• De laatste competitie wedstrijd van het seizoen alweer. Prachtig weer op het Korenzand, een mooi maar hard groen matje, en een gelijkwaardige tegenstander. Alle ingrediënten voor een mooi potje voetbal. Er werd “na vorige week” al een week over gepraat over dit potje. We zullen dit, we zullen dat. Niks van dat alles, gewoon voetballen, fair de duels aangaan, voetbal spelen zoals het bedoeld is.
  Wederom waren wij niet compleet, Max en Sjors waren beide niet aanwezig dus wederom een steunverzoek eruit gestuurd. Carlo van de jo17 en Zoë, Maik en Thymo van de jo13 die ons kwamen versterken vandaag. Teven hadden we ook Mayco weten te strikken als grensrechter. Jullie allemaal al op voorhand bedankt. De wedstrijdbespreking wordt gedaan door Erwin met aandachtspunten voor hun nummer 6 op het middenveld. Dat kereltje kan ontzettend goed voetballen dus daar moet je constant op zijn lip zitten. Wordt hij gefrustreerd en vergeet hij hopelijk te voetballen. Ik verklap u alvast…. Missie geslaagd!!!!
  De eerste helft is een beetje vergelijkbaar met vorige week. Er gebeurde niet bijster veel. Een paar kleine kansjes voor ons, maar ook voor hun. Met een brilstand gaan we aan de ranje. Met wat kleine tips in de rust beginnen we weer vol goede moed aan de 2e helft.
  We starten behoorlijk goed en agressief. In de 4e minuut gaat Luca goed door op zijn man, verovert de bal, levert de bal in bij Myron die de bal keurig doorgeeft aan Luuk die de 1-0 tegen de touwen aan hengst. In de 14e minuut wordt Myron neergehaald in de 16 en krijgen we een penalty. Hij gaat zelf achter de bal staan en schuift hem prima in de hoek. 2-0. En dan merk je aan een elftal als LRC dat wanneer je fel op de huid zit, er bij hun irritatie gaat ontstaan. Ze gaan schelden met woorden die wij liever niet horen. Ze gaan lopen mekkeren tegen de scheids. Als je dat merkt als speler moet je toch een super goed gevoel krijgen, dat betekent dat je hen totaal uit de wedstrijd hebt gespeeld op een eerlijke manier. Hun nummer 6 raakte echt geen pepernoot meer, de verdienste van Luca en Myron die hem continu op de lip zaten. In de 25e minuut maakt Luuk een super mooie actie en geeft de bal goed af op Carlo, die drukt af maar de keeper redt. In de rebound is het echter Carlo die rustig blijft en beheerst het balletje alsnog tegen het netje drukt. 3-0 over en sluiten.
  Dan slaat de vlam nog een keer in de pan als een opgeschoten puber over het veld gilt dat ze bij Luuk zijn benen moeten breken. Zowel scheids als de trainer van Noad accepteert dit niet. Maar waar normaal gesproken een snotneus respect toont voor de wat oudere medemens was bij deze jongeman het respect verdwenen in de Maas. Ik hoop ten alle tijden dat als onze koters zulk taalgebruik tegen onbekenden uitslaan dat wij als begeleiders/ouders ingrijpen. Maar goed, dit akkefietje mag de pret niet drukken. De 3 punten zitten wederom in onze zak. We staan op een gedeelde 2e plaats maar nog veel belangrijker, we sluiten dit seizoen met een enorm goed gevoel af. De wijze waarop wij de laatste wedstrijden hebben gespeeld is hoopgevend voor aankomend seizoen. We zullen zien wat er gaat gebeuren met de indeling en dergelijke maar dat is voor latere zorg. We gaan de komende weken gewoon heerlijk doortrainen om onszelf beter te maken en om vooral op plezierige wijze aan ons lichaam te werken. Ik hoop dat alle spelers met een goed gevoel terug kijken op deze seizoenshelft en dat iedereen volgend seizoen weer weer van de partij is bij ons elftal. Het gras is niet altijd groener bij de buren. Mooie verhaaltjes verkopen kan iedereen, maar je weet nooit of die ook waargemaakt gaan worden.
  Dan een bedankje aan onze trouwe supporters. Wat een mooi groepje mensen heeft ons team achter zich staan. Nooit tekort aan rijders, nooit tekort aan koffie, altijd met een glimlach, vroeg of laat. Dank jullie wel voor jullie steun namens ons allen.
  Dan rest als allerlaatste mij nog Erwin te bedanken als trainer/leider van de jo14. Wij wensen jou ontzettend veel succes toe bij GVV’63. Dank je wel namens de jo14 en mezelf.
  Tot volgend seizoen