• Zaterdagochtend 08:45 uur en wij gaan weer op pad. Ditmaal helemaal naar Leerdam. Aangezien het vakantie is waren wij niet compleet. Dex en Sjors hadden zichzelf afgemeld. Dus hengeltje uitgegooid bij de jo13 en jawel 4 steunpionnen die ons zouden versterken namelijk Maik, Thymo, Zoë en Jaell.

    Aangekomen in Leerdam doen we een vluchtige wedstrijdbespreking en daarna is het gewoon de voeten laten spreken. De 1e helft valt eigenlijk weinig over te zeggen. We spelen aardig, LRC ook maar veel hoogtepunten levert dat niet op. In de rust onder het genot van wat ranje onze strijders verteld wat wij van ze verwachten. In ieder geval meer felheid in de duels want dat ontbrak wel een beetje de 1e helft. Korter op je vent zitten. Maar waar deze donderspeech motiverend zou moeten zijn bleek het eerder verlammend te werken. Tweede helft begint en wij lijken wel elf etalagepoppen die rustig staan te kijken hoe LRC door onze verdediging speelt en zeer simpel de 1-0 op het scorebord kan zetten. Dat is toch echt ongelooooofelijk. 1 minuut later staan wij wederom te kijken hoe LRC gelukkig voor ons de bal op de lat knalt. WAKKER…..Ik zie opeens weer de ogen ontbranden. De felheid kwam weer wat terug en binnen drie minuten zet Myron goed door en knalt met een heerlijke streep de bal in de rechterkruising. In de 11e minuut is er een schot op ons doel waar Maik niet goed zijn hand achter kreeg, domper en 2-1. Maar goed de kopjes bleven fier overeind. Twee minuten later zet Jari goed druk op de tegenstander, veroverd de bal en jaagt hem heerlijk in het linkerkruisje 2-2. Nog geen minuut later een heerlijke aanval met Myron als aangever en Luuk als afdrukker 3-2. Vijf minuten later is meneer Domper weer terug van weggeweest. We verdedigen echt veel te slap en laten de tegenstander vrij de bal richting het doel schieten. Maik kansloos en weer gelijk. In de 25 minuut wordt Jari super mooi de hoek ingestuurd door Jaell, hij kijkt, schiet en ziet de keeper blunderen. Lekker man 3-4.

    Doordat wij de 2e helft feller in de duels zijn raakt hun aanvoerder behoorlijk geïrriteerd. Dit leidt uiteindelijk tot een spuugincident met Jari. Beide heren krijgen een gele kaart en mogen de resterende minuten op de bank zitten. Vanuit het publiek krijg ik na de wedstrijd te horen dat de gele kaart onterecht is gegeven aan Jari.

    Rest mij nog te zeggen dat wij super blij waren met keeper Maik, verdedigster Zoë, middenvelder Thymo en aanvaller Jaëll. Zonder jullie steun hadden wij deze wedstrijd überhaupt niet kunnen spelen. En allen een verdienstelijke wedstrijd gespeeld. Maar dit geldt eigenlijk voor alle spelers. Een ieder heeft zijn stinkende best gedaan en zijn steentje bijgedragen om de drie punten in de tas te drukken mee naar Wijk en Aalburg.

    Volgende week staat de return op het programma waarbij wij wederom een goede instelling moeten hebben om de drie punten te pakken. LRC zal tot op het bot gemotiveerd zijn om deze wedstrijd te winnen. Inzet is plaats nummer 2 in de competitie.

    Tot volgende week