• GVV Geldermalsen jo14 – Noad’32 jo14
  09-04-2022
  Zaterdagochtend, koud, guur, en maar 12 fitte spelers. Wordt het zo’n dag? We moesten de uitwedstrijd gaan spelen tegen GVV uit Geldermalsen. Eenmaal de Maas over zagen we vanuit de auto zwarte wolken in de lucht. Maar positief zoals we zijn zeggen we tegen elkaar ‘alles wat nu valt, valt straks niet meer”.
  Luca Verwijs was vandaag de enige afwezige doordat hij nog steeds niet fit is, beterschap kerel. De rest is er wel. In de kleedkamer aangekomen zie ik dat het weer zijn weerslag heeft op ene Dex G. Zijn hoofd stond op onweer. Zo eerlijk als hij was gaf hij aan geen zin te hebben om te keepen. Gelukkig was Stan daar om de handschoenen over te nemen. Iedereen weer blij.
  Dan naar de wedstrijd. We starten zoals ik dat graag zie. We gaan de duels aan als mannen, we willen de bal hebben, we helpen elkaar. Maar de tegenstander doet dit ook best behoorlijk dus golft het spel op en neer met kansen aan beide zijde. In de 10e minuut komt er een mooie pass van achteruit die zeer behendig door Niek wordt doorgetikt. Luuk start zijn dieseltje en als hij op stoom is loopt hij zijn tegenstander eruit en schiet hij pardoes de bal heerlijk in de kruising. Klasse actie…… 2 minuten later jaagt Jari goed door op de bal waardoor de tegenstander in paniek de bal tegen Niek aan. De bal stuitert heerlijk voor Niek en hij twijfelt geen moment, plant zijn wreef tegen de bal aan en een heerlijke boogbal is het resultaat die fantastisch in het netje valt. U gelooft het niet, wederom 2 minuten later…… Het magische moment waarbij wij als team op hebben gewacht. Dit is het moment van FINNNNNNNNNN. Al een lange tijd werk jij jezelf in het zweet, je geeft nooit op. En nu wordt dat harde werken beloond. We krijgen een cornerbal, deze wordt afgeslagen maar de bal valt voor de voeten van Finn. Hij kijkt, hij schiet en dan volgt er een eruptie van vreugde. Het net bolt, 12 jongens gillen het uit, de trainer gilt net zo hard, het publiek is in extase en onze vlagger liet zijn vlag vallen van vreugde. (toevallig was dit “De Neel” aka PAPA van Finn) Ik heb zelden zoveel blijdschap gezien bij een doelpunt. Maar het allermooiste was het juichen van Finn zelf. Het was echt schitterend. De rust komt als geroepen na dit feestelijke eerste helftje waarbij er complimenten uitgedeeld werden en ff lekker wat werd gedronken. De puntjes worden nog ff op de i gezet. Niet verslappen, en fit blijven want onze back Bjorn was geblesseerd uitgevallen en we hadden dus nog maar 11 spelers over.
  De 2e helft begint en na 2 minuten heeft GVV een doelpunt gemaakt doordat we nog niet helemaal scherp waren. Dan volgt er een periode van kou. De hagel, de regen, het was echt hondeweer. De dug out zat vol met vrouwen die zaten te bibberen en te kletsen. Gelukkig klaarde het weer na een minuutje of 25 weer wat op. In de 32e minuut, Finn gaat goed door, pakt de bal af van de tegenstander, kijkt, schiet, en de bal ploft in de kruising. Wat een klasse schot. De ontploffing van vreugde was wederom fantastisch net zoals het doelpunt. Na dit hoogtepunt stoppen we met voetballen omdat we denken dat we de wedstrijd gewonnen hebben. Maar GVV schiet in 2 minuten tijd 2 keer de bal in het netje en dan wordt het toch weer billenknijpen. Gelukkig fluit de scheidsrechter af en hebben wij de winst binnen met een mooie 3-4 overwinning.
  Stan, klasse gekeept kerel. Max, Jim, Sjors, Bjorn en Gijs, de wijze waarop jullie vandaag in de achterhoede stonden was klasse. Positioneel goed, goed in de duels. Ga zo door. Myron, Dex en Jari ontzettend veel meters gelopen. Zowel verdedigend als aanvallend waren jullie daar waar jullie moesten zijn. Ik heb genoten van jullie inzet. Spitsen Finn, Niek en Luuk, alle drie gescoord, hard gewerkt. Top.
  Aanwezig waren:
  Dex, Max ©, Gijs, Sjors, Bjorn, Myron, Jim, Jari, Finn, Stan, Niek, Luuk,
  Leider: André
  Vlagger: Corné