAD’32 MO19-1

NOAD’32 MO19-1 – PAPENDRECHT MO19-1: 6-3 (2-0) – 15/12/2018
**** KAMPIOENEN ****
Afgelopen week konden onze meiden door het spelen van twee wedstrijden het kampioenschap binnenhalen. Er moesten dan op maandag van De Zwerver (inhaalwedstrijd) en op zaterdag van Papendrecht punten gepakt worden. In een onnodig spannende wedstrijd op maandagavond werden de supporters getrakteerd op heel veel prachtige aanvallen en mooie kansen, die door de meiden vakkundig om zeep werden geholpen. Als NOAD alle kansen benut hadden, dan hadden we wel 10 doelpunten gemaakt. Door doelpunten van Senna en Angie stonden we wel voor ons gevoel veilig voor tegen De Zwerver, maar na rust werd het toch nog knijpen. In korte tijd wist De Zwerver op 2-2 te komen. Gelukkig wist Angie de 3-2 en Fabiënne de 4-2 te scoren, maar De Zwerver kwam weer dichterbij met de 4-3. Het was hard werken voor onze meiden om die voor het kampioenschap zo belangrijke voorsprong te behouden, maar uiteindelijk waren de drie punten voor ons en waren we de trotse koploper met één punt voorsprong op nummer 2 Papendrecht. In een onderling duel met Papendrecht op zaterdag zou bepaald worden wie de kampioen in onze klasse was. Een gelijkspel zou voldoende zijn, maar we gingen natuurlijk vol voor de winst!
Er waren diverse meiden niet helemaal fit, maar gelukkig kon iedereen erbij zijn en zorgden Siegfried de Fijter en Hans Vervoorn voor de volgende opstelling: Nena vd Steenhoven op de goal, achterin: Emma vd Bosch (Jonne Versluys – toch erbij ondanks haar blessure),  Joyce Pullen, Suze van Tilborg, Anouk Smit (Dithe van Beek), Esmee van Herwijnen (Ruth Kant), Angie Arendse, Danique Jonker, Zoë Arendse, Senna Hoeke, Fabiënne de Fijter. Reserves: Indy Kuijpers, Kirsten van Giessen, Anouk van Helden.
Op deze koude zaterdagmorgen waren veel supporters aanwezig om de meiden te steunen om het kampioenschap binnen te halen. De meiden zijn al diverse competities als tweede geëindigd, maar deze keer hadden ze alles in eigen hand met deze thuiswedstrijd en Huub Blom als scheidsrechter.
De wedstrijd begon wat nerveus en beide teams waren, zoals verwacht, aan elkaar gewaagd. Echter wij kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong na een mooi doelpunt van Zoë! Net voor rust konden we de voorsprong verder uitbreiden na attent reageren van Danique (2-0) en zaten we op rozen. Dit was ook de ruststand.
Na rust lieten we Papendrecht – net als afgelopen maandag bij De Zwerver – echter in de wedstrijd komen. Zij scoorden vrijwel meteen de 2-1 en de wedstrijd kon weer alle kanten op! De vorige wedstrijd creëerden we heel veel kansen, vandaag minder, maar waren we wel effectiever. Senna zorgde weer voor wat meer afstand en bracht de stand op 3-1.
Nena keepte een puike wedstrijd en wist met attente reddingen diverse kansen van het opportunistisch spelende Papendrecht tegen te houden. De rechtsbuiten van Papendrecht was snel en behendig en wist een aanval op te zetten waaruit de 3-2 viel. NOAD was de beter spelende ploeg, maar de achterhoede van Papendrecht was sterk en waar onze meiden tegen andere tegenstanders vaak voldoende ruimte hadden om te aanvallen, wist Papendrecht veel ballen te onderscheppen. Toch wist Angie met een prachtig schot de verdiende 4-2 op het scorebord te zetten. Maar het bleef spannend en de meiden moesten alert blijven voor de uitbraken van Papendrecht. Dit team wist toch nog de 4-3 te scoren, maar daarna was het gelukkig gebeurd met het scorend vermogen van Papendrecht. Zoë speelde erg goed deze zaterdag en wist met een mooie actie met haar tweede doelpunt vandaag voor de 5-3 te zorgen en Angie maakte aan alle onzekerheid een einde en prikte ook met haar tweede goal de 6-3 binnen.
Uiteindelijk floot Huub af en kon er gejuicht worden door de meiden en de supporters! Het kampioenschap was binnen en wat waren de meiden en de coaches blij! Wat hebben ze het verdiend, we hebben zoveel mooie wedstrijden, doelpunten en veel werklust van jullie gezien! Een groot compliment voor jullie allemaal!! Ook Hans en Siegfried proficiat met jullie meiden! Fantastisch, hopelijk volgen er nog vele kampioenschappen! Huub, bedankt voor het fluiten en Arie Hoeke bedankt voor het fluiten! Direct na de wedstrijd werden Angie, Suze, Dithe, Anouk en Danique weer verwacht op het B-veld voor nog een wedstrijd met de NOAD’32 MO17-1! Daarna iedereen op de platte kar door het dorp – met die kou brrrrr, maar dat hoort er natuurlijk bij bij een kampioenschap! In de kantine nog verder feesten en een frietje erbij!
Hilde

STREEFKERK MO19-1 – NOAD’32 MO19-1: 1-4 – (22-9-2018)
Vandaag de eerste competitiewedstrijd voor onze meiden als MO19-1. Deze competitie bestaat uit een aantal onbekende tegenstanders, waaronder Streefkerk, de tegenstander van deze zaterdag. Geen idee dus wat we konden verwachten, wel wisten we dat het voetbalveld van Streefkerk niet naast de deur ligt, dus we vertrokken netjes op de afgesproken tijd en waren op tijd bij vv Streefkerk aanwezig!
De meiden werden in de volgende opstelling door de coaches het kunstgrasveld opgestuurd: Nena onze keepster (wat ontzettend knap zoals Nena dat doet op de goal, normaal gesproken een heel goede en betrouwbare veldspeelster en dan staat ze op dezelfde manier ‘even’ het doel op een fantastische manier te verdedigen – een heel groot compliment voor jou, Nena!); achterin: Emma, Jonne, Joyce en Suze; middenveld; Angie, Dithe, Ruth; voorin: Senna, Fabienne en Danique. Reserves: Esmee en Anouk Smit. Zoë, Amber, Noa, Manou en Indy speelden deze wedstrijd niet mee.
In het begin was het heel even aftasten, Streefkerk speelde vrij fysiek en dat is toch altijd even wennen voor onze meiden. Maar al snel werd het duidelijk dat we het beste team waren. Er werd lekker gecombineerd en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Angie wist een prachtige hattrick te maken: drie doelpunten in één helft. Hieraan vooraf gingen mooie aanvallen, waarbij Senna iedere keer Angie in scoringspositie wist te brengen. Echt zo mooi om te zien langs de lijn hoe de meiden elkaar weten te bereiken, voor elkaar willen werken en elkaar een doelpunt gunnen! Genieten!
Ook nog leuke kansen voor andere speelsters gezien, maar alleen Fabiënne wist nog te scoren. Achterin hadden de meiden het allemaal onder controle en telden we maar amper kansen voor Streefkerk.
In de tweede helft kwamen Esmee en Anouk erin voor Dithe en Ruth. Achterin werden wat posities gewisseld en daardoor kwam onze verdediging, ook door flink aandringen van Streefkerk, wat meer onder druk te staan. Echter ook wij bleven kansen creëren, maar ondanks alle kansen kwamen we niet meer tot scoren. Zoals gezegd, keepte Nena heel goed, maar in de tweede helft moest ze toch een tegendoelpuntje toestaan. Eindstand 1-4.
Een mooi begin van de nieuwe competitie; knap, meiden! Een speciaal compliment voor Anouk (volgens mij haar eerste wedstrijd als gastspeelster), heel goed gespeeld!
Op naar de volgende drie punten – thuis tegen Sleeuwijk! Jullie kunnen het!!
Op de heenweg al de bekende gele M gezien, dus na de wedstrijd richting Alblasserdam, in de stromende regen met een gesloten ‘Mc-drive’ moesten de meiden nog een keer een sprintje trekken!
Hilde