• DEN BOSCH/WIJK EN AALBURG - Na vier jaar keert Rob van Loon terug bij NOAD'32. De Bosschenaar verlaat, samen met assistent Mathieu de Bekker, het tweede elftal van Nivo Sparta om op bekende grond het hoofdtrainerschap weer op te pakken.

    Van Loon timmert al 25 jaar aan de weg als trainer in het regionale voetbal. Hij begon bij DSC, zwaaide daarna de scepter bij RKJVV en kwam via Vlijmense Boys, BVV en Jan van Arckel in 2016 in Wijk en Aalburg terecht. "Naast RKJVV, waar Mathieu en ik allebei begonnen met voetballen, heeft NOAD'32 een speciale plaats voor ons. Bij beide clubs, die me aan het hart liggen, was het altijd gezellig en leer je na een nederlaag wel relativeren."

    Van Loon onderhield sinds zijn vertrek het contact. "Vier jaar lang wekelijks, soms zelfs dagelijks. Toen een terugkeer ter sprake kwam, voelde ik dat ik toch weer graag op eigen benen wil staan. Hoewel ik het bij Nivo Sparta 2 ook heel goed naar mijn zin heb."

    Trainingspak van RKC
    Waar de Bosschenaren, die al een jaar of acht samen zijn, tijdens hun eerdere periode met NOAD nog actief waren in de 2e klasse, is de club inmiddels afgezakt naar de 4e klasse. "En met de versterkte degradatieregeling en invoering van de 5e klasse kan het volgend seizoen zelfs nóg lager worden", weet Van Loon, die wil helpen om terug te keren naar minimaal de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

    "Mooie uitdaging om die samen aan te gaan. Mathieu gaat, net als bij onze eerste periode daar, mee als speler en wordt waarschijnlijk ook assistent-trainer. Hij wil UEFA-B gaan halen en neemt eveneens zitting in de technische commissie. We kennen elkaar al lang. Toen ik hoofdtrainer was bij RKJVV, zat hij als jeugdspeler van RKC - in trainingspak van die club - al elke week als supporter in de dug-out."