• Noad’32 jo14 – Well jo14
    Beste lezers, we starten dit verslag met de uitwedstrijd die op woensdagavond gespeeld moest worden tegen ditzelfde team. De hete aardappel was nog niet aangekomen in de buik voordat wij alweer de auto in moesten om deze wedstrijd te gaan spelen in Well. En dan ga ik weinig woorden spenderen aan de wedstrijd. Wat een slappe hap van onze kant. Geen beleving, geen felheid het was eigenlijk drie keer niks. Uitslag iets van 8-1, waarbij ik de doelpuntenmaker wel wil vernoemen, Myron kopte een balletje keurig het doel in. Tevens nog het vermelden waard dat Milan ontzettend goed gekeept heeft deze wedstrijd.
    Dan is het drie dagen later en staat de thuiswedstrijd op het programma. We kregen versterking van Carlo en Thymo en Maik. Luuk ging een heerlijk weekendje weg, en Luca was weer fit. Dus 15 man voor deze wedstrijd. Maar hoe gaan we dit aanpakken?
    Allereerst overstappen van 4-3-3 naar 4-4-2. We moeten gaan voetballen vanuit de controle. Vandaar deze switch. Dit werd ook besproken tijdens de wedstrijdbespreking. Maar of je nu verdedigend voetbalt of niet het allerbelangrijkste is de inzet. Zonder inzet was dit een verloren wedstrijd. Dus fel beginnen, de duels aangaan, 2e ballen winnen en simpel spelen. En waar wij onszelf stonden op te peppen dacht Well dat zij ff hier met 2 vingers in de neus de punten konden ophalen. Dat dachten wij ff dus van niet. De wedstrijd starten en gelijk is te zien dat wij er fel op zitten. Op het scherpst van de snede worden de duels uitgevochten. In de 8e minuut is het Carlo die de bal goed aflegt op Niek die hem met zijn chocolade been tegen de touwen aan knalt. 1-0. En wij juichen en lachen. Maar als dan de scheids weer fluit moet die scherpte er wel weer zijn. En dat was bij ons dus niet het geval. Binnen 1 minuut had Well de 1-1 op het bord gezet. Bij de 1st volgende aanval van Well valt verdikkie de bal weer in het netje, 1-2 en drie minuten later weer. Echter werd de laatste afgekeurd door buitenspel. We blijven knokken en in de 33e minuut word de bal heerlijk over de verdediging gelegd, Jari sprint erachteraan en met gevoel lobt hij de bal over de keeper heen. 2-2 en meer dan verdient.
    Rust, drinken en wederom puntjes op de i. Fel blijven ballen, niet verslappen etc etc. De 2e helft begint en wederom zijn wij de bovenliggende partij. Het is Jim die in de 9e minuut zijn kont tussen 2 verdedigers duwt, de bal meekrijgt, sprint naar het doel en de bal zeer rustig tegen het netje aan schiet, wederom de voorsprong 3-2. Echter 2 minuten later maakt 1 van onze verdedigers hands en gaat de bal op de stip. Onze keeper Maik redt in 1e instantie nog maar de afvallende bal word er alsnog ingeschoten. 3-3. Vanaf dat moment volgen er nog kansen aan beide zijde maar vallen er geen doelpunten meer. De scheids fluit af en handen worden geschud. Heerlijk om dan de gezichten van de tegenstander te zien die zich behoorlijk hebben verslikt in ons. Zeker als dan hun trainer ook nog zegt “wij waren echt heeeeeel slecht”. Nou ik zie dat compleet anders, wij waren echt goed. We hebben gestreden als mannen. Wat een fijn gevoel om zo een heerlijk paasweekend in te gaan.
    Carlo, Maik en Thymo gruwelijk bedankt voor jullie inzet. Mayco bedankt voor het vlaggen.