• Op dinsdag 3 mei was het dan eindelijk zover.

  De keepersdag die na een jaar eindelijk doorgang kon vinden. Met ruim 40 aanmeldingen kon het niet anders dan een leuke leerzame dag worden.
  Die bewuste ochtend naar buiten kijkend zag ik dat het schitterend weer werd die dag dus mijn dag kon al niet meer stuk.
  Volgens echte Brabantse traditie horen er bij zo en dag voor de trainers worstenbroodjes te zijn bij de koffie voordat je zo een dag aanvangt. Helaas was ik niet helemaal bekend met deze traditie dus toen ik dan ook de trainers op het complex van Noad’32 welkom heette werd me dat niet in dank afgenomen. Gelukkig kon ik met ze een goeie deal sluiten. Jullie de doelen gereed zetten dan race ik naar de bakker.

  Zo ronde de klok van 0915 uur waren alle kinderen bij mijn reddende engel van die dag Mayco geweest om zichzelf aan te melden en nadat ze verteld hadden welke snack ze met de lunch wilde konden ze hun spullen netjes in de per groep aangewezen kleedkamer opbergen.
  Toen iedereen zich lekker in de zon op het terras had verzameld kon ik van start gaan met een uitleg over wat er die dag zou gebeuren, de trainers voorstellen en ONE-KEEPERS die daar gedurende de gehele dag met een stand stonden om ons gewild en ongewild te voorzien van alle mogelijke informatie over keepershandschoenen en andere keepers gerelateerde artikelen die ze die dag heel mooi voor ons uit hadden gestald.

  Toine nam hierna de warming up voor zijn rekening , de keep(ster)s gingen net als de mede coaches van Toine hier vol overgaven mee aan de slag en werden dan ook niet alleen aan de oppervlakte huid door de zon maar ook van binnen lekker warm. Hierdoor kon iedereen op een juiste manier gaan beginnen aan hun oefeningen voor die ochtend.

  Tijdens de ochtend training gericht op techniek werd er door alle keepers vol gas gegaan en is er weer veel opgestoken van de uitleggende coaches. Springen, snel draaien, vallen, opstaan, rennen, duiken, werpen, klemmen en kaatsen. Alles kwam aan bod en er was niet veel lucht meer over om van alles en nog wat te kletsen tussendoor. Jongens en meiden echt heel goed en hard gewerkt in het ochtend gedeelte.

  De lunch die verzorgd was door de dames van de kantine in samenwerking met de Jumbo was er weer een waar de mensen die de lunch gereed maken in het Amstel hotel, waar de crème de la crème van bekend Nederland hun buikje vol eet jaloers op zou worden. Dames ontzettend bedank hiervoor.
  Na de overheerlijke lunch werd er door Wouter van One Keepers nog iets verteld over het schoonmaken van en de diverse soorten handschoenen. Ook Wouter bedankt hiervoor. Alle keep(ster)s hebben aan het einde van de dag hun handschoenen voorzien van fingersafe of zonder fingersafe meegenomen onder de douche om ze uiteraard zonder zeep een lekker schoonmaakbeurt te geven.
  Aansluitend heeft iedereen zich weer verzameld op het a veld waar het middagprogramma van start kon gaan. De middag bestond uit spellen waarbij iedereen het beste uit zichzelf haalde en maximale inzet gaf om van elkaar te winnen. Top gedaan iedereen.

  Op zo een keepersdag waarbij keep(ster)s van alle leeftijden zich het zweet in de bilnaad werken kan uiteraard een demo van keepers die al veel langer in het keepersvak zitten natuurlijk niet ontbreken.
  Voor deze demo hadden we niemand minder dan de keeper van ADO Den Haag Alessandro Damen en de reeds eerdergenoemde keeper Wouter van Excelsior en one keepers. Zij verzorgde samen met onze eigen Niels uit het eerste van Noad’32 een mooie demo met een stukje training en ook de zweefduiken konden natuurlijk niet achterwegen blijven. Toen de demo keepers weer een beetje op adem waren komen nadat coach Wil van Achilles die ons kwam helpen ondersteunen bij de oefeningen en hier en daar de nodige nuttige aanwijzingen heeft kunnen geven ze flink heeft laten rennen, mochten de kinderen de demo keepers naar hartenlust bestoken met hun vragen.

  Hierna was het douche, omkleden en weer verzamelen bij papa en/of mama op het terras waarbij jullie getrakteerd werden op een afsluitend praatje van ik zei de gek. Uiteraard kon ik jullie niet laten weg gaan zonder jullie een aandenken te geven aan deze dag die mede door alle mensen die mij deze dag hebben willen helpen maar zeker zonder jullie geen doorgang heeft kunnen vinden. Hopelijk zijn jullie blij met jullie handschoenentas en kunnen jullie nu alle benodigde spullen makkelijk meenemen.
  Op de site wordt er samen met dit bericht een link geplaatst naar de door onze eigen Joop van Tellingen gemaakte foto’s zodat jullie jezelf in actie terug kunnen zien. Siegfried heel erg bedankt hiervoor. Downloaden is gewenst voor een goede beeldkwaliteit.

  Ook de verzorger die ons die dag wilde komen ondersteunen mag uiteraard niet ontbreken in het verhaal en wederom wil ik u bedanken voor de ondersteuning Bert.
  Als laatste wil ik alle mensen van Noad’32 bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie kon deze leuke en leerzame dag geen doorgang vinden.
  Nena, Corné, Niels, Ayrton, Toine, Wil, Mayco, Mari en Arjen jullie ook ontzettend bedankt voor jullie inzet.

  Met grote keepersgroet,

  Lars

  Foto's van de keepersdag klik hier!
  ('mijn album' verminderd de kwaliteit door de foto's te verkleinen, klik op 'i' rechtsboven de foto om het origineel te downloaden met originele kwaliteit)