• Waarom een AED?

  In Nederland krijgen jaarlijks 16.000 mensen een hartstilstand. Meestal is er sprake van een circulatiestilstand: een hartritmestoornis die ervoor zorgt dat het hart stilvalt, er dus geen bloed meer rondgepompt wordt, en een zuurstoftekort ontstaat.
  De meeste incidenten gebeuren thuis of op het werk.
  De enige manier om het hart weer normaal te laten kloppen, is het toedienen van een elektrische schok door middel van een AED.
  Een niet gelukte reanimatie wordt vaak veroorzaakt door het te laat toedienen van een elektrische schok.
  De overlevingskansen na een hartstilstand dalen elke minuut met 10%. Bij reanimatie met een AED binnen 6 minuten na de hartstilstand, stijgen de overlevingskansen tot 70%.
  Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk met de reanimatie te starten en daarbij een elektrische schok toe te dienen. Snelle beschikbaarheid van een AED is daarom van levensbelang.
  Het kan u ook overkomen! Een familielid, (sport) vriend, of zelfs een onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet u hoe u dit slachtoffer kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal.
  U kunt er het leven van familie leden, (sport) vrienden, onbekende enz. mee redden.
  Daarom vinden wij als bestuur van NOAD 32 heel belangrijk dat er getrainde leden zijn die weten wat ze moeten doen als er een noodgeval plaatsvindt.
  We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde leden die de cursus AED willen volgen.
  We zoeken voornamelijk leden zoals bar personeel, trainers/leiders, en leden die regelmatig op het voetbalveld te vinden zijn die de cursus willen volgen. Natuurlijk ook andere leden zijn van harte welkom.
  De cursus wordt gegeven door Erik Scholten van First Care uit Tilburg die ook de voorgaande cursussen heeft verzorgd.

  Wanneer:
  De cursus vindt plaats op:
  Maandag 20 november 2023 in de NOAD 32 kantine en start om 19.30 uur.

  Bij interesse kun je je aanmelden bij Wim van de Goor ook voor eventuele vragen kun jij hier terecht.
  Telefoon 06-23010298 of e mail wimvandegoor@hetnet.nl.